Har även de marknadsförande influencerna blivit blåsta av MyFlawless?

Mängden anmälningar mot företaget bakom hårborttagningsprylarna MyFlawless fullkomligt rasar in till Konsumentverket och fler lär det nog bli, så vida inte ryktet om dem lyckats sprida sig ordentligt.
Några av våra största influencers har marknadsfört produkterna, influencers som är kopplade till nätverk som styr upp deras samarbeten åt dem, så frågan är var ansvaret ska läggas.
Hade jag varit kopplad till ett stort nätverk som får bra betalt för alla samarbeten de skakar fram åt mig så hade jag nog litat på att de gjort sitt jobb grundligt innan de presenterat ett företag och ett samarbete till mig.

Så vad är det egentligen som hänt här?
Är det ansvariga på de olika plattformarna som inte gjort sitt jobb eller är det MyFlawless som lurat brallorna av hela influencer-Sverige?

Följande influencers (och säkert ännu fler) har marknadsfört företaget MyFlawless den senaste tiden och de flesta av dem har sedan tagit bort alla spår av det utan ett ord till förklaring

Marie Serneholt
Isabella Löwengrip
Alexandra ”Kissie” Nilsson
Anna Toledano Book
AnnaLisa Herascu
Alexandra Bring
Isabella Jedler
Jasmine Gustafsson
Amanda Strand
Antonija Mandir

Var tycker ni ansvaret ligger? 
Hos influencern? Hos deras plattform som förhandlar fram samarbetet (om de har en) eller hos företaget?
Eller en kombination?

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Anna Pankova också!

      Hahaha min sambo frågade PRECIS vart vi hade panko

    En seriös influencer tar givetvis ett totalansvar för de produkter denne marknadsför personligen.
    En oseriös tar inget ansvar alls utan långar ut sin kropp & namn till bäst betalande

      Kunde inte sagt det bättre själv ??

      Det handlar om ansvar och konsekvensanalys.

      Fast dom har haf fått en riktig produkt men inte kunder, dom är inte synsk!!

      Ha ha alla dessa influensers är helt värdelösa. Snart är alla borta, arbetslösa.. obildade bimbos!!

        Håller med dig också?

      Håller helt med dig!

      Tar du ansvar för din amfetaminlänk då?

    Det er det samme i Norge. Det viser seg at bloggerne har fått et annet produkt enn det de selger til andre.

    Jag fattar inte riktigt. Vad är det som är vilseledande? Att produkten inte funkar?

      Influensers har visat upp en produkt, troligen originalet och sen har köparna fått en billig kopia.

        Tack för svar!

        Framgår det i något av Camillas inlägg? Jag kan inte påminna mig om att jag läst någon anledning..

    Absolut även influencers.
    Likt alla andra yrken så ska de väl för bövelen göra research innan?
    Hoppas att det gör ett exempel av det hela och bötfäller även alla som har hjälpt till att marknadsföra flawless. De är inga offer, det är dock deras följare som fortfarande tror på den här skiten som kallas ”jag vet att ni är många som undrar över min hårlösa ben och yada yada yada”…

    Om ens jobb består av att blogga måste det väl ingå i jobbet att kolla upp företagen man samarbetar med?! De har ju för tusan 40
    h att fylla på en vecka. Fast de tillhör ju inte direkt begåvningsreserven heller…

    Vem är hon i mitten, ovanför Bella?

      Anna-Lisa Herascu, från x antal säsonger av ex on the beach.

        Tack för svar. Jisses, helt oigenkännlig.

        Tack!

    Har de flesta tagit bort? Inte Anna Book och Kissie iaf, det är väl mer ansvarsfullt att ta bort om det ges massa kritik och många skriver att det är oseriöst, men vissa har inte samma moral och tänk och vissa vill tjäna pengar. Dock förstår jag inte kritiken helt, en del som skriver den är skit – jag har en för benen och tycker den fungerar utmärkt. Kanske har kritiken blåsts upp en del genom sociala medier, typ blivit drev och snack.. Men hur som helst så är det självklart företagets ansvar.

      Klart det är enbart företagets ansvar när din våta dröm Bella är inblandad.

        ??

    Vem är tjejen i mitten?

      Anna-Lisa Herascu från EOTB

    Var tycker ni ansvaret ligger? Alla inblandade och även konsumenten. Jag kollar upp produkter även om det säljs hos ett etablerat företag.

    Ansvaret för ett bluffföretag är hos bluffföretaget, inte hos den som marknadsför det. Den som marknadsför det ansvarar enbart för sitt eget varumärke, vilket dock rimligtvis påverkas av detta. Såtillvida inte influencern sätter upp en egen e-handel och börjar sälja sakerna de marknadsför via den… Precis som ingen annan reklambyrå eller tidning har ansvar för produkterna i sig.

