Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

522 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad är era bästa onanitips?

   Satisfying pro ??

    Porr

     ?????

      ???? Vafan menar du med det? ’åh gud vad äckligt att kolla på SEX då man gör nåt sexuellt? Fan fantiserar du om då kexchoklad 3 för 10 på Ica eller.

       Tråkigt att porr blivit så pass normaliserat att du inte kan föreställa dig att man kan tillfredställa sig själv utan att se på inspelad prostitution samtidigt

        Men herregud vem kollar på annat än amatörporr då? Sin egen porr som man spelat in med sin kille? Va inte så jävla trångsynt.

         Många. Våldsam sådan är väl typ det mest populära? Är helt ok med amatörgjord men då uppstår ju frågor som om alla faktiskt samtyckt till att lägga ut videor osv. Kanske inte rätt tillfälle för den diskussionen nu.

          Jo men det får väl stå för dom då, som kollar på våldsam porr. Har väl inget med mitt porrtittande att göra.

           Men porr generellt är problematiskt. Ingen bryr väl sig om vad du som individ gör? #inteallamän osv ?

           Klart porr kan vara problematiskt, men det kan också vara oproblematiskt. Det är min poäng. Jag skrev ursprungskommentaren ’porr’ där jag utgår ifrån mig själv och vad som är najs att använda sig av då man onanerar.

           -Bli är ett snabbt transportmedel.
           -Nej det är det inte alls. Min bil går faktiskt bara i 30!

        Well, att porr är så pass normaliserat kan kanske bero på att det alltid har funnits. Ända sedan vi lärde oss att måla och skriva (alltså typ stenåldern) så har porr funnits.
        Det är rätt så svårt att ta ifrån oss ett sådan inarbetat begär.

         Jo, har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Att problematisera mainstream porr är ju att likställa med att problematisera skräpmat. Det är väl självklart för alla att porr inspelat på problematiska grunder är dåligt men det innebär inte att det inte finns porr som man kan konsumera som är oproblematisk.

         Som att det såklart finns bra mat att konsumera även fast skräpmat finns tillgängligt. För vi har ju alla behovet.

       Den största mängd porr som konsumeras är inte inspelad av den som konsumerar den ? Man kan inte betala för ett samtycke. Betalt samtycke är inget samtycke. Porr är betalt övergrepp. Hur mycket mainstream porr skulle existerat om kvinnorna i filmerna inte fått betalt tror du?

        Men vem fan kollar på mainstream porr?

         Väldigt många. Därav benämningen ”main stream”.

          Haha snyggt.
          Men som sagt innan, det får väl stå för dom.

           Tack haha. Men jag står fast vid att porr är skit. Även om det finns några få undantag. Nu är min man inte intresserad av porr alls. Men jag sa till han att skulle han vara det får vi byta porr med grannarna. Snacka om närproducerad porr ?♻️

       Alltså jag delar ovanstående åsikt om professionell porr (om den inte är gjord för kvinnor eller ”etisk”) men fan vad jag skrattade åt kexchokladen ?

       Du är dum på riktigt va?

        Tråkigt att du tror att en oliksinnad är dum.

        Du får gärna utveckla.

         Är väl på sin plats att du är den som gärna får utveckla fröken hoppa in med en dum kommentar utan substans.

          Fanns mycket substans i min kommentar. Dock ser jag inte hur den säger något om min intelligensnivå.

           ’Du är dum påriktigt va’ är väl en ganska platt kommentar. Du bidrar noll till diskussionen så som sagt: utveckla gärna, om du vill delta. Annars kan vi ju lämna det här för då har du inte så mycket att säga som är av värde, som sagt.

           Fast det var ju inte jag som kom med det påståendet utan det var någon som skrev det under min kommentar ?‍♀️

           Det är förvirrande med massa olika anonyma kommentarer att veta vem som är vem. Antog att kommentaren ’du får gärna utveckla’ var riktad till kommentaren 23.30. Jävla virrvarr detta.

        Fanns mycket substans i min kommentar. Dock ser jag inte hur den säger något om min intelligensnivå.

       Blev orimligt sugen på kexchoklad nu och allt är stängt. Attans! Ska kanske ta en solosession istället ?

        Gick också igång på ’3 för 1’.

        Ta en kexchoklad och titta på porr

         Porr äcklar mig men överväger att köta till Statoil trotts att jag redan klämpt ett paket glass ?

    Alltså jag förstår verkligen inte grejen med den. Visst den gör det den ska, så att säga, men verkligen bara det. Och det tar typ 2 sekunder. Sedan ligger man där med världens antiklimax haha. Men det kanske bara är jag.

    Tips vad gör du med den??? Brukar känna samma som nedan blir lite antiklimax nästan

    Jag tycker att mina fingrar är bättre än d s

    Ja Herregud vilken kraftfull mackapär. Hej sprutorgastm! Öppnade en helt ny orgasmvärld! Wow

    Är Satisfying pro 2 next generation bra? Det är den första som kommer upp när man googlar. Funderar på att köpa den ? Eller är den någon annan version som är bättre?

     Om jag var du så skulle jag börja med att köpa satisfyer one night stand för att ta reda på om du ens gillar den typen av leksak. Den är en engångs-satisfyee som har batteritid på 30 minuter och sen är den använd, kostar runt 70 kronor. Själv köpte jag en satisfyer för flera hundra som bara blev liggandes för att jag inte alls tyckte att den typen av stimulans var något för mig. Hört många som hyllar den men lika många som är besvikna. Ett tips, trots att jag ogillar slit och släng generellt.

      Alltså. Det är ju väldigt speciellt. Jag gillade. Men jag kan förstå att folk tycker det blir för mkt. Den är rejäl alltså. Väldigt intensiv och man kommer typ på mindre än en minut.

       Jag kom inte alls med den. Och då brukar jag komma med andra leksaker typ rabbit.

      Mshop säljer för 199 kr nu under helgen. Tips

   Men vad är det för tips du söker, hur man pullar? Gräv runt tills det känns bra eller läs varenda ös där satisfyern hyllas. Eller kolla recensioner på leksaker online. Förstår inte hur den frågan kändes rätt att ta på detta ”forum”…

    Äsch det är Ös, låt oss kvinnor få prata lite sex ibland 🙂

     Men att prata sex är en grej, att fråga hur en människa ska tillfredtälla sig själv som om det vore raketforskning är en annan. Tror hon att någon i ös sitter på något nytt? Det är leksaker, porr och duschmunstycke som alla tydligen kommit fram till. Ingen sitter på någon hemlis. Det fins nerver: stimulera dem.

     Aldrig hört en man fråga hur man runkar…

     Håller med! Jag själv hade ett jävla ligg natten som var nu och jag har till och med svårt att sitta ordentligt i soffan. Men fan, det var as skönt ?

   Duschslangen.

    Älskar duschslangen! Ligga ned i badkaret , tänka dom snuskigaste fantasierna man kan se sig i.

   Tänker alltid att det är en man som vill ha runkmaterial när den frågan dyker upp

    Word! Märks hur mycket creeps som hänger här ?

     Lugn nu.

    Då finns det ju mycket bättre sätt än kommentarerna här. Tråkigt att folk ska tro att det är en man som undrar när det gäller kvinnors sexualitet.

     Ja det är så tråkigt att kvinnor inte får prata om sex eller vara intresserade av sex utan att skammas.

     Håller med, men tyvärr ser ju verkligheten ut så

   Kolla in Petter i så mycket bättre ??? Hur kan jag missat hur sexig hän är? Han är som en uppdaterad version av mitt ex ?

    … OoOOookeeej ?

     Va?! Tycker du inte han är sexig? Har så svårt att inte se honom i en sexuell situation när jag ser honom framföra sin låt ??

    Han har LÄTT Sveriges sexigaste röst iaf!

   Handen

   Magic wand

   Sätt en elvisp med största vispen på emot dina jeans, snälla bara prova o kommentera här sen. Kom ihåg var ni läste detta (SNÄLLA BARA GÖR DET).

  hej allihopa. vad har ni gjort idag?

   Jag tog vara på solen och åkte till stallet, så härligt väder ?

   Dammsugit och vilat 🙂 du?

    läst hela dagen lång

   Synundersökning och letat nya glasögon.

   Åkt turskidor och druckit kaffe under en tall!

  Hur får man liv i ett förhållande?

   Date nights?

   På vilket sätt?

   Jag tror att man måste kämpa och påminna sig själv om att det ibland blir torrt och tråkigt. Huvudsaken är att man håller ut för snart vänder det igen. Förhållanden går upp och ned.
   Kanske köpa massa gott och se en film varje helg? Kolla en serie och diskutera den? Baka tillsammans och prata? Spela tv-spel? Åka på en weekend?
   Det bästa är att ”förebygga” svackorna genom att kontinuerligt hitta på småsaker i vardagen, något så enkelt som att plocka ut disken eller laga maten tillsammans, det är limmet som håller oss fastklibbade när tråkigare tider gör sig påminda.

    Tips för när man redan är i en svacka? Vi har spenderat väldigt mycket tid ihop det senaste halvåret, men inte kvalitativt och vi har bestämt oss för att testa med mer dates och aktiviteter på eget håll, för att både få upp glädjen i att ses men också för att försöka förälska sig lite mer i varandra igen, eller vad man ska säga. Hur gör man det bäst? Tips på aktiviteter? Vi är båda kring 30.

    Tanken är väl att det förhoppningsvis sen ska kunna gå över till fortsatta date nights och de ”lim-aktiviteter” som du nämner.

     Vi är i samma sits. Vi har googlat frågor typ ”questions to ask a date”. Var lite sådär i början men det får verkligen igång en konversation. Åk på spa eller vad ni gillar. Sen kan jag varmt rekommendera parterapi. Man behöver inte ha ett konkret problem men bättre kommunikation hjälper alltid ❤️

     Det är jättebra att ni kämpar, bara där är 90% av arbetet avklarat. Ni har uppenbarligen rätt attityd och ser att ni kommer ut ur svackan tillsammans hellre än på varsitt håll.

     Jag ska vara ärlig: ibland känns det helt hopplöst. Lite så att man ifrågasätter om det ens är värt det att försöka. Men det är det alltid. Bara vetskapen om att båda gett relationen en ärlig chans kan föra två männisnor närmre varandra.

     Bråkar ni mycket? Går ni runt och irriterar er på småsaker? Känns det jobbigt när din partner kommer hem från jobbet?

     Såhär har vi hanterat det i vår relation (när vi gled ifrån varandra):
     1. Börja smsa hjärtan, skriv ”älskar dig” spontant, skicka mms på något som påminner om din partner. Detta är mer för att ni ska känna er trygga att kommunicera igen.

     2. Köp presenter till varandra. Strumpor, en ros, en Alladinask eller bara en subwaymacka.

     3. Spring alltid fram till dörren när han kommer hem. Le stort och krama hårt. Att komma hem är alltid skönt efter en lång dag och du vill att han associerar dig med känslan av fritid, nedvarvning, frizon, glädje och längtan. Du = hemmets trygghet.

     4. När du kokar te/kaffe, ta med en kopp till honom också utan att fråga. Min man gör alltid så och det gjorde mig alltid glad. Nu hör jag också så. Kom med ett glas vatten när han ligger däckad på soffan etc. Snart gör han samma sak.

     Lite större saker ni kan göra:

     1. Gå på bio en tråkig tisdag efter jobbet. Ta sen en varm choklad och åk hem tillsammans. Diskutera filmen på bussen/bilen.

     2. Bowla, spela biljard, gå till arkadhallen och bara lek som småbarn. Ät något gott efteråt. Regeln är att du ska vara där när han har kul, vi människor känner oss trygga med de vi har kul med.

