Bloggbevakning är ”Årets Flipp” enligt Journalistens Terje Carlsson

Tusen tack Terje Carlsson på tidningen Journalisten för omnämnandet, och tack Ida för bilden!
Det värmer min hårda, kalla, hatiska och elaka själ som mest av allt lever på att starta drev till vardags men som då och då blixtrar till och gnistrar som ett diadem från MyMolimenti. 😉

Tack för att ni gjort Bloggbevakning så här stor!
Vänner, fiender, lovers, haters – ni får alla plats här på Bloggbevakning. (inom rimliga gränser givetvis…?)

Som ett tack så vill jag ge några av er en liten julklapp (önskar så klart att jag kunde skicka en till varenda en av er, men ni är på tok för många).
En julklapp som inte bygger på konsumtion, förutom emballage och porto då, men annars är den framtagen av mig och moder jord enbart.

Hösten som gick spenderade jag nämligen väldigt mycket i svampskogen med Selma, något som resulterat i ganska stora mängder torkade trattkantareller, som jag nu vill dela med mig av – tillsammans med det recept på Trattkantarellsås som mina föräldrar serverade på sin gamla restaurang vid namn just ”Kantarellen”.

Eftersom ”giveaways” varit tillåtet i drygt ett år så tänker jag att det inte behöver bli mer komplicerat än så. Skriv en kommentar om du eller någon du bryr dig om gillar trattkantareller så kommer jag be Magnus välja 20 nummer i morgon när jag stänger kommentarsfältet.
I kommentar per ip-nummer/email tack. (Email måste du lämna för att jag ska kunna få din adress om din kommentar väljs ut)

Kram och tack!

226 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åh! Vad glad jag blir för din skull! Du är en av få som gör skillnad. Fortsätt med det, för det behövs.

  Läser din blogg flera gånger per dag men kommenterar vääääldigt sällan på grund av att jag helt enkelt inte orkar med majoriteten som kommenterar här inne och typ rullar ögonen åt 90% av kommentarerna ?.
  Min mamma älskar svamp och skulle vara kul om hon fick denna påse men inte vågar jag lämna ut min mejl för det. Sorry.

   ??????????

  Lägg av! Jag älskar trattkantareller och har inte hittat en enda ?

  Skoj. Grattis!

  Jaaaaa, jag gillar trattisar! ?

   Blev så exalterad över dessa söta svampar att jag glömde: grattis Camcam! ?

  Ååh, trattkantareller ?

  Jooo. Svamp är bäst. Missade trattkantarellerna i år ?

  Grattis! Verkligt trevlig gåva som jag hoppas hamnar hos någon värdig vinnare.

  jag med noll lokalsinne och avstånds bedömning håller tummarna, på svamp utan att behöva räddningstjänsten.

  Grattis! 😀
  Fint av dig att göra en sådan här giveaway! Fullkomligt älskar trattkantareller ???

  Vad roligt! Grattis! Alltid lika spännande att kika in i din blogg och se det senaste inom denna lilla världen med influencers. Vilken trevlig idé med trattkantareller ? Älskar trattisar men allra mest älskar jag sås så den kombon är ju helt klart vinnande!

  Åh jag vill ha recept på svampsås och svampar med såklart!

  Va kul!! Du förtjänar det verkligen 😀
  Jag skulle vilja dela denna julklapp med min bästa svärmor som ställer upp i alla lägen <3 Hon har haft en tuff tid på senaste och älskar trattisar så skulle göra henne så glad att få denna överraskning.

  Det är du så värd! Alltid lika kul att få uppskattning för det man gör. Trattisarna har lyst med sin frånvaro här i skogarna så det vore ju inte helt fel att smaka årets första nu, älskar kantareller! Och grattis igen?

  Åh vilken kul julgåva och tack för receptet! Jag kör också hemmagjorda klappar iår, med marmelad, fudge och hemmakryddad julsnaps bland annat.

  Gratulerar! Hårt arbete och transparens ska löna sig ?

   Transparens? Hon döljer en del som inte är till hennes fördel och som är till andras fördel, hon tar bort kommentarer som avslöjar henne och hennes fulmetoder. Hon utesluter en del, vrider, lägger till och förtalar… och viglar till hat och mobbing.

  Åh, vilken grej! Grattis CamCam, din blogg är en av få jag läser för mitt höga nöjes skull. Pga flytt och renovering han vi inte ut i skogen i år, det vore perfekt med lite härliga trattisar. Om jag får trycka på MIN ömma punkt så är jag lite ledsen för vår båtmotor snoddes i förra veckan, polisen ringde igår och berättade att den kastats in i ett släp tillsammans med andra stackars båtmotorer, jag är så töntig att jag började böla.. Trattarna skulle muntra upp mitt lilla hjärta.

