På tal om porr

Varje gång porr kommer på tal och ifrågasätts så används kvinnor som ”Puma Swede” som ett lyckligt exempel på någon som stortrivs i branschen för att försvara den och dess existens, men precis som Lady Dahmer skriver så kan man ju inte försvara en hel bransch med vad någon som så uppenbart är ett undantag tycker.
Jag kan med handen på hjärtat erkänna att jag inte alls är lika påläst och insatt i ämnet som exempelvis Lady Dahmer är, däremot tycker jag att ämnet är ett som borde diskuteras betydligt mer och lyfter därför gärna hennes inlägg och åsikterna som lämnats i kommentarer under det.

Särskilt intressant tycker jag kommentaren om tecknad porr är.
Nej, igen skadas i själva framtagandet av den, däremot så kan den fortsätta sprida skeva bilder om sexualitet som i slutänden riskerar att gå ut över både kvinnor och män (och barn om man vill dra det så långt).

Men visst borde man kunna prata om porr och problematiken som omgärdar den på fler sätt än att ”den ena sidan försvarar porren då den andra vill avskaffa den?”

233 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Puma har sagt att hon aldrig skulle rekommendera branschen.

   Vad anser ni om swingerklubbar? Jag var där i helgen första gången någonsin. Varit konstant kåt sen dess.

    Tanken är väl att man ska bli mindre kåt av att få sexa loss, så det låter väl inte så effektivt.

     Porr är inte till för att mätta mäns sexualitet. Den är till för att trigga den. Och det sista som behöver triggas i vår värld, är den manliga sexualiteten.

      Okej? Så att locka till upphetsning är fel? Beror det på vem som upphetsas? Med vad? Och med vilket resultat? Skulle föreslå att googla xconfessions, erika lust, bree mills, holly randall unfiltered, girlsway o adult time för lite fler ingångar till ämnet. Mina två ören.

  Jag tror inte porren i sig är ett problem däremot tjejernas självkänsla och även killarnas samt fostran. En välmående person som känner självrespekt har större chans att klara sig i livet och ha sunda relationer än en trasig. Det är det som man måste bygga på också.

   Kan vi inte sluta lägga skulden på tjejerna och deras självkänsla?

    Då har du missförstått min kommentar. Skulden ska läggas på samhällets stereotypa könsroller som vi fostras in i.

     Instämmer. Porren finns (i sina olika utseenden). Våra fantasier spelar stor roll för efterfrågan. Fantasier, uppfostran, könsroller o socialisering är fyra komplicerade ämnen. Liksom katharsis- o inlärningseffekter.

  Jag förstår inte hur folk ens kan kolla på porr. Alltså det är ju så obekvämt… Inte bara för att man inte kan veta om det egentligen finns samtycke, men alltså hela grejen är så ofräsch. Men jag kanske är jävligt pryd.

   Jag tror porren verkligen är problemet. Det visar en sjuk bild av något som ska vara kärlek mellan två personer. Istället är många påtända och gör det för pengarna. Oftast är ju kvinnor i underläge. Vad många unga som blir påverkade fel. Porren bara förstör. såg en dokument och dom sa ju själva detta är inga vanliga människor som sysslar med porr. Ner med porren leve kärleken och respekten.

    Fast sex behöver inte vara kärlek. Det kan vara bara sex också.

     20:43 för mej är porr något man får betald för utan varma känslor. Sex är något annat som att tända på någon och vilja ha det mysigt. Utan inblandning av att bli filmad och få betalt.

      21:24 Sex för mig kan vara hett och hårt och behöver inte vara ”mysigt”. Romantik och kärlek kan vara nära sammankopplat med sex men måste inte vara det alls för alla. Det innebär inte att det är samma sak som porr.

       Porr är lika med prostitution. Skadar samhällsklimatet, heterosexuella relationer och relationer mellan kvinnor och män i stort.

       Det verkar faktiskt inte finnas så många heterosexuella kvinnor som ser på sex med en man som ett uttryck för hans enorma ”kärlek”. Snarare ett sätt för heterokvinnor att försöka eller ofta tvingas till att bevisa sin kärlek till mannen. Jag har nog aldrig hört en heterokvinna tala om kärlek eller romantik i samband med sex med en man. Själv förstår jag inte hur någon kvinna skulle kunna känna sig ”älskad” av en man under tiden han har sex i henne?

    Det finns en stor marknad för porr och då finns det entreprenörer såklart! Man kan tycka vad man vill men så är det. Sen tror alla unga människor blir skadade av att se porr! Det är fel, kanske skev uppfattning men det är en annan sak.

   Jag skulle inte säga att jag är pryd, men tycker ändå det är sjukt obekvämt att titta på porr. Jag skäms å deltagarnas vägnar.. Män som ska spela macho och djuriska, tjejerna som åmar sig och stönar så tillgjort och överdriver.

   Så det handlar inte om ens sexuella preferenser egentligen tror jag, utan om att det känns så onaturligt och tillgjort.

    Porr är teater. Aktörerna är skådespelare. Har inget med verkligheten att göra.

  Tecknad porr är lika problematisk som filmer som skildrar våld. Inte alls med andra ord.

  Och som LadyDahmer skrev – visst finns det undantag, säkert någon enstaka dåre som inspireras.

  Tycker man tecknad porr är ett problem lär man ju ha svårt att leva i dagens samhälle.

   Tack för den analysen! Men jag kan informera dig om att jag inte alls har några som helst problem att leva i dagens samhälle. Tvärtom. Jag bidrar nog med mer än medel i olika hänseenden. Men jag har kapaciteten att problematisera och analysera i flera dimensioner. Och jag står fast vid att även tecknad porr kan sprida skeva ideal och att porr skadar är fakta. Det har bla Nina Rung hänvisat till så många gånger kopplat till de sexualbrottsutredningar hon gjort. Alla har vi rätt till våra egna åsikter, men inte till egna fakta.

    Och Nina rung är inte fakta och det är inte brå heller. Undanhåller fakta möjligtvis.

   Vad är ponani.? Aldrig hört uttrycket

    Vagina

   Läs på om tändningsmönster så kan du nog snart förstå varför även tecknad porr (om den är våldsam/förnedrande osv) är problematisk.

    För att inte tala om dagdrömmar. Borde regleras.

     Vad människor drömmer om är påverkad av vad de utsätts för.

  Tecknad porr började få mig att tänka på denna dokumentär om kärlek och sex i Japan och de tjänster som börjar växa fram där och i andra delar av världen:
  https://urplay.se/program/204157-karlek-och-sex-i-japan
  Fascinerande på ett skrämmande vis.

  Vet inte vad jag vill tillföra i diskussionen men jag tänker att det kan torka ut människors empati om man försöker överföra exempelvis tecknad porr till verkligheten, att låta fantasierna bli fysiska.

   Observera att se fantasier i sig inte behöver vara ett problem, eller all tecknad porr osv

   Tycker att män som försvarar heteroporr gräver sin egen grav och inte mig emot. 🙂 När heteromän till slut inte längre kan tända sexuellt på kvinnor, har män förlorat och kvinnor vunnit.

  Sedan åtminstone mitten av 1990-talet har data- och tv-spelen innehållit inslag av det som kallas masskjutningar (där fyra eller fler skjuts) när det sker i verkligheten. Hur många såna skjutningar har vi haft i Sverige sedan dess? Noll. Men att titta på film där människor som har sex med varandra medverkar, till och med när det är tecknat, det leder tydligen till en skev bild av sexualitet och ett sluttande plan som slutar i ännu värre saker.

  Kanske bör vi ta hänsyn till det faktum att vissa människor helt enkelt är sjuka i huvudet från födseln istället för att anta att allt är miljöpåverkan.

   Skillnaden är väl att de flesta fattar att det är dåligt att gå runt och skjuta folk. Men tex unga människor utan egen erfarenhet kan få en jävligt skev bild av sex om porr är den enda referens man har.

