Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

697 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad är det pinsammaste som hänt er?
    När jag satt på tågtoaletten en gång och höll på att byta tampong så öppnades plötsligt dörren och in kom en äldre dam som också behövde gå på damernas. Där stod jag med allting synligt och hade tydligen inte låst dörren trots att jag var säker på att jag gjort det. Den tågresan glömmer jag aldrig (troligtvis inte hon heller).

      Fast även om man byter tampong så visas det ju ändå inte så mycket? Tur det var en kvinna, hon har nog säkert också varit med om liknande och har förståelse

        Onödig kommentar. Hon får känna att det var pinsamt oavsett hur mycket som visades. Dessutom vet ju inte du hur mycket som visades och inte.

          Exakt! Vad är det för kommentar.. Hallå!

            Fast vad är detta för kommentar? Hon som inte tycker att den första ska tycka att det är pinsamt får väl tycka det? Eller ska hon tycka det som ni tycker att man borde tycka?

              Fast hur tänker du här? Självklart har man rätt till en åsikt men hen behöver oavsett inte skriva ut en sådan korkad kommentar och förminska henne för något som hon uppenbarligen tyckte var PINSAMT. Varför överhuvudtaget förminska andras känslor? Herregud gå och lägg dig!

                Jag tolkade det som ett försök att stötta, även om det var lite rakt skrivet. Hur pinsamt det än var så har det ju hänt. Ingen kom till skada och det enda TS kan göra är att försöka komma över det. Med uppmuntrande ord om att shit happens och tur att det var en dam. Ingen behöver bli sekundärkränkt.

                  Slår vad om att du är personen som skrev den korkade kommentaren. Det är ingen här som är ’sekundärkränkt’, som för övrigt är ett fånigt ord att använda bara för att någon blir tillsagd att bete sig.

        Sluta förminska någons känsla

          Försöker du förminska förminskarens känsla för förminskning nu?

      Har IBS vilket gör att magen ballar ur lite när som helst. För några år sedan skulle jag och min sambo ut på en morgonpromenad en lördag efter frukost. En runda på 5km. Efter halva promenaden märker jag hur magen börjar kännas av, men jag tänker inte så mycket på det. Tills det blir värre och värre och jag bokstavligt talat får kramper i magen och inte kan stå upp. Fortsätter promenaden sakta, sakta hemåt. När vi är 1 km hemifrån känner jag att jag behöver gå på toa NU. Befinner mig mitt i stan på en stor parkering och det finns inte riktigt någonstans att gömma sig. Hinner inte riktigt reagera innan jag skriker till min sambo att ”det kommer…..nuuuuu!!!!” Så där står jag, mitt i stan och har fått världens diarréanfall och bajsat på mig. Kryper fram och sätter mig bakom en stor pappersskorg som är vid sidan av parkeringen och fortsätter akutbajsa medan min sambo skriker ”duuuu…. det kommer en barnfamilj hitåt!”. Jag drar upp byxorna, tar av mig tröjan och knyter den runt mig och går hemåt helt täckt. Sambon försökte lugna mig med att ”det är okej’ medan jag blev arg på han för att han skulle gå bredvid mig för jag skämdes så.

        Tur det inte var första dejten! ?❤️

        Har också ibs men har hittat lite små knep som hjälper mycket. Säg till om du är intresserad av tips 🙂

          Jag skrev inte det ovan men jag vill ha tips!

            Okej jag förutsätter att alla med dessa problem redan äter enligt foodmap, glutenfritt och laktosfritt, annars börja där såklart 🙂

            Men! D-vitamin! Så hög dos man vågar (läs på om biverkningar och hur mycket man ska ta baserat på kroppsvikt). Det låter kanske dumt, men det baseras på teorin om att en skadad tarm inte tar upp så mycket näringsämnen ur maten som den borde. Mig har det gjort underverk för, har nu typ förstoppningssymptom för första gången på typ 10 år. (Förlåt för eventuellt äcklig information men mitt bajs har varit typ vatten i 10 år). Jag känner inte igen min mage alls.

            Om jag har en dålig magdag, vilket tyvärr ändå händer ibland, så stoppar jag upp den med ett gäng dimor så tar jag mig till jobbet åtminstone.

            Kan man blocka adresser på www:t man inte vill besöka eller ta en time out ifrån, om man saknar disciplinen att bara låta bli att söka adressen?

              Hmm. Skaffa en timer från Clas Ohlson som tidstyr elektriciteten från vägguttaget till datorn eller WiFi:et? Ganska drastiskt, men jag skulle behöva det ibland …

          Vill oxå ha tips!!

        Men alltså vad är det för fel på folk, vem sätter sig och bajsar mitt i stan? Finns det alltså vuxna människor som inte
        kan kontrollera sina behov såpass att man sätter sig på en parkeringsplats och bajsar??? Fräscht.
        Man lär sig nåt nytt varje dag…. Blöjor anyone?

          Du har helt klart inte IBS? ifall jag får ett krampanfall med tillhörande akut diarré så finns det tyvärr inget alternativ. Du kan försöka hålla inne för brinnkäralivet men det kommer ut ändå. Mycket kan man kontrollera men kroppen fungerar inte alltid som man vill och önskar.

          Wow, du är verkligen helt jävla dum i huvudet.

          Eh, alltså förlåt men av inlägget att döma så var det ju knappast frivilligt. En gång drabbades jag av akut magsjuka på en campingresa och låg helt utslagen i mitt tält och kunde knappt svälja saliv utan att magen bröt ihop. Det fanns en toalett på campingområdet och det slutade med att jag fick ta min sovsäck och bokstavligen sova på toaletten för – gissa vad – JAG KUNDE INTE HÅLLA MIG. Jag är likt personen i inlägget en vuxen människa och har inga problem att kontrollera mig i vanliga fall men mina kroppsfunktioner slogs ut totalt. Jag föreslår att du ber om ursäkt till personen ifråga då ditt inlägg var både okänsligt och rent ut sagt elakt. Det enda Anonym gjorde var ju att svara på frågan.

          En vacker dag så kommer din tarm eller din kissblåsa också vara så sprängfull att du inte heller hinner till toaletten. På grund av omständigheter som du själv inte kunnat rå för. Oavsett om det slutar med att du uträttar dina behov på en parkeringsplats mitt i stan eller gör i byxorna så hoppas jag att du efteråt kan visa lite mer förståelse och begripa att ingen människa är perfekt. Vore en nyttig läxa. En dag så händer det dig med, tro mig.

      Jag var på en dejt med en kille som jag hade trånat efter länge, tills slut hade min kompis satt upp en blind date mellan oss. Jag var sjukt nervös och kom till baren vi hade bestämt att ses på. Han satt redan där och jag kom fram och gav honom en kram, tog tag i en barstol och satte mig och av någon anledning trodde jag att det fanns ett ryggstöd på. Så jag skulle luta mig lite bak för att se avslappnad ut och trillade rätt bak. Benen upp i vädret och fick någons öl på mig. Det hade väl kunnat gå bra ändå om jag hade hanterat det bättre men det gjorde jag tyvärr inte, jag rullade över på knäna, drog med mig jackan, kröp några steg (? gråter när jag tänker på det) och gick därifrån.

        Satt killen kvar utan att hjälpa dig?

        Men nej???
        Hörde han av sig något för att fråga hur det gick?

      Det låter ju verkligen skämmigt!

      När jag var ca 11-12 var vi på klassresa, åkte buss och jag vågade inte gå på busstoaletten. Tillslut så blev det akut och jag behövde springa dit, men jag höll mig liiiite för länge. Hade precis stängt dörren när jag kissade på mig. Hade ljusa jeans på mig. Hursomhelst så var vi framme nästan precis just då så de flesta hann kliva av innan jag gjorde min walk of shame. Fick skämta bort det med mina kompisar och sa att kranen sprutat vatten, tror faktiskt att de trodde på mig. Men alltså jag tänker ibland på hur jobbigt livet hade kunnat bli om fel personer sett det, var redan lite töntig och halvmobbad.

        Jag kissade på mig i hissen när jag var 20 år gammal. Min pojkvän skulle köra hem mig men vi fastnade i trafiken, när trafiken till slut släppte var jag sjukt kissnödig men eftersom han också skulle skjutsa sin mamma till flygplatsen hade han inte tid att stanna vid en mack eller nåt utan släppte av mig ca 100 meter från lägenheten och körde vidare. Jag skyndade mig hem men hann inte och i hissen så bara rann det nerför byxorna. Han fattade aldrig varför jag var arg på honom i flera dagar efteråt…

          Åh nej! Stackare! Fy fasiken..

            Det var flera år sen så jag kan skratta åt det nu. Hann höll på att dö av garv när jag berättade det för honom typ 3 år senare. Vi gifter oss förresten nästa år.

          Hahaha. Var också ungefär samma ålder som dig när jag kissade på mig i trapphuset efter att ha jobbat i butik i 12 timmar. Trodde jag kunde hålla mig hela vägen men näpp, det kunde jag inte. Värst av allt var nog att jag fick slänga mina nya fina Filippa K boots. Har aldrig berättat det för nån men grannarna lär ju ha undrat varför det stank kiss i trapphuset haha.

          Tror det är något psykologiskt som gör att man ibland blir paniknödig när man nästan är framme vid toan där hemma. Man kan hålla sig utan större problem men när man står och gräver efter hemmanycklarna i handväskan så är det kris. Kommer ihåg för något år sen när jag och några tjejer från min yogaklass hade vinkväll och det här kom upp på tal. Jag har haft turen att alltid kunnat hålla mig även om det varit nära ett par gånger men det visade sig att det var ett par tjejer från klassen som inte varit lika lyckosamma. En hade precis som du kissat på sig i hissen på väg till upp till lägenheten en gång och en annan när hon fumlade för länge med nycklarna vid ytterdörren.

            Jepp, precis så är det. Har också alltid ändå lyckats hålla mig undantaget just den gången. Rätt som det är så har man inte gudarna med sig, det fick jag bittert lära mig den där ödesdigra dagen.

            Det kallas för nyckelhålsinkontinens. Googla så får du se.

        Jag hade dejtat en kille ett tag och första gången han skulle sova över hos mig så kissade jag på mig i sömnen. Det som man har hört om hundra gånger att man drömmer att man går på toaletten och då kissar på sig i sängen. Exakt det hände då och jag vaknar när jag fortfarande kissar men är så chockad och urvaken att jag inte fattar något, än mindre kan få stopp på det.
        Så det slutar med att hela sängen plus täcke är helt nedkissat och vi båda ligger i en pöl av kiss.
        Så sjukt pinsamt men jag brukar tänka att det faktiskt hade kunnat vara värre, om det hade skett hemma hos honom i hans säng ?

          Så var det för mig… hemma hos honom i hans säng, inte första gången jag sov över men nästintill. Samma där att jag gick på toaletten i drömmen, så fruktansvärt pinsamt. Hade nog känts bättre om jag kunnat skylla på alkohol men var spiknykter. Sen dess har jag ibland svårt att kissa på nätterna, blir liksom så osäker på om jag sover eller inte. Det som får det att kännas lite bättre för mig var att killen i fråga tydligen inte blev avskräckt och nu mer än 10 år senare är det bara våra barns kissiga lakan vi behöver handskas med.

            Antar att du sov utan trosor. muskelminne kroppen känner att rumpan är bar precis som på toa och då kommer kissreflex. som när man lär barn vara ute blöja då skall de inte ha kalsonger för de sitter åt som en blöja och kisset kan komma reflexmässigt

          ??

      jag Kräktes en gång efter jag låg med en kille pga bakis. Han till badrummet iaf, men när jag kom ut sa han ”vad gulligt att du satte på kranen, men jag hörde att du spydde”. Det tyckte jag var så JÄVLA pinsamt.

      En annan gång när jag var typ 14-15 och hade playahead så hittade jag en profil med en yngre tjej som skrev saker som att hon älskade att röka, kröka, knulla osv. Jag som var ung och osäker näthatade glatt och skrev typ ”jävla tönt” eller fjortis eller liknande. Hon svarar ”men hej *mittnamn*” och då var det min kusins dotter…………….. alltså är 31 idag, ALDRIG näthatat efter det ?? lärde mig den hårda vägen satt säga.

        Du var 14-15 och din kusins dotter hade playahead? Hur gammal var din kusin och hur gammal var dottern? :’D

          Haha min kusin är 15 år äldre än mig 😉 så inte speciellt konstigt. Hennes dotter är 3 eller 4 år yngre än mig och har idag själv barn, Mao, min kusin är mormor.

      Jag hade fyllesex med en kille en gång, kände honom sedan innan men var egentligen inte intresserad av honom…. mitt under sexet när jag sitter på honom så ringer den killen jag egentligen är intresserad av. Jag tog samtalet. Jag satt alltså kvar på den här stackars killen och pratade med en annan kille.

        Gud vad sjukt!

        Jag har gjort något liknande… lämnade kompisarna efter en utekväll och gick hem med en kille jag kände lite halvt. Vi låg och en kompis ringde stup i kvarten för hon var orolig för mig så tillslut var jag tvungen att svara. Så jag sitter kvar på han och han kör sin grej! Jag svarar, säger även ”jag älskar dig” när vi ska lägga på. Detta var första gången jag hade sex hahahah. Dessutom kom kille han var inneboende hos in morgon därpå när jag låg naken i sängen och frågade om han fick låna en keps av han

      Jag var ca 14 år och oskuld. Åkte på spa med mamma och där inne fick man alltid ta av frukt och grönsaker på fat när man skulle basta, för att det tydligen ’tog mycket energi från kroppen’ att basta. Anyway, jag kom hem och några dagar senare kom jag in på detdär med sex med mina tjejkompisar. Vi kom överens om att försöka ’få till det själva hemma’ för att sedan ringa varann och fråga hur det var. Så jag gick till kylen, tog en morot, och la mig i badkaret. När allt var över gick jag till mitt rum för att ringa mina kompisar, varpå mamma kommer in och frågar varför det ligger en morot i badrummet. Jag svarar snabbt och nervöst att ’ja men du minns på spat så sa de att man skulle äta mycket grönt i duschen, så jag tog med den in’

      Occcchhhhhhh tydligen så köpte mamma den kassa ursäkten för det visade sig att hon la den moroten med de andra i salladen till middagen. Den var ju trots allt (som hon sa) helt oäten.
      Fy. Fan.

        Hahaha det här kan ju inte vara sant

      Skulle göra typ samma sak. Låset var så att man skulle vrida handtaget uppåt för att det skulle vara låst. Var väldigt noga med att det var uppåt, men något var antagligen fel med låset för när jag precis tagit ut tmpongen öppnades dörren av en tant.

      Vrålkåt och påkommen på kökssoffan med att onanera av föräldrarna.
      Svårt att veta vem som såg vad men själv vet man ju att bara tanken är ju …..AAAGH

      LOCKET PÅ FRÅN ALLA HÅLL

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Urbota inskränkthet förklarar det öppna spåret Öppet!
    Kör på ….

    Har killar generellt svårt för att uttrycka känslor i tal och skrift?

      Ja.
      Men inte min kille.
      Men mina ex, ja.

      Njaej. Beror på killen.

      Beror väl på hur självkänslan är. Min man är väldigt omtänksam och tydlig i sina kärleksförklaringar. Jag är väl lite sämre tror jag. Osäkra killar verka tycka att det är töntigt och vissa bryr sig helt enkelt inte för dom behöver inte. Dom får flickvänner ändå av någon konstig anledning

        Fast uttrycka känslor handlar ju verkligen inte bara om att tala om för partnern att man älskar den.

        Att uttrycka känslor handlar ju mer om att man skulle kunna föra en 5 minuters monolog när man får en uppriktig ”hur mår du?”-fråga.
        Inte att man av rutin kan skapa en inflation på ”jag älskar dig”-fraser.

        En kompis till mig när jag var yngre använde en banan med skal på som hon sedan lade tillbaka i fruktskålen.Hennes systers man åt ovetandes upp den……..

      Generellt kan man nog inte säga. Mer hos äldre generationer än yngre. En del har det.

      En del tjejer har svårt att förstå när killar vill tala känslor via sitt känselsprö. (har jag hört en del killar säga) Så den universiella förståelsen för varandras talrör kanhända är liknande men kommer från olika håll och sådant får man nog lära sig att respektera utan att klassa ned den ena eller andra parten utifrån sin upplevda nivå.

        ?

      Har tjejer generellt svårt att inte tolka allt som sägs och görs?

        Ja.

        Nu måste jag fundera på vad du menar med det. Någon som kan hjälpa till?

          Skulle vilja förstå varför hen frågar. Och varför nu. Vad betyder det?

            Är 19:17 ett speciellt klockslag?

              Tycker du jag ska börja träna?

        Tycker du att jag är tjock?

          Tycker du att jag bara är en av många tjejer nu. Ser du på mig så i övrigt också?

            Ja har jag slutat vara viktig för dig?

              Tänker att alla dessa frågor uteblir om mannen får kvinnan att känna sig uppskattad och älskad.

                Det är iof ett jäkla ansvar för sina egna känslor att lägga över på nån stackars partner…

                  Vill inte du att din partner ska känna sig älskad och uppskattad? För mig är det självklart att handlingar och ord som visar kärlek och uppskattning är en naturlig del av ett förhållande. Ser man det som en börda kanske man ska vara singel?

                    Men du pratar som om osäkerhet enbart handlar om huruvida ens partner visar kärlek och uppskattning i ord och handling. Så är det ju självklart inte. Och den som gör sin partner 100% ansvarig för sitt emotionella välbefinnande bör kanske hellre vara singel…

                      Snacka om att läsa in saker i en kommentar. Vem påstår att någon är 100% ansvarig för någon annans känslor?

        Tycker du att jag är en generell tjej? Eller vadå?

    Livet vore lättare utan min bonusdotter på 18 år.
    Hennes utbrott, fula ord och närvaro gör oss andra i familjen rädda, oroliga och hon skapar dålig stämning.

    Jag är en bra bonusmamma men innerst inne önskar jag att hon inte fanns.

      åh jag lider med dig. jag har vuxit upp med min styvmamma sen 6 års ålder och fasen vad vi (eller jag) hatade varandra. men jag var ett barn som hade förlorat min riktiga mamma, så jag tycker att hon kunde ha varit den vuxna av oss och betett sig bättre. hon var liksom den som favoriserade sina egna barn som hon hade sen tidigare och verkligen skiljde på uppfostran av oss. men idag är jag 26 och relationen är mycket bättre så håll ut lite. tonåriga är ju allmänt dumma i huvudet och det är sånt man lär sig sen när man kommer till min ålder och man ser tillbaka på sitt beteende.

      Hade det inte varit mer normalt att önska en bra relation snarare än att önska bort henne? Förstår inte hur man kan önska bort en människa, galet.

    Lite roligare att trampa iväg till nattjobbet med lite högre lön, dags att kuta på i 10 timmar.

      Då blir det säkert ännu roligare när du får se vilken nytta dina skattepengar gör för Rasaq Ahmadzai. Google är din vän …

        Jag saknar en länk från fria tider här

          Vad spelar källan för roll då det uppenbarligen har hänt (o händer hela tiden)? Utan dom hade vi svenskar fortsatt inte vetat vad vår idiotiska regering har ställt till med… Helt jäkla sjukt. Jag bor i England o dom kan fan inte fatta vad som försegår i vårt land o fattar inte hur vi svenskar kan ta så lätt på såna här skandaler!! Man blir alldeles matt över hur indoktrinerade svenskar är alltså…

            Att du bor i England är inte till din fördel att nämna här. Du pratar om att de inte kan fatta vad som pågår här. Visste du att det mest googlade i Storbritannien dagen efter brexitvalet var ”Vad är EU?”. Dagen efter!!! Och Brexit överhuvudtaget, som Europas motsvarighet på Donald Trump leder.
            Och britterna kan inte förstå vad som pågår här. Jösses.
            Vill du verkligen, på riktigt dyka in i det här?

            Men tillbaka till ämnet. Jag tycker att det är mycket mer skandalöst att kommuner, landsting och staten slarvar bort miljarder och åter miljarder av skattemedel bara för att de slarvar med upphandlingar. Förbifart Stockholm t.ex. som blir ett halvt decennium försenat och 3,3 miljarder dyrare vilket vi skattebetalare får stå för till 100%.
            Eller nya Karolinska där man lagt ner mer än en miljard på enbart externa konsulter där 80% av dessa kostnader saknar avtalsenliga fakturaspecifikationer. Där produktionsdirektören för bygget också varit anställd av ett av de största anlitade konsultföretaget och där de felaktiga fakturorna hade honom som referens. DET skulle jag kalla för skandal.

            Men det är sant, sådana exempel ligger inte i linje med den agendan som personer som tycker att man ska skapa en ”skandal” över en privatperson som fuskar till sig några tusenlappar från försäkringskassan har.

              Det handlar inte om bara ”några tusenlappar” utan det är tiotusentals som fuskar till sig extrema mängder bidrag varje år, vilket är helt sjukt att det tar fortsätta! Inget land i världen ger bort såna oerhörda mängder skattepengar till personer som inte har rätt till det, som Sverige. Att Boris vann var det bästa som kunde hända för till skillnad mot Sverige så ser engelsmännen vart landet leder åt för håll och dom är starka nog att stå upp för sitt land (o inte låta islamister ta över!) vilket ni kommer märka förr eller senare ändå när Sverige blir totalt islamiseriat inom 20 år… Det är helt normala engelsmän som röstade för Boris som helt enkelt är less på hur landet har blivit.. Vore intressant att ha den här diskussionen med dig om ett par år när oroligheterna har växt i Sverige för att se vad du tycker då…

                Islamisterna tar över. Källa, tack.

