Aningens skenheligt av Nellie Berntsson


Detta har hänt:
Nellie sålde hästen Laissa till en person som nu bestämt sig för att själv sälja henne vidare. Hon uppger bland annat sin graviditet som en av anledningarna på sin blogg men också att de inte riktigt vill samma sak, hon och Laissa.

Ett jobbigt beslut som vi har velat om fram & tillbaka nu under någon månads tid. Men som vi nu får inse att de inte kommer funka helt pågrund av graviditet & Laissa vill mer än vad jag personligen kan ge just nu, oavsett hur vi än försöker.. // Laissas nya ägare

Nellie riktar kritik mot den nya ägaren, både på sin blogg och på Instagram för att Laissa ska säljas, trots att de kommit överens om att det inte skulle hända.

Livet ändras. Men om man köper en häst för mkt pengar i mina ögon, så vet man kanske när i livet man tänker skaffa barn, hus eller andra investeringar. // Nellie Berntsson

Med tanke på att Nellie, i detta nu, håller på att packa och flytta från den hästgård som hon nyss köpt och flyttat in i tillsammans med sina föräldrar så vet jag inte om hon riktigt är rätt person att uttala sig här.
Eller menar hon att det här med att ha stenkoll på när i livet man tänker skaffa barn, hus eller andra investeringar gäller alla andra förutom henne själv?

Tack för tips!

198 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tänk alla andra Nellie tidigare pikat, allt från tränare, ägare av stall de vart uppstallade i, förbundet, personer inom förbundet, partners och nu även sin familj. Tänk vilket ståhej det blev runt laguttagningen till em, men lite som med BlondinBella så verkar verkligheten nu komma ikapp

   Tänk om beslutet stod mellan att behålla barnet i magen eller sin häst? Låter lite som att det har varit det som har skett. Alla människor kan inte förutstå en graviditet (kan ha hänt trots skydd).

   För att vara ärlig tycker jag inte ens Nellie har rätt att uttala sig om detta, särskilt inte offentligt. Hon verkar fortfarande så himla ung och okunnig. Hela hennes liv har hon haft sina föräldrar som skyddsvägg och har kunnat hoppa på människor hur som haver, jag tycker det är bra och vettigt att det blir sagt ifrån. Nellie borde sköta sig själv och inte se ner på någon annan utan att förstå deras situation. Blir uppriktigt irriterat på hur dumt inlägget Nellie skriver är. Hon låter så himla naiv och korkad?

    Ja, och vad skulle vara ett bättre alternativ då? Vore dwt bättre att behålla hästen men inte ha varken den tid eller den ork som hästen kräver?

     Håller med här. Jag förstår Nellies känsla och säkert oro om hästen betytt mycket f henne. Hon vill att den ska få det bra. Men det är ansvarsfullt av den nya ägaren att inse sin kapacitet. Ibland händer livet. Hoppas hästen får ett nytt fint hem ❤

      Om man bryr sig sååå mycket om en häst att man gnäller på att nya ägaren säljer den så kanske man själv inte borde sålt den. För Nellie borde ju veta hur hela hennes liv ska vara. Är ju det hon verkar ha som krav på andra.

    Hon upptäckte graviditeten för sent, så det fanns inga alternativ!

    Å vem vill ha en crazy häst när man prioriterar familj o barn. Njaee….

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Man ska vara försiktig att döma andra. Speciellt utan total insyn i dennes liv. Och framför allt inför en stor publik.

  Ointressantare människa än Nellie finns inte.

   Håller med.

   Själv tycker jag att hon är ganska fascinerande. På senare tid är det ganska många gånger som jag har undrat vad fasiken som händer.

    Fascinerande om man gillar diagnoser skulle jag säga…

   Varför diskuterar vi ens det här? Hon har sålt hästen. Har inte längre med den att göra.
   Den nya ägaren har bestämt sig för att nu sälja hästen vidare. Och?

    Det vi diskuterar är väl främst hur Nellie beter sig.

  Säljer man sin häst så har man sålt den och då också släppt kontrollen över vad som händer med den i framtiden t.ex vidareförsäljningar och liknande. Vill man ha fortsatt kontroll får man skriva in i kontraktet att man har förköpsrätt vid ev försäljning. Annars för man bara släppa det.

   Precis – men hur fungerar förköpsrätt? Är det ens möjligt? Det måste ju samtidigt vara så att hästen säljs till högstbjudande, annars kan ju den med förköpsrätt bjuda vilken struntsumma som helst? Eller hur fungerar det?

    Man kan skriva in exempelvis att förra ägare ska få chans att köpa tillbaka, men då måste man skriva in typ att det utgår ett vite om detta bryts, annars har det ingen betydelse att man skriver in i kontraktet att man inte får sälja vidare osv.

     Om säljaren räknas som företagare, vilket jag gissar att hon gör, så kan hon inte sätta några villkor om hon säljer till privatperson. Såld vara är såld vara. Konsumentköplagen gäller. Om du köper en bil av en bilhandlare så kan inte den skriva in att du inte får köra på E4:an eller att du måste tvätta bilen varje söndag heller, det är samma sak.

      Man kan visst skriva in det i avtalet och man kan skriva in att om kontraktet bryts så måste köparen exempelvis betala vite.

      Det går att skriva in vad som helst egentligen, men finns ingen domstol som kommer döma ut vite på en sådan grund. Det skulle bara skrivas av dirr.

