Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

594 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

        Äntligen, junior-vm i ishockey!

          Jävla snöflingefasoner! Sorgligt att vissa ändå har ett så stort behov av att klämma in sin kommentar högst upp bara för att hoppas på mer ”synlighet”. Hur mår och agerar dessa personer irl?

            Oj! Hur mår du själv?

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Jag funderar på att köpa en ny tv, är det Elgiganten eller Netonnet som gäller? Personliga åsikter vore perfekt! ☺️

      Vad är din budget? Om du ska ha en alltiallo 4K tv så skulle jag inte köpa från ett okänt märke (netonnet). Men en liten skit tv till stugan eller liknande skulle kunna funka.

        What? Netonnet säljer kända märken också? Köpet min Samsung 55 curved där, de har oftast bäst pris.

          Varför lägga dyra pengar på tv när man kan hitta en kvinna med tillräckligt stor mun att suga min srora KUK med. De flesta verkar ju ha små munnar så den får inte plats. Min favoritställning är när kvinnan ligger på rygg med huvudet nerför sängkanten och där jag.står bakom.ochbyrucler in den och pumpar. Mycket sexigt trångt och mycket harklade och andnibgsproblem och det slår alla tv apparater i världen. En tjock kul som en gurka är bättre än en tv apparat enligt mig.

          Vill ha en kvinna med stor mun annars får man skåp och bitmärken på kuken. INTE trevligt.

            Hur i helvete får du ett skåp på kuken?

              Den var ju så stor?‍♀️

                Borde vara ännu svårare att få in den under ett skåp då?

                  Vi vet ju inte på vilket sätt den är stor, den kanske har en annorlunda form och får plats under. Eller bara väldigt stark så det går att balansera ett skåp på den.?

            Ja okej då vet vi det. Men ditt svar är väldigt irrelevant i denna fråga. Det är ju en tv hon vill ha.

          Netonnet är en butik precis som Elgiganten.
          Ta reda på vilken TV du vill ha sen kollar du på typ Pricerunner var den är billigast. Eller kolla vad den kostar på Elgiganten vv Netonnet.

        Jag köpte en Andersson från Netonnet, funkar prima även såhär tre år efter! Det var det enda jag hade råd med på min studentbudget.

          Det är en Andersson-tv jag tror att jag har tittat på faktiskt. Den har fått bra recensioner. Låter inte alls dumt faktiskt, tack för hjälpen! ?

            Jag köpte en Andersson för 11 år sedan som fortfarande fungerar felfritt.

        Förlåt för en okunnig men exempelvis netonnet säljer väl alla möjliga mer eller mindre kända märken?

        Nettonet är grymast!

      jag har en kompis som köpte en tv på elgiganten för 50 000kr. hjälp liksom

        Öhhh och? Varför inte om den är stor och bra.

          För att det fortfarande är en nyhet för vissa att vi alla har olika förutsättningar och att en del därför med lätthet kan lägga 50k på en teve. De måste liksom bli lite paffa och raljera över att någon har maaaaage att lägga mer än 2 500 på en teve.

            Är väl inte så fel att bli paff över nåt man själv inte har möjlighet till att göra. Man är ju inget annat än en medelklasstjej. Men du som sitter på deg verkar tycka det är töntigt att folk med sämre förutsättningar än dig reagerar. Uppblåsta översittare.

              Haha sitter jag på deg? Har samma 28tumsteve som jag fick av min mamma när jag var student för 8 år sedan. Men jag inser att andra har råd att köpa ny teve för över dubbla min månadslön trots det. Jag inser också att vi har olika prioriteringar och jag spar hellre till annat än ny teknik. Men ja, jag tycker att det är töntigt när man ska tala om för andra vad de borde göra för sina pengar.

                Må vara så, men ditt problem med att ’folk måste raljera över att nån har maaage’. Knappast så att personen raljerade över 5k. Det var ju nollorna efter som var chockerande.

                  Ja, vissa lägger 50k på en ny teve. Det är ingen nyhet väl? Andra lägger 300 på en bil, 60 på en resa, 12 på en mobil, 40 på en väska…. för en del är det ofattbart och för andra är det knappt märkbart. Livet är orättvist.

                Jag är student men fattar ändå inte grejen med att bli paff över en tv för 50.000. Det är liksom inget konstigt.. en väska för typ 200.000 skulle jag kanske bli lite äcklad av däremot men inte så förvånad över.

                  Fast! Vi alla är olika. Och jag skrev inte den andra kommentaren.

                Så insiktsfull och avundsvärd, verkligen!

        Varför lägga dyra pengar på tv när man kan hitta en kvinna med tillräckligt stor mun att suga min srora KUK med. De flesta verkar ju ha små munnar så den får inte plats. Min favoritställning är när kvinnan ligger på rygg med huvudet nerför sängkanten och där jag står bakom och trycker in den och pumpar. Mycket sexigt trångt och mycket harklade och andningsproblem och det slår alla tv apparater i världen. En tjock kuk som en gurka är bättre än en tv apparat enligt mig.

        Vill ha en kvinna med stor mun annars får man skrap och bitmärken på kuken. INTE trevligt.

        Du borde be din kompis att skänka de 50.000 till.mig så jag kunde be min kvinna slipa ner sina tänder för att inte orsaka mig smärta. Detta i humanismens namn. Skamligt av er lägga 50.000 på tv när ni kunde vara godhjärtade och hjälpa ex min tjej och min särade kul av skrapmärken.

        Varför lägga dyra pengar på tv när man kan hitta en kvinna med tillräckligt stor mun att suga min srora KUK med. De flesta verkar ju ha små munnar så den får inte plats. Min favoritställning är när kvinnan ligger på rygg med huvudet nerför sängkanten och där jag.står bakom och trycker in den och pumpar. Mycket sexigt trångt och mycket harklade och andningsproblem och det slår alla tv apparater i världen. En tjock kuk som en gurka är bättre än en tv apparat enligt mig.

        Vill ha en kvinna med stor mun annars får man skrap och bitmärken på kuken. INTE trevligt.

        Du borde be din kompis att skänka de 50.000 till mig så jag kunde be min kvinna slipa ner sina tänder för att inte orsaka mig smärta. Detta i humanismens namn. Skamligt av er lägga 50.000 på tv när ni kunde vara godhjärtade och hjälpa ex min tjej och min ärjade kuk som smärtar pga stora tänder och små munnar.

      Elgiganten. Köper all min elektronik där, bästa personalen och gör alltid bra affärer.

        Håller med (däremot är jag ingen tekniknörd och handlar ofta på rea, både mobiler och till köket)

        Elgiganten just eftersom man får lämna tillbaka även när man testat den om man inte är nöjd

          Sen brukar de ha såna testade produkter som nån lämnat tillbaka till ett billigare pris

        Du tror inte att det beror på i vilken butik du handlar i?
        Eller tror du att all personal på just Elgiganten automatiskt är trevliga?
        I så fall har du fel, kan jag tala om.

      Avskyr Netonnet numer pga reklamen… frågor på det bläääää

        Tror alltid att det är den där reklamen för apotekskedjan *minns inte vilken*, visst avslutades den också med ”frågor på det”?

      Det, eller Mediamarkt eller elektronikaffären närmast dig.
      Kolla på pricerunner var den tv’n du vill ha är billigast.

        Nej kolla påprisjakt.se då pricerunner är betald annonsering

      Webbhallen finns ju med..

      Annars kan det ju bra att kolla upp vilken tv du vill ha tex smart tv samsung, läs på om dem så de har vad du vill ha på din tv. Sök på tv på prisjakt och ta den affären med bäst pris

      Jag har en tv från Netonnets egna märke som funkar utmärkt än så länge (2,5 år gammal). Nu tittar jag inte på något annat än vanliga kanaler och Netflix/SVTplay och är inte speciellt brydd om ljud och bild. Alltså jag vill ju såklart att det ska vara bra och det tycker jag det är men är ingen nörd på området och hade nog inte märkt skillnad med en dyrare tv!

      webhallen?

      Köpte en lg på maxi för grymt bra pris.

      Köpte en tv på rea på Elgiganten, funkat superbra! Handlar annars typ på Netonnet för jag tycker de är smidiga men handlar ju om var man får bästa dealen.

      https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5052034
      med ett konkret exempel på en tv hos netonet till ok pris (Mellandagsrea)

      1 bestäm vad du vill ha för tv
      2 kolla priset hos prisjakt
      3 kolla vad som verkligen ingår i priset
      4 köp

      Då får du billigaste priset. När det gäller andra preferenser tex elgiganten eller netonnet så är det svårt att ge några specifika råd

      Köpte från Netonnet, superbra och snabb frakt, otroligt nöjd med tvn ?

      Ägg

      Jag tycker NetOnNet har haft den bättre supporten när jag har köpt prylar och även returnerat prylar. Men även Elgiganten har varit bra när jag köpt därifrån. Däremot har ju elgiganten något som de kallar för ”Pickup point” d.v.s. du bokar TV:n på hemsidan men sen hämtar och köper den i deras kassa. Jag är lite osäker men är det inte så elgiganten försöker kringgå distansköplagen? Någon som vet kanske.

      Jag köpte en OLED-TV i julas LG OLED55C9 som bland annat fick bäst i test hos https://inspekto.se/tv/ och är sjukt nöjd. Den finns hos både elgiganten och netonnet. Tyvärr är den ju inte lika billig nu som på mellandagsrean. Vilket är mitt nästa tips. Köp din TV under Black Friday eller mellandagsrean och det gäller speciellt TV-apparater då de är nedsatta så mycket. Övriga produkter kanske inte är nedsatta lika mycket men just TV är något som du verkligen kan göra fynd på under BF och julrean.

    Tips på serie mottages gärna. Helst någon lite smått okänd eller underskattad serie. Vi har sjukt mkt tid och vill gärna påbörja en serie med min sambo.

      The wire – seriernas serie + tar lång tid

        Älskar The wire! Tyvärr redan plöjt hela.

          The Americans! Seriernas serie efter the Wire.

        Mad men och Twin Peaks.

      The fall är sjukt bra om ni inte sett den.

        Sett den, sjukt bra, en av de bästa på Netflix helt klart!

          Happy valley , brittisk kriminal serie.
          THE Witcher om du gillar fantasy

          Netflix, true crime, Don´t F**k with Cats.

            Den är helt sjuk! Galet bra, men shit vad jag tänkte och funderade och vilka sjuka människor det finns…

            Sååå bra!!

            Blev väldigt nyfiken på den!

      Top of the lake! Så välgjord, spännande och bra med vackra vyer och fantastiskt skådespel. Skippa dock säsong 2, den är totalt ovärdig! Är kräsen med serier men tycker denna är sjukt underskattad.

        Tack! Älskar Elisabeth Moss! Ska leta rätt på den serien bums. <3

        Hade också tänkt tipsa om denna! Såg för ett par månader sedan och älskade. Håller med om säsong 2 dock.
        Vill även tipsa om den danska serien Den som dräper på Viaplay. Riktigt bra om man gillar serier i stil med Bron, Follow the money etc.

        Ja vad i helvete hände med säsong 2? Orkade ta mig igenom 2 avsnitt men inte mer. Kändes som en helt annan serie…. men första var ??

      Downton Abbey är verkligen inte okänd eller underskattad, men SJUKT bra.

        Jag är 100% förälskad i den serien. Såg den när det begav sig tyvärr.

          Slår ett slag för en gammal goding, Dexter. De första 3 (?) säsongerna är svinbra sen går det tyvärr lite utför.

            Done tyvärr. Tyckte faktiskt om hela seriekrock tyckte den hade ett värdigt avslut.

      Serie You är riktigt bra? inte okänd dock.

        Ja You är bra. Eller har bara sett 3 avsnitt på säsong 2. Första säsongen var bra iallafall.

        Sett den, den är verkligen bra på att spegla hur en stalker tänker.

          Sett säsong 2 redan?

            Tydligen inte 🙂 blev så glad. Trodde jag redan hade sett hela. Såg nu att S2 kommit ut. Tack för tips!

        Mycket bra! Har nog också bara sett typ 3 avsnitt av säsong 2 och det är med hatgillande jag ser den. Ska inte spoila, men det finns ingenting som någonsin fått mig att må så illa men samtidigt inte kunnat sluta titta (även om jag många gånger måste stänga av ljudet och blunda).

          Pratar du också om You? Är det äckligt på nåt sätt eller bara obehagligt? Första säsongen var så bra tycker jag.

            Ja, menar också You.
            Är visserligen känslig för blod, men hittills finns det en scen som jag tycker är riktigt äcklig. Vet inte hur mycket du sett, men…det var en scen som fick mig att inte vilja äta upp mina prinskorvar, så det var äckligt. Tror jag, hade ljudet av och fick kika mellan fingrarna och av det jag såg kopplade jag ihop det till nåt fruktansvärt vidrigt, haha.

              Ojdå. Har inte sett nåt av säsong 2. Undrade för säsong ett var ju inget äckel alls.

                Joo det vill jag minnas att det var, haha. Men är som sagt känslig för blod.

            Jag mådde typ dåligt efter jag såg YOU och då ser jag typ på allt. ångestvibbar för det var så jävla äcklig serie. Personen som skrivit den behöver söka psykisk vård. Alltså den är FÖR vidrig. Och Penn (skådisen) kommer jag aldrig kunna se på samma sätt. Jag vet att det är en serie och han gör bara sitt jobb (för bra på sitt jobb) men jag blir typ äcklad och rädd när jag ser honom på instagram efter att ha sett YOU. De förstörde seriöst Gossip girl för mig. Så vidrig är YOU. Men jag såg ändå alla avsnitten av skiten…

              Menar du säsong två eller?

      Witcher – Netflix

      You s1 + 2 – Netflix

      Buffy vampyre slayer..

        Min kompis pratade om Witcher, min sambo är dock tveksam. Hamnar på min personliga lista iaf 🙂

          The Witcher är ett måste! Så jävla bra. Dock ska man vara medveten om att den utspelar sig i både nutid och dåtid. Dixi publicerade ett inlägg om serien och förklarade bra. Inga spoilers.

          http://dixiwonderland.com/the-witcher-2/

        Vet att ni kommer tycka jag är töntig, dum i huvudet, och allt vad det är. Men jag har en hemsk dockfobi. Jag kan inte gå in i leksaksaffären eller ens se en bild utan att bryta ihop, gråta, få panikångest attacker mm.
        Har min svärmor på besök och idag åkte hon och min sambo iväg en sväng och när de kom tillbaka efter en stund hörde jag typ ”bebis”skratt ljud. Efter en stund hörde jag de igen och då frågade jag vad fan är det? Varpå hon svarar att hon köpt en docka till hennes barnbarn i Spanien där de bor. Får panik och säger att hon ska ta in den på rummet och att hon absolut inte får ta ut den därifrån och absolut inte ta ut den ur påsen och jag vill inte se den. Hon skrattade åt mig och la in den i rummet. Nu är kl 1. Alla har sen länge somnat. Jag kan omöjligt somna när jag vet att det finns en docka i rummet intill. Har panik. Ja ni kan tycka att det är jag är töntig eller vad som men fyfan kan inte sova. Vill väcka dem och tvinga de gå lämna den i bilen. ? Vore det elakt?, ???
        Hatar min sambo. Han vet hur rädd jag är. Helt oduglig..