  Grattis! Vad roligt för dig och vad fint att du vill ge tillbaka.
  Läser här varje dag och uppskattar din blogg mycket ❣️

   Självklart vill jag ha receptet på trattkantarellsåsen, inkluderar det även trattisar är julen räddad !!!! Älskar trattisar ? (Och din blogg).
   Jag har misslyckats med att hitta trattisar i år.

  Är gärna med i utlottningen! Har nyss flyttat ganska långt från min hemstad och har inte råd att ta mig ”hem” över julen så det skulle vara najs med en liten julklapp!

  Grattis Camilla!

  Vad kul! ??

  Vad fint av dig att dela med dig av trattkantarellerna så här. Grattis till omnämnandet av Terje.

  Wiii Grattis ?

  Jaaaaaaa!! Deltar också i svamplotteriet.
  Äääääääälskar trattisar. ?

  Åh, jag älskar kantareller! Min dröm är att kunna plocka svamp i skogen men jag har aldrig lyckats. Antingen hittar jag inga områden med svamp, eller så vågar jag inte äta de jag har plockat eftersom jag blir osäker om de är giftiga. Blir avis på alla som plockar flera kilo svamp i skogen 🙁

   Älskar trattkantareller, men lyckas aldrig hitta några 🙁 här iaf fått sambon att gilla köpetrattisar 🙂

  Stort grattis Camilla! Detta är du väl värd ❤️

  Åh! Trattisar! Älskar svampsås! Plockade svamp i höstas, asnöjd då jag tyckte det var massor! Döm av min BESVIKELSE då all svamp jag plockat torkade ihop till ungefär 2dl när det var klart. Räcker ungefär till en sås så de får sparas till ”ett speciellt tillfälle”… Skulle tacksamt ta emot en gåva från CamCam!

  Grattis, den var du värd?

  Hjälp vad roligt ❤️ Om jag blir en av de lyckliga så ska jag tillaga något riktigt gott kött med tillhörande gratäng till min mamma hennes man och min dotter. Jag och min släkt är nära i tanken men ses bara någon gång om året med beroende på att jag är lat och drar mig undan släktsammankomster, trots att jag inget hellre vill än att sitta och prata om allt och ingenting med mina nära. Lika förvånad varje gång över hur lika vi är i sättet och hur lika åsikter vi har om i stort sett allt trots att vi så sällan ses eller pratar.

  Kommenterar inte så ofta men klart man vill ha lite kantareller 😀 tack för ditt jobb det här året.

  Hoppas jag får lite trattisar i julklapp av dig! ???

  Kul! Älskar trattkantareller!

  Först av allt: Stort grattis!
  Vore kul att få vinna en av dessa så jag kan ge bort den, tillsammans med min hemmagjorda glögg, till en kollega som ska avtackas och gå i pension

  Stort grattis!!!
  Eventuell svamp får skickas till föräldrarna på hemmaplan då australiska gränspolisen förmodligen inte hade uppskattat att de sändes hit ☹️

  Självklart vill jag ha svamp ?

  Åh jag och sambon älskar svamp men med en galen treåring och en nyfödd lyckades vi bara ta oss ut två gånger under hösten och inte en enda svamp hitta vi ? hoppas få ta del av dina svampar ?✨

   Grattis Camilla! Jag antar att jag är en minoritet här på bloggbevakning. Några trattisar hittar jag inte längre! Mest knarkgömmor och någon enstaka handgranat i skogen. Men Grattis som sagt.

  Ett stort grattis och tack för en fantastisk blogg!

  Min sambo ÄLSKAR kantareller, hade varit kul för hans skull 🙂

  Min mamma älskar trattisar men är inte lika mycket i skogen nu på ålderns höst. Själv bor jag i Frankrike och är således en usel dotter. Vilket inte gör nån större skillnad i svampplockning då jag är sån som bara ser löv och slemmiga soppar.

  Grattis till utmärkelsen! Jag gillar svamp! ???

  Grattis och bra jobbat!

  Jag avstår dock svampen till förmån för någon annan, har massa torkade trattkantareller (men printscreenar receptet, hehe)

  Tänker att jag uppskattar både recept och trattkantareller. Kanske kan få en karta med till svampskogen oxå ?

  Jag älskar trattisar! Men spenderade helgerna på jobbet istället för i svampskogen det här året tyvärr, så går det när man jobbar i vården. Men jag är å andra sidan ledig på julafton så det jämnar ut sig! 🙂

  Ja du.. efter våra duster så har vi alltid lyckats hålla trevlig ton och inga fula namn. Så trattisarna kommer jag hacka ner fint i såsen som min käre sämre hälft kommer få i matlådan.
  ( han gillar inte svamp alls ?? ) men han lär inte märka det. Ett fint god jul från mig. Ja lite får han ta, han har ju inte klämt fram 4 barn som jag

  Älskar svamp! Håller tummarna! 🙂

  Jag vill vara med i lotteriet!! Jag älskar trattisar men är livrädd för vildsvin vilket gör själva plockandet till en skräckupplevelse istället för njutning ??