       Jag vet fall där det visst har dömts vite för att folk har brutit mot vad som står i kontraktet om att man inte får sälja hästen vidare.

    Jag kan inte hästar men i andra affärer är det ofta så att säljaren får ett bud som den med förköpsrätt får rätt att matcha. Vill hen inte matcha säljs bolaget /saken till den första budgivaren.

    Ja precis som någon skrev innan så måste den förra ägaren matcha högsta budet.

    Alternativet om man vill ha full koll på vad som händer med ens häst är ju att hyra ut den på foder. Har hört många skräckhistorier om det men har själv bara positiva erfarenheter.

   Juriststudent hälsar: en inskriven förköpsrätt kan bara ge rätt till eventuellt skadestånd pga kontraktsbrott, aldrig hindra någon från att faktiskt sälja hästen/ta tillbaka en såld häst.

  Kasta sten i glashus?. Bortskämd?

  Håller med en häst är såklart viktigare än ett barn.

  Nellie får sälja hästar men ingen annan? Logiskt tjejen.

  När man sålt en häst eller för all del något annat djur, har man släppt taget om den. Man har ingen fortsatt beslutsrätt, oavsett hur man pratat om det innan. Vill man garantera en häst ett speciellt forever home … får man behålla den själv.

   Man kan skriva in i säljavtalet att man har rätt att köpa tillbaka hästen under vissa förutsättningar. Men det verkar ej skett varför Nellie borde ha noll och ingen åsikt om det i sina offentliga kanaler.

    Så sant, anonym 10.02

  Men nu får hon väl kamma sig Nellie?

  Alla graviditeter är för det första inte planerade, och även om det är det så kan man aldrig veta hur kroppen hanterar en graviditet.
  Det kan ha gått superbra första gången men så blir man helt handikappad ett annat tillfälle. Man kan få så många olika krämpor och har Nellie aldrig råkat ut för det själv ska hon inte yttra sig.
  Jag hade inte ens klarat av att gå ordentligt med en häst vid min andra graviditet då det gjorde svinont vissa dagar i bäckenet, och då hade jag inte ens foglossning.

  Det kan ju även hända att man får oförutsedda ekonomiska problem som man kanske inte stoltserar med och vad har Nellie tänkt att man gör då?

  Hon har ingen beslutsrätt och borde inte ens kommentera då hon knappast vet bakgrunden. Hon borde även inse att det inte är så lätt för den nuvarande ägaren heller, men ett barn går först.

   Exakt så! Dessutom kan det vara så att de fått reda på att barnet är sjukt på något sätt och insett att det kommer behöva all deras tid och ork. Och är det så vill man ju fan inte dela det med hela världen och ska inte behöva heller!

  Ohyfsad, arrogant och bortskämd. Varför följer folk henne? Inte särskilt aktningsvärd ”förebild”.

   Sämsta förebilden ever, framförallt eftersom hon varit ansikte utåt för BRIS, ofta skriver om Girlpower, kallar sig själv oerhört ödmjuk (what??!!! liksom), och dessutom själv driver handelsstall och köper och säljer hästar! Sen bidrar hon själv på ett vidrigt sätt med näthat mot Laissas nuvarande ägare, nej jag blir alldeles matt.

    Ja det här med ödmjuk har jag också funderar över eftersom hon framhåller så ofta att hon är just det. Helt ärligt tror jag inte att hon vet vad definitionen riktigt är. Svenska är inte hennes starka sida.

     Nej, jag tror inte heller hon fattat definitionen av ordet ödmjuk. Hon är ju precis allt annat än det, och då menar jag inte bara detta senaste – utan allt igenom sedan människan dök upp på nätet! Som de brukar säga, stay in school kids, där får man ordförståelse.

     Det värsta med det är väl ändå att hennes morsa ibland skrivit bloggen. Får hoppas att hon gjorde sig till språkmässigt annars är det ingen hög nivå i den familjen.

    Hon är lika ödmjuk som A. Book…

   Tråkigt att hon får så bra sponsorer, finns andra som förtjänar det mer men jag antar att antalet följare styr det mycket.

    Säger detsamma, jag vet åtminstone tre-fyra extremt talangfulla ryttarinnor som varit mycket mer förtjänta av sponsen, än Nellie. Det har jag tänkt på länge, inte bara nu på sistone. Men bit dig i svansen, så… Nu får vi se om hon pudlar eller ej.

   Hon har bevisat de mer än bara på internet. På en klubb i Malmö försöker hon smita förbi över 30 pers i kön där alla köpt biljett för 200kr inklusive hon själv. Folk säger emot och börjar tjafsa med henne men hon trodde ändå hon hade rätt att tränga sig förbi. Efter tjafs och nästan slagsmål kom hon igenom alla. Hon är inte så omtyckt i Malmö iallafall

    Så hon beter sig som hon brukade göra på ponnytävlingar, bland sina ”fans”, hos veterinären osv när hon va 11-12, fast på klubben. Vissa saker ändras inte antar jag.

  Dummaste kommentaren också. ”Om man inte har 100% intresse eller känslor för djur inom längre lopp än detta ska man nog inte ha djur över huvudtaget”.

  Då ska man rimligen inte ha försäljningsstall heller. Nellie säljer ju hästar till höger o vänster, många som hon har haft betydligt kortare tid än vad den där tjejen har haft Laissa. Så om det är för hästens skull Nellie menar att man inte ska ha djur öht om man inte ska ha dem i längre lopp än detta, så är hon ju bland de större hycklare jag har skådat.

