Ebba Von Sydow i chock efter Harry och Meghans Instagram-kupp

Medan det svenska kungahusets modell av det berömda ”klivet tillbaka” skedde under organiserade former med gemensamma uttalanden så gör deras brittiska motsvarighet lite av en motsats, och ingen verkar mer chockad än rojalisten Ebba Kleberg Von Sydow.
Av hennes blogg att döma verkar det nästan som att hon avbrutit sin Västindiska semesterlunk för att istället låsa in sig på hotellet med dator och internetuppkoppling.
Mängden inlägg hon publicerat sedan det stora avslöjandet slog ned som en bomb är av ett ansenligt antal.
Men är det något att chockas över egentligen?

– Att Harry och Meghan vill kliva tillbaka från de kungliga åtagandena och bland annat lämna Royal Rota (som styr medias rätt till material mm)? 
Nej, jag tycker inte det.

– Att Harry och Meghan gör detta och informerar resten av den kungliga familjen via Instagram?
Nej, inte det heller om jag ska vara ärlig.
Tror vi Drottningen hade varit öppen till att diskutera detta med dem om de försökt? Hon framstår ju inte som den mest flexibla och öppensinnad kvinnan på andra sidan Nordsjön om man säger så.

Borde man bara skrota alla Kungahus och all form av ”ärvd makt/ärvda positioner i samhället”? 
Risken att man får en egen Donald Trump på halsen ökar visserligen med ett sådant beslut, men i England kan det kanske vara värt att ta den risken?

Är ni likt Ebba, chockade eller kan ni inte bry er mindre?

212 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inte chockad. Bor i Storbritannien och här rapporterar de att M och H verkar ha pratat med drottningen om det innan jul men fått besked att vänta (sant eller inte?). Men utifrån hur M från start porträtterats i media så är jag inte förvånad att hon vill ta ett steg tillbaka och tror H vill skydda henne. Sen bara spekulationer men tror inte W varit schysst mot M vilket gjort H arg.
  Men tidningarna här nu är inte nådiga.

   Verkligen, brittisk skvallerpress är ganska brutal också.

    En fråga jag har.. Varför skulle media plötsligt sluta skriva om och bedöma Meghan och Harry, även om de inte officiellt jobbar med kungahuset längre? De kommer fortfarande va kändast i världen? Fattar ej.

   Inte chockad heller (bor också i UK) tycker det var väntat men att det skulle skett på ett annat sätt, mer genomtänkt.

   Nu läser jag inte skvallerpress men jag tycker inte att det stått mycket alls i tidningarna om dem innan detta hände (jämfört med Diana eller William och Kate) Harry är ju orolig att historien upprepar sig men det känns ju som att det blir värre nu när de inte tar officiella bilder kommer press dyka upp ännu mer för ett scoop.

   Granska smygreklamens mästare Ebba. Inte bara för Bookbinders utan även alla andra företag. Samt hur Emilia P går in och gillar hennes inlägg med uppmuntrande kommentarer. Så jobbar inte en journalist som Ebba titulerar sig som.

    Borde även granska Jennie hammar och damernas värld. Dags för uppror mot dessa glassiga personer som tror sig vara förmer…. kan inte skatteverket läsa denna blogg också och ta tipsen på allvar.

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Jag har full förståelse för att det är deras vilja och deras val. Hade absolut inte velat vara en del av kungafamiljen (om man bortser från alla underbart vackra diadem och tiaror ?).
  Så nej jag bryr mig inte, känns lite överdrivet att reagera så som hon gör, men bevakar man kungafamiljer så ?‍♀️Min mormor som älskar vår svenska kung är förmodligen helt chockad.

   Och alla miljoner i årslön för att vinka i parader och kanske ställa upp på bild?
   Men tror inte de kommer att ha problem att tjäna egna pengar i framtiden bara genom sin blotta existens. Dessutom är det ju lätt att hävda att en kan försörja sig själv när man har 100 miljoner på banken.
   Nu kan Meghan ta selfies igen! Och kanske ta jobb i Hollywood. All is good in the neighbourhood

    Ja de lär nog knappast behöva ta ett jobb på donken för att överleva..

    Tanken är tydligen att Harry och Meghan tills vidare ska få pengar från Duchy of Cornwall som är inkomstkälla för Prinsen av Wales alltså prins Charles. På så sätt kommer inte Harry och Meghan längre att ligga samhället till last genom att behöva del av apanaget. Gör man inget ”kungligt arbete” längre så ska man inte ha något apanage. Samma regler som i Sverige alltså.

     Harry-Meghan får redan ett antal miljoner pund från Duchy of Cornwall varje år, 95% av deras inkomst kommer därifrån. Pengar som prins Charles kan strypa. Men icke att förglömma, Dianas arv var ca 300 miljoner, så Harry har också egna pengar. Att få finansiellt oberoende att låta som en uppoffring blir ju därför bara löjligt.

    Jag tror ändå att det är lika bra att ha en kung eller drottning som statschef som att välja president vart fjärde år. Det kostar också massor av pengar och dessutom kan det bli vilken dåre som helst (uppenbarligen) som sedan ska ha avgångsvederlag, pension och fallskärmar. You name it.

     Måste verkligen republik ersättas av en president då? Kan man inte behålla statsminister-posten ändå liksom?

      Jo,det kan man. Riksdagens talman blir då statschef, statsministern arbetar som vanligt.

     Apanage som apanage, bidrag har många namn och ansikten. Rika ärver rikedom och vanliga måste jobba för brödfödan. Bryr mig lite?

