Ett familjerelaterat julinlägg

Familjer kan komma i alla konstellationer, sammansättningar eller mixar och vid julen är inget undantag.
Här kommer ett inlägg om familjerelaterade saker jag snappat upp den senaste tiden, då juletid inbjuder till fler inlägg i den kategorin än vanligt och det är även någonting som efterfrågats här i kommentarsfältet.

Isabella Löwengrip firade tillsammans med sin ex-man Odd och hans familj med allt vad det innebär i form av julbad och köttbulletävling.
Jag är lite nyfiken på vad tävlingen innebär, om det handlar om att blanda den godaste köttbullsmeten eller om det månne är att matcha en köttbulle med godast tillbehör.
Jag älskar köttbullar och är alltid öppen inför nya sätt att inmundiga denna läckra och ätbara muskelglob.
Do tell!

Även Gabriella och Fjodor Joss firade jul tillsammans i huset som Gabriella nu själv bor kvar i, trots att paret nyligen separerat.

Jag har som ni vet aldrig varit någon fan av julen men i år så kändes allt bara extra sorgligt och jobbigt. Ville bara att dessa dagar skulle vara över så snabbt som möjligt! Det är såklart underbart att se lyckan i barnens ögon när det kommer till tomten, alla julklappar osv men för egen del så är det ingen favorithögtid. Och speciellt inte nu som nyseparerad och tanken på att detta förmodligen var vår sista jul ihop, iallafall på ett bra tag. Nej, allt kändes bara sorgligt och jag har gråtit mycket och försökt att hitta ett lugn i mig själv med träningen, pratat med vänner i telefon och bara tagit djupa andetag. F har sovit hos oss också i några nätter så det har varit skönt att slippa vara ensam i alla tankar och så. //GabJoss

https://www.instagram.com/p/B6sjtkthg6j/

Katrin Zytomierska, Bingo Rimér och Alex Klingstedt firade sin vana trogen jul i värmen tillsammans med alla barnen.
Den enda som saknades för att uppställningen skulle vara komplett var Novas mamma Erica, men någon måtta på gemytligheten får det vara. 😉

https://www.instagram.com/p/B6qzjROg6qI/

Alexia Kafkaletos och hennes kärlek ska bli föräldrar till en liten knodd som just nu bakats i 17 veckor och förväntas göra entré i början av sommaren.

Jag har ju pratat mycket i podden om att vi vill ha fler barn, men det har inte passat med Corinnes behandlingar osv (Corinne drabbades av cancer. Cams tillägg) Sen hände det lite tidigare än vi ville egentligen men men..

Nu har vi kommit ganska långt och jag har knappt hunnit tänka på det alls. Jag har varit så otroligt trött och oinspirerad så det känns super att kunna berätta för er så jag kan förklara min lathet och trötthet. //Alexia

STORT, STORT GRATTIS till hela familjen!
Och om någon undrar – samma pappa som förra gången. 😉
”The same procedure as every year, James!”

https://www.instagram.com/p/B6sbj-jBykU/

Familjen Berg har utökats med en liten Otto.
När det vankas 18-årsdag så kommer han vara allt annat än nöjd med sina föräldrars goda smak att låta honom födas – vad jag antar – som sist av alla hans kompisar.
Han kommer, precis som jag fick, få hänga på Donken när de andra går på krogen. *suck*
I feel your pain, Otto!

https://www.instagram.com/p/B6atuo3nmaX/

Det här får mig att skrika rakt ut.
Helvetes, jävla, fucking faaaaaan-cancer!!! FAN, FAN, FAAAAAN!!
Det gör mig arg, så arg att ytterligare ett barn drabbats av cancer och tvingas kämpa för sitt liv när hon egentligen bara ska äta godis och öppna julklappar tillsammans med sin familj.
Melinas mamma Jane har startat en insamling på Barncancerfonden som jag uppmanar alla som kan och vill att stötta.
Skicka kärlek och styrka till familjen här på Janes Instagram.
#fuckcancer

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så många familjer men inte en enda som är barnfri? Folk som firar med djur eller vänner eller genom ideellt arbete? Familj kräver inte barn.

  Gillar tanken med inlägget men resultatet blev sådär 🙁

   ??
   Tänkte, vilka influencers finns det? Men sen kom jag på åtminstone Kissie, Egoina. De är väl större än Alexia (aldrig hört talas om)?

   Ja tänk på alla oss enbenta före detta körskolelärare från Örkelljunga som bor i kollektiv på Österlen, vi är också en familj som ska uppmärksammas av Bloggbevakning.

    Så ovanligt är det inte att inte ha barn, sluta larva dig.

     Men ni vill alltid inkluderas i ”familjeinlägg”. Acceptera bara att ni är vuxna utan en ”traditionell” familj. Hund och barn är inte exakt samma sak. Ni tillhör en egen kategori. Hur många säger ”nu ska jag hem till familjen” när denna syftar på sin sambo? Då säger man ”jag ska hem till sambon”. Ni är inte mindre familj, ni är bara inte inkluderade i den typiska familjekonstellationen.

     Sen kan man vara en familj utan biologiska barn men de flesta barnfria är ju barnfria på heltid, dvs inga bonusbarn eller adoptivbarn.

     Tar ni illa upp så är det bara en reflektion av ert inre. Jag menar inget elakt, finns många ofrivilligt barnfria som inte vill annat än att få barn. Hjärtat lider med dem.

      Jo, man är en familj även utan barn, vad snackar du om? Min man är min närmsta familj.

       Familj är ju en GRUPP med människor.
       Två personer, är det en grupp..?

        Det finns tvåmanna-grupper.

        Menar du att en ensamstående förälder och sitt barn inte är en familj?

      Jo, man är en familj även utan barn, vad snackar du om?
      Min man är min närmsta familj.

     Det har du rätt i. Det var klumpigt av mig.

     Men herregud. Jag har inga barn men blir inte det minsta kränkt av att inga barnfria/barnlösa influencers var med i julinlägget.

     Hade inte ens tänkt på det om ni inte hade kommenterat det.

    ????

    Tänk på oss alla som ägnar oss åt att göra barn i mer eller mindre omfattning. Jul & nyårsknulla efter klocka. När nöjet blir plikt

   Håller med, bra tanke!

   Har väl gjort ett inlägg med Kissie osv och deras jul redan?

   Därför att barn rent biologiskt är meningen med livet. Vi barnlösa är små meningslösa återvändsgator i historien. Get the fuck over yourself.

    Allas liv är lika meningslösa

    Varför skaffar du inte barn själv om du känner så? Eller rättare sagt varför känner du så om dig själv??

     Jag har gjort mitt val samtidigt som jag är medveten om vad det innebär. Vore konstigt annars.

      Men se sig själv på det sättet?

    Inte sant – människor är flockdjur, alla behövs för att föra generna vidare. Ett syskonbarn har i genomsnitt lika många gener gemensamt med dig som ditt barnbarn.

    De flesta människor har nog kommit längre än att bara tänka på/bry sig om biologi dock.. Skiter i om folk skaffar barn eller ej, deras liv är inte meningslösa oavsett. Vad spelar det för roll vad ”den biologiska meningen med livet” är? ?

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  På något sätt lite sorgligt att alla ser så glada och avslappnade ut på familjebilden, men Katrin posar för fullt för att se smalare ut.

  Älskar att du länkar till insamlingar så en får en påminnelse att bidra till något bra!

   [Borttagen kommentar]

  Ingen mer än jag som tycker det är osmakligt att lägga ut bilder på sitt dödssjuka nedsövda (!) barn?? Herregud.

   På bilden i frågan visas ju inte ansiktet. Jag kan se värdet i det. De är ju trots allt inte ensamma om detta. För andra föräldrar och familjer kan det kanske vara skönt att se någon gå igenom samma helvete.