      Fast jag tycker verkligen inte att man kan jämföra en pr byrå och en influenser, inte alls samma sak. Klart influencern har ett ansvar för vad den försöker få sina läsare att köpa.

    Vilken salig blanding av influensers och så näringslivets mäktigaste kvinna 2018. ?

      Haha ”här sitter näringslivets mäktigast kvinna och rakar benen i en bil hos en bilhandlare”

        ?????

        Sen kom den filmen som ett sponsrat inlägg i mitt IG flöde. Från flawless. Då kan hon inte varit nöjd. När hon själv tagit bort den från sina kanaler. Tänk er när man har ljud på och hennes engelska ackompanjerad av klipparen. Och hennes ben inzoomade i 200%

    Tycker personligen att det är deras plattforms ansvar att ta reda på korrekt info innan ett samarbete startas, det ingår i influencernas jobb att blogga och marknadsföra, men det är plattformens jobb att starta samarbeten som passar influencern.

    Däremot tycker jag att det 100% är enskild influencers ansvar att efter en sådan här flopp, gå ut med en offentlig förklaring och ursäkt till sina följare. Dels för att det är ”the right thing to do” men också för att rädda sitt varumärke och tilltron vi som följare ska känna för dom, den är ju helt klart i botten just nu när dom istället låtsas som ingenting och sopar det under mattan.

    Vilka fåniga bilder. Men Bellas i bilen tar nog ändå priset.

      Jag tycker Serneholts är mycket värre. Till och med vårdslös. Hon håller sitt barn i famnen och balanserar på toan som dessutom har locket uppe. Det enda hon tänker är att bli bra på bild.

        Balanserar på toan? Brukar du ha svårt att sitta stilla på toaletten?

          Med barn i knät så
          KAN man inte sitta still, testa själv får du se

        Skulle mer säga att Sernholts bild är förfärlig med tanke på att hon använder sina barn som en del av marknadsföring..
        Visa upp ditt/dina barn absolut, men inte i marknadsföringssyfte och ABSOLUT inte när det inte ens handlar om något barnrelaterat. Smaklöst!

    Är det samma person på alla bilder?

      ……..nej.

      Nej, det ser man att det inte är ?

      Oj swoosh eller vad det är ni brukar säga ⬆️

        Håller med dig, där flög poängen i all världens kos för många.

      Tror det

    Är man influencer ligger det väl i sakens natur att man ska kunna stå för de saker man ska influera andra att köpa/skaffa avtal etc. Då ska man väl ta ett personligt ansvar för de produkterna man marknadsför och inte anlita firmor som sköter ens avtal – annars är man ingen influencer utan bara en tafflig nasare.

    Hos den som handlar upp samarbeten de får väl betalt både från leverantören och influencerna. Trodde att en del av dem inte tillhörde något nätverk utan va iså stora att de skaffade samarbetspartner själv men där bedrog jag mig därför spretiga overkliga inlägg i vissa bloggar. T ex när Sverige mäktigaste affärskvinna diskar.

      Helt säker på att Sveriges mäktigaste kvinna inte drar sig för att diska då och då. Dock finns hon inte med bland bimbogänget här ovan.

        Jag tror verkligen inte att Sveriges Oprah diskar. Hon har ju ett hemmateam.

    Som influenser borde man i alla fall tala om VARFÖR man tar bort inlägget, inte bara låtsas som om det snöar.

      Nä jävla idioter, faktiskt

    Gabjossen verkar ha gått Isabellas excelkurs;

    1. Hinta om ngt dramatiskt/sorgligt
    2. Radiotystnad i 3 dagar
    3. Publicera samarbetsinlägg (helst med barn)

      Tycker hon faktiskt verkar ledsen på riktigt. Verkar ju som att de ska skiljas på riktigt 🙁

        Ne de tror jag inte. De ska kolla hjärtat på lilltjejen snart. Då mår hon alltid dåligt innan. Iaf som hon skrivit förut.
        Så jag tror de har mkt med de att göra.

      Pengarna måste ju ändå in

    Klart att det är företagets fel. Tror inte att dessa bloggare kan kontrollera vilka varor som skickas till kunder som beställer.

    Däremot så skadar ju detta deras rykte och varumärke, så de borde absolut be om ursäkt på sina plattformar. De borde lägga upp information om att de inte visste om det, att de inte uppmuntrar folk att beställa och att de inte kommer samarbeta med detta företag igen.

    Det är alltid bättre att vara tydlig och be om ursäkt när det blivit fel. Om de bara är tysta kommer de få ta skulden för företagen.

    Dock förutsätter ju en ursäkt att de faktiskt inte behåller pengarna, så om de inte gör det är det ju ett tecken på att de faktiskt är ok med bluff-företag.

    Men rakar den eller drar upp håren?? Läser man på AnnaBooks instagram så gör den tydligen både och, enligt henne…..

      Ladyshaver och epilator har funnits så länge jag minns, fattar inte ens varför den här produkten skulle vara speciell från början.

    På tal om ärliga och genuina bloggare istället, Emelie Walles helsida i Kvällsposten där hon pratar om psykisk ohälsa var amazing, precis vad jag behöver. Skönt att se att allt inte bara handlar om yta hos dessa människor.
    Jag ska se henne på Hälsogalan imorgon så spänd på hur hon är i verkligheten. Jag har bara följt henne i några månader, fastnade nu efter hennes skilsmässa med sin man då jag känner så igen mig och hon är lite äldre än dessa småtjejer på Insta 🙁

    Är så deprimerad efter vi separerade och att bara ha barnen varannan vecka tar livet av mig, har hamnat i en djup svacka och undrar om jag någonsin kommer vänja mig vid att leva så här 🙁 Någon som kan ge mig pepp?

      Kan inte ge pepp då jag saknar erfarenhet men jag skickar gärna en Stor Kram! <3

      Emelie walles opererade gamla ansikte är allt annat än genuint ? Hon var dessutom otrogen x antal gånger mot sitt ex. Hört hon är sjukt dryg också.

        Varför kommentera om en annan kvinna på det viset som du inte ens känner..
        Emelie pratar om psykisk ohälsa och sina egna erfarenheter kring hennes vardag och du börjar klanka ner på hennes utseende och försöker sprida rykten om otrohet. Det säger en hel del om dig, fy! Varför kan vi kvinnor inte bara stötta varandra och inte gå till attack mot utseende 2019?

    Hos företaget som säljer produkten. Plattformar och influencers bör så klart kolla upp vilka de jobbar med, men i slutändan är det företaget bakom produkten som lurar kunden

    Vid den här typen av frågor anser jag att faktiskt handlar om hur väl reklammarkerat inlägget är. Vid korrekt reklammarkering ligger ansvaret hos säljaren och ej den som används som marknadsföringskanal. Har influencern däremot inte reklammarkerat korrekt får denne ta del av ansvaret eftersom det då får räknas som en personlig rekommendation.

    Camcam, Hur går det med viruset på bloggen? Nu fick jag upp något helt nytt meddelande. Och det är bara på denna sidan jag får sånt.

    När jag tittar på bilderna ser jag bara duckface ?

    De kan väl inte ställas till svars för andras bedrägerier men tycker inte att de är helt oskyldiga heller. De borde åtminstone förklara för sina följare varför de avslutat samarbetet och inte bara radera och låtsas som att det regnar. Tycker Egoina var en bra förebild när hon för någon vecka sedan informerade sina följare om mensappen som tydligen delar med sig information till facebook. Då hade Regina inte ens haft något samarbete med appen utan bara skrivit positivt om den i bloggen.

    Helt klart både företagets och influencers ansvar och fel. Man får ju konstant höra hur influencer är ett riktigt jobb. Är inte en del av jobbet att vara kritisk? Jag själv är inte influencer men märkte rätt så snabbt att detta företag verkade lurt.

    Såhär. Jag fattar fortfarande inte hur man kan säga att ”flawless legs” (produkten i sig) är dålig. Jag tycker verkligen inte det. Det enda skulle väl vara att den borde vara värd 200kr för att den i sig är billigt tillverkad. Lätt att allting flyger bort när man ska öppna den för att rensa, så man får sätta tillbaka allting igen.

    Medan vad den lovar att utföra tycker jag personligen är godkänt. Jag har inga problem och jag får ett önskat resultat. Sen tycker jag det är lite skönt när man gör cirkelrörelser och man känner stråna som om det vore en vaxning – kanske mer noppning.

    Jag är nöjd. Och vill man säga ifrån att min åsikt i det hela inte är okej så tar jag det. Huvudsaken är väl att jag är nöjd.

      Problemet är många beställt en produkt som heter Flawless Legs. Men har fått en billig kopia bSmooth Legs.
      https://myflawless.se/ har dom bilder på original produkten Flawless legs. Men kartongen den kommer i ser inte ut som på bilden. Och produkten man får heter bSmooth Legs. Bilderna My Flawless använder har dom snott från originalet Flawless Legs som bland annat säljs genom Tvins.
      Sen är företaget My Flawless helt omöjliga att få kontakt med. Dom svarar inte på e-mail och på chatten dom har på hemsidan så läser dom inte ens meddelanden. Dom utlovar gratis retur om man inte är nöjd. Men hur ska man kunna returnera när dom inte svarar på e-post.
      My Flawless anmäler också varje negativ kommentar dom får in på TrustPilot.

    Her er en sak om at det samme har skjedd her i Norge:

    https://www.minmote.no/#!/artikkel/24697364/bloggere-i-annonsekonflikt

    VEM är personen i mitten? ?

    För allas info, ingen influencer har fått betalt av företaget. De som tagit bort sina inlägg bryr sig inte om att få sin ersättning utbetald då de inte står bakom reklamen och därför även avstår pengarna. Anledningen till att så många har kvar sina inlägg är för att de inte vill att företaget ska kunna ha det emot dom, att dom tagit bort inläggen, för då kommer de garanterat inte få några pengar.

    Det är väl samma plattform som låg bakom plattångsborsten? Är det Johan Larssons företag?

      Johan Larsson på RT media är ansvarig och har anlitat dessa influencer att sälja in skitprodukten men han är Inte ägare av my flawless.

        Nej precis, därför jag skrev plattform. De sköter marknadsföring och åt myflawless och hårborsten. Tippar på att båda produkterna kommer från samma företag.

    Absolut hos influencern själv. Det är deras plattformar, deras ansikten .. alltså poängen med att vara en influäänsöör är ju att influera (!) Bland annat till att köpa produkter, så det må ju ligga i ens eget intresse att inte göra reklam för skit. Är produkten skit ser ju de ut som puckon. Ta eget ansvar.

    Varför har Margaux Dietz på sig en förlovnings samt vigselring på fingret? Hon är ju inte gift?

      Det är hon väl? P

        Nej, Margaux och Jacob är inte gifta. Det är bara att kolla upp dom på Ratsit. När man gifter sig så blir det officiella uppgifter inom 1 vecka och dom gifte sig för över 6 månader sedan nu..

          Men vem gör det?

    Jannike Ebbing la också ut bilder i somras från detta samarbetet. Sittandes i sanden med snäckskal. Men det är borta nu. Eller jag hittar inte det iallafall

    Såg häromdagen att förra årets Love Island Sverige-vinnare Victoria Eklund gjort reklam för denna på Instagram också. Just på det här inlägget var kommentarsfunktionen avstängd… något som hon vad jag vet inte brukar göra i vanliga fall. Enbart sätt inlägg där kommentarsfunktionen är på, vad jag vet, förutom reklaminlägget för denna… produkt.

    Kanske handlar om att hon vet att det är något fuffens men ändå vill tjäna en extra kosing. Vad vet jag vet har hon inget annat jobb än sociala medier… liten minus där på ”Vickan” som jag annars tycker verkar vara en go och härlig tjej!

      Sett*

    Någon som beställt denna och testat? Jag har hört positiva kommentarer om själva produkten men inte om företaget myflawless. Såg att DM har den. Någon som beställt därifrån? https://www.dennismaglic.se/skonhet/flawless-legs-body-shaver

      Finns på wish för nån hundring också, minsta jag såg va straxt över 100 kr..

      Dennis Maglic köper in alla sina produkter från wish så jag förstår inte varför man ska sponsra honom när man kan köpa skräpet själv direkt på hemsidan.

    Det låter lite som en light version av Frye Festival och Kendall Jenner med co. som promotade, ska bli spännande att se ifall stämningarna faktiskt går igenom… jag tycker ändå att man har något ansvar, framför allt att sätta ner foten ifall något är fel.

    Alexandra Bring har kommenterat det i facebook-gruppen för deras podd!

    Är det någon här inne som beställt från My Flawless?
    Jag har alldeles för mig när jag beställde att dom utlovade gratis retur frakt om man inte är nöjd.
    Nu när jag ska returnera så kan jag inte hitta det längre.
    Därför undrar jag om någon kan bekräfta eller dementera denna uppgift.
    Nu vill My Flawless att jag ska betala returfrakten fast dom skickat fel vara till mig.

    Well, internationell marknadsföringslag tycker inte att influencers har ansvar, det såg vi tydligt efter fyre festival då ingen av de väldigt kända namnen som pushat fick några som helst konsekvenser. Så lite gulligt att alla här inne tycker tvärtom, och är helt hysteriska.

    Hej alla, jag är VD för Tvins Scandinavia AB som har alla rättigheter i Norden till Finishing Touch Flawless produkter. Personerna bakom ”Myflawless” är kriminella och drar sig inte för något. Vi beklagar djupt att ”Myflawless” medvetet lurar konsumenter genom att använda namnet Flawless och skicka dåliga och olagliga kopior till konsumenter. Vi har lyckats stänga deras danska websida men inte ännu den svenska. Den som vil köpa äkta Flawless produkter kan göra det via tvins.com eller någon av våra återförsäljare, tex apotekskedjor.

    Hälsar
    Filip Gahnström
    VD, Tvins Scandinavia AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.