Fun with food

Fokis dotter Z har till och från varit sjuk och inte alls velat äta någonting alls.
Det gick till och med så långt att hon skrek ”NEJ!” så fort hon fick se mat och nu håller läkarna på att försöka ta reda på vad som orsakar detta.
Under tiden så försöker Foki och Bill göra varje måltid så rolig som möjligt för dottern, och här ovan ser ni tre av tallrikarna som innehållit allt från blomformade falukorvsbitar till pastellfärgad pasta och riskaniner.
Är det någon som kan förvandla mat på det här viset så är det nog Foki…

På vilka fler sätt kan man pynta mat och få den att se oemotståndlig ut för små barn?
Rosa potatismos?
Roliga fruktfigurer?

De här bilderna kommer från sidan www.fixasjalv.se
Bildkälla HÄR och HÄR.

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Utmanande att upprätthålla och sedan fasa ut dock…

   Ja, och om ungen skriker nej när hon ser mat så är det ju knappast för att maten har en tråkig färg eller form, det är ett tecken på att något är allvarligt fel och barnet upplever smärta eller obehag när hon äter. Kan vara så enkelt som ont i halsen eller något långt allvarligare, jag hoppas läkarna hittar felet och kan hjälpa henne. Vissa barn är väldigt kräsna, jag klarade verkligen inte av att äta sånt jag inte tyckte om, försökte någon tvinga mig så åt jag inte alls. Spelade ingen roll hur hungrig jag var. Men fick jag något jag kunde äta som tex potatis eller bröd så åt jag ju, det är skillnad på att vara väldigt kräsen och att inte vilja äta alls, inte ens sånt som barnet tidigare tyckt om. Förstår att de är förtvivlade, men rolig mat är ingen långsiktig lösning.

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Totalt omöjligt att förstå vad du skriver i denna kommentar.

  Stackars foki och zelda. Låter oerhört påfrestande. Hoppas de snart går mot bättring ❤️ borde hon inte få dropp eller något om hon inte äter och är under klinisk svält?

   Att barnet får i sig något peroralt är ändå att föredra och dropp ger egentligen inte så mycket näring utan det blir i första hand vätskebristen som ersätts (men det kanske inte var så mycket).

    Ah okej, tack! Tycker bara det låter så läskigt med uttorkning och svält. Jag hade ju velat ge näring på något sätt asap, speciellt om det tar tid för dem att hitta bakomliggande orsak? Nåväl, vården vet vad de gör. Hoppas det löser sig!

     Det finns näringsdropp som kan ges på vissa indikationer och är barnet mycket uttorkat ges självklart även vätskedropp om inget annat fungerar.

  Mitt starkaste minne från dagis var att vi hade en ”trolldag” (alla vad utklädda till troll) och skulle få ”trollmat”, dvs grön spaghetti. Alla vi barn blev ganska imponerade ?

   Vi hade med en trolldag på dagis. Jag tyckte troll var oerhört läskiga (var typ rädd för allt när jag var liten), så jag var en mus istället.

    Ett år var jag Pippi i luciatåget?

  Gillar breakfastformyson på IG.

   Tänkte precis tipsa om kontot! hon har även gett ut en bok. https://www.instagram.com/breakfastformyson

  Jag färgar barnens pannkakor och yoghurt med färglada superfoods från Rawnice. Det är sjukt kul!

  Här har ett antal kommentarer gått upp i rök, där ser man men det var väl väntat. Kanske något för H-veristerna att ta sig an.

   Vad för kommentarer försvann

    Men jajajjaj. Det räcker nu.

   Absolut!
   Kontakta dem och be dem gå till botten med varför jag raderar alla de mängder av kommentarer som du gång på gång skriver här. Att jag raderar dem så fort jag ser dem är ingenting du tar som en indikation på att jag inte vill ha dem eller dig här?

    Go camcam!!

