Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

1 099 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Uno

   Dos

    Tres

     …cuatro, cinco sinco, seis

      Omg själsfrände! Vi skrev samtidigt 😂

       Smurf! 😂

       Fast felstavat..

        Japp jag stavade fel. Och har dessutom bott i Spanien flera år. Pinsamt! 😅

        Ja, det råkade visst bli fel på en av ”cinco”. Spanska är mitt modersmål ✌🏻

         De Donde eres?

      And all the girls say I’m pretty fly for a white guy

     Quatro cinco cinco seis.

      You know it’s kinda hard just to get along today

       Our subject isn’t cool but he fakes it anyway

   Hej alla, har frågat en gång tidigare men fick inte så många svar så provar igen.

   Är det någon som har någon familjemedlem/bekant med en shunt? Undrar hur den påverkar en? Är det något man märker av senare i livet tex i skolan eller liknande.
   Min son är 2 år och har en shunt, jag hittar inte så mycket om det på internet. Han har ingen annan sjukdom eller så bara shunten.

    Tar de inte bort shunten när han inte längre behöver den? Har bara erfarenhet av min mammas, hon fick cytostatika via den men tyvärr gick hon bort så frågan om att ta bort den efter sjukdomen blev aldrig aktuell.

     Nej dom har sagt att det är bättre att den inte tas bort för att man inte 100% vet om den behövs eller inte och det skulle vara farligare om man tar ut den och sen behöver sätta in igen. Den stör inte så den kan va kvar har dom sagt.

     Beklagar bortgången av din mamma. 🙁

    Hej M!
    Varför har han shunt, om jag får fråga? 🙂 om jag förstått det rätt kan man ha något som kallas shunt av olika anledningar. Min lillebror har iallafall det, pga att han är född med hydrocefalus (vattenskalle).
    Det kan bli stopp i shunten, men det gissar jag att du har koll på? 🙂 det har hänt ett antal gånger och är både obehagligt och (kan bli) farligt, så är bra att ha koll på symptomen och pressa på vården då sånt tyvärr verkas missas ofta. I övrigt tror jag inte det påverkar honom just nåt särskilt. Han får inte gå genom sån här säkerhetsgrej på flygplatser för det kan ställa om shunten av nån anledning..! 😂

     Min son har också hydrocefalus men fick det då han var 1 månad gammal ungefär.
     Ja det vet jag, som tur är har det inte varit några problem ännu. 🙂
     Ja symptomen har jag koll på, blir alltid extra rädd så fort det är något litet.
     Läste någonstans att barn med shunt kan få det svårare i skolan med koncentration osv..
     Tack för svar 🙂

    Hej, min lillebror som är 33 har shunt. Han fick vattenskalle efter en hjärnblödning när han bara var ett par dagar gammal. Han har shunten kvar (annars klarar han inte att dränera runt vätskan i kroppen). I övre tonåren fick han in en bakterie i systemet (efter en infektion i kroppen) som gjorde shunten obrukbar. De opererade då in en på andra sidan huvudet på honom. Det var lite bökigt under hans uppväxt med 2 shuntavbrott och ett par tillstoppningar, då var det bråttom ner till Lund. Han har alltid gått i vanlig skola och har idag ett vanligt arbete (vet du inte att han har en shunt ser du det inte).

     Tack så jättemycket för svar 🙂
     Underlättar när man får svar från andra som har liknande i sin omgivning, eftersom min son är så liten än och jag ofta funderar på hur det kan påverka honom i framtiden 🙂

      Jag har en arbetskamrat, en tjej som är runt 25, som haft shunt sen hon var liten pga hydrocefalus. Som någon skrev ovan ser man inte att hon har den och hon är som vem som helst. Vet att hon hade lite svårt i skolan, men det kanske hade helt andra orsaker, för hon har även läst vidare med bra resultat nu som vuxen. Tyvärr vet jag inte mycket om ifall det varit några problem med shunten genom åren, men tror hon har fått byta den någon, men det kanske man brukar göra… Känner även en tjej som fick shunt i vuxen ålder också pga hydrocefalus, hon mår helt bra idag.

    När min syster va 11 år så upptäcktes det att hon hade en hjärntumör. Det sattes in en shunt som skulle transportera bort hjärnvätskan då tumören blockerade den naturliga passagen.

    En shunt blev igenkläggad så den gick inte att använda, nästa fick hon en infektion i buken av (slangen leds ner dit) och den tredje fungerar. Hon har alla kvar då det är svårt/bökigt att ta bort när de växt fast i vävnader.

    Måste bara fråga varför din son fick sin shunt från första början?

    🤗

     Hej, tråkigt att det inte funkat med dom första för henne men hoppas din syster mår bättre idag.
     När han var ca 1 månad upptäcktes det att han har hydrocefalus och han fick då en shunt inopererad. Sedan dess har det som tur är inte varit några problem med den. 😊

      En klasskompis hade det när vi var små så jag vet inte av vilken anledning. Hon fick ta bort den i mellanstadiet. Hon hade varken problem i skolan med inlärningen eller mobbning (jag gissar att det är en sak man kan vara orolig för som förälder och därför nämner jag det).

    Min dotter (nu 8år) har shunt pga hydrocefalus och fick den när hon var 2 veckor gammal, den visade sig vara trasig och fick en ny när hon var 1 månad.
    Sedan dess har hon inte haft några problem med den och den har ställts om så den används på minsta nivån nu men kommer sitta kvar oavsett.
    Det år förhöjd risk för ADHD för målgruppen och i Värmland följer dessa barn ett vårdprogram som innefattar utredning för just ADHD samt olika typer av ögonproblematik fram tills dess att de är 10år (vi är på besök hos neurologen 1/år, ögonmottagningen 1/år samt att hon haft tre psykologutvärderingar med olika tester osv för NP-problematik) som rutin, alltså som görs på alla oavsett symtom.
    Min dotter har inte haft några problem alls och fick så höga resultat på läs/skrivförståelse samt ngt mer av NP-testerna att psykologen kallade för en second opinion för att han aldrig haft ngn som fått så höga (goda) resultat😊 Nu var väl iofs han ganska ung så han kanske inte sett så mkt men ändå, när risker finns för problematik så blir man som mamma otroligt glad över hennes resultat (även om det såklart inte spelar ngn roll men man blir ju lättad)!
    Så kolla om inte din son ska följas av vården år framöver- jag tror det är det vanliga inom de flesta Landsting?

    Du får gärna maila mig om du vill – spenatmamman@hotmail.com

   Yatzy!

  God kväll

  God kväll, hur är läget? 🙂

   Tjenare! Kan ju bara tala för mig själv (såklart) och med mig är allt bra, lite trött men det ska nog några glas vin kunna ordna upp =) Funderar på vad jag ska göra ikväll.. serie eller film,. hmm =)
   Hur är det själv? 😀

   Efter en dag i skogen och noll utdelning av svamp, så sitter jag i soffan med mannen och barnen sover. Trevlig kväll 😀

  Är såpass trött på mitt jobb att jag har ångest varje morgon när jag går upp, även efter flera veckors semester.

  Ska söka jobb och börja läsa på om olika program för att eventuellt till våren eller nästa höst.

  Hur söker man effektivast jobb? Jag tänker att jag vill jobb i butik med antingen kläder/skönhet eller inom eventbranschen.

   Gå in med ditt cv och presentera dig. Så fick jag jobb i klädbutiker, fast detta är längesen nu men tror det kan vara en fördel ibland.

   Jag jobbade på kappahl när jag pluggade och vi fick inte ta emot cv ”pga gdpr”. Order från huvudkontoret. Annars rekommenderar jag kappahl, fick jobba hur mkt eller lite jag ville (vad ville jag ha mkt cash jobbade jag mkt och ville jag chilla tog jag färre pass) och hade sååå kul.

    Stämmer ej. Cv:n får tas emot men måste också hanteras säkerhetsmässigt och inte ligga i en hög på bordet till exempel. De vi fick inte förvarade vi i ett säkerhetsskåp som endast butikschef kom åt.

     De vi fick in*

     Ja men eftersom ingen orkade ta hand om de på rätt sätt beslutades att vi inte fick ta emot några cv alls.

      Ok men att gå in och presentera sig kan man ju göra ändå.

   Jobbar med HR i min nuvarande tjänst i en butikskedja (modell mindre, ca 15 butiker) där butikerna själva kan rekrytera specifikt till sin butik. Vi kollar alltid igenom de spontanansökningar som har kommit in först INNAN vi annonserar ut nya tjänster. Så ett tips är att skicka in via ett spontanansökningsformulär om det finns! Det var så jag fick mitt jobb och majoriteten av de anställda efter mig.

    Jag pluggar till personalvetare nu! Hur länge har du jobbat inom branschen och får jag fråga om du är nöjd med jobb och lön idag? 😊

     Var pluggar du till personalvetare?

      På Stockholms universitet, min 4e termin börjar nu i September.

   Åh vad jag har varit dig.. i flera år. Ont i magen, spydde innan jobbet. Jag sökte alla jobb jag kunde på af som matchade min levnadssituation. Tänker ekonomiskt och familjemässigt om du har barn osv. Jag sökte skola, utbildningar. Tillslut kom jag bort! 🙌🏻

  Hej vad gör ni i helgen? Har spenderat hela dagen i soffan med nudlar framför how i met your mother pga mina vänner vill ej träffas

   Mmm.., nudlar låter gott? Kycklingsmak?

    Orientalisk smak och räksmak 😇 såå gott

   Idag sitter jag och surfar efter att ha städat och tvättat hela dagen med ett glas vin som belöning.

   Igår var jag på en grym spelning. Bästa på väldigt länge. 😃🤩

    Vad var det för spelning? 🙂

     Hmm. En bedömd DJ. Det får räcka. 😉

      Kul!

      Uppskattar att se dig här TRH 🙂 vill bara säga det då jag tycker du får oförtjänt trist attityd på senaste

       Trh har haft fullt upp i andra trådar idag. Man får det man förtjänar.

        Sitter och fnissar i ditt bakhuvud. 😁

         So fun!

         Sök hjälp!

       + 1 😊

       Tack! 😘💕

       Jag kan tycka kritiken mot TRH är befogad. Att använda sig av härskartekniker när folk ifrågasätter hennes kommentarer, eller att hon hoppar på var och varannan person som inte delar hennes åsikt är inget jag (och flera andra) vill ha här.

        Men lägg ned nu Olle! Trh bemöter kritiken, det är upp till var och en att släppa diskussionen när den inte längre känns givande. Trh kan inte styra allas åsikter, bara sina egna.

         TRH kan styra sin besserwisserattityd och sina nedlåtande kommentarer. Samt härskarteknikerna hon använder.

          Och du kan styra när och om du kommer mötas av dem.

           Dessvärre inte eftersom du inte kan acceptera andra åsikter än dina egna så sannolikheten är stor att det inte går att styra.

           Usch. Din vidriga personlighet bara lyser igenom.. kan förstå att du hänger här 24/7 =)

           Nej, jag har provat vara trevlig mot dig. Det blir härskarteknik och nedlåtande kommentarer ändå. Du misstar motargument för otrevligheter.

           Det var en gång en drottning som födde en dotter.
           Hennes hy var vit som snö, hennes läppar röda
           som blod och hennes hår svart som ebenholts.
           Därför kallades hon Snövit. Men drottningen dog
           och inom ett år tog kungen sig en ny gemål….

           Ny kunskap det här med copy paste?

        Vad får dig att tro att din/liknande lättkränktas tolkning av THR är den enda sanna?

        Varför gaskar du inte upp dig och inser att du inte varken behöver reta dig, tro på hen, eller ens läsa THRs inlägg? Varför skyller du din oförmåga på hen?

        THR och några stammisar till är de enda man kan ha vettiga diskussioner med. Det finns en början som hänger ihop, det finns argument, det finns ett underliggande ” agree, to not agree”, det finns konsensus och är befriande fritt från personliga påhopp. Dessutom är hen kunnig. Hen är väldokumenterad och har humor och är till skillnad från dig och andra lättkränkta införstådd med att det här är bara på låtsas. Väldigt få känner varandra och kan verkligen uttala sig med fakta om vem någon av oss är.

        Jag förstår att det är obekvämt för dig m fl att THR är här. Hen stör ju ditt skitsnackande. Det är alltid obekvämt att bli påkommen som en mindre bra och välmenande människa.

        Undrar så varför du tror att just du har rätt att bestämma vilken ska vara på BB?

        Jag vill inte att himlen är grå, att det snart är höst… Osv, osv… Men vad hjälper det? Saker är som de är och hur man hanterar saker man inte gillar påverkar inga andra bara dig själv.

