När äktheten känns oäkta

Klipp till idag, åtta år senare och här sitter jag med tre underbara barn som är hela mitt liv. Jo, jag älskar mitt jobb men livet kretsar ändå kring dem. Allt utgår någonstans från dem. Och just det tror jag är nyckeln till att det plötsligt inte längre kändes det minsta konstigt att inkludera dem även i mina sociala kanaler. Ledordet i allt jag gör, allt jag skriver och allt jag skapar är äktheten och att kunna vara ärlig med livets bergodalbana. Så, när barnen är en sådan viktig del av det så är de också en naturlig del här. //Ebba Von Sydow

Från ingenstans gick Ebba Von Sydow plötsligt mot sina tidigare principer och började publicera bilder där hennes barns ansikten syns.
Hon motiverar sin kovändning med att hon tycker att det är så viktigt med äkthet och att kunna vara ärlig med livets bergodalbana.
Jag håller med Ebba i sak – äkthet och ärlighet är viktigt – men jag är inte så säker på att Ebba är en bra representant för det.

Skärmdump från Ebbas Instagram

Det är nämligen bara proffsfoton, proffsfoton, proffsfoton och fler proffsfoton så långt ögat kan nå på Ebbas sociala medier, vilket i mina ögon är så långt ifrån äkthet som man kan komma.
Jag ser detta ifrågasättas, både på Ebbas blogg men även i de mail ni skickat mig . Tydligen är jag inte ensam om att vara en smula skeptisk till Ebbas nyfunna äkthet.
Tanken är god, men utförandet har som sagt en del att önska.

127 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Pengar pengar åter pengar handlar det om ?

      Ryktet går som en svallvåg genom sociala medier och influenservärlden just nu om att okonstlad äkthet är det nya att tjäns kosing på. Alla förstår inte vad det innebär men jävlar vad de försöker!

    Alltså har blivit allergisk mot att ha en tröja eller kappa slängd över axlarna. ALLERGISK. Till och med en knytning av en Lacoste-tröja runt halsen golfgubbe-style är bättre.

      Tänkte samma tanke igår! Nog för att jag inte är nån som tänker praktiskt i första hand när det kommer till kläder, men vad är syftet med att ha en jacka eller kappa eller kavaj om man inte använder ärmarna? De måste ju åka av konstant?

        Går folk så på riktigt?! Trodde att det var en grej för bildens skull o.O

          Får ju hoppas att det är för bildens skull – även om jag inte förstår syftet då jag inte tycker det ser bättre ut än att faktiskt ha sina armar i ärmarna…

            Håller med. Fult oavsett.

    Hon är väldigt aktiv på stories, där är det mycket vardag och ”inte tillrättalagt”. 🙂

      Precis det jag också skulle skriva, följer man henne där så får man en väldigt ärlig och verklig inblick i hennes liv.

        Väldigt ärlig????

      Instämmer. Älskar Ebbas vardagliga stories! ♥️

        Men varför är det vanliga flödet så annorlunda då tror ni?

      Håller helt med. Stories är väldigt ärliga och oredigerade. Klart en del bilder på instagram är stylade men är ju en del av hennes varumärke. Sätter hon skriver på är också ärligt och härligt. Håller inte helt med här..

    Åh alla dessa barn som ofrivilligt kastas in i sociala medier världen som yttepyttesmå, som får agera reklampelare utan att de ens kan eller får ge sitt godkännande; hur kommer de månne att se på det här om 15-20 år? Kommer de uppskatta att de är eller åtminstone var en semi-känd person p.g.a sina föräldrars val? Många barn gillar ju sociala medier idag och drömmer om att ha en egen stor YouTube kanal t.e.x, men självklart förstår de inte vad det innebär i det långa loppet.. Jag mår illa när jag tänker hur det hade känts att ens barndom hade funnits till allas beskådan, eller ens en polerad version av den. Hur kan det anses vara okej att förtjäna pengar på sina barn? Hur i hela helvetet kan en människa som värnar om barnens integritet tänka sig att göra så här? DESSUTOM människor som uppenbarligen inte är i desperat behov av pengar likt Ebba här?