  Åh vad roligt! Och fint av dig! Jag vill gärna ha svamp. Bor själv i de småländska skogarna och har inte hittat en enda kantarell. Men det förstår jag ju varför nu när jag ser din blogg…

  Stort grattis, det är du värd! ❤️ Är givetvis sugen på trattkantareller som jag kan bjuda familjen på?

  Jag vill vinna såklart! 🙂

  Grattis!? skulle vara kul att vinna svamp så jag kan retas med min sambo som HATAR allt vad svamp heter. Plus att jag får njuta såklart!

  Svamp❤️

   Grattis Camcam, du är SÅ värd!!!
   Och ja, gärna lite trattisar!

  Jag vill vara med i lotteriet!! Jag älskar trattisar men är livrädd för vildsvin vilket gör själva plockandet till en skräckupplevelse istället för njutning ??

   Så fint med denna tävling! Älskar svamp och brukar kunna hitta lite grann, men i år hittade jag exakt tre stycken trattkantareller, så hade gärna kompletterat lite ^^

  Avstår också svampen men måste få säga grattis. Du är grym. Och faktiskt viktig?

  Grattis! Du har gjort ett strålande jobb iår ⭐??

  Stort grattis Camilla! Den här bloggen är verkligen behållningen en seg dag på kontoret. Kikar in flera gånger per dag när tid finns. Och ja, jag älskar svamp 🙂

  Har frysen full, Glad Lucia ✨

  Trattisar är toppen! Som du!

  Tack för granskning av mymolimenti. Nu har de delat något företag som hyllar Elin för att hon har ”tagit” fram dessa produkter. Någon som borde skriva att hon missförstått?? ??

  Stort grattis! ?
  Håller tummarna ✊?

  Från en som inte lyckas hitta en enda svamp ? hade gjort familjen glad om jag serverade camcams svampsås en dag ?

  Grattis Camilla. Så välförtjänt!
  Älskar svamp, men har vildsvin i ”min” skog så …. En attack under dagtid på en kompis och hennes hundar blev det totala stoppet för mina skogspromenader. Brrrr ??
  Vinst eller ej – jag kommer i alla fall att testa såsen. Jordgubbssylt var något nytt (i alla fall för mig)

  Åh, gott med trattisar!

  Det är bara trattkantareller som saknas – sen är mitt liv komplett!
  Tack för din underbara blogg och stort grattis till de fina (ja båda två) utnämningarna.

  Välförtjänt! Grattis!

  Eftersom min mamma älskar svamp så är jag med och tävlar 🙂

  Åh! Behöver mer sås i mitt liv!

  Jag bröt benet när jag var ute på svampjakt i höstas. Hade hittat 5st…

  Hej CamCam! Tack för en väldigt underhållande blogg! Jag har troget varit på besök i hemtrakten varje höst i ca 10 år och gett mig ut i skogen med noll resultat, bara för att höra att det var alldeles fullt med trattisar bara någon dag efteråt… 🙁 Du kan få min mammas e-post också så kan hon bekräfta detta! 🙂 Är väldigt sugen på en påse! Kram och god jul, keep up the granskning and the trams!

  Skvaller eller inte – du ska ha stor cred för att du stått på dig i dina granskningar trots alla kommentarer och mothugg. Även om man har skinn på näsan kan det vara tufft, samtidigt som man ska stå för det man känner är rätt. Det är så galet tacksamt med en blogg som sticker ut från mängden – För det är det jag känner att du gör. Jag hoppas vi får många fler år med dig i framspetsen av bevakningarna, för denna blogg är den enda jag upplever trovärdig. Stort grattis till dig och ditt engagemang!

   Hehe första gången vi ser en Emmis här… och så skriver hon många kommentarer själv, särskilt med ris och elakheter om IL och hyllningar till sig själv, likt denna kommentar.. 😉 Men visst ”Emmis”.. och så en massa olika fejkkonton på ig och fl b.

  Grattis Camilla och tack för att du förgyller mina dagar! ? Vill självklart vara med i svamplotteriet ✊??

  Jatack till kantareller ?

  Stort grattis???
  Gud va gott det skulle va att få vinna denna giveaway??????

  Vilken härlig present! Tack för en bra blogg och god jul!

