Reaktionerna på Pernilla och Biancas bråk i Wahlgrens Värld

Såg att många av er redan sett och kommenterat kvällens avsnitt av ”Wahlgrens Värld”, där jag och Bianca hamnade i ett allvarligt samtal som ledde till en konflikt,  mitt i allt  ”flams och trams”. 

Jag kommer inte sitta och svara på enskilda kommentarer , då jag förstår att såna här öppna och ärliga scener från livets vardag i en infekterad mor och dotter-relation väcker reaktioner – såklart.

Och självklart får man tycka vad man vill om detta.  MEN jag kan INTE acceptera att ni vuxna människor sitter och skriver rena personangrepp och elaka diagnoser om vare sig mig eller min dotter på min blogg!  

Och som svar på varför jag går med på att våra konflikter är med i programmet , så är svaret väldigt enkelt.

Wahlgrens Värld är en REALITY-serie – som speglar vårt liv – med upp och nergångar – fram och motgångar. 

För det är SÅ LIVET SER UT!   För oss – och för de flesta människor som inte lever i en perfekt bubbla…! 

Och att vi visar oss som vi är, med våra fel och brister – vet jag hjälper många som kanske är,  eller har varit i liknande situationer.

Så därför känns det rätt för oss att våga blotta oss som vi gör.

Vårt program är på riktigt. //Pernilla Wahlgren

Om ni inte sett det här avsnittet av Wahlgrens Värld så handlar konflikten i korta ordalag om en sak Bianca sagt i sin och Alice podd och som djupt sårat Pernilla.
Bianca berättar för Alice att hon”är känslokall för att hon fick för lite kramar när hon var liten” – någonting som verkar ha sårat mamma Pernilla djupt.

I avsnittet av ”Wahlgrens värld” tar Pernilla upp uttalandet med sin dotter medan de äter frukost, och säger att hon är ”ledsen, förbannad och besviken” på dottern.
Enligt Pernilla är det bland det knäppaste Bianca någonsin har sagt. Att hon sagt mycket knäppt, men det där var…

Jag kan förstå att Biancas ord sårar henne mamma, samtidigt som det är Biancas upplevelse och den kan ingen ta ifrån henne.
Det var stormigt i familjen och det vet vi eftersom hela Sverige bjöds in att ta del av alla smaskiga detaljer genom skvallertidningar och löpsedlar, och då blir barnen ofta lidande.
Pernilla gjorde förmodligen så gott hon kunde under dessa omständigheter, och det kan ingen ta ifrån henne, men det betyder inte att Bianca inte fortfarande bär på ärr från den här tiden.
Både mor och dotter verkar vara offer för omständigheter som skedde under en extremt jobbig tid och är någonting de förmodligen behöver reda upp, både var för sig och tillsammans.
De måste båda får ha sina känslor kring det som hänt, utan en massa fingerpekande och skammande för de är båda sårade, var och en på sitt håll.
Deras situation påminner väldigt mycket om det medberoende som kan drabba människor i destruktiva situationer, oavsett om det är alkohol, droger eller någonting helt annat som är orsaken.

Ingen har direkt rätt här men ingen har direkt fel heller – de är bara två upplevelser av en och samma situation som ses från olika håll. 
Det enda sättet att komma vidare och läka från det här tror jag är ”tillsammans”, i ett scenario där båda har rätt till sina känslor och upplevelser men utan fokus på ”vems fel det är” utan mer på hur man tar sig vidare och läker, just tillsammans. Bianca har rätt att känna som hon gör, och Pernilla, i sin tur, har rätt att känna sig sårad då hon förmodligen känner att hon gjorde sitt  absolut bästa med de förutsättningar hon då hade.
Bådas känslor behöver få finnas och ta plats,  för det är endast då de tillsammans kan gå vidare som starkare och helare personer i både livet men även i sin relation till varandra.

Ledsen för lite psykologiskt lekmannasvammel här, men jag har själv jobbat hårt under många år för att mig vidare ur en liknande situation. 
De behöver både lyssna till vad den andre menar, istället för vad de säger.
Lyssna på vad hon menar, inte på vad hon säger.
Typ…

180 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför är de så osams? Inte hängt med alls, tittar inte på deras serie.

  Svara

   Bianca har en syn på sin uppväxt som Pernilla inte alls håller med om och har vid tillfällen sagt att hon hittar på, vilket självklart sårar Bianca då det är hennes syn på sin uppväxt.
   Bianca har vid flera tillfällen pratat om att hon känt sig utanför, aldrig varit ett ”favoritbarn” som hennes syskon har och alltid hamnat i kläm mellan hennes föräldrars bråk.

   Svara

    Jag tycker synd om Pernilla som hon ofta utmålas av Bianca, men ja visst kan Bianca ha sina tankar, känslor och upplevelser men det är väl lite typiskt influenserbeteende att ååh tyck synd om mig. Jag tycker hon hade ett obehagligt översittarbeteende gentemot Pernilla i avsnittet där. Jag ogillar verkligen människor som är sådär översittare och gapar nej nej det räcker nu och bara den har rätt och så här är det punkt liksom.. nej fy, hon sa att Pernilla inte blir ledsen när Pernilla sa att hon blir ledsen. Det där var ett dåligt beteende och det är väl det folk reagerat på antagligen. Men det är deras problem och upp till dem, är inte Pernilla sårad av det så är det väl okej.

    Svara

    Att bli beskylld för att hitta på, när man berättar vad man upplevt, varit med om, gör att man tvivlar på sig själv, inte bra för självkänslan.

    Svara

     Nej verkligen inte, hela min och min pappas idag obefintliga relation kan kokas ner till exakt det där 👆 Kanske!
     Han blånekar att jag och min syrra blev misshandlade av dels honom men även hans syster. Och detta går att fråga mamma, grannar, skolpersonal och kompisar samt deras föräldrar om men nej, det har inte hänt något dåligt när vi var små säger pappa. Så det går helt enkelt inte att ha en relation om det verkligen går för långt. Dock i de där bådas fall tror jag de kan lösa saker bara genom att prata med varann. Inte helt säker på att det måste göras framför en tv-publik bara.

     Svara

   Pernilla och exmannen(Biancas pappa) hade ett VÄLDIGT stormigt förhållande. Vi pratar misshandel och ett jäkla kaos!!!

   Pernilla gjorde säkert ”sitt bästa” men jobbade mkt när barnen var små samt var/är väl inte så mogen i alla hänseenden. Bianca fick bli stor snabbt, ta hand om sig själv mkt osv. Hade nog ingen bra trygghet/bollplank/närvaro osv .

   Svara

    Nej, och då lastas mamman. Mamman är alltid boven. Pappan, som misshandlat mamman och lämnat sina barn går helt fri och är ändå en älskad pappa. Det är fan inte lätt att vara mamma!!!

    Svara

     Tänker också så, men samtidigt är det inte okej som mamma att säga att Bianca’s upplevelser inte är sanna. Hur man känner och minns saker är ens eget, det är väldigt elakt att förkasta någons känslor.

     Svara

      Biancas*. Herre gud.

      Svara

       Gud. Jösses.

       Svara

      Elakt att förkasta ngn känslor håller jag med om, men vet med mig själv att många av mina minnen är fragmentariska, och ibland tilloch med efterkonstruerade

      Svara

       Men det verkar som att Bianca behövde mer kram och ”älskar dig” och det såg man inte.

       Svara

        Särskilt såg inte Emilio det eller hur?

        Svara

         Nej, han ju till altför stor del frånvarande.

         Svara

       Vissa har också upplevt saker som var så jobbiga att man glömt bort eller förträngt dem. Så visst kan minnen efterkonstrueras men det går åt båda hållen.

       Svara

       Och Bianca ignorerar Pernillas känslor. Bianca är vuxen hon oxå och bör anstränga sig mer för att sätta sig in i Pernillas sits, så som många anser att Pernilla borde anstränga sig mer för att sätta sig in i Biancas. Lika illa kålsupare.