     3. Välj en serie och så ser ni ett avsnitt per kväll innan ni lägger er. Sen kan ni prata om händelserna i sängen. Det får gärna vara mörkt och inga telefoner.

     4. Fråga om hjälp och råd. Släpp in honom i ditt liv. Det är lätt att man slutar prata om det som tynger ned en när man glidit isär en period.

     5. Bestäm att ni ska boka en resa och så ska ni kolla runt lite innan ni bokar. Skicka förslag på resmål via sms och bilder via mms. Prata om hur härligt det ska bli att åka någonstans och allt ni vill uppleva. Bestäm sedan en plats och boka. Prata sen om allt kul ni ska göra när ni väl är framme.

     6. Handla och laga mat tillsammans.

     7. Var intima. Kramas, mys, lägg ditt huvud i hans knä när ni skrollar på telefonerna, pussas alltid hej och hejdå, godnatt kram, massera varandra, lek med hans hår osv. Sex kommer när man är trygg, det ska inte vara mekaniskt och något ni bara vill få överstökat.

     Prataaaaaa om alllllllt! Kramas och umgås. Ju mer ni skrattar och öppnar upp er igen desto lättare är det att hitta tillbaka till rutinerna. Massssssa lycka till ♡♡♡♡♡♡♡♡

      Vilka bra tips! ?

      Stort tack!! Jag uppskattar tipsen jättemycket! ? Jag hoppas att vi kan styra det på rätt köl!

       Massa lycka till ♡

      Gör så att han känner sig sedd
      Han
      Han
      Han, han han….

      Tänker att du menar tvärtom också! Lät lite femtiotal 😉

     Svar i modd 🙁 lite för långt och utförligt kanske.

      Vet inte men tror att man kanske ska försöka ha sex mer? Man blir ju alltid lite extrakär i sin sambo efter man legat. Och kanske prata om det efteråt? Typ fan vad najs Dick du har ändå hehe love u

     Det är jättebra att ni kämpar, bara där är 90% av arbetet avklarat. Ni har uppenbarligen rätt attityd och ser att ni kommer ut ur svackan tillsammans hellre än på varsitt håll.

     Jag ska vara ärlig: ibland känns det helt hopplöst. Lite så att man ifrågasätter om det ens är värt det att försöka. Men det är det alltid. Bara vetskapen om att båda gett relationen en ärlig chans kan föra två männisnor närmre varandra.

     Bråkar ni mycket? Går ni runt och irriterar er på småsaker? Känns det jobbigt när din partner kommer hem från jobbet?

     Såhär har vi hanterat det i vår relation (när vi gled ifrån varandra):
     1. Börja smsa hjärtan, skriv ”älskar dig” spontant, skicka mms på något som påminner om din partner. Detta är mer för att ni ska känna er trygga att kommunicera igen.

     2. Köp presenter till varandra. Strumpor, en ros, en Alladinask eller bara en subwaymacka.

     3. Spring alltid fram till dörren när han kommer hem. Le stort och krama hårt. Att komma hem är alltid skönt efter en lång dag och du vill att han associerar dig med känslan av fritid, nedvarvning, frizon, glädje och längtan. Du = hemmets trygghet.

     4. När du kokar te/kaffe, ta med en kopp till honom också utan att fråga. Min man gör alltid så och det gjorde mig alltid glad. Nu hör jag också så. Kom med ett glas vatten när han ligger däckad på soffan etc. Snart gör han samma sak.

     Lite större saker ni kan göra:

     1. Gå på bio en tråkig tisdag efter jobbet. Ta sen en varm choklad och åk hem tillsammans. Diskutera filmen på bussen/bilen.

     2. Bowla, spela biljard, gå till arkadhallen och bara lek som småbarn. Ät något gott efteråt. Regeln är att du ska vara där när han har kul, vi människor känner oss trygga med de vi har kul med.

     3. Välj en serie och så ser ni ett avsnitt per kväll innan ni lägger er. Sen kan ni prata om händelserna i sängen. Det får gärna vara mörkt och inga telefoner.

     4. Fråga om hjälp och råd. Släpp in honom i ditt liv. Det är lätt att man slutar prata om det som tynger ned en när man glidit isär en period.

     5. Bestäm att ni ska boka en resa och så ska ni kolla runt lite innan ni bokar. Skicka förslag på resmål via sms och bilder via mms. Prata om hur härligt det ska bli att åka någonstans och allt ni vill uppleva. Bestäm sedan en plats och boka. Prata sen om allt kul ni ska göra när ni väl är framme.

     6. Handla och laga mat tillsammans.

     7. Var intima. Kramas, mys, lägg ditt huvud i hans knä när ni skrollar på telefonerna, pussas alltid hej och hejdå, godnatt kram, massera varandra, lek med hans hår osv. Sex kommer när man är trygg, det ska inte vara mekaniskt och något ni bara vill få överstökat.

     Prataaaaaa om alllllllt! Kramas och umgås. Ju mer ni skrattar och öppnar upp er igen desto lättare är det att hitta tillbaka till rutinerna. Massssssa lycka till ♡♡♡♡♡

      Stort tack!! Vilka fina tips ? Jag hoppas att vi kan styra det på rätt köl! Så fint av både dig och andra anonym att ta er tiden! Ni är bäst!

  Den starkt övertygade veganen Ida Warg köpte helt okommenterat en chanelväska i kalvskinn förra veckan… Tycker hon är en sån jävla hypocrite jag orkar inte med henne.

   Hon har ju sagt flera gånger att hon inte är vegan utan endast äter växtbaserat.

    Så hon gör det alltså enbart av egoistiska skäl då, men skiter i djuren och miljön? Känns ju som att det finns bättre människor att inspireras av i så fall. Varför köpa en massa onödiga saker där djur har dödats och plågats? Då känns det mer reko med personer som äter ekologiskt, bra, svenskt kött ibland men inte köper onödiga produkter gjorda av döda djur. Det är trots allt viktigare att äta än att skaffa en massa onödiga prylar. Heder åt dem som väljer bort onödiga konsumtions-prylar.

     Men ooookeeeej, låt henne göra det av egoistiska skäl då och gör bättre val själv då i ditt egna liv

      Haha vafan är du chockad över att en person gör något av egoistiska skäl? Har du träffat en människa någonsin? Allt vi gör är av egoistiska skäl, att du inte konsumerar något från djur är av egoistiska skäl(självförverkligande) ditt våp.

     Tror inte djuren och miljön bryr sig om varför hon inte bidrar till masslakt och förstörelse.

      Anonym 22,36. Du vet att massinvandringen är det största och enda hotet mot Sverige och Europa? Vi har inte klimatkris. Det är bättre klimat idag än på 60talet.

       Alltså vad är den här ”massinvandringen” du pratar om?? Det är ju liksom inte SJUKA mängder..

       I vilket parallellt universum då? Du menar ”bättre klimat” som i varmare somrar?

       Rekommenderar dig att läsa på lite om klimatkrisen vi står inför! Här är en bra och enkel källa: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/har-ar-hela-listan-pa-de-kritiska-troskelpunkterna-for-klimatet

     Anonym 22,36. Du vet att massinvandringen är det största och enda hotet mot Sverige och Europa? Vi har inte klimatkris. Det är bättre klimat idag än på 60talet.

   Fast hon är inte vegan. Hon äter ”bara” växtbaserat, alltså vegansk mat.:)

    Vegetarisk

   Hade hon påstått att hon var vegan när det gäller allt och vill att folk ska tro det så hade hon ju såklart inte visat upp väskan. Hon är rätt öppen med att hon äter vegansk mat för hälsan.

    Vegan = äter enbart plantbaserat + använder inga produkter från djur.
    Vegetarian = äter enbart plantbaserat.

     Tror inte att någon vegetarian endast äter plantor. Torftigt.

      Nu är ju inte plantbaserat samma sak som att äta plantor 🙂

       Engelska plant=växt
       Svenska planta=liten planterad växt på väg att växa

       Varför är det så svårt att använda växtbaserad på svenska?

    Hon har sagt att hon är vegan. Men uppenbarligen inte om hon använder produkter ifrån djur. Vegan är en livsstil. Äter hon bara plantbaserad kost är hon i så fall vegetarian, men min poäng är att hon har tidigare påstått att hon är vegan.

     Jo, det har hon säkert sagt men sen har hon bemött det och sagt att hon bara äter plantbaserat (bla i Vickan och Alex podd) och inte lever efter en vegansk livsstil. Ta det lugnt.

  Någon annan som ser hur mycket Michaela Hamilton härmar Johanna Nordström? Hon skriver exakt likadant och använder samma skämt.

  Jag är väldigt intresserad av min kollega och vill försöka lägga in en stöt är det värt att göra det eller är det bättre att hålla det för mig själv?

   Å ena sidan, du lever bara en gång! Å andra sidan, var redo på att det kommer sluta illa och din jobbplats därmed är infekterad.

    Jag lade in en stöt på min chef. (Båda singlar). Nu har vi varit sambos i 5-6 år. 😉 Det BEHÖVER inte sluta illa, men jag hade följt magkänslan. Jag var liksom KÄR i min chef, INNAN jag gjorde något – OCH jag tolkade hans signaler LÄNGE för att se över om han kände något liknande eller ej.

    Hade det varit för en tillfällig ”kul grej” så GÖR DET INTE.

   Nej. Jag vet att du inte behöver ett detaljerat svar, du är intelligent nog att lista ut hur det kommer att sluta…

   Gör det inte! Slutar skit varje gång.

   Tycker lätt du ska göra det. Alla mina pojkvänner jag har haft (3) har varit typiska ”dumma” situationer. Det har ändå blivit bra och jag har aldrig ångrat det. Ligger just nu och myser med min kille och vår hund. Han ville egentligen inte lägga in en stöt för att det skulle ”kunna skita sig” och då skulle vi hamna i en knasig situation då vi jobbade på ett projekt tillsammans. Tror båda tycker det är värt det nu 🙂

  Är det nån mer här som blir sjukligt trött efter att ha bajsat? Jag blir helt utmattad så det värker i armar och ben och jag blir sängliggande i flera timmar, ibland resten av dagen. Det är inte varje gång jag bajsar utan bara ibland och det går nästan i perioder så det kan vara dagligen under en vecka. Det är inget särskilt med bajset utan vanlig tarmtömning som går som det ska men blir utmattad 10 sekunder efter att det blivit klart.
  Jag har googlat och hittar bara en enda person i hela Sverige som känner som jag men ingen vet varför. Vet någon av alla forskare som (tydligen) hänger här vad det här handlar om?

   Defecation syncope

    Nej det är inte det. Defecation syncope ger lågt blodtryck och man får svimning eller svimningskänslor. Jag blir sjuk typ! Mår som att jag har influensa typ, energimässigt.
    Har haft utmattningssyndrom av o till i några år och det är samma känsla av utmattning. Alltså inte svimning eller lågt blodtryck eller yrsel. Jag blir sängliggandes som att jag har utmattningsmigrän, det måste vara tyst och lugnt och stängd dörr typ.

     Kan låta sjukt men skriver det ändå, eftersom du skriver du haft (har fortfarande?) utmattningssyndrom, kanske kan det vara något undanmedvetet trauma som ligger bakom? Dvs något kopplat till mat/toabesök som du inte minns, som gör sig påminnt?

     Eller så är det inte kopplat till det, men man lagrar mycket spänningar i höfter/bäcken av svåra saker också, som kanske ”aktiveras” när muskler som annars får vara ifred ska användas. Och då slår kroppen av för att slippa möta de känslorna Jag har också utmattningssyndrom nämligen, och har tillsammans med psykolog märkt att de saker jag blir mest utmattningstrött av är kopplat till svåra saker på olika sätt. Hoppas det kan väcka lite nya tankar om vad det kan vara om inte annat! ?