          Nog borde du göra något åt den fobin? Uppenbarligen har du inga egna barn men har du inte ens barn i din närhet?
          Så här kan du ju inte ha det resten av livet. Ta hjälp.
          Och du, byt ut den empatilösa killen du har.

      The Oz – fantastisk serie förutom en bit av säsong 5 som är lite märklig.

      Lie to me är en helt fantastisk serie.

      Ingenting slår Lost, så den måste ni titta på. Den är ju dock inte okänd.

      Serien Jack Ryan är bra.
      Även:
      Servant – skriven av samma person som skrev sjätte sinnet, unbreakable, glass, split osv.
      Mr. Robot
      Supernatural
      The grand tour
      Watchmen
      American gods
      See
      The marvelous mrs maisel
      Dexter
      How to get away with murder
      Prison Break
      House
      Fringe
      Westworld
      Heroes
      Homeland

        Jack Ryan är grym! Dock bara sett s1 när jag bodde i USA… var kan man se den i Sverige?

          Samma ställe som i USA troligtvis. Prime video finns i Sverige också 😉

            Ah, visste inte ens det. Tack!

      Exit, norsk serie. Finns på Svtplay

      Rome, the Borgias och Legend of the seeker.

      Samtliga bra, Rome är väldigt välgjord. Håller på att kolla igenom The Borgias med min sambo?

        Åh, en i min smak. Sett borgias och rome. Ska kolla upp legend ofta the seeker på en gång. <3

          Legend of the seeker är inte särskilt lik de andra, däremot är det fantasy och äventyr. Den är rätt bra ändå 🙂

        Till alla som gillar Rome tipsar jag om Jag, Claudius om kejsar Claudius. Mamma har den på dvd, väldigt bra fast den är urgammal.

          Fantastisk serie. I, Claudius.

      – Atypical
      – Falsk identitet
      – La casa de papel
      – Shooter
      – Designated survivor

      Har typ jättemånga tips men väljer ut de kanske lite mer okända:
      Wentworth
      Euphoria
      Exit
      You (kanske inte så okänd heh)
      The sinner
      Marianne
      ..och sist och inte så okänd men ett självklart tips: La casa de papel

        +1 på Euphoria! Herrgudars så bra men så obehaglig!

        Lägger till marcella

          Marcella ?. Så bra!

        oh, glömde ju såklart Chuck!!

      The night of

      Succession!!

      Atypical! Fantastisk!

      Top of the lake.

      Då rekkkmenderar jag Vår tid är nu. Svensk serie på Svtplay. Jag gillar den, men så gillar jag serier som utspelar sig i en annan tid. Någon annan som kollar på den?
      En annan serie jag och min dåvarande gillade var The Paradise på Netflix. Lite mesig för många säkert men jag tyckte den var trevlig i brist på Dowton Abby typ. Hade önskat en till säsong bara.

        Ja, jag har sett samtliga avsnitt av Vår tid är nu. En av de bästa jag har sett någonsin. Älskar den!

      The missing är en jättebra deckare! Finns 3 säsonger på cmore.

      The OA på Netflix. Mindf*ck gånger tusen, men riktigt bra för att vara så pass okänd!

        Jag mår illa av den!!

      Arsenal military academy! Den är så bra!

      A confession

      6 avsnitt, en sann historia, fängslande. Se.

      The Leftovers. Extremt bra och så underskattad.

      Six Feet Under. <3

      – Designated Survivor
      – Shooter
      – Seal Team
      – Madam Secretary (om man kan se den i Sverige någonstans?)
      – Once Upon a time
      – How to get away with Murder
      – Schitts Creek (!) Dock samna förbehåll som med Madam Secretary
      – Blacklist
      – Bloodline
      – Jailbirds
      – Bodyguard (om du inte redan sett den)
      – Luther

        + 1 på schitt’s creek! Vart streamas den i Sverige? ?

      Berätta gärna vilken serie ni väljer att se 🙂

        Ett MÅSTE är ”Sharp Objects” av Gillian Gone Girl Flynn. Finns på HBO!

          Den är så jäkla bra!

          WHAT?! Finns det att se??? Jag har bara läst. Så jävla bra!

        Vi börjar med casa del papel. Sparar dock alla tips på en lista på imdb 🙂

          La casa de papel är såå bra! Spännande minst sagt!

      Atypical!

      Atypical
      Sex education.
      Båda på Netflix. S2 av sex education kommer snaaaaart??

        Båda är skit. Se ej.

        Föll aldrig för sex education, men har sparat atypical

        Sex educstion var bland det värsta dravel jag NÅGONSIN sett. Människan som skrev den borde inte få vara manusförfattare

      Doctor Who
      The Witcher
      The good place

      Massa bra tips redan men slänger in tre till;
      Jericho. Vet dock inte om den finns på Netflix längre. Har några år på nacken ny men tyckte den var så bra.
      Under the dome var också rätt bra på något sånär liknande tema (dock inte sett hela)

      Plus att ingen (vad jag sett) nämnt VÄRLDENS bästa serie The West Wing är faktiskt upprörande!

        Ingen som nämnt The killing med Kinnaman?! Vill se om.. Såg precis klart The capture på cmore, sevärd!!

          The capture är bra men mycket kort. Bara 8 avsnitt man slukar den på en helg typ haha

      Unge kommissarie morse. Är helt hooked. Så spännande och välskrivet. Älskar blandningen av bra innehåll och det personliga. SVT play. Se ett avsnitt ge det en chans

      mina favoritserier är väl knappast så okända men här är en liten top 5:
      true detective (första säsongen)
      girls
      twin peaks
      aquarius
      high maintenance

        Åh Twin Peaks! En av de allra bästa.

      THE BLACKLIST. Livets serie. James spader briljerar i precis varenda avsnitt

      Misfits och Norsemen är två fantastiska serier, om man gillar brittisk humor 🙂

    Grannens katter använder min trädgård och rabatt som toalett. Fyller flera bajspåsar i veckan som jag går och plockar. Skulle inte bry mig nämnvärt om det inte var för att den rotar upp alla mina vårlökar och att min dotter på 1 år ska leka i trädgården i vår. Hur får jag katten att ge fan i min trädgård?

      Galler? Det har jag lagt upp runt mina pallkragar. Fungerar grymt bra.

      Sök upp medel som håller katterna borta? Här hoppar grannkatten in i vårt hus om vi har fönstrena öppna på vår sommar och höst, hoppade även in i vår bil som hade fönstret nervevat, så jag hann åka i typ 100 meter innan jag fick åka tillbaka o kasta ut katten igen..

        Min mamma Sjasade iväg grannens katt från sin balkong med en sprayflaska med vatten. Tog typ 3 ggr så slutade katten komma över.

      https://skadedjurshopen.se/udendors-ultralyd-skraemmer-fugle-katte-hunde-hare-vildsvin.html

      Liknande den här funkar jättebra. Kom ihåg att INTE rikta den mot kattens revir, alltså kattens hem, inte schysst att jaga bort katten så den försvinner. Så kolla noga upp radie på den, vi kan rama in en liten del av tomten där vi ej vill ha katterna utan att påverka resten av tomten.

        Har två, funkade inte över huvud taget hos oss

        HATAR såna. Sätts ofta upp av folk som hör illa och inte förstår att nästan alla under 30 år hör pipet.

        Fungerade skitbra när vi bodde i radhus (har köpt villa nu och har inte sett en enda katt här!). Satte den i hörnet på uteplatsen bakom loungesoffan och riktade den ut från vårt hus. 100% kattfritt på tomten resten av sommaren. Gällande ljudet någon anmärkte på i kommentarerna så störde det inte oss. Vi är visserligen 30 och 33 år gamla haha!

        Funderat på den då en grinig gubbe tenderar att gå in en bit på vår tomt med sin hund om morgonen. Jag vill inte att hunden sniffar på vår trädgård med sin fule ägare.

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

          Man säger inte åt någon att gå och dö. Helt uppenbart att hen inte var seriös dessutom.

            Nja grannen har hund i sin trädgård (inhägnad) så det är inte aktuellt.

              Vi har hund och ställde bara in på kattfrekvensen så låg vovven i möblerna nedanför och myste.

        Lika bra att ta bort denna också. Lär bli fler påhopp från folk som tror man är seriös.

      Här finns alltid på lokala trädgårshandeln en liten grön planta som kallas Kattskräck. Luktar tydligen illa för katten, väldigt diskret i landet är den också. Funkar prima ??

        Super! Ska kolla det, tack!

      Illerbajs ska funka riktigt bra. Vet tyvärr inte hur man får tag på det. 😛

      Katter gillar inte citrusfrukter. Värt att testa med apelsinskal, kanske?

    Hej.
    Jag undrar om någon här har grym dödsångest? Hur har ni bearbetat det och kan ni hantera det? Känner mig ständigt rädd att dö ifrån mina barn och rädd för olika sjukdomar. Liksom vad är livet när vi ändå skall dö…

      Jag har haft det i samband med en skada. Jag är vän med tanken på döden och njuter av livet istället, spela roll liksom, vi kommer alla att dö. 🙂

      Satt o tänkte på om jag skulle skriva detta i förra öppet spår, känner igen mig! Jag har en 1åring och en 2åring och dödsångesten började när 2åringen föddes och har bara blivit starkare, aldrig varit rädd för döden eller ens tänkt på döden innan. Men nu när jag har 2 små barn och absolut inte kan dö så har jag börjat få dödsångest. Blir även lite hypokondrisk emellan åt och tror jag kanske har cancer eller nått. Har inga råd.. Lev hälsosamt typ. ❤️

        Så kommer bussen och tar dig istället. *splash*
        Med det sagt, man vet aldrig när och hur man kommer att dö. Bara onödigt att tänka på..

          Haha jadu dom tankarna har också funnit, klart jag vet att det är onödiga tankar men kan ju endå inte styra över det.

        Anonym 20:14, det kunde seriöst varit jag som hade skrivit vad du skrev. Känner exakt samma, har en 2åring och en 8 mnds och katastroftänker hela tiden. Sjukt jobbigt!!

      Kanske är ett alternativ att prata med någon om det (kurator) och få verktyg och lära dig att hantera det?

      Tyvärr har jag det och försöker bearbeta det hos alla mina olika vårdkontakter.
      Har jag/vi överlevt hittills så ska vi nog klara hela livet! *sagt med ett snett leende*

      Har också varit orolig, men för annat. Men fick tipset att skriva ned och lägga i en låda och sedan tillåta sig vara orolig i en kvart om dagen typ. Att ta något steg till att begränsa det, även om det är svårt.

    Tips på bloggar att läsa? Känner att den här bloggen inte riktigt fyller mitt behov längre, för mycket negativt. Vill läsa som tidsfördriv, kanske få lite inspiration och jag gillar allt möjligt. Har ni någon favorit ni följer?

      Underbaraclara så mysig blogg

      Nio till fem – Sandra Bejer. Har nyligen hittat dit. Hennes senaste inlägg är så välskrivet och hjärtslitande.
      Orkar inte ländgre med underbara Clara eller någon av de andra större bloggar.

        Håller med om att inte orka med Underbara Clara längre. Så präktig och en dålig människosyn utan att inse det själv. Men det är ju typiskt kristna att trycka ner andra på ett subtilit sätt.

        Sandra Beijers blogg däremot håller fortfarande hög kvalité

          Det där var ganska fördomsfullt, dessutom passade du själv på att trycka till en grupp människor, vilken av dina idenritetsgrupper är det typiskt för? Kvinnor? Ateister? Muslimer?
          Genom sig själv känner man andra, eller?

        Beijer – nej usch, så falsk människa

      Spiderchick.nu

      Sofia Wood!

      Vanja Wikström

      Jag gillar Knivlisa och Spiderchick!

    Någon mer här som börjar högskolan väst i januari? 😀

      Nej men hoppas du får en bra upplevelse där. Jag har pluggat där men tyckte skolan var riktigt dålig.

        Varför tyckte du den var dålig?

          Hade inga bra lärare. Hade bestämt mig för att hoppa av och sa det till en lärare. Hennes svar ”å vad ska du göra istället??” Jag ”ja jag tänkte jobba” hon ”nja, klarar du det?”
          Jag är en ordentlig person och hade inte gett henne några anledningar till att tvivla på mig. Så dåligt bemötande bara. (Ingenjörsprogram)

          Och sen hade jag ingen bra känsla överlag bara, men jag är från stan och vet många som pluggar och har pluggat där, alla är inte missnöjda så förhoppningsvis blir det bra för dig?

      Nej, men jag har gått igenom en utbildning där och jag var nöjd överlag. Jag önskar dig en rolig och lärorik studietid!

    Vad vet ni om mormoner i Sverige?

      Lagar goda bullar.

      Att dom är gråa och skrynkliga och gillar att sticka långa halsdukar.

      Gör god saft. ?

        Nej, dom gör ju allt för svag saft.

      Är inte mormorner dem som accepterar mång gifte

        Nej, jag har bara en

          Har du bara en mormon? Ska du inte skaffa åtminstone två då, så de kan ha sällskap av varandra?

            Mormoner är flockdjur som trivs bäst ihop med minst en annan mormon. Att ha sin mormon ensam är inget annat än plågeri.

        Nej, de är inte polygama.

        De*
        Månggifte*

        Att det ska vara så svårt?! Blöder i mina ögon.

          Såg nu även att du stavat fel på mormoner… Inte mormorner ??

          Stay in school kids.

            Jag minns en biologibok vi hade i gymnasiet. Där stod det om hormoner. Så var det något uppslag med en sammanfattning eller nå. Där stod det ”steoridmormoner” istället för steoridmormoner. Tänk att jag fortfarande kommer att tänka på det när jag hör folk prata om mormoner ?

            På tal om att skriva fel alltså..

              Du skriver ju exakt samma ord två gånger. Steoridmormoner?

                Och alla fattade att det var autocorrect som spökade och det var steoridhormoner personen menade.

                Plättar for the win!

            Allt du gör i detta kommentarsfältet är att rätta folk och säga stay in School kids, du kanske stannade i skolan men verkar inte så glad ändå? Har du någonsin tänkt på att folk kan ha svårigheter att skriva, typ dyslexi eller liknande? Du förstår väl vad som står? Vad är problemet ? =)

      Lika mycket som mormoner i övrigt. Religionen är snart 200 år gammal. De ser sig som kristna men alla övriga kristna samfund vill inte ha med dem att göra och tycker inte att de kan kalla sig för det. De tror på tre gudar i en gudendom (har aldrig fattat vad det innebär dock) och de tror att Lucifer var Jesus lillebror där de om platsen som mänsklighetens frälsare, vilket Jesus vann.

