En sanning med modifikation

My Martens gör reklam på sin blogg för företaget Rosenserien och utlovar ett finfint erbjudande som HON har ordnat.
Använder du hennes kod så får du 15% rabatt på din order.
Finfint och bra, va?

Kruxet är bara att sidan redan erbjuder 15% i någon typ av sommarkampanj, så Mys rabattkod är totalt värdelös. Du får inte ytterligare 15% på den rabatt som Rosenserien utan den är 15% för ALLA, även utan kod.

Jag fattar att My med största sannolikhet får procent på det som säljs via hennes kod, men att kalla det för ”ett finfint erbjudande” är väl ändå att ta i?
Rosenserien har svarat på en kommentar på Mys blogg då hennes kod inte fungerade för en följare. och suddade ut alla eventuella frågetecken kring rabatten:

Du får 15% rabatt i vår webshop när du beställer nu, oavsett att ange kod.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, att varje influencer har en personlig kod som ”ska” användas i webbshoppen fungerar på samma sätt som affiliatelänkar dvs man kan följa upp hur mycket som beställs på varje länk.
  På så sätt kan företaget som har webbshoppen betala rätt provision till influencers och dessutom välja vilka influencers som det lönar sig mest att jobba med.

   15% är inget finfint erbjudande.

  Tycker nästan det var lite elakt av företaget att ge henne exakt samma rabatt som redan erbjuds utan rabattkoden ? är ju säkert en del som struntar i att ange hennes rabattkod nu

   Fast va, det är väl My som försöker få det att låta som att hon fixat rabatten, och så är det väl inte riktigt. Inte hon själv som ordnat det ”fin-fina erbjudandet” liksom.

    Men hon hade ju en rabattkod så nått har hon väl ordnat. Sen sög den ju eftersom de redan hade rabatt, men det borde ju inte vara my som valt att de ska ha rabatt ändå

     Ja alltså det är ju inte hon som ordnat rabatt eller kod. Hon försöker ju få det att låta som att – hon – ordnat fint erbjudande, men det är väl företaget som gjort det och inte My.

    Fast det är ju företaget som har skapat mys kod?

     Ja, ett samarbete mellan ett företag och en influencer går ut på att företaget skapar ett erbjudande som sedan influencern delger sina följare via sociala medier.
     Influencerns trovärdighet och rekommendationer till sina följare anses skapa intresse och förhoppningsvis försäljning.
     Kallas influencer marketing.

    Ja men om My vill lyckas med sitt samarbete så behöver hon få folk att använda koden och det är ju supersvårt när företaget givit henne helt värdelös rabattkod, är ju som att ge en rabattkod som säger ”köp allt till ordinariepris med min rabattkod”. Därav tycker jag de var lite taskiga mot henne. Så jag förstår varför My skriver som hon gör? vad ska hon annars skriva liksom

    Fast väldigt girigt av företaget som är snabba på att kommenterar i hennes kanaler med hennes följare om att det minsann går att handla och ändå få rabatt utan hennes kod. Klart hon ska ha provision på de kunder hon ”fixar” åt dem. Rätt ska vara rätt.

     Min kommentar hamnade lite fel.

  Haha fan va pinsamt

  Dom har ju sjalva uppgett pa hemsidan att med koden SOMMAR far du 15%. Uppfattade de nu mer som att de va fel pa kanske bada koderna sa man helt enkelt nu kan bestalla utan att anvanda nagon av koderna alls.

  Bra för Rosenserien att du uppmärksammar det här så får de ju lite mer reklam, indirekt får de ju reklam och mer spridning på sin rabattkod här ju, så de kanske säljer mer.

   Och My får mindre provision.

    Om, hon får provision. Länken kanske är till för att statistiskt säkerställa effekten av samarbetet. Annars vore ju samarbetet menlöst. Men Myggan är ju inget affärsnille direkt.

   det är dom värda! såååå bra produkter! Deras facewash och carrot oil har gjort underverk med min hy?

    Tycker deras produkter varit usla, feta och utan verkan. Gjorde min hy fet och finnig men det är längesedan jag använde det nu.

    Undrar vilket My älskar allra mest – Cetaphil eller Rosenserien, var väl en annan serie hon också gjorde reklam för, en tredje, och älskade. Kanske den som betalar bäst 😉

     Älskar Cetaphil! Enda som hjälper mina torra händer på vintern. Testa kroppskrämen, ni andra torrisar!

   Det kan faktiskt bli tvärtom också. För mig har dom tappat trovärdighet.

  Att vara korrekt, noggrann och ärlig är inte Mys starka sida. Allt som oftast är hon manipulativ, strategisk och allt annat än hederlig. Vänder kappan efter vinden, ändrar historier, hittar på och köper följare, likes och kommentarer på instagram.

   För o inte tala om all smygreklam hon gör, hon är nog en av dem värsta med det.

    Ser du inte hur fel det ser ut när du skriver dem??

     Och ”o” istället för ”att”… jag hade nästan accepterat ett ”å”, men o alltså….