      Faan vad invecklat livet ska vara då!??? Det kanske är som du säger men hur i helvete reder man ut det då? Det känns som världens mysterium om det skulle vara på det sättet.

      Passade på att googla min fråga på engelska och hittade en tråd med flera stycken som känner likadant och några verkar koppla det till ryggproblem och någon nerv i kläm. Är inte säker på att det skulle vara svaret och det är inget jag känner igen mig i, förutom lite stelhet i SI-leden som gör sig påmint några gånger per år.

      Så i utlandet finns i alla fall fler som jag.?

       Haha ja hur kroppen och knoppen sitter ihop är ju mycket mer invecklat än vad man trott, nu kallar man ju magen för ”andra hjärnan” tex.

       Nu googlade jag också lite snabbt och hittade den här länken: https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/why-do-i-get-weak-after-a-bowel-movement. (Vi litar på Harvard tänker jag) och det verkar ju finnas en fysisk förklaring, dvs att tömma tarmen aktiverar vagus-nerven som reglerar blodtryck etc = man känner sig trött.

       Dock har då vagus-nerven stor roll i stress/avslappning och sk polyvagal therapy är rätt stort i USA som jag förstår det, har inte läst så mycket om det men tror tanken är att man ska lära sig bryta psykiska stressreaktioner genom rätt andning/stimulering =vagus-nerven lugnar ner kroppen.

       Så kanske är din nerv efter utmattning lättretad och aktiveras då vid toabesök? Och kanske sker det oftare vid veckor du varit stressad (även emotionell stress räknas.)

       (Hamnade i modd, testar igen) Haha ja hur kroppen och knoppen sitter ihop är ju mycket mer invecklat än vad man trott, nu kallar man ju magen för ”andra hjärnan” tex.

       Nu googlade jag också lite snabbt och hittade den här länken: https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/why-do-i-get-weak-after-a-bowel-movement. (Vi litar på Harvard tänker jag) och det verkar ju finnas en fysisk förklaring, dvs att tömma tarmen aktiverar vagus-nerven som reglerar blodtryck etc = man känner sig trött.

       Dock har då vagus-nerven stor roll i stress/avslappning och sk polyvagal therapy är rätt stort i USA som jag förstår det, har inte läst så mycket om det men tror tanken är att man ska lära sig bryta psykiska stressreaktioner genom rätt andning/stimulering =vagus-nerven lugnar ner kroppen.

       Så kanske är din nerv efter utmattning lättretad och aktiveras då vid toabesök? Och kanske sker det oftare vid veckor du varit stressad (även emotionell stress räknas.)

        Ja det är säkert så att det är försvagat/överkänsligt i mig pga utmattningen. Har avfärdat den där vagus-förklaringen tidigare då jag förstått det som att folk blir yra och svimningsbenägna och en läkare skrev nånstans att det handlar om ett förlopp på sekunder till minuter innan det går över. Jag kan gå på toa kl 11 och vara dålig till 21. Men jag hade inte tänkt på kopplingen kring försvagning av utmattningssyndrom. Däremot – guldstjärna till dig – jag får definitivt denna reaktion när jag har mer stress, även emotionell sådan. Det sambandet har jag sett.
        Jag tror du löste mitt mysterium. Antar jag får leva med detta precis som med utmattningen. Tack för att du bollade detta med mig.??

         Varsågod! Tyckte det var intressant med ditt mysterium! Jag har själv IBS/magproblem, som ökar vid stress, och utmattad som sagt, så har läst mycket om det här.

         Ja svimning verkar ju vara det ”vanliga” och det är ju mer en akut reaktion, men vagus-nerven kan ju reagera på andra sätt också. Och även om det inte är så mycket att göra åt just nu så kan det ju vara skönt att veta att det förmodligen inte är farligt så. Hoppas du får må bättre och bättre ?

          Du är för go, bättre input är vad en läkare eller psykolog hade gett.? Hoppas du också får må bättre i utmattningen!?

       Skrev långt svar som hamnade i modd, hoppas det kommer fram strax! ?

       Haha ja hur kroppen och knoppen sitter ihop är ju mycket mer invecklat än vad man trott, nu kallar man ju magen för ”andra hjärnan” tex.

       Nu googlade jag också lite snabbt och och det verkar ju finnas en fysisk förklaring, dvs att tömma tarmen aktiverar vagus-nerven som reglerar blodtryck etc = man känner sig trött.

       Dock har då vagus-nerven stor roll i stress/avslappning och sk polyvagal therapy är rätt stort i USA som jag förstår det, har inte läst så mycket om det men tror tanken är att man ska lära sig bryta psykiska stressreaktioner genom rätt andning/stimulering =vagus-nerven lugnar ner kroppen.

       Så kanske är din nerv efter utmattning lättretad och aktiveras då vid toabesök? Och kanske sker det oftare vid veckor du varit stressad (även emotionell stress räknas.)

        Blev tusen svar här, sorry ?

    Läste dessutom att yrsel/svimningen av DS handlar om sekunders och minutrar, inte timmar eller en hel dag. Blir sjuk verkligen.

     Blir du inte sängliggande varje dag då? Eller hur sällan bajsar du? ?

      Nej jag blir bara sängliggande vissa gånger och ibland kommer de gångerna tätt under samma vecka typ dagligen eller varannan dag men sen är det inga problem i flera veckor. Går på toa flera gånger per dag och de flesta gånger utan konstigheter.

      Nej bara ibland. Vissa perioder slet det dagligen I en vecka ca sen går flera veckor utan problem. Jag går på toa flera gånger per dag oftast utan konstigheter.

  Förra fördoms-tråden raderades så vi kanske kan köra en lightversion av den:

  Vilka fördomar har ni om våra bloggerskor/influensor?
  Veteranerna: Kissie, Kenza, BB, Foki, Isabelle, Dessie, Paow osv. Från storhetstiden, dvs.

   Att alla är så jävla korkade.

    Håller med!
    De är verkligen inte smarta…
    Giriga och falska är de också.

   Att Catrin Hedlund är den olyckligaste av dom alla.

    Bloggar hon än? Från fängelset? ??

   Egoistiska divor som suktar över pengar och shine.

  Nämn tre grejer ni alltid har i
  – skafferiet
  – kylskåpet
  – frysen

   – Kaffe
   – mjölk
   – broccoli ingen tänker äta

   – Knäckebröd, snabbnudlar, kryddor.
   – Lime, tomat, avocado.
   – Hackade grönsaker, bär, is.

    Tomat & avocado i kylskåpet?!?! Vad har de gjort dig för ont?!?!??

     Världens bästa lifehack: förvara de mogna avokadorna i kylskåpet så håller de lätt 2 veckor utan att övermogna. Mitt liv förändrades efter jag fick veta detta. Älskar avokado.

   Skafferiet: Mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kakao…dvs ingredienser till att baka
   Kylskåpet: flora!!!, mjölk och ägg
   Frysen: färs, glass, bacon

   Skafferiet: havregryn, knäckebröd, pasta
   Kylskåpet: smör, kaviar och cola zero
   Frysen: någon gammal matlåda, fryst mango, is.

   Socker
   Smör
   Frost ?

   Alltid ”varma koppen” och kaffe bland torrvarorna, pepsi max i kylen och hallon i frysen… mer spännande än så blir det inte ?

   Skafferiet: kaffe, rutknäcke, pasta
   Kylen: Bregott, mellanmjölk, parmesan
   Frysen: bär, akut-fika, hundmat (färskfoder)

   -Krossade tomater, gammeldags idealmakaroner och kaffekapslar
   -Ägg, majonnäs och kaviar
   – Kräftor, lammkött och bröd

   Skafferiet: Snabbkaffe, kaffebönor, espresso (ja, jag gillar kaffe)
   Kylen: Mjölk (till kaffet), smör, lemon curd (så j-a gott!)
   Frysen: Rostbröd, pizza, korv

   Skafferiet: Pasta, krossade tomater, kryddor
   Kyl: Sojamjölk, Planti havregrädde, morötter
   Frys: Grönsaker, bröd, sojafärs

   – hemgjorda medicinaloljor, torkad svamp, konserver
   – grönsaker, ägg, yoghurt
   -hemodlade örter, grönsaker, protein(kött/kyckling/SVAMP)

   Skafferiet – Socker, honung, pasta
   Kylskåpet – Pepsi, smör, ketchup
   Frysen – kyckling, klyftpotatis, rostbröd

   1. Pasta, krossade tomater och olivolja
   2. Växtbaserad mjölk, morötter och pressad citron
   3. Is, frysta bär och matlådor

   Skafferiet: Krossade tomater, olivolja, soltorkade tomater
   Kylskåpet: Smör, ost, juice
   Frysen: Kyckling, hackad lök, babyspenat

   – mjöl, pasta, knäckebröd
   – havregrädde, smör, kycklingfond
   – rostbröd, pomme, nötfärs

   skafferiet – havregryn, krossade tomater och knäckebröd
   kylskåpet – ägg, kaffe och grädde
   frysen – rostbröd, köttbullar och grönsaker

   1) linser, linfrö, chiafrö

   2) morötter, grönkål, broccoli

   3) banan, lingon, blåbär

   – Krossade tomater, havregryn, majs
   – Smör, Pepsi Max, gurka
   – Kyckling, kyckling, kyckling ^^

   – pasta, knäckebröd, kapselkaffe
   – margarin, kaviar, mjölk
   – köttfärs, tacobröd, is

   – Kokosmjölk
   – Tacosås
   – Blomkål

   -kaffe, havregryn, pasta
   -mjölk, smör, grekisk yoghurt
   -bär, glass, bröd

   Skafferiet: Bröd, pasta och något gott
   Kylskåpet: Minst 3 olika frukter, div grönsaker och mjölk
   Frysen: sojabönor, vegoprodukter och glass
   ☺️

   Kaffepoddar, nyponsoppa och pasta i skafferiet.
   Cola zero burkar, morötter och honey crunch äpplen i kylskåpet.
   Alaska Pollock block, frysta bär/frukter till smoothies och glass i frysen

   Skafferi: 118 pastasorter
   Kylskåp: gräddfil
   Frys: majs

   Kaffe, pasta, kex
   Mjölk, smör, tonfisk
   Lax, kryddor, köttbullar (till kräsna barn)

  Lördagsgnäll:

  Blivit skickad från barnmorskan på rådgivningen till förlossningen igår på grund av högt blodtryck, proteiner i urinen och huvudvärk men fick åka hem igen för de på förlossningen tyckte inte det var någon fara. Hade hoppats på igångsättning för jag börjar bli så trött på att vara gravid nu, nu räcker det. ?
  Aja. Ny tid vid rådgivningen på måndag för att hålla lite koll. Kanske vi får göra ett nytt besök på förlossningen då!

   Tänk på belöningen; snart är bebisen här! Grattis??

   Vad frustrerande. Hoppas du ändå kan njuta lite av helgen. Önskar dig lycka till när det väl blir dags! ?

   Var samma för mig med första. Men blir du inte igångsatt får du trösta dig med att förlossningar oftare är lättare om de startar av sig själv ❤️

  Bara jag som tycker Maggan Graaf beter sig lite konstigt, när hon lägger upp en instastory från Basic Elements spelning, där en snubbe har systrarna G på tröjan? Verkar gilla att pika My vars kille är med i Basic….