                  Så länge politikerna inte gör ett krafttag kommer hela Sverige sluta som Brandkärr i Borås med 90% somaliska barn o där sharia lagar följs – helt jävla oacceptabelt i Sverige (år 2019!!! Man skulle kunna tro det är 1019!!!!) vart är feministerna då förresten? https://ledarsidorna.se/2019/12/norrby-och-brandkarr-de-forsta-forortskalifaten/

                  Anledningen till att politikerna inte reagerar är pga Barcelonaavtalet som jag antar att du inte hört talats om då du har haft ditt huvud nedstuckit i sanden många år.. https://jonasmagasin.se/barcelonaavtalet-socialdemokraterna-och-global-compact-for-migration/ där finns länkar med mer info. I ärlighetens namn skulle jag kunna skicka 100 länkar till dig med bevis från sista månaden i Sverige att det håller på att hända.. Feel free att ge mig dig email – om du är villig att höra sanningen dvs..

                    Segregation är inte individens fel.

                  Jag har svarat med länkar men kommentar i mod.. Surprise surprise… For fasiken fattar inte svenskarna att vi gräver vår egen grav?!

                Det var inte Boris man röstade på, det är uppenbart inte det valet jag pratade om, det hade du vetat om du läste ordentligt.

                I mina ögon är det inte speciellt extrema mängder om man ser från det stora hela. Om vi prata om bidragsfusk är det inte ens 5% av alla utbetalningar från alla våra 13 olika välfärdssystemen som är felaktiga. Varav 25% av dem faller bort då det är orsakade av välfärdssystemen själva.
                Sveriges BNP uppgick förra året till 4 834 miljarder kronor, även om man avrundar bidragsfusket till närmsta miljard (vilket är typ en miljard extra) så blir det 0,0018%, alltså inte ens två promille. Om man slår ut det är det inte ens 10 öre av en medellöns skattepengar som går åt helvete. Det är det man får betala för att leva i Sveriges välfärd med gratis sjukvård, utbildning och skyddsnät.

                Visst, självklart är det ett problem också. Men som jag ser det är korruption inom den statliga upphandlingen ett mycket, mycket större problem om man ska ifrågasätta var skattepengarna tar vägen.

              En privatperson? Du har alltså inte ens läst nyheten innan du uttalar dig. Väntar tills du blivit uppdaterad av Aftonbladet om någon vecka.

              Du jämför dessutom äpplen med päron. Håller med dig i allt du skrivit men en skandal ska inte behöva ta strålljuset från en annan skandal. Poängen är samma: dina skattepengar går åt helvete.

                I Sverige är han en helt vanlig privatperson vad jag förstår. För inte är han politiskt aktiv här också?
                I sådana fall är det ju inte en större grej än när det kommer fram att politiker inte betalat TV-avgiften och han kommer att bli tvungen att avgå.

                Nej, jag jämför inte äpplen med päron. Det är du som silar mygg och sväljer kameler. När man pratar om att skattepengar går åt helvete bör man fokusera på det som verkligen på riktigt är ett stort problem. Nämligen korruptionen vi har som kostar oss oändligt många miljarder varje år.

                Och dessutom är det inte ens en skandal vi diskuterar från första början. Nu är det som att du säger att vi inte ska behöva ta stålljuset från någon som inte ger sitt barn lördagsgodis för denne är lika vidrig som någon som låter sina barn sova i garaget på rått betonggolv, enbart serverar bajsblöjor till mat och bränner dem med strykjärn. Poängen är samma: de båda sysslar med barnmisshandel.

            ingen i utlandet frågar mig om Swedish Bikini team, som skrivits här tidigare. Det är alltid försiktiga frågor om mens-konst och handgranater.

        Tack för ditt trevliga svar jag gör gott på demensboendet jag jobbar på det räcker för mig, vart går dina skattepengar?

        Antar att du inte bidrar med några skattepengar.

        Okunskapen i att tro att det är enda gången skattepengar missbrukats.

    Har IBS vilket gör att magen ballar ur lite när som helst. För några år sedan skulle jag och min sambo ut på en morgonpromenad en lördag efter frukost. En runda på 5km. Efter halva promenaden märker jag hur magen börjar kännas av, men jag tänker inte så mycket på det. Tills det blir värre och värre och jag bokstavligt talat får kramper i magen och inte kan stå upp. Fortsätter promenaden sakta, sakta hemåt. När vi är 1 km hemifrån känner jag att jag behöver gå på toa NU. Befinner mig mitt i stan på en stor parkering och det finns inte riktigt någonstans att gömma sig. Hinner inte riktigt reagera innan jag skriker till min sambo att ”det kommer…..nuuuuu!!!!” Så där står jag, mitt i stan och har fått världens diarréanfall och bajsat på mig. Kryper fram och sätter mig bakom en stor pappersskorg som är vid sidan av parkeringen och fortsätter akutbajsa medan min sambo skriker ”duuuu…. det kommer en barnfamilj hitåt!”. Jag drar upp byxorna, tar av mig tröjan och knyter den runt mig och går hemåt helt täckt. Sambon försökte lugna mig med att ”det är okej’ medan jag blev arg på han för att han skulle gå bredvid mig för jag skämdes så.

      Aaagh låter förjävligt.
      Vad har du lärt dig om din IBS?
      Har du några tips när det gäller att hantera den?

        Haft ibs i över tio år och varit hos specialistläkare, dietister, you name it. Det är lika illa som det var i början trots att jag äter enligt foodmap och undviker lök, starka kryddor, gluten, laktos, kål och bönor. Stress påverkar jättemycket men i övrigt är det oförutsägbart.. kommer när som helst ?

        Ibs helvetet på jorden som 99% skojar bort dom lite gaser i magen….

        Medans man själv lever ett skit liv pga skit…

        Jag hade riktigt jävlig IBS mellan typ 16-24. Den styrde verkligen mitt liv, det var så mycket jag inte gjorde på grund av rädslan för hur magen skulle bete sig. Jag lät bli att utbilda mig (ville verkligen men kunde inte sitta i ett tyst klassrum) jag dejtade inte, jag åkte inte på resor med vänner, jag undvek jobb jag ville ha etc etc. Fick rätt dåliga betyg i gymnasiet för att jag inte kunde gå på lektionerna.

        Gjorde tillslut blodprov hos någon hälsocoach som visade att jag är intolerant mot bla mjölk, vete, ägg etc. Alltså kunde jag inte ens äta laktosfritt och glutenfritt.

        I ca 1 1/2 år uteslöt jag ALLT jag inte kunde äta. I början var det skitsvårt men jag fixade det. Lärde mig laga mat och hitta saker att äta på restaurang.

        Magen blev långsamt bättre, och tillslut började jag inkludera mjölk etc igen.

        Nu vet jag, för det mesta, hur min mage reagerar. Jag äter inte mjölk/vete på morgonen, för då är min mage som mest känslig. På kvällen kan jag dock äta vanlig pizza utan problem för det mesta. Inte alltid. Det är väl lite det som är ibs, magen bestämmer själv när den ska fucka ur.

        Om ni inte provat att utesluta mjölk och vete (alltså inte laktos och gluten) så kanske det är ett alternativ. Jag är så mycket bättre nu, men riktigt ”frisk” blir jag nog aldrig.

          Jag fick ibs som 18 åring..är över 40 i dag. Äter laktosfritt , glutenfritt, d-vitaminer. Alovera….min mage lite bättre men jag har samma problem då som nu..jag kan ej äta innan jag ska i väg.. vilket innebär att när jag reste på en begravning en resa på 19h drack jag två munnar vatten…

          Jag kan inte jobba för helt ärligt vem kan va utan mat 8h/5dagar veckan. Men blir inte sjukskriven för duh ibs är bara gaser och inte så farligt.pyttsan..jag lever på kokt mat utan kryddor..detta är fan inte ett liv och svensk sjukvård bryr sig inte…

          Ibs diatisten sa rakt ut att hen inte kunde hjälpa mer för jag har dragit bort allt som finns typ.

          Läkaren har provat bulkmedel, antidepressiva osv ända som skedde var att jag fick biverkningarna som 1 på 1000 får och jag fick inte forsätta….

          Ibs suger och vården suger ännu mer kring det

            Du kan absolut vara utan mat i 8 timmar. Hört talas om periodisk fasta? Finns mängder med människor som ex fastar 16 h och äter under 8, bara äter ett mål om dagen etc.

        Jag har haft IBS så länge jag har kunnat minnas. Jag har genom åren testat allt möjligt, träffat dietist, gjort allehanda tester, gastroskopi, uteslutit livsmedel. Jag har också ett magmunsbråck som ställer till det. Till sist beslöt jag mig för att testa terapi (inte endast för IBS dock) och efter 35 sessioner med KBT så har det skett en sjuk förbättring vilket jag inte trodde var möjligt! Det har verkligen förändrat mitt liv till det bättre. Jag gick i terapi på en studentmottagning via mitt universitet. Några månaders väntetid men sedan var sessionerna helt gratis, rekommenderar starkt!

      Mardröm.

      Feel you. Bajsade ner mig mitt på Gullmarsplan. Haft IBS i ca 15 år (är under 30). Jag äter inte mjölkprotein sedan ett par år sedan, reagerar även på stark mat, för mycket fett och socker. Kan dock krascha även om jag inte fått i mig något konstigt (stress troligen). Har numera papaverin och imodium på recept och äter dagligen för att fungera normalt.

      Jag har fått en medicin som heter papavarin. Den är jättebra. Den gör att ”anfallet” går över på max 1 timme och under den timmen så är magknipen mycket lindrigare.
      Har tidigare svimmat i samband med avföring pga sån smärta.

    idag saknar jag min pappa jättemycket. h an dog för fjorton mån sedan

      ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

      Samma här men min pappa har varit borta i snart 11 år ❤️

      Mamma snart 2 år och pappa 3,5 år sedan. Kramar till er alla. ❤️

      Jag saknar min mamma oerhört mycket varje jul. Det är 10 år sedan hon gick bort i år.

    Tips för att bli av med så kallade white heads?? Blir tokig här!

      Bha!

        Tog en stund för mig att fatta att du inte menade bah. Alltså ”Bah! Humbug!” Som en viss Mr. Scrooge. Tänkte att det var ett otrevligt svar på en fråga.

          Same! ?

          Haha, bkan tipsa om bha från paulas choice! Jag kör det dagtid och aha några kvällar i veckan och retinol några kvällar i veckan. Man får verkligen super hud ?

    Jag är i vecka 30 med mitt första barn. Vilket betyder att min flicka kommer om 8-12 veckor.
    Det känns overkligt!

    Hur känns det egentligen att komma hem från BB med en extra människa som också ska bo där?

    Och ni, vad får jag inte glömma att ta med mig till BB?

      Det känns magiskt och sjukt läskigt ??
      Ta med eget toapapper!? Du kommer vara så jäkla öm och BBs papper är som sandpapper ?

        Dutta med det. Inte torka. Jag föredrog bbs för det luddade inte i stygnen. När man kissat rekommenderas skölja med vatten. Men jag fick med mig xylocain andra förlossningen. Det är lokalbesövande och en dröm om det svider när man kissar ?

          Ta med extrakudde och gosiga tofflor, sängen/britsen är så hård och fötterna kommer du frysa om.
          Ta emot hjälp av Amningshjälpen, då får bebisen/bebisarna rätt tag från start. Släpp på prestigen, de är fantastiska på att visa hur du ska lägga bröstet rätt.

          Glöm inte att ta med ett gäng superbindor hem efter BB, man blöder som ett slakthus i flera dagar/någon vecka (mina tvillingar förlöstes med snitt men man blöder ändå).

          Lycka till! Det kommer bli jättebra. ❤

        Vatten är verkligen mirakel för urin är frätande. Hade ingen smärta alls när jag började skölja

      Det känns jättekonstigt att åka hemifrån och veta att nästa gång man kommer hem har man med sig en till <3 Våran lilla sov i babyskyddet när vi kom hem och det var en märklig känsla i vad man skulle göra nu liksom. Svårt att beskriva, men det kändes för oss i alla fall lite som att man lånat någons barn en stund haha.

      Tips till BB, ta med sköna mjuka kläder, tofflor, babynest, filtar, hörlurar, snacks.

      Grattis! själv är jag i vecka 31 med första barnet som också är en liten flicka <3

      Extra strumpor.. jag blodade ner mina under förlossningen ?

      Med första barnet kände jag ”jaha, nu då?” när jag kom hem. Helt plötsligt står man där med världens största ansvar på sina axlar lämnad helt vind för våg. Med andra barnet kände jag bara att det var såååå sköööönt att få sjunka ner i soffan med barnet vid bröstet.

      Om du har med dig någon på förlossningen så be denna att ta mycket foton under hela förloppet (även om du säger att du inte vill fotas), det är kul att ha efteråt och för mig hjälpte det att bearbeta händelsen. Men se till att det INTE kommer något ljud när det fotograferas. Min man hade ljudet på och jag låg och hade svinont och så hör jag det där fotografljudet från telefonen mitt i allt. Hade slagit ner honom om jag inte varit däckad av smärta och lustgas.

      Det är det sjukaste någonsin.

      Till BB hade jag tagit med babynest nästa gång om ni har något, och sen inte lita på listor om vad som finns på sjukhuset och inte pga det är olika på olika sjukhus/ olika landsting, så ta med allt ni behöver för några dagar. Vattenflaska med pip var en sån sak jag sket i men som faktiskt var bra att ha sen, man ligger mycket mer och dricker när man typ ammar (om man gör det).

      Väl hemma så fortsätt ta hand om dig själv genom att äta, sova så gått det går (be om hjälp ifall det inte går) och försöka komma ut lite i ljuset en stund varje dag. Låtsas inte att allt är bra om det inte är det, de flesta känner absolut massa lycka men också massa ångest. Det är något man kan vara öppen med på t ex BVC, för sin partner eller vänner om man känner så för väldigt många kommer känna igen sig (och även om det är sämre än så , såklart). Vilket egentligen inte är så konstigt, man har ju helt plötsligt ansvar för en ömtålig ny människas hela liv och välmående.

      Sover barnet dåligt så överväg seriöst att sova varannan natt även om din partner jobbar. Sover man dåligt varannan natt och återhämtar sig varannan natt så fortsätter man fungera som människa, men att sova dåligt varje natt kan vara nedbrytande (men har man det typen av barn som sover nerlagd på dagarna kan man ju sova då). För min partner fungerade det bra trots heltidsjobb.

      Får ni det jobbigt så ta dubbeldagar om ni kan 🙂

      Lycka till och hoppas jag inte var för neggig, i längden är det de bästa som hänt mig att få barn (även om den första tiden var typ det värsta för just mig hehe).

        Började gråta av din kommentar. Önskar så att någon hade sagt just de orden till mig inför första barnet. Det var precis allt jag hade behövt men istället kände jag mig misslyckad som mamma som inte klarade allt själv. Var helt sönder som person. Sov verkligen inget alls och fick senare veta att jag fått ptsd. Vården hade fått så många indikationer men förminskade allt. Önskar att jag haft en vän som dig ❤️ SÅ fint att du tar dig tid att skriva det. Jag hoppas innerligt att det kan hjälpa någon. För är det bara en person som slipper känna den ensamheten och desperation så är jag nöjd med denna annars ganska värdelösa julen.

        Det här svaret är det bästa jag läst! Håller med om allt!

      Det kändes helt overkligt! Jag hade planerat snitt och det kändes lite som att vara i en dimma att åka in den planerade dagen. Och hemfärden i taxi: som nån annan sa, som att man lånat nån annans barn.

      Glöm inte kamera (mobil + laddare). Smink och krämer och sånt var dock totalt onödigt!

      Jag tyckte det blev lite av ett antiklimax ? Man var i bubblan på BB, och jag ville hem men så fort vi kom hem så kändes det liksom.. ”vanligt”. Det var ingen speciell känsla man fick, det föll platt typ. Det spöregnade och blåste, jag fick akutsnitt och de hade glömt skicka med sprutor hem så sambon fick vända och hämta så fort vi kom hem, hundarna som jag hade längtat efter skulle få
      Träffa bebis brydde sig NOLL. Nä fy jag bara grät Hahaha. Men efter några timmar när man hade fått in alla väskor, bebis hade ätit och man mös i soffan var det underbart ❤️

      Till bbb: sköna kläder! Om du inte använder där så när du ska hem. Tofflor! Som du kan åka hem i också. Mina skor gick inte på (svullnaden kom som ett brev på posten) trots öppen snörning ? babynest använde vi när vi sov (samsov). Vatttenflaska med sugrör! Guld på förlossning och bb. Något gott att äta på Bb. Ipad om ni har för film osv, Powerbank eller förlängningssladd för att kunna ladda elektronik. Lycka till!!

        *bebisen

        Skithundar säger jag ??? att vilja vidare är ju en mänsklig kraft. Tur att det blev bättre att va hemma sen. Kul upplevelse.

      Det var det mäktigaste jag varit med om, att komma hem från BB med första barnet. Jag var fullkomligt golvad av all kärlek jag kände för henne och svävade på rosa moln LÄÄÄÄNGE. Den absolut bästa tiden i mitt liv, jag var så fruktansvärt förälskad i henne. Vet att det inte är så för alla första tiden (jag upplevde inte samma omedelbara känslor när andra barnet föddes tex), men när kärleken kickar in – WOW.
      Varmt lycka till!

        Jag kände precis så med första och inte alls med andra.

      Aaaw! Känslan när man åker från BB och känner ”ska ingen stoppa mig?!”

      Packar ner sköööna kläder, typ de bästa preggotightsen och nån skön tröja. Du kommer ej palla klä dig snyggt! Samt typ flipflops/tofflor av ngt slag. Du kommer ej orka ta på dig skor för att gå ut i korridoren el dyl?

      Första veckorna med första barnet var KAOS av känslor. Alltså jag älskade (eller ja, älskar) henne så mycket att det var svårt att hantera typ. Vågade knappt ta i henne för jag trodde hon skulle gå sönder. Ville inte sova för jag trodde att hon skulle dö, eller att jag skulle dö.

      Men det gick över också, andra var lättare att hantera ?

      Trodde det skulle vara magiskt men blev så himla chockad över hur tungt allt var. Det kändes ju såklart precis som alla ovan beskriver; overkligt, konstigt, fantastiskt och spännande.
      Men också; övermäktigt, svårt, tungt, jobbigt.
      Var inte heller beredd på hur dåligt man mår fysiskt den första tiden. Dels är ju sömnbrist verkligen totalt fruktansvärt. Smärtan i underlivet var FRÅN HELVETET de första dagarna, amningen gjorde så ont att jag bara grät och hade ångest inför nästa amningssession.
      När underlivet och amningen slutade göra ont (efter någon månad mådde jag BRA rent fysiskt) så kunde jag långsamt börja må bättre även mentalt.
      Skriver inte detta för att skrämmas (alla upplever ju inte heller det såhär såklart), men vill bara säga att det kan kännas förjävligt samtidigt som det känns underbart, och det är helt normalt och helt okej. Önskar att någon sagt det till mig.

        Kände precis likadant med första barnet. Var så förbannad att ingen berättat om att det kunde vara så. Med andra barnet hittade vi allt direkt och jag lät inte hon ligga och sutta vid bröstet hela tiden. Det uppmanade bb mig till med första vilket resulterade i alldeles för mycket mjölk och såriga bröstvårtor. Andra barnet gick jag på min instinkt och allt fungerade så mycket bättre. Kändes skönt att få lite revansch från första barnet.

          Fattar precis! Tänk om jag fått mitt andra barn första gången ? Som natt och dag. Kanske för att jag var tryggare i mammarollen. Största skillnaden var hur de somnade. Första barnet somnade vid bröstet/flaskan bredvid mig och vaknade tusen gånger per natt. Jag var konstant trött! Tvåan lade jag bara i sin säng och sen sov hon. Åt bara på nätterna de första 3-4 veckorna

      Det känns verkligen magiskt och så oehört stort. Mitt liv fick en helt annan mening. Alltså livet blev plötsligt så himla bra ❤️ På ett annat plan hade jag förlossningsskador, ptsd och mådde ganska svajigt. Men det var liksom något i mig som kändes komplett. Har inte haft en enda depression sen jag fick barn och den inre tomheten försvann. Önskar jag skaffade barn tidigare. Älskar mina barn så det gör ont även om jag aldrig upplevde någon rosa bubbla och tyckte bebistiden var speciellt rolig.

      Ta inte med för mycket grejer, för det är inte ens säkert att du får koma till BB pga platsbrist. Gick åka hem direkt från förlossningen med båda mina barn. Känslan med första var: Och vad fan gör man nu?!

      Åh! V.34 här! Och väntar också en tjej ? Ska bli så kul, kan knappt vänta! Obs förlossningen känns inte jättekul men jag har som målbild att träffa barnet och tror o hoppas det kommer gå ok ändå!

      Ett tips är att inte ha så höga förväntnningar. Ibland blir det magiskt och ibland blir det svinjobbigt. Men på lite sikt brukar det bli härligt. Förr eller senare. Lycka till❤️

      Med båda mina var det tidig hemgång så jag behövde knappt något. Ombyte till mig och till bebis. Var inte beredd på känslostormen som skulle komma. Trodde vi skulle krocka på vägen hem osv. Försök at inte få så mkt besök första dagarna så ni hinner landa. Jag tyckte det funkade bra, några dagar tillsammans hemma med pappan och sedan rullade det på. Med nr 2 mitt i vintern en jobbig mjölkstockning men annars studsade jag tillbaka snabbt.

      Vad du ska ta med beror på hur länge du stannar. Jag åkte hem så fort jag fick (drygt ett dygn stannade vi, vi fick vänta i timmar på att läkaren skulle halvtid att undersöka bebisen). Behövde därför inte så mycket.

      Hade med mig onödigt mycket grejer. Det viktigare var sköna löst sittande kläder att åka hem i, mobil + laddare, leg samt ett bra läppbalsam. iPad, högtalare, massa snacks, egen kudde var sånt jag hade med men aldrig använde.

      Skulle säga att det viktigaste att ha med är en person som kan stötta dig på rätt sätt. Någon som är lugn och sansad och som du pratat igenom förlossning och önskningar kring denna med.