  Jag tycker att det är fint att de gör det här nu och sätter sig själva i i första rummet. Tänk att som Harry ha vuxit upp i skuggan av att ha förlorat sin mamma som var så extremt jagad av pressen, leva hela sitt liv under luppen och sen behöva se Meghan brytas ner även hon av hetsen. Meghan har ju dessutom från början sagt att hon inte vill vara en voiceless symbol. Jag hoppas att de kan leva ett bättre liv nu och unnar de all fred och lycka i världen faktiskt.

   Parallellen med Diana tror jag är väldigt relevant, självklart vill Harry skydda sin fru från samma hets från pressen som indirekt tog livet av hans mamma.

    Indirekt?

     Ja, hon dog av en bilolycka, inte av hets från skvallerpressen. Däremot skulle olyckan kanske aldrig ägt rum utan skvallerpressen, därav indirekt.

      Hade hon haft bilbälte på sig hade hon överlevt.

      Hon dog när hon var förföljd av paparazzi. Brittisk media och paparazzi hade under lång tid behandlat henne väldigt illa och utan någon som helst integritet. Hade inte paparazzi förföljt henne hade hon inte dött. Jag skulle inte kalla det indirekt. Jag(!) anser att brittisk media i allra högsta grad var orsak till hennes död.

       Strukturer som vill döda kvinnor

       Onykter chaufför och avsaknad av bilbälte var förmodligen en större orsak till dödsolyckan än att paparazzi hetsade efter.

   Eller hur. Jag tycker de gör helt rätt och är på riktigt förfärad över hur upprörda folk är och hur media beter sig. De är MÄNNISKOR. Ingen ska väl tvingas att vara ”fast” i samma banor som en familj. Fyfan för att födas in i något och sen inte få ha en egen fri vilja att leva ut eller själv bestämma hur sitt liv ska se ut.
   Det enda jag eventuellt reagerar på är om de vill fortsätta emotta pengar från kungahuset. Innan de sliter sig loss helt vill de ju ”bli ekonomiskt oberoende” – som jag förstod det på tv4 nyheterna har de dock redan hundratals miljoner. Då är man ekonomiskt oberoende och det är EXTREMT världsfrånvänt att inte tycka det uppfyller kravet ”ekonomiskt oberoende”. Vidare är meghan en skådespelare och kan förhoppningsvis fortsätta med det ?

    De där hundratals miljonerna räcker dock inte långt med tanke på deras livsstil som de inte tänker offra eller anpassa. Nu ger de dock bara upp pengarna från drottningen men tänker fortsätta ta emot pengarna från Charles.

   Det hat de utsätts för då Meghan inte är klassiskt vit är mycket omfattande.

    Du menar mindre intelligent?

    Helt galet!!!

    ”klassiskt vit”?

   Jamen verkligen! Det finns dysfunktionella familjer i alla samhällsklasser och jag tycker Ebba snabbast borde kliva av sina höga rojalistiska hästar. „Så här gör man inte i fina familjer.“ Jo, det är kanske just det man gör när man tar hand om sin egen psykiska hälsa och inte längre vill underkasta sig en familj som tex. skyddar en prins Andrew så länge han inte själv gör bort sig i TV. Och vad var det nu som bröderna bråkade om – det finns en del som tyder på att prins William var otrogen mot Kate och hela attityden att männen får ha älskarinnor är ju fortfarande sjukligt utbredd bland överklassen, inte bara i det landet. Eller var det kanske rasismen? Eller den förlegade institutionen?

   Om man blir chockad, så har man inte koll på verkligheten.

  Inte förvånad och pressen har varit hemskt elak.
  Samtidigt måste hon ha varit väldigt naiv. Tjej uppvuxen i LA med skådiskarriär, blogg och livsstilssajt – alla vilka hon fick lägga ner när det blev allvar mellan dem. Klart det skulle gå åt skogen med att bli stel hovrepresentant…

   Nej, hon är allt annat än naiv. Meghan vet precis vad hon gör och har nu hittat ett sätt att båda äta kakan och ha den kvar. Harry följer snällt efter henne som en liten lovesick puppy, Meghan får alltid vad hon vill.

    Lägg av att måla upp en falsk bild av Meghan som den med makt i den relationen.

   Hon gick ändå in i detta med öppna ögon som vuxen (inte som tonåriga Diana) men hon tyckte då att det var värt det. Hon har inte gjort mycket mer än Suits och den serien var ändå på väg att avslutas så det var mest Tig och insta hon fick ge upp.

  Jag blev faktiskt lite chockad. Haha, jag som inte ens bryr mig om kungligheter, men det här var lite ”kul” eller vad man ska kalla det. Drama! ???

  Could not care less. Så trött på hennes inlägg om kungligheter nu, så jag slutar läsa hennes blogg.

   Ja, förstår inte redigt hur hon kan gå igång så på dem. Hon skulle omvandla sin blogg lite så skulle den bli mer intressant. Mindre reklam och kungliga lite mer Ebba,familj och recept.

    Finns ju bloggar med familj och recept för den som vill läsa om det.

     Japp, men Ebba gör det himla bra. Hennes böcker är jättebra. Inte att hon behöver sluta med det kungliga bara trappa ner lite. Men antar att hon inte vill ha en allt för personlig blogg vilket kan vara förståeligt.

   Jag tycker inte det ska finnas kungahus. Det signalerar för stora klassklyftor och att andra är värda mer. Inte bra. Harry gillar jag. Han är drottningens favorit.

   Instämmer! Är så enormt trött på alla influencers som blir fartblinda av alla gratisprylar.
   Tagga ner Ebba. Ägna mer tid åt familjen i stället.

   Samma här.