  Nä inte Nellie idag också ?

   Scrolla…..

    Oh yes

   Varför felanvänder folk den där smileyn?

    Vissa smilys ser HELT annorlunda ut i olika telefoner.

    Hur ska den användas enligt dig?

   Jag tycker Nellie börjar bli ny Bella ?

  Kan väl dock tycka det är lite större ansvar att ta hand om en häst än att man kommit överens med sina föräldrar att man ska bo hemma lite till.

   Ingenting säger att Laissa kommer ha det sämre hos nästa ägare. Folk säljer hästar, inget konstigt med det. Nellie har sålt många hästar hon haft betydligt kortare tid.

    Ja. Det var inte det jag påstod heller. Tror säkert hästen får det bra 🙂

   Näe. Större ansvar att tvinga föräldrarna att sälja sitt drömhus och investera i en gård åt dottern, som hon efter ett par veckor överger……

   MOGET!

   Det var väl mer än att bo hemma lite till? Hemmet såldes och gård köptes för hennes skull.

  Varför skulle det vara märkligt att en ung vuxen tjej vill flytta ifrån sina föräldrar? Jag pallar knappt en långhelg i samma hus som min familj utan att längta hem till mitt egna. ??‍♀️ Tycker det är fruktansvärt löjligt att döma henne för att hon vill flytta när man inte vet anledningen till det. Kanske finns en större anledning, så ingen hästgård i världen gör någon skillnad. Låt tjejen bli vuxen ifred.

   Nej, men då går du säkert inte o köper en gård ihop med dina föräldrar heller.

    Varför inte? Relationer kan förändras snabbt. Inget vet ju varför hon väljer att flytta. Hon lär ju inte göra det för att allt är tipp topp och hon mår bra där hon är iallafall. Sluta lek så präktig.

     Men va tusan är det för synsätt Murderino?
     Skulle vara lika korkat som att ett vuxet par går och köper en gård tillsammans och vips efter några månader så kommer ena partnern fram till att man inte älskar den andre och vill flytta…?

     Jag funderar på om det är något ”tonårsbråk” mellan Nellie/Olav och föräldrar och så vips blir ungdomarna sura och tar sitt pick och pack. Ett överilat beslut som i en ung persons huvud är helt rätt… Sedan kommer verkligheten komma knackandes på dörren. ?

      Fast Olav är väl helt fri att dra? Eller var han engagerad i hästgårdsköpet? Hans moraliska krav att ställa upp för Nellies föräldrar är ju dessutom betydligt mindre än Nellies.

      Förstod inte från början hur det skulle fungera med ojämlikheten, Nellie har allt och Olav med på ett hörn och i beroendeställning. Olav verkar göra helt rätt i det han gör nu och inte bli nån ”knähund” åt Nellie. Såklart kan de vara ihop men har slipper vara i beroendeställning i allt.

     Vadå varför inte? För att du inte pallar en långhelg med din familj.

   Kunde hon inte ha insett det före husförsäljning och gårdinköp?

  Hur många hästar har inte passerat hos både henne och systern? Sedan vet jag inte hur hon får det till att hon själv ägde hästen i 5 år när Tyra hade den till salu våren 2016 och hon själv hade den till salu våren 2019. Sedan åkte väl hästen iväg på tillridning rätt snart efter de första tävlingarna med NB,? Såld häst är alltid såld häst.

   Nellie har alltid haft problem med att räkna år/ålder….

    Hon hade ju Bella som mentor när hon börja på Spotlife, Bella kanske gav en influenser-matte 101 kurs??

  Nellies försäljningshästar kommer väl dessutom oftast från försäljningsstall, så om ngn om ngt ser till att hästar varandras är runt så är det ju hon

  Många kloka kommentarer och infallsvinklar här, själv väntar jag mest på att Nellie ska ta sitt förnuft (?) till fånga och sätta sig ner och tänka efter vad hon har gjort och hur illa detta är/ser ut för henne både som privatperson, bloggare och hästföretagare! Sen att gå ut och be om ursäkt och även förklara sig och hur hon egentligen tänkte.

   Vem ska hon be om ursäkt till och varför?

    Den hon smutskastar kanske, läs inlägget?

     Men varför ska hon ”gå ut” och be om ursäkt för det? Det kan hon väl göra mellan fyra ögon.

      Hon kunde ju även hålla sina åsikter för sig själv, eller mellan fyra ögon…

      Därför att hon smutskastar den här tjejen offentligt på sina kanaler? Då ska även ursäkten samt förklaringen publiceras i samma kanaler.

      För att folk är sekundärkränkta

      Har hon talat illa om någon publikt är det bara att pudla publikt också.

       Ber hon om ursäkt offentligt kanske småbarnen som gett sig på den nya ägaren ger sig också.

  Ännu mer komiskt är att Nellie skrev detta på sin blogg 18/2, på en fråga om att hon sagt att Joe aldrig skulle säljas.
  är helt rätt. Jag har skrivit , känt och sagt att han aldrig ska säljas. För så känner jag. Älskar den hästen något otroligt och vi har en speciell kemi. Men det kan jag säga om Captain med, känslomässigt är de nu samma. Men jag är inte gjord av pengar. Om det kommer rätt person som lägger att optimalt bud för mig. Så jag inte har råd att tacka nej, en person som jag förlitar mig på, då kan man inte tänka på känslorna. Men där har vi inte kommit ännu:)

  Nellie vill alltså leva på att tävla och förmedla/sälja hästar men hänger ut en köpare i sina offentliga kanaler och har jordens jävla dubbelmoral på det? Detta samtidigt som hon framhäver hur vuxen och ödmjuk hon är i vart och vartannat inlägg.. logiskt. Bra varumärkesstrategi.. Om mamma Berntsson varit ngn form av filter innan kommer det här beteendet nog bara eskalera eftersom hon verkar distansera sig från familjen.