    Dessa ynglingar som du menar får en skev bild av sexualitet genom att råka snubbla in på en porrsajt behöver först en sexualitet under utveckling innan den skeva bilden eventuellt uppstår. Den radikalfeministiska myten om att 8-åringar konsumerar porr är som sagt bara en myt.

    Det kanske smusslas och fnissas över någon bild på en lättklädd kvinna bland pojkar i den åldern, men inte är det samma typ av konsumtion som sker senare i livet – just för att sexualiteten inte utvecklats.

    Vad gäller uppfattningen om att det är fel att skjuta människor är det en som psykopater inte har. Dessa är lyckligtvis inte särskilt vanliga och vi har haft tur i Sverige som hittills förskonats dessas härjningar.

     Jag menar inte 8-åringar. Men unga killar (typ tonåringar) som tex vill ha analsex, örfila, strypsex, spruta i ansiktet, kissa på en, spotta på en (detta bara exempel från min egna tonårstid) och allt sånt är inte ett resultat av porr, utan ett helt normalt medfött behov?

      Vilka dåliga killar du ligger med. Kanske borde du finna bättre, som inte beter sig som svin. Jag utgår från att du nekade till det du inte ville vara med på, vilket är ditt ansvar. Det är inte killens ansvar att sakna vissa begär för din skull.

       Wow, tack, insiktsfullt. Hoppas ingen ligger med dig.

       Klockren analys, verkligen. Kudos till dina retoriska grepp, färdigheter och framförallt till din slutledningsförmåga. ?

       Hoppas att aldrig behöva stöta ihop med dig eller personer som delar ditt enfaldiga och fyrkantiga tankesätt. Hoppas och vill tro att du typ är 16 år gammal, men betvivlar det ?.

       Vänta… du menar alltså att pojkar som inte ens har haft sin sexdebut har ett begär av strypsex och att spotta tjejen i ansiktet? Intressant… undrar hur många tjejer som har samma behov av att bli strypta och spottade på i den åldern..

        Ja. Barn som inte sexdebuterat ännu som via porr skapat sin bild av hur sex ska vara gör så.

       Det är inte någon idé Henrik att försöka prata med dessa människor. Dom har bestämt sig att det BARA är porrens fel. Ödsla inte kraft på dessa människor.

      OT!! ⚠
      Varför uppmärksammas aldrig Sandra Beijers maniska flygande? Här skrivs det spaltmeter om vem som reser vart och hur ofta, följt av glåpord och ren avsky. Vg och läs dagens blogginlägg! Varför är SB så ”fridlyst”?

       För att hon är av Camillas favvisar, inget ont om henne får skrivas 🙂

       Även Alexandra pascalido och Cissi w är fridlysta här!

      Jag kollade på porr som 8-åring.

     Varifrån har du fått att det är en myt att 8åringar konsumerar porr?

      (Och spelar det någon större roll om de konsumerar porr i avseendet att upphetsas eller om de exponeras för porr i form av popups och reklam på surfplattan?)

    Var har vi föräldrarna? Har de så dåligt självförtroende i att prata om ämnen som porr, sex och internet, eftersom de inte skaffat sig en upplyst uppfattning om det? Känns ibland som barn/tonåringar har mer att lära sina föräldrar om Internet än tvärtom. Det kan ge dåligt självförtroende och minska lusten att prata med barnen om vissa ämnen…

   Tror du inte det finns någon koppling mellan den allt mer normaliserade våldsporren där kvinnor förnedras och skadas, och övergrepp? Det handlar tyvärr inte om att de som begår dem är födda ”sjuka i huvudet”.

    Nej, det tror jag inte. Detta av det enkla skälet att våldsporr inte är under normalisering.

     ”Våldsporr är inte under normalisering” jaså? Alla kvinnor som blivit dödade av män för att männen försökt återskapa våldsamma porrscener då? Eller hur vi sett en ökad statistik av tjejer med analskador? Unga tjejer som känner press på sk. throatf*cking och försöker bli av med kräkreflexen för att kunna deepthr*ta? Eller trenden på att kväva kvinnor under sex? Slå kvinnor? Hur saker som räknades som bdsm för 10 år sedan räknas som vanilj idag? Blir så jävla förbannad på er män som ska försvara er jävla porr till varje pris. Ni har gjort klart för er att kvinnors säkerhet är mindre värd än eran orgasm

      ”Vi män”? Jag är bara en enda man och jag talar bara för mig själv, inte mitt kön.

      Radikalfeminismen har inriktat sig på en kamp mot porren sedan sent 1970-tal och kämpar fortfarande på. Men porren är lättare att få tag på nu än någonsin tidigare (jag är tillräckligt gammal för att ha upplevt skogsporr). Det är om något ett tecken på att radikalfeminismens metoder är usla för att uppnå uppsatta mål. Ni behöver byta strategi. Men så länge som ni försöker förbjuda kommer ni förstås möta motstånd då det är ett allvarligt ingrepp i yttrandefriheten.

      Det du beskriver låter ohyggligt och är inte på något sätt normaliserat – det är övergrepp. Men jag tror inte på Gail Dines skildringar av våldsporr. Hon har en skev bild.

       Du är inte ung, du vet inte vad som förväntas av unga tjejer idag. Att våldssex är normaliserat blir inte mindre sant bara för att du påstår det.

        Nu likställer du våldsporr med våldssex, det är inget som tidigare gjorts i denna diskussion. Våldssex är en sorts våldtäkt, där det istället för olaga tvång handlar om fysiskt våld. Därför tog jag också upp dataspelen, som ju skildrar mycket grovt våld men väldigt få eller inga exempel på något liknande från verkligheten finns att tillgå.

        Sex och våld hör inte ihop, det är givet. Men vet du vad som också inte hör ihop? Sex och porr. Sex och kärlek hör dock ihop och porr är inte kärlek – det är ett jobb för vissa och underhållning för konsumenterna. Underhållning på ungefär samma mediokra nivå som sport.

         Du är bara ännu en man som är rädd att bli av med något i din privilegierade värld, oavsett hur det påverkar andra (läs: de av kvinnligt kön.)

         Läs Katarina Wennstams korta reflektion på hennes instagram kring ”vanlig” porr hon sett när hon gjort research till sin nya bok. Hon skriver i inledningen för några veckor sedan:

         ”Jag har velat granska porren som vem som helst av oss kan hitta på fyra-fem klick på mobilen, på de största globala gratissajterna. Och vad jag funnit?
         Jag kan bäst sammanfatta det så här: många av porrfilmerna innehåller våld mot kvinnan som är så grovt att jag inte alltid varit säker på att hon kommer överleva tills filmen är slut. Och detta är gjort för att onanera till”

         Nej jag likställer inte våldsporr med våldssex. Hur skulle det vara om du lyssnade lite på andra och var lite öppen för input från andra som kanske har större insyn i vad som diskuteras? Att du inte tycker att våld och sex hör ihop betyder inte att andra håller med. Våldssex betyder inte nödvändigtvis att det förekommer tvång, däremot så förekommer det våld. Det kan till exempel vara strypsex, örfilar dra i hår, fasthållning etc. Det ska dock skiljas från bdsm som ofta utövas på ett väldigt kontrollerat och ömsesidigt sätt. Det är på inget sätt kontroversiellt om en kille skulle vilja smiska och örfila en tjej under sex. Ingen höjer särskilt mycket på ögonbrynen. Det är så verkligheten ser ut.

