Samir Badran vill bli en ”vanlis”

Samir Badran funderar alltså på att lägga ner sociala medier, lägga ner musiken (tolkar jag det som) och bli en vanlis, men han inser samtidigt svårigheterna med det efter att ha levt ett väldigt offentligt liv i hela 7 år och även baserat mycket av sin framgång på sin roll som influencer.

Måste man göra allt eller inget?
Går det inte att basera mindre och mindre av det faktiska jobbet på sociala medier och mer ha det vid sidan om?
Jag tror det är jättesvårt att släppa taget helt. Vi har sett försök till det, Dessie vill exempelvis bli mäklare men har svårt att klippa helt med influencer-livet och gör fortfarande samarbeten på en helt offentlig profil.

Vad tror ni?

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tror att det är svårt att lägga av eftersom man blir beroende av kickarna som alla likes och uppmärksamheten ger. Egot boostas då det ständigt är fokus på ens person. Tror att de flesta toppbloggarna är mer eller mindre beroende och det är nog lika svårt som att sluta supa att sluta ta contentbilder och selfisar.

   Precis, som rökheroin!

   Det är inte för intet psykisk ohälsa ökat till följd av ”sharenting everything” på sociala medier.
   Denna exponering av sig själv har skapat vilsenhet. Barn och ungdomar som bygger sina liv på ytlighet.
   Att gå runt och jaga ”likes” är inte en sund utveckling. Att söka bekräftelser av tillsynes okända personer känns mer som galenskap. Jag skulle vilja påstå att sociala medier är en enda stor tutte som vuxna tar till för att bli sedd. Mätta ett behov de själva inte kan fixa.

   Personligen är jag spytrött på att människor ska promota sig själva hela tiden samt sin familj.
   Detta elektroniska klass samhälle har gått över styr och påverkar vår yngre generation på ett negativt sätt på flera plan.

   Nästa våg som kommer skölja över oss är föräldrar som exponerar sina barn på sociala medier.
   Ett pris deras barn ofrivilligt måste lära sig handskas med p.g.a. jobben influenser har.
   Barn ska inte blandas in i jobben.

   https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/s%C3%A5-skadlig-kan-sharenting-trenden-vara-kr%C3%A4nkande-och-pinsamt-f%C3%B6om r-barnet-12488842

  Samir: *gör slut med Sigrid på ett jävligt sätt på grund av att han har gått in i väggen*

  Också Samir: Asså kolla min nya brud!

   Eh? Får man aldrig bli kär igen om man dumpat nån?

    Jo men han ville ju inte gå in i en relation igen. Det har han ju sagt 34678643467 gånger.

     Vem har inte sagt det när man just lämnat en relation?

      Många såklart. En del är dock seriösa medan han är ett stort barn.

       Öh? Man kan väl mena det där och då. Kärleken inträffar när man minst anar det

       Livet är inte statiskt, saker händer och man ändrar sig.

       Inte kasta sten i glashus nu.
       Du kan förvisso tycka att Samir beter sig på ett barns nivå för att han tidigare trott att han inte vill ha en relation. Samtidigt tycker jag att du resonerar på ett barns nivå när du inte förstår hur saker som dessa många gånger fungerar.

       Det är vanligt att människor säger att de inte vill ha en relation, för de känner så där och då. Sen träffar de någon som de blir totalt störtkära i och ändrar sig helt. Jag skulle nog vilja påstå att det de egentligen menar är att de inte vill inleda en relation med ”vem som helst” aka; någon de tycker om men inte älskar.
       Men ingen säger väl nej tack om man faller helt pladask för någon eller möter sitt livs kärlek.

   Vad var det jävliga?

   Jag upplever att Sigrid fick det hon ville ha – kändisskap. Att glida på en annan människa. Innan var hon ”Let’s Dance-Sigrid”, efter förhållandet med Samir hamnade hon i Mello och fick ställa upp på diverse ställen när hon inte ens kan sjunga.

    Men hur kul är det att vara känd för att man är dumpad? 😂

     Tror att Sigrid är en stark kvinna, hon står på egna ben och känner sig nog inte resten av sitt liv som ”en dumpad kvinna”. Ingen vet dessutom den verkliga orsaken till deras ”skilsmässa”, varken Sigrid eller Samir har uttalat sig om det. Finns många förhållanden som tar slut och andra har ingen insyn vad som sker mellan två personer och behöver inte heller veta, angår ingen annan.

