CamCam klurar…

https://www.instagram.com/p/B7ygoQ9hdF7/

Skatteverket har slagit fast att alla pressbud som exempelvis influencers får skickade till sig ska förmånsbeskattas.
Oavsett om man godkänt utskicket eller inte.

Jag undrar vad som gäller för pressbud som på ett eller annat sätt är extravaganta – Rebecca Stella skickar ut sina hudvårdsprodukter inuti en liten kyl som förmodligen kostade en hel del pengar.
Ska influencern då betala förmånsskatt på emballaget?
Och vad gäller vid andra typer av utskick? Tänk om (nu drar jag på en med en extremt hög växel för tydlighet) ett företag betalade Justin Bieber för att med sång leverera deras produkt till diverse influencers.
Själva leveransen, kan man ens sätta ett pris på den?
Jag kanske krånglar till det hela alldeles för mycket, men eftersom företag hela tiden vill stå ut med sina pressutskick, med förhoppningen att influenserna ska visa upp just deras produkt på sina kanaler så blir ju själva leveranserna mer och mer påkostade.

Vad tror ni? 
Det är så mycket i den här branschen som ingen någonsin behövt fundera över tidigare, men i och med influencerbranschen så ramlar det in nya ”problem” och situationer mest hela tiden.

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har du någon konkurrerande skvallerblogg eller? Hälften av dina inlägg är skräp och bland inläggen som inte är rent skräp-klassificerade gömmer sig fortfarande mycket skräp. Det är mycket skräp som jag helst skulle vara utan.

  Skärpning. Eller som du hade förmodligen hade skrivit – skräpning!

   Nej det finns ingen konkurrerande skvallerblogg, men du får gärna starta en så kan vi andra utvärdera den om några år och ser hur bra det går för dig.

   Camilla kan fan inte trolla fram spännande händelser ur röven ditt stolpskott och ingen blogg ”mår bra” av att stå ouppdaterad i flera dagar bara för att man väntar på att något riktigt smaksigt ska dyka upp.

    Klockrent Sanna. Sitter och sippar på en stark kopp kaffe om någon undrar. 😉

     Händer ju massor att skriva om! Elsa Billgren raderar i princip alla kommentarer på sin blogg, Äkta Billgrens som fått rätt dålig kritik, Sandra Beijer dejtar igen! Och käkar antidepressiva och lägger upp ovanlig sexiga öppen-mun-bilder, gabjoss har skilt sig och blivit en träningsblogg, vad hände egentligen? Bara några förslag.

      Eller granska Kenza som uppenbart använder botox men inte under graviditeten = kul med före och efterbilder!

       Haha ooooooo ring botoxpolisen!! Huuuuurrrr kan hon göra detta UTAN att berätta för alla!! Sjukt!!

       Botox, när hon är så ung.?

        Det är ju då man ska göra det…

         ??

          Ja, det är tyvärr sant. Det ger bäst resultat om det används förebyggande. Tex vid tecken på en bekymmersrynka så ska det sprutas in innan rynkan blivit för djup.

      Eller gardet som öppet skriver att dom tar bort alla ifrågasättande kommentarer och t o m frågor om vem som är med i styrelsen. Och sen blockar personen.

       Jag börjar, på tal om Kenza, undra om hon inte gjort fillers i överläppen. Tycker man ser den där ”randen” som ibland blir vid läppförstoringar. Speciellt på hennes inlägg från igår angåence microbladning.

        Men hon har alltid haft stora och fylliga läppar. Hon är den sista som behöver fillers??

        Hon har alltid haft stora läppar. Nu kan jag ingenting om läppförstoring men här syns också ”randen” så det är nog bara naturligt.

        Kenzas.se/2013/05/31/deadline

         Det lilla kylskåpet ser ju gulligt ut!