        Pratas mycket illa om mormoner där jag bor, tycker dock att de verkar göra bra saker egentligen? Överallt de kommer så startar de bra och pålitliga affärsrörelser, hamnar sällan i klister eller skapar turbulens i samhället. Det var även mormoner som helt gratis fotograferade svenska kyrkböcker och lade upp på nätet så folk kan släktforska i hemmet. Det finns säkert en baksida också, men på det stora hela, vad gör dom för ont i samhället?

          Varför frågar du mig? Jag har ingen koll alls, det enda jag vet om dem är det jag nämnde.
          Hur vet man vem som är mormon? Bär de symboler på kläderna likt judarna på 20-talet?
          De är väl som människor är i allmänhet tänker jag och människor gör rätt mycket ont över lag i samhället skulle jag vilja påstå.

          Warren Jeffs och andra gubbar som han ställde till med ordentligt mycket ont i samhället.
          https://en.wikipedia.org/wiki/Warren_Jeffs

      Om man bor på torpa i Jönköping så vill de gärna öva sin svenska på en 😉

        Flytta till Råslätt så slipper du svenskan. ?

          ?

          Fy vad fördomsfullt. Bor ganska många svenskar på Råslätt också vet du.

        Jaså, har de kommunikationsproblem? Aldrig upplevt detta när jag är i Råslätt…

    Jag har fått åderbrock på mina ben. Jäkligt tydliga sådana. Är det någon mer som har det? Finns något man kan göra?? Jag är 26 men mina ben börjar likna min mormors

      Nej, bara du.

        Du är ett sånt as

      Jag har! Är fruktansvärt. Är 29.

      Du kan gå till en privat klinik och ta bort dem. Jag har gjort det på ett ben och det kostade drygt 15.000 och utfördes med virknålsteknik. Nu har jag bara pyttesmå märken från själva operationen samt några ytliga brustna blodkärl som spår där bråcken satt. Var ett par år sedan jag tog bort mina och de har inte kommit tillbaka. Tips är att göra det på vintern eftersom man får stora blåmärken i veckor efteråt och det vill man gärna slippa på sommaren. Enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare.

      Jag har, är 27. Inget jag bryr mig om. Varken bu eller bä.

      Jag med! Har dessutom ont av dem??? Superjobbigt.

      Kan bara tipsa om hur du kan förhindra flera. Du behöver öka cirkulationen från benen. Om du har ett stillasittande jobb. Försök stå upp och röra dig. Samt kompressionsstrumpor

    Ja, det finns en injektion man kan få ytligt på benet, super lätt att bli av med. Kolla med proffs, typ Akademikliniken eller liknande. Min vän blev av med en stor i ena benet som besvärade henne.

    Jag ska pröva Botox mot rosacea om några veckor. Någon här som har erfarenhet av detta?

      Låter som humbug.

        Ja, det låter väldigt märkligt?

        Tydligen finns det studier på att det fungerar rätt bra. Har redan konsulterat med kliniken, men skulle gärna höra från någon som genomgått det.

          Jag gör Botox av andra anledningar. Men har märkt att min hy inte alls är lika reaktiv och får en jämnare färg efter Botox

            Tack för ditt svar!

      Laser och IPL finns men botox vete fasen. Vart ska du gå?

        Jag ska även lasra på några små ytliga kärl vid ett senare tillfälle. Min dermatolog ska injicera Botox precis vid rosigheten på kinderna. Har inte så svår rosacea mest lätt kronisk rodnad. Några studier i USA visade på goda resultat. Men jag undrar om effekten är omedelbar? Långvarighet?

      Ät bättre istället och läs på om parasiter och sur kropp;)

        Jag äter bra och använder soolantra som dödar kvalstren på hyn. Säkert därför min rosacea är mild. Men rosacea är en komplicerad hudåkomma. Nu var det Botoxanvändare jag var nyfiken att höra om. 🙂

          Kan du skriva om resultatet sen? Mycket nyfiken då jag också har en mildare variant av rosacea

            Jo det kan jag absolut göra! Återkommer på öppet spår om några veckor.

    Anser ni att julen är slut nu?
    Tidigare år var jag den som tyckte att julen i princip var över när julklapparna var utdelade. Jag hivade ut allt pynt till nyår och ville helst ha upp vårgardiner samt köpa hem tulpaner första veckan i januari.
    I år har jag inte alls samma känsla. Vill fortätta omge mig med allt vad julen innebär och beställde t.o.m. hem en ny skinka (för 25kr!) från mat.se idag. Är inte alls redo för att kasta ut julen ännu!

      Ja för i helvete, julen är över!!!!!

        Vad hände med tjugondag knut???

      Någon vecka eller två in i januari kan man absolut ha jul tycker jag!

      Ja jag tycker julen är slut när julafton är slut tyvärr. Älskar ändå december, typ en hel månad full med förberedelser och nedräkning och sen tar allt slut på en dag. Lite tråkigt faktiskt.

        Är varken religiös eller anser mig själv vara konservativ men hallå julen slutar inte förrän tjugondag knut!! Och den börjar faktiskt på julafton. Innan dess är det advent (som också är supermysigt) och lucia. Njut av julen och hetsa inte! Är sjukt att julen har krupit tillbaka ända till oktober och att folk därmed tröttnar/tror julen är slut nu liksom. Den har ju knappt börjat. Synd att medvetenheten om högtiderna försvinner (sen får folk givetvis göra som de vill).

          Vet att det är så. Själv sätter jag upp ljusstakar och julgardiner till första advent och julpynt till Lucia. Så har familjen alltid gjort och granen har alltid stått framme till tjugondag knut, jag är helt med på detta och tillhör även en familj som firar trettondagsafton med finmiddag (Vi är inte heller religiösa, men vi firar ändå när det är en afton liksom).

          Men jag har alltid känt att julen är slut när julafton är slut. Det är inte det att jag tröttnar på julen, utan att det helt enkelt bara är över. Innan jul har jag mina traditioner och rutiner med när jag bakar, pyntar, köper julklappar, slår in julklappar etc. Från första advent är det t.o.m bara julmusik som spelas här hemma. Men efter julafton tar det slut. Har ingenting att förbereda för längre liksom, så det är därför.

      Jag satte upp två små julpynt i början av december och tog ner det igår.

      För mig är julen över vid nyår. Men tar inte bort granen och pyntet förrän 13e jan.

    Ytlig fråga:
    Hur får man fuktiga ben? Mina ser trötta, uttorkade och saknar glans. Epilerar så jag har inge stubb men de ser ändå så tråkiga ut.
    Vill ha lena återfuktade ben med lite späbst och glans. Någon riktigt bra återfuktande kräm? Fenuril? Ska passa på att ta hand om kroppen inför sommaren hade jag tänkt.

      Kroppsolja

        Återfuktas de eller blir de mer glabsiga och fina utan att något sker på djuoet? Tips på billigt och bra märke? 🙂

        Tips på någon som går in i huden snabbt? Jag köpte apolivas men fick gå runt utan byxor och inte sitta i tygsoffan i evigheter då den aldrig drog in.

          Nuxes olja! Den är dryg <3

      Vitamin E i krämform använder jag med fint resultat.

      Alltså I SWEAR BY Cerave SA Cream. Bästa jag testat mot torr hud, på ben, armar, överallt. Får verkligen återfuktad och smidig hud av den. Fort går det också. Smörj efter dusch och sen kombinerar du med kroppsolja när du vill ha lite extra härligt glow. <3

        Tack, exakt vad jag är ute efter.

      Torrborstning och olja.

        Är så lat så jag anser att epilering = torrborstning lol! Ska dock prova, måste sluta va en sån torrboll.

          Torrborstningen är kanske mer för blodcirkulation skulle jag säga, vilket stimulerar huden och gör den lysande och smidig.

      Jag använder nivea, men en-två gånger i veckan kör jag en ”kur” med Css vårdande handkräm på benen, den återfuktar galet bra.

      https://www.apotea.se/ccs-vardande-handcreme-200-ml?gclid=CjwKCAiA9JbwBRAAEiwAnWa4Q4wn_DdzwRNEqzbBFQMDYUriXJrDet5PBUAwvdq-7EDje69jw0O-kxoC0uQQAvD_BwE

      Enligt min apotekare : 1, byt ut duschcreme mot duscholja, 2, köp det karbamidkräm och smörj in varje dag, 3, köp en glansolja som inte sugs upp av huden direkt när du väl ska gå barbent. Jag är sjukt torr, upplever mycket mindre torrhet med tips 1 och 2, hittills inte kört 3.

        Tackar tackar! Ser fram emot glansiga ben.

      Torrborstning. Peeling och duscholja. Smörj in dig medan huden fortfarande är lite lätt fuktig. Kroppsolja med lite skimmereffekt alternativt BUS (torkar dock ut huden något).
      ?

      Inget har funkat på mig förrens jag provade the bodyshops aloevera krön. Älskar den, hade innan små sprickor som aldrig försvann men nu ser dom som ”nya” ut ?
      Använder även ansiktskrämen

      Biotherms vita lotion, bästa jag haft!

    Vilja skönhetsverktyg anväbder du regelbundet och hur känner du av effekten?
    Jag anväbder dermaroller varannan vecka och Foreo luna dagligen.

    Finns det något mer kul verktyg som verkligen funkar? Älskar känslan av ren och fräsch hy 🙂

      Hur ont gör dermaroller?

        Jag använder 0.5 mm över hela ansiktet. När man väl rollar så är smärtan inte alls jobbig, knappt någon smärta alls.
        Sen har jag på ett c-vitamin serum och då kan det sticka till. Men efter någon timme så kan det börja kännas lite ömt och stickigt i några timmar.

        Så det gör aldrig ont men känns liiiite obehagligt efter någon timme. Helt klart värt det dock!

          Jag vill så gärna testa. Men blev varnad av en hudterapeut att man inte ska leka med sin hudbarriär, men de som använder roller är ju så sjukt fina i huden. Ska absolut testa

      Älskar dermaroller! Använt i 2 månader nu och för mig har den gjort stor skillnad.

    Någon som vet om Norrtäljes Katthem har lagt ner?

      https://www.facebook.com/norrtaljekatthem/
      De gjorde en uppdatering på facebook för bokstavligen mindre än en timme sedan.

      Vad får dig att tro att de lagt ner?

    Har ni några recept på goda maträtter och desserter ni skulle vilja dela med er av?

      Mousse brukar vara väldigt gott och går att göra på många sätt. Tobleronemousse är en favorit, annars är jag väldigt stolt över den chokladmousse med ananasgelé ovanpå som jag gjorde en gång.

        [Borttagen kommentar]

          ?

          Alltså, Anonym 21:06…

          Alltså folk här inne…hur är det ens något att dumförklara något för.

      Frozen cheesecake. Godast jag vet. Smula digestivekex i en
      Avtagbar form. Typ 1 cm botten. Blanda 3 äggulor med 3 dl socker i en bunke. Vispa pösigt. Vispa dom resterande 3 äggvitorna till ett hårt skum i en annan bunke. I en tredje bunke vispar du 3dl vispgrädde. Sen blandar du ihop allt i en bunke och tillsätter 200gr Philadelphia (naturell, viktigt!). Häll över digestiveni formen. In i frysen minst 6 timmar. Thank me later

        Gjorde en liknande idag! Men hade i krossad dajm också. GOTT

    Var dålig länge och insjuknade helt i vad som visade sig vara utmattningssyndrom för tre år sedan. Har kämpat på sedan dess, gått framåt och haft bakslag, men nu har det blivit mycket sämre igen. På gränsen till återfall. Trots att jag ändrat hela mitt liv. Någon som känner igen sig? Hur har ni hanterat det?

      Nej, säg inte så 🙁 Inne på år 2, fortfarande sjukskriven och hoppas det vänder snart.. Jag har svårt att lära känna vad jag klarar av :/ Gör alltid för mycket på mina bra dagar..

        Men neej 🙁 på bra dagar ska du göra hälften av det du tänkt göra. Du måste sprida ut och spara på din energi. Tänk att du som max orkar 75%

          Jag vet. Har bara svårt att få till det. Blir alltid (exempel) diska, damma, dammsuga fast jag borde slutat efter disken typ.

            Du MÅSTE dra ner på takten. Annars är risken att ditt mående inte förbättras. Säger det i all välmening. Gör bara det som måste göras. Vem bryr sig om damm här och där? Tvätta mer sällan, återanvänd en mugg flera ggr. Menar inte att du ska förvandlas till en slusk utan ta inte ut dig för fem öre. Du fixar det!

        Alltså… kom igen. Hur många år tänker ni ”vila”?

          Lina. Skriv inte så där, snälla du. Om du tänker det är upp till dig, men…

          Frågar du mig som trådstartare?

            Sjukt frustrerande att få en sån kommentar från någon som helt uppenbart inte har en aning om vad detta handlar om. Jag gick motvilligt med på att vara sjukskriven 1,5 månad få för tre år sen och har jobbat sedan dess. All rehab har skett på min ”fritid”. Hamnat på akuten osv men alltid skött mitt jobb. Hoppas det är okej med dig, Lina.

              Äh, jag förstår lina. Är själv i konstanta depressionsåterfall sen 16år,är nu 28. Mår skit ofta, men en del av min räddning är just det. Inställningen ’gör det bara’. Allt har blivit bättre sen jag typ lyckades inse det och ta dom stegen med egen vilja. Att inte be andra om hjälp utan hjälpa mig själv.

                Bättre att göra någonting än att fastna i att vara passiv i många år…

                  Om man ser passivitet som ett fullt möjligt alternativ så blir man inte utmattad.

                    Det är ju efter utmaningen man lätt kan fastna i ursäktande mönster, och det är väl det jag pratar om, att ta sig ur det.

      Jag vill svara ngt superbra och peppande men det finns inget mirakelsvar från mig tyvärr. Går du i terapi? Har du förändrat ditt liv mao tagit bort det som inte gjorde dig väl? Hur ser din kost ut? Privata relationer? Trivs du på jobbet?

        Började i terapi redan innan ”diagnosen” eftersom jag fattade att nåt var fel men inte vad. Jag har förändrat mitt liv helt, rensat bort den hårda träning jag älskade men kroppen inte pallade, gått ner från åtta- till sextimmarsdagar, bantat det sociala osv osv. Kosten är inte som jag önskar eftersom jag är inte har nån aptit. Det mesta smakar halm. Relationerna har jag rensat upp i. Min man älskar jag, men det är ju han som får ta det mesta av mitt dåliga mående. Vår dotter är snäll och trygg. Jag jobbar med det jag vill, men ibland är det sjukt stressande. Blev nyligen utsatt för en mycket märklig grej där en vikarie anklagade mig för ett beteende (i en viss situation) som jag absolut inte kände igen (och är sjukt självkritisk som många andra i min situation). Hen skickade ett mail med knepiga beskyllningar och vägrade sedan komma tillbaka för att reda ut det hon påstått hänt. Det tog väldigt hårt! Men det var ju en isolerad händelse. Sover bra på nätterna, till skillnad från förut, men blir ändå aldrig pigg. Blir så ledsen! Jag har allt men orkar inte leva livet. ?