         Men åå Henrik gubben, var inte orolig. Ingen kommer ta din älskade porr ifrån dig. Din lilla snuttefilt, ditt sömnpiller på kvällen. Ingen kommer att förbjuda dig! Det kan bara du själv göra. Och det kommer du aldrig göra för du tycker mer om att spruta till lite porr än att bry dig om hur porren är tillverkad. Det är så uppenbart på sättet du skriver att du själv är beroende. Precis som en alkoholist försvarar sin öl som faktiskt har ganska låg procent alkohol! Och han dricker ju bara några gånger i veckan! Ibland kanske en whirre slinker ner… men bara för att kunna sova!
         Men som sagt, räds inte, ingen obehaglig feminist kommer ta alla nakna unga tjejer som du aldrig kommer få uppleva IRL ifrån dig ☺️
         Trevlig kväll!

          Helvete vilket påhopp Hanna!
          Ta ditt hat och behåll det för dig själv ist.
          Blir fan mörkrädd när jag hör dina utläggningar och haltande jämförelser.

          Tycker också att du gör ett rejält övertramp här, Hanna. Du tolkar in en massa skit i rent raseri och är inte det minsta nyanserad. Tillför inte diskussionen något vettigt alls. /Linda

           Vad synd Linda. Nu börjar nog Hanna gråta för att du inte tyckte att hennes kommentar tillförde något…

          Hanna, underbar kommentar och mitt i prick!
          Heteromän gillar hetero-porr och försvarar den således med näbbar och klor. De har inte förmåga eller ens vilja, att kunna diskutera porren på intelligent och rationellt sätt. Men precis som många redan har nämnt här, har mäns snuttefilt porren skapat många problem för dem själva och ännu större problem väntar för dem… Precis som feministerna förutspådde för ett antal decennier sedan, då män valde att släppa porren fri.

           @Anonym / 09:09 Jag tror det du sa nyss passar dig och hanna mer. de övriga vill diskutera om saken och ni två tillför inget mer än hån. ni har haft problem med porrens existens oavsett hur den har varit. Finns porr som inte har vålds inslag och detta enda svar ni radikala feminister kommer fram till är förbud förbud förbud skanderas det hela tiden. Jag kan säga att nej alla heterosexuella män tänder inte på den grova varianten av porr, en del avstår från att titta på porr och andra som tittar på porr håller sig borta från den mest grövsta. jag ser dock inte nån som helst nyansering i debatten om porr från den radikala feminismens sida. samma sak hela tiden. Nej all porr är inte kvinno-vänligt men man behöver inte belasta sin förbud iver för hela branschen för det.

         ”Underhållning på ungefär samma mediokra nivå som sport.” Bra liknelse, faktiskt. Porrscener är ofta fysiskt krävande. Kroppen kan ta stryk efter ett antal år. Man kan ha det som arbete. Många tittar på det. All sport är inte boxning eller MMA. Så vad är poängen? Vill du förbjuda sport?

       Varför ens prata om porr när man kan prata om respekt och kärlek och jämlikhet. Det väljer jag och många andra.

       Vet du ens vad som definierar en såkallad ”radikalfeminist”? Tillåt mig saxa från Wikipedia: ”Dess huvudsakliga tes är att den underordnade ställning feminismen menar att kvinnor har i samhället beror på att vi lever i ett patriarkat. Förledet radikal i radikalfeminism härrör från latinets rādīx, rot, och syftar på att radikalfeminismen i sin teoribildning söker roten eller ursprunget till kvinnors underordning och anser sig finna den i patriarkala relationer könen emellan.” Så så radikal är radikalfeminismen; det enda den utår ifrån är att kvinnan är underordnad mannen eftersom att vi lever i ett samhälle som är patriarkat, med andra ord att normen och utgångsläget alltid är mannens. Inte så värst radikalt utan ganska självklart, tycker du inte?

        Män tror att ”radikal” betyder ”extrem” när de talar om feminister. 🙂
        Men radikalfeminism är förstås något helt annat.

        Det finns en fortsättning på det här resonemanget – ”Det personliga är politiskt”. Hur ställer sig Libbstickan till det resonemanget? Det används ofta för att motivera att allt sexarbete (även det där inga kvinnor är inblandade, som i bögporr) är en uppvisning av patriarkatets förtryck av kvinnan. Logik?

       Att runka till kvinnor som blir utsatts för inspelad våldtäkt är inte en rättighet. När en kvinna i porrindustrin skriver på ett kontrakt finns det inga scener hon kan säga nej till, oavsett om det handlar om gruppsex eller analsex. Du kan inte köpa samtycke, samtycke är endast ett samtycke om ett nej är ett säkert svar, dvs inget tvång som dessa kontrakt är. Porrindustrin är en gigantisk prostitutionsring. Kvinnor inom porrindustrin tar varje år livet av sig och den statistiken ökar allt eftersom porren blir mer våldsam och lättillgänglig. Jag väljer att tro på kvinnors berättelser om hur porren traumatiserat dem för livet över en porrskadad man.

       https://fightthenewdrug.org/10-porn-stars-speak-openly-about-their-most-popular-scenes/

        Det är märkligt. Jag försvarar individens frihet att leva sitt liv såsom denne önskar så länge som det inte kränker andras frihet att göra samma sak. Att frivilligt delta i produktion av pornografi är något jag inkluderar i den friheten. Att inskränka det fria valet av yrke är något som du tycks förespråka och stödjer din argumentation på skrämmande nidbilder av en sektor av underhållningsindustrin.

        Förbud av produkterna och påförande av skuld och skam på konsumenterna av dessa – vad är detta? Medeltida katolicism? Det är i alla fall något väldigt religiöst över det hela.

        Jag kallar min inställning för jämställhetspositiv, då den främjar det fria valet av yrke för både män och kvinnor. Men det ser du ned på, för att du tror på några anekdoter på en suspekt hemsida.

        Kvinnornas ”vittnesmål” i din länk innehöll inga exempel på hur dessa skrivit under kontrakt som sedan tvingat dem att delta i oönskade saker, så det måste du ha läst någon annanstans.

        Var är alla rättsfall där porrbolagen stämts av tidigare anställda som tvingats till saker som inte framgått av kontrakten?

         Hur många tror du faktiskt väljer det ”yrket” helt frivilligt?

          Allihop. Det finns inte arbetstvång – det vore slaveri.

           Att man väljer något frivilligt kan vara för att man inte har något annat val. Det behöver inte innebära tvång.

           Tror du att många porrskådisar står och väljer mellan en heltidstjänst på kontor och att spela in porr? Konstigt då att inte fler heltidsarbetande kontorskvinnor byter till porr om det är ett så bra sätt att tjäna ännu mer pengar på ännu färre timmar.

           Skönt att kunna leva i en illusion på det sätt du väljer att göra, Henrik! Antar att du tycker att bli utsatt för trafficking är ett fritt val också?

           Henrik. Du lever verkligen i en skyddad mansvärld utan någon verklighetsuppfattning. Jag skrattar. Snälla utbilda dig! Läs på lite om porrindustrin mellan runken??

         Hemsidan är inte suspekt bara för att faktan som står där inte passar din världsbild och din agenda. Din inställning är endast jämställhetspositiv när det kommer till samma möjlighet för alla män att kunna runka till kvinnor som blir våldtagna. En ensam kvinna kommer aldrig att kunna stå upp mot en porrjätte. Sök hjälp för ditt kvinnohat.

          Agenda? Så du misstänker att jag har illasinnade planer på att göra något som skulle ställa till det för andra? Det låter som att du lider av paranoia. Inget ovanligt hos vänsterfolk. Min världsbild utgår från fakta – inte propaganda.

          Men dina argument fungerar inte på mig, för jag skäms inte över mina fria konsumtionsval.

          Du är dock den som hatar kvinnor. Du vill inskränka deras frihet och hindra dem från att nå sin fulla potential. Men du drar in män i detta, som du hetsar mot. Hets mot folkgrupp inkluderar kategorin kön också, bara så du vet.

          Kvinnorna som deltar i porr tjänar väl hyggligt och borde ha råd med en dyr advokat om det skulle behövas.