  Jag brukar inte skriva och jag vet inte riktigt vad jag vill med detta mer än att kanske ventilera men jag är helt otroligt ledsen över egentligen en helt urbota dum fjantig skitsak.
  Jag arbetade extra idag, och det sista som händer på arbetspasset är hur en av patienterna på ett extremt osmidigt sätt indirekt talar om för mig och min kollega att hon är den snygga av oss och jag är den fula. Och jag som mått dåligt över mitt utseende i hela mitt liv har grinat hela kvällen över den här kommentaren. Som om det spelar någon roll att en snart 80-årig gubbe tycker jag är ful men fan vad ledsen jag blev…

   Kram. Jag förstår att du blev ledsen.

   Då ska du få en replik av mig som du kan använda om det skulle hända igen:

   ”Jag förstår inte riktigt. Försöker du vara oförskämd, eller är du bara dum i huvudet?”

   (Sägs av Debra Wingers rollfigur i den utmärkta filmen ”Shadowlands”, som handlar om C.S. Lewis, författaren till böckerna om Narnia.)

   Ta hand om dig!

    Tror inte det är lämpligt att vårdpersonal kallar patienter för dumma i huvudet.
    Inte mindre var det ytterst olämpligt sagt av gubben och jag hoppas innerligt att kollegan som var med sade ifrån.

     I det sammanhanget är det fan ok.

   En kan ju inte pleasa alla med sitt utseende, och att en 80-årig gubbe inte finner dig attraktiv tycker jag att du ska försöka borsta av dig. Oerhört elakt sätt att utrycka sig på, men inte direkt någon förlust för dig. Hoppas du inte går och grubblar över det för mycket <3

   Bara för han tycker så behöver de inte betyda att de är så. Vi har olika smak allihop. Om du frågar någon annan så kanske de personen tycker du är den snyggaste!

   Herregud va klumpigt sagt! Självklart är det en smaksak, du är den vackrare i någon annans ögon.

   Jag har alltid varit den ”fula”. I skolan, familjen, bland kusinerna, på jobbet osv. Inser idag att de var vackrare, inte jag som var fulare…
   Hade alltid sökt bekräftelse för att jag känner mig som den fula i gruppen.
   Min egen mormor, som jag älskar över allt annat, tittade en gång för länge sedan på mig en stund och sa ”din mamma var vackrare än dig i din ålder”. Hon menade inget illa, hon älskade mig så det rullade av mig.

   Sen för några år sedan så säger min farmor (som jag inte alls tycker om) att jag inte har en chans med en viss kille jag visat bild på för att ”han vill säkert ha någon vacker, som din kusin Blabla”. Det gjorde mig oerhört ledsen. Så, jag förstår hur du känner och du är inte ensam.

   Min lösning: började träna, äta rätt och ta hand om mitt yttre. Alltid fina nagelband/naglar, hårfria ben/armar, lätt sminkning, stylat hår, fina kläder hela tiden och såklart: en näsoperation och fillers i läpparna. Dessutom ärvde jag mammas ”bli vackrare med åldern”-gener.
   Idag anses jag vara den vackra på jobbet, inom familjen och bland släkten. Får uppmärksamhet överallt. Men vet du: Jag mådde inte bättre för det. Jag behövde bekräftelse av mig själv.
   Det räcker inte med att ”hela världen” tycker att jag är snygg, det måste vara något jag själv känner inifrån.
   Började samtidigt plugga till civilingenjör och fick jobb tack vare en tävling på campus som jag deltog i. Fick höra ”Gud va du är duktig!” och det gjorde mig en miljard gånger gladare än ”fan va du är snygg”.

   Så: ge dig själv bekräftelse. Gör något som får folk att häpna över ditt intellekt för i slutändan är det det enda som spelar någon roll. Att du är en smart och fin människa som gör andra glada. Ingen bryr sig om hur snygg/ful du är om de känner sig trygga runt dig.

   Idag har jag aldrig smink, hetsbantar inte och har slutat med fillers. Jag börjar må bättre och bryr mig inte vad folk anser om mitt utseende lika mycket som förr. Jag har insett att yta bleknar i jämförelse med vänlighet, positivitet och att vara en bra människa.

   Du ÄR vacker, låt ingeeeeen få dig att tro annorlunda. Du är kanske inte alltid vackrast, men det är ingen! Du är bra och duger hur du än ser ut. I mångas ögon är du den vackraste varelse som vandrat på denna planet, le för deras skull 🙂

    En näsoperation gör jävligt mycket också så tips ändå.

     Finns ju väldigt mycket annat som kan vara fult med en än näsan? Jag tycker en stor näsa är vackrare än ett svagt käkparti och klen haka. :-/ Sköldpaddsmänniskor….

      Sköldpaddsmänniskor. Gode gud förlåt mig för att jag tyckte det var roligt :’D

      Jo men ett svagt käkparti kan mna ändå gömma lite med typ ett najs hår.

       Nej, det kan man faktiskt inte.

        Lättare att dölja än näsan iaf.

       Eller med ett praktfullt skägg.

        Haha love u

       Jag älskar stora näsor, tycker att det är otroligt vackert, särskillt när de är normal-tunna men men en böjning i profil. Sååå fint!

        Ja och jag gillar kortare killar men det tillhör ju inte normen givetvis. Vi alla har ju personliga preferenser.

      Ja, typ Kenza skulle kunna köra lite fillers i hakan då den ”går in”. Kronpinsessan skulle behöva hyvla sin då den sticker ut.
      Clarica van Houten har en typiskt sköldpaddeprofil.

       Skärp er! Usch.
       Kapitalismen vill att viktvinnare ska klanka ner på vårt eget och andras utseenden så att vi ska ”konsumera oss lyckligare” för dyra pengar.
       Och då kommer nästa problem, nästa missnöje.
       Vi behöver inga fillers och operationer, vi behöver bara openminded människor, bejaka de vi är och peppa varandra att bara få vara.

     Ohja! Min näsa var inte stor alls men den var inte rak! Idag är den rak och fin. Det gjorde stor skillnad i kombination med fylligare läppar, trådade ögonbryn, färgat hår, tandblekning och fransförlängning. Blev en annan människa. Sen gick jag ned ca 10 kg och hade plötsligt en rumpa, fasta bröst och en getingmidja.
     Självklart gör operationer, ingrepp och underhåll mycket. Bara man gör det i rätt mängd och inte överdriver. Annars har det motsatt effekt.

      Tack för din transparens! Håller med.

       Ingen idé att ljuga, dock tror jag inte att jag hade gjort om den skulle jag få åka tillbaka i tiden. <3 kram

      ”Underhåll” så märkligt uttryck.

       Dricker mycket kaffe och äter socker = underhålla tänderna.
       Blondera håret = underhålla färgen.
       Viss frisyr = underhålla den med klipp.

       Det var lite så jag menade 🙂

    Du måste vara syrian.. och vad är det för skumma människor som du jag runt dig? Herre

   Åh jag kan relatera. För några år sedan gjorde jag praktik på en psykavdelning. En mycket karismatisk och manisk kvinna från ett annat land blev inlagd. Hon pratade högt om hur en mycket söt sjuksköterska ”inte behöver någon utbildning eller jobb, du är så vacker så du klarar sig på det!”. Jag stod bredvid och hon tittade därefter på mig och blev tyst och bytte ämne. Jag hade precis slutat röka och därmed råkat gå upp typ 12 kg så kände mig så jäkla oattraktiv. Så ja, klart man inte ska lyssna på patienterna men samtidigt är vi inte mer än människor. :-/ Jag tycker du ska tillåta dig att känna dig förolämpad men tänk sedan på alla människor i ditt liv som tycker du är härlig och vacker. Kram!

    Vilket underbart och kloksynt svar! Årets bästa!

   Dålig stil av gubben, väldigt socialt inkompetent. Var han senil, dement eller på annat sätt, hade någon ”ursäkt” för att bete sig så olämpligt? Om inte, hoppas att din kollega sa ifrån (lättare att neutralt kunna säga ifrån om man inte är den som blir ”kritiserad”). Normala människor med hög social kompetens går ju inte runt och öser ur sig av sin åsikt om andras utseenden (för utseende är en åsikt, vad man tycker är snyggt är olika från person till person). Man är olika sårbar, och även om man logiskt sett vet att man inte borde bry sig om en socialt inkompetent 80-åring personliga smak, kan man ta åt sig ändå. Om jag var kollegan skulle jag sagt något i stil med ”man kan ha olika åsikter, men här på sjukhuset hoppas jag att alla patienter inser att vårat uppdrag är att göra ett bra jobb, och att det är det enda som är i fokus”.

   ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

   kan säga att jag har bra självförtoende men i sommras när jag var utomlands så färgade jag håret blondt och alla sa att ja passade i det. Min mans 70 åriga farmor som alltid är grov i mun sa att jag inte borde färgat , förstört mitt hår och att jag borde gå upp i vikt o se ut som en riktig kvinna.. har även fått höra av henne att jag är ful och var mycket finare innan ja blev smal.. alltså jag grät så mycket.. kan inte vissa gamlingar hålla käften

  -semp2 Tetra
  -majs och sötpotatis 4 månaders
  -glass

  Vad är era favorit göra själv julklappar? Ge mig tips på allt möjligt, både kanske i matväg men även hantverk! 🙂

   Har tillagat och gett bort lemon curd, olika marmelader som jag smaksatt med vanilj och en skvätt rom, senap, granola, pesto, äppelmust och Limoncello (tar ett par veckor men väl värt det).

   Nu låter det som att jag skulle vara väldigt huslig men så är det egentligen inte eftersom min man gör det mesta ?

   Trolldeg! Gjorde med min son, kavlade ut, använde pepparkaksformar och gjorde både julgranshänge och värmeljushållare av dem! 1 h på 100 grader i ugnen sen målade vi dem.

   Något stickat/virkat
   Body scrub/badsalt
   Något simpelt fast med personlig touch från dig (tex en vanlig vit t-shirt eller mugg fast du har broderat eller målat på något fint)
   Något i lera, tex smyckesskålar (som man kan måla)
   Choklad med egen topping (smält chokladen och toppa med tex polkagrisar eller torkade bär och använd gärna både vit och mörk choklad och gör fina mönster i den)
   Maränger med egen smaksättning tex vanilj, lakrits, choklad

  Några tips på hur man ska anteckna under föreläsningar och kursböcker. Just nu testar jag på att göra ett word dokument med formler och definitioner av begrepp. Vill gärna få lite förslag så jag pluggar på bästa sätt. Tänkte sedan skriva ut dokumentet när det är tentadags.

   Under min utbildning var det nästan uteslutande så kom det inte på någon föreläsning så kom det inte på tentan. Alltså fördjupa dig i det som tas upp på föreläsningarna i första hand 🙂 vi fick också alltid en kopia av powerpointen så behövde inte direkt anteckna, så har inga direkta tips där.

   Något jag tyckte var väldigt effektivt dock är att göra såna små kort och på ena sidan skriva typ ett begrepp eller så, och på andra sidan förklaringen till det. Så kan man förhöra sig själv typ 🙂

    Det brukar förresten också finnas gamla tentor man kan kolla för tips på vad som kan komma 🙂

     Ja, nackdelen är att kursen har gjorts om denna termin så de gamla tentorna gäller inte längre. Finns en exempeltenta!
     Idéen med korten var dock en bra idé!

   Spela in ljudet under föreläsningarna, lyssna sedan några gånger?

   Jag är sjuksköterska och körde alltid på samma koncept och klarade alla tentor direkt. Jag brukade sammanfatta power points och kursmaterial tillsammans i word som jag sedan pluggade på till tentorna, satt alltså då bara med dessa dokument istället för massa olika böcker och power points. Sen om en fråga tex hade sex svar så brukade jag ta första bokstaven i varje svar och bilda ett eget ord för att komma ihåg, om frågan hade varit vad en pannkaka innehåller: SÄMMS (smör, ägg, mjöl, mjölk, salt).