  Jag tror att Harry har letat efter en möjligt att lämna detta sedan hans mamma dog.
  Det sista en liten pojke ska behöva göra är att bära sin mammas kista inför miljontals tittare, tror det ärrade honom djupt.
  Megan har nog hjälpt honom inse att hans beslut att lämna är det rätta, när han sett hur de behandlat henne som hennes mamma blev behandlad.
  Starkt och modigt gjort av Harry!

   Ja och med tanke på att hans storebror är världens äckligaste predator och även står i tronföljd hade även jag velat distansera mig från charaderna och möjliggörandet. Kolla på bilder på W, han har inte ett äkta leende på någon bild. Bara ett wallace & gromit smil

    ”Ja och med tanke på att hans storebror är världens äckligaste predator”

    Va?!

     Otrogen och har en förkärlek för de yngre snärtorna precis som prins Andrew..

      Och hur vet du det?

      ”De yngre snärtorna”? Vilket nedvärderande sätt att beskriva offer för sexuella brott.

    Vad grundar du det på?? Blandar du ihop honom med Andrew?

     Han var väl otrogen med kates bästa väninna?

      Rykten!!

    Det kallas rykten.

   Letat efter en Möjlighet* skulle de såklart stå autocorrect

   Nu bar han ju dock inte kistan utan gick bakom.

    Det gör ju traumat mycket mindre, puh!

     Det gör det inte mindre traumatisk men det är väl bra att rätta till faktafel?

      Jag vet att han inte bar kistan utan jag syftade på metaforiskt ”bära kistan” och gå i tåget med kistan är samma sak och lika traumatiskt för de som är drabbade.

  Monarki och att få en titel för att man ligger med en viss person eller föds av den är sjukt förlegad och omodern.

   ”Statschefen ska tillsättas via lag, inte via samlag” som Vilhelm Moberg så klokt sa.

    Exakt. Borde vara så logiskt. Kan inte fatta att vi tramsar vidare med detta.

     Sätt in dig i den politiska frågan så har du svaret.

  Vore kul med ett inlägg om hur Aina Lesse gått in på Håkan Hallins(färjan-Håkan) instagram och kommenterat en bild på Håkan och Jimmie Åkesson. Det blev ett jäkla liv i kommentarerna.

  Aina skrev en konstigt formulerad kommentar(skriven en fredagkväll då hon va ute)

   Vad skrev hon?

    Gå in å läs?

     Vad är det jobbiga med att berätta?

   Vem bryr sig om Aina? Och varför inte skriva vad saken gäller?

  Kunde inte bry mig mindre. Jag tycker alla kungahusen ska läggas ned, så onödigt med sånt trams och slöseri med pengar.

   En president kostar dock mer 🙂

    BS.

     Jag är republikan (dvs motsatsen till rojalist), men det finns flertalet studier som visar att investeringskalkylen är positiv. Med andra ord får Sverige tillbaka de pengar som kungahuset kostar i form av turism och representation (kungahuset agerar dörröppnare för svenska företag vid stadsbesök etc.).
     Med det sagt tycker jag kungahuset är förlegat och står i motsats till vad Sverige ska stå för (i min lagbok vill jag inte att det ska definieras att Estelle ska födas in i en viss roll), men kostnaden är en icke-fråga.

      Kungahuset på entreprenad

      Det är undersökningar som rojalister gjort

    Möjligt men presidenter röstas fram iaf. Folket har möjlighet att påverka

     MMM och det blir ju inte alltid så lyckat. Hellre knugen än Trump alla dar i veckan.

      Men folk fick fortfarande välja själva!

      Hellre Trump än kungen alla dar i veckan.

    Så Finlands president kostar mer än svenska kungahuset?

     Och en ny ska läras upp ganska ofta.
     Och skapa sig kontakter internationellt.
     Och lära känna statsöverhuvuden i hela världen.
     Och sedan ha skydd och lön resten av livet.

     Glöm inte att vissa länders presidenter har makt

   Vad skulle bli billigare ?

   Jag är republikan (dvs motsatsen till rojalist), men det finns flertalet studier som visar att investeringskalkylen är positiv. Med andra ord får Sverige tillbaka de pengar som kungahuset kostar i form av turism och representation (kungahuset agerar dörröppnare för svenska företag vid stadsbesök etc.).
   Med det sagt tycker jag kungahuset är förlegat och står i motsats till vad Sverige ska stå för (i min lagbok vill jag inte att det ska definieras att Estelle ska födas in i en viss roll), men kostnaden är en icke-fråga.

   Hellre Victoria och Daniel som representant för Sverige än Löfven.

    Om entreprenad som förfarande fungerar så varför inte för kungahuset? Det är väl urtypen av ämbete som kan belägga vad som fungerar och inte, mycket bättre än tex åldringsvården.

     För Sverige i tiden – Billigast vinner

  Som vi säger i Norrland: Inte. Intresserad.

   Bara ren nyfikenhet här, vad säger man i södra Sverige när man inte är intresserad då?

    ”Bryr mig shi”

     Hahahahahah sant.

    Vi säger: ”Vi säger som i Norrland: Int. Inträsserad”.

  Det var nog inte läge att utsätta QE II för ytterligare en motgång efter favoritsonen Andrews debacle i samband med avslöjanden om hans samröre med Jeffrey Epstein och hans callgirls.
  Drottningen klarar bara en motgång per år för att slippa nämna ytterligare ett annus horribilis i sitt nyårstal.
  Förmodligen tycker drottningen att åtminstone Harry ska hjälpa prins Charles och William & Kate med de kungliga plikterna.
  Som det nu är verkar i synnerhet prins Charles och hans fru ha åtaganden varje dag året runt. Har för mig att pensionären prins Philip var beskyddare för nära 800 organisationer och välgörenhetsinrättningar som alla pockar på kunglig närvaro åtminstone någon gång varje decennium.

