Äntligen en trend som faller mig i smaken

På egen hand har jag ganska dålig koll på trender så jag brukar vända mig till sociala medier för att få uppslag till det mesta.
Av min senaste spaning kan jag konstatera att det äntligen är dags för en dukningstrend som faller mig helt i smaken.
Nämligen den skrynkliga trenden.
Kasta ut strykjärnet och slopa streamern för ingenting ska vara slätt, slätt, slätt längre.
Av några av bilderna att döma så kan duken till och med vara antingen fortsatt hopvikt eller varför inte hopknölvrad i mitten av bordet.
Hur bra som helst!

Vad kan vi hoppas på mer för användbara trender under 2020?
Grusiga golv? Fläckar på badrumsspegeln? Nosavtryck på fönsterrutorna? Döda krukväxter? (Den sista är lite av en paradgren hemma hos mig)

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fortfarande ihopvikt, bästa! 😂

  Svara

  Förstår inte varför man känner att en ihopknölad duk mitt på bordet är snyggt? Är det nya grejen?

  Svara

   Skrynklig duk har jag inget emot, men sista bilden där var faktiskt förfärlig så länge det inte är typ halloween. Ser bara jobbigt ut, då är det bättre med en löpare eller att iaf vika den ordentligt. Inte knöla ihop den 😀

   Svara

    Hade varit en helt annan grej om det inte var en så stor duk, kanske en liten mindre hade sett coolt ut men det där ser inte alls särskilt stylish ut…

    Svara

     Håller helt med! Ser ut som att någon har försökt Lite för mycket med något som den inte riktigt har koll på och därför inte riktigt lyckas hela vägen. Nästan lite gulligt.

     Svara

    Det ser lite ut som att en olycka har hänt och att man har gjort allt i sin makt för att dölja det. Men jag är säkert för omodern för att förstå tjusningen med detta 😄

    Svara

   Allt handlar ju bara om att sticka ut. Ingen kan tycka att en hopknölad duk i mitten på bordet är snyggt. Udda men inte snyggt.

   Svara

  En riktigt knölig dukskorv i kombination med levande ljus gör mig nervös.

  Svara

   Exakt min tanke

   Svara

  Mokkasin-Sofia! Bästa kontot! Här är det allt annat än bajsnödigt. Så jordad och klok och så fantastisk vacker inredningsstil. Helt rätt i tiden. En otroligt skön kontrast till alla oroliga influencersjälar där ute som kopierar varandra och konsumerar trendiga inredningspryttlar till förbannelse. Följ! Bara gör det.

  Svara

   Var tvungen att kolla nu men tyckte det var oerhört pretto? Och fantastiskt vackert alltihop, huset, mannen, barnen, bilderna. Skulle aldrig lyckas inreda så heller men har å andra sidan inte ett gigantiskt sekelskifteshus så det hade ändå inte passat sig i mitt brutalistiska 60-talshus.

   Svara

   Nej, det var inget konto för mig heller.
   Pretto är verkligen ordet!
   Inte min inredningsstil alls och jag uppskattar inte heller hur hon manipulerar färgskalan på bilderna så att alla ska matcha varandra. Jag föredrar mer spontana och äkta inredningskonton med lite liv i.

   Men kul att du gillar det. Men troligen är du själv Mokkasin-Sofia.

   Svara

    Kan du inte tipsa om några spontana inredningskonton med lite liv i? Jag gillar iofs inredningsstilen i mokkasin-tjejens konto, men håller med om att det är frustrerande med filtreringen som gör att man inte ser hur det ser ut och vill ha inspiration på alla möjliga sorters inredning till nytt hus.

    Svara

     Colorelle på insta! Snygg, personlig stil och mycket arrangemang med blommor, dukningar. Även snygg stil på kläder, gillar verkligen hennes konto

     Svara

   Hej Sofia!

   Svara

    För jag sa: Hej Sofia!
    Hej! Här kommer jag
    För jag sa: Hej Sofia!

    Svara

     Nej jag är inte Sofia. Känner dock mycket väl till henne och pretto är det sista jag skulle kalla henne. Intressant att ni dömer henne efter att ha slängt en blick på hennes Instakonto. Men gissar att ni är just de där som de andra influencerna riktar sig till och attraherar med sin ytliga konsumtion, flärd och bajsnödighet. Läs Sofias blogg innan ni uttalar er nästa gång tack. Men varning, hon skriver gärna långa inlägg med kloka ord och funderingar, så det kan bli lite för svårt för er. Färgen på bilderna gillade ni ju inte, så nä. Hoppa henne förresten.

     Svara

      Bara för att vi inte vill vika pappersblommor gör det inte oss till ytliga snobbar… Din attityd är 1000 gånger tråkigare än de som svarade dig

      Svara

  Skrynklig duk kör jag själv med (pga att jag är för lat för att stryka), så kul att jag är modern. Det ska jag hälsa mormor som förfasar sig över allt som inte stryks. Däremot knöla ihop den på mitten.. nja.. inte min kopp te.

  Svara

   LIKÖR! Det heter ”inte min likör” på svenska! Säger du ”nära men ingen cigarr” oxå eller? (Istället för ”nära skjuter ingen hare”)

   Svara

    Men ta ut pinnen ur röven.

    Svara

    Jag ska genast börja använda ingen cigarr bara pga denna kommentar

    Svara

    Inte min saft kanske? Nära men ingen joint?

    Svara

    wow… who hurt u? <3

    Svara

    Förlåt, jag är från England med engelska som modersmål. Var inte meningen att uppröra med min kommentar. Nästa gång ska jag säga likör så att det blir rätt.

    Svara

  Haha va fan, en knölig duk mitt på bordet?! Hade fått panik på den.

  Svara

   Ja och äta pizza på hopvikt duk känns inte heller helt bra 😂

   Svara

    Hen hade kanske inga linneservetter och tog såldes det näst bästa hen kunde hitta. En duk är ju egentligen bara en jättestor servett för bordet.

    Svara

     Hen? Det är ju klart och tydligt en HON på bilden.

     Svara

      Hen utesluter väl inte att det kan vara en hon 🙂

      Svara

       Men du använder det fel. Sluta.

       Svara

        Fast nu missade personen helt enkelt att man kunde se att det var en tjej på användarnamnet. Inget att hoppa på hen för!

        Svara

        För att förtydliga, jag som skrev att ”hen inte utesluter att det är en hon” var inte personen som missat könet på personen. Så det är ingen som använder ordet fel eller som behöver bli tillsagd att sluta med något 🙂

        Svara

       Vet man att det är en hon så säger man hon. Svårt?

       Svara

      Jag pratar om bilden med pizzan och där ser jag ingen människa alls.

      Svara

       Aha, du menar STARWOMANS bild på STARWOMANS konto.

       StarWOMAN. Det förklarar saken…

       Svara

       Och kontot Starwoman är ingen ledtråd…??

       Svara

        Personen kanske bara svarade på kommentaren utan att ha sett bilden? Är väl inte hela världen att skriva hen istället för hon 😁😄

        Svara

         Mitt svar hamnade lite fel. Men oavsett, alla ser inte bra, man kan missa användarnamnet 😝 lugna er

         Svara

        Jag såg inte det på min mobil, det var för litet. Jisses. lugna er.

        Svara

   Glasen får ju knappt plats!

   Svara

  Älskar att stryka och mangla!

  Svara

   Ja, jag stryker typ allt, lakan, örngott, gardiner, dukar, alla handdukar och mina föbsterputsartrasor 😁 började med disktrasorna också och tänkte att någon måtta måste det ändå vara. De förblir ostrukna 😂

   Det är väl inte direkt kul, men resultatet är tillfredsställande 😁😁

   Svara

    Fönsterputsartrasor*

    Svara

    Jag också 😁

    Svara

     Min mor berättade att hon fick vara barnflicka eller nå hos någon moster när hon var liten. Det var då man hade band till örngottet och knöt fast dem på kudden med tydligen. Dessa band fick hon typ locka så de skulle hänga vackert i skåpet 😁 helt ärligt, så hade jag velat ha det i mina skåp 😂😂

     Svara

      Jag fick en sån ”tång” av min mormor. Den krusar örngottsbanden. Feminister på 60- och 70-talet protesterade högljutt mot detta krusande.
      Nej, jag krusar inte, men stryker förstås banden på örngott (om de har sådana…).

      Svara

      Haha, precis. Själv maglar jag linnedukar, lakan örngott och krusar banden. Mitt linneskåp är ett smycke men att duka upp med lite skrynklade dukar har varit populärt rätt länge och kan vara väldigt vackert om man får till helheten. Att tänka utanför rutan kan vara rätt fräscht ibland och gör det hela lite mer personligt. Att ta vara på gammalt istället för att bara köpa nytt för att vara i tiden är spännande.

      Svara

      Kul att du nämner det! När jag var liten, hade örngotten bomullsband som man knöt för att kudden inte skulle trilla ut. ibland krusade jag dem (efter att mamma hade strukit örngottet) på samma sätt som krusar snören till ett paket och ibland vek jag dem som när man plisserar en kjol.

      Svara

  Linnetyger allihopa. Linne har ett naturligt skrynkel som hjälper till att göra tyget levande. Vackrast och så skönt att ta i. Sen tycker kanske inte jag att dukningen var den vackraste på någon av bilderna.

  Svara

   Jag älskar också linne!
   Vi använder linneservetter varje dag, till middag.
   Och alltid linneduk på somrarna.

   Svara

    Vi använder hushållspapper. Toapapper om hushållspappret är slut. Vi är riktigt fancy.

    Svara

     Vi använder ingenting, för vi är vuxna människor som inte kladdar och dräller. I win!

     Svara

     Haha, det gick åt mängder med hushållspapper här när barnen var yngre. Men nu när ingen beter sig som ett vilt djur vid matbordet har vi gått över till linneservetter.

     De är för övrigt köpta på H&M Home.
     2-pack för 99 kr.

     Svara

      Är det ens äkta linne?

      Svara

       Det står 100% lin på dem i alla fall.
       Och känns som bra kvalitet.

       Har några från Himla också och tycker inte att det är någon skillnad i kvalitet.

       Svara

     Vi användet servetter där det står ”ica 100 år” som vi dumpstrade efter deras firande i fjol

     Svara

  Jag är så konservativ, så jag anser att linnedukar ska kallmanglas så de blir riktigt blanka.
  De som säger att linne är naturligt skrynkligt, så kan jag berätta att bomull också är det… och en hel del andra material.

  Svara

   Haha vad är kall-man-glas, tänkte jag

   Svara

   Nu är den mesta bomullen behandlad så det blir inte skrynkligt på samma vis som linne. Men det spelar ju mindre roll, det är vad man själv tycker om som är fint och det är ju olika. På en klassiskt vacker gammal restaurang ( Operakällaren ) är kallmanglade blekta dukar det allra allra vackraste. Hemma hos mig på landet är normalstruken ( vilket de flesta dukarna på bilderna är ) oblekt linne det vackraste, enligt mig.

   Svara

   Som min feja!

   Svara

   Jag har en hemmavävd linneduk från min mormors mormors bröllop, med broderade initialer, som jag manglar blank till högtider. Den slår allt.

   Svara

   Håller med dig i allt!

   Svara

  Så där ska man nog ha duken när Eskil Erlandsson är gäst.

  Svara

   Hahahaha 😂😂😂

   Svara

   🤣

   Svara

   Absolut! 😂 Säkrast så när hans små prinskorvarfingrar går på upptäcksfärd! 😝

   Svara

  Skrynkligt är väl ok och har väl i ärlighetens namn ”alltid” varit trendigt genom shabby chic? Att däremot lägga på en duk med vikmärken och kalla det skrynkligt… nja inte riktigt samma sak va, Molly…

  Svara

  Amoritz-bilden: någon kommer spilla ut vinet då knögglet ligger över/nära glasfoten. Då glaset välter kommer dominoeffekten göra att ljusen faller och lätt tänder eld på duken. Alla dör.

  Svara

   Närå. En gäst hemma råkade sätta eld på dekorationer plus duk på nyår en gång, ingen dog. Luktade äckligt dock.

   Svara

    Det är ju mitt katastroftänk bara. Jag är medveten om att det, i verkligheten, inte är 100procentig dödlig utgång vid omkullvält vinglas.

    Svara

   Alla dör och festen tar slut! 😿

   Svara

  Min el nja vår är snoriga/dreggliga fönster på in &utsida,skäller på allt som går förbi el står och slickar på fönstren när dom vill komma in.🙄

  Svara

  Nej men usch! Får spunk!

  Svara

  Haha alltså unpopoular opinion tydligen: Jag gillar den skrynkliga löparduken😂

  Svara

   Jag också 😁

   Svara

  Stryker allt, avskyr skrynkliga dukar.

  Svara

   Stryker också våra linnedukar efter tvätt för att de inte ska se ut som att man sovit i dem. Men gillar ändå att linne funkar när det är lite skrynkligt och rustikt. Till skillnad mot ”findukar” som måste vara släta som en barnstjärt för att inte se sunkiga ut.

   Svara

   Jo, men du är ju en liten hemmafru också!

   Svara

    13:23
    Något fel med att vara hemmafru?

    Svara

     Hemmafruar tycker att dom är duktigare än kvinnor som jobbar pga att hemmafruarna kan göra allt detta en kvinna ska göra i hemmet pga att denne är hemma. Dom prioriterar det som är ’viktigt’. Det gör inte dom dåliga kvinnorna som inte hinner med barnen pga jobb.

     Men då har väl hemmafruarna lyxen att ha en make med mycket pe gar och i te behöver jobba för att det ska gå runt.

     Jag hade lätt glidit hemma och donat med hemmet, strykt linnedukar och bakat eget bröd om dagarna men då går inte ekonomin ihop.

     Dumma dumma jag. Dålig kvinna.

     Svara

  Linnedukar allihop och de ska ju vara skrynkliga men i annat material är det inte ens i närheten lika snyggt om de är är skrynkliga. Så vill du trenda föreslår jag att du håller dig till linne. 😉

  Svara

  Hur många är det som hänger på sociala medier och sysslar med inredning som har dålig smak?

  97% skulle jag säga. Se exempel ovan 👆🏼

  Svara

  Om de du nämner blir modernt har jag redan full pott.. kasta in lite fasttorkad gurka, vattenfärgsfläckar och torkad playdoh på mattan så är jag ännu mer inne 😭😭😅😂😂😂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.