  Berättade för en vän att jag tycker om honom mer än som en vän igår då jag var stupfull, har hållt det i mig i flera år. Han blev glad och nu pratar vi. Tack alkoholen. Är så glad!

   åh fan vad skönt att det inte blev bakisångest delux idag

   Åh så härligt!! Lycka till! ❤️

   Haha! Åh, jag har gjort exakt samma! Söp honom (och mig själv….”Skulle ju bara samla lite mod”) under bordet, erkände mina känslor, och ja, idag har det gått fyra år sen dess, vi har två barn och ett hus ihop ?

  Hjälp! Behöver nya jeans – både svarta och blåa. De ska vara bekväma, sitta tight och inte tappa färg. Kosta vad det kosta vill!
  Läste bland tips här ett tag sedan men bikboks never denim blev en besvikelse :/

   Blåjeans: Lee
   Svarta: Gap

   Monki har bra jeans med hög eller medelhög midja, tycker jag! Kört på dem i flera år.

    Deras svarta jeans förlorar färg i tvätten dock

     Aha, har bara kört på blå och lite svartgrå/urtvättade så har inte reagerat på det.

   Svarta: Veromoda Sophia jeans

   Jag tycker om Lindex jeans med hög midja, kört dom i många år??

   Haft mina veromoda svarta i 7 år. Ser helt nya ut!

   Tiger of sweden, bästa jeansen!!! Håller en evighet och sitter bra!

   Levis 710, sitter som en smäck

   Jag gillar Emma från Kappahl. De finns i olika färger, går lagom högt upp i midjan, håller både färg och stretch och har riktiga fickor, inte sådana där fejkfickor många jeans har nu.

   Filippa K alla dagar i veckan.
   Som andra alternativ Acne.

   Tiger of sweden eller g-star

   Lager 157

    Lager157 har 100kr/st på alla byxor idag!

   Levi’s. Håller formen tvätt efter tvätt. Och jag tycker som svarta är efter 100 tvättar så svarta som man kan förvänta sig av ett par jeans, efter att ha tvättat dom 100 gånger.

  Någon här som har erfarenhet av Invisalign och skulle vilja dela med sig? ?
  E sugen på att påbörja behandling men är rädd att man kastar pengarna i sjön…

   Jag är snart klar med min invisalign och JAG ÄR SÅ JÄVULSKT NÖJD! Det är drygt att behöva borsta och flossa tänderna flera gånger om dagen, och vissa skenor har skavt lite precis i början, men annars är det verkligen det bästa jag gjort! Helt klart värt pengarna! Började i mars med jättekrokiga tänder och nu är de raka och fina! Kanske behöver någon extra skena för att finjustera, men det ingår i så fall i priset så det är ju sjukt värt! KÖR säger jag! 🙂

    Åh vad kul att höra, tack!! Det gör mig mer taggad på att ta tag i det. Får man fråga hur många skenor du fick och vad du betalat för allt? ?

     Jag fick 26 skenor totalt, och sen ingår allt + eventuella refinement-skenor, rengöring, blekning och retainer (tråd på baksidan). Hela kalaset skulle ha kostat typ 60.000kr tror jag, men passade på när jag hittade en deal med massa rabatt. ???

  Snälla ge mig tips på en riktigt bra film! Typ deckare, kriminal, action! Samt tips på serie i följande genre: bron, midnattssol, innan vi dör, Beck, Wallander, springfloden, gåsmamman… har inget kvar på min lista!

   Now you see me tyckte jag var jättebra, av någon anledning. Om du inte sett den ? brukar annars aldrig orka se en hel film så det är bra betyg antar jag.

   Bodyguard (serien) och homeland om du inte sett dem. Kanske inte exakt i stil med de du räknar upp men så sjukt spännande!

   Elitserien:

   The Usual Suspects & L.A. Confidential (antagligen bästa filmerna i genren någonsin)
   Tv-serien Bosch och filmen The Lincoln Lawyer (efter böcker av Michael Connelly)
   ”Hemligheten i deras ögon”, den argentinska originalversionen, inte den amerikanska remaken som suger
   Franska tv-serien Braquo

   Andra riktigt bra filmer:

   Angel Heart, Body Heat, City of Industry, The Departed, Devil in a Blue Dress, Heat, In the Electric Mist, The Last Seduction, Léon, Mystic River, Seven, Shutter Island

   Broadchurch och Happy valley

   Serien EXIT.
   Det bästa jag sett på flera år och den liksom stannar kvar i kroppen långt efter sista avsnittet.
   Finns på Svt play (och är NRKs mest streamade serie någonsin).

   Du kan tacka mig senare ?

    AHH tittade färdigt på Exit för nån vecka sen!! Alltså HELVETE vilka jävla grisar! Sjukt bra serie dock!!

     Exit låter intressant, måste se! Annars är ju klassiker som The wire, Sopranos och Fargo GULD!

     Ja, helt sjukt att den dessutom är baserad på verkliga händelser.
     Men det är väl som man brukar säga: You can’t make this shit up!

     Tycker att Simon J Berger (som spelar Adam) gör den mest imponerande rolltolkning jag sett på länge. Hatade honom så mycket hela serien igenom, haha.

      Ändå bra betyg på imdb för att vara skandinavisk också (8,3). Ska se med sambon imorgon efter julpyntningen! Tyckte för övrigt att Ozark, Mindhunter och manhunt unabomber var bra.

       Jag brukar egentligen undvika filmer med en massa droger och våld (tycker det är så deprimerande) men den här gången lockades jag av den fina fasaden. Och vips, var jag fast… ?

       Tack för tipset, ska kolla Ozark.

   Den som dräper
   Irene huss
   Varg veum
   Det tredje ögat
   Mordet, graven.
   Dicte
   Bron

   The fall, netlix. Så bra!

    Måste även få tipsa om Torpederna. Är typ i samma genre + lite komedi haha

     Jaaaaaaa torpederna!!!!! Nima i mitt hjärta❤️❤️

   Gåsmamman! Helt klart bästa svenska serien någonsin!

   The irishman, deliver us from evil och the hustle

  Vill diskutera vattendelaren fiskbullar. Var på fest igår och det blev VILT när detta ämne kom på tapeten! Först och främst 1. fiskbullar – gött eller ej? 2. gör man egen sås eller köper man dom i sås och i så fall vilken sås? 3. vilken kolhydrat är den rätta att äta till – ris, potatis eller pasta?

  Tack på förhand till alla er med åsikter om fiskbullar.

   ? till allt som har med fiskbullar att göra

   Älskar fiskbullar i dillsås! Äter helst mos till ?

   Tycker vi kan enas om att fiskbullen är en WT-version av chicken nuggets.

    Som om nuggets skulle vara överklassmat …

     Absolut inte. Och just nuggets plats i medel/underklass petar ned fiskbullen i avgrunden.

      Är det inte lite härligt att vara wt ändå. Släppa all prettoskit och bara erkänna vilka vi är. Har jobbat som kock dom senaste 8 åren och dom kockarna som skryter om vilken finmiddag dom åt kvällen innan är så jävla tråkiga. Fan ett hjärta till alla er därute som står på er och ba ’fan nä jag var trött efter jobbet så dunkade pyttipanna.’ dom bästa kockarna käkar fan skräpigaste maten själv.

       Sverige har bara två klasser, pretto-klassen och de som accepterar vilka vi är.

    Ätit fiskbullar till lunch dom senaste 6 månaderna. Hummersås och kokt potatis.

   Fiskbullar i hummersås med kokt potatis. Mosa ihop allt till en röra på tallriken. Ät med hårdbröd med smör och aromat på. Så äter jag fiskbullar.

    Precis så!?

    Precis så men vill addera gurka.

    Men jaaaa! Trodde jag var ensam om att göra detta.

   Har aldrig någonsin smakat fiskbullar. Tycker det både ser ut och luktar som kattmat.

   Älskade fiskbullar förr. Sen blev jag gravid och kräktes dygnet runt. Efter att ha ätit fiskbullar kräktes jag så våldsamt att det kom fiskbullebitar genom näsan. Så jag gillar inte fiskbullar längre 🙁

    Ha ha! Förlåt… Men ha ha ha ha!!!

     Hände mig då jag var liten med fast med surströmming, sjukt nog äter jag det fortfarande. Man kan ju inte motstå, slurp.

   Fiskbullar i hummersås med potatis, allt ska stampas ihop och slevas in! Ååh barndomsminnen! Har varken köpt eller ätit det i vuxen ålder dock ?

   Fiskbullar i hummersås, potatis och ärter. Mmmmm.

   Hummer sås och makaroner!!!
   Min älskade barndomsmat som jag saknar när jag inte mer bor i Sverige! ? (Och falukorv och makaroner)

    Jaaaa +1 på hummersås och makaroner ??

    I

   Fiskbullar är mat för husdjuren, det är inte riktig fisk.

   Jättegott ju! Jag köper de med sås färdig, gärna hummer. Kan äta med ris, potatis eller pasta. Jag kör oftast det förstnämnda. 🙂

   Jag är vegetarian så äter inte fiskbullar sen några år tillbaka, men brukade äta fiskbullar i hummersås och snabbmakaroner till. Såååå himla gott!

   Fiskbullar i hummersås från ABBA! Dessutom…. med ris helst. Pasta är också sjukt gott ? Älskar fiskbullar!

   Laxbullar i hummersås med kokt potatis till. Dregglar. Mosa ihop och skyffla in i munnen bara. Ååååh!

   Ååh, fiskbullar i dillsås med kokt potatis ?? Potatisen ska mosad och sen blandas ihop med fiskbullarna och såsen.

   Fiskbullar med dillsås med pasta, helst makaroner. Förvånansvärt gott! Annars helst potatis till.

   NORSKA fiskbullar! Svenska är kattmat, norska är ?

    Precis norska fiskekakor!

   skojar inte när jag säger att fiskbullar är det enda jag saknar efter att ha blivit lakto-ovo vegetarian

  Möjligen en rätt konstig fråga, men har någon tips på mer positiva eller roliga sidor, appar etc.? Tänker typ ’Tjuvlyssnat’ för er som är gamla nog att minnas det eller till exempel roliga/glada nyheter. På sistone känner jag mig mest irriterad när jag tar upp min telefon då allting är så negativt eller elakt hela tiden, så jag skulle vilja byta fokus till bra grejer istället. Har laddat ner en app för att läsa böcker men ibland vill jag vara lite mer online också.

   Saknar rulltrappsreparatören väldigt mycket. Någon som vet var man kan hitta den?

   @svettig på Twitter är kul tycker jag.

   9gag!

    9gag är fullt med massa incels och kvinnohatare tyvärr

     Jo, communityt är allmänt dräggigt, rasistiskt och kvinnohatande. Dock kan det vara kul att skrolla bara man låter bli att läsa kommentarerna.

   twistedsifter (com) och speciellt kategorin shirk report som kommer på fredagar.

   Notalwaysright.com – originalet till Tjuvlyssnat.
   Cakewrecks.com – som namnet säger, misslyckade tårtor som bagerier försöker kränga. På söndagar istället fantastiska tårtor.
   Hemnetknarkarna på Instagram.
   Terriblerealestateagentphotos.com – också misslyckade mäklarbilder, fast som blogg.

    Overheardinnewyork är väl ändå orginalet? Nej?