    Så hon blev tillsammans med Samir enbart för att bli känd då menar du?

     Ja, exakt så

      Förlåt men jag anser att Samir och Sigrid var ungefär lika kända i de svenska folkhemmen när de blev tillsammans… Sigrid har uppträtt i vad, 6 år, i Sveriges typ populäraste program och vunnit flera gånger, Samir har under samma tid släppt musik och varit med i Mello. BÅDA tjänade på deras förhållande och förhoppningsvis var de kära i varandra – tills de inte längre var det. Jag tror personligen Samir är mer sökande än vad Sigrid är, hon vet vad hon vill och han är mer trevande.. Inget fel med det, de passade kanske bara inte ihop? Tror båda har lovande karriärer framför sig men nej, något utnyttjande förekom inte.

       Samir var bra mycket kändare än henne.

        Kanske i din värld

        Är ju svårt om man måste vara ”exakt lika kända” för att kunna bli tillsammans med varandra (inom medievärlden)!

      Eller inte hahahahaha

    Oj jag tänker tvärt om. Innan så var hon skitduktiga dansaren Sigrid. Sen blev hon (galet otippat) i hop med Samir…
    Oj där sjönk hon kan jag säga. Smart glad duktig tjej blir tillsammans med kille som har noll koll.
    Så Sigrid kommer att klara sig.

    Jag funderade på det här med personer som sjunger halvdant och ändå får spela in låtar. Hur fungerar det? Jag har ingen koll på den branschen alls. Jag tänker i förstahand där man exempelvis lägger in mycket autotune för att personen i fråga inte sjunger så bra. Hur för man fram det? ”Ja, du sjunger ju inte så bra så vi lägger in autotune”. Eller är det ofta en förfrågan av artisten själv? Är personen medveten om dess röst eller lever hen i en drömvärld? Det är klart jag förstår att man vill tjäna pengar på kända människor men jag funderar mest på resonemanget. Det kan inte vara så kul att ens röst bärs fram av autotune eller bakgrundssångare som sjunger bättre än personen i fråga.

   Man måste väl få göra slut och ha rätt att bli kär igen. 🙂

   Jag tror säkert att Samir själv trodde att anledningen till att han inte ville ha en relation med Sigrid var för att han gått in i väggen. Men samtidig tror jag det är få som dumpar någon de verkligen älskar för att de gått in i väggen, i ett sånt läge blir ju en kärlekspartner en stöttepelare som kan hjälpa och ge en energi och vara ett ljus i den tunga vardagen. Annars är det fel partner.

   Han verkar dock ha förstått nu att han visst vill ha en relation, dock inte med Sigrid.

    Hans nya är en kopia av Sigrid dock 🙈🙈

     ser inte likheterna.

     Hur vet du det? Du har bara lite insikt i hennes utsida och absolut ingen aning om hur hon är som person.

      Uppenbarligen menar jag utseendemässigt

       De är verkligen inte lika utseendemässigt, alltså HUR menar du?! Vad är likt?

        Lugn

        De är ju jättelika tycker jag också, nya tjejen ser ut som en brunhårig, brunögd version av Sigrid.

       Fast utseendet är ju det som spelar absolut minst roll när man väl är i en relation. De flesta har en ”typ'” vad gäller utseende, men det är helt irrelevant för huruvida man klarar av att vara i en relation med någon eller ej.

       De är inte det minsta lika utseendemässigt 😂

        Fast det är de ju. En liten likhet måste ju alla se som inte har fel på synen. Jag tycker de är väldigt lika fast olika färger då förstås. Sigrid har något ihop med Robin B tror jag.

  Shit ändå vad SKÖNT att vara en vanlis. Där ens liv inte handlar om att ta den snyggaste bilden, skapa bästa innehållet, provocera, få folk att köpa, sälja ut sig själv osv. Vilken jävla STRESS ändå? Och för vad? Vad är de dem gör egentligen?

  Allt det där betyder ju ändå inget ändå. Allt är bara en illusion.

  Länge leve vanlisen!

   Håller med. Skulle inte för något i världen byta min vanlis-liv med jobb och veckor mellan mina instagramuppdateringar till det livet du beskriver

    Inte jag heller. Trivs bra med att vara en helt vanlig arbetsterapeut. 😂

   Haha när jag var yngre var min dröm att bli sportjournalist och jobba på SVT och bli lika omtyckt som André Pops.