          Jag hejar på dig! Du är på rätt väg. Ibland stöter man på puckon i livet som den personen du skrev om men det ingår i livet. Man får ta lärdom av det. Du är på rätt väg. Ha tålamod. Ett tips är meditation, om du redan inte utövar det? Håller tummarna för dig!

      Jag var sjukskriven 2015-16 pga utmattningssymtom. Bara på 50% för jag var för tjurig för att vara heltidssjulskriven (mitt jobb utgjorde mkt av min identitet och det var samtidigt ursprungsproblemet). Det gjorde nog att det tog sådan lång tid att återhämta sig. Jag hade en mycket bra företagsläkare, skar ner på allt och verkligen tog hand om mig själv. Var bra på att kommunicera till min omgivning när och varför jag inte orkade med ditt och datt för att inte mitt dåliga samvete skulle bli värre. Sedan, steg för steg, blev det bättre. Även jobbat mycket med det som låg till grund för mina problem med hjälp av terapi (rekommenderas!) vilket gjort att jag minskat risken för att trilla dit igen. Allas resor är olika, och det går upp och mer för alla. Nu är du i en svacka men det är temporärt. Se över varför du dippat nu och ta dig ur det <3

        Såååå bra skrivet Bea!! Summerar allt!

        ” Nu är du i en svacka men det är temporärt. Se över varför du dippat nu och ta dig ur det <3”

        Min resa liknar din, med skillnaden att jag inte är så öppen av mig. Kanske är det det jag behöver bli. ?

        Min resa liknar din, förutom att jag inte alls är öppen med mitt mående. Det kanske är det jag behöver bli.

          Det handlar inte nödvändigtvis om utelämnande saker/kommunikation utan det får man känna efter och anpassa beroende på situation och relation. & när jag fick frågor om att göra saker sa jag inte ja direkt heller utan bad om att få återkomma, annars var risken för stor att jag tog på mig för mycket av ren autopilot.

          Du har ju säkert redan kollat upp det men annars också utesluta depression så du får rätt behandling för det.

          Jag trodde aldrig jag skulle bli återställd men det är jag. Enda skillnaden är att jag är rätt jävla mycket klokare på köpet.

          Du verkar väldigt medveten och det är en mycket bra utgångspunkt.

      Jennie. Hoppas du får må bra snart!

      De andra har svarat så bra, men jag kan tillägga en sak.

      Det kan vara något eller någon som stjäl din energi på ett sätt du inte har tänkt på, men som det skulle göra stor skillnad om du skapade en förändring kring.

      Fundera ut om någon inte är så varsam mot dig i sina kommentarer om dig, till dig.

      Eller om du gör något som faktiskt stressar dig, som du inte har tänkt på.

        Tack. Klurar vidare.

          Jag såg nu att du, Jennie skrev kl. 22:19 efter att jag skrev detta ovanför att du hade blivit utsatt för det du kallade för en ”isolerad händelse”.

          Just sådant som var så oförutsägbart och som du inte fick reda ut för henne, kan ta mycket på dig som redan är självkritisk (som personer som är utmattade är, som du själv så klokt beskrev)

          Så mitt tips är att prata av dig om sådant. Det kan hjälpa en bit. <3

    Hur får man egentligen sitt hår glansigt, eller är det ens möjligt om man inte har det naturligt? Mitt hår är allt annat än glansigt och hårstråna känns som ojämna, krusiga liksom. Hopplöst!

      Om man har vågigt eller lockigt hår är det omöjligt att få glansigt hår utan styling med verktyg och diverse produkter som håroljor m.m.

        Nej. Mitt lockiga hår är glansigt. Jag gör ingenting med mitt hår mer än oljeinpackningar, shampoo och balsam.

          Jamen då har du ju olja i. Riktigt lockigt hår är torrare och kräver mer proteiner och oljor för att skina likadant som rakare hår.

          Oljeinpackningar ingår i ”styling och diverse produkter”. Det är oljan som glänser, inte ditt hår. Hade du inte gjort oljeinpackningen hade du aldrig haft glasigt hår.
          Såhär är det, raka hårstrån är väldigt runda, och det tillsammans med att det är rakt gör att ljuset kan reflekteras på ett sätt som gör att det ser väldigt glansigt ut.
          Lockiga hårstrån är alltid ovala, liksom platta. Ju lockigare hår man har desto plattare är hårstråt. Och det tillsammans med lockarna gör att ljuset inte kan reflekteras likadant och håret ser mindre glansigt ut.

          Det i samband med att lockigt hår tenderar att behöva mycket, mycket mer fukt och olja för att inte bli torrt och frissigt.

      färgat det för mycket?

        Färgat det en gång i mitt liv, och det var för 12 år sen. Har spikrakt hår…

      När jag började använda Kevin Murphys Hydrate me (tror jag den heter, lila serie) blev mitt hår så sjukt bra! Hade den gula innan, som ska göra håret lent, om jag minns rätt, men den funkade inte alls på mig.

      Ett billigare alternativ som också fungerade på mig var Marc Anthonys rosa serie, men inget slår Kevin Murphy so far. Nu är håret lika mjukt som efter ett besök hos frisören?

      Sluta med sulfater, testa briogeo shampo och balsam. Använd alltid värmeskydd följt av serum (rekommenderar kerastase resistance, det tvådelade med skydd på en sida och serum på det andra, kan dock bli tungt för håret och då är nectar thermique eller vanliga resistance super bra, sedan en pump lanza healing oil serum). Tvätta inte håret ofta, om du måste använda oljeinpackning använd bara babassu olja då olivolja och liknande inte kan penetrera hårstrået utan lägger sig som en hinna som i slutändan bara torkar ut håret. Använd en bra hair mask och olaplex. Shise spray osis schwarzkopf.

        Älskar Kerastase men Briogeo irriterar min skalp, beror nog på essentiella oljorna de använder?

    Nån som sett Biancas senaste vlogg där hon och Philippe står på gatan och väntar på en kompis som kommer gåendes viftandes med en påse ladd?

      Yep! Är dock inte speciellt förvånad. Det borde inte du heller vara

      Fast det är ju ändå rätt sjukt? Att hon även textar honom med ”kommer detta upp på…?”. Varför i helvete ha med det i vloggen?

        Såg det och reagerade, men det är väl förmodligen något annat? tror inte hon är så dum att hon lägger ut en video när en vän har knark i handen

          tror det är ett kvitto faktiskt.

          Ser ut som en parkeringslapp nu när jag kollar efter… lätt att vara efterklok men är väldigt illa att starta sådana här rykten (och jag hoppade på!)

      Så dom är ihop igen?

        Yes.. For now..

      Fast det är väl en parkeringslapp?

      Men lägg av de har ju precis parkerat bilen och han kommer gåendes med en parkeringslapp

    Vilken av Kanarie öarna är bäst att besöka i januari?Gärna tips på hotell(vi är runt 50 så inte behov av megaröj)?

      Teneriffa.
      Coral Suites
      Hotellet är för vuxna.
      Men inget röj o inget liv från småbarn.
      Ligger två kvarter ovanför strandpromenaden.
      Vi har bott där 3 ggr och trivs kanonbra

      Teneriffa =)

        Tack snälla för svar båda två!

    Tips på bra sminkborttagning som är allt-i-allo, dvs smink + ögonsmink, har en nu helt okej men den tar ju inte bort mascara ??‍♀️

      Micellar Water från L300 är den bästa jag provat! Tar bort allt smink i ett drag om man tar den på en pad och dessutom väldigt återfuktande och billig!

      Hy-öl från Babor!

      Micellair nivea svart flaska som torr och dr ceuracle tea tree Foaming wash som blöt

      Microfiberduk från Rau skin!! Miljövänligt, en engångskostnad enbart och sen behövs bara vatten ?

      Jag använder mandelolja för att ta bort ögonsmink. Det funkar jättebra, är naturligt och har dessutom bra effekt på bryn och fransar som jag tycker är fylligare. Köper min för 49:- på apotek (alla apotek har mandelolja). Applicera med bomullsrondell e.dyl.

      Kör olivolja, vatten och ansiktshanddukar från typ ica eller Åhléns. Först olja och vatten, se scrubbar jag med handduken (får bort allt vattenfast smink) sen blöter jag ansiktet igen och använder ansiktstvätt från typ aco eller liknande märke för att få bort den fettig känslan i ansikte. Sen ren handduk och ansiktscreme.

    Jag är gravid för första gången och är med i en gravidgrupp på Facebook.

    Jag förvånas över att så många skriver om att det är så jobbigt att de inte längre kan raka punanin.
    De mår dåligt och känner sig ofräscha.

    Jag blir uppriktigt förvånad över att ett rakat kön är så viktigt ?

    Själv har jag fullt upp med att kunna skita (pga järntabletter och förstoppning) och att jag flåsar så fort jag rör mig.
    Hår på skrottan är det sista jag orkar bry mig om.

      Skrottan ?. Pubishår är läskigt, vet du ej det? Obs ironisk

        Visst är skrottan ett roligt ord ?
        Min kompis sa alltid så när vi var små.
        Hör fortfarande hennes 6-åriga röst säga det.

      Många känner att deras värde ligger i hur knullbara de är och då kanske hår på fel ställen blir väldigt jobbigt psykiskt. Jag hade nog med problem när jag var gravid än att tänka på det.

        Fast, jag brydde mig noll om jag va knullbar eller inte när jag va gravid (bryr mig inte annars heller om jag ska va ärlig) men rakar mig där nere ändå, tycker det kliar annars ??‍♀️

        Jag och min partner hade sex typ två gånger under hela min graviditet pga att jag inte var sugen överhuvudtaget. Rakade mig dock ändå regelbundet, både under graviditeten och inför själva förlossningen, enbart för min egen skull.

          Enbart för din egen skull.. så intressant att det är för din egen skull när det kommer från porren.

            Jag rakar mig också för min egen skull. Tycker jag känner så mycket mer därnere när jag har tagit bort håret. Gjorde det även när jag var singel utan sex under minst ett år. Visst kan det ha kommit från ett porrideal men jag har aldrig haft en pojkvän som bett mig ha en viss frisyr därnere och känner inget större behov av att vara sexig. Har t.ex. enbart stora bomullstrosor och bh utan bygel …

              Mila, försök inte ens förklara för dessa galningar. Det finns folk här som duschar en gång i veckan, förvänta dig inte något bättre av dem. De tror att bara man som kvinna går ut genom dörren gör man det för att visa upp sig för män.

                Oj vad galen man är när man vet att ett rakat kön kommer från porren.

                  Jo ni är galna som tror att kvinnor är stackars små offer som gör allt för att patriarkatet präntat in det i deras skallar. Visst finns det idioter som till och med opererar sig för mäns skull, men dessa är enstaka och dumma i huvudet. Men att påstå att det inte finns folk som rakar sig mellan benen bara för sin egen skull håller jag inte med om.

                    Berätta för mig då hur det kommer sig att de flesta kvinnor rakar könet? Är den en kollektiv tanke som uppstått från ingenstans? Det påverkar inte alls att det oftast ses som ”äckligt” eller ”ofräscht” att vara hårig? Varför gjorde man inte det på 70-talet?

                      Det handlar ju allt såklart om normer i samhället, som att killar rakar skägget, skaffar frisyr (långt uppe på huvudet och kort vid öronen). Men jag tror att även om ingen ser är man tillfreds inför sig själv med att man tillhör normen. Typ som att jag tycker det är extra trevligt att ha snygga mjukiskläder då jag ser på serier i min ensamhet.

            Fast vad är det för fel på er ultrafeminister? Tror ni alla som rakar sig är i ett förhållande eller ens träffar nån? Eller träffar tjejer? Vissa av oss vill bara vara fräscha och hatar Kroppshår! Till och med när jag låg på sjukhus i två veckor såg jag till att raka mig där nere och har inget hår på benen tack vare laser men jag förstår verkligen inte era sjuka synsätt.

              Fråga dig varför rakat = fräscht och varför du hatar kroppshår. Och varför hatar inte män sitt kroppshår och vill vara lika fräscha som oss lena tjejer?

                Ska jag också fråga mig varför borstade tänder = fräscht eller varför jag vill vara ren där nere är fräscht? Eller har det också med något jäkla patriarkat att göra? Så trött på det, och helt ärligt jag kommer alltid att vara ren och fräsch och utan hår, för jag hatar känslan av hår, vill vara len, och mjuk som sammet. FÖR MIG. Jag vill inte ha hår där nere på min man heller. Bort med hår.

                  Nja, borstade tänder är nog både män och kvinnor överens om att det är fräscht.

                  Raka dig bäst du vill. Men det var bara ett svar på alla dina frågor.

                  Ska vi prata om vad som är fräscht så kan du ju börja med att ta reda på varför vi har könshår till att börja med…

                  Varför är det något nytt då? Varför rakade inte kvinnor sig tidigare? Varför är det ofräscht? Vem har dragit den lögnen för dig?

                    Nja. Men ja, jag förstår ju varför jag rakar mig, att jag är påverkad av reklamer etc, men jag tycker inte att det är fel. Knappast så att jag känner ett behov av att visa upp mina rakade ben en fredagskväll i pyjamas. Men jag tycker att det känns najs. Är väl inte hela världen vart det kommer ifrån.

                    I slutändan spelar det ju ingen roll. Är en självsäker tjej, myser gött med rakad fitta och ben i soffan ikväll, på samma sätt myser jag i nybäddat och nyskurat hem. Ingen kille som kommer hinna se denna fiffiluring innan håret växt ut igen men man njuter ändå! Go jul.

                Jag är tjej och tycker det är äckligt med hår på benen på tjejer, lika äckligt som hår på ryggen på män.

              Rakat = fräscht? Varför?
              Jag har extremt känslig hud och får utslag och röda knottror /inåtväxta hårstrån /ibland inflammationer. Är det på något sätt mer attraktivt än att bara ha hår? Tro mig sjukhus har sett hår på alla möjliga ställen.
              Kanske är det bättre att duscha en gång i veckan än varje dag :))
              Jag förstår dock folk som rakar sig under armarna enligt mig luktar det mindre svett.

                Också för mig tar det inte 5 minuter att raka mig, testa att ha tid som en ensamstående mamma att raka dig dessutom : p du är väldigt rolig du som tar för givet alla har samma situation eller vill.

                Duscha en gång i veckan? Inte ens om jag vore döende i cancer, och det är verkligen inte för att jag luktar någonsin utan för att hygien är något som bara ska skötas varje dag, och vill man dofta nybadad så duschar man varje dag. Har bara träffat en person i mitt liv som duschade en gång i veckan och han stank som ett jävla lik men trodde han var super fräsch. Vidrigt. Luktar second hand, usch.

                  Haha du rolig när du trollar runt här ?

                    Jag trollar inte det är nog hen som duschar en gång i veckan som gör så jag inte tror såna existerar på riktigt.