   Jo, det känns så absurt. Å ena sidan är det klart att hela familjen drabbas av ett cancerbesked men det är ju barnet som är sjukt. Upplever den här typen av content på sociala medier som integritetskränkande för barnet. Ovan nämnda person har ett öppet konto och har uppenbarligen ”gagnats” av att vara transparent med dotterns otroligt tragiska öde (följarantal och likes har ökat dramatiskt sedan sjukdomen blev offentlig). Varför inte stänga kontot eller skapa ett privat för närmsta familj och vänner om man vill hålla folk informerade/skriva av sig /publicera bilder för sin egen skull? Måste tiotusentals främlingar få del av bilder på nedsövda och dödssjuka barn?

   Sjukvårdspersonal omges av sekretess- och tystnadsplikt för patienten (som det självklart ska vara) men föräldrar kan basunera ut detaljer om barnets hälsotillstånd, behandlingars biverkningar och lägga ut bilder när barnet är särskilt utsatta (sövda/gråtandes/nakna). Att göra barnets otroligt fruktansvärda sjukdomstillstånd och trauma till en allmän angelägenhet gör mig tyvärr cynisk. Jag hade nog aldrig förlåtit mina föräldrar för något liknande om jag hade varit i barnets situation och överlevt sjukdomen.

    Undrar då Hur du känner för alla galor på tv? Humorgala, unicef galan o alla andra som visar bilder och filmer för alla att se på bästa sändningstid?

     Tänker att man kan prata om saker utan att visa upp det.

      Tycker du ja, så om du någonsin hamnar i sitsen så tänk på det. Låt andra, som har haft den enorma oturen att hamna där, hantera det på det sätt som rätt för dem.

       Frågan är väl vilket sätt som är rätt för den sjuke..

        Är väl upp till föräldrarna att bedöma.

         Vissa föräldrar har inget omdöme

         Skulle du vilja att din sambo/mamma/syster gjorde ett liknande konto om dig om du blev dödssjuk nu?

          Om det hade hjälpt mina sörjande familjemedlemmar

   Kan tycka. Men till deras försvar. De är förtvivlade och förtvivlade människor tänker inte alltid klart eller gör det som är ”rätt”. De får mycket stöd genom att göra så här och det betyder nog mycket för dem så låt dem…

    Ja så är det nog. Det söker stöd och vill bara få ut sin förtvivlan. Kan också tycka att vi inte ska döma. De har säkert pratat ihop sig med tex barnets far. vi låter dom vara tycker jag också. Tryck inte ner dom mer. De är redan på botten. Tänk er själva. Ett så litet barn ska inte vara så sjuk.

    Alltid alltid alltid finns det någon eller några som ska tala om för andra att de gör eller tänker fel. Spelar ingen vad det handlar om eller i vilket sammanhang det är. Som om någon enda någonsin har lyssnat på vad en anonym helt okänd människa på nätet tycker och ändrat sig efter det?

    Jo, men jag väljer att se det ur ett barnperspektiv. Jag tycker inte det känns rätt att föräldrar lägger upp bilder på svårt sjuka barn eller barn i utsatta positioner. Det är något så osmakligt över det.

    Och jag kan också undra över det ”stöd” de får från främlingar som skickar hjärtan osv. Från båda håll så att säga.

     Är det stöd man behöver så finns det stödgrupper utanför sociala medier. Även individuellt stöd för föräldrar till sjuka barn.

      Ja men exakt, det är väl i sådana grupper folk får äkta och genuint stöd. Jag har lite svårt för styrkekramar, fina ord och hjärtan från främlingar på Instagram och Facebook. Särskilt när man vet att det finns så många nyfikna människor som älskar att vältra sig i andras elände. Är det något många gillar så är det andras misär och andras sorg.

      Och jag fattar inte heller hur andras elände kan vara underhållning.

   Osmakligt? Har du varit i deras skor? Hon har haft en öppen instagram tidigare och hittar väl någon form av stöd i det?
   Jag har följt henne i flera år och jag har skrivit till henne flera gånger.
   Det är lätt att döma hur en annan person hanterar en situation man själv aldrig förhoppningsvis hamnar i.
   Och nej, jag är inte Jane.

