ÖPPET SPÅR

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

647 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Okej, nu måste vi snacka på riktigt här; HUR får man ihop det?! Seriöst?? Jobba heltid, hinna träna, vara social, äta hälsosamt, ha lust för sex, tid med sambon, träffa kompisar och spara till kontantinsats. Jag som är introvert också, helvete. Jag är sån som tänker efter att jag träffat en kompis ’gud så skönt, nu slipper jag detta på en vecka.’ Har ni något tips? Input? Alla har ju 24 timmar om dygnet, varför är det så svårt? Vuxenlivet är inget för mig, tack för möjligheten.

      Man får inte ihop det. Alla aktiviteter sker på bekostnad av något annat. Dygnet har 24 timmar, det är bara att skriva en priolista och fördela timmarna efter den 🙂

      Tror tyvärr mkt tid slukas när man sitter typ här och på sociala medier och scrollar… jag skulle ha mkt mer tid om jag inte vore så beroende av min telefon…

        Det här är så fruktansvärt sant för mig tyvärr alltså. Märker inte hur tiden går!

        CamCam helt seriöst skulle du inte kunna blocka mig?

        Min självdisciplin är KASS.

        Men hur får man ENERGI att göra något annat? Jag skulle lätt kunna frigöra 2-3 timmar varje dag där jag tittar på onödiga tv-program, scrolla sociala medier eller bara gör ingenting. Men jag gör ju allt detta för att jag inte orkar träna, träffa vänner eller hitta på ngt efter jobbet även om jag egentligen vill..

          +1!!!!!!

      Håller med ovanstående, man får inte ihop det. Prioritera det som gör dig genuint glad och ställ inte för höga krav på dig själv!

      Att vara vuxen suger. Det är trötthet, smärta, ångest, dåligt samvete, förhoppningar och drömmar som går i kras…och så små glimtar av lycka någon gång ibland.
      Jag ser på mina föräldrar på ett helt annat sätt sen jag fyllde 35.
      Och jag ser på mitt unga jag på ett helt annat sätt. Fan vad mycket jag gjort annorlunda om jag vetat det jag gör idag.

        Vad för något hade du gjort annorlunda? Intresserad av hur andra tänker, är 24 och står framför en del livsval.

          Tro inte att du har all tid i världen. Tiden tar slut. Skjut inte upp saker. Ta chanser.
          Det är lättare att göra något osäkert som går utanför boxen när man är 25.
          När man är 50 är man fast i ett helt annat liv. Då kan man inte skola om sig, eller säga upp sig och fotvandra i Alperna.
          Allt behöver inte ske enligt någon slags mall.

            Precis. Våga misslyckas. Det gör inget när man är 25. Det gör väl inget när man är 50 heller men tänk så BRA du hinner bli om du börjar misslyckas i 25 årsåldern istället.

            Jo, det kan man. Är 50 och har vuxna barn, ett schysst jobb, knappt inget bostadslån (lägenhet + sommarställe). Kan absolut ta semester eller tjänstledigt och göra kul saker! Man ska försöka njuta av dagen – oavsett om du är 20, 30, 50 eller 80.

              Malin! Det är roligt att höra att du har det så bra på alla plan.
              Men det gäller tyvärr långt från alla 50-åringar.
              Många är skilda med ansträngd ekonomi och stora lån.
              Många har jobb med medelmåttig lön. De har åtaganden som gör att de inte kan ta tjänstledigt hur som helst.
              Vissa har knappt möjlighet att ta semester varje år.
              Ej heller är det aktuellt att skola om sig för de flesta när man har så pass kort tid kvar av arbetslivet.
              Man orkar helt enkelt inte, även om det rent tekniskt skulle vara möjligt.
              Men jag tror att ditt inlägg mer var ämnat att sola dig i din egna förnumstighet än att peppa vederbörande.

                21.53 vad avundsjuk och missunnsam du är. Hon skrev absolut inget konstigt!

                  Jag är inte det minsta avundsjuk eller missunnsam. Mina exempel ovan talar dock för en ganska stor del av befolkningen.
                  Om vi nu absolut ska göra det här personligt så är jag en höginkomstagare samt mottagare av ett större arv, utan belånade bostäder (även jag har en lägenhet i Stokholm samt sommarställe vid Medelhavet) precis som den goda Malin. Och jag gör precis vad jag vill med min tid.
                  Men det hindrar mig inte från att vara empatisk eller från att förstå att alla inte har samma möjligheter.
                  Det är en synnerligen tröttsam argumentationsteknik att säga att folk är avundsjuka eller bittra när de inte tycker som du.
                  Ha en mysig kväll där du befinner dig!

                    Så uppenbart nät folk ljuger.

                    …”den goda Malin”. Du tog det verkligen personligt…

                      Haha verkligen. ”ett större arv” jojo ?

                Jag försöker bara säga att det i princip aldrig är ”för sent”. Det är helt ok att inte resa jorden runt o s v när man är i 20-årsåldern. Och om det känns tungt och mörkt när man är ung kan det lika gärna bli så att det ljusnar efterhand! Mitt liv var inte så väldans glammigt när jag var ung/yngre men det har klarnat efterhand. Det finns alltid exempel på de som har det både bättre och sämre. Men det kan vända. Ingen anledning av måla allt i svart! Har föräldrar i 80-årsåldern som är harmoniska och hyggligt välmående och det är en glädje som inte behöver förmörkas över att det ”inte är så för alla”…

            Mamma är över 60 och har precis bytt bana och börjat plugga igen. Det är aldrig försent om man ändrar sig. ?

              Wow, så underbart!
              Vad pluggar hon?

              Man är väl inte längre berättigad till CSN i den åldern, vilket jag kan tänka mig hindrar en del (framför allt ensamstående) men man blir ju så glad över att höra om människor som din mamma! Heja ❤️

            Att man inte kan tycker jag är fel att säga. Många kanske har svårt att förändra sina liv när de är äldre men det går att göra. Både jag, min man och iaf 5 pers i vår direkta närhet har helt skolat om sig i ålder 40- 45 år. Vi har barn och gör mycket roliga saker ihop (vandrar, paddlar,åker skidor m.m). Har ingen hög inkomst men har heller inga höga lån eller höga boendekostnader. Vi håller just nu på att övergå till ett helt nytt liv på annan ort med nya jobb, för att ge våra barn större möjligheter till det de vill ägna sig åt och för vår skull för att kunna göra det vi vill. Säger det absolut inte för att skryta utan vill bara tala om att det faktiskt går men förstår också att många inte kan pga av omständigheter som sjukdomar, att de sitter med stora skulder de inte kan betala osv.

          Tagit för mig mera. Inte tänkt så mycket. Haft roligt. Slappat. Inte stressat. Njutit. Älskat. Tackat ja oftare. Inte varit låst. Inte tänkt så mycket på vad andra tycker och tänker. Varit singel. Levt loppan. Vågat.

          Det som funkat för mig är: Försök att hitta en stabil, enkel bas som möjliggör att kunna ta chanser och prova på annat. Inte för mycket åtaganden eller för höga kostnader alltså. Med stabil menar jag att hela tiden försöka se till framtiden, spara och investera pengar, investera i dina relationer, lär och läs, skaffa erfarenheter. Så kan du lämna en bit av livet öppen för spontanitet och att inte ta sig själv på för stort allvar. Ibland är det bara att gå upp och jobba på, jag funderade allt för mycket tidigare när jag var yngre, stanna upp ibland men älta inte dagligen. Ibland är det bästa också bara att välja något och köra på och acceptera sitt val. Ta utgångspunkt i det och inse att man inte är lämnad åt ett visst öde utan försöka se de öppningar som finns. Det finns så många vägar till ett lyckligt liv, inget är rätt eller fel och med tiden tycker jag så mycket har lossnat och klarnat!

      Ja, det är bara att prioritera och minska på måsten så mycket som möjligt för att avlasta ens verklighet. En stor anledning till att inte skaffa barn t.ex.

        Amen! Herregud vad mycket mer tid jag har jämfört med brorsan som har två kids.

          Samma. Min syster har en och en till på väg, men samtidigt fattar hon inte ens själv vem som skaffar barn egentligen. Hon är två år yngre än jag men ser minst 5 år äldre ut efter all stress och sömnlösa nätter. Hon har varken tid eller ork för några julförberedelser medans jag har bakat och fixat varje helg i lugn och ro i över en månad redan, för denna jul ska bli episk.

          Småbarnsåren är ju småbarnsåren…
          Men sedan kommer den härliga återbäringen. Jag har nu två skolbarn och jäklar, vilken finfin utdelning det ger! De går mer än gärna och handlar och de går ut med hunden, dammsuger och hjälper till med allt möjligt efter ålder och förmåga. Fyra händer till – perfekt.

          Och nuförtiden kan man ostört ta sovmorgon, får sova hela nätterna m.m.
          Så jag är oerhört nöjd och skulle gärna stanna tiden ett par år extra ?

            Vad pratar du om ?

              Det verkar som om 30 pers inte hade några som helst svårigheter att förstå det, men jag förtydligar gärna för just dig ?

              Anonym skrev ”Herregud vad mycket mer tid jag har jämfört med brorsan som har två kids” och jag förklarade att det är en övergående fas. Jag har massor av tid nu när mina två kids lämnat småbarnsåren. Vilket innebär att hennes brorsa snart får en massa tid han också, när hans barn blir lite äldre.

              Hoppas du lyckades klura ut det nu ?

                Alla föräldrar i min omgivning har fortfarande jättemycket att göra med skolbarn. Det är skolgång, aktiviteter, bråk, hälsoproblem. Men du har ungar som hjälper till istället utan tjafs … tror du fejkat dina likes. Och du låter obehaglig.

              ”Herregud vad mycket mer tid jag har jämfört med brorsan som har två kids”

              Som om det vore livslångt. Det är ju bara en begränsad tid.

                Jag tror fortfarande att en barnlös har mer tid för sig själv än någon mamma som har mindreåriga barn. Du kan knappast stanna i sängen hela dagen även om din unge är 10. Du måste laga mat. Du måste ta föräldramöten med skolan, köra dom till sina fritidsintressen. Du kan inte bara ta och resa iväg i två månader, sluta på ditt jobb och ta dagen som den kommer. Har din unge specialbehov? Ja, mer ansvar från din sida igen, under en ännu längre tid kanske.
                Småbarnsåren tar ju slut, men sen kommer resten liksom. Man blir ju inte av med ansvaret innan dom är 18.

                  Det fattar väl en apa att man har mer tid ”för sig själv” utan barn, men alla vill ju inte ägna all tid åt bara sig själv. Visa tycker det blir torftigt.

            Eller hur! Fånigt att jämföra en småbarnsmamma med en barnlös, såklart småbarnsmamman ser äldre ut o är mer sliten o har mindre tid. När barnen är större är det något helt annat. Nu var iofs jämförelsen väntad eftersom hon som kommenterade inte ser några anledningar att skaffa barn, det är sen gammalt, men håller med dig ang större barn 🙂

              Barnfri, tack!

        ….eller hund. Eller intressen, tar en massa tid! Eller vänner! För att inte tala om partner!

      Jag får ihop allt det där utan problem.
      Kallas planering och prioritering.
      Ytterst sällan saker krockar när man får in bra rutiner. 🙂

        Rutiner hjälper inte om man är introvert och blir utmattad av sociala interaktioner.

          Jo, jag är ju själv introvert och då är rutiner min bästa vän.
          Hatar spontanitet.

          Det är väl då rutiner är som viktigast? Att planera tid för återhämtning efter att man gjort något socialt, schemalägga egentid även om man har partner osv.

          Hur kan rutiner och introvert krocka?

        Men vem ska julen bli ”episk” för om det inte är barnen? Missförstå mig rätt, jag var julfanatiker innan jag fick barn?, men att fixa och dona veckor innan december för att en jul ska bli episk skulle jag nog bara göra för barns skull.

          Okej.
          Men alla vill inte ha barn i sina liv, och då gör man det för sin egen skull.

          Julen ska bli fantastiskt för mig, för min man som jag längtar att få hem till jul efter två månaders jobb i en annan del av landet, för hans föräldrar och några vänner som kommer och firar jul med oss. Blir vuxenjul för mig i år. Otroligt skönt. Och viktigaste av allt, får dekorera granen själv precis som jag vill ha den.

      Jag tänker att det är okej att inte hinna allt.

      Fundera över vad som får dig att må bra, på lång och kort sikt. Hur vill du att en fin vecka ser ut? Vilka mål vill du uppnå. Det viktiga är vad just du vill göra, inte vad som förväntas av dig och vad andra tycker.

      Om du bestämmer vad som är viktigt är det lättare att rensa i det som inte är det.

      Jag har valt bort TV, Netflix etc. Tittar inte på serier alls. Går ytterst sällan ut, isf middag med en vän. Jag shoppar knappt och får sådan på stan. Prio efter jobbet är familjen och tid att bara vara. Många tycker säkert jag är urtråkig, det stör mig inte det minsta. Just nu behöver jag detta. Kanske ser mina behov annorlunda ut längre fram?

      Testa att välja bort några saker för en tid och utvärdera efter det. Då känner du om det blev rätt eller fel.

      Ta hand om dig!

      Jag får inte heller ihop det. Har ett jobb jag inte riktigt planera med en del övertid så det är väl boven. Men försöker skära bort måsten för att få mer tid, tex beställa mat online istället för storhandla, tänka att det är ok om det går lite extea tid mellan städning, lagar mat kanske 2 gånger i veckan mm. För mig är inte mobilen någon bov, använder typ till nyheter eller serier eller som nu scrolla lite när jag ändå inte har något planerat.

      Tänk att det livet du ser ”som alla andra klarar av” är bara att du ser delar från olika hem. Ingen klarar allt men man tror att man själv ska kunna klara allt för andra tränar ju 3ggr/vecka, har dejtkväll varje onsdag, hämtar tidigt på förskola, har sparat pengar, ny bil, jobbar övertid samtidigt som det har flera timmar IM dagen att umgås med vänner, odla egna grönsaker, sticka barnkläder m.m…. Ingen gör allt detta. Jag tror att man kan hitta några punkter som man vill fokusera på, och så får det andra stå åt sidan.

      Och då har du inte ens bsrn i v bilden hahahahahaha

      Imdyinghelpme

        Exakt min tanke ?
        Fast jag kan tycka att jag tack vare barnen prioriterar bättre, och att pusslet på så vis går ihop.

      Jag försöker planera upp allting. Jag jobbar heltid och kör min träning innan jobbet, på kvällen lagar jag mat, städar och chillar. Träffar vänner kanske varannan/var tredje helg, dom andra helgerna träffar jag familjen.
      Nu har jag ’lyxen’ att bo själv så jag kan lägga mig tidigt utan att ha dåligt samvete haha. Så sambobiten vet jag inte dessvärre.
      Hur ser vanorna ut på helgen? Jag märker jättestor skillnad när jag går upp tidigt och får mycket gjort

        Jag är också läskigt tidseffektivt och strukturerad. Vet att det provocerar folk ibland (de som mer tar allting hipp som happ och tycker att de inte hinner något). Har en massa knep som i slutändan frigör tid eller ger mig energi. Och jag bor inte själv utan med man, barn och hund.

        Klart det kör ihop sig ibland men då försöker jag att inte stressa upp mig över sådant jag ändå inte kan påverka.

          Oh – dela med dig av dina knep!

      Man får prioritera.

      Tänk först på att alla har så olika förutsättningar, pendlingstid till jobbet kan t.ex. skilja flera timmar, en del kan ringa telefonsamtal eller uträtta andra ärenden under arbetstid medan andra inte har den möjligheten alls. Och att alla inte gör allt, ofta har folk prioriterar bort något.

      Men det jag gör för att få ihop allt är t.ex. att cykla snabbt till jobbet för vardagsmotion, snabb promenad till mataffären för att handla etc, sedan lite styrketräning varje dag hemma, det får duga som träning för mig. Träffar oftast flera kompisar samtidigt, kan även detta kombineras med en runda på stan där man avverkar det som behöver köpas, träning eller bara att ta de lugnt och vila. Gör små ryck och avverkar en massa på att göra listan, för att känna att jag har mer utrymme för att vila på kvällarna. Och som någon skrev längre ner, att stiga upp tidigt på lediga dagar är guld. Äta hälsosamt tar inte direkt längre tid än att äta ohälsosamt, kör rullande schema och hitta enkla rätter, kanske lite tråkigt men sparar massor av tid och tankeverksamhet då det är värt det! Vill du också spara till kontantinsats så kan det ju också vara en idé att dra ner på det sociala umgänget, kanske regelbundet ses en gång per månad istället och umgås mer hemma med sambon, kostar mindre!

      Det går inte ihop.

      Därför jag har valt att bara jobba heltid under vissa perioder. Ibland jobbar jag mindre, ibland pluggar jag, ibland bara chillar jag mha mina sparpengar.

      Att vi ska jobba heltid med 5 veckor semester fram tills pensionen är största scammen och a waste of life (om en inte har det bra och älskar sitt jobb).

      Jag har också valt att vara barnfri.

      Är 34 och lever livet. ? Fri som en fågel. Förändrar och utvecklar mitt liv hela tiden.

      Varför vill du göra allt det där? Jag gör typ hälften och är glad så.

      Tror som någon ovan att mindre tid med telefonen är en väg att gå.
      Men också – måste man hinna allt det du skriver?
      Lev ditt liv på det vis du vill leva det, strunta i vad andra hinner med och ta vara på varje dag på det vis du önskar.

      Vänta bara tills barnen kommer också…. ännu mindre tid. Inga bra råd att ge. Inne i ekorrhjulet själv.

        Barnen kommer inte bara, går mycket bra med ett liv utan barn 🙂

      -Gå upp tidigt 2-3 dagar i veckan och träna innan jobbet
      -Avsätt en förmiddag eller eftermiddag/kväll en dag per helg att umgås med en kompis
      -Sikta på att ha date night varje fredag med din sambo. Laga mat ihop eller kör takeaway och öppna en god flaska vin. Sitt med vid matbordet och prata om er vecka! Ät choklad och kramas. Behöver inte leda till sex men större chans här än om ni bara somnar på soffan framför Netflix.
      -skaffa städhjälp!
      -beställ mat online! Storhandling var en så stor tidstjuv för mig.