       Svara

     Precis pappan bär ett lika stort ansvar. Tycker faktiskt det är dags för Bianca att växa upp. Visst har hon har rätt till sina känslor men någonstans måste hon ändå börja bearbeta dem och lämna det gamla bakom. Hon är ju där hon är idag tack vare det hon varit med om. De verkar ha en fin relation idag och Bianca har en karriär tack vare sin mamma🙈. Syskonen verkar ha ett fint band och det är väl ändå ett kvitto på att Pernilla gjort ett fint jobb med barnen.

     Räck upp handen om du haft en perfekt barndom. Inte jag iallafall, men jag har valt att acceptera det som varit och lever här och nu istället. Lättare sagt än gjort men vem har sagt att livet ska vara en dans på rosor. Hade däremot önskat att mina föräldrar gav mig en karriär som kompensation 😆 men det gick strålande för mig ändå trots två sjuka och frånvarande föräldrar. Sånt är livet, move on..

     Svara

     Tycker Pernilla gjort det bra som i princip uppfostrat fyra barn själv, jobbat och slitit som fan för att ha råd att ha hus på Lidingö och hjälpa dom in i branschen. Och att hon tog sig från ett misshandelsförhållande levande. Hon ska ha all kredd i världen.

     Svara

      Bara för att hon blev misshandlad av Emilio är hon ingen jävla hjälte och man får inget frikort som mamma om det har hänt en! Bianca har en otrygg undvikande relation till sin mamma och det har jag sett i flera år! Pernilla är ingen jävla ängel, hon är bara en människa som alla andra och Bianca har rätt att prata om SIN historia. Hon är inte tvungen att hålla käften och basha sin pappa bara för att du och andra pseudofeminister kräver att få tysta henne!

      Svara

     Fast har ni lyssnat på podden alls? Hon lastade inte sin mamma o höjde sin pappa. Hennes kompisar undrade varför hon hade problem med närhet, att visa känslor, säga till någon att hon älskar den osv. Hon svarade att de aldrig har varit gosiga i hennes familj och sagt sånt till varann trots att de är jättenära. Att hon och Benjamin inte kramades, hon skulle aldrig gråta ut i olivers famn, inte varit gosig med sin mamma, alltid varit obekväm om hennes pappa hade en arm runt henne osv. Hon anklagade dem inte för något.

     Jag känner så igen mig. Har aldrig någonsin sagt att jag älskar någon och jag skulle faktiskt ha svårt att säga det till min familj även om jag såklart älskar dem och vi är jättenära. Tror också att det har mycket att göra med att jag inte är uppväxt med att vi säger sånt i familjen, vi har aldrig varit kramiga osv. Jag vet att de älskar mig och jag har haft världens bästa uppväxt. Vill inte anklaga dem för något, men det är ju ändå ett faktum att det är en bidragande orsak varför jag är obekväm med att visa känslor, ha närhet osv.

     Svara

      Modd och modd. Hoppas ingen blir arg för att jag påpekar det. Nej skrev inget särskilt elakt och inga fula ord.

      Svara

       Hamnar också i modd 24/7…

       Funkar på telen, men inte på datorn

       Svara

      Jag är precis likadan. Minns jag lyssnade på podden där hon beskriver det och jag kände igen mig så mycket.

      Jag har en hel del psykiska problem nu i vuxen ålder och går i terapi. Faktum är ju att ens uppväxt spelar en stor roll på ens framtida psykiska hälsa. Men säger jag någonting till mina föräldrar om vad vi kommit fram till i terapin det tar de det personligt och reagerar väldigt starkt. Det handlar ju inte om att kritisera deras föräldraskap, det handlar om att jag hade behövt behandlas på ett annat sätt i vissa fall, och jag berättar det nu så de ska förstå hur jag vill bli behandlad i framtiden. Trots allt är alla barn olika individer och vad som funkar för ett barn kanske inte funkar för ett annat barn.

      Svara

       Jag känner verkligen igen mig i det du skriver. Jag har slutat ta upp sådana saker med mina föräldrar. Det leder bara till att de blir sårade och jag får dåligt samvete. Jag har valt att låta det vara för vår nuvarande relations skull. Och ju äldre jag blir, desto mer minskar mitt behov av att diskutera detta med dem. Jag har vuxit upp, mår mycket bättre och trivs rätt bra med mig själv nuförtiden. De kan inte längre påverka mitt liv på samma sätt som när jag var ett barn och tonåring.

       Svara

      12.10. Har lyssnat på podden och tycket precis som du. Det var inget påhopp på hennes föräldrar från Biancas sida, hon bara berättade hur det ur den synpunten var när hon växte upp.

      Svara

      Jag har också vuxit upp i en ogullig familj och känner mig ännu obekväm när pappa kramar mig (är 30+). Kunde inte gå till varken mamma eller pappa med kompisproblem, killproblem, tonårsgraviditeter eller ätstörningar. Ingen sa jag älskar dig och min brors och min relation var obefintlig och är än idag. Jag är ändå ”proffs” på kärleksrelationer har massor att ge och att känna.
      Man måste inte bli oförmögen att känna saker bara för att man har en sån uppväxt. Man kan bli helt normal i sitt känsloliv ändå, och kunna älska en partner.

      Det är för övrig allmänt känt att Bianca håller sin pappa om ryggen och alltid gjort så, det är det folk pratar om. Även om pappan inte var inblandad i bråket i klippet.

      Svara

     Just det! Har vart med om liknande psykisk och fysisk misshandel.. Det är jag som mamma som fått barnen emot mej i många år nu och deras pappa är den snälle. Det är inte bra för barnen, kan följa mönster..

     Svara

     Klassiker att barnet lastar mamman som försökte allt hon kunde men som gick igenom trauman själv och föll lite kort. Föräldern som är närvarande får ofta ta dubbel skit. Den frånvarande föräldern blir lite romantiserad.

     Svara

      Och hur fan vet du hur det var bättre än Bianca?! Det finns dåliga föräldrar som försöker så gott dom kan men inte förmår ge sina barn det dom behöver. Det innebär inte att barnen ska hålla käften om detta när dom är vuxna och pratar om hur dom mår!

      Svara

     Nej det är det inte men det betyder inte att man får ett fucking frikort och att tjejer ska hålla käften om mödrar som misshandlat dom psykiskt, fysiskt, sexuellt eller varit otillräckliga när det gällt barnens emotionella behov!!

     Svara

    Fast det är väl just det där – att Bianca får det att låta som om barnen fick klara sig själva och bara hade varandra när de i själva verket säkert aldrig lämnades ensamma utan hade barnvakt i form av barnflicka eller morfar. De barnen verkar väl verkligen fått både kramar, uppmärksamhet och kärlek – hon har ju alltid sovit i sin mammas säng säger hon ju. Sen kan hon såklart haft låg självkänsla och känt sig utanför det är ju hennes känslor men vissa saker hon säger och får det att låta som… förstår att det är jobbigt för Pernilla.
    Själv har jag aldrig hört min mamma el pappa säga jag äskar dig till mig eller mina syskon och jag minns inte en enda kram som liten förutom kanske när man fyllde år. Jag hade också tre bröder och har också känt mig utanför och ensam.

    Svara

     Du vet för fan inte hur Bianca hade det bara för att du är avundsjuk på henne!! Tänk om andra ska skriva att du ljuger om det du säger här nu.

     Svara

    Pernilla brukade säja att hennes och Biancas förhållande var turbulent tidiigare. Vad gjorde hon åt det då?

    Svara

     Men snälla. Hon anstänger ju sig hela tiden om man lite följer med! Vad har bianca gjort för att ge tacksamhet mot sin mor som gjort allt sen dag ett plus ett trauma i bagaget? Ditt bianca försvar är alltid lika tröttsamt.

     Svara

    Nej Bianca behövde inte bli stor snabbt. Hon är inte stor än.
    Det kan vara Sveriges mest omogna 24 åring.