   Knegar på som de flesta andra idag, vanligt jobb, vanligt liv, förstår inte alls varför jag ville bli ett känt ansikte.😅

    Hahaha, igenkänning på det här. Jag ville också jobba på SVT sport när jag var yngre, men jag ville bli lika känd som Jane Björck. Nu är jag dock väldigt nöjd att ”bara” vara en vanlis.

  Finns det inte en massa influencers genom åren som lagt ner, bara att de faller i glömska?

  Men jag undrar om det blivit ovanligare i takt med att det blivit mer pengar inblandat, svårt att ge upp den extremt tacksamma inkomstkällan.

   Precis! Är nog inte lätt att gå från dessa lättförtjänta pengar och tjäna liknande som en vanlis, för då krävs det vanligtvis högre studier mm

   Ja precis, några av de första bloggarna som var absolut störst, de som la grundstenarna och banade vägen för att influencers idag ens skulle kunna tjäna pengar på vad de gör, majoriteten av dem har lagt ner/försvunnit iväg. Samir Badran har bara hållit på i 7 det är ingenting, vissa började blogga 2005-2006.

  Han gör nog en ”Swedish house Maffia”

  Avskedsturné som det sista han för och lever gott och tar det lugnt några år.

  Sen är han nog tillbaka igen med ny musik och turné. Precis som SHM är på g att göra vad jag förstått.

  Fast förstår honom, det är nog genuint! Ingen influenser verkar genuint lycklig så han har rätt. Saknar livet innan mobilen tog över.

  Han kanske borde börja med att lära sig att det heter ”jag”. Herrejösses vad mina ögon blöder…

   Det står ”jag” på flera ställen ju.
   Du kanske borde lära dig att uppsöka läkare om det kommer blod från dina ögon, det låter inte så bra.

   4 ”ja” och 11 ”jag” i texten, betyder det att han inte vet att det heter ”jag”?

    Nej, det betyder det inte, typiskt när man skriver i IG inlägg, få korrekturläser sådan text (menar de yngre).

     Utan att lägga värdering i huruvida Samir (eller någon annan) skriver ”ja” eller ”jag” väckte din kommentar en fundering. Räknas Samir som yngre? (Han är väl närmare 30?) Och hur länge räknas man som yngre?
     Som sagt, jag har ingen åsikt i stavningsfrågan, utan började mest fundera 😃

      Jag i alla fall räknar Samir som en ”yngre” person p g a hans beteende. Menar inget illa, för somliga tar det bara längre tid att bli en ”vuxen”.

   Vi är ju väldigt förlåtande även här för att man skriver ”talspråk”, det är den yngre generationen som inte bryr sig så mycket om grammatik-skrivfel. Inte i IG inlägg eller i kommentarsfälten, ingenting hetsa sig över. Säker på att om de måste skriva t ex en officiell dokument så tänker de nog mera på hur det skrivs korrekt.
   Dina ögon blöder nog ofta om du hänger här, har du kollat med en läkare om det kan åtgärdas?

  Tror han är rätt lätt att glömma. I början skulle hans fans såklart vara besvikna men det finns fler pojkar som han. Skulle han gå all in för detta så om några år skulle han absolut kunna vara som vem som helst.

  7 år.. wow.. känns mkt mindre, vet ej varför. Hur blev han känd förresten?

   Paradise Hotel

    Var det 7 (!) år sen han var med i PH???! Oj vad tiden går, tänkte att det var typ två säsonger sen (kanske för att jag inte kollat de senaste säsongerna 😂).

     Var väl 2013?

      Håller med dej camcam nog svårt att släppa. Men nog kan man kombinera bägge. Ha en fin vecka. ☺

  Det är antagligen lättare att bli en vanlis om en kan få ett hyggligt välbetalt jobb med någorlunda frihet. Annars känns det nog surt att börja knega med skifttjänstgöring. Svårt att gå från mycket pengar + fritid + uppmärkdamhet till tvärtom. Svårt att säga om Samir har den kunskapen och motivationen.

  Då lär ju hans nya tjej dumpa honom

   Eh varför tror du det?

  Bella har anställt en ny vd till investbolaget, hon ska skaffa visum till usa för sig och anställda, allt är ljuvligt, yada yada….