        Alltså jag har två barn under tre år och jag klarar allt på din lista. Är du introvert är det väl bara enklare också, haha. Jag får panik om jag inte kommer ut ur huset varje dag.

      Herregud var det jag som skrev det där?? + Hinna umgås med sina två barn och ge dem vettiga aktiviteter och inte bara padda

      Väntar bara tills om du någonsin skaffar barn. Då får man vara nöjd om man får träna en kvart hemma på morgonen och träffa en kompis utan barn en gång per vecka. Pengarna går till barnens intressen och alla deras behov. Egentid utanför hemmet med sambo minus barn, en gång per halvår. Ååh småbarnsåren <3

        Träna en kvart om dagen och träffa en vän varje vecka. Oj! Hur pallar du?

      På tal om att inte hinna med allt..

      Hur ser ert hem ut under vardagar? Är det städat eller är det mer eller mindre kaos??

      Jag har jobbat mycket förut och var hemma bara kvällarna och det var inte värsta städat. Nu med barnen jag städar jämnt men det ser ut ändå bara typ 60% städat 40% kaos. Och då har jag ansträngt mig mycket ??

        Har sömnproblem Nu så jag storstädar på nätterna ( förutom tvätta och dammsuga ) ( farfar dig, sambon är allvarligt skadad och jag får ej jobba kvar på mitt jobb sen 8 år tillbaka pga frånvaron ) men vet du, ett bra tips.
        15 min om dagen för städning räcker. Gör det med barnen och efter så tar ni en liten fika för att alla varit så duktiga.
        Har funkat för alla barnen hos mig .

          Dig = dog

      Fasen känner exakt samma sak..
      kör mobilfritt hela nästa vecka. En paus

      Omöjligt! En behöver också återhämta sig. Detta blir tydligare med stigande ålder. Själv träffar jag ingen utanför närmaste familjen nånsin.

      Vuxenlivet kräver omåttligt av individen. Det funkar bara inte!

    Kan vi prata om ”influensern” som kallar sig för Andreas Startklar. Vidrigare människa får man nog leta efter. Han har 32k följare på Instagram och mest unga killar. Hans liv av det han visar upp på Instagram verkar mest bestå av att kalla folk för ho*or, dricka Jäger, köra bil full, skrika om kn*rk, förnedra tiggare och andra utslagna människor- även sin egen flickvän. Allt detta ivrigt påhejat av unga killar som tycker att han är skitball.

    Ett litet axplock av hur han beter sig på sociala medier.

    Klipp då svinar han på en kryssning.
    https://www.youtube.com/watch?v=rZK_uVlKHck
    https://www.youtube.com/watch?v=n6MRmLXT9MY

    Klipp ett är han totalt vidrig mot sin tjej.
    https://www.youtube.com/watch?v=IxHS4sqCiTA&t=11s

      Som mamma till en liten pojke tänker jag varje dag på att det finns män som han och som är någon en del unga killar ser upp till. Har verkligen ett stort ansvar att visa min son andra manliga förebilder och se till att han inte blir som till exempel Andreas Startklar. Tyvärr har den mannen själv söner, stackars små barn 🙁

        Har han barn? *gråter*

      ??

      Om det är något konto som Instagram borde banna så är det hans. Att han är en förebild för vissa unga är skrämmande. Han borde inte få sprida sin vidriga människosyn till våra barn.

        Det finns en lång tråd på flashback om Andreas. Han byter instagram konto ca 2 ggr i veckan.

      Blir så arg så blodet kokar!! Har aldrig sett människan innan. Hur kan han bete sig som han gör? Vem är hon som ställer upp på hans idioti??

        Varför kan vi inte göra en aktion här på bb och gemensamt gå in och anmäla hans konto?

          Är med på det

          varför har inte hennes familj någon slags intervention där de försöker få henne att dumpa aset ????

          Skulle gå in och anmäla, såg att ni redan lyckats.

          Bäst är ni ❤️

          (Kan vi inte sluta fråga varför tjejer stannar, om man genuint undrar så rekommenderar jag att läsa på om psykisk misshandel. Jag förstod inte att jag blev fysiskt misshandlad förrän jag tre månader efter jag lämnat satt i tandläkarstolen och tandläkaren frågade vad för yttre våld mina tänder utsatts för. Inget skrämmer mig mer än insikten hur han manipulerade sönder mitt huvud och hur han d sanning blev min sanning. Det är sjukt jävla otäckt att komma ur och se det uppenbara.

      Är det en skottsäker väst som han har på sig i klippet?

        Yes, han har både väst och deltar i grupovpldtäkter. Trevlig kille. Han är dock ej dömd så men han stod åtalad för det.

          Fy fan, vilket vider!

      Du glömde skriva det värsta! Andreas stod åtalad för en gruppvåldtäkt som blev uppmärksammad i media. En riktigt vidrig människa.

      Hur fan kan någon tjej med minsta lilla självrespekt vara tillsammans med en sån jävla nolla? Blir förbannad. Hur kan man finna sig i att bli behandlad så av en sådan idiot och sedan att det visas för alla?

        Vill förtydliga: att han är en idiot är uppenbart. Som tjej förtjänar man att behandlas med respekt och kärlek, därav SPRING

        21; 19 om en kvinna är beroende av kokain och killen har tillgång till kokain! Ja du förstår…….

          Tack. Det förklarar en hel del..

      Hur pratar människan?

        Som alla andra förortsgangsters.

      vilken osympatisk person och han hur pratar han? Hoppas tjejen tar hundarna och springer ifrån honom fort, innan hennes självkänsla är helt borta.

    Någon annan finne som sitter bänkad framför slottsbalen atm? Verkligen slow tv, men ändå ett måste varje självständighetsdag ?

      ?

      Jaaa! ??

      Jag ?

      Slottsbalen?

        Varje år på självständighetsdagen är det bal på slottet i Helsingfors, presidenten hälsar sina gäster välkomna, krigsveteraner hedras för sin insats för landet i vinterkriget, det är dans, mat osv. Det brukar vara mycket diskussion om klädseln på folk, vem som designat vad osv 🙂

      Såklart ?

      jag satt bänkad 😀

    Godkväll!

    Jag fyller 25 år om ett par dagar och vill unna mig en stor present. Någonting som jag kan ha kvar länge och till och med kanske använda.
    Tyvärr kommer jag inte på något haha, så frågar därför er. Har ni några idéer? 🙂

    Trevlig kväll! <3

      En tatuering!

        Tack för svar! Men jag gillar inte tatueringar på mig själv 🙂

      Jag fick ett par Chanelskor av mig själv, och en resa till Venedig av mamma och pappa. Båda rekommenderas starkt!

        Åh!! Har de hållit bra då? Venedig är så vackert hör jag hört. Åkte du då dit själv eller med dina föräldrar?

        Tack för svar ?

          Ja, jag förvarar dem i sin dustbag när jag inte använder dem, pustar skinnet när det behövs och planerar när de ska användas, det är svarta espadriller 🙂

          Jag tog med mig mamma och pappa till Venedig, vi åkte i april, veckan innan påsk. Det är otroligt fint och mysigt, lite dyrt dock men värt att betala för. Vi bodde i ett gammalt kloster som blivit hotell, en bit ifrån ett judiskt kvarter (som för övrigt var Sveriges första getto). Vi gick en dramatiserad visning i området, och en guidad tur vid Markusplatsen. Åh vad jag längtar tillbaka, haha!

          Om du vill åka dit: åk inte under högsäsong (maj-september), inte i februari när karnevalen är, och inte påskveckan 🙂

        Venedig går det inte att besöka stan håller på sjunka ??? det är TOTAL misär nu

      Smycken

        Jag har funderat på smycken också men vad för smycke? Drömmen är då att smycket går i arv till kommande generationer haha ?

          Efva Attling halsband skulle jag unna mig, tidlösa och inte hutlöst dyrt men en bra unnasigpresent

          Ett guldarmband!

          Dom enda smyckena jag älskar är sådana man fått av sin mamma eller farmor/mormor. Minns när jag va liten och ville kika i deras smyckeskrin och så skulle dom berätta om varenda litet glittrande ting?

          Armband, halsband eller ring? Ta vad du gillar och använder mest själv, de kan alla ärvas 🙂

          Fiamantörhängen

          Jag har en ring från Malin Ivarsson (finns på instagram!) som jag inte tagit av mig sen jag fick den. Jag ÄLSKAR den! Hon har mycket fina grejer om man gillar lite nättare smycken!

          Ole Lyngaard är fint!

      En elcykel. Vilken dröm! Bekvämt, miljövänligt och praktiskt. Guldkant på tillvaron att få susa fram på en elcykel och glädjas åt att man slipper anlända svettig och eländig efter en cykeltur, utan att behöva känna sig som en miljöbov.

        Miljövänligare med en vanlig cykel. Bara lata människor som har elcykel.

          Du säger lat, jag säger effektiv.

            Det ena måste inte utesluta det andra.

          Bara lata ? det finns många som har behov av elcyklar utan att vara lata, värk, handikapp mm, fan tänk lite till.

            Jag håller med. Det finns många dom kan behöva en elcykel men om du inte är sjuk/ äldre eller har väldigt långt till jobbet så är det mer miljövänligt och mer hälsosamt att satsa på en cykel utan hjälpmotor.

        Dock roligare att cykla 5 mil med en vanlig cykel ?

          Vem fan cyklar fem mil till jobbet? Då är det nog ett pendelkort man ska satsa på.

            Det är jättemånga som cyklar 5 mil till jobbet. Vet du vad, det finns t.o.m de som SPRINGER till jobbet. Kanske inte 5 mil, men 1.

              Har faktiskt svårt att tro att jättemånga cyklar 5 mil till jobbet. Enligt Intersport skulle 5 mil ta 2.5 timme på cykel. Jobbar man 8-17 måste man alltså cykla iväg kl 05.30 och komma hem 19.30. Det kan omöjligt vara -jättemånga- som cyklar så långt varje dag.

                Vet ett antal som cyklar 2-6 mil, men så är de cyklister också.

                  Ja de finns väl människor till allt, men jag hävdar ändå att de allra allra flesta föredrar att ha minsta möjliga tid till och från jobbet. Själv cyklar jag varje dag, på vanlig cykel, men det tar ju bara 20 minuter.

            Vem cyklar bara till jobbet? 😉 jag cyklar till jobbet (3km), sen ska jag cykla hem, då brukar det bli en omväg om ca. 4-5 mil 🙂 😉

            Jag tycker dock att det är cykelavstånd om det är 2 mil någonstans, och gångavstånd om det är mindre än 1 timme att gå.

              Du är knäpp, det hör jag det.

                Haha ja, ibland är jag faktiskt det! Jag kan dock rekommendera Tjejvättern, knäpp som oknäpp 🙂

              Right on!
              Jag hatar bussar och tunnelbana. Smutsigt, hotfullt, arga människor, stress….BLÄ
              Cyklar till jobbet i underkylt regn alla dagar i veckan.
              Kläder kan torkas och jag far inte illa av lite kall luft mot ansiktet.

            Pendelkort och det funkar i hela Sverige ?

              Om man bor så att det är omöjligt att pendla med kollektivtrafik får man väl köpa en bil istället.

                Där jag bor finns ingen kollektivtrafik och det går knappt att cykla utan att bli överkörd. Cyklar när det bara är jag men är barnen med blir det bil. Känns inte säkert att ha dem i cykelkärra. Det har efterfrågats cykelvägar i 30 år men politikerna har fullt upp med annat som att bygga ut vägnätet.

      Jag skulle ha köpt en basgarderob med kläder av hög kvalitet. Tex ett par svarta byxor, en vit skjorta, t-shirts i silke, en riktigt välsittande LBD och en kashmirtröja.

      Du kommer tacka dig själv varje gång du ska klä dig och behöver aldrig mer ha klädpanik.

        Kan varmt rekommendera soft goat. Har två tröjor som är 8 år och ser ut som nya. De har verkligen använts flitigt. Kvalitén på filippa Ks jeans är magisk. Passformen också! Sen har calvin klien riktigt bra klänningar. Har 3 olika som jag haft i 10 + år. Får alltid frågor om var jag köpt dem. För övrigt svinbilligt på en outlet i USA ?

          Soft goat var jättebra när de kom men deras kvalité är usel nu för tiden tyvärr. De har förändrats något enormt.

      Om du är det minsta intresserad av matlagning, en stor Le Creuset gryta. De är vackra, har livstidsgaranti (på allvar, behåll kvittot så ersätter de den om emaljen spricker när du fyller 80!) och användbara genom hela livet. Fick en när jag fyllde 30 som jag använt minst två gånger varje vecka i över tio år.

      En kökassistent kan följa med dig hela livet?

        Jag fick en kit hen aid av mina föräldrar ? Men bakar du satsa på modellen artisan. Den andra klarat knappt en jäsdeg.

      Jag gav mig själv en Audi i 30 års present. Har aldrig åkt så mycket buss i hela mitt liv.. ?

        Jag fick en Audi i 25-årspresent ? bästa presenten någonsin? Fattar inte vad du menar haha.

      Jag gav upp alla försök att få en egen ponny i julklapp eller födelsedagspresent så när jag fyllde 30 slog jag till och köpte en häst.

      Kanske en härlig siden morgonrock? Då menar jag en som är gjord på silke och inte av polyester. Brukar vara bra kvalitet och håller länge. Sen känner man sig sjukt lyxig varje gång man använder den 🙂

      Om du inte vet vad du vill ha/köpa hade jag sparat pengarna i ett fond- eller aktiekonto. Den som spar han har – och kan spendera eller resa när det klarnat vad du vill! Grattis för övrigt! ?

        Ibland måste man ju dock få unna sig nu, och inte skjuta upp allt 🙂 risken finns ju att vi hinner dö innan vi har levt.

          Fast du har kollat in medellivslängd i Sverige..? Här blir merparten gamla. Riktigt gamla. Så jag tror nog att en 25-åring kan se hyggligt ljust på framtiden även om ett köp skjuts upp en tid ?

            Ja, teoretiskt bör ts bli gammal. Det betyder ju dock inte att olyckor inte förekommer 🙂

            Förra året var det 56 personer som fyllt 25 och som aldrig fick fylla 26 i Sverige

      Ett fint smycke!

      Jag gav mig själv en jordenruntresa. London, L.A, San Francisco, Hawaii, Sydney, Singapore.
      Det bästa jag någonsin gjort!

    En sak jag har undrat sååååå länge är varför Angelica Blick photoshoppar sina ögon så ljusa? https://imgur.com/a/mUSJri2

      Ser bara konstigt ut

      Drar mer likes

    hej hur mår ni?

      Bättre än för någon dag sedan, men ändå inte bra. Depression och utmattning suger.

      Riktigt bra, sorgligt nog. Jag har nämligen inte haft kontakt med den narcissistiska delen av min familj på ett halvår nu och känner ett nytt, helt okänt underbart lugn i mig. Jag hade ingen aning att deras ilska och deras eviga drama tog så mycket av min energi och uppmärksamhet. Att jag alltid varit väpnad mot angrepp fastän jag vet hur de funkar sen länge.
      Men jag saknar mitt känsliga syskonbarn som är ensam i den soppan nu sen vi kontaktade
      socialen (och ändå mår jag bättre? Helt sjukt).

        Usch fyfan förstår dig. Känn inte dåligt samvete, du måste se efter ditt eget bästa. Hoppas allt löser sig❤️

        Vad skönt att du är fri.
        Försök tänka att ditt syskonbarn kan du inte mer än försöka stötta och hjälpa när tillfälle bjuds. Och just nu finns kanske inte det tillfället och det kan inte du påverka. Låt inte skuld eller skam ta bort glädjen över din nyfunna frihet. Kram

        Tack för era fina ord❣️

    Jag fick antidepressiva (SSRI) utskrivet i veckan men har inte vågat börja ta ännu. Någon som vill dela med sig av sin erfarenhet? Är rädd för att bli ännu mer deppig, fast med piller för alltid, gå upp i vikt.. osv.

      Har haft SSRI förut och sket och spydde i en vecka. Blev dålig i magen en halvtimma efter jag tagit min dos efter det men enligt läkaren skulle det vara’normalt’. Mådde inte bättre över huvud taget, tror SSRI funkar på dom som inte är deprimerade på riktigt och behöver placebotabletter.

        Eller så är det tvärtom ?

          Vad är tvärtom?

        Sertralin är ju inte speciellt tunga saker. Har man en allvarlig depression får man en helt annan behandling. Så din depression var väl av det lättare slaget ?‍♀️

        Så för att den sorten SSRI du tog inte fungerade för dig (vilket det kan finnas hundratals skäl till) är all antidepressiv placebo som inte fungerar om man är deprimerad? ???

          Men herregud du säger det ju själv att det finns en massa SSRI som inte fungerar på en massa människor. är inte det ganska tydligt då att dom få gånger det fungerar är det placebo och inte att du inte har ’hittat rätt medicin’? Och att på folk som lider av allvarliga depressioner så fungerar det inte heller med nåt? Snacka om att förminska dom som verkligen lider.

        Haha jisses. Det där var inte bara ett otroligt korkat, utan även ett jävla farligt påstående av Anonym 20.18. I själva verket är det närmare till hands att hävda raka motsatsen: en klinisk depression (när man är ”deprimerad på riktigt”, som du så fint uttryckte det) anses av vetenskapen ofta bero på en obalans i en eller flera av hjärnans monoaminer. Pskykofarmaka tar man för att rätta till balansen. Lyckas man hitta rätt i den medicinska djungeln: upptäcker vilken läkemedelsgrupp som passar, hittar en sort man reagerar bra på och var doseringen landar som bäst – och de eventuella biverkningarna går att förlika sig med – kan det vara helt avgörande för att det ens ska vara möjligt att leva.
        Har man däremot ingen obalans i några monoaminer till att börja med – ja, då ställer man ju till med en obalans i stället. Då kommer man att må sämre. Din reaktion berodde sannolikt antingen på att den sorten var fel medicin för dig, på att du (precis som ungefär precis alla andra) drabbades av biverkningar under insättningsperioden och slutade innan din kropp hade vant sig – eller på att du inte var ”deprimerad på riktigt” och behövde ta en frisk skogspromenad i stället.