    Det är inte lätt att vara indikationsresistent som 16:20 uppenbarligen är.

     Kanske 16.20 har rökt på? ? Jag visar ut mig själv, tack

  Önskar fokis fick mer hjälp hennes kille är utbränd jag önskar dem båda det bästa, men det verkar ha vart en ångestresa som hon uttryckt ganska offentligt med mycket besök på akuten.. o nu är Zelda under svält o uttorkad, känns verkligen som hon behöver avbelastning (för att vara tydlig det är inte fokis fel att Zelda är det men hon behöver ändå få mer avbelastning)

  Sedan att beskriva en bebis bajs tycker jag inte är något man behöver göra man förstår poängen

   Men vad spelar den beskrivningen för roll. Det hade ju med symtomen att göra. Var inte så jäkla känslig.

    Det är bara äckligt hon hade kunnat berätta bebisen var sjuk ändå, fattar inte behovet av att beskriva bebisars bajs ingen bryr sig/också mamma

  Det finns ju en anledning till varför WHO rekommenderar att fortsätta amma tills 2 år.
  Oftast, inte i alla fall såklart, går bröstmjölk ner när maten vägras. Har räddat min dotter många gånger vid sjuktider.

   Men du har ingen aning om varför hon inte ammar. Det funkar inte för alla att amma tills barnen är 2år/eller överhuvdtaget.

    Det vet jag, men det är fortfarande rekommendationerna.

     Känns ju lite skuldbeläggande att lägga en sån kommentar dock.

      Okej, alla som inte kan/ vill amma, läs ”ge ersättning” istället.
      Jag skammar ingen, snarare ni som automatiskt antar att jag skammar och då tycker jag problemet ligger mer hos er, inte mig.

       Men vad var poängen med din kommentar då? ? uppenbarligen ammar inte foki sin dotter, därav lät det skuldbeläggande att säga en sån sak.

        Följer inte Foki så vet inte om hon ammar eller inte utan skrev kommentaren generellt, att det hjälpt min dotter och är en bra rekommendation att följa vid tex sjukdomstider.

         Nä, det känns ganska logiskt att Foki inte ammar Zelda eftersom Zelda har ett småsyskon son är bebis.

          Du vet att man kan amma två barn samtidigt va? Oavsett ålder.

           Hur många har såpass mycket mjölk?!

           S: Alla som ammar har så mkt mjölk……

         Du tror alltså att foki inte hade tänkt på detta om det var en möjlighet ?

          Till S ovanför. Finns ingen svarknapp.

          Det finns inte tex 2 liter mjölk om dagen utan desto mer du ammar desto mer producerar du. Tvillingar ammas tex.
          Men, ammar du två barn i olika åldrar måste du amma den minsta först såklart iom att den stora antagligen äter vanlig mat.

          Tycker det är så tråkigt att så många amningsmyter fortfarande existerar.

        Det finns många som tycker att man ska sluta amma efter sex månader. Många sade till mig att jag var skitäcklig som höll på i över två år. På vårdcentralen fick jag höra att det var värdelöst att hålla på så länge, och inte gjorde någon som helst nytta, utan bara skadade tänderna. Så jag tycker absolut att det är bra att berätta för folk att amning har många fördelar.

       Usch! Känner igen sättet du skriver på. Hoppas verkligen inte att du är den jag tror du är…

       (Då är det verkligen ingen idé att argumentera eller diskutera med dig. En ignorant okunnig person som tycker synd om sig själv men vill ändå baktala andra och trycka ner andra) hoppas verkligen inte att du är den jag tror du är… FY

   I vården säger dom dock tvärt om.. Jag har själv en 1,5-åring som är smal/äter för lite och jag fick världens utskällning när läkaren hörde att jag fortfarande nattammade. Livsfarligt för barnet fick jag höra.

    Fast svensk vård går ju emot WHO ibland.