    Att påstå att man visar upp någonting som är äkta när det i verkligheten endast handlar om business och att skapa en glansbild för folk att beundra.. Det är att ta fake till en ny nivå!

      Tackar och bockar för dina välformulerade meningar. Fake till en ny nivå.

      Vi håller våra barn helt borta från sociala medier, ingen får lägga upp bilder på våra barn överhuvudtaget. Tänk vilken skillnad det kommer vara på barnen som växer upp nu. I det ena lägret har du dom föräldrar som visar allt, verkligen allt om sina barn på sociala medier och i det andra lägret har du föräldrar som inte visar sina barn överhuvudtaget på sociala medier. Tänk vilken enorm skillnad barnen kommer ha när de blir stora, den ena kan man hitta allting om och den andra existerar inte ens på nätet. Allt beroende på föräldrarnas val..

        Jag tycker det är en enorm skillnad på mindre privata konton med ett fåtal följare som mestadels brukar bestå av släkt och vänner och dessa konton av människor som till stor del livnär sig på sina sociala medier.

        När jag lägger upp bilder på min Insta ses de av människor som känner mig och barnen och som också träffar oss i verkligheten. Ebba har 116 000 följare och därtill många fler som bara går in och besöker hennes Instagram.

          Självklart är det skillnad på att vara privatperson eller kändis när man lägger upp bilder på sina barn på sociala medier. Men det var inte frågeställningen som jag tänkte på. Utan se det ur barnens perspektiv när dom blir äldre. Tänk om ”Lisa”, idag 1 år, vill bli president när hon är 45 år, men trist nog för henne har pappa lagt upp alla tokiga nakenbilder på hans söta ettåring, på sin vad han då trodde var ”privata” instagram. Trist för Lisa..

            Tror du verkligen att Lisas pappa har kvar kontot om 44 år? ? ??
            Tveksamt om Instagram ens finns kvar om så många år.

            Och i så fall är det väl bara att radera de bilderna långt innan presidentkampanjen drar igång. Tror inte heller att t ex Obamas popularitet hade dalat om någon visat en rolig bild på honom som 1-åring, snarare tvärtom!

            Jösses. Av alla argument…

            Tror inte att privata personers instagram är något problem för barnen. Att ständigt exploateras på stora kanaler som Margauxs eller Idas ser jag däremot som osunt och oetiskt. Särskilt Youtube där man verkligen utnyttjar barnet och innehållet känns alldeles för privat.

            Varför skulle bilder på Henne som 1 åring påverka Lisa? Vad menar du?

          Jag visar inte upp något av mina barn heller, men har tidigare haft privat konto för de närmsta.. har alltså tagit bort men inte p.g.a barnen.

          Såklart är det en helt annan sak att ha ett privat konto med få följare.. de flesta som har det tjänar ju heller inget på sina konton? Sen finns det ju grader i helvetet liksom, att någon med massa följare endast sporadiskt postar en gullig bild på sitt barn vs att konstant lägga upp tillrättalagda bilder från deras vardag, dela med sig av alltför privata saker och förtjäna pengar på sina barn ???

          Var finns respekten för barnen? Är man villig att riskera en dålig relation i framtiden för att tjäna lite snabba cash? Kan ett stort sparkonto vara ett plåster på såren för ofrivilligt barnarbete? Kan man lägga ett pris på integritet?

        Vi vanlisar kan dock inte jämföra oss med offentliga influencers. Barnet blir inte känd för att du lägger upp bilder på dina barn på sociala medier som endast intresserar släkt och vänner.

        Brukar utgå från mig själv. Tänka ”Hur hade jag känt om min mamma/pappa lagt ut hundratals (it adds up) bilder på mig genom åren på sina kanske offentliga konton (även om de har få följare)?” Fina ibland, skojiga ibland, kanske nåt om potträning som gått snett, kanske en de tycker är jätterolig där man är arg och gråter. Hade jag tyckt det var OK eller hade jag önskat att de gett mig möjlighet att själv bestämma hur min närvaro på nätet ska se ut?

          Exakt så! Många vuxna idag blir sur (eller ber kompisen ta bort bilden) för att kompisen lägger upp en bild där en inte ser ”perfekt” ut. Tänk om samma kompis lade upp bilder på när man skriker, ramlar, gråter mm.. Ingen vuxen skulle komma på tanken att lägga upp en sådan utlämnande bild på en annan vuxen så varför är det okej att lägga upp så utlämnande bilder på barn?