      Jag fick citalopram utskrivet för typ ett år sen och det är det bästa som hänt mig!

      Men, jag fick också i terapi samtidigt och jag tror att det är viktigt att inte bara tro att medicinen löser det. Att få prata ut var otroligt cathartic med.

      Det tog också ca 3 månader innan jag ”kände” av någon effekt. Fick frågan hur det känns ofta och jag svara de att jag inte visste hur det *skulle* kännas. Hur vet man om något funkar om man aldrig provat det förut? Men sen efter det gått ett tag så märkte jag att topparna inte var lika jobbiga och dalarna var mycket mindre.

      Om nu bieffekterna blir för jobbiga, prata med din läkare. Det finns många andra sorter och en av dom funkar bättre för dig än andra.

      Jag åt i nio månader, var skiträdd för att börja. Men det gick jättebra, var väldigt trött första två-tre veckorna så bokade inte in så mycket aktiviteter. 🙂 Blev inte mer deppig utan mer jämn i humöret men det var ingen mirakelkur. Vikt oförändrad, något kilo ner i så fall. Slutade självmant och tvärt när jag kände mig ”klar”, var inga problem.

        De räddade mig. Jag hade en rätt jobbig depression och tog mig knappt ur sängen. I kombination med sjukskrivning, vila och terapi fick de mig på benen. Nu mår jag oftast bra sedan ganska många år men tar fortfarande medicin.

        Jag har inte haft några egentliga biverkningar.

          Sjukskrivning, vila och terapi fick dig på benen. Inte SSRI.

            Inte heller kombinationen med SSRI. Du hade tagit sig ur det utan SSRI men inte utan vila, terapi och sjukskrivning.

              Svar nej. Jag behöver min medicin. Andra kan ha andra upplevelser men detta är min.

              Det finns massor av forskning som säger motsatsen. Jag fick själv snri efter att jag legat i sängen och vilat i 8 månader. Var definitivt det som fick upp mig. Antidepressiva räddar väldigt många liv. Sluta förminska det. Givetvis ska inte VC läkare Utan kunskap skriva ut det till höger och vänster. Men psykiatriker med kunskap och erfarenhet är något helt annat.

                Men hahaha okej tur du fick vila i 8 månader då. Du hade aldrig tagit dig ur depressionen med endast antidepp och det talar väl ganska starkt emot medicinen?

                  Du är så okunnig att det nästan blir genant. Utan SNRI hade hen inte haft den krycka/knuff som gjorde att hen ens klarade av att ta sig till och genomföra terapin. Jag vågar självklart inte hoppas på något här, men kanske finns det ändå en gnutta sannolikhet att du inser att alla människor är olika individer som reagerar olika?
                  Det är ett faktum att en del människor som lider av psykisk ohälsa av den svårare graden inte blir bättre – utan riskerar att i stället bli sjukare – av terapi. Andra har turen att dels svara väl på terapi som behandlingsform, dels träffa en psykolog/psykoterapeut/whatever man faktiskt klickar med och känner förtroende för. Sannolikt är en kombination av medicin och terapi bäst för de flesta sjuka.
                  Men hey, ett tips: om man inte är sjuk på riktigt utan bara känner sig lite nere är terapi en jättebra grej!

            Det finns många olika antidepressiva, fast en medicin hjälper någon behöver inte samma medicin hjälpa en annan. Antidepressiva lm måste man oftast prova sig fram på tills man hittar sin medicin. Man kan ha tur och hitta rätta medicinen med det samma.

              Mm jo det är ju jättebra då att det finns så mycket som inte fungerar alls då. Då du hittar det som fungerar har du troligtvis provat olika så länge att du är frisk från depressionen. Voila.

                Men vad är du för idiot? Menar du att man bara blir frisk sådär från en depression.??

                  Näe det blir man inte och har man problem med depressioner kommer dom alltid tillbaka. För vissa försvinner dom väl inte alls men för många går dom i skov och kan hjälpas av daglig aktivitet, vila och terapi. Men helt ärligt tror jag att ja, det går över av sig själv och kommer tillbaka av sig själv.

                    Nej, de kommer inte alltid tillbaka. Det finns olika grund för depression.

                    Fast långt ifrån alla har ju återkommande depressioner. Det du beskriver låter mer som bipolär typ 2. Har man den typen av svängningar där det ofta något annat i botten. Kan även vara adhd eller borderline eller annan diagnos. De flesta depressioner går över. Finns massor av statistik om du googlar. Utgå ifrån diagnoskoderna. Själv äter jag stämningsstabiliserande för att undvika återkommande depressioner. Har dock inte gjort det tillräckligt länge för att utvärdera resultatet. Problemet med återkommande depressioner är att de ofta blir allt djupare och obehandlade ökar självmordsrisken markant.

                      Förövrigt är inte sertralin eller vanliga SSRI speciellt effektiva mot återkommande depressioner så har din läkare skrivit ur det är den ju lite ute och cyklar.

                      Fast jo har du fått en depression är det extremt vanligt att den kommer igen. Det är inget ovanligt. En dipp kan ju alla få men får du en depression är det ju ett sjukdomstillstånd som kan triggas igen.

                      Nä men jag håller med. Problemet är väl att vården är väldigt överbelastad så dom slänger ofta olika SSRI kombinationer på folk och hoppas på att bli av med dom efter det utan vidare utredning för en dipp kan som sagt alla ha. Får man då lite sertralin och mår ’bättre’ och aldrig dåligt igen har man ju inte problem egentligen och det vinner ju vården på. Slippa reda ut nåt vidare bara, förhoppningsvis kommer dom inte tillbaka liksom, haha.

            Ehh? Nej, jag behöver min medicin. Då behövde jag den tillsammans med bla sjukskrivning och terapi. Idag har jag en bra vardag, jobbar och mår nästan alltid bra. Utan tabletterna dippar jag fort. Det är min verklighet och den är nog jag den bästa att tala för.

            Alltså alla ni som skriver att SRRI inte hjälper och bara är placebo kan ju bara hålla käften. Tar er lika mycket på allvar som en man som berättar hur en förlossning känns.

            + 1 på den!
            Långsiktigt är det nog snällare (om än kanske jobbigare) att försöka utan medicin. Se till att få en bra samtalskontakt och eller KBT och vet att du inte är ensam! ❤️

              Men herregud. Meningen med antidepp är ju att man ska komma upp ur sängen så man klarar av att ta sig till en samtalskontakt. Antidepp kommer aldrig lösa depressionsproblematik en. Det funkar som en krycka så att du klarar av att göra Alla de saker du behöver för att ta dig ut depressionen. Sen finns det personer som lätt hamnar i återkommande depressioner och där kan man behöva livslång medicinering. Det är dock i te det vanliga.

              Mnja att jämställa med män som aldrig har fött är väl motsatsen. Jag har varit deprimerad sen jag var kanske 9, och det har alltid gått upp och ner och inga mediciner har hjälpt. Har accepterat att det är så. Det som hjälper är dövande mediciner som typ b*nzo etc. Men det är fan inget man vill gå på haha.

                Har du provat TCA, SNRI, SDRI,
                NaSSA-preparat och stämningsstabiliserande? Har du även provat dessa i Olika kombinationer samt genomgått en ordentlig utredning där underliggande diagnoser utesluts?

                  Jo, det enda jag fått är ptsd. Har provat samtliga mediciner men har tyvärr bara fått effekt av lugnande.

                    Så du menar att du hunnit pröva 300 mediciner ?

      Kände inget speciellt. Tror inte de gjorde så mycket.
      Men all respekt till de vars liv de förbättrat.

      Har iofs inte ätit antidepressiva men jag har ätit annan psykofarmaka och var sååå emot det innan. Rädd att bli fast, såg mig inte som en sån som gjorde det, ville lösa mina problem naturligt och gå till källan med problemen. Jag var väldigt emot det även när jag gjorde det också i och för sig, men läkaren tvingade mig helt enkelt.

      Hur som helst var jag så fascinerad över hur problemen som jag gjort ALLT i min makt för att lindra liksom vara kunde gå över med hjälp av lite tabletter, och sen inte komma tillbaka när jag slutade med medeciner efter några månader. Alltså jag visste liksom inte att man kunde vara psykiskt sjuk och sen likso bli frisk med medeciner, inte helt olikt att äta antibiotika mot en infektion? Att det liksom bara var kemi, att något gått snett i kroppen och behövde återställas. Jag hade inte alls den bilden av psykisk ohälsa innan. Och jag är så himla tacksam att jag gjorde tog de där tabletterna.

        Jamen vad för psykofarmaka? Det är skillnad på antidepp (som är skit och inte funkar) och neuroleptika.

          Antipsykotiska.

          Okej, hur vet du det, är det en egen erfarenhet eller något du läst dig till?

          Alltså jag kan inget om det här, utan det var bara en reflektion kring en egen upplevelse. Har ingen annan erfarenhet av psykisk ohälsa och är inte påläst alls om det.

          Klart det funkar! Vilka mediciner har du ens provat? För mig gör SSRI i princip ingen effekt men kombinationen av SNRI och stämningsstabiliserande är fantastiskt bra. Hade även bra effekt av mirtazapin men gick upp 30 kg och fick karpattunnelsyndrom. Tvivlar starkt på att du provat alla antidepp på marknaden ? Eller vad drar du slutsatsen ifrån?

            Näe men dom flesta faktiskt haha. Men antar att jag har fler problem då än en lätt depression. För mig fungerar bara sånt som gör mig numb och det gör verkligen inga antidepp. Dom påverkar en inte mer än lite biverkningar som kass mage, kanske lite yrsel etc. Det är som att jämföra en alkoholfri öl med en 7.0a lite om du förstår vad jag menar?

      Jag äter Sertralin. Första veckan hade jag lite, lite huvudvärk. Sen vid upptrappning hade jag lite, lite huvudvärk i typ 1-2 dagar per gång. Annars inga biverkningar, men det har hjälpt mig massor med min depression.

      Ätit setralin i ett år nu. Var som du innan väldigt skeptisk, men det har verkligen fungerat för mig! Blev liksom mig själv igen som jag var innan depression. Gick NER 17 kg i vikt av dem också (vilket var typ exakt vad jag hade i övervikt).

      Jag har ätit sertralin i 5 år, började först med en annan sort men den funkade inte på mig, åt den i ett halvår för att se om den skulle börja funka (kan ta månader innan de börjar funka). Jag fick höra att dom inte är beroendeframkallande men jag klarar inte att sluta med dom, förstås kan det vara att jag behöver äta dom ännu. Trodde att jagmådde bra men jag var som längst utan dom i 4 veckor, 2 första veckorna hade jag abstinens,svår huvudvärk, yr , trött,arg senare fick jag dödsångest, panikattacker, ångest och blev väldigt nedstämd ,så jag började äta dem på nytt. Mitt råd är att först göra allt annat för att börja må bra,före man börjar äta dem. Medicinerna gör mig neutral, inte jätte glad och inte jätte arg, MEN dom har hjälpt mig mot min depression, har gått även 3 år hos psykolog. Plus att min son hade knyckningar (abstinens) när han föddes..

        Tips! Fasa ut dem långsamt som fasen! Trappa ner lite i taget och stanna på den nya dosen lääänge. Sedan forts du trappa ner och till slut kan du prova ta medicinen varannan dag (och fortsätta med det ett bra tag), sedan går du ner till var tredje dag osv.

          Jag äter den lägsta dosen och trappade ändå ner,men det gick ändå inte 🙂

            Usch vad trist! ?
            Nu vet jag inte om du har testat detta redan, men en psykläkare sa till mig att det även går att få i flytande form för att man ska kunna finjustera dosen (och typ ta fem droppar en vecka, fyra droppar nästa vecka, osv). Kanske kan vara värt att kolla upp om inte annat? ❤️

            Köp en tablettdelare. Inga problem att dela den lägsta i 4 delar.

      Min syster fick antidepp utskrivet för drygt två v sen. Hon har varit deprimerad i två år och har några självmordsförsök bakom sig.?läste den här tråden och ville läsa era svar för jag har bara hört negativt om sådant och är så ledsen generellt för hennes mående (glad att hon får hjälp nu) häromdan ringde hon i panik för att hon hade så stark ångest att hon var rädd för och vara själv…vad för tabletter har hjälpt er? Och förutom medicin vad har hjälpt? Vad hade ni behövt från era anhöriga? Kan ni gr mig tips (om ni orkar) på vad jag kan göra för henne?

        Min man har två självmordsförsök bagaget. Nu äter han ecitolopharm och lamotrigin. Lamotrigin är stämningsstabiliserande. Det jag tänker du kan göra är att läsa på och lära dig så mycket som möjligt om depression och olika behandlingsalternativ. Sen följ med henne på alla möten med vården. Är man deprimerad orkar man inte ställa frågor och krav vilket ofta behövs för att få en bra vård. Mår hon så dåligt som sist tycker jag du ska ta med henne till psykakuten. Det finns bra vård att få men man behöver ofta be både en och 10 gånger för att få den. Stå på er. Det finns en väg framåt!

          En bra sida att läsa mer på är denna https://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=140

      Man kan få väldigt mycket insättningssymptom. De brukar hålla i sig i 14 dagar. Så ta inte ut för mycket i förskott. Desto mer insättningssymptom desto större effekt har de när de verkar. Men planera inte in något viktigt första 14 dagarna. Informera familj och närstående om att du kan behöva stöd. Jag och min kompis satte in sertralin vid ungefär samma tidpunkt. Jag var sängliggande med ångest och hon märkte inget alls. Det är jätte individuellt. Blir det jobbigt ringer du bara läkaren och ber dem skriva ut lugnande som du tar under insättningen. Två veckor fixar du galant! Sen tar det 6-8 veckor innan det ger full effekt så ge det tid. Jag har provat 4 olika antidepp innan jag hittade rätt. Ge inte upp! Det finns otaliga sorters antidepp som kan kombineras på en massa olika sätt. Lycka till! Du kommer hitta din väg för att må bättre ❤️

      Jag har tagit Anafranil och Sertralin under året, osäker på om någon av dessa är SSRI dock. Kan ärligt säga att det bara gjort mer skada än nytta. Eller ja, det har egentligen inte gjort någon nytta alls, jag har bara fått bieffekter men läkarna har tyckt att jag ska fortsätta ändå. Jag har blivit torr i munnen, svettats kopiöst och orkar mycket, mycket mindre när jag tränar vilket är en stor del av mitt liv. I början orkade jag knappt göra något utan att bli så trött att jag behövde sova. Då pratar vi alltså om att gå till köket och laga något i micron typ. P.g.a. vårdens inkompetens råkade de av misstag halvera dosen efter ett halvår och efter det mådde jag mycket bättre igen.

      Efter typ åtta månader fick jag reda på att det bara fungerar på ungefär 60% av alla människor, så jag vet än idag inte varför jag tvingats fortsätta. Sertralin har jag i alla fall slutat med. Det gjorde absolut inget, men gav heller inga bieffekter. Läkarna råkade tyvärr glömma bort att säga åt mig när jag skulle sluta, men det gick bra till slut.

      Hade jag fått valet igen hade jag sagt tvärnej till mediciner. Och hade någon skickat mig till Rosenlunds sjukhus igen så hade jag hellre legat hemma i fosterställning. Det stället är ett jävla luftslott där inkompetenta människor samlas för att låtsasjobba för skattepengar. Fy i helvete.

        Tack för ditt vittnesmål. Jag har tänkt detta om personer jag känner som får medicin men inte blir bättre.

        Kräv att de skriver ut en annan medicin! Sertralin är förstahandsval och ganska ineffektivt för många. Har du kontakt med psykiatrin? De har en helt annan kompetens än VC. Har du ingen effekt av sertralin skulle jag be dem ändra till venlafaxin eller voxra. De påverkar andra signalsubstanser än sertralin som är SSRI. Klart du inte ska fortsätta med en medicin som inte fungerar. Sertralin har full effekt efter 6-8 veckor så mer än så behöver du inte försöka. All vård i Sverige är frivillig så länge du inte är tvångsinlagd. De kan inte tvinga dig till något!

          Läste igen och förstod det som att du klarade dig bra utan nu? Vad skönt! Hoppas du mår bra och har ett härligt liv. Det förtjänar du! Men kom ihåg att läkare aldrig kan tvinga dig till något och du har rätt att välja vilka mediciner du själv äter!!

            Jag ska tillbaka i nästa vecka och prata om att få lägga av med medicinerna, mest för att slippa gå tillbaka till det där stället igen. Ända sedan jag kom dit för första gången har det varit så ofattbart uselt skött med precis allt så jag känner det mer som ett hån än ett hjälpmedel att gå dit. Jag har som tur är fått bra hjälp från både min arbetsgivare och min familj med att hitta lösningar på annat vis, plus att jag har erfarenhet av att träna mig ur depressioner sedan tidigare, men jag tycker verkligen sjukt synd om människor som skickas till Rosenlunds sjukhus och utsätts för samma sak utan att ha det stöd jag haft från annat håll.

            Ett litet axplock på vad de gjort fel:
            1. Lovat mig inte mindre än fem gånger att jag inom några dagar kommer må mycket bättre (Det hände ej).
            2. Sagt att man inte kan börja med terapi innan man mår bra (det kan man uppenbarligen eftersom jag går i terapi nu).
            3. Lovat mig terapi som sedan visar sig inte finnas. Han jag gått och pratat med har varit en helt meningslös mellanhand mellan mig och läkare. (Det verkar alltså inte vara bara en person per patient man slösar skattepengar på, utan två!)
            4. Trots att jag ofta träffat både läkare och den totalt meningslösa mellanhands-mannen som dricker kaffe hela dagarna så har de flera gånger misslyckats med att både skriva ut mediciner och sjukskriva mig efter avslutat möte där vi ENBART diskuterat just dessa saker.
            5. De har glömt informera mig om när jag ska sluta ta medicinen.
            6. De har trots mina påtryckningar inte velat skriva ut någon annan typ av medicin, utan bett mig fortsätta med den som inte fungerar.