    Är INTE livsfarligt att nattamma en läkare ska inte ge sån information, man kan lätt amma fram tills 2 år men man måste inte. Många äter mat och ammar

    Varför är det farligt?

     Min barnmorska säger att barn som ammar efter att tänderna kommit nattammar ofta och det är dåligt för barnens tänder.
     Man blir tvungen att söva småbarn och dra ut mjölktänder som frätts pga nattamning.

      Jaha hur gör barn som föds med tänder då? För det händer faktiskt.
      Det där din barnmorska påstår är INTE sant, någonstans. Så sjukt att sådan felaktig information sprids 2020.

       Håller med! Å folk som söver en unge i sängen m välling säger de inget till. Köpta av Semperlobbyn I tell you 🙂

      Det är helt felaktiga information. Bröstmjölk ger inte karies!

       Jodå, bröstmjölk ger karies. Tyvärr. Men det är för att tänderna inte får vila, det är som att småäta under dagen. Nattamning vid midnatt kommer inte förstöra tänderna, men nattamma varje timme kommer ge hål. Önskar verkligen att jag hade vetat det, min son har dragit ut 7 tänder. ?

        Nej, det är inte alls bröstmjölken som orsakar karies. Läs forskning.
        Att din son fick dra ut tänder beror på dåliga tänder genetiskt eller att du som föräldrar slarvade med tandborstningen.

        ” För att karies ska bildas på tandytan behövs bakterier som bildar plack. Den kariesalstrande bakterien Streptococcus mutans har en unik förmåga att utifrån sackaros (vanligt socker) tillverka en kladdig polysackarid som hjälper dem att fästa på tandytorna i stora ansamlingar, så kallade plack. Bröstmjölk innehåller ämnen som motverkar (skyddar mot) denna process enligt förhållandevis ny forskning från Umeå Universitet.”

     Enligt läkare o dietist som vi träffat; Bröstmjölk innehåller väldigt lite näring och risken är att barnets aptit minskar om hen dricker bröstmjölk. Samt att bröstmjölk inte innehåller något järn, och järnbrist gör att hjärnan inte utvecklas och barnet får lågt IQ.

      Wow, blir fan ledsen av sådana påståenden, från vården dessutom.
      Bröstmjölk innehåller massor med näring och även järn, dock inte tillräckligt med järn efter ca 1 år dvs varför man måste komplettera med mat också.

      Min personliga erfarenhet är att aptiten ökar när barnet ammar. Kan ibland fungera som förrätt eller bara liten aptitretare för att stilla det där ”kaoshungret” som ibland uppstår.
      Dessutom, om ni träffat dietist för ett barn gissar jag att ni kanske har en selektiv ätare av något slag?
      Varför ska man då ta bort en näringskälla?
      Be om källor på dessa dumma påståenden nästa gång, för dom är ej sanna.

    Nej men snälla, vården har fel. Be om att få byta läkare. Finns absolut ingen forskning på att ta bort amningen ökar aptiten på dagen. Vilket jag antar att den doktorn var ute efter. Har ditt barn gått upp i vikt sedan ni slutade nattamma?

     Är det så? Min dotter gick från att äta 4 nattmål (åt dåligt på dagen) till 1 nattmål och hon äter mycket bättre under dagen. Min bvc sköterska sa att det oftast är så enligt hennes erfarenhet.

      Skillnad på att ta bort nattamming/nattmål och dra ner på. men nej, finns ingen forskning. Och rent krasst draget är det ju dumt att ta bort något som funkar tänker jag.
      Men alla har sina personliga upplevelse och åsikter, vad som fungerar för er kanske inte fungerat för någon annan osv.

    De flesta inom sjukvården är väldigt okunniga gällande amning. Amning är aldrig någonsin negativt…….

   Min kille vägrade tutten runt 1 år pga älskade mat. Skulle jag ha tvingat på honom tutten ett år till bara i fall att? ??‍♀️??‍♀️

    Nej varför skulle du göra det? Låter ju jättedumt! Som jag skrev i min ursprungskommentar, det är REKOMMENDATIONER och det finns extremt bra fördelar med att fortsätta till 2 års ålder men det är inget krav.

   WHO rekommendationer är för hela världen!!!!! Inte specifikt för Sverige och länder där barn får extremt näringsrik mat och bra vatten. Så nej man behöver inte amma i två år här om man inte vill eller om barnet inte vill.

    Who gäller för hela världen, dom har räknat in alla länder. Det betyder INTE att sverige inte ska följa dessa rekommendationer för att vi inte är ett land i afrika tex.
    Så jo, det rekommenderas till sverige också. Men OBSOBSOBS en gör hur fan man vill, det är rekommendationer i slutändan, vilket jag även skrev i min första kommentar.

    Vad menar du då det negativa är? Vatten och mat kan ju inte direkt ersätta amningens alla fördelar? Själv ammade jag bara i 1 år för sen pallade jag inte mer. Men det betyder ju inte att det inte är bra att amma i 2 år? Varför är alla så känsliga och ska ta allt så personligt kring amning? Rekommendationerna finns av en anledning sen gör man som man vill.

     Förstår inte heller varför någon tar rekommendationer så personligt. Folk som inte ens har barn kan ibland ta åt sig.

   Who rekommenderar amning till 2 år för att på många ställen i världen ät vattnet inte drickbart, då är det bättre att amma.

    WHO rekommenderar det för att det i slutändan är det bästa för barnet, hur bra vatten, mat osv är i det landet du lever i är ändå amningen det bästa för så små barn.

     Ett barn som är över typ 8 månader kan väl inte klara sig på enbart bröstmjölk? Eller ja, överlever gör de väl förmodligen, men det är väl inte tillräckligt för att täcka hela energibehovet? Särskilt inte upp till 2 år.

      Det är nog ingen som har föreslagit att man ska helamma upp till 2 år heller.

       ”hur bra vatten, mat osv är i det landet du lever i är ändå amningen det bästa för så små barn.” det tolkar jag som att det menas så åtminstone. Men jag kan ju förstå fel.

        Då misstolkade du verkligen, var inte så jag menade.
        Man helammar inte en 2 åring.

         Men då är väl amning ändå överflödigt efter 1 år ungefär? Förutsatt att barnet äter någorlunda varierat annars.

          Det är ju inte alla 1 åringar som äter 3 hela mål om dagen + mellanmål som rekommenderas och det är där amningen kommer bland annat. Bröstmjölken innehåller fortfarande många antikroppar som hjälper immunförsvaret tex och andra fördelar. Kan inte länka nu men rekommenderar att googla runt lite om du är intresserad.

      Fram tills 1 år ska det huvudsakliga målet bestå av bröstmjölk/ersättning, när du väljer att börja ge mat inom det spannet är upp till dig och barnet såklart. De flesta, inte alla, brukar börja vid 6 månader med smakportioner.
      SJÄLVKLART ska du ge mat även fast du ammar om barnet är över 1 år. Du ska självklart inte enbart amma, ett sådant stort barn klarar sig inte på enbart amning.

      Det som jag skrev i min första kommentar var att amningen brukar hjälpa för att få i sig vätska och näring under sjukdomsperioder/matstrejkar. Dvs ett sjukt barn kan få i sig viktig näring även när riktig mat inte år så lockande , i perioder.

       Det förstod nog de flesta som inte ville missförstå dig.

      Delamma.

     Food before one is just for fun kallas det.

     Who rekommenderar amning som bas hela år 1, globalt. Det har inget med vad för vatten eller mat som finns. Barn ska såklart också äta efter halvåret.

     Who rekommenderar vidare delamning i minst två år, gärna längre om mor och barn vill. Globalt. Oavsett mat och dryck som finns i landet.