     Ja, du har rätt. Glömde den sidan. Minnena… 😀

   Prenumerera på nyhetsbrevet Bra spam!
   http://prenumerera.braspam.se/

  Någon läkare som är duktig på hematologi? Alltså inga Google-diagnoser, det kan jag göra själv.
  Haptoglobin <0.1g/l men ändå förhöjda retikulocyter; 143 10e9/l. Vad innebär det i praktiken?
  (Inte läkartid på några veckor än, därför jag kollar om någon hår råkar kunna guida)

   Skulle kunna tyda på hemolys, sönderfall av röda blodkroppar. Har du lågt blodvärde (hb?)

    Nej, ”tyvärr”. Det är det jag inte får ihop. 164 ligger hb på.

     Är du rökare?

  Någon som har testat gofriendly? Jag skulle vilja testa då jag själv nyligen blivit singel och knappt har några singelkompisar att göra ”singelgrejer” med. Jag har öppnat ett konto och fixat en profil med beskrivning av mig själv. Tycker ändå det känns pinsamt att skriva till folk 🙁 Varför är man så feg?

   Inte testat! Men vart bor du och hur gammal är du? 🙂

   Jag har! Roligt, träffade 2 olika tjejer. Ena har jag hållt kontakten med. 🙂

   Jag har!! Tog modet till Mig och skrev till några stycken i min närhet som också hade barn i samma ålder som jag (mammaledig). Så utanför min comfort-zone men jag fixade det! Jag styrde ihop en träff med alla jag hade pratat med, så vi sågs som en grupp vilket kändes lättare. Vi har kontakt i appen! Hoppas du vågar!! Tänk att alla som har appen är ute efter precis det du är ?

   Testat, men jag vet inte om gjorde det för tidigt eller om det inte finns tillräckligt med folk i min stad. Iaf, det var lite skralt med tjejer/kvinnor som passade mina intressen/vars intressen passade mig.

   Testat, har appen kvar visserligen. Funkar inte alls, för liten stad tror jag, finns inte alls många här

  Jag har blivit utsatt för en romancescammer.
  Har varit så galet förälskad sen i juni. Upptäckte detta hemska för en vecka sen. Fick en bad feeling helt plötsligt o googlade reverse bilder o hittad whats bilder på romancescam-sidor från hela världen.
  Har blivit lurad på över 190k.
  Behöver inga moralpredikningar. Mår redan så sjukt dåligt.
  Jag lånade ut pengar i tron om att han skulle komma till Sverige nu i december efter hans kontrakt i HongKong var klart. Då skulle jag får tillbaks alla pengar etc.
  Senast i oktober o 4e nov fick jag 10+10tusen och dock behålla 5tusen för alla räntor etc. De andra 15 fick jag föra över till ett en person (troligen överhanden fejk) orkar inte dra hela bakgrunden till att jag gick på detta.
  Men pengarna jag fick kom från ett svensk bankkonto. Enligt honom.
  Nu är jag så jävla nojig.
  Kan banken efter en månad komma till mig o fråga varifrån pengarna kommer och varför jag skickat vidare en del av dem?
  Jag fattar nu i efterhand att jag är utnyttjad för pengatvätt o bedrägeri så ni behöver inte skriva mig det på näsan. Jag vill bara veta om banken kommer fråga mig eller om det är lugnt vid det här laget. Senaste var 4nov.

   Men så jävla sjukt! Ta upp det med polisen kanske så blir det nog inga repressalier.

   Polisanmäl!!

   Vem flyttar pengar till en vilt främmande människa man aldrig träffat?! Skulle inte ens troligen låna åt en bekant! Vän och familj ja men annars nej helvete!!!

    Behöver inga såna kommentarer som sagt..
    Är med i ett forum för oss om blivit utsatta. Ni anar inte hur vanligt detta är.
    Tyvärr.
    De är så galet professionella i att lura. Kryper sig in under skinnet o in i hjärtat.

    Chilla My. Vad som helst kan råka hända vem som helst, man är i en svag period i sitt liv och tar fel beslut.

     Nej…!

      Håll käften maggan ta en cigg.

   Och försök få snubben att klicka på en länk genom att ”gömma” länken på grabify! https://grabify.link/

   Då får du hans ip-nummer, spara allt med printscrn du kommer över. Lägg typ en länk i stil med ”skulle vilja köpa en fin present till dig, gillar du den här klockan?” (Så använder du grabify att få det att se ut som typ en länk till rolex eller vadsomhelst)

    +1!!!!!!!!

    Har blockat honom precis överallt sen när jag upptäckte han är fejk.
    Raderat all vår konversation. Allt.
    Vill bara glömma honom o allt detta. Nu.

     Det är ju inte så bra om du tänker polisanmäla….

   Ja, de kan ta kontakt med dig om de märker att du har fått pengar och skickat till utlandet och inte brukar göra såna transaktioner k vanliga fall. Skulle råda dig att gå till polisen och meddela banken om detta själv.

    Transaktionerna utomlands är skickade vi Transferwise o inte genom banken.

     Men eftersom du är utsatt för bedrägeri så finns det väl inget att hymla om? Förstår att det känns pinsamt men du ska ju inte behöva hamna i klammer med rättvisan pga du blivit bedragen och lurad! Polisanmäl, annars blir det inte synligt att det är ett brott begånget.

   Jag är verkligen ledsen över att höra att du blivit utsatt för något så hemskt. Jag vet att din kommentar handlade mer om själva transaktionerna, men vill bara säga att jag känner så mycket med dig och jag hoppas att du repar dig med tiden. ❤️

   Hur dum får man vara

   Som flera andra skrivit: polisanmäl och låt banken få veta direkt! Så slipper du oroa dig över det. Efterlyst har sänt flera sådana här händelser och nu finns det till och med en sektion inom polisen som arbetar med sånt här så du behöver absolut inte skämmas!

  Hej! Jag har inte bott i Sverige sen jag var 16, är nu 29 och har precis flyttat hem och börjat jobba här igen, och jag har märkt först nu hur SJUKT mycket folk bara pratar om sig själva? Frågar aldrig några frågor tillbaka utan bara berättar sin livshistoria typ. Frågade en tjej på mitt nya jobb om hon har jobbat där länge och det slutade med att jag vet att hon har gjort en GBP, bukoperation, hur många sex partners (?!?!) hon har haft, vilket favoritämne hon hade i skolan och så vidare. Är jag helt ute och cyklar eller pratar svenskar helt galet mycket om sig själva?

   Antar att du inte bodde i USA när du var utomlands.

    Haha nej, Storbritannien och Spanien!

    ??

   Japp alla pratar om sig själva och alla blir kränkta för minsta lilla. Välkommen hem till värmen 🙂

   Bor i Sverige men är från ett annat land, jag har inte upplevt det men vissa personer är ju sådär oavsett varifrån de är.

   Skulle inte kalla det en typiskt svensk företeelse. Det är mer från person till person.

   Okej heter din kollega Maria?! Låter nämligen som min störda kollega som jag hade känt i några timmar när hon berättade om sina IVF-försök, kroniska diagnoser, bröstförminskning, tablettmissbruk m.m.. Maken till egocentrisk person har jag aldrig träffat.. Men nä i övrigt upplever jag inte svenskar som så självupptagna. Mer snokande? Typ om man lite undvikande säger att man mått dåligt i helgen, ”är mycket nu”, så får man direkta och pushiga frågor om vad man menar med det m.m.

   Ja, alltså vi är ett folk som hellre går upp fem våningar än delar hiss med en granne. Vi är inte världens mest socialkompetenta folk.

    Det är väl ändå en myt.

     Trodde också det men har märkt på senaste tiden att grannar som annars alltid tar hissen samt har småbarn tar trappen om jag kommer ut i trapphuset FAST de har tryckt på hissknappen hahaha! Bor på 3:e våningen.

     Högst verkligt i huset där jag bor.

   Men gud jag tror du har så rätt. Kommer så ofta på mig själv med att relatera till mig själv. När nån berättar nåt. ? På typ ”min femåring låtsades rymma hemifrån igår” svarar jag ”å, det gjorde jag ALLTID när jag var liten” kommer på mig själv med det här SÅ ofta. Gör allt för att sluta. ??

  Saknar blygsamtskryt på instagram!!!!!!!

   Slutade för fyra år sedan att skära mig själv. Jag var inne i en dålig period och hanterade stark oro och motgångar genom att göra mig själv illa.

   Jag var nöjd över att jag slutade göra mig illa fram till ett år sedan, då började jag riva mig själv på armarna när en stark oro och panik kröp fram igen. Sedan dess har jag i perioder rivit mig själv för att hantera starka och negativa känslor. Det hände ikväll igen, efter en löjlig konflikt med min sambo. Såren är värre än tidigare och jag skäms som fan.

   Kan tillägga att jag alltid varit orolig av mig och känner väldigt mycket. Eftersom jag inte vill trampa någon på tårna vill jag inte säga att jag lider av ångest, har inte heller pratat med någon professionell om det, men blir så klart fundersam över vad det är ”för fel” på mig. Hur som helst, ville bara skriva av mig.

    Ursäkta, var inte meningen att det skulle bli ett svar till ovanstående kommentar.

    Prata med din sambo❤️ håll inte känslorna inne, det blir bara värre.

    Vill bara krama dig! Hoppas att du känner att du kan ta upp det med din sambo samt ta hjälp utifrån. Du är värd det! Ta hand om dig!

  En fråga om Instagrams algoritmer:
  När jag ska kommentera någon annan bild och i kommentaren tagga någon, vad baseras den ordningen med förslag som kommer upp när jag skrivit @ på?
  För mig är det ofta samma personer i toppen, inga jag taggar eller skriver till ofta (finns andra som borde vara i topp i så fall). Kan det baseras på deras aktivitet bland mina bilder/stories?
  Oviktigt men intressant ?

   Jag taggar sällan folk men skriver ofta dm med folk. De som kommer upp för mig när jag skriver @ är just människorna jag har skrivit med (de som jag följer). Så det bör baseras på dem du följer och har kontakt med

  Tror ni man kan tycka att sina egna barn är fula? Eller blir man typ blind för hur de verkligen ser ut.

   Haha jag tror man är blind!? Eller att smaken är som baken, som med allt annat?

    Ja kanske ? men liksom man kan ju känna typ ”jadu lilla kalle, det där var ju inget direkt fördelaktigt utseende” men samtidigt hoppas jag ju att Kalles föräldrar genuint tycker att han är sötast i hela världen.

   Jag tror man är blind så länge de är riktigt små iaf? Har flera vänner med otroligt fula småbarn som de själva lägger upp 100 bilder på och skriver hur gulliga och söta de är…
   Samtidigt har jag flera vänner som fått höra från sin mamma (Ja alltid mammor) att de borde banta, klä sig annorlunda, operera näsan m.m. från typ tonåren och framåt. Min mamma sa sällan jag var söt och kommenterade alltid att jag måste gå ner i vikt och träna benen vackrare. Så hon såg väl sanningen då. 😛 Fast ja, runt tonåren, inte tidigare kanske…

    Fyfan vad gräsligt. Min mamma lyfte ju upp mig till skyarna så jag trodde ju på riktigt ganska länge att jag var snyggast i världen. Fick en chock då en kille valde en annan tjej över mig då jag var liten? nu inser man väl att man är medelmåtta men tror nog jag vunnit en del på att ha fått självförtroendet om än det inte kanske stämde haha.

     Jag trodde jag var svinful hela uppväxten! När jag kom till universitetet var jag så förvånad att alla killar ville vara vän (haha jojo.. ”vän”) med mig för jag var ju så ful men jag var nog lite av en ful ankunge som blivit svan… 😛 Men jag önskar verkligen min mamma inte hade satt sådana idéer i mitt huvud. Vet inte om jag någonsin kommer kunna skaka av mig min dåliga relation till kost/motion/klädstorlek.