    Svara

   Din kommentar är ju jättemärklig.
   Inlägget ovan beskriver ju VARFöR de är osams..

   Svara

    Hahahaha varför har du ett litet ö i ditt varför? 😂😂😂😂😂

    Svara

     Lägg av! Håll dej till händelsen!

     Svara

     Av allt du kan lägga din energi på att undra så väljer du det? 🙄

     Svara

    >Varför är de så osams?

    Tror personen inte syftar specifikt på varför de är osams i klippet utan på varför de är det generellt, alltså varför Pernilla beskriver relationen som ’infekterad’.

    Svara

   Jag har sett hela tiden att Pernilla inte är schysst mot Bianca. Narcissistisk mamma. Bara att hon använder sina barn i en realityserie är n-mamma lång väg, även om dom är vuxna. En normal förälder är rädd om sina barn och vuxna barn och vill inte att dom ska exploatera sitt privatliv för pengar.

   Svara

    Jag är så glad att någon annan tycker likadant. Har en narcissistisk mamma och hon och Pernilla är så extremt lika (likadant med hur hon och Bianca bråkar). Hög igenkänningsfaktor.

    Svara

  CamCam har vettiga argument angående konfliktlösning i familjer, men allt detta faller platt eftersom denna familj har valt att exponera och profitera på sina relationsproblem. Hur ska man kunna komma varandra närmre och läka sår inför en publik?

  Svara

   Har inte funderat på vilket är det verkliga syftet med Wahlgrens värld, men klart att de får betalt för att visa upp sin vardag. Dock gillar jag PW’s inställning att programmet ska spegla deras vardag och inte vara ett tillrättalagt rosenskimmer.
   Har många gånger funderat på att lägga upp ett ostädat kök med disken som svämmar över eller smutstvätt i högar i hela huset på IG stories och fb som moteld mot alla ”vi hade det så mysigt igår med fina familjen” med idel leenden och lång utläggning om de fantastiska barnen.

   Svara

    Just do it! Har en kompis med ett väldigt creddigt jobb i Stockholm som berättat att hon ibland taggar typ Moderna museet och skriver ”söndagseftermiddag med barnen på utställning x” fast de egentligen är hemma och ser på film och äter chips för att hennes liv ska framstå som perfekt inför kollegorna. Då har ju det här med sociala medier gått lite för långt tycker jag, mer verkliga bilder åt folket. 🙂

    Svara

     Hahah herregud! Ja men akta er för är det för stökigt så ringer någon soc 😬

     Svara

    Det är inte därför de visar bråk. De visar sånt pga att det säljer, hur många skulle kolla på perfekta familjen som aldrig bråkar och där allt är perfekt hela tiden? Massa privat drama ger höga tittarsiffror. Ka-ching! 💷

    Svara

    Har du sett ”family life – the true story” på facebook? Skönaste gruppen, med folk som bjuder på sig själva och visar hur vardagen kan se ut bakom instafasaden! 😀

    Svara

   Och där är ansvaret verkligen mamma Pernillas!!! Jag skulle aldrig i helvetet exploatera mina barn i en realityserie även om dom blivit myndiga! Man är alltid förälder när man skaffat barn och man utnyttjar dom inte på det sättet för att tjäna pengar och hålla liv i sitt kändisskap.

   Svara

  Nu såg jag bara klippet här, men jag tycker att Pernillas sätt att uttrycka sig där i klippet var konfliktsökande. Både i ton och vad hon säger, ett bättre angreppsätt hade varit att när de äter frukost i mildare tonläge säga ”Jag lyssnade på din senaste podd och jag blev väldigt sårad av det där du sa om att du fick för lite kramar som liten.”.

  Svara

   Det blir särskilt märkligt att Pernilla säger att Biancas upplevelse inte stämmer när hon själv har berättat att hon inte alltid har velat ge Bianca kramar utan låtit bli för hon har varit arg. Det kom fram i en tidigare säsong.

   Som förälder kan man inte använda kramar som ett bestraffningsverktyg, då det skickar en signal om att kärleken är villkorlig. Ett barn måste kunna göra fel och bli tillsagd om handlingen, men inte att en dålig handling resulterar i borttagen kärlek. Ett barn måste kunna vara rygg i att föräldern älskar barnet trots dåligt beteende (formgivande åren).
   Ibland behöver barn under uppväxten få en kram under en konflikt av sin förälder för barnet är ej en vuxen till skillnad för föräldern, och vissa konflikter kan vara rotade i att barnet har undantryckta känslor den behöver hjälp att bearbeta, och då kan föräldern inte bestraffa med uteblivna kramar/skrik/tystnad o.s.v.! Kommunikation är viktigt, och den kommer inte ur bestraffning.

   Det Pernilla ägnade sig åt i klippet kallas för ”gaslighting” och det är jätteallvarligt och får negativa konsekvenser som barnet får det väldigt tufft med att bearbeta i vuxen ålder (omognad, osäkerhet och låg självkänsla är några resultat från ”gaslighting”).
   Eftersom det är Pernillas narrativ så har hon troligtvis inte heller fått lära sig konflikthantering under sin uppväxt, och sedermera fört beteendet vidare i sin barnuppfostran av Bianca.

   Ni som blandar in det här i att mamman får ta alla smällar medans pappan går skuldfri, ni bör sätta saker i rätt kontext istället för att lägga alla konflikter i samma pott.
   Att Bianca höll pappan om ryggen i andra samtal är inte detsamma som att mammans konflikthantering är bristfällig i relationen till dottern.
   Att mamma och dotter har en konfliktfylld relation handlar inte enbart om att pappan drog iväg och var självisk. Vilket syntes i avsnittet och även i andra avsnitt.

   Det bästa Bianca har gjort för sig själv i det här är att ventilera det med sin psykolog. Ett moget och modigt beslut!

   Svara

    Bianca är lyckos som har möjlighet och förstånd vid 24 års ålder att gå till en psykolog.
    Känner igen mig i konsekvenserna av gaslighting som du skriver om.

    Svara

     Vi har högkostnadsskyddet här i landet så personer kan vända sig till sin vårdcentral och genom läkaren få en remiss till en psykolog (om man inte vill gå till vårdcentralens egen/egna). Det kostar runt 1000-lappen beroende på landsting, innan högkostnadsskyddet slås på och patienten slipper betala ur egen ficka.

     Det är även viktigt att tillägga att patienten alltid har rätt att byta psykolog om den inte tycker att det känns rätt.

     Har personen pengar och vill slippa vänta i några månader så kan den som är i behov på egen hand söka sig till en privat psykolog.

     Svara

      Har blivit nekad terapi sedan 25 år, har ej ansett mig ha råd att betala själv. Fått antidepressesiva som inte har hjälpt.

      Svara

  Bianca säger ju att dom är två olika personer med olika upplevelser, och Biancas uppväxt är ju en återkommande konflikt i många avsnitt men Pernilla är väldigt ovillig att ”gå med på” att dom har olika upplevelser och det är synd.

  Svara

  Tänker också att det stora problemet här egentligen inte är att de har två olika upplevelser och känslor om det här, utan att Bianca väljer att prata om det i en stor pod. Kanske är det något man kan ta mellan 4 ögon istället? Det är ju en privat sak kan jag tycka, och förstår att Pernilla tog illa vid sig av det.
  Jag såg avsnittet och reagerade på Biancas totala oförmåga att lyssna och diskutera. Förstår såklart att det är svårt med något som fortfarande verkar vara som ett öppet sår, men ska man någonsin komma vidare och kunna släppa känns det som att ett stort steg på vägen är att kunna lyssna på vad den andra parten har att säga.

  Svara

   Varför ska hon ta saker mellan två par ögon, när hennes mamma låtit henne växa upp i rampljuset och inför öppen ridå? Det är det sättet att hantera konflikter hon är upplärd i.

   Om typ Arnold eller Gillis vill tala ut om sin barndom om 20 år kan knappast någon klara dem ifall de vill göra det offentligt.