                      Då*

                  Jag luktar bra tror aldrig du hade insett att jag inte alltid duschar varje dag är inte hälsosamt att duscha bort alla hälsosama bakterier varje dag därför kan vissa få sitt immunförsvar förstört. 🙂 kul att du gillar att trolla! Du verkar vara en glad människa

                    Du är sjuk i huvudet. Alla friska människor duschar var/varannan dag om de har ett någorlunda liv där man går utanför hemmet. Och du är nog immun mot din egen stank.

                    Jag duschar varje dag och har inte varit sjuk på tre år. Vilket konstigt resonemang.

      Är väl olika för olika personer. För mig går det i perioder, ibland stör det mig inte alls och ibland rakar jag dagligen för tycker det är äckligt.

      Kallar du den på riktigt för skrottan?

      Sen angående din fråga så kunde jag inte bry mig mindre om hur gärna andra rakar sig.

        Klart att jag inte kallar den för skrottan. Men tycker att det är ett lite roligt ord eftersom min kompis kallade den så när vi var små ?

        Jag föredrar män med hår där nere som mest lite trimmat. Rakat påminner mig om en baby. Inte attraktivt för. Mig. Förstår inte grejen 🙂

      Är också gravid och med i sådana grupper. Förstår inte heller prioriteringen men tänker att det har att göra med en begränsning? Man är van att göra det och därför blir det frustrerande att inte längre kunna göra det, precis som man kan vara van att äta chark och nu bli frustrerad om man blir sugen på det

        Prioritering? Det tar typ 5 minuter att göra det så tror knappast man gör avkall på något annat i livet.

          5 min för att raka muttan, 5 min för benen och armarna. Lägga pengar på bra och nya hyvlar, spray mot inåtväxta hårstrån, peeling och inflammerade hårsäckar. Sen resten av allt det andra man för ”sin egen” skull.

          Tror Malin menade att man fysiskt inte kan pga den stora magen. Att man blir frustrerad att man inte kan göra det man är van att kunna, tex raka underlivet, äta chark och knyta skorna. (Själv blev jag förbannad och började gråta när jag inte kunde göra huvud, axlar, knä och tå tillsammans med större barnet då magen var i vägen.)

      Prova sideral forte! (järntabletter) dyra som attan men löste (höhö) mitt problem med förstoppning när jag var gravid och behövde järntillskott.
      Blev tipsad av gyn på Danderyds sjukhus så helt ok att ta i samband med grav.

      Jag rakar mig för att jag tycker att det kliar som f*n när jag har hår där nere. Tycker att det är kvinnligt och fint med hår, men får panik varje gång jag försöker spara ut. Fattar att det är en övergångsperiod och att man säkert vänjer sig, men det är inte värt det att vänta för då får jag gå och klia i flera dagar, och det har jag INTE lust med ?

      Så, det kan finnas andra anledningar till att man inte vill ha hår också ☺️

        Jag kunde inte raka mig när jag var preggo, kliade som fan så jag gick och vaxade mig. Sen lät jag det växa och upptäckte att det faktiskt är helt ok med hår. Mannen har inga åsikter och det är precis som det ska vara.

      Haha alltså.. Min man rakar, eller trimmar, mig där jag inte når men det är inte för hans skull utan för att jag gillar när det är kortare. Har man ingen partner men föredrar kort förstår jag dock att det kan vara ett problem men ja, har samma problem som du i övrigt och det är värre ju.

    Hörni, kan inte släppa detta, firar Cissi och LD jul tillsammans i år? Vad framgår av cissis insta?

      Tanken slog även mig. För barnen skull borde de fira ihop. Men det tycker jag för att jag själv inte har en enda kusin här i Sverige…

      Cissi verkar vara kvar i Sthlm. Inget konstig med det. Antar att hon vill vara med sin pappa första julen utan mamma.

      Jag firar jul med min sambos sida varannan jul och med min släkt varannan jul. Går ingen som helst nöd på någon pga det upplägget.

    Jag kan inte sluta stalka mitt ex och hans nya flickvän på instagram trots att det gått 2 år redan. Tips hur jag kan sluta med det här?

      Ta bort Instagram om du helt klart inte behärskar de? Helt klart värt plus du slipper en skitapp som undermedvetet stressar dig

      Oj. Två år? Radera appen. Släpp han.

    Har ni någon ”the one that got away”? Berätta gärna! ?

    En annan viktig fråga, investerade i bellas advanced skin serie när hon hade ett bra erbjudande. Nöjd förutom en sak, det står på produkterna att man Ska använda SPF, men varför i helvetet är det inte det i seriens dagkräm då? Nu måste man ju dit med en produkt till…. eller har folk en separat spf för ansiktet? Själv tycker jag det är smidigt om det finns i dagcremen. I övrigt är jag nöjd med produkterna, väldigt dryga, men skulle aldrig köpa för fullpris

      För att ingredienserna inte går bra ihop med spfen. Och som svar på din fråga, ja, ofta har du en spf utöver din hudvårds rutin.

      Jag har alltid separat spf. Det finns en bra video av Wayne goss på yt om varför man inte kan räkna med att spf i dagcreme och foundation räcker.

      Yes jag har en spf för ansiktet.

      Beror på vilka ingredienser är i produkterna. Vissa aktiva ingredienser ska inte användas i solen.

      Jag använder solskydd med spf 30 från apoteket som själva dagkrämen året runt, den ger fukt, skydd och lite glow faktiskt (har haft malignt melanom så därför) och under har jag alla serum etc. Har en fetare nattkräm utan spf såklart. Faktum är att jag har fått otroligt fin hy sedan jag började! Aco spf 30 som dagkräm är mitt livs tips.

    Jag följer inga influencer, läser bara här, men såg nyss en från Bianca. Ska inte se mer. Mår så dåligt över mig själv och hur ful och fet jag är. Hon är ju så fin!
    Jag vet, ni tror inte en 40-åring bryr sig men… Har aldrig brytt mig förr, och inser nu att jag inte kan proffssminka mig som alla andra, medicin har gett mig oändlig aptit och jag är väl bara less på allt.

      Bianca är fin, absolut. Men hon är ju bara barnet? Jag kan inte heller sminka mig som de yngre gör idag, men det är ju ganska nytt att alla är ”proffs” . Plus ser helt galet ut när man möter ungdomarna på bussen en tisdagsmorgon och de är sminkade som att de ska gå på röda mattan.
      Var nöjd över dig själv istället. 🙂

        Men snark på såna som dig. Varför skulle det se helgalet ut med mycket smink en tisdagmorgon? Äldre människor är duktiga på att döma yngre verkar det som.

          Det finns ju mer och mindre lämpliga tillfällen för det mesta. Kraftig kvällssminkning är mindre lämpligt på dagtid. Dessutom är många av dagens sminktekniker hämtade från dragqueens och det ser förjävligt ut på en vanlig tjej som inte står på scen.

            Men alltså…? Lämpligt enligt vem? Att andra ser förjävliga ut (enligt dig) är knappast ett problem för dig i vardagen, eller?

      Känner ofta samma. men så försöker jag tänka att även jag kanske sett så snygg ut om jag gjort lika mycket skönhetsbehandlingar, redigerat mina bilder lika mycket och poserat i 2h för att få en bra bild…

        Eller så kan du bara leva med att vissa är lite naturligt snyggare än andra

          Ja just det… naturligt snyggare med fillers och botox att man knappt känner igen ansiktet från förr. Men absolut!

            Fast Bianca var lika snygg innan så lev med det.

              Nej det var hon inte.

                Nej hon var finare

      Förstår men tänker att det är inte för sent att lära sig.? jag har lärt mig mycket genom att titta på Helen Torsgården, vågat mig på att experimentera och till slut lyckats sminka mig så det ser bra ut.

      Om du vill lära dig så kolla på Youtube. Jag bokade även en timme på Make up store där jag blev sminkad och sen fick man välja produkter för samma pris som timmen kostade. Det var lärorikt! Det är inte för sent att lära sig.?

      Jämför hellre dig själv med jämnåriga och finn inspiration där! Unga tjejer har den där unga vackra strålande skönheten och de lägger ner stor tid på den med. Men äldre kvinnor kan också vara riktigt snygga. Om du orkar, ta tag i de delar av ditt utseende som är realistiska och hälsosamma, var snäll mot dig själv även i tankarna. Fånga den egna skönheten, där du är i livet just nu.

    Har fått så himla många bristningar av min graviditet och även om det är en skitsak är det ju också jobbigt.

    Är det någon som har testat något som FAKTISKT fick bristningarna att blekna åtminstone lite grann?

      Jag har typ lila ränder på magen under min graviditet och grät så många ggr när jag kollade mig i spegeln under graviditet. Vägrade ta bilder på magen(vilket gör mig så ledsen idag). Men när jag fick min dotter tog det ett par månader och sedan var dom blekta och det syntes inte alls på samma sätt. Visst syns det lite idag, men jag kunde inte bry mig mindre. Jag har till och med börjat gilla det, jag har liksom burit på barn och detta är mitt kvitto brukar jag säga. Ge det tid, förhoppningsvis kommer det att blekna så det knappt syns och försök njut utav graviditeten. Kram ❤

        Dermaroller och vitamin E, två gånger i veckan.

      Jag fick också bristningar och var otroligt ledsen, ytligt ja men jag trodde inte att jag skulle komma över det men det gjorde jag. De har bleknat och huden har dragit ihop sig. Som svar på din fråga så fick jag faktiskt testa en sak när en väninna började med ny behandling på sin salong, tror att det heter plasma pen (?). Hon brände i alla fall små, små hål på några av mina största bristningar och sjukt nog så försvann de nästan helt. Nu fick jag det gratis så jag vet inte om jag hade lagt pengarna på det annars men om du lider mycket av det så kan det vara värt att testa.

      Finns en tjej som visar hur hennes bristningar verkligen bleknar och försvinner in i huden med en dermaroller. Hon är asiat men talar engelska. Sök på ”dermarolling stretch mark pregnancy”. Hon visar upp resultaten av ett halvårs kontinuerlig användning. Dock hade hon extreeeemt mycket bristningar och slapp hud så det lär gå fortare för dig.

    En gång? Och fortfarande stolt?

    Jag får väldigt fett och tovigt hår av att sova med min pojkvän, är det någon som har något tips mot det? Hur gör ni andra som har partner/är gifta osv???

      Va? Varför bara hos din pojkvän?

        Kanske för att det blir varmare att sova ihop eller så kanske man ligger lite?

      Eeh..va?

      Beror det på att du kille har typ överdrivet mkt vax i håret eller?

      Be din pojkvän att börja duscha håret och tvätta sängkläder.

      Så sjukt men det här händer mig också! Vet inte om det är något med duschvattnet där han bor (andra änden av landet) eller om jag omedvetet tar i det mer, pillar och sätter upp det etc eller vad grejen är? Har varit tvungen att ta med mitt egna schampo och balsam men det hjälper inte så mycket heller. Vi båda duschar ofta och han är allergisk mot kvalster så hans lakan är alltid nytvättade.. mysterium

    Spanat in en kille som jag varit på samma pass med ca 3 ggr. Nu var det längesedan senast men har sprungit på han 2 ggr, senast igår men då kollade jag Bara bort utan att hälsa. Tycker han är fin och får en känsla ändå att han spanar in mig… kan vara inbillning. Problemet är att enda anledningen till att jag vet vad han heter är för att jag var väldigt lyhörd när instruktören sa hans namn under passet ? lyckats hitta han på fb + han dyker ofta upp på reklam för ett företag i stan på fb. Men är, känns det rimligt att försöka sig på ngt nytt steg? Han tränar ju aldrig samtidigt längre länna det som men känns lite väl stalker att skriva på fb…. eller bara fortsätta hoppas vi hamnar på samma pass igen? ? så dålig på att ragga och våga nykter och utanför tinder ?

      Sb, gör det! Våga! <3

      Kan du inte tindra när han är i närheten och välja att endast visa 1-2 km radie? Kan vara värt att radera och göra om din tinder om du haft den länge.

        Har tindrat och han dyker inte upp ?

          + skaffa ny häromdagen och hade hans åldersspann och kort avstånd…

    Samara lounge i Göteborg, har de stängt helt?
    Andra tips på centrala libanesiska restaurabger?

    Kan någon förklara Bianca och Phillips förhållande för mig? Det kan nog vara ett av de mest osunda förhållandena som finns? Jag köper inte att man verkligen älskar varandra om man gör slut så många gånger som de gör? Phillipe lämnar Bianca gång på gång och tar sedan tillbaka henne eller va? Och hon springer tillbaka till honom varje gång, det är bra mellan dem i några månader innan de gör slut igen? Förstår om man tar paus en gång och sedan hittar tillbaka till varandra, men vad är detta – den 8e gången? När jag ser denna ”nyhet” på nätet tänker jag bara wtf, hur ofta kan man skriva om samma sak? B och F har gjort slut, en månad senare B och F har hittat tillbaka till varandra. Waaaah så tröttsamt.

      Tänker helt samma! Dessutom ville hon hålla allt privat och inte lämna ut nåt om förhållandet utåt, och så vips börjar det komma mer och mer på sociala medier! Det är tragiskt att hon inte kan ha mer självrespekt än såhär, och gör allt för honom direkt han knäpper i fingrarna.. Och henne ser massa unga tjejer upp till, tragiskt!

      Och hon firar redan hela julen där hos honom, man märker hennes prioriteringar!

      Hon är en dörrmatta. Och jag håller med om att det inte finns ens en gnutta äkta kärlek när man gör slut med någon gång på gång. Har de så stora problem att de knappt kan bo tillsammans när det är vad båda vill och gör slut var tredje månad och dessutom är med andra under den tiden finns ingen kärlek. Han gör slut stup i kvarten då det ständigt verkar klia mellan benen på honom, pinsamma båda två.

        Det ryktas ju om att Bianca är otrogen också så hon är ju knappast oskyldig heller. Därtill verkar hon vara rätt svartsjuk av sig och bråkig på fyllan. Det är enbart patetiskt alltihop. Att låta sig dumpas av samma kille gång på gång bekräftar bara att hon har taskig självkänsla.

        Philippe är utbildad och borde vilja vara tillsammans med någon som iallafall gått klart gymnasiet. Tycker han inte att det är pinsamt med Biancas bristande intelligens och allmänbildning? Samtidigt så kan ju även hans intelligens ifrågasättas, genom att han ständigt tar henne tillbaka vilket får honom att framstå som en velig, svag tönt.
        Han verkar även vara rätt tom och ytlig som person. Lika intressant som en skyltdocka, bara utseende och inte mycket till personlighet. Bianca är ju minst sagt ytlig hon också men har ju iallafall humor. Vad ska hon med Philippe till när han tappat håret (redan krympande hårfäste på gång) och fått gubbamage?
        Philippe verkar ju vara av en lite ”finare” familj också, man kan ju undra vad de tycker om det hela? Bianca säger ju att hon kommer så bra överens med dem men är de verkligen ok med det här ständiga av/på förhållandet?
        Försöker de inte påverka Philippe alls till att träffa någon mer lämplig tjej? Det här är ju pinsamt för alla inblandade.

    Jag är så ledsen och besviken just nu..