  Tack vare dig har jag kunnat återuppliva min glömda svenska och lärt mig mycket. Och så var det roligt också! Tack! Monika

  Jag håller tummarna för att bli vald. Vill kunna skänka dem vidare till min svärmor. Hon älskar kantareller. <3

  Bloggbevakningen är bäst : Glad Lucia.

  Wow va fint av dig!!! Skulle verkligen sätta guldkant på en students vardag??

  Jag fullkomligt älskar trattkantareller men har inte kunnat ta mig ut i skogen detta år 🙁 Skulle älska att vinna detta 🙂

  Åh wow! Jag missade också årets svampsäsong helt, och nu är förrådet från förra året helt uttömt. Längtar efter trattkantarellsås till hasselbackspotatisen, eller en vanlig hederlig trattkantarellsoppa… Härlig julklapp! God jul!

  Jag vill ge detta till min svärmor i julklapp! Dels för att det är den PERFEKTA julklappen till henne och dels för att det verkligen är den perfekta julklappen till henne!

  Hoppas på att få vinna trattisar!!

  Hoppas ni alla här inne får en mysig lucia?

  Åh! Älskar svamp men har tyvärr inte haft möjlighet att komma ut o plocka själv. Därför vare de ju grymt om man fick en liten påse att förgylla en middag med för mig o mannen?

  Men så kul, grattis!
  Bor alldeles för långt norrut för att det ska växa trattisar här 🙁 Skulle bli SÅ glad om man fick lyxa till det med en god sås 🙂

  Gott med trattkantareller!!!

  Kul, grattis! Det är bra att du finns och kan granska dem som så länge fått gå ogranskade och köra sitt eget race.

  Uppriktig fråga: varför tog du bort kommentarer i början av kommentarsfältet ang. Hannalicious insamling? Tyckte inte de var elaka, särskilt med tanke på hur högt i tak du brukar ha. Dessutom har du fortfarande inte rättat ditt fel och skrivit om hennes insamling. Hade varit fint om du gör det, precis som tidningar får rätta sig om de gjort fel 🙂

  Åh så kul.
  Älskar trattisar men hatar att leta och plocka ?

  Åååå vad kul! ❤️ Jag skulle vilja vinna för jag, min make och vår hund har varit ute i skogen hela tiden men inte hittat en endaste varken kantarell eller trattis 🙁 förra året i Enköping/Sthlm hittade vi massor men nu när vi är nerflyttade till Skåne så… ja… inte en enda 🙁
  Jo, en Karl-Johan, men den vart full med mask. Tillochmed köpt en svampkorg för vår ynka mask infesterade Karl-Johan ?
  Hoppas hoppas! ❤️? grattis till omnämnandet!?

  Grattis!
  Svampen kan dock få ge någon som inte redan har några liter torkad från dina hemtrakter.

  Grattis till dig Camilla.
  Själv har jag frysen full av diverse svampar så någon annan får ta del av din gåva. 🙂

  (Tävlar ej)

  Min första tanke – åh, jag vill vinna för jag vill ha receptet på den där såsen!
  Sedan tog det 10 sekunder innan jag insåg att jag bara kan spara ned bilden från inlägget…

  Ibland liksom slår det mig, på ett väldigt obehagligt sätt, att jag har varit en följare till Blondinbella. Men med sådan här första tankar som bara ploppar upp blir jag inte heller förvånad, bara lite chockad att jag… varit där. På botten. Liksom. Min mentala nivå var inte högre. Och tydligen är den fortfarande inte högre, men jag jobbar på det.

  Tack. Och trevlig Lucia på er alla!

  Grattis! Åh jag älskar trattkantareller?

  Grattis Camilla! Det förtjänar du att få lite cred för det arbete du gör!
  Vilken härlig give away! Om jag är en av de lyckliga så hade jag gett det till min mamma och pappa som inte orkat vara ute i svampskogen den här hösten!

  Jag vill ge trattkantarellerna till min svärmor som är bääääst!❤️ Jag älskar också all svamp som finns men i år räcker inte studentbudgeten till presenter så denna får hon om mitt namn dras❤️❤️

  jag har slutat följa bloggar, hittar ju allt intressant här! Och kantareller är livet. du gör ett hästjobb och förtjänar att bli omskriven i positiv mening.

  Grattis till vinsten! Jag vill gärna vinna svamp :)))

  Menåh, så gott med torkade trattkantareller och trattkantarellsås. Hade ju varit perfekt till renfilén på nyårsafton. (insert emojis med hjärt-ögon – sitter vid datorn..)

  ??????????????????
  Om jag får lite trattisar, så blir de till varmrätten på nyår. Då bjuder vi hem svärföräldrarna inkl. dementa svärfar som helst inte vill någonstans.
  De firar inte jul, så de blir lite utanför under julhelgen.
  ❤️

  Hoppas det kommer något nytt inlägg om Molimenti idag?? Är så fullt i de andra inläggen. Hur många kommentarer som helst.