      Nä fy, du förtjänar bättre ❤️ haha hade typ ärligt velat fälla kommentaren ’aha men tur morsan att jag fick pappas gener också så jag slapp bli lika ful som du’ ?

    Men gud vad sorgligt… Alltså jag känner lite att om mina barn växer upp och blir tvärfula (de är sjukt söta nu, tro mig) så är det ju mina dåliga gener (jag är inte bara halvful heller) och alltså mitt fel. Det är ju inget jag kan komma och kritisera dem för.

     Håller fan med om det du säger om att det är ens egna gener=en eget fel att dom då skulle bli ful. Så jävla gräsligt att skuldbelägga barnet för nåt som är ens eget fel för att man är ful. Usch.

     Jag hade ganska stora lår+rumpa och växte upp på 90talet och herion chic va inne, men min morsa hade verkligen präntat in i mitt huvud att jag var snygg pga det. ’Mamma har stor rumpa med och du ser ju hur snygg mamma är? ’Utseendehets från hennes sida såklart men är fan glad att hon gjorde så istället.

      Det är ju i och för sig inte bara generna som gör en ”snygg” eller ”ful”. Träning, hygien, klädstil, sminkning, hudvård mm kan ju faktiskt göra ganska mycket till eller från. Och framför allt tycke och smak. Har varit med om massor av gånger att killar mina vänner tycker är snygga, ser jag absolut inte det snygga i. Och tvärtom.

       Klart att hur man ’piffar’ sig kan göra så att man ser bättre ut, men en människa med ’bra’ gener som är grundsnygg kommer fortfarande vara snyggare i mjukisar än en människa med ’dåliga’ gener som är piffad (träning, hygien, klädstil etc). Det är ju bara att acceptera.

     Ja eller hur? och man får väl fokusera på annat! Nej ens barn kanske inte blir fotomodeller – och? Finns massor av fina egenskaper som rolig, smart, snäll m.m. man kan önska för sina barn istället för typ smal midja… 😮

    Mina föräldrar tutade i mig att jag var tjock. När jag ser bilder på mig själv som liten så förstår jag absolut inte var de fick den idén från. Skadan är dock redan skedd och jag kommer leva med skev kroppsbild resten av mitt liv. Tack för den!

   Hade en tjejkompis som tyckte sin nyfödda var ful, men det ändrades efter ett tag.

   Jag tror att vi är biologiskt programmerade att älska och vilja beskydda vår avkomma. Dessutom har jag aldrig hört talas om någon mamma som inte tycker sitt barn är det vackraste i världen.

   Så vi blir blinda, definitivt .

   Jag tyckte mina barn var det sötaste som fanns när dom var nyfödda men när jag kollar tillbaka på bilder kanske det inte riktigt var så ? men NU är dom det ?

   Haha. Min son hade en fulperiod runt 3-4 månader när jag tittar på bilder.

   Alltså jag tycker ju att min dotter är den sötaste någonsin, men jag vet ju också att det finns sötare barn än henne. Och nu i efterhand så kan man kolla tillbaka på bebisbilder man då tyckte var sååå vackra för att inse att nej den bilden var kanske inte så vacker ändå ? man blir lite blind av förälskelsen

   Elsa Billgrens kompisar Alex och amina, deras Harriet. Alltså. GULLIGASTE!

  Tänk er att resa 800 km till huvudstan bara för att göra smygsamarbeten för klädbutiker, babyshop, livly och veronica virta filma sig själv på slottet hur man drycker latte, konka med sig en liten bebis på 3-månader allt detta för instagram content.
  A
  N
  N
  A
  M
  A
  T
  K
  O
  V
  I
  C
  H

  En mamma som mest flänger runt med stackars bebis måste nog ha en släng av adhd varje dag ska de flängas någonstans.
  Och barnpassningen när man tränar ska syskonen stå för Isabella Löwengrip är nog den stora inspirationen. ?????

   Stop trying to make Anna happen

   Vad får du ut av att spamma här? Funderat på att arbeta med innehållet istället?

    Vad är det för fel på innehållet? Är inte mer annorlunda än de flesta influensers i den kategorin.

   Du är bara pinsam. Ingen är intresserad.

  Jag kom på en grej! Hur tillfreds skulle ni känna er om ni hette något av de namn som har namnsdag på er födelsedag? Jag börjar: Björn eller Bjarne. Nej, inte helt tillfreds. ?

   Va?

   Leopold, tja vrf inte

   Herbert eller Gilbert……nää skulle inte tro det.

    Tycker ändå Gilbert är rätt gulligt ?

   Jag har namnsdag på min födelsedag, av en slump! Namnet var spikat långt innan och jag tycker om det 🙂

   Severin, Severina eller Sören… nja, behåller nog mitt riktiga namn ?

    Severin är ju fint! Påminner dock om något som återfinns på offentliga toaletter. Men ändå fint!

   Knut…?

   Adolf har namnsdag på min födelsedag. Inte världens populäraste namn direkt?

  Alltså det slog mig verkligen igår, och sa högt för mig själv ”vad i helvete..” Hur sjukt är det inte att CW gjorde ett inlägg om Wilma och fick det att hålla om CW själv?!! Som att det är synd om henne också för att hon bodde i samma by som flickan? SERIÖST! Hur kan man va så självisk? Inte ens ett inlägg om en utsatt kvinna kan bara handla om den utsatta kvinnan! Det är fan under all kritik, och så lågt. Fy fan

   Om du googlar NPD så får du svaret. Antar att hon inte nämnde att gärningsmannen kommer från ett land med skamkultur.

  Är 20 och ses med en man på 32 år. Det är relativt nytt och har inte berättat för någon. Vet inte hur familj och vänner skulle reagera med åldersskillnaden. Kanske ska dumpa?

   Blondinbella säger: Behåll!

   Nej, om inte åldersskillnaden är en issue för någon av er ska du inte dumpa! Om det är det för familj och vänner är det deras huvudvärk. Njut av kärleken!

   Mja inte vet jag, han känns ju lite knepig bara. Är han väldigt omogen? Har en kille i min vänskapskrets som är 30 och dejtar typ bara 30åringar och han är ju typ känd som en jävla idiot. Skryter om att han knullbar 20åringar när han egentligen bara är sjukt osäker inför sina killkompisar som har sitt på det torra med barn etc. Han är liksom ’den som blev kvar’.

    Tycker alltid synd om tjejerna..

    Håller med. När man är 20 någonting tror man liksom man är sååå mogen som attraherar en äldre kille. Oftast är det ju så att kvinnor i hans egen ålder ser igenom hans bullshit och väljer bort honom.
    Nu är jag 33 år men ser jag tillbaka på 90% av alla äldre killar jag dejtade i 20 års åldern så hade de aldrig lyckas komma undan med all skit med en jämngammal partner. Tycker alltid att stor skillnad i ålder är en varningsklocka och något man aktivt ska fundera kring.

     Håller absolut med.

     Fy Fan, vad det ”gick upp” för mig med denna kommentar… så jäkla on point!!!

   Jag var nitton då jag träffade min man som var 33 då. Nu är jag 24 och vi försöker få barn! Ingen reagerade särskilt mycket, iallafall inte åt mig. Trodde nog dom skulle göra det

  Någon som har tips på goda veganska snittar? Gärna lite juliga och mer spännande än att man bara byter ut kött mot typ oumph ?

   Gör ngt med yipins varmrökta tofuröra

   Smördegsplattor/filodegrullar (finns veganska). Smeta på vegansk färskost (billig från Lidl), pizzasås (köper på pizzeria för 5kr), oregano, lite chili och eventuellt sojafärs. ”Vik ihop” och gaffla runtom så att inget rinner ut när de bakas i ugn. Smakar som mini-pizzor men tusen gånger bättre. Du kan ha juligare smaker som tex bitar av ”prinskorv” och ”skinka”, och även riva på lite ”ost”. Så gottttt!!!

   Fyll färdiga små krustader med en klick oatleys fraich, röd tångkaviar och hackad rödlök. Dekorera med dillkvist. ?

    läste röda tånaglar. hahaha

  Jimmy Å svarade en gång att stå i kö är typiskt svensk. Ett tecken på svenskhet. Att vi är bra på att stå i kö och köa snällt. Är vi det? Hur gör man i andra länder?

   Man står i kö även i andra länder. Att vi svenskar skulle stå i kö speciellt mycket mer än andra är en myt

   Jag tror att svensken är bra på att tala om och markera tydligt att ”här finns en kö”, när någon tränger sig före.
   Har bott utomlands och där köar folk också men om någon tränger sig före så säger ingen till. Vissa springer bara fram till kassan/disken och ignorerar kön. Även kvinnor tränger sig förbi för att ”de är kvinnor och ska inte behöva stå bakom en man” ( i arabvärlden typ).

    Jag bodde i en mindre stad i Spanien för ett par år sedan. Där var det vanligt att man frågade exempelvis på apoteket vem som var sist i ”kön” när man kom in. Sen höll man koll på när den fått hjälp och då visste man att man var näst på tur. Så man stod inte i en kö med nummerlapp och väntade men köade trots det.

    Två situationer där jag inte tycker det stämmer är när vi stockholmare väntar på bussen och när det ska till att öppnas en ny kassa på Ica. När vi väntar på bussen står vi ju snarare i ett kluster än i kö, ur vilket det bildas en trefilig kö när alla ska på samtidigt. Och när vi köar på Ica är det ofta den som står sist i kö snarare än näst, som kliver fram när ny kassa öppnar. Känner ni igen er eller är det bara i Stockholm vi gör så?

     Känner igen nyöppnadkassasynsromet. Folk sitter och glor på kassörskan medans hon startar upp. Sen kaosar alla och springer runt som djur för att få betala sina varor.

    Vet att i (vissa iallafall) arabländer finns det ofta en kö specifikt för kvinnor för att de ska få gå före män ?

   Japan är bäst på att köa!

  Detta kanske är old news men Bianca och Phillipe följer varandra på Instagram. Bianca berättade i nån podd att hon träffar ngn men att hon har bestämt att inte prata öppet om sina relationer, kan det vara så att dom är tsm igen och har kommit överens om att hon ska hålla snattran om privata detaljer?

  Någon som följer Stephanie Strauch på insta?

  Är det någon vars ex har kommit tillbaka efter en tid om orsaken varit att h*n tappat känslorna?

   Japp flera gånger

   Yes, men jag vill inte ha en man som följer sina känslor blindt så de får ingen andra chans.

   Ja, fast det var jag som gjorde det. Mitt ex var en idiot so tog mig tillbaka. Gick något år sen kände jag likadant och stack igen. Jag var ung och dum och tänkte inte längre än näsan räcker. Skäms över hur illa jag behandlade en riktigt bra kille och vet inte hur många gånger jag som vuxen bett om ursäkt. Om någon har gjort deten gång är sannolikheten stor att det händer igen. Så vill du inte leva utan honom får du helt enkelt väga det mot smärtan av att han dumpar dig igen. Om det är det kör på ?‍♀️

  Jag sitter och tittar på en netflixdokumentär om hur svårt det är att återvinna plast. I USA kan bara en bråkdel av all plast återvinnas. Är det någon som vet om det ser likadant ut i Sverige?

   Åh vilken är det??

    Lurade konsumenter eller något sånt. Det är flera avsnitt som handlar om olika saker.

   Ja, likadant här

    Eldar man upp plasten i Sverige eller hur gör vi? I USA hamnar ju allt i landfields.

   Jag är inte så påläst. Men jag vet att det är sjukt svårt att återvinna plast. Och att plast aldrig bryts ner, eller under flera tusentals år kanske. Sjukt sorgligt, tänker på all plast som är i naturen och havet 🙁

  Ni som tar magnesiumtillskott- har det hjälpt och i så fall hur?