            Att lägga upp bilder på barn innebär inte att det måste vara bilder där barnens integritet kränks. Jag har en massa bilder på barnen i mina sociala medier men inte en enda där de är nakna, gråter, skriker trotsar eller ramlar. Varför skulle jag lägga ut en sådan bild för?

        Fast de finns väl en gråzon?! De måste ju inte va antingen eller! Många lägger ju upp fina bilder på sina barn, kanske skriver nått om nån födelsedag eller att dom älskar barnen och allt är väldigt harmlöst liksom.

        Hoppas att de oavsett inte blir självgoda. Men lyckliga. Avgörandet ligger nog inte där. Kanske inte alls i föräldrarnas händer. Sen kommer säkert en o annan säga ’vad var det jag sa’ om något går fel men så är de ju oavsett..

      Fast det är nog individuellt också. Jag som är en liten teaterapa och attentionwhore hade nog älskat att bli exponerad 🙂 Mycket beror nog på hur man växer upp och vad man får för förhållande till ”offentlighet”.

        Absolut är det så (tror jag..)! Men jag tänker att det knepiga ligger i att det är typ omöjligt att veta vad barnen kommer tänka om saken som vuxna? Alltså borde man som förälder kanske ta det säkra före det osäkra och inte dela för mycket.. så får de som är som dig dela med sig av ALLT som vuxna eller när de är tillräckligt mogna att fatta de beslutet.. ?

          ah, sant. Samtidigt är det ju oerhört mycket man väljer åt ungarna som man inte har någon aning om vad de tycker själva. Nån kanske inte vill äta kött? Nån kanske vill tillhöra en annan religion? Vi prackar redan på ungarna väldigt mycket av våra egna värderingar o vad vi tror är bäst, så tycker nog inte att exponering (med vett) är så mycket värre än nått annat 🙂

            Jag håller med till viss del, exponering med vett är absolut inte värre än att ”tvinga” in barnet i en viss religion.. Köttet håller jag dock inte helt med om personligen att det skulle vara en lika viktig fråga då många nog vill att barnen ska äta kött främst ur näringssynpunkt.. ? men säkert finns det barn som växer upp och blir bittra på sina föräldrar som gav dem kött när de växte upp.. Får väl helt enkelt hoppas att mina barn inte växer upp till militanta veganer ?

    Förr sade man att barn kostar en miljon innan de flyttar hemifrån. Har man IG konto är det tvärtom. Då kan man tjäna en miljon kanske per år på dom.

      Barn ska lära sig att betala hemma när de börjar tjäna egna pengar och fortfarande inte flyttat ut.

        Men exakt, om Arnold nu får lön är det inte mer än rimligt att han börjar leta efter någon egenstans att bo.

          ”egenstans”, ah, vilket vackert ord! Får jag låna det?

            Hahahaha! Jag är inte samma anonym men jag använder också det ordet.

              Jag använder också det ordet ? bor i Halland

            Är inte det ett ord? ? Vi använder det.

          Haha säger inte alla egenstans?

          ”Egenstans” gör mig förvirrad! Så jag skrev till språket i P1. Säger till om dom tar upp det

            Vad är förvirrande? ”Har du ingen egenstans du kan vara?”

    Men också, är äkthet viktigare än barnens integritet? Vet en bloggare som tex skriver om hennes 3 åriga dottern onanivanor som beskrivs som osunda och att hon är besatt av att onanera oh att förskola till och med har reagerat. Det skrivs nu också om hur barnet kissar och bajsar i trosan väldigt ofta just nu pga autism. Vart drar man gränsen? hon tycker ju bara att hon är äkta med instaa och att det är viktigt?!?

      Usch va ledsamt läsa….

      Men det är väl knappast en bloggare som tjänar pengar på sin blogg? Det är väl någon stackars desperat förälder som skriker ut sin frustration på ett osunt vis. Människor långt ner i stresskonen är inte så omdömesgilla. Jag likställer läsandet av sånt med att stanna och stirra på trafikolyckor.

        Just den bloggaren har över 14k följare på insta och vart med i något tv program.

      Snacka om att totalt skita i sitt eget barns integritet! Finns ju anonyma forum där man kan vädra sin frustration och oro om man absolut måste dela med andra än närstående och vårdpersonal.

      Vet en annan som lägger ut sin fyraåring naken med motiveringen att de ligger bara ute 24 timmar.

        Jisses….. Hur många screen shots hinner folk ta av den bilden på 24 timmar…?

      Okej jag är inte den som skriker SOCANMÄLA i första taget meeeen.. Kanske? Låter vidrigt minst sagt!

      Sånt kan hon kanske lufta i en Mamma grupp med personer som är vettiga. Eller helst sin egen mamma. Mest lugnande. Hispig människa. Har nångång sett detta beteende när jag jobbat o då var det ’gunga inte på bordskanten med ditt kön’ jag var vikarie/på praktik. Tror det är ett stressbeteende. För mycket känslor i en liten kropp. Sen är ju en orolig förälder också på sätt o vis en sund förälder. Men väldigt…. Gränslöst av henne. Hon känner nog skam. Hon vet inte vad det är. O ja, oskyldiga barn o tydlig sexualtjafs. Ibland är det nog varningsklockor o ibland som det ska men inte allmänt utbrett. Såg nån doku där vissa människor behåller ettbarnsligt (var det mimik?) medan de flesta inte o de visste inte om det var en social utsuddande effekt av det eller om de var jag starka eller vad det berodde på.

        Va? Fattade inte alls vad du menade med denna kommentaren. Sjukt otydlig.

    Kommentarer kring den egna äktheten tillhör omgivningen att bedöma.

    Andra kan säga att jag är vacker, men när jag säger samma sak så låter det inte speciellt vackert.

      Jag kan egentligen aldrig se mig själv speciellt bra, bara min spegelbild.
      -Så varför skulle jag vara en expert på hur jag ser ut eller hur äkta jag är?
      -Det är alltid upp till omgivningen att bedöma

    Inget inlägg om att Ellen Bergström är gravid?

      Det skrevs om det i förrgår

        Jaha! Hade missat det helt! Tack hörrni ☺

      Jodå, scrolla ner så ser du det, lades ut 8 oktober kl 20….. 🙂

      Jo

    Bilderna är väl inte så personliga och lite tråkiga men hennes texter i bloggen är personliga och jag upplever dem som äkta. I storys filmar och fotar hon ofta själv och de upplever jag också som äkta. Hon brukar svara på kommentarer på bloggen även om man skriver något små tråkigt och inte direkt förväntar sig ett svar. Så jag upplever det som att hon har en ”äkta” dialog med sina läsare. Jag tror att hon tar många proffsfoton i olika samanhang så som sammarbeten eller till böcker, eller bara för att ha på lager och sedan använder hon någon av de bilderna för att illustrera sina inlägg och texter även om de inte alltid illustrar det hon skriver om jätte bra.

    Aldrig fattat de som hyllat Ebba som ”äkta”, hon är i högsta grad del av influencermaffian i Stockholm. Kommer ihåg när hon tog upp problematiken med redigerade proffsbilder och tillrättalagt liv i sociala medier (antar att hon hade fått kritik), hon refererade i vaga ordalag till Isabella Löwengrip i samband med detta (tror hon hade varit på nåt IL-event). Nästa dag skickas gullas det med IL på Instagram… Man får ju inte stöta sig med någon, då kanske man går miste om ett event eller två eller i värsta fall ett samarbete! Ebbas barn börjar väl komma i den medvetna åldern, konstigt att då bestämma sig för att mer aktivt visa dem på sociala medier? De flesta brukar ju göra tvärtom vilket känns mer förståeligt.

      Hon har blivit en del av influencermaffian. Väck med alla tidigare principer. Hon har blivit helt bedårad av sina samarbeten.

    Jag tycker inte att proffsfoton är något att ojja sig över. Hon skriver bra! Jag är hyfsat ointresserad av hennes vardag och skippar gärna inläggen om det fullbokade arbetslivet och snoriga barn som behöver vabbas. Tänker mest att hon kanske borde förändrat något istället för att alltid ha andan i halsen. Men var och en blir lycklig på sitt eget vis. Då är det trevligt att bilderna är fina iallafall.

      Håller med om att hon är en skicklig skribent.

    Man kan väl vara äkta utan att exponera sina barns ansikten…

    Någon som ska till Åhlens city för att kolla in Löwengrip idag? hehe

      Åhlens, där har hon väl knappast satt sin fot förut. Vad kommer härnäst, ”The Lidl Collection”? Det går fort i hockey, särskilt när ekonomin rasar.

        måste bara fråga vad händer på Åhlens? Läste i griplöws insta om detta men förstod nada, någon som vet?

          Bella har event på Åhléns city i Stockholm mellan 12-13 idag! Ska bara visa produkter och svara på frågor om skönhet. Tio första utlovas en goodiebag, så ta chansen ?

            haha jaha, ok
            hon gjorde exakt samma för ca 2 år sedan om jag inte minns fel, då när Å tog in märket
            säkerhetsvakten/Simon var också på plats, jag växlade några ord med honom

              Jag förstår inte, fick Simon agera säkerhetsvakt eller vad menar du?
              Hennes livvakt hette väl Magnus?

                på den tiden fanns ingen säkerhetsrisk (innan Magnus tid -osäker på om detta var under tiden I var gift med O) & då agerade Simon allt i allo

                  Ahh såklart! Det var FÖRE ”kidnappningshotet” och innan hon behövde ”fly landet”. Tänkte inte så långt.

                    hur lång? med tanke på att det var just en bokmässa & folk var ändå på plats

                      sorry svarade på fel kommentar 🙂

                Mallorca-Magnus.

            Hahaha hela tio (!!!!) goodiebags!? Det sjukaste jag hört. Åtminstone 30 hade varit okej men 10 är ju ett slag i ansiktet på de ”trogna” bloggläsarna. Hoppas hon bara försvinner från bloggscenen. Hon är börjar bli väldigt bra på att visa sig själv ut så jag håller tummarna.

          Hon har något meet and greet typ?

      De var live stream från löwengrips insta. Alltså INTE mycket folk där….!! Pinsamt nästan när hon stod och höll tal om att kvinnor ska lyfta upp varandra bla bla bla

    Marguax berättade om sin nya bok på NK igår. Såg det via Dashas instastory…och det var typ inget folk alls där för att lyssna på henne.
    Vad har hänt? Jag trodde det skulle vara betydligt fler, möjligtvis mycket unga fans som egentligen bara vill se henne och ta en selfie. Men knappt det syntes ut i publiken på ca 20 pers.
    Någon som var där och kan bekräfta?

      Hennes fans består väl mestadels av småflickor 7-13 år och de kanske inte kunde hänga på NK igår för att de måste vara i skolan och deras föräldrar måste vara på jobbet…

        Vi är nog ganska många som följer henne. Jag hade gärna varit där men bor inte i närheten 🙂

          Det tror jag säkert.
          Men jag minns när hon hade fanträff på Gröna Lund och man kunde tro att det var lågstadiets dag och inte fanträff ?

          Och tittar man på vilka som skriver kommentarer på hennes insta så är det väldigt många småtjejer.

            Målgruppen var nog barn på den fanträffen ? tror inte man som vuxen kände sig lockad att springa fram till dem

      Jag tyckte faktiskt lite synd om henne där.. inte mer än 10 personer såg det ut som!

        Hon var på Bokmässan också, nyligen och då var kön lång 🙂

          hur lång? med tanke på att det var just en bokmässa & folk var ändå på plats

      Jag va där (inte pga margaux dock) och de va en del människor där, betydligt fler än 10 st ?

      Har sett riktiga författare sitta rätt själva. Njut. Det visar att de är nära människor i verkligheten o sen om folk inte kommer så är det så.

    Jag tycker hon är ganska bra, men hennes bilder är ju snaaaaaaaaark. Så uppenbart att hon tar en veckas bilder i sträck, byter kappa, går över den där jävla gatan om och om igen. Hennes instagram består av typ tre bilder, stå på gatan i kappa, stå halvt bakom Emilia, och hålla i en bukett med blommor.

    Alltså, hon måste sluta med de där bukett-bilderna.

    Blombukett: https://www.instagram.com/p/B3ZgKlIA0BV/?igshid=9vo9w2wegg58

    Blombukett: https://www.instagram.com/p/B27A0iEiFLg/?igshid=1ucoj3zn5kvv5

    Blombukett: https://www.instagram.com/p/ByNgf9OCjTq/?igshid=1ssn8rz1pmt0l

    Blombukett: https://www.instagram.com/p/Bwv1S8ZDxFa/?igshid=mlfg36owluty

    Blombukett: https://www.instagram.com/p/ButXolSDWLw/?igshid=gdmgrk5tnwfr

    Blombukett: https://www.instagram.com/p/Busm2ymj_sc/?igshid=t3p7pd4fjh8q

    Blombukett: https://www.instagram.com/p/Budth21DA5M/?igshid=z0o7k3bfk8v4

    Blombukett: https://www.instagram.com/p/BuA0Xz8DVbV/?igshid=1fe6ushha83q2

    Blombukett: https://www.instagram.com/p/BtDqv4LjqlC/?igshid=1gy1t3htb7eip

    Blombukett: https://www.instagram.com/p/Bsvt0Gij8UH/?igshid=gf0658bugkde

    Blombukett:
    https://www.instagram.com/p/BrlIYekDo7d/?igshid=10nuf1ufcpncf

    Blombukett: https://www.instagram.com/p/Brj95txjs8p/?igshid=65pvdk1wv8ga

      Haha, så töntigt. Tycker hon känns helt passé.

        Jag tror att hon ser det lite som en signaturgrej. Eller?

      Hahahaha!! Du menade säkert inte att vara rolig men det där är fan humor.

      Hahaha detta är guld! CamCam borde göra ett collage!

      Är helt med dig! Gillar Ebbas stories och brukade gilla bloggen men den blir allt tråkigare med. Vanliga flödet på insta är dock så tråkigt!

      Blev också förvånad när barnen plötsligt började synas på bild och köper inte förklaring alls. Hon använder ju de två äldre nästan bara i reklaminlägg. Hoppas hon åtminstone lägger in de pengarna på barnens sparkonton.

    Det är tur att influencerna roar oss, vad skulle vi annars gnälla på ?

      Vädret. Det var det enda vi kunde gotta oss i förr.

        Haha, två själar – samma tanke
        ⬇️

      Hellre det än folk som gnäller på vädret.
      Det är så tröttsamt.

    Siffrorna börjar väl dala rejält, så hon behövde ta till något drastiskt.

    Jag har dock aldrig riktigt förstått varför influencers tjatar så mycket om att dom inte kommer att visa sina barns ansikten pga säkerhet? Jag kan förstå det ur barnets perspektiv, att hen är en egen person och bör få välja själv, men då kan jag tycka att det är bättre att hålla dom Helt utanför bloggen. Säkert svårt när man jobbar med att skriva om sitt liv, men det är väl ett allt eller inget val då… Om kungafamiljen och mäktiga politiker kan visa sina barns ansikten i offentliga sammanhang, media etc så känns det så otroligt larvigt att en influencer plötsligt inte kan det pga säkerhet. Men bio, flyga, badhus, lekparker där barnen kommer att synas – Vad är skillnaden? Undrar genuint.

      Vet inte om du är allvarlig med den frågan? Kungahuset har livvakter hela tiden, det har inte influencers. Jag är inte ens influencer och jag har inte mitt barn på sociala medier dels för hans integritet men också för hans säkerhet. Jag hade en stalker i sex månader som visste allt om mig, och förmodligen hämtat all info från sociala medier och då kändes det betryggande att han i alla fall inte visste exakt hur mitt barn såg ut.

      Jag skyddar även hen från pedofiler och deras tankar, genom att inte ha bild på hen kan ingen pedofil tänka sexuella tankar om mitt barn via min ig iaf, visat kan det ske i verkligheten men jag skyddar i den mån jag kan. Vidare finns det psykiskt sjuka människor som kan fastna på ens liv och försöka komma åt en via ens barn. Det finns folk till allt.

        Drar man till sig den typen av följare är det väl bara att ha privat konto?
        The problem is solved!

        Det var absolut en genuin fråga.

        Absolut har kungahuset livvakter, och de har inte influencer – Men de går till lekparken, på bio, simhus etc där många kommer att känna igen dom och veta att det är deras barn, och en sann stalker kommer väl att ta reda på hur dina barn ser ut oavsett?

        Men det är ju precis därför jag ställer frågan till varför de inte bara avlägsnar barnen Helt från sina sociala medier då? En bild på barnet bakifrån i Vasaparken visar en stalker att ”Aha, där kan jag lurka för där hänger dom mycket” så vad är skillnaden då? Är det inte bara en ”grej” för influencers att framstå som superkända genom att tjata om att dom inte kan visa barnens ansikten pga säkerhet?

    Varför skulle det vara oäkta med proffsbilder? Nu vet jag inte vad Ebba gör generellt eftersom jag inte följer henne, men jobbar inte hon med media så att det är troligt att någon faktiskt alltid har en systemkamera med sig?
    Min man är hobbyfotograf och har med sig kameran på typ allt vi gör i familjen, fotad det när vi är iväg så blir det ju därför ”proffsbilder” ?
    Och visst, JAG lägger ju upp mobilbilder rakt från vardagen med (vilket jag inte vet om Ebba gör) men att anmärka på kvalitén på bilderna känns bara… Märkligt.

      Det är inte kvalitén på fotot utan det tillrättalagda i bilden som inte är äkta.

      Nu förenklar du det hela litet tycker jag. Inte bara bildvaliten som det syftas på utan de tillrättalagda motiven, alltid leende, alltid poserande etc etc

        Okidoki. Följer henne inte så missuppfattade nog. Tog bara en snabb titt och tyckte bara jag såg ett heeelt vanligt flöde. Men då är jag med er ?

    Funderade på en sak iom detta, och det faktum att influencers får ”kritik” för hur de arbetar, vad de delar, hur det fotograferar etc.

    Jag har ett eget företag som säljer produkter. Jag får ALLTID förklara och försvara dem, för inköpare, kunder, butikspersonal, användare, följare i sociala medier mfl -Varför gjorde Ni orange och inte rosa den här säsongen? -Var höll mitt bälte inte längre än si o så länge? -Varför är den o den varan slut? -Varför valde Ni den där bilden som annons, den här är ju mycket finare osv osv i oändlighet.

    Det är inte alltid kul men det är ju del av jobbet, det är förmodligen en omöjlighet att BARA ha roliga arbetsuppgifter och aldrig få kritik oavsett yrke. Så. Är att vara influencer ett yrke? Om ja när man då har sig själv som varumärke och inkomstkälla (och barnen, partner, huset, hunden osv) då är det ju det följarna dvs kunderna kommer att syna och ha åsikter om. Förhoppningsvis både hylla och köpa men också ifrågasätta. Detta KAN ju inte vara en överraskning 2019? Om man då är en stor profil som Ebba tex varför inte ha ett privatkonto på Insta/FB osv där man kan lägga upp bilder på barnen och annat privat (personligt) och dela med sina vänner och sin familj och sedan använda sin plattform till det den uppenbarligen är tillför, dvs business?

    Den där skärmdumpen från Ebbas Instagram är ju absolut inte ”äkta livet”, det är ju content. Inget fel med det, men vi kan väl enas att kalla det för vad det faktiskt är?

    Nu är ju Ebba inte enbart en influencer utan det hon jobbar omfattar så mycket mer än att blogga och lägga upp bilder på Instagram. Hon värnar väldigt mycket om sitt varumärke och då är det ju alls konstigt att hon väljer att använda sig av proffsbilder i sina kanaler.

    Så vad Ebba egentligen säger är att hon väljer ”äkthet” (well..) framför sina barn integritet. Alltså att tjäna pengar och pleasa sina följare med ”content” är viktigare än att låta barnen själva få välja. Fy fan, mår illa av att barn nuförtiden är content. Sorgligt!

    Hannalicious gråter på sin instastory för en podd har pratat om att hon kropphetsar. Vilken är podden?!

      Spill the Tea

        Undrar ändå, har verkligen Hannalicious rätt att bestämma vad som är triggande eller ej när hon påstår vara hälsosam i sitt tankesätt angående mat? Har man verkligen friheten då att bestämma att det hon gör/säger inte är triggande? Be om ursäkt och lär dig av dina misstag säger jag

    Snälla nån. Hon använder inte sina barn för att göra content (förutom PoP samarbetet då) utan låter de vara med på bilder ibland och stories. Utnyttjar hon dem för att de ibland är med på proffstagna bilder alltså? Jag tycker inte det, men då hör jag också till dem som vill se fina bilder på IG och inte folks skitiga vardag. Hon är ingen mammainfluencer, hon skriver inte uppdateringar om sina barns utveckling, hon kränker på inga sätt deras integritet. Tror jag kan räkna de gånger jag ens sett hennes äldre barns ansikten på en hand. Låt Ebba vara, hon är den sundaste av dem alla. (Hennes parhäst Emilia också, som aldrig ens visar ansiktslösa barn)

      Bra skrivet! Vi lever i en tid där sociala medier är en del av våra liv. De allra flesta av oss syns någongång på bilder online, that’s life 2019. Jag spyr på de som sitter på så höga hästar och ser ner på folk som visar sina barn på sociala medier. Visst, gör som du vill! Men det är inte farligt och integritetskränkande att visa en bild på sitt barn. Sedan att skriva sida upp och ner om barnets svårigheter och utveckling och what not är både elakt och oerhört ointressant, men det gör ju verkligen inte Ebba. Tycker inte heller att äkthet och proffsfoton är motsatser. Ebba publicerar det vardagliga på storys, och det mer redigerade i flödet, precis som många andra, både kända och okända, gör nuförtiden. Inget fel i det! Nu låter det som att jag vore Ebbas försvarare i allt, det är jag inte, men denna kritik är så onödig!

    Det knyter sig i magen när jag ser vänner och bekanta som lägger ut antingen alltför privata sjukhusbilder inkl uppdateringar om läget på sina barn, alt de allt för tillrättalagda bilderna där barnen ler med munnen men inte med ögonen. Allt för bekräftelse.

    Håller helt med om detta, fattar inte hur man kan använda sina barn för att tjäna pengar. Det är ju definitionen av barnarbete om man ska hårddra det och troligtvis därför det införs en lag gällande barn på sociala medier. Oavsett om de lider av det eller inte så ska barn inte behöva bidra till familjens försörjning.
    En annan aspekt är att hon har en stor blogg och massa följare på instagram, det är klart barnen inte kan förstå hur pass många människor ute i Sverige som kan se dem och följa dem i deras vardag (främst via stories). Jag känner igen barnen även då jag ser dem utan deras mamma och det blir liksom en konstig grej när barnen själva inte kan förstå hur pass många som kan känna igen dem.

      Men det är okej när Underbara Clara har med barnen? När hon gör samarbeten med t.ex. Albert eller barnmat?

        Verkligen inte okej. Det är lika icke-okej för alla ”kändisar” som exponerar siba barn och använder dem för att skapa ”content”. Såklart.

      Vad är det för lag?

    Läste hennes blogginlägg och tycker det var ovanligt ödmjukt. Det står ju också att hon inte absolut säger att hon gör rätt. Tycker hennes barns närvaro är betydligt mindre än många andras.

    Underbara Clara, Mokkasin, Krickelins, Sofia Wood och liknande är bloggar där äkthet sägs vara så bra men där barn exponeras betydligt mer samt används i samarbeten?

    Satt på modd (but Why Camcam?) så försöker igen. Om hon vill visa bilder eller inte bryr jag mig inte sådär om men aldrig att jag köper snacket om att det skulle vara av nån ”äkta”-grej just när det råkar bara sådär infalla med ett samarbete med POP. Hon skulle nog inte göra detta om det inte vore för att hon fick erbjudande om samarbete.

    (fejkade) präktighetsministern Jennys matblogg kör också hårt med ungarna nu. De är involverade i både reklamkampanjer och tydligen också i hennes senaste bok. Riis på Matplatsen kör också hårt med ungarna. Hennes dotter, som just fyllt 12, har länge haft eget instagramkonto och syns ofta – tillsammans med sonen, på bilder både på blogg/insta/stories.

    De gangene hun viser fram barna på bloggen er det alltid i forbindelse med reklame…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.