        THR är inte ditt problem.

        Du äger problemet, du behöver inse att man inte bara kan ” sudda” bort det man tycker är obekvämt. Gilla läget och skaffa dig verktyg att bemöta verkligheten med respekt, oavsett vad du tycker.

        //Moa

         🌸💕

         Vet inte vem du svarar men läs om och läs rätt. Det är TrHs bemötande av andra som kritiseras. Inte att hen inte ska vara här. Räcker att börja med att visa andra respekt 🤷🏻‍♀️😽

      Herregud, så intressant är du inte ”TRH”…

      Du är för fin/viktig för att tala om vem du faktiskt såg? Du är banne mig den märkligaste person jag någonsin stött på online tror jag.

       Japp det är orsaken. Guldstjärna till dig! ⭐️😅

        Vad skulle orsaken annars vara?

         Hon vill förmodligen, trots att hon använder nick vara anonym och inte avslöja vilken stad/land hon befinner sig i. Ingen bryr sig och jag tror faktiskt att frågeställaren var genuint artigt intresserad, men det är inget trh har en aning om vad det innebär.

          Som tur är så Ida duktigare än du på att tyda text. 😌

           Du påstår dig bemöta folk så som de bemöter dig. Men faktum är att du ofta är den som börjar med att vara otrevlig och svara med dryga härskartekniker. Du kan bara inte se det själv.

           https://mindler.se/kbt/?gclid=EAIaIQobChMIqoONh4uL5AIVwvhRCh3xzQESEAAYAiAAEgIdpfD_BwE

           👆Jag tycker du ska fokusera mer på dig själv än på att mig.

           Grattis till Ida! Vilken stjärna som 1. Frågat vilken spelning du var på och 2. Uppskattar att se dig här och tycker du får oförtjänt trist attityd på senaste. Wow. Vilken skarp analytiker.

           Trh, snällt med tips men vad sägs om att du fokuserar på att fundera på varför ditt liv är patetiskt att du måste trycka till varje person och åsikt som avviker från din.

           Trh, när det är du som får råd om att söka vård så är det offerkoftan på och gnäll tills Camilla raderar. Varför är det okej att du nu tycker att någon annan ska söka vård?

           Det var inte det min kommentar handlade om, men som tur är förstår alla andra utom du det.

           01:54

           Jag ber faktiskt om ursäkt här. Jag kopierade in fel länk. Det skulle inte handla om att söka vård utan en bok om hur man ökar sin egen självförtroende.

           Men poängen var i vilket fall, sköt du din personlighetsutveckling så tar jag hand om min.

           Visst, du klistrade in fel…🙄 så typiskt…

           02:45

           Gulligt att du har så höga tankar om mig att jag inte gör misstag. 😉

           Ja.. höga tankar är ungefär det sista jag har om dig..

           Nyfiken. Vad har självförtroende och personlighetsutveckling med detta att göra?

           Läs min kommentar kl 02:43

           Jag tänker också att det skulle avhjälpa ett och annat som riktas mot mig.

           02:53

           Nä hä?! 😮

       Håller med. Märkligaste och obehagligaste personen här.

      Katrin Zytomierska? 😂

       Could be 😸 men tror ej ändå.

    Danko Jones? 😇

     Of köörs!

    Låter härligt! Fortsatt trevlig kväll 🙌🏻

     Tack och tack detsamma!

     Tror det var ett svar till mig. 😊😉🌸

      Japps ⭐️

   Har legat i ett helvetes gallstensanfall några dagar nu, idag trodde jag det fasiken skulle göra slut på mig mentalt på riktig. Fy fasen!

    Åh fy! Håll ut och hoppas det är över snart!

    Stackars dig! Den smärtan önskar jag ingen. Har upplevt det själv. Har du sökt vård? Får du gallstensanfall ofta?

    Usch har också de problemet.. förstår dig.. har du ingen medicin? Jag brukar ta hjälp av att duscha riktigt varmt

    Åh lider med dig, har du medicin? <3 Jag var jobbig och besökte akuten varje gång medicinen inte hjälpte, fick operationstid sanbbt så jag fick slippa eländet

    Ringde 1177 igår och fick rådet att åka in till Akuten, men som alltid gav smärtorna med sig lite när man pratat med sjukvården (var inte sugen på att sitta 6-14 timmar heller som är normalt på vår storstadsakut, som dessutom kräver polisbevakning, när man är dubbelvikt av smärta och spyr var femte minut).
    Hur som, som sagt, magiskt har kramperna gått över till idag, är bara öm i buken och alla muskler efter all ansträngning, så ska ringa och kolla vår helgmottagning om jag ska komma in dit idag för koll eller ta vanliga VC i veckan. Har haft något litet anfall innan som gick över snabbt, men detta skrämde mig – modern av anfall alltså.
    Tack för omtanke!

   Sitter i ett förtält, förfestar och väntar på Sabaton 🤘

    ÅH! Underbar festival. Vill dit igen! ❤️

   Jag har bytt rum på ungarna, och möblerat om halva huset, jag gör det med typ 6 månaders mellanrum 😅 jag älskar det, det blev så bra 😊 kommer endå säkert möblera om ett halvår eller så, men det är ju så kul.

    Tycker ungarna att det är lika kul att byta rum så ofta…barn brukar ju gilla trygghet.

     Det var första gången dom fick byta rum, menade att jag möblerar om rätt ofta inte att jag byter rum på ungarna. 7 åringen som har det största rummet fick flytta in till ett lite mindre rum då dom två små ska dela rum.

   Promenerar som bara den och njuter av mins sista dagar på semestern 😍

   Tar hand om Magsjukt barn efter nattens kaskader och försöker samtidigt hålla syskonen ifrån varandra pga smitta,, min helg är inte heller på topp med andra ord.. hatar magsjuka, men mest hatar jag idioterna som sprider skiten vidare… 🤬

    Jadu. Alla epidemier man råkat ut för som pedagog på förskola. ”Mitt barn är ej sjukt för att hen spydde. Hen åt för mkt välling imorse”. Tjena så var en helt avdelning utplånad pga lite ”välling”.

     Är förskollärare på förskola, blir mörkrädd av alla bortförklaringar föräldrar har på allt möjligt., börjar tröttna på att inte bli respekterad och tagen på allvar..

    All styrka och handsprit till dig!

     Handsprit skyddar inte mot magsjuka! Inte heller mot förkylning, tvål och vatten är det som gäller

      Nä det vet väll jag med. Man tvättar först med tvål å vatten. Sen handsprit 😉 …

     Ååhhh hatar magsjuka. Eller ”magafari” som vi säger i svenskfinland. Jag har en dålig ovana att ligga bredvid min barn när jag inte kan somna och lyssna efter de typiska ”första spyan kommer nu” ljuden 😵 hatar det. När jag en gång ligger och lyssnar så är jag säker på att det snart kommer, hämtar hink och pappersrulle och allt 😂 hatar att f allt i sängen. Förra gången barnen fick det började det med att dottern vaknade och hostade och sa att hon hade sjukt i halsen, i nästa sekund hade hon spytt ner hela mitt ansikte och i nästa sekund hela täcket och kudden. Love it.

      Hatar också detta, så innerligt mycket! Brukar också liggs och lyssna och vänta., en period kunde jag inte ens liggs bredvid min ena dotter under vintertid ifall hon skulle bli sjuk.. helt galet egentligen.. 🙈 iof bättre att ta det i sängen än i ansiktet.. usch.. 🤢🤢🙈

     Nej nej, tvål och vatten och mängder med klorin! 👌🏻

     Jag har, pga mycket resor när barnen var små vaccinerat dem med Dulkoral. Sen har vi fyllt på över tid. Kommer inte riktigt ihåg periodiciten.

     Ingen av oss fem av sex i familjen har fått varken kolera eller magsjuka efter det. Den som ” inte tror på sånt där” i familjen har drabbats av varenda magsjuka som dagis/skola erbjudit så tror jag att Dulkoralen hjälpt oss andra att slippa eländet.

     Eftersom det enbart är min egna evidens så får ni ta det därifrån.

     Jag har för mig att Finland gjort studier och tagit med Dulkoralen i sitt allmänna vaccinationsprogram, just av det skälet. Tyvärr hittar jag ingenting på nätet om det men kanske någon som kan finska kan hitta något?

     Kan inte ens förställa mig skräcken att fyra och jag själv skulle få det. Fy helvete på ren svenska. 🤮😱🥴

     Heja alla föräldrar som lyckas komma levande ur det.❤️

     För att förtydliga: Nej jag experimenterar inte på mina barn, jag tvingar ingen att varken tro mig eller att vaccinera sina barn. Jag gör absolut inga rekommendationer eller tror att jag är doktor. Garanterat är jag friskare än varenda en av er som sitter bakom skärmen och ställer fåtöljdiagnoser. Framför allt kan jag stå för vad jag skriver och kan med lätthet säga det till dig, dig och dig om vi ses IRL. Det, mina lättkränkta inbillade fiender är mer än ni någonsin kommer klara av! 😘😘😘 😊

     🙏🏽
     //Moa

      Vad för dig högfärdigt att tro att ingen annan IRL kan stå för vad de skriver? Du förstår väl, som TrH, att man sen bemöts så som man bemöter andra.

       Nu. Här. Du bevisar det här och nu genom att hoppa på Moa om något helt annat än det hon pratar om.

       Håll dig till saken! Barn och vaccin.

       Lägg av med att deraila fastän det är allt du kan.

        Läs om och läs rätt vad hem skriver i sina sista rader:

        ”Framför allt kan jag stå för vad jag skriver och kan med lätthet säga det till dig, dig och dig om vi ses IRL. Det, mina lättkränkta inbillade fiender är mer än ni någonsin kommer klara av! 😘😘😘 😊”

         Ah, du tog alltså åt dig. 😂😂😘

          Att skriva med namn eller nick gör inte en automatiskt mer benägen att säga saker IRL. Ord är bara ord.

        Då kanske inte Moa skulle ha slutat sin kommentar med ”Framför allt kan jag stå för vad jag skriver och kan med lätthet säga det till dig, dig och dig om vi ses IRL. Det, mina lättkränkta inbillade fiender är mer än ni någonsin kommer klara av!” om hon nu ville hålla sig till sakfrågan, barn och vaccin.

  Öppet sår

   Tänker alltid på det med 😁

  Bästa konkreta tipsen på att sluta grubbla och oroa sig (Typ katastroftankar osv). Vill höra från er som haft den problematiken och som blivit bättre! Ett tips från mig är meditation. Att stänga av alla tankar en stund varje dag gör mycket!

   Kbt😊 Dock i 3 år nu…

   Kbt och medicinering.
   Men testa lyssna på någon ljudbok om självhjälp. Jag ska göra det faktiskt.
   Man får ju vänta så extremt länge på psykiatrin.
   Att oroa sig i onödan är som att ta ett lån på ett hus du aldrig köpt.
   Jag gillar det citatet faktiskt.

    Att oroa sig är att missbruka sin fantasi, den tyckte jag var bra🙂

     Att oroa sig är att lida två gånger. (Ifall katastrofen händer alltså. Händer det inte har man ju lidit i onödan) så försöker jag tänka som är och varit sen barnsben en väldigt orolig själ.

   Antidepressiv medicin som också har effekt mot tvångstankar, typ paroxetin.

    Amen!

    Har du själv erfarenhet från den medicinen? Tänkte isåfall om du ville berätta lite om den, om den funkar osv.

   Inte för att jag lever som jag lär men, here goes:
   1) testa att sluta med Instagram, Twitter, giftiga kommentarsfält osv i en vecka. Överaskande skönt!
   2) träna!

    Kört instagramfritt hela sommaren å damn va skönt för psyket. (Har ej Facebook heller). Kan verkligen reka

   Funderar på samma sak! Har sådan otrolig ångest och oro för min dotter. Hon är snart 7 år och är väldigt ängslig, pratar inte med alla och i heller inte i alla sammanhang samt får utbrott som är rejäla när hon blir stressad. Vi ska försöka få tid hos BUP.
   Iaf min oro ligger i att hon ska bli ensam. Hon är svår och har få vänner. Jag har haft ångest hela veckan inför skolstart och att det inte ska bli bra. Förstår att vis del av min oro kommer från mina egna upplevelser av ensamhet när jag växte upp. Hur orkar man hantera ett barn som inte mår bra? Hur blir jag av med denna oro som inte gör mitt barn ngt gott ändå.

    En bra sak med att kontakta Bup är att man kan få komma med i en föräldragrupp och träffa andra föräldrar som har samma situation. Det hjälper.