    Jag är gravid i v31, och har ansökt om graviditetspenning från 3/1. Det innebär alltså att jag och min arbetsgivare anser att min arbetsplats inte är lämplig för mig att arbeta på från 3/1 och fram tills förlossningen i början av mars. Jag arbetar som sjuksköterska på en vårdavdelning. Det innebär att jag i stort sett aldrig har möjlighet att ta pauser för att sätta mig ner eller vissa dagar ens har tid att besöka toaletten. Jag har arbetskollegor, men de har lika fullt upp dom och har inte möjlighet att avlasta mig för fem öre. Stundtals är jag också helt ensam eftersom kollegor ibland måste gå iväg till operation med patienter, har lunchrast eller är ifrån avdelningen av andra anledningar. Det förekommer också tunga lyft på jobbet.

    Jag fick hemsk foglossning i v17, och fick då byta avdelning till en ”lättare”. Det fungerade ett tag men nu har jag arbetat 50% i cirka 1,5 månad. Det börjar tära på mig nu och jag känner att jag inte orkar många veckor till.

    Nu till mitt problem. Försäkringskassan har alltså endast beviljat mig 50% graviditetspenning fram tills 21/2, alltså veckan innan beräknad födsel. De anser att jag har kollegor som kan hjälpa mig och att jag kan ändra arbetsställning vid behov. Detta trots att jag och min arbetsgivare skrivit att så inte är fallet.

    HUR gör jag nu? Jag hade ju ”räknat” med att gå hem på graviditetspenning 100% nu på fredag och är mentalt inställd på det. Kan man överklaga? Och hur lång tid tar det? Eller är det enklast att be läkaren att sjukskriva mig 100% istället på grund av foglossningen?
    Så jäkla typiskt att få detta besked nu, men röda dagar och allt. Svårt att få tag på både vårdcentral och försäkringskassan..

    Hjälp
    <3

      Fyyy vad tråkigt att höra! Har två vänner som hade samma jobb och arbetsuppgifter, ena fick godkänt andra inte. Jag gissar på att det handlar om vilken handläggare som får hand om ens ärende tyvärr 🙁

      Men 60 dagar innan bf så får man ta ut föräldradagar. Inte super kul att behöva ta ifrån dom men förhoppningsvis kanske du kan få 50% graviditetspenning och 50% föräldrapenning?

        Men det är ju bara helt sjukt! Så orättvist!!

        Tack för ditt förslag om föräldrapenning! Det kan ju faktiskt vara en lösning om jag inte blir beviljad sjukskrivning av min läkare. Har dock ett jätte bra läkare som absolut kommer att bevilja min sjukskrivning. Det är jag själv som önskat att få jobba trots foglossningen, för att jag känner att jag orkar lite granna och för att jag vill..

        Tack för ditt svar! ❤️

      Välkommen till förnedringskassan, vi hjälper inte ett dugg! Så länge du andas in du säkert jobba i 200%???

        Ja nu var det min tur att få känna på det man hört så mycket om ?
        Jag ska ta hand om andra och rädda liv, men min egen hälsa är det ingen som bryr sig om ?

          Fattar verkligen inte hur FK kan neka vårdpersonal som har tuffa jobb både tidsmässigt (Ofta skiftarbete) och fysiskt? Som om de aldrig satt sin fot på ett sjukhus. Men det är väl där skon klämmer. Handläggaren är väl nån som har noll koll på den verklighet vi jobbar i. Man kan lätt bli bitter när det känns som att man ska slita arslet av sig men sen när det gäller en själv när man blir sjuk/gravid/mår dåligt är det som om man var värd noll. Be om sjukskrivning!

      Jag hade samma problem, gick till läkaren och blev sjukskriven ist. Så det är absolut värt att testa!

        Ja jag får nog göra det ? blev du sjukskriven 100% eller graviditetspenning 50% och sjukskrivning 50%? Kan man göra så? ❤️

          Att bli sjukskriven av läkare är dock inte en garanti för att du får det beviljat av FK.

            Nä så är det ju.. var rätt krångligt att få 50% beviljat, som jag har nu.. :/

            Vill också bli sjukskriven…

          Jag blev sjukskriven 100% eftersom jag också jobbade inom vården och hade svår foglossning samt fick sammandragningar vid lyft. Dock blev jag enbart sjukskriven pga foglossningen, jag hade så ont att jag knappt kunde ta mig hem efter jobbet. Jag hoppas att det går som du vill, lycka till!

      Du kan be din chef stänga av dig. Att hen skriver att du inte får jobba för arbetsgivaren. Då blir du godkänd. Kolla med din chef.

        Ja det är ju ett alternativ! ☺️ Tack!!

      Kan Du tänka dig att jobba 50% och erhålla 50% från FK?

        Det är så jag gjort nu i 1,5 månad.. kanske orkar någon vecka eller två till, men jag känner verkligen hur slut jag är i kroppen och i fogarna. Kommer absolut inte orka till 21/2 ?

      Men din stackare! Du måste haft sjukt otur med vilken handläggare du fått?? Jag jobbade på avd till v. 34/35 men hade inga problem att få grav.penning sen. Försök få tag på dom på FK på måndag och begär en annan handläggare eller att man tittar på din ansökan igen. Hoppas dom ändrar sig!

        Tack för dina fina ord ❤️
        Ja jag får försöka ringa dom.. jag har ju skrivit att jag jobbar mycket själv, men ändå tycker de att någon kollega kan avlasta mig? Känns knappt som att de läst det jag skrivit..

        ❤️

      Jag hade det likadant, tungt jobb inom vården men helt nekad gravpenning. Så jävla märkligt när jag har en kompis som jobbar i en butik och fick gravpenning på 100%. FK är oftast idioter som fattar olika beslut dag till dag. Jag blev knäckt då jag mådde så dåligt av det tunga jobbet, slutade sova och mådde illa igen i v.32 och hade ont, blev dock senare sjukskriven och beviljad det utan tjafs. Skulle inte lägga energi på att tjafsa om GP utan prata med läkaren om sjukskrivning och ligg på och säg att det är jättejobbigt för dig. Ingen tackar dig när du är halvt utbränd innan du ska föda barn. Kan ju tycka att vi inom vården dragit vårt strå till stacken för att få gå hem lite tidigare i en graviditet liksom. Vi lär väl ha bidragit till stadskassan redan kan jag tycka. Lycka till!

        Tack ❤️
        Jag har en fantastisk läkare så det är nog så jag får gå till väga. Tänker kämpa på några veckor till, men det kommer snart inte längre gå.
        Jobbar på en avdelning (Gynavdelning) där jag vårdar kvinnor med sena missfall, aborter och annat känsligt, så av de skälen känner jag också att det är en olämplig arbetsplats att vara på som höggravid..

          Vet precis hur det är! Jobbat på gyn också men sedan inom förlossning/eftervård som bm. Kan tycka när vi tar hand om våra blivande mammor att man själv skulle kunna få lite omtanke och möjlighet till vila men nä, det är uteslutet. Om din läkare sjukskriver dig ska du också betona i din nya ansökan att du jobbat 50% men dina besvär kvarstått/förvärrats. Skriv ned allt i detalj varför det inte funkar att jobba (tunga lyft, akuta situationer, osv osv) Detta gjorde jag och de tjafsade inte med mig. Boka in en tid redan nu. Det är så ovärt att våndas när man borde få lite vila och må bra i slutet av sin graviditet, hinna förbereda sig på allt som komma skall.

        Fast vet du hur tungt butiksjobb också är? Känns orättvist att ställa två yrkesgrupper mot varandra. Jag jobbar som VM i butik och kan säga att det var helt uteslutet att försätta jobba mot slutet och fick beviljat 100% med all rätt. Dock tycker jag det är förjävligt att du fick kriga så när du också uppenbart haft det tungt.

        Men man blir lite trött när man ofta får höra att ens egna jobb inte är speciellt krävande eller tungt för att det råkar vara i butik. Det är kanske inte lika meningsfullt som att jobba inom vården men tungt kan jag lova att det är.

          Sa aldrig att det inte är tungt! Bara likställde det med att om butik anses tungt Är det ju orimligt att anta att inte sjukhusvården också anses tung! Förstår visst att det kan vara tungt. Men i vården kan vi kan aldrig ta rast när vi vill eftersom ngt oförutsett kan hända, svårt att Styra när nån svimmar/blöder/mår dåligt och du måste kunna lyfta berörd patient från golvet. Bara så jag menade, inte att butiksanställda Inte också skulle bli beviljade GP.

      Det där är så jäkla drygt. På mitt jobb har flera fått godkänt men jag fick ej beviljat. Hade också hemsk foglossning som började i v17-18. Jag jobbade till v35, från v 33 provade jag första veckan 50% och v34 25% för att ”visa” försäkringskassan att jag försökt. Sedan sjukskrev jag mig resten av tiden. Men jag fick kriga med läkarna på vårdcentralen så jag råder dig att gå till läkarna på MVC istället. Innan sjukskrivningen hade jag även provat sjukgymnast och akupunktur för att återigen visa försäkringskassan att jag försökt.
      Jag skulle skita i att överklaga och satsa på sjukskrivning. Jag råder dig även att göra som jag gjorde och visa att du försökt men att det inte går. Lycka till =)

        Jo men precis, jag har ju också försökt ”visa” genom att först vara sjukskriven 100% i två veckor, till att sedan gå till 50% vilket jag nu kämpat med i 1,5 månad. Men det funkar liksom inte.. okej om man hade ett jobb där man kan gå undan eller gå på toa när det behövs. (Går ju rätt mycket oftare på toa nu som gravid). Men inte ens det är möjligt. Känns ju inte heller snällt mot kollegor som får dra ett tyngre last bara för att jag är gravid.. kul kollega liksom..

        Jag ska följa ditt råd! ❤️ Stort tack!!

      Jag tror att det är ganska vanligt att de bara godkänner 50%. Min syster är frisör. Hon fick beviljat på 50% och sen sjukskrevs på 50 %. Hon hade gravidkarpaltunnelsyndrom och så svullen. Stackarn fick inte in fingrarna i saxen. Men i alla fall kolla om du kan vara sjukskriven resten. Kram ❤️

    CC-cream, vad har man den till? Köpte en idag för jag hade fått för mig att det var ett bra alternativ om man en dag inte orkar sminka sig så mycket men inte känna sig så blek och trist, typ.
    Men det kändes lite som en foundation på huden – behöver man ha puder ovanpå? För det var det jag fattat för att man inte skulle behöva, men kan ha fattat fel.

      Nej det behöver du inte. Bara om du vill ha en matte look.

        Toppen, tack för ditt svar 🙂

      Cc kräm brukar vara jättebra. Räcker bra och ger fukt och döljer om man har rött i hyn. Men dom brukar vara dyra.

        Hittade en på rean, strax under 100 så tänkte att jag kunde testa.:)

          Men vad kul. Det var ju ok pris. Hoppas den är bra.

            Ja jag tyckte ju den kändes lite som en foundation, men den verkar ha gått in i huden på ett sätt en foundation inte gör(?) Så nu känns det bra i alla fall. Den är från Lumene, något du vet om det är ett bra märke? Vilken använder du, om du använder?

              Inte personen ovan, men jag använder alltid lumenes cc. Älskar den

        Vad menar du med dyra? ? Finns ju i alla prisklasser!

    Kan man ha sneakers till sin klänning på nyår??

      Absolut! Ger ett härligt avslappnat intryck men samtidigt snyggt??

      Kan kan man. Om det är snyggt eller inte är väl en annan sak. Huvudsaken är väl dock att man har på sig något på fötterna som man känner sig bekväm med.

      Ja

      Ja snyggt 😀

    Umgicks med min pojkväns kompis här om dagen. Hon är väldigt intresserad av träning och pratar ofta om detta. Hon började med att prata om hur tjock hon kände sig, och sen berättade hon att hennes pojkvän hade sagt att han aldrig skulle kunna vara tillsammans med henne om hon blev tjock.

    Och där sitter jag och faktiskt är tjock, och försöker intala mig att jag duger, att jag är fin som jag är och att jag är värd att älska ändå.
    Blev förvånad över hur illa vid mig jag tog och har tänkt en del på detta sedan det hände. Ville bara få säga det till någon.

      Åh en thinsplainer i ditt sällskap! 😉

      Vet du, jag har lärt mig att folk generellt är otroligt ego. När hon pratar om att hon känner sig tjock så ser hon bara sitt eget. Hon tänker inte på dig. Och ofta är vi 100% mer kritiska mot oss själva än andra, vi ser våra egna brister men inte vännernas utan blir genuint förvånade när de säger något negativt om sig själva. Så ja, antingen kan du låta henne gnälla på eller bara lugnt säga ”Vet du, jag är tjock på riktigt och uppskattar om du undviker detta ämne med mig för det känns jobbigt.”.

        Jag tror också att hon definitivt endast syftar till sig själv och att det inte är en pik till mig, däremot blir jag så sjukt obekväm att umgås med en person som jag vet föraktar personer som ser ut som jag. Hon pratar liksom om det som om det är det värsta som skulle kunna hända henne. Det är så svårt att inte ta åt sig då, även om jag vet att hon inte menar det så.
        Borde verkligen stå upp för mig själv.

          /förevigtBLÅ

          Förstår dig, jag känner likadant. Men brukar försöka säga på ett vänligt sätt ”Vet du, jag har 20 kg övervikt men mitt liv är gött ändå”. Det känns ofta skönt efteråt, att liksom stå emot denna galna vikthets i samhället.

      Låt inte en persons trasiga tankar om sig själv smitta av sig på dig. Ditt värde påverkas inte av hennes skeva tankar. Hennes värde sitter inte heller i hennes tankar. Men dina tankar om ditt värde kan givetvis påverkas av hennes tankar, och det är där man får jobba hårt för att inte ryckas med! Du är precis så värdefull som du var när du föddes! ❤️

        21:48 vad fint skrivet till henne. ?

        ♥️♥️

      <3

      I feeling you!

      Min kollega som väger 52 kg satt och berättade för mig (87 kg) hur tjock hon är och att hon absolut inte kan äta godis och hamburgare. Jag åt BÅDE godis och hamburgare samtidigt ?

      Folk är ego och idioter helt enkelt.
      Kram till dig ❤️

        Förstår inte hur man INTE kan märka själv hur okänsligt det är.
        Tack! Och kram till dig med♥️

      Bra att de andra svarade så bra, för jag reagerade förstås starkt, men visste inte vad jag skulle skriva. Men här kommer ett ❤️ till dig, ”Förevigt BLÅ”. Folk är tyvärr så där, låt det ligga kvar hos dem. Det går inte först, men sedan så ”lägger du tillbaka” det hos dem.

        Tack♥️

          ❤️

    Någon som har testat Remington Reveal Facial Cleansing Brush FC1000 och har någon åsikt om den?

      Nu försvann min kommentar?

    Jag vill höra av mig till mitt ex. Vi gjorde slut efter ett stort bråk förra veckan och han svarade inte på mitt förlåt-sms. Försöker hålla mig sysselsatt, men det kliar i fingrarna ???? vill bara att det ska bli vi igen ?

