Dessie är tillbaka på Instagram

Jag måste säga det.
Det sitter långt inne och kommer definitivt skära sig med bilden av mig som ond, ondskefull, samvetslös, skurkaktig, rå, illvillig, illasinnad, hätsk, lömsk, grym, hemsk, led, sårande, giftig, gemen, stygg, jäklig, djävlig, taskig, tarvlig, besvärlig, oschysst, ovänlig, dum, rutten, nedrig, sarkastisk; ilsken, upphetsad, arg, obehaglig, dålig, otrevlig, plågsam, elakartad och otäck men jag tänker säga det ändå.
Jag är SÅ imponerad av Dessie!

I den här influencervärlden där folk hoppar på och av projekt och utbildningar stup i kvarten så satte Dessie ut ett mål som hon siktade in sig på och bara körde.
Det kan inte ha varit lätt att ha levt ut hela sitt liv på sociala medier med allt vad det innebär, för att sedan lämna det helt.
Hon har till och med haft en hel månad med Instagram inaktiverad och jag var inte säker på att hon någonsin skulle öppna upp den igen.

Skulle ni kunna ha en paus från sociala medier?
Era egna eller andras? Det är ju frågan faktiskt…
Mina egna kan eka tomma utan problem, men att ta en längre paus från att jobba med sociala medier skulle bli svårare.
Om vi inte alla bestämmer oss för att kollektivt ta en paus, och att ingen uppdaterar under tiden. Då kanske..

Vad skulle vara svårast?
Instagram? Facebook? Snapchat? Youtube?

115 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Härligt att hon varit så målmedveten och tagit paus, verkligen inte det lättaste idag. Jag skulle ha väldigt svårt att ta en 100 %-ig paus från sociala medier, bor långt ifrån min familj och gamla barndomsvänner vilket gör att vi har mycket kontakt via sociala medier. Om jag loggade ut helt och hållet skulle jag förlora värdefull virtuell tid med nära och kära ❤️

  Svara

  Jag uppdaterar min instagram väldigt sällan. Insta. Har tänkt ”oj nu var det längesen jag la ut något” så jag letar fram någon bild och lägger ut men hinner bara gå några sekunder innan jag tänker ”men vem är ens intresserad av att se det här??” Sen raderar jag det. Andras social medier, jag vet inte. Följer väldigt få men om jag fick välja skulle jag nog heller välja att se andras än lägga upp själv

  Svara

   Jag har inte varit aktiv på insta eller Facebook på rätt länge, men nu har jag precis skaffat katter så nu har jag postat tre bilder på instagram på en vecka.
   🙂

   Svara

    Har stängt ner facebook, det bästa jag gjort. Fy va skönt. yey..

    Svara

     Samma. Så skönt att inte se Fb mer! Var så trött på allt och alla. Och mig själv…

     Svara

      Ja , samma här, trött på alla och mig själv. Mår mycket bättre att inte veta vad alla gör, eller att dom kollar på min profil. win win.

      Svara

     Är det några kvar där under 40?

     Svara

      Småbarnsmaffian

      Svara

      Hoppas inte det

      Svara

      Njä någon enstaka…

      Svara

     Samma här, eller jag har kvar kontot då det är smidigt om man måste ha tag i någon som man inte har numret till. Använder det typ som Eniro kanske någon gång om året 🤣

     Svara

     Jepp, kan bara hålla med. Lite ängslig i början dock.

     Svara

   Hahaha jag är exakt likadan! I början var det otroligt mycket bilder jag la upp, men efter att jag kom hem från att bott utomlands sker det typ aldrig längre. Lägger upp på mig och gubben ibland.

   Svara

  Tycker också Dessie verkar driven och smart, kul och lite oväntat om man varit med sen dag ett. Svårt utan insta i en månad också, det är enda sociala media jag har så tror det skulle bli lite tomt då inte alla smsar etc längre.

