Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

864 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det någon här som lider av dödsångest/rädsla för att bli allvarligt sjuk? Jag är det, har jag insett, och det är jobbigt ibland :/ som idag, jag märkte att jag bajsade grått imorse och jag är nu rädd för att det ska vara något allvarligt. Samtidigt tänker jag inte googla för mycket utan jag vill försöka intala mig att kroppen kan bete sig så ibland. Har ni tips på hur man ska tänka för att få ner ångesten?
  Kram på er! Och var snälla mot varann, döm inte. Vi är alla olika och mår dåligt av olika saker, vi får respektera varandra för det.

  Svara

   Jag hade så i ca 1 1/2 år. Min sambo fick ensam planera vårt bröllop, för jag var helt övertygad om att jag skulle vara död innan dess (det var absolut inget fel på mig förutom i huvudet). Jag gick i terapi i ungefär ett år, väldigt intensivt i början och mer sällan mot slutet, och det hjälpte jättebra. Tankarna kommer fortfarande men på ett sätt var det bra att jag hamnade så djupt den gången för jag kan numera påminna mig själv om att det bara sitter i huvudet. Så det är lättare att hantera nu! Hoppas du också får hjälp, det är så fruktansvärt att slösa bort sin tid med att vara rädd. ❤️

   Svara

    Man får bara glad för varje dag ovan jord.

    Svara

   Kan vara gallan om det är den färgen. Kan du kanske prata med någon eller läsa böcker och få tips

   Svara

   Jag har inga såna tips tyvärr. Men hur det än är så kan vi inte styra när/om vi kommer bli sjuka eller dö. Det enda vi kan göra är att försöka leva så gott som möjligt när vi väl lever. Så, kan du fokusera på det istället? (Förlåt om jag är okänslig).

   Svara

    Det gjorde faktiskt jättegott att läsa era kommentarer, tack ❤️ ja, jag fick tag på en sjuksyster som sa att det låter som gallsten.. Jag vet dock inte riktigt vad det skulle innebära.
    Tack för att ni skriver <3

    Svara

     Gallsten kan orsaka smärtor under främst höger revbensbåge, dvs längst ner vid revbenen. Opererade bort min gallblåsa sommaren 2018. Skulle kontakta VC angående dina symtom och så bedömer de om du ska göra ett ultraljud för undersökning av gallblåsan.

     Svara

      Tack! Jag har faktiskt en läkartid om ett par veckor för just smärtor på höger sida av magen som varit i några veckor. Men jag har inte haft grå avföring förens nu imorse, det var därför jag blev rädd :/ hur är skillnaden för dig nu när gallblåsan är borta?

      Svara

       Gallblåsans funktion är egentligen att portionera ut galla vid intag av fett. Utan gallblåsa rinner det fritt ut, vilket kan leda till lösare mage. För mig har det varit jobbigt då jag redan har IBS med just lös mage, men smärtan vid revbenen försvann och kvar är endast fyra minimala ärr efter titthålsoperationen. Ångrar inte att jag tog bort den.

       Svara

        Tillägg: Det är inte alltid smärtan försvinner trots operation, men jag bedömde det som värt att genomföra operationen. Jag kan fortfarande få kramper i gallgångarna ibland t.ex.

        Svara

         Okej! Tack för infon, skönt att du fick hjälp. Jag läste också att upptag av kodein kan ge besvär i gallan, och jag har Citodon jag tar pga min endometrios. Så det kanske kan ha påverkat allting?

         Svara

          Jag opererade bort min gallblåsa för många år sedan genom titthålsoperation. Har aldrig haft några som helst besvär sedan dess. Fick gallstensanfall som gravid och opererades när barnet var tre månader gammalt.

          Svara

          Ja citodon kan utlösa kramp i gallgångarna. Ta en halv tablett.

          Svara

     Be att dom kollar om du har stenar i gallblåsan. Jag hade det och inflammation. Men den är borta nu så skönt.

     Svara

     Jag är precis som du, får grov hälsoångest emellanåt. Har även tyckt mig ha grå bajs, även gul… vet att jag kan få så om jag dricker mkt apelsinjuice. Som tur har jag kontakt med en bra läkare som avfärdar min mesta oro med att säga ”ojdå, är nog nåt tillfälligt ska du se. Tänk inte på det så går det över.” Och det gör det ju också… är ju bara ångesten under tiden som jag inte riktigt kan hantera. Har tyvärr inget bra tips ❤️ Ville bara säga att du inte är ensam

     Svara

      Åhhh din kommentar!! Tack Matilda! Tänker ta åt mig av det läkaren du känner sa❤️

      Svara

   Stina Wollter skrev fint om ämnet idag på sin insta story.

   Jag brukar tänka om
   Kroppen klarar av allt man gör så är inte små saker som snabbt går över något att fundera över!

   Svara

   Grått vitt eller svart bajs är i mina ögon klara signaler att söka läkare omedelbums, inte att springa runt och oroa sig över (vilket i sig själv kan vara farligt!)

   Svara

    Äh din fjant, svart bajs beror oftast på att man har mycket järn i kosten. Klart man ska hålla koll på bajset men att springa till läkaren varje gång man har lite annorlunda färg på bajset är hypokondri…

    Svara

     Hehe har en vän som är sköterska på vc och det händer enligt henne rätt så ofta att folk kommer in för att de har blod i kisset eller avföringen. När hon då frågar vad de åt igår så är det inte ovanligt att de då kommer på att de åt rödbetor.

     Svara

     Förvisso kan en hög järnhalt ge mörkare avföring, antingen via övedriven konsumption av blodpudding etc. men det krävs en hel del för att ge Svart bajs. Sak samma kan tex Bananer ge en ljusare avföring (bajs) men knappast en grå eller vit klubba.

     https://www.netdoktor.se/mage-tarm/artiklar/det-kan-fargen-pa-din-avforingen-saga-om-magens-halsa/
     Lär dig mer om dina klubbor och färgen på ditt bajs. Ta hand om dig! 🙂

     Svara

     Svart bajs kan innebära långt gånget brustet magsår och det är mycket allvarligt. Grått/vitt kan innebära skrumplever så inget att leka med alltså. Var snäll och sök akut!

     Svara

      Men snälla. Om det handlar om någon av ovan diagnoser så lär man ju ha ett gäng andra symptom också, ex smärtor. Brustet magsår känns nog en del innan bajset ändrar färg.

      Svara

       Fast TS hade ju haft smärtor ett tag också. Hen borde verkligen gå till läkaren. Hälsoångest i all ära, men här verkar det ju finnas ett riktigt problem.

       Svara

   Jag lider! Får ex panik om jag känner av när mitt hjärta slår, är rädd att jag ska få hjärtinfarkt väldigt ofta. Tror hela tiden att jag ska få cancer. Jag snusar och har provat såå många gånger att sluta men jag klarar det inte, skulle jag sluta snusa så skulle jag tänka mindre på min hälsa. Jag kan få ångesr redan av att jag har en prick någonstans. Vet inte vad jag har för fel….

   Svara

    Tänkte först, gud har jag skrivit detta??? Har gjort 24h EKG samt ultraljud av hjärtat och de hittade inget fel. Men tycker jag känner av dubbelslag och blir så rädd när det känns konstigt. Nu ikv fick jag ett starkt dubbelslag som satt i halsen efter jag fått orgasm. Spenderat över en timme med att googla om dubbelslag ist för att tentaplugga… blir så rädd för står ju att det inte är bra om de kommer efter upphetsning.

    Svara

     Jag fick magnesium och selen tillskrivet för min hjärtklappning. Borta nu

     Svara

    Jag har diagnosen gad och är precis likadan. Läs om det.

    Svara

   Jag är tvärtom. Lever efter morfars devis: ”Känn inte efter så noga” Är jag inte döende är det förmodligen inte värt att besvära sjukvården. Ramlade av hästen, landade på huvudet. Fick jätteont i nacken, kunde inte vrida på huvudet. Det gick över.
   Fick konstiga utslag/röda prickar över hela kroppen. Var kvar i 4 veckor. Försvann av sig självt så småningom. Får ibland konstigt tryck över bröstet. För det mesta ont/lös i magen. Trasiga lungor, har luftrörskatarr flera veckor varje år. Men det går också över. Är förmodligen en sån som till slut kollapsar, hamnar på sjukhus, har cancer överallt och får frågan ”varför kom du inte in tidigare?”
   Men va fan…orka oroa sig…. 🥳

   Svara

    Min farfar var av åsikten att man inte ska gå till läkaren för man vet aldrig va de hittar. Han dog i och för sig 62 år gammal av cancer efter månader av hög feber utan ett enda läkarbesök. Envis, men rätt hade han ju på sätt och vis.

    Svara

     Åh hjälp, det där kommer hända mig. Jag är rätt säker på att jag kommer att dö för att jag inte gick till läkaren. Min man har tvingat iväg mig när det varit allvarligt, med orden ”tänk på barnen”.

     Svara

     Farfar dog lycklig. Jag gör precis som han gör! Att inte veta är väldigt skönt.

     Svara

    Min farfar var av åsikten att man inte ska gå till läkaren för man vet aldrig va de hittar. Han dog i och för sig 62 år gammal av cancer efter månader av hög feber. Till slut fick farmor med honom till läkare men då hade cancern hunnit sprida sig för mycket. Envis, men rätt hade han ju på sätt och vis.

    Svara

     Oj, den första kommentsren dök inte upp så jag skrev om. Sorry för dubbelt.

     Svara

    Haha relaterar. Tänker alltid ”jag söker inte hjälp förrän jag är döende”. Måste vara jobbigt att gå runt att oroa sig. 🤷🏻‍♀️

    Svara

   Jag har rejäl dödsångest. Egentligen mest att de jag älskar ska dö. Det skrämmer mig så mycket! Det gör ju så otroligt ont att förlora någon. 🙁 Blir helt chockad när jag ser på typ cancergalan och folk har förlorat sitt barn till sjukdomen! Hur överlever man något sådant som människa?!

   Jag bajsade blod för några veckor samtidigt och var helt säker på att det skulle bli stomi och tidig dö för mig. Men tja, insåg sedan att det givetvis var en hemorrojd/spricka… Men får också ofta för mig att jag fått hemska sjukdomar precis när jag upptäcker någonting fel. Det är skitjobbigt. Tror ofta de med stort kontrollbehov drabbas av dessa katastroftankar?

   Svara

    Usch vad jobbigt!! Jag förstår dig helt, tänker exakt samma sak när jag ser på galan. Hur kan dom klara sig?! Jag önskar jag var sådär stark.

    Har också varit säker på att jag ska få stomi, gick så långt att jag fick läkarna att gå in i rumpan med en lång Jävla kamera :)) hade ingen cancer, men ibs.

    Svara

   Jag har haft likadan när jag hade gallsten vilket är vanligt att åka på. Jag opererade bort gallblåsan 2013. Det gick väldigt smidigt och har inte haft något problem sedan dess. Kunde äta vad jag ville efter det. Och jag har också haft en period tidigare i livet då jag led av ångest. Panikångest och dödsångest. Jag drabbades av hypokondri efter att jag fick hem ett brev från vården efter jag lämnat prover där det stod att jag skulle komma på besök och ta med en anhörig. Det visade sig att jag fick hem fel brevmall men det satte igång ångest. Sen tvingade jag mig själv att inte googla något och att inse att jag led av ångest och hypokondri. Min panikångest försvann när jag slutade bry mig om jag skulle få en attack. När jag kände vågen komma tänkte jag bara Ja men kom dååå!!! Då klingade det av. Sjukt…

   Svara

   Angående grå avföring kan jag säga att i perioder när jag mått riktigt dåligt psykiskt och med extrem stress har det kunnat bli så någon enstaka gång. Har inte brytt mig då det återgår till det vanliga sen igen. Har tänkt att det bara varsitt bok tillfällig störning i bilirubinet som är det ämne som färgar avföringen brun. Ingen panik alltså.

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Flyttpackar. Sjukt träligt! Men blir gudagott att flytta 🙂

  Svara

   Allra först på nya stället: bädda sängen. När man är trött, sur och grinig på kvällen är det guld värt att slippa leta efter sängkläder in en av alla flyttkartonger.

   Svara

    Tack, ska tänka på det 🙂

    Svara

     Packa ”färdigbäddade” sängkläder i typ en ikeakasse. Lätt att hitta bland alla kartonger och sen bäddar du bara lakanet (som givetvis också ligger i påsen) och kastar upp täcket och kudden 🙂

     Svara

   Svara! Samma här. Äntligen ska jag flytta till en liten två i ett bra området och bo själv för första gången på många år. Har bott utomlands och flyttat runt från kollektiv till kollektiv, men äntligen ska jag få mitt eget hem 🙂

   Svara

   Jag packar också ikväll !

   Svara

   Flyttat 2 ggr på mindre än ett halvår, så less på att flytta så nu hoppas jag att det är föralltid stället vi bor på nu 😂😍 dock gärna flytt till hus ev större lgh.

   Svara

   Flyttpackar också. 🙊

   Svara

  Vilken är er favoritchoklad?

  Svara

   På Lidl idag köpte jag mandlar med chokladöverdrag och havssalt i naturgodishyllan. OMG, säger jag bara. TESTA! 😍 (Eller inte. Då kanske de säljer slut kom jag på)

   Svara

   Kexchoklad!!! Om det räknas? Annars absolut Marabou Premium Fylld Kokos, Lindt Crème Brûlée och Anton Berg pear!!! Eller med sea salt!

   Svara

    Sea salt är så gott, framförallt Noblesse-versionen.

    Svara

   BREJK.

   Sörjer varenda dag att Marabou slutade göra den. 😭

   Svara

    Den har jag inte tänkt på på flera år! Men nu blev jag ledsen om den inte finns mer 🙁

    Svara

    Den här väl bara bytt namn till chrisp?

    Svara

     Nej, det är inte samma.

     Svara

     Trodde det också men nej. Inte samma.

     Svara

    Jag saknar marabou starbar!! Annars reese buttercups

    Svara

   Fazer mintcrisp, men den finns tyvärr inte längre.

   Svara

   Marabous digestive 😍 äntligen är den tillbaka 🙏🏻

   Svara

    Älskar hur olika man kan vara 😀

    Mina tre ”värsta” Marabou som jag bara inte kan äta:
    1. Apelsinkrokant
    2. Salty crackers TUC
    3. Digestive

    Svara

     Vem är det som äter marabou salty crackers tuc??? Finns det någon som tycker om den? De har bara lyckats med konststycket att förstöra choklad.

     Svara

      Marabou är inte choklad ens ut an allt det där.

      Svara

      Jag!! Love it!! 🙈

      Svara

      Jag gillar Marabou Tuc! Gillar sältan 🙂 Vet inte om de har den med söta kex här (utomlands har jag sett att de använder Lu kex), det är inte gott!

      Svara

     Ja dom två första kan inte jag heller äta 😂 tuc smakar som trolldeg 😂

     Svara

     Apelsinkrokant som ju är sååå gott!!

     Svara

    Choklad med apelsinsmak eller med jordnötter. Mums. Wienernougat.

    Svara

    I full size??? Den har ju funnit i 100 gram väldigt länge. Älskar den 😭

    Svara

     Konstigt. Har letat efter den i flera år. Inte ens på internet fanns den. Nej bara liten 😊

     Svara

    Åh är den tillbaka!!!????