  Håller med N. Man köper inte en sån häst och lovar ett livslångt hem för att sedan sälja. Då får man planera bättre! Hästarna lägger sina liv i våra händer. Man vet ju med sig om man vill ha en unge vad det lider och då LÖSER man det. Man behåller hästen och jobbar runt det uppståndna ”problemet”.

   Eller så vill man inte ha barn tills den dagen man råkar bli gravid. (Ja, man kan råka bli gravid trots skydd.) Då kanske det känns totalt annorlunda och man plötsligt vill behålla barnet och en abort känns omöjlig. Man kan inte alltid planera allting. Livet blir inte alltid som man tänkt sig och det man vill idag kanske man inte vill om ett år.

   Hört talas om livet?
   Livet kan man inte alltid planera.

   Även om man vill ha ett barn så kan du aldrig planera för hur en graviditet skall kännas.

   Då kunde väl Nellie behållt hästen själv?! Hade väl funnits väldigt många olika lösningar för henne själv

   Man kan omöjligt planera för hela livet. Saker händer som man inte kan veta om, att man känner på ett sätt idag är ingen garanti för att man ska känna likadant om ett år.

   Angående att jobba runt ”problemet” (vilket är ett rätt osnyggt sätt att beskriva en graviditet kan jag tycka) så är det inte säkert att det går och då är det ju bättre för hästen att få en ny ägare som har möjlighet att ta hand om den fullt ut.

   Nej ”hästarna lägger inte sina liv i våra händer” Det är djur. Hästar har alltid köpts och sålts.
   Huvudsaken så klart att dom har ett bra hem.

   Nämen alltså nej. Den nya ägaren blev gravid trots p-piller och upptäckte det så sent att hon inte kunde göra abort. Något hon var tvungen att skriva ut på sin blogg när kritiken haglade över henne.

    Kritiken kom INNAN Nellie nämnde något på sin Insta. Detta pga av att Laissas ägare har egen blogg och en Insta för sina hästar

   Hästen bryr sig inte om vem som äger den.

   Hahahaha! Antar att du är en sån som tror att du är den enda som kan sköta din häst adekvat? Som läser serietidningar och tror på sagoberättelser där en missförstådd häst äntligen hamnar hos en snäll liten tjej som förstår den och sen lever de lyckliga i alla sina dar! Livet ÄR inte så. Det finns alltid någon (antagligen många) som skulle vara en bättre ägare till dina djur än just du. Någon med mer tid eller större hagar eller helt enkelt en bättre ryttare. Att samla (tävlings)hästar på hög att gå och slå dank i en hage bara för att man tror att man är den enda i världen som älskar djur, det om något är illa!

  Man kan väl säga att Nellie skjuter sitt företag som säljer hästar i foten. Skulle inte vilja köpa häst av ett företag där man riskerar att hängas ut på sociala medier pga känslor. Häst köps och säljs via kontrakt- juridik inget annat. Att sedan BRIS använder personen som förebild och hon själv pratar om att unga tjejer ska stötta varandra är ju också en intressant parallell.

   Fast bara för att det händer en gång med en häst som var speciell för Nellie betyder det inte att det kommer att ske igen. Hon är fortfarande ung och lär sig av sina misstag. Det är som att säga att man inte kan lita på någon som någonsin har gjort ett misstag (alla i hela världen) eftersom att ingen lär sig av sina misstag

  Lillasyster Berntsson börjar och slutar rida en gång i kvartalet och då köps det in häst till henne som sen säljs efter någon månad när Smilla tappar intresset/har fullt upp i skolan/plötsligt kommer på att hon bor för långt ifrån stallet och liknande.

   Fast nu har familjen i alla fall haft vett att låna hästar till Smilla. För jag gissar också att det snart är klent med intresset när hon blir ensam kvar.

    Kan tänka mig att intresset blir större. Har nog inte varit så lätt för henne att vara i stallet i skuggan av Nellie som styr allt.

   Nu brukar de ju iofs inte köpa hästar till Smilla, hon brukar få ta över Nellies gamla så den biten stämmer ju iofs inte. Att hon slutar rida en gång i kvartalet däremot var väl ganska sant.

    Fast hon har fått egna hästar med. Tänker rent spontant på Color som inte var kvar i familjen särskilt länge.

     Ja, men det är väl enda hästen? Och den köpte de väl inte, lånade de inte den? Annars är det b-ponnyer så det var ju inte jättenyligen.

    Ponnysar köptes, såldes och lånades tidigare till henne.

   heter hennes lillasyster smilla??

    Ja, ett vanligt flicknamn.

   Säger detsamma, jag vet åtminstone tre-fyra extremt talangfulla ryttarinnor som varit mycket mer förtjänta av sponsen, än Nellie. Det har jag tänkt på länge, inte bara nu på sistone. Men bit dig i svansen, så… Nu får vi se om hon pudlar eller ej.