   Ammade min dotter tills hon var nästan 3, självklart åt hon vanlig mat osv och jag tyckte det var toppen med amningen när hon var tillexempel magsjuk, perfekt att veta att hon fick i sig mjölken iallafall ?

    Japp. Sedan finns det en annan aspekt också och det är tryggheten. Min dotter gillade och krävde riktig mat rätt förhållandevis tidigt. Amningen var däremot bra när miljön runtomkring blev för stökig. Det ammades nog mest hem på bussen efter dagis. Någon minut eller två räckte för att ladda batterierna och få ny energi. Sedan orkade hon hänga med mig och handla mat och hjälpa mig i köket att laga till den. (Första gången den ungen hade en globalkniv i handen fattade hon inte ens vilken sida man skulle skära med.)

    När hon var sex månader hände det några gånger att jag inte hade skaffat mat till henne utan fick beställa något på den restaurang jag befann mig. Det blev en del guacamole och längre fram tsatsiki. Än idag älskar hon starkt kryddad mat.

    Jag minns en gång hennes dagis råkat få fel sort korv levererat till dagis. Det var endast en unge som smaskade i sig av den starkt kryddade chorizon. Gissa vem?

   Finns ingen som helst anledning att ett barn ska äta på nätterna efter sex månaders ålder, oavsett om det ammas eller får välling. Inget av mina barn har någonsin ätit på nätterna och de är hur friska som helst. Inga nattmackor heller, middag och sen ev en frukt. De är nu 17 och snart 10 och det har funkat i alla år!! (Dessutom hatade jag att amma så är glad att inget av barnen var särskilt intresserad heller!)

    Okej, men dåså nästa gång du vaknar mitt i natten lite törstig, kanske lite hungrig eller kanske vrålhungrig till och med, kom ihåg- du är över 6 månader och det finns INGEN anledning för dig att stilla ditt behov!!

    Men som sagt, vad som fungerar för dig och dina barn fungerar inte för andra men det betyder inte att ”det inte finns behov” enbart för att dina barn nu inte behövt.

    Sen undrar jag hur din bebis berättade för dig att den inte behövde något om den nu vaknade på natten?

  Jag ser inte längre hela inläggen på Bloglovin, fler som upplever samma? Nu visas bara knappt hälften och max en bild, tog ett tag innan jag förstod att det fanns mer att läsa, tyckte du började avsluta inläggen lite märkligt… Går bara in här till inlägg jag vill läsa konmenterarerna, men nu måste jag klicka vidare på varje inlägg, så störigt! Går det att fixa tro?

   Samma här! Riktigt störigt. Vill bläddra mellan inlägg på bloglovin. Inte klicka in på varje blogg för att läsa.

   Det kommer nog inte fixas, jag antar att det har gjorts så för att vi Bloglovin-läsare inte ska kunna undvika reklamen som finns på själva bloggen …

    Men varför skulle bloglovin bry sig om reklamen här, eller menar du att camcam/nyheter24 kan styra bloglovin? ? (seriös fråga)

     Jag använder feedly och vissa bloggars inlägg går att läsa i sin helhet medan bara början av inlägget visas för andra bloggar vilket tyder på att bloggägaren kan bestämma hur mycket som visas på en annan plattform. Hur ser det ut för andra bloggar i bloglovin?

     Det är ju likadant för Tailsweeps bloggar, tex IL, Graaf mfl. Jag har antagit att bloggarna kan bestämma hur mycket som ska synas på Bloglovin, när vi inte kan läsa hela inlägget måste vi ju klicka in på bloggen och då ser vi reklamen. Hannah Graafs blogg kan man fortfarande läsa utan att lämna Bloglovin, väldigt skönt. ?

  Jag har också ett barn som matvägrar periodvis, med en sjukdomsbild i botten. Jag kör också alla trick som behövs. Det som ofta funkat för oss har varit glass, så jag har gjort glass av allt. Näringdrycker, frukt, potatismos. ?