      Kul! Får andra barnet i slutet på feb! Jag kan säga att en sportflaska (typ poweradeflaska) var guld! Skölja under kisseriet och sen ”klappa” katten torr med papper. Sen var babynestet bra att ha med sig till baljan 🙂 en stor pyjamas till dig.

      Sen att komma hem var overkligt. Bästa bebisbubblan att vara i ❤️

      Var beredd på att du aldrig kan va beredd! Man vet verkligen aldrig hur något blir helt enkelt. Mina förlossningar har jag varit tvärsäker på hur jag velat ha (och hur jag tänkt mig) i förväg, men varje gång har det blivit totalt annorlunda från den förra. Både praktiskt och känslomässigt.

      Vad gäller prylar att ta med: finns det något som du ALLTID packar med när du lämnar hemmet? Ta med det!!! Somliga säger att hårtork är superonödigt – själv blir jag typ gråtfärdig om jag sover borta och inte kan torka håret efter dusch. Alltså: hårtorken var det bästa jag hade med mig till BB. Toapapper (som många nämner): jag bryr mig aldrig vad jag torkar mig med. Var svullen som en babian efteråt (bildgoogla gärna om du inte vet hur babianrumpor ser ut), men torkade glatt med nån slags well-papp eller vad det nu var mitt landsting hade köpt in…

      Mitt bästa tips är att alarmknappen inte är för nödsituationer på förlossningen eller BB utan den får man ringa på om man vill något även om det inte är akut! ? I BB-väskan var det guld att ha med extra ombyte och underkläder till dig och ev. partner, vi hade 1 h hem från BB och blev kvar i 4 dagar så var ju inget man svängde förbi och hämtade!

      Det känns så konstigt när de väl släpper hem en med sitt lilla knyte, ska man klara det här själv nu liksom, ska ingen stoppa oss?

      Dottern var tvungen att äta varannan timma pga gick ner i vikt, bästa tipset är att pumpa ur (eller ge ersättning om man inte kan/vill amma) och mata varannan gång på natten så man får ett längre sovpass, man blir galen av att bara sova 2h i taget!

      Ta med bekväma kläder, eget toapapper och mycket snacks/godis/mat. Skit i att packa trosor, du kommer inte använda något annat än nät trosorna du får där ändå! Och packa tofflor!
      Att komma hem från bb känns typ som att du ”lånat” ett barn eller är barnvakt och snart kommer dom riktiga föräldrarna och hämtar barnet igen. Det är overkligt men förhoppningsvis kommer du tycka att det är underbart!

      Vad du inte får glömma när du ska hem: Be om att få med dig bedövningsgel hem! ”Instillagel” tror jag den hette som jag fick, gjorde sån skillnad när man hade ont efter att man kommit hem. Fick min först på återbesöket men önskar att jag fått den redan när jag åkte hem första gången. Mitt bästa tips! 🙂

        Annars kan man köpa xylocain på apoteket ❤️

      Tofflor och godis som ger dig energi!! BB är en skön mellanplats innan man kommer hem. Finns typ noll tid att oroa sig när bebisen väl är hemma. Den talar ol tydligt vad den vill 🙂

      LYCKA TILL! (från nån som varit mamma åt liten människa i sju månader)

      Många bra tips här! Jag trodde man bodde i den där sjukhusskjortan men på bb-hotell har man sina egna kläder, hade önskat att jag fått med mig fler ombyten. Tofflor är smidigt. Lycka till! <3

      Jag tycker inte eget toapapper behövs
      Dutta och blöt ev papper som finns? Man vill ändå inte vara där o trycka.
      Ta med egna hygienprodukter man känner sig ganska äcklig efteråt
      Sköna mjuka ”stora kläder” leggings långt linne/tröja
      Lång kofta
      Alltså något som täcker rumpan.
      För man har ju typ blöja

      Ta med ngn dryck o snacks eventuellt man kan behöva energi även om det bjuds på grejer där.
      Duschen efter förlossningen är ovärderlig

      Man behöver mindre än Man tror packa inte massa onödigt.. bebis e naken mest på bb något till när bebis ska hem med

      Balsam till håret! Första duschen efter förlossn. är lovely, men det är lätt att man svettats & flängt runt m huvudet så håret är en total mess!
      Lösgodis & en rolig bok att turas om att högläsa för varandra, det KAN ta sin tid därinne!
      (Viktigt med rolig bok. Jag har legat på BB på karolinska och läst Keplers Hypnositören, där en kille smyger runt på kyrkogården precis utanför samt inne. på sjukhuset o hugger huvudet av folk. Alldeles för NÄRA.
      Men har också haft Martina Haags roliga krönike-samlingar. Fortsatte läsa den på BB, min nya baby blev förvånad när jag skrattade så mkt att hon skakades av bröstet när jag ammade…)

    För dig som behöver muntras upp litet kan jag bjuda på denna länk:

    https://www.boredpanda.com/ups-drivers-meets-animals-dogs

    Det är ”åh jag blir så glad”-bilder som förarna för en amerikansk budfirma tagit från sina rundor. Hjärtat smälter.

      Den lilla arga bocken med tennisbollar på hornen, så söt!

      Tack behövde precis det idag. Tänk vad fint samhället hade varit om vi haft mer mänskliga band med varandra. Saknar verkligen när jag jobbade extra i hemtjänsten. Det var så fint att få finnas till för andra och den äldre generationen har så mycket att lära oss om närvaro och meningsfullhet.

    Vilken är den finaste komplimangen någon gett dig?

    Min är ”jag beundrar din integritet”.

      Min är: ”Dina ben är inte alls tjocka” från min första pojkvän. Jag har inga modellben och har världens komplex eftersom mina ben är kraftigare än vad jag är så den kommentaren var verkligen allt som tonåring.

        Samma här 🙁

      Att jag kommer med mycket positiv energi och att man blir glad av att vara omkring mig. Är givetvis inte alltid denna person men hört det från olika håll ett antal gånger och det värmer SÅ mycket <3

        Älskar personer med positiv energi. Var stolt över det!

      Igår fick jag höra av en ny vän som har kommit mig nära i hjärtat att jag är årets julklapp. Längre än så orkar jag inte tänka idag.

      Att man känner sig sedd i mitt sällskap. Det är det finaste jag hört eftersom jag själv älskar människor som just är så; människor som ser en fastän de kanske bara spenderar någon minut med en.

      ”Jag känner verkligen att jag kan vara mig själv med dig”

      Hjärtat smälte <3

      Att jag är en förstående person och en bra lyssnare. Tycker tyvärr oftast det sämsta om mig själv så den komplimangen satte sig djupt.

      Du suger typ bäst av alla tjejer jag träffat <3

        hahah, har fått höra det samma.

        Så jag har alltid undrat blir killar så jäkla lyckliga när dom får avsugning, så dom säger så bara. Eller menar dom det på riktigt.
        Så jag undrar får alla tjejer höra detta av killarna under själva avsugningen?

        Det säger dom så man ska göra det ofta. Tjejer älskar att vara den ”bästa tjejen” och den komplimangen hittar hem.

          Ja det är verkligen den finaste komplimangen man kan få <3 personlighet eller annat spelar ingen roll så länge man kan suga så bra <3 #itmatters

    Hur många dagar i veckan är det normalt att dricka alkohol? Var går gränsen till att det blir för mycket? 2, 3, 4 dagar i veckan?
    Vet någon vilka varningssignaler man ska kolla efter hos en närstående?

      Jag skulle nog svara med en fråga: hur många dagar i veckan är det normalt att inte kunna avstå från att dricka alkohol?

      För mycket blir det när man känner att man _måste_ dricka. Väldigt mycket för mycket blir det när man känner att man måste dricka för att vara normal. Det kan vara 33 cl i veckan eller två liter per dag, det är väldigt individuellt.

      Har också tänkt samma.. är 1-3 öl om dagen för mycket varje dag året runt? Jag tycker de..

        Ja. Att dricka alkohol varje dag är inte sunt.

          Så kan du ju inte heller generalisera dock. Den som dricker ett halvt eller helt glas (minns inte & beror på kroppsvikt) rödvin varje dag är ju hälsosam. Men dricker du slut ur flaskan är det självklart inte bra.

            Nej, det är ett direkt felaktigt påstående. Vin varje dag är inte hälsosamt.

              Hjärt & kärlforskning tycker tydligen annorlunda?

                Inte den senaste forskningen. Seglivad ”sanning”, tydligen!

            Det stämmer inte faktiskt. Det finns ingen ”säker” gräns för alkohol så det är inte hälsosamt att dricka varje dag.

            Alkohol är cancerframkallande även i låga doser. Direkt olämpligt att dricka varje dag oavsett mängd.

          Att dricka glögg varje dag är visst sunt!

            Dricker litervis med glögg. Dock alkoholfri ?

      Jag skulle säga att allt mer än en gång i veckan är högriskbeteende. Att behöva dricka varje dag på helgen är allt annat än sunt. Mer än 4 enheter per tillfälle för en man och 3 enheter för en kvinna anses vara ett riskbruk.

      Ordet ”riskbruk” används ofta när det skrivs och pratas om hur svenskarna dricker. Med själva ordet menas att någon dricker så mycket alkohol att det medför en ökad risk för fysiska, psykiska och sociala konsekvenser.

      För att ange ett riskbruk i mängd alkoholdryck används ofta den här definitionen (ett standardglas innehåller 12 gram alkohol):

      Om en man dricker mer än 14 standardglas per vecka
      Om en kvinna dricker mer än 9 standardglas per vecka
      Eller:
      Om en man dricker mer än 4 standardglas vid ett och samma tillfälle
      Om en kvinna dricker mer än 3 standardglas vid ett och samma tillfälle.
      Även lägre alkoholkonsumtion kan vara ett riskbruk, exempelvis under graviditet, i arbetslivet, i trafiken samt under uppväxtåren. Detsamma gäller när man har vissa sjukdomar, äter vissa mediciner samt för dem som har ökad känslighet för alkohol.

      Källa: folkhälsomyndigheten & CAN

    ”Nooo, it’s to big, to big!”

      Vem är big och vad ska han få?

        Bellsans ego.

        Wow där fick du till det ? ? ?

    Jag ser mig generellt som en väldigt glad människa. Ser positivt på det mesta, hittar lösningar snarare än problem, och har ibland galet mycket energi som bara sprudlar ut. Kallas ofta för solstråle. Är väldigt extrovert och trivs med andra människor. Men samtidigt har jag ibland dagar då jag inte ens tar mig upp ur sängen. Idag är en sån dag. Har funderat mycket på det på sistone, varför det är så.

    Jag är inte det minsta deprimerad, är snarare väldigt lycklig. Jag har ett liv där jag ibland får nypa mig själv i armen (hehe, kunde inte låta bli) över hur bra jag har det. Kärlek, familj, vänner och materiella saker. Jag är väldigt lyckligt lottad. Men så kommer sådana här dagar då jag bara vill sova och inte träffa en människa.

    Har alla det så? Är det så det är att vara människa helt enkelt? Eller finns det medicinska förklaringar? Borde jag kanske bli bättre på att äta mina vitaminer? Eller kolla upp om det är menscykeln som spökar? Är jag deprimerad utan att veta det själv? Jag har så många funderingar. Lyssnar gärna på era berättelser eller tankar ?

      Du är normal.
      Förmodligen mer lycklig och nöjd än de flesta.

      Klart alla inte ständigt vill vara social.

      ”Nej jag är inte deprimerad”. Du vet att man inte behöver vara ledsen för att vara deprimerad?

        Nej, det visste jag faktiskt inte. Jag har ingen erfarenhet av psykisk ohälsa i släkten eller bland vänner, vad jag vet i alla fall, och vi har aldrig pratat om det. Det är därför jag skriver här.

          Alla människor fungerar som en bil. Man behöver tanka på energi. Det är bara olika från person till person hur ofta man behöver göra det för att återhämta sig, för en del räcker det med sömnen på natten och andra behöver hela dagar då och då.

          Jag känner igen mig väldigt mycket. Kämpade med att inte komma upp ur sängen ibland varvat med massor av sprudlande energi. Var hos en familje terapeut i vuxen ålder med mina föräldrar och då flaggade terapeuten för att jag borde göra en adhd undersökning. Så oehört tacksam för det! Mitt liv är så mycket bättre nu. Jag lyckas hålla en mer jämn energinivå och slipper kraschar. Om jag var i din sits skulle jag göra ett screeningtest för adhd antingen online eller via VC. Jag skulle även göra madrs-s. Det är ett screeningtest för depression. Visar det höga värden så tar du med det till VC så kan de hjälpa dig vidare. Du behöver inte må som du mår. Varje krasch gör att man faller lite djupare och man bränner sig själv sönder och samman. Långvarig stress ger permanenta hjärnskador även om man har väldigt kul under tiden som man har den där extra energin innan man kraschar. Jag äter själv ingen adhd medicin efter som jag kände mig känslomässigt avstängd av den. Det finns massor av annan hjälp man kan få! Börja med denna https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.viss.nu/Global/Blanketter/MADRS-Sjalvskattning.pdf&ved=2ahUKEwiY_bb80NHmAhWLlosKHceSDyMQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0OZvOb2UMw0zWYD5MbPyDA Mående som går upp och ner kan bero på mycket, adhd, bipolär typ 2 (en väldigt mild variant jämfört med manodepresivitet), återkommande depressioner eller utbrändhet. Oavsett förtjänar du att hitta hur du ska göra för att må så bra som möjligt ❤️

            PS. Depressioner och psykisk ohälsa drabbar alla oavsett hur fint och lyckligt liv man har. De gör ingen skillnad om du till synes lever ett perfekt liv. Det gjorde jag. Alla ville ha mitt liv utom jag. Att bara sova och inte kunna ta sig upp ur sängen är inte ett normalt tillstånd Ta dig själv på allvar❤️

            Tack tack tack för att du tog dig tiden att svara, OCH leta fram en länk. Jag uppskattar det så mycket. Det du skrev klickade verkligen, och jag ska ta och kolla upp det här på allvar! Jag har faktiskt tänkt på ADHD tidigare, men eftersom jag är högpresterande och inte alltid har problem att koncentrera mig så har jag tänkt att jag överanalyserat mig själv. Men mycket stämmer in, så det kanske är dags att kolla upp det. Tusen tack och god jul ❤️

            Snälla, läs på om bipolär typ 2. Det är ingen mild variant av något.
            Förövrigt är bipolär manodepressivitet, man kallade det för det innan.

              Manodepressivitet är bipolär typ 1. Har man typ 2 får man inte manier utan hypermanier. Hypermani är en mild form av mani. Även depressionernatenderar att vara mildare vid typ två. Snälla sluta använd härskartekniner som läs på. Jag har många högskolepoäng i psykologi. Jag har dessutom nära kontakt med psykiatrin.

                Spelar ingen roll hur mycket högskolepoäng du har. Bipolär typ 2 är inte ”en väldigt mild variant”. Jag lever själv med bipolär sjukdom typ 2, och har nog ganska stor erfarenhet av min sjukdom och av psykiatrin.

          Fast inbilla inte folk att de har depression. Du låter bara som en helt vanlig glad människa. Depression skulle jag säga om du känner noll mening med livet, börjar ifrågasätta meningen med allt, undviker människor, går in i dig själv, orkar inte med något. Att man behöver energi när man verkar vara glad och så vidare och behöver tid för sig själv är helt normalt. Ha dina dagar då du inte gör något för att ladda energi.

            Nej det stämmer inte. Jag har inte inbillat någon något alls. Jag hänvisade till en skattningsskala som används av psykiatrin. Diagnos sätts av läkare eller psykiatriker. Men ts har många markörer för både adhd och och depressioner som ofta följer vid adhd.

            Det finns olika grader av depression. En mild depression syns sällan och det är inte själv så lätt att märka om man är deprimerad. En obehandlad mild depression blir i längden värre och värre.

        Öh jo, det är ju det som är depression.

          Nej. Depression är mer än att vara ledsen. Det är vanligt att en depression snarare gör så att man blir obrydd och känslolös, dvs inte ledsen.

          Nej? Varför sitter du och svarar när du inte har koll? Att vara deppig och ledsen är skilda saker. Det är vanligare att känna sig tom och inte känna känslor vid depression än att känna saker som tex att vara ledsen. Man brukar hamna i ett noll läge – man känner inget.

        Hur menar du nu?

      De dagar då du orkar ta dig upp ur sängen hur mår du då? Känns kroppen tung? Blir du anfådd av att gå i trappor osv? Tänker om det är järnbrist/dåliga järndepåer som spökar. Vanligt hos oss menstruerande kvinnor.

      Annars, är du ofta ”lat” av dig? Sitter du mycket med telefonen/tvn istället för att göra det du egentligen borde göra? Dricker du mycket alkohol? Känns det onödigt att åka och träna, syssla med fritidsintressen som du annars är intresserad av? Äter du mer eller mindre än vad du brukar i vanliga fall? Allt det kan tyda på en depression.

      Har du kanske andra symtom? Du borde boka tid hos en vårdcentral så att de kan hitta felet, för så där ska du inte ha det! Ju längre tid du väntar, desto värre blir det. I mitt fall blev det mindre och mindre dagar som jag klev upp ur sängen. Mitt i allt hade flera år gått utan att jag riktigt märkt det.

        ❤️

          <3

        Det du skriver stämmer in väldigt bra. Jag kan känna en enorm trötthet, och att kroppen inte riktigt är med. Har skyllt andfåddheten på att jag inte tränat aktivt sedan maj. Innan dess var det 5-6 gånger i veckan. Det var en stor del av mitt liv, men sen rann det liksom bara ut i sanden. Älskar egentligen att träna.

        Jag ska ta och kolla upp detta. Tack ❤️

          Kolla d-vitamin! Man kan bli både trött och deprimerad vid brist, och få en massa andra knepiga symptom. Ska vara värde över 100 för att det ska vara okej, helst högre än så. Riktlinjerna i Sverige är satta för lågt, så läs hellre på amerikanska siter etc.

      En person som är deprimerad skulle aldrig kall sig själv för lycklig. Det finns liksom ingen lycka, det är bara 0, inga känslor alls. Du låter inte alls deprimerad, utan bara vanlig. Man behöver återhämta sin mentala energi då det tar På en att vara social.

        Det stämmer inte. Jag var lycklig. Hade ett perfekt liv. Ofta intalar man sig själv att man har det bra. Det var min omgivning som reagerade. Jag hade normalisera de depressiva episoderna. De blev smygande värre. Jag märkte inget alls får än jag spenderade fler dagar i sängen än på jobbet.

        Du borde läsa på om depression. En deprimerad människa kan visst känna lycka.

    Förlåt men jag tycker många människor är helt bakom flötet. Jag blir faktiskt orolig över mänskligheten. Vill inte dum förklara någon men snart kommer jag fan inte kunna hålla mig. Ville bara få ut min frustration. Tack.

    Säkert en skitdum fråga, men, jag ska om några dagar hämta pojkvännen på landvetter men kommer att behöva vänta ca 1 timme på att hans flyg kommer in (kommer ta bussen upp dit). Vart f*n väntar man någonstans på flygplatsen på någon annan? Har aldrig varit på en flygplats förut ?.

      I ankomsthallen kanske? Eller så sätter du dig och tar en fika medan du väntar. Inte konstigare än så. ?

        Tack ❤

      Gå bara in flygplatsen så finns det bänkar att sitta på och beroende på tid på dygnet några caféer och butiker 🙂

        Tack! Får ta en fika eller nått medan jag väntar ?

      Finns både Max och Espressohouse i ankomsthallen på Landvetter 🙂

      Jag brukar hämta min kompis där. Ställer bilen på parkeringen som är rakt över från ankomsthallen, sen köper jag massa godis och en kaffe på pressbyrån, sätter mig på en av de grymt obekväma plaststolarna, smäller i hörlurarna i öronen och mofflar i mig godis tills jag ser på tavlan att hennes flyg landat och bagaget rullas ut. Kommer han med ett utrikesflyg är dörren där han kommer komma ut, på kortsidan till vänster i ankomsthallen, bredvid Max. Det kommer gå toppen! ?

        Såg nu att du skulle ta bussen, sjukt onödigt att informera om parkering… ? Jaja, hur som, det kommer gå fin-fint för dig!

      Du går till ankomsthallen. Går in genom dörrsrns och gå sen till vänster. Där finns massa stolar o bänkar.
      Alla kommer ut genom samma dörr oavsett flyg.

    funderar på att skaffa akvarium med fiskar. vill gärna ha ett hyfsat litet, ca 30 liter (tänker att större akvarium blir så tunga, svårt att ställa nånstans säkert). har ni några tips krig allt som rör akvarium och fiskar, skötsel osv? har aldrig gjort detta innan

      Tråk med akvarium

        ja fast om det är det enda djur barnen kan ha pga allergier så…

          Ursäkta för att jag var negativ. Var arg för stunden jag skrev . Klart ni ska ha fiskar om barnen önskar det.

            Fint med folk som ber om ursäkt <3 (obs jag är inte den som frågade om fiskar)

              Visst är det! Är det e sak jag försöker lära mina barn så är det att be om ursäktt. Samt förståelse för att alla gör fel ibland och hur man tar ansvar för situationen. Det är så lätt att hamna i skuld, skam och unvikade istället. Blir så stolt när vår 4 åring säger ifrån när vi gör något hon tar illa vid sig av och vi ber om ursäkt till henne. Hon liksom strålar. Tar hon en leksak av lillasyster eller knuffar henne så sätter hon sig ner på huk och säger förlåt och kramar henne och ger tillbaka leksaken om hon tagit en.

          Fast de är ändå trista och kan inte ersätta längtan efter pälsdjur. Lovar att barnen tröttnat direkt.

            What? Min pojkvän skaffade akvarium (mot min vilja), (jag har redan pälsdjur). Man blir ju helt frälst. Att fiskar är tråkiga är en myt. De har också gruppdynamik och massa fuffens för sig.

              Fast du verkar inte vara ett barn.

                Och?

      Finns jätte många bra sidor att läsa på, googla så hittar du 🙂 Men tänk på att ju mindre akvarium desto svårare att sköta tyvärr, behöver göras rent oftare och svårt att få till bakteriekulturen osv. Oavsett så är det väldigt mycket jobb med ett akvarium då man behöver byta en del av vattnet varje vecka och suga upp skit från botten, hålla koll på vattenvärdet, veta vilka fiskar som går ihop, vilket temperatur de vill ha etc. Men har man intresset så är det värt det för det är en kul hobby och väldigt fint, lycka till 🙂

      Skaffa räkor! Lätta, roliga, vackra.

      Det är väldigt rogivande att titta på fiskar. Jag hade akvarium när jag var liten och hela familjen roades av det. Mycket skötsel så klart men det gjorde vi alltid tillsammans. Vi hade två malar som var kul att kolla på samt ett stim av neontetror och så några andra fiskar.

    Jag vill operera mina bröst, lyft+förstoring. Har gått ner 15 kg i vikt och har väl kanske 10-15 kvar till var jag vill vara. Borde man gå ner det först, eller
    blir brösten mycket påverkade, någon som vet? 🙂 jag ska boka in konsultation till våren men vore ändå intressant att höra om någon visste.

      Mycket påverkade av att operera nu och sen gå ner i vikt menar jag då 🙂 sorry för otydlig

      Jag skulle personligen gå ner till den vikt jag vill vara på och sen operera. Har själv ca 20 kg kvar och kommer kanske få en del överskottshud så kommer nog operera mig också. Bra jobbat! ❤

      Jag tror att det är bäst att vänta med operation. Om man är kring 30 eller äldre så har huden svårt att dra tillbaka sig naturligt. Dvs en operation nu vore onödigt då du riskerar att få ytterligare uttöjd hud efter viktnedgången.

      Skippa inplantat helt! Gör lyft och använd din egen vävnad istället. Du minskar risken för komplikationer drastiskt och du behöver inte byta implantat var 7e år.

        Tack för alla svar! Tror också det är bättre att vänta. Kanske att ett lyft räcker men dessvärre har jag inte så mycket vävnad. Efter två graviditeter, amning, viktuppgång och ner igen är det mest två tomma påsar kvar..

        Alltså snälla, skippa myterna om implantat. Det är så himla små risker och hon kan aldrig få samma resultat utan implantat som med. Och den största risken är att hon bara kommer behöva ta ut dem.

          Nej det är det inte. De behöver bytas ofta och det bildas alltid en inflammatorisk kapsel runt implantatet. Huruvida den påverkar mående är individuellt men du höjjer alltid inflammationen i kroppen.

      Skippa inplantat helt! Gör lyft och använd din egen vävnad istället. Du minskar risken för komplikationer drastiskt och du behöver inte byta implantat var 7e år. I

        Man behöver inte byta implantat var 7e år, läs på! Dagens implantat har livstids garanti, alltså ska du kunna ha samma implantat.. de som gör om efter några år är anledningarna att brösten ändrats, utseendet är inte längre det man vill men själva implantatet ska hålla!

          Nej, rekommendationerna är numera 7 år. Garantin betyder inte att det är säkert att ha de en livstid.

      NORDISKA KLINIKEN PATRIK HÖIJER, du kommer inte ångra dig!!!

        Dock bör du gå ner till den vikt du vill först för bästa resultat 🙂

    Jag är i förhållande med min pojkvän/sambo sen snart fyra år tillbaka, och det mesta är felfritt förutom att hans negativitet och pessimistiska inställning till saker och ting börjar gå mig på nerverna. Har nog alltid varit lite så bara det att det börjat visa sig mer nu. För mig är inställning allt här i livet, försökt prata om det men vi blir bara ovänner för vi tänker så olika, tips på hur jag ska deal’a med detta? Eller finns här någon i en liknande sits? Det äter upp mig i vardagen, sakta sakta.

      Jag var med en sån person för några månader sen och jag orkade helt seriöst inte efter bara 7 månader tillsammans. Var hemskt! Förstår dig helt. Mitt råd är att sätta dig ner och prata med honom alt. göra slut. Man vill ju inte vara med någon livet ut om man känner att de inte är 100% vad du söker efter.

      Det var likadant med mitt ex. I grund och botten var han glad och taggad, men han lät sig till sist ätas upp av negativiteten och drog även ner mig i sitt mörka djupa hål. Att lämna honom är det bästa beslutet jag tagit i mitt liv!

        Tack för era svar, det ÄR otroligt jobbigt. Föreslår jag ett resemål så kommer han med ett argument till varför det är en dålig idé, vill jag göra något så är han duktig med att plocka fram riskerna och det negativa/jobbiga med att göra just den saken. Enligt honom är han realist. Och jag förstår att allt inte alltid är en dans på rosor, men det är jämt denna trötta inställning, som han själv inte verkar inse. Han är ju inte negativ enligt honom. Utöver det är han allt jag söker, vi har en fantastisk kemi, köpt hus ihop och pratar ofta om barn, även om det är några år kvar till vi båda vill skaffa. Att göra slut känns liksom inte ens på kartan? Går denna inställning hos honom att ändra på något sätt tro?

          Låter som att han är en tekniker eller ingenjör.

          Ja det går att ändra på honom. Du säger att du förstår vad han vill säga och varför. Du berättar att du uppskattar att han är noggrann och att han inte vill att något dåligt ska hända er och att du förstår att han vill att ni ska göra det bästa och tryggaste valet.

          Sedan berättar du för honom vad du behöver. Att INNAN han kommer med de negativa invändningar så behöver du höra vad han skulle tycka vara kul, bra eller något annat positivt med ditt förslag och att han uppskattar dina förslag och tycker att det är kul och bra att du kommer med dem.

          Först DÄREFTER får han komma med sina invändningar och då ska han lägga fram dem som att han frågar efter hur du ser på dessa eventuella hinder och hur ni bäst löser eller kommer runt dem.

          Han är lösningsorienterad och dels blir han glad att du visar att det är något du uppskattar och dessutom blir han nöjd över att du kommer med en lösning hur ni bägge ska må bra och optimera era liv tillsammans.

          Lycka till! ??

            Tusen tack 21:33, ditt svar gjorde min dag. Jag har förklarat gång på gång att hans tankesätt drar ner mig, att jag behöver positivitet, däremot har jag inte gjort det du skrev först – berättat att jag uppskattar att han är noggrann, lösningsorienterad, med mera. Jag har liksom aldrig tänkt tanken att lägga fram det på det sättet, är väldigt eldig i mina känslor och blir bara så less på att han inte kan se världen mer positivt. Men jag ska tänka på det du sa, och prova det nästa gång, tusen tack än en gång <3

          Jag är själv en partypooper ofta mot min sambo – ser och upplyser risker/negativa sidor med saker osv. Det gör jag för att jag bara är sådan, MEN jag har blivit medveten om det och försöker jobba på att förändra det, och iallafall hålla käften om det negativa jag tänker. Det är inte lätt att förändra hela sitt tankesätt och förhållningssätt för pessimistisk syn är min standard, men ger man det tid så blir det bättre. Försök prata med honom, jag behövde höra från min sambo att det inte är ok att hålla på och dra ner honom/saker han är glad för hela tiden.

          Jag tänker också att det handlar om den där linjen mellan konstruktiv och negativ kritik. Prata med honom som sagt om det här. Om du föreslår något att göra och han bara är negativt är det inte konstruktivt. Fråga vad han tycker ni ska göra istället. Att bara lyfta det farliga/dåliga med något utan att komma med egna förslag är som du skriver jättejobbigt (och mest negativt). Försök få honom då att mer aktivt ha egna idéer istället. Okej det här resmålet är dåligt därför att. Kan vi göra något för att komma runt det (välja boende, restyp etc för att slippa problemet) eller kan du föreslå något liknande resmål som du tycker mer om? Lycka till! Men ett jätteansvar på dig, han måste också ta ansvar för er kommunikation (att bara säga att det beror på att man är realist är inte att ta ansvar).

    Hur skulle ni tänka eller reagera på följande?

    Är utländsk och är tillsammans med en svensk man. Han är världens finaste och goaste, har en stor respekt för mig och min familj. Han är väldigt mån om hur jag mår och finns alltid där oavsett vad. En riktig pärla är han, finns ingen som jag kan tänka mig att vara med förutom han.
    Men nu till det jag är nyfiken på hur ni andra tänker kring detta. Han och hans familj röstade på SD i senaste valet och de är starkt emot hur regeringen hanterar allt det hemska som händer runtom i Sverige.
    Hamnade i en diskussion igår om hur tex min killes bror och fru tänker kring problematiken. De berättade att de älskar mig och har inga problem med folk som sköter sig i Sverige men hur mycket de avskyr folk (invandrarna) som inte kan bete sig.
    Jag har umgåtts med de flera gånger och de tar alltid hand om mig när jag är på besök, känner mig alltid välkommen av alla. Detta är inget som stör mig för jag känner dessa människor men ska jag vara orolig att hans familj är smygrasister eller är det bara så att de röstade SD pga desperation, regeringen, politikerna ? Ah vet inte hur jag ska tänka riktigt.. Kommer inte göra slut eller nåt är bara nyfiken på hur andra skulle tänka ifall de skulle vara i samma situation. ?

      Tror de tycker som alla andra nu när SD är störst. Att det inte finns några bättre alternativ. Detta landet bedrivs av ett gäng clowner. Och det behövs ordning och reda.

      Nej tycker inte du ska vara orolig. Alltså, jag tycker SD är djupt problematiskt som parti och det är ett rasistiskt eller smygrasistiskt parti i grunden men man får inte göra misstaget att tro att samma gäller alla 17 % som röstat på dem (eller att de ens inser att så är fallet eller har läst SDs vision där det här framgår i nån parantes). Så njut av din man men debattera och kommunicera gärna 🙂

        Att debattera och kommunicera har verkligen varit nyckeln för mig att förstår varför han röstade som han gjorde.
        Detta är kanske inget jag går runt och berättar för andra för folk dömer lätt och han skulle stämplas rasist vilket är sjukt konstigt eftersom han är tillsammans med mig, en kvinna från Iran.
        Tack för ditt svar. ?

          Jag blir nyfiken på dig och din historia!

          Jag har själv påbrå från Iran. En av mina bästa vänner på gymnasiet var öppet nazist och jag minns att brukade fråga: -”men jag då” , när han drog sina åsikter om inv*ndrare och vad som borde göras med dem. -Nä, men det gäller ju inte dig, brukade jag få till svar. Nu var han visserligen VAM och inte Sdare men jag gissar att de flesta som röstar på SD har någon i sitt liv som ”gäller inte dig”. Det här gör mig så förbryllad. De lagar som stiftas i detta land berör mig. Om SDs våtaste dröm är att förverkliga sitt, inte så gamla, principprogram, och utvisa varje inva*drare som kommit till Sverige efter 1975, så berör det dig. Det gör också deras vilja att kunna ta tillbaka medborgarskap och viljan att kunna utvisa 10-åringar som kastar grus, och deras familjer om de har invand*arbakgrund. Du och dina barn kommer i SDs ögon aldrig kunna bli svenskar även om ditt barn är född här, och du och ditt barn kommer inte vara lika inför lagen som andra svenskar om Sverigedemokraterna har makten.

          Sen är jag lite nyfiken på er som röstar på Sd men har vänner eller familj eller släktingar med invandr*rbakgrund. Hur kan ni för det första kalla er själva vänner? Tror ni att ni, om Sverigedemokraterna fick majoritet i Sverige, kommer kunna kliva in på SDs kansli och sätta upp namn på en lista med alla invandrarkompisar, barnbarn, och svärdöttrar deras politik inte gäller?

            Men så som du tänker vågar jag nästan garantera att de flesta SD röstare inte tänker. Inte heller har de läst partiprogrammet där de här visionerna framgår lite tydligare. Visst finns ideologer som röstar på SD men jag misstänker att de allra flesta som gör det röstar för att de tycker integrationspolitiken inte funkar och vill ha lag och ordning, rädsla att dela välfärdskakan kan nog också finnas där etc men jag är helt övertygad om att 17 % svenskar och invandrare inte är ideologiska rasister. Du måste också göra skillnad på SD som parti och den här personens man och släkt.

              Hur göra skillnad? Mitt barns farföräldrar röstar på Sd. De älskar förstås både mig och mitt barnbarn. Jag undviker att prata politik med dem men blir ändå väldigt illa berörd av saker de kan säga som om jag inte sätt framför dem. Syvende och sist så röstar de på ett parti vars representanter och högljudda väljare vill kunna kasta ut mig och mitt barn ur landet. För hur väl jag än fostrar min son kommer jag aldrig kunna garantera att han aldrig kommer göra nåt dumt som kasta grus eller palla äpplen när jag inte är där. Han ska då inte dömas som sina jämnåriga svenska kompisar men skickas till ett land han aldrig har varit i. Ibland undrar jag om hans farmor och farfar tänker så långt. Om de tänker så, är de ens lämpliga att träffa honom?

            Fast ni är ju inte svenskar. Jag kommer aldrig att bli amerikan bara för att jag tar med min familj till Amerika. Varför skulle du ens vilja vara svensk för? Du är ju Iranier/Perser (Förmodar jag, ber om ursäkt om jag har fel)? Du tillhör ett av de vackraste folkslagen i världen med en kultur och framförallt matkultur to die for.
            Sverige är ditt hem lika mycket som mitt. Det är vad ditt svenska medborgarskap innebär. Du är en av oss alla i samhället.
            Men du är inte svensk och du kommer aldrig att bli svensk.

              Det bestämmer ju dock inte du. Du kan ju tycka vad du vill om hennes eller hans natuinella identitet men du skapar den ju inte. Och det är väl bra jäkla förmätet att berätta för nån annan vilken identitet den har? Var kommer din spetskompetens att avgöra vem som är svensk och inte ifrån? Nonsens.

                Ditt ursprung bestämmer det. Inte någon person. Varför skämmas över sitt ursprung?

                  Jag tror du förväxlar nationalitet med etnicitet.

                Du är svensk om du är född till svensk.

                  Tycker du ja. Man är svensk om det står så i passet.

                    Man är svensk medborgare iaf. Etniskt svensk är medfött. Jag blir inte en indian bara för att jag är amerikansk medborgare. Den första befolkningen av landsmassan existerar ju faktiskt fortfarande.

                  Hur är man det? Två svenska föräldrar utan något annat påbrå? Hitta långt tillbaka?

              Men när blir man svensk då? Andra generationens invandrare? Tredje? Jag har polska föräldrar men känner mig 100% svensk. Vem är du att bestämma egentligen?

              Tycker det är så konstigt, det blir så dubbla bestraffningar. Lär dig språket korrekt och alla våra seder, men du kommer aldrig bli svensk. Tycker att den typen av nationalism är så klaustrofobisk. Varför kan inte svenskhet innefatta mångfald? Tornedalssvenskar, jugoslaviska invandrare, queerpersoner, em-tonåringar, mega kristna, judar, muslimer… Tycker att allt detta är Sverige och blir så ledsen att folk vill exkludera vissa grupper.

              Vem är du att bestämma vem som är svensk eller inte.

                Fast lol. Endast personer som är svenskar är svenskar. Inte fan byter man nationalitet bara för att man bosätter sig i ett nytt land. ?

                  Nä, du skulle aldrig byta nationalitet, men andra gör det, dvs avsäger sig sitt gamla medborgarskap och tilltar sig ett nytt.

                  Jo, det är exakt vad det betyder. Nationalitet= nationstillhörighet (medborgarskap och pass). De med svenskt medborgarskap har svensk nationalitet.
                  Etnicitet= etnisk tillhörighet, folkgrupp som identifieras utifrån kulturella särdrag som språk, religion, traditioner och idéer, normer och eventuellt geografisk område. Förr även utseendemässiga särdrag. Exempel på etnicitet är slaver (Obs ej att förväxla med ”slav” som i livegen person) med kristen, ortodox tro, som talar indo-europeiskt satemspråk och skriver i kyrilliska och som kulturellt beter sig väldigt ”sydeuropeiskt” högljutt och sätter familjen i centrum.

                  Just i Sverige är en bidragande faktor Till förvirring att etniciteten och nationaliteten heter samma sak, alltså svensk. Jag är andra generationens invandrare och är i etniciteten sydslav, men i nationaliteten svensk och frågan är hur lång tid det tar innan min avkomma med min svenska kille räknas som officiellt svensk.

                  Tills denna förvirring och okunskap hos SD:are tar slut har jag inte mycket till övers för deras gastande om vem
                  Som är svensk och inte

                    Begreppet etnicitet används även i biogenetik och antropologi för att beskriva de klustrar av genetiskt lika grupper som man kan identifiera på en PCA. Dvs, en karta över genetisk distans. Skandinaver ÄR genetiskt definierbara, liksom sydslaver och nordslaver. Det tar dock bara några generationer att avla bort en fysisk etnicitet, min morfar var finsk men eftersom alla andra i min omedelbara släkt är skandinaver, så återstår ytterst lite finskt i mig, genetiskt sett. Det går m.a.o fort med demografiska förändringar.

                    Men hjälp mig snälla 🙂 Bland alla miljoner och miljoner slaver (från nordligaste ryssland, sibirien, ukraina, vitryssland, polen, tjeckien, serbien, kroatien, bosnien- etc etc etc så är alla verkligen inte ortodoxt kristna utan katolicismen är minst lika stor (hört talas om Polen?). Bosniska muslimer är inte ens kristna (utan just muslimer) men de är ju fan fortfarande slaver 🙂 Inte heller skriver alla slaver med kyrilliska, latin är ju lika utbrett. För att vara ”sydslav” har du extremt kass koll på din egen folkgrupp (etnicitet är ingen 100% ig synonym).

                      Hej!

                      Du har helt rätt och jag vet allt det (eftersom jag själv är en blandning mellan italiensk, slovensk, bosnien-muslim, kroat och serb) men jag orkade inte ge fler exempel och förklara hela balkans historia vid midnatt. ?
                      Dessutom försökte jag ge ett exempel som var tillräckligt tydligt skiljt från svenska motsvarigheter utan att för den skull gå till araber (mest för att jag inte kan speciellt detaljerat) men också för att jag tyvärr tror att personen inte skulle ha fattat med det exemplet.

                    Du verkar iof själv förvirrad och okunnig angående innebörden av ’etniciteten’ slav.

                  Du menar etnicitet. Man byter aldrig sin etniska bakgrund.

                    ”Man” kanske inte gör det, men ens blodlinje kan göra det. Ex min förälder är 100% utomeurope . Hens barn är 50% utomeurope och 50% svensk och hens barnbarn är 75% svensk och 15% utomeurope. Mitt barn är blond och blåögd och det går inte att se på hen att hen är något annat än svensk. Min förälder ser väldigt exotisk ut. Det går rätt fort ändå.

                Fast nä. Fortfarande så blandar du ihop nationalitet med etnicitet.

              Skum kommentar. Bara för att du inte blir amerikan om du tar din familj och bosätter dig i amerika betyder det ju inte att jag och min familj resonerar på samma sätt. Du kan ju ha en åsikt för dig själv men du kan inte avgöra åt andra vilken nationell identitet de har.

                Klart man kan. Det är inget man kan bestämma och byta. Du är vem du föds som.

                  Är du uppriktigt dum…? Du har ju rätt till din egen personliga tolkning av hur identiteter skapas men du kan ju inte på riktigt tro att du sitter inne med en universalmetod för resten av mänskligheten.

                    Nej jag är inte dum. Du föds in i din nationalitet så enkelt är det. En turk är en turk, en kurd är en kurd, en tysk är en tysk. Sluta larva er.
                    Tror ni att folk kommer hit för att bli svenskar? ??‍♀️ De kommer hit för att få fortsätta vara dem de är i ett tryggare stabilare land.

                    Men om ni tycker att alla är svenskar så är ju SD partiet för er, bort med allas egna kulturer, nu är vi svenskar allihopa och hoppar små grodorna på midsommar.

                      Men hur ignorant och icke allmänbildad och fantasilös går det egentligen att bli 🙂 Hahaha förlåt men det går inte ens att diskutera identiteter med nån som inte ens reflekterat över begreppet nationalitet vs identitet. Vad lägger du ens i begreppet? Du vet att hela världen inte består av Sverige och Finland åtminstone?

                  Exakt!

                  Nej fast jag håller med. Jag är blond och blåögd och de flesta som inte känner mig tror helt klart jag är svensk, men jag är född i Ryssland och därmed rysk. Spelar ingen roll hur länge jag bor i Sverige, mina föräldrar är ryssar och that’s it. Om jag åker på semester till Indien och råkar föda barn där men min ryska man, är ungen då plötsligt indier? Nej.

                    Det är skillnad på att ”åka” någonstans och att för resten av sitt liv flytta någonstans. Det är också skillnad på att råka föda ett barn på semestern, och att bilda familj i ett nytt land och låta barnen och alla nästkommande generationer växa upp där.

                    Jag är född i Sverige. Har en utländsk förälder. Talar som en svensk. Tänker som er svensk. Har växt upp med svenska barnprogram, svensk popkultur, svensk skola. Och framför allt, min lojalitet är i Sverige. Det är i Sverige mina bröder gjort värnplikt och det är i sverige vi jobbar, betalar skatt och har fått egna barn. Jag har aldrig varit i min förälders land, kan inte språket, har aldrig gått i skola där eller vuxit upp med deras musik och litteratur. Att säga att det är min nationalitet är befängt. Visst , mitt ursprung är en extra krydda på min svenska identitet, men jag är fortfarande svensk och min förälder lika så som har lämnat sitt land bakom sig för flera deccennier sen och aldrig kommer flytta tillbaka. Jag hade känt likadant om båda mina föräldrar var utländska.

                    Att du ser dig som ryss och inte svensk är ditt problem och ditt val. Tala för dig själv. Vi har gjort ett annat val.