  Bryr mig inte ett piss- men tänker också såhär ”människor som får bestämma över sina liv och leva som de vill är lyckliga människor”

  (Då menar jag alltså inte världens ledare som typ kan starta krig osv, utan jag menar människor som du och jag. Välja utb, välja jobb, välja vänner, sammanhang osv osv)
  Och ja, jag VET att alla inte har det priviligiet att välja fritt, med tanke på annat i livet, förutsättningar osv

  Helt otroligt att det fortfarande finns kungligheter, människor som ärver sina titlar.
  MONARKI ÄR INTE FÖRENLIGT MED EN MODERN DEMOKRATI.
  Det står för den totala motsatsen.
  Sen att den svenska kungafamiljen är ett skämt gör ju inte saken bättre.

   Varför ett skämt? Vill du utveckla?

    Har du sett kungens jultal någon gång? Kan inte tänka mig att ett enda ord kommer från hjärtat eller är skrivet ur eget huvud.
    Har Carl Philip eller Madeleine tillfört någonting av värde? (med tanke på vilka otroliga förutsättningar de har haft att kunna bidra). De har kunnat studera precis vad de vill. Ändå blev det ingenting mer än lite konststudier för Madde och Carl Philip verkar nöja sig med att designa gafflar och köra rally. Att han sedan väljer en paradise Hotel-deltagare som sin partner skvallrar nog om hans krav på intelktuell stimulans och förmåga. Viktoria verkar vara den enda som har någorlunda vett och sans.
    Hovet motsätter sig insyn i hur apanaget används, vilket ändå bör vara det minsta som kan krävas. Att medborgarna (skattebetalarna) får se vad pengarna faktiskt används till.
    DET kära vän, är ett stort skämt enligt mig. En skam för en modern stat som värnar sina medborgare och vill ha ut full effektivitet av varje skattekrona.
    Speciellt i en tid då vi har en välfärd som går på knäna.

     Jag är inte din kära vän.

     Madeleine har gjort det ja, Childhood foundation. Vad Philip gör vet jag inte så mycket, Mer än att han reacar.

     Kunde inte ha sagt det bättre själv!

  Spännande att just det här blir det som chockar folk, med tanke på hur mycket äckliga och märkliga saker som försiggår i det brittiska kungahuset.

  Är lite tudelad i frågan. De vill ju faktiskt både äta kakan och ha den kvar. Visst har Meghan alltid sagt att hon inte vill vara en voiceless symbol men å andra sidan verkade hon inte ha några problem med att godta titlarna.

  Bor också i UK och har inte sett att de rapporterat att drottningen sagt att de ska vänta. Har bara sett att hovet sagt att detta prat med dem varit i de första stadierna, att det är komplicerat och att sånt här därför tar tid. Och det är ju sant, det ÄR komplicerat. Bland annat har skattepengarna precis gått till att rusta upp deras hem, det är ett komplicerat ’issue’ oavsett vad en individuell individ anser om det. Sen finns det ju flera andra aspekter, som skydd, titlar osv.

  Sedan tycker jag tvärtom att det är jättemärkligt att ’säga upp sig’ via Instagram. Vem gör så – oavsett arbetsform? För det är ju just det det är, ett arbete. Som de får apanage för. Sen är det ju sjukt oklart vad de faktiskt menar. De vill bli självförsörjande men ska fortsätta ta apanage, däremot ska de inte arbeta för hovet utan bara stötta drottningen (när de själva känner för det?).

  Så det är ju inte ens en uppsägning de gjort, försök skicka ett instagrammeddelande till din chef och säg att du ska ta ett steg tillbaka, att du vill ha lön någon annanstans ifrån men att du ska fortsätta ta lön från din chef tills du hittat något annat. Men under tiden kommer du heller inte jobba utan bara stötta din chef 🙂

   Faktiskt

   Exakt!

   Klart de ska lämna om de vill men då får de lämna fullt ut. Jag tycker det är ganska nasty som de gör nu och det har fått mig att börja undra om det ligger något i allt skvaller om att hon inte är så gullig som hon verkar.

   Chockad blev jag inte, det var ju ganska tydligt när de valde att flytta och sedan när de valde namn åt sin son att de ville ”bort”. Chocken skulle isf varit just hur fräcka de är som gör på det här sättet (som du beskrev ovan).

   Exakt! Det många har missat är just motsägelserna i vad de säger plus att hovet går ut med helt andra uppgifter och det är anledningen till tex Ebbas många inlägg.

   De fick snabbt lägga ut det då någon hade läckt ut det till den ökända brittiska tabloidpressen.

    Någon har läckt men reportern kontaktade dem redan 28/12 enligt egna uppgifter så det är först 10 dagar senare de själva går ut med uppgifterna. På 10 dagar borde de ha kunnat enas om något gemensamt att säga, det hade räckt med att säga att detta ska ske och att de ska utarbeta vissa detaljer tillsammans.

     De har ingen skyldighet att kommentera allt som läcks till pressen.

     Hade de inte sagt något hade det möjligen blivit en artikel i stil med ”rykten gör gällande att…” Det hade varit betydligt bättre än att kasta ur sig något ogenomtänkt som det blev nu.

     Tio dagar är inte heller särskilt lång tid i de här sammanhangen, särskilt inte när det varit nyår under de dagarna.

     Jag vill ha republik och jag har ALL förståelse för att man kan vilja lämna kungahuset. Men så länge det finns ett kungahus och man är medlem där får man fan i mig leverera och inte bete sig som egensinniga snorungar.

   Spot on. Och dessutom, vem använder sig av instagram för att förmedla potentiellt känsliga saker till sin farmor?

   Oavsett vem farmodern är och vad saken gäller är väl det normala att lyfta på telefonluren.

   Men tror ni på allvar att drottningen fick veta via insta? Att de hade kunnat hemlighålla det från henne? Inte en chans.

    Haha näe hon läser nog inte sånt.

  Harry är ju numera nummer 6 i tronföljden. Då kan man lägga ner. Chansen att han blir kung är helt enkelt rätt liten. Madde borde göra samma sak.

   Skulle Madeleine frivilligt lämna Det Kungliga huset och alltså avsäga sig tronföljden, titeln Kunglig höghet och rätten till apanage skulle hon bli helt beroende av sin man. Som det nu är har hon i alla fall en möjlighet att komma tillbaka till Sverige om det skulle bli fråga om att bryta upp från äktenskapet.
   Jag tror inte att hon avsäger sig sina kungliga privilegier frivilligt. Varför skulle hon det?

    För att hon inte gör ett skit. Några plikter bör man faktiskt ha

    Sa inte att hon kommer att göra det. Bara att hon borde. Göra som H+M och bli ekonomiskt självständig och skippa kungaplikterna.

     Fast det är ju inte vad Sussex säger att de ska göra… titlarna ska vara kvar och de ska ”börja jobba mot att vara självständiga” – vad fan betyder det ens mer än att de vill få tjäna egna pengar?

     Nä, lämnar man lämnar man helt. Här kan man snarare titta på Märtha Louise i Norge. Har ingen kunglig höghet-titel, inget apanage men umgås såklart med sin familj.

    Menar du att hon inte får komma tillbaka till Sverige annars??‍♀️

     Antagligen att hon inte kan komma tillbaka till sitt gamla liv. Börja jobba på NK är nog inte hennes dröm.

    Madeleine är den av barnen som har den högsta utbildningen och skulle med lätthet kunna jobba som projektledare eller liknande som Emma P.

     Sorgligt att en kandidatexamen är den högsta utbildningen.

      Varför är det sorgligt?

      Wtf????? En kandidat är väl jättebra. Fuck you pissråtta med att se ner

     Haha, pluggade med henne. Hon var nästan aldrig i skolan och när hon väl var det kom hon sent med ett helt entourage. Sedan satt hon längst fram, avskärmad från alla andra och viskade med sina kompisar. Fattar inte hur hon kunde få ut en examen?

      Ingen av dem hade klarat av någon utbildning om det inte vore för att de godkändes ändå.
      För att skolorna inte har något annat väl än att godkänna dem.

     Ja alltså hon har ju redan skrivit barnbok och jobbar med childhood? Så hon har nog inte svårigheter att få ett ev jobb.

    Glömmer aldrig när jag läste kommentarer om Meghan. I thought she was beautiful but then I found out she was black, I nearly threw up. Och en annan, She is not an English rose that’s for sure.

     Hmmm hamnade fel!

     vad är det här för rasistiskt dravel?!

      Jag citerade!

     Ordet ”uppity” har fått en renässans.

    Herre min skapare, 2020 och Madeleine skulle inte klara av att försörja sig själv? Är väl bara frågan om hur skulle klara av att leva som de flesta andra? Född med silversked i munnen är kanske det största problemet för henne eftersom man inte vet av något annat?

   Som att säga att alla i ett företag som inte är VD ska lägga ner eller att alla som tävlar i sport ska lägga ner om de inte vinner OS. Alla i kungafamiljer har roller och arbetsuppgifter. Dock så tycker jag att de kan lägga ner för andra skäl, tex att de vill leva privat.

   För att inte tala om Carl Philip och Sofia dom faktiskt driver flera företag trots att de inte ska få göra det. CP tar inte ut lön men väl stora aktieutdelningar i designföretaget. Vi talar om miljoner.

    Ärligare att göra som norska Märtha Louise, avsäga sig allt och starta eget.

  Samtidigt någon annanstans: en yta stor som en fjärdedel av Sverige har förvandlats till grillkol, och askan från sisådär en miljard djur faller som svarta snöflingor mot den varma, svartbrända marken.

  Perspektiv Ebba, men fortsätt du ta flyget till Västindien och tjäna pengar på att skriva om inavlade kungligheter, någon måste ju göra det det.

   Ska hon sluta men sitt jobb pga katastrof i annat land. Har du slutat gå till jobbet och sitter hemma och tänker på bränderna.

   Ebba går all in nu för hon hoppas att svrnsk media ska vilja göra ’nåt större’ om det här och att hon då ska vara det självklara valer att leda det pga sin ’expertis’.
   Tycker Ebba är obehaglig och överskattad, hon har ett ego som få. Stör mig ännu hur hon höll på (ännu gör?) i flera år då åreta julvärd i TV ska presenteras; dagarna innan var det ett fasligt hallå om att ’på X-dag kl. XX avslöjas årets julvärd! Det är verklifen ett uppdrag man vill ha, yadatadayada’. Ja. Vi fattar att du är kåt på den titeln.
   Tror hon själv önskar hon var infödd kunglig. Och ja, det är osmakligt att hon dundrar iväg på lyxsemester för ’det är vi värda’ och lever på att skriva om sånt här medan hell is raising på så många andra platser. Verklighetsfrånvänd är hennes andranamn.

   Bra skrivet, men när Ebba reser till Västindien vill jag lägga till:

   Perspektiv Roger Federer, som nu förbereder sig för turnering i melbourne, tillsammans med flera andra som nu reser till Australien. Eller banken som sponsrar honom som investerat 540 miljoner i fossila bränslen.

   Ja, låt oss genast lägga ner allt annat vi ägnar tid åt och sätta oss och dela bilder på bränderna i Australien istället.

    Ja, låt oss fortsätta flyga till Västindien för att kunna sitta på hotellrummet och skriva om brittiska kungligheter. Det är en viktig uppgift.

     Vi kan ju börja med att sluta skriva om de som skriver om kungligheter här inne. Hur viktigt är det? Nej alla, ut från bloggbevakning och tänk på Australien 24/7 i stället.

     Precis lika viktig som alla svenskar som befinner sig på semester i Thailand just nu.

  Tycker allt som har med kungligheter att göra är så larvigt och tycker kungahuset borde avskaffas. Så jag bryr mig inte så mycket. Det är en förlegad institution som inte fyller någon funktion i ett modernt samhälle.

   Kungligheter är så medeltida

   Om kungligheter vore som danska drottningen….då skulle det kanske vara annorlunda?

  Ja jag förstår att drottningen skiter knäck i spiraler över detta och uttrycker att de ska göra allt för att inte riskera kungliga positionen. Mm för gud förbjude om deras makt blev ifrågasatt som medeltida..?
  Hurra för Harry som bryter sig loss, ett framtidens barn

  Jag gillar hennes blogg. FÖRUTOM inläggen om kungahusen, suck.

   Vad är det kvar att gilla då? Inläggen där hon gnäller om hur stressigt allt är eller reklaminslagen?

  Jag är nästan lika upprörd över det här som när Prinsessan Diana dog!

  Det vill säga inte alls.

   Du verkar sympatisk.

  Ja! Tänkte verkligen på detta. Jag fick reda på det genom Ebbas sociala kanaler. Läste sedan på lite på egen hand och kände verkligen att hon, ja kanske inte gjort en höna av en fjäder men, verkligen schåsat upp det på ett lite märkligt vis. Självklart är det en stor nyhet, men sättet det framfördes på Ebbas kanaler kändes bara lite…överdrivet dramatiserande.

   Då ska du läsa brittiska pressen. Här är det drama delux.

    Jo jo. Det var inte för att jämföra med annan press. Utan en reflektion över hur hennes bevakning tog en annan ton än vad den kanske brukar.

  Chockad och chockad men är fascinerad över hur illa skött det hela är, tex i jämförelse med vår egna kungafamilj och när de tillkännagav förändringarna med prins Carl Philips och prinsessan Madeleines barn. Det tillkännagavs via ett gemensamt uttalande via kungen, alla sa samma sak och det svarades tydligt på frågor. Här publiceras ett inlägg på Instagram följt av en hemsida som precis som anonym här ovan påpekar har ett innehåll som tyder på att de vill äta kakan och ha den kvar. De säger att de ska sluta ta emot det som utgör 5 % av deras ”inkomst” men tänker tydligen ta emot resterande 95 %, behålla huset de bor i gratis, fortsätta ha säkerhet bekostad av brittiska befolkningen etc. Bara några timmar efter detta kommer drottningens pressmeddelande att detaljer inte är klara som en markering att hon inte håller med om det som sagts. Det är fascinerande att de inte kan vara enade utåt i detta för det tyder ju på att det är rejäla problem och meningsskiljaktigheter i kulisserna. Precis detta tycker jag Ebba fick fram bra i sina inlägg och jag tror hon publicerade flera inlägg eftersom det hela tiden kom ny information stötvis som lite omkullkastade det som hänt innan. Ebba har ett tydligt fokus att bevaka kungligheter i sin blogg och självklart ska hon då skriva om detta.

   Hade varit chockad om något sådant här inte hänt, utan att Meghan anpassat sig till rollen av att vara kunglig och att hålla ihop det hela. Men hon kommer från splittrade förhållanden, med en pappa och halvsyster som inte har inte riktigt vet var gränsen går. Jag förstår Harry om han fått nog av det kungliga livet, han ser ofta att ut eller påklistrat leende.

  Kunde inte bry mig mindre känner jag, haha. Gillar dock vårt svenska kungahus, men kungligheter i övrigt intresserar mig inte alls.

  Bor i UK. Har träffat både Harry och Meghan. Har alltid förvånats över Ebbas nästan maniska förhållande till allt som är kungligt. Inläggen som citeras här är snurriga. Hon glömde nämna att siten är väl förberedd, inget man gör på en dag och att de blev tvungna att snabbt lägga ut den på grund av en läcka. Meghan får många hot på grund av att hon inte är vit. Hotbilden mot Harry har också ökat efter det att han gifte sig med henne. Kan liknas lite med reaktionen mot Zlatanstatyn.

   Sure Jan

   Reaktionen mot Zlatanstatyn handlar ENBART om Zlatans samarbete med/delägarskap i Hammarby och ingenting om hans ursprung. Man anser att det är ett svek mot Malmö FF.

  Ebba är så löjlig med sitt tjat om kungligheter, nästan som att hon är ledsen att hon inte ör gift med en själv. Men så är hon en överklass brud också.

   Instämmer. Hon är direkt pinsam.

   Är hon verkligen det? Eller är det bara en stark önskan?

    Ja hon är överklass och det är väl ok?

   Nä hon tillhör ”den arbetande klassen för vi arbetar väldigt mycket” tihi.

   Oj, här har vi någon som sitter hemma i orten och är rejält bitter. Nästan som att du för ledsen att du inte har bättre social ställning i samhället själv. Men så är du en ortenbrud också.

    Men hon har ju sagt så själv!

    Orten?

  Jag tycker att det är otacksamt mot folket att göra på detta sätt. Att vara kunglig är en plikt att fullfölja, inte ett privilegium att fritt avstå. (nu avstår de visserligen inte ens utan mer arbetsvägrar) De beter sig som att de bara vore en rik överklassfamilj där en av sönerna tar avstånd från familjeimperiet, men att vara kunglig är något helt annat.

  Är ingen rojalist utan tycker vi borde avskaffa alla kungahus. Är tudelad i denna fråga. Kungahuset får otroligt mycket pengar. Vad kostade inte deras enorma bröllop det engelska folket?! Klart M och H måste gå kunna lämna men fattar inte riktigt hur de ska lämna men ”sträva efter att vara ekonomiskt självständiga” låter lite som att de vill ha kakan och äta den. Okej om de stryper all form av apanage och får använda sina egna medel (de har ju dessutom pga sina titlar och livssituation mer än gemene person att spendera) Tror ju inte de längtar efter att sitta i en trailerpark nånstans och äta Kfc kyckling direkt..

  Jag bryr mig inte nämnvärt men kände på mig att det skulle hända. Meghan känns opålitlig och Harry är en toffel och det kommer leda till skilsmässa.

   Känns?

    Eftersom jag inte känner henne så känns det så ja. Jag får inget bra intryck av henne och det måste finnas en anledning till att hon inte har någon kontakt med vare sig sin familj eller sina vänner. Prins William och Harry har alltid varit bästa vänner men nu har de ingen kontakt sedan han träffade henne. Det är något som inte stämmer bara och om du stör dig på hur jag formulerade meningen bör du lämna kommentarsfältet.

     Jisses!

     Ja, det är synd. De två stod varandra nära, och Harry verkade ha en bra relation med Catherine och nu blev det denna splittring.

   Harry är en sån toffel som vill skydda sin familj (enligt egen utsago)! Briljant analys

    Skydda sin familj? BS.

  En fråga till dig C: igår spekulerades det om en sak i ÖS som nu är raderad, varför?
  När samma spekulationer skrevs om en annan influencer så fick de stå kvar. Tom så att du själv förstärkt ryktet genom en bild och ett inlägg du publicerade i december tror jag det var.
  Varför får dessa influencers som det spekulerade om igår och i förra ÖS annan behandling än IL?

   Vad tror du själv?

   Håller med… hela tråden är helt borta

   Om vem denna gången? Missar alltid dessa diskussioner. Förra veckan var det tydligen Hugo och Paula. Veckan innan dess Margaux. Missade alla dessa diskussioner men är orimligt nyfiken! 🙂

  Känns väl ändå mer relevant att chockad av det är än att Blondinbella håller i en flaska ketchup…

  Vad roligt ändå att du fick tag på henne där i Västindien så du kunde intervjua henne!

  *chockas
  *av det här

  Din sista mening där du ställer frågan är SKANDALÖST dålig. Hur kan du formulera dig så inkorrekt? Hur är det ens möjligt? Pinsamt. Gå en kurs i svenska.

   Camillas sista mening? Snälla, förklara hur den är SKANDALÖST dålig.

  Jag älskar kungligheterna och monarkin. Problemet är ju inte att de vill stiga av, problemet är att det inte kom från drottningen och att de hade diskuterat allting färdigt internt. I Sverige var det kungen som gick ut med det. Både Madeleine och CP kommenterade det sedan och bekräftade att det diskuterats en längre tid. Hela Europas kungahus gör så att man förstärker monarkin till att gälle de som står i tronföljd för att det inte ska utarmas och allt tjat om apanagen. Dessutom kan barnbarn läsa och bli vad de vill såsom kungens systrars barn. Men sättet Harry och Meghan har gjort det på är respektlöst mot drottningen och det brittiska kungahuset. Jag förstår att det är en shitstorm i UK då de älskar sin monarki..

  Jag är inte royalist, utan tycker det är en form av modernt slaveri. Därför tycker jag det borde ligga i deras rätt att få ”avstå” om det är deras vilja.

  MEN jag är fundersam till hur det har gjorts och varför. Om drottningen ville att de skulle vänta med att publicera avsikten stressful de inte pratat fullt ut om saken, varför ”jump the gun”?

  Det jag ser är hur Meghan helt kallt klipper av alla band till släktingar och vänner, det har hon gjort flera gånger tidigare. Men nu är det ju Harrys släkt hon klipper av. Man kan se i några klipp hur Harry och hon beter sig mot varandra och det är inte alltid helt respektfullt. Jag betvivlar inte deras kärlek, men är inte helt säker på att relationen inte är utan destruktiva inslag. Nu isolerar hon Harry från hans familj, vad händer om hon tröttnar på honom också?

  Harry borde ha skaffat sig ett par och faktiskt visat sin farmor mer respekt i ärendet.

  Ja, Meghan måste ha tyckt att det är skitjobbigt att vara i den familjen, det förstår jag, men hon måste förstå att det är Harrys familj.

  Och hur tänkte dessa ”Eco-warriors” fixa ett liv till hälften i Nordamerika och England utan att flyga en massa fram och tillbaka?

  Nej, hon känns manipulativ och kall och utnyttjar stackars Harry som fortfarande ligger av traumat av att ha förlorat sin mamma.

  Jag hoppas de blir lyckliga, men jag tycker de kunde ha skött saker mycket bättre.

   Ungefär så, håller med.

   Men sluta, hon har inte tvingat Harry till att isolera sig. Skulle du vilja ha kontakt med hennes pappa? Så typiskt att skylla allt på kvinnan som har förhäxat en stackars man.

  Ebba har lite höga tankar om sig själv. Jag tycker inte att hon ska göra någon stor grej av det här. Lite ot. Är det någon som vet vad den svenska hovreporten Catharina hurtig tog vägen? Ber om ursäkt för ot.

   Catarina Hurtigs karriär gick väl åt skogen när hon hamnade i en smutsig och utdragen vårdnadstvist fylld med anklagelser om hennes missbruksproblem och promiskuöst leverne. Har för mig att hon även utreddes för mordplaner på sin exman. Var mycket skriverier om det där ett tag, googla så hittar du nog en del snaskig läsning.

  Att de vill lämna kungahuset är inte så förvånande, det var nog bara en tidsfråga. Det som upprör är sättet de gjort det på, det är väldigt respektlöst mot drottningen. Att även skriva att de kommer att ”collaborate” med drottningen blir knasigt då det indikerar att de är på samma nivå som drottningen. Som svensk är det kanske svårt att förstå, men här i UK är drottningen otroligt respekterad. Att därför försätta drottningen i en såhär för henne pinsam situation är ett big no-no (särskilt efter skandalen med prins Andrew). Ingen bryr sig att de kommer att lämna men det är det ogenomtänkta sättet som de hantera hela situationen som stör. Tydligen har det jobbats febrilt de senaste dagarna på att komma fram till en lösning, men de valde emot alla råd att göra på sitt sätt. Eller egentligen Meghan, för det märks att det är hon som är drivande i detta.

   Håller med om allt. Tvivlar på att Harry ens är delaktig i någonting han bara följer henne.

    Men vad är det här för idioti? Harry är väl för bövelen en vuxen man som kan tänka och agera på eget bevåg. Sluta lägga skulden enbart på kvinnan, så oerhört förlegat tankesätt.

     Tveksamt han är som CP. Större toffel kan man leta efter.

      Åh så du känner Harry, kul!

      Och CP med, imponerande!?

  Tycker det är bra att Ebba inte bara bevakar vad kungligheterna har på sig utan också de konstitutionella aspekterna. Det här är inte vilka personer som helst som fått för sig att göra nåt annat, de är en del av landets styrelseskick. Det är så klart en stor nyhet. Jag läste inläggen som beskriver olika delar av vad som hänt med stort intresse.

  Ni som drar rasistkortet: Kritiken handlar om att hon inte har förstått sin roll.

   Äh det är väl ingen som drar rasistkortet. Det insinueras ganska mycket i pressen och många kommentarer är rasistiska. Äh va ska man säga, bryr mig egentligen inte.
   Trevlig helg alla!

    Nej, det är inte många kommentarer som är rasistiska.
    Däremot beskrivs hon som en oerhört krävande och osympatisk person. Ingen aning om det stämmer naturligtvis, men det är så hon uppfattas.

   Det klart att det är oacceptabelt att utsättas för rasism i vilket fall.

  Jag förstår deras val… och tror ju att de talat med familjen om detta innan. Så tror att det som vanligt bara är media som försöker hitta på smaskiga saker som vanligt

   Ja dom är bra på det smaskiga det går inte att förneka hehe, det sjuka är väl att så många tror på skiten.

    Det var ju samma i Sverige att media försökte få till någon snaskig iom beslutet att kungabarnbarnen inte skulle innehålla den innersta kretsen och ha ers nåd titlar. De försökte i intervjuer att få kungabarnen att säga att de var chockade och upprörda.. vilket inte hände och nyheten lade sig lugnt…

    Tyvärr är ju den engelska pressen helt galna när det kommer till att rapportera om deras kungafamilj

  Jag var förvånad över hur snabbt det kom. Men skrattade så det kom en tår när jag gick in på Ebbas blogg och det fanns typ 10 separata inlägg om det, ja jag vet att hon är intresserad av sånt men finns det ingen gräns? Gillar Ebba för övrigt

  Ebba (och Emilia) har iaf lyckats sätta sin dotter i samma skola som Estelle… Så hon kanske hoppas att de ska bli vänner? Skolan har ju varit i blåsväder ordentligt, men klientelet som går där tillhör överklassens överklass.

   Det stämmer. Schulmans har satt sina ungar där också, i hopp om att flickorna ska bli bästisar med Estelle.

   Blåsväder fick mg först att tänka på Estelles ur och skur förskola.

  Mest ”chockad” över:
  * att de lämnade Archie i Kanada – ja, föräldrar lämnar sina barn hemma för att resa för arbetet eller nöje, men Archie är inte hemma utan på en annan kontinent; lite som att en svensk familj skulle på långsemester i Thailand och lämna bebisen kvar där med au pairn och kompisen medan föräldrarna är på blixtvisit tillbaka i Sverige
  * bilden på Harry bakifrån – märks inte framifrån att han har tappat så mycket hår så är imponerad av hur strategiskt hans hår är i dess försvinnande

  Ebba von Sydow. Upplever hon hela sin semester genom mobilen? Tittar hon någonsin på sina barn, förutom när hon filmar dem?

  VARFÖR är det prestige för henne att vara stressad jämt?

   Jag är oxå förbaskat trött på hennes och Emilias tjat om hur överarbetade dom är. Är ett hån mot alla som sliter skiten ur sig för att få det att gå ihop.
   E och E har män med välbetalda jobb, barnflickor, städhjälp och väljer själv vad dom tackar ja till. Är man så pengakåt att man inte kan säga nej får man lite skylla sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.