    Den ångest du har har jag också. Mitt livs svåraste så klart.

     Tack för svar! Ja, verkligen livets svåraste oro…

    Hade kunnat vara jag som skrev det. Hade också en mkt tung tid i skolan och förskolan pga ensamhet och brist på vänner. Var väldigt blyg och fick alltid sitta med de stökigare barnen för att försöka vara en motvikt mot det. Hade inga vänner och blev ibland kallad fula ord. Min son (som är lik mig till personligheten) ska nu börja förskolan och jag känner sådan oro över att han också sla bli ensam samtidigt som jag gör mitt bästa för att inte visa det för honom.

     Hoppas på det bästa för din son och att det blir riktigt bra ❤️. Oron är väldigt jobbig att bära gällande detta eftersom man så väldigt mycket vill att de ska trivas och ha vänner.

   Vet inte om detta är ett tips. Jag brukar få katastrof tankar från ingenstans, vilket kan resultera i panikångest. Så fort jag får en tanke så försöker jag stoppa den och säga till mig själv ”tack mitt omedvetna för att du påminner mig om en känsla(eller tanke) från mitt förflutna”. Läste det i en bok för flera år sedan och varje gång jag säger det för mig själv (inland högt tom) så blir jag lugn och det brukar släppa.

   Införskaffa en ”oro bok”. Välj en tidpunkt på dagen du är lugnast ( oftast ej kväll så oro / ångest för de flesta kommer / är starkast då) av avsett 15 minuter. Sätt sig ner mes pennan i högsta hugg, ställ timer på 15 min och sedan oroar du järnet Och skriver ner all oro i boken. När tiden är slut stänger du boken och lägger undan den. Samtidigt lägger du din oro åt sidan för resten av dagen. Nu har du alltså oroat klart för dagen.

   Du ger dig själv 15 min per dag och centrerar all oro dit. Sen lägger du symboliskt bort oron för resten av dagen. Ingen oro tillåten på övrig tid.

   Har blivit av med katastroftankar helt efter KBT i 1,5 år.

  Fick besked i våras att jag hade hudcancer. Har sedan dess genomgått tre operationer och lidit helvetets alla kval.

  Men igår blev jag friskförklarad. Överlevde mycket tack vare att det upptäcktes så tidigt. Kolla era födelsemärken!

   Grattis!! Vad stark du är!

   Så skönt , glad för din skull !

   Vad glad jag blir. Grattis! 💚

   Men hur? Har många, de är väldigt olika, omöjligt för mig att hålla koll om något är nytt, förändrat sig etc. Ser inte ens alla då många sitter på ryggen eller andra otillgängliga platser.. hur upptäckte du?
   Nojar mycket på detta.

    + grattis!

    Man kan kolla på vissa apotek, som skickar bilderna på analys, eller gå till vårdcentral/privat mottagning.

    Bara att se till att få en remiss till en hudmottagning så kollar de igenom hela dig.

   Tre operationer var det så nära lymfkörtlarna ? Själv fick jag också diagnosen i maj och behövde göra en operation till. Hade mitt på vaden. Men visst skall du kontrolleras varje år i tre år. Det skall i alla fall jag.
   Var satt ditt ?
   Har själv blivit kollad och de hittade inget mer.

   💕💕💕👏🏻👏🏻

   Åh, jag har många födelsemärken i alla möjliga former och storlekar.. ÄLSKAR dessutom solen och smörjer aldrig in mig.. hur upptäckte du det?! Skönt att höra att du lr frisk! 😃

   Grattis!

   Är så jäkla sugen att själv då och kolla upp hsr massor av dem oc vissa kliar och ibland känns det som de bara dyker upp hipp som happ. Nä. Tar tag i det på måndag!

  Är någon här 50+ kvinna?
  Jag är det men känner mig väldigt ungdomlig.
  Min fråga är egentligen – har någon av er 50+ kvinnor träffat någon bra/seriös man på någon dejtingsida och isåfall vilken?
  Tycker själv att det är jättesvårt.
  Män i min ålder känns gubbiga & gamla.
  Känner mig inte ”där” än om ni förstår vad jag menar.
  Är med på Happy Pancake och där finns det mest män som är gubbiga (läs gubbmage etc), väldigt unga väldigt snygga killar samt gifta/upptagna män och inget av det intresserar mig.
  Någon/några bra råd?

   Finns det andra män än de du nämnde 😂

   Är i din ålder, skulle aldrig våga träffa någon på dejtingsida. Tror nog mer på krogen !

   Jag är 53 och min pojkvän är 35… han blev min vän på instagram och sedan blev vi ett par… män i min ålder är inte så kul…

    Helt ofördömande vill jag fråga hur ni överbryggar detta generationsgap.
    Jag var med en 12 år yngre man under 2 år och när nyhetens behag hade lagt sig blev skillnaderna plågsamma.
    Jag förvandlades mer och mer till hans griniga morsa. Vilket inte alls var min natur.
    De kulturella referenserna gick inte ihop, de vitt skilda uppväxtperioderna, att vi var på olika platser i livet utvecklingsmässigt.
    Jag tänker också att det kan funka när bägge är mitt livet (någotsånär) men vad händer när den ena blir krasslig och gubbig/gummig och den andra fortfarande har reslust/livslust/sexlust kvar?

     Min mamma är femton år äldre än pappa, när de träffades hade mamma 3 barn och två äktenskap bakom sig medan pappa precis börjat juristprogrammet i en annan stad. I år firade de 26 år som gifta 🙂

   Min man är 55 och top notch, men upptagen då…

    Denna kommentar var alltså INTE hjälpsam, men grattis!

   Match.se kanske?

   När jag var 23 träffade jag en man som var 51, han var brandman och sjukt tight och snygg så snygga ”äldre” finns ju, kollar man på rätt ställe finns det massor 😁. Nu är jag 29 och sambo med en som ”bara” är 6 år äldre, vi har varit ihop i 5 år. Efter 51-åringen träffade jag en som var 43 ett tag, sen min nuvarande sambo. Träffade alla på nätet 🙂

    Hur hänger det ihop om du varit tillsammans med din sambo i 5 år, du var alltså 24 när ni blev tillsammans? Du var 23 när du träffade en gubbe och även hann träffa en 43-åring. Hur…?

   Träffade min man på en dejtingsida för sju år sedan. Då var jag 55 och han var 51.
   Det var kärlek vid första ögonkastet och vi är lyckligt gifta.
   Det jag fastnade för på hans profilsida var förutom liknande intressen och värderingar var att han inte nämnde sex eller önskemål om hur en kvinna ska se ut.
   Jag tror att majoriteten av de män som fanns på den dejtingsajten var slemgubbar som bara var ute efter ett ligg.
   Jag hade verkligen tur 😊

  Har inget skvaller men såg Magnus Uggla med son gå förbi på Gärdet.

  Fyll på listan med alternativ!

  ”Inte alla hästar hemma”
  ”Inte alla knivar i lådan”
  Etc..

   Hissen går inte ända upp
   Inte den skarpaste kniven i lådan
   Inte alla indianerna i kanoten

   Inte alla chips i påsen!

   Lampan lyser men ingen är hemma
   Hamsterhjulet snurrar men hamstern är död

   Lampan lyser men det är ingen hemma.

   Inte alla spilar i kistan

   Har tomtar på loftet

   Inte alla popcorn i skålen
   Inte alla hästar i hagen

   Not the brightest bulb in the tanning bed.

   Har inte alla Mumintroll i dalen

   Råddig i bollen.

    Inte alla pommesfrites på tallriken

    Jag är alltså inte samma My som också körde Muminreferens ovan. Såg nu att vi var två, samtidigt!

   Har en skruv lös

   Stallet är inte ens påtänkt

    Haha

   Solcellerna är vända mot norr

   Det fattas en del is till iglon.
   Dåligt med soppa i tanken.
   Skruvarna finns där men ett gäng muttrar saknas.
   Ett grundämne kort för att skapa en legering.
   Marcelo.

   Inte alla paragrafer i lagboken

   Inte skottat ända fram

   Bara muskler, ingen hjärna.
   Mer pengar än förstånd.
   Samma IQ som skostorlek.

   Ding i kolan

    Bäng i roten

     INGE ALLA BINGOLOTTERNA I MAGVÄSKAN

  Vad är den konstigaste mest osannolika rädslan som ni har?

  Min är att någon ska knuffa ner mig framför ett tåg, jag är orimligt rädd för det haha 😅

   Att någon ligger under sängen när jag ska gå och lägga mig och greppar tag om foten alt. snitta upp hälsenorna som i The Shining (tror jag det är?)..

    Men gud relaterar även till denna stenhårt!

    Fy fan, hälsenorna 😱😱 Kanske tänker du på Hostel? Fruktansvärd film!

     Nej nej nej house of wax! 😂

      House of Wax är nog den löjligaste filmen jag sett

    jurtjyrkogården!

     Haha den har satt spår i många (eftersom så många visste att det var från den) 😂 Tack för rätt film ☺️

    Djurkyrkogården

    Tänker på Jurtjyrkogården.

    Det är från Jurtjyrkogården det med hälsenorna

    Jurkyrkogården! Det är Gabe (barnet) som snittar upp hälsenan.

     😱
     Den otäcka scenen har verkligen fastnat!

    Åh gud ja, det var jag rädd för i många år. En kompis gjorde så mot mig när vi var kanske 7-8 år (tog tag i fotlederna alltså, inte snittade hälsenorna 😂) och rädslan höll sig tills jag var uppåt 30, när jag köpte en säng utan utrymme att ligga under.

    Pet cemetery är den scenen med hälsenan ifrån.

    Känner igen så hårt. Livrädd att någon ska ligga under sängen och slajsa mina hälsenor

   Jag också! Kollar mig alltid runt när tåget eller tuben rullar in på perrongen 😬

   Jag är nybliven mamma och jag är rädd för allt just nu. Typ folk som hostar, dagisbarn, att skosnörena går upp när jag bär ner mitt barn för trappan..

    Tappa barnvagnen i nerförsbacke…

     Råka snubbla när man står vid ett övergångsställe och putta ut vagnen rakt i gatan 😨

     Jag läste om en händelse där föräldrarna hade varit ute och gått med barnet i vagnen och stannat för att kyssa varann, så hade båda släppt vagnen, den rullade ner i ån längre ner och barnet drunknade :'( efter att jag läste det är jag så paranoid för sånt (och då har jag inte ens barn)

      Va? Varför sprang inte föräldrarna efter? Låter jättekonstigt.

       De sprang efter, men det var en så kraftig lutning att de inte hann ikapp vagnen längre när de upptäckte att vagnen rullat iväg

   Jag har samma rädsla! Alltid när jag går nära tågspår så tynger jag ner mig IFALL någon skulle få för sig att knuffa ner mig xD

   Inte alls osannolikt. En åttaåring blev ju knuffad framför ett tåg i Tyskland och dog för inte alls så länge sedan.

    Ja, kan man vara orimligt rädd för det, jag tror inte det 😬

   Att jag mitt i natten ska stiga upp och svälja allt vi har i medicinskåpet, så att jag dör.

    Vad har du i medicinskåpet?

     Piller

    Fyfan det var jag också rädd för en period. Hemsk grej att vara rädd för, sig själv liksom.

   Att en orm ska komma upp ur toan och hoppa upp och bita mig i rumpan (eller ännu värre ’dyka’ in i anus’). Tänker mest på det utomlands typ i Thailand eller Brasilien.

    Hahaha ”dyka in i anus”. Förlåt men det lät lite kul…

    Åå de där är också min allra orimligaste rädsla 😬 Ja är tvungen att tända lampan på natten och kolla ner i toaletten varje gång 😫

    Skrattade orimligt åt formuleringen ”dyka in i anus”.

    Ett fenomen som faktiskt kan ske (speciellt i Göteborg nu när Västlänken byggs och de borrar i marken) är att råttor tar sig upp i toaletten. De klarar sig under ytan ett bra tag och är bra simmare. Har själv hört att det plaskar till i toaletten nattetid. Sorry!

    Åh samma här. Hjälper inte att vid två tillfällen ha bott i lägenhet där jag vet att en granne har ormar !! 🙁

    Hahaha, skiträdd för det ute på landet där vi använder utedass

   Att jag plötsligt ska svimma i trappen och slå i huvudet, ännu värre om jag håller i mitt barn och plötsligt svimmar.

   Att rulltrappan ska tvärstanna och jag ska ramla och bryta nacken. Är tvärsäker på att det ska hända varje gång 😅

    När jag var barn såg jag en tecknad film där en figur liksom fastnade och åkte ner där rulltrappan åker ner, tycker fortfarande det är obehagligt att åka rulltrappa 😂

   Att bli uppäten av en haj – även när jag badar i en svensk insjö.

   Att jag ska råka kasta ut en bebis genom ett fönster!! Händer att jag tänker så varje gång jag har någon med en bebis på besök (bor högt upp i ett hus) . Usch! Vet dock att jag ej skulle göra det någonsin men rädslan är ändå verklig 😬

    Åh, morfadern på cruiseskeppet…

     Ja fy 🙁

    Det kallas ”calling of the void”, ganska intressant!

   Att jag skulle råka tappa/skå ut alla tänder. Haha. Brukar drömma om det. Lite rädd för tänder i allmänhet 😬

    *slå

    Brukade jag också drömma om när jag var kanske runt 25, har läst nått om att det handlar om att gå in i nya faser i livet… om man nu tror på drömtydning…

     Vad spännande, visste ej det:) Kanske går jag in i nya faser ganska ofta. Haha.
     Blev hundbiten i ansiktet när jag var barn, tänkte det var lite orsaken.

      Roten till rädslan för tänder alltså…

   Att jag ska råka sticka ut ögat…typ i en öppen kökslucka

   Känner obehag när jag åker bil över broar. Och när bilen stannar vid (eller åker över) en järnvägskorsning. Är obotligt rädd för att sitta i en bil som hamnar i vattnet eller för att krocka med ett tåg.

   Hatar också slingriga bergsvägar med tvära stup.

    Åh det är jag också – blir så nervös när jag åker över broar ibland att jag börjar svettas!

    Åh, jag fullkomligt hatar broar och viadukter i perioder. Blir så rädd och nervös att jagbmåste koncentrera mig till tusen för att att inte skick-sack/vobbla för jag är för rädd för räcket.

   Konstigaste rädslan? Åh det här är så knepigt. Jag och rulltrappor det är så hemskt. Kan inte gå på en rulltrappa som folk. Är som Crockodil Dundee i trappan, livrädd att nu kliver jag på fel steg och ramlar och slår ihjäl mig för de är ju brantare än Kaknästornets hiss och vassa och alldeles fruktansvärda Hua!
   Var i Stockholm i somras och i T-centralen ni som vet,ni vet. Överlevde visserligen men det stackars hjärtat rusade fortare än en e-spark cyklist i värsta rusningen.

    Är livrädd för att fastna med tån när jag åker rulltrappa. Laddar flera meter innan jag ska på, ställer mig noggrant till höger och står på helspänn tills dess att jag ska av.

    Har faktiskt fastnat en gång så inte en helt orimlig rädsla ändå.

    Gillar inte heller rulltrappor, särskilt inte långa (håller alltid krampaktigt i räcket) eller de med mycket folk (tänker alltid på vad som kan hända om man skulle råka bli knuffad)

   Jag är livrädd över att bli uppäten av en björn eller haj. Alltså fyfan mår dåligt jag bara tänker på att bli avbiten på hälften av en jävla hajsatan eller få björnklor in djupt in i ryggen.

    Fan oxå LIVRÄDD för björnar. Gör ju inte saken bättre att man har landställe i närheten av Ljusdal. Dvs jäääääävligt för björntätt för min smak

   Att något ska bita mig i arslet när jag går på toa mitt i natten..

   Jag är orimligt rädd för att bli skjuten med pilbåge så att bilen går igenom men stannar i typ en arm eller ett ben. Så pass att jag har lite torgskräck ibland för jag tänkt att det sitter någon tre våningar upp och siktar på mig med armborst.

    Förlåt men kunde inte låta bli att skratta jätte mycket, inte för rädslan i sig utan för att det var en så otippad rädsla, varför just pilbåge? Att bli skjuten känns inte jätte konstig rädsla, men att bli skjuten av en pilbåge? Är det något speciellt som ligger bakom den rädslan?

   Skulle ni våga gå in på toaletten köra Svarta madam idag?

    Jag är livrädd för att råka titta in i en spegel i ett mörkt rum!!! Just pga Svarta madam 🥺

    NEJ, aldrig i livet*knapra ångestdämpande*

    Haha, tänkte på det varje gång jag går upp och kissar på natten och försöker förmå mig själv ”tänk inte det, täääänkt inte det”! Hatar den jävel – vem det nu var- som satte dessa griller i mitt huvud.
    //Mvh 38-åring

    Hahahah jadå! Jag körde svarta madam jätte ofta i tonåren. Det kan jag tänka mig att göra igen, dock aldrig anden i glaset!

   När jag går förbi en kohage och en ko glor på en så får jag alltid tanken att kon ska attackera mig

   Att jag dör i sömnen oxh min son är ensam i sin spjälsäng tills sambon kommer hem… får ont i magen av bara tanken 🙁

   Att en fågel ska flyga in med sin näbb i mitt öga! Jag har en viss fågelskräck när det kommer till flygande fåglar eller typ duvor som börjar flaxa när de blir skrämda på gatan. Kan typ bli förbannad på barn eller andra som springer mot fåglar för att skrämma dem. Måste då vända mig om och blunda för att inte bli näbbad i ögat.

   Jobbar på BB och har alltid en rädsla för att snubbla på mina egna fötter och råka tappa någon annans barn i marken och sen mosa det med min kropp när jag ramlar över barnet

   Att bli skjuten med pil!

  Ni som jobbar som lönekonsult eller löneadministratör – gillar ni ert jobb? Positivt/negativt? Samt vad tjärnar ni?

   Jobbar som lönespecialist och älskar det. Är ansvarig för allt som har med lön och pensioner på ett företag med ca 400 anställda. Tjänar 39 000 kr i månaden. Den största nackdelen är att det är svårt att ha semester. Alla ska ju ha lön varje månad.

    Är du då ensam som lönespecialist på ditt jobb? Kan du jobba hemifrån ibland eller är du helt stationerad på arbetsplatsen?

  Jag hörde av en vän som hört av en vän att Bianca legat med Blondinbella.

  Jag testar igen.

  En efterlysning.

  För något ÖS sedan så pratade jag med en som inte riktigt vågade ta steget att lämna sitt förhållande.

  Är du här?

   Är också nyfiken 🙂 för visst vi talar vi om samma?

    Tror det. 😊

   Lol. Är ju minst en i alla öppet spår som passar in på den beskrivningen.

    Nej. Jag har bara pratat med en.

     Att säga nej funkar inte när påståendet stämmer.

      Förutom att den inte gör det…

       Nej, absolut TRH, det har endast hänt 1 gång här inne att någon har haft problem i sitt förhållande. Vi andra minns fel.

        TRH efterlyser ju en som just hen pratat med. Läs noggrannare och bättre lycka nästa gång du försöker sätta någon på plats!

        Läs om läs rätt.

        Lol. Ni saknar läsförståelse

         Det har vi förstått, att hon söker en viss person. Saken är den att THR svarar ”nej” på saken övh.

  Jag är gravid med mitt första barn och vet ej könet.
  Om det blir en pojke vill jag ge honom namnet Dylan.
  Jag är lite nyfiken på vad ni associerar det med? Är det wt? Fint? Det första ni tänker på? Jag tänker på Dylan McKay.

   Tycker du ska köra på Börje istället.

    På riktigt?

     Börje Salming liksom, hallå-å🙌🏼🙌🏼

      Då skulle jag nog hellre döpa ungen till Salming 😊

   Beverly Hills 🙂

    Eller hur 😊

   P.s HERREGUD så jag längtar efter ett glas rödvin nu när det är höst ute.
   Men skulle såklart aldrig dricka när jag är gravid.

   Alkoholfritt rött smakar skit!

    Alkoholfritt rödvin är det enda som finns att dricka i helvetet!

     Hahahaha jag tror dig!

    Alltså det är bra att du tar det säkra före det osäkra men det finns inga direkta bevis på att om du skulle ta ett eller två glad under hela din graviditet att det skulle ha någon påverkan.

    Men håll dig stark! 🌸😊

   Ja Beverly Hills 90210 samt bob Dylan

   Alkoholfritt rött smakar verkligen blä. Typ som saft blandat med vinäger. Tycker Dylan är fint, tänkte på Bob Dylan. Kommer bli en gitarrkille och rufsigt hår. Ett snyggo!

    Jag tänker också att han kommer ha rufsigt och lockigt hår 😄

     Har personligen svårt för ”engelska” namn. Blir lite knepigt på svenska tycker jag. Uttalet blir ju engelskt och då låter det inte så snyggt ihop med svenskan. MEN, såna namn är ju sjukt vanliga nu så kör på om du gillar namnet.

    Så jävla sant det med vinäger och saft 🤮
    Alkoholfri öl däremot funkar bra, men just rödvin skulle sitta så fint i strupen nu.

     Rödvin var det jag saknade mest också! Min bebis är nu 11 veckor men jag har fortfarande inte njutit av ett glas rött ännu. Får bli när nerverna lagt sig. Grattis till kommande bebis förresten 😊

     Kan man inte ta typ att halvt glas rött vin eller någon klunk när man är gravid?

      Kan väl knappast göra av eller till?

      Jo det är klart du kan, en halv flaska vin på helgen, inget att rekommendera så klart. Födde ett fint och friskt barn!

      Det kan man säkert men för mig som var så orolig under min graviditet kändes det inte bra. Jag resonerade som så att ifall något skulle hända ville jag inte tänka ”det kanske var för att jag drack vin”. Säkert töntigt i andras ögon men jag var så himla känslig. Tyckte inte det var så viktigt att dricka vin ändå. Men längta kan man ju göra ändå 😊

      Nej! Forskningen vet inte exakt var gränsen går så drick ingenting. Varför i hela världen chansa. Allra minst pga någon anekdotisk bevisning som ”det gick bra för mig”.

       Har du en referens till den forskningen?

        Ja.

         Har du lust att dela med dig?

          Du vill ju inte dela med dig av dina referenser så varför ska jag?

           🙌

           Men som jag trodde då.

           Viktigare att klämma till mig än att lugna blivande mammor? 😷

           Trh: Wow, det där var jävligt manipulativt.

           TrH: Rätt märkligt att sitta och begära referenser från folk utan att lämna ut det själv när man blir frågad om samma sak kan jag tycka.

           Vem har begärt något?

           Alltså på riktigt, har ni inte svenska som förstaspråk?

           Du trh 20:54 och 21:19. Don’t drink and text.

           Trh har målat in sig i ett hörn så hon börjar märka ord och går på med förolämpningar istället. Moget.

           Faktiskt ingen förolämpning (och jag märker inte ord. Jag håller mig till både dess betydelse men framförallt min avsikt som jag faktiskt är den som vet bättre än du).

           Jag är bara (sätt in valfritt ord) över att det på riktigt går att läsa så fel fastän man hett önskar vad där ska stå.

           Jag hade faktiskt tänkt om så var fallet att ta hänsyn till er uppenbart bristande läsförståelse samt brist på ordkunskap.

           Men det var ju skönt att jag slipper det. 👍

           Du är så otrevlig trh. Du tror att du är så trevlig och bemöter alla som de förtjänar men du får det här kommentarsfältet att bli riktigt tråkigt. Och du är anledningen till att jag inte kommenterar under nick längre. Varför moddas inte du när du gång på gång på gång förolämpar, trycker till och är elak mot andra här inne alltså..

           Trh, du refererar till människors ordförståelse och läskunskap i en fråga där du uppenbart har fel och som du inte ens bemöter i ditt ordbajseri.

           Tänka sig att det alltid alltid alltid är alla andra som inte förstår, läser rätt, kan svenska, har fel, begriper, ljuger, efterkonstruerar, inte kan tolka forskningsresultat, you name it.. Aldrig trH.. Nej nej..

           Som Trump: Nobody knows more than I do about (infoga valfritt ämne).

           Ironin i att hon som stavar sämst i hela kommentarsfältet ska ifrågasätta om någon kan svenska.

           (Och bra försök till att flytta fokus från frågan)

           Nu är ju stavning och ordförståelse två olika saker…😉

           00:44
           Du får maila CamCam och fråga.

           Förhoppningsvis beror det på att hon kan avgöra att det inte är en förolämpning och att man nästan måste börja att beundra er förmåga, för att låna välkänt utryck, vrida och vända på saker till att få det till att betyda, iaf i ert huvud, till något helt annat än vad där står.

           Jag börjar försöka hitta en logisk förklaring som är snällare än de andra alternativ som finns.

           Uppriktigt ledsen för er skull att det inte var så. På riktigt!

           Du efterfrågar referenser/forskning för att några kommentarer senare ha ”glömt” bort det och därefter anklaga alla för svårigheter med läsförståelse. Well, hate to break it to you men för det finns ingen annan logisk förklaring eller snällare alternativ än det uppenbara. Du är inte som alla andra.

           Anonym: Backa nu en gång till så ser du förhoppningvis också att det du säger inte stämmer.

           Annars förslår jag att du ber om hjälp.

           Ah, allt måste man göra åt dig. Scrolla dit, scrolla hit. Allt för att för förvilla men sure:

           Ƭĥe real Hmm / 2019-08-17 20:54 
Har du en referens till den forskningen?

           Ƭĥe real Hmm / 2019-08-17 21:19
           Har du lust att dela med dig?

           Och för att underlätta lite till så får du frågan längre ner i samma tråd där du svarar ja.

           Anonym / 2019-08-17 21:00
           Har du referenser/källor till det uttalandet?

           Duktigt gjort.

           Om du nu scrollar upp samt ner upp en gång till så kommer du också se att jag 1 inte glömt det eller 2 krävt något.

           Så vill du upprepa din poäng en gång till. Vad är det du anklagar mig för att ha gjort?

           Gå och lägg dig och gör ett nytt försök imorgon.

          THR, jag förstår inte hur du hinner spendera så mycket tid här på BB? Det är läskigt. Du kommenterar på dygnets alla timmar, typ. Hur ser ditt liv ut egentligen som gör att du hinner – och VILL – hänga här i kommentarsfältet som en besatt? Har du verkligen ett heltidsjobb? Utgår från att du lever i enmanshushåll, så klart.

           Ƭĥe real Hmm har skrivit långt över 100 kommentarer här i natt mellan klockan 20 och 07.

           Elva timmar kontinuerligt, i snitt 10-12 kommentarer per timme, dvs en var femte minut.

           Försöker sen hävda att detta är rimligt beteende.

           Det är ju uppenbart att hon inte har nån vettig sysselsättning, dvs. studier eller arbete.

           Eller familj, partner…

        Jag är första anonym som rekommenderade att INTE dricka under graviditet. Mina referenser är mina universitetslärare i utvecklingspsykologi samt vår kursbok i ämnet som i sin tur har referenser samt de artiklar lärarna delade.

        Tycker det är rent ut sagt vansinne att börja dividera om huruvida gravida egentligen nog borde kunna ta något glas här och där när vi VET att alkohol är skadligt för foster. Ni tänker alltså: ”Jojo större mängder (även om jag hävdar att man inte vet exakt var gränsen går och att även små mängder kan påverka) kan vara livshotande eller ge svåra skador på mitt barn men jag vill ba haaa några glas. Det går säkert bra.”

         Jag rekommenderar samma.

         Men det finns fortfarande ingen forskning som visar på att lite alkohol någon gång absolut skulle vara skadligt.

         (Du vet att vi alltid har lite alkohol i kroppen och själv producerar det i magen det beroende på kost?)

         Jag tycker det är illa att göra någon rädd som kanske har varit svag någon gång när det inte finns något som talar för att det kommer ge någon skada.

         Detta är ett av de råd som går ut på att ta det säkra före det osäkra, inte för att man vet säkert.

         Vad som är säkert är att stress och oro är skadligt både för mamma och barn.

          Men det är ok att skamma de som lider av oro och stress 🤦🏻‍♀️

           Du missar helt vem det är jag skammar här. Går säkert bättre om du slutar att slå dig så hårt i huvudet. 😝

           Tack men sysslar inte med sånt. Då kanske jag tappar det totalt som du, vågar inte ta risken.

           Haha, du sysslar inte med att sluta slå (🤦‍♀️) dig själv i huvudet för att du inte vill riskera att tappa det? 😂

           Sorry to break it to you…🤣

           Gulligt att du tror att emojis på riktigt är en avbild av den som skriver kommentaren

           Hur var det nu med läsförståelse och ordkunskap. Eller ska vi prata emojispråk istället? Jag slår inte mig själv i huvudet dvs så här 🤦🏻‍♀️. Tydligt?

          Men man vet ju inte var gränsen går! Och gränsen är olika för olika människor naturligtvis (beroende på skyddande gener bl.a). Det är stort mörkertal vilka barn som är alkoholskadade, det kan märkas först i skolan som inlärningssvårigheter tex. Alltså svårt att säga att ”det fortfarande inte finns någon forskning som visar att lite alkohol någon gång absolut skulle vara skadligt”. Eftersom motsatsen inte kan bevisas alls.

           Som sagt…

           Sista ordet vinner!

           Trh´s morsa sänkte nog ett och annat glas under graviditeten med trh..

           App app!! Det är bara trh som får säga sånt om andra.

           02:22
           Japp jag förolämpar folks familj hela dagarna varje dag.

           Ja

           Läs om läs rätt nu TrH. Du är den enda som FÅR säga sånt. Sa inte att du gör det dagarna i ända. Är svenska verkligen ditt första språk? 😉

           Rekommenderar att du slutar förolämpa folks familjer hela dagarna varje dag. Inte sunt.

          Är oro och stress skadligt för barnet? Måste väl vara en fråga om mängd osv där också? Vilken blivande mamma bär inte på någon form av oro?

           Så är det säkert för det är ju fullt normalt att oroa sig när man är gravid. 🌸

           Förtydligande. Alltså det beror ju säkert på vilken typ av stress också.

           ”Vad som är säkert är att stress och oro är skadligt både för mamma och barn.”

           Det är alltså inte alls säkert att det är skadligt för mamma och barn? Eller?

       Men så många som dricker under graviditet + andra regler i andra länder verkar ju gå hur bra som helst

        Tycker jag inte man kan säga, många människor är ju jävligt efterblivna, deras mammor söp säkert när de var gravida.

        Ett av barnen på min sons dagis har alkoholsyndrom. Barnets mor tog ett glas då och då när hon inte visste att hon var gravid. Barnet har en assistent för hen kan ibland inte riktigt fungera i gruppen.

         Fy!!! Bör vara straffbart!!!!

          Hur kan man straffa någon som dricker då de inte vet om att de är gravida?

          Fruktansvärt tragiskt, men mamman visste ju inte. Hon och pappan är välordnade normala människor, alltså inga missbrukare eller liknande.

   Haha ja UNDRA vad folk har kommer svara.

   Jag tänker tyvärr WT, men hade nog gjort det med de flesta ”internationella” namn förutsatt att ni är svenskar. Kommer någon av er från ex. ett engelskspråkigt land tycker jag att det är mer okej att använda ett sådant namn. Med det sagt så ska folk naturligtvis göra precis som de vill, så länge det är namn och inte något hittepå för att föräldrarna vill vara speciella.

    Jag fattar hur du menar.
    Jag tycker tex att Kevin och Liam är lite WT..

    Så visst är det kanske lite konstigt att jag gillar Dylan.
    Men jag tänker att det inte är lika vanligt som de två andra namnen.

     Håller med om Liam och Kevin Hahaha

     Tänkte just föreslå att brorsan kan heta Kevin…

    Så namnet låter mindre WT om föräldrarna är icke svenskar? Många namn är dessutom både ”svenska” och internationella ex Maria. Hur blir det då?

     Ja det blir väl inte på något vis alls? Brukar du reflektera över att folk heter Maria runt om i världen?

     Liam Johansson och Kevin Svenson låter rätt fånigt, Liam Connolly och Kevin McFadyen låter normalt eftersom förnamn och efternamn kommer från samma språk.

    Internatiuonellt och utan stora språk-klyftor underlättar klart. juhe

   Alltså såhär, ge ditt barn ett namn som du (eller okej pappan får komma med åsikter om han har bra åsikter) tycker om! Skit i alla andra. Jag älskar min äldsta dotters namn men det finns med på alla familjelivs wt-listor. Älskar min yngsta dotters namn också men det är mer tidlöst och tydligen inte wt.

   Jag kunde i början ärligt känna mig lite ledsen över att folk skulle döma min fina lilla älsklingstjej pga hennes namn. Men sedan kom jag fram till att vuxna människor som dömer ett barn (av vilken anledning som helst) förmodligen inte är bra människor ändä. De kan stoppa upp sina åsikter långt upp i tunntarmen.

    Särskilt om man dömer någon pga namn. Helt sjukt om det skulle vara så.

     Haha kolla igenom några såna trådar på familjeliv, folk är sjuka i huvudet.

      Jag håller med om principen.

      Men faktum är ändå så att någon som heter Timjan kommer bli begränsad i sina yrkesval hur lätt det kommer att bli att vi vissa jobb.

      Tex blir det svårt att bli bankdirektör Timjan X.

       Då hoppas jag att samtiden kommit längre om sådär 25 år, så lilla timjan inte behöver uppleva det.

        Jag också.

        Don’t shoot the messenger.

       Så länge det finns folk som tänker som du är det svårt.

        Anställer hundra gånger hellre en Timjan än någon som uttrycker sig som ƬĥrHmmpan.

         😹👍

       Eh, nej. Självklart inte. Finns väl människor inom alla möjliga branscher med alla möjliga namn.

        Så här är det. OBS ej min åsikt.

        I Sverige så är det vanligast att en man som är över 1,85 cm helt över 1,90 är en som blir toppchef och han heter Karl, Erik eller Lars.

        Detta är ett faktum att folk blir bedömda utifrån allt möjligt. Att man inte borde göra det hör tyvärr inte till saken.

         Har du referenser/källor till det uttalandet?

          Ja.

           Hänvisa gärna till den då. Ja säger inte så mycket annars.

         Källa på det?

          Ja fast jag skrev fel namn. På första plats skulle tex Anders varit. 😊

           Var hittar vi den källan?

           Återigen, källa på det? Eller googlar du för fullt för att hitta något som passar ungefär?

           Eeh, ja?
           Det finns ca 190 000 st Anders i Sverige, och 30 Timjan. Vore bisarrt om det var lika många av vardera var ’toppchef’.
           Har du rökt på ikväll?

           23:13
           Hur går det för dig? Du kan inte ha det lätt och det var det du fick ut av vad jag skrev.

           Jag tror att trh behöver googla begreppet ”statistik” och hur det fungerar.

           Trh, varför inte bemöts sakfrågan istället?

           00:57
           För att jag inte bemöter halmgubbar.

           Att ange källor som man påstår sig ha är alltså halmgubbar. Eller är det en ny gåta.

           02:14

           Hur tycker du att t går för dig nu?

           Läs allt vad du sagt imorgon igen så hoppas jag för din skull att du själv förstår hur bisarrt allt låter.

           Behöver inte som du läsa om och älta. Du svarar inte på frågan om källan dvs sakfrågan så det får stå för dig och din läsförståelse. Förhoppningsvis kan någon hjälpa dig med den biten.

           Jo det gjorde jag faktiskt. Du får lära dig att formulera frågan bättre och nöja dig med svaret du får precis som jag gjorde längre upp i fältet. 😉

           Hur kan man formulera det annat än så här?

           Var hittar vi den källan?

           Eftersom att denna följde på din fråga så fick ingen av er svar….

           ”Återigen, källa på det? Eller googlar du för fullt för att hitta något som passar ungefär?”

           Skyll på anonym.

           Du hade också kunnat få svar på det så som i Ny teknik eller på nätet i stort.

           Men där har du iaf svaret. I Nyteknik samt i en annan facktidning som jag inte kommer avslöja pga för mycket info om mig.

           Puttinuttan då. Vi ska genast se till att behandla dig som den prinsessa du är, med silkesvantar och allt. Eller så blir du behandlad så som du behandlar andra.

           Ny teknik och en annan facktidning. Ja, det var ju väldigt specifik källhänvisning. Du nöjer dig med ”ny teknik (rent generellt så) och en facktidning jag inte vill namnge” om du ber om källa till ett påstående?

           04:58

           Det är lungt. Forsätt du. Det ger säkert utlopp för något som du har inom dig, så bra om jag kan vara dig behjälplig.

           Dock något tråkigare för övriga som läser här skulle jag tro.

           Men uppriktiga svar kommer du inte få.

         Fast att säga att någon som har ett typiskt låginkomstområdesnamn (ogillar uttrycket WT) inte kan bli bankchef stämmer ju inte. Lika lite som att säga att en man på 1.70 inte kan bli chef. Mindre sannolikt är det möjligtvis.

          Nej. Det var inte heller det jag sade. Jag skrev svårare.

          Tror ni alla som heter Mohamed också har lika lätt att få alla toppjobb?

          Varför detta motstånd bekräfta att samhället som det ser ut?

           Du skrev ”svårt” och ”vanligast” dvs ej svårare. Det handlade inte om att ev ha annan bakgrund utan att ha ett annorlunda namn ex Timjan. Olika saker.

           Nu får du nog backa hela tråden en gång till och ta allt från början.

           Härskartekniken upphör alltså inte. Men ok då, diskussionen började namn som förknippas med ”WT”/västerländska namn. Hur namn från icke västerländska kulturer bemöts är en helt annan fråga/annat ämne.

           1 Läs på vad en härskarteknik är. Det är inte vad jag gör här.

           Jag orkar bara inte bemöta halmgubbar. Du får göra jobbet själv.

           2 Du har själv svaret i dina egna kommentarer på vad jag vill få fram. Du säger det själv och du håller med mig om vad jag säger.

           Allvarligt trh, om inte du googlar vad en halmgubbe är och börjar använda det korrekt så kommer mina ögon explodera snart.

           Trh kan bara googla fram det hon redan vet enligt henne själv. kanske är confirmation bias något hon bör läsa på om också..

           TIll din tjänst…

           …”De förvrängda argumenten framställs som absurda och blir därför lätta att argumentera mot. De verkliga argumenten låtsas debattören inte ha hört.

           Halmdockor kan leda till att en debatts fokus fjärmar sig från kärnfrågan.

           Jämför rävsax.”

           Om det inte är detta ni sysslar med så finns där bara ett annat alternativ och då föreslår jag er en diet rik på fisk.

           Du kan googla och klistra in bäst du vill. Förstår du inte vad där står så hjälper det inte🤷‍♀️

           Men bra ändå att du googlade och klippte och klistrade, då får vi se om du lyckas använda uttrycket rätt framöver. Jag väntar med spänning.

           Tack för att du googlade, för din egen skull.

          WT är här där jag bor i USA inte låginkomsttagare utan mer vita som går på Walmart i pyjamas, deras ungar ser smutsiga ut och de skriker till exmaken på barnens matcher etc. Alltså lite mer graverande är bara dålig smak eller fattig, som svenskar verkar använda uttrycket.

          Trh, vet inte vem du syftar till men nej, håller inte med dig alls. Snyggt försök. Du är härskartekniker och halmgubbar personifierad. Din bild kommer upp när man googlar det.

         Det beror väl mer på vilka namn som är vanliga i den generationen snarare än att timjan x har blivit utsållad pga sitt namn. Om man tittar på de vanligaste namnen idag bland nyfödda så kan man gissa sig fram till vilka namn som kommer vara vanligast bland chefer osv.

          Man kan ju hoppas. Men det visar sig mer att vad man associerar ett namn med påverkar.

          Och som ni själva sett här så har folk mängder med åsikter vad de associerar namn med.

           Absolut, när man bara läser eller hör namnet men jag har sällan sätt utanför nätet någon döma någon utifrån namn när man väl har träffats. Det känns väldigt ängsligt med namn i Sverige till skillnad från andra länder, Finland tex.

           Dock är det så. Bara kolla på hur AI inom HR är utformat. Namn är något som folk starkt reagerar på och dömer folk redan innan de har träffat dem.

           Människan är väldigt ängslig som art.

           Trh, Alla är inte som du.

           00:58
           Nej och det är synd för då skulle det inte vara någon som blev dömd på förhand utifrån tex sitt namn.

           Tveksamt. Du dömer ju allt och alla av alla möjliga skäl i detta forum.

           Du får tycka vad du vill. Ingen som hindrar dig.

           Vad du grundar dina åsikter på är däremot en annan fråga.

           Grundar det på otaliga nedsättande kommentarer skrivna av dig. Svart på vitt. Internet is forever.

           Instämmer. Svart på vitt samt fan och hans bibel.

       Lite intressant läsning på ämnet!
       https://www.forskning.se/2018/02/27/du-blir-vad-du-heter/

        Tack för länk. 🌸👍

        Hade hört något om det men inte läst det. Skulle vara spännande med en uppföljning.

         Så 21:08 hade du en källa men två timmar senare framkommer det att du hört något om det men inte läst det, alltså hörsägen. Bra jobbat! ⭐️

          Eh, har du läst länken och jämfört det med vad där står med vad jag sade? Hoppas för din skull att du inte gjort det.

           Eh, har du fortfarande inte hittat din källa alltså?

           Hittat? Den var aldrig borta. ☺️

           Åh, men du ville alltså inte bara ge den vid förfrågan. Äsch då, vi får väl googla våra confirmation bias själva.

           Jag tycker det vore mycket ärligare att bara säga som det är, du var aldrig intereserad av den utan du ville bara käfta.

           Och ville du inte det så frågade du inte på det sätter som de flesta är uppfostrade att göra.

           Same same

           Jag är inte som du som bara tramsar utan som andra efterfrågade den i kontexten men godtar även diverse hörsägen. Det är trots allt bara ÖS.

           Ställde frågan på detta sätt, otrevligt hur? Du är nog dessutom den sista personen som ska läxa upp andra om uppfordran och attityd.

           Har du referenser/källor till det uttalandet?

           Om din fråga hade varit seriöst menat så hade du inte tagit illa upp över att jag svarade på frågan bokstavligt med ett enkelt ja, utan vidareutvecklat den på ett belevat vis.

           Sluta tramsa nu och stå till vad du gör.

           Jag svarade dig helt korrekt på din fråga. Varken mer eller mindre.

           – Har du någon referens på det uttalandet?
           – Ja.
           -…

           Helt korrekt (och normalt)

           Well, två av oss efterfrågade också hänvisning till källan. Vänligen scrolla i alla led som önskas.

           Du har ett svar på det längre upp.

           I vilket fall så var syftet med att fråga efter källan oklart och ingen bemödat sig med att utveckla vad det skulle med den till.
           Så nu vet ni det till en annan gång.

           Så som du utvecklade din liknande fråga?

           Du glömmer nu vilket svar jag fick på min hövliga fråga. 😉

           Jesus fucking christ, det finns verkligen inget stopp på TrH?!! Hon kan hålla på i all evighet om det krävs för att få sista ordet, eller?

           Men ändå spännande att du inte säger samma till anonym. 😉

           Fun fact.

           Av alla kommentare som är skriva i dagens ÖS så står jag för endast ca 10%

           Och förhållandet där jag har varit i diskussion så för varje 1 st kommentar jag har skrivit så har jag i förhållande 4-5 st som svarat mig. Oftast som anonym.

           Alltså skriver de ca fyra gånger mer än jag gör. 😉

           Att du står för 10% vore ju ’normalt’ om det totalt var 10 personer här i kommentarsfältet, men så är det ju inte riktigt…
           Du får ju såklart hänga här hur mycket du vill när du nu inte har ett liv, men att använda siffrorna för att påvisa ditt beteende som ’rimligt’ funkar inte riktigt.

          Du missar vad mitt syfte är. Det handlar inte om att få sista ordet.

          Men en sak har du rätt i. Jag kommer aldrig vika mig.

           Skulle stå som svar till 05:22 😶

           Viken hjälte du är🦸‍♀️🙏🏼🙌

           För vem?

           #sitsarodet

           Jo tack, det har vi märkt. Även alla ggr du har fel.

   Jag tänker Bob Dylan eller snygg-Dylan från BeverlyHills. Tycker det är jättefint!

   Bob Dylan

   Jag tänker att det är knepigt att döpa ett barn till ett uppenbart utländskt namn om man inte har någon anknytning till landet ifråga. Ser också lustigt ut om man har ett helsvenskt efternamn, t ex Brandon Svensson. Såg att det var någon svensk semikändis som döpt sitt barn Lionel, går ju knappt att uttala rimligt i en svensk kontext?

    När ska denna inskränkta syn upphöra?

     Vaddå inskränkt? Det låter ju bara helt fel

      Enligt dig?

    Exakt. Varför är det så viktigt för en del som inte har någon som helst koppling till något land utanför Sverige att barnets namn ska vara internationellt gångbart? När uppstår problem för att någon heter typ Gustav eller Elsa?

     Varför är deg så viktigt för andra att bry sig? Varför kan inte andra få göra som de vill utan påhopp att deras/deras barns namn är WT eller dylikt?

   Jag tycker det är ett jättefint namn, tänker på Dylan Mckay framförallt. Tycker dock inte att det funkar i Sverige (med ett svenskt efternamn).

   Bob Dylan obviously

   Jag associerar det med wt och i synnerhet om efternamnet är svenskt. Dylan Persson är inte så vackert…

   Ja det är WT

   Tänker bara Bob.. men gillar både bob och mckay så får bara bra associationer. 😜 Tycker Dylan är gulligt!

   Jag fick en dotter i 2018 som vi döpte till Dylan. Ingen i min ålder har associerat det med 90210-Dylan (är född 89), men däremot med Bob Dylan. Oavsett världens finaste namn!!!

   Grattis till barnet! Dylan är inget dåligt namn men tänk på att en del kommer att uttala det med svenskt uttal så du kanske får rätta folk ibland. Det kan bli lite knepigt att ha ett namn där förnamnet uttalas engelskt men efternamnet svenskt, kan bli lite krock. Dock är det sedan 1800-talet inte ovanligt att döpas till engelska namn även i Sverige (öppna en kyrkbok från 1800-talets slut om ni inte tror mig). Mitt barn har ett namn som uttalas lite olika på svenska och engelska. Det beror på att barnets pappa kommer från ett land med engelska som ett av de stora språken och vi vill att det ska funka i båda länder. Välj det namnet du gillar mest och som känns som rätt namn!

   1. Beverly Hills, 2. Bob Dylan, 3. Dylan Thomas. Önskar det var omvänd ordning.

   Bevvan.

   Ja, Dylan McKay eller Bob Dylan. Det spelar ju inte så stor roll vad andra förknippar det med. Huvudsaken är ju att du gillar namnet.

   Jag tycker det är urgulligt på en tjej, om efternamnet är rätt(inget -son) . Tänker på Bob Dylan och Dylan McKay. Tycker dock bättre om svenska ”motsvarigheter” på pojkar, rockiga namn som Love, Gustaf, Henrik, Hannes(alltså det jag anser vara rockiga namn helt utifrån min egen musiksmak).

    Så efternamnet måste styra vilket namn man kan ge sitt barn 🤦🏻‍♀️

     Är väl inte ovanligt att man vill att namnen ska låta bra ihop? Även mellannamn kan jag tänka mig att många vill att de ska låta bra ihop med för- och efternamnet.

   Bob Dylan

  Upptäckte den indiska rätten dhal häromveckan och skulle gärna ta emot tips på fler rätter med röda linser!

   Soppa med morot, chili och ingefära med creme fraiche på toppen.

   Lasange

   Spaghetti och linssås istället för färssås

   I lasagne, bolognese istället för kött. I soppa. I biffar med grovriven Morot ägg ströbröd o kryddor. Världens bästa billigaste mat.

   Röda linser istf köttfärs i tacos, alltså stekt med kryddor + allt annat tacogott.

  Hej!

  Jag undrar om någon här läst till beteendevetare? Och vad arbetar ni med idag? Det är ju så brett. Jag studerar till förskollärare men kommer avbryta mina studier då jag inte längre står ut med de stora barngrupper, ljudvolymen och så vidare. Jag arbetar gärna med barn på ett eller annat sätt, är väldigt intresserad av psykologi och kommer läsa det som huvudämne. Ni som har erfarenhet, berätta gärna! Jag har pratat med studievägledare men är enbart nyfiken på andra som valt utbildningen.

   Jag har läst sociologi och arbetar med myndighetsutövning, läste kurs i offentlig rätt, tänker att det kan vara bra i mitt yrke. Har en kollega som läst psykologi som huvudämne. Är dock tveksam till att myndighetsutövare är ett drömjobb 😉

   Jag är socialpsykolog och har sedan läst till KBT steg 1. Trodde jag ville bli kurator men det var inte jobbet för mig så idag jobbar jag på soc med missbruk 😊

   Är beteendevetare, har sociologi som huvudämne. Trodde att jag ville jobba inom socialtjänsten men jobbar idag på resursskola, nio elever tillsammans med två andra kollegor. Passar mig mycket bättre, det händer mycket på dagarna och man får jobba med de långa processerna.

   Beteendevetare med psykologi som huvudämne. Arbetar med att utveckla metoder, som berör tex bemötande, inom psykiatrin på kommunala boenden.

  Ibland undrar jag om det är något fel på mig?
  Jag har liksom inget behov av att umgås med folk eller prata i telefon.
  Jag kan messa och sånt men det täcker liksom mitt behov.
  Jag har jättefina vänner som vill ses, men jag älskar att vara hemma då jag är ledig och göra ingenting.
  Någon som känner igen det?

   Du är introvert. Jag är precis som du, min pojkvän med, och ungefär resten av halva befolkningen med. Du är inte onormal!

   Jag! 🙋🏻‍♀️ Är social så det räcker på jobbet, och med min familj hemma men sen är kvoten fylld. Ensam hemma, som ikväll, är bland det bästa jag vet. Tackat nej till två tillställningar idag för att jag inte orkar socialt.

   det är inte bara så att du är bekväm?

    Och det är det ju också helt ok att vara 😊

   Introvert. Jag är det också.

   Jag tror att många känner som när det är frågan om självvald ensamhet. För man vet att om man skulle ha lust att hitta på något så finns möjligheten.

   Då har nog de flesta ett annat lugn i kroppen.

   Som någon skrev, du är introvert. Det är normalt. I dagens samhälle anses det dock vara bättre att vara extrovert, titta bara på jobbannonser. Det roliga är att man som introvert ofta är mer inkännande samt lyhörd då man läser av sin omgivning bättre. Ändå ska arbetsgivarna ha människor som citat vill stå i centrum.

   Det är inget fel på dig. Jag har biljett till Robyn på Sjöhistoriska ikväll men jag skippar det för jag orkar inte ta mig dit, hänga med massa folk, vara social hela kvällen, lyssna på massa band jag inte är intresserad av innan Robyn spelar, komma hem sent och vara trött i morgon. Har nojat över det hela veckan och det känns så mycket skönare att ligga hemma på soffan med sambon.

    Samma här! Vad var grejen med att sälja biljetter till en konsert vid 16tiden och sedan slänga in hundra andra band man inte vet vilka det är för att sedan gå på spelningen vid midnatt?

  Jag ska ge mig på matte b för tredje gången i höst. Har sååå svårt för matte så nu sitter jag och går igenom första kapitlen för att vara mer förberedd inför kursstart nästa vecka! Men jag behöver hjälp med hur jag ska tänka för att klara denna:
  Vilket tal i bråkform ska man a) subtrahera frön 18/11 för att differensen ska bli 1.
  B) multiplicera 5/9 med för att produkten ska bli 1?

  Om någon snälla kan förklara hur ni tänker när ni löser den blir jag såå tacksam! Har ju facit men där står inte hur man kommer fram till svaret.

  Tack ♡♡

   Har inte riktigt svar på frågan men tips är att kolla hemsidan matteboken.se jag tyckte de var bra! Sedan har dom ett formelblad att ladda ner så man kan dubbelkolla alla regler och så! Jag läste matte 4 på distans och det hjälpte mig mycket att se alla samband.

   Men om jag ska testa frågan. På b) nånting gånger 5/9 ska bli 1 (1/1) det ska alltså bli samma. Och första talet jag tänker är då 45

   5×9 = 45
   9×5 = 45
   45/45 = 1/1 = 1
   Svaret är alltså 9/5

   För andra frågan kolla https://www.matteboken.se/lektioner/matte-1/tal/addition-och-subtraktion-av-brak

   Jag kanske inte är bästa matteläraren, men man vill ju få samma tal uppe och nere. Så i a) vill du att ha ett tal så det i slutändan blir 11. Och nämnaren ska vara lika. Alltså blir det 18/11 – 7/11. 😊 18-7 = 11 och då får du 11/11 = 1.

   Samma gäller i princip för b, om jag förstått allting rätt. Man vill hitta dem talen som gör att 5/9 blir samma både täljaren (uppe) och nämnaren (nere). Vilket i detta fallet blir 9/5, då får du 45/45 och därmed = 1.

   Hahaha detta är säkert helt fel 😂

   Jag har inget svar på din fråga, tycker själv att det är ganska svårt med matte. Men mitt tips är att kolla på youtube, finns såå mycket där, och det har hjälpt mig många gånger. Lycka till!

   Hej! Jag har nyss läst ut matte C från 1-5 & även fast du ska igenom B så har jag några studietips ändå, från en annan som också inte är ett mattegeni. Börja med att gå in på youtube & sök upp om de är nån som filmat när de räknar talen från den matteboken du har, pausa videon & skriv ned de personen gör & fortsätt så ett tag. Sen ta en liten paus & gå tillbaka själv & räkna talen utan att tjuvkika anteckningarna. Så repeterade jag säkert 100 ggr innan jag var säker på att jag kunde allt, hoppas de funkar för dig med!

   Jag rekommenderar dig att kolla in lärardalles videos på youtube, finns olika videos beroende på vilken bok du använder.
   Tog mig igenom Matte 1b och 2b precis, mycket med hjälp av honom!

   https://www.youtube.com/user/larardalle/videos

  Jag vill skicka med något att fundera kring, om det finns någon här som vill bli gravid på egen hand och vill välja stängd donation.

  Man hör ofta argument så som: ”barnet har så många runt omkring sig, så många som kommer att älska det”, och så vidare.

  Låt mig få påminna er om hopplösheten som ändå kan tynga en, när man aldrig kan få veta vem ens biologiska pappa är. Jag har en fantastisk familj, släkt, vänner och bekanta. Ändå sörjer jag varje dag att jag aldrig kommer att få ett namn/en bild på den okände person, vars gener jag bär. Det handlar inte om en längtan efter honom, utan att åtminstone ha en chans att få se mig själv i honom. Att få veta sitt ursprung.

  Snälla, ni som står inför det valet – välj öppen donation. Våga välj för ert framtida barns skull att kunna få veta. Sätt barnet främst.

   Hur gammal är du? Hur länge har donation funnits?

    Jag är 23 men processen gjordes i ett annat land där jag bara befann mig som liten. Jag vet inte hur länge det funnits i Sverige.

     Okej tack för svar!! hade nog också grubblat en hel del om jag vore du….alla dessa nya företeelser som godkänns men sen kanske det kommer forskning om typ 20 år att dessa barn inte mår så bra…svårt att veta (tänker tex barn som blir till genom ägg/spermiedonation)
     Som tex adopterade barn har ju väldigt hög självmordsstatistik

      ’Nya företeelser’? Finns väl barn i alla tider som aldrig fått veta vem bio-pappan är?

       Donation av ägg och spermier är relativt nya företeelser

        Ja men att kunna forska på hur barn mår som inte vet vem biologisk pappa är kan man göra trots det

   Du har så rätt, det där argumentet hör man alltid. Det är ju självklart att man vill veta sig bakgrund och där ingår det en förälder. Folk verkar inte tänka på den psykologiska aspekten. Jag hoppas du har någon att prata med, det låter som att du kan behöva prata med en psykolog. <3 Jag lyssnade på ett avsnitt av Radiopsykologen, där en person tog upp just det du skriver om.

   Du har ett ursprung och det är hos din mamma. Alla har vi en kropp men ibland behövs ”reservdelar”. En njure, lite extra blod, en lunga etc. Det finns fina människor som donerar sånt de inte behöver men som andra har nytta av. Alltid anonymt. Men för att någon ska kunna leva vidare. Din mamma önskade ett barn och hennes kropp kunde inte producera det själv. Via sjukvård och en fin donator kunde hon få hjälp – tack vare det lever du. Vi ska vila i att fina donatorer hjälper oss och låta dem förbli anonyma. De har inget med oss och våra liv att göra, det ärbara en hjälpande länk.

    Det är bara så det är. Likt mina adopterade vänner är även jag tacksam över att finnas till (!) men vetskapen att aldrig kunna få veta något om min andra biologiska förälder är smärtsam. Eftersom jag hade kunnat få veta.

    Min mamma hade ett val att låta mig få veta vid 18 års ålder. Hon valde att inte ge mig den möjligheten. Det är det jag idag vill belysa. Vänligen, låt barnet avgöra det själv. Välj inte stängd donation.

    TACK för era fina ord! ❤️

     PS, donatorerna väljer ju själva att de vill ge barnet den möjligheten. De är inte pappor men ändå biologisk förälder. Inte svårt att förstå att människor vill veta sitt ursprung.

     Jag blev så himla ledsen av att läsa det här. Varför ville inte din mamma att du skulle veta? Kan du be henne ge dig informationen nu? Jag kan verkligen tänka mig att det är jobbigt för dig, det handlar ju om dig och egentligen inte varken din mamma eller pappa.

      Jag är inte trådstartaren men jag kan tänka mig att mamman ifråga (och mammor som gör samma val) helt enkelt vill se sig som den enda föräldern. Förståeligt på ett sätt då man ju är ensam om att ta hand om barnet men uppenbarligen eventuellt problematiskt längre fram då barnet ofta vill söka sitt ursprung. Det är nog väldigt viktigt att man som donations eller adoptionsförälder sätter sig sig in i att det kan komma en dag då barnet vill veta mer om sin bakgrund.

  Det känns som att alla runt mig köper lägenhet med sina sambos. Jag är singel och förstår inte hur jag nånsin ska ha råd. En lägenhet i min stad kostar ca 1.2-1.5 miljoner kronor, vilket innebär att man ska ha en kontantinsats på ~200 tusen kronor. Har inte den summan och kommer inte ha på ett tag. Någon här som lånat till både lägenhet och kontantinsats? Jag betalar 9000 i hyra nu och det skulle kännas bättre att lägga detta på ett ”eget” boende. Hur har ni gjort?

   Ja. Privatlån på 240tusen, samt bolån på 1,6 miljoner. Betalar 12000 i månaden för lånen/boendekostnader. Sjukt värt!

   Tips:
   1. Träffa en rik kille och köp lägenhet tillsammans
   2. Träffa en rik kille som redan har en Nice lägenhet
   3. Spara 5 tusen kronor i månaden i 40 månader

    4. Vinn på Lotto

    Fast inte idag, det ska jag göra

     Update: vann inte 🙁

    Var hittar man rika män?

     Dem finns lite överallt…men då får man kanske sänka sina andra krav som jämngammal eller ett fördelaktigt yttre

      Samt eventuellt veta skillnad på de och dem…

       Hahahaha jag vet verkligen inte skillnaden om jag ska vara ärlig…men första gånger jag blir tillsagd

        Är väl inte så noga, men det är skitlätt egentligen: Jag/vi/DE – Mig/oss/DEM.

        VI finns överallt = DE finns överallt
        OSS finns överallt = wtf, fel med DEM alltså 😉

       Nah, behövs nog inte för att hitta kille oavsett inkomst 🙂

        Tror som du.. sällan ens grammatiska kunskaper de är ute efter.. 🙄

   Jag gav mig aldrig ut på hyresmarknaden utan bodde hemma tills jag hade råd att ta lån och köpa eget.
   Att kunna spara undan lönen varje månad istället för att lägga pengar på hyra gjorde att jag ganska snabbt hade de där 200k till insats. Jag betalade 2k hemma, budgetterade 3k som fickpengar och la undan resten av lönen. Så, bo hemma är mitt tips, om du har möjlighet.

    Vad är det för tips. Man kan väl inte flytta hem igen för att spara hela sin lön? Har man väl flyttat hemifrån vill man väl knappast sälja hela bohaget för att kunna köpa lägenhet något om antal år?
    Bra för dig att du bodde hemma och sparade alla pengar men det är långt ifrån en rimlig lösning för många.

     Jag amorterar 4000kr i månaden på mitt boende, vilket betyder att jag efter 2 år amorterat av 200k.

     Så det är fullt möjligt att spara en del även om man redan betalar lån eller hyra

      Snarare 96k

       Sant 😅 tankevurpa.

       Men. 200k är ändock ingen omöjlighet på några år.

     Det är inget fel i att bo hemma. Sluta vara så jävla nedvärderande.

     För det första. Inte alla har mycket till bohag att tala om, särskilt om en bor i andrahand. För det andra. Låt inte bohaget äga dig. För det tredje. Man kan alltid magasinera sitt bohag om det är så viktigt. Notera att jag avslutade mitt tips med ”om du har möjlighet ”.

   Vet inte vart du bor eller hur men dra igång en ombildning i huset. Ofta köper man till 70% rabatt vilket innebär att du inte behöver en kontantinsats.

    30% menade jag såklart!!!!

     Är väl sjukt egoistiskt att dra igång en ombildning bara för man vill tjäna lite pengar. Är redan ett tillräckligt stort problem att hyresrätter ombildas till bostadsrätter. Vi är faktiskt många som kanske inte vill eller kan äga sitt eget boende. Själv bor jag i hyresrätt och älskar det. Är orolig för att mitt hus i framtiden ska ombildas. Hyresrätt är en fantastisk boendeform och hyresrätten behövs i samhället.

  unpopular opinions:

  – Jag tycker att fästingar är söta. (När de INTE ännu blivit fyllda med blod)

  – Jag tycker att det är för många invandrare här som förstör vårt land. Läs, jag är rasist 🤦🏼‍♀️

  – Jag tycker att toalettstolen är en perfekt soptunna.

   – Sex är äckligt

   – Djur är värda mer än människor

   – Vi borde stänga gränserna för gott

    kan vi bli bästa vänner

   Jag tycker att folk som på riktigt tror att hundar tänker som vi och likställer de med oss är korkade.

  Funderar på att se filmen Seaching (2018), finns på viaplay med 7.7 i betyg på imdb. Någon som sett? Slöseri med tid? Värd betyget?

   Ja, se! Såg igår. Mycket bra!

    Jaa! Sett ungefär halva nu och det verkar ju lovande. Mycket bra och realistiskt =)

     med realistiskt menar jag hela internetgrejen:)

      Visst? Blir så mycket mer spännande!

  Unpopular opinions:

  – Jag tycker att fästingar är söta. (När de INTE ännu blivit fyllda med blod)

  – Jag tycker att det är för många i n va n dr a r e här som förstör vårt land. Läs, jag är r a s is t 🤦🏼‍♀️

  – Jag tycker att toalettstolen är en perfekt soptunna.

   Toastolen är en soptunna utveckla?

    Ja man spolar ner soppåsen

     what the acutal fuck…

    Ja? Släng skit där i, spola. Alltså inte bajs.

     Förr eller senare borde du få stopp. Inte lika roligt då…

     Oj, du verkar riktigt k o r k a d på så många sätt.

   Att folk söker skydd i Sverige och flyr från krig är inte rätt, men att svenskar flyttar till Spanien och Thailand för att leva la vida loca är okej?

    Vart i hårdkokta äggets kommentar står det?

     för det är så jäkla vanligt att vara emot alla invandrare men heeeelt okej att själv som svensk vara invandrare i länder som Thailand och Spanien. ”dom tar alla pengar blalbablablala” samma visa hela tiden. människor flyr från krig och bomber och du ororar dig över att de får pengar de inte borde få.

    Ja för de försörjer antagligen sig själva. Folk är så jäkla bra på att utnyttja systemen här, jobbar inom en sektor där man ser SÅ mycket sådant. Framför allt att så många är otacksamma och har noll förståelse i att bara för att det blir gratis för DEM (då Arbete & försörjning (tidigare soc) betalar åt dem) så är det vi skattebetalare som får stå för notan. Det råder generellt stor otacksamhet också, vilket är provocerande.

     Vilken tur du har som är så privilegierad. Det är alltid lättare att klanka ner på andra då. Särskilt de som har det svårt. Du har haft det så bra så länge att du känner otacksamhet emot invandare som flyr bomber och krig för att komma hit, för inte fan har de visat tacksamhet mot just dig!

     Tveksamt om du borde jobba kvar om du har den människosynen. Jobbar också med många nyanlända och ser tvärtemot vad du ser.

      Samma här! Letar jobb åt nyanlända och under fem år har jag stött på två personer som inte velat jobba. Av de ca 500 som jag ansvarat för under åren.

     Människor som försörjer sig själva kan ju förstöra ett land på andra sätt. Tex genom att supa och slåss, muta myndigheter, eller förstöra unga flickors och pojkars liv.

    Precis, det är inte sällan samma personer som först tycker att det är fel att fly till Sverige för att sedan själva dra till Thailand och leva rövare. Hoppsan, det där kanske är en riktigt unpopular opinion 🙄😬😆

   Jag tycker det är fult med glasögon. På alla. Det är klart att vissa passar i glasögon med de blir ca 100% finare när de tar av sig dom.

    Aha för glasögon är enbart en modeaccessoar 😊

     Alltså jag förstår att folk behöver ha dom. 😊 Sedan finns det ju folk som faktiskt har det som accessoar. Och det är ju toppen att det inte klassas som fult att ha glasögon. Men nu var det ju unpopular opinions vi pratade om.

     Ingen som har sagt det 🤓

   Må alla fästingar brinna i tusenfalds evighet och utrotas från vår jordyta. De är djävulens vidrigaste avkomma som enbart existerar för att orsaka olycka och misär.
   MÅ DEN DÅREN SOM DELAR ARTIKLAR MED DETTA ODJUR PÅ BILD FÅ EVIG SVAMP I SKREVET OCH OBOTBAR MJÄLL FÖR DETTA. Jag hatar er.

    Oj. Lugn, andas.

     Glöm det.

    Må alla rasister brinna i tusenfalds evighet och utrotas från vår jordyta. De är djävulens vidrigaste avkomma som enbart existerar för att orsaka olycka och misär.

    Haha! 😄 bästa kommentaren.

   Så trevligt med folk som bara skriver dynga för att provocera.
   Kom med något nytt och innovativt istället va?

   Jag tycker att väldigt väldigt få människor passar i långt hår.

   Herregud….mata inte det jävligt uppenbara trollet….

  Vad har ni för ”stapelrätter” hemma? 🙂
  Mina:
  – Fläsk med raggmunk
  – Fläsk med löksås
  – Pannbiff, löksky, mos
  – Köttbullar och mos
  – Pasta carbonara
  – Räkpasta
  – Kött, rotfrukter i ugn, svampsås
  – Kassler i blomkålsgratäng
  – Korvstroganoff
  – Taco
  – Thai larb
  – Fried rice
  – Potatis- och purjolökssoppa
  – Biff Rydberg
  – Kyckling med ris och sås av grädde, timjan, svamp och dijon
  – Pappas senapskyckling
  – Mammas fläskfilé i vitlökssås, med hasselbackspotatis
  – Spansk bondomelette
  – Kycklingfilé, ris, sallad, tzatsiki
  – Fläskfilé m. potatisgratäng
  – Ribs

   Detta låter jävligt gott!! Låter som du är lite äldre får jag fråga hur gammal?

   Stapelrätter är det fryst micromat?

   Alldeles för mycket cancer i din mat..

    Du tycker fästingar är söta. Du har ingen talan.

     Ändå talade jag.

      Nobody cares Sean!

    Å bara döda djur.

     De smakar bäst så.

    Cancer? Även om det är hemlagat?

   Creme fraîche!

   Mina:
   – Snabbnudlar
   – Hämtpizza
   – Grillchips

   Tonfisk på burk med cous cous och yoghurt. Egentligen ska det vara med örtris och yoghurt men jag suger på att göra ris.

    ’Göra ris’? Det ska väl bara kokas? (Tips: ta mindre vatten än det står på paketet.)

     Tack för tips. När jag tänker ris menar jag persiskt ris, men jag suger på att laga mat i allmänhet.

     Nej, ta mer! Jag kokar mitt ris som jag kokar min pasta. Orkar hålla på och måtta med x antal dl vatten till x antal dl ris. Bara att låta bubbla runt tills det är klart.

      Man behöver inte göra det krångligt. Dubbelt så mycket vatten som ris bara. Koka tills vattnet är borta.

     Jag tar alltid mer vatten för det bränns vid annars…

    Riskokare 👍

  Är det sant att killar i ett homosexuellt förhållande alltid antingen är bottom eller top, eller är detta bara i ett rykte? Jag lyssnade på tankesmedjan i P3 där Fredrik Söderholm sa att det var den viktigaste frågan. Nu är han ju satiriker, så det kan ju vara en seglivad myt han drev om, men jag har alltid undrat och det har kommit till mig i tid och otid så nu tänkte jag fråga 🙂

   Japp det är alltid så, finns inga undantag. Precis som att det alltid finns en typisk man och en kvinna i ett lesbiskt förhållande och att alla bögar har aids.

   Ja Johanna det var satir, jag hoppas att du inte alltid är såhär naiv…

    Men vad dryg du var då??

   Jag tror att det absolut kan vara så i vissa relationer men att det också är lite av en myt. Tänker på hur det var förr i flatvärlden med butch och femme… Det finns såklart fortfarande men jag tror att det finns fler ”roller” idag än bara antingen eller..

    Tack för att du svarade trevligt 🙂

   I min stad (som inte är så värst stor) har vi en homosexuell kille, han hade kört en live på sin Facebook en gång där han säger att han är passiv och ingenting annat.
   Vet inte varför men kom på det i och med din fråga, haha. 😅

   Haha, vi har givetvis fler men han är den som hörs och syns.

    Grejen min kommentar skulle gå ut på är att jag också har hört att det är så! Men ja, jag har ingen aning 🤔

   Nej, självklart är det inte sant.

   Är det sant i ett heteroförhållande att en alltid antingen ger oralsex eller får?

  Idag hänger känslan av att vara så ensam och oälskad över mig. Hoppas på att det känns mindre tungt imorgon.

   ❤️

   Kram!

   Varför känner du så? Gör du det ofta?

  Hur hittar jag studiemotivationen till tentaplugg? Vilka är era knep?? Jag behöver alla tips!!! Så fort jag sätter mig med böckerna så blir jag trött och vill lägga mig, men jag har energin för att surfa på nätet och kolla på TV, någon som känner igen sig?

   Inte plugga hemma! Sätt rutiner, lite som ett jobb. Upp skapligt mån-fre, gå till bibblan/uni/café, plugga i lagom sjok med på 20-40 min, sen fem minuter paus.
   Njut av att sen komma hem och chilla utan dåligt samvete.
   + klassika tipset börja i god tid. Jag förbereder mig för tentan redan i början av varje kurs.

   Pluggar du till ett höglöneyrke? Sätt dig i bilen och ta en sväng till finaste villakvarteret på din ort. Sedan kör du hem igen.

   Noll knep. Började alltid dagen innan och satt tills det var klart. Oavsett om det var 20 h i sträck hela natten. Kunde för mitt liv inte koncentrera mig flera dagar innan. Men funkade, aldrig fått underkänt.

   Leta inte motivation, det tar bara tid. Självdisciplin är det enda som funkar. Sätt dig ner och gå inte därifrån förrän du gjort det du ska (delmål är bra!). Alternativt sätt en klocka på tex 40 minuter och plugga intensivt tills den ringer. Ta en paus och en kort promenad, mat eller nåt annat, och börja sen om.

   Jag använder appen ”forest” som man ställer in på 25 min och då får man inte röra telefonen för då dör träden. Sen 5 min paus, 25 min plugg, 5 min paus. Jag kunde sitta 350 min effektiv tid, sen var jag helt mos i huvudet.

  vad retar ni er mest på folk omkring er

   När dom står i vägen

   Folk som kommer sent. Eller håller på och ändrar planer hela tiden.

   Ignorans.

   Överdriven användning av parfym. Hej migränanfall!

   När dom låter barnen löpa hejvilt. Överväger att köra över nästa unge som springer framför min kundvagn på Ica.

    Aa jobbigt när man måste visa hänsyn till människor som inte kan eller förstår bättre. Börja köra över äldre och funktionshindrade också.

     Nej precis deras föräldrar borde förstå bättre. Har mer respekt för gamla och funktionshindrade än uppfostrade barn.

      Ouppfostrade** barn

      Jo absolut men det beror ju på åldern på barnet också. Är den yngre än typ 3 så går det inte direkt att uppfostra på det sättet. Man kan som förälder vara hur pedagogisk som helst men barn går ju på impuls och vissa gånger kutar de bara.

      Men är ungen typ 10 och inte verkar ha nån typ av funktionshinder så ja, då kanske du borde köra på bara för att nån borde 🤷‍♀️

     Antar att barnens föräldrar både kan och förstår bättre.

   När de är barn.

   När man blir uppläxad för att man inte är precis som just den här personen tycker att man ska vara.

   -Folk som smackar när dom äter…
   -Att folk pratar i högtalartelefon…
   -Föräldrar som låter sina barn löpa amok…

    Ja den.

    Vad är grejen med att prata i högtalare telefonen när de går runt bland folk tex på stan? 😫

    Please someone explain för det retar gallfeber på mig. 😝

     Karma.

      Ologiskt svar.

       Logiskt för mig.

        Såklart det var…

       Du är ologisk.

     Haha, ja det måste finnas någon som känner sig träffad 🙂

      😉😊

      Nope. Menade bara att det var karma thr drabbades av.

   Att folk inte håller för munnen när de hostar eller nyser.
   Folk som sätter sig på pensionärssätena på bussen och inte reser sig för gravida och pensionärer.

    Eller värre än. Nyser sig i näven och SEN tar i ett handtag etc.

    Armvecket por favor! 🧐