   Svara

    Hon har väl inte vuxit upp inför öppen ridå?! Jag är 37 och hade knappt koll på Pernillas barn innan WV (vilket B själv valt att vara med i). Jag är inte instängd i en grotta heller. Pernilla har inte ställt Bianca i nåt rampljus hon inte själv valt. Det är ju bara Benjamin som valt att synas i showbiz under sin uppväxt. Bianca valde bort det?!

    Svara

     Exakt.

     Svara

   Har man sett hur deras diskussioner brukar gå så vet man att Pernilla ALDRIG tar till sig Biancas upplevelser. Hon har alltid inställningen att ”det där är inte sant”, ”sådär var det inte” osv osv. Då är det kanske inte så konstigt att Bianca inte orkar diskutera mer – hon vet ju vilken respons hon kommer få.

   Svara

    Pernilla sade även tillslut att ”det kändes så” när samtalet landade i att Bianca hade rätt och hon insåg det en kort sekund, innan konflikten fortsatte.
    Men när man ska lösa konflikter kan man inte utgå ifrån hur man känner och försöka ställa känslan rätt. Det som ska vara fokus är kärnan till konflikten och konflikthantering.
    En person som inte diskuterar vad som hänt, men enbart fokuserar på att ”vinna” konflikten går ej att ha ett rationellt samtal med. Utan rationalitet kommer man ingen vart. Att båda är upprörda och sårade är anledningen till varför samtalet behöver äga rum, men det tar tvärstopp om det stannar vid känslan, då ena parten vill reglera sina känslor och utövar makt trots att båda har ont känslomässigt. Det känslomässiga reglerar sig själv efter ett tag när konflikten är löst.
    Pernilla försökte reglera Biancas känslor utifrån hur hon själv kände gällande situationen, men som två individer kommer dom ALDRIG dela känslor då man bara kan känna sina egna känslor.
    När en person inte förstår det konceptet och har kontrollbehov så blir det att den andra personens känslor försöker göras till en förlängning av känslorna man själv känner.
    Utan ett rationellt samtal kring en konflikt uppstår alltid frustration.
    Hierarki gör att en måste vars överst men i en familj ska inte ohälsosamma hierarkier existera då fokus bör vara avslappnad och kärleksfullt och inte ”gaslighting” tills den andra ger upp, då löser man ingenting och samma gräl återkommer år ut och år in.

    Svara

     Jag hänger inte riktigt med i konflikthantering och känslor och känsloreglering, men önskar jag förstod hur du menar.
     Men, känner igen frustrationen när det ej går att föra ett rationellt samtal om en konflikt.

     Svara

  Blotta sig för hela Sverige..för vad? publicitet och pengar.

  Stackars kändisar kan jag känna….

  Svara

   Hade det inte varit rätt tråkigt om det inte fanns olika typer av personligheter? Du tycker det är fel – kolla inte på programmet. Så kan vi som gillar det få titta ifred? Eller flytta till kina, där väljer staten vad man ska titta på 😅

   Svara

  Förstår verkligen bådas perspektiv i detta. Pernilla har kämpat hårt för att försörja och ta hand om barnen, mitt i eländen där hon själv mådde piss (troligtvis). Måste vara enormt sårande att höra att det man gjorde och inte gjorde har ärrat ens barn. Har inga barn än, men kan jag tänka mig att det måste vara något av det värsta man kan få höra som förälder. Att det dessutom tas ”bakom ryggen” på en i en pod – ja, jag förstår hennes reaktion på det….

  Bianca verkar på riktigt traumatiserad av det som skett under hennes barndom, och jag förstår henne. Ingen har ju rätt att säga att hon hittar på eller överdriver någonting. Hennes upplevelse är hennes och lika viktig som alla andras upplevelser av samma situation. När hon pratat om sitt liv i olika medier får jag verkligen upplevelsen av att hon inte var lycklig som barn/yngre. Med tanke på hur fruktansvärd skilsmässan och allt runt det var förstår jag att hon letar ljusglimtar i deras äktenskap. Såg b.la att hennes mobil swishade förbi i något avsnitt/vlogg, där hon hade föräldrarnas bröllopsbild som bakgrund. Fina minnen verkar betyda extremt mycket för henne, det är ju återkommande även i Wahlgrens värld där de tittar på bröllopsfilmen, t.ex. Ingen vill väl enbart förknippa sina föräldrars relation som något hemskt. Jag gillar verkligen Bianca och unnar henne all framgång, hoppas att hon kan ta sig igenom allt kring sin barndom.

  Svara

   Bra formulerat 😅

   Svara

   Fint skrivet. Tror att du har helt rätt.

   Svara

   Sedan träffar mAmman en ny Karl (honom får man inte nämna) blir lycklig kär och gravid och skiljer sig igen……… kan säkert förstå att Bianca blivit åsidosatt igen under den perioden!

   Svara

    Han var ju otrogen och böt ut Pernilla. Skulle hon ha klamrat sig fast för Biancas skull?

    Svara

     Exakt! Alltså folk har verkligen noll koll och en jäkla massa fördomar de kokar upp!

     Svara

    Du snackar om saker du så uppenbart inte har en aning om.
    Leta upp någon intervju där Bianca berättar om den sorgliga separationen, och hennes inblandning i den.

    Svara

   Jag håller med om allt du skriver men jag tycker Bianca har fel när hon anser att hennes mamma gjort lika mkt fel i äktenskapet. Pernilla blev misshandlad så pappan har definitivt gjort mest fel.

   Min mamma har gjort mig väldigt illa (hon har en hel del liknande drag med Pernilla men är typ 10 ggr värre) men jag har gått på min styvpappa (mina syskons pappa) ännu mer för han har gjort alla oss syskon mest illa, tvingade till sig sex från mamma och gjorde sexuella närmanden på mig, kallade mig hora, har inte tagit hand om sina barn osv.
   Idag har jag ingen kontakt med någon av dom. Jag har också precis brutit kontakt med syskonen eftersom de fortfarande har kontakt med pappan och de vägrar acceptera att jag inte vill prata om honom.

   Bortsett från allt det jobbiga Bianca och Pernilla går igenom är det en väldigt rolig och öppen serie som jag aldrig trodde jag skulle fastna för när jag såg alla konstiga reklamklipp. Jag hoppas de alla kan läka och att pappan får ta mer ansvar över vad han har gjort.

   Svara

  Jag förstår Pernilla, hon har kämpat för att själv uppfostrat sina barn ( lika som många andra kvinnor ) och försörjt de, nu har hon haft möjlighet att ha barnflicka i perioder.
  Men det måste svida i Pernillas mage att Bianca höjer sin far till skyarna, när han inte tagit ansvar för sina barn under uppväxten.
  Men Bianca och Pernilla har sagt att de haft konflikter under främst Biancas tonårstid, då Pernilla levde återigen i ett destruktivt förhållande, och hon ville nog så väl att det skulle funka men Bianca kom i kläm då.
  Nu verkar de vara de bästa vänner ❤

  Svara

  Dags för Bianca att växa upp. Hon ser sin pappa som någon slags gud trots misshandeln mot Pernilla och trots att han tidigt lämnade familjen och stack utomlands. Pernilla fick uppfostra barnen själv men ändå syns det så tydligt hur Bianca på något sätt lägger skulden på henne och inte sin pappa. Hon har en skev bild på sin barndom som inte stämmer med verkligheten. Bara kolla hur fina texter hon lägger upp till sin pappa.

  Svara

   Pernilla avfärdar, dömmer Bianca bl.a. med att påstå att Bianca säjer knäppa saker, att pratar så mycket. Hon visar inte förståelse för vad Bianca säjer eller för Biancas känslor och upplevelse. Men Pernillas känslor, hon är arg, förbannad, ledsen ska Bianca visa förståelse för.
   Känner igen situationen, man framför till sina föräldrar att det här har jag upplevt, det här känner jag och man blir avfärdad, man är fel, det car inte så, det har inte hänt, f du känner fel. Man lägger band på sina känslor när man inte får respons på dem.

