Laila Bagge används i fantastiskt trovärdig bantningsreklam

Företaget bakom den här annonsen för bantningspiller har sannerligen sökt land och rike runt efter det vassaste av retuscherare, för en mer välgjord bild än denna går nog inte att hitta.
Man skulle nästan kunna tro att det var 2009 års ”Kissie” som varit i farten med tanke på utformningen, men icke…
Det är så snyggt, diskret och smakfullt gjort att jag nästan måste sätta mig på händerna för att inte klicka hem en hel drös piller.

Känner ni inte likadant?
Äntligen kan man få den där getingmidjan man så länge suktat över, UTAN att operera bort ett enda ste revben!
SÅ GOALZ!!!!

248 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Greta Thunberg ska vara på omslaget av Vogue. Yngsta någonsin. ??

      Lättförtjänta pengar för vogue. 🙄

        Inte dem som valt henne. Är Meghan Markle.

          *de eller *dom

            ??

            Nej! Det tillhör som-sats-undantaget. Ska du va språkpolis kanske din kunskap ska vara mindre medioker.

              Nej, svenskan har subjektstvång, alltså, ”det är de som valt henne”. Hade ”som” kommit före hade det dock varit en annan femma.

              Om du ska rätta någon kan det vara bra att skriva korrekt svenska själv.

              Det heter vara. Inte va.

              Jag är väldigt trött på dåligt skriftspråk.

              Fortsätt studera alla yngre förmågor!

                Föreslår att du läser något annat än Bloggbevaknings kommentarsfält där uppe på din höga häst! 🙂

                  Har vilat många veckor men tack ändå för omtanken ❤️?? Mvh från högt över havet

                Det saknas ett kommatecken i din sista mening. Nu blir det ett syftningsfel där du vill att vi ska studera alla yngre förmågor.

                  Tack Victor för rättningen! ???

                    ViKtor.

              Medioker? Du använder det ordet fel.

            Aldrig ”dom”, det är talspråk för ”de” och ”dem”.

              Trots det är det snyggare med dom Istället för att skriva ”dem när det ska vara ”de” (eller vice versa). Tragiskt nog upplever jag att till och med de stora tidningarnas reportrar gör fel, eller skriver ”hennes” när det borde vara ”sin” (” hon var nöjd med hennes lopp”), t.ex. Det skär i mig när folk som får lön för att skriva inte gör rätt… Tycker att man som privatperson hellre kan välja ”dom” om man vet med sig att man inte har koll.

                Tidningarna skriver ju ’ta självmord’ och andra märkliga språkfel också, känns ofta som att läsa en skoltidning producerad av en sjätteklass.

                  Din observation är spot on! Jag pluggade en termin på Sveriges största journalistutbildning. Redan andra dagen berättade de för oss att vi skulle skriva som om läsarna var medelbegåvade tolvåringar. Vilken klass gick man i när man var tolv? Yep! Sjätte!

              Jag är född 1972 och uppvuxen med att skriva dom. Under hela min skolgång fanns det ingen lärare som påtalade/anmärkte att det var fel (vilket det inte är)Det funkar jättefint med ”dom” så slipper ögonen blöda när de/dem felanvänds.

                Vilken skitskola du gått då! ?

                  Skitskolan du gick i misslyckades i alla fall med dig.?

                Fast ”dom” är inte korrekt svenskt skriftspråk, så om ingen lärare påpekade att du gjorde fel under alla år så är det bra sorgligt. Det är talspråk och om en tidning skrev så skulle det vara pinsamt. Men skriver du brev till din kompis så spelar det ingen roll. Så situationen gör skillnaden…

                  Nu är vi inte i skolan, utan i verkliga livet. Här fungerar det utmärkt att skriva ”dom”. Det är talspråk och ALLA förstår vad man menar. Det finns ingen anledning att klaga så länge man förstår vad som menas.

                  T o m författare använder ”dom”. Men sällan eller aldrig ”dem”.

                    Men vem har sagt att en författare kan skriva korrekt för att de är en författare? ?

                    Det beror på vilka böcker du läser och om de är avsedda för barn eller vuxna. Aldrig läst en bok där det står ”dom”.

          Medans hon jobbar som gäst (redaktör?) hos Vouge.

            Ja.

              Alltså var det Vouge. ??‍♀️

                Ja, Vouge.

                Medans hon ijänklien ijallaffal bara jör riklam för komsumsjon!

                Det är väll så dem jör!

                Jäst redaktör för Vouge.

                  Vilket ärbjudande hon fått

                    Är bjud ande!

                  VOGUE!

                VOGUE!

            Med dans för fot! Medan heter det.

            VOGUE inte Vouge.

              00:,01
              Tourettes?

                Nej, det är en annan tidning…

                  Du ingen är kul på fyllan. Dom bara tror det själva.

                    Du, inget är kul utan kommatecken.

                      #sistaordet

            VOGUE!

          Konstigt val. Vad har Gretha med modeindustrin att göra, jag menar Vogue är väl en modetidning? Blir snarare konstigt eftersom att klädindustrin är en miljöbov, så hur tänkte de där?

          Börjar bli löjligt, så mycket som är löjligt, hyckel och rent av galet nuförtiden. Tidningar verkar få skriva vad som helst, folk rasar för allt möjligt, klagar, gnäller, letar fel, vinklar, vrider, mobbar, hittar på, kastar skit, hycklar. Vissa gör karriärer på att de får ”hat”, andra på att skriva elakt. Vissa blir hyllade för än det ena än det andra självklara, andra blir ”hängda” för vad som helst. Trender, drev och personer som ska nyttjas till andras vinning på både gott och ont. Orkar inte. Ja jag vet att jag också klagade och gnällde nu men vad f-n helt ärligt… f-n jobbigt att se allt hyckel och skit.

            Är det några som också behöver skaffa sig miljöglasögon så är det ju modeindustrin? Självklart val!

            Hon har blivit mediernas lilla kelgris?

              Med all rätt.

              Ja, har du sett så söt hon är? *gulligull* ?

            Säger bara en sak: många elaka o avundsjuka människor finns det
            I-lands problem..?

        Dessutom så enligt de senaste rönen (skräckpropaganda) så är klädindustrin värre än något flyg. Varför ställer hon upp? Hon är så extrem att hon ska segla över havet i en tävlingsbåt istället för att göra ett undantag (som dessutom ska göras en film om 🙄 ) för att kunna medverka i miljökonferenser i Nord och Sydamerika men drar sig inte för att promota industrin för kläder?

        Har ni inte förstått ännu vilken oturligt stor pr-organisation som ligger bakom precis allt hon gör? Och tror ni det bara är för att göra gott för världen? Isf skulle hon aldrig ställa upp i Vouge.

          Jag vet att det är mycket pr. Men jag skiter i det. Bryr mig liksom inte, tyvker det är BRA att hon har så mycket folk bakom sig. Glad för Gretas skull att hon får omslaget. Så himla rolig grej. Fler frågor?

            Hon och 14 andra…

            Känner inte till firman/föreningen/whatever ’Vouge’?

              Okej du måååste vara full. Gå och sov och be om ursäkt imorgon!

          Jojomänsan, vi är fullständigt överens!

          Och inte vilken tävlingsbåt som helst.
          Greta (och hennes far) ska lifta med Team Malizia och tävlingsbåten Malizia II som alltså tillhör den furstliga familjen i Monaco genom Pierre Casiraghi, son till prinsessan Caroline av Monaco och Hannover.
          Klart Greta ska fara med stil. Hon är ju nästan själv lite kunglig nu för tiden.

            Oj vad du tar i.

            Knappast vi ska ha ångest för miljön varje , dag, allt för att ta bort fokus, kriminalitet och annat elände ?

              Försvinner kriminalitet om vi har ångest varje dag?

            Med stil? Har du sett insidan på den där båten? Väldigt spartansk.

            Förstår inte varför folk blir upprörda av att det är rika/mäktiga människor som hjälper Greta, det är väl precs deras hjälp som behövs om vi ska lyckas vända utvecklingen. Dessutom får deras miljövänliga båt PR och kanske inspirerar nåt företag där ute att utveckla miljövänligare färdmedel.

            Vad fan är det mer Greta som upprör svenskar in i benmärgen? Kan nån förklara för jag förstår verkligen inte. Heja Greta för fan! Nu tror jag inte på konspirationsteorierna om att hon har nån stor lobbyrörelse bakom sig, men om hon har det, so be it. Hon gör mer för miljön än alla läsare av denna blogg gör tillsammans

              Jag tror många lider av någon form av klimatångest. Vi vet alls att vi är för många på planeten och att vi i Nordamerika och Västeuropa överkonsumerar. Samtidigt är vi så djupt rotade i att göra strutsen. Med Greta går det inte. Hon finns där vart vi än vänder blicken och påminner oss om vårt dåliga samvete. Då istället försöker vi rationalisera bort henne. Tror även att en del blir provocerade av att hon själv skolstrejkat på fredagar och uppmanar andra elever och nu även löntagare att göra samma sak.

          Det är väl skitbra att hon får PR och smyger sig in i både politiken och de ”vanliga folkens hem”? Vilken nytta gör en revolutionär i dassiga lokala tidningar at best och organisationer utan genomslagskraft till någon större publik? Vilken skillnad gör man om man bara talar till sin egna lilla redan frälsta grupp? Varför är det så provocerande att hon inte flyger? Varför är det provocerande att någon visar alternativa vägar, föregår med gott exempel och står fast vid sina principer? Visst, Vouge kan man ifrågasätta med tanke på att de livnär sig på att få folk att konsumera och sukta efter ~mode~, men kanske går hon med på det just därför? För att nå ut till olika målgrupper, även om dem (och företaget som riktar sig mot dem) lever på motsatt vis ens egen livsstil och övertygelser? Varför predikar missionärer för icke-troende? Någon som Greta behövs. Good 4 her att hon får uppmärksamhet! Good 4 her att hon inte bryr sig om folk som slår med argumenten att det ”alltid finns något värre” (aka varför kan hon inte göra undantag och flyga hallå klädindustrin är värre). Jag hoppas bara det hörsammas , skapar medvetande och acceptans för politiska miljöåtgärder och inte bara blir något övergående coolt. Worst case sker ingen förändring och då är det inte som att Greta gjort något värre.

            Om det var det som skedde så kanske jag håller med dig.

            Men det är inte det som kommer ske. Läsarna till Vogue kommer känna sig duktiga för att de informerat sig, sedan så bläddrad de vidare i tidningen och i sin lilla känna-sig-duktig-bubbla , lyfter mobilen och klickar hem en ny väska eller kräm fem minuter senare.
            Detta vet Vouge. Detta räknar de med kommer hända.

            Så snälla, Vogue gör detta för att tjäna PR och pengar. De kommer vinna på det. Fler som kommer vilja sälja sina annonser och varor hos dem.

            Om ni verkligen oroar er för miljön, fundera istället på vad folk konsumerar istället för hur de reser. Det sista är bara något som är lätt att angripa och få folk med sig. Billigt sätt att lyfta sina fråga men som har noll betydelse.

            (Sedan så tycker jag miljö är viktig men vilken del som lyfts och vetenskapen som påstås ligga bakom är helt tokig, men det orkar jag inte gå in på idag.)

            Jag är faktiskt rätt upprörd över hennes medverkan och förstår inte att fler inte ifrågasätter vad och varför samt vilket resultatet kommer bli. Ökad konsumtion.

              Vad spelar det för roll om en 16årig tjej blir glad/stolt samt hennes följare?

                Jag tyckte jag förklarade det i mina kommentarer ovan. Missade jag verkligen det?

                Svar i modd. ?

              Fast om tidskrifter som Vogue över tid ändrar lite kurs och för in mer intellektuellt innehåll och mindre konsumtionshets, så är väl det bra?