  Ja tack till trattkantareller, jag hittar aldrig några. Bor i fel zon helt enkelt.

  Grattis till dig! Äntligen lite cred där den sitter som bäst

  O jag är lätt avundsjuk, älskar trattkantareller såååå himla mycket~

  Grattis Camcam! Så bra jobbat ??

  Trattkantareller <3

  Stort grattis Camilla! Denna blogg är verkligen räddningen en seg dag på kontoret. Jag kikar in flera gånger per dag när tillfälle ges. Du är grym! Och ja, jag älskar svamp! 🙂

  Älskar trattisar, jag vill vara med!

  Grattis Camilla! Så värd all cred. ❤️

  Vad svampen beträffar så är mitt förråd också överfullt så ge det till nästa ip om ni drar mitt. Tack för receptet.

  Mvh svamptanten (nåja)

  ???? Från en som inte bor nära en skog där man kan plocka svamp. ?

  ? Tack för ett fantastiskt jobb från en trogen och svampälskande läsare ?

  Stort grattis Camcam! Du gör verkligen en insats i denna pissiga luftslottssfär av lögner och omoraliska förehavanden på nätet som mest är ett mått på hur skev världen är. Tack! Och tack för hur tillmötesgående du var när jag ville ha en kommentar här som jag själv skrivit raderad.

  Älskar kantarellsås så jag vinner gärna. 🙂

  Eftersom jag nu fått reda på att jag inte kommer få något CSN till vårens studier har mina föräldrar gått i god för mig och kommer hjälpa mig ekonomiskt. Detta om något är jag oändligt tacksam för men man vill ju gärna ge tillbaka. De båda älskar kantareller, kanske inte är jättemycket men det skulle vara något.

  Grattis till dig!
  Årets bästa give away!! Älskar svamp men har pga en skitnjure som har strejkat hela hösten har jag inte kunnat plocka några själv..

  Åh jag vill ha jag vill ha, trattkantareller mums, TACK!!! Kram

  Grattis!
  ????❤️❤️

  Jag äter aldrig trattkantareller längre, blotta tanken på att det kan ha kommit med en toppig giftspindling gör att jag inte kan njuta av dem. Förgiftningssymptomen kommer inte förrän efter flera dagar, så då blir det flera oroliga dagar innan jag kan andas ut.
  MVH Jätteförsiktig

   Samma här faktiskt, jag vågar inte ens plocka svart trumpetsvamp för jag enbart känner mig säker på gul kantarell och trattisar. Och stolt fjällskivling och taggsvamp men de plockar jag sällan. Sambon är modig med olika soppar, men inte jag.

    ”Death Cap” eller amanita phalloides….finns den svampen i Sverige?
    https://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-mushroom-sickness-20170602-htmlstory.html

  Jag älskar svamp i alla dess former men har inte kunnat ta mig ut i skogen de senaste åren pga besvärlig reumatism. Hade verkligen blivit glad över att få testa dina föräldrars recept!
  Tack för en najs plats på internet!

  Åh, hade varit fantastiskt att få ta del av det här! Älskar kantareller men i år blev skörden liten 🙁

  Sjukt gott med svamp! ✌

  Å vad kul, grattis ?
  Har försökt hitta kantareller/trattisar i skogen själv senaste åren men allt vi hittills lyckats få är flera timmars promenad i norrlandsskogen ? vilket inte är helt fel i sig men hade varit kul om man fått med sig något gott hem också på de timmarna ?

  Svamp är livet, jag är gärna med och tävlar!

  trattkantareller är så himla gott! Tar gärna del av de fina påsarna???

  Stort grattis till utmärkelsen!! ???

  Jag älskar trattkantareller och det gör även mina småtroll (3 och 1,5 år) ?

  Ja tack jag älskar kantareller! 🙂

  Stort grattis!!

  Åh jag som hela året varit extra snäll!
  Nu förtjänar jag en påse med trattkantarell.
  Här hemma skulle det mås,
  med god, svampig sås.
  Till date night, en sen fredagskväll!

  (Ps: min man äääälskar trattisar och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att dela några med honom…) ?

  Vad kul! Går in på bloggen flera gånger om dagen för att läsa dina fantastiska inlägg <3 Hemmagjorda julklappar är dem bästa, jag kommer slå in egengjort julgodis och ge till alla i min familj iår. Hade blivit så glad över att få en påse med trattkantareller!

  Åh! Jag som köpte colorit igår! Behöver torkade kantareller ??