   Jag tror att det är större chans Smilla håller i ridningen nu när hon är själv i stallet, ALLT måste ju ALLTID vara så som Nellie vill ha det, det har Nellie själv sagt, kan inte vara speciellt kul att vara lilla syster och ha hästar men helatiden måste anpassa sig till 110% efter stora syrran.
   Nu får Smilla en chans att själv bestämma över stallet och hästarna, så då kanske ridningen blir mer kul. Hoppas iaf hon fortsätter med ridningen, hon rider väldigt bra för sin unga ålder.

    Tänk om det i själva verket är så att det är Smilla som är den verkliga ridtalangen av de båda systrarna. ? Tiden får väl utvisa det.

     Om man jämför deras ridstilar är Smilla bättre, bättre sits, mjukare hand, bättre samarbete med hästen.
     Nellie verkar fokusera på att hoppa så högt som möjligt så fort som möjligt, Smilla fokuserar mer på att rida bra på den höjden hon är innan hon går upp i höjd, och stressar inte heller upp för att hoppa högre.
     Det ser man även på deras resultat.

      Jag håller med, Smilla har alltid imponerat mer på mig än Nellie. Hon har alltid ridit mognare än Nellie gjort i samma ålder, så om intresset håller i sig för henne är det nog lillasyster som rider landslag om några år!

       Verkligen intressant att läsa era svar, Katten och Emma. ? Kan inget om ridning själv, men tycker det skulle vara kul för Smilla om hon får chansen att glänsa lite nu och kanske uppmuntrar det henne att fortsätta med ridningen lite mer intensivt.

    Sånt är svårt att säga. Det kan lika gärna vara så att eftersom fokus har varit så mycket på den äldre systern, så kan det vara så att hon har försökt haka på för att inte totalt hamna utanför resten av familjen.

    Vem vet, lillasystern kanske hade haft ett annat intresse om fokus även låg på henne som person?!

    Det blir aldrig bra när dysfunktionella föräldrar som prioriterar första barnet så mycket sedan får fler barn. Barnen som kommer efter får det tyvärr väldigt kämpigt emotionellt. Någonting som inget barn ska behöva utstå! Föräldrar måste vara emotionellt mogna och förmå sig att se till mer än ett barns behov.

    Ett barn som börjar och slutar en aktivitet stup i kvarten visar brist på bl.a. trygghet och motivation. Någonting som är start förknippat med försummelse.

     Jag tror inte Smilla är försummad, hennes föräldrar har nog gett henne väldigt mycket tid och uppmärksamhet, men samtidigt är det nog svårt när dem måste fokusera på att köra Nellie till träningar, tävlingar, meetings, hjälpa hennes i stallet, mm.
     Sedan tror jag det svåraste är för Smilla är att samarbeta med Nellie i tex stallet då Nellie måste ha allt på sitt sätt för att det ska funkar för henne, vilket måste vara jobbigt för Smilla.
     Även ha Nellies pojkvän boende hos familjen, sen sälja deras hus och köpa hästgård, allt för Nellies skull, klart allt sånt kan vara jobbigt för Smilla.

   Den ända hästen som dem sålde snabbt eftersom att Smilla tappade intresset var Color, eller vad den hette. Ponnyerna hon har haft har hon haft ett bra tag

  Jag tycker det är toppen att Nellie visar sitt sanna jag. Förhoppningsvis får folk upp ögonen i och med det här om vilken falsk, nedlåtande, elak, omogen och egocentrisk person hon är. Förhoppningsvis hjälper det några unga tjejer och killar att förstå att hon INTE är en bra förebild.
  Det jag tycker är mest vidrigt i hela den här historien är att hon är ett ansikte utåt för bl.a. Bris, MOT NÄTHAT?!?! Hon själv är en mästare i att sprida näthat, vilket hon ju nu visat tydligt.
  Nellie kommer INTE att be offentligt om ursäkt. Det ligger inte i en narcissists natur. I sin egen lilla värld KAN hon inte göra något fel. Hon ser förmodligen inte ens dubbelmoralen i allt hon säger och gör, jag tror ärligt talat inte hon FÖRSTÅR. Hon förväntar sig att alla ska dansa efter hennes pipa (något hon också i princip sagt rakt ut) och gör inte alla det är det alla andra (kunder, föräldrar, expartners, tränare, stallägare, landslagsledning…) det är fel på. Nellie kan, i sina ögon, aldrig göra något fel och har mig veterligen ALDRIG erkänt att hon tabbat sig.

   Jag är ingen psykolog eller psykiatriker, men här är en lista över diagnoskriterier för narcissistisk personlighetsstörning. Det är en teori jag har som förklarar en hel del…

   Har överdrivna känslor av att vara viktig och betydande
   Fantiserar ofta om till exempel rikedom, framgång, makt eller kärlek
   Anser att den bara ska umgås med eller associera sig med viktiga personer eftersom den själv är så viktig
   Har ett överdrivet behov av beundran
   Har orealistiska uppfattningar om sina egna rättigheter – exempelvis förväntar sig personen ofta den bästa behandlingen när denne söker sådan
   Utnyttjar andra för att uppnå sina mål
   Saknar eller har bristande empati
   Tror att andra är avundsjuka på denne, men kan också själv vara avundsjuk på andra
   Beter sig högfärdigt eller arrogant.

    Diagnoskriterierna tycks stämma in på 90% av svenska influencers…

    Så himla fel att diagnostisera någon online med användning av Google… blä för er!

  Att ni orkar tjafsa om vem som gjort vad och varför. Låt folk sköta sitt liv själva och skaffa er själv ett liv.

   Va? Vad gör du här?