  Speciellt intresserad av ifall det har hjälpt med sömn och ångest

   Min man tar det sedan några veckor (pga mycket på jobbet -> överarbetad hjärna -> svårt med sömn och svullen konstant i halsen), olika för dag och natt. Han drömmer galna saker säger han men vaknar trots det mer utvilad nu.
   Kan såklart vara placebo men om det fungerar är jag nöjd \o/

   Hjälper inte alls mig trots typ….sju gånger rekommenderad dos.
   Det är viktigt med rätt sort magnesium för att kroppen ska kunna ta upp. De billigaste är extremt låga i upptag av kroppen, typ 10%. De dyrare har uppåt 60-70% biotillgänglighet eller vad det heter. Kolla efter magnesiumcitrat. Finns andra bra sorter också. Googla ”bästa sort magnesium”.

   Jag tar 6 kapslar en timme innan jag ska lägga mig. Works like a charm.

   Detta tipset fick jag av en läkare: Öka med en kapsel varje kväll tills du får diarré dagen efter. Då minskar du med en kapsel. Där har du din dos som din kropp klarar av attta upp. Resten går ut i tarmen och drar till sig vätska och ger diarré. Magnesium är vattenlösligt och går inte att överdosera. Det enda som kan hända är magknip och diarré. Därav trappa upp så du inte får någon monster diarré helt plötsligt ??

   jag upplever att jag sover mycket bättre när jag tar magnesium på kvällen.
   Men mot ångest hjälper det inte särskilt mkt tyvärr, för mig är det bara meditation som biter där.

   Hjälpt mig så mycket under min utbrändhet med ångest och sömn!

  jag bor bredvid en järnväg och varje gång jag ser ett tåg åka förbi får jag en impuls att jag vill ”prova” att ställa mig på järnvägen, gå ut framför tåget. Jag fattar ju att det inte är något man kan prova utan att det är det sista man isf gör i livet, men det är den tanken som slår mig varje gång.
  Jag är rädd att jag någon gång på fyllan kommer misslyckas att stå emot denna impuls, trots att det inte är min mening att ta livet av mig.
  Någon som känner igen sig och kan ha liknande tankar om att ”skada sig själv” utan att ha en ordentlig insikt om att man faktiskt skadar sig?
  Det kopplar liksom inte att den handlingen skulle leda till min död.

   Lärde mig i ett öppet spår för ett tag sen att det kallas för Call of the void. Tyckte det var ett spännande och spöklikt namn för det ? sen om man tror på den teorin eller inte är en annan sak. Jag har haft känslan när jag varit på höga höjder typ: tänk om jag skulle kliva ut från den här balkongen nu?

   Jag hörde en psykolog som talade om just detta och andra impulser vi kan få (”tänk om jag kastar mitt barn över räcket nu!” Osv). Han påstod att det var ett sundhetstecken att tänka dessa tankar. Att hjärnan liksom föreställer sig scenariot för att kunna inse att det är livsfarligt eller något sånt, minns inte exakt.

   Det hände mig häromdagen, stod och väntade på tåget till flygplatsen i en utländsk storstad. Hade jag missat tåget hade jag missat flyget. När ett annat tåg kom in på samma perrong så fick jag tvångstankar om att kliva på det tåget utan telefon, väska eller något och bara åka iväg trots att det skulle ställa till massor med strul. Fick ställa mig med ryggen mot tåget för att kunna tänka på något annat.

  Vet ni varför b”ögen fick sparken från spermabanken??

   haha nej, varför?

    Han drack på jobbet

   Han trodde muggarna med shots var sperma, men det var äggtoddy. Så alla på personalfesten blev arga så han fick sparken..

   nej gud vad dåligt.. hejdå (:

  SNÄLLA tips på att få min 4 månaders bebis att sova bättre på natten? Han vaknar heeela tiden! Har jag tur kan han sova 1-2 timmar sammanhängande men oftast vaknar han varje 5 min eller 20 min HELA natten ?Har testat massor av olika och ingenting funkar. Behöver verkligen hjälp. Kan inte sova på dagen då jag har fler barn hemma att hand om.

    Ammar du? Ge han ersättning som sista kvällsmål. Då håller dom sig mätta längre.

     Jaa jag heltidsammar. Vågar inte ge han ersättning då det funkar så bra denna gången med amningen (funkade inte med mitt första barn) så sett detta som revansch. Men börjar faktiskt fundera på att ge han ersättning.. börjar tappa det snart utan sömn ☹️ Han är extremt mammig också så pappa kan inte ta han när han är trött då blir det gråtfest

      Åh jag förstår. Har ju bara första barnet själv och ville verkligen att amningen skulle fungera för att jag tyckte det var så mysigt men han blev aldrig nöjd, varken på natten eller dagen. märkte att han sov bättre på på natten med ersättning och bara var mer nöjd och snäll med det så började ju ge på dagen också. Nu vägrar han typ amma så förstår verkligen ❤️

   Åååh känner så igen mig i det du skriver! Har tyvärr inget (bra) tips….
   Enda som fungerade för våran bebis var dammsugarn!! Dock endast handdammsugaren så när den gått 20 min i sträck så dog den och behövdes sen laddas i en timma. Hade vi tur sov han sen vidare.. inte tur.. tjaa du vet.

   Försök att inte amma honom till sömns, så som han somnar vill han också somna om när han vaknar…svårt, men det bästa är att försöka få honom att somna själv… givetvis så han är med på det, UTAN diverse metoder (lugn alla mammapoliser). Samsover ni? Om inte kanske han sover bättre nära dig, om nyinredande gör det kanske han sover bättre i egen säng?

    Jaa jag har funderat på det! För när han vaknar så är det enda som funkar tutten. Och han äter inte mkt utan bara snuttar.. så funderar på att sluta med den när jag ska lägga han! Men så svårt då ? han är extremt svår att somna och lättväck som fan… jag har en bredsida crib bredvid våran dubbelsäng.. så jag alternerar mellan att lägga han i sin säng och bredvid mig beroende på vad han vill just då. Det som funkade lite bättre en dag funkar inte dagen efter ?

     Kolla upp white noise på Spotify!! Min 7 månaders lyssnar på det varje gång han ska sova!

     Ge det ett par kvällar utan att amma till sömns så fattar han snart! Klappa honom och va nära tills han nästan somnat och försök sedan gå, då somnar han in själv.. visst kommer han protestera men bara för han är arg och frustrerad, och det är inte farligt att vara, bara du är nära! Äta gör vi på dagen, natten sover vi på, och vaknar han nattetid, prata inte utan gör minsta möjliga.,!

   Jag har haft samma problem med min kille från 3-6 månader. Visade sig att han hade mjölkproteinallergi ( diffusa symtom som störd sömn och lite nässelutslag). Har ätit mjölkfritt i 3 veckor nu och sonen sover oftast 3-4 timmar innan han vaknar.

   Vi gav gröt som sista mål. Då slipper man risken för tuttförvirring. Sen natta utan bröstet. Mycket större chans att de somnar om om de vaknar. Nästa steg är att att där bebis ska sova. Somnar de utan flaska/bröst på den platsen de ska sova så vaknar de inte lika lätt när sömcyklerna avlöser varandra. Önskar att jag visste det med första barnet. Hade ett helvete rent ut sagt. Med andra barnet så började vi natta i sängen vid 3 månader och sen sov hon så himla mycket bättre. Ett annat tips är att natta i vagnen inne så får bebis sova i liggdelen. Fu kar super tills de börjar dra sig upp.

   Så är det att ha barn. Acceptera det så mår du bättre

  Ni som röker på, berätta mer om er själva! Har ni man, barn, ålder, vilket jobb, m.m. Hur länge har ni rökt? Varför började ni? Hur ofta röker ni? Hur får ni tag på det?

   Varför så mkt diskussioneR om narkotika varje vecka? Min väns kille rökte på dagligen och det ledde till tyngre grejer Trots att han sa att det är bullshit att det ena leder till det andra och nu har han dragit in henne i samma träsk och vår vänskap är förstörd.

   Han jobbar i vården, är osmart och otrevlig.
   Han började för att han mådde dåligt och hade svårt att sova. Sen fick han henne att ta tyngre grejer när hon började må dåligt. Hon pratar inte om annat än droger, har slutat med sina Fritidsintressen och vi har inget att prata om längre. Hon Tänker som en knarkare och pratar som en knarkare. Min vän är borta.

    Klart det finns baksidor men palla vara moralpolis. Låt dom som gillar att blazea göra det. Tror bara att det är viktigt att göra det för att det är najs och inte som en flykt. Samma som med vin, drick inte vin varje dag för att du är stressad, rök inte varje dag för att du är stressad.

    Sen tror jag att man kanske ska ha ett ganska stabilt psyke och inga psykossjukdomar i släkten hehe.

     Hahaha ditt rikspucko.

     Och kom inte med ’jag är faktiskt högutbildad och blabla’

     Du är skräp och det vet du.

      Haha din snorunge. Nä jag är inte högutbildad, har fan skräpbakrund med pundarmorsa och vuxit upp fattigt på soc. Men vill nån jävel diskutera att röka på ös så är det väl konstigare av dig att välja att klanka ner på någon som håller sig till ämnet i tråden. Ojojoj vilken bra person du säkert är, härligt.

       Då är det ju inte så konstigt att du har den synen på droger eftersom du kommer från en skräpbakgrund.

       Hoppas du slutat knarka och inte slutar som din morsa då (som enligt dig måste haft svagt psyke?)

        Jag har väl aldrig hymlat om att jag inte kommer från överklassen precis, du verkar dock ha rätt kass syn på dom som som kommer från det lägre samhällsskiktet, tråkigt.

        Var väldigt emot droger som ung, sen testade jag lite olika under mina tidiga ungdomsår som många gör. Förstår att det kan vara både problematiskt och oproblematiskt. Ska man då prova ta droger borde man vara ganska stabil och trygg och glad, annars kan det gå snett. Tycker inte att det är så knepigt råd.

        Sen anser jag inte att det är nåt fel med att ha ett svagt psyke heller. Alla är olika och har olika förutsättningar.

        Morsan dog i överdos i mars i år för övrigt, har man sett baksidorna med droger (eller statens mediciner) så blir man ganska medveten om hur det kan gå, så det är ju bra antar jag.

     Jag är ingen moralpolis. Har testat att röka själv men tyckte det var ogivande. Vet bara att hon totalförändrats och en vänskap tagit slut. Kan inte sitta och lyssna på hennes korkade knarkbabbel som numera tar upp all hennes tankeverksamhet, trots att hon bara skulle ”festknarka”. Du skulle förstå om jag berättade vad hon säger för tokigheter, vill inte skriva ut det här då detaljerna är för avslöjande. I ett fall som detta kan man inte få det till annat än att drogerna varit destruktiva så de pajat för oss, och ja, hon gör det för flykten.
     Hon vill vara en fräsch tjej men har blivit väldigt trashig i och med drogerna. Hon är en helt ny person.
     Blir skeptisk till att folk röker på då det ofta sägs Att det är en inkörsport till tyngre grejer, vilket förnekas flitigt av brukarna, men det blev exakt så för min vän och hennes kille, trots hans förnekelser.

      Nämen jag förstår, du utgår ju såklart ifrån din egen erfarenhet. Men du måste också acceptera att folk vill prata om narkotika och är nyfikna (iom ’varför så mycket snack om narkotika varje vecka’ ). Tycker det är trevligt att diskutera något utan att lägga värdering i om det är rätt eller fel.