  Svara

   Jo, verkar jätteskärpt när hon kör i 100 km/h mitt i stan och filmar det samtidigt… Knappt skrivkunnig på sitt modersmål heller.

   Svara

   Mycket är hon men smart är inte en av dom.

   Svara

  Petade Aftonbladet Linnéa Clason, eller valde hon att gå själv?

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/dOBrzX/nu-okar-vi-takten

  Svara

   Det tänkte jag med… Att hon fått gå.

   Svara

   Ja man kan ju inte sminka grisen hur länge som helst… till och med Aftonblaskan inser väl det.

   Svara

    Har varken Instagram eller facebook! Saknar det inte alls så kommer inte skaffa det igen. Läser däremot några bloggar och kollar youtube! 🙂

    Svara

   Varför måste folk göra en stor grej av när de avinstalletar Instagram samt är tillbaka igen? Det om något bryr sig väl inte människor om? Pls skriv inte 5 stories om att du nu ”ska radera appen och fokusera på annat 🙏” för INGEN bryr sig herregud!!!

   Svara

    Skulle vara en egen kommentar 👆

    Svara

    Jag kan säga såhär att folk bryr sig mer än vad de borde. Jag slutade hänga på sociala medier utan att säga något för jag tyckte det lät helt sjukt att behöva göra det. Folk trodde PÅ RIKTIGT att jag var arg på dem för att jag inte hade gillat deras bilder. Den sorgliga värld lever vi i.

    Svara

     Beror nog på vilka vänner du har. Har aldrig varit med om att någon brytt sig om en stängt ner sociala medier.

     Svara

      Jag loggade bara ut men hade kvar alla. Kanske är skillnad om man stänger ner dem så att man inte syns.

      Annars hoppas jag att inte alla är som folk i min närhet, nej. För det är riktigt tragiskt.

      Svara

     Jag hade en som hörde av sig när jag tog bort min FB efter att jsg gjorde slut med mitt ex. Han trodde det hade hänt nåt. Tanken var otroligt fin iaf. Fick en liten pratstund och det behövdes där och då 🙂

     Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Messenger (om det räknas?), Instagram (mest för det blir en rutinkoll varje dag då jag inte följer många eller lägger ut ofta 😂) och Youtube (älskar vloggar, varför vet jag inte) hade varit svårast. Men lever själv, kan ha med den ”sociala” biten att göra. Lägger alltid undan telefonen när jag umgås med vänner/är iväg osv

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  De flesta människor har sociala medier som ett enkelt tidsfördriv ibland. Det är bara folk som influencers som måste klappa sig själva på axeln för att de lyckats vara utan Instagram i en månad…. jag är cynisk men sist hon (och Anna Book) gjorde samma sak så var det för att kunna lägga upp ett reklaminlägg dagen efter….

  Svara

  Herregud.. skulle en månad vara lång tid eller beundransvärt? Det visar bara hur beroende ni är av att vara uppkopplade.

  Svara

   Ja, om du sätter en månads paus i relation till att personen varit aktiv flera timmar per dag skulle jag nog vilja kalla det för en lång tid 🙂

   Svara

  Fast hon la ut bild på nyår…så en månad var väl inte riktigt sant….

  Svara

  Har redan slutat med Facebook. Var nog mer än ett år sen jag skrev en uppdatering där och har kvar mitt konto för att det är ett smidigt sätt att ha kontakt med släkt i mitt hemland. Hänger mest på instagram där jag är med i ett härligt community relaterat till min hobby. Det är väldigt dramafritt och fokuserat på hobbyn så det känns inte destruktivt. Dock kan det lätt bli för mycket tid med scrollande på explore och det gillar jag egentligen inte.

  Svara

  Tror många har bilden av dig som mobbare. Tror faktiskt många anser att du tjänar pengar på mobbning men även en mobbare kan vara imponerad av andra så det skär sig inte ☺️

  Svara

   Och många har inte bilden av Camilla som en mobbare. Skulle säga att det är majoriteten av läsarna faktiskt, annars skulle vi inte vara så många. Det är ingen skillnad från att läsa random Aftonbladetlöp eller typ Se & Hör.

   Jag slutade läsa bloggar för länge sen men uppskattar att någon sammanfattar vad som händer åt mig. Skulle önska fler sammanfattande inlägg, även om det inte hänt något spektakulärt hos bloggarna.

   Svara

    Håller med

    Svara

    😂

    Svara

    Om du inte ser att Camilla är en mobbare är du nog en av de där elaka typerna som skriver massa skit och påstår att det är kritik. Som om er ”kritik” ens är önskvärd.

    Svara

     Om du vill veta så upplevde jag själv mobbning under många år i skolan och idag, några decennier senare, jobbar jag med ungdomar och främst med deras välmående och i antimobbningfrågor. Jag tillhör kategorin människor som försöker att skriva något snällt eller ingenting alls och även om jag är långt ifrån perfekt upplever jag att min ton är trevligare än din. Det är framförallt i kommentarsfältet det finns folk som spårar ur och rent spontant känns det som att du inte är en av dem som försöker bidra till en trevligare ställning bland kommentarerna. Kanske borde du ta en funderare på om det verkligen tillför ditt liv något positivt att besöka denna bloggen och om svaret är nej överväga att helt enkelt inte göra det.

     Svara

   Anonym 09.55 vad är du för en pretentiös skit som utser sig själv till talesperson för vad andra tycker?
   Din sort finns det tyvärr för många av som skapar konflikter helt i onödan bara för att de i sin uppblåsta envetenhet alltid vet vad som är rätt och alltid har ett patologiskt behov av att berätta det för alla.

   Svara

    Tack

    Svara

     Varsågod. Tycker feedback är viktigt.

     Svara

      🚀

      Svara

     Och

     Svara

    10:41 😂 Lugn, andas 😂😂😂

    Svara

  Jag hade en paus från sociala medier från november 2018 till juni 2019. Använde mobilen enbart för mejl, sms och samtal. Det har under perioden för min KBT mådde jättedåligt. Skulle kunna göra det igen. Var verkligen värt det.

  Svara

  ?

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Asså barn är en del av ens vardag och liv mna får allt och funka (för man måste) med barn också. När man fokuserar på karriären är man inte på kontoret 24 h om dagen och löser problem vid datorn. Man ska fortf hem, äta, sova, duscha, tvätta kläder osv. Så säg att hennes son går på förskola från 7-4 och då är hon på skola jobbet osv sen går hon hem och fixar middag är med honom. Han kanske bygger lego leker lite sen så lägger han sig kanske 20. Vid 20 sätter hon sig och pluggar och fixar innan de vaknar och gör om det.. Sen har hennes son en farsa och släkt som tar hand och kan hjälpas åt med honom också. Tror inte hon tänker på at hon måste förtydliga att hon även varit mamma. Det är ngt man bara måste va om man har barn.. Jag har barn och är mamma men fokuserar på plugget under dagarna. Kan jag inte ha barn då?

    Svara

   Och för att svara på din fråga, nej ”får” inte ha barn om man ”fokuserar på jobbet endast”. Karriärfokuserad och få ha barn JA absolut! Men inte om man ENDAST fokuserar på jobbet. Inte jättesvårt att förstå

   Svara

    Men snälla… du övertolkar

    Svara

    Asså barn är en del av ens vardag och liv mna får allt och funka (för man måste) med barn också. När man fokuserar på karriären är man inte på kontoret 24 h om dagen och löser problem vid datorn. Man ska fortf hem, äta, sova, duscha, tvätta kläder osv. Så säg att hennes son går på förskola från 7-4 och då är hon på skola jobbet osv sen går hon hem och fixar middag är med honom. Han kanske bygger lego leker lite sen så lägger han sig kanske 20. Vid 20 sätter hon sig och pluggar och fixar innan de vaknar och gör om det.. Sen har hennes son en farsa och släkt som tar hand och kan hjälpas åt med honom också. Tror inte hon tänker på at hon måste förtydliga att hon även varit mamma. Det är ngt man bara måste va om man har barn.. Jag har barn och är mamma men fokuserar på plugget under dagarna. Kan jag inte ha barn då?

    Svara

    🤦‍♀️

    Svara

    Men herregud 😂

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Jo det blev han

   Svara

  Sommaren 2018 när värmeböljan var som värst kom jag på mig själv ligga och scrolla i mitt Instagramflöde.
  Helt plötsligt insåg jag att mina algoritmer fört mig till min expojkväns flickväns syster.

  ”Va F-N håller jag på med”? Helt tvärt bara jag tog bort Instagram/Facebook (ej messanger)

  Abstinens första kvällen, annars helt fridfullt! Mina vänner vet om att jag är ”borta” från sociala medier och skickar privata bilder.

  Något som jag upptäckte när man träffade kompisar för en fika var att jag faktiskt inte visste exakt vad de gjort sen vi sågs och det var roligt att bli uppdaterad muntligt.

  Övrigt så fann jag ett intresse för aktier istället så mitt sociala medier stopp har Gert mig extra klirr i kassan!

  Svara

   +1 på att uppdatera varandra muntligt! Jag har inga sociala medier kvar och inte haft på ett par år (bara sluta kolla bloggbevakning så är man helt fri sen hehe) och det är såå mycket trevligare när någon kommer hem från en resa eller dylikt och BERÄTTAR istället för att man redan vet vad personen gjorde och dessutom själv har sett hur det sett ut på platsen… När mina vänner kom hem från en bröllopsresa kopplade vi deras telefoner till tvn och gick igenom bilderna tillsammans, som man gjorde förut med framkallade kort! Skitkul!

   Svara

    vad har ni för vänner som lägger upp så mycket att ni inte längre har något att prata om?

    Jag kanske är den som har unika vänner men är någon av dom på en resa kanske de lägger upp en eller två bilder.

    Svara

     Haha, i skriven text kan det nog låta som att man inte hade något att prata om.

     Men mer på en övergripande nivå att man visste att vännen hade varit på resa på X ställe och Y vänner. Man hade ett ”hum” om var vänner och bekanta var😊

     Svara

     Ja, dina vänner är unika och bättre än våra. Stackars oss som har vänner som postar för mycket på sociala medier. 🙂

     Svara

      Men gud, du tolkade in en hel del där.

      Svara

      Jag förstår inte din replik till mig?

      Jag varken antydde att mina vänner var bättre eller sämre än någon annans. Alla vänskapsrelationer är lika värda oavsett de postar på internet eller skickar vykort.

      Jag berättade hur min vardag såg ut innan och hur mina känslor var efter utan värdering.

      Namaste

      Svara

    Låter faktiskt inte jättekul att gå igenom alla bilder från någon annans resa..

    Svara

     Du slipper om du tackar nej, lovar!

     Svara

     Visst är det bra?

     Att man faktiskt inte behöver titta på någons bilder eller göra något annat man inte vill.

     Och skönt att inte alla tycker lika, lite charmen med att vara människa😊

     Svara

  Jag är 28 år och en typisk ”Stockholmstjej” (alltså ursäkta mig för generaliseringen men är alltså en sån tjej som typ förväntas använda instagram pga lite snygg, bor i stan i fin lgh och sånt där annat ganska ytligt och oviktigt) och jag har inte haft appen på över ett år och innan dess haft liknande perioder när jag inte varit inne på insta på många månader. Tycker inte att det är kul? Gillar isf Facebook mer där jag är med i många grupper och kan lära mig saker. Vad lär jag mig på insta? Sprättben? Nya trender? Nä, spenderar hellre tid ute i naturen, med vänner, familj, min hund och sambo.
  Insta skulle jag kunna dumpa för all framtid, medan via Facebook får jag info om skolan (klassgrupp), vad som händer i vårt närområde osv. Hade varit svårare, men inte omöjligt (man kan ju snacka med grannarna också, liksom). Lite trött på sociala medier och ffa influencers.

  Svara

   Du får upp på instagram vad du väljer att följa ju? Jag gillar memes, smink och skvaller om Bravos Housewives franchise, det kommer upp hos mig, inga sprättben. Man KAN ha ett bra flöde på instagram.

   Svara

    Samma här. Mitt flöde består av tips och inspiration till min digitala konst jag håller på med, nyheter (följer nyhetsmedier), matinspiration och inte ett sprättben så långt ögat kan nå.

    Svara

    Fast jag har fanemej bara sprättben och barnbilder typ. Inget av kontona jag följer har det som nisch, och jag brukar inte ens gå in på såna konton. Ändå är de där. Blir tokig.

    Svara

    Jag följer typ bara hundmänniskor, vandringsmänniskor och bakmänniskor, där är det också få sprättben 😁 instagram har ju så otroligt många konton och många nischade på annat.

    Svara

  Hur många skulle klara av en månad ifrån den här bloggen?

  Svara

   Har försökt, klarade nästan av två veckor innan jag kom tillbaka …

   Svara

  Jag skulle nog behöva en paus. Jag lägger själv inte ut så mycket på sociala medier men läser och följer mycket. På sista tiden har det påverkat mig negativt. Inte minst den här bloggen där jag är inne flera gånger om dagen. Det har blivit ett elakt klimat som jag också ryckts med i. Har på sistone kommenterat angående influensers och någon gång skrivit att någon varit korkad. Vem tusan är jag att döma någon jag inte känner (även om dessa influensers valt att visa vissa sidor av sig själva). Jag borde ta en paus och fler med mig. Så lätt att slänga ur sig nått förhastat och elakt här.

  Blir också ledsen av kommentarer på facebook under artiklar. Så mycket rasism och elakheter.

  Svara

   För att inte tala om Twitter! Där verkar varenda rasist ha samlats och spyr ut sitt hat överallt. 🤢

   Svara

    Twitter har jag slutat med.

    Svara

    Tycker hon får så otroligt lite cred annars. Hon var en ung mamma som redan då (sonen är väl 5-7 år nu?) som ung, mamma och bloggare värnade om sonens integritet. Hon visade aldrig upp honom, gjorde inga samarbeten med honom och höll honom helt borta från sina sociala medier trots att det då var hennes levebröd. Att hon dessutom med diagnoser och inte ens färdiga gymnasiebetyg gick vidare till en riktig och BRA karriär som mäklare? Detta från att vara en omogen, provocerande kisse lik bloggare/influencers. Hon växte upp och blev så jäkla grym. 🙌 Att hon dessutom varit i destruktiva förhållanden, blivit misshandlad, en i hennes familj har allvarliga psykiska problem… Dessie är en stjärna

    Svara

     👍🏻👍🏻

     Svara

    Även där beror det ju helt vem du följer. Jag använder Twitter varje dag för att hålla mig uppdaterad om olika spel och spelutvecklare. Inget hat eller rasism. Folk är väldigt snabba med att slå ner på sociala medier men glömmer lätt att det är deras egna vanor som skapar det man ser i flödet. Sociala medier blir vad du gör det till så ändra dina egna vanor först.

    Svara

  Vad pluggar hon för något?

  Svara

   Mäklare, tror jag.

   Svara

    Finns det inte tillräckligt många?

    Svara

     Många byter mäklaebyrå, andra byter jobb, vissa får sparken, andra tar pension osv. Därför är det väl bra att det finns någon utbildad när det väl behövs en ny anställning.

     Svara

  Instagram helt klart ! Älskar att fota, dela med mig av mina bilder.
  Hade mål att inte ta några selfies och lägga upp i år har lagt upp EN! Känns jävla bra 🙂

  / Itsmeems på insta

  Svara

  Har blockerat instagram, fb, twitter och liknande appar mellan kl 07-21. Mår så mycket bättre. Man inser hur mycket tid som läggs där och hur mycket onödigt skit man tittar på egentligen – bara för att ha ett tidsfördriv.

  Dock kan jag sakna messenger ibland under dagarna då mina vänner ofta använder det istället för sms (bott utomlands många år så det hänger kvar).

  Svara

   Åh, hur gör man för att blocka?

   Svara

    Använder ”skärmtid” på iPhone som gör att man måste gå förbi en spärr för att gå in på apparna (så helt spärrade är de inte tyvärr), men märkte också att ofta gick jag bara in på apparna av ren automatik, så då hjälper skärmtid.

    Annars har jag hört att det finns andra appar man kan ladda ner för att helt blocka

    Svara

  Hon är en bra förebild för många andra unga tjejer, lämna aldrig skolan för en blogg!

  Svara

   Eller instagram för den delen..

   Svara

  Du har väl alltid hyllat random människor när få människor ens förstår varför, medans andra ska tryckas ner gång efter gång o några ska beskyddas till varje pris. Mycket förvirrande. Ligger nog mer bakom än vad man som läsare förstår 🙂

  Svara

   Som vad?

   Svara

  Trodde hon var klar för ett bra tag sen? Hon skulle väl plugga i 16 mån? Kanske fått omtentor i och för sig, det händer väl de flesta 🙂

  Svara

   Är det inte över 3 år för att bli mäklare?

   Svara

    Hon läser ett speciellt program som jag ej minns vad det heter, var 120 hp iallafall, men hon skulle läsa på 16 mån.

    Svara

    Är man anställd av en fastighetsmäklare så finns det möjlighet att läsa fastighetsmäklarprogrammet genom en uppdragsutbildning som arbetsgivaren ordnar. Då kan man samtidigt som man arbetar bli behörig att registrera sig som mäklare hos Fastighetsmäklarinspektionen. Dessa utbildningar brukar vara på två år.

    Svara

  Asså barn är en del av ens vardag och liv mna får allt och funka (för man måste) med barn också. När man fokuserar på karriären är man inte på kontoret 24 h om dagen och löser problem vid datorn. Man ska fortf hem, äta, sova, duscha, tvätta kläder osv. Så säg att hennes son går på förskola från 7-4 och då är hon på skola jobbet osv sen går hon hem och fixar middag är med honom. Han kanske bygger lego leker lite sen så lägger han sig kanske 20. Vid 20 sätter hon sig och pluggar och fixar innan de vaknar och gör om det.. Sen har hennes son en farsa och släkt som tar hand och kan hjälpas åt med honom också. Tror inte hon tänker på at hon måste förtydliga att hon även varit mamma. Det är ngt man bara måste va om man har barn.. Jag har barn och är mamma men fokuserar på plugget under dagarna. Kan jag inte ha barn då?

  Svara

   För det mesta har jag haft gamla vänner På instagram , nu har det hänt att några gånger att jag fått ”nya vänner” , tyckt fantastiskt bra om dom , sen har vi börjat följa varandra på instagram och bilden av personerna har helt ändrats just pga det dom lägger ut . Ganska mycket skryt ( det är väl iof det enda folk lägger ut numera ?) . lite tråkigt, därför kollar jag inte så ofta längre för jag vill se personen som den jag uppfattar den när vi ses och inte av det den lägger ut.

   Svara

  Instagram skulle vara svårast o vara utan för mig 🙈

  Svara

  Tillslut? Har han sökt enskild vårdnad? Vet du av vilken anledning han inte tycker Dessie skall ha halva? Är det detta hon syftat på varit så tungt sista året?
  Jag måste ha missat detta helt.
  Usch, stackars, hoppas allt blir bra för alla, tycker Dessie verkar vara en riktigt bra mamma ❤

  Svara

  Kan inte leva utan youtube där jag följer cockatoo luck. Om en kakadua och hans ägare. Underbar fågel och så rolig och killen som har fågeln är en dröm. Följt dom ett år och det är så kul. 😘😚❤ dom bor i kanada.