            Den första läkaren jag träffade är för övrigt anmäld av ett par bekanta vars son tog livet av sig efter att ha varit under dennes vård. Jag har blivit varnad för Rosenlunds sjukhus av några andra bekanta tidigare, men inte ens i min fantasi kunde jag tro att så mycket inkompetens kunde samlas på en och samma plats. Det är totalt obegripligt. Jag skojar inte nu alltså. Bor du i Stockholm och mår psykiskt dåligt – Vägra Rosenlund. Fly för ditt liv. Ingen vård är bättre än den vård du erbjuds där.

              Mja jag har väl samma uppfattning av vården. Har hängt med samtalsterapi/vårdcentral/läkare/psykologer på vc/psykologer på psyk, innan det stubinen då det fanns (finns det kvar?) tycker mest att dom bara hoppas att man bara blir bra av sig själv sinom tid utan egentlig behandling. Även fast man påpekar att medicinerna inte fungerar och man på riktigt provat allt (ja, alla SSRI, snri, tricykliska etc) vill dom inte skriva ut tyngre grejer som dom vet fungerar för att dom inte vill skapa ett nytt onödigt beroende, vilket det kommer blir såklart.

              Vi har psykisk ohälsa i familjen sen morfar iallafall vad jag vet och alla efter det har blivit substansberoende på nåt vis så är väl glad att vården hejdat sig med mig. Enligt brorsan så skrev dom ut b*nzo som galningar på 90talet som ’mirakelmedicin’ och det ångrar vården nu.

                Hade jag alltså tur som fick den tyngre TCA på en gång?

                  Har provat tca jag med men tycker fortfarande inget fungerar. Har dock inte varit *riktigt* självmordsbenägen än så det är väl lika bra att jag inte får nåt tyngre innan det. Känns ju som att man måste försöka ta livet av sig eller typ redan vara pundare(me*ad*n, s*b) innan man få mediciner som fungerar på riktigt.

                  Det är ju såklart givetvis bättre att kunna lösa allt själv och så men när inget funkar är läkarna sjukt restriktiva. (vilket jag ändå förstår)

                    Har varit skeptisk till om medicin skulle hjälpa mig pga att min depression har konkreta orsaker (i alla fall till stor del) som har att göra med hur (negativt) andra människor har agerat. Jag vet att hade inte vissa saker hänt, skulle jag inte vara så deprimerad som jag är nu. Skulle verkligen mediciner hjälpa då? De gör ju inte så att man går tillbaka i tiden och dessa saker inte hänt. Kan medicin hjälpa då, om depressionen är så starkt kopplad till konkreta händelser?

                      Ja absolut. Ihop med terapi. Inte kbt som mest är skit utan psykodynamisk terapi. Jag har två väldigt specifika anledningar till min depression + ptsd. Medicinerna gör att jag kan gå upp ur sängen. Men sertralin är sockerpiller för mig.

      Man går upp i vikt som satan av sådana piller samt sömntabletter och antihistaminer!! Första generationens antihistaminer ?

        Nej, sluta sprid lögner. Det är olika beroende på vilket läkemedel det är.

        Jag gick ner30 kg. Viktnedgång är lika vanligt som viktuppgång. Mirtazapin är ju ökand för viktuppgång. Men fungerar fantastiskt bra.

        ”Man”? Alla reagerar olika på mediciner. Du måste själv prova innan du vet hur det blir för dig!

    Hur tror du världen kommer se ut om 50 år?
    Kommer vi människor ta körkort för att åka/köra en drönare själv till jobbet eller månen?
    Sociala nätverk osv osv… ?? ?

      Kanske jobbet är på månen till och med ?‍♀️

      Jag tror att vi precis återhämtat oss från tredje världskriget. De stora som kämpat mot varandra har varit USA, Ryssland och Kina, men självfallet har vi alla varit involverade. Kriget har handlat om klimatkrisen och hur vi ska kunna klara oss som mänsklighet, alla får inte plats i den nya världen. Eftersom stora delar av Asien har sjunkit, delar av Afrika har torkat ut, och norra Europa är obeboeligt p.g.a. förflyttningen av golfströmmen får inte alla plats, det finns för övrigt bara ett par breddgrader i världen vi kan bo på. Troligtvis kommer de rika och vita att klara sig/prioriteras. Oavsett vilken sida som vinner.

      Har ett bra svar i modd ?

      Ska man tro Greta är det Game over!
      RIP.

        Allt står inte riktigt rätt till med Greta henne kan ni inte lyssna på. Problemet är inte klimatuppvärmningen utan miljöförstörelsen som är farliga för människan. Enormt stor skillnad som Greta inte har fattat.

          ”Som Greta inte fattat”… hoppas DU fattat att Greta endast hänvisar till forskningen och vad den säger angående klimatuppvärmningen etc. Greta framför inte sina personliga åsikter om du tror det.

      Jag tror att självkörande elektriska bilar blir normen. Våra barnbarn kommer att skratta åt att vi var dumma nog att köra bilarna själva i höga hastigheter och använde förbränningsmotorer med miljöfarligt bränsle.

      Tror att jordens överbefolkning kommer att vara väldigt påtaglig. Sveriges sociala och ekonomiska goda rykte kommer att vara som bortblåst. Sorry för mörka tankar haha

        Sveriges välfärd kommer vara utarmad inom en generation.
        De som arbetar och producerar kommer flytta bort om de kan.
        Jag kommer definitivt inte åldras här. Ser hur äldreomsorgen fungerar kring min mamma.
        Vi går en mörk framtid till mötes.

          Har du något tips på bra land att åldras i?

            Jag tänker antingen USA om man har karriärmöjligheter, betala allt själv och veta vad man får, eller Mellanöstern, att ha familjen där och hjälpa varandra enligt den kulturen.

              Ja och Mellanöstern är ju så härligt och speciellt fridfullt

        Ja det är ju redan halvblåst så det stämmer nog.

        Sverige goda rykte är redan bortblåst ?

      Jag tror att världen kommer att vara en mycket orolig plats. Flera länder kommer att vara obeboeliga pga brist på vatten, samtidigt som de som har inte vill dela med sig. Men jag tror att de värsta konflikterna blir om redan trettio till fyrtio år och att saker och ting börjar stabilisera sig i en ny post-war-fas om femtio. Kanske åker ransoneringshäftena fram igen.

      Jag tror positivt om framtiden. Forskningen kommer rädda mänskligheten.

        Låter ju underbart hoppas det får bort kriminaliteten också.

      Sverige kommer att vara extremt annorlunda mot nu. De flesta länder, system o människor som lever i dessa länder kommer att ha liknande system, vara uppbyggda på samma sätt. Dvs, de rika och välutbildade kommer att ha tillgång till mycket, övriga inte. Länder runtom på jorden kommer att ha likartade nivåer av brutalitet, fattigdom osv, det kommer inte vara som nu (”i- och u-länder”) Men inom varje land kommer det att finnas stora skillnader. Asien kommer att vara ”jordens medelpunkt” på samma sätt som tidigare Europa och USA varit. Kommer inte att finnas rasism på samma sätt som idag pga att många rika kommer att vara mörkhyade (främst asiater), men däremot som sagt ännu större klassklyftor än det är nu. Man kommer att se direkt vem som är rik eller fattig på tex tänderna, kläderna osv. Kommer att vara oroligheter världen över och inte lika demokratiskt som det är idag. Rent vatten kommer att vara en lyx, likaså kött utan antibiotika. Köttkonsumtionen kommer att minska, inte pga klimatet utan pga kostnaden.

      ”Man”? Alla reagerar olika på mediciner. Du måste själv prova innan du vet hur det blir för dig!

    Dagens tips: köpte en flaska Valpolicella Ripasso och är nog kär i vinet. Jag har visserligen gillar rödvin ett tag nu, men det här är bland det godaste jag har druckit.

    Dagens blä: min sambos exsvärmor skriver meddelanden till honom att hon saknar honom i familjen och vill träffas tillsammans med sambons ex. Jag och sambon har varit tillsammans i snart fem år, varför blir jag så djävulskt svartsjuk?! Fast jag egentligen begriper att det inte finns något att bli svartsjuk på. Tycker dock att hon kan lämna oss ifred, sambons ex har ju också en ny sambo.

      Näe fyfan, skulle inte heller vara okej med det där. Sätt ner foten och säg ifrån säger jag!

      Och tack för vintipset, blir en tur till systemet imorgon 🙂

        Tack, jag försöket att inte vara sur men jag blir faktiskt irriterad. Han har dock inte gått med på någonting, och jag hoppas att han låter allting vara.

      Älskar Valpolicella Ripasso ? önskar jag hade en flaska hemma nu

        Du får komma på vinkväll närsom! 🙂

          Köper nästa gång jag med, tipsar om casa Marrone!

          Säg bara var och när så dyker jag upp!

        Alltså när ni säger Valpolicella Ripasso, ni vet att det inte är namn på ETT vin va? Utan det är ett distrikt + en tillverkningmetod. Söker ni på Systembolaget kommer det upp hundratals vin som heter Valpolicella Ripasso. Menar alltså att ni förmodligen inte ens syftar på samma vin ? sorry om jag låter pretentiös, tyckte bara det lät så kul. Obs Ripasso är ofta väldigt gott, så håller med er där.

          Haha ja, jag som är TS är väl medveten om det ? har testat flera olika Valpolicella, inklusive ripasso, men inte den här 🙂

          För er som undrar vilken jag valde: https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/zecci-7418901

            Bästa tipset jag fått gällande rödvin (i princip aldrig valt ett vin jag inte gillat sen dess) var att fyllighet, strävhet och fruktsyra ska vara så jämna som möjligt (helst lika mycket av varje). Ska prova den du tipsade om!

          Så när du säger att du gillar champagne, menar du då en typ av flaska eller champagne? ja, jag vet klart och tydligt vad de är. Och jag gillar alla viner jag smakat som är Valpolicella Ripasso.

            ”åh, jag drack en så god flaska champagne idag”
            ”Tack för tipset! Då åker jag förbi systemet sen”

            ?

      Men what? Vilken gränslös kärring

      Jag fick citalopram utskrivet för typ ett år sen och det är det bästa som hänt mig!

      Men, jag fick också i terapi samtidigt och jag tror att det är viktigt att inte bara tro att medicinen löser det. Att få prata ut var otroligt cathartic med.

      Det tog också ca 3 månader innan jag ”kände” av någon effekt. Fick frågan hur det känns ofta och jag svara de att jag inte visste hur det *skulle* kännas. Hur vet man om något funkar om man aldrig provat det förut? Men sen efter det gått ett tag så märkte jag att topparna inte var lika jobbiga och dalarna var mycket mindre.

      Om nu bieffekterna blir för jobbiga, prata med din läkare. Det finns många andra sorter och en av dom funkar bättre för dig än andra.

        Fel tråd, sorry!

        Ser att detta hamnade under fel tråd men tack, känns så bra att läsa lite positivt! Det är samma sort som jag fick utskriven. Har även blivit erbjuden psykologkontakt så jag hoppas att det i kombination kan hjälpa att lappa ihop mitt mående. Hoppas du mår bra idag❤

          Har du inte hämtat ut receptet be om ecitolopram istället. Det är den nyare versionen av citolopram. Den är betydligt effektivare och har mindre biverkningar.

            Dubbelkollade min ask och det var visst escitalopram jag hade fått utskrivet! Tack för input 🙂

      Okej om hon tyckt att de hade haft en fin kontakt och fortsatt vilja träffas… men att propsa på att exet oxå skall va med verkar ju inte friskt. Då låter det ju bara som att hon hoppas att de skall finna varandra igen.

        Ja, det är jag garanterad över att hon vill. Hoppas hon blivit senil eller liknande, nästan…

      Om du gillar den typen av vin så kolla in systemets kategori ”stramt och nyanserat”. Alltid fullträffar. Men prova även en amarone då och då. Ripasso kan dock vara lättare att kombinera med mat. Mvh, numera nykterist ?

        Aah, amarone är ju också ? dock lite svårdrucket ibland, tycker jag, just för att det är svårmatchat 🙂

        /TS, är inte över 30 än haha

      Vilken konstig kärring. Och varför pratar ens din sambo med henne? Så skumt

    Hehe undra vad vi ska bråka om ikväll

      Vattendelaren på jobbet just nu är ordet Hen

        Trodde vi va klara med det 2019…

        Det var väl typ 2014 att diskutera ”hen”..? Finns i SAOL sedan flera år. Eller ligger jobbet i radioskugga? ?

          Det är fortfarande en het potatis om någon råkar nämna det.:. Sen sitter ju inte folk och diskuterar det i stor grupp…

            Jobbar du med gubbar?

        Så tröttsamt ändå

      Varje gång jag är här hamnar jag i nån slags dispyt med nån jobbig människa.
      Tänker att jag ska sluta komma hit men så trillar jag dit.

        Älskar man inte att trilla dit.

    Behöver tips på ny, bra musik efter att ha sett mitt Rewind år på Spotify haha…
    Är allätare men mitt hjärta bultar extra mycket för pop/rock, men hatar jazz.
    Hit me!
    Och ha en jävligt go helg!!

      Hur kan du hata jazz?

        Inte konstigt… man blir stressad av Jazz (sen är iofs genren rätt bred, så det finns säkert det som man kan gilla där med)

        Hur kan man tycka om jazz?!!
        Tråkigaste musiken som finns. Var med en kompis när han var ljudtekniker på en jazz mini konsert och jeeesus…
        Nej, inget för mig, lyssnar hellre på opera haha… Tur att smaken är som baken! 😀

          Opera gillar jag faktiskt…

            I så fall:

            https://www.youtube.com/watch?v=rbufG9LxBT4

            Älskar den här kompositören, John Tavener. Gillar du honom kommer du antagligen också att tycka om Arvo Pärt och Henryk Gorecki.

      Lindi Ortega
      Frida Green
      Nikki Lane
      Eivor
      Maxida Märak
      Chris Stapleton
      Gotthard(speciellt innan Steve Lee dog)
      Wilmer X
      Dan Hylander
      Daniel Norgren
      KALEO
      Sturgill Simpson
      Home Free

        Wilmer X och Dan Hylander? Älskar dem? kul att fler gillar dem

    Funkar airpods till Samsung? Vet att det finns trådlösa lurar till Samsung, men de är så fula. Och de som ser ut som airpods verkar ha mycket sämre batteritid?

      Ja det gör dem men har läst att connectionen inte är lika bra som till iphone

        Ja har läst samma sak och man vill ju gärna att de ska funka felfritt haha

      Ja! Man kopplar dem ju Bluetooth så det fungerar med de flesta mobiler, paddor och även datorer 🙂

        via

        Funkar de utan problem??

          Ibland tar det lite tid för enheten att hitta lurarna och ansluta, och ibland hackar ljudet men det gör det på iphone också. Men annars är det super

          Det funkar att lyssna på musik/prata i telefon men vissa funktioner funkar inte. Exempelvis pausa genom att dubbelklicka på den ena hörluren, byta låt genom att klicka på den andra sidan osv. Det är funktioner som är optimerade efter Apples system! Men klarar du dig utan det skulle jag absolut rekommendera Airpods!

          Lyssna på musik/prata i telefon funkar utan problem. Vissa funktioner är dock optimerade för IOS (Apples system) inte Android, exempelvis pausa musiken genom att dubbelklicka på en av hörlurarna, byta låt genom att trycka en gång osv. Klarar du dig utan det skulle jag absolut rekommendera Airpods!

            Tack för svar! Det är ju en vanesak, men det skulle jag nog inte klara mig utan, haha. Har två par lurar med knappar så är van vid att kunna byta låt, pausa, svara i telefon osv utan att ta upp telefonen, så det var ju lite dumt att det inte funkar?

    Tittar just nu på dokumentären Farmlands (2018). Handlar om hur boer i Sydafrika mördas och diskrimineras. Helt sjukt att man inte pratar mer om detta?!

      Whataboutism men har du hört talas om apartheid..?

        Alltså nu är inte jag ts men skillnaden är väl att man HAR hört om apartheid men att det inte talas om det som händer med boer?

        Och då får de skylla sig själva, eller vad?

        ”Du får skylla dig själv för att du är född vit, för nu ska jag sätta macheten i dig.”

        Vad har dagens Boer med barn, att göra med apartheid?? Förtjänade Johann 9 att skållas i kokande vatten och sedan dränkas, för en politik som fördes långt innan han föddes? Vad är det du säger människa? Ett folkmord pågår som socialdemokrater i Sverige stödjer. Svenska skattepengar doneras till extrema vänstern i Sydafrika, grupper som uppmanar till attacker på alla vita.

          Visst sker det hemska mord i Sydafrika, men majoriteten av de brott som sker är det den svarta befolkningen som utsätts för. Vita i Sydafrika mördas i ungefär lika stor utsträckning som européer, medans svarta är TIO gånger sannolikare att bli mördade. Så vi kanske ska sitta lugnt i båten ändå va? Källa: https://m.news24.com/MyNews24/White-Genocide-fact-or-fiction-20130520

            De svarta utsätts främst av andra svarta. Vita är underrepresenterade dom förövare. Men nu handlade det om öppet folkmord.

              *som

              Nej det handlar om att Sydafrika har enorma klasskillnader och en svart befolkning som är mycket fattigare och lever under mycket sämre förhållanden än den vita befolkningen, som är i överläge och lever goda medelklassliv pga resterna av apartheid. Inget folkmord. Den extrema fattigdom som många lever under kan driva vissa människor in i kriminalitet. Vita lever inte i extrem fattigdom i Sydafrika. Därför har de inte samma drivkrafter som kan driva dem in i samma sorts kriminalitet, för de har redan råd med mat på bordet, stabila jobb, bra utbildning osv. Vilket de svarta inte har tillgång till.

                Tillgång till i samma utsträckning, ska tilläggas! Många svarta i Sydafrika lever under bra förhållanden och har bra utbildningar osv.

                Nja, många Boer har drivits från sina marker i omfördelningspolitikens namn och lever nu som alla andra. Du talar om en väldigt liten klick av rika vita. Hemlösa Boer på gatan är även de utsatta och får dessutom mindre hjälp att etablera sig än svarta. De största konflikterna bland svarta är att de tillhör olika stammar och klaner. Alltså våld som är helt oberoende av de vita.

                  Eh, har du någonsin varit i Sydafrika själv? Känner du några Sydafrikaner? Har haft någon slags kontakt med någon från landet och inte bara läst om det på internet? Uppriktigt nyfiken som sagt

                    Så nu handlar det om mig? 🙂

                      Nej tycker bara din bild verkar helt ryckt från allt som har med verkligheten att göra i Sydafrika. Låter mer som att du sitter för mycket på olika högervridna forum och inte har en egen riktig bild av landet. 🙂

                    Jag känner en kille i Sydafrikan som är farmare och har fått reda på detta genom honom.
                    Jag ser ingen här som har förnekat att det finns anledningar som har lett till att det är som det är i Sydafrika eller att den svarta delen av befolkningen får utstå rasism och våld men på dig låter det som att det inte är värt att uppmärksammas alls att det också sker mot den vita delen av befolkningen.
                    Som tråden började med så tror jag att det är väldigt få som vet om vad som händer med ”boer” och uppenbarligen så fort någon vill upplysa om det så ska det tystas ner med att det ändå inte är mest synd om dem så det är inte värt att nämnas.

                    (Jag är dock inte samma person som du ställde frågan till)

                    Känner du någon själv?
                    Framförallt, känner du någon sydafrikan som tillhör den ”vita delen av befolkningen”?

                      Jajemen min pojkvän är sydafrikan, vit sydafrikan om det är viktigt. Känner såklart hans familj och flertalet av hans Sydafrikanska vänner också. Varit och träffat dem ett antal gånger osv. Arbetar även regelbundet med sydafrikaner från diverse olika bakgrunder då jag arbetar med forskning som är relaterat till Sydafrika. Även rest där i jobbet och inte endast privat. Tror självklart att det är väldigt läskigt för de Boer som känner sig utsatta såklart, men de flesta sydafrikaner som pratar om vitt folkmord brukar också tycka det var en dålig idé att apartheid avskaffades från början. Absolut att det kan finnas problem med våld mot Boer men att dra det till att det handlar om folkmord och att vi borde klaga på Socialdemokraterna för att de stödjer Sydafrika är lite väl drastiskt.

                      Som tur är så är det ingen som drar till med folkmord hipp som happ i detta fall, det uppfyller vissa kriterier för att vara ett folkmord. Kriterier sätta av UN och av organisationer som bevakar dessa saker. Morden på Boer är folkmord. Partierna som sossarna stödjer säger uttryckligen själva att de vill utrota Boerna. Pierre Schorri säger sig uttryckligen stödja dessa grupper. Du blandar kortleken genom att källa det stöd till SA, när det faktiskt handlar om specifikt stöd till vissa parter.

                      Fast det kan faktiskt vara fruktansvärt med människors öden utan att man för den skull måste ”välja sida” som det känns som att du gärna vill göra.
                      När jag läser dina kommentarer så får jag uppfattningen av att
                      du förminskar ”boers” upplevelser till ”varför klaga på lite mord när det finns de som har det värre”
                      Varför är du emot att folk blir upplysta om den delen av situationen i Sydafrika?
                      Det är en enorm komplex situation där nere men varför kan man inte också få lyfta de ”boer” som lever i rädsla för vad som kan hända dem, tror att ytterst få människor är medvetna om det.

                  Att bara ”en klick vita” skulle leva under bra levnadsförhållanden med bra utbildningar är nämligen en stor lögn. Du kan ju gå tillbaka till artikeln jag länkade ovan igen och läsa där. Men den kanske inte bekräftar din världsbild så det är väl bekvämt att blunda för fakta. :)))

                    Känns det bekvämt att ignorera att en minoritetsgrupp av vita på främst landet, som odlar mat och sällan utför något hot mot någon, utsätts för blodiga attacker och får sina barn mördade, av majoritetsbefolkningen?

                    Det finns nu inte mindre än tre olika studier som dementerar socioekonomi som orsak till kriminalitet.

                      Källa, tack!

                      Läser gärna de studierna som sagt så kan du inte vara snäll och länka dem. Såklart ska de vara peer reviewed och publicerade i en vettig forskningsjournal. 🙂

                      Hahaha

                    Vilken världsbild lever du efter?
                    Den enda rätta förstår jag ?

      Sydafrika är ett land som på många många sätt fortfarande brottas med resterna av apartheid. Överlag är Sydafrika ett otroligt våldsamt land och majoriteten av de som blir utsatta för våld är svarta, inte vita. Vita är bara ca 10% av befolkningen. Rasism och diskriminering i Sydafrika sker även mellan olika svarta folkgrupper. Vart jag vill komma med detta är att situationen är väldigt komplex generellt. Vi kanske borde prata om helheten isåfall och inte bara den lilla minoritet av våld som sker mot vita i Sydafrika.

        Majoriteten av svarta som blir utsatta, blir utsatta av andra svarta. Men snyggt försök. Vita blir huvudsakligen utsatta av svarta, och svarta sällan av vita.

          Eh ja jag påstådde inget annat? Men 90 procent av befolkningen är svart? Vi kan ju också då konstatera att den svarta befolkningen i mycket större utsträckning är otroligt fattiga och lever under mycket sämre förhållanden, medans den vita befolkningen är mycket rikare. Så det är lika mycket en fråga om klass, tack så mycket. Tycker vi kan chilla lite med att börja skrika om folkmord på vita, det är en grov översimplifiering av situationen i landet.

            Nä, vad som är en översimplifiering är din svepande statistisk och straw men, ingen har sagt att det inte är ett komplicerat samhälle där. Nu handlade det om en specifik grupp av människor som mördas i en oroande och ökande takt.

              Hur många sydafrikaner känner du personligen och har fått deras nyanserade bild av landet? Uppriktigt nyfiken

                Irrelevant till detta specifika ämne. Vilket är folkmord av Boer. Inte ” läget generellt i Sydafrika, apartheid, svammel, svammel”

                  Det pågår inget folkmord bara för att du sett en vinklad dokumentär som påstår det. Men du verkar ju lagom faktaresistent och är inte värd mer av min tid. Du skulle nog må bra av att läsa på lite om källkritik dock.

                    Hej då! *vinkar

                    Du svarar ju inte själv på frågor ovan? ☝?
                    Känner du några vita sydafrikaner själv?

                Ändras statistik och fakta om jag råkar känna några Sydafrikaner och kör personliga anekdoter? Varför ska ett ämne som mord av oskyldiga ” nyanseras”? Är det viktigt för dig att förmildra omständigheterna kring dessa oprovocerade attacker? Varför i sådana fall? Är det kanske DU som är vinklad på något vis?

                  Du har inte givit någon statistik eller fakta alls faktiskt. Du kan gärna ge det, skulle bli glad av att läsa det. Med källor då alltså.

                    Det finns statistik på Africheck.com med förklaringar på vilka som tagit statistik och på vilka premisser. T.e.x så kallades dessa attacker länge inte för farm attacks utan ingick i allmänna våldsbrottstatistiken. Numera så här den en egen kategori där man kan se att attackerna ökar, från strax under 200 för 2010 till förra årets 400 rekordattacker. Morden ligger på samma statistik sedan 2010 , men attacker ökar mer än dubbelt. Media rapporterar om morden och ger en falsk bild av stagnation kring våldet mot farmare. När de egentligen åtar större säkerhetsåtgärder.

                Varför talas det om grupperingar bara när svarta uppfattas som offren, men det ska nyanseras och blandas ihop, när vita är offren?

            Du vet att vita flyttar därifrån pga politiken som gör att de inte får jobb?

      Jag har inte sett Farmlands. På vilket sätt diskrimineras boer i Sydafrika?

    Hej!
    Av många olika anledningar så kommer jag och min 5-månaders att åka utomlands. Jag vill såklart ta med babyskyddet för att vi kommer att åka bil mellan flygplats och hus. Babyskyddet går inte att klicka på barnvagnen (olika modeller) och jag har inte råd att köpa ny barnvagn (finns inte babyskydd till modellen jag har tyvärr).

    Eftersom jag åker ensam så kan jag inte ta med babyskydd + barnvagn så det får bli sittdelen.

    Vi är borta en hel månad och jag får panik.
    Finns det alternativ till babyskydd? Kan tillägga att jag måste åka och att det blir taxi till ställen där jag kommer att tvingas gå runt mycket, kan inte släpa på babyskyddet. Ponera att jag köper en ny barnvagn, kan heller inte ha barnet i den hela tiden då det inte är bra för hans lilla rygg. Han behöver en normal sittdel men jag kan inte ta med allt ut heller. Kan styrelsen användas som babyskydd?

    Har någon ett tips? Finns det något alternativ till babyskydd? Typ ha barnet i sele på bröstet + något speciellt bälte? Snälla? Är så orolig.

      Det finns alternativ till babyskydd som är i närheten lika säkert som babyskyddet. Vilket babyskydd har du? Kan du köpa en begagnad vagn som ditt babyskydd passar på? Skulle absolut inte åka bil med en bebis utan babyskydd! Bättre då att du struntar i sittdel och varvar sele och sitta i babyskyddet när du går runt på resmålet 🙂

        Det finns inga ska det stå såklart

        Blev så glad av första meningen men såg sen att det saknadesnett inte 🙁

        Så en ny barnvagn med babyskydd och sele? Klarar man sig på det i en månad? Vill inte skada bebisens rygg på något sätt. Det går alltså inte att använda sittdelen?

        I landet jag ska till sitter bäbisar i knät utan bälte ens. Herregud, paniken bara växer.

        Svar fastnade såklart nu när jag har som mest panik.

        Sele + babyskydd i en månad är inte farligt för en 5-månaders? Ergonomiskt, dvs.

          Mitt andra barn satt bara i sele, aldrig vagn, han bara skrek i vagnen, hade ergobaby och jag tror han satt bra ergonomiskt, han klagade aldrig iaf ?

            Haha, nä min klagar inte heller så mycket. Det får bli min backup skulle jag inte hitta en smidigare lösning. 🙂

          Ha en ergonomiska sele bara. Tex Ergobaby eller Manduka. Inte nån äldre babybjörn där barnets ben hänger rakt ner. Grodposition ska det vara.

          Finns massor selar att köpa second hand. Kolla säljgrupper på Facebook.

            Tack för ett jättebra tips, har bara bärsjal än så länge (han är 2 månader). Ska ta och kolla ergobaby, hört talas om dem tidigare.

      Ta med babyskydd och sele, vagn går att klara sej utan ?

      Men kan du inte köpa till en adapter bara då? Vi hade en britax smile 2 till vår första sån och köpte en Britax röner babyskydd men när nästa son föddes bytte vi till en bugaboo donkey 2 och då funkade ju inte babyskyddet så köpte vi en adapter bara 🙂

        Son ska det stå 🙂

        Finns det något sånt? Vore perfekt! Typ en universaladapter???

          Finns olika adaptrar till olika vagnar 🙂 nu köpte vi en bugaboo adapter till Britax babyskydd! Kolla på bigbaby, jätte bra hjälp där! Sen kan du kolla begagnat med men har för mig att dom inte är jätte dyra

      Kan du köpa adapter så babyskyddet funkar på din barnvagn? Reser du ensam med babyn borde du ha med ergonomisk sele oavsett. Kommer gå bra ❤️

        Det vore jättebra! Ska kolla om det finns något sådant. Tack <3 blir lite lugnare nu när jag löser era svar.

          Antog att det inte fanns adapter som passade ditt babyskydd och din vagn men annars så är det givetvis lösningen för dig 🙂

      Har du kollat om det finns adapter för babyskyddet till vagnen? Jag hade olika märken på mina och då fanns en adapter så babyskyddet gick att sätta på. Kolla med en barnvagnsbutik om sådant alternativ finns. 🙂
      Bärsele eller sjal är smidigt om man är på språng så det kan vara bra att ta med som alternativ. Tex under resan ger det dig två fria händer. 🙂

      Hörde någon som hyrde babyskydd istället för köpa men minns inte företaget. Det kanske är ett alternativ annars, om det går att hyra modell som passar vagnen för den perioden? Men då får du kanske kolla villkor för resor.

        Jag ska nog svänga förbi en större barnvagnaffär och kolla om de har något sådant, det vore ju helt fantastiskt och en räddning. Slipper köpa massa nytt. Tack för tips <3

          Vilket babyskydd har du? Vilken vagn har du?

      Vad är det för vagn och babyskydd?
      Du kan inte förboka transport med babyskydd?

        Sorry läste nu att det blir mer åkande än bara från flyget. Då kan du ju inte förboka..

    Bella kallar redan Eriks familj för sin familj på bloggen… ikväll ska hon äta middag med sin svägerska. Reagerar alltid på sånt, känns lite lustigt när folk säger så tidigt i sina förhållanden?

      Ok

      Hon vet vad hon gör, hon vet att folk kommer reagera som du gör.

      Det är totalt respektlöst och omdömeslöst att skriva så i det här skedet.
      Skilsmässan har knappt gått igenom.
      Familjen är i bästa fall lätt misstänksam mot deras relation fortfarande.
      Exet lär bli ledsen över detta.
      Och inget är så skört och ombytligt som en nyligen skild man.
      Hade hon någon självbevarelsedrift borde hon chilla med det där.

      Men dom har väl varit tillsammans i mer än ett halvår så så konstigt är det väl inte?

        Klumpigt av henne om man tänker på barnen. Oavsett hur läget varit före skilsmässan så är det en god idé att ta hänsyn till berörda barn (och att deras barn inte plötsligt blivit ”syskon” på köpet…)

          Haha ska du få detta också till att det är synd om barnen? ?

          Du trollar va?

            Hur är detta en trollning?
            Tonårsbarn drabbas ganska hårt vid skilsmässor och de har definitivt svårt med nya pojk/flickvänner.
            Hon borde absolut respektera deras känslor. Om inte annat så av självbevarelsedrift.

        For the record: för knappt 1 år sedan var hon ihop med Hajen och sa att det var det mest passionerade förhållandet nånsin.
        Nu går hon i giftastankar med en nyskild man.
        Låter det stabilt och bra? Dåså, kör hårt!

        Oj, har varit ihop med min sambo i två år och skulle verkligen inte kallla hans familj för svärfamilj… trots att vi är nära. Är i Bellas ålder.

    Detta låter ju helt sjukt?? Fyfan.

      Jag kunde inte tro det själv när jag fick mailet förrän jag såg domstolshandlingarna, namn på advokaten, tid för rättegång och allt möjligt. är så himla orolig för att google lämnar ut ip adressen ocha att de senare kommer trakassera mig då de inte kan få ut pengar… var försiktiga där ute!!!

        Fy fan vad sjukt.

        Men tror verkligen inte Google kommer lämna ut ip-adressen. Då skulle det vara till Säpo t ex vid terrorhot och liknande.

    Phju vad mååååånga samarbeten alla influensers har nu i juletider….! Vissa har flera om dagen och det är knappt något annat än samarbete på story! Men man fattar såklart att de måste passa på nu när många shoppar inför jul. Hannah&Amanda verkar ta rekord med deras reklam-adventskalender med nytt samarbete varje dag i organiserat format!

    Kom förresten Amanda&Alex lägenhet ut till försäljning?

    jag har alltså skrivit EN recension på google och inte andra recensioner på andra sidor som är skrivna av andra människor som haft liknande upplevelser som jag men de använder liksom det i rätten…

    Herregud! Visste inte ens att detta var möjligt. Kan du resa in till usa utan att riskera att häktas redan vid gränskontrollen?

      Ingen aning, jag har ju inte gjort något kriminellt utan det är en civil lawsuit och de vet inte vem jag är. De har initierat en ”john doe lawsuit”, alltså en stämning mot oidentifierbar person och deras mål är bara att få reda på min ip adress via google, och så namnet som min mail reggats med. Därför försöker de få en stämning utfärdad genom domstolen för att kunna kräva google på min data. Får de ut data komme de ju se min ip adress och att jag bor i Sverige, och antagligen har de inte så många patienter från Sverige. Tackar GUDARNA för Sverige och för att det inte är olagligt att skriva en negativ recension om ett företag här, för hade jag varit i USA nu hade jag varit tvungen att börja betala för en advokat för att skydda mig. Jag är helt chockad, har liksom inte kunnat koncentrera mig på två dagar.

        Vad säger advokaterna du har pratat med?

          Har pratat med tre advokater, varav en ingående som också var den jag visade dokumenten för. Han trodde inte helt på det förrän han såg dokumenten utan trodde det var tal om ”fishing”. När han hade gått igenom allt och läst på förstod han omfattningen av det hela och att det var äkta. Han var lika förvånad som mig över att de gått så långt men sa sedan att han fått reda på att det visst var vanligt att företag i USA använder stämningar som en form av hot mot kunder som skrivit negativa recensioner för att man ska bli rädd och därmed ta ner recensionen. Han sa att jag skulle se det som ett ”hot” och ta ner recensionen om jag var rädd för dem. Han sa att även om klinikens representanter nu skulle skicka in en stämning mot mig i Sverige så har de dock inget stöd i svensk lag.

            Helt sjuk! Men ja fattar inte helt, hur har de kunnat skickat handlingarna till dig om de ej vet vem du är?

              Till mailen som var kopplad till Google kontot jag skrev recensionen från. Fick ett internt nummer hos Google som jag sedan kunde använda för att få case number hos domstolen.

        Kontakta pressen, samhället bör varnas för sån skit, din story är viktig. Detta är helt sjukt ju! Tur att du använde ett fejkkonto.

          Jag vill gärna göra det, speciellt brittiska tidningar, men jag är nästan rädd. Är glad att jag använde ett fejkkonto men google har sagt att de kan komma att lämna ut uppgifterna om domstolen i USA beslutar att det finns skäl för det. Då kommer företaget ha min ip adress och nummer.

            Kan du klistra in mailet du fick från Google? Ta bort personuppgifter och sånt först förstås.

            Men du borde kunna kontakta tidningarna utan att vara rädd, de får ju iaf inte röja din identitet? Jag tycker absolut du ska göra det! Särskilt om även advokaterna du pratat med reagerat på det.

              Jag ska absolut se över hur jag ska göra då jag önskar det här kunde komma ut så att folk förstår vilka galningar (uppenbarligen) står bakom den här kliniken.

        De kommer inte kunna göra något mot dig. Du är svensk medborgare och har inte begått en olaglig handling i Sverige och det här ”brottet” är inget man blir utlämnad till USA för. En negativ recension är heller inte olaglig i USA. De måste på något sätt bevisa att du begått en brottslig handling.
        Dessutom, även om om Google lämnar ut din IP adress så kan de inte på något sätt bevisa att det är du. En IP adress används ofta av mer än en användare. Dessutom, svenska internetoperatörer lämnar bara personuppgifter bakom ett specifikt IP vid riktigt grova brott. Bara för att Google har din IP adress betyder ingenting och gör inte att företaget kan ta reda på vem du är.
        Och dessutom, glöm inte att du är skyddad av EU:s dataförordning om personuppgifter.

          TACK!!!! exakt så jag tänker men behövde verkligen höra det av någon annan. Jag började typ gråta tidigare idag då jag bara tänkte på hur glad jag är över att jag har lagen på min sida här hemma, men känner ändå att det här borde vara något som är känt för allmänheten då det är helt galet att det kan gå till såhär.

            Det där behöver inte nödvändigtvis stämma. Det är det landet var servern står i som gäller.

              Men exempelvis Telia kommer ändå inte lämna ut personuppgifterna bakom IP adressen oavsett vilket land servern står i.

      Har en tjejkompis som var i Turkiet, vet inte om det är samma land som du pratar om. Hon opererade brösten och blev helt botched vilket hon sedan skrev på nätet och kliniken började då hota med stämningar, dock från Turkiet. De visste dock att det var hon, men de hotade med typ stämningsdokument som gjorde att hon till slut tog ner sin review, så jag tror helt på dig.

    Behöver er hjälp!!! Såhär är det. Har inte legat på ett år. Pga jag helt enkelt inte träffat någon nice jag haft lust att ligga med, och innan mitt senaste ligg var det också nästan ett lika långt uppehåll. Nu ska jag snart på dejt med en kille som är så jävla het och jag är astaggad på att ligga med honom! Men är fett nervös pga så längesen, känns nästan som att jag är oskuld och glömt bort hur man gör ? plus kommer bli så andfådd haha. Är bekväm i min kropp så där är det absolut inga problem, men behöver era tips på att slappna av, flirta, ta intiativ och visa att jag vill ha sex och om ni har några heta tips så att säga ?? tack!!!

      ÄR AVIS. Det är allt jag har att säga. Njut, enjoy, ha det jävligt gött!

      Ooh shit! Hoppas ni får till det! ?
      Det är som att cykla, det kommer naturligt! Dock blir man andfådd, det blir jag alltid efter en stund ? (bra kondition, har muskler men kan inte andnings tekninke, varken vid sex eller när jag ska springa) men det hör väl till! ? Njut bara!

        Haha ja klart det hör till! Man får ju upp pulsen och blir svettig, tycker man får det oavsett om man kör på snabbt eller lite mer långsamt.

        Usch jag är nog sämst på att ha sex, jag blir aldrig anfådd (och det är inte pga min goda kondition). Min sambo blir alltid anfådd. Vad gör ni när ni blir anfådda?

        Och jag förstår själv att detta indikerar att jag är en kass sexpartner, ingen behöver berätta det för mig.

          Man kan inte vara kass på sex ❤️ Antingen har man sex man njuter av (tillsammans med någon annan som också har en bra upplevelse) eller så har man sex som inte känns bra.

      Drick lite vin så blir du avslappnad. Se till så att det blir just bara liiite ??

      Jag gick 2,5 år utan sex, av samma anledning som dig. Det är verkligen som att cykla. När vi kom igång så kändes det som det var förra veckan jag hade haft sex. Ha så kul 🙂

    Har ni varit med om otroliga sammanträffanden som egentligen inte kan ha någon logisk förklaring?

    Mitt värsta exempel skedde för ca 10 år sedan när jag gick i högstadiet. Jag hade läst i tidningen Frida om hur nyttigt det är för underlivet att sova naken och testade på det, för första gången. När jag legat en stund i sängen ringer plötsligt någon från privat nummer och frågar vad jag har på mig. Ingen hade kunnat de mig, rullgardinen var helt nere. Ingen hade heller förr ringt och frågat sånt.

    Har aldrig sovit naken sen dess.

      Hahaha

      Jaaa mycket ”telepati” typ tänkt på en person jag inte tänkt på ofta eller drömt så hör den personen av sig strax därefter!!

        Detta hände mig för typ tre veckor sen. Min kompis/fd kk bor i USA. Vi har inte setts på flera flera månader och vi har inte hörts av särskilt mycket alls det här året egentligen, vilket känns rätt naturligt ändå eftersom han flyttade hem i mars och han kommer med största sannolikhet inte komma hit igen och jag kommer förmodligen inte att åka till USA.
        Men så kom jag att tänka på honom häromdagen och tänkte typ ”undrar hur han har det, borde kanske höra av mig” men skulle åka och jobba så jag skrev aldrig till honom. Så när jag några timmar senare kollade telefonen, då fick jag en liten överraskning – han hade skrivit!

    Förlåt men vad i helvete, inte för att detta ger dig någon som helst hjälp men det där är det sjukaste jag läst idag

    Någon mer som känner ångest inför julen? På jobbet börjar det pratas hur man ska fira jul, julklappar som köpts, vad familjetraditionerna är… julen ger mig alltid ångest, har ingen bra kontakt med mina föräldrar och vet inte hur jag ska fira. Vet stt högtider bara betyder konflikter. Vill gömma mig under täcket tills det blir januari 🙁

      Har inte heller familj att fira med. Jag har löst problemet med att jobba alla juldagar.
      Man har det alltid mysigt på jobbet de dagarna. Lungt, skönt och kunderna är extra tacksamma.
      Jag köper inga julklappar, ingen julmat, pyntar inte.
      Jag myser faktiskt HELA december när alla andra ränner runt som skållade råttor och beklagar sig över hur dyrt allt är och hur jobbigt det kommer bli att umgås med tjocka släkten.

        Lyckades svara längre ned på något konstigt sätt!

          Jag såg det!
          Julafton är bara EN dag. Den tillskrivs så mycket magiska egenskaper men det är bara en dag.
          Ta hand om dig själv. Köp hem något smarrigt, se en bra serie.
          Dagen efter är det bara: Jaså, var det allt?

      Kan du inte tänka att det är bra läge för dig att skapa nya, egna traditioner? Tex att du går på spa dagen innan julafton? Att du spenderar julafton en med att laga och servera mat på typ röda korset? Att du bjuder in grabbarna på julfika några dagar innan jul? Att du går på luciakonsert?

      Kanske hitta en välgörenhet som jobbar julafton och hjälpa till där??

        Jag funderade på det men känner mig inte stark nog för det, tror bara jag skulle känna mig ledsnare av det. Kanske om några år!

      Jag tycker att du ska använda julen till att ta extra hand om dig själv. Kör spa hemma med tända ljus, ansiktsmask, bra musik, måla naglarna, netflixa hela dagen I pyjamas och ät massa gott! Baka, laga mat eller gör något du tycker om! Släpp all stress och press och kör ditt egna race. Skapa din egna tradition.

      För mig som inte har haft kontakt med min familj på flera år så kan jag säga att det med tiden blir bättre. Man inser till slut att jorden inte går under av en enda dag. Det viktigaste är att du lever och andas. Skickar all kärlek till dig ❤️❤️

        Håller med! Firar helt själv och har gjort i tre år. Blev inbjuden till en kompis i år, men kommer nog tacka nej.

        Julen är mina dagar, bästa på hela året♥️

        Vilket fint svar, tack! ❤️

      Jag blir stressad över att alla ska hetsa om att man ska fira jul. Jag firar inte, ger inte julklappar osv. Men det ska samlas ihop o ge julklappar till chefen o de ska firas o glöggas osv. Har inget emot att andra firar – men låt mig bara va!

      Förstår dej och vet att många känner som du. Och det är svårt, för det är liksom inte ”bara en dag” , det börjar ju redan i november.

      Finns det något positivt du kan plocka ut ur alla julröran, kanske göra julgodis? Och använda det som en bas till att skapa nya egna jultraditioner precis som du vill ha dem?

      Julgodisbak med taccos och filmkväll. Eller julgodisbak som fördelas till grannar och sen besök på museum. Ja jag vet inte, spånar fritt. Vill bara att du ska få en bättre tid nu och fram till jul.
      Massa kramar ???

        Tack vilken fin kommentar! ❤️

      Svar i mod, kanske detta också blir i mod iof ?

      Har alltid haft ångest. Sen sa jag upp kontakten med min mamma och meddelade resten av min trasiga familj att jag inte längre vill fira jul.

      Så jag har vart hemma själv och bara njutit som fan över att slippa fira. Har ofta beställt pizza och kollat film hela helgen.

      Nu har efter 4 år av ensam jul börjat smyga in lite godbitar från julen, som julstjärnor, risgrynsgröt och köttbullar ? nu är mitt fokus att bygga en ny bättre jul framöver.

    Är det någon som vet hur länge ett arkiv på ett sjukhus finns kvar?
    Jag ska ha tag på klockslaget när en person är född. Datum och år har jag men inte vilken tid på dygnet hon är född.
    Kvinnan är intresserad av astrologi och allt som hör till. Så jag ska till hennes 60 årsdag låta göra ett personligt horoskop.

      Frågan är om de skulle lämna ut infon till någon…

        Jo, det är sant. Kanske kan be hennes man om hjälp. Ville hålla det lite hemligt.

          Nej, ingen annan förutom hon själv kan få ut den informationen pga gdpr

            Jo, fast jag menar att hennes man kanske vet.

            Så måste det väl ändå varit redan innan gdpr?

              Si, det är korrekt

            Men herregud för böcelen! Gdpr har ingenting med det där att göra! Sådant går under patientsekretess!

        Förmodligen skulle de neka pga sekretess. Min mamma hamnade på sjukhus pga överdos för några år sen. Fick reda på det via en granne pga jag bodde i en annan stad. Ringde direkt till sjukhuset för att få reda på mer info men det var blankt nej på allt. Spelade ingen roll om jag var hennes dotter, kunde all hennes personliga information osv. Frågade om jag bara kunde få reda på om hon levde eller var död men sköterskan sa att hon inte fick ge den informationen. Grät hysteriskt… Nu klarade sig min mamma men har aldrig glömt hur strikta de var. 🙁

          Hur mår din mamma idag? Har typ aldrig stött på nån på ett forum med mammor som tagit överdoser/dött av en överdos. Min mamma dog i år (5 lugnande substanser i hög dos+ akut lunginflammation) så är väl fortfarande lite skakis kring det hela. Hoppas ni pratar ut eller nåt. Jag vet inte, önskar att jag hade hunnit bara.

      GDRP….infon kan mycket väl finnas men bara patienten själv kan få ut den.

        Patientsekretess!
        Inte gdpr

          Både och. Vi får inte strössla patientinformation hur som helst och i vilka kanaler som helst.

            Det fick vi inte innan gdpr heller

      Kanske finns på stadsarkivet? Vi var på skolbesök där när jag var mindre och dåfick vi se register på kändisar och när de var födda osvosv ?

      Men vem tror på astrologi? Dessutom har hälften av världen fel stjärntecken, kolla Ratsit för att hitta ditt riktiga.

        Den här kvinnan tror på det. Och jag vill göra henne glad och ställa ett horoskop av en astrolog.
        Om du tror på det eller inte. Det skiter jag högaktningsfullt i.

      Förstår inte kopplingen mellan astrologi och ett visst klockslag när man föddes. Men astrologin tar säkert hänsyn till saker som sommar- och vintertid.

        Klockren kommentar ?

        För att ställa ett korrekt horoskop är tiden på dygnet tydligen viktig.

        Tycker det är tarvligt att folk inte kan vara mer öppensinnad i vad andra tror på.

        Jag gör det här för att vara snäll. Om jag tror på det eller inte hör inte hit.

          Är tidszonen lika viktig?

            Det handlar ju om var himlakroppar står vid just den tidpunkten, så det spelar väl ingen roll i vilken tidszon man är. Om person 1 är född kl 23 på kvällen den 6:e mars 1988 i sverige så har väl person 1 samma horoskop som person 2 som föds exakt samtidigt fast t.ex i England som har 1h tidsskillnad?

              Men då är ju tidzzonen alltså skitviktig! Man måste veta vilken tidszon som man är född i för att veta var himlakropparna var vid exakt det klockslaget. Två personer som är födda exakt samtidigt kan liksom vara född 6 december 23:00 resp. 7 december 09:00

                Nja det ändrar inte var himlakropparna står. T.ex Venus i oxen kommer vara i oxen både kl 23 i Sverige och i det land den är 09 och alltså får personerna samma horoskop.

                  Ja precis. Om tidszonerna inte hade spelat någon roll hade ju personen som är född 6 december 23:00 i Sverige haft samma horoskop som en som är född 6 december 23:00 i Australien.

                  Alltså spelar tidszonerna roll. Skottår måste då också spela roll va?

            Jag ska bara skicka över tid, födelseplats och födelsedatum till en Astrolog i Kina. Sen tar det några månader innan jag får tillbaks dokument och horoskop.

      Nu var frågan om någon vet hur länge patientinformation i ett arkiv på ett sjukhus finns kvar.

      Ifrågasättande om någon eller varför någon tror på horoskop och astrologi det är ovidkommande.

      Journaler skickas oftast till stadsarkiv för slutarkivering. Går att kolla i NAD online vad som finns var. Men du kommer inte få ut nått från arkivet från en annan person journal hursom.

    Men hur vet Google att det är du om du använt en fejk mailadress och ett falskt namn?

      Google vet bara mitt telefonnummer och min ip adress vid registrering, så även om detta företag får ut det så är det allt de kommer att få. Men det som skrämmer mig är att företaget nog vet att ingen av deras patienter är från usa och därmed inte kan stämma för pengar så istället betalar de enorma pengar för advokater som ska driva igenom att de får reda på identiteten på de som skrivit en negativ recension. Är rädd att de då kommer att koppla ihop min position med vem jag är och trakassera mig på andra sätt då de rent juridiskt inte kan göra mig nånting i sverige. Är bara chockad över att ett företag är beredda att betala såna stora pengar för att få reda på vem skrivit en oskyldig negativ recension utan att de kan vinna på det. Nu förstår jag varför de inte har en enda negativ recension… denna kvinna har varit med om samma sak: https://www.youtube.com/watch?v=Zw-9-r1EX0c

        Men det där fallet handlar om att mäklaren anser att personen som skrev recensionen brutit ett kontrakt.

          Jaha, smart av mig att inte kolla igenom hela.. i mitt fall anser de inte att jag brutit mot ett kontrakt utan att jag förtalar dem anonymt och därför behöver de få igenom ett domstolsbeslut för att få ut mina personuppgifter och data.

        Ge aldrig Google någon som helst personlig information!

      Hon loggade in på fejkmejlen, gissar jag.

      Låt detta bli en läxa till er alla. Google ser allt. Jag vill inte ens använda min Fitbit längre pga de ägs nu av Google.

    Shit va otäckt!

    Va i hela helvete! Det där är ju helt galet!! Shit. Får det gå till sådär påriktigt?!

      Usa är ett sjukt land. Google rådde mig att anlita en advokat om jag är amerikansk medborgare. Hade nån berättat det här för mig hade jag nästan inte trott dem, så galet är det.

        Ja, jag tror du trollar faktiskt…

          Alltså jag menar, det är vanligt att företag i USA stämmer amerikanska medborgare för negativ recensioner. Men hela din historia är för långsökt.

            Okej, men jag kommer inte sitta och ladda upp juridiska dokumenten här för okända personer och det räcker med huvudvärken som det här gett mig de senaste dagarna. Du får tro absolut vad du vill.

              Ingen sa något om att ladda upp hela dokumentet. Bara ctrl+C och klistra in texten.

                Men lägg ner. Personen bad om tips eller hjälp, inte om att sitta och bevisa äktheten för dig. Förstår heller inte varför någon skulle sitta och hitta på allt det här. Och om du nu tror det behöver du ju inte svara så kan vi som tror på hen vara kvar.

                Men är du seriös??! Du gör det inte lättare för henne att sitta här och göra det ännu värre och misstro henne, och hon har ingen skyldighet att berätta nåt mer detaljerat än hon redan gjort! Det är inte så att man kommer på en såhär sjuk sak på skoj direkt. Så lägg av!

                  Du skulle bli förvånad över vad uttråkade människor hittar på för historier…

            Varför är den långsökt, det är inte som att hon blivit fälld för något utan bara stämd? Det kan väl vem som helst göra mot vem som helst, helt på eget bevåg, och att ett företag skulle göra det för att skrämma folk från att ge dåliga recensioner låter inte helt konstigt?

              Nej, att bli stämd för en negativ recension händer ibland i USA även om det är ovanligt. Men att ett brittiskt företag skulle starta en John Doe undersökning i amerikansk domstol bara för att få ut IP adressen för en enda kunds negativa recension, när de dessutom inte verkar ha verksamhet i USA, så det är inte troligt att den okända recensenten ens befinner sig i USA, verkar väldigt långsökt.

                Ja, förstår du då hur jag känner mig? Allt jag skrivit är sant och jag hade inte kunnat hittat på det då jag aldrig satt min fot i USA eller ens hört talas om JOHN DOE hearing utan trodde det var en person när jag fick dokumenten. Jag hoppas du kan sluta med ditt ifrågasättande för jag mår helt ärligt tillräckligt dåligt av det här och jag tänker inte hävda mig för dig. Se det istället som en uppmaning att vara försiktigt. Jag tänker inte svara mer på dina kommentarer.

          Önskar jag gjorde det, hade dock inte ens kunnat hitta på det här då jag inte trodde sånt här existerade/hände.
          Finns ingen anledning att hitta på skit när det här gett mig ont i magen senaste dagarna och det enda jag söker är egentligen någon som kanske varit med om samma sak eller har någon expertis inom området. Du får tro vad du vill, men jag är absolut inte den enda som råkat ut för detta. Du kan googla John Doe hearing och subpoena over negative review så får du se att det finns många fall liknande mitt.

    Är det inte lite (läs väldigt) respektlöst mot Erik att BB lägger ut en bild inifrån hans hus där man ser ut över havet med kobbar I bakgrunden? Speciellt när han så tydligt vill vara anonym och inte ens är skriven där han bor. Bor i södra Göteborg och förstår nu pga denna bild ungefär vart han bor.

      Nu var det ju inte speciellt svårt att hitta hans Andreas om man var intresserad av var han bodde….. något krångligare att försöka lista ut på en bild vart huset ligger…

        Nja, han är ju skriven i centrala Göteborg för att folk inte ska veta. Någonstans i Billdal ja, men hennes bild säger ganska mycket vart ungefär.

      Det är väl common knowledge var han bor.
      Den lilla plätten han bor har ungefär 10-15 bostäder.
      Hennes foto gör varken till eller från.
      Tycker att hennes trams med ”svägerskan” är mer respektlöst.

      Väldigt duktigt av dig om du kan gissa dig till det bara genom den suddiga bakgrunden i hennes bild.
      Men hon tar priset i smaklöshet, hon måste liksom skryta och visa upp saker hela tiden. Hela hennes existens går ut på detta. Helt otroligt att Erik inte ser igenom det.

    Charlie, är du här ikväll?

      Vem är Charlie, varför svarar hen inte!!!!!!

    Alltså är det bara jag eller tycker nån här inne att Lojsans kille är en riktig duche? Hon säger att hon inte är svartsjuk, även om han va otrogen. Men senaste podd avsnittet så visa det sig inte va så, hon är jätte svartis.. Och hans medverkande i podden gav mig inte direkt några jätte bra vibbar. Det känns inte som att de är ett stabilt par, och att hon inte mår bra. Han gav ganska hårda och klara regler efter att HAN var otrogen mot henne också, så jag vet inte.. Känns inte bra där helt enkelt.

      Har inte lyssnat men usch… Får ont i magen. Hade ändå hoppats på att det var så bra som påstått. Man gillar ju lyckliga slut oavsett vägen dit.

      Det faktum att hon tycker man ska ställa upp för sex oavsett om man inte vill pga tex trött säger ju allt om deras förhållande.

        Eller att hon försökte få honom att ha en sockerfri månad med henne och när hon erbjöd sig att suga av honom varje dag så gick han med på det ??‍♀️

    Då är vi två, iaf! Ja, jag tog glatt alla extrapass när jag jobbade i butik och kollegerna blev glada så klart. Men jobbar på kontor nu så blir ju en ”tvungen” ledighet där alla är med familjen..

      Tjejer, ni som inte är ”officiellt” gay/bi, hur träffar ni tjejer??? Dejtingapp räknas inte ?

    Vill ni hobbypsykologer diagnostisera mig?

    Kan inte tänka klart, alla tankar typ fastnar i min hjärna. Är glad och arg om vartannat. Kör i sambon ena sekunden gör att sedan tigga om bråk. Gråter mkt. Både åt fint och ledsamma saker. Känner mig helt upp och ner. Ej pms för det är en annan känsla som jag har koll på.

      Kär i sambon* för att sedan *, sorry

      Stress? Sån var jag innan jag rusade in i väggen med huvudet före.

        Stress eller bordeline

      Du kanske bara mår piss. Onöjd med din tillvaro. Oarbetade trauman och allt vad det kan vara och som man kan må utan diagnoser också.

        Tjejer, ni som inte är ”officiellt” gay/bi, hur träffar ni tjejer??? Dejtingapp räknas inte ?

      Sköldkörteln.

    Alltså whats up med alla 150 insta stories på Rebecca Stellas ansikte från tusen olika vinklar??! Det tar aldrig slut! Hon brukar ha en massa kul stories annars men nu är det bara hennes ansikte. Och nu har hon börjar med dendär halvt-öppen-mun pose också, så det blir bara cringe.

      Hon har ju betalat hur mycket som helst för att möblera om ansiktet så klart det ska visas upp

        Människan ser ju ut som en första klassens dragqueen.

      Jag svarar som jag brukar: Nina.

        Hamnade fel, svar till Jj nedan.

      Hennes ansikte är ju typ samma form som den där bläckfisken i Svampbobs ansikte när han blev snygg

    Lätt i chock efter att ha läst att Toftby påstår att hon jobbar minst 80 timmar i veckan. Fakturerar i sömnen?

    Amen, kan ni ge mig era favorit-flicknamn? Väntar en flicka, gillar äldre namn, inga nymodigheter tack. ?

      På min lista finns:

      Viola, Ingrid, Lovis, Ronja, Iris, Anna, Agnes. Sen gillar jag mitt mellannamn Cassandra också, men kommer inte döpa mitt ev. barn till det ?

        Tycker verkligen att Agnes är ett jättefint namn 🙂

      Svar i mod. Oklart varför.

      ÄLSKAR lucia! Såå fint

      Runa, Toola och Tova är mina favoriter.

      Jag har en Kerstin och en Lilly ?

        Kerstin ? för tankarna till bullerbyn ?

          Så fint! ?

      Garanterat gamla flicknamn:

      Sigrid, Astrid, Bodil, Eira, Disa, Signe,Liv, Tyra, Freja, Ingrid, Estrid, Ylva

        Tycker inte man ska döpa sina barn efter Gudarna. Men annars är fornnordiska namn schysst, liksom boomernamn, Stig, Kerstin, Ewa osv

      Olivia ❤

      Julia

      Vera, Hillevi, Irma och Veronika är några av mina favoriter som är klassiska men inte jättevanliga.

      Hedda och Elsa. <333

      Hilma ❤️

      Elsa, Kerstin, Irma och Beatrice!

      Stella, Vera, Estelle, Hedvig, Agnes, Angelica, Beata, Cornelia, Elsa, Eleonora, Ester, Laila eller Thelma

      Har du funderat på ett kombonamn? Annars tycker jag Salmonella är fint.

        Minns Susannika med värme.

          Din ”förtjänst” Viktor att jag läser Kenzas sons namn som ”Nick-Ola”

      Grattis! Ebba heter min flicka. Sigrid och Vera var på tapeten ett tag men när hon kom ut så ”såg” vi direkt att hon var en Ebba ?

      Linnéa och Lovisa

      Sara Hanna Elna

      Jag svarar som jag brukar: Nina.

      Ina, Isabella, Juni, Elise, Elsa är mina favoritnamn. Det är så mycket svårare med flicknamn än pojknamn tycker jag 🙂

      Ines, Valborg

      Maj och Liv

      Britta, Märta, Hilde, Elda, Elvi, Tova, Majken

        Majken?

      Den dagen jag får barn och det blir en flicka ska hon få heta Judith.

    Har ni sett video på det nya ”feministupproret”!som startade i chile? Det är en dans/sång och har spridit sig runt om i världen! Rätt mäktigt faktiskt

      Om det kommer till Sverige, så tar Cissi Wallin säkert död på det rätt snabbt.

    Alltså vafan. Om du hade bott i USA borde det vara DU som stämmer dem! Har aldrig hört något liknande. Det är inte olagligt att skriva en negativ recension??

      De anser att det är ”defamation”, alltså förtal som jag förstår det.. inte jag heller, jag ignorerade mailet i flera dagar för jag knappt fattade vad det var.

      Det är bara olagligt, även i USA, om recensionen innehåller ”defamatory” (ärekränkning) och falska uppgifter.

        Dock inte olagligt i Sverige gentemot företag. Har hört liknande historier av vänner i usa, så jag är inte förvånad alls. De kan dock inte nå dig då du är svensk medborgare och det du gjort är inte olagligt i Sverige. Men sjukt ändå.

          Fadt Sverige och USA har ett avtal där de kan hjälpa varandra att sätta dit folk. En bekant blev stämd för något som inte är olagligt i Sverige, av Sverige, och dömd enligt amerikansk lag.

    Clean your room slay your dragons vart tog du vägen min afs vän??

    Alltså behöver lite hjälp.

    Jag träffade en tjej för ungefär 4 år sedan i ett sammanhang med rätt mycket andra personer. Vi pratade en del och kände att vi klickade ganska bra med en gång. Sedan hade vi typ lite strökontakt på facebook och sådär men sen dog det ut. Efter typ två år stöter vi på varandra ute och det ena leder till det andra osv. Återigen typ lite småmeddelanden på facebook. Sen för typ ett år sedan hörde hon av sig, jag svarade på något meddelande, men lämnade sen något meddelande obesvarat. Nu idag kan jag fortfarande tänka på henne rätt ofta, även om jag knappt känner henne. Ska jag bara strunta och gå vidare? eller? tips tack

      Skriv!!! Typ tjaaaa längesen hur är läget?

        Eller kanske inte tjaaa… hej blir nog bättre! ?

          JAA SKRIV, men snälla skippa ”Tjaaaa”… haha.

    Känner mig som (och kanske till och med är) världens mest ensamma människa.

      ❤️

      Jag är det också. Både självvalt men ändå inte.

      Ska vi baka en kaka imorgon? Då gör vi något med någon, men på avstånd!

      Löjligt jag vet, men en tanke kan kännas bättre ibland?

        Jag är med på att baka en kaka!

          Kul! Klockan 15.00? ??

            Kladdkaka med lite extra salt ?

      Jag också. Jobbar jättemycket för att fylla mitt liv med någon slags mening.
      Mina arbetskamrater skulle nog beskriva mig som glad, skämtsam, harmonisk. Om de bara visste.
      Ensamheten är som ett stort svart hål.

    Hänger det killar här??

      Jag är här ibland i avsaknaden av vettiga saker att göra. Men jag är bara kille i singular.

        Gillar dig Viktor/från en tjej som utnyttjar att hon alltid är anonym.

    Åkte in på LVM idag. Vet inte hur jag ska känna.. På ett sätt känner jag mig ledsen, på ett sätt känns det skönt. Nu har jag inte längre några möjligheter att slingra mig. Kanske är det bästa som hänt mig? Kanske blir det som förändrar mitt liv. Hur har det gått för er andra som råkat ut för det?

      Vad var anledningen att du fick lvm? Är du motiverad att ändra ditt liv? Berätta gärna mer!

      Prisonbeuty kanske kan hjälpa här?

      Har inte hänt mig men berätta gärna din historia❤️

      Ta vara på tiden! Kram!

      Har jobbat på lvm och kan säga att vissa människor räddat sitt liv men det krävs egen vilja. Lycka till ❤️

    Hallå vad har hänt med sindy egentligen?

      Sindy Who Lou heter egentligen Taylor Momsen. Hon var ju med i gossip girl sen så spårade det. Tyvärr allt jag vet ?‍♀️

        Lol

      Hennes ambition verkar vara att se upp som Michelin-gubben.

      Undrar jag med hon är helt gone. Förhoppningsvis jobbar hon på att bli nykter och ta hem sina pojkar. Tycker så synd om dem.

      Vad har hänt med exet oxå? Han har ju gjort slut med strömis

    Jag kommer själv aldrig att besöka USA igen just på grund av den polisstat de utvecklas till att vara.

    Lärdom: använd alltid VPN, utan undantag. Rekommenderar Mullvad, som jag låter starta automatiskt när jag startar datorn.

    Jag gillar inte att klanka på andras utseenden och är själv ingen 10 men alltså fan jag blir typ på riktigt ledsen när så fina tjejer förstör sig! Hur fina var inte sindy, Isabella och Bianca innan dom börja göra en massa skit på sig själva?? Önskar dom skulle sett själva hur fina dom var innan

      Nämen tror ändå dom inte hade opat/använt fillers så mycket om dom inte jobbade med sociala medier heller…

      Ja, så sorgligt

    Jag funderar på att snagga mig! Tanken har funnits länge, men jag tvekar typ för att jag kanske inte passar i det. Men det är ju löjligt. Hatar att tvätta, föna, färga utväxt osv och skulle bara vilja ”börja om”. Någon som gjort det? Ångrade ni? Går det lätt att styla till snabbt under utväxningsperioden?

      Gör det, så snyggt! Kolla Natalie Portman i ”V for Vendetta”.

        Jamen hon är ju också extremt snygg så hon passar ju i allt…………… Lämnar det öppet för att ursprungs-postaren också kan vara extremt snygg men har du lite självdistans och kanske inser att du inte är Natalie-snygg kanske man ska fundera lite en extra gång hehe.

      Snaggade mig i 15-årsåldern, sena tonåren och en omgång när jag var typ 23. Aldrig ångrat det, var bara skönt. Var lite awkward i vissa stadier men inte mer än så.

      Börja med att typ snagga på sidorna och behålla en längre lugg. Så gjorde jag. Då hinner man vänja sig. Trodde jag inte alls skulle passa i det men har nog aldrig fått så mycket komplimanger från folk som när jag klippte mig! Kör! Det växer ju ut! 😉

    Tjejer, ni som inte är ”officiellt” gay/bi, hur träffar ni tjejer??? Dejtingapp räknas inte ?

      I don’t ? har bara lyckats träffa tjejer via dejtingappar. Vet inte heller hur man gör annars. Bor förvisso i en liten stad, kanske lättare i storstäder

        mm jaa de e deeee.. bor också i en liten stad ?

      Roller derby, gymmet, föreningar.

        okej, kul! men Hur?? Pratar ni och sedan utbyter tex nr/snap eller..hurdåå exakt? =)

          Ja typ så. ”Ska vi ta en kopp kaffe innan/efter nästa möte/pass?”

    Goldman, who has tracked about two dozen cases of doctors suing patients over online reviews, says physicians rarely win the cases and sometimes must pay the patients’ legal fees.
    Physician-patient confidentiality rules complicate options for doctors, Goldman says, but they can respond to factually incorrect reviews if the patient agrees to waive confidentiality and publicly discuss the case.

    Någon som följde Sandra Beijers uppbrott med Magnus 2016? I årssammanfattningen hon publicerade idag så skrev hon lite mer om det och hela uppbrottet verkar handlat om att han blev kär i en annan och drog ut på att göra slut lite. Det är såklart svinigt och jobbigt, men förtjänade han verkligen sättet han blev uthängd på? Hon skrev ner honom.något otroligt, att han gjort det hemskaste man kunde göra, att hela deras förhållande var en lögn och att det han gjorde var oförlåtligt. Hon spottade på honom på gatan och tömde en öl över hans nya tjej på krogen.
    Spekulationerna gick från allt att han hade legat med hennes killkompis Gustav till att han hade ett hemligt barn eller våldtagit någon.
    Då var det bara att han blivit kär i någon annan?
    Era tankar om detta?

      Jag tror det hände något mer, om jag inte minns fel fick hon reda på något ett tag efter han gjort slut (därför hon också skriver i inlägget att kommande år blev det värsta under decenniet tror jag). Har dock fortfarande inte förstått vad det är han gjorde, men tycker typ aldrig det är ok att personer ska svartmålas och hängas ut på det viset som folk gjorde mot honom.

      Folk här alltså. Hon har väll rätt till sin berättelse och sina känslor? Hon benämnde inte ens honom vid namn utan som M. För mig, en ny läsare av hennes blogg, har jag ingen aning om vem han var eller vad han heter förens du skrev det här nu. Tycker det var ett fint, ärligt inlägg om känslor. Han hängde ut honom minsta lilla herregud..

        Om du inte läste hennes blogg från 2016 och 2017 när allt hände kanske du inte ska uttala dig? Läs ikapp både i hennes blogg och den här och återkom sen. Det är inte direkt hjärnkirurgi att leta upp hans namn i hennes blogg. Det var ju inte nu hon skrev opassande utan bara att hon nu gav den riktiga storyn jämfört med den hon målat upp innan.

          Din kommentar är inte relevant. Du ifrågasätter hennes inlägg idag om att hon hängde ut hennes ex. Jag svarade att jag inte tycker så är fallet. Vad har det då för betydelse att jag ska läsa hennes inlägg från 2016 och 2017 för att bedöma om hon i sitt inlägg IDAG hängde ut hennes ex? Nej jag behöver inte gå tillbaks i tiden, då din fråga gällde inlägget som skrevs idag och då är det inte relevant om vad som skrevs DÅ.

            Vännen du får nog läsa mitt inlägg igen samt hennes blogg från 16/17 för att fatta vad det handlar om 🙂 varför ens ge dig in i en diskussion där du uppenbarligen inte har någon koll? Hon hängde ut honom i alla sina sociala kanaler NÄR DE GJORDE SLUT och minst ett år framåt. Snälla. Nu förklarade hon äntligen vad han egentligen hade gjort vilket gör hennes uthängning för tre år sedan totalt orimlig.

              Nej, hon har inte äntligen förklarat vad han gjort. Hon skrev för bara några veckor sen att hon fortfarande inte kan berätta vad han gjort. Hon har bara skrivit om känslan hon hade innan han gjorde slut, men det är inte detta hon är så arg för.

              ”Vännen”. När man tar till härskartekniker för att man inte har något bättre att komma med. Det är december, snart jul. Drick glögg eller baka något julgodis som kan göra ditt humör bättre och på så sätt blir du garanterat trevligare för din omgivning

      Jag antar att Gustav visste om sanningen långt innan Sandra och det var därför hon dumpade honom och hans vänskap. Men vad förväntar hon sig när hon bjuder in tjejen han är kåt på till en trekant? Som man bäddar får man ligga.

      Ryktet säger att han lyckades övertala Sandra till en trekant med ytterligare en tjej och efteråt kom det fram att han var kär i henne, så han låg bokstavligt talat med tjejen han var kär i framför Sandra. Om ryktet stämmer alltså. Det är ganska förnedrande när man försöker vara sin kille till lags sexuellt…

        Hon får väl skylla sig själv som ska pleasa sin kille än att pleasa sig själv.