   Jaha ok

   Haha jag brukar försöka passa mig för att kalla folk bittra. Men denna kommentar känns bitter. IL är inte min favorit, men jag gillar ändå hennes positiva inställning till livet. Sen är det en blogg och allt kanske inte är sanning, men ändå nice att känna sig lycklig och att livet är positivt.

    ja ä int bitter! 😊

     👍Nu fick du nog vissa ögon att blöda🤣

      😊

   Louise hade tydligen redan green card. Varför vet jag inte.
   Men att visum inte var ordnat till Charlotte är märkligt. Hon ska ju bo och arbeta permanent i New York.
   Ännu finns inget amerikanskt företag bildat så Charlotte kommer inte att ha någon arbetsgivare som medsökande.
   Det brukar vara en förutsättning för visum till USA som tillåter att man bor och arbetar där.
   När det gäller Bella själv är det väl också tveksamt om hon får visum som gör att hon kan arbeta i USA.
   Hon ska inte ens bo stadigvarande i USA.

    Känns som de börjar lite bakvänt, först kontor och lägenhet sen visum till personalen och ansiktet utåt. 🤔

     De börjar med det lättaste alltså att skaffa kontor hos Svenska handelskammaren och hyra en svindyr lägenhet.
     Visum är en annan femma. Sådana får man inte genom samarbeten eller med pengar.

      Misstänker att Bella, återigen, provocerar. Hon skulle inte ens nämna visum om det inte var fixat, Bella vet att det nu spekuleras hejvilt.

      Om jag förstått saken rätt har de bara kontor på handleskammaren ett kort tag till. Tror det var slut vid årsskiftet eller något liknade.

      Och kontor och kontor. Tror att de delade på ett skrivbord typ.

       Kontorsplats kallas det. De blev erbjudna kontorsplats där så det var inte deras egen idé, de har inte själva ”skaffat” kontoret/kontorsplatsen utan blev erbjuden den och tog den, de tackade ja.

       Kontorsplats kallas det. De blev erbjudna det där och tackade ja, så det var inte deras egen idé, de skaffade inte kontorsplats där på eget bevåg utan blev alltså erbjudna platsen.

      Verkligheten kanske även kommer i fatt Bella denna gången. Inget hon kommer erkänna förstås, det blir bara en ny kursändring i 180 grader och med ett tillägg: ljuvligt! 😚

   Undrar när det går att ha ett kommentarsfält där inte IL ska avhandlas…

    tänkte skrivit att ingen kommenterade om henne i förra kommentarsfältet, men jo då. Klart hon var med där också på ett hörn 🙂

    Tror de flesta inkl mig själv läser Bloggbevakning främst för Bellas skull

     OFÖRSKÄMT ATT ANTA!

      Lugn och fin nu…. De är bara en bloggbevakningssida, alltså inget större att hetsa upp sig för

       Det är ett skämt. Anna Book blev extremt upprörd en gång då hennes läsare trodde att hon drack vin (eftersom hon drack mörkröd vätska ut vinglas), men tydligen var det periskoiste från Lidl och hon tyckte det var OFÖRSKÄMT ATT ANTA att hon skulle dricka vin.

        Ok 😂 måste erkänna att min Anna Book kunskap inte är helt komplett!

         Ingen fara! Jag är är här för att fylla luckorna 😄

          Man tackar! 😂👍🏻

           KOLLA! Jag älskar att ni är så gulliga – trots att det blev ett missförstånd så är ni trevliga mot varandra när ni förklarar läget (att det var ett skämt). Det här kan många ’kommenterare’ på denna blogg se och lära av.

        Det var det roligaste någonsin! Hon blev så orimligt arg och skrev en halv bok om hur hon minsann är försiktig med alkohol för hon har släktingar med alkoholism och blablabla…. 😮

         Känns som persikote och rödvin är en liiiten bit ifrån varandra ändå 😂🤔

          Tydligen inte den från Lidl 😅

           😂 Självklart!

     Ja, Bella är alltid aktuell. Om man undantar Öppet spår så är säkert hälften av materialet och kommentarerna på Bloggbevakning det senaste året sådant som direkt eller indirekt avhandlar Bella. Resten får alla andra influencers, bloggare, instagrammare osv dela på.
     Det säger en hel del om hur bra Bella är på att ta plats i media. Och skapa och bibehålla läsarnas och följarnas intresse.
     Det är en prestation som hon naturligtvis ska ha erkänsla för. Sen kan man tycka både det ena och det andra om henne 🙂

      Enligt henne själv är hon drottningen av att väcka upp känslor och provocera, och där får man ändå ge henne lite rätt

      Fast hur mycket plats får Bella i media (borträknat denna blogg)? Jag tycker att jag sällan läser något om henne på andra sidor än här.