   Ja, förstår int varför man blottar sitt barn på det sättet. Sluta ta bilder och skapa Instagram till dödligt sjuka barn och använd tiden till och läsa på om hur du kan hjälpa ditt barn? , krama om, pussa barnet osv. Och Ja jag fattar att dem säkert gör det också. Men ser inget behov för ett sjukt barn och synas överallt på sociala medier. Det är så utlämnande… Ibland känns det som om de används av sina föräldrar som sedan blir influencers eller liknande.

   Följde en influencers vars partner blev dödligt sjuk. Hon skrev blogg om det och efter hans död hade hon massa följare, kontrakt med bikbok för klädkollektion, fick modellerbjudanden. Och lever nu ett tvättäkta influencer liv. Det tog henne ett par mån och hitta en ny snubbe och leva sitt bästa liv.

   Asså missförstå mig rätt, hon hade det säkert jobbigt och förtjänar såklart och må bra igen. Men när du ägnat en lång tid till att dedikera en blogg åt din sjuka själsfrände och sedan har en ny snubbe och syns på alla influencer evenemang och satsar stenhårt på din nya karriär tre månader efter dennes död så är det bara osmakligt. Och idag är det nog ingen som minns att det var så hon blev känd ens..

    Hon hade många följare redan innan hennes barn blev sjukt. Vem är du att döma hur en annan hanterar en fruktansvärd situation?
    Jag vet inte vem den andra influencern är men finns det en manual för sorgbearbetning som du kanske kan skicka till henne?
    Du har ju uppenbarligen själv gjort samma resa men på rätt sätt så att du kan döma henne.
    Står man bredvid en älskad person som man vet ska dö så börjar man lämna mentalt innan de har dött, så tre månader för dig kanske är tidigt men hur vet du vad som pågick hos henne?

    Herregud,livet går väl vidare!? du smaskade i dig av hennes blogg och liv. Hon bloggade om sitt livs kärlek , som dog. Sen går livet vidare. Varför älta bland döda när man kan leva!?

    Vilken influencer är det?

     [Borttagen kommentar]

     [Borttagen kommentar]

     Hon har en podd som heter det skaver

    Du vet väl inte vilket helvete hon gick igenom.. Så taskigt att prata illa om någons tid då den förlorat sin partner… Alla hanterar sorg på olika sätt och hon ville väl inte visa sin sorg utåt vilket man kan förstå.

    ”Sluta ta bilder och skapa Instagram till dödligt sjuka barn och använd tiden till och läsa på om hur du kan hjälpa ditt barn”

    Eller så använder hon sin (relativt stora) portal till att dra in pengar till forskning, sist jag kollade var hennes samling uppe i 600 000 kr.

    Det går fort i hockey

   Ännu mer osmakligt var det när en finsk kvinna (nån sorts halvkändis tror jag) la ut en bild på sin döda dotters händer efter dotterns död (dotterna var 8 år när hon dog). Händerna var gula och typ vaxlika. En jättebra bild att lägga ut på Instagram, not.

   Har kommit i kontakt med familjer med väldigt sjuka närstående via jobb. Kan säga att det varit en och annan med större följarskara och att dessa personer ofta känner sig tvungna att uppdatera om allt.

   Har suttit med gråtande mammor som berättat att deras följare KRÄVT svar och uppdateringar angående hur det går.

    Tillägg: det har t.o.m. gått så långt att vissa följare kontaktat deras släkt och vänner för att de velat veta mer.

    *hand i ansikte-emoji*

    Krävt? Sådana blockar man väl bara som alla andra coconuts som skriver märkliga saker? Och meddelar sina följare att man inte tänker ge några uppdateringar eftersom det är för privat. Och så är det bra med det.

   Gissar att de är i chock. En mardröm jag inte ens kan tänka.

