Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

814 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ni som vaknar på morgonen och tycker att det ska bli KUL att gå till jobbet, vad jobbar ni med?

   Kammar gräsmattor utanför slottet.

    dröm!

     Jobbar på bank med företagsaffären och känner faktiskt precis så! Visst, vissa dagar kan man ha tuffa beslut att förmedla osv och då skulle man helst vara hemma eller kunder man kanske inte klickar helt med. Men tycker jag har världens roligaste jobb!

      Jag jobbar i reception. Har världens bästa kollegor, är 23 år, har precis 40k i lön (omvandlat i Svenska kroner), är ledig alla klämdagar och jobbar endast 6h om dagen. Jag bor inte i Sverige utan bor utomlands pga kärleken. Men gud vad jag älskar varje dag. Gör absolut inget än att ta emot gäster och mingla runt med alla på huset med en kaffekopp i handen.

      Önskar alla kunde trivas så bra på jobbet och försöker hjälpa alla mina kära hemma i Sverige att hitta ett jobb som de med kan älska lika mycket och som behandlar dem så lika väl som det bara går.

       Jag jobbar 2 timmar varannan vecka, får 50 tusen plus förmåner och behöver endast sola och dricka drinkar. Drömmigt värre.

        Är du influencer?

         ???

          Är en Yacht och sovrum inkluderat i jobbet?

           Slott med 20 sovrum faktiskt, ingen yacht tyvärr. Får ta upp det på nästa löneförhandling..

         Nä, de behöver ju fota också, det orkar inte jag.

        Jag hoppas du menar det du sa, låter ju underbart 🙂

         Mmm ok, visst sörru.

        Vad jobbar du med?? Det var det som var frågan! Inte vad ni tjänar…

         Professionell sarkastiker…

       Vilket land? Låter underbart

   Kundtjänst, gjort det i tolv år och älskar varje dag!

    Uj! Jag som tänker att jobba i kundtjänst annars måste vara ett helvete med alla gnälliga kverulanter!
    Grattis till din tjänst! ???

     De gnälliga är roligast att jobba med, när man får en ilsken kund på tråden och det är en glad kund som lägger på i slutet av samtalet ? kollegorna brukar koppla de jobbiga samtalen till mig. Har även fått blommor och choklad av nöjda kunder och återförsäljare.

      Skön attityd du har! ❤?

      Du är HELT rätt person för ditt jobb!
      ???

       När jag jobbade på kundtjänst älskade jag också arga samtal. Mest för att jag visste att kunden hade fel och jag älskade att avsluta samtalet efter att ha berättat det för kunden, slutade vanligtvis i ännu argare kunder. Jag var inte rätt person för jobbet 🙁

        Skäms när jag läser det där.. Herregud vad var det för fel på mig

         Äh skäms inte, var ju awesome.

      Wow! Vem är du?! Vilken stjärna att få ha som kollega! 🙂 <3

       Åh det där gjorde min kväll ? sanningen är att jag jobbar på ett bra företag. Jag tror på våra produkter och vet att alla på bolaget gör ett bra jobb även om det blir fel ibland som jag får stå för. Vi på kundtjänst har även alltid stöd från ledningen och har väldigt fria händer att lösa kunden. Utan dessa förutsättningar hade jag nog inte älskat mitt jobb så här mycket. Så jag har haft tur 🙂

      01 29 20.36 Har du då gett kunden rätt gentemot företaget du arbetar för? Är man gnällig för att man påtalar att det blivit fel mot en? Att man vill att det ska rättas till.

       Man är verkligen inte gnällig för att man ringer och klagar! Finns de som har en dålig dag när de ringer in bara, händer mig också när jag kontaktar företag som kund hehe

   Bibliotekarie!

   Långt ifrån alltid pga för mkt att göra/för mkt övertid och kollegor som handfallet väntar på att man ska driva deras jobb framåt också… Fick ett bryt på det idag. (Chefen håller med mig och hen är grym vilket är en tröst i det hela.)

   Jobbar som ekonom.

   Har en fråga…
   Om ni blir tillsammans med någon som har en hund och sedan flyttar ihop, skaffar familj osv. Blir hunden er? Allstå skulle du då tycka att hunden automatiskt blir ditt ansvar? Eller är det fortfarande er sambos hund?

   Svara gärna om ni är hundägare eller ej om ni svarar ?

    Är inte hundägare men för mig skulle det vara en familjemedlem 🙂 dvs gemensamt ansvar då.

    Min man hade en hund när vi träffades och jag flyttade in hos honom.
    Vi delade på skötseln, men huvudansvaret och beslut om hunden var hans. Däremot såg jag det som en självklarhet att vara med hunden och gå promenader med den även om den var hans från början. Vi blev ju som en liten familj.

    Den hunden finns tyvärr inte längre, men idag har vi en hund som vi skaffat tillsammans.

    Jag har katt och kommer snart flytta ihop med min pojkvän. Katten kommer såklart att vara en del i vår familj, men huvudansvaret kommer jag ha; köpa mat, försäkring, veterinär, ge mat och tömma lådan… om jag skulle be min pojkvän ge katten mat så skulle såklart inte han (pojkvännen) sätta sig på tvären…

     Såååå, vad jobbar du med? ?

    Skulle för det första troligen inte flytta ihop med nån som hade hund… Men nej, tror inte jag skulle sköta om den, möjligen hjälpa till nån gång om det krisade men det är inte min grej alltså.

     Trevligt

      Vaddå då? Varför skulle jag gå ut i regnet och plocka bajs pga ett djur jag inte valt att skaffa? ?

       Precis. Min snubbe har en unge sen tidigare, den har inte jag valt att skaffa. Så i två timmar nu har jag låtit den sitta på toa och hojta ”färdig!”, för varför ska jag resa mig upp och torka stjärt?

        Förstår din poäng men en hund och ett barn är inte samma sak….

         Nej, jag vet, jag skojade bara!
         ?

          Förstod att du skämtade men det skulle jag verkligen inte göra. Tror inte den får sitta där två timmar, föräldern sköter det väl.

    Jag skulle anse att huvudansvaret ligger på partnern men jag skulle hjälpa till med promenader och liknande. Men jag ska inte behöva bli ”lidande” på grund av hunden. Alltså exampelvis betala veterinär, gå hem på rasten från jobbet och rasta eller jämt stanna hemma med hunden om killen går ut hela tiden osv.
    Är inte hundägare men kattägare. Och jag skulle inte anse att om jag flytta ihop med någon att den skulle bli ansvarig på något sätt, men skulle hoppas att de blir polare och att partnern älskar katten tillslut.

    Tack för alla svar! Jag förstår alla resonemang. Klart hunden blir en i familjen för den är ju där. Men personligen tycker jag inte att det är mitt ansvar. Min sambo har hund, jag tycker om hunden och hjälper till med och ge mat och gå ut med den när min sambo jobbar. Men han lägger mer och mer krav och ansvar på mig, nu är det i princip bara jag som tar ut hunden så han får sova under dagarna, och sen en gång innan vi lägger oss för att han hunnit åka till jobbet då. Men jag orkar inte. Jag är gravid, har en 1 åring, och vi bor flera trappor upp utan hiss. Det är ett mission och gå ut med vagn + bebis+ mage + hund. Och jag har nyligen ramlat i trapporna pga hunden drog 🙁

    ville höra hur andra har tänkt.

     Oavsett hur hunden kom in i familjen borde det vara en självklarhet att man anpassar situationen efter graviditet och småbarn. Ta ett snack med din sambo om hur ni ska lägga upp det så att det fungerar.

      Ja det kan man tycka men finns inte många. Alternativ för oss. Det enda skulle vara och göra oss av med hunden och det kmr aldrig hända. Min sambo skulle aldrig vilja det och jag skulle aldrig kräva det.. Men kanske skaffa en dogwalker

       Jaa någon som kan gå ut med den vore ju det bästa! Låter inte alls bra att du har så mycket ansvar speciellt utan hiss osv. ?

     Men fy satan!

     Låt karlsloken gå ut med sin egen hund! På vilket sätt är det ok att du ska släpa med dig barn, hund, mage och allt för att han ska SOVA!?

     Förlåt, men vilket svin. Tänker bara på sig själv tydligen!

      Han jobbar nätter! Det är därför Han sover ?
      När han är ledig tar han allt med hunden men är som sagt av åsikten att det är vår hund

       Han får baske mig gå upp och ta ut hunden och lägga sig igen. Orimligt att du ska lösa det med de förutsättningarna. Fixar han inte att ta hand om SIN hund kan han adoptera bort den.

        Ja han hade väl löst det om han inte träffat dig? Då hade väl någon annan fått hjälpa honom med hunden?

    Fortfarande din sambos hund såklart.. 🙂 Men så är det ju upp till en själv hur mycket man vill ta ansvar… jag kan föreställa mig att man får en lycklig och kärleksfull man när man visar intresse och engagemang för hans hund
    🙂

     Förlåt, men är det inte precis det hon gör? Och vad får hon tillbaka för det? En lycklig och kärleksfull man? Nä, en slappsovande snubbe… Usch.

      Jag ser nu att Lilile svarat att hennes kille jobbar natt… Så jag kan göra en liten pudel beträffande mina hårda ordalag i föregående inlägg…

    Det är min hund och mitt huvudansvar men jag skulle ju inte flytta ihop med någon som inte ville dela omvårdnaden av min hund så att det blir VÅR hund liksom…

   Inte varje dag kanske men många. lärare.

    Samma här, mellanstadielärare! Inte alltid kul, för ibland händer det jobbiga saker också, men alltid givande och dagarna går alltid fort! Ryser när jag tänker på tidigare jobb jag haft där tiden bara seeegat fram…

   Jättekul är det väl inte att stiga upp för att gå till jobbet, men gillar att jag får utvecklas och hänga med mina kollegor. Jobbar med fakturering för ett stort börsbolag med global verksamhet. Låter säkert jättetråkigt men jag är i kontakt med människor från hela världen varje dag, använder hjärnan till att lösa problem och har mångsidiga arbetsuppgifter vilket är saker jag trivs väldigt bra med!

   Hatar du din anställning? Arbete är tufft men roligt och utmanande så ger det cash på kontot för att betala mitt levande. Älskar att gå till arbetet varje dag.

    Kul att du gillar ditt jobb men du svarade inte på min fråga? ?

   Många gånger är det inte jobbet i sig som gjort det kul för mig utan jobbarkompisarna. Skulle dock inte kunna jobba med vad som helst för det.
   Andra gånger har lönen gjort det värt att gå till jobbet, inte bara för att man måste tjäna pengar utan för att jag tjänat så bra.

   Sjuksköterska. På en vårdcentral. Det är frustrerande och ibland stressigt och man känner sig otillräcklig ibland men himla kul är det ändå!

    Varför frustrerande? Ok på en akut men på vårdcentral. ?Du verkar ha svårt med stress. Obs inte illa menat.

     Anonym 20:28, skämtar du eller? Jobbar också som sjuksköterska och arbetet på en vc kan vara sjukt stressigt.

     @20:28, är du landstingspolitiker?

      Hahaha, bäst idag!