  Svara

  Jag blev kär i Bloggbevakning vid första ögonkastet, så om den läggs ner skulle jag nog bli vilse.
  Jag följer ingen av de som skrivs om här, och har ingen lust med det heller. BB ger mej det jag behöver.
  Jo, jag följde Anna Book, men jag klarade inte vara styrkekramsmongo särskilt länge så naturligtvis blev jag blockad. 🤘
  I övrigt är jag en väldigt ensam person så jag vill inte vara utan fejsbok och insta.
  Det är lagom doser av liv jag inte skulle klara mej utan.
  Jag har fått ”vänner” över stora delar av världen, och några har jag faktiskt träffat på riktigt. Jag har helt enkelt åkt och besökt dom, England, Skottland, Wales, Hong kong, Nederländerna m fl.

  Svara

  Facebook är nog iaf det som är mest ovärt att ha kvar. Så jävla tråkigt egentligen. Från början (2007 när jag gick med) så var det ett sätt att hålla kontakt med folk. Det ersatte verkligen MSN. Men nu… Vill man ha kontakt så använder iaf jag mig av messenger.
  Jag bara skrollar helt hjärndött igenom flödet av ren vana. Nä, nu ryker Facebook!

  Svara

  Jag avaktiverar mina social medier under terminerna jag pluggar ! Väldigt effektivt !

  Svara

  Skulle kunna klara mig helt utan Facebook, dock inte Messenger.
  Använder Instagram dagligen, men laddar sällan upp något utan kollar runt mest. Själv laddar jag bara upp om jag gör något kul.
  Snapchat använder jag också dagligen och den använder jag iofs mer än Instagram så skulle i princip inte kunna vara utan Snapchat, inte om jag vill behålla kontakten med 50% av de jag känner/umgås med typ.

  Svara

  Hade önskat jag kunnat stänga ner Facebook, men då jag frilansar och nästan alla frilansgig annonseras där i diverse frilansgrupper, så känner jag att jag kommer missa en massa jobb om jag inte hela tiden håller ett öga på grupperna. Suger.
  Men man måste ju betala hyran så.

  Svara

  Det låter ju nästan som en avgiftning! Jo jag har inaktiverat min Facebook, men åh vad du är duktig! Det känns som vissa människor lever för dessa plattformar. Ibland var det bättre förr. Men använder man tex Facebook som det egentligen är till för,så är det ett fantastiskt sätt att nå människor på.

  Svara

  Avaktiverade min instagram för omkring en månad sedan. I början var det ett helt okej tidsfördriv att scrolla runt en stund varje dag och lägga upp någon bild då och då. Av okänd anledning växte mitt konto fort och 35.000 random främlingar hade den dåliga smaken att följa mig. Förstod aldrig varför eftersom jag verkligen inte har något speciellt att komma med. Kändes mest obehagligt i slutet när det drällde in meddelanden från främlingar som undrade varför jag inte laddat upp något på länge. Enbart skönt att lägga ned skiten.

  Svara

  Hakade aldrig på Fejjan trots att jag är född på 70 talet. Visste att jag skulle hänga där jämt så avstod. Blev dock idiotförklarad för det ett antal år…men inser nu att många inte använder det 😜

  Svara

  Vilket fint inlägg! Sedan en dryg månad tillbaka har jag lagt ner instagram, Facebook och snapchat. Går in på Messenger för att hänvisa de som skriver till sms men annars ingen annan aktivitet alls. Det har gjort galet mycket för mig aveeende fokus och rumslig närvaro.

  Att rekommendera! 🙂

  Svara

  Har varken Facebook, Instagram, snapchat eller Youtube-konto. Så skönt att slippa.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.