   Svara

    Va? Vad yrar du om?

    Svara

     12.24 vad är det som inte förstårs av vad man ser i avsnittet. Pernilla säjer ju att det är det knäppaste Bianca sagt. Det är att avfärda Bianca känslor, upplevelser. Ska en mor avfärda sin dotters känslor?

     Svara

      Att förstå vad du skriver och menar är problemet.

      Svara

       13.57 Pernilla avfärdar vad Bianca säjer. Kan du förstå det?

       Svara

     12.24. Sådär bemöts man, man ”yrar” när man säjer hur det varit för en, hur det kännts för en.

     Svara

     Vad är det som är svårt att förstå?

     Svara

    Skulle inte Pernillas känslor vara lika viktiga menar du? Bianca säger ju en del knäppa saker och överdriver mycket, säger inte att hon ljuger om allt kring sin barndom men det är ju just hennes känslor och upplevelser. Tror alla vet att Bianca ofta överdriver, vissa saker har hon ju också gjort till en grej liksom och till sin grej. Tycker Bianca är ganska svår att lita på, jag litar inte helt på vad hon säger gällande mycket faktiskt.

    Svara

     Det handlar inta att det ska vara någon slags rättvisa mellan barn och förälder. Varför skulle Binaca hitta på att det var sparsamt med kramar och ord som ”älskar dig” när hon växte upp?

     Svara

    Förstår verkligen vad ”kanske” säger i sin kommentar!
    Denna dynamik du beskriver är så vanlig i dysfunktionella familjer. Där mammans eller pappans känslor alltid ska gå före!
    När det skall alltid bör vara tvärtom, barnets känslor ska alltid alltid alltid gå före.
    Det är en enkel psykologi, det är Pernilla som har beslutat att ha samlag och sedan blivit gravid och sedan tagit ett aktivt beslut att behålla barnet, det är inte Bianca som valt att bli till! En förälders ansvar bör alltid ligga i att SE sitt barn och inte förneka barnets känslor oavsett hur gammal barnet är!! De föräldrar som är på Pernillas sida beter sig nog lika destruktivt mot sina barn och därför blir hotade av att se när Bianca står upp för sig själv!
    Har man valt att aktivt skaffa barn ska man jobba med sig själv och förstå att från och med nu är det barnet som är viktigare än dig, allt annat är omoget och problematiskt!
    Många vuxna barn till sådana här föräldrar forsätter att ”skydda” sina föräldrar trotts att många av de har farit illa ut av förälderns beteende under uppväxten, de han ha svårt att se på föräldern med ”Klara” ögon, för att göra det krävs terapi tid med en empatisk terapeut.
    Barn är alltid i underläge gentemot föräldern, sådan är den biologiska dynamiken, skulden från förälderns håll håller barnet ofta i hårt grepp gentemot dem, som sagt psykoterapi är en bra väg att slå sig fri då, skulden är förrädisk nämligen.
    De som inte kommer förstå denna dynamik nu är de som inte hunnit jobba med sig själv på djupet ännu. Jag förstår precis vad ”kanske” kommenterade!! Lycka till till alla de barn och ”vuxna barn” som kämpar med detta, det är tufft men det finns andra vägar att ta gentemot föräldern än samma gamla vanliga. Och ibland är det bäst att säga upp kontakten för att du ska ha en chans att växa till en mer trygg individ. Kram

    Svara

     Tack Lina! Ditt svar är ett gott exempel på att bli lyssnad på och bli bekräftad. Du beskriver mycket bra hur det är att växa upp i en dysfunktionell familj och att det blir konsekvenser för barnen t.ex skuldkänsla och medberonde. Tack!

     Svara

     Läste psykologi 1 år på universitetet innan jag hoppade av och just dysfunktionella familjerelationer var uppe på tapeten.
     Det är så sorgligt att se att så många försvarar ett dysfunktionellt beteende.
     Dynamiken barn/förälder är inte hälsosam hos fam. Wahlgren.
     Det positiva är att en del kanske känner igen sig och kan påbörja sin egen läkningsprocess, eller föräldrar kanske ser att dom behöver hjälp i sitt föräldraskap. Att ta ansvar är inte fult!
     Ärren det ger ett barn som har en sån förälder är enorma, och det kan ta upp till medelåldern innan personer får rätt på det med hjälp av terapi. Isolering i vuxen ålder är ofta något som barnet hamnar i då det har svårt för att lita på och knyta an till nya personer, och skapa relationer med substans.
     Jag hoppas Bianca fortsätter sin terapi och det verkar som hon får hjälp med hälsosamma verktyg att hantera det som har hänt och även gå vidare. Bara det att hon stod på sig som hon gjorde visar på att hon har fått höra ett hälsosamt narrativ av en utomstående.

     Svara

      Nej, det är många som har svårt förstå problematiken, jag tror att det är så långt ifrån hur det ska vara, att man kan inte tänka i de banorna. Tack för att du förklarar så bra. Har själv erfarenhet av dysfunktionell familj och jag kan känna att det är svårt att bli förstådd av andra, men om jag träffar på någon med liknade erfarenhet så förstår man varandra.

      Svara

      Exakt så. Jag går i terapi nu och kämpar med att våga skapa band till människor.

      Svara

     Amen Lina!!!

     Svara

     Mycket bra och välformulerat!1

     Svara

   09:35. Jag instämmer och jag tror också att den underliggande konflikten som Bianca har med Pernilla, i grunden beror på pappan. Bianca känner kanske att hon måste lägga skuld på mamma för att ens kunna umgås med och tycka om sin pappa? Fördela dåliga föräldrar-balansen så att säga, för att slippa välja mellan föräldrarna? Dock – pappa är ju vad pappa är och han har varit den sämsta av föräldrar. Han har inte tagit ansvar för sina barn, vare sig ekonomiskt eller på annat sätt. Han har även misshandlat sina barns mor! Pernilla har inte gjort sig skyldig till ens 0,001% av något liknande så visst är Bianca djupt orättvis mot sin mamma när hon beskyller henne för diverse saker men höjer ansvarslöse pappan till skyarna, trots allt hemskt som han har gjort.

   Givetvis är det svårt för alla barn som har pappor som är tex kvinnomisshandlare. Det måste vara oerhört svårt för barnen att hantera samt att veta hur de skall förhålla sig till båda föräldrarna, men då framför allt till den kvinnomisshandlande pappan. Med rätt psykolog-hjälp kan Bianca komma vidare. Det är Bianca som måste lösa relationen till sin far och istället lägga konflikten som hon driver mot sin mor, där den hör hemma. Hos pappan.

   Svara

   Känner igen det där om att folk påstår att man har en skev bild av sin barndom. Min mamma var gift med min alkoholiserade pappa och jag förstår att det var jobbigt för henne men det var jag som fick ta emot hennes dåliga humör, se henne sitta gråtandes vid bordet, skicka mig i säng ensam, inte orka umgås med mig, krama mig, trösta mig eftersom alla mina känslor var överdrivna. Nu är hon skild och mår jättebra och känner sig stark men jag är fortfarande ledsen och arg, på båda. Min mamma förstår ingenting eftersom hon har offrat så mycket för mig, jag är otacksam, självisk som hälsar på min pappa, överdriver och är en dramaqueen. Att jag har haft ätstörningar, depressioner och ångest är bara något jag haft för uppmärksamhet. Jag tycker synd Bianca som får hela Sverige emot sig.

   Svara

    Din pappa förstörde familjen med sin alkoholism och tog därmed inte det föräldraansvar som han är skyldig till, enligt lag. Din mamma blev ensamstående förälder, oavsett om de levde ihop eller ej under din uppväxt. Detta är det första som du måste inse. Du hade inte klarat dig utan din mamma och du hade inte velat växa upp ensam med din far.
    Det andra som du måste inse, är att din mor gjorde så gott hon kunde då din pappa svek er båda. Det kan vara oerhört mentalt traumatiserande för både barn och mödrar att leva ihop med en ansvarslös, vettlös alkoholist som även ofta ruinerar hela familjen ekonomiskt med sitt missbruk. Jag skulle gissa att det är din mor som dessutom ensam har fått försörja dig?
    Det gäller alltså att göra en rationell bedömning av dina båda föräldrars respektive insats. Därmed inte sagt att jag förstår din smärta.

    Svara

     Men snälla, du vet verkligen ingenting. ”Din pappa förstörde din familj”, ”mamma försörjde ensam familjen”. Min pappa lyckades trots sin alkoholism driva ett väldigt framgångsrikt företag och är idag en av de främsta i sin bransch. Min mamma var hemmafru under en lång tid och hade egentligen bara mig att ta hand om. Men pappa drack så fort han var hemma och de bråkade. Min mamma bråkade sen med mig när pappa åkte till jobbet. Jag hade inte velat växa upp ensam med varken mamma eller pappa men hade jag vuxit upp ensam med pappa hade jag nog åtminstone haft en barnflicka som någon gång kramade mig. Du behöver inte tala om för mig hur min rationella bedömning ska se ut, jag är helt kapabel till att bedöma det själv. Jag har svårt att se att du förstår min smärta öht då du enbart kör över mig och verkar tro att du vet mer om min sits än jag själv.

     Svara

   Håller med Anonym 9.35
   Bianca beter sig som en bortskämd unge och jag tror hon har stor del i att Pernilla och Theos pappa separerade samt att Pernilla än idag lever själv. I Biancas värld är Biancas lycka viktigast.

   Svara

    14.51 Det är att skuldbeägga barn. Det är självklart inte Bianca som är orsak till att deras seperation. Fattar inte ens att jag svarar på detta.

    Svara

     Läs på lite om det så ändrar du nog uppfattning.

     Svara

  Och vad gjorde pappan under hennes uppväxt? Varför ska han som kvinnomisshandlare inte behöva stå till svars för detta?

  Svara

   Det undrar jag också…?! Varför ifrågasätts aldrig han av Bianca? Han är iofs inte särskillt delaktig i serien och ingen av oss vet vad som sägs när inte kamerorna är med/på. Men jag tycker han kommer undan väldigt lätt.

   Svara

  Den förälder som:
  Finns ”där” för barnen, är också den som kommer få ta konflikterna. För barnen ”vet” att denna föräldern alltid finns där för dem.

  Den förälder som:
  Inte finns ”där”, som bara försvann, får aldrig ta någon konflikt. För tänk om denna förälder försvinner igen.

  Svara

   Så är det verkligen!
   Jag är uppväxt med två föräldrar som alltid bråkade och skrek på varandra. Det har jag förstått på senare år berodde på att pappa inte ville ha oss barn och mamma gjorde allt för att vi skulle ha kontakt med vår pappa.
   Han fanns aldrig där medan mamma gjorde ALLT för oss barn. Jag har idag så dåligt samvete över att pappa fick så mycket kärlek och mamma så mycket hat från oss barn.
   Nu i vuxen ålder, när jag även fick reda på att jag hade en äldre bror som pappa inte velat veta av, har jag förstått och pratar aldrig med pappa längre.
   Man måste nog komma till den insikten om VEM som alltid varit där för dig. Tror nog att Bianca också kommer dit en vacker dag. Hon måste bara se vad hennes pappa faktiskt gjort.

   Svara

    OCH som förälder får man se det som en kärleksyttring, den yttersta bekräftelsen, när barnet vågar trotsa, gapa, skrika, gråta provocera.

    Så här jag tänkt iallafall och hoppas din mor kan känna så. Att stå kvar, stark och stabil och ta emot.

    Finnas där.

    Svara

    Så sjukt! Exakt samma uppväxt här och med en bror jag aldrig har träffat..

    Svara

    Kan också tänka mig att det har att göra med vem man bryr sig mest om. T.ex. om mina kompisar har gjort något som gör mig besviken så blir jag ju mest arg på min bästa kompis (även om hon inte har betett sig värst) för henne förväntade jag mig mer av.

    Samma med mina föräldrar. Min mamma har jag jättenära relation med, skulle jag känna mig sviken av henne så skulle det vara så mycket värre än om min pappa hade gjort något, för det hade liksom inte påverkat mig lika mycket.

    Sedan gav ju inte Bianca Pernilla skit i podden utan hon förklarade varför hon är som hon är. Att diskussionen sedan blev med Pernilla var ju för att det var Pernilla som startade diskussionen. Det betyder ju inte att hon tycker att allt var hennes mammas fel och att hennes pappa är oskyldig.

    Svara

  Hoppas att jag kan vara tacksam ifall mina barn väljer att berätta att de känner att något i deras barndom skadat dem, och inte bara gå i försvarsställning. De stora problemet för en förälder borde ju inte vara att barnet säger att de upplevt brist på kärlek, utan själva upplevelsen i sig. Att Bianca vågar klaga på sin barndom ger ändå hennes mamma chans att få bemöta det och få trösta henne, många andra skulle bara distansera sig från föräldrarna.

  Därmed inte sagt att barnet alltid har rätt, men bättre att hon berättar hur hon känner än att hon håller inne med det. Då har man ändå lyckats med att skapa någon sorts förtroende som förälder, en överygelse hos barnet på att man kommer fortsätta finnas där även om barnet är besvärligt och argt.

  Svara

   Jag skulle också verkligen verkligen vilja veta och kunna bemöta och resonera. Men jag tror att det underlättar om mitt barn säger saker till MIG och inte i en jättestor podd som underhållning inför 1000-tals personer.

   Svara

    Ja, men de tar ju allt offentligt. Pernilla kunde ju tagit hela den här diskussionen privat också om det var där skon klämde. Hon säger ju att hon är okej med att de är offentliga och visar det riktiga livet.

    Tycker för övrigt inte att Bianca skyllde något på Pernilla i podden, hon förklarade varför hon har problem med kramar osv. Det var liksom inget som de skulle resonera kring, det var bara så hon kände.

    Svara

  Jag är i exakt samma situation med mina föräldrar. Skillnaden är att min ena förälder har förmågan att ta in mina upplevelser och lyssna medan den andre spelar martyr och går i försvarsställning så fort jag nämner något negativt från barndomen. Med min pappa kan jag ha konstruktiva samtal om vad som gått snett i vår relation vilket har lett till en mycket bättre sådan i dag. Mamma däremot (som också var ensamstående) har svårt att prata om den tiden utan att känna sig påhoppad och anklagad. Mamma hade psykiska problem under min barndom och var som en tickande bomb hemma, men vill inte kännas vid att det har lämnat spår. Jag klandrar henne inte för det som hänt, men har behov av att prata om den tiden för att kunna läka.

  Jag är själv förälder och om mina barn öppnar sitt innersta för mig och tar mod till sig att berätta om negativa upplevelser som jag har orsakat har jag ett ansvar att lyssna på dem. Man behöver inte hålla med, men man måste respektera sitt barn och inte trivialisera deras känslor som jag tycker att Pernilla gör här.

  Det räcker med att säga: ”jag är jätteledsen för att du har upplevt det så. Jag känner inte igen mig i det du beskriver, men det måste ha varit jättejobbigt för dig. Du är mitt barn och jag älskar dig mest av allt i hela världen.”

  Enligt min erfarenhet är det bekräftelse man vill ha. Man vill höra att man är älskad av sin förälder, oavsett om man är barn eller vuxen. Barn förtjänar villkorslös kärlek av sina föräldrar, men föräldrar måste förtjäna den av sina barn.

  Svara

   Absolut vill man ha bekräftelse både som barn och vuxen. Men just det där att man är älskad behöver inte alltid sägas. Jag växte upp med föräldrar som i princip aldrig sa ”jag älskar dig” men som visade att de gjorde det genom handling och andra ord. Det var likadant för min man och han hade svårt att säga det till mig i början
   . Jag inbillar mig att det var vanligare bland äldre generationer att man aldrig sa de tre orden?

   Svara

    Jag tror också att det är en generationsfråga på många sätt. Sedan måste man naturligtvis visa kärlek i handling i första hand, annars är det ju bara tomma ord.

    Svara

   Till C/: Wow, gud vad bra skrivet!

   Svara

  Jag blir så ledsen när jag ser Bianca sitta och gråta och säga att Pernilla stänger av när Bianca blir ledsen.
  Precis så var det då jag bodde hemma. Min mamma klarade inte när jag blev ledsen och hon körde med någon slags tystnad som gjorde mig galen.
  Jag kunde stå och skrika ”SÄG NÅGOT DÅ!” men hon ignorerade mig och gick därifrån.

  Detta har satt stora ärr i mig och jag har haft många relationer där männen varit precis som mamma.
  Nu ska jag bli mamma själv och är LIVRÄDD för att bli precis som min mamma och upprepa samma beteende.
  Det sociala arvet är starkt sägs det 😐

  Pernilla verkar ha en flamsig fasad. Skrattar alltid och verkar lite så där vimsig.
  Kanske är det hennes sätt att hantera allt som hänt?

  Svara

   Men Bianca skriker ju till sin mamma ”det räcker nu, nej du blir inte ledsen….” Så hon ignorerar ju också på ett sätt, på ett översittarsätt, så hur ska man hantera det det är inte så lätt…

   Svara

    Bianca kan uppenbarligen inte prata om detta med Pernilla. Hon skriker till sin mamma, överröstar henne och vägrar lyssna.

    Svara

     Jag tycker Bianca (inte bara i denna situationen) är respektlös mot sin mamma.

     Svara

    Du måste fråga dig själv när frustrationen uppstod och Bianca uttryckte sig på det sättet.
    Konflikten började inte med att Bianca gjorde det utan det kom först efter att hon inte kom någon vart!

    Vilket är en enorm skillnad.

    I dysfunktionella familjer blir det tyvärr reaktionen personer utifrån reagerar på istället för upphovet till reaktionen!
    Bianca fick inte gehör för det hon sa, och det resulterade i frustration som inte var rationell.

    Svara

  aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/a/A2QVEE/pernilla-wahlgrens-hyllning-till-benjamin-mammas-lilla-favoritbarn

  kommer ihåg när jag läste detta, hur känns det för Bianca, har man favoritbarn (uttalat)

  Svara

   Pernilla skämtar ju!!!

   Svara

    Möjligt att hon skämtat, det vet väl inte jag, men att Bianca upplever saker annorlunda är ett faktum.
    Hon är kanske extra känslig men hur Bianca upplever vissa saker är väl relevant ur hennes synpunkt.

    expressen.se/noje/biancas-utspel-mot-pernilla-efter-behandlingen-av-benjamin/

    Svara

     Innan någon påpekar det, jag är värdelös att länka, erkänner.

     Svara

   Men förstår du inte på riktigt att det är skämt?

   Svara

  Det gäller att Pernilla inte säger att det är påhittat till Bianca det är det absolut sämsta hon kan göra. Bianca har sina upplevelser och det är jätteviktigt hon får ha det.

  Svara

   Det är verkligen inte fel att ha olika uppfattningar och kunna diskutera det. Frågan är varför hon behöver fläka ut det inför tusentals lyssnare. Vad hände med att ta den typen av diskussioner med sina vänner och närstående?

   Svara

  Misslyckades med länken tidigare, så införde det på nytt.

  Svara

  Jag förstår inte hur man kan fläka ut sitt liv så… Troligen är det ju pengarna som lockar.

  Svara

  Jag reagerar på att Bianca så okritiskt hyllar pappan trots att han pep i väg till Spanien efter skilsmässan. Har läst en intervju med Emilio där han säger att han knappt kände Benjamin förrän han fyllde 13 och ville ha en relation med sin pappa alltså wtf?!? Under tiden har Pernilla ensam försörjt och tagit hand om barnen, vilket inte kan ha varit så lätt med hennes yrke med många kvällsjobb och turnéer. Tycker att Bianca är så pass vuxen idag att hon borde förstå att hon sårar sin mamma när hon säger att hon aldrig var älskad som barn förutom av sin avgudade pappa då. Kolla i Wahlgrens värld vilken skillnad det är i hur hon behandlar Pernilla och Emilio. Hemma hos mamma klagar hon på allt, det är stökigt och ful inredning samtidigt stjäl hon hela tiden saker från Pernilla och tar hem till sig och får utbrott då och då. Så beter hon sig inte hemma hos pappsen, kanske för att hon endast är där några gånger per år som tillfällig gäst och inte alls känner sin pappa lika bra i grunden som sin mamma. Även störtlöjligt när Bianca säger saker som att ”jag vill att mina föräldrar ska bli tillsammans igen, det vill väl alla skilsmässobarn”. Nej Bianca många skilsmässobarn som har föräldrar där pappan misshandlat och hotat mamman vill verkligen inte att de blir ihop igen.

  Svara

   Kan inte ha varit lätt med alla hennes miljoner kronor… snark

   Svara

    Hon har ju inte ärvt dem utan jobbat ihop dem själv. Samtidigt som hon uppfostrat sina barn som ensamstående förälder (och nu pratar vi inte om ”ensamstående” på det Blondinbellska viset), förutom den yngsta som väl varit hos sin pappa halva tiden.

    Svara

    Känns som om den älsta brodern oliver inte alls har kontakt med sin far. Är aldrig med hos deras pappa verken på storys eller youtube osv

    Svara

     Precis, han är väl den som är gammal nog att komma ihåg hur det faktiskt var när de var tillsammans….

     Svara

     Just det. Undrar varför. Kanske var han gammal nog att se och förstå att Emilio inte var värd att ha omkring sig?

     Svara

  Är inte Ida Warg vegan? Varför har hon då en Chanel väska i skinn?

  Svara

   Det kan nog bara hon svara på 🙂

   Svara

    Fast hon svarar inte när man frågar

    Svara

     Och då tycker du att folk här i ett kommentarsfält ska veta hur hon tänker?

     Svara

     Hon måste inte svara

     Svara

   Fast bara för att man är vegan så behöver det inte betyda att man inte använder skinn/läder osv.

   Svara

    Jo det är precis det vegan betyder.

    Svara

     Nej, det betyder att man bara ÄTER växtbaserad mat. Man äter ju inte väska, skärp eller sko. Däremot kanske många veganer av etiska skäl väljer att inte köpa eller använda skinnprodukter.

     Svara

    Haha jo. Det är precis det vegan betyder. Äter du bara en plantbaserad kost är du vegetarian.

    Svara

     Fast nej? Vegetarianer äter djurprodukter vilket inte veganer gör (ägg, mjölk, smör, honung etc.). Veganer äter inget av de. Jag är vegan för medicinska skäl, och använder fortfarande skinn/läder för det har ingenting med det att göra. Jag känner många som är veganer av olika anledningar och fortfarande använder andra djur produkter.

     Svara

      Nej. Vegetarianer äter inte ägg, mjölk, smör, honung – det gör däremot lakto-ovo-vegetarianer. Vegetarian och vegan har således samma kosthållning MEN vegan är mer en livsstil, dvs att du inte använder några djurprodukter likt läder, djurtestat smink etc. Du och alla du känner är med andra ord vegetarianer och inte veganer, precis som Ida Warg är om hon använder en väska i skinn.

      Svara

      Men NEJ en vegetarian äter inte ägg, mjölk, smör honung etc. En lakto-ovo vegetarian gör det. En vegan däremot äter varken saker från djurriket eller använder produkter från djur.

      Svara

       Jaja, ni kan ha er åsikt och resten kan ha vår.