      Åk dit?

      Gör det! Hör av dig!

        Fan om han inte svarar går jag sönder. Sista jag skrev svarade han inte på, i måndags. Tänker att om han velat prata med mig så hade han hört av sig. Jävla ångest.

          Jag skulle säga att du inte ska höra av dig om han inte svarar. Försök sysselsätta dig med annat. Ge det tid, hör av dig igen när det värsta har lagt sig och du kan vara mer rationell. Kanske har han svarat tills dess också.

          Fast han kanske svarar om du försöker igen. Det skulle jag ha testat!

            Jag skrev. Han läste. Inget svar. Fan jag går sönder.

              Men han kanske behöver tänka ut vad han vill svara, eller vara ensam när han svarar om han är bland folk. <3 och det kanske var likadant förra gången, men att det ändå inte blev av.

              Eller så vill han vara lite svår mot dig för ett tag, men bättrar sig sedan. Trist att kärlek ofta är så svårt. <3 men jag ska hålla tummarna för att det vänder.

      Förstår att det måste vara supertungt! När jag gjorde slut med mitt ex så hörde han av sig flera gånger under en halvårs-period men jag svarade aldrig honom för visste att jag bara skulle falla tillbaka och så skulle vi fortsätta tjafsa och behandla varandra illa. Nu vet jag inte hur eran relation var och om det kan vara en liknande anledning för ditt ex. Där och då ville jag absolut inte ha kontakt men senare så kunde jag tänka på varför han inte letade upp mig öga mot öga istället för att bara försöka ringa/skriva för kanske hade vi kunnat löst det (även om jag tror att vi hade behövt förändra våra beteenden mot varandra innan vi inledde något igen). Så om du verkligen vill vara med honom så träffa honom öga mot öga och fundera på innan hur ni kan lösa så att ni får en bra relation. Kram

        Han vill inte träffa mig. Inte prata med mig eller nånting alls. En gemensam vän hade pratat med honom igår efter att jag skickat det sms:et. Jag måste släppa det nu.

          ❤️

    Vilket/ vilka är era favoritkök och har ni några specifika favoriträtter därur?

      Förutom svensk husmanskost så får jag nog säga italiensk mat i så fall. Har lite hatkärlek till pasta nämligen.

        Jag säger likadant som 21:52!

          Ja svensk husmanskost är så gott. Men jag gillar kinesisk mat mycket. Kan inte äta för stark mat.

            Kinesisk mat är också hur gott som helst, men jag har inte ätit det på länge. Bra tips!

      Allt indiskt!

      Dejtade en mexikansk kille ett tag som lagade supergod mexikansk mat. Nästan så att det var värt att se bortom hans alla dåliga sidor bara för att få behålla maten i mitt liv.

        ?

    Tack till alla er fina som hänger här inne på öppet spår. Fått bolla mycket frågor med er här inne och fått bra tips.
    Bestämt mig för att sluta läsa här för att minska skärmtid och för att jag insett att det inte ger mig något just nu. När man blir mer irriterad av att läsa inläggen på en blogg eller kommentarerna (dock ej ös) så känns det som att det är dags.
    Ta hand om er! 🙂

      Tack själv till dig och ta hand om dig också. <3 <3

      Välkommen tillbaka sedan. Det blir ofta bättre stämning efter julhelgerna och ännu bättre framåt våren. Många är trötta nu efter en lång och på många håll, mörk vinter.

    Någon som vet en bra mobil samsung smartphone? Tipsa gärna ?

      Inom vilken prisklass?

      iphone!

      Samsung galaxy s10e

    Ja det spelar inte så stor roll. Helst inte över 4000.

    Handen på hjärtat:

    Ni som är bonusförälder, om ni visste det ni vet idag, hade ni då gått efter första dejten?
    Alltså, känner ni ofta att det inte är värt det pga barnet/barnen?

    Jag vill inte ha svar som: om du inte kan acceptera din partners barn ska du inte vara ihop med hen.
    Eller: du är förmodligen en dålig bonusförälder.

    Om vi skippar allt sånt och är 100% ärliga.
    Hur många av er önskar att ni aldrig inlett något pga problem kring bonusbarn?

      JA!

      Yep, jag hade definitivt tackat nej till en första dejt!

      Men då hade vi det oerhört påfrestande med ett alkoholiserat ex, ena barnet med en diagnos inom autismspektrat och en sambo som helt plötsligt fick för sig att han inte ville ha fler barn mitt i pågående ivf process och gick och steriliserade sig istället.

      Singel idag och så fort det kommer fram att någon har barn sedan tidigare är det ”tack men nej tack” direkt.

      Jag började dejta min man när han låg i skilsmässa och hade ett litet barn. Inget jag planerat och jag ville verkligen inte ha barn i mitt liv men han var så otroligt fin att jag bestämde mig för att jag nog kunde leva med att vara bonusmamma på halvtid. I princip omedelbart efter att vi gifte oss och köpte hus lämnade mamman ifrån sig allt ansvar och jag är nu bonusmamma på heltid och är i praktiken barnets mamma. I början var jag otroligt bitter och arg, främst på mamman som dumpade sin plikt på någon annan och gav sitt barn det livslånga traumat att bli bortvalt av sin egen mor. Men nu efter ett par år har jag kunnat skifta fokus till att försöka vara en god förälder och stötta min man i arbetet att ge barnet en så bra uppväxt som möjligt. Jag har kommit till insikten att detta uppdrag ger en särskild mening till mitt liv och det känns ganska fint. Så nej, mitt liv blev absolut inte så som jag hade tänkt mig och nej, jag ångrar ingenting. Framför allt skulle jag välja en kämpig livstid tillsammans med min man än en enda dag utan honom.

        Vad fint av dig ❤️

      Ja!

    Någon som vet om NK brukar rea väskor från typ YSL och liknande märken när de kör mellandagsrea? Vet att Mulberry brukar ha vissa väskor på rea…. Någon som vet?

      NK säljer inte YSL, iaf inte i Sthlm…

      Mulberry brukar rea ut ”annorlunda” modeller eller färger.

    Hur kommer man igång med träning/nya vanor generellt ?

    Vilka är era bästa knep ????

      Man går till gymmet, motivationen kommer inte serveras och det finns inga knep. Man tänker på varför man vill det här och slutar inte. Sen kommer resultaten och man blir man beroende.

      Ut och spring eller börja med en sport som är så rolig att man glömmer att man tränar

    Imorgon ska jag iväg på en resa som jag har noll och ingen lust att åka iväg på. Har övertalat mig själv att i alla fall åka dit och se hur det är. Och så får jag väl dra därifrån om det är så illa som jag tänker mig. Fan skulle jg boka in mig på detta för??

      ❤️

      I Sverige? Eller ska du resa utomlands?

    VEM har lärt killar att vara så hemskt hårdhänta i sängen?? Det är INTE skönt. Det ska pressas hårt i klitoris som att det är en gammal trög hissknapp och skruvas på nipples och krossa brösten och Klämmas och petas med hårda fingrar i höften och skinkorna. Vem av er är den skyldiga? Sex skulle kunna vara SÅ skönt men man går istället därifrån med blåmärken på höftkammen och svidande nipples. Vem har sagt att det är skönt??

    Kan heller inte förstå – när man aldrig visat killen någon positiv respons på tex skruvandet på brösten utan snarare alltid tar upp en skyddande hand när han sätter igång och istället föser bort hans hand – varför tror de fortfarande att det är ett vinnande koncept??! Jag har jättekänsliga bröst och kan knappt lägga ett fjäderlätt finger på min egna nipple och kan nästan komma av lätt beröring på resten av bröstet, varför ska killarna krossa bröstvävnaden och skruva nippelsarna som att det vore nåt jävla ljudreglage på nån gammal jävla stereo??

    Varför fattar de inte när man försöker visa eller hinta om att det gör ont. Kommer rakethårt om jag får lätt beröring – är det inte övertygelse nog om att han nästa gång ska göra likadant? Varför denna övertygelse om att hårt är bra? Vilka är ni med en klitoris av järn?? Min är snarare en såpbubbla – skör!!

    Vilka är killarnas sämsta moves i sängen?

      Prova säga till killen hur du vill ha det i stället för att ”visa och hinta”. Bara ett tips om du nu inte gillar det han gör. Han uppskattar nog också om du talar om hur han ska göra för att du ska komma raketlätt. De flesta normala killar vill ju ändå att tjejen ska ha det skönt.

        Ja eller så har man otur och råkar ligga med en kille med skört ego.

          Exakt! Tack för att det finns en till som inte tar för givet att man ligger med en upplyst superstabil Buddha. Är man naken kan det blir känsligt.?

          Förstår inte denna oförståelse hos många att det kan vara knepigt att ge direktiv och deklarera önskemål i sängen. Finns många anledningar till varför det inte är så plättlätt. Man kan scrolla neråt här i mina tråd och finns varför det inte är så självklart.

            Folk är inte oförstående utan talar om sanningen för dig. Om något gör ont säger man att det gör ont. Man skriver inte om det på bloggbevakning och letar tips om hur man ska be en snubbe med skört ego man är rädd för sluta skada en vid sex. Är du så skraj för hans reaktion och att du ens inte vågar säga ifrån är du med fel snubbe.

      Vem har du haft sex med?? känner inte alls igen detta. Det enda jag stört mig på hos alla jag legat med är att de ska smiska en på skinkan medan tempot blir snabbare. Det, är något jag inte gillar alls. Men då säger jag till och det är inte mer med det.?

        Säger du bara ”nej gör inte så tack” eller hur säger du? Vilket tonläge? Förstörs inte lite av känslan för någon av er när man liksom korrigerar den andre?

        Jag kan fatta om man gillar något specifikt att man behöver säga det. Men det retar mig att hårt har blivit default-läget how många killar. Tycker det borde vara lite vanligt hyfs att börja lugnt och känna sig fram hur mycket man kan öka på takt och styrka. Är det så svårt att läsa av kroppsspråk (Typ när jag viftar bort hans hand från mina bröst i panik!) och ljud mm?

          Du oroar dig för att förstöra en känsla som redan är förstörd eftersom du inte gillar det som pågår?

            Ser din poäng men jag ser det som lättare för mig att återställa känslan hos mig än att återställa den hos honom. Dvs, jag vet att jag klarar mig, men jag vet ju inte om han tycker det var jobbigare med Korrigerande direktiv än vad jag tyckte det Var med hårdhänt behandling och inte klarar att hitta tillbaka till känslan som jag.

            Sen har vi som sagt legat i tre år och det hårdhänta typ smög sig på och han har på nåt mirakulöst sätt fått för sig att jag älskar det. Tappar lite respekten för hans intellekt av den analysen men jag har inte riktigt hjärta att krossa hans bild genom att säga ”du jag har aldrig gillat det” det är som att erkänna att man fejkat orgasm i tre år, trots att jag inte fejkat nåt.

            Har du tips hur jag lägger fram det i så fall?

            Jag skrev ett svar som inte dök upp. Har det hamnat i modd då?
            Skrev i alla fall att jag vet ju att jag klarar av att återkomma till känslan utan problem oavsett om jag tar upp frågan men kan ju inte vara säker på att han klarar det när frågan ligger på bordet. Därav mitt
            Tålamod med detta.
            Sen är ju inte hela känslan i akten förstörd för mig för att han är hårdhänt. Det är ju fortfarande han, vi har fortfarande passion och kommer ändå hårdare än med någon annan. Men jag vet att beröringen kan kännas helt vansinnigt mycket mer om den inte är så hård. Och det vore ju coolt att få känna.

          Ganska bestämd ändå faktiskt och tar bort händerna från där han har dem.
          Om något gör ont säger jag det också. Det är meningen att sex ska vara skönt, så jag ser ingen vits med att vara tyst eller inte vara rakt på sak och ärlig. Skulle han inte vilja fortsätta för att han t.ex inte får ge mig smisk, då får han typ skylla sig själv.

      Vad är det här med att ge ”hintar” hit och dit? Fan säg som det är- ”aj, det där gjorde ont, jag gillar mjuka tag”. Om han inte respekterar det så fattar jag klagomålen. Dock borde snoppdjuren inte köra hårt det första de gör, och borde även bli bättre på att tyda hintar MEN som sagt, raka ord funkar bäst.

        Ja alltså jag vet inte hur jag ska beskriva det bäst… jag har ju såklart sagt vad jag gillar och vill men jag bäddar nog in det lite då jag inte tycker det känns så hett med en bestämd kvinna som säger ”gör inte så!” Eller ”sätt fingret på koordinaterna 28 grader och 59 grader och sen gnuggar du pulserande en gång i sekunden.”? Jag bäddar heller in det lite. Jag har typ sagt ”wow vad fort jag kom när du gjorde sådär. Jag gillar det. Det var som en magisk knapp”. Hur jävöa övertydlig ska man behöva vara, räcker inte det där? Ska han ha karta också?

        En annan gång sa jag att jag mått lite dåligt (det var sant) och att jag haft ömma bröstvårtor (inte sant) så jag måste göra preggotest Och att han skulle vara försiktig med dom. Jag sa att jag kan knappt själv snudda dem med tyg emellan (det är i och för sig sant) så han får bara ta mjukt. Han klarade inte ens av det direktivet i tio minuter. Måste man vara barsk? Jag försöker bibehålla både hans och min känsla av…nånting sexigt, men ändå förmedla min poäng. Men han verkar ju fan immun! Och ingen av de övriga jag legat med har varit tillräckligt mjuka på handen heller. Sen hör jag många tjejer säga att de gillar hårda tag men det ironiska är att ingen av dom kan komma med en kille. och själv hatar jag hårt och tycker det är värdelöst men kommer som en raket av mjuk beröring.

        Det är väl inte alltför otydligt hintande jag gör? Nu kompliceras ju saken ytterligare Av att vi haft sex i tre år? så jag känner inte direkt för att säga ”hördu jag gillar bara mjukt”. Har verkligen försökt få honom att fatta utan att han ska känna att han gjort nåt fel.

          Förlåt men du låter jätte konstig, vadå avtändande med att säga att man får ont och får blåmärken på kroppen av hur hårdHänt någon är? Är du rädd för snubben eller vad är problemet? Vad finns det för avtändande med att säga att hallå du skadar ju mig?!

            I hans värld är det självklart att jag gillar hårt. Vet inte hur han fått för sig det. Det är tyvärr inte jag som är konstig i detta – det är han.
            Hoppas det var svar på din fråga, du uttrycker dig lite märkligt.

              Nej hon är lika konstig som är ”rädd för att förstöra stämningen” när snubben är så hårdhänt att hon får blåmärken. Då får man fan använda tungan. Annars är det rena övergrepp i mina ögon. Hennes problem är att hon är rädd för att snubben ska dissa henne om hon säger att hon inte tycker om det han gör, därav skriver hon att hon tycker det är ”avtändande med bestämda kvinnor”. Det är väl inte du som ska tända på nån kvinna utan ta vara på din kropp. Att du inte vågar säga ifrån är ditt största problem, välj istället en partner du vågar säga ifrån till. Det är inte så svårt att säga ”aj inte så hårt” utan att förstöra stämningen, men du är mer rädd för att han dissar dig vilket är varför du inte ens vågar säga nått så enkelt.

                Haha det är inte övergrepp det handlar om. Herregud. Om du har svårt med läsförståelsen så upprepar jag att jag HAR SAGT TILL HONOM men det biter inte på honom för han verkar övertygad genom egna erfarenheter och analyser att det är skönt med hård beröring.
                Han har alltså fått infon så det är inget fel på min tunga men jag är ingen idiot som ska säga ”men fattar du inte?? Jag har ju sagt att du inte ska göra sådär!!”

                Och jag är inte rädd att han ska dissa mig, herregud han är vuxen, och nej han kommer inte dissa mig.?? . Jag gillar bara att tänka på andra människors känsloliv.

                  Du är rädd för hur du kommer såra någons känslor om du säger att du får ont? Det är väl han som istället ska bli rädd för hur du ska reagera och inte du som ska vara mån om hur han ska reagera när han skadar dig? Håller med övriga, du är konstig.

            Vad är ditt problem? Hon är INTE konstig! Hur kan du ens göra den tolkningen när hon precis har skrivit att hon sagt tydligt till killen att hon är känslig på brösten och han inte lyssnade. Är inte killen konstig? Är han slö i huvudet?
            Tänk om hon är rädd? Är hon konstig då?
            Alla män tål inte att man säger till på skarpen, speciellt inte hårdhänta män som skiter i att man är känslig.
            Till ms Love;
            Prata med honom i en neutral situation. Säg att du upplever att han inte förstår dina signaler om att du får ont och att du vill att han ska ta det lugnt.

              Tack.❤️ Jag får försöka ta upp det som du säger men det känns pinsamt då det gått så lång tid. Det är ju som du skrev att han inte uppfattar mina signaler på att det gör ont men det tar emot att vara så rakt på då jag vet att han är känslig mentalt. Vill inte att han ska känna sig dum. Hatar att få folk att känna sig dumma, jag är hellre både dum och konstig själv.?
              Tack för att du tog mitt problem seriöst.?

                Om något gör ont är det inte fel att säga, var bara ärlig.
                Mitt senaste ligg gjorde ont i princip hela tiden, samtidigt tände jag som fan på honom så jag ville inte sluta. Men jag fick säga efter en liten stund att det gjorde ont och att jag behövde ta det lite lugnare. Inga konstigheter. Kommunikation är viktigt helt enkelt.☺

              Om man är så rädd för en man att man inte vågar säga att han skadar en kanske man inte ska ha sex med personen!!!! Bara en TANKE!

                Handlar inte om rädsla. Jag kanske till skillnad från en hög andra här bryr mig om hur andra människor känner. Herregud vilka svar man får.

              ”Alla män tål inte att man säger till?” Så man ha ont för att nått rövhål kanske tar illa vid sig? Aldrig i livet. Varför knullar ni ens såna sjuka män? Är ni desperata eller? Det finns faktiskt bra killar där ute som inte skadar en vid sex.

                Han är en bra man!! Någon har dock präntat in i honom att alla tjejer gillar hård beröring. Varför är ni så svart vita i ert tänkande? Det hjälper faktiskt ingenting.

          Det är skillnad mellan att säga ”sätt kordinaterna på bla bla” och ”aj det där gjorde ont”.

          Du låter väldigt ung. Stå på dig och ligg inte med män som gör illa dig och inte lyssnar på dig.

            Jag är inte ung och inte han heller.

      Men gud, vadå blåmärken? Du måste ju säga ifrån. Vilken idiot (han alltså).

      De som hela tiden iakttar sig själva, gärna i en spegel och/eller cam.
      Så otroligt osexigt.

        *harkel* Cam????? *harkel*

        Haha så har mina snubbar gjort!! Varför gör de så?? Tänder de på sig själva?

      Haha usch det låter inget vidare! råder dig också att tala klarspråk, säg som det är och att du önskar att det ska vara fjäderlätt beröring el vad du nu vill ha. När jag och min man hade börjat träffas tog det ett litet tag innan sexet vart så bra som det är nu men det beror på att vi vet vad den andre vill ha och att vi pratar med varann om vad vi önskar. Var först efter detta som jag kunde få orgasm- första gången med en man vid 25 års ålder. Jävligt sorgligt när man tänker efter då jag haft några sexpartners innan honom.

      Är nog jag och såna som mig som har förstört dom. För mig gör lätt beröring ingenting alls, här krävs det hårda tag tyvärr. 🙁

        Kvinna gjord av stål – hur gör du för att nippelsarna inte ska trilla av av denna behandling? ?

          Har fött 2 barn och ammat, det har nog garanterat förstört känseln där för mig haha

            Låter troligt?

      Det är kanske jag ? för jag gillar exakt det du INTE gör ?
      Men du har formulerat dig på ett väldigt underhållande sätt, fattar din poäng. Och håller med övriga ang att säga vad man faktiskt gillar ?

        åh jag skrev ett långt svar till en här uppe om hur tydliga mina ”hintar” är men det dök inte upp så kanske hamnade det i modd? Så störigt. Korta versioner är iaf att jag sagt till honom att jag mått dåligt/varit sjuk/öm i brösten så måste han röra mig mjukt idag men han klarar det inte ens i tio minuter. Bäddar gärna in mina direktiv lite men vafan säger jag idag får du bara röra mjukt vid brösten så måste han väl fatta det?

        Jag undrar om porr och kanske tjejer som du ? fått killarna att ställa in sin beröring i nån sorts default-läge som alltid är hårt. Och då har vi mjukisar svårt att nå fram när vi säger vad vi gillar. Det är väl så ofattbart i deras värld.?

        Gör en medsyster en tjänst och gör ett tillägg när du instruerar din nästa älskare att inte alla tjejer vill ha hårt kläm och slit!

        Får inte du ont alls i brösten och fiffi btw?

      En jävligt förvånande grej var också att när han gick över till att bli lite hårdare efter att ha varit ganska/mestadels mjuk en kort period i början av vår relation så fastnade han i det hårda i några veckor och sen sa han ”jag gillar att köra hårt med dig när jag ser hur mycket du gillar det” och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta!! Tappade hakan i hemlighet. Jag hade inte visat nånting på det sättet han tolkade det! Det tog längre tid att komma, jag undvek beröring, jag blev tystare, skrek säkert aj men han verkar inte kunna skilja på ”aaaaåhh” och ”aaiijj” (hahaha), ville inte att han skulle gå ner på mig osv.
      Tror jag gav upp redan där och insåg att den här snubben kommer inte fatta om han feltolkat mina signaler så grovt. Kunde inte fatta det! Kändes mer som att killarna VILL att man ska tycka hårt är skönt och då tolkar de allt så det passar in i deras lilla tes.

        Han har nog tittat för mycket på porr, där är kvinnas signaler helt skeva.

    Mitt ex uttrycker väldigt mycket kärlek mot mig när han är full..
    vi gjorde slut för flera månader sen men forsätter ses men mest pga fulla och vill ha sex. Men sist sa han att jag är den enda han vill ha och han va så ledsen..
    Jag vill tro på det men vad gör jag? Jag vill ju också men vågar inte för är rädd att det bara är fyllesnack. Jag tönker om han verkligen vill ha tillbaka mig så ska han våga säga der nyktert.. Jag vet att det enda sätter för honom är att han måste inse att han kmr förlora mig snart om inget händer för nu har jag börjat dejta. Vad gör jag så han inser och tar första steget? Kan inte såga liksom att jag träffar andra men han måste fatta att jag är på g att gå vidare.. Typ ska jag sluta svara sms?

      Jag hade sagt till honom att han får kontakta mig när han är nykter om han på riktigt vill prata om oss. Och sen vara stenhård på att inte svara när han smsar på fyllan.

      Jag tycker att du skrev det väldigt bra här. Kan du inte skicka samma text till honom? I bland formulerar vi oss bäst när vi inte skriver till den det gäller. Om han inte fattar eller vågar kan du inte göra så mycket mer, men då har du i alla fall sagt precis vad du känner inför er!

    Är det normalt att mensen ibland är sen 3-4 veckor? Var hos gynekologen förra året och allt såg bra ut och vill inte oroa mig i onödan så jag undrar bara om någon annan har det så?

      Det kan bero på stress, t ex så ja absolut!

      Gå till gynekologen och fråga ist. Du får bäst svar där såklart.

    Är det någon annan som har monofobi? Extremt rädd för att vara ensam och får panikångest mm av ensamhet? Vad hjälpte i så fall? Funderar på att söka KBT för det

      Antar att jag har det.. sitter för tillfället och skakar och tårar rinnandes. Känner mig ensam, är ensam

      Vad jobbigt och jag som tycker det är skönt att vara ensam ! Hoppas du hittar ditt sätt att få rätt hjälp

      Jag var tvungen att googla ordet. OMFG det finns ett ord för hur jag känner i förhållanden. Vet ett det har med otrygg anknytning att göra men inte att det fanns ett ord för det. Kan någon tipsa om hur man blir av med skiten? Förstört så många relationer för mig.

    Var ute och åt idag. vi beställer in var sin rätt de kommer samtidigt, den är ok den andra kall och pommes är inte färdig. Är det ok att den dåliga rätten görs om och man inte alls är i fas när man äter? D v s ena har ätit upp och får sitta och vänta och titta på när den andra äter. Skall man få någon kompensation ?

      Nej ingen kompensation.

      Jo, man kan få det beroende på vilken restaurang det är.

    Så skönt att julen är över!

      Neeeej 🙁 älskar ju julen!

      Den är inte över!! Det är just nu julen pågår. Den är slut på tjugondag Knut, dvs 13:e januari.
      Det var däremot inte jul när ni alla ställde upp julgranen den 6:e december.

    Har man hamnat i modd om man skriver en kommentar som inte dyker upp? Sidan liksom
    Laddas om och man hamnar högst upp på sidan. Jävligt irriterande när det krisar och man inte skrivit något olämpligt.

      Ja, men det beror antagligen på att det blir så ibland när texten är relativt lång och eller att man klickat lite snabbt på: ”Publicera kommentar”.

      Sedan kan kommentaren dyka upp snabbare än man tror, eller så dröjer det till dagen efter. Men det är inget mot dig, utan det är slumpmässigt.

      Skicka igen:)

    Denna Redgert låter mer och mer som en bluff à la Bella. Jag brukade läsa hans blogg många år sedan; kul i början men hans kändiskåthet kändes väldigt ofräsch efter någon vecka så jag slutade läsa bloggen kort därefter. Är det någon som vet om det verkligen går så bra för honom idag som han får det att framstå i denna artikel:

    https://www.breakit.se/artikel/23055/daniel-redgert-vinner-mark-med-redgert-comms

    Fuck vad bakis jag är, ska ALDRIG med dricka! Vin, dra åt helvete!

      Det var dumt gjort om du inte tål vin. Kan istället rek. dig B e n z o som påminner om vin liknande effekt där man blir skön och avslappnad med dämpad ångest och ängslan utan orsaka alkoholförgiftning av levern.

      Begrän. i lager till bra priser. Först till kvarn inför nyårsfesten 2020 där ni kommer njuta och fira utan ångest.
      S ö m n t a b finns också vid önskemål. Många lider av sömnbrist också.

      Intresseanmälan till t h e y n c @ l i v e . s e

    Varför lägga dyra pengar på tv när man kan hitta en kvinna med tillräckligt stor mun att suga min stora KUK med. De flesta verkar ju ha små munnar så den får inte plats. Min favoritställning är när kvinnan ligger på rygg med huvudet nerför sängkanten och där jag.står bakom och trycker in den och pumpar. Mycket sexigt trångt och mycket harklade och andningsproblem och det slår alla tv apparater i världen. En tjock kuk som en gurka är bättre än en tv apparat enligt mig.

    Vill ha en kvinna med stor mun annars får man skrap och bitmärken på kuken. INTE trevligt.

    Du borde be din kompis att skänka de 50.000 till mig så jag kunde be min kvinna slipa ner sina tänder för att inte orsaka mig smärta. Detta i humanismens namn. Skamligt av er lägga 50.000 på tv när ni kunde vara godhjärtade och hjälpa ex min tjej och min ärjade kuk som smärtar pga stora tänder och liten mun.

    Tips på bra kaffebryggare? Får gärna vara lite flashig, kan tänka mig en som maler bönor osv om den inte är föör pricey. Annars en som ger bra arom från vanligt kaffepulver. Några idéer?

      https://testat.nu/kaffebryggare/
      Kolla igenom dom här och se om du gillar nån?

      Du vill inte ha en kaffebryggare som maler bönor i en och samma maskin. Värmen som bildas när kaffet bryggs kommer göra att bönorna härsknar och kaffet smakar blä.

      Det du vill ha är en kaffekvarn vid sidan om en Mocca master för när du gör vanligt bryggkaffe som ska gå snabbt. För långsamma mornar vill du ha en franskpress. Och så vill du ha en perkulator för de gånger du ska bjuda på mycket kaffe och sällskapet har möjlighet att vänta lite på kaffet.

      Och nej, det finns inte en mirakelmaskin som kan göra allt detta. Det finns inte heller något som kan göra att vanligt kaffepulver ger ifrån sig bra arom eftersom det är kaffepulver från början, det är enbart bönor man ska köra på.

    Vad gör man när man vet att en kollega blivit tillsammans med någon med psykiska problem? Kan man ens fråga om de vet om det? Jag kvinna, han man. Han har nu blive tsms med en tidigare kollega till mig från ett annat jobb. De ha känt varann typ en vecka och säger han är kär. Att tillägga är väl vi typ har haft lite kemi men inte kunnat göra något för jag är gift.. SÅ, kan jag säga något, fråga om han e medveten om detta utan att låta som världens bitch ? Vill inte han ska hamna i en kass relation då han redan har lite bagage om man säger så. Behöver råååååd

      Vad menar du med psykiska problem?

        Ja men typ att hon hamna på psykakuten när vi jobbade på de tidigare jobbet pga stressen där. Och de lät som hon varit där förut också.

          Det låter också som att det var jobbet det var fel på i den situationen och inte tjejen

          Vad har du med det att göra, eller någon annan? Det kanske va på grund av stt det va du och fler som dig på jobbet som gjorde att hon hamnade på psyket, i kombination med arbetsbördan.

          Du är avundsjuk. Arbeta med dig själv istället för att fördärva livet för andra.

          Skvallerbytta.

      Men fråga hur hon har det nu, bara. Säg att hon haft det lite tufft tidigare?

      Låt honom inse det själv för i helvete. Tycker inte psykisk ohälsa är något man ska eller behöver gå runt och ”varna” någon för. Man är inte farlig bara för att man mår lite dåligt. Usch, vilken stigmatisering detta bidrar till. De kanske kan få varandra att må bra och glömma det förflutna. Lägg dig inte i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.