    Svara

   Fazer mjölkchoklad ( Karl Fazer) 😍😋

   Svara

    Inte brorsan, Kjell Fazer då?

    Svara

   Valhrona
   Finns några olika varianter med hög kakaohalt 70 eller mer. VIlka gör gott och ger minimalt med sockerskam.

   Svara

    * 70%

    Svara

    Du vet att det är lika många kalorier i riktigt mörk choklad som i mjölkchoklad, va? 😂😂😂 men visst, om man baaaaara äter 1-2 bitar, så.

    Svara

   Vit toblerone som de typ bara säljer på flygplatsen

   Svara

    Den finns på ekohallen nära där jag bor 🙂

    Svara

   Lindor från Lindt. De röda med mjölkchoklad. Ååh jag dör varje gång jag äter dom. Men så kom jag på att de innehöll soja. Så hejdå 💔😭

   Svara

   Kinderäggs-chokladen

   Svara

    Bästa chokladen ❤️

    Svara

     Jaaaa!!!
     Vill ha den i en 200grammare

     Svara

   Vivani dunkle nougat – heeelt fantastisk! 😍

   Svara

   Chokladtomte-chokladen! Bästa som finns!

   Svara

   Smash…,och jordnötter med kola och havssalt….och allt med salt karamell

   Svara

   Tony’s Chocolonely Milk Chocolate Almond Honey Nougat. Eller Caramel Sea Salt. 🤤

   Svara

   Ica selection blonde 😋

   Svara

   Marabou mint krokant <3

   Svara

   Hemköp hade en choklad som var GUDOMLIG. Den var mörkt (kanske typ 55/65%), hade som en mousse inuti med bitar av kanderade kakaobönor. Så brutalt gott, och så brutalt tragiskt att jag inte hittar den längre

   Svara

  Bästa värmedynan på el? Ist för vetekudde typ. Filt har jag, vill ha som en liten kudde 😃

  Svara

   Köpte en liten på net on net för 199kr. Helt perfekt för frussna fötter i sängen tex 🙂

   Svara

    TACK! Ska kolla in 😃 Vill ha till magen (endometrios). När jag har skov så är jag inte människa nog att orka koka upp mina andra värmekuddar. Och såna i micron är tyvärr värdelösa 😬

    Svara

     Usch, har också jätteproblem vid mens 🙁 Tycker den är jättebra. Brukar lägga den under ryggen för då blir de varmare och kommer typ åt smärtan bättre. Två olika värmenivåer och stänger av efter 90min ifall man somnar 👍🏻

     Svara

      Oh då måste jag tipsa om idéen jag har! Jag fick en värmefilt i julklapp och den hjälper smärtan (delvis) från hela kroppen! Så tänker att jag ska ha värmefilten på lägre värme och en kudde på magen med full värme!

      Och be om hjälp för smärtan, läs på om myom, endometrios osv. Och ge dig inte med vården även om de snabbt vill ”avfärda” med IBS osv 🙏🏽

      Svara

       Tack, men är gravid nu så inga problem alls 🙈
       Men får jag problem efter ska jag läsa om myom. Var till gyn i våras och frågade om endometrios men hon tyckte inte de va något. Hur ser dom de? Har haft hemsk mens med allt sen första gången men vården säger bara att det är normalt. Väldigt normalt att spy av smärta, ha diarré och vara hemma i flera dagar från skola/jobb. Jättesvårt att sjukskriva sig 2 dagar i månaden varje månad också 😩

       Svara

        Åh blir så jävla arg när jag läser sånt! 😔 Det är därför många blir diagnosticerade efter 8 år.

        Endometrios KAN man se via ultraljud, dock väldigt sällan (i Sverige). Endometrios får man gå på symptom och via titthålsoperation. Tyvärr suger kvinnovården här.

        Jag fick hjälp först vid 27 års ålder. 27! Haft problem sen jag va 11. 2018 åkte jag till London och träffade både ultraljudsspecialist och en specialistläkare på endometrios. Han opererade mig med robot (så coolt??), tog bort all synlig endo men såklart utan garanti på att bli smärtfri.

        Jag kräks, svimmar, har diarré, noll ork och kraft, sängliggande osv.

        Kräv utredning, byt gyn! Vart i Sverige finns du? Du behöver självklart inte säga exakt var om du inte vill haha! Men kan tipsa om bra läkare 🙏🏽

        Svara

         Fyfan så tragiskt. Jag bad om hjälp flera gånger i början men de va hormoner eller ha ont.
         Ja jag har märkt att dom väldigt gärna viftar bort det.

         Jag bor såklart i kommunen med sämst vc i Sverige, strax utanför Västerås. Men har varit på gyn i Västerås som inte brydde sig direkt. Hur kan man vara så nonchalant? När man sitter och nästan gråter för man inte får hjälp och dom skriver ut Alvedon typ? Sinnes 😩

         Svara

          Jag är känd patient här i Skåne på mitt sjukhus. Ändå påstod en idiotläkare att mina smärtor va psykiska. Det står i min journal att jag behövde träffa kurator.

          14 dagar senare va jag i London hos specialist. Livrädd att de inte skulle hitta nåt (knäppt nog, man vill ju helst inte hitta nåt eg). Men det va så mycket djupt infiltrerad endometrios att jag knappt hade ett val. Hade jag inte opererats, kunde jag slutligen ha dött.

          Båda mina äggstockar satt fast bakåtvridna upp in i bukväggen, den ena in i livmodern, bak i bukväggen och in i tarmen. Den andra ”bara” in i bukväggen men helt deformerad.

          Så mycket va min smärta ”psykisk”. Och det händer inte på 14 dagar. Kände mig så fruktansvärt kränkt och nedvärderad. Spottad på.

          Ligger Stockholm eller Uppsala närmst? Finns endometriosteam i Uppsala! Och byt kvinnoklinik om du kan. Ge dig inte! 🙏🏽 Om du så bara får hjälp med smärtlindring, det kommer vara guld värt! Plus du har rätt till särskilt högriskskydd via FK, slipper du karensdag.

          Åh vad jag önskar att jag kunde nå ut mer till folk om detta! 😔

          Svara

           Fyfan vad tragiskt. Lider med er!❤️

   Jag gjorde världens kap på Rusta för ett par år sedan. De hade ett helt lager med värmekuddar (ser ut typ som gravidkuddar, fast bara en lång ”korv” typ) för 59kr. Ångrar att jag inte köpte flera! Men annars har jag för mig att bland annat Apoteket har en från OBH Nordica, har tyvärr inte testat den själv men tror inte den kostade så mycket 🙂

   Svara

    Oh perfekt! Synd Rusta inte har kvar haha! Googlade snabbt, och typ 250kr! Helt okej pris ändå 😃

    Svara

   Värmefilt har jag och alltså wooooooow, bästa saken jag köpt på väldigt, väldigt länge. Har jag den på så är risken stor att jag somnar. Jag blir så himla lugn utav det, helt magiskt är det. Det värmer och hjälper mer än vad man tror 😍 Som nu när jag har såååååå ont i bröstryggen pga äckligt mycket kutor i ryggen så hjälper den så galet mycket 😍😊 399 kr kostade den. Så värt. Den är min andra pojkvän typ 🤷‍♀️

   Svara

  Är det många som fortfarande tankar film, eller räcker Netflix utbud? Ja, jag tankar, framför allt sådant som inte finns att tillgå i dagens kanaler. Ja, jag vet att det är moraliskt fel, men jag skulle ändå inte betala pengar för det = ingen förlust för något företag.

  Svara

   Lite som att snatta godis men rättfärdiga med att man ändå inte skulle ha betalat pengar för det så det är ingen förlust för något företag..?

   Jag har inget emot tankning i sig, tyckte bara att argumentet var lite konstigt.

   Svara

    Konstig jämförelse. Företaget som äger godiset och förlorar godiset i och med snatteriet gör ju en direkt förlust medan företaget som producerat filmen inte ”känner av” att någon som ändå inte hade betalat för att se filmen laddar ner den olagligt. Tycker att Anonyms argumentation är ohållbar, men även din jämförelse ohållbar.

    Svara

     Okej. Men jämför med att gå in på bio utan att betala biljett, gå på badhuset utan att betala inträde, tivoli, gröna lund… Jag hade ändå inte betalat in mig annars så ingen förlust för dom.

     Svara

      Fortfarande inte hållbar jämförelse eftersom den som går på bio, badhus eller tivoli utan att betala tar någon annans plats som företaget i fråga hade kunnat få betalt för och företaget förlorar därmed pengar. Är ju begränsat med platser på alla dessa ställen + du tar upp fysisk plats, t.ex. orsakar längre köer till saker och ting, utan att företaget fått kompensation i form av inträde. Universal Studios eller andra produktionsbolag drabbas inte överhuvudtaget på det här sättet av att någon laddar ner en film som hen annars aldrig hade kollat på (men som sagt, tycker argumentationen i sig är dålig).

      Svara

   Jag tankar inte, gjorde det iofs inte heller när ”alla” gjorde det. Jag har ca 10 streaningtjänster som tillsammans har allt jag kan tänka mig, de filmer jag verkligen gillar köper jag på dvd.

   Svara

    Vad finns det för andra bra streamingsidor? Gärna med svensk eller iaf engelsk text.
    Har Netflix, Viaplay, HBO och Cmore.

    Svara

     Prime video! Gillar skarpt!

     Svara

      supertack!!

      Svara

     Prime Video, Curiosity Stream. Min bästa streamingtjänst är dock Youtube premium. Det är guld att slippa alla annonser.

     Svara

     Acorn är bra också om man gillar brittiska serier!

     Svara

   Nej men fulstreamar om jag inte hittar de jag vill se. Men de va längesen

   Svara

   Nä. Kollade på Lost via någon gratis/olaglig streamingsajt för ett par år sen men det var sista gången. Jag har netflix och viaplay (Betalar inte för båda) och saknar ingenting. Även svtplay har ju ganska mycket i omgångar och tv4play.

   Svara

  Vad äter ni ikväll? 🍽😀

  Svara

   Semla

   Svara

   Gjorde tacos med pulled pork. Oh herre jävlar. Sååååååå farligt gott!

   Svara

    Tacos med pulled kyckling (färdigköpt) och Texas longhorn guacamole. Smarrigt och strax börjar vi se Witcher 😍

    Svara

     Haha! Jag köpte också färdig 😂 Men så jävulskt gott! 😍

     Svara

      pulled pork är man väl sjukligt less på…

      Svara

       Är det alltid överkryddat med grillkrydda eller har jag bara haft otur när jag testat det? 🤔

       Svara

        Hmm ingen aning. Jag köper från Tulip på Willys, säkert uuuuselt märke. Men tycker det blir gott! Idag delade jag köttet på mitten, öste på sån ”sås” man har när man grillar eg, med honung bbq, sååå gott!

        Resterna tänkte jag göra hamburgare av imorgon. Längtar redan haha

        Svara

         Jag har bara testat två gånger. Men det var på tok för mycket krydda enligt mig, och jag är lätt less på grillkrydda då man på min tid kryddade sina Popcorn med det… (det var inte ens särskilt gott då vill jag mig minnas) 😲 så tänkte om det finns andra smaker.

         Svara

          Aha, hmm.. Dränk köttet i bbq-sås? 😅 Typ skölj av det och få bort kryddor som det ligger i. Ah vet inte haha!

          Svara

       Inte jag 😃 Beror kanske på hur ofta man ätit det dock 😅

       Svara

   Sura S

   Svara

   Grynkorv

   Svara

    Vad är det? 😲 Nevermind jag googlade. Ny fråga: hur smakar det? 😅

    Svara

     Det smakar gott, haha, smakar inte vanlig korv eller så, typ svårt att beskriva. Men smakar väl lite peppar, lite korv. Ja, svårt, som sagt. Men jättegott ihop med potatismos😍

     Svara

      Okej, det såg ut som något jag skulle kunna gilla! 😅 Ska se om jag kan hitta något sånt i affären (min sambo riskerar ju dock att ge upp på livet om jag serverar det till middag 😁)

      Svara

       Ja gör det! Hoppas det finns där du bor, det finns inte överallt vad det verkar som😮

       Svara

        Haha ajdå, då finns det väl knappast där jag bor 😂 kanske är tur för min sambo det 🤔

        Svara

         bor du också i norr haha

         Svara

    Så du är från Schlätta?

    Svara

     Nope, det är jag inte. Den är dock köpt där men jag bor inte där och är inte därifrån.🙂

     Svara

   Julrevbensspjäll med sötpotatis och brysselkål. Senare blir det ostpinnar och Marabou.

   Svara

    VAD är ostpinnar??

    Svara

     Haha, sent svar. Ostpinnar kallar jag de som är knöliga men raka och crunchy. OLW tror jag. Inte bågar/krokar. Gör jag mig förstådd nu? 😅

     Svara

      Aha! Ja absolut 😀

      Svara

   Middagen avklarades nyss: kyckling i ugn, klyftpotatis, stekt halloumi, paprika och mango/currydressing. Såklart en burk trocadero till det (det är ju trots allt helg). Snart blir det kladdkaka!

   Svara

    Jag vet inte var du bor men jag kan vara där på en timme oavsett 😍😁

    Svara

     Är det kladdkakan du är ute efter? 😁 kan säga att det var den godaste jag gjort hittills! (och då är jag värsta ”bagar-Berta” 😂)

     Annars tog maten tyvärr slut 😊 och min 2a trocaderoburk rör du inte! Den ska jag ha imorgon 😉

     Svara

      Hallåååå, om det var den godaste du gjort är det elakt att inte dela med sig av receptet!☹

      Svara

       Klart jag delar med mig 😁

       https://mittkok.expressen.se/recept/lyxig-kladdig-kladdkaka/

       Jag hade dock 1dl mindre strösocker och satte i lite mer än 0,5 dl Sirap istället (osäker på exakt hur mycket mer, satte 0,5dl och sen hällde jag i lite extra) 😁 jag läste att den skulle bli segare om man bytte lite socker mot Sirap. Sen tar jag såklart alltid mycket mer vaniljsocker än vad som står i receptet 😍 gärna lite extra Smör också. Och riktigt smör såklart, inget margarin!

       Svara

        Tack! Tänkte göra kladdkaka imorgon när mina föräldrar kommer, ska nog ge denna ett försök🤩

        Svara

         Gör den i god tid så den hinner stanna ordentligt och bli seg 😁

         Svara

          Åh, kanske borde gjort den redan ikväll då😅 men men, gör den så fort jag vaknar och hoppas på det bästa👌🏼

          Svara

          Okej gjorde den nu…följde receptet, följde tiden…den blev kolsvart. Och torr i mitten…😭

          Svara

           What?! Min blev perfekt! Dock kollar jag alltid till mina kakor med jämna mellanrum så det inte blir några överraskningar 😲 ugnar är ju också olika, så det kanske var det?

   Djungelvrål 🙂

   Svara

   Såg att emilio lagade mat (kyckling, champ etc )på Åsa ingrossos insta och folk hyllade denna rätt helt sjukt mycket och saker tig skut i butikerna …. var tvungen att testa ikväll men SÅÅÅ jävla god var den verkligen inte och jag kan laga mat så det var ingen fail från min sida

   Svara

   Tacogratäng 🤤❤️

   Svara

  Jag är nyfiken på hur det har gått för;

  ”hjälp hjälp hjälp” vars pappa var otrogen med en vän till familjen och dottern råkade läsa sms och så fick reda på det.

  🐣🐣 som bodde i LA blev gravid och gjorde abort. Hennes kille visade sig ha haft (eller inte?) fru… hon flyttade strax efter det tillbaka till Sverige.

  Med vänliga hälsningar
  Nyfiken i strut

  Svara

   Helt galen story!

   Svara

   Hej det är jag som gjorde aborten.
   Såg precis detta och du kommer säkert inte se den här kommentaren men då får jag skriva på onsdag eller något 🙂

   Jag mår fortfarande inte så bra , han skilde sig till slut (inledde skilsmässa) men mycket i hans beteende gick att se över och jag gjorde ju aborten vilket verkligen lämnade ärr hos mig. I alla fall, är i Sverige men kommer flytta tillbaka till LA till våren, vill inte förlora mitt visum och rätt till arbete så får försöka lappa ihop mig och köra igen. Det är väldigt turbulent allting faktiskt men blir glad att du tänkte på mig. Massor med kramar! ❤️

   Svara

    Hej, jag läste ditt svar.
    Vad ledsen jag blir på något sätt (på något sätt, för jag känner ju inte dig) över att det det har tagit så hårt på dig och att du fortfarande inte har läkt känslomässigt.
    Har du och mannen fortfarande kontakt och är ni fortfarande i någon sorts relation med varandra?
    Jag hoppas innerligen att du kan hitta tillbaka till din egna styrka och att ärren får läka. Tänk på, hur DU mår och känner är viktigast och prioritera alltid dig själv!
    Det hjälper kanske inte så mycket just nu och låter som en klyschig kommentar, men även av dom ”sämre erfarenheterna” tar man lärdom.
    Jag önskar dig allt gott och skriv gärna igen till våren, berätta hur allt har gått.

    Kram
    Nyfiken i strut

    Svara

  Sedan 6 månader tillbaka har jag en pojkvän. Han bor i utlandet, och har där en tjejkompis som han umgås med ibland. De träffades på en fest för 2,5 år sedan, och ses på lunch, middag, fester. Jag är svartsjuk som bara den, mest för att jag känner att hon aldrig är med när jag är med, som om hon inte vill träffa mig. Jag har sagt till min pojkvän att hon gör mig svartsjuk, men att han ska fortsätta att umgås med henne och att jag vill träffa henne.
  Det har gått 6 månader, och varje gång jag är i stan gör hon något annat och kan inte ses på samma middagar/fester/nyår osv.

  Jag vill inte misstro min pojkvän, men jag börjar få en dålig magkänsla. Hur tar jagades vidare?

  Svara

   Antingen så litar du på honom eller inte. Litar du inte på honom så bör ni läsa tilliten i förhållandet.

   Svara

   Överraska honom! Krävs att du är duktig på att hålla dig. Förhoppningsvis blir både han och hon glada över att se dig.

   Svara

   Lita ALLTID på magkänslan.

   Svara

   Förlåt för unpopular opinion men jag hade inte acvepterat det.
   Att ha vänner av motsatt kön är ok om båda parter känner sig bekväma. Du verkar inte må bra vilket bara är naturligt, speciellt med tanke på att du känner att hon undviker dig.

   Jag hade bett honom avsluta vänskapen eller bara umgås med henne i sociala sammanhang där de inte är på tu man hand. Om han inte är villig att gå med på detta så hade jag tyvärr lämnat.

   Jag är den som anser att folk gör slut för minsta lilla och hatar råd som ”dumpa”, tycker att man ska kämpa men i din sits är det ohälsosamt. Antingen lämnar han dig pga din svartsjuka eller så stämmer din magkänsla och tjejen vill mer. Hur mycket du än litar på din partner så är det naturligt att du inte vill att han hänger med en tjej som åtrår honom.

   Det lär inte sluta bra hur ni än glr så du kan iaf ge honom en chans att välja dig genom att respektera att detta inte känns ok. Detta är bara min åsikt och du gör såklart det du känner är rätt för dig och din kille.

   Svara

    Hade du alltså ”lämnat” en god vän för att din partner inte ville att du umgicks längre med den?

    Tur att jag inte har en sådan partner. Jag som är bi hade inte fått ha vänner av något kön😆

    Jag är en sån som tror att man är otrogen om man vill vara det. Spelar ingen roll hur mycket man begränsar någon. Får han inte ha kvinnliga vänner så träffar han någon på jobbet. Får han inte jobba med kvinnor så träffar han någon online. Får han inte vara online så träffar han någon på affären. Ja, så tänker jag. Vill heller inte leva med någon som jag inte litar på och måste kontrollera vilka han umgås med.

    Svara

     Du får respektera att jag inte tycker att det är ok att min partner umgås med någon som uppenbarligen undviker mig.
     Om du som bi undviker din väns pojkvän/flickvän så har även denne rätt att be sin andra halva att sluta umgås med dig. Jag antar dock att du är normal på det sätt att du inte undviker dina vänners partners vilket i mina ögon gör dig till en ”godkänd” vän.

     Det är inte frågan om vilka som ska kunna bilda vänskapsrelationer utan hur vännerna i fråga beter sig. Min man har en kvinnlig vän som ibland kommer hem till oss och fikar, hon är även bekant med min mamma. Skulle hon plötsligt börja undvika mig då har jag ändå någon rätt att misstänka något.

     Jag håller med om att den som vill vara otrogen alltid finner ett sätt. Dock är det skillnad på att aktivt leta efter någon att bedra sin partner med och att bara ”råka” hamna i säng efter en fyllekväll med någon av motsatt kön som man umgås med ofta. Den senare är jobbigare då det hade kunnat undvikas om man bara haft bättre omdöme. Obs! Jag skulle aldrig förlåta otorhet eller försvara någon som varit otrogen. Jag kan å andra sidan känna mig riktigt dum som tillåtit min partner att umgås tätt med någon som försöker förföra honom.

     Hoppas du förstår lite hur jag tänker.

     Svara

      Jag hade inte accepterat det beteendet hos någon vän till min man, oavsett om vi var gifta eller inte. Håller med anonym om att det är beteendet som spelar roll. Jag skulle inte acceptera att min vän inte ens försökte träffa min partner och lära känna honom. Mycket konstigt enligt mig.

      Svara

      Ja självklart respekterar jag din åsikt, att jag tycker olikt dig betyder inte annat.

      Svara

    Klokt tänkt 🙂

    Svara

   Liknande hände mig bara att mitt ex bodde i samma stad som jag. Tjejkompisen visade inte alls vara bara en tjejkompis utan hon slängde sig efter min kille bakom min rygg.
   min ex älskade hur hon flörtade och boostade och styrkte hans ego.
   En dag skulle jag låna hans dator då jag glömt min dator hos mig, han gav mig lösenordet och när jag öppnar safari är hans Facebook konversation med henne öppen (Helt sjukt), där uppdagas allt varav hon bland annat snackat skit om mig, säger åt honom att sluta träffa mig och inte alls vill ses alla tillsammans. Han flörtade även tillbaka ibland men det var tydligt att det inte varit intima genom konversationen som jag tolkade den men ändå. Hon var inte speciellt snygg och han sa att han aldrig skulle dejta henne bara gillade uppmärksamheten.
   Min magkänsla visade sig vara rätt hela tiden så lyssna på din. Jag tror helt ärligt inte att tjejer och killar kan vara vänner om man typ inte vuxit upp ihop eller är familjevänner.

   Svara

    Jag förstår att du har varit med om en jobbig händelse men jag stör mig på din slutsats av det hela.

    1) Antar att du förutsätter att detta gäller heteroförhållanden där vännerna också är heterosexuella. Det låter för mig som att det är omogna personer det handlar om. Där flirtighet osv alltid finns med i bilden med vänner av motsatt könet. Det är säkert sjukt vanligt, men det finns också personer som INTE är så jag jag blir provocerad av att du gör det till en kill-och tjej-grej. För att:
    2) Jag känner till väldigt många exempel där folk ser ut att vara heteros utåt sätt men är flirtiga med sina vänner av samma kön. Särskilt kvinnor. Jag vet dessutom t.ex. män som lever i heteroförhållanden med kvinnor, men har män de ligger med när kvinnan är bortrest utan att hon vet att han även tänder på män.

    Min slutsats:
    Huruvida man kan lita på sin partner handlar om denna personlighet och ärlighet. Det här inte med huruvida hens vänner är av samma kön eller ej.
    Om man mår dåligt av att ens partner umgås med vänner på ett sätt som påverka relationen negativt, så får man faktiskt göra något åt saken. Om partnern inte väljer att lösa det, genom att inkludera dig i vänskapsrelationen eller värdera din relation högre och dumpa kompisen, så får du dumpa din partner. Du kan inte tvinga någon att säga upp vänskapen med sin vän. Ingen ska må dåligt.

    Svara

     Ursäkta autocorrect från h*lvetet.

     Svara

     Tack för ditt svar. Jag pratade med min pojkvän om det igen idag, och han är villig att inte umgås med väninnan, men jag sa att jag tyckte att vi skulle testa en annan lösning först. Jag vill egentligen inte hindra dem att umgås om det nu är så att min magkänsla är fel. Jag sa att jag ville bli inkluderad i relationen, att vi alla kunde umgås och att han kunde vara mer öppen om henne, deras kontakt de har osv. Min pojkvän lovade att jag inte skulle behöva bli ledsen igen över det, så jag får ge det en chans till. Tack alla som svarat!

     Svara

     Tyvärr det är en kil och tjejgrej, oavsett kommer ena parten troligtvis alltid vara attraherad av den ena i smyg. Alla mina killkompisar har efter några år vågat sig på att ragga på mig, öppna upp sig och säga de minsann har känslor för mig eller försökt kyssa mig när vi varit ute. ALLA killkompisar och jag har haft galet många som jag trodde jag var endast vän med. Drar int slutsatsen efter Bara en liten incident om du trodde det! Ja jag pratar självklart bara om hetro relationer de är väl givet att man kan vara kompis med en kille som är gay, typ de enda manliga vännerna man kan ha.

     Svara

  Hur vet man om en kille man har precis träffat gillar en? 🤔🤭😇

  Svara

   Man dejtar så många värdelösa killar att man inser att nää, jag tänker inte vänta med att ta reda på vad denna människa vill. Man frågar rätt ut. Är han intresserd, good for you! Äcklas han av frågan så kanske du kan skömmas i ett hörn någon timme. Sen är det över och du har svaret på din fråga.

   Svara

    👏👏👏☝️exakt

    Svara

   Gillar en kille dig så hör han av sig. Gillar han inte dig så behöver du fråga, som hen ovan.

   Svara

  Försöker få svar här eftersom jag inte hittar nåt svar när jag googlar: jag och min man va ofrivilligt barnlösa i 8 år innan vi med hjälp av ivf (icsi) fick vår son. Felet, som uppdagades först vid ivf:en var att mina ägg inte släpper in min mans spermier. Det är på cellnivå och kan inte botas. På senare tid har jag börjat fundera på om min ätstörning under högstadietiden, med utebliven mens under ett år, kan ha något med det att göra? Har någon kunskap om detta? Anklaga inte mig själv, mena vore intressant att veta.

  Svara

   Fruktansvärt specifik fråga som i stort sett bara en specialist kan svara på. Fråga vid nästa doktorbesök

   Svara

   Jag har gått i behandling för äs och har frågat behandlare (eller läkare, kommer ej ihåg) men det farliga med äs gällande bli gravid är att man kan i tonåren förlora mensen helt om man är för sjuk men oftast skjuts mensen bara upp och när man väl har mens så ska inte ätstörningen ha påverkat förmågan att bli gravid. Så Nej det bör ej ha påverkat svårigheter att bli gravid. Och grattis!

   Svara

   Gissar nu lite plus blandar med fakta, ok? Men alla ens ägg som kvinna bildas ju under ens fostertid i magen. Man föds med dom ägg man föds med liksom så baserat på det gissar jag att en äs inte har påverkat dom. Kan ju bara vara så att de har en stark vägg men ngn annans spermier hade kunnat penetrera om starkare, snabbare till ägget eller lite annorlunda (spetsigare) formade än din sambos. Grattis ialf! 🌟🎉

   Svara

   Är det på cellnivå är det antagligen medfött (dvs genetiskt), så nej!

   Svara

   Jag hade ätstörningar som tonåring och hade inte mens på flera år, läkaren som jag träffade som var specialist på ätstörningar skrämde mig med saker som att ”du kommer aldrig kunna skaffa barn om du är utan mens såhär länge”, ”de kommer bli extremt svårt tänk på din framtid etc”. Jag har även hört hur hormonerna förstörs för resten av livet när man är gravt ätstörda som tonåring när kroppen utvecklas.
   Så de ligger nog något i det du skriver.

   Svara

   Svårt att svara på p.g.a. att det är många variabler som spelar in, men jag var svårt undernärd, underviktig och hade amenorré p.g.a. anorexia under 1,5 år under första året i gymnasiet. Fick höra att jag skulle få svårt att få barn sen men lyckades utan svårigheter när jag var 30, så för min del stämde det inte.

   Svara

   Om du har haft en könssjukdom under en längre tid kan det täppa till så spermierna inte kommer igenom. Dulcecandy på youtube pratar om det, om det känns relevant för dig!

   Svara

  Kommer IL komma tillbaka eller är loppet kört? Vad ska hon göra för att kunna återfå förtroende?

  Svara

   Hon verkar inte vara så keen på att blogga i alla fall..

   Svara

   Hon gör säkert något tafatt försök, men hon har inte längre vare sig publik, anställda eller uppdragsgivare som vill lägga tid, energi eller pengar på henne.

   Svara

   Vilken tur i oturen hon ändå har, att ES förmodligen kan fixa en hyresrätt åt henne i innerstan.

   Svara

   Det är kört nu. Tycker inte ett dugg synd om henne, hon grävde sin egen grav.

   Svara

  Börjar bli rastlös!
  Funderar på att jobba utomlands t ex usa ett år men är det någon som har erfarenhet av att bryta upp familjen och åka iväg? Har två barn som måste gå in nån ny skola ex, hitta en bostad osv. Är det värt det?

  Svara

   Alltså hela familjen ska med! 😁 och min man och jag kan båda få jobb.

   Svara

   Har ingen erfarenhet men HEY – kööör!! Älskar modiga människor! 😍

   Svara

   Att just jobba i usa är ju typ omöjligt, måste få arbetsvisum vilket du typ bara får om en specifik arbetsgivare vill ha just dig och betlär de omkostnaderna… På ett studentvise eller turistvisa får du inte arbeta (vitt iaf) i usa.
   Men inom EU är det ju möjligt och lite lättare! Fördel är (enligt min erfarenhet) om barnen är lite mindre. Är de äldre i skolåldern kan det vara känsligare att bryta upp vänskaper och så. Annars; prata med barnen och fundera på om det är något som de också skulle vilja och om det vore något positivt för hela familjen. Är det bara för att bota din egen ”rastlöshet”, men något som barnen uppger att de inte vill och kanske kommer ta skada av tycker jag det är smått egoistiskt…

   Svara

    Såg nu att du skrev att ni båda kan få jobb! Då kanske ni har medborgarskap eller så och då är det givetvis inga problem med visum!

    Svara

   ÅÅÅh vad modig du är som ens funderar på att göra en sån grej!!
   Är också sjukt rastlös och hade också tyckt att det vore hur kul som helt att flytta till ett annat land och starta om med familjen. Men jag vågar inte plus att jag skulle sakna min familj så otroligt mycket

   Svara

   Alltså kbk kör bara kör!
   Men gör mycket research först, se till ha skolan och jobben fixade innan flytt och arbetsvisumen osv. Men med god research och mycket planerande så kan de absolut funka och wow så häftigt för er familj!!!

   Svara

   KÖÖÖR!!! Bästa valet mina föräldrar gjorde när jag var 10 år. Mina systrar var 8, 5 och 2 år. Vi alla ser det som en otroligt positiv upplevelse. Det har hjälpt oss att lätt komma in i nya kulturer, grupper. Vi tar för oss och är självständiga. Engelskan har aldrig varit ett problem, vi blev världsvana och rese-vana.

   Det började med att vi skulle bo i USA 2 år, men förlängdes till 4 år. Idag är jag 24 år och bor i Göteborg, och hopps innerligt att jag också kan ge mina barn (Har inte några än) det 😃

   Svara

  Ni som har partner, hur ofta har ni sex och hur länge har ni varit tillsammans?

  Svara

   Vi har varit tillsammans i ca 5 år men pga av distans på ungefär 7 timmar så ses vi inte mer än kanske en helg varannan månad. Så ja, vi har sex ungefär varannan månad. Men då tar vi igen det vi missat 😉

   Svara

    Fem år och inte tänkte på att flytta ihop ännu? 😳

    Svara

     Nix. Vi har det bra så här. Den dagen det inte känns bra längre så får vi göra något åt det då. Vi hade inte varit sambos även om vi bodde i samma stad heller. Särbo passar oss bättre.

     Svara

      Väääääääldigt märkligt väääääääldigt.

      Nejdå, bara det passar er så… 🙃

      Svara

       Det passar oss perfekt och jag har aldrig varit tryggare i en relation än med honom😊

       Men vem vet, en dag kanske vi båda vaknar upp och bara måste bo ihop.

       Svara

       Snarare du som är märklig som inte förstår att folk fungerar på olika sätt. För mig funkar särbo eller distans bäst. Jag är väldigt introvert , behöver space och egentid. Efter en vecka med min partner vill jag typ kasta ut personen.

       Svara

       Förlåt för dömande och taskig kommentar där jag bara utgår ifrån mig själv och hur jag vill ha ett förhållande

       Men alltså folk som är särbos ser jag som flyktiga människor som inte är redo att ge sig in i en riktig relation, med alla baksidor,som enligt mig gör relationen starkare. Man lär sig acceptera den andres brister fullt ut vilket för mig är äkta kärlek.

       Svara

        Det var mig du svarade och jag tog inte åt mig 😊

        Alla är vi olika och vi utgår från oss själva när vi utifrån ser på andras relationer. Huvudsaken är att vi själva är trygga i hur vi väljer att leva, och att vi hittar någon som vill dela det livet med oss (eller lever livet utan att dela det med någon om vi hellre vill det).

        Oavsett hur vi lever kommer någon alltid ha åsikter om det.

        Svara

         Jaaa jag håller med. Jag säger inget annat än att jag är en extremt dömande person😉

         Svara

         Jag var särbo med min partner i 6 år innan vi tvingades flytta ihop för att jag inte hittade bostad haha. Tycker det funkar OK men särbo var lika najs. Vi är inte needy personer och gillar att ha vårt space.

         Tycker fler borde vara särbos. Hade löst massa skit, ser ner på folk som tror att man måste bo ihop för att tycka om varandra.
         Synd att det är dyrt bara att betala två boenden istället för ett!

         Svara

        Min åsikt är att om man är nöjd i ett särbofrhållande så år man mycket nöjd med sig själv och kärleken till sig själv man behöver inte tvåsamheten för att vara lycklig. Man plockar det bästa ur två världar…

        Svara

       Är väl inget konstigt att vara särbos??

       Svara

   Har inte haft sex på mer än ett år pga min man äter medicin som helt tar bort hans sexlust. Kan inte påstå att jag saknar det särskilt mycket, vi gosar i princip hela tiden när vi är tillsammans.

   Svara

    Samma här men jag som äter medicin. Har fått feeling någon gång när jag tagit sömntablett (helt oklart varför man får sexulst av dem) men min man är ju inte jätte sugen på att ligga med mig när jag är ”drogad” så har varit sneaky och inte sagt något. Berättade i efterhand dock 🙈

    Svara

   Den här frågan tycker jag alltid är så konstig. Vad vill du få ut av den? Menar inte att låta hård. Men jag tänker att om du anser dig själv ha för lite/mycket så bör du diskutera detta med din partner. Det finns liksom inget rätt eller fel. Vissa har sex flera gånger per dag andra en gång i månaden. Båda paren kan vara lika lyckliga 🙂

   Svara

    Absolut, tycker bara det är intressant att höra hur det är för andra. Vi är småbarnsföräldrar så tyvärr blir det inte alls lika ofta som tidigare. Är mest nyfiken! 😉

    Svara

     Haha jag förstår 🙂 Ni får försöka unna er när tillfälle ges haha. Det går att ta igen sen när barnen är äldre förhoppningsvis 🙂

     Svara

   När vi ses ca 2-3 ggr på en helg. Långdistans sedan 6 månader, så det kanske inte räknas…

   Svara

   Jag och min man har sex nästan varje dag, det blir alltid den härligaste stunden på dagen. Mysigt att få vara så nära den man älskar ❤️

   Svara

    Önskar att man var kåt så ofta som varje dag

    Svara

    Jag och min man med. Älskar den närheten! Detta blir vårt 11:e år tillsammans ☺️

    Svara

   Ca 1-2 gånger i veckan, varit ihop i snart 10 år och har två småbarn under 5 år

   Svara

   7 år. Har sex 2 gr i månaden ungefär 😭 önskar det var mer. Har en trygg och fin relation med massa kärlek och gos men också två tajta graviditeter efter varandra, kroppskomplex, en son på 1 och en påväg…

   Svara

    Det är helt okej. ❤️Det kommer också tillbaka och går upp och ner. Ibland har man inte sex på tre veckor det är fan helt okej.

    Svara

   Tillsammans ca 15 år, sex ca en gång i veckan, ibland 5 gånger i veckan ibland 1 gång varannan vecka, men i snitt en gång i veckan! Beror på humöret,menscykeln o barnen 😅

   Svara

   Varit tillsammans i 7 år med barn på 1 och 2 år. Har sex kanske 1-2 ggr i veckan , men ibland kan det också gå 1 vecka utan att vi har nå sex.
   Älskar honom så jäkla mycket att jag bara vill skriva det.

   Svara

   Varit tillsammans i tre år och har sex typ 3-4 gånger i veckan kanske. Ibland mer och ibland mindre, beror på hur trötta vi är. Nu är jag dock gravid så nu har vi det typ så ofta jag vill, vilket varit varje dag sen jag blev preggo 😂

   Svara

   Snart 18 år tillsammans, 2 tonårsbarn (som alltid är vakna!) Det blir ett par gånger i veckan i snitt, dvs vissa veckor 0 gånger och andra fler.

   Svara

   4 år, sambo, inga barn. Har sex typ 3 ggr/månad? Sex är mysigt men tycker många blåser upp det så mycket. Kommunikation, att ha roligt ihop och kunna ha djupa samtal tycker jag är 100 ggr viktigare än att ligga flera gånger i veckan och ha fluffiga handbojor och buttplugs i byrålådan. Är glad min sambo har samma nivå på sexlusten, också viktigt att båda trivs ju.

   Svara

    Fast det är ingen här som säger att det är viktigt att ligga flera ggr/vecka och ha en massa sexleksaker?

    Svara

     Nej inte här vad jag sett men brukar ploppa upp i dessa diskussioner tycker jag. 🙂

     Svara

   1 år, jobbar så mycket båda två så vi har inte mycket sex. Men vi gör det på andra sätt istället. 🙂

   Svara

   7år just nu är det varje dag, ibland flera gånger på en dag men för 3år sen fram till ca ett år sen va det mycket mindre, min kille är missbrukare så jag älskade honom men va inte tänd på honom, efter att han blev ren igen tog det ca 2veckor sen va jag kär på riktigt igen.

   Svara

  Jag har jobbat typ två år på mitt jobb. Vi är ca 25 st på min avdelning. I okt. fyllde jag 30 år och trodde att jag skulle bli firad. Men alla sa bara grattis. I fredags fyllde min kollega 30 och hon fick blommor plus att de skramlat ihop till en present för typ 200:-
  Jag blev avundsjuk. Spelade med men gick hem och grät. Vad ska jag göra? Släppa saken eller berätta, med risk att jag framstår som värsta cry babyn? Nån mer med samma erfarenhet??

  Svara

   Släpp det. Inte värt att dra upp något gammalt och skapa drama för att man inte blev firad och fick present. Lite väl mycket dagis över det tycker jag och risken är att de bara tycker att du är dramatisk.

   Svara

    Tillägg: jag menar.. Vad vill du att de ska göra? Fira dig ett halvår i efterhand för att kompensera?

    Svara

   Om kollegans firande ordnades av chefen hade jag tagit upp det med honom/henne, det är inte okej att behandla anställda så olika. Om det var arrangerat av kollegorna finns det inte så mycket att göra.

   Svara

    Håller med! Det borde finnas någon slags policy. På mitt jobb får man present vid 50 år (chefen köper). Vi sjunger för alla. Sedan blir det insamlingar när någon fyller jämnt men det styr inte chefen. Det är inte ok att behandla kollegor annorlunda tycker jag.

    Svara

     Vårt jobb har ett riktigt bra system tycker jag, vi är ca 80 pers så det är någon/några som fyller varje månad. Vi har stående tårtfika en gång i månaden där vi sjunger för den/de som fyller. Demokratiskt och gott 😁

     Svara

      Samma här. Avdelningsfika för de ca 300 anställda på avdelningen en gång i månaden. Chefen gratulerar de hon vet har fyllt år sedan frågar hon om det är någon som vill bli gratulerar för något. Ibland nämner någon då att den gift sig, ska ha barn, etc. och får då ett grattis. I övrigt samlar vi bara present till de som går i pension eller disputerar.

      Svara

   Äsch, jag tycker du ska vara glad att slippa bli firad! Nog har du råd att köpa dej blommor och 200kr var inte mkt att hurra för! 😝
   Jag fyllde 40 i somras och hotade med att säga upp mej om de vara kom på tanken att fira mej! Jobbet och privatlivet är för mej två olika saker! Och eftersom jag jobbar så har jag råd att köpa mej både blommor och annat. 🎊

   Svara

   Men visste alla om i förväg att du fyllde år? Tänker att din kollega kanske pratat med andra om att hon snart fyller 30 och så har någon då kommit på en idé om att man borde fira hen

   Svara

   Försöker förstår att du känner så men försök att släppa det. Jag fick världens finaste present av mina kollegor när jag fyllde 30, jag är inte mer omtyckt än någon annan för det. Det bara blev så.

   Svara

   Jag tycker det låter jättetaskigt och anser att man ska behandla sina kollegor lika även om man gillar några mer än andra. Annars får man fira utanför arbetsplatsen.

   Där jag jobbar firas alla i gruppen likadant. Alla lägger samma symboliska summa till en gemensam present och ”födelsedagsbarnet” får välja fika från valfritt ställe (företaget bjuder på tårtan/fikat). Dessa små fikakalas med presentöverlämning bidrar definitivt till ökad sammanhållning och bra stämning.

   Svara

   Orättvist av dem, absolut. Men samtidigt, blir något bättre av att du berättar om hur du känner? De andra kommer nog bara tycka du är petig och missunnsam. Så släpp det men om du önskar med firande i framtiden kanske du ska börja vara den personen först? Typ se till att alltid gratta de som fyller år, ha ett litet lager med choklad/fina kort att lägga på personens skrivbord m.m. När de märker ditt gulliga beteende kommer de vilja ge tillbaks. 🙂

   Svara

   Var du med och skramlade ihop till presenten?

   Svara

   Folk känns hårda i svaren mot dig. Vill bara säga att du har RÄTT att bli sårad över att du inte blev firad men att någon annan blev det. Mycket känsligt sånt där för många av oss 💘

   Svara

  Hur ofta ljuger ni i öppet spår?

  Svara

   Aldrig hittills haha 🙂

   Svara

   Aldrig jag har inget att ljuga om.

   Svara

   Ljög igår för första gången för att få till ett skämt.

   Svara

    Flög det? Eller var det miljövänligt som miljöpartisterna skulle säga?

    Svara

     Ljög om att jag jobbade på Ica Saltsjöbaden bara. Fniss.

     Svara

   Varje gång men det är mest för att mina frågor är så specifika så att jag lätt kan bli outad. Vill ju inte hänga ut en kollega, vän eller familjemedlem så jag lägger till och tar bort för att förvränga min lilla saga.

   Svara

   Aldrig ljugit om något på Bloggbevakning, varken på ÖS eller i en vanlig kommentar.
   Ändrat någon egentligen ovidkommande liten detalj vid något tillfälle för att undvika att outa mig i onödan.

   Svara

  Vilken månad är du född?
  Jag börjar – Juni 🌸

  Svara

   September 🙂

   Svara

    Maj

    Svara

     Oj tryckte på fel svaraknapp

     Svara

   Det här kommer att bli en intressant tråd!

   Svara

    Du är varmt välkommen att följa den!

    Svara

     Ja eftersom jag tror att det kommer att bli en intressant tråd så kommer jag självklart följa den!😊👍

     Svara

    Starta en roligare då om den inte duger åt dig.

    Svara

     Varför? Jag tror ju att den kommer att bli intressant…

     Svara

   Februari 🥳

   Svara

   December ⛄️☔️ (Regn pga så ser vintern ut här i Skåne iaf haha!)

   Svara

   Augusti

   Svara

    Augusti-jungfru

    Svara

   April. Vädur 😈

   Svara

    April. Oxe 🐂

    Svara

     November! November rain

     Svara

  Varför stoppas alla mina inlägg – och ska modereras ?? Jag är inget troll…

  Svara

   Lämna fältet för email tomt – et namn där i fastnar – så kommer du inte hamna i modd. 🙂

   Svara

  Är the capture sevärd?

  Svara

   Bodyguard med Richard Madden är bättre.

   Svara

    Okej. Tack för tips. Ska kolla upp den

    Svara

    Min absoluta favoritserie

    Svara

    Madden 😛😛😛

    Svara

    Jag har sett båda och tycker the capture var mer spännande än the bodyguard!

    Svara

   Jaaaaa! Jag är en film och serienörd utan dess like, ser allt. Jag älskade capture för att skådisarna gjorde ett riktigt bra jobb, en mycket välskriven storyline och spännande. Dessutom har alla avsnitt släppts på cmore så du slipper vänta en vecka mellan varje avsnitt som vi andra varit tvugna under hösten!

   Svara

  En bekant är utbildad sjuksköterska och har jobbat inom vården ett par år, men har ny bytt jobb och jobbar istället inom bank.

  Vad kan man jobba med på bank som outbildad i det yrket? Är själv intresserad av att jobba på bank men inte tillräckligt nära för att fråga den här personen vad det är hon jobbar med.

  Svara

   Bank är rätt så stort. Support med inkommande samtal, internetbank, bankförsäkring där du får en internutbildning osv

   Svara

   Kundservice exempelvis!

   Svara

   Kundservice kanske?

   Svara

    Kundservice tror jag…?

    Svara

   Hon är inte företagssjuksköterska då? Ganska vanligt inom bank. Tror faktiskt du kan jobba som annat som sjuksköterska på bank men kommer inte ihåg.

   Svara

   Man kan jobba med data insamling och inmatning. Mycket back Office i bank. Lånehandläggare bland annat. Jobbar själv i bank utan utbildning med ovan.

   Svara

  Vill bara skriva: vilka clowner!
  Vill också visa mitt deltagande för de som förlorat sina nära och köra, för de ovärderliga människor vi gått miste om i samband med kraschen i Iran. Mitt hjärta har känts väldigt tungt de senaste dagarna.

  Svara

   Så otroligt hemskt verkligen! Har inte kunnat släppa det alls… får en klump i halsen så fort jag läser/ser nåt nytt om det💔

   Svara

   Men dom har ju skjutit ner planet . Inte klokt och varför??

   Svara

    Precis, det är det jag menar med clowner.

    Svara

   Jag orkar inte ta in det ens så inte tänkt så mycket på det.

   Svara

    Precis som Australien. Jag går sönder bara av en bild därifrån just nu. Så jag swishar pengar till nån insamling sen låtsas Jag som ingenting för att inte tappa det helt.

    Svara

  Är det någon har som haft social fobi och som helt har blivit av med den? Eller är det något man får jobba med att underhålla hela livet? Jag upplevde att jag blev väldigt mycket bättre under flera år men att den nu börjar leta sig tillbaka.

  Svara

   Jag har lidit av social fobi.
   Jag vet nog inte mycket mer än dig, egentligen. Men fundera över vad skillnaden i ditt liv är nu jämfört med då?
   För mig så var den första *grejen* som gjorde att mitt tankemönster förändrades när jag läste en självhjälpsbok som heter *Den högsta principen*. (Googla den)
   I grund och botten handlar det om acceptans.
   Jag har riktigt bra dagar och sen har jag även dagar då hela mitt system är ur balans och jag mer känner mig som en fånge och att det liksom inte går att ”hitta ut” från ångestbubblan…………

   Men acceptans är verkligen det allra viktigaste att inte glömma bort. Jag försöker vara ödmjuk mot hur jag är ”skapad”. Jag kommer aldrig att kunna förändra på hur mina grundkänslor fungerar – men jag KAN lära mig att tänka på ett speciellt sätt.
   När det har hänt något som ger mig *stark* ångest så är jag snabb med att bearbeta det. Och det gör jag genom att tänka på händelsen hela tiden (så jag inte omedvetet *flyr* från att det hände) och försöker (i mina tankar) möta händelsen med ödmjukhet.

   *In the end of the day* så valde jag inte att fungera så som jag fungerar – och med det – *vägrar* jag *skylla på mig själv* för att jag har lättare än andra att känna den här typen av ångest. Och med det så känns det bättre. Det ÄR inte mitt fel – det påminner jag mig om så fort jag *råkar* skylla på mig själv. Skyll INTE på dig själv när det händer något som ger dig skuld/skam/ eller ångest-känslor. Bearbeta det på fläcken eller så fort du får möjlighet!

   Svara

   Läs boken *Den högsta principen*.
   Den har hjälpt mig mycket!

   Så fort något händer dig som ger dig skuld/skam/eller ångestkänslor – se till att bearbeta händelsen på direkten!
   Jag har lärt mig att möta mina egna känslor med ödmjukhet – Det värsta du kan göra (iallafall för mig) är att skylla på dig själv när något *dåligt* sker.

   Det har hjälp mig SÅ mycket med att bemöta mina egna känslor med ödmjukhet och att leva i acceptans.

   Fly aldrig från någon obehaglig känsla – acceptera att den finns – och möt känslan med ödmjukhet!

   // Har också lidit av social fobi!

   Sen kommer det och går, men överlag ”fungerar” jag idag. 🙂

   Svara

   Meh, har skrivit två gånger nu men det kommer inte fram.
   Eller blir det här tredje posten nu? Haha.
   Iallafall.
   Läs boken ”den högsta principen”. Vågar inte skriva något mer för det kommer inte fram. 😛
   Den boken har hjälpt mig mycket!

   Svara

   Lär dig spela teater. På riktigt, gå en kvällskurs!

   Svara

   Jaha, nu kom det fram. Bra.
   Jag har också lidit av social fobi.
   Läs boken och ett direkt tips jag kan ge dig är att bemöta dina egna känslor med ödmjukhet, så att du inte omedvetet flyr från det du känner. Man kan komma jättelångt i sin personliga utveckling med hjälp av acceptans. Och i detta fall att acceptera vem du är som person, till exempel. Och att acceptera att du inte är perfekt. Man förtjänar att vara lycklig ändå. Försök lära dig att inte skylla på dig själv när det händer en jobbig händelse. Och när det händer något som känns jobbigt så var snabb med att bearbeta händelsen och undvik inte att tänka på den för då blir det som att du flyr från den.

   Svara

   Läs boken.
   Och en grej till, när det sker en händelse som känns jobbig, var snabb med att bearbeta den känslomässigt, fly a-l-d-r-i-g från en känsla som infinner sig.
   Fysisk beröring hjälper mig också.

   Påminn dig själv varje dag om att det allra viktigaste i livet är ett tillstånd av frid. Du behöver inte vara grym eller fantastisk för att förtjäna att må bra. Det är viktigt att du lär dig att förstå det ända in på djupet, då är det lättare att acceptera när man känner att något har gått åt skogen.

   Svara

   Fortsätt bara utmana dig själv. Det är det enda som hjälper. Fast det är jobbigt i år i den. Jag kunde inte ens prata med grannarna förut, om än mindre träffa vänner och nu kan jag det igen och jag börjar få mitt liv tillbaka igen. Så ABSOLUT går det! ❤

   Svara

   Ja jag hade det som tonåring. Vart aldrig bekräftad. Kände inget självvärde. Tog studenten och började jobba. Var väldigt bra på jobbet och folk uppskattade mitt arbete samt min personlighet. Och sen försvann den sociala fobin. Ingen terapi. Bara inse mitt självvärde. Tänkte på det för något år sen att ja juste jag brukade ha social fobi. Jag tror att man måste hitta roten till ens problem och sen jobba på det och inte grotta ned sig för mycket i att ”jag har social fobi”. Kom ihåg att jag googlade jätte mycket när jag var i det på social fobi osv. Lösningen handlade om att bryta och hamna i en annan miljö. I alla fall för mig

   Svara

    Upplevt exakt samma transformation.

    Svara

     Vad skönt och det går verkligen att komma över! ❤️

     Svara

   Jag var jätte utåtriktad och social och populär i skolan som barn, sen i tidiga tonåren så var det många som var väldigt elaka mot mig, insett idag att dom var elaka pga avundsjuka, tror jag.. Men jag utvecklade social fobi och det sitter kvar än, är 26 idag.

   Svara

  Jag är i vecka 33 och väntar mitt första barn.

  I dag pratade jag med min mamma som sa:
  Hoppas att hon blir likt dig och får lika mörkt hår som du hade, och inte som (sambons namn) för han är så ljus, blek och mörk under ögonen.

  Hon sa det med en nedlåtande ton och jag blev helt paff!

  Svarade att det gör ingenting hur hon ser ut.

  Har funderat på detta några timmar nu och känner mig lite ledsen.
  Min sambo är världens snällaste och kommer att bli en bra pappa.
  Tycker hon var elak som kommenterade hans utseende och även i princip sa att min bebis blir ful om hon blir lik sin pappa ☹️

  Svara

   Din bebis kommer vara världens sötaste i dina ögon! Strunta i vad andra tycker. Även om jag tycker att det var väldigt dåligt av din mamma. Lycka till med bebisen som kommer vara jättesöt. En mix av er två helt enkelt 🙂 kram

   Svara

   Asså blir så trött på folk som kommenterar andras utseende! Jäkla troll! Folk ser olika ut och det är väl underbart! Har man inget snällt att säga får man vara tyst!
   Nästa gång får du väl säga till henne ”det där är inte snällt”. De flesta brukar bli paff och få sej en tankeställare.

   Svara

    Precis, ”det där var inte snällt” är ett jättebra svar när någon säger något elakt du inte vet vad du ska svara på! Jag försöker lära mig använda det 🙂

    Svara

     Jag brukar använda mig av en neutral ”vad menar du med det/hur menar du nu?” och låter personen förklara för mig som om jag inte förstod poängen. Blir ofta rätt så pinsamt för den som fällde kommentaren. Funkar även på ”elaka skämt” på en fikarast eller liknande.

     Svara

      Haha, så sant.
      Minns en gång när min moster sa så till min mamma.
      Tyckte hon va så cool. 😛

      Svara

      Det är också ett bra svar 🙂 tror inte det skulle svara så ”slående” som jag behöver i mitt fall dock. Jag behöver få tyst på personen inte höra honom babbla vidare.

      Svara

   Förstår din känsla. Min mor är likadan. Se upp med vad hon kläcker ur sig framför ditt barn sen. Träna dig redan nu att säga ifrån om du är konflikträdd som jag var. Mina barn träffar inte mormor ensamma dels pga allt tråkigt hon kan säga.

   Svara

   Blä vad taskigt! Min mamma kom också med märkliga kommentarer när jag var pregg. Jag ventilerade mycket till min partner men sa det aldrig till henne. Orkade ej.

   Svara

   Men fy! Det är din mamma som är ful som säger så, helt klart. Din dotter kommer att bli den sötaste lilla tjejen och du kommer att vara så stolt över henne <3
   Önskar dig all lycka till med lilltjejen.

   Svara

   Usch vad hemskt sagt av din mamma! Förstår att du blev ledsen! Brukar hon uttrycka sig nedlåtande om människors utseende eller var det ett nytt beteende? Tänker om det beror på utseendefixering eller om hon ogillar din man och därför försökte ”trycka till honom”…

   Svara

   Ursäkta men fy fan vilken idiot!

   Svara

   Jag är gravid med mitt andra barn och mitt första barn är vit, blåögd och mörkblond (like dad) jag är mörkhårig, lockig, bruna ögon och ”mulatt” . Min mamma häromdsn: jag drömde att jag träffade din bebis. Han var jätte mörk, med mörka ögon och drag som du. Jag ba åh vad gulligt! Hon: nej stackarn. Tänk att ha ett så fint syskon som **** och själv vara mörk och ful. Hoppas den liknar pappa med.

   Jag blev såklart ledsen. Men tänkte till och insåg att min mamma är dum i huvudet. Ingen sund person skulle säga något sånt. Till detta hör till att min mamma själv är en vit kvinna som fick barn med en brun man, och jag har alltid förstått att hon tycker jag är O vacker för att jag inte är ljus.. Nu kapade jag kanske din kommentar förlåt, men jag tror att hon projicerar sina dåliga känslor kring min pappa på mig. Det finns nog en annan bakomliggande anledning till att hon uttrycker sig så som din partner som förmodligen har mer och göra med hennes kassa människosyn än hans utseende. Det enda viktiga är att man får ett barn som mår bra…

   Svara

    Förlåt, men din mamma 🖕🤬.

    Svara

    Men gud! Sannolikheten är ju ganska stor att hon kommer likna mer dig till hudfärg o ögonfärg då det mörkare pigmentet oftast är dominant. Fyfan vilken sak att säga, och om sitt egna barnbarn dessutom. Dom säger ju att första barnet oftast liknar pappan så jag tror nästa barn blir mer likt dig, = en super söt tjej med mörkt lockigt hår 😊 drömmen ju. Grattis

    Svara

   Men är det inte ganska typiskt mammor? Allting är liksom ”Jag har jag!” Och just deras skitåsikt ska spela så stor roll. Suck… Jag hade inte orkat älta det om det var jag, utan bara släppa och gå vidare. En sådan knäpp kommentar förtjänar inte att uppmärksammas.

   Svara

   Du skulle svarat – Men va?? Jag hoppas verkligen hon blir lik sin fina pappa! 🙂

   Svara

  Någon som gjort belkyra?

  Svara

   Någon nämnde beökyra i gårdagens ös, hon var väldigt missnöjd.

   Svara

    Det va nog jag 😅 du måste göra flera st för att få något sorts resultat vilket blir lika dyrt som en fettsugning ändå. Gör vidrigt ont och man kan inte visa sig utanför huset på några dagar. Hade jag vetat vad jag vet idag hade jag gjort en fettsugning.
    å nej, jag hade inte speciellt mkt dubbelhaka innan så jag borde se resultat (är möjligtvis någon mm mindre men med blotta ögat ser jag ingen förändring på de före/efterbilder jag tagit) och ja, jag gick till ett seriöst ställe.

    Svara

   Ja 🙋‍♀️

   Svara

    Blev du nöjd?

    Svara

     Nope, för dem pengarna/smärtan förväntade jag mig ett synligt resultat (vilket jag ej fick då)

     Svara

  Jag är på lite surt humör idag. Ber om ursäkt i förväg om mina svar låter lite syrliga ikväll. Jag menar inget illa.

  Svara

   Så alla sura dryga kommentarer från en anonym kan vara du alltså? Skämt o sido du kanske ska undvika att skriva idag då 🙂 kolla nån feelgoodfilm och ät något gott 🙂

   Svara

    Tittar på Simpsons och äter choklad redan. Blir nog en tidig kväll för mig ändå.

    Svara

     Såg den senaste i dag, med Lisas tandställning … så bra!

     Svara

    Kan vara, resten är från this bitch

    Svara

     Här är en till på halvruttet humör, ni kan tacka samhället för det.

     Svara

   Mood

   Svara

   Kommentera inte då för ingen annan vill påverkas av ditt kassa humör! 😊

   Svara

  Hej! Jag har redan varit kontakt med vårdcentral. Kommentarer i stil med ”Ring VC” undanbedes därför, vill mest höra om någon har varit med om liknande. Jag har fått en knöl på ena sidan av min tandrad (alltså på själva tandköttet). Det är inte en tand som håller på att växa ut. Någon som haft samma? 🙂

  Svara

   Har du dragit ut tand i närheten? Ben(?) bitar kan vandra ut vid senare tillfälle, hänt mig.

   Svara

   Jag har knöl uppe ovanför tandraden men det var ok.

   Svara

   🤔 Hmm jag känner något och trodde det var visdomstand. Det var käkbenet tydligen

   Svara

    Samma här. Trodde jag kände visdomständer i övre käken men jag har visst inte några där. Är käkbenet jag känner enligt tandläkaren.

    Svara

   Är den mjuk? Jag hade något som heter fistel som kom från en infektion i tandroten (tror jag). Upplevde att den blev större när jag åt socker. Slutade med att jag drog bort den söndriga tanden med infektionen för den satt ändå så långt bak.

   Svara

    Hade samma. Visade sig var infekterad tandrot och fick dra ut tanden

    Svara

  Kenza är ambassadör och försökte kränga flaskor från Twistshake (när hennes barn vid det tillfället inte ens tog flaska..) och på hennes senaste story använder de en flaska från Herobility!? 😂 So oändligt trött på att influensers ska försöka få sålt skit de inte ens använder! Som Daniel Wellington klockor? Som om Kenza någonsin använder deras klockor.. Så krystade inlägg dessutom. Förstår små influensers på ett annat sätt, men när man är såpass stor som ändå Kenza är (och andra med henne) hade en önskat att de valt samarbetspartners med mer omsorg. Rekommenderat saker som de faktiskt tycker om! Sånt här gör ju att man tappar förtroendet för allt de marknadsför..

  Dagens rant, tack å hej!

  Svara

   Jag skulle vilja att Camcam sammanfatta ett inlägg om hennes samarbeten som onekligen inte stämmer

   Svara

    Jag gick till psykolog för ett år sen som sa till mig att han tyckte vi skulle ses i ett år. Efter ett tag kände jag stark dragning till hen, troligen för att jag kände tillit till en person som visade mycket omtanke, det är ju hens jobb. Jag blev iaf väldigt attraherad. Efter 6 månader säger hen att vi ska avsluta om 5 veckor. Jag blev ganska paff och hen sa att det ingår att kunna avsluta sin terapi, att man aldrig kommer känna sig klar med sig själv osv. Jag blev ledsen, för jag hade verkligen MYCKET problem men tänkte att det kanske var lika bra iom känslorna jag hade. Ska ju också tilläggas att jag vet absolut ingenting om hens liv, intressen, åsikter osv, allt baserad egentligen bara på kemi och att jag kände mig typ… omhändertagen. Det här är snart ett år sen vi slutade ses, och jag funderar fortfarande på det där. Någon som är insatt i yrket som vet om det finns någon oskriven regel? Kan hen ha börjat förstå att jag var småkär och valde därför att avsluta? Det var ju aldrig så jag gjorde nånting eller sa något om det, men jag kunde väl ibland bli lite fnittrig. Vad tror ni?

    Svara

     Va? Apropå Kenza?

     Svara

      Influenser påverkar oss mer än man kan tro

      Svara

      Tryckte fel!! Sorry 😫 kopiera in inlägget längre ner!

      Svara

     Har hört att det är vanligt att bli kär i sin psykolog. En del av ”processen”

     Svara

   Hennes samarbeten suger. Uppenbart att hon väljer företag som typ endast använder sig av influenser marketing (=pumpar all reklambudget in i dem) och erbjuder högst arvoden. Hade varit klädsamt av henne att vara något mer selektiv och göra lite smakfullare samarbeten som faktiskt kan framstå som trovärdiga och vara grejer och faktiskt står för. Meeeeen money talks för snåljåpen Kenza

   Svara

    Exakt!!

    Svara

    Varför är hon en snåljåp? Tackar du nej om du får en löneförhöjning av chefen eller till övertidsersättning?

    Money talks överallt även hon dig, ’snåljåp’. Herregud.

    Svara

     Skulle du ta emot något jobb där du ser otrovärdig ut enbart för pengar? Kenza har bra med val att välja sina kast. Så detdär funkar inte tyvärr.

     Svara

     Klart man tackar nej till löneförhöjning om den hänger ihop med att man måste ta en roll som inte passar i ens karriärplan. Dvs att man tar den rollen blir det kortsiktigt mer pengar men långsiktigt når man inte sina – man måste förstå sitt värde och var man vill hamna.

     Svara

     Hade jag känt att jag var i behov av mer pengar så tror jag nog att jag inte skulle vara så brydd. Visst det där med trovärdighet, men alla andra kränger ju skit och gör samma sak. Tror inte detta kommer bra hennes fall. Går hon tillbaka till att göra ’bra samarbeten’ igen och gör det ett år framåt nu så har hon nog samma trovärdighet. Plus att hon tjänat extra pengar.

     Sen tror jag det är hos oss äldre följare(jag är 28) som tycker att hon tappat sin trovärdighet, men vi hade ändå inte köpt hennes grejer. Vi är ju fel målgrupp.

     Svara

   Är så trött på just Kenza, kan liksom inte hitta något som jag tycker om med henne. Hon förde oss bakom ljuset men nu ser jag sanningen. Falsk, oäkta, plast, fejk och alla andra synonymer ni kan komma på.

   Svara

    Du satt den!

    Svara

    Verkligen! I många avseenden är hon som blindinbella, fast hon har skött det snyggare. (Eller snarare mer diskret). isabella är i alla fall öppen med att hon gör saker strategiskt.

    Svara

     Bella är ”äkta med att vara falsk”, Kenza är bara falsk men leker fin, jordnära och gullig.
     Är bara så öedsen över all tid jag lagt på att beundra henne, stötta henne och lita på allt hon sa/rekomenderade. Är väl mest arg på mig själv men jag var ju tonåring…

     Svara

      Är helt med dig!

      Svara

    Åh, jag har ju gillat Kenza! Hur har hon fört alla bakom ljuset?

    Svara

  Är som en urvriden trasa. Varit på begravning, en så så tuff begravning. En väldigt nära släkting har gått bort knall och fall. Men också tufft att se några släktingar som inte betett sig snällt eller respektfullt mot min familj sen mina föräldrar skiljdes.. Dom har betett sig jävligt lågt och elakt mildt sagt. Ska lägga sig i, synas och höras och sen snackas en massa skit bakom ryggen direkt man vänder om och det bara för att förstöra. Tur så klarar ingen annan i släkten av dem längre, dom har sett deras true colours i hur som behandlat min familj när mamma och pappa skiljdes. Kan inte förstå hur man kan vara så falsk, mot familj!

  Och igår fick jag veta av min pappa att en annan släkting tydligen förskingrat pengar av den som nu gått bort. Den människan trodde jag var den mest pålitliga och snälla människa jag vet, och nu kan den göra såhär. Obegripligt! Och igår.. Igår var jag mellan mina kära föräldrar som hade ett sånt jävla gräl så det finns inte, blev helt jävla knäckt. Av kära mamma fick jag all skit till slut. För det alltid är lättast att kasta allt på mig om hon är sur på någon annan. Tydligen var jag orsaken att dom stred. Och det har alltid varit såhär! Hon är annars världens bästa mamma. Men detdär hon gör mot mig när hon är arg på någon hatar jag.

  Känner mig så ensam. Oälskad. Som luft! Dränerad på energi totalt.

  Behövde verkligen skriva av mig! Give me a break säger jag!

  Svara

   Tycker det låter som att du ska unna dig något riktigt trevligt imorgon! Hemmaspa, shoppingrunda, fika eller vad du nu tycker ger finast guldkant i livet. Skäm bort dig själv för du har verkligen stått ut med mer än vad som är rimligt. ❤️

   Svara

    Åh tack snälla för din kommentar! Den värmde ska jag säga ❤️ Jag ska unna mig nåt, om jag orkar upp ur sängen. Nåt gott att äta iallafall, och en ansiktsmask 🙏🏻 Ibland är det de enda man behöver!

    Vidrigt när förtroendet försvinner till folk man trott gott om, och sett upp till. Plus denna sorg.. Önskar man hade en bästa vän som kunde dyka upp och ligga i soffan med mig typ.

    Hua, vill bara fly.

    Svara

   Massa kärlek till dig! ❤️✨💛

   Svara

    Tack snälla, det värmer! ❤️💫

    Svara

   Kramar 💖💖💖💖💖 kan förstå hur du känner dig har du någon vän du kan prata ut med eller hitta på något trevligt med? För att komma på andra tankar?
   Annars tycker jag glada serier är bra distraktion när man är deppig och behöver koppla bort.

   Svara

    Tack för din kommentar! ❤️ Har inte många att prata med tyvärr. Men ska ta hand om mig idag, bara vila och se på nåt bra i tvn!

    Svara

   Jag hade kräkts tillbaka på dem.
   Talat om för dem hur djävla dåligt jag mår över deras skitsnack.

   Massor med kramar ❤️

   Svara

  Lita aldrig på en influenser! Då de flesta sålt sin själ. Läs istället recensioner från riktigt folk. Och skaffa dej egen uppfattning!

  Svara

   ”Lita aldrig på något från internet” – Albert Einstein 1553

   Svara

    Coolt att uttala sig om något 300 år innan man lever.

    Svara

     ”Alla citat på internet är sanna, det sa alltid min far.”

     Abraham Lincoln, 1972

     Svara

   Elena kram till dej. Jag förstår du har det jobbigt. Försök sätt gränser. Och undvik grälsjuka människor så mycket du kan. ❤

   Svara

    Tack snälla! ❤️ ska försöka bli bättre på det 🙏🏻💫

    Svara

  Samlar ni på något? 😊

  Svara

   Ja, samlar bland annat på cd album från mina favoritgrupper/musiker😄

   Svara

   Räknas kläder och skor…? 🤔💃

   Svara

   Nej men det har väl ofrivilligt blivit att jag samlar på tennisbollar och svettband från Nike. Å andra sidan kan man inte ha för många, men samtidigt är tennisbollar en färskvara så de jag har kvar från typ 2014 är ju inte så bra längre, men gör typ ont i själen att göra sig av med något som har med tennis att göra😂🙈

   Svara

   Nyckelringar. Men bara speciella. Behöver inte vara dyra, men ska ha ett värde och tanke bakom.

   Svara

   Nej, men när jag var väldigt liten (70/80-talet) samlade mitt syskon på tändsticksaskar som vår mamma hade med sig hem från Stockholms restauranger och nattklubbar. Vi hade en hel säck full med askar från Martini, Café Opera, Dixi Queen och allt vad klubbarna hette då. Vet tyvärr inte vart den säcken tog vägen 😖.

   Svara

   Alltså när jag var sex åt ’ville’ jag samla på något och kom på att jag ville samla på vita stenar. Så jag tog en 2-liter plast glasskartong med mig till 6års och satte mig utanför den grusade uppfarten till ingången. Alla stenar på hela uppfarten var vita så jag fyllde hela glasslådan och gick nöjt hem med min ’samling’.

   Svara

   Muminmuggar

   Svara

    Va gulligt <3

    Svara

    Hur många har du? 😊

    Svara

     30 kanske. Har fått många i present. Fick min första när jag var 14. Är 25 nu. Sen köper jag när jag ska resa eller går in på cervera, åh den har jag inte. Jag tycker dem är så fina älskar mina finska troll ❤️

     Svara

   Bokmärken. Jag köper ett bokmärke i varje stad/land jag kommer till.
   ”Samlar” även på kyrkogårdar, besöker alltid en lokal kyrkogård på mina resor. Det är alltid en fin stund och man lär sig lite om människorna som levt på platsen.

   Svara

   Nagellack och knasiga klänningar.

   Svara

   Är det fler som samlade på suddat suddgummi som små? Jag och min kompis satt och suddade upp suddgummi och tog resterna och la i påsar och samlade. Känns helt ologiskt nu som vuxen 😂

   Svara

    Inte suddat, men luktsuddgummi samlade man på. Och bokmärken. Tänk om man skulle plocka fram bokmärkspärmen och visa sina barn och ba, titta här vad mamma brukade leka med 🤣.

    Svara

     Haha men hellre det egentligen, vad samlar dagens barn på, appar och dagar på snapchat?😂

     Svara

   Shotglas. Tacky? Jajamänsan. Men även kul att ha från olika platser man besökt.

   Svara

  Hur mår ni under ägglossning? Det senaste har jag känt mig supderdeppig – börjar gråta för ingenting och känner att livet saknar mening. Kan i stunden inte förstå att det här är hormonellt. Nån som känner igen sig? Eller har tips?

  Svara

   Mår skumt. Typ som att jag ska bli sjuk. Har en app jag använt i många år så kikar på den bara så ser jag att det är ägglossning. Beukar använda den för att avgöra om det är ägglossning/mens som spökar eller om jag håller på att bli sjuk på riktigt.

   Svara

    Meh!! Jag med!! Tror varenda månad ”ahapp. Nu blir jag dunderförkyld” men NEJ. Varit i kontakt med specialister i gynekologi, endokrinologi och gud bet allt och INGEN vet var för jag blir sjuk. Är redo att operera ut hela livmodern om det krävs.

    Svara

     https://rarediseases.info.nih.gov/diseases/2788/hyper-igd-syndrome
     ÄR ett enkelt blodprov för att utesluta men dina syntom stämmer in. Är ovanligt men som sagt lätt att utesluta.

     Svara

      Åh jag är pissdålig på engelska och speciellt medicinska termer. Kan du kört förklara vad det är? Och vet du vad det är för blodprov man ska be om isåfall? Tack för ditt svar också!

      Svara

   Jaa jag får likadana känslor, brukar vara ca 2-3 dagar i månaden. Kan inte heller se att det är hormonellt när jag väl är i det, känns som att jag alltid känt de känslorna just där och då. Sen när det är över är det som att ett moln bokstavligen lyfter från över mitt huvud – då kan jag se klart på situationen och livet igen.
   Har dock appen Clue för att bättre kunna hålla koll på hur jag mår under menscykeln, något sådant kanske skulle kunna hjälpa dig också? Finns säkert någon bättre app i samma kategori, där man kan skriva kommentarer osv till sig själv. Min mens är tyvärr väldigt oregelbunden, men det har ändå gett mig liite mer perspektiv på saker och ting när jag får se allt uppradat i ett kalender-format och liksom kan följa hur jag har mått varje månad.

   Svara

   Jag blir kåt och vill ligga med alla snygga killar jag ser. Är gift så låter bli 🙂

   Svara

   TS – exakt så! Blir superkänslig nuförtiden vid ägglossning. Hemskt verkligen

   Svara

  Någon som vet varför Lina Lundmark (från unga mammor) plötsligt tagit bort alla insta bilder och gjort kontot privat?
  Mvh alldeles för insatt i unga mammor

  Svara

   How about no

   Svara

   Är väl inget nytt att frimuratna stjäl barn 😂 Är ingen konspiratoriker men frimurarna i Lund är ju extremt suspekta och sysslar med väldigt mycket speciella saker.

   Svara

  Jag ska till Berlin med mina svärföräldrar. De är noggranna med att vi inte får bjuda på något, samtidigt som vi vet att de inte har råd med vår originella reseplan. Undrar om någon här har tips på billigare (men inte helt sunkiga) hotell nära stan. Jag har också väldigt svårt att avgöra vad som är centrum i Berlin.

  Svara

   AirBnB. Då kan ni också gå och handla mat tillsammans och fixa egen middag någon kväll.

   Svara

    Funderade på det, men när jag sökte så var det väldigt små lägenheter, och de större kostade ungefär lika mkt som en hotellnatt.

    Svara

   Som jag förstått har inte Berlin ett centrum på det sättet utan flera. Hittade den här bloggen förra veckan när jag vart ressugen till Berlin https://www.google.se/amp/s/michaela.fi/blogg/2018/8/7/mina-basta-tips-for-en-helg-i-berlin%3fformat=amp

   Svara

   Bodde på Ibis (billigare hotellkedja) precis vid Hauptbahnhof (centralstation) i Berlin förra hösten. Det var bra pris, mycket fräscht, toppenfrukost och kändes centralt iom precis brevid centralstation. Lätt att ta sig till olika delar av staden med buss eller spårvagn. Kan rekommendera!

   Svara

   Hyr lägenhet istället mycket billigare när man kan äta frukost ”hemma”

   Svara

  En fråga till mina fellow sjuksköterskollegor: hur gör ni för att släppa jobbet när ni kommer hem? Jag jobbar på en akut vårdavdelning i en stor stad och när jag går hem från jobbet så är det så mkt som gnager i mig fortf trots att jag lämnat över. Vården bedrivs ju 24/7 och jag kan ju inte ta hand om någon när jag slutat, men jag lägger allt för mkt ansvar på mig själv och det äter upp mig. Har jobbat i yrket länge och ser ingen förbättring, snarare förvärring. Ikväll kan jag inte slappna av eftersom jag hade en mkt dålig patient och jag inte vet hur det gick för hen (eftersom mitt pass slutade kl 16 och någon annan då tar över) och hela tiden tänker ”kunde jag gjort mer/annorlunda” trots att jag hade klara och tydliga direktiv av läkare. Huuuur gör ni? Ge mig tips så jag kan lämna jobbet på jobbet!

  Svara

   Är inte sjuksköterska men undersköterska, men tycker i alla fall att du ska försöka prata med dina kollegor mycket. Att jobba på en vårdavdelning ÄR tungt och en del patienter ”fastnar” hos en. Om du har någon kollega du litar lite extra på så kanske du kan be om feedback också? Det blir ju dock svårt att hinna allt sådant precis före man går hem för dagen och ska avrapportera och avsluta allting, men det kan ju vara värt ett försök. 🙂

   Svara

   Fina du❤️ sådär tror jag man bara är som person…. Drar med mig jobbet hem jag med, stressas i onödan och jag har inte ens hand om människor, jag lagar liksom mat om dagarna haha. Känn efter riktigt noga ett tag och se om du kan släppa det, men kan du inte det fundera på att byta jobb. Eller iallafall till en avdelning där det inte är så stressigt och så allvarligt ❤️

   Svara

   Det låter som att du känner dig osäker i din roll? Kanske bara är stressad dock, vad vet jag. Jag tänker alltid att när sista dörren stängs bakom mig så släpper jag jobbet. Huset kommer stå kvar och brinner inte upp för att jag inte är där och ”räddar” upp alla situationer. Har alltid funkat för mig. Självklart tar man med sig vissa situationer hem, som jobbiga suicid (jobbar på akutpsyk avd) men det är nog oundvikligt. Vi har alltid spegling/reflektion – kanske vore nåt?

   Svara

    Jag jobbar på en intensivvårdavdelning så i princip allt som sker är urakut och jobbiga situationer. Är trygg i min roll men har svårt att släppa mitt arbete.

    Svara

   Är inte sjuksköterska men läkare och känner igen mig i det du skriver. Första året var hemskt, alla patientfall malde dygnet runt i huvudet och jag kunde vakna 3 på natten för att kallsvettandes undra om jag kom ihåg att ordinera ett prov eller ett läkemedel. Det har blivit bättre med tiden, men här är några konkreta saker som hjälpt mig:
   – skriver checklistor kring varje patient så jag kan se svart på vitt att allt är avcheckat när jag går hem
   – dokumenterar väldigt noggrant i journalen och skriver ner planeringen så inget ska försvinna i muntlig rapport mellan flera personer
   – ventilerar mycket med kollegor (som har en annan förståelse än anhöriga)
   – ältar hela vägen hem från jobbet men försöker släppa så fort jag sätter nyckeln i låset

   Sen är det såklart vissa patienter som är svårare än andra att släppa, men försöker tänka på att jag är ganska utbytbar och vården inte står och faller på mig vilket är en ganska betryggande tanke 🙂

   Svara

    Jag har samma system! Listor o allt bockas av eller signeras så ingenting glöms. Det handlar mer om det emotionella, att jag typ känner mig för empatisk, om man ens kan säga så.

    Men ja! Jag är utbytbar! Så tänker jag rätt ofta när jag är sur på sjukhusledningen för dåliga löner etc, ska applicera det även här. Jag är bara en ssk i mängden och vården fortsätter. När jag tar över efter en annan så tänker ju jag inte på vad eller hur den sskn jobbat utan jag kör mitt race och sen kommer en till och en till. Tack för tips.

    Svara

  Jag känner mig så fruktansvärt ful. Tycker verkligen inte om hur jag ser ut. Beskrivning: Jag är 1.72 cm, väger 59 kg, mörkt hår med blåa ögon. Stor näsa. Runt ansikte. Hur kan jag förändra mitt utseende? Några tips? Har princip sett likadan ut i 10 år och skulle behöva en förändring.

  Svara

   *172 cm ska det stå givetvis hahaha

   Svara

   Tror inte alls du är ful – men spara ut håret om du har kort hår, då tror jag ansiktet inte upplevs som lika ”runt” 😊

   Svara

    Jag har redan långt hår men annars bra tips! När jag hade kort hår upplevde jag mitt ansikte som mer runt så det stämmer det du säger (iallafall för mig) 🙂

    Svara

   Jättesvårt att svara då man ändå inte vet hur du ser ut… Antar att du inte (men ändå tänkt på det) vill operera näsan. Det hade ju gjort skillnad, men tror man ångrar sig i efterhand och ju äldre man blir ju mindre ful tycker man att man är.

   Men sminka ögonen mycket för att dra bort fokus från näsan kanske.

   Svara

   Välj personlig styling på zalando (är gratis). Gå till frisören och säg att du vill ha en make ober. Le MASSA, glada människor ser bättre ut. Skriv ner allt positivt med dig själv och reflektera över hur fin du är på insidan ( samt det du gillar på utsidan).

   Massa kramar

   Svara

   Gå till frisören. Klipp en frisyr som ramar in ansiktet. Tänk Jennifer Aniston. Kanske slinga lite eller bara byta färg. Färga och fixa ögonbrynen på salong. Använder du smink? Lite BBcream, ögonbrynspenna, brun eyeliner att markera övre fransraden ( tryck mot ögonfransarna), mascara och solpuder + cerat. Enkelt men snyggt och fräscht

   Svara

   Du har ju perfekt längd och vint. Jöttevacker ögonfärg och säker fint glansigt hår.

   Börja med tandblekning. Använder du glasögon kanske du kan köra på linser/ prova nya bågar.
   Kör lite fillers i läpparna och kinder/käke beroende på din ansiktsstruktur.
   Klipp ny frisyr och färga håret.
   Fixa ögonbryn på salong. Fixa fransförlägning.
   Ta bort allt hår på kroppen och använd lite bus.
   Operera näsan! Om du inte har råd, kör lite fillers i näsan tills du samlat ihop tillräckligt.
   Träna regelbundet för att bygga rumpa och bröst. Köp nya kläder, akta dig för ”svennestilen” som min svenska vän kallar den. Dvs undvik fula dr martens skor, randiga strumpbyxor, oversize tröja, rak kappa, byxor som ser gamla ut osv. Klä dig mer feminint och figursytt. Sexiga klänningar, skor med lite klack, kappor med bälte i midjan.
   Ha alltid fixat hår! Kolla tutorial på blowouts som man kan uppnå hemma, gör halva utsendet att ha fint hår.
   Anväbd sb12 så att du inte stinker i munnen. Sminka dig lätt men efter din ansiktsform.

   Dessa tips är konktera, bäst vore om du bara lärde dig älska fitt utsende.
   Jag har gjort allt som jag skrivit ovan och gick från en stark 6 till en 9. Nu är jag väl en 7 för att jag är gravid, hängig, uppblåst, hpret i en knut, inte anväbt fiööers på 6 månader och struntat i att färga utväxt. Sen när babyn kommer så får jag ta tag i mig själv lite i taget, babyn kommer först. Skönhet är verkligen inte allt…

   Svara

    Älska ditt* utseende, men även fittutseendet ska man älska…

    Svara

    Nyfiken, hur mycket tid läger du i genomsnitt på ditt utseende i veckan? Känner mig typ utmattad bara av att läsa det 🙈

    Svara

     Haha, är i en fulperiod nu när jag är gravid. Innan jag vlev gravid så la jag mer pengar än tid skulle jag gissa.

     Sminkar mig på 5 min (concealer, rouge, bryngelé, maskara och läppstift).
     Använder inte lösfransar eller fransförlängning, räcker en bra maskara och fransböjare.

     Tränar 45 min på jobbet 2 gånger i veckan. Äter veganskt så det blir mycket grönt.

     Saker jag gör dagligen:
     Tvättar ansiktet noga och använder foreo. Lägger ansiktsmask 1 min på kvällen. Använder serum och fultkräm. Smörjer in kroppen med återfuktande kräm på väben och armar.

     Saker jag gör 1-2 gånger i veckan:
     Dermarollar ansikte och hals.
     Lägger djupgörande mask. Exfolierar kroppen. Epilerar underarmar,ben och armar (tar 10 min då jag alltid underhåller kroppsbehåringen).
     Fixar håret efter dusch.
     Fixar brynen.

     Saker jag gör 1 gång i månaden:
     Dermarollar kroppen.
     IPL över hela kroppen.
     Klipper topparna på håret.
     Shoppar begagnade kläder.

     Saker jag gör 1-2 gånger halvåret:
     Klipper mig hos frisör.
     Fillers i nasalabiala vecken.
     Fillers i läpparna.

     Så inte så mycket men de saker jag gör ”varar länge” så jag har alltid vita tänder, fylliga läppar och ok vikt. Köper också kläder som jag kan använda flera år frammåt så garderoben växte fram över ett helt år. Nu byter jag ut sånt som är gamalt eller fult. Köper bara begagnat.

     Har typ 10 kappor som jag köpt för 100-300 kr styck men som i butik kostat runt 1500 kr styck. Samma med tjolar, tröjor och klänningar. Köper bara bra kvalité men för ett billigt pris.

     Var så kuö att skriva detta svar även om ingen bryr sig haha!

     Svara

      Älskar ditt svar.

      Svara

      *kjolar (förlåt <3 )

      Älskar ditt svar och önskar nu att jag var som du!
      Men du, vart hittar du billiga och snygga kappor till awesome pris?

      Svara

       Haha, går knappt att läsa vad jag skrivit pga alla slarvfel. Lovar att jag vet att det stavas kjol, lovar!

       Jag köper på stadsmissionen, myrorna, tradera (mest tradera), shpock och sellpy. Men jag skulle verkligen rekomendera tradera. Vann en jacka från Zara som kostade 1300 i butik för 250. Helt ny!
       Vann också ett par vinterkängor från Ecco för 200, nypris 1500.
       Köper också begagnade väskor, kjolar, accesoarer osv. Lägger ca 500 i månaden och får då ca 1 klänning, 1 kjol, en bra tröja och någon accessoar.

       Svara

       Svaret moddades ser jag nu 🙁

       Svara

      Det här svaret är som så guld😍 vilken inlevelse

      Svara

    Haha älskar dr martens och oversize jag skulle nog säga att jag är en stark 9 💪🏼

    Svara

     Älskling, du är en 11! Klä dig som du vill, inget finare än självförtroende. Jag menade att hon tycker att de är fula, själv tycker jag inget speciellt om dem.

     Svara

      Haha självklart, alla har olika smak 🤗

      Svara

   Kanske låte en bli uppsminkad och lära sig hur man får det egna ansiktet att se fördelaktigare ut. Alltså så att du blir mer nöjd. Fixa håret, typ locka, platta eller vad vet ja brukar också få en att känna och se bättre ut

   Svara

   Prova att få dig sminkad av en make up artist! De Har koll på hur man får fram rätt drag, formar ansiktet osv så tror du skulle kunna få bra tips av det. Har du provat contouring om du tycker dit ansikte är för runt? Det kan faktiskt göra större skillnad än vad man tror. Sen som många nämt innan är ju hår viktigt för hur ansiktet ser ut så gå till en frisör och be att få det klippt utifrån vad som passar din ansiktsform. Måste bara säga att ljusa ögon och mörkt hår är extremt fin kombination så det är något att bära med stolthet 🙂

   Svara

   Mina svar hamnar jämt i modd (av oklar anledning, aldrig skrivit något dumt) så skriver ett gemensamt svar till er som har svarat på mitt inlägg: TAAACK för att ni tog er tiden att svara mig, jättebra tips! <3 Kram

   Svara

    Låt fältet för email stå tom så fastnar du inte. 🙂

    Svara

     Jaha! Det är nog därför, jag skriver nämligen alltid min mailadress i fältet. Tack för din kommentar 🙂

     Svara

  Tips på facebookgrupper (gärna stängda) som är roliga, ’feel good’, och som håller en god ton i alla inlägg 🐾🍷

  Svara

   Med stängd så menade jag privat:)

   Svara

   Om du är tjej/icke-binär så kan jag varmt rekommendera de olika gäris-grupperna. Beroende på vad du är intresserad av/vill prata om så finns det olika grupper.

   Svara

    Icke-binär 😂 snälla, du har ett kön mellan benen oavsett , som att förneka sina händer, de sitter ju där 🤷🏼‍♀️ Unga människor idag har alldeles för mkt att fundera på 🤦🏼‍♀️

    Svara

     Men dra åt hel*ete! Stenåldern bad om att få tillbaka den där unkna åsikten!

     Svara

      Fast ärligt, jag förstår helt om man inte känner att jag är ”typiskt” manlig/kvinnlig men att hålla på att förneka sitt kön. Att man känner att man inte är ett kön, krånglar man inte till livet då? Jag har ett kvinnligt/manligt kön, punkt, varför ens fundera mer på det? Jag går ju inte runt och tänker på att jag har en snippa eller snopp, man är ju född som en människa med kroppsdelar, bla en könsdel 🤷🏼‍♀️

      Svara

       Du behöver inte förstå. Bara acceptera och respektera att alla inte tycker/tänker/fungerar som du gör. Du har ett otroligt förlegat tankesätt som endast sårar, bara så att du vet.

       Svara

       Nu är det ju ingen som förnekar att de har ett specifikt könsorgan.. 🤔
       Men varför är det så viktigt för dig att människor identifierar sig efter vad du anser vara ”normalt”?

       Svara

     This is the new generation, go away…

     Svara

    Jag som är ts och INTE anonym med den otroligt dumma kommentaren

    Vad finns det för olika gäris-grupper?
    Alltså förlåt men ordet gäris………………………………………….

    Svara

   925, men tror dom har stopp på att släppa in nya medlemmar eller iaf kö men prova för är så bra och peppig stämning inte alls som i många andra grupper

   Svara

   Vet inte om gruppen är stängd, men bästa och härligate inläggen brukar jag alltid hitta på Family living – the true story

   Svara

  Jag har ett problem med att komma iväg till mitt jobb. Jag är såå trött hela tiden. Det leder till att jag ofta jobbar hemifrån trots att jag helst bör vara på plats på jobbet. Det händer även att jag sjukanmäler mig ibland endast för att jag är så trött. Det här skapar såklart en sjuk stress och ångest hos mig. Jag gillar mitt jobb och när jag väl är på plats så känns allt bra. Det är på kvällen innan och samma morgon som jag får stor ångest av tanken att åka till jobbet. Någon som varit med om liknande och har tips för att ändra på detta?

  Svara

   Jo sp har det varit för mig sen jag gick i gymnasiet. Har problem med stressgantering/ångest och depression. Gör en koll på ditt mående på apotekets hälsotest online och får du för högt sök hjälp innan du måste bli heltidssjukskriven❤️

   Svara

   Har haft samma. Pratat med min chef och vi har kommit överens om en hemmadag/vecka. Det funkar jättebra, jag vet vilken dag jag kommer jobba hemifrån och det blir något att se fram emot med gott samvete. När jag jobbade hemma 2-3 dagar eller ännu mer varje vecka var det bara mer stressande i det långa loppet.

   Svara

   Ring VC. Det finns hjälp att få. Gör madrs-s först så du får en uppfattning själv. Det är en skattningsskala VC ofta använder. Du ska inte behöva må såhär. Sök vård innan det blir värre. Den missen gjorde jag och önskar att jag sökt hjälp tidigare.

   Svara

   Du borde söka dig till en vårdcentral och kolla sköldkörteln.

   Svara

   Detta hade kunnat vara jag. Problemet för mig är att det är långt pendlingsavstånd till mitt jobb + att jag har ledsnat rejält på det. Som du säger mår man oftast bättre av att ta sig dit ändå, jag försöker strunta i att jag ibland blir jättesen (missar aldrig möten men lite ångest att komma dit typ kvart över 9 ibland), för jag gör det jag ska ändå och hittills har chefen inte klagat. Men jag håller på och söker annat jobb.

   Svara

  Finns det någon ”make up” (alt krämer) som tillfälligt döljer rynkor? Typ bekymmersrynka mellan ögonbrynen. Vill ej göra fillers eller något annat, men skulle vilja kunna göra lite en quickfix då och då. Någon som vet?

  Svara

   Jag provade flertalet krämer (billiga och dyrare) för just bekymmersrynka för ca ett år sedan. De lovade alla mycket men ingen av de dolde min rätt så djupa rynka. Har inte namnen i huvudet men kan på en stund kolla i mailen om jag kan hitta de jag beställde om du vill, för de krämerna behöver du i alla fall inte prova.

   Svara

    Tack! Tänker också att loppet är kört långsiktigt och att det inte finns annan väg än att göra fillers om man ska bli av med rynkan (även om det också är tillfälligt tills medlet går ut ur kroppen). Funderade på om det finns någon fiffig sminkprodukt som tillfälligt döljer/fyller eller något annat likt Thomas Roths krämer (som funkar under en dag, men är svåra att kombinera med make-up). Stort tack för att du svarade!

    Svara

     När jag läste kommentaren nedan så minns jag ju att det var mestadels primers jag köpte och sedan la smink över. (Är usel på allt med hudvård och smink och kallar allt för krämer 😆)

     Men som sagt, jag testade en hel del men tyckte inte att något dolde rynkan. Kanske har det kommit något mirakel sedan jag var i hyllorna och letade.

     Lycka till!

     Svara

   Olika primers. Gällande kräm tycker jag att den röda fuktmasken från Paulas choice funkar bra för att tillfälligt ”fylla igen” rynkorna. Dock lite störande när man sminkar sig, man måste försiktigt dutta sminket över för att inte effekten ska försvinna. Är inga tips som ger långvarig effekt utan försvinner ju när du tvättar av dig.

   Svara

    Tack snälla för svar! Ska kolla in Paulas. (Skrev ovan ang Thomas Roth, funkar kanon ända tills man sminkar sig, låter som liknande det du beskriver).

    Svara

     Paulas funkar väldigt bra så länge du är försiktig. Kör med fingrarna och klappa in eller en svamp. 🙂 Borste funkar inte haha.

     Svara

   Hur ser din hudvårdsrutin ut? Använder du retinol och vitamin C?

   Svara

   Prova kanske hudslipning? 😊

   Svara

  Är det bara jag eller ser Alice Stenlöfs inredning förjävlig ut?

  Svara

   Mörkt och gul sametssoffa. Men whatever floats your boat I guess. Tänka på att hon bor med Wong också. Killar och deras svarta möbler…

   Svara

   Skulle få panik av att bo så litet. Och ja. För att inte tala om alla fula jävla vasar.

   Svara

   Vad får du ut av den här kommentaren? Och hur kan någon annans inredning störa dig så pass att du måste skriva en kommentar om det? Negativt och tråkigt det måste vara i ditt huvud, lider nästan med dig 😕

   Svara

    Men snälla, jag snackar om hennes INREDNING inte henne som person. Kom igen, det är saker liksom. Är det så hemskt av mig verkligen?

    Svara

   Då var vi här igen med det här att alla gillar olika… Hon kanske tycker ditt hem ser förjävligt ut? 🙂

   Svara

    Ja men vi säger så så att du blir nöjd kärring 🙂

    Svara

     Men jösses vilket svar. Var det nödvändigt tyckte du?

     Svara

  Vad är det jobbigaste och största utmaningen som ni behövt ta er igenom i er nuvarande relation?

  Svara

   Ett ex som blev till en stalker, var extremt slitande på båda men skapade även distans då vi hade olika tankar om hur det skulle bemötas osv. Försurade relationen något ett tag då personen försökte förstöra på olika sätt genom att tex försöka skicka fake konversationer där jag var otrogen och en drös med massa annat skoj.

   Svara

   Min tjejs asperger. Hon har saker för sig som är sjukt irriterande och fler än en gång sårat mig. Vi har löst det, idag känns det bra, men vet ärligt talat inte om jag tror att det kommer att hålla mellan oss. Får se.

   Svara

   Min man är kroniskt sjuk. Det är en konstant utmaning.

   Svara

    Svara

   Min man har försökt ta livet av sig och varit inlagd på sluten avdelning. Vi har små barn.

   Svara

    Kram ❤️

    Svara

   Alltså behöver rååd! Lång historia kort så var jag ihop med mitt ex i 7år. Tog slut för att det kändes som vi gled isär, och att vi inte hade kul ihop längre. Hade distansförhållande sista tiden, och kändes som jag var ihop med en gammal tråkig gubbe och kände att jag behövde mer i livet. Dock hade vi i princip växt upp ihop (blev ihop 18, resp20) och varit i varandra familjer länge, mycket gemensamma vänner osv. så var inte lätt beslut. Blev efter ihop med en ny och vi har haft 5helr fantastiska år och har ett barn ihop och allt har flutit på så sjukt bra och allt det son jag kände jag saknade i förra förhållandet har jag nu. Dock har jag, helt pang bom, börjat tänka på mitt ex sjuuukt mycket från ingenstans. Kan knappt komma ihåg varför det tog slut, hur skulle livet sett ut om vi var ihop. Saknar hans familj, våra vänner vi hade ihop osv osv. Ältar och ältar och har sån sjukt ångest. Nån som känner igen sig? Börjar bli tokig! Ska tilläggas att jag o min nuvarande har det precis lika bra som vi alltid haft de.

   Svara

    Jag har varit i en liknande situation men då pga att mitt ex hittat en ny. Finns det någon liknande orsak till att du kan ha börjat tänka på honom?

    Svara

     Jo kan väl vara så, han har ny tjej o de har köpt hus nyss. Gör så jäkla ont också att veta att hon ”tagit” min plats, men jah kunde liksom inte vara ihop med honom för att ingen annan skulle få honom. Hur kom du ur det hela?

     Svara

   Alla stunder när jag funderar på om jag någonsin kommer träffa någon eller vara ensam resten av livet..

   Svara

   Att min kille ofta varit väldigt elak mot mig och dragit igång en massa bråk hela tiden (på en ohälsosam nivå). Att han varit på gränsen till otrohet fleeeera gånger. Kontroversiellt att skriva om detta kanske men vi jobbade oss igenom det och idag är vårt förhållande jättebra och vi har hund och försöker få barn.

   Svara

  Är det någon annan än jag som har småa bröst, har 70A och är 23 år. I min närhet har alla så stora och jag skäms sååå mycket.. det är alltid jag som har minst 🙈🙈

  Svara

   Nej sluta skämmas! Små är det finaste! Hoppas mina blir små igen om jag lyckas gå ner i vikt så mycket som jag vill😃

   Svara

   Jag har också 70A, är 27 år… Känner mig sjukt osexig i typ badkläder och så… Funderar på att ge mig själv ett par bröst i 30 års present haha.

   Svara

    Känner mig också osexig i mina bröst på stranden och hela sommaren är jobbig.. men jag kommer nog ändå inte operera mig , eftersom det kostar så mycket och så är jag lite emot såna ingrepp 😊

    Svara

     Äh ha inget emot såna ingrepp. Alltså nu drar jag en yolo hörrni. På riktigt. Vem bryr sig, sen då du blivit äldre och inte bryr dig om att ha stora bröst så kan du ta ut dom. Man måste inte acceptera sig själv som man är NU det går inte att tvinga fram det. Det kommer med tiden.

     Även om ni opererar er eller ej så kommer det komma. Så vad spelar det för roll.

     Svara

      Men riskerna då? För att inte tala om hur fult det kan bli om man får komplikationer. Eller alla implantat som visat sig osäkra eller tysta rupturer där silikon kan transporteras runt i kroppen och påverka immunförsvaret.

      Svara

   Det är väldigt vanligt med små bröst! Inget konstigt alls ❤️

   Svara

    Nej absolut inte konstigt, men då det alltid bara är mina bröst som är minst så det suger då stora bröst är normen, spec. I filmvärlden. Finns ju inga bh med push up som passar åt mig 😒

    Svara

     Åh jag tycker det är helt tvärt om! Har stora bröst och skäms så mycket över dem. Tycker aldrig man ser stora bröst på tv (o det inte är porrfilm eller sillisar). Stora bröst anses vulgärt?

     Svara

   Var glad att du inte har mina. De var hängiga hängbröst redan när de kom i tonåren och ett valde att växa sig betydligt större än det andra. Fula, men de duger till det de är tänkt att duga till.

   Svara

   Gick från A till D kupa och kan säga att små bröst ändå har många fördelar med facit i hand. Är väldigt smal och liten så att hitta kläder som är XS men ändå passar över bysten är inte det lättaste, sen ser typ minsta urringning vulgärt ut då det blir too much med så mycket tuttar. Sen är också träning så mycket mera lätt när man inte har meloner på överkroppen 🙂

   Svara

   Jag har inte ens 70a. Efter jag ammade försvann det typ helt. Jag kanske inte tycker det är sexigt direkt men jag är sjukt sexig som person 😅 Nej men skämt åsido man ligger ju inte med ett par bröst. Kroppen har så himla många fler funktioner än att vara sexig. Oavsett hur du ser ut nu så ändras kroppen hela tiden iom eventuell graviditet, ålder, eventuella skador osv. Är det något jag ångrar från min ungdom är att jag var så orolig över vad andra tyckte om min kropp. Jag är så oehört mycket mer. Förr eller senare har vi alla rynkiga hängbröst oavsett 🤷‍♀️ Är mest glad att jag är kvinna och slipper hängpung. Verkar så himla obekvämt 😂

   Svara

   Jag är 24 år och har typ 75A, försöker dagligen att acceptera mitt öde och inse att det blir inte bättre än såhär, kan bara konstatera att puberteten svek mig hårt 😅😂

   Svara

   Japp! Men det bekommer inte mig så mycket. Är ganska vältränad och slank så det ser väl typ normalt och naturligt ut.

   Svara

   Har också ångest för mina små bröst. Är 26 och fyller knappt ut en A kupa.. Har halvt accepterat att det är såhär jag kommer se ut. Köpa bh och bikini är det värsta jag vet för ingenting passar! 🙁

   Svara

   Åh jag älskar mina bröst i 75A. Dom passar perfekt på min kropp och med lite push blir dom superfina även i urringad tröja. 😊

   Svara

   Jag hade 70A en gång i tiden men har nu gått upp till C, önskar jag hade lika små som förut. Man vill ju alltid ha det man inte har men alltså njut, små bröst är det bästa som finns jämfört med stora.

   Svara

    Samma här! Tänker varje dag på att jag skulle vilja ha tillbaka mina mindre bröst (har c-kupa nu pga brösten började konstigt nog växa på äldre dar).

    Svara

  Någon mer än jag som läste i tidigare Öppet spår om två(?) äldre damer som hade så fin hy med lite rynkor för sin ålder och anledningen skulle vara att de använt Nivea hudkräm ”den blå burken” i alla år, och fler kommenterade att de hört samma sak – att den ska vara väldigt bra.
  Är väl kanske lättlurad men jag beställde hem en burk på en gång 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Gammalt trick, används ju av många gamlingar. Den är super. Dock inte för alla, har man acne hy, porer eller bara lätt att få finnar så är den katastrof då den täpper igen hyn.

   Men varför beställde du? Finns ju i alla mataffärer.

   Svara

    Förstår såklart att det beror på vad man har för hudtyp osv men tänkte ge den en chans i alla fall. Brukar beställa på Apotea, ofta billigare och snabb leverans. 😅

    Svara

    Ja! Jag köpte också efter den diskussionen men shit vad finnar jag får av den?! Har aldrig finnar i vanliga fall. Varning varning

    Svara

   Köpte också en sån kräm! Har varit så torr, främst i pannan, hela hösten och köpte nån dyr kräm för jag tänkte att dyrt är bra. Men använde Nivea typ två gånger och torrheten försvann.

   Svara

    Dyrast är inte alltid bäst! Är också väldigt torr, framför allt på vintern och jag är inte alls lika torr och känner mig fräschare i hyn redan 🙏🏻

    Svara

     Hur ofta använder du krämen? Varje morgon och kväll? 😊

     Svara

      Oj kommentaren hamnade fel.

      Svara

   Handlar inte allt om gener och leverne egentligen? Kräm hit och kräm dit.

   Svara

   Det var efter min kommentar om att jag var så lycklig för att jag blivit tvungen att visa leg på Systembolaget. Lever fortfarande på det, för jag är 55 år gammal.

   Svara

    Hur ofta använder du krämen? Varje morgon och kväll? 😊

    Svara

     Använder inga krämer. Mitt inte speciellt hemliga recept är att jag sover mer än genomsnittet (8-10 timmar per natt) och tillbringar mycket tid i friska luften i skogen.

     Svara

   Haha, jag köpte också en burk och jag är helnöjd. Jag har ganska grova linjer i pannan och de är i princip reducerade med 70% efter bara några veckor.

   Svara

    Men är det sant????
    Jag vågar inte prova men detta låter ju för bra, alla verkar älska Nivea i fejjan. Vill också!! Sparka mig i baken, har ju redan en miniburk blå nivea i väskan.

    Svara

     Klart att det inte är sant.
     Ge din kropp fett(naturligt) innifrån istället, så ska du se på grejer.

     Svara

    Men vilken är det ni menar?! Finns ju den slm heter bara ’creme’ och sen finns det natt eller dagkräm och såna som heter något med q10.. gärna länk tack!! 😍

    Svara

     Den blå plåtburken som det bara står Nivea på i vitt. 🙂
     Testa ett område först, passar inte alla tyvärr.

     Svara

   Tänk min farmor också använde bara Nivea. När jag var tonåring hörde det inte någon skillnad. Men kanske nu 🤷😄

   Svara

   Känns fräscht att ha råolja i ansiktet? Om det är den blå burken så är andra ingrediensen just från råolja.. ”Parrafinium liquidium”

   Svara

    Dr Sandra Lee, från Pimple Popper på Youtube använder rå vaselin och Nivea direkt på ansiktet, hon är en riktig torris i hyn. Rekommenderar hennes videos, för hudvårds-nördar.

    Svara