       Svara

        Precis man kan gå efter fakta eller vad man själv anser. Ett fakta och en åsikt som resten kan använda sig av

        Svara

        Fast det är ju ingen åsikt, utan fakta. Du verkar ha missuppfattat vad det innebär att vara vegan.

        https://sv.wikipedia.org/wiki/Veganism

        Svara

         och här står det klart och tydligt:
         ”Bortsett från etiska veganer finns det andra som enbart håller en vegansk, helvegetarisk, kost. Skillnaden från det vardagliga ordet ”vegetarian” här är då att de med vegansk kost väljer bort alla animaliska födoämnen och äter en helt vegetarisk kost, medan ordet ”vegetarian” i Sverige oftast åsyftar lakto-ovo-vegetarianer”.

         Man kan alltså vara vegan utan att ge upp allt…

         Svara

          Mitchie vill kalla sig vegan utan att göra jobbet.

          Svara

           HA. Jag skulle aldrig kalla mig själv för vegan, men jag äter veganskt och mina läkare har bett mig äta en veganskt. Så om det kan kalla det veganskt så kan jag också göra det. Bara för att jag skrev jag är vegan är ovanför betyder det inte att jag skulle gå runt och berätta om det för alla.

    Jo, egentligen. Är man ”vegetarian” äter man egentligen vegansk kost, men hela ens livsstil är inte vegansk. Så som vi ofta pratar om vegetarianer menar vi egentligen lakto-ovo vegetarian, dvs att man inte äter kött men annat från djurriket (ost, smör ägg osv). Är man ”vegan” är hela livsstilen vegansk – man köper inte läder, päls, man använder inte djurtestat smink osv osv. Så som Ida Warg brandar sig själv är det ju verkligen märkligt om hon har skinnväska…

    Svara

     Fast så behöver det juh inte vara.

     Svara

    Eh jo?

    Svara

     Sorry för spam, såg inte tidigare kommentarer innan jag skrev min. 🙂

     Svara

    Det är ju exakt det vegan betyder. Stt vara vegan är när man inte äter eller använder något som kommer från djur. Vegan är en livsstil.

    Svara

     Haha oj alla svar syntes inte när jag skrev.

     Svara

   I så fall kanske hon äter veganskt men hon är inte vegan 🤔

   Svara

  Känner igen mej så mycket i Bianca.

  Svara

   Jag också. Känner igen mig i oförstålsen, känns som man lever i en tvärtom värld.

   Svara

  KAN BIANCA GÅ VIDARE NÅN JÄVLA GÅNG

  Svara

   11.54 Kan hon säkert, men det är svårt om man inte har rätt stöd.

   Svara

  Bianca är otroligt självupptagen, på ett sätt som är normalt för en 15-åring. Vi är väldigt många som haft en svår uppväxt men man kan inte göra nåt åt det som varit utan man kan bara göra nåt åt nuet och framtiden. Väx upp Bianca. Allt handlar inte om dig. Alla har sina ok att bära även om dom flesta inte pratar om det. Prata med en psykolog. Gå vidare. Livet alltså. Livet…

  Svara

   Alla är olika och nej du var inte en susning vad hon känner och varit med om. Tänk lite.

   Svara

   12.06 Du förminskar Biancas känslor.

   Svara

   Tycker inte heller sånt hör hemma i media utan mellan stängda dörrar, det verkar som B har en hel del ouppklarat & kanske kommer vidare genom att prata med ”rätt” folk om det & inte i TV/insta.

   Häromdagen var det tom catfight mellan Åsa & Pernilla, onödigt kan jag tycka.

   Svara

   Hon går ju och pratar med en psykolog, men det tar lång tid för folk att läka sådana sår och hitta nya förhållningssätt.
   Frågan är varför du dömer en person så hårt som har växt upp i ett dysfunktionellt hem?!
   Det löser sig inte på en vecka.

   Svara

  Vilka fina människor ni är som skriver hur Pernilla borde reagerat. Så lätt för er att sitta i efterhand och berätta hur hon borde gjort när ni inte har en aning om hur hon mått under hela perioden hon var tillsammans med barnens pappa och även fram till dagens datum.
  Hoppas ni ger er själva en stor klapp på axeln för att ni är så duktiga!

  Svara

   Camilla, men får skriva om hur Bianca ska reagera?

   Svara

   Deras konflikter handlar inte enbart om pappan.

   Svara

  Vad man ser i klippet så behöver framförallt Pernilla lyssna för att förstå och inte lyssna för att svara.

  Svara

  money talks baby…. money talks…

  det är oftast såna scener som skapar klipp så de vet vad de gör liksom eftersom de kommer på löpande band

  men att skylla på vuxna…trodde pernilla var vuxen & mogen…varför anklaga just vuxna & äldre kvinnor? vad är äldre för dom, 30? undrar om Bianca ens har publik över 25…?

  Svara

  Håller inte med om att “det är bisncas upplevelse och den kan ingen ta ifrån henne.” Jag upplever att många av dessa ganska självupptagna ungdomar saknar perspektiv och verkar säga dylika saker för att få uppmärksamhet. Vore jag mamma till den ungen hade jag blivit jävligt arg och sårad för att ungarnas självupptagenhet går så långt att säga sådär.
  Jag har inget emot Bianca alls men baserar min uppfattning på några tidigare erfarenheter av kids som faktiskt fått mycket uppmärksamhet i sitt liv.

  Svara

  Men i hennes sommarprat från förra året sa hon väl någon gång i början av avsnittet att hon och Pernilla alltid varit bästa kompisar, att dom ofta låg i sängen tsm och kramades osv när hon var mindre?

  Svara

  Bianca är så självupptagen så jag vill spy.

  Svara

  Jag har jättesvårt för Bianca, inte för att jag tar ifrån henne sina upplevelser men för att hon bara lägger skiten på sin mamma och aldrig pappan. Han är ju den verkliga boven i dramat. Förstå hästjobbet Pernilla fick göra både emotionellt och ekonomiskt att uppfostra barnen själva.
  Äldsta sonen Oliver verkar ju inte ha någon bra relation till pappan- följer inte ens honom på Instagram och han är ju äldst med ganska många år och lär minnas bäst vad som verkligen skedde. Att han är så väldigt nära Pernilla tycker jag säger ganska mycket.
  Inget ont om Bianca som person, men hon måste nog försöka se helheten bättre.

  Svara

  Det här kopierar jag in från 11.44 i dag för det är så tydligt. Tack för det, du som skrev den, hade inte orkat formulera det.

  Tycker Pernilla gjort det bra som i princip uppfostrat fyra barn själv, jobbat och slitit som fan för att ha råd att ha hus på Lidingö och hjälpa dom in i branschen. Och att hon tog sig från ett misshandelsförhållande levande. Hon ska ha all kredd i världen.

  Svara

   Enbart det praktiska gör inte en person till en exemplarisk förälder.
   Det känslomässiga släpar efter här och det behövs också!

   Svara

  Jag är sjukt sen på bollen men jag funderar på om inte Pernilla känner sig frustrerad över att hon inte längre kan styra hur den här debatten förs i offentligheten, nu mär hon äntligen har lyckats tysta den. Hon är kanske orolig för vilka konsekvenser det ska ha för Bianca och även henne själv och resten av familjen men är oförmögen att formulera det.

  Svara

  Allt som görs i Wahlgrens är enbart för att skapa rubriker ala Blondinbella och därefter dra in mer stålar!
  Allt är så jävla fake!

  Svara

  HerreGud, hur kan man bry sig om en kändisunge, som har glidit in på ett bananskal o fått allt gratis. Som vräker ut sitt privatliv och sina/familjens sexliv för alla att ta del av. Hur hennes bror har sett sin mamma ha sex, hur hon själv har haft sex på en soptipp, hur hon kommit på sin bror att onanera. Hon har aldrig behövt kämpa för ngt eller haft ett riktigt jobb. Städar hon ens sin lyxlägenhet själv. Kan hon ens laga mat, tvätta, stryka kläder. Har inte ens klarat av att ta körkort.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.