     Problemet på akuten bottnar ju ofta i att vi inte kan erbjuda en tid till läkare för att läkarna blir fullbokade, patienten åker därför till akuten och det blir en hög belastning där. Som andra svarat så har du troligen inte en aning om hur stressigt det även kan vara på en vårdcentral. Yttra dig inte om saker du inte hr koll på…

     20:28, har du koll på sjukvårdsarbete överhuvudtaget? Vad baserar du din kommentar på??

     Men gud har du bott under en Sten senaste åren?

     Men vad vet du..?

   Lärare årskurs 7-9

    +1

   Butikschef.
   Sälj, exponering, bygga kampanjer, packa upp nya varor, coacha teamet för att nå olika mål, gemenskap, kundmöten, planering, scheman, inköp, leverantörer, uppföljning, utvärdering, inventering…
   Jobbat med detta i sjukt många år och allt är fortfarande kul!
   Passar definitivt inte alla men jag stormtrivs.

   Kurator för barn/ungdomar <3

    Lantbruk! Man får göra en skillnad för djuren som är glada att se en och alltid har något kul upptåg för sig. Rogivande att fodra och mocka ur och bara allmänt omge sig av djur. Sover gott om natten av att ha ett fysiskt jobb, det gör det lättare att stiga upp

    Det är mitt dröm jobb! Vilken utbildning har du?
    Vad ligger lönen på?
    Hur ser en typisk arbetsdag ut?
    Vill veta allt ??

     Ojj skulle vara till kurator ??

      Som kurator inom sjukvård krävs ofta socionomexamen. Privata skolor och vårdgivare brukar kunna vara mer slappa, HVB-hem anställer både beteendevetare o socionomer (som behandlingsassistenter/beh.han.sekr). Det är på gång att bli en legitimering av kuratorer inom sjukvården, antingen ha arbetat minst 5 år eller läsa 1 år har jag för mig (utöver ord. utb) och då krävs som sagt socionomutb. Tycker personligen att man ska vara socionom för att arbeta som kurator för att ha koll på juridik och samtalsmetodik vilket inte inkluderas i beteendevet.utb. som i grunden är en forskarutbildning.

   Sjuksköterska på en underbar avdelning där det oftast är lugnt och skönt tempo men ändå en massa kul att göra. Kan flexa mycket och behöver aldrig ha ångest över att man behöver vabba eller bli sjuk själv. Trivs oerhört bra ?

    Var jobbar du?! Mvh ssk som är trött på all stress

     På tal om alla jobb. Jag pluggar just nu, är klar till sommaren. Ensamstående med två små barn. Hur får jag ihop en heltidstjänst utan att gå in i väggen. Är så himla rädd för det. Några tips?
     Avlastning finns inte från nått håll.

   Office manager på ett kontor i London. Älskar varenda sekund ?

   Undersköterska på operation!

    Gud vad grymt!
    Hade aldrig klarat av det ? skulle ha svimmat varje gång man skar upp någon ?

   Marknadsföring

    Vad innebär det mer konkret? Tips på bra utbildning?

   Jag jobbar inte just nu utan pluggar till arkeolog, och gud vad jag älskar det!
   Innan har jag jobbat som tjänsteman på olika myndigheter och jag avskydde det. Mest för att jag hatar människor i allmänhet.
   Därför kommer arkeologyrket passa mig perfekt eftersom de flesta människor jag kommer jobba med där varit döda sen länge.. ?

   Hemmafru. Börjar med att göra frukost till familjen. Sedan en joggingtur medan de äter. Sedan en dag fylld med pyssel och utflykter med barnen, ta hand om djuren och trädgården, laga mat, sagostund, leka ute osv. Gör verkligen bara sånt jag älskar hela dagarna.

    Riktig stjärna är du!

    Vad jobbar din man med som gör att du inte behöver jobba? Det kostar ju en del att försörja en familj.

     Han är läkare men vi lever också otroligt billigt. Odlar själva, bor på landsbygden, bakar allt bröd och gör allt från grunden, lagar våra kläder om de går sönder, reser bara i Sverige, roar oss med att bada i sjön, göra utflykter med hembakat, plocka bär och sylta och safta. Vi har ingen teve eller Netflix, inga dyra prenumerationer eller dyra nöjen. Att titta på stjärnorna en stjärnklar natt är ett nöje för oss. Eller bada i sjön en sommarkväll. Eller hålla små kycklingar i handen. Vi har mycket familjetid och även våra släktingar på besök ofta. Gratisnöjen alltså, men sånt som många barn idag ändå saknar tyvärr.

      Vad fint att era barn får en så rik barndom! Precis vad jag vill kunna ge mina framtida barn.

      Var det inte du som hade en del dyra diamantsmycken? Som bl.a. fick en stor diamantring som pushpresent?

       Jag fick en diamantring i pushpresent ja. Den var inte särskilt stor… det var en vanlig diamantring. Förlossningen kom ju inte som någon överraskning för min man, han hade 9 månader på sig att lägga undan pengar till den.

      Precis läst boken Jag lämnar ekorrhjulet. Öppnar upp för nys perspektiv kring jobb och leva. Läsvärd!

      Utan att försöka vara taskig eller ha nån baktanke med min fråga, men röstar du sd?

     Jag försörjer min man som är hemmapappa då vi inte vill att barnen ska gå på förskola.
     Jag har inget speciellt jobb. Jobbar inom HR, har en lön på 32 000. Efter alla räkningar är betalda har vi ca 6000 kr till mat och bensin.

     Så man behöver inte vara miljonär för det.

    Vad ska du göra med din tid när barnen börjar skolan?

     Hålla små kycklingar i handen!
     Och ja, det låter mysigt. Om än lite trist i längden..

     Jag skulle vilja skriva en roman! Och så målar jag mycket, så kanske får mer tid att satsa på min konst. Kan även tänka mig att söka en doktorstjänst inom mitt ämne, vore spännande att forska. Men mest vill jag nog skriva en fiktiv bok.

      Skulle även kunna tänka mig att skaffa häst. Det har jag inte tid till nu, men när barnen blir äldre skulle nog både de och jag uppskatta det.

      Vill gärna bli stödfamilj/fosterföräldrar också när våra barn är äldre.

      Finns ju hur mycket som helst att göra när barnen börjar skolan! Träna mer, lära mig yoga, läsa mer, skriva böcker, måla, baka och laga ny spännande mat, lära sig ett nytt språk, vara volontär, utvecklas andligt. Finnas där för barnen när de kommer hem från skolan.

    Låter mysigt! Gör din partner några pensionsavsättningar till dig med tanke på den arbetsinkomst du missar när du tar hand om hem och barn?

     Ja självklart gör han det.

   Lärare på grundsärskola, världens bästa jobb!

    Jag med!! Trivs väldigt bra även om det kan vara tufft ibland.

    Jag älskar att lära ut samt att se glädjen hos andra när jag har hjälpt dem att förstå komplexa problem, en simpel uppgift eller annan typ av fråga. Jag bryr mig genuint om att andra ska lyckas och jag älskar att föreläsa framför andra. När jag gick i gymnasiet brukade jag samla ett gäng från klassen och gå igenom samhälle- och naturämnena med dem, efter skola. Alla höjde sina betyg och ingen var gladare än jag!

    Ps. Jag jobbar idag som jurist, men tror mer det var lönen och titeln som tilltalade mig än själva yrket… Kände att jag ”hade så bra betyg” att jag inte ville ”slösa” på det. Tyvärr.

   Doktorand.

    Läste du magister och sen ansökte om ledig doktorandplats? Var det lätt att få? Har funderat på att läsa vidare ibland men har dålig koll på hur det funkar..

    Doktor And?! Har hört att han är en riktig kvacksalvare.

   Jobbar på gymnasiet. Roligt nästan varje dag

   Ja
   Är flaggstångsknoppsputsare. Ett Guldjobb!

    Tror att komiker skulle passa dig bra annars!

   Arbetar som jurist och hanterar utländska företag. Jag älskar att ha kontakt med utländska klienter och hjälp dem. Alla klienter är inte fantastiska Alla gånger och ibland är det stressigt med långa dagar men älskar det ändå.

   Ni som trivs med era kollegor- hur är era kollegor? Ni som inte trivs helt- varför?

    Mina kollegor är så jävla gulliga och roliga. Vi är ett gäng på 4 tjejer i ungefär samma ålder och vi har så sjukt kul ihop! Samma humor och liknande intressen. Sån lyx att gå till jobbet och få betalt för att umgås med sina kompisar?!

    Älskar min familj och helgerna hemma men är alltid glad på söndagskvällar också för då ska jag snart till jobbet igen ☺️

    Jag trivdes inte med mina kollegor alls, dom berätta inget för mig, körde planering utan mig och räknade med att jag aldrig behövde kissa utom på rasten… En va också otrevlig överlag. Dom räknade med att jag kunde lösa situationer inte dom kunde lösa. Blev utbränd. Dom förstörde mitt liv

   Sjuksköterska ?

   Jag tycker det. Men det är bara för att en av mina kollegor har blivit min allra bästa vän. Vi båda flyttade helt ensamma till staden och hittade varandra på jobbet. Hon gör verkligen mina dagar och vilket skitjobb som helst skulle vara roligt tillsammans med henne.

    Övriga då?

   Konstnär! Älskar mitt liv, även om jag inte tjänar så mycket. Tror till och med jag lever under fattigdomsgränsen. Skulle aldrig klara av att ha en chef eller bestämda tider. Dessutom har jag med min lilla hund varje dag i ateljén.

   Konstnär. Älskar mitt liv, även om jag inte tjänar så mycket pengar. Skulle aldrig klara av att ha en chef eller bestämda tider. Dessutom kan jag ha med min lilla hund i ateljén om dagarna.

   Jobbar på statlig myndighet med handläggning av program beviljat från arbetsförmedlingen, mycket att hålla koll på, ingen dag är den andra lik, jätte bra förmåner och möjlighet att jobba hemma ? Trivs jätte bra!

    Kollega

    Jobbar också som handläggare och trivs bra! Inte med chef kanske men jobb, kollegor, flexibiliteten (Perfekt när man har småbarn) och förmånerna gör det roligt. Jobbar inte med någon jobbig förmån som sjukpenning eller så så kan ju vara därför det är lite roligare hos oss.

   Tycket jobbet är skoj. Men har nu blivit kär i en kille på jobbet som jag aldrig kommer få. Så just nu är det sådär. Orka det här med kärlek alltså….

    Vad intressant berätta mer! Varför kan det inte bli något?

   Konstnär. Älskar mitt liv, även om jag inte tjänar så mycket. Tror till och med jag lever under den så kallade fattigdomsgränsen. Men jag skulle aldrig klara av att ha en chef eller bestämda tider. Dessutom får jag ha med mig min lilla hund i ateljén om dagarna.

   Sälj

   Sjuksköterska. Älskar verkligen mitt jobb!

   Jobbar med digitala lösningar och kommunikation på ett tryckeri. ?

   Jag är gymnasielärare! Jobbar på en ganska liten skola, har en nära och god kontakt med de flesta elever, bra kollegor och har en rimlig arbetsbelastning med ganska små elevgrupper.

   Undertextare. Jag älskar att ta reda på saker och klura ut formuleringar som får plats i ett textblock.

   Städerska, heltid 17-02. Jobbar Max 6 timmar av dessa om inget speciellt hänt. Arbetar ensam med en ljudbok i öronen och njuter för fullt av att gå och polera och moppa. Bästa jobbet jag haft, 5 veckors semester, årsbonus och har ut 22800kr. Har inga planer på att avancera till flashigare yrke så länge jag orkar moppa.

   Undersköterska jobbar med demenssjukvård ?

   Jag jobbar med kollektivtrafik. Tycker själva jobbet är jätteroligt, men gillar också tanken på att jobba med något som gynnar miljö och människor i längden.

   Flygvärdinna

   Programmering. Utvecklar appar.

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Vad betyder OT-kommentarer?

   on topic

    Nä. Det är OnT.

   Off topic.

   OT står för off topic. En OT-kommentar är alltså en kommentar som inte berör inlägget i sig.
   Här på Bloggbevakning är OT-kommentarer tillåtet om kommentaren berör influencers och sociala medier ?

    Schysst! Tusen tack för svar 🙂

    Fast annat ot är ju i praktiken tillåtet då de aldrig raderas

     Nej. Camilla raderar annat. 🙂

   Har alltid undrat varför folk stör sig så mycket på att paula är smal och tränar och inte förstått grejen när de kommenteras om henne här. Men häromdan såg jag henne lägga upp att de var och käkade pannkakor, en bild efter ser jag hennes jävla sallad brevid. Har stört mig på det hela veckan HAHA. ? Vem fan väljer en sallad framför en mysig pannkaksstund med sina barn?

    Pannkakor är ju inte gott. En går ner, men sen, nä usch.

     Okej jag köper att att inte alla tycker det är gott, jag gillar pannkakor men tycker inte det mat. Jag reagerade mer på att det var en mysig gotta-sig stund med barnen och att hon ännu en gång sitter där med en sallad och vatten?
     Hon har dessutom två döttrar tycker det sänder fel signaler..

      Jag tycker helt ärligt att det sänder fel signaler att äta pannkakor som måltid.

     Äntligen! Alla kollar så konstigt på mig varje gång pannkakor kommer på tal och jag säger att det inte är gott, kändes nästan som att det inte fanns någon annan som inte heller tyckte om det.
     Smakar ju liksom ingenting? Gillar inte sylt heller så jag har ingenting som förhöjer pannkakorna.

     Lite som med våfflor. Inte heller gott, usch.

      Tycker pannkakor är efterrätt. Typ en…

    Jag skulle välja sallad alla dagar i veckan framför pannkakor!
    Pannkakor är värdens mest överskattade föda. Ingenting med det är gott

    Och alla som tar foton på mat de inte kommer att äta…

    Har väll handlat om att hon inte är hälsosamt/naturligt sådär smal. Hon har ju hetstränat sig dit och gått på strikta kostscheman. Nu sticker nyckelben och annat ut och inte en gnutta fett ens på armarna. Blir orolig för henne och de signaler som sänds ut

     Det jag tänker mest på är väl att hon tränar styrka, men verkar förlora muskelmassa pga för lite mat. Väldigt tråkigt att se.

    Jag hade valt sallad före pannkakor också 🙂 äter typ aldrig pannkakor men sallad äter jag väldigt ofta pga tycker det är så gott ? Låt människor göra sina egna val!

  hej allihop. vad gör ni?

   Graviditetsillamående. Ligger i soffan och väntar på tvångsbesök till toan eller att jag ska orka gå upp för att borsta tänderna och lägga mig i sängen. Haha. Vad gör du själv? 🙂

    usch det låter inge roligt. jag ligger och läser. som vanligt. haha

    Samma här. Hjärndimma och gravidillamående ? får snart sluta mitt pass på jobbet som tur är

    Lergigan! 🙂

   Jag har yogat nu faktiskt! Gör ingenting nu. Väntar på min sambo så vi kan kolla på någon serie. Kanske ska duscha. Läser du något bra Pia?

    jag läser en feelgod just nu. sommaren med ava. den är riktigt bra faktiskt

  Har ni sett The Circle på netflix? Äntligen en rolig reality show! Älskar konceptet. De borde köra den i Sverige med riktiga influencers haha.

   Tyckte den var sååå underhållande haha! Men skulle absolut inte vara rolig med influencers. Vanliga människor snygga som fula, hetero som homosexuella, gifta som singlar, precis som de hade i serien ?

   Har du sett klart den?

    Jooo, hade varit as kul om det var några riktiga kändisar/influencers i mixen. Alltså inte alla men typ Kissie eller nån, se om folk tror att det är catfish eller inte haha.

   men JA! jag var så insatt i The Circle så karaktärerna figurerade i mina drömmar när jag sov ? så sjukt underhållande serie, skrattade högt fler gånger!

   JAA!! Såg klart den igår och jag ääälskade den <3

    Hade velat se Rebecca vinna!! Han gjorde ett så bra jobb ? han catfishade de allihopa

     Tack! Då vet man vem som inte vinner. Tänk lite va…

      Men scrolla förbi utan att läsa om du ser en tråd om en serie du följer. Herregud alltså…

       Nu följer jag inte The Circle men lär ju inte se den heller efter den här spoilern. Herre Gud på dig själv. Jävla smartass.

  Hej! Känner ni er dåliga på ett jobb ibland? Känner mig så kass idag. Vet inte om det är bäst att ge upp och skaffa ett enklare jobb eller om jag ska fortsätta kämpa..

   Klart du ska fortsätta kämpa! Finns en anledning till varför du fick det här jobbet. Tro på dig själv!

    Tror ni TV4 filmkanal kommer tillbaka. Jag saknar den. Com hem kan ännu inte ge något besked.

   Ja det gör jag i alla fall. Men det betyder inte att du är kass – det var bara en kass dag helt enkelt 🙂 det kommer bättre dagar. Du har landat det här jobbet för att du är bra. Remember that 🙂

   Det viktigaste är att du mår bra ❤️ har du ett arbete där majoriteten av dagarna ger dig ångest och får dig att må dåligt, då kanske det är dags att fundera på att byta jobb. Men handlar det om en enstaka dålig dag här och där, då skulle jag säga att så har majoriteten det på jobbet! Gör inga stora beslut baserat på 1 dålig arbetsdag.

   Äsch de flesta av oss funderar nog ibland hur vi fick vår tjänst och att vi en dag kommer bli avslöjade?
   Jag tänker att du är bra på ditt jobb för att du faktiskt reflekterar och vill bli bättre. Hellre en sådan anställd än de som tror de är Guds gåva till mänskligheten.

    Impostor syndrome – jag lider också av det. När ska man avslöjas som en bluff liksom? Mycket vanlig åkomma.

     Hade jag i 25-30 års åldern.

     Har haft en chefstjänst i snart ett år och det är en återkommande känsla. Efter utbildningar med andra chefer i samma bransch upptäckte jag att i princip alla av oss uttryckte att vi går runt med den känslan.

     Tycker flera kollegor BORDE leva med bluffsyndromet med tanke på hur värdelösa de är ?

   Fortsätt kämpa. Känner likadant varje dag. Otillräcklig och som ett skämt men jag vet att jag gör ett bra jobb. Min egen känsla bara som förstör.

  Okej. Inte kvällens största och djupaste funderingen, men hur goes. Är det någon mer än jag som tycker Lindex kläder fått riktigt dåligt kvalité? De krymper i tvätten (trots att jag följer tvättrådet), de tappar passformen fort och sömmarna släpper.
  Någon som håller med?

   Nä, jag diggar Lindex.

    Jag gillar också Lindex egentligen. Jag handlar typ allt där till både mig och barnen.
    Underkläderna är fortfarande bra, det håller jag med om, men tyvärr inte de vanliga kläderna. Särskilt barnkläderna krymper (och nej, det är inte bara barnen som växer ?)

   Nej tycker de är bra faktiskt, särskilt underkläderna.

   Brukar inte handla kläder på Lindex, men gillar också underkläderna ?

   känner så med lindex barnkläder! krymper, går fort sönder, sömmar släpper lätt, färgen bleknar fort

    Och trycken släpper direkt!

   Jag handlar en del på Lindex och har egentligen inget att anmärka på kvaliten, men däremot tycker jag att Lindextröjor skrynklar sig något fasligt mycket efter tvätt. Kläder från andra affärer brukar jag sällan behöva stryka men Lindexkläder är alldeles för skrynkliga för att man ska kunna vistas ute i dem utan att först stryka och JAG HATAR ATT STRYKA! ?

   Håller fullständigt med! Jag besöker knappt Lindex just på grund av kvalitén och för att det är svårt att hitta vettiga kläder bland alla konstiga mönster och passformer. För några år sen så älskade jag Lindex kläder men nu besöker jag en av butikerna en gång per år, knappt det

    KappAhl är ännu värre. Fula kläder som ingen kan vara snygg i. Hemska mönster!

     Cis; nu fick jag mig ett gott skratt. Jag jobbar på KappAhl och tycker vi har fina kläder (annars skulle jag aldrig jobba på KappAhl) ??

   Jag älskade Lindex förr, men nu tkr jag som du! De krymper, sömmarna släpper, trycken spricker osv osv skittråkigt.

   Lindex är tyvärr skräp nu. Något har skett, endast underkläder är bra där.
   Kvalitetsmässigt i samma prisklass så är Indiska mycket bättre.

   Håller med! Ser här att många gillar deras underkläder men jag tycker trosorna går sönder bara efter några tvättar. De är så spröda och ganska genomskinliga från början. Usch! Synd för de har bra och sköna modeller. 🙂

  Läste denna fråga i tidigare Öppet Spår och gillade den tråden, så jag kör: vad har ni ätit idag?

   Havregrynsgröt till lunch med kanel och apelsin.
   Tonfiskpasta till middag.

    Frukost: Levainbröd med smör och kaviar.
    Lunch: Pizza på libabröd
    Middag: Köttbullar, potatis, brunsås, lingon.
    Snacks: Morötter med dip, Pepsi max.

    Mat ❤️

    Snitchel med klyftpotatis och sås och grönsaker. Var helt ok.

     Oooh, jag ska äta schnizel i morgon. Längtar 🙂

   Hemmagjord thaiwok till lunch. Kycklinggryta med ris till middag.

   Finn crisp och lösgodis till frukost, mannagrynsgröt till lunch, en kycklingsallad med jordnötter till middag.

    Åh älskar mannagrynsgröt. Jag har äppelmos i.

     Vilket bra tips, jag har aldrig tänkt på att man kan ha äppelmos i mannagrynsgröt trots att jag älskar båda?

    Alltså den frukosten! Älskar att du helt casual åt lösgodis till frukost!

     Haha, hade hemskaste mensvärken häromdagen och tröstade mig med lösgodis då. Orkade inte äta upp allt då utan lade påsen under sängen. Kom på i morse att den var kvar där och kunde inte låta bli att äta upp resten?

   En grov fralla från Circle K och en Vitamin Well.
   Två biskvier och en Calzone från Grandiosa.
   Proteinshake
   Två biskvier och O’boy.

   Inte stolt över dagens matintag men har inte haft tid att äta ordentligt och nu är jag hungrig men har absolut ingen matlust.??‍♀️

    Vafan en skopa oboy och någon beskvi spelar ingen roll! NJUT

     Jadå, det blir bättre mat redan imorgon?

   Hade rester från lunchen igår – Chicken Tikka Masala från Chili Masala i Solna (rekommenderas!!!). Sjukt gott.

   En muffins. En macka. En portion med stekt ris, grönsaker och tofu.
   Håller på att bli sjuk tror jag, ingen matlust. :/

    Krya på dig!❤️

   Yes en favorit i repris! Vet inte varför jag älskar att läsa vad folk äter! Okej here goes: riskakor toppade med ost, tomater, ruccola och gurka, couscous-sallad med massor av grönkål, bönor, fetaost och annat gott, chokladboll, banan, hemmagjorda vårrullar och även ganska många koppar kaffe har det blivit idag ?

    Faluråg med kaffe till. En korv med bröd sedan bolgones.

   Fil till frukost, köttfärssoppa till lunch, spenatsoppa till middag och avokado till kvällen!

   Rotmos och köttbullar

   Kaffe och knäckemacka till frukost.
   Kaffe.
   Fiskpinnar, potatismos och ärtor till lunch.
   Ett glas julmust.
   Kaffe och dammsugare till fikat.
   Paj med ost, skinka och broccoli till middag, till det sallad och mera julmust.
   Nu ett sista glas julmust på kvällskvisten ?

   Havregrynsgröt med banan till frukost/lunch (tog en sovmorgon).
   Knäckebröd och banan till mellis.
   Lövbiff, klyftpotatis, bea och sallad till middag + vin.
   Bulle till efterrätt.

   Brukar kanske inte äta bea och bullar såhär en onsdag, men idag blev det lite lyxigare 🙂

    Mysigt och gott!?

   Frukost: hemmagjord granola med kvarg
   Lunch: korvstoganoff
   Mellis: banan och 1/2 proteinbar
   Middag: kycklingcurrygryta
   Kvällis: andra halvan av baren

   Smörgås med leverpastej och gurka, kaffe, te, fish & chips, en KitKat, mera kaffe, makaroner och korv, mera te och en kvällsmacka ?

    En fryst Findus rätt för 25 kr.

   Tonfisksallad till middag
   Te och två finn crisps med avokado till lunch

   Frukost: Kokta ägg, kaffe och smörgås med ost och röd paprika.
   Lunch: Tre olika sorters omeletter och ett glas vin.
   Mellanmål: Mangoyoughurt och en glass.
   Middag: Varma mackor med ost, lök och tomat och potatis och purjolökssoppa samt en tomat och mozarellasallad. Samt ett glas rött.

   Bröd med veganost, tofu, ugnsbakad potatis, sallad och chips. Avskyr att vara förkyld, känner ingen smak ?

   Kul att läsa vad alla käkar! 🙂
   Frukost: kaffiiii
   Lunch 1: asiatisk kållåda
   Lunch 2: spagetti och rökt makrill
   Middag: lövbiff med gröna ärtor och gurka med salladskrydda

   Frukost: en knäckemacka med leverpastej och en skål yoghurt med bär
   Lunch: en pasta pesto med fetaost
   Mellis: prinsesstårta ? för en kollega fyllde år
   Middag: tacos med sötpotatis, rostade kikärtor, avokado och chilimajjo

   Man tackar och skönt att du kör den vidare ?

   Jag åt precis chokladbollar!!

   (insåg att jag tänkte scenen i Yrrol ”Jag har ätit pannkaka!” samtidigt som jag skrev)

  Blir ni en toffel eller inte i relationer?
  Och känner ni ibland själva att ”nä nu får jag fan sluta toffla och ställa egna krav?” Och går det?

  Och om ni har en partner som är en toffel, tycker ni det är attraktivt?
  Försöker ni styra er partner från att vara alltför tillmötesgående mot er och serva er med allt ni behagar? Eller tvärtom, utnyttjar ni att er partner är en toffel?

   Spännande fråga! Jag tror att jag gillar tanken på kärlek och vill att allt ska vara bra, men med det så blir jag väl lite mesig fram tills det att jag är så pass missnöjd att bägaren rinner över så att säga. Har dock blivit bättre med åldern, att jag står på mig och vågar säga ifrån mer nu för tiden. Är 25

   Jag var nog en såkallad toffel i mitt förra förhållande, men då levde jag också med en man som hade en helt (enligt mig) knäpp syn på hur saker skulle vara. Jag tvättade, städade hela huset, handlade, lagade all mat, gjorde i princip allt. Fick aldrig hjälp, och var det något jag inte hann då jag pluggade heltid och jobbade varje helg åkte jag på sådana utskällningar och kränkningar. Fick inte träffa kompisar, och träffade jag nya sådana intalade han mig att dom var dåliga för mig. Det var lågt i tak, och det gick inte att diskutera någonting. Då var jag dock 18, och hade inte ett perspektiv på en hur en relation skulle vara.

   I min nuvarande relation är det väldigt annorlunda, vi båda gillar att göra saker för att underlätta för varandra. På så sätt blir sysslor och liknande inte alls så krävande för någon av oss. Han kan nästan tvärtom be mig att sätta mig ner med ett glas vin i soffan medan han fixar saker, och jag kan göra likadant för honom. Vi älskar att umgås med varandra, men låter varandra också träffa vänner hur mycket man vill, och bjuder ibland med varandra för att vi gillar att hänga med våra vänner. Vi har högt i tak och kan diskutera allt utan att någon blir upprörd.

   Jag tror att hittar man rätt människa i livet, så behöver man inte känna att man tofflar eller att den andra i relationen tofflar. Jag vet dock att vissa av pojkvännens kompisar sambos kör med sina killar väldigt mycket, som jag uppfattar det. Men de verkar trivas ihop, det verkar så utåt iallafall.

    Förlåt, men ifall ex 18-åringar läser detta vill jag bara påpeka att ditt första exempel inte är ”toffligt” det är ett extremt kontrollerande och abusive förhållande. Ingen ska ha det så. Skönt att du har det bättre nu ❤️

     Nej precis, det är verkligen inte okej! Menade mer att jag nog inte såg det som så hemskt förrän jag hade varit med honom i några år, känslorna dog ut och jag insåg att jag var värd ett bättre liv. Att man som yngre kanske inte ser sådana saker för vad de egentligen är, dvs hemska. Men jag kan ibland känna att jag var en ”toffel” i efterhand, innan jag inser att jag inte hade något annat val eftersom situationen var som den var.

     Säger samma som dig Anonym, det är aldrig okej 🙂 <3

   Vad jag har märkt är att relationer blir fasligt mycket bättre om man ställer krav. Den andre tar mer hänsyn till ens behov om man är tydlig med vilka de är och man slipper känna sig överkörd. Tror också man blir en roligare person att vara med om man inte förlorar sig själv. Jag anpassade mig som sjutton förr, men har insett att i slutändan måste jag bry mig mest om mig själv och det funkar faktiskt bättre. ?‍♀️

   Jag tror att i de flesta relationer finns en som driver och en som ”åker med”. Typ en som oftast tar initiativ till saker och den andra är mera velig och kanske vill väga för- och nackdelar innan den tar ett beslut. Jag är den som åker med och skulle inte vilja ha det på något annat vis. Tror att man dras till sin motsats för att få balans i förhållandet. Det skulle nog inte funka i längden om båda kommer med tusen idéer och vill en massa saker. Lika som att det skulle bli fruktansvärt tråkigt om ingen tar tag i nått…

   Nej aldrig men varje man jag varit med blir, antagligen för jag är en sån high maintenance bitch ?. Har en regel, skulle jag någonsin bli 1% toffel i ett förhållande vet jag att det inte är rätt. Jag måste kunna vara i mitt självsäkra element annars är det fel man.

  Någon tipsade Nuud deodorant för några dagar sen om jag minns rätt. Är den så bra som den beskrivs? Är den dryg?

   Hej! Jag har inte tipsat om Nuud här tidigare men har använt den i snart ett års tid och är jättenöjd 🙂

   Jag har abonnemang och tycker att det är smidigt, får hemskickat var 3e månad men har alltid lite över från innan. Applicerar efter varje dusch och den är neutral i lukt och håller bra.

    Tack för svar! ?

   Kan ha varit jag som tipsade. Den är EXTREMT dryg, köpt 2-pack 20-milliliters (ett tips är att köpa från deras egen hemsida m gratis frakt då det blir billigare jämfört med svensk återförsäljare, jämför själv), har en hemma och en i träningsväskan. De tillsammans kommer räcka i mer än ett år baserat på när jag köpte dem och hur mkt det är kvar!

    Följ instruktionerna bara, man ska verkligen använda pyttelite!

    Tack snälla för tips om deras egna hemsida och för svar! ?

  har en dröm om att bo på landet. odla i liten skala och ha några får, höns, getter. men hur ska man tjäna pengar på det? vill verkligen så gärna men ser inte hur det ska funka…

   Har de flesta inte ett vanligt jobb då också?

    ja det är det jag undrar, vilket jobb då? hur? alla jobb funkar ju inte

   Man tjänar knappt något om du bara vill ha det privat. Jag har några minuter till landet landet och här omkring har de som små lekstugor vid vägkanten som de säljer i. Typ står en spargris eller en lapp med swishnr och så tar man vad man vill ha (ägg, morötter, potatis eller vad som finns) och lämnar pengar eller swishar. Mysigt, men kan inte tänka mig att att det är någon större inkomst. Brukar vara 2 kr per ägg liksom.

   Jag med vill ut på landet. Plus att jag vill ha några katter. Älskar naturen mår bra av den och inte mycket stress.

   Inte jag heller..

   Det tråkiga svaret är att man nu för tiden inte tjänar pengar på ett småskaligt lantbruk. Idag måste du ha en stor industri för att det ska gå ihop. Du måste ha ett företag med 5-6 anställda, 4000 kossor osv.

   Gör man småskaligt måste man göra det som hobbyverksamhet där det som bäst går plus minus noll och då ha möjlighet att ha ett väldigt flexibelt jobb som du kan göra hemifrån, som redovisningsekonom, översättare osv.

    Har två anställda, det går finemang.

     Ja exakt, du har anställda. Det skulle inte gå så finemang om du bara hade några får, höns, getter och odlat i liten skala. Eller hur?

     Vi lämnade storstaden och flyttade till en gård på landet när jag var gravid med vårt andra barn. Vi har råd eftersom min man fortfarande jobbar/pendlar, och så lever vi enkelt. Vi har egna höns, gör all sylt och saft, ketchup, picklade och syrade grönsaker och liknande själva. Plockar svamp och picklad, förväller, torkar…

     Eftersom jag är hemma med barnen så hinner jag baka allt bröd själv, kan lägga tid på att torka äppelchips och odla. Vi odlar bara till oss själva, men det räcker hela året. Potatis, morötter, lök, tomat, gurka, sallad, fänkål, sparris… allt du kan önska. Man kan verkligen leva billigt på landet.

     Om du drömmer om landet så GÖR det! Flytta! Varje stjärnklar natt är värd det, varje frostig rosa morgon, varje sommarkväll som doftar hö och kaprifol.

      En fråga: Vad är det för skillnad på picklad och inlagd??

       Picklad och inlagd betyder samma sak.

        Du menar att picklad är ett svengelskt ord, där man egentligen menar pickled? Eftersom ”inlagd” är ett alldeles för ocoolt ord?

        Eftersom picklad inte är ett egentligt riktigt ord kan de omöjligt betyda samma sak

         Ja det är en anglicism. Men tycker inte den är så cool. Säger bara oftast picklade grönsaker istället för inlagda.

          Här kan du läsa mer om picklade, syrade och i lagda saker.

          http://www.surtantens.se/syrad-mjolksyrad-fermenterad-picklad-inlagd/

       Enligt min kockkompis så är pickelslagen lite annorlunda mot den lagen man har när man pratar om inlagd.

       Men minns inte på vad sätt

        Mhumm. Typ som muffins och cupcakes då?

      Passar lite illa ihop med dina diamantsmycken? ? Tror du hittar på ärligt talat och att detta är ditt drömliv (samt inte kan hålla reda på dina lögner)

       Haha va? Kan man inte odla och laga mat för att man fick en diamantring när man fött barn? Jag älskar smycken. Älskar god mat också.

   Tips om Helen torsgårdens youtube, hon har exakt det livet du beskriver! Lite inspiration liksom 🙂

   Ingen bra ide.
   Självförsörjande så kanske ingen inkomst eller låg.
   Betalar lite skatt m m. Vem skall betala för sjukvård, tex?
   OK, om man står utanför socialsystemet så kan ni få hålla på…
   Men inget bra för Sverige.

    Oookej…
    Då är nog bara den som betalar bra skatt och få inget i retur är bra för Sverige? Och vem är Sverige? Du?

  Vill bara tacka för alla fina svar jag fick, där jag skrev hur jag unnar alla mammor egentid och önskar att jag själv hade möjlighet till det.
  Ni som la ner tid på att svara mig så fint, tack från djupet av mitt hjärta. Blev tårögd.
  Jag hoppas alla era önskningar/mål går i uppfyllelse och alla andra med ett gott hjärta. Finaste ni! ❤️

  Angående influenservärlden: vilka influensers tror ni är på väg bort och vilka är på väg uppåt? Vilka influensers skulle ni rekommendera att man följde?

   Följer ingen, men kikar in hos de flesta någon gång då och då när jag får feeling att slöscrolla. Tror inte att influencers är på väg bort. Har alltid funnits ”it” personer, de har bara flyttat in på nätet.

   Rekommenderar Linn Ahlborg, hon är så skön.

   Den enda influencer jag egentligen gillar är Ribecka. Fasen vad go och genuin hon verkar vara!!

    Ja, om man gillar videos med hauls. I oändlighet.

    Gillade henne innan, nu är det typ bara samarbeten. ? Precis som Kammi, men hon skriver iallafall vilken tid i videon man ska hoppa till om man inte vill se.

   Följer bara Sanna Guidetti och TL

    TL? V E M? VA?

     Therese Lindgren?

      Gud! Hur jävla blåst är jag? Ha ha ha! Funderade som fan och kunde inte för mitt liv komma på vem det kunde vara! Tack!

       Haha sorry! /20:41

   Tror Kissie är påväg bort! Tror många fruar till fotboll- och hockeyspelare kommer växa.

    Ah kissie, Dessie, paow, Isabella. Sånna är påväg bort men det märker vi ju.

   Kenza påväg bort utan tvekan, eller är kanske redan

    Nä, inte nu då hon är mamma. Det kan hon nog leva på. Inte på samma sätt som förr om några år men mammor är alltid intressant och hon är ju en av dom kändaste.

     Janni tar nog över mer på den punkten tror jag?

     Mammor är det mest ointressanta som finns!
     Det är bara massa bebissnack och sånt går bara hem bland andra mammor eller tjejer som är besatta av att själva bli mammor.

     Hennes målgrupp har minskat drastiskt och kommer fortsätta göra så när de andra mammorna kommer ut ut sin bebisbubbla och faktiskt förstår att de inte bara är mamma utan en egen person också. Hon kommer dessutom att ha svårt att få tillbaka intresset.

      Fast dom som fick barn samtidigt som henne kommer nog följa henne iom att dom kommer känna igen sig. Jag menat anitha schulman har följare. Vilka tror du det är? Massa kvinnor i samma ålder med barn i samma ålder som avundas hennes kändislib i sthlm med fin lägenhet och middagar med andra kändisar.

      Hon kommer bara ha ändrat målgrupp.

       Det var exakt precis det jag skrev. De enda som tycker att det är intressant att följa mammor är andra mammor. Kenza har alltså trattat ner hennes målgrupp rejält eftersom mammor med barn i samma ålder är en försvinnande del av den målgruppen som hon tidigare haft.
       Personerna i den målgruppen kommer dessutom börja falla bort när de inser att livet består av mer saker än barn och att vara mamma.

   Jag gillar Hanna Schönberg 🙂

   Herregud jag läste INFLUENSA.. Min första tanke var ”Ja coronaviruset är väl den senaste?”

   OBS jag fattar att det inte är att skämta om!! kopplade bara så otroligt fel.. *skäms*

   Tror Hannalicious och gänget är så tråkiga, som kopior på varann. Hoppas dom dör ut ?

    Tycker* självklart

  Någon mer som får ömma och svullna bröst vid ägglossning?

   Nej bara du, bäst du kollar upp det.

    Haft en bra dag idag eller?

    Tack för din givande kommentar

     Dumma frågor, dumma svar.

      Varför är det en dum fråga?

       Säkert en kränkt man bara ?

      Du kan inte typ bara scrolla förbi frågan? Om du nu är så smart tänker jag?

      Finns inga dumma frågor ☝️

      Skönt att jag inte tänkte som du när jag pluggade till civilingenjör ? människor med den inställningen brukar inte komma så långt

   Jepp, de har blivit mer ömma med åren. Även dagarna innan mens. Det är ju så varierande det där.

    Ah okej! Jag har typ alltid så innan mens, men brukar inte ha det vid ägglossning. Det är helt nytt för mig. Sinnessjukt ömma då..

    Lymfmassage, gjorde underverk för min pms överlag men speciellt ömhet och spändheten jag hade i brösten

     Tack för svar! ❤️

   Varje gång och blir bättre efter ett par dagar då mensen är igång. Ibland kan mina bröst vara riktigt spända och göra ont, men det varierar för varje gång.

  Varför har Ida Warg, 30 år gammal, ett TANDSMYCKE på sin ena hörntand? Förstår att detta kommer generera svar i stil med ”för att hon tycker det är fiiiiiint” och ja, så är det väl. Men min fråga är ämnad mer uppgiven och förfasad typ, asså HUR KAN NÅGON TYCKA DET ÄR ESTETISKT TILLTALANDE? Det är väl något 14-åringar hade för 20 år sedan? Ser ut som att hon har lite lunch kvar i tänderna? Jag blir bara uppriktigt ledsen.

   Hon har det för att göra dig ledsen.

    Hon pratade om det i en vlogg för längesedan. Hon fick tandsmycket av sin mamma när hon var typ 12-13, och det har aldrig ramlat av så därför har hon bara haft kvar det i alla dessa år. Är nog ingenting hon hade skaffat idag ?

   Jag vet inte riktigt vad du är ute efter för svar. Men jag känner bara att människor får ta på sig vad de vill, ha vilken färg på håret, tandsmycke eller ej liksom. Bara för att t.ex piercingar inte är något för mig så kan jag inte döma andra och bara fan vad fult?! Nej då finns det nog andra ”problem” att vara ledsen över tycker jag 🙂

    Du har så klart helt rätt <3
    Kan fortfarande inte förstå hur någon som är trendig och stilmedveten i övrigt, samt intresserad av skönhet, kan aktivt välja att ha ett tandsmycke. Helt ogreppbart. Det är som av en annan värld liksom.

     Människor har en tendens att vara ganska komplexa 🙂 haha

     Hon har kvar det sedan tonåren och det är något hon bara vant sig vid. Hon har funderat på att ta bort det men hon stör sig inte på det så det är inte prio 1 att göra.

   Blir du ledsen för det? Låter märkligt.
   Håller dock med dig om att det är fult och något fjortisar back in the day gjorde.

   Ok, nu vill jag prata om Petra Tungårdens klänningsmärke. Adoore? Det är först och främst en och samma modell som hon bara varierar tyg och längd på. Fine! Så får man väl göra. Men när går folk runt i sånna klänningar?! De är gräsliga och verkar existerar i något annat modeuniversa. Ändå är hennes kommentarsfält fullt av kommentarer om hur folk ska använda sitt livs besparingar för att köpa varenda modell…

    Har tänkt på samma! Får inte ihop det. Och det priset för en klänning som dessutom inte tycks vara i så bra kvalitet! Hört många som vart missnöjda.

   Hon pratade om det i en vlogg för längesedan. Hon fick tandsmycket av sin mamma när hon var typ 12-13, och det har aldrig ramlat av så därför har hon bara haft kvar det i alla dessa år. Är nog ingenting hon hade skaffat idag ?

  1+4= 5
  2+5= 12
  3+6= 21
  8+11= ?

  Finns tre svar. Ett av svaren kan du komma fram till på två olika sätt.

   19+21

   69

   Eller 19+77, eller 8+(11×8)

   19. 40. 69.

    Var får alla 69 ifrån???

   96

   40 (på två sätt), 52, 96

   41

   92

   Bytte ut alla plus mot gånger. Sedan lade jag på +4 på den sista eftersom den första var +1, den andra +2 osv ? säkert helt fel haha men det var mönstret jag såg

   Eller nä 40 såklart. Lägg på summan från föregående tal på varje.

    40

   96, 40, 92

  Ska göra tidig abort imorgon, 6+0. Antingen läser man om folk som spyr, svimmar av smärta osv. Eller ”kändes knappt”. Har laddat med värktabletter (man fick med morfin) och ett kilo godis. ATT VARA KVINNA ÄNDÅ.

   ”Lycka till” eller vad man kan säga? Hoppas det blir så smärtfritt och smidigt som det bara kan bli! ❤️

   Fundera över ett preventivmedel på samma gång så slipper du abort framöver förhoppningsvis 🙂 inget illa menat.

    Droppen. Onödig kommentar. Säkert något hon reflekterar över ändå. Allt man gör i livet är inte alltid genomtänkta, bra beslut. Tur att man då har ett val. Sen vet man aldrig under vilka omständigheter någon blivit gravid. Många som blir gravida trots p-piller o p-stav också. Preventivmedel fungerar inte för alla.

    Men herregud vilken kommentar.. Du vet ju ingenting om hon använt preventivmedel eller inte och hur hon tänkt sig i framtiden. Tror de allra flesta försöker undvika att behöva göra abort..

    Fundera över hur du kan vara lite mindre dum i huvudet framöver, Droppen ? inget illa menat.

     Jag ska tänka på det. Man har ju själv sitt egna bagage och blir ibland påverkad av aborter när man själv krigat för att bli med barn. Som sagt det var dumt och jag har bett om ursäkt.

      Droppen: jag gjorde abort när jag var 19 och kan nu (helt orelaterat till aborten) inte bli gravid pga kom i klimakteriet alldeles för tidigt. Jag är också less och bitter ibland men jag vet också att andra, likt jag själv en gång i min ungdom, blir ofrivilligt gravida o då är abort toppen. Vi behöver inte föda en massa barn till världen som man inte vill ha. Mitt tips till dig är att lära sig att inte lägga ner energi på andras livsval, så blir du kanske lite lyckligare.

       Jag är för abort och menade inte att döma det beslutet. Jag tycker att alla kvinnor ska ha det valet. Men nu känner jag att jag släpper den här diskussionen för i mina gravidhormoner är det här sådant jag kan gråta över typ. När något blir fel från min sida. Jag ber som sagt om ursäkt. Trots allt är jag absolut inte olycklig. Jag önskar er alla en fortsatt fin kväll och för min del är det nog bättre att ta en paus nu. Kram <3

        Jag tyckte din kommentar var onödig men Alla kan säga fel saker och det blir lätt fel i skrift. Ta hand om dig droppen.?

      Tycker det var bra att du bad om ursäkt ??

    Det blir inte en mindre fittig kommentar för att du lägger till ”inget illa menat” efteråt. Stupid.

     ”fittig”?
     Snälla.
     Är du 14 år??

      Föredrar du kukig?

       Du verkar ha en väldigt begränsad vokabulär.

        Inte alls. Något mer du vill veta förutom att det heter *ett begränsat vokabulär?

         Ja, du gör verkligen rätt i att ta en paus härifrån nu. Att skuldbelägga på det sättet var riktigt elakt när du inte har någon aning om vad som ligger bakom beslutet, varför hon blev gravid osv. Tänk dig för nästa gång.

         Fast nej. Det heter EN vokabulär.
         Stäng av internet nu! ?

    Jag skrev förhoppningsvis eftersom att jag är helt med på att olyckor kan hända trots preventivmedel. Jag la också till inget illa menat ifall att det är något hemskt som är anledningen till att hon blivit gravid.
    Men man kan minska riskerna för abort genom preventivmedel.

    Förlåt ts om jag sårade dig på något sätt. Det var hur som helst inte meningen. Hoppas att allt går bra för dig! Att du slipper smärta och att du är frisk o kry in no time <3

     Va kan man?? Varför har ingen nämnt det nånsin??

      Ångrar min dryga kommentar nu när du bad om ursäkt…

     Men snälla, kom över det faktum att alla inte är ämnade att få barn ocg att vissa som är skapta biologiskt korrekt för det inte vill ha barn.
     Det sista vi behöver är fler sköra människor att försöka ta hand om med noll framtid att se fram emot.

    Berätta mer om detta ”preventivmedel”. Är det någonting nytt?

    …?‍♀️

    News flash: man kan bli gravid trots att man använde preventivmedel

    Hade du inget bättre att komma med hade du kunnat vara tyst. Lite empati vore något.

   Det vanligaste är att det är som en vanlig mens/liiite värre när det är såpass tidigt. Lycka till.
   Ha gärna någon som kollar till dig också om du är orolig, nån vän som ringer ibland eller så.

   Jag kände ingenting! Gjorde också i v 6. Mådde lite illa en stund men gick ut och åt indiskt efter några timmar, så det var verkligen inte så farligt. Lycka till! Det kommer gå toppen, o sen är du inte gravid längre – lättnaden ❤️

   Har gjort en medicinsk abort och det va fruktansvärt. Kräkningar, kramper och blodbad. Ta morfinen innan värsta smärtan sätter in, alltså annars kräks du upp den om du skulle kräkas.
   Värmekudde är också ett tips.
   Det gjorde fruktansvärt ont men trösten är att det va några timmar av intensiv smärta och sen kändes det mkt mkt bättre.

   Det kommer gå bra. Jag hade ont i magen och inga andra symtomer. Rök gräs

   Jag hade en värmeflaska mot livmodern när krampandet satte igår, var guld värt! Stor kram!

   Jag blev gravid när jag var ung och när jag fick graviditeten bekräftad så tog barnmorskan det som givet att jag skulle göra abort. Jag valde att behålla barnet, han fyller nu snart 18 år. Det var det bästa beslutet jag tog, det har inte allltid varit lätt men när jag ser på honom så blir jag påmind om mitt val och är så glad att jag följde mitt hjärta. Mitt enda råd är att du följer ditt hjärta, oavsett beslut ❤️

   Hej Amen livet hörrni..
   jag har tänkt på dig idag och jag hoppas att det gick bra för dig. Förlåt för igår återigen. Jag ska tänka mig för nästa gång hur jag formulerar mig och vad som är rätt i en sådan situation som du befann dig i. Förlåt återigen. Ta hand om dig och unna dig massa gott idag. Kram <3

  Varför handlar Michaela Fornis inlägg om att hon ska hylla sig själv hela tiden?

   Hennes inställning till allt ska ju jämt vara så ”feel good” så då måste hon väll berömma sig själv! 🙂

   Mindervärdeskomplex 2.0

   Hon är en väldigt osäker person. Hon söker ständigt bekräftelse och är så rädd att synas med fel personers eller i fel sammanhang.
   Hon var en krånglig person att vara vän med.

  Jag misstänker att min sambo håller på och utveckla någon psykossjukdom. Han känner sig hotad, förföljd och är allmänt misstänksam. Har pratat med hans bästa vän och det min sambo är orolig över och berättar för mig är inte sant. Har haft kontakt med psykiatrin sedan i somras då han fick antidepressiva utskrivet. Jag tycker inte han har blivit bättre överhuvudtaget och han blir mer och mer paranoid. Har återigen varit i kontakt med psykiatrin som skrivit ut mer medicin mot sömn/oro/tankar.

  Vi har en son som är nio månader och livet är tufft just nu. Vill bara att han ska bli frisk så jag får tillbaka min sambo och vår son sin pappa.

  Någon annan som varit i samma situation?

  Tycker det är svårt hur jag ska bemöta honom. Känns själviskt att skriva men jag är så himla trött på detta och vet inte hur länge jag orkar ha det såhär. Börjar själv bli deprimerad och utmattad då jag roddar allt kring sonen, hemmet och kontakt med vården.

  Mvh orolig sambo och mamma

   Ååh jag hoppas att du får bra svar från någon mer insatt men ville bara ge dig en cyberkram <3

   Har ingen erfarenhet av ditt problem, men i det här fallet får du vara självisk! Du har en bebis du i första hand har ansvar för. Det är svårt med vården, man måste vara påstridig för att få hjälp och tabletter är inte svaret på allt. Och din sambo måste vara mottaglig för att ta emot hjälp. Skulle han bli sämre tycker jag ni ska åka till psykakuten. Åk så ofta som det krävs. Hoppas du kan få stöttning från familj eller vänner. En stor kram skickar jag dig ❤️

   Oj vad jobbigt. Har han eller använder han droger, typ cannabis? En möjlig effekt av långvarig användning är just hallucinationer, psykoser och vanföreställningar. Har en barndomsvän vars pojkvän fick en psykos (troligen pga tidigare användning av cannabis) och tyvärr gjorda helt sjuka handlingar som slutade i tragik för hela familjen, han var inte sig själv när det hände. Det behöver ju absolut inte vara detta som din sambo har, men om du ändå upptäckt obehagliga tendenser under en period skulle jag rekommendera sjukvård direkt så att han får hjälp. Lycka till <3

    Nej aldrig några droger. Han mår dock sämre efter att han druckit alkohol. Då får han för sig att några personer är ute efter honom osv. Aldrig paranoid mot mig eller vår son.. Han tror att det finns personer i hans omgivning som vill honom illa.

    Han har dock senaste dagarna själv sagt att det bara är fantasier och något som bara dyker upp i hans huvud. Har frågat om han hör röster men det säger han nej till.

    Kommer vara påstridig mot vården och hoppas han får någon form av utredning/bedömning så han kan få rätt behandling. Tror inte medicin är hela lösningen..

    Sjukt hur en person kan förändras bara sådär. Funderar lite på om det har och göra med vår son då de här tankarna/oro/ångest började komma efter vår son föddes. Blir så frustrerad när inte antidepressiva fungerar.. trodde från början att han kanske fått någon form av förlossningsdepression eller så.

    Känner mig så maktlös! Jag får stöd av vänner familj och hans familj men det är så himla jobbigt, speciellt när man har barn som förtjänar att ha en närvarande pappa ❤️

     Har han utretts för paranoid schizofreni? Verkar som någon underliggande psykisk sjukdom som utvecklats om han inte äter något läkemedel eller tagit droger som påverkar. Vet inte hans alkoholkonsumtion såklart men finns väldigt många och läskiga saker som kan ske vid kraftigt alkoholmissbruk som alkoholpsykos m.m.
     Hoppas det löser sig och att han får rätt hjälp snarast

     Även män kan få förlossningsdepressioner eller förlossningspsykos. Jag skulle ha kontaktat BVC, de har ofta psykologer kopplade till sig och det kan vara enklare att få hjälp den vägen än via ”vanliga” psykiatrin, lycka till!!

   ♥️

   Vad är han paranoid om? Tänker att om han börjar tro saker om dig så tänk på att han kan bli farlig för dig och barnet.

    Inget gällande mig eller vår son. Han hävdar att folk är ute efter honom och vill förstöra för honom. Men det finns inget som tyder på det eller några ”bevis”.

    I själva verket är han världens snällaste som alla tycker om. Han har liksom inga ovänner.

     Ibland kan vissa läkemedel framkalla detta, så se över hans läkemedel och om det går att byta.

     Alltså få honom att sluta eller byta mediciner! Haft många vänner som direkt varnat för anti Depp mediciner. Sjukvården skriver bara ut den för de inte har tid med patienter…..
     Självmord och paranoia står med som biverkningar på alla anti depp mediciner!

   Lider med dig. Har inte varit i helt samma situation, men däremot har min svärfar svår depression och går in i psykoser ibland där han just tror att han är förföljd, att alla är emot honom, han blir väldigt dömande och misstänksam. Helt paranoid. Tror tex att svärmor har sex med andra, att en man i stan stalkar honom (gick så långt att han gick hem och hämtade en kniv och skulle döda honom. Då blev han inlagd på psyket men släpptes ut dagen efter ?) I vårt fall har vi försökt hjälpa honom i år, men får bara skit tillbaka. Så förra året i maj när han attackerade mig och beskyllde mig för att tycka att han ”inte är värt ett skit” så tog jag beslutet att helt släppa ut honom ur mitt liv och sluta lägga energi på honom. Man kommer till en gräns helt enkelt. Svärmor och min man var stöttande och accepterade mitt beslut. I juli sen attackerade han min man (sin son) och då satte han också ner foten och sa att innan han tar emot hjälp och faktiskt försöker bli frisk så vill vi inte ha kontakt. Och det har vi inte haft sen dess heller. Finns ingen slags vilja från svärfars sida, allt är ”vårt fel” och vi är så otacksamma och hemska människor. Trots att det enda vi gjort är att vi varit normala och försökt hjälpa honom i svåra stunder.. Det jag vill säga är att du är i en jättesvår situation- och man tänker ju att när det är din man så måste du ”stå ut” och försöka hjälpa honom in i det sista. MEN när det börjar gå ut över din egen hälsa, då börjar du nå den nivån då du måste backa och börja tänka på dig själv i första hand. Som anhörig till en psykiskt sjuk människa så måste man tillslut inse när gränsen är nådd och man inte kan ta huvudansvaret längre. Du ska ju orka vara en mamma åt ditt barn också, babyn kan inte ha två deprimerade/utmattade föräldrar. All styrka till dig ❣️

    Tack för din kommentar ❣️

   Kontakta allmänpsyk och försök få till ett gemensamt läkarbesök. Kontakta socialtjänsten för stöttning/avlastning. Inget konstigt att det blir mkt när du ska oroa dig över man och samtidigt ta hand om barn osv. Ta kontakt med familjerådgivning?

   Inte varit i exakt samma situation, men min kille blev svårt deprimerad och åkte ut och in på sluten avdelning från att jag var gravid med vårt äldsta barn tills hen var ca 2 år. Det som hjälpte honom till slut var att han fick rätt medicin (han blev feldiagnostiserad först och fick därmed fel medicin) i rätt dos och en läkare som lyssnade på honom. Det var sjukt tufft att liksom bli lämnad ensam med allt ansvar för barnet (både när han var inlagd och när han var hemma) och dessutom ständigt behöva oroa sig för självmord osv. När jag ser tillbaka på det nu ett par år senare känns det mest som en dimma faktiskt.
   Låter ju som om din man inte fått rätt behandling/mediciner om det inte har skett nån förändring på typ ett halvår? Kan du och hans kompis prata med honom och kanske en läkare? Förstår han själv att det är viktigt att han söker vård? Sjukdomsinsikt är ju typ A och O.
   Har inga konkreta tips egentligen men hoppas att allt löser sig för er.❤️

   Hej! Din historia låter precis som min mammas. Jag skulle fylla 1 år när min pappa började tro att han var förföljd och att någon var ute efter våran familj. Idag är jag 19 och han är fortfarande sjuk, ibland värre och ibland bättre men får fortfarande höra om hans vanföreställningar varje gång vi ses. För min pappa eskalerade det ganska snabbt och blev sluten psykiatrisk avdelning tills jag va 4-5 år.

   Ta hjälp DIREKT. Superviktigt att han börjar få kontakt med läkare och så vidare och inte ser dig som en svikare. Min mamma blev nämligen utmålad som en galen, familjeförstörare, lögnare osv. Ta detta på allvar. Ta hjälp! Informera alla i er närhet och låt han va delaktig i det om han fortfarande inte är så pass sjuk.

   Och gör inte som min mamma ifall han blir psykotisk. Att låta han vara själv med ert barn. Det var och är himla tungt för mig att handskas med en psykotisk förälder. Senast misshandlade han en person när jag stod några meter brevis helt oprovocerat. Blir bara trauma på trauma för barn.

   STORT lycka till! Kommer tänka på er ❤️

   Hej!
   Mitt ex hade paranoia i ca ett år. Han kunde inte ta en promenad utan att vrida och vända åt alla håll för att sedan säga, ”såg du? Han förföljer mig.” Jag tittar och ser aldrig någon… Om jag inte var hemma så kunde han ringa mig och be mig skynda hem då han sitter inlåst i badrummet sen tre timmar tillbaka då någon står i balkongen och försöker ta sig in. (Vi bodde på fjärde våningen) Att säga, ”sluta var paranoid det finns ingen där, allt finns bara i ditt huvud…” gör allt värre!

   Jag kontakter psykiatrin men då han inte ansåg att han mådde psykiskt dåligt så kunde de inte tvinga honom till hjälp. Jag försökte övertala honom och sa att han inte kan fortsätta leva såhär. Han gick nästan aldrig ut, gick aldrig till jobbet (blev uppsagd) och trodde att alla ville åt honom.

   Bakom allt det här så var det något jag inte visste… Han hade den perioden börjat röka cannabis. När jag var på jobbet så rökte han. Jag kom på honom, spolade ner allt och varnade att jag skulle lämna för gott! Kort därefter kommer jag på honom igen. Nu var jag tvungen att sätta ner foten. Mestadels för hans egna skull. Jag tog mitt pick&pack och flyttade ut till en vän.

   Vi talades inte vid i början och han skickade flera sms om att han lovat att aldrig mer röka cannabis osv…
   vi började successivt talas vid en gång/veckan och fyra månader senare var han tillbaka. Han slutade med allt som han lovat, det tog sin tid men mådde bra igen!

   Nu säger jag inte att det måste vara så att din sambo tar frågor, men över 50% av alla med paranoia beror på droger. Fråga lite diskret eller leta!

   Det hjälper inte om du försöker få honom att inse att allt är fantasi och inte på riktigt, det kan eskalera och vissa kan bli RIKTIGT upprörda. Det du borde göra( om möjligt) bo själv ett tag med ditt barn och låta sambon vara ifred.

   Även män kan ju utveckla depression efter att ha fått barn, kanske även psykos? Det är tufft när en förälder blir sjuk när man nyligen fått barn. Det är helt förståeligt att du blir trött och less på situationen och känner att det tär på dig.

   Är det möjligt för er att vara hemma båda två med barnet? Om mannen är så dålig i sin depression att han kan få en sjukskrivning, eller om ni kan ta dubbeldagar? Eller kan du som är föräldraledig kanske åka iväg lite till någon som kan hjälpa med barnet för att få andrum och avlastning?

   Jag tycker att du ska boka ett möte med BVC kring detta och prata om hur ni upplever hans depression/psykos och vad för hjälp ni kan få. Speciellt eftersom du också börjar känna dig urlakad av situationen, det blir bara värre om man låter det eskalera. Jag förstår fullt ut att det är tufft att vara den som råddar i allt ansvar och tillochmed i vården för en vuxen människa. Har erat BVC pappa-samtal? Vissa har det och då kan man ju ta upp pappans mående med.

   Jag hoppas verkligen att det ska bli bättre för er. Men som sagt, prata åtminstone om detta med BVC och om hur du mår av situationen ni har. Kram

   Vad otäckt. Vet du vad som triggar igång detta?

    Gå med han till psykakuten och få han inlagd!

   Jag har en vän som efter några års depression fick vanföreställning. De försvann dessvärre inte och han fick diagnosen schizofreni efter ett tag. Han är något så när stabil när han medicinerar men han kommer aldrig mer leva som förut eller arbeta. Tror dessvärre inte det finns något bot eller stopp på denna sjukdomen. Ta hand om dig och ert barn!

   Har han add? Då kan man få stressframkallade psykoser. Men antidepressiva är inte alls bra om man känner sig förföljd. Han är ju inte deprimerad, det är inte det som är problemet.

  Om ert barns förskola det senaste året glömt 3 barn ute i 5 min, 45 min och 10 min. Skulle ni byta förskola? Detta är pedagoger på andra avdelningar, alla har fått sparken så varje gång det hänt så är det nya personer. Den på 5 min är mitt barn. Han hade gömt sig, alla gick in och va inne 5 min innan han kom och knacka på fönsterrutan. Tog ingen skada men han kan klättra över grinden så om han hade fått en impuls att dra hade han kunnat gjort det.
  Förstår inte hur detta kan ha hänt, speciellt efter första gången då chefen verkligen gjort allt. Såklart ska det inte ha hänt första gången heller, men chefen verkligen visa och berätta alla åtgärder som gjordes. Så kluven, för vi ska flytta om ca 2 år, i så fall känns det som så många byten för min son. Samtidigt som man tänker tänk om pedagogerna på min sons avdelning börjar glömma barn. Vill höra hur ni resonerar.

   Fick alla sparken för att ett barn som gömt sig var ute själv i fem minuter?? Tror anställningsskyddet är starkare än så i Sverige… Har jobbat med människor i skolan som gjort värre saker och jobbar kvar.

    Förmodligen timvikarier som inte fått fler timmar så knappast ”sparken” i bokstavlig mening. De kan även ha missat andra saker som gjorde att de inte kallades tillbaka.

     Så kan det ju va. Tolkade ”alla” som alla på avdelningen/förskolan, ts kanske menade alla ansvariga?

      Nej inte alla på avdelningen, utan den som hade ansvaret för att ta in barnen. Så tre tillfällen- 3 olika pedagoger.

       Låter konstigt… Alla kan göra ett misstag. Dessutom hade ju barnet gömt sig.

        Väldigt allvarligt misstag att göra. ”Barnet hade gömt sig”? Jaha? Det är sånt barn gör. Därför räknar man alltid in barnen efter utevistelse. Lär man väl sig under dag 1 som pedagog.

         Men sånt händer. Man är inte mer än människa och vissa barn är svåra att hålla reda på..

          Anonym 20:46. Så det är två 4åringar, och en 2årings fel? Nej, lägg inte det på barnen, det är 110%pedagoger som ska ha koll.

           Men saker händer som sagt och dessutom är det ju väldigt pressat med personal o så på förskolorna.. Delvis chefens ansvar alltså.

        Fast ändå. Om barnet gömt sig håller man ändå koll på att ett barn saknas. Och så börjar man leta efter det. Man går INTE in och fortsätter dagen som ingenting hade hänt.

         Var ju bara några minuter, kanske de inte hunnit räkna alla än.

          45 minuter är rätt lång tid…

          Ett barn hade ju glömts ute i 45 minuter. Rätt lång tid.

          Anonym 20:47- vid alla tillfällen gick de in. Ena gång en kom en pedagog på då de skulle byta blöja efter att ha varit inne 10 min. Andra gången kom min son efter 5 min när alla var inne och själv knackade på fönstret. Den med 45 min så gick de ifrån förskolan på utflykt. Man går inte in innan man räknat alla barn, det är ju katastrof?

          Räkna in gör man utomhus, när barnen går in och personal fortfarande är kvar utomhus.
          Det finns inget legitimt argument alls för varför alla utom en var inomhus, oavsett om det var 30 sekunder eller 3 timmar.

           Tycker ni lever i en fantasivärld där inget dåligt nånsin händer och ingen får göra ett misstag. Men tre gånger (om det är på kort tid) är mycket ja… Könns ju inte som rutinerna satt sig. Kanske inte utbildad/lämplig personal?

           Man får absolut göra misstag. Men sådana saker som att räkna in barn är ingen hjärnkirurgi direkt och de rutinerna är inte ens något man ska behöva ha en övningsperiod på. Det är allmänt vett och sitter inte det från början är man olämplig som personal på en förskola.

        Anonym 20:38- har du barn själv? Misstag, jo absolut men vissa misstag är värre än andra. Känslan av att vad som helst hade kunnat hända är hemsk.
        Spelar ingen roll att han gömde sig. Man räknar barnen, det är det enda man behöver göra innan man går in.
        Det barnet som blev lämnat själv i 45 min tog skada, haft mardrömmar och en otrolig separationsångest.

    Personerna som var de som tog in barnen vilket vid alla tillfällen var 1 person =3personer då eftersom 3 tillfällen. Alla dom 3 fick sparken. Och jo, det är mycket allvarligt att glömma barn ute, chefen sa att de alla fått sparken. Sen om det var så att chefen kanske fick pedagogerna att själva säga upp sig vet jag inte. Det var inga timvikarier, detta var personer som har jobbat mellan 2-8 år för chefen.

     Märkligt ändå som sagt. En varning kan man få. Aldrig hört talas om liknande.

      Blir förvånad att det är de ni reagerar på, att pedagogerna blev avskedade. Inte att barn 3 ggr (!!!) blivit glömda.

       Håller med dej! Katastrof att glömma barnen ute!
       Om alla fått sparken så kanske inte det behövs byta förskola, men du kanske kan prata med pedagogerna om din oro att det ska hända igen?
       Dom borde ha ett system för att räkna in barnen, typ whiteboard.. har dom det nu? Något borde ju ändras i rutinerna!

       Ja för att det är det som låter otroligt. Enligt svensk lag.

      De hade kanske redan fått varningar innan. Det behöver ju inte vara första gången och om chefen reagerar så starkt är det säkert mer som hänt innan.

     Alla här är nog överens om att det är allvarliga misstag. Men faktum kvarstår är att det är ganska osannolikt att någon skulle få sparken för en sådan grej. Möjligen kanske de har omplacerats till annan avdelning eller förskola? En anhörig till mig är förskolerektor och det är enligt hen väldigt svårt att avskeda fast anställd personal överhuvudtaget.

      Osannolikt? De 3 personerna jobbar inte kvar idag. Sitter inte här och hittar på ^^ Som jag skrev tidigare så vet jag inte om det är så att chefen fått de att själva säga upp sig eller om de var sparken. Men jag kollade vad chefen skrev och sist var det ”sluta med omedelbar verkan” vilket jag tolkar som sparken. Helt ärligt skiter jag i vilket, jag vill inte att människor som inte kan hålla koll på barn jobbar med barn.

   Hur många barn är det i varje grupp? Och brukar inte det oftast vara två pedagoger ute tillsammans? Framförallt vid utflykt…? Då borde sex personer fått sparken. Låter märkligt det här…
   Jag har själv barn och ibland kan det vara hetsigt med bara mina. Att en är ute fem längre och sen får pedagogen sparken för det??? Sen undrar jag också hur du kan veta om de andra gångerna? Går chefen ut med brev till alla där det står vilket fruktansvärt jobb pedagogerna gjort och ska därmed få sparken? Märkligt…

    Vet inte hur många barn det är på de andra två avdelningarna men på min sons avdelning är det 19barn på 3 pedagoger. Gissar att det är liknande på de andra 2, då det är 3 pedagoger på alla avdelningar.
    Jo det var såklart inte en pedagog själv ute med alla barn men det är en som hade huvudansvaret. Den som är sist ut har ansvar att kolla att alla barn är inne. Är man osäker på om alla gått in, håller man upp dörren och frågar hur många barn som är inne och saknas någon så letar man. Man får inte in efter att inte ha räknat och inte har kollat gården. Detta var alltså de personerna som var sist in.
    Ja, chefen går ut med den informationen till alla, första gången hände det precis innan ett föräldrarmöte där hon förklarade vad som hänt och hur de kommer gå vidare med detta och bad om ursäkt osv. Andra gången var med min son, då gick hon inte ut med det förutom till oss. Detta var ca 2-3 veckor sen, och sen hände tredje gången för några dagar sen då gick hon ut med det idag och har kallat ett extra föräldrarmöte.

     Kommunal eller privat förskola?

      Privat.

    Har svarat, får se om det kommer fram snart ^^

   Ja. Jag jobbade som barnskötare i många år. Sånt sker inte på förskolor med närvarande, tillgängliga och lyhörda pedagoger. Okej att ett barn smiter ut, busar eller likt och blir kvar. Men det tar inte ens 5 min och upptäcka att någon saknas när en förskola har fungerade rutiner. Man ropar på barnen till en samlingsplats, räknar att alla är där, ser till att alla är uppräknade innan man släpper in, väl inne räknar man en gång till. Så BYT. Det tar 4 min för ett barn och försvinna. Tänk vad som hade kunnat händ på 45.

   Vill ändå tacka för de olika perspektiven, det var de som efterfrågades. =)

  Min fråga postades inte.. testar igen:
  Är ni oroliga för coronaviruset?

   Jag var inte det för 10 minuter sen. Läste sen att det har konstaterats i Finland. Och Finland är ju så mycket närmare än Kina.. Är iofs inte i någon riskgrupp så just jag skulle väl kanske klara det, men tänker typ på min mormor och andra som kanske skulle stryka med?

    En person, i Lappland, som nu är i karantän. Ca 15 personer räknas ha blivit exponerade. Det låter inte så farligt. ?

    /Bor i Finland och icke orolig

   Nä, inte alls. Förstår såklart allvaret i det men jag tror inte det kommer drabba oss.

    Är mer orolig över vanlig influensa

   Är man inte det så är man dum i huvudet.

    Varför då? I förrgår var det bara 2014 st konstaterade fall och 56 avlidna. Totalt. I hela världen.
    Vad är risken för att vi i Sverige ska bli smittade liksom?

     Snacka om opåläst. Kina mörkar ju siffrorna. De hade inte satt flera miljoner människor i karantän och avrått folk från att resa från landet och även byggt ett helt nytt sjukhus om det inte vore en stor grej. Så att tro på siffrorna som kina ger ut är naivt. En smittad person finns i Finland, personen har varit i kontakt med femton andra, alltså kanske även de bär på smittan. Så risken för att det kommer till Sverige är inte obefintlig. Man behöver inte ha panik men man kan väl inte vara så naiv i dagens informationssamhälle.

    Snarare är man en smula dum i huvve om man tror på alla fake news som sprids kring viruset…

     Håller med. Är så uppenbart att det är värre än vi tror.

   Nä. Media gör en onödigt stor grej av det och då behöver man oftast inte vara orolig.

  Det skrivs mycket om här i kommentarsfältet hur Kenza, Isabella och Margaux exploaterar sina barn via sina kanaler. Det skrivs dock aldrig om att Helen Torsgården gör det; vad känner ni kring det? Tycker ni att hon är lika ”illa” som de andra eller sköter hon det snyggare?

   Tycker Helen säljer mer som en familj och inte bara barnet som de andra nämnda influensers.

  Tar massor tips på hur jag kan förbättra mitt immunförsvar, tack!

   Hångla med massa folk.

    Min man är säkert helt okej med detta ?

   Nyttig och varierad kost, regelbunden träning, meditation och ett stressfritt liv!

   Ingefära, dricka mycket vatten, motion och typ egentligen bara leva hälsosamt kanske haha. Märks säkert att jag inte har någon aning egentligen :))

   zink!

   D vitamin droppar. Jätterviktigt att bygga upp ett imunnförsvar med d vitamin. Köp på apoteket. Och att träna regelbundet.

    Nä.
    Det är faktiskt väldigt få vuxna människor som behöver Dvitamin tillskott.

     Alla behöver extra d vitamin under vintern. Även vuxna! Man ska ta d vitamin alla månader om året som innehåller bokstaven R.

      Det där låter som nåt Bolibompa har hittat på.
      Väldigt få i Sverige har brist på Dvitamin. En del ligger på gränsen för RDI, men långt ifrån alla behöver något utöver det man får i sig via kosten. Även på vintern.

       Du har fel. Det finns en anledning till att vi d-vitaminberikar livsmedel i Sverige, men det hjälper föga om man som exempelvis jag inte äter mjölkprodukter.

       https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/d-vitamin/?AspxAutoDetectCookieSupport=1

     De flesta svenskar behöver ta D-tillskott under vinterhalvåret. I England rekommenderas alla att ta det av folkhälsomyndigheten och de har ju liknande miljö som vi har. Jag jobbar inom vården och det är en stor andel patienter med nyupptäckt D-vitaminbrist året runt.

   Ta en tablett zink och magnesium till natten och sluta med mjölkprodukter

   Gluten och mjölkprodukter kickar igång försvarsmekanismer så UNDVIK dessa. Gluten betyder ”glue” och vare sig man märker reaktionen eller ej, så lägger det sig lite i vår tarm varje gång och irriterar. Samma med mjölkprodukter. Behöver du en kickstart så ska man tänka mer som ”hade en grottmänniska vetat vad det här är eller ej.”

   Ät blåbär, drick organiskt matcha te. Ät mandlar och om du klarar så få i dig Chlorella och Spirulina. Drick gärna mycket citron. Tänk på att kiwi och paprika innehåller mer C-vitamin än citrusfrukter. Var gärna i solen något om du lyckas i dessa mörkertider. Tänk på att produkterna (då förhoppningsvis frukt och grönt) reagerar på d-vitaminen genom solljus (helt annan än tabletten man kan ta) och resulterar i kemiska reaktioner i kroppen som boostar immunförsvaret.

   SOV. Meditera gärna och tänk på din (djupa) andning. Duscha KALLT (boostar immunförsvar).
   Och sist, men inte mist – se efter PLU koder på de frukter och grönsaker du köper. De ska börja på siffran 9 och ha fem siffror för att garantera att de inte är besprutade och har växt upp i fejkljus. Således inga äpplen på som startar på 4 (och har fyra siffror totalt) och inga bananer som har fem siffror (börjar ofta på siffran 3).

   Jesus vad jag lärt mig på ett år, haha! Ta något av tipsen om du vill 😉 Tycker inte det finns mer intressant än näringslära och hur vi påverkas som en kemisk fabrik av vad vi äter, hur vi sover, hur vi väljer aktivitet, positiva tankar, etc. 🙂 Hoppas det var till någon hjälp.

    Oj. Jag typ lever på gluten och mjölkprodukter och har inte ens varit förkyld på två år.
    Det viktigaste för immunförsvaret är regelbunden motion och någorlunda hälsosam mat.
    Det är vad all forskning visar.

     Nu tänker jag undvika all predikan i högsta grad – som jag skrev så sa jag ju även att det sällan märks sådär ”direkt,” genom ont i magen, etc /förkylning. Läser man annat än de första rangordnade googlesöken så hittar man den ”riktiga” informationen om vad som egentligen händer i tarmarna och kroppen när man äter det här. Om du vill lyssna eller ej är ju upp till dig 🙂

     Jag tror som sagt jag har en annan vinkel eftersom att halva min släkt jobbar inom läkemedelsföretag. Eller ja, nu överdrev jag för riktigt halva släkten gör väl kanske inte det – men tillräckligt många. Nu vill jag inte ge mig in i en debatt här, speciellt inte såhär anonymt på nätet. Men allt de har berättat om; hur man köper och ordnar dessa forskarstudier, köper googleranks, hur man säljer in mediciner och sponsrar med-branschen så säger jag att det inte är