        Hon skriver att hon förnedrade sig själv och gjorde allt för att behålla M. Läs mellan raderna, hon BAD honom att vara öppen med sina känslor men M vägrade.

      Jag vill också veta! För på inlägget och även som jag minns det när hon bloggade om det så gjorde de slut och hon var jätteledsen (och de hade haft trekant tillsammans med tjejen han blev ihop med enl rykten?) men sen några månader senare var hon ASFÖRBANNAD för någon ny information som hade uppkommit? Vad var då detta??? /supernyfiken

      Du missuppfattar!

      Hon sammanfattar 2016, det var alltså innan hon fick reda på vad det nu är Magnus gjort. Till en början skrev hon att de gått isär på ett vänskapligt sätt och att folk inte skulle skulle skriva massa dåligt om honom i kommentarerna, sen kom 2017 och då fick hon veta någonting som gjorde henne väldigt upprörd. Hon skriver ju i slutet av inlägget att hon inte visste när hon firade nyår att 2017 skulle bli det sämsta året någonsin.

      Vänta in nästa årsstämmanfattning så får du se.

      Hon bytte ju ut typ alla grejer i sin lägenhet och ville inte vistas i den förra månader efter att hon fått den här informationen, så vi kan väl gissa att det på något sätt rörde otrohet.

        Japp, solklart fall av otrohet och utnyttjande.

    Toxisk, manipulativ kille.
    Eftersom jag inte har så mycket erfarenhet hoppas jag kunna få råd från kvinnor som har det för att tolka denna killes beteende. Går i samma klass på universitet och kom nära en kille i klassen i somras, både han och jag fick känslor för varandra (han är några år yngre) men han hade tjej och av denna anledning backade jag. De gjorde sen slut och jag erkände några veckor efter att jag haft känslor, mest för att kunna gå vidare själv då jag vet att det inte kommer bli något mellan oss, dock skryter han hela tiden om att han dejtar massa tjejer. Problemet är att vi är bra vänner men hans beteende är så omoget. Han kan vara otroligt trevlig och glad och på en dag, genom att röra vid en, kittla och massera till att nästa dag inte ens hälsa på en samtidigt som han är flörtig med någon annan tjej i klassen. Detta beteende tär på mig för han vet om mina känslor men har sagt att jag inte vill samtidigt som han vägrar erkänna sina. Han kan komma och spontanbesöka mig i min lägenhet men dagen efter bete sig som att han inte känner mig. Samtidigt blir han märkbart irriterad när jag pratar med andra killar. Jag tycker han är en åsna men undrar gärna vad ni tycker om beteendet, är han narcissist? Bipolar? För han beter sig som en bergodalbana.

      Känns som du bör hålla dig borta från honom

        Inte mkt att göra, man ska alltid finnas där för dem när det passar dem, men den tjänsten är inte ömsesidig sen. Är deras ”behov” som styr :))). Ska vara ”limbo”, alltså att det inte ska vara ett tryggt rum så man blir osäker och vill kompensera till deras fördel för att uppnå det. Du bryr dig inte, fortsätt så. Han försöker psyka dig till att du ska börja bry dig, kommer inte hända vad det låter. Good for you. Lycka till, fokusera på allt annat i livet än honom så han kan hjula vidare som den sanna spillra han är.

      Han verkar vara en riktigt osäker liten man som kör nåt slags spel med dig. Det kommer aldrig bli något mellan er. Klipp kontakten, var kort med korrekt mot honom när ni ses i skolan och säg åt honom att han inte ska kontakta dig mer. Du slösar din tid på en kille som inte bryr sig om dig.

      Det där av- och påbeteendet skapar en sk intermittent förstärkning, det är samma förstärkning som leder till spelberoende. Han är som ett nätcasino, ibland när du spelar förlorar du pengar, ibland går du plus/minus noll och ibland vinner du. Det får oss att fastna, gör att vi tror att det handlar om hur mkt vi försöker, att jag genom mitt beteende kan påverka utfallet. Men vetu, det kan du inte, casinot vinner alltid och du förlorar alltid. Klipp ditt spelkort, porta dig från casinot och gå aldrig dit igen.

        Bra beskrivet och klockrent!
        Stay away!

        Gud vad jag behövde läsa det där för att läka (egentligen alldeles för) gamla sår. Tack.

        Välformulerad! Verkligen.

    För er som tankar kan jag rekommendera den nya ”The Ultimate Cut”-versionen av Watchmen (2009); 215 minuter! Också serien Servant verkar rätt lovande.

      Och förstås säsong 3 av ”The Marvelous Mrs. Maisel”!

        Och tom clancy serien!

          Jack Ryan? Verkar lovande!

    Tvivlar så lätt på mig själv ibland där självförtroendet svackar rejält. Fyra månaders slit på min praktik där handledaren behandlade mig som skit och gav mig betyget därefter och nu information om att min klasskamrat – som tydligen är bättre än jag – fick tjänsten jag sökte. Känner mig så jävla värdelös just nu.

      Det där jobbet var inte menat för dig, du är menad för något annat. Den taskiga handledaren fick du för att du behöver de lärdomar du fick av situationen senare i livet.

      Brukar tänka att allt händer av en anledning även om man inte fattar det i stunden. Har själv varit med om en hel del negativt men väljer att tänka mig att de erfarenheterna gjort mig starkare, det kan jag se i efterhand, och rustat mig att hantera em tuff situation jag står inför.

        Det där var så himla fint sagt – tack, verkligen ❤❤ det behövde jag. Och som du säger så är jag menar för annat. Har intervju på måndag och är förhoppningsvis menad för den.

        Sverige kommer att vara extremt annorlunda mot nu. De flesta länder, system o människor som lever i dessa länder kommer att ha liknande system, vara uppbyggda på samma sätt. Dvs, de rika och välutbildade kommer att ha tillgång till mycket, övriga inte. Länder runtom på jorden kommer att ha likartade nivåer av brutalitet, fattigdom osv, det kommer inte vara som nu (”i- och u-länder”) Men inom varje land kommer det att finnas stora skillnader. Asien kommer att vara ”jordens medelpunkt” på samma sätt som tidigare Europa och USA varit. Kommer inte att finnas rasism på samma sätt som idag pga att många rika kommer att vara mörkhyade (främst asiater), men däremot som sagt ännu större klassklyftor än det är nu. Man kommer att se direkt vem som är rik eller fattig på tex tänderna, kläderna osv. Kommer att vara oroligheter världen över och inte lika demokratiskt som det är idag. Rent vatten kommer att vara en lyx, likaså kött utan antibiotika. Köttkonsumtionen kommer att minska, inte pga klimatet utan pga kostnaden.

    Era bästa kurer mot halsont/torr i strupen. Orkar inte med eländet längre. Vet inte hur många koppar te som jag redan har druckit idag med honung i…

      Strepsils på apoteket

      Ingenting annat fungerar så bra som Nyquil, överlägset bäst!

      Sist jag var förkyld var det en dag då jag hade så ont i halsen att jag verkligen inte kunde svälja mitt eget saliv typ. Tog en sked med honung och sög på och det blev faktiskt bättre!

      Varmt vatten med honung och vicks halstabletter (nån som heter typ strong eller active är den bästa) i det varma vattnet brukar lindra.

      Annars, ta en shot. Lakritsshot har funkat för mig.

      Whiskey är den bästa medicinen som inte hjälper!

      Olivolja i varmt citronvatten

      Gurgla halsen med saltvatten några ggr/dag.

    Låt bloggen växa och fixa en riktig forumdel!

      En ny FB?

        Eller Reddit, familjeliv, allt för föräldrar, bröllopstorget, sporthoj, fragbite..
        Japp, typ lite som så

    SD vill å ena sidan minska bistånd till andra länder, samtidigt som de tycker att människor ska hjälpas på plats. Någon som har lust att förklara hur det går ihop. Vad menar SD med att hjälpa på plats?

      Tanken var väl att vi skulle hjälpa folk på plats istället för att ta hit alla?
      Nu när vi har tagit hit så mycket människor till en absurd kostnad på bekostnad av den svenska välfärden så behöver vi skära ner på allt. Även den sittande regeringen har väl minskat på biståndet för att ha råd att ta hit folk om jag inte minns fel.

        Ta hit alla? Vi har tagit emot en bråkdel av de flyktingar som finns på plats och i närområden. Men varför är inte Sd på plats och avvärjer framtida flyktingströmmar?

          Vi har fortfarande tagit hit fler än vad vi borde ha gjort.
          Varför skulle dom göra det eller framförallt hur skulle dom göra det menar du?
          Tror nog att det är mer realistiskt att dom får inflytande över den svenska politiken och på så sätt får igenom sina idéer än att dom ska åka ner och medla bland flyktingar och andra Nationers problematik som inte direkt är deras hjärtefrågor. SD:s politik värnar om sitt eget folk, vilket fler politiker borde ha gjort.
          Med det sagt så tror jag fortfarande inte att SD är ett bra alternativ att föra landet framåt pga många andra anledningar.

      Tror de menar att man ska sluta skicka pengar till andra länders statsapparater då dom pengarna alltför ofta hamnar rakt i diktatorers händer, och istället fokusera på att hjälpa folk att hjälpa sig själva, som genom att hjälpa på plats. Det kan innebära att man skickar vatten och filtar till flyktingläger så att de kan se till sina grundläggande behov och på sikt återvända till sina hemländer när det är säkrare

        Är ju dock lite svårt att hjälpa ”på plats” om landet styrs av regimer och folket behandlas omänskligt. Vad ska lite slantar från Sverige göra åt det?

    Jag mår så dåligt över en sak. Satt på bussen på väg hem (bor på en liten ort) och en kvinna på bussen är aspackad, pratar i telefon med sin kompis/kille och beter sig på ett väldigt hotfullt sätt, skriker, svär, berättar om sexuella anspelningar hon ska göra med pojkvännen etc. så andra passagerare byter plats. Upplever att hon nog måste ha allvarliga missbruksproblem. Säger hur hon ”hatar” att vara mamma men tydligen ”vunnit” en vårdnadstvist då pappan inte ens brydde sig att dyka upp i rätten. Sedan nämner hon att hon måste hem till sin son på kvällen för att hon ska följa med honom till skolan nästa morgon…

    Jag vågade inte gå fram till henne och fråga vad hon hette och nu finns det inget att göra. Jag ville på något sätt ringa någon och ”varna” om situationen. Det känns så hemskt, måste vara fruktansvärt att växa upp med förälder/föräldrar som har missbruksproblem 🙁

      Om ni båda bor på en liten ort så kommer du troligen se henne igen. Kanske känner du någon so känner henne och på så sätt kan få veta vad hon heter. När du har hennes namn och adress så gör orosanmälan för du anger att du träffat henne påverkad och vad hon då sagt. Sedan är det upp till soc att bedöms vad som ska göras.

      Ja, det är det

    Någon som vet om man behöver väga sig om man går till en läkare på kontroll för sköldkörteln?
    (Snälla, inga spydiga kommentarer åt något håll. Har inte varit hos läkaren på flera år och har aldrig kollat sköldkörteln, så kan inte veta.)

      Har nog aldrig vägt mig hos läkare, bara dietist, och där var ju syftet att gå ner i vikt. Sköldkörteln läser man av på ett blodprov. Är man under/normal/överviktig så ser ju läkaren det utan att ställa en på vågen. Vill hen väga dig ändå så säg bara nej.

      Inte om du ser normalviktig ut. Tror de att din vikt påverkar ditt hälsotillstånd kommer de väl fråga dig vad du väger.

      Jag blev vägd varje gång men jag var 13 år. Nu har jag inte gått till läkare på flera år. Går bara på regelbundna blodprov och en läkare kollar på mina svar om allt är okej och frågar om jag mår bra via ett samtal.

    Hur många här har fuskat på en tenta? Både salstenta och hemtenta.

      räcker upp en hand!

    Nu har jag sett love actually för första gången. Oj vilka tråkiga människor, brydde mig inte om någon. Varför älskar så många den filmen?

      Ingen aning. Den är rätt löjlig.

      För att den var helt rätt i tiden 2003

      Love Actually är ändå okej. Däremot Holiday. Fy hunn.

    Hur gör man när man är orolig över sitt syskon? Vi båda är vuxna, jag i mitten av 20-års åldern och min syster två år yngre. Hon har en tidigare historik av att välja killar som har problem i sitt liv, som är trasiga inombords. Hon blev sambo för någon månad sen med en kille hon träffade på jobbet i samma veva som hon avverkade sitt tidigare förhållande. Jag har bara träffat hennes sambo 2 gånger, då jag studerar långt ifrån min hemort och han bor långt ifrån hemstaden också, men han har väldigt ”onda” ögon, inte många tänder kvar i övre tandraden trots att vi är lika gamla. Han har en dotter som inte är så gammal som syrran har tagit sig an på ett fint sätt, han har ett spelmissbruk, och har ”hotat” med att ta sitt liv en gång under den knappa tiden dom varit tillsammans.

    Min syster är väldigt isolerad då hon inte har körkort och bil. Jag vet att hon har en dröm om att utbilda sig/jobba med något specifikt. Hon har inget jobb nu och kommer tvingas ta jobb inom hemtjänsten eftersom det inte finns några andra jobb där dom bor, trots att hennes drömmar är någonting annat. Får känslan av att hon är väldigt ensam när han jobbar.

    Det gör så ont i mig att se hur hon kastar bort sitt liv på en människa och ett liv som inte är det hon drömmer om, på en människa som jag vet inte gör henne gott. Vet själv hur förblindad man kan bli när man är kär, men vad kan jag göra som syster? Jag vill inte kritisera eller ifrågasätta, då hon mycket väl skulle kunna sluta prata med mig då eftersom hon kan ta en enkel fråga som inte är påhoppande som ett påhopp.. Hon betyder så otroligt mycket för mig, och jag vill att hon ska vara innerligt lycklig och nöjd med sitt liv.

      Låter väldigt likt min situation med min lillasyster faktiskt, vi är kring 30 dock. Alltså helt ärligt, konfrontera. Säg precis vad du tycker och tänker, och fråga hur hon tänker. För i slutändan handlar det om en person du älskar och hellre att du säger ifrån då nåt är fel än att bara stå vid sidan av. Hon kommer troligtvis bli arg och försvara han men du kommer ju alltid kunna stå för att du gjort det som är rätt.

    Jag skulle definitiv behöva banta, MEN det enda jag vill är att äta CHOKLADBOLLAR!!!! Runda fantastiska chokladbollar.. tror jag är knäpp…

      Att vilja äta choklad är nog det oknäppaste beteendet som finns.

      Summan av alla laster är konstant, och ska man ha EN last så är choklad rätt hanterbart.

      Kram

      Ingen behöver banta. Det förstör ämnesomsättningen.

    Pluggar statsvetenskaplig utbildning just nu, någon här som har den utbildningen? Eller någon som vet vad för jobb man kan få?
    Ge mig all fakta ni har 🙂

      En tidigare kollega hade en master i statsvetenskap och jobbade som utredare på en statlig myndighet.

    Jag som skrev för några dagar sen om att jag va så orolig för att min mens inte startade.
    Ja.. idag kom den.!! Hade hemsk mensvärk men brydde mig inte så mycket om det för att jag var så glad över att min mens äntligen dök upp. :p

    Kan du använda din rätt enligt art 17 GDPR och få dina uppgifter glömda? Testa vänd dig till google och begär det?

    Hjälp mig. Jag tror att jag har fått känslor för en person som jag inte borde ha känslor för. Eller borde och borde, problemet är väl att vi båda befinner oss i fel situation just nu. Jag vill egentligen bara stänga av detta för det håller på att äta upp mig inifrån. Jag kan inte koncentrera mig på någonting och det känns som att jag konstant går med oro som liksom gör ont i hjärtat och bröstet. Hur gör man för att stänga av känslor? Finns det någon av- och på knapp jag kan använda? Haha. Vill bara må bra igen och inte behöva gå runt med ångestkänslor från att jag vaknar till att jag går och lägger mig. Snälla hjälp mig.

    Skriv ett inlägg om skillnaderna i intervjuerna; ”Malou & Arga snickaren vs Greekazo” och ”Malou & Einár med mamma”. Flera influencers som har reagerat på dessa och med all rätt…

      Ja det var helt galet!!! Tyckte så synd om greekazo

    Är så trött på dom som skrapar triss i Nyhetsmorgon och ”bara” får lägsta vinsten. Och så står dom där och är skitmissnöjda och surar.
    Usch, dom förtjänar inte ens att vara där då känner jag.

    Jag har kollat Instagram-statistiken på Socialblade. Det verkar som att Margaux, Cissi Wallin och Bianca Ingrossos följare ökar. Medan personer som Kenza, Angelica Blick och Ida Warg tappar massa följare. Vad tror ni det beror på? ??‍♀️

    Hej mina goda medborgare, har ni varit i en finansiell kris eller problem tidigare i ert liv ?? ville du betala din skuld, köpa ett hus, vill du betala en bankskuld, här kommer en lösning för er alla, för jag har sett många människor från detta vårt land, och ärligt talat visste jag inte att det finns fortfarande ärliga och legitima lånegivare här i vårt företag, idag får jag bara mitt lånebelopp på 150 000 euro och jag var samma person som letade efter ett lån i över tre år, jag betalade olika företag, men här i vårt land Stella Rene är verklig och hon är alltid redo att hjälpa alla som vill ha kredit och det här företaget beviljade också ett snabbt lån på mindre än 3 timmar du kommer att ha ditt lån på ditt bankkonto, och idag har jag kommit på bloggen för att ge mitt skyldiga vittnesbörd , och för mer information kontakta Stella Rene låneföretag på e-post (mrsstellareneloanfirm1@gmail.com) för dina snabba, säkra, pålitliga och pålitliga lån och idag är jag så glad för att jag har rensat alla mina räkningar och nu är jag en gratis kvinna , allt tack vare Stella Rene.

    Pawel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.