           Hindra kvinnor från att nå sin fulla potential som porrskådis? Jaja, vilken kvinnorättskämpe du är Henrik!…

         Hur många kvinnor tror du drömmer om att bli porrstjärna? Finns det en utbildning? Kollektivavtal? Fackförbund? Hur bestäms stjärnornas lön? Finns det ob? Semester? Föräldraledighet? Hur ses det på en kvinna som varit porrstjärna? Kan hon lämna yrket och bli tex en högt uppsatt chef? Det roliga är att män gärna ser det som ett arbete samtidigt som de aldrig skulle värdera en porrstjärna som mer än en porrstjärna.

          Jag ska tro så mycket här, jag förväntar mig nästan att bli religiös på kuppen. Många kvinnor drömmer om att bli porrstjärnor. Tusentals lever drömmen.

          Kvinnor som ger sig in i porrbranschen är självständiga kvinnor. Finns allt det där som du efterlyser som om det vore bra saker? Kanske i viss omfattning, jag vet inte. Men är man verkligen självständig om man behöver organisera sig i fackföreningar, inte förhandla lönen själv eller bindas av kollektivavtal? Som jag ser det är sånt begränsande av den personliga friheten – inte frihetsbefrämjande. Frihet är väl bland annat att kunna lämna ett jobb för ett annat när man vill?

          Den som är porrstjärna kan lämna yrket när hon vill. Att hon har gjort porr förr kanske hon skäms för, men det verkar mest vara porrhatarfeminister som håller det dåliga ryktet vid liv. Kompetens är ändå viktigast när det gäller konkurrensutsatt verksamhet. Att bli högt uppsatt chef direkt när man går in i en annan bransch är förstås synnerligen ovanligt.

          En porrstjärna är en porrstjärna rent professionellt så länge som hon är kvar i branschen. När hon byter bransch blir hon något annat. Det är i alla fall min uppfattning.

          Det finns rörelser som driver på för organisering och reglering, exempelvis spanska OTRAS. De har de inte lätt, eftersom olika sorters sexarbete är kriminaliserat eller motarbetat i olika länder. Bland annat genom den låga status yrkesarbetarna har i samhället i stort. Notering: det är du som använder ordet ”porrstjärna”, och därmed verkar du själv delta i glamouriseringen av sexarbetet. Om du tycker att jag uttrycker mig respektlöst gentemot porrskådespelare i mitt eget skrivande på Wikipedia, får du jättegärna korrigera saken. Där finns namn som ”Riley Reid”, ”Felicity Feline” och ”Suze Randall”. Fler är på gång.

       Den intressanta frågan när det gäller porr och porrindustrin är av vem för vem. Det är en industri som i mångt och mycket profiterar på svaga och utsatta grupper. Den predominanta målgruppen är män som med vilken annan upplevelseprodukt som helst vill få möjlighet att tillfredsställa fantasier och behov. Det går inte att bortse ifrån att kvinnor i större utsträckning far illa än männen och att fler män än kvinnor blir rika i branschen.

       Henrik ba ”det är en myt att våldsporr normaliseras” i en mening. I nästa ”porr är lättare att få tag på än någonsin”

       Ridå……

     SKÄMTAR DU???? 88% av porr innehåller våldsinslag, 50% verbala aggressioner. Gå in på valfri populär porrsida och de videos man möter där på startsidan och under ”most popular” är titlar som ”brutal ass punishment fat assed slut” ”slut getting f*cked so she cant walk” osv i all oändlighet.
     Populäraste kategorier (på dessa extremt vanliga sidor alltså, inte på någon obskyr plats på internet) är incest, gang bang, gagging osv osv osv.

      Läser du mina övriga inlägg förstår du att jag inte skämtar.

      Dina procentsatser är förstås bara vanlig falsk feministisk statistik som aldrig understöds av fakta. Porr produceras hela tiden och att 88 % av den samlade mängden porr producerad sedan starten för urminnes tider sedan tills nu skulle innehålla våldsinslag är helt enkelt inte mätbart.

      Sidorna som du menar har en incest-, gang bang- och gagging-porr som sitt populäraste material vet jag inget om. Kanske är det sidor du gillar att besöka, men jag har då aldrig hittat sånt själv. Gang bang innebär väl för övrigt inte våld?

       Gulligt att avfärda något som ”falsk feministisk statistik” utan att ha ett endaste enda belägg för att så skulle vara fallet (mer än att du tycker det känns som att det borde vara det?). Siffrorna är hämtade från en amerikansk studie av Bridges et al. ifrån 2010.
       Sidorna jag menar är bland annat P*rnhub (en av de mest besökta sidorna i Sverige).

        I studien (Aggression and Sexual Behavior in Best-Selling Pornography Videos: A Content Analysis Update) som du nämner läser vi redan i sammanfattningen: ”Targets most often showed pleasure or responded neutrally to the aggression.” Redan här tycker jag mycket av argumenten mot mina inlägg som förekommit här faller.

        Man har studerat 304 scener ur bästsäljande och mest uthyrda porrfilmer enligt listor från AVN vid tiden för studiens genomförande. Med n = 304 är studien väldigt liten, då tillgängligt material var mycket större då och är ännu större idag. Att dra slutsatsen att eftersom 88 % av dessa 304 scener innehöll våldsinslag så innehåller all porr våldsinslag i samma omfattning är förstås helt felaktigt och når inte ens till den svagvetenskapliga nivån som sociologi befinner sig på.

         Ja? Det är ju det som är problemet?
         Jag har arbetat på en jour som tar emot tjejer som utsatts för sexuellt våld. Väldigt många som upplevt våld under sex, blivit slagna, fått strypgrepp om halsen verbalt attackerade och hånade har mötts av oförstående från killarna när de konfronterat dem. ”Vadå, tjejer gillar ju sånt?” för att det är det som de ser i 88% av all porr. Vad gör det med killarnas syn på sex kvinnor och sex? Hur påverkar våldet de ser i samband med sexuell upphetsning deras tändningmönster?
         Tänk ett steg längre…
         Gå in på de största och vanligaste porrsidorna i Sverige i dag och se vad du möter för titlar och kategorier. Problemet GÅR inte att blunda för, trots att du försöker väldigt, väldigt, väldigt mycket.

        Henrik använder ordet ”feminist” som skällsord, så han vet förmodligen inte vad det betyder. Förmodligen är också Henrik en man strax över 55, som runkar till filmer på unga tjejer minst en gång om dagen. Henrik hoppas att dessa filmer kommer finnas kvar resten av hans livstid, vilket dom kommer! För det finns så många gubbar som Henrik som drömmer om det han inte kan få, och filmerna ger honom en kick. Han är sååååå beroende. Solklart. Ska du inte runka istället för att skämma ut dig med dina kassa kunskaper här i kommentarsfältet?

         Jag är själv feminst. Men inte socialistisk feminist eller radikalfeminist. Jag är individualistisk feminist.

         Inte heller är jag strax över 55 år. Jag är betydligt yngre än så.

         Beroende? Jag är beroende av syre, föda och vatten. Fler beroenden har jag inte.

          Jesus Henrik. Om du slutade vara så individualistisk kanske du skulle ha en bredare analysförmåga? Som förslag.

          Du är också fullkomligt och hopplöst dum i huvudet.

          Män som propagerar för att unga tjejer ska sälja sina kroppar till män att jucka av sig i och till och med spela in det på film för hela världen att se, ger i alla fall mig en äcklig bismak i munnen. Män som propagerar för detta och kallar sig ”feminister”…. Jösses, män är dårar.