                Absolut!
                Tror du det kommer hända? Tror också att de är beredda att få mindre annonsintäkter samt bidra till minskad konsumtion?

                Det tror inte jag.

                  Vilken tidning menar du då verkligen skulle leda till minskad konsumtion?

                    Vem pratar du med? ?

              Fast TrH, (jag menar inget illa nu, vill bara ge min syn på saken)

              … jag tycker inte att allt alltid måste stå emot vartannat. Långtifrån.

              Varje gång Greta Thunberg syns så tänker de flesta till angående miljön och hon för fram budskapet på ett fantastiskt sätt.

              Hon om någon är genuin och varje gång hon har stått och frusit och strejkat så visste hon inte att hon skulle få uppleva allt detta och få ut sitt budskap så starkt.

              Jag är stolt över henne och vad hon åstadkommer.

                Vad har hon åstadkommit? Egetligen?
                Annat än att flera utnyttjar henne och hennes nuvarande limelight till att själva skina?

                Hon har fått en ras med fina utmärkelser. Flera har tjänat miljoner på henne. Men i praktiken, vad?

                  Nu skrev vi samtidigt, så det jag skrev kl. 19:30 var inte svaret på din fråga.

                  Vad hon har åstadkommit?! Jag vet att du är lika insatt som jag i detta, så ja. Svaret får bli:

                  Hon har åstadkommit hur mycket som helst! Ett nytänkande, en insikt hos många och dessutom är hennes retorik fantastisk. ?

                  Jag har läst dina kommentarer tidigare när vi fick chansen att kommentera kring henne kring i juni tror jag det var. Så jag vet hur du menar, men jag vill ändå skriva hur jag tänker när det gäller detta.

                  Det är inte mot dig, det är för Greta Thunberg som ger så många av oss hopp. Jag tycker att det är fantastiskt när hon får ”upp ögonen” på så många.

                  Alla är inte med på tåget, men så är det alltid, men jag är en av de som känner mig hoppfull när jag hör henne hålla tal.

                    Tror du det? Att hon bidrar med hopp? Ja isf har du kanske rätt att hon bidragit med något. (min fundering är kanske mer varför det var nödvändigt från början).

                    Men om jag ska förtydliga det jag menar, vad har hon gjort för att miljön verkligen ska bli bättre? Alltså praktiskt.

                    Det som sägs är ju att de ledare som smooochars med henne redan jobbar för det, skulle gjort det iaf, bara i sin takt. Att alla frågor redan har deras uppmärksamhet.

                    Jag är då mer rolig att Greta bidrar till överilade beslut som inte kommer leda till bättre miljö utan tvärtom och till mer utbredd fattigdom. Men sedan så tror jag inte heller på att jorden är påväg att gå under och att all mänsklighet kommer dö ut. Jag tror på att jorden inte klarar av att föda de två till tre miljarder extra människor som det räknas på idag när man gör sina miljöberäkningar och att det är där fokus borde ligga.

                    Tack för fint samtal och otroligt fin ton. ??

                      Tack, TrH tillbaka till dig för din otroligt fina ton mot mig och för ett fint samtal.??

                      Ja, din fråga om vad

                      hon har gjort för att miljön ska bli bättre, rent praktiskt så ja… att nå ut till så många genom att dedikera all sin tid till det t.o.m genom att ta ett sabbatsår

                      och att även hon, precis som du försöker förklara att vi behöver konsumera mindre (så som jag själv gör dessutom, sedan många år tillbaka) ger resultat i praktiken världen över.

                      Inget informativt svar kan hända, jag ber hellre så många som möjligt att lyssna på hennes olika tal och liknande.

                      Men att konsumera mindre är bra som sagt och som en föreläsare sa en gång:

                      ”De jeans jag har på mig är en stor ”miljö-bov” bl.a för att det har gått åt åtskilliga liter vatten att tillverka osv, men jag ser till att ha två par jeans och laga de jag har. De håller i åratal.”

                      Hej nu är mitt svar i modd istället, jag klickade för snabbt på skicka. Tack själv och detsamma om otroligt god ton!

                      Vad beträffar Laila Bagge ?som det egentligen handlade om så tycker jag att det är fruktansvärt att hennes namn används så och hon är helt fantastisk som person och jag får ofta och mycket positiv energi av henne. ?

                      Att nå ut är inget som gör miljön bra i praktiken. Vattnet blir inte renare, luften går inte att andas bättre.

                      Vad det ger är en falsk känsla i ditt hjärta att något görs medan andra tjänar pengar på dig och skrattar hela vägen till banken.

                    Ett svar och tack ligger i modd. ?

                      ?

                  TrH, jag hörde på Sveriges radio (SR) för några dagar sedan att folk allt oftare väljer att åka tåg och jag minns inte om de pratade om ”Greta-effekten”, men jag tror de nämnde det.

                  (På tal om vad hon har lyckats med.)

                    Ja det kanske är bra. Men då får de räkna på om det är det bästa alternativtet och det är det inte alla gånger. Ibland är det tom bättre med bilen.

                    Dessutom är det frågan hur länge det håller i sig, hur länge folk orkar och faktiskt ser nyttan med det.

                    Man försöker också tillskriva Greta att folk inte flugit på semester i år i samma utsträckning men andra menar nog på att det är mer sannolik att det beror på det fina vädret de två senaste somrarna och pga att kronan ligger riktigt dåligt till.

                    Media vill gärna att Greta ska vara svaret. enkla svar ger mer klick. Du bör nog läsa det de säger lite mer skeptiskt.

                    Förlåt för mitt bubbleprickande. ?

                      Hur orkar du.

                      Jag tror att de sa att det delvis kan ha berott på Greta-effekten, men även att människor har blivit mer miljömedvetna.

                      Ja, det kan ha flera olika orsaker, absolut och jag tar in även det du skriver,

                      men jag tror mycket på att Greta gör större nytta än vad som går att mäta på olika sätt. ?