       Fast det har nyligen varit ett antal artiklar om henne i dagspressen, sen står det i och för sig inga nyheter där, åtminstone inte för oss Bloggbevakare

       Det beror väl på vilka media man följer regelbundet.
       Håller inte alls med om att Bella bara skulle finnas här på Bloggbevakning. Det beror säkert på de media du följer för annars skulle du inte skriva det du skrev.
       Bella har varit en följetong bl a i Aftonbladet och Expressen sedan minst ett år tillbaka.
       Även Dagens Industri och nu senast både DN och SvD har haft artiklar.
       Intervjuer i svenska och utländska tidningar t ex Damernas värld och nu senast Helsingin sanomat.
       Medverkan i poddar t ex Framgångspodden och Breakits Podcast.
       Sommar i P1 detta år.
       Lägg därtill sidor som Breakit, Stoppa pressarna och Hänt m fl så får man väl säga att Bella har (helt enligt hennes plan) ofta varit omskriven.

     Nej, absolut inte. Vill jag veta något om Isabella så kollar jag hennes Insta eller blogg. Det finns så mycket mera intressant här på Bloggbevakning än Isabella, så viktig är hon inte.

      Fast sanningen får du här

       Du menar spekulationer? Sanningar vet väl ingen innan i efterhand.

        Självklart får man ta allt med en nypa salt, men det är sen gammalt

  Samir Who?

   Horton hears a who 🤨

  Han gör rätt och beträffande Sigrid fick jag en dålig uppfattning hon skulle plötsligt sjunga nåt som hon dessvärre inte kan .Sen Dessie tycker jag är fantastisk som utbildat sig och börjar leva normalt

  Tyder på att han är sund som har den typen av funderingar trots sin unga ålder, också refklektionen med hur det går med många som står i rampljuset under lång tid. Jag gillar Samir han verkar ha ett hjärta av guld!
  //Berith

   Tror du Alex Schulman håller med?!? 🤔

    Vem bryr sig om Alex Schulman?

    Var det Samir som blev fullständigt galen över att personen som skrev deras bok skulle ha namnet på omslaget och krävde att det skulle tas bort, trots att Samir inte hade varit det minsta delaktig i processen?

  Samir verkar vara en go kille som ger lite mer än han orkar med. Framtiden kan ju vara krögare. Hans far har väl krog i hemstaden? Så det kanske kan bli ”filial” i Stockholm?

   Jaa hans pappa äger/ägde en bar i Linköping där även Samir jobbade flertal år, jag var där många gånger när han jobbade i baren. Borde räknas som ett ganska normalt jobb ändå?

  Men va tusan, jag har ett normalt jobb och min chef måste ljugit för mig för jag blir bedömd på min prestationer på jobbet och inte för den jag är 🙁

  Det blir ingen lätt uppgift om han menar allvar, vilket jag inte tror den mannen/ynglingen har tusen ansikten när det gäller att väcka uppmärksamhet eller stå i centrum.

  Mvh Gerra…

  http://www.gerra.se/

  Det är väl bra om han väljer att göra det han tror att han kommer må bättre av. Modigt också, kändisskapet blir ju lätt ens identitet.

  Jag är nyfiken på vad han tänker att han ska jobba med. Det är svårt att se honom i en helt annan roll än som ”Samir Badran”.
  Lärare? Nja. HR-specialist? Hmmm
  Tatuerare? För kort tålamod. Snickare? Tja kanske?

  Men på tal om Dessie, skulle kolla lite men hittar henne inte på Instagram. Har hon tagit bort kontot?

  Har han fortfarande visual snow?

  Jobbade på hotell förut och han bodde där för att ha en spelning. Led med både honom och Victor. Fick jaga småfjortisar som sprang runt och letade efter dem inne på hotellet, många försökte även klättra på baksidan utomhus av hotellet för att ta sig igenom till deras fönster. Det var så oerhört sorgligt att se. De fick inte en lugn stund, valde att endast sitta på sina hotellrum och åt inte ens frukost på morgonen. Jag hade själv aldrig pallat… Förstår inte heller hur man kan kalla sig fan och vägra låta sin idol få ha ett privatliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *