Omruskat, framlyft och förtydligat.

Kenza och Alexandra Bring är på sponsresa i Dubai, någonting som fått norska Amnesty att gå in på Kenzas Instagram och kritisera samarbetet.
Varför svenska Amnesty lyser med sin frånvaro vet jag inte, men de har kanske fullt upp med att ta fram nya kränkthetsrapporter till svenska folket att använda vid en eventualitet att någonting ändrats i julaftonens viktigaste punkt – Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul.

Michaela Forni skänker alla intäkter från sitt Sellpy-konto till välgörenhet, något som motiverar att ta betalt för Hermine Hold-produkterna snarare än att skänka bort dem.
Enligt hennes blogg har hon den här gången valt att skänka till barncancerfonden, något jag inte förstod från hennes första inlägg och därför vill lyfta fram och förtydliga.

Hur har jag kunnat missa att det finns äpplen som ser ut så här, och finns de även i grönt?
 

Dietz, Frisk och Redgert styrde kosan mot Norge och den Halloweenfest som Petter Stordalen arrangerade tillsammans med dottern Emelie och av uppdateringarna att döma så sparades det inte på något krut.

Dock tycker jag fortfarande att bilden här under visar årets bäst halloween-kostym – alla kategorier.

220 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker inte man ska ha leksakspistoler som ser riktiga ut. Kan orsaka kaos, rädsla och skada. Det har vi ju sett bara nyligen.

  Svara

   Ja, vad tänkte Margaux med att använda en leksakspistol?? Det är inget att leka med! Oerhört skevt den dagen hon väljer att uttrycka sorg över någon kommande skolskjutning i USA – vilken tabbe!

   Svara

    Det krävs väldigt stor skicklighet att förmedla ironi i text

    Svara

  Sjukt när Kenza och Aleks ska berätta för Nikola om första gången han var utomlands. ”Mamma och pappa ville tjäna pengar så vi fick betalt av en diktatur som kränker mänskliga rättigheter för att åka dit! Men mysigt, det hade vi! :)”

  Svara

   Fast så kommer dom ju inte säga? Dom kommer förmodligen säga att ”ja lilla gubben första gången du var utomlands så var vi hela familjen i Dubai och det var jättemysigt”.

   Svara

    Förhoppningsvis kommer Nikolas generation vara mer medveten, så att han kommer skämmas över hur hans föräldrar utnyttjade honom för att tjäna så mycket pengar som möjligt.

    Svara

  vår familj är en av många familjer som just nu lever i en mardröm pga att min syster valde att flytta till Dubai.
  Lång historia kort så ville hennes man inte skriva på skilsmässopapperna, hon träffade en ny så han anmälde henne för otrohet och tog deras gemensamma son.

  Nu väntar hon ett ettårigt fängelsestraff i
  Dubai.

  Så snälla, vi har gjort vårt misstag att tycka Dubai är fantastiskt, tro mig, det är det inte. Och man som svensk har mindre rättigheter än vad

  Svara

   Att åka till Dubai är som att hänga en skylt runt halsen med texten: ”Jag är en korkad och hopplöst obildad empatilös egoist som tycker det är okej att kasta homosexuella och våldtagna i fängelse, dessutom älskar jag att främja slaveri och förtryck!”

   Svara

    Äsch, homosexuella och våldtäktsoffer, de får väl fly till ett närområde.

    Svara

   ”Ville inte skriva på skilsmässopapper”? Alltså i Sverige behöver man inte bådas tillåtelse för att skilja sig. Det värsta som händer är att man får 6 månaders betänketid. Efter det är det fritt fram.

   Svara

    Men läs igen? Det var ju i Dubai!

    Svara

   Jag kan inte låta bli att bli provocerad av sådant här. Alltså ja, det är jättetragiskt och allt sånt, men hur tänker man?!
   Man vet att man är tvungen att följa sharialagar i landet man flyttar till. Man vet att det är oundvikligt att man blir av med barnen vid en eventuell separation. Man vet liksom allt det här, för man har hört samma historia om och om och om och om igen. Varför i hela friden utsätter man sig då för detta?
   Har man ett ”det kommer aldrig hända mig”-tänk? Tror man att man kommer vara det första undantaget i världshistorien där en sådan här saga kommer sluta lyckligt? Har vi matats med för mycket disneyfilmer och ”de levde lyckliga i alla sina dagar” historier?
   Vad är det som får en att tappa all rationalitet???

   Svara

    Ja men så blir man kär, sådär kär som man tror att ingen annan någonsin har varit och att det alltid kommer vara vi… Det är alltid lätt att vara klok när man står utanför.

    Svara

     Nej, jag köper inte den där. Oavsett om man är upp i öronen kär i någon så har en vuxen person vett kvar i huvudet. Det är inte så att man glömmer bort alla vittnesmål över hur tragiskt det kommer sluta.
     Och det är inte så att man kan peka på någon det gått bra för, för det existerar inte!

     Svara

      Förstår hur du tänker men tycker inte man ska vara så hård och dömande mot folk. Om man blir kär i en manipulativ person eller är i ett utsatt läge i livet så kan det tyvärr bli riktigt farligt.

      Så himla enkelt att stå på sidan om och säga att andra gjort fel val och borde vetat bättre.

      Svara

       Fast nej. Man kan faktiskt välja att tänka till, och gå därifrån innan man är fast. Kan man inte det så bör personerna omkring en ha civilkurage nog att sätta ner foten och säga stopp.

       Hade min syster hamnat i en liknande situation hade jag gjort allt som stod i min makt för att hon inte skulle bli ännu en i statistiken.

       Svara

        Finns tyvärr människor som inte lyssnar på familj och vänner när de är head over heels in love och det finns inte mycket omgivningen kan göra när en vuxen person inte vill lyssna.

        Svara

         Jo, det finns väldigt mycket omgivningen kan göra.
         Både små och drastiska saker.

         Svara

          Finns mkt man kan göra men utfallet blir nästan alltid att personen bryter kontakten med digoch isolerar sig. Ens möjlighet att styra andras handlingar är (ibland tyvärr) väldigt begränsade.

          Svara

          Som att frihetsberöva personen och ta hens pass typ?

          Svara

      Tydligen gäller inte det för kvinnor enligt tidigare kommentarer 🤔. Så är det bara. Allt annat är trams

      Svara

    Antar att hon inte trodde att det skulle bli någon skilsmässan

    Svara

     Såklart att man inte gör just där och då. MEN en vuxen människa borde ändå inse att något sådant skulle kunna hända. Och då vet man vad som väntar.

     Är man villig att ta den risken så visst, fine by me. Men gråt då inte för att du blir av med dina barn osv.
     För man vet precis exakt vad det är man ger sig in i.

     Svara

    Jösses vad du brer på. Givetvis slutar inte alla interkulturella relationer så här. Alla araber är inte oresonliga monster. Däremot är det sant att det är pappan som får vårdnaden vid en skilsmässa i de flesta muslimska länder.. Förmodligen även i UAE. Man även så, även i Sverige så är det inte för en utlänning att bara ta sitt barn och dra om hen har barn med en svensk. Så visst gäller det att tänka efter före när man skaffar barn i ett annat land, men det gäller oavsett vilket land.

    Svara

     Fast du kan inte påstå att det är jämförbart att skilja sig i Dubai och att skilja sig i Sverige? Är man gift i Dubai har man ju i princip avtalat bort flera av sina mänskliga rättigheter.

     Svara

      Vilket man rimligtvis bör ha i åtanke när man går i giftastankar i Dubai….

      Svara

     Det är väl ingen som påstått att alla araber är oresonliga monster. Vi pratar om de högst verkliga lagarna i Dubai.

     Det går ju t ex att välja bosätta sig i Sverige för att slippa fängelsestraff för eventuell otrohet om man träffar en man från Dubai.

     Svara

   Ja, det är något speciellt med att dessa kulturer, där nere, lockar oss?
   Många kvinnor ser upp till det innan det inser vilken kaos det leder till för oss här upp på toppen!

   Svara

   Som svensk medborgare som haft sin hemvist i Sverige efter man fyllt 18 kan man alltid ansöka om skilsmässa vid svensk domstol och alltså skilja sig enligt svensk rätt. Om det erkänns i Dubai är väl en annan fråga och svårt om det redan finns ett skiljsmässomål vid domstol i Dubai.

   Svara

   Men alltså är du seriös? Tycker ni att landet är sämst pga din syster inte haft vett nog att följa deras lagar? Bor man där VET man att man inte kan bete sig som i västvärlden. Det bör inte komma som en chock. Är man inte beredd på det så kanske man ska hålla sig till Sverige, inte gnälla att ens olagliga handlingar har konsekvenser. Och nej jag tycker inte att lagarna är rätt, men för den sakens skull hade jag aldrig i livet brutit mot dem i UAE.

   Svara

  Beautiful amazing incredible delicious fantastic awesome inspiring acai bowl this morning at beach brunch stop overlooking bay with views of new skyscrapers and fake islands being built by underpaid abused foreign workers! ☀️💋💅🏻 🥑🍸🎀 #visitdubai #mydubai @visit dubai

  Svara

  Har ifrågasatt Kenzas val att resa till Dubai i hennes senaste blogginlägg men hon verkar inte godkänna kommentarer?

  Svara

   Samma sak på instagram och att hon inte svarar på kommentater. man är ändå väldigt obrydd om man inte ens bryr sig när amnesty kritiserar en.

   Svara

    Är nog lite pinsamt snarare, gissar jag

    Svara

     Hej ni verkar vara på samma sida som jag. Jag är så trött på att se influencers göra dåliga samarbeten. Detsamma med samarbeten dem gör om och om igen.

     Så här lyckas man leva som en influencer i Sverige idag: Man gör samarbeten med Nakd 5 gånger på en månad. Samarbeten med nextstory/storytel, något klockföretag. Ett tag var ju alla sponsrade av Daniel Wellington men det verkar ha gått över till ”Boom watches”. (vilket känns skumt att man nu bara ska byta klockföretag som man gör reklam för, ingen som bryr sig om klockorna egentligen, allt för pengarna). Eller så gör man samarbeten för något mobilskal som alla ser likadana ut. Eller solglasögonen Chimi eyewear.. Senaste nytt är en Rakhyvel? Från heyestrid. Ja det finns massa företag som man ser alla influencers göra samma reklam för.

     Och för mig som har läst massa olika bloggar och kollar instagram dagligen är det så tröttsamt. Jag är så trött på att se samma samarbete om och om igen. Och vad får man för det då? Jo en liten rabattkod på 10-15% som gäller i 48 timmar men då gäller inte ens allt på hemsidan bla bla bla.. Asså skäms dem inte? Speciellt när alla gör samma samarbeten. VISSA produkter kanske är jätte bra men jag är inte sugen på att köpa något av det när jag har sätt 10 sponsrade inlägg i loppet av 24 timmar. Jag undrar verkligen vilka personer det är som använder alla rabattkoder?

     Influencers säger att deras jobb är ett riktigt jobb men på senaste har deras samarbeten börjat granskas mer och mer, vilket jag är så glad över. Och vi läsare kan få veta vad det egentligen är för företag. Och så många samarbeten på senaste har bara varit skit. Tex myflawless, dem trådlösa airpodsen (blckpods?).

     Och nu detta med en sponsrad resa till Dubai. Dem bryr sig inte ett skvatt. Dem får en resa betald och säkert pengar för det också.
     Dem kan helt omöjligt veta hur politiken och rättigheterna är i Dubai speciellt när dem åker dit. Om man är såpass gammal, närmare 30år då är det något man vet. Man vet hur rättigheterna ser ut på ett ungefär i världen och vilka länder som är ”bättre och sämre”. Men dem bryr sig inte, för att dem kommer dit som turister och får åka hem en vecka senare till Sverige, till ett land med helt olika lagar. Och när dem ursäktar sig och kommer på ett argument till varför dem åker dit så håller det inte. För alla vet att dem gör det för spons, för att det är gratis. Alla inlägg man ser är bara fejk, precis som Dubai.
     Jag kan ju tänka mig att om Sverige hade infört några av lagarna dem har i Dubai hade dem blivit arga och ledsna och brytt sig. Men en veckas semester det spelar ingen roll.

     Ingenting spelar någon roll för influencers, hur mycket dem säljer på en falsk produkt och kommer på dåliga ursäkter – för att dem får det gratis och dem tjänar pengar på det. Det är ett så fult system. Och eftersom att jag är så trött på detta kanske ni tänker, ja men sluta läs bloggarna och följ dem på instagram. Det är precis det jag har gjort. Jag klarar inte av det mer. Den enda jag läser är nu Bloggbevakning och tack för denna blogg finns som visar deras sanna sidor.

     Önskar att det fanns något man kunde göra så att man som läsare inte behöver luras så här, att dem inte kan tro att dem kan göra och säga precis vad som helst i ett samarbete.
     Kanske man kan starta en hashtagg som man kommenterar under varje inlägg med en dålig spons? Så att dem sätts på plats för en gångs skull.
     Tack 🙂

     Svara

      Du har verkligen rätt i sak men måste lära dig att skilja på ”de” och ”dem”, för man får ont i ögonen av att läsa dessa helt felplacerade ”dem” hela tiden. Ett tips från coachen: är du osäker, använd hellre ”dom”, så blir det inte fel!

      Svara

       Tack my bad :’)

       Svara

      Det jag stör mig mest på är alla dessa hauls på story. Knagglig engelska där man visar upp kläder som man aldrig ser influencerna bära igen.
      Det är väldigt sällan man ser just dessa samarbeten i vanliga flödet, får lite känslan av att man inte vill ”smutsa ner” sitt fina flöde med redigerade bilder och därför endast kör samarbetet på story.

      Svara

      Snälla, lär dig skillnaden mellan ”de” och ”dem”! Om du känner dig osäker, prova att sätt in ”vi” eller ”oss” istället. Där du väljer ”vi” skall du välja ”de” (två bokstäver i båda orden). Där du väljer ”oss” skall du välja ”dem” (tre bokstäver i båda orden).

      I texten ovan har du konsekvent valt ordet ”dem” när det borde vara ”de”. På det viset framstår du inte själv som trovärdig.

      Svara

       Hur är man inte trovärdig bara för att man inte är grammatisk korrekt hela tiden?
       Se helheten i texten istället för leka svenska fröknar.

       Svara

  Bring verkar komma lättare undan… inte sett samma kritik där

  Svara

   Eller hur? Varför drabbar denna hatstorm bara Kenza, på vilket sätt är Bring bättre?

   Svara

    Jag tror för att Kenza är större, många fler har hört hennes namn än Bring i alla fall utanför influencerbubblan.

    Svara

   Kanske för att ingen föjer henne???

   Svara

   För kenza är större och rikare = hon har råd att resa för sina egna pengar, hon behöver liksom inte göra reklam.

   Svara

    Jag tror nog att Bring har råd att åka för egna pengar.

    Svara

  På Sellpy kan man välja att ta ut försäljningen i pengar eller skänka intäkterna till välgörenhet. Det finns fyra organisationer som man kan skänka intäkterna till, tyvärr är inte Barncancerfonden med bland dem.

  Svara

   Jaha varför ska man inte skänka till Barncancerfonden?

   Svara

    Det står ju att av de alternativ som finns är inte barncancerfonden med, INTE att man inte ska skänka till dem. Tycker mest det känns lite skenheligt att Forni hävdar att hon ska skänka- särskilt när hon ändå måste casha in först ovh först därefter skänka ur egen ficka. Antingen gör hon det- eller så gör hon det inte. Luktar lite efterkonstruktion tycker jag

    Svara

     Ok då är jag med, nyvaken efter en 11-timmars natt 🙈

     Svara

      Åh elva timmar… mina barn vaknade 03 inatt, efter ha somnat 22.

      Svara

       Jag tror inte att Anonym 15:38 menade att hen sovit i 11-timmar.
       Utan denne har haft ett 11 timmar långt nattpass på jobbet…

       Svara

        Precis jag har jobbat 😊

        Svara

       Så medan du sov, så var andra tvugna att jobba 😉

       Svara

     Ja, det är möjligt men eftersom hon har ett barn i sin vänskapskrets som är drabbat så får vi väl hoppas att hon inte ljuger om en sådan sak.

     Svara

     Anonym / 15:35

     Fast man kan ju välja att få pengarna själv från Sellpy och sen skänka till valfri organisation.

     Svara

      Ja och det är väl rimligt att göra om man vill skänka till en organisation som inte finns att välja på direkt via sellpy.

      Svara

     Ja eller hur, såååå lätt att säga att man skänker. Inte som att någon kollar upp. Sorry men är konstant skeptisk mot dessa influencers, så giriga allihop.

     Svara

   Hon kan ju sälja varorna och skänka trots det.

   Svara

   Hon kom ju på det nu för det blev pinsamt. Hon skulle inte skänka ngt till nån Cancerfond, i så fall hade hon gjort en stor grej av det innan. Det är sån hon är.

   Svara

  Det är ju lätt för Forni att dra till med Barncancerfonden EFTER ”drevet” om henne som snål.
  Sorry, men sådana där förklaringar i efterhand ger jag inte mycket för.

  Dessutom är det så lätt att påstå sådant men ändå inte skänka bort några pengar.

  Svara

   Ja det är ju bara 100% efterkonstruktion. Men är hennes läsare på samma intelligensnivå som hon själv så lär de ju tro på det

   Svara

   Låter definitivt som en efterhandskonstruktion. Dock så förstår jag inte Cams inlägg och kritik från första början, det är väl fritt fram att sälja vad man vill som man äger oavsett hur man fått det. Synd bara att hon går i fällan att svara med att pengarna går till välgörenhet som om hon har gjort något fel som säljer prylar för lite extrapengar.

   Svara

  Själv är jag fysiskt som Greta × 2. Det är också skrämmande för vissa män.

  Svara

   Don’t flatter yourself…

   Svara

    Du är ju riktigt trög. Tänk tvärtom.

    Svara

  Tydligen härjade Jesper och Marcelo i Norge under helgen tydligen profilhäng för hela högen och betalt får dom säkert för att visa upp sig! Maggan är kåt på pengar gör samarbeten till höger och vänster

  Svara

  Tycker det är bra att influencers får stå till svars för sina val. Jag kan inte alltid fatta de mest miljövänliga och/eller etiska valen utifrån min ekonomi så ingen är perfekt, det behöver man inte vara. Jobbar inom vården och har ingen vidare lön men upplever ändå att jag gör gott varje dag på mitt jobb och att det väger upp mot att tex äga en bil och skräpa ned miljön. Men det känns skenheligt att inte kunna stå för att man tex mottar en gratisresa till en diktatur. De tjänar ändå ganska mycket pengar ställt mot gemene knegare och är ju levande reklampelare. Många verkar bli sekundärkränkta av att alla influencers får sån kritik.

  Svara

  Så söt pumpa. Tänk att de äldre herrarna inte kan beundra det Greta åstadkommit öven om de inte delar henne åsikter. Att försöka fördumma och håna henne visar istället vem som är den mindre människan. Som tur är kan Greta ge svar på tal. Hoppas att hon inte tar på sig för mycket bara, behöver få vara en vanlig ungdom mellan varven utan hela vårt klimat ansvar vilande på sina axlar.

  Svara

  Åh, var kan man få tag på såna äpplen i Stockholm, nån som vet? Söder kanske, Sandra bor väl där, eller?

  Svara

   Nu fick du ju mathemstipset ovan men i Beijers kommentarsfält var det någon som skrev: ”Finns bla på Rot, gamla Cajsa Warg, på Renstiernasgatan i Stockholm”
   Äpplet heter Fanny tydligen 😊

   Svara

    Haha tack hörrni. Sökte men hjälpte ju inte med en infon jag såg här.. Anna – Fanny.. hmm.. 😄

    Svara

     Vad testade du och söka på? Eller sökte du på fass? Vårdguiden?
     Förstaträff på google med sökordet ”äpple med rött fruktkött” gav i alla fall mig träff på mathem. Andra träffen var en sida med en väldigt lång lista på alla olika äppelsorter som har rött fruktkött.

     Svara

      Red love finns ett äpple som heter också, det är rött inuti men inte så syrligt som detta verkar vara. Mer sött..

      Svara

       Aaahhh gick in på länken och såg att det var samma äpple som Fanny, tjena 👋🏼 Red love aka Fanny som jag smakat har inte varit så sura i alla fall. Inte som det beskrivs i inlägget.

       Svara

       Finns också dessa med rött fruktkött:
       Aldenham Purple, kallas även Aldenhams Purpuräpple
       Almata
       Astrid
       Baya Marisa, kallas även Tickled Pink
       Hidden Rose, kallas också för Aerlies Red Flesh
       Niedzweckyana / Niedzwetzkyana
       Pink Pearl
       Red Devil
       Calyposo
       Circe
       Era
       Kohlhaas
       Lollipop
       Odysso
       Sirena
       Robert’s Crab, kallas även Dr Campbell eller Roberts Red
       Rosette
       Rött Fläsk
       Scarlet Surprise
       Surprize
       Veiniöun,
       Weirouge,

       Svara

        Haha nästan så att jag vill införskaffa alla sorter på listan och utföra smaktest i sann REA-anda iförd orange dräkt.

        Svara

         Alltså JA! Jag vill vara med i testpanelen!

         Svara

      Sökte på ”din mamma”.

      Svara

       90-talet ringde och vill ha tillbaka sin replik

       Svara

        Nej, 90-talet ringde och ville ha tillbaka sin ”xx ringde kommentar”.

        Svara

         Oj, nu är det någon som googlat på en comeback!

         Svara

        Din mamma ringde.

        Svara

         Du kan vara! *kastar sand åt ditt håll*

         Svara

          Kastar sand på.. din mamma!

          Svara

  Är det bara jag som stör mig på Margaux

  Svara

   +1

   Svara

   En till 🙋🏻‍♀️

   Svara

   Ja, stör mig! Känns genomfejk och använder sonen för att tjäna pengar utan någon som helst respekt för hans rätt till privatliv. Och hon bryr sig inte det minsta heller, eller ens verkar reflektera över det.

   Svara

    Barnens rätt till privatliv är ungefär ingen som sysslar med nu för tiden. Det där familjealbumet har visst flyttat ut till sociala medier och ingen verkar tänka till om det är sunt att dela med sig av ALLT.

    Svara

     Vänta bara… snart är det Lucia och folk ska rasa över att deras barns skolor och förskolor har fotoförbud under luciatågen. Same procedure as last year..

     Svara

      Same procedure as every year James

      Svara

       En gång om året är bättre än ingenting alls …

       Svara

  Kenzas aningslöshet gör mig så förbannad.

  Svara

   Tror det snarare är ignorans än aningslöshet.
   De får en betald resa till värmen, det verkar betyda mer för henne.

   Svara

   Kenza är lika tondöv inför valet av resmål som Svenska Akademien inför valet av nobelpristagare.
   Man måste tänka några steg längre än vad den första impulsen säger.

   Svara

    Handke rular!

    Svara

   Såklart det är ignorans! Gratis är godast!

   Svara

   Jepp. Hon är fruktansvärt pinsam.

   Svara

  Varför umgås Stordalen med dessa influencers ?

  Svara

   Fling med M?

   Svara

   Emilie Stordalen och Margaux har träffats förut och Margaux har även berättat om de i sin blogg då tror de är på den vägen Margaux är bjuden!

   Svara

    Det*

    Svara

   Margaux har hängt me Emilie Stordalen förut och även berättat om de i sin blogg!

   https://margaux.elle.se/fran-fest-till-seminarium/

   Svara

  Kallade hen som kommenterade Fornis blogg det ynka inlägget igår för ”drevet mot dig på Bloggbevakning”? 😂😂😂 DREV!

  Svara

   Forni är ju så känslig, ringer mobilen mer än en gång är det också ett drev. Det är hon själv som skrivit den kommentaren till sig själv, det brukar hon gör 🤡

   Svara

    Hur vet du att hon brukar göra det?
    Obs, jag ifrågasätter inte utan är genuint intresserad av hur du kan veta.

    Svara

     Vill gärna svara dig i detalj men riskerar att avslöja vem jag är.
     Men låt mig säga såhär, flera bloggare förutom Malin Richardson skriver sina kommentarer själva.
     När en bloggare inte vill ägna ett helt blogginlägg åt att svara på något som de ändå gärna vill kommmetera, då är det standard att de skickar sig själva en kommentar för att få det att verka som att folk bryr sig (fiska sympatier) + att de får sin chans att svara offentligt.
     De skriver även ofta sina egna kommentarer, oftast när du ser någon skriva
     ”Vart kommer din tröja ifrån?🙏🏼”
     ”Tack gulliga fina du, du hittar länk i bloggen”
     Då har de skrivit de själva. Alternativt sitter de och skriver till varandra, alltså bloggkompisar som skriver i varandras kommentarsfält.

     Svara

     Vill även tillägga lite bevis såklart ☺️
     Michaela forni har på sin blogg att endast kommentarer godkänns mellan 08-18 vardagar, testar du att skriva en kommentar efter 18:00 ligger den ej godkänd hos henne. Kommentarer du på en fredag ska de komma upp på måndag osv osv.

     MEN igår den 26e kl 19:40 på en lördag släpps kommentaren igenom direkt (hihi oops) och hon svarar på den morgonen efter såklart.
     De flesta av dem är rutinerade och brukar alltid vänta ca 2-24 timmar innan de svarar på sina egna kommentarer men nu råkade forni vara så ivrig att hon publicerade sin självskrivna kommentar direkt på helgen för att kunna svara ”offentligt” så fort som möjligt.

     Hon har ju sagt hon inte läser sina egna kommentarer och har sin assistent till det (vilket inte ens stämmer).
     Hon brukar vara mer rutinerad än så men de kliade väl för mycket i fingrarna.

     Svara

   Eller hur 😂😂😂 frustskrattade ut min läsk när jag läste drev 😂

   Svara

  Haha snart får man fan inte äta eller göra någonting utan att man ska känna skuld. Kan Sverige sluta tro att man kan rädda världen?
  Jag blir helt stressad av den här jävla miljö och klimathetsen. Fan softa ner.

  Svara

   Att få betalt för att uppmana andra att ekonomiskt stödja en stat som skiter i mänskliga rättigheter är väl en ganska big deal? Speciellt när man når ut till hundratusentals människor.

   Svara

    haha, du.. vi har snart samma lika i Sverige om ett par år efter att vi haft tagit emot allt pack. Oroa dig för det istället.

    Svara

     rasist

     Svara

   Nu är det här ju varken miljö- eller klimathets.

   Svara

   Ja Jag håller med…

   Förresten, Isabella var ju också i Dubai förra året med barnen. Vet inte ifall hon fick så mkt pekpinnar på sig?
   Hon som dessutom flänger runt i flygplan hela tiden…

   Svara

  OT
  IL gör reklam för posters för att fräscha till huset i höst 🤦🏻‍♀️

  Svara

   Varför inte? Huset har ju liksom en väldigt begränsad marknad och det kommer säkert ta ett tag att få det sålt. Sedan kommer det ta tid mellan dess att det är sålt och tills dess att hon flyttar till något annat.
   Du kan väl inte mena att hon ska lägga alla samarbeten som har att göra med inredning och husligheter på is fram tills dess att hon flyttar till något annat??

   Svara

    För allt sånt i stunden är inget annat är ren ironi. Sen är hon säkert bunden via tidigare avtal.

    Svara

     Varför är det ironi? Hon äger fortfarande huset, ska hon låta bli att piffa till det?
     Ska alla låta bli att göra något i sin bostad medan en sälj och flyttprocess pågår?
     Är det ens okej att julpynta?

     Svara

      I dubbelmoralens tid är det kanske inte förvånande att göra samarbeten om konsumtion när man själv befinner sig vid ruinens brant. So fun!

      Svara

       Jag ser ingen dubbelmoral i att fortsätta dra in pengar på något man alltid dragit in pengar på även när man behöver dra åt sina ekonomiska kostnader.

       Det är väl inte dubbelmoral att bolag som JC, Twilfit, Sova, Forever 21, Thomas Cook, Toys R Us fortfarande gör reklam under sin rekonstruktion? Så varför skulle just det här vara dubbelmoral?

       Kan du hjälpa mig att förstå din logik? För jag förstår den verkligen inte alls.

       Svara

        1. De företagen är skyldiga att dra in alla pengar de kan.
        3. Och så gör de reklam till sitt egna bolag.
        3. Här är det reklam som inte har med bolagen att göra.
        4. Och sannolikt går inte pengarna till bolagen heller.

        Svara

         De är egentligen inte skyldiga att dra in alla pengar de kan. Men ja, de fortsätter sin verksamhet, precis på samma sätt som Blondinbella gör.

         Jag förstår fortfarande inte. Ska inte bolag i ekonomiskt trassel göra allt de kan för att ta sig ut ur den ekonomiska knipan genom att fortsätta sin verksamhet? (Med några förbättringar naturligtvis). Dvs få fler att handla/använda deras tjänster/etc?
         I Bellas fall handlar det om att göra fler samarbeten. Det är väl inte svårare än så, eller?

         Svara

          Fast det är inte för hennes bolag? Då skulle hon väl göra reklam för Löwengrip Beauty som skulle vara helt förståelig och trovärdig.
          Att du inte förstår kan jag inte avhjälpa mer.

          Svara

           Ett för hennes bolag. Det största och det bolag som drar in absolut mest är från hennes plattform. Alltså hennes samarbeten. Om de andra av hennes bolag går dåligt är det ju inte mer än logiskt att hon satsar på det som går bra? Dvs gör betalda samarbeten, vilket också är en av hennes arbetsuppgifter.

           Är man så ”stor” bör man kunna välja samarbeten med omsorg för att bibehålla sin trovärdighet och värdighet på sikt.

           Och att välja att göra ett reklaminlägg för tavlor man använder till en fotografering inför sin husförsäljning är inte att välja med omsorg?

           Bibehålla sin värdighet? Har man någonsin haft en värdighet om man hela livet delat med sig av sitt privatliv och sålt sin åsikt till högstbjudande? Och trovärdighet har väl hon aldrig någonsin haft heller för den delen?

           Fast det är inte så reklamen utformas?

           ”Det är perfekt tillfälle nu i början av hösten att fräscha upp hemma, uppdatera och skapa lite mysig höstkänsla!”

           Men det är så den används.
           Och allt det där stämmer ju. Hösten är ett perfekt tillfälle att göra om lite hemma. Göra det lite mysigt, murrigt och varmt hemma

           🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

   Reklam som spelats in i förväg, säkert för ett tag sedan eftersom ett av posters som hon håller framme finns i mäklarens bilder.

   Svara

    Ännu dummare i så fall, eller icke trovärdigt.

    Svara

     Kan väl göra samarbete oavsett var man bor.

     Svara

      Inte endast pga var en bor utan vad en är för i situation.

      Svara

  Michaela har bara sagt att hon ska skänka pengar till barncancerfonden EFTER ditt inlägg. Hon gör det ju för att hon blev bustad. Det som ingenstans i varken henne blogg eller sellpy profil om någon välgörenhet.
  Hon kommer troligtvis inte heller göra det för
  Att i princip ingen bloggare skänker pengar på riktigt de säger bara det.
  Kräv att de visar kvitton på pengarna de skänkt framöver för annars har de inte hänt.
  Känner till så många som sagt de ska skänka men sen inte gjort det, bara skrattat bort det och sagt att det är för att få säljer man sakerna snabbare till läsarna…
  Hemskt stil om ni frågar mig.

  Svara

   För att då säljer man sakerna snabbare till läsarna* skulle de stå ☺️

   Svara

  Var det inte Kenza som skulle interagera med lokalbefolkningen? Vars är den då?

  Svara

   Expediten på Chanel kanske 😎

   Svara

  Nyfiken fråga. Tar ni den här diskussionen med kollegan vid lunchen när hen berättar att de bokat en resa till Turkiet, Thailand, osv?

  Svara

   En kollega har kanske inte 1 miljon försäljare och har som jobb att influera dvs få folk att göra samma som en själv?? En kollega når ut till 10 pers på sin instagram kanske, medans Kenza når ut till bra över miljonen människor. Lite skillnad…

   Svara

    Så det är inte själva resan till Dubai som är problemet utan marknadsföringen?

    Svara

    Varför skulle det vara skillnad? Fortfarande samma moralkrasch.

    Svara

     Tycker det är värre när folk som får betalt för att inspirera andra gör sådana felaktiga val.
     Självklart kan man ta striden med kollegan eller kompisen som drar till Thailand men det vågar nog inte så många. Däremot att pressa makthavare till bättre beslut på social media är enklare och mer effektivt

     Svara

      Kanske en nyansskillnad men man borde kunna jobba med båda spåren.

      Svara

    Vem vill åka till Dubai bara för att Kenza gör det?!
    Det är nog ett av de sista turistställen som jag skulle åka till

    Svara

     Folk köper flawless legs enbart för att Blondinbella låtsas raka benen i en bil. Om det händer kommer även folk åka till Dubai för att Kenza gör det, var så säker

     Svara

      Hur många köpte rakhyveln på grund av Bellas reklam ?

      Svara

   Ja faktiskt. Stämningen blir dock inte jättebra,

   Svara

    Haha nej det kan jag tro.

    Det var en uppriktig fråga vill jag påpeka. Får ibland intrycket av att många kritiserar andra online men inte alls irl (och lever inte som de lär själva heller). Därför undrar jag.

    Svara

   En kollega kanske inte skulle ha råd att åka varsom helst i världen även utan spons men ist väljer att influecerreklama för en diktatur?

   Svara

    Fast vad en kollega har råd med är ju inte säkert att man vet. Har man råd att åka till Thailand har man väl rimligtvis råd att åka till Mallorca eller Gran Canaria tex.

    Svara

     23 reser jag på en månads semester till…. THAILAND 🌞🌞🌞🌞🌞🌞

     Svara

      Att du väljer att göra det är för mig fullständigt obegripligt.
      Precis som jag tycker att ditt väldigt otroligt konstruktiva svar var.

      Svara

      Väldigt wt.

      Svara

       Vem bryr sig?

       Svara

       Väldigt PK.

       Svara

      Koh Lanta? Ett av mina favoritresmål, trots alla svenskar …

      Svara

   Och ja det gör jag. Varje gång ngn jävel drar igen om hur hääääärligt det är i Tel aviv!

   Svara

    Israel är de facto mellanösterns enda demokrati.

    Svara

     Om man blundar för förtrycket av palestinierna så sure

     Svara

      Exakt…. Israel är ett land jag aldrig vill sätta min fot i. Förtrycket mot palestinier, som bodde där först, är fan helt sjukt. Gör mig så arg och ledsen. Meanwhile ses tel Aviv som en så fantastisk plats…

      Svara

     De beter sig inte särskilt demokratiskt mot Palestina. Säga vad man vill om konflikten, men de judiska bosättningarna på palestinsk mark kan man fan inte försvara

     Svara

      Håller med!

      Svara

     Libanon med. just nu pågår det en revolution i Libanon. hela befolkningen är ute på gatorna och demonstrerar. Tror ej man kan göra det i många andra mellanöstern länder.

     Svara

     Ribban är på golvet

     Svara

     Ja bara man håller val då och då gör det ju inget om man låser in en del av befolkningen, förvägrar den möjligheten att rösta och stänger av vattentillförseln innan man tränger undan dem och bygger villa i deras olivlund. Inge svårt att låta makten utgå från folket om man snävar in vilka som får utgöra folket.

     Svara

   Självklart? Varför skulle man inte ta en sådan diskussion?

   Svara

    Jag gör inte det, men jag tar inte diskussionen genom att kommentera influencers instagraminlägg heller.

    Svara

   Jag gör. Eller säger mer typ ”ah vad kul, själv har jag väldigt svårt för att stötta ett land om kränker kvinnors rättigheter, inte stöttar homosexualitet och är korrupt” typ. Säger likadant när vi pratar om kött, ”har svårt att äta ett dött djur när det finns andra saker jag kan äta samt att jag inte vill stötta en så vidrig industri” :)))

   Svara

   Ja, såklart att jag gör! Samma sak när det kommer till att äta animalier

   Svara

    Bra!! Så trött på folk som trycker på sina åsikter om flyg, men om man nämner animalier går de i taket för det är ett personligt val 😂 you go

    Svara

   Skillnaden är att Kenza får BETALT för att göra REKLAM för en genomrutten regim 🤮

   Svara

    Så att resa till genomruttna regimer är okej så länge man inte tar betalt för att rekommendera det åt andra?

    Svara

     Självklart är det en stor skillnad på att ta betalt för att promota en diktatur jämfört med att bara åka dit.

     Svara

      Alltså hade jag åkt till Dubai igen och någon ifrågasatt min moral hade jag på riktigt trott personen Var sjuk i huvudet. Hade jag gjort reklam för att resa dit hade jag däremot förstått

      Svara

  OT men kan vi prata om hur Annica inte kan ta kritik när folk ifrågasätter hennes flygande för en dags jobb?

  Svara

  Osjälviska skäl för att lyfta fram en människofientlig regim.
  -Tja den logiken låter ju! Men … Influencers språkbruk är verkligen djupt manipulerande!

  Reklam för demokratifientlig regim av helt osjälviska skäl, sug på den duh. Helt vanvettig

  Svara

  Förstår inte varför det anses vara fel att sälja sina gamla saker, oavsett hur de har hamnat hemma hos en…

  Svara

  OT men ironin i att IL gör ett samarbetet ”för att huset på Lidingö ska uppdateras med nya tavlor”😆

  Svara

   Hur är det ironiskt?

   Svara

    För att huset är till salu?

    Svara

     Ja? Får hon inte pynta tills dess att huset är sålt?

     Svara

      Det handlar väl budskapet om att i en ekonomisk kris konsumera mer istället för att använda det man har därav är exemplet med julpynt och annat helt irrelevant i sammanhanget.

      Svara

       Ja men nu var det inte det som var det ironiska enligt anonym 18.15

       Svara

       Ser du hellre att hon gör samarbeten med smslån och spelföretag????

       Svara

        Måste man välja?

        Svara

        Isabella Löwengrip hugger på allt nu … Reklam för medicin mot liktornar? Inga problem? Gaser i magen? Självklart! Trög mage? Absolut! Att Israel ska ockupera ännu mer mark i Palestina? Bring it! Atombomba Norge och ta över alla oljefält? Bara om jag får 15 procent! Tjoho, nu gasar vi!

        Svara

      Man kanske väntar med att köpa in och hänga upp nya tavlor om man vet att man ska flytta snart? Men det ska tydligen ”uppdater[as] inför hösten”, who knew?, och det tipsas om att luta tavlorna mot en vägg.

      Svara

   Jag frågar igen: Varför är det ironi? Hon äger fortfarande huset, ska hon låta bli att piffa till det?
   Ska alla låta bli att göra något i sin bostad medan en sälj och flyttprocess pågår?
   Är det ens okej att julpynta?

   Svara

    Såklart man får men jag tror inte IL (eller så många andra) byter ut massa tavlor i ett hus som redan ligger ute till försäljning…?!
    Men det kanske du skulle göra men jag tror enbart det är för att få ett bra samarbete och jag tycker det är ironiskt!

    Svara

     Det är ju inte ens bud lagt på huset än. Kan ta tid innan huset säljs. Låt henne byta tavlor tills dess, samarbete eller inte.

     Svara

      Ja, alltså – hon får byta hur många tavlor hon vill, även mattor och tapetsera om ifall hon vill det!
      Det jag tyckte var ironiskt var dels att hon (låtsas) konsumera in i det sista trots att huset ska säljas och dels att (enligt mig) blir inte samarbetet det minsta trovärdigt…

      Svara

       Du slåss mot väderkvarnar. Ingen mening.

       Svara

     Just de här aktuella tavlorna syns på bilderna i annonsen. Jag skulle vilja hävda att det är extremt väldigt många som piffar till bostaden innan fotograferingen inför försäljningen…

     Svara

      Om reklamen vore utformad så kanske hade det funkat:

      ”Det är perfekt tillfälle nu i början av hösten att fräscha upp hemma, uppdatera och skapa lite mysig höstkänsla!”

      Svara

    Det handlar väl budskapet om att i en ekonomisk kris konsumera mer istället för att använda det man har därav är exemplet med julpynt och annat helt irrelevant i sammanhanget.

    Svara

     Ser du hellre att hon gör samarbeten med smslån och spelföretag?

     Svara

      Måste man välja?

      Svara

       IL är framförallt en influencer. De överlägset största intäkterna influencers har är betalda samarbeten. Varför skulle det då vara dubbelmoral och ironi att en influencer fortsätter att influera med just betalda samarbeten?

       Svara

   Hehe – okej!
   Jag ger mig och ber så hemskt mycket om ursäkt- det är inte ironiskt, ingen dubbelmoral utan helt enkelt jättebra, helt hennes rättighet och superbra att hon piffar huset!

   Svara

  Hade verkligen velat besöka Dubai pga maten, kulturen etc. Men hur deras lagar ser ut gör mig tokig. Hoppas att de kan ändras så man kan åka dit.

  Svara

   Mm. Sharialagar är verkligen något värt att studera.

   Svara

   Men… lagarna baseras väl delvis på kulturen? 🤔

   Svara

   Åka till Dubai av alla ställen pga kultur? Jösses

   Svara

  Vad är Margaux och killarna utklädda till? Är jag den enda som inte känner igen karaktärerna? 🤔🤪

  Svara

   La Casa de papel

   Svara

   ”De kallar oss idioter.”

   Svara

  Mycket moget att inga kommentarer längre syns under Kenzas inlägg.
  Nån behöver en kurs i att ta konsekvenserna med ens val.

  Svara

   Jag ser fortfarande kommentarerna och Amnestys inlägg ligger kvar.

   Svara

   Nä hennes kommentarer på bloggen tar alltid lite tid innan de syns.

   Svara

   För syns inga kommentarer under det inlägget via appen, men alla andra inläggs kommentarer syns.

   Svara

  Jag hjälpte Hitler på flera fronter, men jag skänkte bort överskottet till välgörande ändamål.
  -Vi frågar retorikexperten om frasen går hem….När logiken haltar i skenbenet

  För det första är påståendet om att pengarna skänktes bort bara ett påstående. Frågan är väl snarast varför driver pengahungriga människor att göra en sådan sak.

  Svara

  Skäms så över vår samtid. Dessa influencers verkar så oerhört oallmänbildade. Glädjande är det att Kenza får stå till svars, hoppas på mer sånt.
  Bläddrade igenom margaux bok i bokhandeln, vem köper ens sånt skit??
  Helt. Jävla. otroligt.

  Svara

  BB:s reklam för posterstore?! Känns det trovärdigt att hon har exakt samma bild i vardagsrummet som på muggen? Vem har det?
  Dessutom ser hon ovanligt busty ut, blir hennes bröst bara större och större?

  Svara

   Det är egot som liksom läcker över.

   Svara

  Varför granskar du inte Kristin Kaspersen? Hon reser runt överallt hela tiden? Kör bil, flyger flera gånger i månaden? Ibland nämns hon men du plockar bort.. varför granskas en del men inte andra?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.