     Bloggbevaknings kommentarsfält – din språkpolis i cyberrymden!

  ”Boostified etablerade sig på influencermarknaden för drygt två år sedan. Sedan starten har bolaget bland annat byggt ett CRM-system som gör att alla som är uppkopplade till Boostifieds plattform och mottar produkter blir ”anställda” hos Boostified. Upplägget gör att den enskilda influencern inte behöver skatta för produkterna de får, något Skatteverket sagt att man ska granska hårdare.”
  ”Nu väljer man att ta nästa steg i bolagsbygget genom lanseringen av betalningssystemet Boostified Pay. I systemet kan en affär exempelvis lägga upp önskemål om att tio influencers med mellan 1000 och 3000 följare ska hämta en viss produkt. Om en profil vill hämta ut en produkt visar de upp en QR-kod som i sin tur ger information om profilens sociala medier.
  – Grundidéen när vi startade Boostified var att vi trodde mer på rekommendationer än på betalda samarbeten. Med Boostified Pay väljer profilerna själva vilka produkter de vill hämta ut och därför blir rekommendationen mer trovärdig…”
  https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/08/13/nya-valutan–foljare-i-sociala-medier/

   Fast det där upplägget förstår jag inte riktigt. Som anställd måste du förmånsbeskattas för allt du får… hur kommer de runt det?

    Det är Boostifieds lösning som Skatteverket inte är riktigt med på.
    Betalar en arbetsgivare in preliminärskatt för en anställd så utgör ju skatten del av lön. Har man ingen lön utan bara förmån i form av varor man fått så kommer den preliminärskatt som betalas in på värdet av förmånen att anses som skattepliktig inkomst. Alltså får man grejor värda 1000 kr och arbetsgivaren betalar in 300 kr för att kompensera för skatten kommer dessa 300 kr att bli skattepliktiga och ytterligare 100 kr i skatt måste då betalas in. Dessa blir också skattepliktig inkomst osv.
    Däremot är det ok att Boostified betalar arbetsgivaravgifter för sina influencers.

    ”Från och med Januari 2019 så blir företag skyldiga att anställa influencers (om de ej innehar f-skattsedel, företag) vid samarbeten. Dvs vi på Boostified blir skyldiga att betala sociala avgifter för dig som om du hade fått produkten eller tjänsten i lön. Företag behöver i dessa fall enbart betala sociala avgifter och ej den preliminära skatten som man vanligtvis gör i en lön. Skatten blir man som influenser skyldig att själv redovisa och betala in till skatteverket. Länkar till skatteverkets sida, där du kan läsa mer om det där.
    Men… Eftersom vi på Boostified är måna om våra influenser så har vi tagit initiativet och hittat en lösning för att faktiskt även betala ut preliminär skatt för våra influencers. Du som influenser behöver inte göra något, allt fixar vi via plattformen när man ansöker om att delta i en kampanj ??
    Så du ska inte behöva bekymra dig om varken sociala avgifter eller restskatt vid årets slut. I praktiken innebär våra ändringar att du får en tillfällig anställning hos oss den dagen då du postar ditt inlägg.”

  Fast så är det med massor av koder t ex Ellos. Du får exakt samma rabatt själv.

  Konstigt att inte det nämns något om Annica som ska flytta till Kanada.Hade det varit någon annan så hade det varit fullt ös.

   Det kommer….is i magen, min käre Watson. 😉

   Undrar vad hockeykillen heter? ?

  Skulle inte tro att man får mer i rabatt genom nån av dessa bloggare. MU brukar ju ha rabatterbjudande som man kan få även om du bara beställer direkt, lite överspänt att tro kunderna inte kollar, eller?

   Ser man någonsin MU i någon av alla tre miljoner blusar och klänningar som hon ”bara mååååååste ha” ?

    Nix !!!! MU vill få sina läsare att handla, klick på länken och mer klirr i kassan till MU!
    Undrar om det blir 100% spons på hennes kommande bröst-förminskning. Säga vad man vill om MU men fixa samarbeten och spons kan hon

  My, My och My….jag brukar faktiskt scrolla förbi intressanta (för mig) inlägg, men med My så stänger jag typ ner.
  Är så trött på att en vuxen människa inte bara kan kamma till sig, skaffa sig ett 08-17 jobb, sluta med sociala medier och börja ta hand om sig själv…

   Håller med! Iaf när just hon så uppenbart skulle behöva det!

   Svårt att tro att hennes studio blir särskilt långlivad. Enbart nyhetens behag.

  Men det är det hon gör nu öppnar nytt gym och bli PT. Det är väl och ta hand om sej själv eller?

   Eeeh nej!

    Eeehh…jo!

   3…2…1…

  att hon inte ens kan få med rätt ”rabattkod” i inlägget heller…

  Någon som vet vad som hände med Mys supermirakelpiller? Upp som en sol och ned som en pannkaka?

   Hon har svarat att hon avslutat samarbetet med dom

  Dom gick väl obemärkt förbi liksom hennes karriär som ”VD” för företaget som va lika betydelsefullt som en påse skridskor.