         Siffrorna på antalet män som självdefinierar som feminister är 25, 40 eller 50 %. https://www.svd.se/svd-sifo-betydligt-farre-man-kallar-sig-feminister https://www.bbc.com/news/uk-politics-47006912 70 procent av männen konsumerar enligt FHM:s stora undersökning från 2017 pornografi. https://www.svd.se/70-procent-av-svenska-man-porrsurfar Det finns liberal (och sex/porr-positiv) feminism, vilket är den variant som jag själv anammar. Som av en händelse är jag strax över 55 år (hur gammal är du själv?). Frågan är vad Hanna har att säga till de 30 procent av kvinnorna som har någon sorts porrvana: https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/66f208e76acc4824a2bd6f1da981a969/pornografianvandning-sexuell-halsa.pdf

      88%? Läs gärna detta: https://www.adultpress.com.au/pornography-violence-busting-88-myth/ Eller detta: https://www.taylorfrancis.com/books/oa-mono/10.4324/9780429276125/aggression-pornography-eran-shor-kimberly-seida

      Senast jag var inne på XVideos fick jag inte det resultat du listar. Först på typ den tjugonde länken listades vad som kan klassificeras som ren våldspornografi. Det fanns enstaka inslag av våld eller aggression här och var i de översta 19, men det förklarar inte den här skillnaden i uppfattning mellan dig och mig. När jag nu surfar in ser jag en _femdom_-video som nummer 6. Nummer 32 har en bondage ”light” (silkesband som binder samman handlederna). Där är minst 3 videor med kvinnlig onani.

      På Pornhub är det just nu ungefär samma blandning. Video #15 är en BDSM-video (verkar kärleksfullt gjord) uppladdad av användaren AdoredHippie (samma kontoprofil som den bundna kvinnan i videon som för övrigt utsätts för vibrator på det rätta stället, med visst resultat). I nummer nio är det en kvinna som ägnar sig åt ”facesitting” på en man. Här finns minst en med James Dean, som emulerar Rocco Siffredis stil med aggression på utvalda ställen, här ganska nedtonat. Strypgrepp finns här och var, men även detta kan göras med finess och utan uppenbar våldsprägel. De rena våldsporrvideorna lyser denna gång med sin frånvaro på förstasidan.

      Jag negligerar inte att majoriteten av videorna antyder iscensättningar av manliga sexuella (dominans)fantasier av något slag. Den gang bang-video jag nu hittar på Pornhubs förstasida verkar ganska ren från våldsinslag, och hon verkar styra handlingarna. Läs förresten gärna den här artikeln: https://www.vice.com/en/article/bm9w7v/why-are-so-many-women-searching-for-ultra-violent-porn

    Nerijus Bilevicius den gamle godingen, verkade gilla filmer där unga flickor gjorde sig illa. (eller var nära att dö) Inte bara musik om att någon hjärtslag stiger i antal för det finns mindre luft att leverera … En ganska udda hobby som går lättare att förstå nu. I den mån det nu går.

  Finns det olika slags porr?
  Jag tycker att vissa dokusåpor kvalar in på porr.
  Sex. Pengar. Mm

  Har sett trailer på tv om dokusåpa med systrarna Graaf. Vem tusan är dom? F – kändisar?
  Trailern lockar nog inte så många?
  Sämsta jag sett.
  Eller….har tv så ont om nya program?
  Jag har sett dom på….tv4 morgon tv och just nu var dom efter fem.
  Åt vilket håll går tv4?

  Har ni sett dokumentären om puma, om inte, se den 🙂

   Jag råkade se en p-rulle med Puma. Fyyyyy hon var galen och spottade och spottade på alla kön. Inget sensuellt iaf eller något som gjorde mig sugen.

   Jourline; jag har skrivit till dig under inlägget om Dessie och Hajen.

    Har du släppts in här igen? Why?

     Lägg av, tycker det är så otroligt tråkigt med den där jargongen. Alla är lika välkomna om man håller god ton.

      Det är ju just det TRH inte gör. Därav moddades hon.

      Jag ställde en fråga, för en månad sen var hon blockad och nu är hon inställpt igen och jag undrar varför. Inget ont blod annat än att jag undrar, välsignades inte Hmm med ett helt inlägg tom.?

       Ok, det var en vänlig fråga.

       Jag tänker att det är bättre att du frågar CamCam om det då jag faktisk inte ens vet säkert själv varför jag blev blockad till att börja med än mindre varför jag inte längre är det. Jag har såklart mina funderingar om både det första och sista. Det verkar som att även bland kommentarerna rådde det olika åsikter om exakt vad det var jag var anklagad för.

       Finns en hel del att avhandla om den frågan men jag tycker att varken tid eller plats är så passande. Ska jag diskutera detta vidare så kommer det bli på en plast där jag är i kontroll över vad som släpps fram eller inte och det har jag inte här.

        Du är en man

        Camcam släppte på blockeringar för en tid sen, för alla.

        Varför du blockerades är väl inte alls svårt att räkna ut……

   Aldrig. Hon är så jävla äcklig.

  Ja porr är ett problem, speciellt jämnställdheten inom porren och att kvinnor alltid tjänar mer än männen enligt all tillgänglig statistik och muntliga berättelser. Mannen måste dessutom prestera och kan inte bara ligga där och stöna med läppglans.

  Porren är därför en stor mansfälla och detta är typiskt matriarkatet, att klaga på porren utan att någon gång ta upp faktumet med ekonomin för de stackars porraktörerna och männens låga löner. Skamligt är det av matriarkatet!

   Det är nog ett av de sämsta försök till att provocera som jag sett någonsin ?

    Va?

     Förlåt, vad var oklart?

      Du?

    Varför anser du att faktumet att kvinnor tjänar mera än män inom de pornografiska konstarterna vara ett provokationsförsök? För att du är en Matriarkatkärring som hatar sanningen?

    Eller vill du till varje pris tramsa bort ett faktum inom porren och hur männen utnyttjas?

     Absolut, männen utnyttjas. Det är säkert feministernas fel. Eller Gretas.

      Greta är väl ett bra exempel på feminism som gör något som kan vara till nytta för alla. Till skillnad mot CW och andra med dåligt CV inom feminism i praktiken.

      Att Greta utnyttjar en gratis sjötransport på en båt med manlig besättning ser jag inget ont i, nästa gång kanske det är tvärtom. Tycker det är gott gry i tjejen.

       Måste lägga till lite… Uttrycket Girlpower och mycket annat passar väldigt bra på denna tjejen.
       Men passar inte alls på IL och andra som ibland verkar ha fått den etiketten.

     Du Jesus, fun fact men det finns två och EXAKT TVÅ brancher där gemene kvinna tjänar bättre än gemene man: Som foto- eller cat walk-modell, och inom porren. Så nu vet du det.

      Nja. Kvinnlig porrskådis tjänar bättre än manlig porrskådis. Men de som tjänar mest pengar på porr är män, de är dock inte framför kameran..

       Män som spelar in gay-porr tjänar rätt bra.

      Som bloggare och influencers då?

      Sånt jävla uppenbart troll, ge hen inte luft

       Tack för din storartade ettiketeringsraseri!
       Jesus i rollen som gossebarnet till en mamma vilken var både oskuld och madonna gestaltar också något inom sektorn förblindande.

       Liksom Adam och Eva som enhet behandlar avdelningen inom filosofisk inavel, för i praktiken vilka hade deras barn sedan sex med … ?

       Det ligger mycket roll i dessa urgamla trollanden!

        Ok, kryp tillbaka under den sten där du här hemma nu. Hejdå!

         Rent onödigt sagt Ellie.

         Vad är det för sten du pratar om? 2000 års madonnadyrkan har inte gjort särskilt mycket för att lyfta upp betydelsen av kvinnlig sexualitet.

   Jag vet inte om du tror du är rolig eller seriös men visst, de kvinnliga skådespelarna tjänar mer än de manliga. Men det är fan i mig inga kvinnor som sitter och håvar in de riktigt stora pengarna som producenter, distributörer etc. Exempelvis MindGeek, driver bland annat P*ornHub, drivs och ägs bara av män…

    Bakom varje framgångsrik man så står en kvinna. Visste du inte det?
    Männen får ofta bära hundhuvudet för allt ont, men vad driver männens stora behov av att tjäna pengar, tro?

    Ska vi blunda för det?

     Er vilja att stoppa k*ken i allt så klart.

      Åhå, då är ju det ett handikapp i så fall!
      -Är det ok att alltid utnyttja handikappade?

       Är det ett handikapp att vilja ligga nu också? Vansinnet vet inga gränser.

        Ja heteromän som inte får ligga med kvinnor påstår sig ofta bli handikappade. Vansinnigt, som sagt.

      🙂
      För heteromän finns det bara en sak som är ”för extrem” för dem att stoppa k*ken i. Andra män. Allt annat går bra såsom lik, djur, barn, kvinnor, dammsugare…. osv osv

       Även där finns det undantag. Googla gärna Michael Vegas Pegging om du vågar… 😉

    Fefo kanske bara är målvakt för en kvinnlig ägare.
    Har du hört talas om en kvinnlig målvakt?
    -Nej här är det återigen nästan bara män på bottenskicktet som utnytjas, inte sällan av kvinnor.

    Har du hört talas om Kink.com? Där VD:n sedan 2017 heter Alison Boden (kvinna). Suze och Holly Randall? Bree Mills (och vad hon gjort med Girlsway och Adult Time)? Googla gärna.

   Och hos vilket kön tror du den största efterfrågan på porr ligger? Varför tror du utseendet på männen spelar i princip noll roll? Där har du ditt svar ??‍♀️

    Men det är klart, du tittar säkert hellre på Åke 67s snabel och håriga kagge och ser att han får mer betalt. Nä just det, ni MÄN vill se kvinnor.

     Nja, personligen kollar jag inte på porr. Det var väldigt länge sedan
     Men visst jag vill se på en kvinna känna höra och lukta, TV är så jävla fyrkantig och platt bara och jag kan inte se grejen med att använda den för sexuella ändamål. Har nog alldeless för bra fantasi för just det … men tack ändå.. Den tiden kanske kommer,

      Det tar ändå inte bort faktumet till varför kvinnor tjänar mer än män inom porr.

       Det beror på att männen har lättare att sälja sig än kvinnor, inte så mycket annat.

        Nej det beror på att kvinnor inte skulle ställa upp annars.

         Det är en exakt funktion av samma sak. Om du bara vill se det lite från ovan & inte spela så ovan. 🙂

        Fundera på hur männen och kvinnorna behandlas i porrfilmen och varför det inte är ombytta roller.

         Den allmänna filosofin bakom porren (som det verkar) är en fullständig stereotyp, kanske därför jag misslyckas med att finna njutning i porr.

         1 Män älskar kvinnor men vill känna sig starka.
         2 Män behöver kvinnor och kan inte känna sig starka utan kvinnor
         3 Där någonstans finns drivmotivet som gör att den billigare mannen kan sälja in ett köp, eller att se ned på kvinnor för att inte behöva göra avkall på sin egna förmåga och självbild av att vara stark och oberoende. (har en kommentar i modd som också belyser detta)
         4 Porren fyller en av dessa gluggarna gissar ja

          Vilket också ger det självklara svaret på frågan om kvinnomisshandel Det är bara svaga män som slår kvinnor

          Eller män som i situationen där och då inte har några andra sidor att ta till för att försvara sin egna självbild som den ”starke”.

         Heteroporren är såklart till för män. Man riktar ju till och med kameran så att varje porridiot ska kunna sätta sig in i och låtsas vara i den manlige porrskådisens position. Nästan bara den kvinnliga skådisen som filmas medan kameran undviker mannen. Heteroporr skildrar heteromäns sexualitet, inte kvinnors.

    Gissar att om det du skriver verkligen stämmer så beror det på att ingen av de största porrkonsumenterna kollar på männens utseende ändå, eller är intresserade av detta.

     Precis vad jag försöker få dig att förstå. Fundera nu på varför kvinnor tjänar mer. Och vilka kunderna till störta del är och vilka porr riktar sig till. Och så lägger du ihop det. Tada.

      Har som sagt en ganska begränsad egen erfarenhet kring porr, men har funderat en hel del över varför många andra verkar så oerhört intresserade av porr. Påstår mig inte ha någon högre kunskap om porr eller erfarenhet kring detta, utan kanske mer om övergripande funderingar kring området. Personligen gnullar jag hellre än att kolla på porr. Det är ganska ojämförbart.

       Varför gör du ett inlägg som ditt första om du varken tittar på porr eller har någon vidare kunskap om det?

       Hur kan du då tycka (för jag antar att det är just tycka du gör) att det faktum att männen i filmerna som tjänar mindre pengar än kvinnorna (flickorna?) är de som är utsatta?

       FYI hade männen knullat gratis ?

        För att jag är lika trött på den enkelsidiga och stereotypa debatten kring porr som porrerns stereotyp i sig självt. ganska enkelt va? Tittade på porr som ganska ung…

        Har nog en mer övergripande kunskap om porr, men eftersom jag inte är någon konsument kan jag heller inte veta hur mycket jag verkligen vet eller vad jag inte vet heller. Ty om porren är jag oskuld, men som du säkert vet måste man veta en hel del för att bli ”oskuld” också.

         Ja, den manliga debatten om porr har alltid varit ensidig och manligt stereotyp. Som det mesta annat i vårt samhälle utgår män enbart utifrån sin egen grupps perspektiv och har förvånansvärt svårt att sätta sig in i t.ex kvinnors, barns eller ”invandrares” perspektiv. Det är det som gör att män som grupp har blivit utvecklingsstörda.

        Gratis? Det undrar jag. Det hade i alla fall inte bekostat hälsokontrollerna eller inköpen av Viagra.

   Det vet väl vem som helst att män gör det för kvinnorna och kvinnorna gör det för pengarna? Är du så dum att du tror nåt annat? Enda anledningen att ni kan sitta och nöta stackars läppstiftet till kvinnor är pga pengarna, men inte nog med att dessa kvinnor är helt trasiga – skit i att betala också!

    Ja att män har lättare för att hora med sig själva och sälja sig är ju också den genuina grunden till att kunna köpa någon annan. Hela konceptet är inte alls självklart från början utan måste säljas i internt först, dvs viljan till att köpa någon är inte möjlig om inte själva idén till detta sålts in från första början.

    Det finns inga män som hatar kvinnor, de hatar sin underlägsenhet och hatar att verkligen Behöva kvinnor, då det står i kontrast med behovet att vara stor, oberoende och stark. Verkar det som.

    ”Trasiga kvinnor”… Mantrat hamras vidare på…

  Jag tycker LD borde ha med Erika Lust och diskutera med någon som är insatt i branschen och producerar feministisk porr samt exempelvis Puma Swede. Det blir lite mycket gissande och tyckande från de flesta i den här diskussionen eftersom få har någon egen erfarenhet från branschen.

   Vi diskuterar Erika Lust i morgondagens avsnitt av Dålig Stämning! Lyssna gärna. Kanske får du en ny bild av hennes agenda.

    Ni diskuterar henne men har inte med henne som gäst? Har hon möjlighet att bemöta det ni (med allra största trolighet) kommer att anklaga henne för?

  Jag är tjej och kollar på porr men absolut inte all typ av porr. Lägger ingen värdering i det!

   Du borde lägga värdering i det. Särskilt om du är tjej.

    Vilken värdering efterfrågas?

  Tips. Skriv om dramat som just nu utspelar sig mellan Josef Loco och hans ex (??) flickvän Josefin Ottosson. Båda kaosar lös på stories, har laddat upp och raderats en massa också

   Ingen bryr sig.

    Anonym, de har tillsammans nästan en halv miljon människor som följer dom, så jag skulle säga att rätt många bryr sig 🙂

   Loco behöver inte uppmärksamhet.

   Vad gjorde dom sa du? Kaosar lös

  Tycker man märker på folk om de är porrskadade och för mig iaf är det avtändande och en röd flagga. Känner kanske att det är lite av en drog man bör nyttja varsamt eller inte alls.

  OT: Biancas behov av att ständigt ”call out” företag? Varför inte bara skriva till företaget?

   Jag tror hon tycker att hon är cool och modig som vågar kritisera företag öppet. Själv ser jag bara en person som fått hybris och är självbelåten.

    Exakt! Håller helt med dig. Börjar bli smått trött på hennes tjat.

  Ninja Thyberg har en del att säga i ämnet för den som är intresserad.

   Äntligen kommer Ninja Thybergs namn upp i tråden! I skrivande stund har ”Pleasure” äntligen haft svensk premiär. Den har omgetts av många diskussioner. Ganska få som är så enkelriktade som delar av det här kommentarsfältet.

  Traci Lords biografi ”Nattens barn” är läsvärd om man vill ha en inblick i porrbranschen. Jag tror inte att det skett några större förbättringar sen mitten av 1980-talet, tyvärr.

  Jag tycker det jobbigaste är att uppfostra barn i strömmen av porr. Jag har tonårskillar och tjatar hål i huvudet på dem hur de måste behandla tjejer. De matas med porr och verkligheten är ju en annan och jag är livrädd för att de ska missa signalerna hos tjejer och ta i för hårt eller vilja prova analt eller något annat innan de tillsammans provat sig fram vad de gillar. Det är jättesvårt; och då drar jag mig inte för pinsamma samtal som vi har haft en hel del…

   Tänk om fler vore som du!

  Har aldrig legat med någon så ser på porr ibland. Fokuserar aldrig på hur porren skulle förstöra min syn på sex – fokuserar på den snygga killen istället.

   Ser man någonsin en snygg kille inom porren? Visst ibland men fan inte ofta alltså. Oftast ser man inte ansiktet på karln utan bara underkroppen. Men kvinnan ska man se hela. Tycker iaf den mesta porren är skapad för att behaga det manliga ögat.

    Det gör jag verkligen. Lägger på minnet vad de heter och kollar på dem.

     Ha ha, grattis har aldrig sett en snygg man i någon porrfilm. Kanske mest för att jag tittar på tok för lite och inte heller har den direkta förmågan att tycka män är snygga. Ögonen faller på annat 🙂

      Visst är det så Jesus. På Gud kanske?

       En Gudinna om jag får be…

       Annars får det va, min fantasi är antagligen ganska bra.

      Xander Corvus, James Deen och Michael Vegas är tre namn som nämns ibland.

  Orkar inte ens läsa allting, räckte att kolla på bilden, Fett äcklig !

   Precis som du då

  Jag känner mig inte alls nog insatt i porren för att gå in i en diskussion tyvärr.

  Jag undrar, ni som är mer insatta. Hur ser ni på exempelvis camshows, tror ni att de som sänder dessa shower är lika utsatta som de i porrfilmer?

   Schh….säg inte sådär…feministerna vill inte förlora debatten.

    Feministerna? Snarare människor med högre IQ som tänker längre än till att ”jag är kåt och vill komma”. Så tänker nämligen apor också ☺️ Sen hur konsekvenserna blir för någon annan tänker man inte på när man har lägre IQ!
    Trevlig kväll!

     Män har uppenbarligen inte intelligens nog att förstå att alla kvinnor som t.ex är emot porr, emot ojämställdhet, emot rasism, sexköp, våld eller emot något annat manligt lågbegåvat beteende, inte är feminister. Otroligt töntigt att skrika ”radikalfeminist” så fort en eller flera kvinnor påvisar mäns sexism, rasism eller liknande underutvecklade beteende.

   Det beror ju på. Tror du en prostituerad utan hallick säljer sig frivilligt? Kan det finnas orsaker bakom?

  Var har Anna Book tagit vägen? Hennes insta har varit borttagen länge nu!

   Hon står i kö till Ikeas julbord.

    🙂

  Var ska gränsen dras då? Ska sexnoveller också censureras? För de skulle ju i förlängningen också kunna leda till att ens fantasier realiseras om man nu ska vara ärlig. Vem avgör vad som är rumsrent? Är hentai med människoaktiga kaniner farligt att visa?

   Undrar samma sak faktiskt. Inser också att det inte går att förbjuda porr just av dessa anledningar, för man kan inte polisa folk i sina hem och i sänghalmen.

    Fast det är tyvärr det man kan. Det är det som är så hemskt.

  LD drar som vanligt påståenden ur röven. Hon kan inte visa källa på att majoriteten porrskådisar far illa (särskilt som en betydande del av all porr är amatörporr). Sluta ge denna okunniga och obildade fanatiker uppmärksamhet. Stop making stupid people famous.

   Hur stor del av amatörporr är hämndporr?

    Ingen aning. Har du?

     Nej jag frågade. Jag har själv inga siffror och jag gissar att det så klart är ett stort mörkertal. Jag själv tänder mer på amatörporr än ”vanlig” porr men vill helst inte titta då det inte finns någon garanti för att båda är med på att filmen ligger uppe.

     Jag tror bara inte att man kan påstå att ingen far illa av amatörporr, speciellt eftersom man inte vet om den är upplagd med bådas samtycke. Tyvärr är hämndporr riktigt ”populärt”.

      Påstår inte alls att ingen far illa i amatörporr, det jag är ute efter är att vi inte vet. Och vet man inte är det rätt dumt att uttala sig som LD gör, det är uppenbart att hon hittar på saker som låter bra utifrån hennes politiska agenda.

       Jaha. Jag tolkade ”Hon kan inte visa källa på att majoriteten porrskådisar far illa (särskilt som en betydande del av all porr är amatörporr).” som att du menade att de i amatörporr inte far illa likt de i vanlig porr.

       (Man ska också komma ihåg att mycket av det vi ser som amatörporr är vanlig porr inspelad som amatör med vanliga porrskådisar, just för att genren lockar många)

       Äsch, sanningen är ju vad den är. Om kvinnor far illa eller inte i heteroporren och prostitutionen? Såklart de gör och det visar många studier men ingen man bryr sig. Det är helt meningslöst för kvinnor att diskutera porr med män. Hur mycket fakta och statistik som än finns, så skiter män i det eftersom de till varje pris vill kunna fortsätta att dra frenetiskt i masken mellan benen. Och titta på kvinnoförnedrande porr samtidigt. Det är ett nytt ”livsviktigt behov” som män påstår sig ha fått de senaste decennierna. 🙂

        Och inse att det inte existerar någon ”amatörporr”. Hur naiva är ni? Självklart är detta porrskådisar som spelar amatörer.

         Det är samma sak med såna där sexfestivaler runt om i Europa. Där heterofolk samlas och alla har sex med alla på tex stränder och liknande. Männen som deltar i detta intalar och inbillar sig själva att det fåtal kvinnor som deltar i detta spektakel, INTE är prostituerade kvinnor som hyrts in för detta. Men det är det förstås. Manligt önsketänkande har inget med sanningen att göra.

         Det finns amatörporr men majoriteten av den är så kallad hämndporr vilket gör att det absolut inte är etiskt försvarbart.

         Inte alla. Kolla gärna in kontot ”Alchemistsporn” på XVideos.

  Sjukt intressanta kommentarer på detta inlägg (börjar under ”E” den 27e oktober). Diskuterar sociologi och trender, hade gärna diskuterat det mer, så himla intressant! Någon som har tankar om det?

  Jag vågar knappt skriva här att jag älskar porr. Jag har rötter från ett land i MÖ och med det som kontrast är jag sååå glad att leva i ett land där sexualiteten är fri. Där män och kvinnor får ha sex, får titta på sex och tom ha sex inför andra om de så vill. Det är så det ska vara. Jag tror att ingenting mår bra av att vara på den svarta marknaden. Inte heller porr. Därför ska det fortsatt vara legalt att både se på porr och jobba med porr utan att storebror lägger sig i. Vi människor är och ska alltid vara autonoma över våra egna kroppar och vår sexualitet.

   Håller verkligen med. Förbud löser ingenting, bättre att uppmuntra, informera och skapa förutsättningar för alla att kunna välja fritt i livet.

    Ja men dom drabbade i porrindustrin. Tänker ni inte på dom. Som blir förstörda och många orkar inte leva. Tänk länge änn näsan räcker.

     De drabbade vadå?

     Ett problem med porrindystrin (nu spekulerar jag) är att en del som går in i den redan bär på tunga erfarenheter där porrindustrin blir ett självskadebeteende. Dessa och många fler far säkert illa. En del far säkert illa av stigmat att jobba i industrin. Men det finns barn som far illa av att gå i skolan…

    Förbud? Är det ditt synsätt för att du stöttar en vidrig industri? Är det så det känns bättre när du runkar att du tänker att ingen ska få förbjuda dig. ?

     Du kör på du Hanna! Kämpa!

     ”Vidrig industri”. Källa på det?

   Det är väl bara schysst att du hittat något du tycker om!

   I Sverige behöver du inte vara rädd för att skriva att du älskar pornografi eller heterosex. I Sverige behöver man bara vara rädd för att skriva att man hatar porr och heterosex. Det är det värsta en människa, och då särskilt en kvinna, kan säga i den här världen. Men nu har jag sagt det och jag står för det alla dagar i veckan. 🙂

    Tack för att du är ärlig. Så länge du inte vill att alla ska ha samma åsikt som du, är jag tacksam. 🙂

  Jag gillar inte kommentaren om att killar håller på med hämndporr och publicerar utan tjejens vetskap. Tycker det borde stå ”människor använder sig av hämndporr och publicerar mot andra parterns vilja/vetskap”. För kvinnor håller också på med sånt. Min bästa tjejkompis gjorde det hela tiden förut (kanske gör det än idag också) men eftersom hon var tjej så var det ingen som tog det allvarligt.

   Ja såklart. Du vet en tjej som gör det och då måste vi andra såklart tänka oss för och skriva att alla gör det. Att det sen är flest kvinnor och barn som utsätts av män även i detta ämne det spelar ingen roll ??‍♀️

   Inte alls ovanligt att värdet av kvinnors och mäns sexuella uttryck ses på helt olika sätt precis som du beskriver. Detta säger också något om normer och dess icke linjäritet.

  Förlåt för helt OT men hur anmäle man någon för smygreklam?

  Det människan kan få obegränsat av kommer människan att utnyttja. Vi har några grundläggande behov som människor (förenklat): Att äta, att dricka, att göra våra behov (kissa, bajsa) och så att ha sex.
  Sex är ett enormt starkt behov hos dom allra flesta under olika faser i livet… Likväl som människan, åtminstone i många länder, har obegränsad tillgång till mat. Har också människan obegränsad tillgång till internet och då alltså porr.

  Människor som envisas med att det är helt normalt att titta på porr flera gånger i veckan, och kanske tom per dag, är beroende. Det är lika beroendeframkallande för hjärnan som god mat, socker, alkohol och droger. Ändå ska det normaliseras? Självklart har porr påverkan på människan, det är ändå ett ganska nytt fenomen att ha sådan tillgång som vi har idag till porr. För bara 40 år sen hade man tur om man fick tag i en porrtidning. Så hur detta utvecklar sig och den faktiska påverkan är ju ännu rätt okänt på lång sikt.
  Att vara intresserad av sex är i sig inget konstigt, men att tro att strypsex, gruppsex med våldsamma inslag, att trycka in kuken i kvinnors halsar med mera, är normalt och något man gör varje kväll med frugan/tjejen?
  Ni som tror att inte människor blir påverkade av detta lurar fan er själva. Förmodligen är ni beroende av porr.
  Sen att man som kvinna bara ska acceptera att ”alla män tittar på porr”, är bara det sjukaste jag hört. Är bara porrskadade män som säger så.
  Stå på er! Gillar man inte porr i en relation så acceptera fan inte det, då gör man övergrepp på sig själv. Han kan välja att skaffa en annan kvinna om det inte passar.

   Räcker med att prata med mina systrar i tonåren och deras vänner gällande vad grabbarna i ålder de har sex med vill göra med dem…. Fy fan vad skadade dem är, både pojkarna och flickorna. Missionären eller mjuka händer det hade de liksom aldrig upplevt.

   Hanna Bra skrivet!

    Exakt Hanna! Tack för din nyanserade, pålästa och informativa kommentar.

   det finns inget som heter porrberoende.

  Alltså tycker LD i många andra frågor framstår som hyfsat nyanserad men ställer mig mycket tveksam till adjektivet ”påläst” i just det här sammanhanget.

  Jag är helt klart för porr, det räddade mig från en destruktiv relation och hjälpte mig att hitta mina kinks och leva ut dessa. Finns en massa etiskt producerat material, (se tex. feministpornguidepunktcom) om man inte litar amatörmaterialet som ligger ute på div sajter.

  Tycker att det florerar en mängd vanföreställningar och tramsrykten (analskadade tonårstjejer, porrskadade våldsfixerade killar osv) i den här debatten. De i min bekantskapskrets (gäller speciellt yngre kvinnor som brukar anses som extra utsatta) som själva konsumerat, producerat eller agerat är de som är mest säkra på vad de tänder på och bäst på att kommunicera och leva ut det. Ett jätteproblem med kvinnlig sexualitet är att vi traditionellt för vår egen säkerhet alltid uppmuntrats till att ”sätta gränser” och lära oss att ”säga nej”. Det är en helt bisarr uppmaning om en inte först får lära sig vad en tänder på. Min erfarenhet, liksom väldigt många andras (nej, självklart inte allas) är att det sker bäst ensam och ingen partner finns där som distraherar och förvirrar en med egna önskemål och där kan visuella berättelser verkligen fylla en funktion.

  Jag har själv producerat, agerat i och spridit en del hemmagjort amatörmaterial. Tycker därför att det är lite tjatigt att bilden som sprids fortfarande antingen är den om den glada horan eller den om den självskadande traumatiserade trasdockan. Tror majoriteten varken är det ena eller andra, förmodligen någon som vid något tillfälle i livet känt sig lite exhibitionistiskt lagd o tänkt ”vad fan gör det här om 100 år” och kört. Men sånt säljer ju inga självbiografier.

  OBS – precis som i ALLA ANDRA sammanhang där arbetsköpare konsumerar arbetssäljares tjänster riskerar den ekonomiskt svagare parten att utnyttjas och exploateras. Det är naturligtvis extremt problematiskt och därför är det livsviktigt att stigmat kring olika typer av sexarbete hävs.

   Utan att känna dig så måste jag säga att kombinationen ”räddade mig från destruktiv relation” och ”hjälpte mig att hitta mina kinks” indikerar att du har en bit kvar till sexualiteten.

    ”Sexualiteten”? I bestämd form. LOL.

  Jag såg Hot Girls Wanted för några år sedan. Sevärd.
  Rekommenderar även antipornography.org
  ”Welcome to AntiPornography.org, a nonprofit organization and a website full of helpful resources on the devastating harms of pornography, prostitution, sex trafficking and sexual slavery. Hopefully you will use these resources to become better educated, as well as become inspired to help out with the cause yourself. Your help is needed to make the world a better place for everyone!
  We have over 40 powerful anti-porn, anti-prostitution & anti-sex slavery documentaries, 200 videos, 100 pages of helpful information, and 100 personal harm stories, so there is a lot to check out here.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *