Runda influenciska trender

Det var Maggan som först introducerade mig för de runda och till storlek, maxade Harry Potterglasögonen.
Nu har även Sandra Beijer hakat på trenden och jag undrar vem som kommer komma härnäst med en liknande look?
Gillar ni den? Skulle ni lägga pengar på att köpa trendiga glasögon som man riskerar att tröttna på snabbt eller håller ni er till mer neutrala, tidlösa bågar?

Av alla glasögon Magdalena Graaf visat upp på sin blogg så är dessa min absoluta favorit.
Varken neutral eller tidlös men ack så coola!

138 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Molimenti var nog först faktiskt!

   Hon apar bara efter professor Kalkyl

   Runda glasögon bar de i USA förra säsongen.

    Shit! Så efter alltså!? I Sverige har modet med runda glasögon pågått ett par år nu.

     Säg det till BB som verkar tro det är en ny trend.

    Magdalena har haft det länge, inget hon börjat med nu, och det har gjorts inlägg här tidigare om hennes runda glasögon så detta var inte första gången.

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Hej, vad är märke för den här glasögonen?

  Runda glasögon generellt är så otroligt fult imo!

   imo? Smaken är delad, alla tycker inte likadant.

    Ja, därför skrev anonym imo. In my opinion

  Sandra tycker jag kan bära upp dem, även om de i grunden är väldigt fula. Men Maggan… Ser ut som en tokig katt-tant som skriker på random folk på stan.

   tokig katt-tant vill man ju iofs gärna va 🙂

    precis, fattar inte varför det används i negativa sammanhang 🙂
    galna hund-gubbar däremot…de ska man akta sig för!

     Galna-hund-gubbar är ingenting mot tokig-katt-tant.

      Tycket tantkatterna är värst

   Jag måste gå ut och dammsuga min gräsmatta med jämna mellanrum. Bara för att grannarna ska låta bli att prata med mig.
   Att se lite smågalen ut är inte bara negativt.

    Jag dammsuger stallet hos mina 3 hästar varje dag. Jag slipper umgås med jobbigt hästfolk, för ingen vill ha sin häst hos mig ?

   ???

   Katt tant vet jag inte, däremot ser Maggan själv ut som en katta.

    Har hon alltid gjort det eller är det ”naturligt” åldrande

   Tycker Maggan har perfekt ansikte för runda gliror, säga vad man vill om Maggan men hon har ett väldigt vackert ansikte.

  Jag kör på bågar jag passar i och struntar helt i trender där. Det är ytterst få som passar i runda bågar så varför vill man strosa runt i något bara för att det är mode? ?

   Varför inte? Vad är det värsta som kan hända bara för man inte passar i något enligt dig? ?

    Men helt ärligt tycker DU att Maggan är klädsam i dessa hiskeliga glasögon?

     Vad spelar det för roll?

     Jag tycker det. ?

   Något som är befriande är att sluta bry sig i vad man passar i och ha på sig sådant man tycker är snyggt och är bekväm i.

    Precis! Man ska köpa dom glasögon man vill ha. Så tråkigt med folk som ska blanda sig i och berätta vad dem tycker om ens kläder, glasögon osv. Varför skulle er åsikt vara mer värd än min?

     Men jösses alla får väl göra som dom vill. Jag vill i alla fall ha glasögon jag passar i.

      Missade du ”Man ska köpa dom glasögon man vill ha.”? Vill du köpa de glasögon du passar i (enligt….?) så kör.

     Men ni råkar inlägget handla om vad vi anser om glasögonen.

   Kör du på såna dära smala glasögon utan bågar? Ha ha ha

  Min syn ändras så att jag måste köpa nya glasögon ungefär vartannat år. Så det gör ingenting om jag köper bågar jag tröttnar på. Däremot tycker jag inte att jag passar i runda glasögon.

   Varför inte köpa bågar du inte tröttnar på och bara byta ut glaset?

    Det är oftast glasen som kostar. Bågen är billig i sammanhanget (enligt mig och prisklassen på bågar jag köper). Jag har ingenting emot att byta bågar samtidigt heller. Lite omväxling förnöjer och då vågar jag ta lite mer trendiga varianter och inte safea med någon tråkig modell. Men så tänker jag.

    Hur ska man veta det i förväg? ?

    Med mitt synfel är det billigare att köpa kedjornas paketpris på glas+bågar än att bara byta glasen.

    Hur ska jag se något om jag måste lämna in mina gamla glasögon någon dag? Jag är helt blind utan så då får jag sitta hemma en dag ?

     Linser, kompis.

      Alla kan inte ha linser, kompis

     De beställer väl in glasen och klickar i de nya på plats?

      Nej, glas är inte bara att ”klicka i” så man kan inte byta glas medan man väntar. Oftast tar det en vecka. Kedjorna typ specsavers eller smarteyes skickar iväg dem och lägger inte glas alls på plats. Man får sms när glasögonen kommit fram till butik – sen fixar de skalmarna på plats.

   Synsam har junåt abonnemang där man får byta glas hur ofta man vill… kan det vara något?

  Jag tänker att det känns så opraktiskt att ha glasögon som går en bit på kinderna. Måste bli fettfläckar och smink på glasen när man ler.

   Du har så rätt! Hade ett par typ pilotbågar tidigare som liksom vilade på kinden, sjukt störigt! Oavsett om man har smink eller ej så blir det flottigt och kladdigt. Dessutom får man små röda märken på kinderna. Så nej, inga fler såna bågar igen, nu har jag bara bågar som inte nuddar annat än näsroten.

    Då har du nog för runda kinder eller så var bågarna alldeles för stora.

     Nope. Inte runda kinder alls faktiskt. Och bågarna var helt normalstora.

   Jag har pilotisar till glasögon och har verkligen inte det problemet. 🙂 dessutom skitsnyggt på mig.

    Samma här, älskar mina pilotbågar!

   Det beror nog på. Jag har klotrunda äppelkinder, så när jag log åkte mina glasögon upp, för att dom liksom hamnade ovanpå kinderna. Ganska opraktiskt.

   Ja det är ju inte snyggt och inte skönt att glasögonen trycker på kinderna.

  Tycker det är rätt snyggt faktiskt, speciellt med rätt outfit till. Sandra ser skitsnygg ut.

  Hade jag haft råd att ha flera olika bågar så hade jag säkert haft ett par runda också. Men eftersom mina glas kostar multum håller jag mig till ett par relativt neutrala bågar.

   Jag tyckte också att Sandra passade i runda glasögon.

    Ja och varför skulle inte runda bågar vara tidlösa? Snyggt!

     Tidlösa betyder att dom alltid fungerar modemässigt. Jättestora runda glasögon gör inte det. Alltså dom är inte tidlösa.

      Det är väl bara kul om folk väljer mer personliga glasögon. Det finns nog inga riktigt tidlösa bågar utan bättre att välja de man tycker om.
      Jag har haft glasögon så gott som hela mitt liv.

   Tycker också dom var fina och hade nog köpt liknande (kanske lite mindre dock) av samma anledning som dig hehe. Vet dock inte vad som anses dyrt men mina glas kostar 3000,så plus båge typ 4k. Tycker jag är svindyrt iaf. Vad betalar ni?

    Mina kostade typ 8000 för glas+båge, och det är alldeles för mycket för att jag skulle kunna lägga det på flera par enbart för snygghetens skull så att säga haha.

     Åh helvete fyfan vad dyrt!! ?

     Samma för mig! ?

     Plus att mitt synfel gör att jag inte kan välja vilka bågar som helst. Typ alla bågar jag skulle vilja ha, kan jag inte ha ?

      Har du också trocaderobottnar? ?

       Ja, tyvärr ?

     Gå inte på alla extrafinesser. Jag frågar konsekvent efter billigaste glasen. Ingen härdning (att härda ett glas kan kosta lika mycket som glaset i sig). Inga antireflexbehandlingar. Sedan brukar jag passa på att köpa när det är kampanjer. Förra årets modell. Köp två betala för en och liknande. Prutar ibland.

     Jag har 20 par glasögon. Mitt största problem är inte att jag tröttnar, utan jag sliter ut brillorna till slut. Ett par av dessa 20 fick repor på badstranden och jag har inte orkat byta glasen ännu.

     Att ha samma glasögon varje dag är som att alltid gå i likadana kläder. Jag fasar för den dagen jag måste börja med progressiva, för det är dyrt. Som det är nu betalar jag en fjärdedel av vad min man betalar, fast vi har samma synfel. Han brukar för det mesta gnälla över att jag sätter sprätt på för mycket pengar. Men när jag köper fyra bågar i stöten brukar han inte säga ett knyst eftersom vi använder lika mycket pengar för våra glasögon.

     En annan bonus är att jag aldrig behöver leta länge härhemma innan jag hittar ett par. Optikern varnade för att man ser sämre med billiga glas, men jag ser lika bra som de flesta. Det räcker alldeles utmärkt för mig.

     Låt er inte luras!

    Vår fyraåring har precis fått glasögon och jag som tycker det är dyrt (inte ens i närheten av det pris du betalar)! Får glasögonen subventionerade av staten (bor inte i Sverige) så betalade ~400kr för glasögon och ~550kr för ett par solglasögon. Tre dagar tog det innan ett annat barn i skolan hade sönder hans glasögon 🙁 Tänker att detta kommer bli dyrt genom åren…

    Har två par från Nividas, kostade typ 1500kr per par, inklusive både båge och glas. Tidigare har jag alltid fått betala typ 2000 mer för tunna glas då jag är astigmatiker, men hos dom var det inbakat i priset. Väldigt nöjd med pris och modellerna.

     What. Men vadå är det en återförsäljare som typ smart eyes eller är det märket? För jag måste också betala för tunna glas och det springer ju iväg…

     Har också glasögon från Nividas. Kan inte använda dem, allt blir skevt och dubbelt. Försökt reklamera men de påstår att de är rätt. Helt sjuka, oanvändbara. Slöseri med pengar.

   Sandra bär upp glasögonen med bravur. Passar till ansiktsform mm.

  Tycker Magdalena ser elak ut. Spelar ingen roll vad hon har för glasögon.

   Jaha? Man kan väl inte rå för hur man ser ut

    Fast hon har ju sprutat in skit i nyllet. Det kan man ju hjälpa.
    Hon har vackra sneda ögon av sig själv, men hon behöver ju inte gå all in med fillers, hon behöver det inte ens.

    Såg Katrinz i dag som satt och blev sminkad, hon måste gjort fillers i kinderna, ser inte klokt ut.
    Eter 40 sprutar de in lite i hakor, kinder och lite botox här och var. ”lite lite” och alla har de som Angelica Lagergren – , huvudvärk eller bettfel, eller ngt annat fel som enbart kan lindras med fillers. *yea right*

     Jo, och de tar ju sååå lite så de tror det inte syns.

     Tur att man kan välja själv, kattlook eller inte.

     Katrinz kanske inte tycker att du E ser klok ut, eller är klok för den delen. Efter 40 sprutar de in säger du… fast det gör även yngre som Bianca, Paow, Kissie, Myggan, Annica m fl. Ja även bloggbevskribenten har gjort det såklart pga huvudvärk eller bettfel… yea

     Förstår att man använder fillers och botox mer när man är över fyrtio än de under 35 faktiskt. Stela och onaturligt släta ansikten på unga är inte alltid snyggt.

    Är nog mer hennes sätt man stör sig på…

     Ja hennes sätt är helt förvirrat. Blev helt förvånad när jag såg deras TV serie Pratar Magdalena på det viset som hon gjorde där? I vanliga livet ?

   Jag tycker du verkar elak.

  Har haft mina runda i över ett år och älskar dom. Kör på Synsams abonnemang och har tre par brillor, får byta ett par om året om jag vill. Passion for brill-fashion!

  Tycker det är snyggt på andra men skrattar så jag kissar på mig när jag ser mig själv i glasögon.
  Använder därför linser bland folk.

  Jag tycker jag ser dessa runda lite varstans och de börjar bli snygga tom enl mig. Jag har för mig att jag läste att M. skrivit att hon har ett synfel så hon kan använda rätt så ”billiga” glasögon, därför hon byter har så många par. Men iofs så kan nog de flesta influenser förhandla till sig ett bra samarbete och byta ofta. Själv skulle jag kunna tänka mig de runda om jag passade i dem, men det gör jag inte. Vilket både Sandra och Maggan gör tycker jag.

   Maggan har samma effekt på mig som Margaux.. Man blir liksom matt av att se dem trycka upp hela nunan på kort. To much konstant

   Om du menar att M är Magdalena, så har hon ju mest jättedyra märkesbågar.

    Märkesbågar blir inte ”jättedyrt” om man jämför med dyra glas som en del behöver.

  Känns dock som en trend som funnits i flera år tbh..? Bland internationella influencers som kör den lite ”gulliga”, dammiga bibliotekarie-looken all over så att säga. Tänk pinterestbilder på söta unga tjejer med page, stora ögon, stickade tröjor, jordnära toner, platta skor, pinniga ben och en gammal bok som accessoar lol.

  Ni som bär glasögon (eller bara solglasögon för den delen) samt smink typ foundation eller concealer, hur gör ni för att sminket på näsan inte ska skavas bort av glasögonen?

   Varför skulle man göra något åt det när glasögonen hela tiden sitter där?

   Har faktiskt inte smink under glasögonen, tycker dom halkar ner då ?

   Jag upplever inte att det skavs bort. Däremot halkar glasögonen men jag är så fet i hyn att de halkar oavsett om jag är sminkad eller inte

  Maggan är skitsnygg i runda glasögon

   Har du köpt egna? Det borde du.

    Redan gjort serru ??

   Ja bilden är missvisande haha, hon är jättefin i dom i sin serie!

  Runda glasögon är det enda som passar mitt ansikte, så kör på det jämt. Fast inte lika stora som Maggan.

  Varför hamnade min kommentar i modd…? Jag skrev ju bara att så stora bågar ger väldigt tjocka glas om man är ordentligt närsynt. De blir som flaskbottnar i kanterna. Så jättebågar fungerar nog bäst som accessoir eller om man har ett väldigt litet synfel.

  Snyggt typsnitt men SÅ oläsbart

  Tycker det ser förjävla fult ut.
  Inte roligt, snyggt, ja, helt enkelt fult.
  Därför har jag valt att inte ha några och ingen i min närhet har det heller så jag slipper se skiten också.
  Tack för det.

   Hjälp hoppas vi inte möts ?

   Tur vi slipper se dig ”E”. Så du har inte glasögon längre, inte glasögon nuförtiden? Eller är det stora runda du menar att inte du och ingen i din närhet har?

  Så himla konstigt och orättvist det blir när du inte släper fram kommetarer om bellla som frösvarar henne och hennes prordukter. Om du nu råkade skriva om just henne utan onda intentioner så finns ju ingen anledning att dölja vissa svar och kommntarer som är till hennes fördel. Varför får vi inte svara på en del där, varför tar du botr och varför ska frösvar och rätt fakta döljas? Det blir inte sjysst alls. Var inte så f-g och håll inte på med sånt f-lspel, kör lite mer fair. Du visar verkligen din rätta sida och dina intentioner… ack så dåligt.

   SÅ! Kan du sluta posta samma jäkla kommentar 30 ggr under varje inlägg?

  SB har väl haft de glasögonen hur länge som helst. Vad är ditt jobb nu igen?

   En snabb googling visar att SB köpte sina i november. Om du räknar det som hur länge som helst så, ja.

    De har figurerat på bild massor av gånger iaf!

     Kan väl bero på att hon tar många bilder på sig själv?

  Om man klär i det är runda glasögon jäkligt snyggt. Jag behöver egentligen glasögon 24/7 men ser så dum ut så går blind ute typ haha

   Så du måste sova med glasögon….? Jobbigt.

    Höhöh du e så kul

    Men så dum kommentar!

  Jag tycker också att dom färgglada på Maggan i bild längst ner är otroligt snygga!

  ..jag har ett exakt likadant par som Maggan (såg hilfiger-loggan i deras serie) och köpte dom just för att jag tyckte dom var tidlösa och enkla att matcha med vad jag än tar mig.

  Dame Edna.

  Maggan får tagga ner lite..

   Allt blir liksom galnare o galnare.

   Kan det vara åldersnoja eller har hon alltid varit över taggad.

    Tror det gick överstyr när hon blev osams med My…Hände nåt konstigt då?!

  Till er som har glasögon och lägger mååånga tusenlappar på bågar; varför gör ni det? Menar absolut inget illa är mer intresserad av varför man gör det, själv har jag ett par glasögon som kostade mig 799kr MED glas och jag tycker dom är jättefina ?

   Lägger typ 1000 på bågen, det är glaset som är dyrt.

   Gissar att det är av samma anledning som vissa lägger tusenlappar på en blus från Filippa K medan andra lägger knappt en hundring på en blus från H&M.

   Jag säger samma som ovan. Det är glaset som är dyrt för mig. Försöker alltid hitta billiga bågar just för att det annars drar iväg något kopiöst. Glaset kan jag liksom inte kompromissa med.

   Samma som ovan! Mitt glas går på ca 2000kr. Jag kan aldrig köpa glasögon till det billiga paketpriset som många butiker erbjuder, mitt synfel och den styrkan jag behöver ingår inte i sådant. Tyvärr.

    2000 är väl ingenting för glas? Tror jag betalade 6000 för enbart glasen sist, det är inte ens de dyraste

   Jag har aldrig lyckats hitta billigare än minst 1500.. men då har jag ofta vart tvungen o involvera en liten synundersökning , mer än bara bågarna som kostar. Har dåligt med pengar så vill inte ha dyrt blir ändå mer än 800

   Grattis till att du har ett så billigt synfel.

   Senast valde jag ett par bågar som kostade 1499 (inkl slipade glas inom ”normalspannet”). För mig kostade de 8140 kr!! Detta för att jag ser så dåligt och har flera synfel. Ju sämre du ser desto dyrare blir det.

  Japp vet inte vad jag tycker om toftby ! Verkar inte leva i verkligheten ! Såg henne på stan för ett tag sedan ( oigenkännbar )

  Kul att det får skrivas vad som
  När de gäller typ magdalena Graaf eller Isabella ? men när det typ är Gina eller Cissi då ska kommentarsfältet modereras!man fick inte ens sniffa på kritik 🙂
  Du är väldigt transparent camilla ?‍♀️

  Varför skulle hon hitta på det, herregud… Vad är det som känns påhittat? Hon är inte den enda som råkat ut för det, hon är inte ensam liksom.

  Jag har typ exakt likadana glasögon som Sandra och haft mina i nästan 2 år. Det skulle vara dötråkigt att ha ’likadana’ brillor som alla andra i samhället. Dare to stand out ??

   Då kommer du snart ha likadana glasögon som alla andra när det blir trendigt igen ?

   Älskar den stilen Sandra har, ska snart gå och få nya, blir den modellen då.

  Kan någon berätta för mig vad Sandra Beijer är känd för? Har bara sett hennes namn på denna bloggen, alltså endast.

   Författare, skribent på Metro, bloggare sedan gammalt.

  Maggan ser ju för fan på pricken ut som den glasögonprydde ekorren (el vad dom nu är) i Alvin och gänget. Googla om ni inte minns!

  Jag älskar Maggans glasögon i leopard! Tyvärr har jag bra syn, annars hade jag också velat ha dessa! 😀 Skiter fullkomligt i vad andra tycker är snyggt.

   Vad är märke för den här glasögonen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.