   Kör också mycket cocktail-pinnar av olika slag. TGR har haft med hjärtan och frukter, av trä och papper.

   Har köpt en gäng roliga små kawaii-gafflar också som ser ut som djur. Funkar bra.

  Så gulligt ?

  Kolla in den här tjejen då som jobbar på förskola och gör så himla fint till barnen varje dag! Blir så glad av att se hennes bilder.
  https://instagram.com/koket.halta.forskola?igshid=1jaa44oml7jfh

  Min mamma brukade göra mackor till figurer (lätt att åstadkomma med gurka/paprika och norsk majonnäs i påse) och rita med sylten i vår gröt och jävlar va vi åt. Inte varje dag såklart, men när det var lite lämpligare. Skitbra tips till alla föräldrar därute!

  Ser så äckligt ut ?

  Min pappa tjatade hela min uppväxt om att ”inget barn svälter ihjäl frivilligt” men då hade han alltså fel. Hans kommentar har legat i bakhuvudet under mina år med småbarn och jag har aldrig trugat mina barn, och förr eller senare har dom ätit. Då hade jag ingen aning om att sånt här kunde hända. Att barn bara slutar äta! Vilken fruktansvärd panik.

   Det är sällsynt att barn bara slutar äta till punkten att dem får svält på prover på en akut? Men klart det händer. O fokis sa att hon hade sagt nej till allt, men nu hade hon tydligen börjat prova äta igen

   Jag förstod det som att dotterns slutat äta pga sjukdom, som många barn gör när dom är sjuka, men på grund av återkommande sjukor och virus slutade hon äta helt.
   Men som sagt, bara så jag förstår det.

   Ett friskt barn svälter inte sig själv frivilligt snarare. Betoning på friskt.

  Om barnets bajs är beiget så tar nog de flesta föräldrarna till vilket knep som helst för att få barnet att äta!

   Är det inte bra eller? Så ser mitt ena barns bajs ut hela tiden typ.

    Sök på avförings förteckning, ljusbrunt-beige bajs i mjuka korvar tillhör ”bästa klassens” bajs.

     Bristolskalan heter den, mjuka korvar= ideal bajs!

      Haha ja jag har bara blöjbarn så svårt att avgöra ? men tack!

     Det är ju skillnad på ljusbrunt och beige. Det ska fortfarande vara inom den bruna skalan om man säger så.

    Men snälla, bajs ska va brunt. Sen kan man typ ibland få väldigt mörkt brunt om man ätit för mycket kött till exempel, men är ens bajs beiget så fattar man att det inte är bra. Man kan se väldigt mycket på bajset hur bra personen mår. Man ska inte va för hård eller lös utan en normal korv ska det va. Sök sjukvård för ditt barn ? trodde aldrig jag skulle skriva om bajs idag inte ?

     ”men snälla” tack, vilken trevlig ton ? jag är tyvärr ingen bajsexpert. Vi misstänker matallergi men inte pga detta, så det kan väl ha kopplingar. Dessutom fattar jag inte hur man ser huruvida det är en korv eller annan spännande konsistens i en blöja ?

     Ska vi räkna ner nu innan det kommer ett ”men guuuud skriv på familjeliv”…

     Såg nu att du har blöjbarn så då är de ju såklart att färger kan va från grön-brun liksom. Sorry, tolkade när du skrev att ditt barns bajs sett ut så länge att det var ett äldre barn. My bad. ?

     Men beigefärgatbajs är inte ett tecken på att något är fel. Der beror ju på vad barnet ätit. Äter barn rödbetor blir både kiss och bajs rött, inte lite rött, MYCKET rött. Samma med annan mat, avföringens utseende beror på vad som intagits. Du är uppenbarligen inte någon som har erfarenhet av barn eller att avgöra mående/hälsa utifrån avföring. Som vuxen är bajset mer ”likartat” skiftar inte lika tydligt/mycket, är mest ljusbrunt-mörkbrunt.