  Trattisar är bäst! Har inte ätit det på flera år pga utlandsvistelse. Vill väldans gärna ha en chans i utlottningen! Goder jul åt er alla 🙂

  Grattis och tack för att jag äntligen kan släppa oron för att ”alla” ska svälja det BB säger (läs säljer) med hull och hår och vad det säger om människors förmåga att förhålla sig kritiska och rationella och se till samhällets bästa. Älskar trattisar men hittade inga egna!

  Först ett stort stort GRATTIS!
  Sen älskar jag ju såklart kantareller, men här vid norrlandskusten är de lika sällsynta som Bellas självkännedom så jag vore ytterligt tacksam för en burk med guld <3

  Ha en fin helg därute!

  Grattis till framgången!
  Klart jag vill ha svamp, älskar svamp men har inte lyckats hitta någon vild på egen hand… Har hört rykten om att de mest finns i något som heter ”skog” så jag får väl leta upp en sån ett år med och fortsätta leta.

  Älskar både trattisar och bloggbevakninh! ?

  Jag älskar svamp!

  Grattis! Du behövs.
  Svamp är för övrigt det bästa som finns!

  Grattis, så extremt välförtjänt! ❤️

  Grattis och ja tack ?

  Åh ja tack!! ???????????‍♀️

  Nej men alltså jag älskar ju trattkantareller. Och bloggbevakning. Hittar verkligen ALDRIG svamp själv.

  Fullkomligt älskar kantareller och hade blivit så glad om jag fått? (det bästa är att min man inte gillar svamp så jag hade fått äta alltihop SJÄLV hehe)?

  Jaa tack, jag vill sörpla kantarellsås till nyår! Puss!

  PLZ give away några trattisar till en skåning där utbudet i skogarna är väääldigt begränsat och köpetrattisarna kostar typ tusen kr/hg❤️

  Och kul med flippen, enda bloggen man behöver läsa ju!

  ?

  Min mamma brukar plocka trattkantareller i mängder under sommaren, men i år spenderade de all tid hemma med sin hund som opererades för diskbråck tidigare på året. Hunden är uppe på benen nu(äntligen), men frys och skafferi gapar tomt. Vore härligt att kunna ge henne detta i julklapp ?

  Åh ja lyx! Hoppas jag har tur! Blev ingen svamptur i skogen m två småttingar varav ena knappt kunde gå..

  Åh, kantareller till min mamma! ❤️?

  Åhh, älskar trattkantareller! Håller tummarna!

  åhh hade blivit otroligt glad av lite trattkantareller!! <3 <3

  Jag vågar inte plocka kantareller själv för att jag är rädd för exakt allt som finns i skogen (myror, älg, björn, kidnappare..). Jag plockar därför mina kantareller på torghandeln.

  Jaa kantareller ? Försökte förgäves hitta några i norrländska skogarna men verkar inte växa där jag bor ?

  Vem vill inte ha trattkantareller i stuvningen till omeletten på julafton 🙂

  Tack för underhållning 🙂

  Ett stort Grattis till dig Camilla!

  Skulle bli otroligt glad för lite svamp och ett recept därtill. Då jag själv har svårt att klara av att gå i skogen pga av sjukdom vore det underbart med något som skogen givit.
  Eventuell vinst vill jag dela med min son och hans sambo.

  Jag älskar trattkantareller (eller ja, all svamp), så jag skulle gärna vilja ha. Mums.

  Grattis 🙂

  Jag gillar inte höghus
  Sten och lätt betong
  Jag trivs inte i stan
  För den är grå och trång

  Jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp (svamp)
  Det finns hopp för min kropp, i en mullig sopp (svamp)
  Kom ikväll och var snäll, till min kantarell (svamp)
  Titta in och ta ton, i min champinjon (svamp)

  Jag vill bo i skogen
  I lugn och rymd och ljus
  Och sitta framför svampen
  Och höra tallens sus

  Jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp (svamp)
  Det finns hopp för min kropp, i en mullig sopp (svamp)
  Kom ikväll och var snäll, till min kantarell (svamp)
  Titta in och ta ton, i min champinjon (svamp)

  Tiderna är hårda
  Livet är en kamp
  Det känns mycket bättre
  Om jag har min svamp

  Jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp (svamp)
  Det finns hopp för min kropp, i en mullig sopp (svamp)
  Kom ikväll och var snäll, till min kantarell (svamp)
  Titta in och ta ton, i min champinjon (svamp)

  ?

  Åh vad smarrigt! Älskar kantareller!! ?

  Jag skulle jättegärna vilja vinna lite trattkantareller till min älskade lilla pappa! 😀 <3

  Ååh, älskar trattisar ??

  Heja dig camcam ?

  Men jaaaa. Älskar svamp! ?

  Grattis du är så bra ?.