      Billgrens har verkligen inte fått uteslutande dålig kritik, känns rätt lamt. Att Sandra Beijer ser ut som en fisk, vem bryr sig? Ska hon skriva ett inlägg om att Gabjoss endast publicerar rumpbilder nu för tiden…? Haha! Erkänn bara att det är torrt just nu inom influencervärlden och att Camilla måste trolla med knäna för att få fram inlägg. 🙂

      Äkta Billgrens hade varit grymt bra UTAN Elsa.. Kollade på avsnittet där Helene förbereder inför Liljevalchs igår och Ernst kommer dit för att hjälpa henne och slogs då ännu en gång av hur intressant serien hade varit utan Elsa och hennes falska, tillgjorda uppenbarelse.
      Hon måste vara Stockholms mest osäkra person alltså. Brodern har ju samma föräldrar men verkar vara rätt skön; Elsa däremot känns som att hon måste hävda sig prick hela tiden. Tröttsamt.

       Så olika man kan se det. Jag tycker att Elsa verkar genuint härlig och snäll när jag tittat på serien.

       Ja, får man inte vara sån? Rädd, liten och osäker? Tror du din bedömning av Elsa hjälpte? Att ständigt stå i skuggan av sina kända föräldrar är nog inte så lätt. Jag tycker det är guld att få se mer av Helene och hennes konst. Riktigt roligt. Ernst kan man väl redan? Ändå gillar jag honom men man kan väl honom efter alla hans kändisår. Han har väl vår största samtida konstnär?

        Men HERREGUD vad trög jag är! Jag följer inte direkt Elsa men har kollat in hennes blogg/insta då och då, och först NU efter era kommentarer så kopplade jag att självaste Ernst är hennes pappa! Tyckte väl på fan att jag kände igen hennes efternamn, haha.

       Jag tycker att det är fint att se hur olika dom är och hur mycket dom älskar varandra.?

        Ja eller hur. Dom är udda och det är ju spännande tycker jag.
        Udda på ett bra.

         bra sätt…

      Men det är väl alldeles utmärkt att ni kommer med tips och förslag istället för att bara gnälla.

      Herregud, det här är en nöjesblogg och inte en tillsynsmyndighet vars uppgift är att rapportera allt som händer och tillhandahålla viktig information till folket.

      Att paow slösar sitt liv på en till säsong av paradise hotel 🙂

    Eller varför inte skriva om att M Graaf tvunget måste skriva INDIAN om en man på sin blogg.

     Endast för att provocera lite efter hennes indian skandal, lyckades tydligen med dig ?

     Det är väl inte hela världen? Sluta försök blåsa upp struntsaker.

   Dåligt morgonhumör?

   Drick en kopp kaffe och slappna av.

    Glöm inte: Ta en pepparkaka och gå ut i solen också

     Ta en fika med Hmm?

      Jag har inte hängt här så mycket på senaste tiden och det slog mig precis att jag inte sett något från Hmm. Har Hmm gått under jorden?

       Hoppas det.

        ?

       Hmm är satt i mod

   Tramsfrans

   Skyll på alla influencers Som är så tråkiga att det inte finns något att skriva om…??

   Hej solstråle!

   Ett tips från en vuxen; släpp denna blogg och gå vidare med ditt liv. Du verkar inte må bra Av det som står här. Så jag säger som kidsen säger ”get s life”

   Svenska bloggare lr vad sidan hette?

   Finns inte den kvar?

   Hej Carina!

   @Skrt skrt, så otroligt korkat att gå in på någons blogg och kräva att bli road.
   Du får väl låta bli att läsa här om det inte tilltalar dig, det finns tusentals bloggar du kan läsa istället.

   Håller med om att denna blogg blivit alltmer trist och ointressant. Vet inte om det beror på att CamCam blivit snällare, trött eller rädd.

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Jag är mer puzzled över att folk som fått pressutskicken frågar om de kan köpa kylskåpet? Får de pressutskick hemskickat men måste sen skicka tillbaka emballaget? Eller är det ”vanliga” följare som sett foton på det och frågat?

   Det är väl ganska uppenbart att det är följare som frågat och därför ska hon nu lotta ut ett kylskåp till just en följare?

    Jo, det är det. Var nyvaken. Just lose it (your attitude).

     Haha någon påpekar det uppenbara och du anser hen ha dålig attityd. Om du står på ICA och ska betala och har gett kassapersonalen för lite pengar och hen påpekar det, går du till butikschefen och påpekar personalens attitydsproblem då?

     Svenska?

  Helt ärligt så bryr jag mig inte ett dugg av att influensers får pressutskick och behöver redovisa det. Inte lagt en enda tanke på hur de ska göra det eller om de faktiskt gör det. Har större och viktigare saker att fokusera på ?‍♀️.

   Som att kommentera att du inte bryr dig här. Heja!

    Ok boomer.

    Härligt där fick du till dagens första känga ?

    Camilla frågade om vår åsikt och jag gav min åsikt ang vad jag tycker om pressutskick. Orka vara bitter ??.

   Som att gnälla av dig här och förpesta andras morgon, lycka till!!!!!

   Dagens bästa kommentar. Tycker det vore en skräck att få hela mitt hem fyllt av saker jag inte valt. Bara att ta hand om emballaget och sopsortera allt jag inte bett om och dessutom betala skatt för det känns som en källa till att vara ständigt förbannad. Jag föredrar att tjäna egna pengar, köpa vad jag vill ha och sopsortera minimalt för att jag i mån jag kan lämnar förpackningar kvar i butiken. ??

   Som att kommentera här?

  Jag kan tycka att det är dem som skickar ut sina ”gåvor” som borde betala skatt. Tänker att bara för att någon är influenser så kanske de inte vill ha det? Och vad händer då? om de inte gör reklam för varan de fått?

   Jag håller helt med om detta. Orimligt att någon som varken vill ha eller bett om något ska skatta för något någon annan tvingat på en.

    Nej, det är verkligen inte orimligt att influencers som slipper köpa mat, hudvårdsprodukter, smink, möbler, spabesök, hotellvistelser etc förmånsbeskattas för det. Precis som alla andra dödliga som får saker av sitt företag.

     Nyckelorden här är ”inte BETT om”. Viss skillnad. Som att beställa en pizza hem till dig och bara för att du bor där MÅSTE du betala för den, den kan inte skickas tillbaka.

   Håller med dig. Att själv välja att samarbeta är en sak då ingår man ju i ett arbete. Frågan är vart gränsen ska gå, jag tänker om man är på vi säger en butik där de 100 första som handlar får en Goodiebag på köpet. Det förekommer då och då, ska man då som privatperson skatta för goodiebagen som igår för att jag råkade bli en av de hundra första? Oavsett går man ju hem med företagets produkter. Det blir en svår gräns som jag ser det, antar att företagen som ger bort goodiebagen skattat på sakerna sedan innan. Då borde det vara lika med pressutskick, då detta ges bort. Ser dock stor skillnad i att ta emot en vara utan att skatta så som tex tavlor och liknade då man godkänner samarbetet. Men däremot att få saker där känns det konstigt? Gåvoskatten tog bort 2005, då borde ju även goodibags, pressutskick och dylikt ingå där? Kanske något för dessa som får dessa att lyfta högre upp?

  Det första jag undrade vad ”hur miljövänligt är detta”? Tillverka ett litet kylskåp bara för att skicka ut sina krämer i?

   Är väl bara plast och inte ett riktigt kylskåp. Nonetheless onödigt

    ”Bara plast”…

    Det finns många hyfsat billiga skin care fridges på diverse asiatiska billighetssidor. Hon har förmodligen beställt ett gäng och tryckt dit lite gulddetaljer. Inte för att det gör det hela mer miljövänligt, men jag tvivlar på att de tillverkat kylarna bara för henne liksom.
    Jag känner inte att jag skulle börja använda hennes produkter, om jag så fick en hel vitvarubutik.

    Tror du? Jag är rätt övertygad om att det är ett kylskåp?

  Molimenti skickar väl inget? Kanske dom på klick klack städfirman har på sig som reklam när dom städar? Krälar under soffor och dammar?

  Det spelar ju ingen roll vad hur mkt företaget betalar, det handlar om nyttan för mottagaren.

  Kylskåpet skulle jag kalla emballage och kostnaden hamnar på marknadsföringskontot. Inget förmånsvärde alltså på kreativ förpackning som sticker ut i mängden av allt möjligt som skickas ut.

  Kostar $129 AUD (847,-SEK)

  Beauty Fridge can cool down to 4ºC-10ºC (40ºF-50ºF) at 25˚C ambient or heat up to 40ºC-50ºC (104ºF-122ºF) with the ease of a switch. Store anything from face masks, serums or creams on your Beauty Fridge’s cold setting and wet towels and wax on the hot setting.

  https://beautyfridge.com/

   Finns en minikyl på Biltema för 399 för den som vill komma undan billigare 🙂

    Plus att då kan man köpa sig en biltemakörv också

     Förlåt för riktig offpist här, men snälla köp inte korven på Biltema! Jobbade där i min ungdom under studietiden och satan vad jag äcklas av korven på Biltema och hur de hanteras! Nu var detta visserligen några (läs:många) år sedan och snusket i Bistro-verksamheten kan ha åtgärdats. Men jag ryser bara av tanken på de där roterande ”grillarna”

      Alla vet att korvprocessen är rätt äcklig, hur är Biltemas nåt annorlunda? Säger oss förresten inte så mycket om du inte berättar lite detaljer.

       Menade inte korven i sig utan snusket i Bistron med hur grillarna rengörs, förvaring av mat, upphettning av redan upphettad mat etc. Jag skrev ju hur hantering av korven äcklade mig, inte korven i sig. Men kanske var lite otydlig då det gick en rysning längs med ryggraden när jag skrev haha!

  Tycker det verkar skitjobbigt att vara influenser och få massa pressutskick. att ta hand om produkten, som man kanske inte använder, pga att man kanske inte hinner för man har så mycket produkter. och att ta hand om all emballage, typ får åka till återvinningen varje dag och till tippen en gång i veckan.

  Och förstår om de inte kan skicka tillbaka den då, kanske hamnar i dålig dager. Och ur miljösynpunkt det så handske den som skickar ut ska beskattas så hen tänker till en gång extra.

   Dom kan ju sluta stå på PR-listorna, om dom tycker det är jättejobbigt.

   Blir rätt äcklad faktiskt när jag ser hur det ser ut hemma hos Bianca Ingrosso.
   Ständigt stora travar med lådor och kartonger som hon inte ens orkat packa upp. Saker som bara skickats til henne utan att hon bett om det.

   Det ska mycket till för att jag som älskar shopping och mode/inredning ska börja prata om överdriven konsumtion och vad som kan anses onödigt. Men det är en magstark syn även för mig.
   Att företagen skickar ut tonvis med prylar till människor som inte bett om dem och som har råd att köpa eget. Nej, det är absurt.

   Har en vän som är mikroinfluenser med ca 4000 följare. Hon får flera paket varje vecka och då kan man ju bara föreställa sig omfattningen av utskicken till de riktigt stora.

  Tycker jag känner igen det här med kylskåpet. Var det inte E.l.f som skickade ut en makeup kollektion i en liten kyl?
  Originellt!

   Precis vad jag kom hit för att säga. E.l.f skickade ut sin jellypop-kollektion i en liten kyl. Dåligt att sno idén. Är man i beauty community så kan man ju knappast missa detta med tanke på att stora namn som Jeffree Star recenserade den.

  Varför skulle inte kylskåpets värde beskattas? Det är en gåva precis som innehållet. Om Bieber levererar är det en kostnad för bolaget inte för mottagaren.
  Det är väl inte konstigt om man frågar sig vad Camilla håller på med. Hon säger att hon granskar influensers men levererar skvaller och egna åsikter. Falsk marknadsföring för att vara krass. Man kan ta kritik som en språngbräda till förbättring eller så kan man grina om att andra är dumma och inte fattar någonting. Man väljer själv. Ändå ska man vara medveten om hur andra ser på en när man gör sina val.

  Haha vad alla ska lansera cosmetica. Bara skit i dom. 100%

  Vem fan köper… sluta gör dom rikare blåsta kund.

   Nu är ju inte Rebecka stellas produkter kosmetika, men jag håller med i din poäng.

  beauty fridge? ????Tack för skrattet! Jag behövde verkligen det idag.

   Vad är det roliga? Det har funnits i många många år och är helt enkelt till för skönhetsprodukter som mår bäst av att förvaras kallt. Rent generellt är badrummet det sämsta stället att förvara cremer och liknande, då temperatur och fuktnivåer ständigt skiftar.

    Vanlig kyl funkar inte?

    Vad i dessa skönhetsprodukter mår bäst att förvaras kallt?
    Står dom i kylskåp i butiken?

  Ja, ännu en plastgrej som världen verkligen behöver. Vilken sinnesjuk tid vi lever i. Beauty fridge, wtf.

   Och fruktansvärt ful dessutom.
   Fattar inte att någon vill ha den där ståendes i badrummet. Med texten ”Rebecca Stella Beauty” på dessutom ??‍♀️
   Jag skulle skämmas.

    Haha det är nog inte menas att ha framme i badrummet som nån inredningsdetalj ? Känns ju bara som en PR grej men fattar faktiskt inte varför man skulle ha smink i en kyl? Det är väl ingen riktig kyl?! Och sjukt onödigt.

     Tror det är en riktig kyl att förvara hennes produkter i. Men varför vet jag inte. Och i badrummet kan man ju inte ha den. Ingen kontakt där. Inte hos mig i alla fall. Sånt trams.

  Nja, influencers måste betala skatt på alla tjänster och varor de får, oavsett om de inte gör reklam för det eller inte alltså ett så kallat pressutskick. Det gäller även om influencern väljer att ge bort, säljer eller lottar ut till följare. Influencern ska uppge i sin deklaration värdet på varan/tjänsten och värdet bestäms utifrån vad personen hade fått betalat om den köpt varan/tjänsten själv. Goodiebags ska ex. förmånsbeskattas…. Jag tror det finns ett schablonbelopp för de tjänster som ej går att prissätta, ex. leverans av Bieber.

  Jag tror dessvärre det fuskas mycket kring det här. Tvivlar på att många influencers tar med ”hårschampoo 135kr” i sin deklaration….

  Men jag tycker det är bra. Ska jag förmånsbeskattas på frallan jag fick på jobbmötet imorse, då ska de banne mig förmånsbeskattas för alla pressutskick de får gratis.

   Högst nyfiken – skattar du verkligen på frallan du käkade i morse på jobbmötet?

    Det vill jag också veta.

    Ytterst tveksamt då det betraktas som personalvård.

  Tycker endå det är lite skevt att behöva skatta på pressutbud man får som man inte bett om, som man kanske endå inte vill ha lixom, men det är ju bara för dom att inte skriva ut det på internet så har det ju aldrig hänt.

   Ja hur ska det kontrolleras? Inte så att Skatteverket kan göra stickprov hemma hos alla microinfluencers?! Känns rätt enkelt att slippa undan

   Går väl att skicka tillbaka om man inte vill ha?

    Ja sitta o skicka tillbaka saker dagen i ända, som man inte ens ville ha skickat till sig. Det har man nog tid med… Bättre att bara ge bort till bättre behövande isåfall.

     Kostar mycket pengar ju.

  Kan influensers sluta kalla sina goodiebagpåsar för ”pressutskick”. De är inte press, lol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.