   Och med det val av ämne så tror jag att Bloggbevakning officiellt blivit det nya Familjeliv
   ??

    Ja har varit väldigt mycket kring barn här inne på sistone.

  Lekmedmaten på Instagram är guld!!!

  Jag har ett barn som inte vill äta, hon är helt enkelt aldrig sugen. Nu när hon är 2.5 har hon iaf så smått börjat äta (oftast) på fsk, och äter hon inte där så hemma. Men hon är galet selektiv i vad hon äter och hon äter små myrportioner. Vi har gått och vägt henne varje månad, träffat dietister, läkare osv. Hon är inte sjuk, hon är bara ointresserad av mat men får i sig precis det hon behöver.
  Lägg då till att hon ALDRIG är stilla och smal och liten som en sticka.
  Blir hon sjuk totalmatvägrar hon, då får man hoppas att hon tar välling i sömnen så hon går i dig nåt i alla fall.

  Alla läkare säger att inga friska barn svälter ihjäl, och gör ingen grej av matvägrandet, då blir det lätt låsning och maktkamp, gynnar ingen (vet inte hur många måltider som slutat i gråt här hemma för att hon inte ens smakat)

   Selektiv ätstörning?
   Eller ätovilja?
   Googla på det så kanske du får tips o idéer kring maten för ditt barn ❤️

  Bara jag som tänker på ”nailed it!” när jag ser dessa bilder?

  Redan som litet barn visade jag stora problem med mat, jag ville inte äta och kunde också skrika bestämt NEJ. Den mat jag väl åt var jag extremt petig med.
  Idag 20+ år senare är det bättre men ångesten och stressen över matintag är kvar, och nej det rör sig ingenting om min vikt eller utseende. Jag tycker det är ett jobbigt, ”onödigt” och tidskrävande moment att äta, önskar ofta det bara fanns ett piller som tillgodosåg dagens kcal, näring etc.

  Jag har inga fysiska men som förhindrat mitt ätande, inga smärtor eller svårigheter med svaljet.
  Däremot är jag autistisk, med överkänslighet för stimuli och kan få panik över vissa färger, texturer eller konsistens rörande mat.

   Både jag och mina barn var likadana.

   Det är skillnad på barn och barn. En del stoppar glatt i sig vad som helst medans andra avskyr nio tiondelar av det man ställer fram. Min lösning är mutor.

   -jag vet att du inte tycker att det här är gott. Men om du äter en ärta så får du glass sedan. Eller en tesked av vad det nu gällde. Varannan dag valde jag någon av de få favoriträtter som ändå fanns och varannan dag petades det mest i maten.

   Min syster trodde att sånt där går över av sig själv. När hennes dotter var vuxen och fortfarande livnärde sig på babygröt fick hon erkänna att hon haft fel.

   Ätandet blev ett större och större problem för den flickan. Det var en sak som fick det att lossna. Jag sade till henne att jag förstår att du tycker att det är jättejobbigt med viss mat. Men om du tränar på att äta sådant du inte gillar så kan du faktiskt lära dig att äta eländet ändå. Det gör livet så oerhört mycket enklare.

   Förresten, varför jag är så duktig på att laga mat? Det är bara ett smart sätt att få bestämma menyn och slippa äta en massa sånt jag inte gillar. Men jag kan om jag måste.

  Alla dessa funderingar och oro för barn som inte äter har väl funnits i alla tider. Hur gjorde era föräldrar när ni var små? Att amma verkar så hysteriskt krångligt och lite normalt och väldigt styrt av vad experterna rekommenderar, alla barn är väl olika och kanske inte faller in i det genomsnittliga?

  Wow, vad de kämpar och vilka fina tallrikar de fått till! Håller tummarna för att allt ordnar sig till det bästa för dem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.