                      Det jag skrev om hopp förut gäller även många barn och ungdomar. De har lärt sig mycket om hållbar utveckling då det är en större del av ämnet Samhällskunskap i skolorna idag än vad det förr.

                  Vouge kommer få sjukt mycket nya annonsörer i just det numret. Alla vill sola sig lite i glansen runt Greta och det räcker att lägga till en lite rad om hur miljömedvetet just det företaget är i samma nummer som Greta är på omslaget, det numret lär bli en utgåva som många sparar kan jag tänka mig.

                Jag förstår självklart att det inte är bra att uppmana till konsumtionshets, men måste vi se det så?! Hon når ut till ännu fler med sitt miljötänk. Det är bra.

                Så ser jag det, jag kan förstå att vissa tänker annorlunda än vad jag gör, men jag har lyssnat på alla hennes tal och jag ser att hon når många med sitt budskap och på djupet.

                  Ok det är här jag uppfattas som dryg.

                  Det finns inte två sätt att se det på. Det finns egentligen bara ett. De vill tjäna pengar. Och det är det som kommer bli resultatet.

                  Vad vi kan göra är att hålla tummarna att det blir som du vill se det. Men oddsen är inte bra för det och tyvärr tala erfarenhet för det jag säger och Greta borde inte om hon är genuin ta risken med att jag får rätt.

                  Hoppas du tar det jag säger bra och hur jag menar. ?

                    Hej igen, TrH, ?

                    Jag tar det rätt. Du får självklart ha de åsikterna och jag tar det inte som att du är dryg. Alls.

                    Vi tycker bara olika och det är helt okej. ?

                    Det är bra att vi skriver om det, för då får folk en som är för och en som är emot och så kan de tänka till och fundera på vad de tycker känns rätt för dem.

                      ?

                      Tack för att du förstår hur jag menar. Vi skriver hastigt vad vi vill få fram och då är det bra att vi dessutom lyckas förstå varandra. ?

                    Nej, Trh. Det finns inte bara ett sätt att se det på. Och nej, det är inte bara du som har rätt. Jag drar öronen till mig lika snabbt när någon börjar en mening med ”det finns två typer av människor på denna planet…” (jag m.fl. har nog hört talas om tusen ”bara två typer”). Men ja, det uppfattas som drygt att vara så svart-vit när saker och ting nästan alltid befinner sig i gråzonerna.

                      A
                      Men hur menar du på att sannolikhet är att Vouge inte har räknat på att de kommer tjäna på detta samt komma vinnare ur det och därmed orsaka mer konsumtionshets?

                      Det är inte ”jag” som har rätt. Jag är bara budbäraren.

                      Jag instämmer till fullo att mycket inte är svart/vitt och att gråskalor är det som borde betraktas. Men i det här fallet är sannolikheten att det är svart betydligt större än att det ens är mellangrått och ännu mindre ljusgrått eller vitt.

                      Mänskligt beteende och psykologi är fortfarande en vetenskap även om viss psykologi kan anses som kvasivetenskap. Men köpmönster och konsumtion är något som är väldokumenterat.

                Här missade jag mitt ”nick” (Anonym ?)

                  Anonym 19:26 menade jag och bra mycket högre upp? där missade jag att skriva mitt nick.

              Håller med en miljard procent.

                Förlåt Anonym 19:30 om jag verkar mindre smart nu, det är så svårt att se vem som svarar på vad ibland. ?

                Vem håller du med om vad?

                  Anonym 19.30 här. Säker på att du är supersmart ?När jag skrev var det inte så många inlägg ? Det var menat till TRH 19.05. Skall vara tydligare nästa gång, när jag skrev var det nästan direkt under så det var tydligare att se. Tack för att du frågar och ha en fin dag! ?

                    ? skulle det vara på slutet ?

                    Tackar! ?

                    Tack för trevligt svar Anonym 19:30 (och 22:11)

                    Ja, det fanns mycket som TrH har antagligen rätt i delvis eller helt i sina kommentarer beroende på vilka det är, delvis där och i övriga diskussioner.

                    Jag håller med TrH delvis, men tycker att Greta är en bra förebild och att hon gör stor nytta.

              Jag bläddrar igenom Vogue ibland. Min Samsung S3 har jag haft sen 2013, får inte heller plötsliga infall att köpa handväskor efter att ha bläddrat igenom en modetidning. Jag förstår vad du menar med det du säger men du dumförklarar och drar alla över en kam ofta. Man kan läsa allt mellan mode till djupare ämnen samt tänka på miljön och försöka göra sitt.

                Ursäkta men hur dumförklarar jag alla som läser Vouge? Och nej det gör jag inte med alla och ofta. Att jag ibland pratar i generella termer, ja absolut. Men annars blir det ju lite omöjligt att föra en diskussion om man ska ta med alla undantag. Förstår du hur jag tänker?

                Fint att du ändå förstår hur jag menar.
                Saken är ju torts allt att det är deras affärsmodell? De tjänar inte pengar på att du köper tidningen (förmodligen ganska försumbart), de tjänar på annonsörer. Och de vill sälja.

                  Vilken tidning finkar inte på detta vis?
                  Var får Greta lov att sprida sitt budskap?
                  I en parallell, icke-existerande utopi där hennes mål redan är uppnådda?

                    Vad dillar du om? Full?

                      Naw saknar du riktiga argument så du skriver ’full?’ istället. Jobbigt du har det. ??

                      (Jag är full men du är ful, jag nyktrar till – det gör inte du…)

                      Bra du erkänner. Gå och skäms på dig!

                Har svarat. Kommer om en stund. ?

            A, det du skriver är det jag ville få fram i svaret till dig TrH om vad Greta Thunberg åstadkommer/ har gjort rent praktiskt.

              Alltså det du, A skrev kl 18:54. ?Det svaret TrH är det jag gärna hade lyckats förmedla som svar på din fråga. ?

              PR gör inget för miljön. Alls. Det gör bara pengar i fickan på dom som redan är rika.

              Sluta va naiv och öppna ögonen!