  Ååå detta vill jag vinna??

  Ååh va kul! Skulle verkligen sitta fint med lite svamp!

  Mmmm, detta vill jag gärna vinna <3

  Att få hem detta är nog typ vad som krävs för att jag ska orka göra en sås till middagen ??

  Åh vad gott det vore med en kantarellsmörgås ?

  Ja tack! ? Och grattis! ?

  Men alltså hur gulligt av dig? ? hade det inte varit så att jag plockar trattisar själv hade jag gärna velat få dem då jag älskar trattkantareller ☺️ Toppenbra present att ge bort ju!

  Jag villnöder inte vinna då skåpet är fullt med trattisar. MEN jordgubbssylt?!?! Snälla svara varför och hur och varför och WHAT? Har annars verklugen gillat din blogg och dig men nu… 😉 värsta jag hört sen kaviar och jordgubbssylt till pannkaka.

   För att få upp sötman såklart

    Det fattar jag. Men det var just jordgubben i jordgubbssylt jag är intresserad av. Vinbärsgele eller lingonsylt är det vanliga. Varför jordgubbssylt? Hoppas på en fin familjehistoria här… <3

     Det går lika bra med selleri

  Håller tummarna 😀

   Vore så tacksamt för en nybliven tvåbarnsmamma som inte fick plocka svamp i år ☺️

  Tack för att du driver denna bloggen. Synd bara att så många känner sig lockade att haka på med elaka kommentarer – det drar ner stämningen.

  Är med och provar lyckan! Jag kan hitta annan typ av svamp men hittar aldrig kantarelljäklarna. XD Förstår inte hur folk gör! XD

  Jag älskar svamp! Min lilla dotter äter endast svamp! (Ej någon sjuk diet jag tvingat på, endast hon som bestämt att så är det nu) En svampig giveaway hade varit en sån enorm lyx för oss!

  Håller tummarna att få bjuda familjen på din sås! Hittade 0 kantareller denna sommar.
  Gillar din blogg också 🙂

  Som det Camfan jag är
  Och håller sidan kär
  Skulle lite svamp sitta bra
  Och vore gott att ha
  Snälla du kan välja mig väl
  Eftersom jag i fältet alltid varit snäll!

  Jag önskar mig kantareller 🙂

   Ge mig!! Har precis börjat äta svamp, 35 år. ?

  Men jaaaa??

  Jag älskar dej, din humor, dina tjocka katter, Semlan och bloggen såklart! ??

  Svampen kan ni ge nån annan, för jag har hela frysen full!
  Cam for President 2020 ?❤

  Stort grattis! 🙂 Läser med stor behållning, hoppar dock ofta över kommentarerna, då det ofta tenderar att spåra ur.
  Trattisar är svårt i södra skåne, så jag skulle bli väldigt glad om jag blev en av de ”utvalda” 🙂
  MVH Madeleine

  Keep up the good work! Skicka gärna trattisarna hitåt!

  Åååh kantarelltävling!! Finns inget bättre än kantarellsås ??

  Vilken rolig idé! Jag är gärna med i utlottningen. ☺️??

  GRATTIS! DET är du och bloggen värd ?
  Vilken 60+ kvinna älskar inte svamp i alla former MEN måste köpa frysta eller på torget. God Jul!

  Grattis Camilla det var du vard❤❤❤. Saknar trattisarna har i Spanien.

  Meeeeen så fint av dig! Jag vill gärna vara mes i utlottningen ? Keep up the bloggbevakning!

  Älskar din blogg som förgyller mina dagar. Älskar även trattisar (mobilen vill auto-correcta till gratisarbete?!)

  God jul!

  Vad fint av dig! ☺️?

  Jag skulle vilja ge dessa till en närstående liten tant som är alldeles överförtjust i trattkantareller! Hon brukar alltid vara ut för att plocka själv men detta år har hon varit sjuk i cancer och även om hon nu är friskförklarad så får hon cellgiftsbehandling för säkerhets skull vilket gör att hon måste akta sig för att vara nära jord och smuts som kan innehålla massa bakterier (pga nedsatt immunförsvar) och det har varit en liten sorg för henne att inte kunna ge sig ut på svampjakt i år! Det hade varit fint att kunna överraska henne med en liten påse med tillhörande recept i julklapp! Håller tummarna! Himla gulligt av dig att lotta ut detta verkligen!

  Åh jag skulle blir superglad för en sådan påse, vilken lyx! ?? Har inte varit på Bloggbevakning särskilt länge men är nu trogen varje dag.. ?

  Svamp ??

  Din blogg är den enda jag läser varje dag! Så underhållande och granskande! Bra där!
  Och klart jag skulle vilja få en påse kantareller till julklapp. Mums!

  God Jul!

  Åh jag gillar trattisar ? hade suttit fint som en kantarellmacka som lunch på juldagen kanske? ?

  Åh jag älskar trattisar och sås! Och sätta ihop dem till en trattsås?????? Omg vad gott.

  Åh hade gärna bjudit maken på lite svamp.

  Ååååå jaaa! Vill laga köttbullar med potatis och kantarellsås och inte får vi glömma lingonsylten till min familj.

  Sen så ja din blogg är bäst och förtjänar pris!

  Verkligen kul att se att du lyfts och Inte bara får ris, du förtjänar att bli lyft! Bra jobbat!

  Jag vinner aldrig någonting! Fast jag har ju lika mycket otur i kärlek! (Och i svampskogen.) Däremot är jag fan en gudinna i köket, så jag hade lätt kunnat ge dessa torkade små juveler rättvisa. Jag får dela min lyxmiddag med mina (8) hundar. Ja, jag är störd. Mycket störd. Mvh Crazy Dog Lady

  Ahhh jag vill ha! Bor i USA och har finns inga trattkantareller!

  ?

  Åh, min sambo älskar trattkantareller men har inte kunnat åka till sina hemtrakter och plocka i år, bl.a eftersom jag inte mått så bra och han har behövt hjälpa mig. Han skulle bli superglad för en guldkantad överraskning. 🙂

  Ja tack!

  Åh älskar trattkantareller och receptet låter så gott ❤️

  Tjoho grattis!!! Bästa giveawayen, du är så bra ? var mitt uppe i flytt så hann inte plocka en enda kantarell i år men hoppas hoppas man får vinna en liten klapp från sin favoritbloggerska ??

  Skulle ju vara årets julklapp att få en av dessa påsar ?

  Mina svampplockar-kompisar bor i och utanför Halmstad. Jag bor sedan april i Sveriges närmsta stad. Sist jag gav mig ut i skogen själv var jag bara vilse i 40 minuter ?

  Jag vill ge trattkantareller till mig själv! Herregud vad gott med trattkantarellsås. Det bästa med att bo själv är att jag får välja precis vad jag vill laga och får äta upp all god mat själv! Man får njuta så länge det varar.

  Vågar inte ge mig ut i skogen pga så rädd för insekter så hade ju varit drömmen att få! ?

  Ahhh jag blir nästan lite starstrucked av tanken på att få hem dessa kantareller som man ju fått följa så mycket i din blogg! Jättegrattis till dig och tack för all spännande läsning! Detta är den första sidan jag klickar mig in på när jag vaknart till, har blivit fullständigt fast! God jul <3

  Tack för den lyckade kombination av humor och gräv som nästan alltid får mig på gott humör! God jul och gott nytt bloggbevakningsår – med eller utan Bella.

  Åhh är värdelös på att se svamp (kan bokstavligen snubbla över dom utan att se) men sambon älskar trattisar vilket resulterat i att jag stått som ett fån i skogen på en sten med kikare i år, vi har nyligen flyttat till en gård mitt i skogen. Jag har hittat 5 stycken… så hade varit kul att få ge honom, speciellt efter att han fick stå ut med att höra om Löwengrip ?

  Skulle bli så glad för detta då jag till min stora besvikelse inte kunnat komma ut i skogen alls i år på grund av flytt av bostad och sjukdom. Älskar att plocka svamp och är med i massa svampgrupper på Facebook så jag har förstått vilket fantastiskt svampår det varit och grämt mig så över att jag missat allt. Tack för en bra blogg som hjälper mig att hänga med i vad som händer i sociala medier och kulturen i Sverige!

  Dröm!! Min sambo älskar kantareller men är sämst på att hitta dem. Jag följer tappert med i timme efter timme trots att jag hatar skogen och ändå kommer vi aldrig hem med mer än en liten påse på sin höjd. När jag tänker efter är det jag som borde få en present och inte han… men jag hade ändå älskat att få ge honom den här presenten i julklapp!

  Men jordgubbssylt i såsen, är det sant? Aldrig hört talas om. Måste testa oavsett om vi får chansen nu eller inte!

  Fint initiativ! Älskar kantareller och din blogg! ?

  Inte hunnit plocka en enda svamp i år, detta hade ju vart en härlig julklapp ?

  Det tackar man inte nej till kan ju inte bli annat än magiskt gott ?

  Min katt får alltid fnatt
  när på spisen lagas tratt
  Hon hoppar upp och ner
  som att hon då får smaka fler
  Nä, nu hittar jag på –
  lukten får henne att gå
  Det hon tycker smakar blä
  är precis vad jag säger är yeah!

  Ja snälla Camilla?

  Trattkantarellsås är ju så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.