    Som alla er andra intelligensbefriade stackare som hänger här har jag inget liv. Har du inte förstått det?

     Men du besitter intelligens då eller? Vem har designat den? Var har du köpt den?

   Hej nån i fam Berntsson

   Det kunde vi göra om inte Nellie valde att hänga ut och ta allt offentligt 😉

  Är det inte dags för Bris att ifrågasätta deras val av samarbetspartner?

   Jo, verkligen, tycker jag!

   Har nästan lust att mejla bris och fråga vad dom tycker om detta…

    Fixat.

     Underbart! De borde inte vilja lyfta fram såna här ”förebilder” för unga killar och tjejer.

   Verkligen, varken Nellie eller Felicia känns som bra val ?‍♀️

  Nellie är tråkig och helt okänd, varför skriver du ens om henne?

   Haha vad är definitionen av helt okänd? Det är hon absolut inte.

   Ja hon är j*vligt tråkig, med en j**ligt tråkig attityd. Men nu råkar hon ju vara en sk influencer som sprider sin skit till flera tusentals ungdomar. Därför tas hon upp här. Det kallas Bloggbevakning.

  Låter som om Nellie skulle behövs växa upp. Typ nyss.

  Undra hur hon tänkt ta sig ur det här?

   Genom att inte skriva något mer om det alls utan à la bella i morgon skriva ett inlägg om nya boendet och stallet i DK och hoppas att det tar bort uppmärksamheten från detta med Laissa

    Ungefär så det blev också! Inte tillstymmelse till någon ursäkt, bara offerkoftan på och nu senast om tillvaron i DK… Usch!

     Kallas också att lägga något bakom sig. Tror varken Nellie eller Alexandra vill sitta och ta upp samma saker hela tiden.

  Jag undrar mest över vad som är så speciellt med just Laissa som gör att just den hästen inte ska säljas vidare? Alla tävlingshästar på den nivån är höga i blod, har temperament och är känsliga – de flesta i alla fall. Det brukar höra till paketet hos riktigt bra hästar. Om nu Laissa dessutom går och har tråkigt i ett liv som är alltför händelselöst för henne, är det väl bättre att hon får den stimulans som behövs, hos en ny ägare? Är hästen SÅ orimligt svår och speciell, får väl Nellie köpa tillbaka den?

   Även High Hope var ju svår och speciell och hade en plats i Nellies hjärta, men den såldes utan omsvept. Kan det vara så att Lailas är FÖR speciell för att fungera som tävlingshäst på hög nivå? Den överhoppar sig ju nåt enormt. Och för svår för en ryttare på lägre nivå…? Funderar och gissar vilt…..

    *Laissa, inte Laila….. ?

    Laissa är konstig, känslig och speciell. Ingen vanlig häst. Fantastisk individ men inte lätt.

    Ja fast där kom ett högt bud se det var pengarna som styrde…

     Jag tror inte den var fräsch när den såldes för om den var det hade nuvarande ägare inte haft råd med den – no offence.

      Jag tror alltså inte hon gick ner i pris av nån annan anledning än ovanstående ??

   Det är ju också ett sätt att höja sin egen förmåga och prestation och förmåga genom att hävda att hästen är enoooormt komplicerad och svårriden och inte fungerar under någon annan?

    Nja men Laissa är verkligen speciell, inget snack om den saken.

     Hur vet du det? Har du provat rida Laissa?
     Min häst har kastat av alla som provat rida honom, tex kompisar som ville rida eller folk som ev ville bli medryttare. Så han skulle väl klassas som speciell, men det betyder ju inte att jag är den enda i världen som kan rida honom?
     Laissa verkar snällare än det, så ser verkligen inte problemet?

      Av det man sett av hästen under alla år, från Tyra och framåt. En normal häst överhoppar sig heller inte som Laissa. Sen har jag inte påstått att ingen annan skulle klara av hästen. Och svårriden och kräver skicklig ryttare är inte nödvändligtvis samma sak som att hästen är speciell.

       Med all respekt, Tyra är inte den skickliga ryttare hon själv framställer sig som. Har någon av hennes hästar hållit eller funkat ihop med henne?

    Min vän lämnade in sin snälla men lite speciella tävlingshäst på försäljning hos Nellie, Olav fick rida den hästen från dag 1… hon kunde tydligen varken rida den eller sitta kvar länge

     Vilken häst var det?

      Gissar den hon ansåg inte hade tillräckligt bra ridbarhet för dem.

       För min väns skull så skriver jag inte det, hon vill nog absolut vara anonym i det här, men nej det va inte den. Dom fick den såld.

  Tänk vad Nellie ska spinna vidare på detta kommande år, om hur mycket hat hon får ta emot ? noll självinsikt om varför.

  Och Nellie sa ju själv att Laissa skulle ju ALDRIG skulle säljas, precis som High Hope aldrig skulle säljas, men hon sålde båda. Och som Joe som aldrig skulle säljas men hon skriver häromdagen på bloggen att om hon får ett bra bud säljer hon honom också. Nä, hon är väl den sista som ska säga nått..

   Fast hon har ju haft hästarna en längre tid än vad Laissas nya ägare har haft henne. Allt är till rätt pris

  Ska bli intressant och se hur länge hon klarar av och vara på nya stället. Tror hon återvänder till gården inom några månader och då är allt alla andras fel.