          Jag brukar vara lite dryg mot dig TRH för jag gillar ofta inte din attityd, men i det här fallet håller jag med dig till 100% om allt du skrivit.

            Tack! ?

            Testa att inte skriva drygt till mig med eller utan nick. Jag är inte långsint och varje dag är en ny dag. Är inte du dryg så kommer jag mest sannolikt inte vara det mot dig heller. ?

              Håller med om allt TRH skrivit! Huvudet på spiken. Men det är ju en icke populär åsikt nuförtiden. Om man är PK och ”rätt” så tycker man allt Greta gör är perfekt.

                ??

          Fast här ser jag en sak som jag vill kommentera, TrH. Din nästa sista mening kl. 18:15

          ”Och tror ni det bara är för att hon vill göra gott för världen?”

          Ja, det tror jag faktiskt. Jag läste hennes familjs bok (mamman Malena Ernmans, pappan Svante Thunbergs, systern Beata Ernmans och Greta Thunbergs bok som de har skrivit tillsammans om bl.a miljön

          ?”Scener ur hjärtat”?som jag varmt rekommenderar.

          Hon / de skänker bort dels intäkterna från boken, men även prispengar hon får och hon vände sitt psykiska mående till det bättre först när hon kände att hon gjorde skillnad och kunde påverka miljöfrågan.

            Syftar inte till Greta själv utan dem runt henne.

            Jag har ganska god insyn i Greta och hennes familj. Har haft i ca 10 år.
            Boken och dess timeing gör mig beklämd och efter mycket vad som berättas där jag mig förbaskad på att hennes föräldrar ens låter henne utsättas för det de gör. En skälmordsbenägen flicka full med ångest tillåtas att få så mycket uppmärksamhet och det är den som får henne att må bra idag. Vad händer med henne den dagen hon inte längre står i rampljuset? Kommer hon glida in i den djupa depressionen då och inte orka komma ur den igen? Nu när ”medicinen” varit yttre uppmärksamhet istället för eget och inre förtroende.

            Offras Greta på altaret för andras vinnings skull? Borde inte hon istället få hjälp med sin ångest? På riktigt och inte en konstgjord andning som allra mest troligt tar slut en dag och om vi har otur riktigt snart. Redan innan hon slutar att vara en tonåring som är lätt att kanonisera?

            Eller kommer hon bli en ny Assange som lever sitt liv i en kappsäck med diverse konspirationsteorier som drivkraft och då kanske i vissa kretsar forsätter ha en viss kultstatus.

            Och hur kommer en tjej som är full med ångset att tackla den mobbing när hon går tillbak till skolan som hon nästan garanterat kommer få? Alla som kommer lägga massivt med tid att plocka ner henne.

            Hur tänker hennes mamma och pappa undrar jag. Eller rättare sagt, jag vet att de har varit så rädda och utmattade, trötta att de kanske inte orkar tänka längre. Men ändå!

              Fast nu TrH målar du allt i svart i kommentaren kl. 23:45.

              Jag tror och hoppas att du har helt fel. Så där negativt tänker du väl ändå inte, det låter ju för tragiskt. Snälla!

              Jag tror motsatsen. Nu blev jag ledsen, faktiskt.

                Författaren (till boken Hjärnstark, m.fl) Anders Hansen som höll ett fantastiskt sommarprat i år, sa så bra om det med olikheter ungefär så här i Tv4 för ett tag sedan om diagnoser:

                Att samhället behöver människor som tänker på ett bredare sätt. Alla behövs och det går att ta tillvara människors styrkor.

                  Instämmer!

                Hoppas också jag har fel. Tror det gör jag inte.

                Titta på hur det går för flera skådespelarbarn när de blir vuxna och inte längre får roller. Och då hade de inte ens ångest när de var små.

                Jag tänker inte negativt. Jag tänker realistiskt utfår tidigare mönster i samhället.

                Det var så klart inte min mening med att göra dig ledsen, men nu frågade du samt skrev så då svarade jag. Hoppas du blir glad snart igen.

                  Sååå mysigt med utefår!

                  Nejdå, jag släppte det direkt tack för dina svar och här kommer länken där Anders Hansen ger så bra förklaring till detta kring Autism, osv:

                  https://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio/11982656

                    En av anledningarna till att jag inte tror att ditt framtidsscenario är realistiskt är därför att:

                    Hon har ett tydligt syfte med det hon gör

                    När hon börjar studera igen så kan hon göra även det med en stark känsla av att ha ett syfte med det. Hon kan sedan studera vidare till något inom miljö och forskning och föreläsa inom det framöver.

                    Du ser lyckan i Gretas ögon, den kommer att vara kvar. ?

                      Sov gott TrH. Senast när du skrev något liknande så skrev jag inget mer än egna ord i en egen positiv tråd om Greta.

                      Och då var det Mello eller Eurovision strax efter så då kommenterade jag inte mer. Men det var bra på sätt och vis att jag fick ge min syn på saken.

                      Gretas framtid kommer att vara strålande klar. Hennes föräldrar och andra runt omkring henne har gjort henne gott, inte motsatsen. De har t.o.m ändrat om sina levnadsvanor helt t.ex genom att sluta flyga.

                      Jag vill förutom att tipsa om Ernmans och Thunbergs bok tipsa om LINA LIMANS bok ”Konsten att fejka arabiska” som handlar om Autism, men även om mycket annat. T.ex hur mycket förståelse och acceptans både från henne själv och andra hjälpte hennes mående mycket.

                      ”Gretas framtid kommer att vara strålande klar. Hennes föräldrar och andra runt omkring henne har gjort henne gott, inte motsatsen”

                      Hur vet du det? Det kan du inte säga säkert och jag tror du har fel.

                      Har väl ’insikt i Gretas familj’!
                      (Obs! Sedan 20 år!)

                      Nej det kan jag inte veta, men baserat på boken som hela deras familj skrev tillsammans så gjorde de allt som stod i deras makt för att hjälpa henne och det gör de än idag.

                      Hur det ska gå för henne i hennes framtid kan jag inte veta, men jag tror att det kommer att gå riktigt bra för henne och framförallt att hon kommer fortsätta att känna att hon gör skillnad och att hon har ett meningsfullt liv. Vilket i sin tur skapar en lycka och en stabilitet.

                      Och du tror på allt boken! Jösses!

                      Anonym 01:06 och 01:47 jag går och sover nu. Sov gott!

                      Du behöver absolut inte tro och tycka som jag och du får tro att jag har fel. Jag kan inte veta att jag har rätt och jag kan inte sia in i framtiden. Helt sant!

                      Hoppas du sov gott och fick en rofylld sömn. ?

                      Tack snälla TrH! Ja det fick jag verkligen! Delvis tack vare att du ville diskutera med mig och på ett så fint och förstående sätt.

                      Sedan blev jag chockad över det du skrev på slutet (du vet) men det är så bra när människor vågar skriva vad de tänker. Då kan vi försöka mötas i det och tänka ur olika synvinklar och få fram det just vi anser om saken.

                      T.ex så är de böckerna jag rekommenderade (Hjärnstark, Konsten att fejka arabiska och Ernmans och Thunbergs egen bok) några av mina favoritböcker.

                      Så det kändes bra att skriva det.

                      Tydligen så blev några besvikna på att vi skrev så mycket och det får jag be om ursäkt för till dem vilket jag har gjort. Men även om jag glömde bort mig att det inte var onsdag och Öppet spår, så gav det mig enormt mycket att få skriva.

                      Så tack snälla!

              ”God insyn” i Gretas familj? Är det kära gammelfaster TrumHum?

              Nu får du ge dig!
              Är du psykolog nu också?!?
              Kanske kommer som en överraskning för dig men du vet inte allt även om du uttalar dig som en ”expert” i precis allt

                ’God insyn’ i en familj? Obehagligt!

                  Hur kan det vara obehagligt med god insyn i en familj? Jag har god insyn i hela min familj + dess grenar, samt i vänners familjer. 🙂

                    TRH är alltså (nära) släkt med Greta?

          Kan det inte förtjäna lite PR när det handlar om klimatkrisen då?

            Jo, absolut!!

          Känner inte till firman/föreningen/whatever ’Vouge’?

          VOGUE!

        Exakt. Hon är blott brickan i ett spel

      Hade varit häftigare om hon tackat nej ??

        Varför skulle hon göra det för?

          Instämmer med 18:10 och se min kommentar kl 18:15.

            Föreslår att du läser på om syftet med omslaget och numret

              Har du lust att ge mig länk?

                Jag ger dig denna länk:

                https://www.bbc.com/news/uk-49145664

                Och här är länken till Greta Thunbergs Instagram:

                https://www.instagram.com/gretathunberg/?hl=sv

                  Tack!
                  De säger ungefär just det som jag redan läst.

                Oj för första gången kan du inte googla själv

                  20:23
                  Idiot!

                  20:23
                  Nu är jag inte 1 särskilt bra på att googla sådant jag inte redan känner till 2 jag är inte tankeläsare. Anonym var väldigt vag och tänkte kanske på något väldigt specifikt som jag inte kunde räkna ut och då var det lättare att snällt be om en länk som hen tänkte på.

                    Allvarligt Thr, bor du här på bloggen? Tycker du är här och skriver osunt mycket, har du inget liv? ?

                      Hej hej!

                      Återkom när du är intresserad av att diskutera ämnet istället för min person.

                      PS Du vet att du just förminskade alla dem som erkänt att de inte har mycket till annat liv än att hänga på nätet?

                      Nej, det har hon inte. Camcam har ju skrivit hur Trh hänger här 24/7.

                      Va?

                      Anonym 21:22,

                      Hur sunt är det att skriva en sådan kommentar?

                      TrH har skrivit liknande själv till andra, att de borde gå ut i solen och äta glass ist för att hänga här osv. Så hon har själv förminskat… hon är en manipulativ hycklare som alltid utövar härskartekniker, ofta iaf.

                      Ja jättehemskt av mig att be någon äta en glass. ?

                      Kämpa trh! ?

              Det jag själv läst är att det är att hylla kvinnor med kraft till förändring.

              Det förändrar inte det faktum att Vogue är direkt i motsatsen till det som Greta vill säga och hon kommer bidra med att de tjänar mer pengar och uppmärksamhet till att kunna sälja ännu mer kläder, väskor mm i oktober.

              Vogue kan hävda att deras syfte är gott men i slutändan så står de för allt det Greta inte står för. De två är helt enkelt inte förenliga och det hela blir till en PR-lögn och fejk news.

                Hur är det ”fejk news”? Hon och ett gäng andra kvinnor har valts ut av Megan till omslaget då hon är gästredaktör för att lyfta starka och inflytelserika kvinnor. Det är fakta. Att du inte gillar konceptet gör det inte till ”fejk news”.
                Om du måste svänga tid med uttryck kan du åtminstone bemöda dig med att googla fram rätt betydelse.

                  Hade det inte varit för din sista mening hade jag bemödat mig med att förklara hur jag tycker och tänker.

                  Vill du ha ett vettigt svar i framtiden får du formulera dig bättre. Du kan googla dig fram till hur man gör det.

                    Googla är ju annars din specialitet ”thr”…

                      Din är att vara en dryg Idiot!

                      ”Din är att vara en dryg Idiot!”

                      Skriv med ditt alias, TrH.

                      FYI.
                      Inte samma ip-nummer som TRH alltid skriver från…

                      Hon använder ju VPN, skitenkelt att byta ip-nummer då.

                      Räcker ju med att slå av Wifi så har man annat ip, vara på ett offentligt Wifi etc

                      Tack CamCam och nej jag har för närvarade inget VPN. 🙂

                      22:00 Normalt ja så kan det gå till men just idag har jag enbart skrivit från mina två vanliga ip och inte varit utanför dörren pga rejält ont i foten. 🙂

                      Om ändå Camilla vore lika snabb med att ta bort elaka kommentarer som hon är att svara på sånt här ovidkommande.

                    Fejknyheter (även engelskans ”fake news”) är en sorts bluff eller medvetet spridande av desinformation, antingen via så kallade traditionella nyheter eller via sociala medier, med avsikten att vilseleda i politiskt eller ekonomiskt syfte. Ofta används uppseendeväckande rubriker och helt påhittat nyhetsmaterial för att öka antalet läsare och spridandet av fejknyheten. För att generera vinst till dem som skapar fejknyheterna används metoder som kan liknas vid klickbete; en reklamfinaƬĥe real Hmm nsierad modell som fungerar oavsett om nyheterna är sanna eller ej.

                    = precis det Vogue är ute efter. Klickbete, reklam, uppseendeväckande rubrik, och vilseledande i ekonomiskt syfte.

                  Svar i modd.

                Ojojoj…Greta vet att allt och alla kan förändras och måste göra det åt ett mer miljömedvetet miljöhållbart håll. Kan hon synas där förändring i tanke och handling behövs som mest gör hon såklart det. Men det fattar ju inte du. Och Greta är liksom Greta. Sitt eget orubbliga varumärke som inte går att sälja till nån. Hon kommer inte uppfattas promota modeindustrin för att hon låter sin bild pryda omslaget på V.

                  Haha, ja och Vogue kommer inte allas tjäna mer pengar på henne eller sälja fler väskor. Visst? ?

                    Jag håller med Anonym 19:25 och Jag tänker så här, TrH, kan det inte även bli tvärtom för en del? Att de som är vana vid att köpa ännu en väska, kanske låter bli?! ?

                      Om detta vore sannolikt så skulle inte Vogue ha med henne. De vill inte orsaka sin egen undergång. Om det är en som tänker efter så räknar de istället med att fem nya köper.

                      Krya på dig, TrH (foten). ?

                      Jag är tacksam över att du var så bra i tonen mot mig, trots att jag inte höll med dig.

                      Tack!

                      Klart jag var. Det finns ingen orsak att inte hålla god ton bara för att man inte håller med varandra om båda håller ett fint språk mot varandra, så det var delvis din egen förtjänst.?

                      Tack, det var snällt skrivet. ??

                    Nu går det ju faktiskt alldeles utmärkt att tjäna pengar på ekologiskt hållbart oavsett bransch. Cheferna hos V. Kanske kommer ta in färre artiklar om isbjörnstofflor och tigerpälsväskor och fler om återvinning och sånt. Allt och alla måste förändras vilket är Gretas ledstjärna i allt hon gör. Glöm inte det.

                      Bra tänkt, Anonym 20:45. Och jag förstår även hur du menar, TrH,

                      även om jag mer är inriktad på att Gretas naturlighet och äkthet charmar och imponerar på de som behöver ta in budskapet på riktigt. Hon gör skillnad, jag är sällan så stark i mina åsikter, men i detta är jag det. Vi lär oss som bekant mycket av att lyssna på andra.

                      Men att lyssna och ta in vad Greta Thunberg förmedlar anser jag är oerhört viktigt. Alla behöver inte tycka det, men ju fler som tar in hur viktigt det är är mer Hållbar utveckling, desto bättre. ?

                      Med* hållbar utveckling / bra miljötänk

                      20:45: Du har helt rätt att den nya ekomiska marknaden ligger i ”miljövaror”. Fråga 1, hur går det ihop med affärsplanen Vouge har 2, jag tror redan den tanken slagit dem. Frågan blir då om det verkligen är för miljön eller om de bara vill slå mynt av det som är buzz-ordet för dagen.

                      Cyniskt som jag är så tror jag inget gott om dem och jag tror att tiden till de måste tvingas in till det för sin egen överlevnad är långt bort.

                Håller med till 100%, de utnyttjar grejen med Greta för att sälja mer annonser för företag som uppmanar till ytterligare konsumtion.

        Det är ju en superytlig tidning. Hade varit coolt om någon för en gångs skull inte såg det som en ära att få pryda omslaget.

        Men vad är det för fel på dig E ?

        Även flätorna har ett syfte. Varför ser du aldrig någon vuxen kvinna i ett seriöst/viktigt sammanhang med flätor som de Greta har?

          Du kan trösta dig med att hon numera på instagram verkar ha övergett sina två flätor och kör numera ofta bara en.

        Häftigast hade varit om du inte hackar på en 16-årings utseende

      Win win för båda.

      Jag ser det så här. Bra att Greta Thunberg syns. Då blir vi alla påminda om vad som är viktigt. Alla! ??

        Fast det vet alla redan.

        Alla vi som läser Vogue, och det är ju 99.5 % av världens befolkning.

          Okej, Anonym 19:33 jag skrev snabbt för att få iväg min kommentar. Med alla menade jag förstås inte 99,5 % av världens befolkning.

          Vilken är din egen åsikt istället i detta? ?

        Har någon under 50 verkligen missat detta?

      …..orkar fan inte med henne.

      Det var akut och kunde inte vänta tills imorgon?

        Nej det var inte akut och ja det kunde ha väntat tills imorgon. Jag råkade ryckas med. Sorry!

        Laila Bagge (med familj och släkt) är en ⭐️favorit⭐️ (favoriter) för mig både i radio och på tv.

    Måste vara samma sida som spammar här. Lika trovärdigt, måste köpa direkt.

    Tackar för ett fantastisk skönt språk!

    Tackar Artikelförfattaren för ett fantastiskt skönt språk

    19 kommentarer EN handlade om själva inlägget ?

      Verkar som Greta Thunberg och Vogue är mer intressanta jämfört med Laila Bagge 🙂

      Så rätt. Blir hyfsat tråkigt när två eller fler personer absolut måste bevisa sin ståndpunkt som den enda rätt, och att alla som inte håller med är svagbegåvade. Orka läsa en halvmeter tjafs.

        ”och att alla som inte håller med är svagbegåvade”

        Vem har sagt det idag förutom du?

        Scrollade per automatik förbi så snart THRs namn dök upp… Inget ont om henne personligen men det är dötrist att läsa milslånga trådar där hon argumenterar mot allt och alla om saker som inte berör ämnet.

        THR, jag tycker du kan leta rätt på ett annat forum för att få ut din önskan att debattera allt. Flashback och Reddit har forum för alla frågor. Varför måste du behandla den här bloggens kommentarsfält som din personliga debatthörna?

          Om alla slutade debattera med henne så hade hon ingen att diskutera med. Be dem hålla käften istället om du inte orkar med intellektuell debatt så du får kvar endast skvaller om IL att gotta dig i. ?

            Snarare THR som borde sluta hugga på varenda liten post som dyker upp… Och vad sjutton har Blondinbella med det här att göra? Hon tillhör åtminstone den här bloggens ämnen, ändlösa THR utläggningar är inte det.

            ”intellektuell debatt”

            Hahaha, dagens skämt! 😀 😀 😀 Ps. Skriv med ditt alias, TrH.

            Alltså, Ƭĥe real Hmm diskuterar ju glatt med sig själv – har du inte sett hennes milslånga mono-dialoger?

              Naw saknar du riktiga argument så du går på personen istället. Jobbigt du har det. ??

                #sistaordet

                  Du är sjuk i huvudet. Gå och dö!

                    Alla kan inte vara lika gulliga som du!

                    Oj CC som skrivit 00:46? Annars skulle det väl fastna i modd? Hon har ju för övrigt skrivit samma tidigare, uttryckt sig likadant tidigare här.

                      Misstänker det. Mina kommentarer moddas, men ’dö!’ går igenom…

      Kan det bero på att valfri blåmanet i havet är intressantare än Laila Bagge? Hon har fått mig att byta radiokanal (trots att jag älskar Roger Nordin) pga sjukt oallmänbildad och självupptagen.

        Samma här :/
        Kan inte med henne

    O så modd…suck.
    Lika trovärdigt som denna blogg.. och ja som mycket annat, eller inte.
    Orkar f-n inte se allt skit som är på nätet/sociala medier nuförtiden, mår f-n dåligt av allt. Tänk om alla sociala medier kunde stängas ner för en dag, dåligt är det ju för både klimatet och klimatet, alltså dåligt både för miljön och folkhälsan.

      Zzz stäng ner själv och gå ut och gör något vettigt istället!

        blir ett gift zzzzz gggrrrr zzzzzzz….

    Är det några som också behöver skaffa sig miljöglasögon så är det ju modeindustrin? Självklart val!

    Att Greta får skjuts över Atlanten på ett miljövänligt sätt är förmodligen en del av en pr strategi. Men är det fel? Jag tycker inte det. Vi alla måste tänka efter.

      Du (Alexandra 19:07) skrev vad jag (Anonym 19:14) i första tråden här ovanför menade.

      Vi behöver påminnas igen och igen om Hållbar utveckling. Det hjälper Greta Thunberg ? oss med så låt henne.

        Det enda hon påminner mig om är hur tröga och inkapabla människor är till att tänka själva.

    Obama har fattat, Påven har fattat, Dalai Lama har fattat, ja världens ledare har fattat vad Greta Thunberg betyder. Men t ex The real Hm som ägnar sig åt att kommentera på en svensk skvallerblogg vet minsann bättre och bäst ?

      Vad har de fattat?

        Aa undrar också, exakt vad har de fattat?

        Att Greta når genom mediebruset och påverkar hundratusentals unga runt om i världen. Och att Greta numera har en enorm rörelse av unga bakom sig som börjar ställa krav på världens politiker att ta bättre ansvar för den värld de lämnar efter sig.

          Men snälla sluta va så naiv!

            Snarare du som inte förstått vad som pågår….

          Tänk om Greta kunde åka till t.ex Mellanöstern och predika, hade nog gjort avtryck…

      Så vi borde lyssna blint på ledare för att de är…ledare? ? Ja Hitler hade väl också fattat kanske.

      Jag tror snarare att resten är väldigt trögfattade om de behöver en skolkande elev.

      The unreal M är en likefiskare och vet att TRH är ett bra bete. Så billigt!

    Hej Camilla!!!
    Kan du inte ha ett sånt där söka vänner inlägg snart? Ska lämna Göteborg och flytta till Sunne, Värmland och kommer behöva en vän eller 2! Högst 3 ;p

      Posta det i öppet spår går väl?

      Jag bor ungefär där!

      Jag kan skriva tre saker jag gillar osv och så får vi se om du hittat en vän av två, högst tre? : )

    Är det öppet spår idag?
    Kan inte Greta avhandlas i öppet spår eller ett eget inlägg.
    Begriper inte varför man inte kan hålla sig till ämnet som inlägget handlar om – i detta fall Laila Bagge.

      I morgon… 🙂

        Jo JAG vet men tydligen inte vissa andra…….

      Kl. 20:34 kom jag plötsligt ihåg att inlägget handlade om Laila Bagge och skrev några ord om det.

      Så sorry, jag försöker tänka mig för och skriva om det som inlägget handlar om (de få dagar jag kommenterar under vanliga inlägg och förut nästan varje Öppet spår.

      Så förlåt, jag rycktes med.

      Fast man måste inte hålla sig till ämnet inlägget handlar om, man får diskutera influencervärlden. Dock vet jag inte om Greta räknas dit riktigt.

        Influencer och opinionsbildare är väl till sin funktion samma sak egentligen.
        Influencers är kommersiella och opinionsbildare åtminstone i teorin ideella.
        Gemensamt är att de vill påverka omvärlden.

        Om inte Greta räknas som influencer, vem fan gör det då? Finns det någon annan person som påverkat människor på det sättet hon gör? Ingen av de ordinarie som bevakas här i alla fall.

          ?

    Alltså, det där är ju bara skrattretande. Ingen kan ju tro på lögnerna i reklamen eller känna att den verkar genuin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.