   Va mening som svar på Anonym kl 17.30

   Läs på.

    Visst, visa mig en kopia fr Bolagsverket där My står/stått som VD för Lifestyle Communication så lovar jag att läsa på!

     ?????????

  Nu är det väl ingen som anklagat My för att vara direkt smart Tror inte ens hon fattar själv eller att det är meningen att hon ska ”bluffa” någon. För henne är det ett samarbete där de sagt att hon ska använda det så, att de sedan själva har samma rabattkod, har hon inte ens tänkt på att kolla upp utan kör på det gamla vanliga upplägget. Tycker om Rosenserien, faktiskt älskar det men det är nog ingen hit med My som marknadsförare. Iofs bryr inte jag mig, köper mina på rabatter man får som kund men de borde ha några som verkligen ser till deras märke.

  My fixar ofta ”grymma”(!) rabatter till sina bloggläsare, brukar vara 15 % vilket iaf jag inte direkt anser är så där väldigt grymt…

   Det är så det går till på bloggarna.

  Då jag var tonåring gick jag på en gratis hudanalys som gjordes av Rosenseriens ”experter”. Kvinnan som utförde den läxade upp mig och sade att jag misskött min hud. Hade kanske en-två små finnar 😀 sedan tjatade hon, argt och surt, på att jag skulle köpa produkterna som skulle hjälpa. Jag hade inga pengar och kunde inte köpa nåt. Var jätteledsen över bemötandet. Sedan kom min mamma och hämtade mig, då fick kvinnan prackat på henne två produkter. De räckte en månad ungefär, och ledde till att jag fick en massa finnar. Sedan dess har jag undvikit dem. Svindyra produkter som prackades på mig som tonåring, sjukt. Fick inga andra hudråd heller förutom att köpa deras produkter. Men, det var ju gratis

  Då är det ju likadant för alla bloggare eller gäller det bara My, kamma till sig, skaffa 8-17 jobb och sluta med sociala medier?
  Verkar väl ganska motsägelsefullt från någon som uppenbarligen läser bloggar?

   Ja egentligen om man inte kan hantera sitt ”jobb” bör man byta…det gäller väl alla vuxna människor? Varför hänga sig kvar i ”kändisskapet” om det bara fördärvar?

  Precis!????

  Ja som Booken som på sin Insta i dag skrev att hon älskar att vara i Spanien och ”bara vara Anna” ? Det kan hon mer än gärna få vara även här i Sverige om hon bara ville det så. 😉

  På MEDS får man 20% på Rosenserien, om någon är intresserad.

  På meds.se är det 20% på allt från Rosenserien. Dessutom billigare utgångspris än på Rosenseriens egna webshop. In och shoppa!

  Varje erbjudande från toftby finne redan på ellos så vad e skillnaden ????Bara för att få följare o tjäna på man går in från deras bloggar usch

  Om My slutade med all yoghurt och andra sk syrade produkter och även med nötter så skulle hennes hud bli mycket bättre.
  Då skulle hon inte behövs reklama för hudvård över huvudtaget,
  Sen skulle hon nog tänka på att istället för att slänga pengar på att åka till nåt sunkigt gym utomlands lägga pengarna på sin studio.
  Undrar förresten hur (och OM) hon fått tillstånd att ha ett gym i den lokalen.
  Vad jag förstår hyr hon ju den i andra hand och är det samma ägare som förr så är det inte tillåtet.
  Måste nog in en hel del pengar att täcka hyran där, likaså på den lägenhet hon tydligen hyr i tredje hand. En liten trea skrev hon. Där vi fått se en spis, en soffa och en garderob där de sov på golvet.
  Ja ja. Det kanske ger sig självt till slut att hon får som de flesta andra skaffa ett 8 timmars jobb som avlönad för att ens kunna sätta sin ( beställda ) mat på bordet.
  Jag har skrivit ner på en lapp på ett ungefär när träningsrörelsen kommer ta slut och jag tror fullt och fast det blir så.
  Hon kommer inte kunna överleva värst länge på vare sig sin studio, dåliga rabatter på hudvård och träningskläder.
  Den människa kommer ALDRIG att bli vuxen och hur ska hon t ex lösa det med sin Lilleman nu, ska hon fortsatt vara på Öland varannan vecka ( då blir det dåligt med studioinkomster) eller ska hennes tid med killen fortsätta minska som hittills då det bara blivit mindre och mindre.
  Kanske tur för den killen att hon inte har hel vårdnad om honom. Hur skulle hon då kunna leva som nu. Träningar och läger och resor.
  Det finns så mycket man skulle kunna säga och skriva om henne
  Men det är skönt att få lufta sig lite,
  Så det får räcka för nu.
  Men tro mig, inte för att jag vare sig önskar det eller vill det, men den berömda väggen är inte långt borta nu heller.
  ( samt en sak till, hade om älskat Jonas så hade de gjort vad de kunnat för att skapa ett liv tillsammans, men ingen av dem har ju ”normala” liv och My vill inte ha det. Tror inte hon klarat det.)
  Tack för nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.