Lovisa ”Lojsan” Wallin och jag reder ut begreppen med hennes inlägg

Ska dock inte marknadsföra några preventivmedel alls utan enbart svara på följares frågor.
[…] Har dock tagit emot kritiken och kommer inte marknadsföra preventivmedel eller liknande igen då jag nu förstår allvaret i det. Därför kände jag att detta samarbete med Bayer verkade kul och lärorikt för att få lite svar på frågor jag och mina följare har utan att blanda in eller marknadsföra specifika preventivmedel! //Lovisa ”Lojsan” Wallin

Texten här uppe kommer från ett samtal jag hade med ”Lojsan” igår där hon förtydligar vad hennes samarbetet med Bayer innebär – hon ska alltså inte marknadsföra något specifikt preventivmedel utan svara på följarnas frågor tillsammans med företaget. 
Det var min sista gissning i det här inlägget och den enda typen av samarbete jag tycker är acceptabelt när det kommer till den här sortens företag.
Mest glad blir jag dock av att höra att hon tagit emot kritiken och kommer inte marknadsföra preventivmedel eller liknande igen då hon nu förstår allvaret i det.
Hon hade ju ett samarbete med Natural Cycles för ungefär två år sedan, men blev trots det gravid och födde en son som nu ska bli storebror.

Riktigt positivt att höra att hon tagit till sig kritiken och inte kommer göra liknande samarbeten igen då hon förstått allvaret i det!
Så borde fler influencers agera när de skitit i det blå skåpet.

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det här tycker jag en annan Wallin kan lära av – Cissi.

  Svara

   Bra tanke! Funderar dock på om Draculafeminismen har någon inlärningskapacitet, eller kan förstå sin ovärld och ta hänsyn till den. Den suger väl mest.

   Svara

    Men snälla. Kan du inte antingen söka vård eller hitta tillbaka till flashback.

    Svara

     Är inte speciellt ofta där, men tack för dina fördomar kring draculafeminism och den som vågar tala och skriva om draculafeminismens fula tryne 🙂

     Inser att dock att det skrivits mycket skit om Cissi Wallin där, men det skriv väl mycket skit om många där. Det vet du nog mycket bättre än jag. Att insinuera psykisk sjukdom är en intressant härskarteknik, du verkar skickligt och hemtam med den vanemässigheten.

     Svara

      Det är ingen härskarteknik. Jag är genuint orolig och trött på ditt härjande i kommentarsfältet. Önskar att camcam blockade dig.

      Svara

    Men sluta med det här, du måste ju kunna gå vidare, så svårt sårad kan du inte vara av CW att det rättfärdigar den här besattheten av hennes dåliga sidor ända in på nya året.
    Herregud, släpp bitterfittan och ta tag i kontrollen över ditt liv

    Svara

     Förstår att det kan vara kränkande att människor uttrycker sina åsikter kring vad det tycker i allmänhet och draculafeminismen i synnerhet, men du kanske kan vänja dig? Eller försöka acceptera den tanken? Att bara kalla andra för besatta är lite väl mycket projektion även om du är emotionellt upprörd för att du inte kan kontrollera andras åsikter nu.

     Ta det lungt 🙂 försök acceptera att det finns olika åsikter kring draculafeminism, jag tror du klarar det! Försök… kanske har du mer talang där än i att försöka psykologisera & psykiatrisera andras fria åsikter. Det blir lite tjatigt i längden även om du menar väl, kära du

     Svara

    Men sluta med det här, du måste ju kunna gå vidare, så svårt sårad kan du inte vara av CW att det rättfärdigar den här besattheten av hennes dåliga sidor ända in på nya året.
    Herregud, släpp bit#erfit#an och ta tag i kontrollen över ditt liv..

    Svara

     Word! Så tröttsamt

     Svara

      Speciellt det här tjatet om drakulafeminism och blodsugare? Vad grundar det sig ens på?

      Svara

       Psykopati antagligen… bara sluta kommentera om Cissi i inlägg som inte ens berör henne.. sök hjälp för din besatthet

       Svara

        Tack jag tar mig friheten att säga vad jag tycker om draculafeminismen, med tanke på hur trångsint det bemöts verkar det verkligen behövas. Trevlig kväll! 🙂

        Är lite trött på självupptagna personer som utnyttjar feminismens namn för sin egna karriärs skull och sedan för tillbaka feminismens anseende och aktning. Kanske lite tröttsamt i längden? Buss buss! 🙂

        Svara

       Draculafeminism är när något i stället för att ge och stödja feminismen skor sig själv på blodbanken och lämnar andra i sticket. Med tanke på kommentarerna verkar fenomenet behöva lyftas.

       Eller är någon besatt av att säga att alla som skriver om Draculafeminismen är psyksjuka, besatta och behöver medicineras? Någon som lever på blodet från blodbanken men för kampen åt ett helt annat håll och skruvar klockan tillbaka. Behövs det verkligen?

       Svara

        Camcam blocka den här ohälsosamma individen som har blodsugarfetisch

        Svara

         Åh när härskarteknikerna inte räcker till prövar vi den ultimata härskartekniken. Att tysta någon som bara ger utlopp för sin åsikt och svarar på de kommentarer detta ger upphov till. Grattis 🙂

         Härskarteknikfetischist med behov av att slippa verkligheten, du verkar ha vanan inne och kravbilden klar. Hemtamt.

         Svara

          Men folk är ju trötta på dina illusioner. Sluta likea dina egna kommentarer med vpn 🧛‍♂️🧛‍♂️

          Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Ilmrud marknadsförde ngt svindyrt test av navelsträng eller vad det var. I tron att det var slut med graviditeter. Skulle absolut ha köpt det om hon väntat ytterligare barn. Vid nya graviditeter duckar hon frågan. My har bytt ut de fantastiska grönsakspillren då samarbetet gått ut. Då är inte pillrens så fantastisks längre eller?

  Svara

   Gjorde ju Forni med

   Svara

   Du svamlar 15.30 du vet inte vad du pratar om ”eller vad det var” ?
   Och ang pillren så har du ju frågat My om det men tydligen gick inte svaret in.

   Svara

  Om man ser till att Bayer är ett läkemedelsföretag som som ej är opartisk och således inte, med största sannolikhet, kommer att svara 100% sanningsenligt ang. innehåll i hormonstörande preventivmedel och hur detta ”innehåll” gör och påverkar kroppen.
  Kan detta då vara ett bra ”sammarbete?
  Hänvisar till @vulverinekoos

  Svara

   Vad menar du med ”hormonstörande preventivmedel”? Och varför skriver du ”innehåll”? Och slutligen, vad för typ av utbildning har personen du hänvisar till?

   Svara

    Gå in och läs 👍

    Svara

     @Elin

     Du tror att du och det där instagramkontot vet mer om kontraception än vad läkemedelsföretaget Bayer gör som är en världsledande koncern inom forskning av bland annat läkemedel? Någon som utbildat sig på en flumskola i Canada (ej ett universitet)?

     Jag kan meddela att hennes och din kompetens är en droppe i atlanten jämfört med kompetensen på Bayer. Om du inte förstår det är du fan bakom flötet, ursäkta uttrycket. Det finns självklart anledning att vara kritisk – källkritik är bra och självklart är Bayer ett företag som gör allt för att tjäna så mycket pengar som möjligt.

     Något jag som apotekarstudent kan upplysa dig om är dock att läkemedel är extremt reglerad marknad när det kommer till reklam. Man får t.ex. INTE marknadsföra receptbelagda läkemedel (t.ex. ppiller) till privatpersoner, så det kan inte detta samarbete handla om. Det verkar handla om kunskap men jag har inte tid och titta just nu så jag låter det vara

     https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Foretag/Lakemedel/Marknadsforing-/

     Svara

      What 16:55 said!

      /Biomedicinare

      Svara

      Vet du varför Vulverine fått sådant gehör? För att kvinnor inte får den hjälp de behöver i vården, så de söker sig till andra källor. Har du exempelvis sett olika grupper för kvinnor på Facebook för underlivshälsa så skulle du se hur utbrett detta är. Kvinnor som har fertilitetsproblem, kronisk svamp, vestibulit, endometrios, förlossningsskador och massa andra ”kvinnoproblem” som vården knappt vet något om eller inte bryr sig om att ta tag i.

      Svara

       Jag tycker att du har helt rätt i att Vulverine fått gehör för att hon fyllt ett behov som finns hos kvinnor. Jag är själv ung kvinna – det slutar jag inte vara bara för att jag har ett vetenskapligt förhållningssätt? Jag har också underlivsproblem. Jag är medlem i dessa facebookgrupper.

       Mitt främsta problem med din kommentar är din inställning till vetenskap och när du skriver ”som vården knappt vet något om eller inte bryr sig om att ta tag i”. Det där är politik och har ingenting med vetenskap att göra. De diagnoser du lyfter är erkända sjukdomar.

       Vilka områden som forskas i och hur snabbt framåt det går är också politik. Det handlar om vilka som får anslag. Det är heller inte en anledning att tro på pseudovetenskap eller förneka den forskning som finns.

       Svara

        Mitt tips är alltså:

        Organisera er politiskt för denna kamp. Inte pseudovetenskapligt.

        /apotekarstudent out

        Svara

         Om pseudovetenskap fungerar så är det väl bra? Vi vill väl det bästa för våra medmänniskor, oavsett vad som fungerar? Eller varför denna monopol-åsikt?

         Svara

          Så är det.

          Dock är det ingenting konventionell vård sysslar med. Det anses oetiskt att ljuga för patienter för att framkalla placebo/nocebo-effekt.

          Svara

           Så om jag får råd om att regelbundet ta magnesiumtillskott för min mensvärk och det faktiskt visar sig fungera, så är väl det mycket bättre än att jag får p-piller utskrivna som stänger ner hela mitt system och eventuellt leder till andra biverkningar som jag inte ens blir informerad om?

           Det låter helt klart bättre. Självklart ska du ta magnesium istället för ppiller. Just i fallet med magnesium är det erkänt ofarligt att ta som tillskott.

           Problemet med att outbildade människor ger råd på områden är att det är farligt. De har inte kompetensen att göra en riskanalys av ”vad det nu kan vara”.

         Tråkigt att du tycker så. Vissa problem kanske inte kan vänta eller så har man bara fått nog? Får man inte hjälp inom vården så är det väl bra om man får hjälp på annat håll? Mina menssmärtor liknar smärtor vid barnafödande. Jag är trött på att ”föda barn” en gång i månaden, men jag tänker inte äta p-piller (har gjort det i tonåren)”, inget för mig) och jag tänker inte heller vänta på något politiskt beslut som kanske aldrig tas. Jag kan ta starka smärtstillande, men jag vill veta vad som är fel med min kropp, för jag har inte alltid haft såhär. Var får jag den hjälpen? Där någon är villig att hjälpa mig, lyssna på mig, ta de prover som behövs, som har kunskap och vill delge mig den kunskapen?

         Svara

          Det jag säger är inte att _allt_ utanför svensk vård är humbug/pseudovetenskapligt.

          Det finns självklart utbildade individer som inte jobbar inom landstinget.

          Svara

        Jag är inte kritisk till vetenskap. Jag är kritisk till hur vetenskapen hanteras.

        Svara

         Berätta mer?

         Svara

      Vi tycker olika, jag accepterar vad du tror på.

      Jag är väl medveten att läkemedel är reglerade, annat vore dumt att tro.

      Svara

    Preventivmedel som stör kroppens egna hormoner. Trycker du i dig syntetiska hormoner så kommer det att påverka din kropp på något sätt. ”Hormonstörande preventivmedel” fungerar ju i regel som så att kvinnan i fråga inte får ägglossning, dvs. det reproduktiva systemet har ”stängts ner” eftersom dina kroppsegna hormoner som vill framkalla ägglossning störs/förtrycks av p-pillrets hormoner. Överlag är ju dessa hormonstörande preventivmedel inte så snälla mot miljön heller. Det går inte att rena bort hormoner i reningsverken, så dessa hormoner rinner ut i bäckar och sjöar och steriliserar fiskar och grodor och på sikt antagligen även oss människor 🤷‍♀️

    Svara

     Glömde skriva att jag är en annan Sara som svarar på Sara 15:42

     Svara

     Hoppas vi alla blir sterila, fisk som räka, så vi kan dö ut någongång. Det finns ingen framtid på den här planeten en gång.
     Hormoner till alla!!

     Svara

      Håller på sätt och vis med dig, men jag hoppas mest att människan ska dö ut.

      Svara

       Önskar man kunde hälla preventivmedel i alla vattentäkter vi tar vårt dricksvatten från

       Svara

        Mälaren är väl relativt enkelt att ta sig till.

        Svara

         Vilka städer tar sitt dricksvatten från den stagnanta poolen?

         Svara

         [Borttagen kommentar]

         Svara

      Vilken sjuk människa du är och de som skriver liknande saker, visa lite tacksamhet för att du får leva på denna jorden.
      Så illa är det väl inte att leva, ni bara sprider dålig stämning till alla andra. Sitter ni och säger sådana saker när ni umgås med vänner och bekanta?

      Svara

       Ja jag är känd i mina umgängeskretsar för att säga exakt vad jag tycker. Är begåvad med människor i min närhet som uppskattar mig för det

       Svara

        Vet precis vilken ”härligt ärlig” person du är.

        Svara

         Men gud vilken okunnig kommentar. Är väl mer beundransvärt med ärliga personer än de som ser ned på desamma?!

         Svara

          Jag pratar om de som är rent ut sagt elaka men rättfärdigar med att de bara är ääääärliga.

          Svara

           Var ser du någon sådan kommentar här över ditt nöt? Sluta leta efter en ursäkt för att rättfärdiga din människosyn

           Ja som personen som kallar den andre sjuk där ovan som du tar parti med mot någon som ev har autism och uttrycker sig ofiltrerat. Smidigt att välja den fighten från det perspektivet. Svaghetsförakt utöver eller?

           Jag tar inte parti med någon alls. Har heller inte sagt att jag ser elaka kommentarer ovan utan jag har bara sagt att den typen av person som vill framhäva hur härligt ärliga de är oftast bara vill rättfärdiga sina elaka kommentarer. Läser ni ens vad ni svarar på?

        Det är tur att du inte är i min närhet då, det du kallar för ärlighet kallar jag för social okompetens och dina vänner är väl finkänsliga nog att inte säga till dig.

        Människor som anser sig ha rätt att alltid säga det dom tänker brukar sällan tas på allvar.

        Svara

         *inkompetens men håller med dig fullständigt.

         Svara

         Ja, varför tror dessa människor att det är en BRA egenskap att alltid säga exakt vad man tycker? Det tyder ju snarare på någon miss i det sociala samspelet. Knappast något att sträva efter eller se som något beundransvärt.

         Svara

          Det ät väl fantastiskt om även människor med avsaknad av social kompetens kan finna sig i sammanhang av acceptans eftersom folk med sk ”social kompetens” har så otroligt svårt att stå ut med och acceptersa folk som av olika anledningar (kanske diagnos?) Inte filtrerar sina meningar innan de öppnar munnen.
          Kanske kan de se över sin människosyn en smula?

          Svara

          ’Dessa människor’ har inte sällan en diagnos eller lever upp till kriterier för en diagnos.
          Du kanske ska fråga dig själv varför du stör dig så mycket på människor som fungerar annorlunda än du gör själv?

          Svara

           Men snälla… skyll inte allt på diagnoser.

           Har man en diagnos som gör att man säger rätt ut vad man tycker så gör man det utan beskriva sig själv som en ärlig person som säger exakt vad man tycker. Det är en annan typ av personer som gärna vill framhäva hur jäkla ärliga de är.

         Menar du kanske inkompetens? Aja vi kan inte alla vara ytliga sociala får, vissa har andra talanger

         Svara

         Jag har iaf 2 vänner med autismproblematik. Överintelligenta individer som säger exakt vad de tänker. Så jäkla uppfriskande. Inga krusiduller. Kan bli påfrestande vid diskussioner om man drar upp felaktig fakta eller någon villfarelse man lever med men i det stora hela är det mer utbildande än att tjöta med någon ”socialt kompetent” som småpratar om typ väder eller shopping. Ruttnar på sånt

         Svara

        Håll dig till din umgängeskrets då.

        Svara

        En gilla, du gillar dig själv i alla fall😀

        Hur vet du att du är uppskattad för det, dom låter dig antagligen hållas i din villfarelse.

        Svara

         Vanligtvis umgås man väl inte med folk man inte står ut med. De brukar väl sällan bjudas in i sammanhangen i längden?

         Svara

         Haha alla hatar inte folk för att de inte är socialt kompetenta vilken sjuk människosyn du har! Skärp dig.
         Umgås mycket hellre med en ärlig person än en elitistisk grishora som du
         Sad but true, for you

         Svara

          Vem svarar du? Dig själv antar jag med det fina tillmälet!

          Svara

          Själv verkar du vara en glad och go prick.

          Svara

      Ironiskt att kvinnan blir den som tar död på oss och djurliv. Efter allt gnäll om mäns vanor så blir det kvinnans p-piller som avslutar. Men det är säkert patriarkatets fel det med antar jag?

      Svara

       Tänkte samma😂

       Svara

       Vi kan väl bara äta grönsaker istället för fisk? Och provrörsbarn görs ju redan

       Svara

        Mitt förslag är att ta spermier från alla män när de fyller femton och sedan sterilisera männen. Inga p-piller behövs och spermierna plockar vi fram när både mannen och kvinnan sen vill ha barn. Då är både problemet med män som ”luras” att bli pappor och hormoner i fiskarna löst. Toppen.

        Svara

         This!!!!!

         Svara

        Jo, men vi måste fortfarande dricka vatten

        Svara

         Måste vi dricka sjövatten?

         Svara

      Alla planeter är dödsdömda.

      Svara

       Ja även universum är dömt att söndras, detta är Big Bang ett bevis för. Under väntan på den oundvikliga döden, låt oss upptäcka livet 🙂

       Svara

     P-piller är också räddningen för många kvinnor som har problem kopplat till sin menstruation. Jag kunde faktiskt inte bry mig mindre om hur mina piller påverkar miljön. Jag vill ha ett liv som går att leva, vilket jag inte har hittat annat än p-piller för att hjälpa mig med. Sorry not sorry.

     Svara

      Men då ska väl p-piller skrivas ut på den indikationen och inte till fullt friska kvinnor? Att läkemedel för med sig en risk som vägs mot nyttan är ju något helt annat?

      Svara

       Nej de ska skrivas ut till kvinnor som hjälps av p-piller och vill fortsätta med dessa. Oavsett om det är för att minska blödningar, smärtor eller bara i syfte att vara preventivmedel. Att hormoner är skadligt för majoriteten av kvinnor skrämmer upp unga tjejer att ens prova om p-piller är något för dom. Tjejer som kanske visst skulle trivas bra med pillren.

       Svara

        Men då ska de ju få information om både risker och fördelar så de kan ta ett informerat beslut? Det sker sällan idag utan ppiller skrivs ut till 14åringar, utan utförlig information för att det finns en politisk agenda att minska antalet aborter.

        Svara

         Ja självklart ska de få information. De ska även få hjälp att prova ut detta individuellt med kunnig vårdpersonal som följer upp hur de mår av pillren. Något annat har jag inte påstått att jag tycker. Att hävda att p-piller är roten till allt ont är inte samma sak. Inte heller att hävda att de fungerar magiskt bra för alla.

         Svara

          Jag har aldrig påstått att p-piller är roten till allt ont. Kommenterade enbart varför kvinnor känner behov av att vända sig utanför vården.

          Svara

        THIS^!

        Så trött på att kvinnor skrämmer upp andra kvinnor. Ppiller har revolutionerat antikonception världen över. Riskanalyser är ett krav för godkännande av läkemedel. Kliniska studier är gjorda. Biverkningar patienter upplever samlas in och analyseras kontinuerligt även när läkemedlet är på marknaden.

        Ppiller bör INTE heller avrådas unga kvinnor. Ppiller är INTE heller riskfritt. Det är inte svart och vitt. Bara för att det inte fungerar för dig eller folk omkring dig är det inte en generell sanning att ppiller är sämst. Så pls sluta skrämma upp folk, så trött på det framförallt i dessa fittgrupper på facebook.

        Svara

         Men det stämmer ju inte att biverkningsrapporteringen fungerar. Jag har ätit 8 olika mediciner och upplevt någon typ av biverkningar av samtliga. Jag har själv fått rapportera in samtliga biverkningar själv eftersom vården ej har gjort det. Jag har tagit upp det med verksamhetschefer på 3 olika mottagningar och frågat kring rutiner och uppföljning för att säkerställa att biverkningar rapporteras in. Det har saknats skriftliga dokument på samtliga mottagningar. Mvh, jobbig patient med felbehandlad man

         Svara

          Du säger alltså att all farmakovigilans i hela Sverige inte fungerar? Eller säger du att vårdens system att rapportera dem inte fungerar?

          Det är läkemedelsbolagen som får biverkningsrapporterna och utför farmakovigilans. Tråkigt om vården fallerar på vägen. Du kan anmäla biverkningar direkt till läkemedelsbolagen.

          Svara

        Jo tack, i princip alla som går till UMO eller gynekologen får väl p-piller utskrivna😂 vet inte ens varför det är receptbelagt när det nästan är lika vanligt som Ipren och Alvedon 🤔

        Svara

         Då ligger ju problemet på ”information i vården”?

         Inte på nivån ”nu skrämmer vi upp unga kvinnor genom att trots vår okompetens hävda att p-piller är dåligt pga X och Y”

         Information i vården tycker jag också bör bli bättre i detta fall.

         Svara

      Mijo precis. En minoritets problem ska ju alltid gå före allas välmående. Because Sweden.

      Svara

       Menar du att p-piller hjälper och fungerar bra för en minoritet?

       Svara

        P-piller borde förbjudas tills vattenproblemet är löst.

        Svara

         Var det svar på frågan?

         Svara

     Bra skrivet Sara. Tyvärr så bryr sig väldigt få. Men nämn gärna mäns köttätande så blir det mer medhåll ska du se.

     Svara

     Hej Sara, detta är första Sara. Jag tänkte berätta att de syntetiska hormoner du pratar om är precis likadana som de du har inte kroppen. Molekylen i sig bryr sig inte ett dugg om hur den har blivit tillverkad. Huruvida de är hormonstörande är såklart en definitionsfråga. Vad hormonella preventivmedel gör kan liknas vid att den lurar kroppen att den är gravid. Men med mycket lägre hormonnivåer än vid en faktisk graviditet.

     Till er andra som tycker att ni kan så mycket mer om vården, forskning, läkemedlet och kroppen – googla Dunning-Kruger effekten.

     Svara

      Hormonella preventivmedel lurar inte kroppen att den är gravid.

      Svara

       Dunning-Kruger-effekten är spot on Sara.

       Ordet hormonstörande har en negativ klang i sammanhanget och används medvetet nästan uteslutande av personer med agendan att sprida sin ”kunskap” om att ppiller är rakt av dåligt för kvinnor.

       Ppiller innehåller ju hormon som leder till hämning av ägglossning och påverkan på sekret. ”Lurande av att kroppen är gravid” är en förenkling.

       Svara

        Tack Anonym 03.32.

        Det är så förbannat tröttsamt när folk tror att de kan saker för de har googlat och läst på forum på Facebook. Helt plötsligt så betyder utbildning och klinisk erfarenhet ingenting.

        Svara

         Tror inte att folk tänker så. Tror snarare att en del (som jag själv) till slut blir desperata och söker hjälp utomlands eller på annat håll. Till slut spelar det ingen roll hur mycket utbildning en läkare har eller vad kliniska studier säger.

         Svara

        Negativ klang? Tillsätter man hormoner så stör ju det fortfarande kroppens eget system och kroppens egna hormonbalans, det kan man ju inte komma ifrån? Tillsätter man hormoner i så pass stor mängd att man inte är fertil medan man äter dem, så stör det ju kroppens eget system. Vad är det för agenda du menar? Har inte kvinnor rätt till information om hur alla receptbelagda mediciner de stoppar i sig påverkar dem?

        Svara

         Vilket inte nödvändigtvis är negativt

         Svara

          Inte nödvändigtvis, nej. Men alla är olika. En del vill gå på p-piller, andra vill inte det. Det måste respekteras.

          Svara

           SJÄLVKLART ska inte människor som inte vill gå på p-piller göra det. Det är nonsens, du sätter ord i min mun.

           Däremot ska outbildade människor som predikar om ppillers skador ställa bort mikrofonen. Det är ansvarslöst.

           Givetvis ska man ha rätt till information om sina läkemedel. Problemet jag har är att /folk/ läser och tror på Vulverine och inte läkemedelsverket, FASS, läkemedelsboken eller pubmed/vetenskapliga artiklar.

           Jag håller med om att en definition på ”hormonstörande” kanske skulle redas ut oss emellan. Tycker inte heller det är farligt per se. Men i vården kallas det inte hormonstörande ppiller, det kallas hormonella ppiller.

    Personen är varken läkare, gynekolog eller barnmorska utan en person som läst naturmedicin på folkhögskola 👀

    Svara

     Skillnaden är väl att läkare och gynekologer inte hjälper kvinnor att förstå deras egna kroppar eller ens är villiga att göra vissa utredningar, utan tar beslut åt dem utan att informera hur detta beslut kan komma att påverka dem. Det forskas ju knappt på underlivsproblem eller kvinnohälsa. Klart Läkemedelsverket tjänar på att gynekologer skriver ut p-piller än att ge rekommendationer om att äta mer magnesiumrik mat och motionera mer. Lösningen behöver inte alltid vara medicin som belastar kroppen på andra sätt.

     Svara

      Angående läkares ”ovilja” att göra vissa utredningar: läkaren gör en bedömning av vad som är medicinskt indicerad. Läkare kan så klart göra fel men de har inte automatiskt fel för att de inte gick med på allt du ville.

      Svara

       Jag håller med dig helt däremot är vården oehört bristfälliga när det kommer till information och samtycke. Framförallt när det kommer till kvinnohälsa. Har exempelvis aldrig blivit informerad om biverkningar av p-piller innan de sattes in (läste givetvis fass men man ska få information innan det medicinska beslutet fattas och olika behandlingar ska erbjudas). Biverkningsrapporteringen är också oehört bristfällig. Vården har aldrig rapporterat in mina biverkningar (ja jag har frågat) utan jag har fått gå in och rapportera dem själv. Görs inte forskning på alternativa behandlingsmetoder blir det såhär. Kvinnor vänder sig till icke evidensbaserade råd.

       Svara

        Självklart ska vården fungera bra (bättre) gällande information, samtycke och biverkningsrapportering. Det är väl ingen oense om?

        Tycker verkligen inte att det är en anledning att promota outbildade alternativ till vårdpersonal att ge personer råd som rent av kan vara farliga på grund av avsaknad av kompetens.

        Svara

       Jag förstår det du säger, men om p-piller eller starka smärtstillande är det enda vården kan erbjuda mig (för min mensvärk), utan att utreda någonting, vart vänder jag mig då om jag vill ha en förklaring till problemet? Det är väl inte konstigt att kvinnor som har sådana problem söker sig bortom vården?

       Svara

        Inte konstigt alls! Jag tycker man får göra vad man vill, men det är oansvarigt att rekommendera människor till outbildade individer som promotar pseudovetenskap. Där tänker jag med legitimation inte hålla tyst.

        Det finns utbildade människor utanför landstinget.

        Svara

      Läkemedelsverket tjänar inte pengar på förskrivningar så det är tydligt att du är helt jävla ute och cyklar.

      Svara

       Sällan läst så mycket skum konspirationsteori. Är det foliehattarnas dag..? Vad har en del för tankar om läkare och Läkemedelsverket egentligen 🧐

       Svara

        Det är helt fantastiskt. Särskilt läkemedel och läkemedelsindustrin tenderar få en helt vanlig svensson att tyckas folieglansig. Vet inte om jag gillar självplågeri, varför pluggade jag till apotekare?

        Svara

      Vid vilka besvär kan motion och magnesium ersätta p-piller? Sen så rekommenderar läkare motion till sina patienter av en och annan anledning, men det verkar inte vara så populärt då folk vill inte motionera. Piller är mycket enklare.

      Svara

       Många behandlar menstruella besvär med p-piller. Där är motion och magnesium väldigt effektivt. En störd menscykel blir inte stabilisera av att äta syntetiska hormoner och störa kroppens egna hormonproduktion ytterligare. Givetvis finns det indikationer där p-piller är lämpliga men sättet barnmorskor skriver ut p-piller är oehört lättvindigt.

       Svara

        Amen! Kunde inte skrivit det bättre själv

        Svara

   Bra skrivet! Vulverine är det bästa som hänt mig gällande kunskap om min egen kropp! Hejdå hemsk mensvärk, hormonella preventivmedel som stänger ner min kropp i kemiskt klimakterium, osv. Att jag numera kan stå på mig när jag går till gynekologen och inte bara accepterar att få p-piller utskrivet, som att det vore något mirakulöst piller som löser varenda problem jag har med mina nedre regioner.. så tacksam över den kunskap och medvetenhet som Vulverine sprider! Så att man faktiskt kan göra ett aktivt och medvetet val.

   Svara

    Kemiskt klimakterium, säger du. Vad menar du med det? Vad skiljer kemiskt mot det som sker i kroppen?

    Medvetet val baserat på en person som inte har något riktig kunskap om ett ämne?

    Svara

     Om jag nu (efter 8 år!!) äntligen har fått råd som faktiskt har hjälp mig, varför kan du inte glädjas med mig? Den enda hjälp jag fått i vården är p-piller eller ha ont. Vården är just nu till för de som är akut sjuka. Det finns ingen plats för mig där.

     Svara

     Vill tillägga att jag inte skulle säga att det blir ett medvetet val inom vården gällande p-piller heller. Aldrig har jag fått någon info om biverkningar, om hur jag skulle gå upp i vikt, bli ett hormonellt monster, få akne, bli deprimerad, noll sexlust eller entusiasm till något över huvud taget, osv. Då mår jag hellre kasst två-tre dagar per månad med allt vad det innebär än att må dåligt varje dag och kasta bort mitt liv på en grå dimma som gör att jag ändå inte vill leva. Jag vill att min kropp ska fungera, inte dagligen trycka i mig piller som hämmar min ägglossning. Eller är det omöjligt som kvinna idag? Är den enda utvägen att äta p-piller eller ta ut livmodern? Jag tror helt ärligt inte att vården har någon tillräcklig kunskap om detta ämne. Det finns ingen information att tillgå.

     Svara

     Tips: läs tråden som Emmie startade igår under Öppet spår, kl. 20:03.

     Ungefär den bilden har jag av kvinnovården i Sverige.

     Svara

     Och vet du vad det roligaste i denna soppa är? Att den hjälp jag fått innebär att ta magnesiumtillskott. Känns inte som rocket science, så varför har ingen av dessa otaliga gynekologer kunnat hjälpa mig med det? Under 8 år??! Jag pratar inte om mystiska piller som ”okunniga” personer rekommenderar, precis som att jag inte går till läkare eller gynekologer för att få starka mediciner. Jag går dit för att få en förklaring till mitt problem.

     Svara

      Det finns studier på magnesium som tyder på att det tyvärr inte fungerar.

      Som jag skrev ovan: det anses oetiskt att ljuga för patienter för att framkalla placebo-effekt.

      Men för all del; gör det som fungerar för dig! Problemet blir när du rekommenderar andra. ”Jag pratar inte om mystiska piller som ”okunniga” personer rekommenderar” skriver du…

      Det är hur du än vrider och vänder på det oetiskt att rekommendera folk att ta hjälp av outbildad person enligt mig. Det är farligt även fast fallet magnesium inte är det. Personen har ej kompetens.

      Det är för övrigt också oetiskt att sprida rädsla mot p-piller i mitt tycke. Vulverine sprider dynga hon inte vet någonting om i det fallet; och du legitimerar henne.

      Svara

       Min fråga återstår: om vården endast kan erbjuda p-piller eller smärtstillande, vart vänder sig alla dessa kvinnor för att få hjälp då? Har vården inte mer kunskap att erbjuda?

       Svara

       Vad är detta för studier? Det finns väl studier som visar att det fungerar också? Precis som att en del studier visar på att p-piller ger upphov till depressioner och minskad sexlust, medan Bayer påstår det motsatta. Känns ju oetiskt att ljuga för patienterna.

       Svara

       Skönt att du känner min kropp bättre än vad jag själv gör. Det känns som att det är detta som är fel med vården och hela samhället. Alla ska ha åsikter om hur kvinnor ska se ut, vara, äta, vad som är bäst för dem, osv. Så med det sagt, magnesium fungerar uppenbarligen inte på mig enligt dina studier, jag är nog en sådan där kvinna som bara inbillat mig allt. Vet inte om du är läkare, men du föreslår p-piller för mig då antar jag?

       Svara

        Jag står ej ansvarig för kvinnovården i sverige och jag skriver ej ut ppiller.

        Nationella riktlinjer och rekommendationer bygger på samlad evidens; flera studier.

        Bayer påstår inte att ppiller ej har biverkningarna depression och minskad sexlust, sluta flumma nu. Det står i biverkssedel. Ppiller passar inte alla individer.

        Mitt egentliga problem är när kvinnor rekommenderar andra kvinnor pseudovetenskap. Det är oansvarigt och ibland farligt. Det finns utbildade människor utanför landstinget, man behöver ej söka sig och framförallt inte rekommendera någon som läst en flumskola (ej universitet) i canada.

        Svara

  Själv är du ju faktiskt ärligt talat inte någon förebild vad gäller hantering av kritik. Blir lite fel när du nu återigen bedömer andras förmåga att ta till sig och hantera just kritik. Du skriver oftast enbart omogna svar, och det oftast endast på kommentarer där du kan trycka till den som skrivit. Konstruktiv kritik tiger du oftast ihjäl, och någon enstaka gång svarar du något ickesvar.

  Svara

   ”Du skriver oftast enbart omogna svar, och det oftast endast på kommentarer där du kan trycka till den som skrivit. Konstruktiv kritik tiger du oftast ihjäl, och någon enstaka gång svarar du något ickesvar.”

   Spot on!

   Svara

   Hanna 16,15. Det känns som du är lite bitter på Camilla! Varför vara på bloggbevakning om du blir störd….Bara en tanke.

   Svara

    Nope, Hanna har helt rätt. Hon skriver bara som det är. Det blir en jävla dubbelmoral från Camillas sida.

    Svara

     R är Camilla som spicear upp sitt eget kommentarsfält emellanåt

     Svara

      Yeah jag anade det.

      Svara

      Busted!

      Svara

    Är inte de flesta här för kommentarsfältet ändå…? Eller?

    Svara

     Haha inte om ”de flesta” är camcam själv

     Svara

  ”Mest glad blir jag dock av att höra att hon tagit emot kritiken och kommer inte marknadsföra preventivmedel eller liknande igen då hon nu förstår allvaret i det.
  […]
  Riktigt positivt att höra att hon tagit till sig kritiken och inte kommer göra liknande samarbeten igen då hon förstått allvaret i det!”

  Behövs båda dessa stycken? 🙂

  Svara

   Lol, eller hur. Ta en tupplur cam

   Svara

  Men sluta med det här, du måste ju kunna gå vidare, så svårt sårad kan du inte vara av CW att det rättfärdigar den här besattheten av hennes dåliga sidor ända in på nya året.
  Herregud, släpp bit#erfit#an och ta tag i kontrollen över ditt liv

  Svara

  Lojsan känns som den enda influencern som kan ta kritik utan att bli helt butthurt och ta på sig en offerkofta.

  Svara

   Ja så där civiliserat och sakligt skulle då sannerligen INTE Engla, House of Philia el Matplatsen bete sig vid kritik. Där tas den stora offerkoftan på mixad med rätt så mycket klimakterieilska hos HoP. Engla drar utmattad-igen-kortet för hundrade gången och Matplatsen blir allmänt grinig. Och glöm för all del inte: all kritik beror på att läsarna är sååååå avundsjuka.

   Svara

    Hahah ja house of philia- tanten kallar alla andra bittra tanter så fort hon får pyttelite kritik. Som oftast är befogad. ”Bittra fula troll” sitter hon och skriver på sin blogg med den tjockaste offerkoftan hon kan hitta. Hon tar alltid till det nämligen, att folk som ger kritik är fula, rynkiga tanter. Så jävla konstig teori egentligen

    Svara

     ja ett jäkligt märkligt beteende eftersom hon med allra största sannolikhet genomgår klimakteriet själv just nu. Hon har skrivit om alla möjliga kroppsliga och psykiska symtom o problem som alla stämmer in på klimakteriet. Men eftersom hon har ålderkomplex deluxe så slår hon ifrån sig det hårt. Hon behöver inse att klimakteriet kommer förr el senare för 50% av världens befolkning.

     Svara

  Vi kan väl bara äta grönsaker istället för fisk? Och provrörsbarn görs ju redan…

  Svara

  Kanske också för att det är förbjudet enligt svensk lag att marknadsföra receptbelagda läkemedel mot patienter. Böterna för Bayer vid ett sånt samarbete hade inte varit nådiga..

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.