   Det kommer dock bli svårt att bara dra hem när det inte passar, om hon och Olav tar alla hästar till Danmark, hyr en bostad och står som inackorderade, om hon då bara drar hem när det inte passar henne längre lämnar hon Olav med alla utgifter ensam.
   Tidigare har ju hennes föräldrar tagit allt jobbigt åt henne och städa upp efter henne, tror inte Olav kommer göra det.
   Så tror denna flytt är bra då hon nu tvingas stå på egna ben och ta ansvar, hon kan inte bara lämna allt till Olav när det passar henne.
   Men i tidigare stall har ju haft svårt att stå inackorderad då hon inte kan dela stall med folk utan att börja bråka hela tiden, så frågan är hur hon länge hon klarar att stå i stallet innan hon börjar bråka med någon, och hur hon löser det då? Olav kommer nog inte gå med på att byta stall stup i kvarten för att hon inte kan undvika att bråka med alla.
   Men jag tror att förr eller senare kommer hon flytta hem till gården ja

    Ja. Känns nästan som Olav ”flydde” från allt kaos. Han verkar jobba som beridare på RC horses. Ett försäljningsstall. Ska nellie dra dit sina hästar och hålla på och bossa mitt i någon annans verksamhet kommer hon knappast bli långvarig där. Nellie verkar gilla flådigt och fint och har aldrig blivit speciellt långvarig som inackorderad. Kommer bli intressant att se hur detta går.

     Ja kommer bli jobbigt för henne att dela stall oavsett var hon hamnar då hon har svårt att dela. Samtidigt är nog detta väldigt bra för henne, för nu kan hon inte fly och bara lämna allt när det blir problem, nu måste hon träna på att ta ansvar, konsekvenser av sitt handlande och städa upp efter sig själv. Det kommer bli tufft för henne, men samtidigt lärorikt. Men tror inte hon kommer orka i längden utan flytta hem igen tillslut

    Vad får dig att tro att hon inte kan dumpa allt på Olav och sticka hem när det skiter sig? Då är väl det förmodligen hans tur att bära skulden för allt som går fel i hennes liv, och då tvekar hon nog inte om att lämna honom i sticket och åter igen fly fältet, sin vana trogen.

     Japp, det tror jag också. Ger detta äventyr i DK max, absolut MAX ett år, sen är hon hemma igen och om Olav hör vi inget mer förutom skitsnack möjligtvis.

    Med Nellies beteende o attityd som hon har visat på sistonde så kommer hon nog hem efter 2 veckor max

  Hmm, Nellie har gjort ett inlägg som ignorerar all röra hon skapat sen outningen av Laissas köpare.

  Nu är unga damen på väg om nya äventyr. Men det är känslomässigt jobbig för … ”Det blev inte som planerat, varken privat eller för företaget o.n ,” och hon vill att ”Nu slutar vi att spekulera och går vidare”…

  Jag tror att hon är så van att få bete sig hur som helst, familjen har städat. Nu ska hon vara ”vuxen”, och tror att samma beteende ska vara ok. Jag tror det blir väldigt nyttigt för henne att faktiskt komma ut i verkligheten – stöta på motstånd – och ges möjlighet att växa upp.

  I kommentarsfältet på nya inlägget är det många kritiska synpunkter blandat med hejarop och inlägg om hur fantastisk Nellie är…
  Jag börjar tro att hon skriver hejaropen själv…

  Jag hoppas innerligt att hon förlorar sponsorer och dyl pga sitt beteende. Det är verkligen inte ok att bete sig så barnsligt speciellt när hon försöker framstå som vuxen. Hennes beteende borde få konsekvenser. Och tror inte heller de positiva kommentarerna är äkta, är nog få som är på nellies sida atm.

   Kan man på nåt sätt få reda på vilka aktiva sponsorer en influencer har?

    Hon har iaf samarbete med Alfab och CWD. Går ganska lätt att hitta när man scrollar insta. Även typ lyko o sånt har hon gjort samarbeten med. Hoppas företagen förstår att dra in samarbetet då det kan skada deras image att jobba med någon som skapar sådana skandaler över en så liten sak.

    I nellies fall har hon sedan tidigare i alla fall ett samarbete med alfa lastbilar och märket cwd. Finns säker fler. Hon verkar nu dra ned ridå över sitt företag och tilltänkta gård med att flytta till Danmark.

    Nellie är sponsrad av: CWD/Lead sports(utrustning till hästarna) Krafft (foder till hästarna) scanbio pellets (spån) kidsbrandstore (kläder) LYKO (hudvård) ALFAB (2 st hästlastbilar) ae-equipment (är eventuellt avslutat. Men Hästutrustning) hon är även bris idol. Så vill man kan man ju kontakta de företagen ?

     Tack! Tar mig an det imorgon.

      Yes desto fler som gör det desto bättre! Låt bättre unga ryttare få möjligheten till spons istället!

     Nellie är även sponsrad av cavalleria Toscana Och samshield troligen via trolle company

  Nu sitter Berntsson och raderar kommentarer och svarar ”tack” till de som slickar hennes bakdel. All frustration och upprördhet struntar hon blankt i. Kan vi SNÄLLA hjälpas åt att få året 2020 att bli året då hon fick den publicitet hon förtjänar – dvs ingen?!
  Vill ni följa duktiga, drivna, ambitiösa och ÖDMJUKA unga ryttare finns det mååånga andra att välja på. Som dessutom är mycket bättre och mer talangfulla i sadeln!

   Jag skrev en kommentar om att företaget nog kommer att upplösas nu eftersom ingen kommer att vilja köpa häst av en oseriös säljare som beter sig så. Den var snabbt raderad ?