  Mitt ena barn är född runt 13-tiden på självaste nyårsafton, en månad för tidigt. Är så trött på alla som kommenterat år ut och år in ”varför kunde du inte knipit till över tolvslaget åtminstone?” Eller ”stackars barn som inte får en egen dag utan måste fira med alla andra”. Eller alla gånger de med liknande beräknat datum sa ”åh jag är så tacksam att det inte var jag som födde tidigt, tänk att behöva fira nyår på BB”…? Misstänker att det kommer fortsätta med liknande kommentarer heeeeela hens liv.

   Men herregud, nyår kommer varje år, vad spelar det för roll om en nyår firas på bb? Låter supermysigt ju!
   Jag firade min födelsedag på bb, fick världens bästa present och slipper numera fira min egen födelsedag ?

   Antagligen.

   Ungefär som: ”åh, är du vänsterhänt”
   Brukar svara, ”nä fan, tog fel hand nu igen” och börjar skriva med höger.

   Ni får fundera ut några roliga svar på kommentarerna. För de lär, precis som du förutspår fortsätta. Tyvärr

    Haha jag är också vänsterhänt! ?

     Då har du hört en och en annan kommentar du å.

     Gör det mesta med höger, typ klipper. Hade vänstersax halva lågstadiet innan jag insåg varför det kändes knöligt ?
     Sa inget till ngn, bytte i tysthet till annan sax.

      Jag fick skäll av min lärare i lågstadiet för att jag ”smetade ut” när jag skrev. Jag drog ju handen i skriften.. Tänker fortfarande på det när jag skriver och ser att jag blir ljusblå på vänsterhandens fingrar på utsidan pga bläckpennan.

   Folk är inte kloka. Jag har ett decemberbarn och kan säga att jag känner igen mig även om jag förstår att du fått höra fler och värre kommentarer.

   För övrigt skulle jag inte ha något emot att fylla år på nyårsafton som är en av årets största festdagar när släkt eller vänner samlas och det är skumpa, god mat, finkläder och fyrverkerier. Måste kännas tusen gånger tuffare att fylla år 1 januari när alla är helt utslagna och inte orkar annat än att ligga hemma i mjukisbyxor och på sin höjd trycka i sig en kebabpizza.

   Familjen Berg-Karlsson? Vart kommer Karlsson ifrån? Erik hette ju Johansson innan dom gifte sig, och nu heter dom väl båda bara Berg i efternamn? 🙂

    Oj detta hamnade lite fel, skulle inte vara som svar till din kommentar.

    Fasen, blandade ihop med den andre hockey-Erik’en i Sharks.

     Haha förstår, lätt hänt! Blev lite förvirrad där ett tag!

     Fast nu är ju Carinas Erik en fotbolls-Erik ?

   Jag är född i November. Jag satt och surade på Donken. 😉

   Men vad hemskt?! Folk är ju knäppa. Barn kommer till världen när de är redo och det går ju sällan att styra. Vet ett par bekanta som tackade nej till ivf över en viss tid ”för då skulle det bli ett decemberbarn” jaha nehe förbli barnlös då ville mitt inre skrika. ?

    Hemskt är väl att ta i ? Klart det inte är så kul att fylla i december och folk menar väl inget illa.

     Fast att säga så till nån som fött sitt barn för tidigt? Hur tror du man kan styra över det?!

      Det kan man inte såklart. Men man får nog lära sig att ta såna kommentarer och inte ta det så allvarligt, för det lär ju fortsätta hända. Så farligt är det inte.

  Har precis fått hem mina diadem som jag beställde från Wish efter att ha sett designen på My Molimenti. Sååå fina. Kvaliteten känns fantastisk och mer stadig än vad mina diadem från Glitter och Gina Tricot gör. Diademen var inte superbilliga men kostnade lite mindre än hälften av vad de gör (gjorde?) på My Molimenti. Känner mig nyårsfin.

   Det låter gött Elin! ?
   Härligt med lite skämt så här på nyårsafton! ???

    Men säger inte Anonym att hon är nöjd med diademet från Wish? Varför skulle Elin skämta om det?

  Ingen aning om vilka de tre sista bloggarna är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.