                      Sorry men hur mycket du än inbillar dig att du är svensk är du 50% något annat. Det handlar om etnicitet, inte vad som står i passet.

                      18:12
                      Du talar som en sann Sverigedemokrat.

                      18.12. Fast hur många är egentligen 100% svenskar då? Jag trodde jag var helt svensk. Båda mina föräldrar har gjort släktforskning och alla var svenskar tillbaka till 1700 talet. Så tar jag ett dna test så visar det sig att jag är 43% finsk och 7% grekisk. Då är jag inte heller svensk längre då?

              Perser vackrare än svenskar? Nej nej nej. Svenska kvinnor är kända över hela världen för sin skönhet.

            Beslut röstas igenom i riksdagen. Så länge inte SD får 51% av alla röster så kommer SD ensamt inte kunna göra som de vill. Och inte ens då kommer SD kunna göra vad som helst, då även personer inom SD röstar olika i frågor.
            Lär dig svensk politik.

              Jag förutsätter att den som röstar på Sverigedemokraterna gör det för att de ska genomföra sin politik och idéer, inte med förhoppning att de sju övriga partierna ska hålla dem tillbaka.

            Fast att SD ska utvisa alla invandrare är väl ingen sanning överhuvdtaget.

              Varför är det inte det?

                Därför att dom inte vill det.

      Jag känner mest följande: kommer de tycka om dig den dagen du inte är en ”god” invandrare som inte bidrar. Om du blir långtidssjukskriven och börjar kosta samhället en massa pengar?

        Att bli sjuk eller vara en kriminell är väl två helt olika saker? Varför skulle de ogilla mig, jag begår inga brott ifall jag blir sjuk? Märklig resonemang.

      De som röstar på SD är sällan rasister så jag tycker inte att du behöver oroa dig.

        Hmm? Jag har inte hört _någon_ rösta på SD utan att den har rasistiska motiv.

      Du skulle knappt märka någon skillnad om SD kom till makten, inte ens om de fick egen majoritet. Möjligen skulle lite fler brottslingar utvisas. Bra eller dåligt? Det får du avgöra …

        Jo det skulle vi alla, efter ett tag. Kruxet med SD är att deras politik baseras på ”ras” som de lyckats osynliggöra genom att kalla det ”mänsklig essens” eller nåt annat beige. SD är ett farligt parti. Men det betyder inte att alla deras förslag är dåliga eller att alla som röstar på dem är rasister.

          Håller inte alls med att deras politik baseras på ras. Snarare kultur, uppförandekoder.

            De menar att olika raser har olika egenskaper så som brist på etik och moral. Vi är då högt stående och välfungerande som ras medan andr anses vara lägre stående

              Det har ju med iq att göra, länder där stor del av befolkningen har nästan hälften i iq mot andra är ju inte konstigt om uppförandet är annorlunda.

                Spännande, berätta mer om de här ”länderna” där ”befolkningen har nästan hälften i iq” mot ”andra” och hur det tar sig uttryck i ”annorlunda uppförande.” Du verkar ha koll helt enkelt.

              Du vill verkligen missförstå med flit, eller hur? Förbannat trist.

            Fast nä jag köper inte det. Zlatan anses av Jimmie inte svensk just pga sitt ”bla tte beteende”. Oavsett hur väl han lyckats, hur få bilar han förstör, hur bra svenska han pratar anses han inte vara tillräcklig för att erkännas som svensk enligt sd. Jag säger inte att han är svensk, jag är själv inte det och vill inte vara det heller, utan jag säger bara att trots att sd påstår att de tycker alla invandrare som uppför sig är svenskar handlar det i slutändan inte om att uppföra sig, för hur väl man än gör det finns inte ”essensen” där.

        De som kommer märka det mest är alla knegare de som är vanliga arbetare med dåliga löner. Men det finns det ju inte några på bloggbevakning då alla är minst forskare i sitt yrke. SD är ett högerparti.

      Jag skulle inte oroa mig för familjens inställning. Men för mig skulle det va djupt oroande om en partner röstade så. Har släkt och vänner med invandrarbakgrund som i sin ungdom gjort dumma saker, men inte nu längre. Hur hade min partner sett på dem?

        Jag förstår hur du tänker men håller du inte med om att det är andra tider nu, att det begås brott dagligen, att saker och ting har ändrats om man jämför med tex 10 år tillbaka? Att det sker mer hemska saker nuförtiden än när dina vänner var yngre och gjorde ”dumma saker”?
        Och det är skillnad på ”dumma saker”, du kan inte jämföra tex snatteri med en dödsskjutning?

          Tror den här debatten som i många invandrares ögon ter sig väldigt märklig är en stor del i hur SD blivit så stora. Det är inte jättesvårt för en invandrare att uttrycka ”utvisning för grova brott” eller ”den här integrationspolitiken verkar inte funka 100%” (anledningen är ju väldigt enkel, vare sig svenskar eller invandrare har lust att bli utsatta för grova brott av svenskar eller invandrare) och det finns ju inget rasistiskt i den åsikten. Men Sverige hade länge ett debattklimat där såna här egentligen helt banala åsikter av nån oförklarlig anledning stämplades som rasistiska. Och resultatet blev tyvärr att ett i grunden rasistiskt parti fick röster de inte borde haft men många har inte tyckt det funnits nåt annat att rösta på.

          Men det är ju syyyynd om dem, är ju krig i deras land ?

            Så dom vill göra krig i vårt.

              Vi behöver inte dra det så långt.
              De enda man kan skylla på (när speciellt unga begår brott) är deras föräldrar. Föräldrarna har svikit dessa killar och män på alla möjliga sätt för att de inte har fått en bra uppfostran. Inte svårare än så. Sen att regeringen inte gör sitt jobb är en annan femma, men som sagt. ALL ansvar ligger hos föräldrarna.

                Det finns något som heter eget ansvar. Inte i Sverige nuförtiden, men i övriga världen.
                Bara i Sverige är en kriminell persons beslut, agerande, och livsval alla andras fel och aldrig deras egna.

          Men det rasistiska i det är att man skyller allt på invandring och att man förutsätter att invandrare gör dumma saker. Sedan finns det ”undantag” man kan acceptera, så då TS familj gör med henne.

          Nä vare sig jag eller statistiken anser att fler brott begås nu. Redan nu utvisas personer som begår grova brott oavsett om de har uppehållstillstånd, om de är medborgare i annat land. Det verkar inte folk förstå som pratar om utvisning.
          Att våldet eskalerat med skjutningar exempelvis håller jag med om. Men vet vi varför? Prata gärna om hur man ska strypa införsel av vapen och droger istället. Tror du det försvinner automatiskt genom sds politik?

            Du menar statistiken från BRÅ som det bara för några dagar sen kom fram att regeringen har lagt sig i för att mörka sanningen? Den är ju tillförlitlig. 🙂

              Ja. Kritiken mot brå gäller för det första inte statistiken och för det andra har den rapporten (kritiken) i sig fått djup kritik. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8m1GEw/skarp-kritik-mot-bra-kritisk-studie

      Om du känner att allt känns bra förutom själva röstandet skulle jag nog skita i att prata politik med familjen, men istället fokusera på din kille. Skulle i lugn och ro diskutera grundläggande värderingar om allt möjligt i samhället. Hur vill han uppfostra eventuella barn? Hur ser han på kvinnofrågor? Vad tror han är ”problemet” i sverige och vad beror det på, egentligen? Om du känner att ni är överrens, eller skillnaderna är små i förhållande till kärleken så kanske det är rätt för dig? Du kanske också ska förklara hur du ser på saker?

      Skulle själv ha svårt att vilja ha en framtid med någon vars politiska åsikter hela tiden kommer skilja sig väldigt mycket mot mina, men om det aldrig leder till några problem värderingsmässigt, så kanske.

      Politik är aldrig enkelt och består av många frågor. Jag skulle aldrig rösta på SD för mitt förtroende för hur de ska kunna styra ett land i alla andra frågor som inte gäller ”kasta ut alla som inte sköter sig och bara svensk kultur får statligt stöd ” är minimalt. Men jag är gift med en utomeuropeisk invandrare och vi anser båda att det är uppenbart att tidigare regeringar misslyckats med sin integration och invandringspolitik. Jag tror inte SD kan lösa det (lol, as if!) Men SD sätter i alla fall eld i baken på övrigs partier och tvingar dem att ta frågorna på allvar.

      Alltså.. Jag bor inte i Sverige men har en syster som bor i Sverige och är gift med en man från Mellanöstern och dom bor i förorten och har röstat SD i alla år. Jag tror att om man bortser från vad vissa individer inom SD gjort privat/sagt whatever. Så är SD inte ett rasistisk parti utan ett parti som vill alla svenskars väl, dom ser problematik med att Sverige ska vara hela världens socialbyrå. Och det kommer ju först drabba dom familjer som bor i förorten och dom familjer som kanske inte har jättebra ekonomi, att ta in hundratusentals nya människor där dom flesta inte kommer komma ut i jobb kanske någonsin, det kostar pengar, och då görs nedskärningar, då drabbas dom fattigaste i Sverige först. På sikt kommer ju svenskars alla förmåner och rättigheter (som kanske är unikt för Sverige men endå) dras in, sakta men säkert kommer barnbidrag, socialbidrag, föräldrapengar, skolmat osv osv försvinna om Sverige fortsätter såhär. SD är ju också dom enda som vill hjälpa på plats istället för att ta hit fler folk och det är väl bra? Dom flesta vill ju säkert ha hjälp på plats och inte behöva ta sig till kalla gråa Sverige för att kunna överleva. Nej jag tror inte du ska tänka så mycket över det.

        Men hur hjälper man dessa människor på plats? I länder med krig och ej fungerande styre? Vad är planen?

        Du glömmer dock att SD är ett högerparti. SD kommer aldrig ta hand om välfärden eller bevara ”våra förmåner”. Jag bryr mig ärligt talat inte så mycket om invandringen i sig, men med SD vid makten så kommer pensionärer, låginkomsttagare, sjuka, barn, kvinnor osv få det väldigt mycket sämre. Vi kommer få betala för vård, skola och omsorg ur egen ficka. Därtill består SD till störst del av amatörer som varken har utbildning i eller erfarenhet av att styra ett land, och har hög benägenhet för korrupt beteende. Så att rösta på SD för att man tror att det kommer rädda välfärden är helt urbota korkat.

          SD är ett protektionistiskt parti på samma sätt som vänstern.

            Okej? Protektionism handlar om förhållanden mellan stater, inte inom staten.

              Okej? Så vad tror du protektionism får för effekter internt om vi nu pratar migration. Inga alls?

                Du får förklara vad migration har med handelspolitik att göra.

      Min man röstade på SD. Han har flera utlandsfödda vänner. Han var dåligt insatt och tyckte gängbildning och skjutningar var problematiskt samt att flyktingsystemet är dåligt strukturerat. Med lite argumentation röstade han på liberalerna istället. Tror många som röstar mest har dålig koll. Hade de varit uttalade rasister hade det gjort det tydligt.

        Varför skulle så pass många människor ha dålig koll för? Älskar det argumentet, så fort folk inte tycker som sig själv så är de dåligt pålästa. ?

          Ellerhur! Alltid samma sak.. Wow

          Så du tror på riktigt att en femtedel av sveriges befolkning är ideologiskt övertygade rasister? Och att detta är anledningen till att de röstar på SD?

            Delvis ja eller okunniga om vad SD står för.

              Klart det handlar delvis om okunskap. Folk röstar på SD för att de vill ha ett tryggare samhälle, minskad invandring, mer lag och ordning, mer pengar kvar till en själv. En försvinnande liten minoritet är ens kapabla att tolka SDs principrogram och det är inte därför man röstar SD.

            Nope. Men tror att många många många, framförallt tillfälligt, är emot invandring. Man kan rösta i nutid vettu, och byta parti när man tycker att problemen löst sig en aning.
            Invandring och invandrare är skiljda saker.

            Nope. Tror att majoriteten dom röstar SD inte vill ha invandring för tillfället. Men de har inga problem med invandrare. Invandring och invandrare är två olika frågor.

            Nope. Tror de är emot invandri ng men är okej med invandra re.

              Inte alls motsägelsefullt ??‍♀️

                Nej det är det inte. Invandringspolitiken handlar inte om individer. Förstår man inte det ska man nog skippa att ha med den punkten när man väljer parti att rösta på.

      Politik är inte personligt först och främst. Jag har inget emot någon invandrare om de är bra människor. Men jag tycker svenskar bör få vara majoritet i sitt egna hemland. Alltså, riskerar urbefolkningen att förlora sin kultur så ska volymen drastiskt dras ner. Jag stödjer även andra folks kulturer och suveränitet. Jag stödjer Samerna och deras ting t.e.x Anser också att kriminella invandrare ska utvisas. Utan chans till pardon. Medborgarskap upphävas om de hunnit bli så. Man måste kunna ha flera tankar i huvudet samtidigt helt enkelt.

      Alltså de behöver inte vara rasister utan att de nog tänker att de problem som finns med invandringen just nu är så stora och det finns bara ett parti som på riktigt ser det. så tror jag de flesta som röstar sd ser det så och ser liksom inget bättre alternativ. Har pratat med invandrare och de flesta känner likadant, de tål inte de invandrare som förstör och säger själva att såna förstör landet och förstör även för övriga invandrare. När jag förklarat sds historia tänker de efter lite men jag tror egentligen det bara handlar om att sd påstår sig vilja vara de som ställer allting till rätta och pratar om dessa problem till skillnad från de andra partierna. Dock förstår jag dig. Känsligt.

    Jag tror att min första graviditet är på väg att bli missfall. Vecka 8 och mitt illamående har avtagit, och nu kommer rosablandade blödningar som tilltar vid varje toalettbesök. Ångest, rädd och skräckslagen. Om det händer så händer det väl, finns ju inget jag kan göra åt det, men hur hämtar man sig efteråt? Hur snabbt har ni som fått missfall blivit gravida igen? Längtan är så outhärdlig och jag antar att jag bara söker tröst…

      Har inte så mycket att säga om just missfall, men vill skicka lite kärlek ❤️

      Efter mitt första missfall blev jag gravid igen efter några månader, det slutade också i missfall tyvärr. Sen tog det ca ett år innan jag blev gravid igen. Nu har jag en underbar son på 8 veckor ☺️ är helt enkelt omöjligt att säga hur det blir, missfall är fruktansvärt även om allt är värt det i slutändan.

      Finns terapi att få från mvc. Rekommenderar det.

      Be om ett tidigt ultraljud så du får se hjärtat om du e orolig <3

      Blev gravid igen två veckor efter missfallet. Något som min mvc-sköterska upplevde som ganska vanligt.

      Och du, om du är väldigt orolig – tjata till dig ett vaginalt ultraljud.

        Tack för era svar ❤️ Om det fortsätter så här måste jag nog ringa. Mår så otroligt dåligt av att inte veta. Men jag vet ingenting om hur jag ska gå tillväga vilket bidrar till min känsla av maktlöshet. Var ringer jag ens? Gyn-akuten? 1177? Bm på vårdcentralen?

          Gynakuten kaN du åka till men du kommer inte bli prioriterad om det är ett pågående missfall. Men du kommer då få göra ultraljud säkert.
          ❤️

            Åk till gynakuten och stå på dig! Lämna inte utan ul. Är Det ett missfall på gång så är det så ovärdigt att skicka hem kvinnan för att ta reda på det själv när det kommer ut.

          När jag varit med om det har jag inte fått komma in för kontroll tyvärr utan fått konstatera det själv hemma. Tror det är rätt vanligt vid tidiga MF.

            Tyvärr. Helt sjukt att man inte kan få medicinsk assistans.

              Det finns inte någon medicinsk assistans att ge för missfall tyvärr.
              Och det är ju så att så länge vi inte kan betala själva för vården så bestämmer läkarna åt oss. Och när de gör en riskbedömning är det alltid mycket, mycket säkrare att låta kroppen stöta ut allt av sig själv.
              Alla former av ingrepp innebär ju risker.

                Den medicinska assistansen kan ju vara ett ultraljud så man faktiskt vet. Eller att vara på en trygg plats där man vet att om något behövs finns där personal. Håller helt med dig om att man inte ska ha medicinska interventioner i onödan.

                  Ett ultraljud innebär också en ökad risk. Vet gör man när symtomen slutar och graviditetstest visar negativt. Den tryggaste platsen man kan vara på är hemma, inte i en sjukhuskorridor med personal som är så stressade att de inte ens vet vad de själva heter. För det är ju så att det i 99% av alla fall inte behövs något mer än en binda, eventuellt en värktablett om man har kramper.
                  Det är ju liksom egentligen som en mens du får, är det tidigt är det oftast lindrigare än så, och inte åker du in till ett sjukhus en gång i månaden för det?

                  Den assistansen man egentligen behöver är hjälp med det psykiska, och det hittar man definitivt inte på en gynakut.

      1 av 3 gravida blöder under graviditet (missfall ej inkluderade). Ofta pga sköra och torta slemhinnor tex efter sex eller bara att blodkärl brister. Att illamående har avtagit kan det göra. Jag tycker inget tyder på missfall av det du skriver. Men försök få till ultraljud för att lugna dig själv om du vill.

        Tack, jag har också hört det men sex har jag inte haft senaste dagarna så det kan inte vara det. Sen oroar det mig för att jag hade såhär i v. 5-6 men sen slutade det och då blev jag liksom så lättad, så nu känns det så konstigt att det plötsligt kommit tillbaka och att det kommer mer… Men tack för dina lugnande ord ❤️

        Har ingen aning om vad det är och hoppas så klart allt är bra. Mitt missfall (vecka 12) började precis likadant dessvärre. 1177 sa att det va onödigt att åka in men min magkänsla sa annorlunda. Lång väntetid sedan konstaterat missfall. Åka hem igen utan smärtlindring eller ngt. Åk in och kolla upp!
        För mig kändes det som att jag aldrig skulle komma över det. Men det har jag. Hände i våras och längtar mkt efter bebis men emotionellt känner jag mig läkt.

      Vad tråkigt! ❤️ Men det behöver inte va det! ✊?
      Jag fick missfall, väldigt tidigt i graviditeten, v 5 typ, detta va kring midsommar. Blev gravid Juli-augusti igen samma sommar så första mensen efter missfallet och allt blev har den gången! Håller tummarna för dig!

      Jag blödde i fyra månader efter mitt missfall och hade en hel del komplikationer efter det. Har precis fått tillbaks min mens så får se hur lång tid det tar tills vi plussar nästa gång. Önskar dig all lycka!

      Så tufft ? Hoppas såklart det inte är missfall. Klart du kan åka till gynakuten men ingen kommer ju kunna göra något utan bara att vänta ut/konstatera om det är pg missfall eller ej. Har du blivit gravid på naturlig väg (ej ivf) så har du ju alla förutsättningar att bli det igen såklart om det värsta inträffat. Det är ju dock hemskt, väntan. Jag blödde smått i v.5-6 och mådde så dåligt då det varit en stor kamp att bli gravid. Sen var vi på tidigt UL i v.8-9 och fick då se lilla hjärtat slå. Nu är det vara några veckor kvar tills bebis är beräknad. Önskar dig varmaste lycka till och massa kramar!

      Jag var på kontroll efter fyra veckor när jag fick missfall i vecka 7.. Hade inga rester kvar men troligen hade jag precis ägglossning sa gyn. 2 veckor senare fick jag plus.
      Så hann inte få mens i mellan.
      Fick en kille som är 2 1/2 nu och sen blev jag gravid när han var 6 månader trots helamning.:)
      Det är bara 14 månader mellan dem.

        Åter tack för alla era svar, och beklagar till er som fått missfall ❤️ Först när man själv ställs inför den skräcken förstår man känslan. Jag är också så rädd för det fysiska, att känna klumpar och att se en massa blod. Har alltid varit rädd för blod och får lite panik av tanken. Det känns så obehagligt att man blir lämnad ensam med detta, som några av er beskriver. Det finns inte heller några privata gyn där jag bor så om det fortsätter så här får jag sätta mitt hopp till att landstinget kan hjälpa mig. Nu ska jag bara försöka sova utan ångest.

          Men du åker till gynakuten. Ber om ul och säger detta till dem. Att du inte klarar av blod och inte vill vara hemma under tiden. Förhoppningsvis bmvisar ul att det är en pigg liten bebis.

      Blev gravid direkt efter mitt andra missfall, ingen mens mellan alltså.. hoppas det går som ni önskar❤

    Haft en helt underbar jul. Nu vill jag ligga i soffan i några dagar. ❤️

    Är det normalt att man må illa vid förstoppning? Är sjukt hård i magen och känner mig allmänt blä… ?

      Drick mycket vatten, ät katrinplommon, gå långpromenad (rörelse får igång tarmarna), ät fiberrik kost och om det inte skulle hjälpa finns receptfria alternativ på apoteket.

        Eller. Imorgon när du vaknar sätter du dig på huk i 30 min och sippar (endast) på svart kaffe.

      Ja.

      Ja det byggs på.. blir du riktigt förstoppad kan du kräkas upp bajs

        Mmm.. Nice…

    Ni som anser er vara goda människor, som ger pengar till välgörenhet, ger en slant till tiggaren utanför matbutiken, som aldrig flyger, som är en miljöhjälte och aldrig ger era barn socker, är ni goda och pk för bekräftelsen (för allt ska ju givetvis visas upp i sociala medier) eller är ni goda på riktigt? Kan man göra en god handling för någon annan eller för vår planet utan att för den sakens skull visa upp det för alla?

      Gör inte allt det där men jag delar inte med mig av allt jag gör. Tror jag faktiskt aldrig gjort det. Räcker att jag själv känner jag gjort något bra.

      Jag lägger aldrig upp något. Men den intressanta diskussionen är väl om det finns osjälviska handlingar. Dvs situationer där den givande får ut exakt ingenting?

      Jag gör allt det där, men säger det inte till någon. Har inga sociala medier att visa upp mitt beteende på. Jag tar det som självklart att göra val som naturen och andra människor gynnas av. Röstar på ett parti som värnar om välfärden fastän jag själv är högutbildad och höginkomsttagare (det vore mer själviskt – och kortsiktigt – att rösta bort skatterna eller att rösta för att inte hjälpa medmänniskor som flyr från andra länder). Blir irriterad när jag ser folk fimpa på gatan och liknande just för att det är så egoistiskt, medvetet eller inte.

      Jag anser mig vara en god människa men jag gör inte allt det där. Nåt ibland. Nåt regelbundet. Finns det människor som orkar göra allt det där _hela_ tiden? I så fall önskar jag någon slags redogörelse, hur får man ihop det? Har fullt upp med att få ihop våra sockriga, omiljövänliga liv.

      Jag är nog god på riktigt, eller snarare lärd. Min mormor tog alltid hand om de som hade det sämre eller behövde, tex om vi såg en uteliggare eller a lagare som däckat på en bänk så kunde hon stanna bilen, väcka personen, ge personen whatever ätbart hon hade på sig (oftast min frukt och festis…) och jag vet inte hur många av sina jackor hon gav bort till folk fär att de skulle slippa frysa. ??‍♀️ Men det sitter i hos mig än idag, även om jag såklart inte kan göra samma sak med varje tiggare eller person jag möter.

      Medmänsklighet är en självklarhet för mig, behöver ingen bekräftelse.

        Moder Theresa, är det du?

          Att ta hand om sina medmänniskor gör dig inte till moder theresa. Det gör dig till en normal människa i samhället bara.

            Jag håller med. Däremot är det ganska komiskt, självgott och smaklöst att beskriva sig själv som ”god på riktigt”.
            Speciellt när det gäller så basala ”godhetshandlingar” som vi alla normala människor gör.

              Varför det? Ts försöker ju få det att låta som att folk som gör vanliga goda gärningar skulle göra det för att få godhetspoäng och inte för att de egentligen vill?

              Är ju en rak fråga från ts?

                Haha herregud, låter ju bara väldigt icket ödmjukt att prata om sig själv som så himla god. Nya tider är det väl sannerligen.

      Förstår att du bara ville slänga lite skit på folk som i ditt tycke är PK, men ändå: nej jag brukar inte lägga upp/berätta för folk om jag gör något du beskrev. Jag är långt ifrån perfekt men gör det jag tycker är det rätta och det räcker, jag skulle aldrig berätta på sociala medier om mina goda gärningar. Har en kompis som ALLTID skriver om det så fort hon plockat upp ett godispapper typ.

      Åh herre Jesus på en ponny….svaren här.
      Folk som kallar sig goda utan att rodna.
      För att de ger 2 spänn till en tiggare.
      Eller pantar burkar.
      Eller bara ger barnen godis på lordag.
      Samtiden….

        Varför skulle man rodna för att man anser sig vara en god människa? ?

          Jag tolkar det som att Anonym / 21:07 tycker att man anser sig vara god för att man gör smågrejer. Förstod jag rätt?

            Men det är ju just det som är godhet. Att göra fina och bra smågrejer. Om du alltid håller upp dörrar, hjälper äldre att lyfta rullator upp för trottoarkanter om du ser dem kämpa och lägger din växel i en tiggares burk så är du lika god som personen som skänker 1 miljon till välgörenhet. Godhet mäts i tankesättet hos personen, inte i själva gärningen.
            ”Ingen kan göra allt men alla kan göra något” och hela det köret.

              Jo men såhär: jag hör en hel del schyssta grejer, mot främlingar för att jag är artig och min familj för att jag bryr mig men jag ser inte på mig själv som ’god på riktigt’ för samtidigt gör jag ju saker som är dåligt också?? Att se sig själv som god ’på riktigt’ känns ju bara som typ osunt och icke självreflektetande. Ingen är ’god på riktigt’.

                Jo, vissa människor är goda på riktigt, det är något man har i hjärtat. Om man inte ens kan kalla sig själv för god människa är man nog inte det. Så tala för dig själv.

                  Är man god på riktigt om man samtidigt gör saker som inte är goda? Alla är bara människor som gör gott och gör fel.

                  Ifall man anser sig vara god på riktigt så antar jag att denne är blind för sina brister och då är denne inte god på riktigt (finns inte) utan snarare värre än dom som erkänner sig fela men samtidigt gör gott. Dålig självinsikt brukar aldrig vara ett recept på att vara en god människa.

                    Tillägg: känns väl dessutom väldigt Trump ’ I think I am actually humble. I think I’m much more humble than you would understand.’

        Det var TS val att fråga om de är ”goda på riktigt” eller gör handlingar liknande de hen beskrev bara för att visa upp det för andra. De svarade. Skärp dig

      För mig går livet ut på att behandla människor väl och att försöka göra världen till en bättre plats, det lilla jag själv kan. Det går inte ut på att försöka roffa åt mig så mycket av världens resurser åt mig själv, sparka på de som ligger eller medvetet trycka ner folk för att främja mig själv. Dels så skulle jag helt enkelt inte kunna leva med mig själv om jag betedde mig så, och dels så vill jag inte själv bli behandlad så av andra. Sen är jag igen dörrmatta som inte kan stå upp för mig själv när det behövs, och jag bryr mig inte så mycket om vad andra tycker.

        Fint av dig men tyvärr blir man ju en förlorare på många plan med den inställningen till livet. Ingen ger en nåt för att man är snäll, man blir bara överkörd. Hade alla bara varit snälla så..

    Läser Ponnymammans inlägg om hur illa de blivit behandlade, om hur hon och dottern fått löpa gatlopp när de blev avstängda – enligt dom själva – pga felaktig hantering av smitta, abortvirus. Hon vill få det till att det handlar om henne personligen, att förbundet har agg till henne – och att rättssäkerheten sats åt sidan. Det handlar om ett nytt fall, där ponnyer friats när de åkt på tävling när smitta funnits på anläggningen där ponnyerna stått uppstallade. Men skillnaden är hur karantänen hanterats. Ponnymamman har brustit – hur väl hon än försöker försvara sig. Det är tufft när man är van att anklaga – svårt att erkänna brister själv. Alla kan göra fel – ibland är bästa försvaret att erkänna det som blivit fel.

      Ponnymamma? Abortvirus?

        Ja

      Hon är för jäkla jobbig den där ponnyjournalist mamman. Mycket kan spela in, tex på hur stor anläggning det gäller, avstånd på hagar osv.
      Hon är med och debatterar och skriver överallt om allt, speciellt hur fattiga de är trots att de har både hästar, hästlastbil och ungen bor i innerstaden. Swishtiggare av rang. Avföljt henne sedan länge och definitivt sedan de struntade i karensen och trots att de haft abortvirus på gården två år i rad med kastade föl som följd.

      Ponnymamman har alltid rätt. Tog ju rätt lång tid innan hon erkände. Jag blir mer och mer tveksam.

        Fast hon säger att hon har gjort rätt. Att hon är orättvist bedömd av ”de som har makten” inom svrfb. Men jag tolkar det som att hon inte följt regelverket för EHV – 1. Hennes förklaring är en efterhandskonstruktion.

          Jag var ironisk. Hon erkänner aldrig fel. Även fast överbevisad.

    Varför är kattungar så mycket sötare än människobebisar?

      Jag veeeet. Men lika jobbiga tyvärr 🙁 Rip alla gardiner, krukor, prydnader, sladdar osv som fått stryk av alla kattungar jag haft genom åren.

        Haha, word. Jag har en tendens att glömma hur jobbiga kattungar kan vara. Blir ett bryskt uppvaknande varje gång jag träffar en liten fluffebebis (och det är ofta då jag volontärar på ett katthem). But still the cutest Little thing – även om de ger mig gråa hårstrån ?

      ❤️❤️❤️

      Nä, bebisar är så mycket sötare.

        Aldrig!

    Min 2,5 åring byter kläder 10 gånger per dag! Minst! Och ska hon sova så ska hon klä på sig fullt med byxor, tröja och sockor. Spiller hon en droppe vatten på tröjjan ska det bytas och sen byter hon även bara för att det är kul. När går det över? ? tvätthögen blir ju gigantisk då hon även är noga att stoppa kläderna i tvättkorgen så jag omöjligt orkar skilja på rena och smutsiga kläder.

      Säg ifrån och sätt gränser. Du är förälder och bestämmer.

        +1

        Precis.

        Exakt! ☝?

        Ja sätt gränser. Vi satt barnspärr på lådorna ?‍♀️ Lär barnet när man byter kläder.

      Går nog aldrig över om du låter ungen fortsätta byta om hela tiden.

      Sluta curla helt enkelt.

      Är hon obevakad så länge så hon kan hinna hämta kläder, klä av sig, klä på sig och lägga i tvättkorgen? ? Om inte, var tydlig. Du är föräldern. Jag har själv tre barn och gudarna ska veta att det inte är lätt jämt, men du måste sätta en tydlig gräns.

        Ja hon är oövervakad så länge.. Det tar fem minuter, om ens det. 2,5 år är litet, men inte så litet som du tycks tro.

      Ge henne en egen ”tvättkorg” i hennes rum kanske, som hon kan använda så du har bättre koll 🙂

        Tack, det ska jag absolut fixa! 🙂

      Min 5-åring har precis börjat lugna sig på den fronten ?
      Många tipsar om att sätta gränser, ”vem är det som bestämmer”, osv. Jag tänker tvärtom. Det är så mycket vi vuxna bestämmer, hon kan få bestämma vad hon ska ha på sig och när. Jag tycker inte att det spelar så stor roll. Går hon ut i t-shirt i nollgradigt så kommer hon ganska fort in igen och klär på sig: det är ju kallt. Men fattar att du ruttnar, har funnits stunder när vi plockat mer kläder än leksaker här hemma.

        Jaa eller hur. Blev förvånad över de andras komemntarer om att sätta gränser och sluta curla.. För oavsett om det blir lite extra jobb för mig så skadar det ju ingen för henne att leka med kläder? Det är ju det för henne, en lek. Hon känner sig stor att hon kan byta kläder och det känns säkert jätte bra att kunna bestämma själv vad hon vill ha på mig. Jag tänker låta henne fortsätta! Min fråga var snarare hur länge det är vanligt att barn håller på så, för de flesta verkar gå igenom en sådan period.

          Aldrig hört någon gå igenom en sån period

          Jo, avsaknad av gränssättning även av dagliga små ting kan skada. Det är ju ett opraktiskt beteende som stör goda rutiner hon hellre bör pränta in. Barn blir harmoniska av stadiga rutiner som upprepas dagligen.

            Det kallas rollek och är vanligt för barn mellan 3-5 år.

              Man kan vara tydlig med vad som är en påbörjad och avslutad lek, och vad som är opraktiskt och inte en lek längre.

            Ja TS, du måste sätta stopp för detta okynnesbytande av kläder. Att inte sätta gränser för vardagliga ting, som att byta kläder, kommer leda direkt till missbruk av tunga droger och gängkriminalitet!!!1!!

            Nä, men seriöst så kan ett tips vara att skaffa utklädningskläder. Mina barn älskar också att klä ut sig och leka rollekar. Det behöver inte vara dyra kläder som man köper i leksaksaffärer, utan halsband, scarves och liknande från loppis och dina gamla klänningar du inte använder längre. Om du vill ha ’riktiga’ utklädningskläder kan du leta på tradera.

      Antar att det är personer som inte har barn som svarat hittills. Det är inte curlande att byta kläder. Min son byter inte 10ggr om dan men kanske 2-3, mest byxorna. Likadant med 1 liten vattendroppe så ska de bytas. Han blir verkligen superledsen. Ni tycker alltså jag jag ska säga till en 2-4åring att sluta lipa det gör inget. Nej, då tar jag av byxorna och säger att snart har de torkat så kan du sätta på de igen sen.
      För att svara TS, när det går över- jag vet inte hhaha som sagt 4 år och still going 😉

      Sedan säger det väldigt mycket om eran barnsyn, att man ska bestämma och ”säga till” som om de vore hundar som ska dresseras. Nej min son är en människa med egna känslor (som är väldigt kraftiga pga 4år), som jag respekterar.

        Tack! Det där med att lägga undan och säga att det torkar igen snart ska jag börja använda mig av.

        Precis, barn är egna personer med känslor som förtjänas att lyssnas till. De förtjänar att bli hörda, sedda och älskade och inte bli dressera som hundar. Jag hoppas verkligen inte att det är vanligt med auktoritär uppfostran i dag.

          Har väl inte funkat sådär jättebra med icke auktoritär uppfostran heller…

          Javisst behöver de det men nu drar du på stora växlar. Barn blir inte kränkta och inte respekterade av normala gränser. Förstår nu varför vi pedagoger i skolan har det tufft på jobbet…

            Förstår nu varför vi föräldrar har svårt att lämna barnen till opedagogiska pedagoger.

              Opedagogisk eller ej är så uppfostran förälderns ansvar.

              Tur för din unge att hen får komma till förskolan och ta en paus från sin mesiga förälder som inte vågar och orkar uppfostra sitt barn!
              Fatta vad pedagogerna skrattar bakom din rygg! ?

                Ja de skrattar säkert svin mycket för att jag låter mitt barn leka, utvecklas och få känna hur det är att vara en egen person.

        Vilket bra svar. Det hjälper också mot den värsta självständighets-topparna (aka ”trots”) att låta barnet bestämma sådant som faktiskt inte spelar ngn roll. Typ som att välja kläder eller annat. Man får sätta in sig i barnets roll, hur kreativt är det att jämt säga ”tyst, sluta, det är inget att gråta över etc” och varför ska man behöva lyssna till det jämt. Regler och rutiner kan man ha ändå. Prata och förklara är också bra, de fattar så mkt mer än man tror.

        Man ska inte behandla hundar så heller 🙂

      Det går över. Vi hade en period när samma tröja skulle användas 24/7. Fick knappt tvätta den. Det gick över.

      Haha min 2åring gör likadant, han drar ut nya kläder dagarna i ända och ska klä av sig och sätta på sig nya kläder hela tiden. Någon fix idé han fått för sig antar jag. Sjukt jobbigt då jag må städa o ordna i hans garderob varenda dag. Men har inget problem med tvätten, vet ju på ett ungefär vad som använts och inte och på vad som måste tvättas. Annars titta, och lukta ? till er som pratar om att hon ska sätta gränser o bestämma.. Det är en 2 åring vi pratar om. Har ni inga barn så var vänligen o var tyst.

        Lite onödigt med sista meningen. Alla får väl yttra sig.

          Ja! Sjukt att man direkt tar åt sig när det uppenbarligen handlar om att barnet får gå fritt och byta kläder hipp som happ. Kanske göra nåt åt saken om det är jobbigt?

            Jag frågade NÄR det går över. Jag sa inte att det är så jobbigt att jag måste göra någonting åt saken. Vi vuxna får ju byta kläder hur och när vi vill, varför skulle det vara ett problem att barn gör det? Förstår om det handlar om godis och liknande som är dåligt för barnet, men att byta kläder skadar ingen.

              Skadar och skadar. Otydliga gränser och fritt härjande är väl kanske inte optimalt för ett barn bara. Tydliga gränser mår barn bra av, så är det ju. Men do you, blir nog jättebra det där haha.

                23:02 du förklara det bättre, tack! Exakt så. Och vi kan tyvärr inte veta när ditt barn slutar göra det, bara du kan göra nåt åt saken.

          Alltså ’var vänligen och var tyst’ ok alla i ös nu var bara tyst. Kommentera inte i öppet spår hörrni. Det är till för att bara vissa ska höras.

            Haha ja, alltså vad händer! Tydligen är det väldigt känsligt att frågesätta en förälder som frågar när dens barn slutar med ett beteende. När det bara är du som kan göra nåt åt det ju! Suck..

      Det gör min treåring också, minst 2 gånger per dag. Han blir jätteledsen om han inte får byta, så då får han det eftersom det verkar vara viktigt för honom.
      Det är som ett slags rollspel för barnen, han brukar säga men jag vill ha mina ”snabba” byxor eller min motorcykel t-shirt.. Att det är jobbigt för oss föräldrar är en annan femma..
      Vi hade såklart kunnat sätta stop för det, men hur kul och utvecklande vore det för barnet?

      Min unge är 7 och det där har börjat lugna sig. Hon gillar kläder och gillar känslan vissa plagg ger henne. Ibland vill hon känna sig cool, tuff, slappig. Hon hjälper mig att sortera vad som är rent och inte.
      Det finns väl annat som är viktigare att lära sina barn. Typ hur man uppför sig i sociala sammanhang eller att man hjälper varandra. Det ordnar sig.

      Kommer aldrig gå över om hon får hållas, det är föräldrar som måste sätta gränser.

        Men tyst med dig din knäppskalle!

          Ah det är så knäppt att ha gränser för sina barn, misshandel typ asså. ??‍♀️

          Aldrig där svarade du fel kärring serru.

    Har en den acneärr i ansiktet (inte så jätte djupa) är det någon som testat roller och sett resultat? ?

      Don’t do it. Laser är det bästa mot ärr.

      Mitt tips är att du går till en auktoriserad hudterapeut. Där får du råd och tips men framförallt hjälp som är hållbara för din hud. Lycka till!

      Jag har rullat på ett ärr jag har i ansiktet efter en hundattack. Det har faktiskt gjort skillnad. Ärret har liksom planat ut och bleknat mer. Rullat med 0.5ml långa titanspikar och sedan lagt på retinolserum.

      Beror på vad du har för ärr. Vid ice pick och boxcar funkar tca cross bättre än alla lasrar. Har du breda ärr är laser att föredra. De är rätt dåliga i Sverige på behandling av acnärr så kolla utländska hudläkare och hitta sedan någon som gör det du behöver i Sverige.

    Alltså har aldrig haft svamp i underlivet och nu med spiral funderar jag om det är svamp jag fått. Mera flytningar, tryck nere i magen, svider lite i underlivet. Olustig känsla nere i magen. Ingen feber.

      Kolla upp, ingen idé att ta medicinska råd på forum

      Har några barn i min närhet som jag tycker far illa. Båda är närmare apatiska trots snart 2 år. Ena pratar knappt och slåss med allt och alla. Slår andra barn till de börjar gråta och sedan fortsätter även fast de gråter. Andra har blivit så försummad att det enda hen gör är att gråta, konstant.

      Försökt prata med föräldrarna som struntar i alla uppmaningar. Hur går man tillväga för att göra en orosanmälan? Antar att vår relation även kommer bli förstörd om det på något sätt kommer fram vem som gjort den.

        Ring socialtjänsten i din kommun.

        RING OMEDELBART till socialtjänsten i din kommun, det är enkelt att googla! Om du vill vara anonym så säger du i början av samtalet när socialsekreteraren svarar: ”Hej, jag vill göra en orosanmälan men vill vara anonym.”
        Det kan hända att dina bekanta kan räkna ut att det är du som har ringt pga av detaljer i anmälan – men skit i det! SNÄLLA ring, dessa barn förtjänar och behöver hitta ett nytt och tryggt hem snarast!!! Du är barnens röst i detta!!!

          OM hon/har rätt det kanske inte är så att barnen mår dåligt men gör en socanmälan håller hundra procent med. Det måste utredas, barn tas sällan från föräldrar men dem gör det om det verkligen är illa. Hoppas dem mår bra eller får det bra <3

      Kollat klamydia? Om inte annat jätteviktigt att göra, även om du har spiral. Annars svamp el bakteriell vaginos. Ring gyn o boka tid!

      Kolla upp. Blev vääääälidgt torr och svullen i underlivet när jag hade spiral. Försvann när jag tog ut den.

      nja svamp kliar ju som in i *** , aldrig hört om någon som har svamp i underlivet med bara lite flytningar och ont i magen? har haft det typ två gånger och alltså man tror ju man ska avlida av klådan

    Hur skulle ni göra i min situation?
    Har en vän, ganska nära sådan, som i perioder hör av sig regelbundet och vi träffas då tillsammans med våra barn och ses ofta. Sedan är det helt knäpptyst långa perioder, hon svarar inte på sms eller något sådant. Sedan kommer en period igen då hon hör av sig regelbundet och vill ses. Har så svårt att tolka henne. Dessutom kan hon ställa in träffar samma dag eller en kort tid innan. Hur tolkar ni det här?

      Psykisk ohälsa

      Bipolär kanske? Låter ju som hon har olika perioder. Eller bara vanlig hederlig pms. Jag blir sjukt depp och tråkig i omgångar utan anledning, sen nästan manisk när jag mår bättre igen.

        Same! Har pmds. Men även lite generell ångest, mår dock som allra sämst vid pms och isolerar mig då totalt.

      Hon kanske mår dåligt

      Låter som en person jag kanske inte skulle fortsätta ha kontakt med. Ok om det bara är spontana träffar och det inte gör dig ngt att det blir lite som det blir men låter inte som en person man har varaktig vänskap med

      Tolkningar leder ingenstans. Fråga henne, varför hörde du inte av dig, varför svarar du inte på mina meddelanden? Och ta det därifrån. =)
      Hatar dock folk som ställer in samma dag, har en fd kompis som gjorde detta KONSTANT. Jag kunde sitta på bussen på g till henne och så får man ett sms att ”jag kan inte”. Hon är fd pga det beteendet.

      Psykisk ohälsa!! Tex depression, stress eller liknande.

      En av mina närmaste vänner (barndomsvän) gör likadant. Pga psykisk ohälsa/ depressioner. Men senare år har hon varit öppen med det. Vi bor inte så nära men lyckas oftast ses några ggr per år. Det har när hon mått sämst gått ngt år emellan. Vet att det finns risk att hon ibland avbokar men det gör mig inget. Hon är en väldigt god vän för övrigt som aldrig låter ngt gå ut över mig, är aldrig irrationellt irriterad, är en god lyssnare, otroligt ickedömande och förstående person osv. Nuförtiden har vi mkt mer sms och tlf kontakt om läget inte är det bästa. Hade inte dumpat henne även om hon hade avbokat mig 15 ggr i rad.
      Men tycker som fler – fråga hur det kommer sig att det är så. Med mer förståelse är det lättare att inte bli irriterad på vännen.

        Tack alla ni för svaren! Jag ska prata med henne, det kanske är som ni skriver. Hon kanske har någon form av psykisk ohälsa! Jag tycker verkligen om den här personen och är beredd att kämpa för vår vänskap. Men självkänslan får sig en liten törn varje gång man hör av sig och får inga svar tillbaka, eller att träffar ställs in. Är jag en dålig vän som hon egentligen försöker bli av med? Troligtvis bara hjärnspöken för när vi väl ses är hon jättemån om mig och barnen och vårt liv. Hon är verkligen en fin vän.

    Blev förkyld igår eftermiddag och idag är jag så slö. Har inte tid att vara sjuk? vill inte äta något, inte dricka något, för pigg för att sova, för slö för att ta mig ur soffan.
    På fredag har vi jul nr 2 med några släktingar, på lördag ska jag till Göteborg, innan nyår ska jag även försöka få in en dejt och ett biobesök. Hur fasen ska jag bli frisk?!??? så jävla typiskt. Ligger här i soffan och tycker synd om mig själv samtidigt som jag är jätteirriterad på att ha blivit sjuk nu?

      Ät en jäkla massa D-vitamin. Tar tredubbel dos när jag sovit lite mindre och när jag känner mig förkyld. Funkar ok!

        Är det D-vitamin i nachos? Visade sig vara det enda jag får i mig?

    Alltså Therese L senaste tävling på instagram är ju detsamma som om företagen hade köpt följare? Man ska följa 28 företag för att vara med i den, herregud ?‍♀️

      Fast i det här fallet, med produkter värda 35000:- tycker jag det inte är någon big deal. När tävlingen är över kommer 99% att avfölja igen så det är inte som så att företagen alltid kommer ha en hög följarskara bara med hjälp av en sån här tävling

        Fast i mina öron låter det som ett lotteri och ingen tävling. Då gäller helt andra regler dessutom och ”tävlingen” är olaglig.

          Det är lagligt med lotteri sen 1 januari 2019. Sen att det är en helt sjuk tävling där man ska börja följa 28 företag och tävlingen avslutas söndagen 27 december vilket är ett helt felaktigt datum är en annan femma ?

      Hoppas vinnaren är ekonomiskt förberedd på att skatta 10500 kr i deklarationen nästa år..

    Det river inom mig. Har en klump i magen. Tankarna ger sig inte. Hur ska jag bli normal igen? Har ett ex som jag lämnade men nu när han har en ny och jag känner att de är väldigt seriösa med snart barn på gång säkert så dör jag känns det som. Den här tjejen verkar vara ödmjuk, ha en snäll familj som umgås ofta och allt det som hon är tror jag att jag själv inte är. Kan inte sluta tänka på oss och har glömt allt det dåliga, varför jag kunde lämna honom så lätt när jag gjorde slut och allt det där. Tänker på det som varit och målar upp hur det skulle vara om vi träffades igen. Jag är helt ologisk men kan tänka på det här hela dagarna och kan inte släppa det. Kan någon säga till mig att skärpa mig?

      Skärp dig!! ❤️

      Du lämnade av en anledning, tänk på den anledningen varje gång, alltså vaaarje gång du kommer in på de tankarna.

      You always want What you cant have sägs det ju, men hade du fått tillbaka honom så skulle du garanterat inte vilja ha honom ändå. Så fungerar vi människor tyvärr..

      ”Har glömt allt det dåliga”. Din hjärna spelar dig bara ett spratt och allt kommer att gå över så länge du inte agerar på det. Det fanns en anledning till att du tog ett så stort steg och gjorde slut och allt det dåliga får hon nu ta. Om han var dålig mot dig är han nog inget bättre mot henne. Tänk på varför du gjorde slut. En dag kommer du skratta åt att du ville vara med honom.

    nån som läst en bur av guld av läckberg? är den bra?

      Jag gissar på NEJ

      Tycker man om Läckbergs böcker är den nog bra.
      Det är allt jag kommer att säga eftersom jag blev uppfostrad att inte säga något alls om man inte hade något positivt att komma med

        Vilken märklig uppfostran. Det är väl sunt att ha kritiskt tänkande och säga ifrån om något är fel eller om en bok är dålig.
        Vad tycker du om Trump förresten? Eller SD?
        Du kanske inte säger något där heller.

          Sd gillar jag, Trump ogillar jag.

          Okej, du kom åt mig. Jag fick egentligen lära mig att har man inget snällt att säga ska man inte säga något alls. Vilket inte alls är så dum uppfostran om du frågar mig.
          Detta har gjort att jag alltid har något positivt att säga om allt. Och framförallt så postar jag inte vilket skit som helst som jag tänker. Tror att alla i dessa tider då nätvett uppenbarligen inte lärs ut längre skulle må bra av att stanna upp några sekunder extra innan de tryckte på posta. För att fundera på vad man egentligen tillför med det man tänker säga.

          Kritiskt tänkande har ingenting med saken att göra, man behöver inte vara naiv bara för att man är positiv.

          För övrigt tycker jag att det är coolt att Trump som typ enda president någonsin verkligen ser till att göra det han spelade på i valkampanjen, man ser inte speciellt många brutna vallöften där. Jag kan faktiskt säga mycket om honom. Det har blivit väldigt intressant att följa utrikespolitiken och det är väldigt roande att se en president som man kan följa live på ett banbrytande sätt. Han bryter väldigt många normer, hans marknadsföringsplan är genial och säga vad man vill om hans presidentskap men han är kung av twitter. Och det är väldigt fascinerande att se att hans tweets har bilvit ett stående inslag i tv-morgonsofforna i staterna. Precis alla morgonprogram pratar om kvällen/nattens tweets.

          Om SD kan jag säga att deras partiledare har en grym retorik. Den är verkligen skarp! Vilket har naturliga förklaringar, han har varit partiledare väldigt länge och fått väldigt mycket övning eftersom han alltid har argumenterat för exakt samma saker under hela tiden. Och det var logiskt att det vad KD som var de första att vara beredda att inleda förhandling med partiet. Partiet behöver tas mer på allvar av partikollegorna.

            Det märks att du inte har något att förlora, om du tycker att Trump är sådär cool. Det är iofs inte hans fel att miljontals människor får det sämre, utan partiets. Håller med om att utrikespolitiken aldrig varit intressantare, men som sagt, lätt för en utomstående som inte drabbas att säga.

              Ja, jag inser att jag är väldigt sen på bollen här och att du troligtvis inte kommer att se mitt svar än mindre svara på det.
              På ett sätt tror jag att Trump var exakt vad världen behövde. Att det blivit intressant att följa utrikespolitik gör så att fler ungdomar blir politiskt intresserade. Vilket i allra högsta grad behövs. Under USA’s ”mid-term election” var det rekordmånga under 30 som röstade, vi har inte sett så höga siffror sedan 82, alltså nästan 40 år sedan!
              Trump har också varit en gigantisk katalysator för förändring, mer än vad Obama någonsin kunde skapa. Han har med sitt sätt att styra landet minskat populariteten för konservativa idéer, han har gjort folk mer medvetna för rasism och han har gjort obamacare populär för majoriteten, något som faktiskt inte mottogs med öppna armar av majoriteten av befolkningen när Obama satt i vita huset.

              Medan Obama var väldigt anspråkslös av sig, ställde inte till med något och var väldigt följsam så är Trump precis tvärtom och det är i kris och kaos som riktig förändring sker. För det är bara när vanligt folk vill involvera sig, går samman och kräver förändring som riktig förändring sker. Det är precis det Trump har gjort.
              Vad vi också ser nu är att synsättet som funnits sedan Regantiden, att staten bara innebär problem och de ska hålla sig så långt borta som möjligt och det är bara då vi får verklig välfärd. Det synsättet börjar försvinna och amerikanarna börjar bli mer och mer positivt inställda till staten. Det är Trumps förtjänst.
              Och det tycker jag är supercoolt!

      Ja jag har läst den.

      Bra? Näääe ?

      Första Läckberg boken jag någonsin läst. Läste ut den på en dag. Väldigt underhållande!

      Nej inte superbra tyvärr.

      Kändes lite som fifty shades greay med en mordgåta

      Jag blev inte imponerad..

      Och då tycker jag fjällbacka morden är okej

      Den var bra men lite förutsägbar

      JA!!! Läs den, jag älskade den och Väntar med spänning på nästa del!!!!

    Har några barn i min närhet som jag tycker far illa. Båda är närmare apatiska trots snart 2 år. Ena pratar knappt och slåss med allt och alla. Slår andra barn till de börjar gråta och sedan fortsätter även fast de gråter. Andra har blivit så försummad att det enda hen gör är att gråta, konstant.

    Försökt prata med föräldrarna som struntar i alla uppmaningar. Hur går man tillväga för att göra en orosanmälan? Antar att vår relation även kommer bli förstörd om det på något sätt kommer fram vem som gjort den.

      Det är det enda rätta att göra en orosanmälan. Googla på den kommun barnen tillhör + orosanmälan så kommer du till kontaktuppgifter. Lycka till! Håll huvudet högt och var stolt över att du står på barnens sida.

        Vad är det du misstänker att föräldrarna gör fel då? Vad är orsaken till oro? Kan ju vara så att barnen är autistiska på nåt vis, låter ju som det och det är ju inte föräldrarnas fel.

          Finns mycket fler saker som jag inte vill skriva ut för då är jag inte anonym längre om föräldrarna eller närstående läser här.

            Nä det förstås. Vet ju inte om det du vet men gör föräldrarna något som verkligen inte är ok (hur man tycker att andra borde uppfostra sina barn är inte skäl föranmälan) så kan man bara anmäla hos soc. Tror man kan vara anonym?

              Nej såklart, hur vi ser på uppfostran är inte till grund för anmälan. Men rent hårdraget så är barnen totalt bortglömda. Kan gå med bajsblöja flera timmar, äter knappt mat utan bara flaska osv osv.

                Oj men gud, ring. ❤️

                  Ja, googlade tidigare och man kan vara anonym och komma ihåg att ringa från dolt nr. Ska ringa på fredag.

    WHAT!

    Fy så tragiskt ?

    Usch vad ledsamt hade aldrig hänt om hon inte hade tagit ifrån honom barnen. Han blev ju helt förtvivlad och fick panikångestattacker. Han var så himla fin. Fy fan.

      Oj, det är en stor skuld att lägga på någon.

      Det är aldrig en annan människas fel att någon tar livet av sig, sluta säga sådant!

      Sedan verkar de väl ha haft delad vårdnad eller? Så han hade väl barnen men på halvtid.

      Jättetråkigt detta. 🙁 Vad synd att han inte fick/sökte mer hjälp.

        Jodå. Ibland är det andra fel.

          Inte för att man väljer att skilja sig från en person. Kanske lägger den sjuke skulden på en då, men det är ingen skuld man ska ta på sig.

      Självmord är komplext. Handlar aldrig om enskilda saker.
      Om det är sant att han inte hade vårdnaden kanske det finns en anledning till det.
      Psykisk ohälsa ligger väl nära till hands att tro.
      Hur som helst, att ta livet av sig är ett fruktansvärt svårt beslut och absolut inte den feges utväg som det ibland utmålas som.

    Så himla tragiskt när folk inte ser någon annan utväg än att ta sitt liv, speciellt när det finns barn i bilden.

    Följde med till fjällen med sambons familj för att fira jul och åka skidor en vecka. Jag och sambon har haft det upp och ned senaste tiden och igår på julafton blev jag dumpad. Nu ligger jag bara och gråter i vårt sovrum med dubbelsäng och känner bara att jag vill hem. Har ingen lust att umgås med honom eller hans familj i ytterligare fyra dagar och har ingen möjlighet att ta mig hem tidigare på egen hand.
    Hur fan överlever jag dessa dagar?! ??

      Åk hem. Varför är du kvar där för? ?

        Som jag skrev har jag ingen möjlighet att på egen hand ta mig hem tidigare än planerat. Jag har ingen egen bil och det finns ingen kollektivtrafik här och det är närmare 70 mil hem ?

          Klart du måste kunna ta dig hem? Ta en taxi till närmsta ställe där tåg/buss finns. Kosta vad det kosta vill liksom, du kan inte stanna där.

            Jag är student och har bara CSN. Jag tvekade att följa med hit för att jag inte hade råd. Men min sambo ville så gärna att jag skulle följa med så erbjöd sig att han skulle betala min del av stugan och mitt liftkort. Annars hade jag inte följt med. Så vet inte om jag skulle ha råd med någon taxi eller ens en tågbiljett från närmsta stad. ? ska kolla upp med receptionen här imorgon för att se hur man smidigast skulle kunna ta sig härifrån ?

              Vi swishar så du tar dig hem❤️?

              Men kolla upp det, jag kan hjälpa till att betala biljetten, går väl att beställa via nätet så den skickas till dig?

              Ta det på faktura. Kommer vara värt det.

              Men säg åt skitstöveln att han får betala. Vilken skit. Han kunde väl väntat tills ni kom hem.

            Det finns inte taxi på alla ställen.

          Fråga hotellreceptionen om någon ska checka ut snart. Kanske kan lifta med någon familj till närmsta stad och ta tåget därifrån.

            Tack, jag ska kolla med receptionen om det finns någon möjlighet och vad det isåfall skulle kosta. Tack för tips!

              Eller så får han betala, då det är han som gjort situationen omöjlig. Är inte mer än rätt egentligen.

          Finns det ingen buss?? ❤️

            Hur går det?? ❤️

        Vem gör så? Hur kan man ta med som partner på semester med familjen och dumpa denna?
        Du har det så mycket bättre utan en så okänslig typ!!!
        Jag hade nog tagit min väska o gått alla 70 milen hem i ren ilska.
        Hoppas det löser sig så du kan ta dig därifrån så snabbt som möjligt ❤

          Jag hade beställt en tågbiljett och använt hans kort!

            Bra jobbat!!! Hoppas du kommer hem safe ❤

      Dumpade han dig på julafton?!??! När ni är på semester med hans familj?!?!?! Vilket as! Finns det någon person du gillar extra i hans familj? Vet dom att ni gjort slut? Vad säger din sambo?

        Håller med. Grisfasoner, så gör man inte.

          Verkligen grisigt. Han får väl för fan hålla sig i fyra dagar och dumpa när ni är ensamma och hemma. Idiotjävel. Äckel.

        Ja precis så ? tror inte han har sagt något till dom andra då jag har hört att de frågar varför jag är så myclet på rummet och har dragit mig undan. Varpå han svarar att ”hon mår inte så bra” som att jag skulle vara sjuk..

          Men usch, alltså egentligen kasta han under bussen och berätta för familjen??

            Ja, berätta själv! Det klarar du, han ska inte få komma undan med såna där lögner.

          Men herregud säg till hans familj att han dumpade dig på julaftonen och du inte orkar vara kvar med dem men inte vet hur du ska ta dig därifrån. Ställ till en scen, de kan gott få veta vilket as han är. För man bjuder inte med någon att fira jul med sin familj för att dumpa personen på julaftonen, så gör man bara inte.

          Vad var era typiska graviditetssymptom i början??

          Vilket jävla rövhål. Hur är det med dig idag?

      Försök att köpa en bussbiljetthem? Brukar finnas möjlighet om du t ex är i Sälen eller Trysil?
      Kramar till dig! Dumpar han dig på julafton är han ingenting att ha ❤️❤️

      Men kära kära du! Vilken hemsk situation han har försatt dig i! Jag lider så med dig!❤️

      Vilket svin. Jag har en rabattkod på SJ om det skulle kunna hjälpa. Lite billigare i alla fall.

      Kräv att han betalar biljetten hem om han är ett sådant svin som dumpar dig där på julafton..

      Vilket svin!!! Kan du inte ringa din familj och be om hjälp med pengar till biljett tex? Och även om det är mycket begärt men, någon kanske kan hämta dig?

      Hej, hur mår du, hur går det? Har du lyckats åka hemåt?

      Det går säkert att lösa på något vis! <3

      /Hon som varit i liknande situation

    Hej alla!
    Jag ska besöka en nybliven mamma i dagarna och har ju tänkt ha med mig en present till bebis.
    Men kanske även någonting till mamman?!
    Till saken hör att vi är inte så nära vänner(men vi kanske blir) och har mest umgåtts vid högtider, för att våra män känt varandra sedan många år?
    De har det gott ställt (skulle säga miljonärer) och har säkert allt man kan tänkas behöva redan!
    Så… tips på vad man kan köpa? Prisklass allt ifrån 200-2000kr.

      Vill du ha förslag på present till mamman eller bebisen?

        Förlåt var lite otydlig kanske, gärna både till nyblivna mamman och bebisen ?

          Rituals baby och sen kit med kroppsvård till mamman

      Till mammans skulle jag go all in på mysiga saker. Skulle köpa stora mysiga tofflor, en mysig filt, lite gott typ chips eller ostbågar och choklad, någon skvallertidning att slöläsa….
      Åk till rusta, de har både tofflor och filtar som är helt underbara och allt möjligt passande du kan köpa.
      Till barnet skulle jag köpa en bebisfilt, kanske något gosedjur eller annat passande.

        Tack, vad snällt att du tog dig tiden att svara! ?
        Det kanske är det man önskar mest i början, mys!

      Köp en liten korg och fyll med lite smått och gott typ lite lyxigare choklad (om du bor i Stockholm kan du köpa praliner från NK), någon god te-sort, ett kit med hudvårdsprodukter/hårvårdsprodukter (ansiktsmask, hårinpackning – mycket uppskattat att få som nybliven mamma), doftljus etc ☺️

      Till bebisen skulle jag köpa ett gosedjur från Livly, garanterat uppskattat:)

      Blanda tipsen från 21:41 och 21:42 ⬆️ och mamman kommer att älska dig.

      Till bebis: en finare nalle, typ Buskowski eller likande. Eller någon ”namnpryl” typ en leksakskista med namnet målat på.

      Till mor: en mysig morgonrock och Origins nattmask.

      det är vad jag önskat att jag hade fått när jag var nyförlöst.

      Snygga mjukisbyxor!! Det var absolut min bästa present jag fick som nybliven mamma. Trist att fostervatten från andra graviditeten förstörde dom, annars skulle jag ha använt dom än idag hahah

        Tusen tusen tack för alla bra tips!! ?❤️❤️

        Förstörde? går det inte att tvätta bort??

          Kanske.. men jag tyckte att de stank trots flera tvättar 😀 kan ju ha varit i mitt huvud förståss.. Psykades väl av tanken att sambon slängde sina mjukisbyxor som jag hade när vattnet gick med första barnet haha

      En låda hemlagad mat som man snabbt kan värma uppskattas av en nybliven mamma!

        Vad bra, tack! ?? ?

      Du verkar vara en genuint fin och genomsnäll människa, Cecilia Marie❤️

        /Cecilia Marie

        Vilken fin komplimang! Tack, gjorde mig väldigt glad ❤️ Detsamma till dig som väljer att skriva en sån kommentar till en okänd människa ?❤️

    Kollar på trean och The Holiday med ett glas vin. ?

      Vad är The holiday när det finns Sällskapsresan på tv4?

        Vad är Sällskapsresan när Escape Room finns på netflix???

    Har sett den för många gånger ?

    Göra slut med en vän? Hur gör man ”slut” med en person som man inte uppskattar att umgås med? Den här personen har mkt problem med sig själv och vi har sporadisk kontakt men anser ändå mig vara en nära vän.. fastän vi knappt vet ngt om varannan. Har sagt att vi mer är som bekanta och har inget emot att umgås men inte att hen är min nära vän. Berörd person har svårt att ta nej, blir dramatisk och är allmänt negativ. Men har också världens sköraste självbild, känns som att jag kommer krossa hen om jag är brutalt ärlig. Vad hade ni gjort?

      Jag hade slutat ta initiativ till att ses och sprida ut kontakten mer och mer. Skylla på att jag är upptagen eller mår dåligt. Aldrig förstått folk som gör slut med vänner. Det känns onödigt dramatiskt.

        Tack för input! Har försökt att bara låta relationen självdö men berörd person kontaktar mig åter och åter igen, dock har jag verkligen gjort klart att jag inte är intresserad så snart kanske det blir nån typ av konfrontation.

    Gravid i vecka 40, nån som har lite peppande ord? Eller kanske är lika långt gången som jag?

      Tänk att snart får du hålla i ditt underbara barn och allt kommer vara värt det!! Du kommer längta tillbaka till både förlossning och graviditet i framtiden, det är en sån häftig känsla. Åh längtar tills (om) jag blir gravid igen! Vi har två barn och vill inte ha fler i dagsläget. Men är 28 så vi kanske ångrar oss om något år 🙂

        Åh ❤️ känns så tungt nu men samtidigt spännande… Första barnet för oss ?

        Haha what?? Är så glad att det är över ?

          Ja, gud, jag med. Längtar verkligen inte tillbaka till det..

      Är gravid i vecka 41 och har tyvärr inget peppande att säga ? det är inte långt kvar nu även om varje dag känns som två evigheter.

        Jag fick barn för 6 veckor sedan, blev igångsatt v 41+6. Vet nu hur otroligt tu g sista tiden är….jag blev näst intill deprimerad sista veckorna, och trodde tillslut att det inte skulle bli nåt med nåt. När dagen för igångsättning kom tog vi inte ens med väskorna in på bb, räknade liksom inte med att nåt skulle hända. Tänkte att vi kanske skulle få åka hem osv. Men så kom såklart bebisen. Så klyschigt, men det är ju värt det, såklart. Tills dess är det bara att härda ut och försöka unna sig så mkt man kan av sånt som får en att må så bra som möjligt <3
        Heja!

      Här och nu känns det som tiden står stilla för dig, men tänk vad kort tid det egentligen är du har kvar tills du har din bebis!!! ❤Jag gick bara 5 dagar över tiden och trodde jag skulle dö över hur långsamt det gick. Nu blir min lilla snart 1år och jag bara skrattar åt det för det var på riktigt det snabbaste året NÅGONSIN. Så försök njut över sista tiden med magen och alla förväntningar och njut över att snart få spendera alla dina kommande dagar med din nya familjemedlem ? lycka till och se till att vila ordentligt nu inför förlossningen!

    Hej!

    Jag älskar min syster så tar nu er hjälp för att hjälpa henne. Hon har under hela sin uppväxt haft lätt för att blir arg och än idag så kan hon brusa upp på en sekund och bli arg på allt och alla. Hon är också en sån som alltid tycker synd om sig själv och blir arg och ledsen om man gör minsta fel. Jättesvårt att förklara för henne hur hon är för då blir hon arg och sticker iväg. Hon är inte så långsint vilket är bra, men ibland orkar man inte ta allt själv och då blir man själv irriterad.
    Hon verkar även ha jättedåligt självförtroende och söker sig till fel folk. Klagar alltid på nära vänner att hon aldrig får göra den hon själv vill och att alla bestämmer åt henne, vilket i min värld låter jättekonstigt.

    Vi har haft en jättebra uppväxt med mamma och pappa. Visst för mycket alkohol i familjen men inget jag själv tycker har förstört min uppväxt. Finns det nån jag kan hjälpa henne att kontakta som kanske kan gräva fram hennes mörker. För jag tycker själv att det verkar som att hon har ett inre mörker som jah inte kan hjälpa henne med. Vår pappa är psykolog men tror själv inte på psykologin. Detta blev säker jätteförvirrat inlägg men att skriva och förklara har aldrig varit min starka sida.

    Vem kan hjälpa min syster?

    Behöver tips på att göra slut med min kille..
    Har inte hjärta och mod att såra någon, men känner att jag måste då jag inte har känslor längre. Varit tillsammans i 6-7 år.

      Gör slut bara. Kommer aldrig att finnas ett bra tillfälle. ”Jag har inga känslor kvar och känner att det här är det rätta.”. Och stå fast vid det. Finns inget värre än folk som velar efter de gjort slut.

      Det kommer aldrig bli lätt, oavsett tillfälle. Jag var i samma situation; ville inte såra honom så jag gick och drog på det i 6 (!) månader. En dag satt vi i soffan och jag kände i hela kroppen att snart sprängs jag om jag inte får säga det. Gick in på toaletten för jag visste inte var jag skulle ta vägen. Tittade mig själv i spegeln och sa till mig själv typ ”nu bara gör du det”. Gick ut till honom i soffan och bara sa det rätt upp och ned. Han blev såklart knäckt och jag också, men det var ändå en otrolig lättnad för mig. Så mitt råd är egentligen att bara bestäm dig och så gör du det. Det är varken rätt mot dig själv eller mot honom att dra ut på det. Du är med någon du inte vill, han älskar någon som inte älskar honom. Bara gör det. Vänta inte mer, det blir INTE lättare.

      Mitt ex gjorde slut med mig efter 4 år tillsammans, och då hade han bestämt sig ca 6 månader tidigare men skjutit på det för att han inte ville såra mig. Från den dumpades perspektiv var det faktiskt det som gjorde mest ont, att hela sista halvåret varit en lögn. Man känner sig så dum och bortgjord när man tänker på all kärlek man fortsatte ge men som inte var besvarad. Så därför, gör bara slut direkt!! Han kommer att bli sårad ja, men om du drar på det och han får reda på det så kommer han att bli ännu mera sårad. Så gör slut direkt för bådas skull.

    Ni med sambos som spelar och ni avskyr det, hur går det?

      spelar dataspel eller nätcasino?

        Datorspel, inga pengar som förloras men dom är fan lika beroende utan att se det själv

      Sambon har det väl som hobby och det är väl bara att acceptera? Jag skulle inte vilja leva med någon som bestämde över vad jag fick och inte fick göra.

        Har aldrig lagt mig i sålänge det inte gått till överdrift. Hade som sagt inte heller velat att min sambo spelade fotboll varje dag 17-22. Då kan vi ju lika gärna ha ungen varannan vecka och dejta andra iom att han inte vill prioritera att umgås.

        Men det kanske är ett sunt förhållande enligt dig, men då är du säkerligen antingen väldigt egoistisk eller ensam och kommer förbli det.

      Min man spelar WoW maniskt i perioder. Han gör det för att varva ner och kunna fokusera på något annat än allt jobb som snurrar i huvudet 24/7. Så för mig är det hyfsat enkelt att acceptera eftersom jag vet att han skulle bli tokig och antagligen deprimerad annars.
      Finns det någon bakomliggande anledning till att din sambo spelar?

        Jo men samma anledning som din antar jag, avkoppling. Men problemet blir ju att det går ut över min avkoppling iom att vi har barn, och ut över våran relation då vi inte umgås. Problemet är inte att han spelar på utsatta dagar vi kommit överens om utan att det blir mer.

      Byt sambo om du inte kan stå ut med hans intresse. Jag hade själv aldrig varit med någon som inte delade mitt spelintresse.

        Konstigt av dig att inte kunna vara ihop med någon man inte delar sitt intresse med. Problemet är inte hans intresse(hade kunnat vara vadsomhelst) och att jag inte delar det, det är väl att det går till överdrift och att det känns som att han ibland hellre vill spela än att umgås med sin sambo och sitt barn.

        Tror att det är rätt vanligt, därav frågan.

          Hade till exempel inte heller velat att min sambo var i stallet 7 dagar i veckan,speciellt inte med barn i bilden. Men visst bara att byta sambo easypeasy så löser man alla sina problem i relationer. Ser man på det så så kan man ju räkna med att leva själv.

            Hellre det än att vara olycklig eller att bli bitter på sikt. Vem vill ha en sambo som prioriterar sina intresse framför familjen?

              Nä ingen förstås, men du tror inte det är något som går att lösa? För ja fan, jag kommer säkert bli en sån där bitter ’kärring’ som har en gubbe som bara vill göra sitt. Men det är ju ändå en sak jag tycker borde kunna lösas. Någon som varit där och fått det att funka? Tycker ju om han och han är ju en bra kille, han blir ju bara blind då det kommer till spelandet. ’Alla andra spelar ju??’ ja ni förstår.

              Nu säger jag ju bara vad jag känner och det får väl vara då haha.

                Det borde gå men lite oroväckande att han blir blind när det kommer till spelandet. Har ni pratat om detta på allvar? Går det inte att komma överens om ”regler” (låter tråkigt) men kanske nödvändigt. Om det ändå inte går så är han kanske spelberoende och kan söka hjälp?

                  Alltså jo, vi har pratat och bråkar och kommit överens, men han verkar inte nöjd med två helkvällar i veckan och tjatar konstant om att få spela mer. Och jag blir ju också förvirrad och vet inte riktigt vad jag ska känna kring det här. Klart man ska få ha sitt intresse, det förstår väl jag också, men jag känner ju bara att det bara är på mina initiativ att vi umgås, för skulle han få välja skulle han ju spela.

                  Jag känner mig bara osedd och ouppskattad. Det har jag ju såklart sagt, men det blir ju det höra ’nej nej jag älskar dig men jag måste ju få ha ett intresse också?’ och att jag överdriver etc.

                  Känns ba hopplöst och är rädd att det inte kommer lösa sig och jag måste typ lämna för att ingen kompromiss duger. Eller så är jag den dryga, aja jag vet inte. Skitsamma.

                    Jag tänker att det är viktigt att man kommer fram till en kompromiss som fungerar för båda. Om du skulle omvandla alla speltimmar till en annan hobby skulle det underlätta diskussionen? I en relation måste man ge och ta.

                      Jo det förstår jag såklart. Jo men det har jag, som jag säger här alltså, hade inte velat att han spelade fotboll så mycket som han spelar heller. Och vi har kommit överens om två helkvällar i veckan från 17-22. Är det orimligt? För han är så jävla grinig och tycker att jag är missunnsam.

                    Wow, låter helt sjukt. Som han är ditt barn typ. (Alltså från hans sida). Så himla tråkigt. Två helkvällar i veckan är ändå rätt mycket, om det ska va rättvist skulle du ha också ha två och då är det inte mycket tid kvar för varandra och familjen?

                      Ja, jag håller ju med om det du säger till 100%. Och det har jag inte, försökt dra ut med mina tjejkompisar två gånger sen vi fick barn och han har på riktigt panikringt hem mig och typ varit förbannad för att jag varit ute så länge. Nä usch nu blir jag ju bara ännu mer förbannad, jävla snorunge han är.

                      Det i sig är väldigt märkligt och orättvist. Han låter ganska omogen. Fråga dig själv om detta är livet du vill ha?

                En kompis familj har löst det med att de har olika kvällar, typ hon har en kväll där hon grejar med sina intressen och han har huvudansvar för barnet, sedan har han en kväll där han kan grotta ner sig i spel och hon fixar barnet, fem kvällar över där de gör saker tillsammans. Kanske går att göra nån sån lösning? Man kan ju ha en provmånad. 😀

                  Sorry hade missat svaren här ovan! Alltså familjeterapi är ju också ett alternativ, ibland kan det ju hjälpa att se situationen utifrån en utomståendes perspektiv.

      Min kille spelar ps. Jag spelar inte själv. Han spelar om han är ensam hemma eller om jag sover. Det är rimligt. Blir tillräckligt med tillfällen för honom eftersom vi har olika arbetstider. Men regeln är bra och får gälla även om vi längre fram har samma arbetstider.

        Men blir han inte sur över att han inte får spela ’exakt när han vill’?

          Nä aldrig. Jag har inte satt regeln för honom. Han har bestämt det själv. Ganska säker på att han inte har ett beroende. Sen snackar han skit om en kompis med barn som spelar för mkt. Så hoppas han förstår.
          Men nu när du skrivit lite mer blir jag verkligen ledsen för din skull. Han beter sig egoistiskt. Tycker du har försökt allt. Skulle va familjeterapi då kanske? Fast egentligen är drt ju han och inte ni som behöver terapi. Eller om han har bra familjemedlemmar kanske man kan involvera dem i att snacka med honom? Handlar ju om att rädda förhållandet.

      Min sambo spelar mycket men jag skulle aldrig stoppa honom från att göra det han tycker om/hans hobby. Jag vet att spelandet är hans avkoppling och i början var jag ”emot” det för att jag inte förstod men vi har pratat om det och jag fattar nu att det är hans sätt att koppla av efter en lång dag på jobbet. Plus det är hans hobby, jag skulle inte vilja att min sambo hindrade mig från att göra det jag tycker om. Så länge det inte tar över ert liv tillsammans det jag inget problem med det

        Det låter nästan sjukt. Vilken konstig människa. Har inga tips och förstår dig helt. Min sambo spelar ibland men aldrig om jag är hemma, så fort jag kommer stänger han av skiten och det utan att jag ber om det, och han säger att han bara spelar för han är uttråkad när jag inte är hemma. Och vi kan även spela tillsammans nån gång i månaden eller när nått nytt kul spel är ute. Jag hade i ditt fall ställt ett ultimatum då det låter väldigt ohälsosamt.

          Om inte personerna i relationen tycker det är ett problem så är det inget att åtgärda.

    Jehovas Vittne.. Jag tycker att religioner är intressanta och spännande. Bryr mig inte direkt vad folk tror på eller vilken religion de har.

    Men. Jehovas Vittnen?? Jag har sååå svårt att förstå hur de tänker?! En kollega berättade för mig att hens ena syskon är ”utesluten” pga hens sexuella läggning. Alltså syskonet får inte träffa sin familj, Guds kärlek ör viktigare.

    Är det nån J-V här som kan förklara hur man kan vara så djupt inne i religionen att man nekar att ta emot blod, man utesluter folk pga olika anledningar, inte får anmäla våldtäkter osv osv?

    Min kollega berättade STOLT (?!) att om en kvinna blir våldtagen, så är det hennes felnoch därmed har hon begått äktenskapsbrott. Alltså va?? Ähhhh..

      Det går över mitt förstånd också.

      Jag har en nära vän som varit JV. Det man måste försöka förstå är att de ofta sedan barnsben har fått höra att JV tron är 100% och det enda som gäller. Se tror fullt ut att om du lever som JV så kommer du att få uppleva paradiset i framtiden – ett evigt liv med de du älskar där ingen smärta, sorg, fattigdom m.m. existerar. Om man inte lever som JV kommer man dö och aldrig mer uppstå. Om du fullt ut trodde på detta, hade inte du ansträngt dig till max för att få uppleva något så fantastiskt?
      Uteslutningarna är hemska. Min vän är utesluten sedan några år tillbaka och hon lider enormt av att inte veta hur hennes föräldrar och syskon har det. Klart det är hemskt att homosexuella utesluts men igen, det handlar om deras tro och hur de har tolkat Bibeln. De resonerar att det eviga livet i paradiset är mer värt än att i detta liv få leva ut sin sexualitet och liknande.
      Jag känner dock inte alls igen det där sista du skriver om våldtäkter? Jag är uppvuxen mycket nära min väns familj och har aldrig hört något liknande, utan snarare att hennes föräldrar pratade om att det är mycket viktigt att anmäla brott och att följa landets lagar. De hade personer i församlingen som de visste i smyg var glada fått sina barn tillfälligt omhändertagna av soc så de fick ta emot blodtransfusion. Så förutom att man inte får göra värnplikt så förväntas man följa landets lagar.
      Jag är troende på ett helt annat sätt och skulle aldrig i livet lockas av JV. Men jag kan förstå att de är rädda för vad som händer om de inte följer det de har lärt sig är sanningen.

        Det är tyvärr så att ”äktenskapsproblem” som att frun blir misshandlad och våldtagen av sin man ska lösas framför ett äldreråd, alltså några gubbar som säger att du inte kan neka din man sex och att man inte får gå till polisen eller skiljas. Finns ett IG konto jwtoosweden om du är intresserad av att läsa mer om denna fruktansvärda sekt.

    Mitt hjärta går sönder, på riktigt, det är helt krossat och mina ögon kan inte sluta gråta. Varför undrar ni?! Jo, såg bilder någon hade delat på facebook på så kallade ”dansbjörnar” och ”björnhets”. Snälla snälla när ska allt detta förjävliga djurplågeri sluta!!!

      Jag vet!
      Och då har du inte hört talas om valarna i Ryssland som säljs till Kina

      Eller hur??? Jag tycker också det är fruktansvärt med detta dj-rplågeri på samma sätt som att alla hela tiden måste prata om rumpor och använda r-ordet. Den som gillar a-nals-x är medansvarig för att SD växer och växer. Tack för mig // Cornelia

      Det är förjävligt. Arbetar för en organisation som kämpar mot djurplågeri och vi har lyckats stoppa dansbjörnar i Pakistan och räddar dagligen djur som far illa runt om i världen. Så länge som människor engagerar sig på olika sätt kommer djuren få det bättre och vi kan sakta men säkert stoppa allt lidande.

      Det är så hemskt! Och pälsindustrin, och folk som ens kan bära päls som äckliga kändisar som Beyonce jlo och Kim k. Så nycket pengar men så obildade om vad som sker i världen. Vidrigt att nån ens kan se upp till dem.

    Det är en tragedi. Den där förbannade shamanbedragaren var den utlösande faktoren. Han är en vidrig människa och det måste ha gjort så fruktansvärt ont för Ari att se hur bedragaren lyckats manipulera Märtha och familjen, att han tillåts fira jul med kungafamiljen och Aris barn. I dag blev bedragaren bjuden med till kyrkan, det har aldrig Ari blivit efter skilsmässan. Nu kunde han se på tv hur shamanen satt i kyrkan med armen runt Aris dotter. Durek har Aris blod på sina händer.

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

    Hej! Jag ska för första gången söka till att vara konfirmandledare i sommar. Och därför behöver jag skriva lite kort om mig själv. Vad ska jag skriva för att låta intressant och vad tror ni ska ingå i texten om mig? Det står helt still i huvudet.
    Tacksam för hjälp 🙂

      Är du så intressant om det står helt still i huvudet? ?

        Haha nej vad dryg kommentaren blev, fel smiley ? Skulle vara en blink, haha. Men varför tror du att just du passar för det jobbet? Vad är det som urskiljer dig från de andra som söker samma jobb? Vad kan du bidra med och hur kan du inspirera konfirmanderna? Lycka till ?

        Haha

    Har världens bästa chef och vill köpa en present till henne (hon fyller 50), tänkte på ett armband runt 1000-lappen. Är det olämpligt?

      Aa lite kanske. Går ni ihop några känns det väl mer normalt.

        Hon har favoriserat mig en hel del (de andra tycker inte om henne lika mycket) och tror därför inte att de skulle gå med på något sånt ?

          Oj då är det nog ännu värre. Alla kommer nog se dig som rövslickare delux sorry haha?

        En chef kan på sin höjd få en blomma och en chokladask från en anställd, men INTE ett armband för 1000 kr. Det är inte professionellt eller formellt. Utifrån kommer det framstå som att ni har en nära relation till varandra som inte har med arbetet att göra, det kommer inte gynna dig i din position. Din chef kommer troligtvis tro att det är fjäsk, eller att du försöker köpa dig en god relation till chefen. Som chef hade jag trott att det fanns en baktanke med ett dyrt armband i gåva.
        Är ni flera som går ihop ger det inga signaler alls, mer än att chefen är uppskattad.

          Tack för att du öppnade mina ögon. Ska hitta ngt billigare och roligare! ?

            Det låter bra, tycker jag. Lycka till! Du verkar vara en givmild och generös person ?

    Undra vad ’=/’ kompisar gör i helgen. Tror ni hon sagt nåt?

      Men sluta.

        Men ändå.
        Undra när vi får veta.

          Antagligen aldrig, så som ni höll på häromdagen.

      Vad menas?

      Ge det 7 veckor så skriver hon igen. Får råd och styrlkramar i massor. Tar illa upp av råden. Påstår att alla sparkar på henne när hon redan ligger ned. Får en utskällning och blir igenkänd som den legendariska ”=/”. Insisterar på att det absolut inte är samma person. Får höra att hon är dryg. Skriver till Cee och ber om att få allt raderat. Allt försvinner. Repeat.

        Längtar?

    Nej fyfan vad ledsamt det är att skriva här. Det spelar ingen roll vad man skriver, det är alltid någon deppig jävel som ska komma med pekpinnar och förklara att dens sätt är det enda bra och rätta. Det är väl det enda sättet för dom att må bra. Faith in humanity lost.

    Jag är så kär i min kille och tänker så ofta när jag tittar på honom att jag vill säga ”jag älskar dig” (vi har inte sagt det ännu). Men jag vågar inte. Och det beror på att jag är så osäker på hur han känner för mig och att jag är så rädd för att inte få det svaret jag vill ha.

    Vi har träffats snart ett år och det har varit lite upp och ner i början, men nu har det varit stabilt ett tag. Men pågrund av all osäkerhet som varit runt oss så är jag så rädd att förstöra.

    Peppa mig?

      sjukt att inte våga tycker jag. vad är det för relation?

      Go for it! Tycker du ska vara ärlig med dina känslor.

      Nej var tyst och låt honom säga det först. Män ska göra allt först, annars får de luft.

    Någon som har tips på en riktigt bra romantiskt film? Gärna om omöjlig kärlek som ändå får lyckligt slut. Vill gråta en skvätt och drömma mig bort från mitt egna kärlekslösa liv.

      Stolthet och fördom med Kiera Nightley? är en romantisk film som heter duga ?

        Å ja Jane Austen är ju expert på den typen av berättelser! Inte sett versionen med Kiera. Tack för tips! Behöver verkligen lite mer romantik i livet.

    Vad var era typiska graviditetssymptom i början?

      Missfall är mitt typiska graviditetssymptom. Har hänt alla åtta gångerna.

        Beklagar❤️ Vet hur tufft det är?

        Ååh nej:( beklagar♥️♥️ ge inte upp!!

      Illamående

      Kissnödig hela tiden v.6, andfådd och illamående v. 7-8.

        Jag är med kissig hela tiden. Min mens har varit sen nu i 4 dagar och känner ingenting om att den är påväg. Men har en känsla om att jag kan vara gravid, dock har vi ej försökt så mycket denna månaden:)) va 3 v sen sist! Vågar ej ta test ? Min mens kommer alltid regelbundet o har aldrig varit 4 dagar sen, max 1-2!

      Ont i brösten var mitt första symptom, annars bara utebliven mens

      Absolut inga, inte vare sig med först eller andra barnet. Kände mig inte gravid en minut, inte någon av gångerna. Någonsin.

        Intressant!!

    Är Sanna Guidetti och Maja Nilsson lindelöf osams? Hm vad har hänt?

      Googla runt lite så får du säkert svar.

      Samma som sist du frågade. Ingenting enligt dom själva.

      Ingen bryr sig, fortfarande

    Ännu en repris av vilket öppet spår som helst. Hur många kvällar kan man diskutera graviditetssymptom och sambons ex?

      Det är det ös är till för. Ämnen som inte rör influencers. Hur svårt är det att förstå. Sluta klaga och gör valet att inte läsa istället om det nu stör dig så himla mycket vad folk vill prata om.

    God morgon! ?

    Måste bara skriva en kommentar så att ni inte råkar summona djävulen med era 666 kommentarer.

    Om någon fortfarande läser här nu:
    Har köpt en väldigt fin glittrig klänning, men den glittrar av sig så extremt mycket! Just nu är den på balkongen i hopp om att den ska fälla av sig tillräckligt där ute. Finns det något sätt att få den tt sluta glittra av sig eller iaf att minska glittret att hamna överallt?

      Testa att spraya ett tunt lager hårspray på. 🙂

        Smart, tack!

        Kommer den glittra av sig i tvättmaskinen? Har gemensam tvättstuga så det vore inte så kul om den förstör massa kläder för folk?

          Om den bara behöver fräschas upp skulle jag handtvätta den. Då ser du hur mycket den fäller av sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.