    Hahaha den där ungen är bara för mycket

   Håller faktiskt med där. Kan alla inte bara sluta läsa och se vad som händer? Hur Nellie hanterar det och att det inte finns något intresse för henne?

   J, snälla kan inte vi alla som är emot detta avfölja på Instagram i morgon?

    Jag har redan avföljt. Sånt där vill jag verkligen inte stötta på något sätt. Tycker alla som inte står bakom det beteendet ska göra detsamma.

  Ingen blir förvånad längre.

  1 Laissa säljs till en tjej med 0 tävlings erfarenhet och är mer eller mindre en hobbyryttare, det är väll vara att plussa 1+1. Något är fel med hästen.

  2 Startar företag med pojkvännen köper gård och det planeras för fulla muggar om hur gården skall utvecklas mm

  3 Pojkvännen försvinner ur bild, föräldrarna av följer honom på Instagram

  4 Helt plötligt skall Nellie flytta från gården, allt är tyst, man ser ingen kommentar från föräldrar och man känner en doft av turbulens.

  Alla som har följt Nellie b vet vid detta lagret att det är aldrig frid och fröjd kring henne hon är en riktig kapp vändare, som alltid ser till sin egna vinning. Under alla år så har det alltid varit kaos kring henne, inte i ett enda stall har hon stått utan blivit ovän med ägaren, samma mer tränare som tex Malin trollnäs vad tog hon vägen?

  Eller alla killar som det alltid har varit något fel i slutändan med, som blivit uthängda på bloggen över hur dåligt alla behandlat henne.

  EM händelsen, hände väll fan av en anledning, inte där heller tog hon danskar utan istället satte på sig sin vanliga offerkofta.

  Samma med vänner, dom går och kommer som allt annat i hennes liv.

  Så till min fundering när skall folk öppna ögonen på riktigt? När ska sponsorer se att hennes personlighet och inställning är en rang av en primadonna som tro sig va så jävla mycket bättre än alla andra och bara stå och styra med en järnhand och när det då inte passar så hänger vi ut dom på instagram ellrt bloggen.

  Aja time will tell…..

   När vi (än så länge läser jag hennes blogg, jag slutar inom nån timme) läsare slutar följa henne och informerar hennes sponsorer om hennes beteende. Då kanske fler och fler öppnar ögonen. Ringar på vattnet osv.

   Jag blev fan besviken när det släpptes att Nellie skulle bli teamryttare för Cwd. Har ridit med Cwd i många år och kände baa neej och att märket/ företaget verkligen sjönk I mina ögon!

    Exakt så för mig också!! Har alltid älskat min cwd-sadel och tyckt att den står för kvalitet eftersom så många duktiga ryttare i världseliten rider med den. Blev också sjukt besviken när de (eller den svenska delen) började sponsra nellie med grejer, tycker inte hon spelar i rätt liga för det (även om hon är duktig) både märket och företaget sjönk för mig också.

  Kan ni inte komma med förslag på intressanta hästbloggar? Behöver någon annan att följa nu.

   Finns få intressanta hästbloggare tycker jag. Antingen kan de inte jättemycket men tror de är proffs, vilket visserligen kan vara lite underhållande ibland men också jobbigt när de blir sedda som ”idoler” trots mediokra resultat och ibland väldigt bestämda åsikter som inte alltid är helt korrekta.

   Eller så är de alldeles för influenciga för att fatta att 97% av deras inlägg på blogg och insta inte passar in på den normala hästägaren med ett heltidsjobb. Har för mig att det har Nina R som tyckte det var jobbigt den dagen hon ”hade mycket” att göra, hon skulle hinna handla och tvätta och rida typ. (pallar inte kolla hennes blogg längre pga blir mest provocerad)

   Lina Dolk dock, hon är den hästblogg jag tycker känns mest genuin. Visst hon har tur med sponsring och hästägare, men hon jobbar också hårt och skriver trevligt och ärligt när jag varit inne och läst.

    Ha ha..Ja en mer världsfrånvänd ryttare än Nina är svår att finna. Noll verklighetsförankring men så länge hon kan försörja sig på sitt bloggande så lär hon ju fortsätta att leva i det blå.

     Om du kan tänka dig att läsa på engelska så gillar jag shelby Dennis (sdequus) mycket.

   Ja! Senaste åren har jag inte hittat någon bra hästblogg som jag verkligen följer. Vill ha duktiga ryttare man kan bli inspirerad av. Finns det fortfarande?

   Håller helt med om Lina Dolk. Duktig, ambitiös, jobbar hårt och svarar trevligt, även på kritiska kommentarer.

  Jag saknar tiden med typ Mikaela Zimdahl, Kristina Warg och Amanda Gullström…

   Jag också!

  Nellie flyttar till Norra Danmark runt Hjorring typ och kanske är livrädd för att det riktiga priset hon sålde Laissa kommer ut? Vet ej.

  Jag hoppas Nellie skriver ett till inlägg angående Laissa/ Laissas ägare. Ert inlägg där Nellie ber om ursäkt för sitt agerande. Nellie har förklarat sin syn på det hela och varför hon agerade som hon gjorde.Punkt. Nu kvarstår det bara en ursäkt. För visst borde hon be om ursäkt?

  Har velat fram och tillbaka om jag ska lämna en kommentar men jag gör det nu eftersom jag måste få detta sagt. Jag har varit deprimerad länge pga denna tjej OCH hennes familj! Hon flyttade in i samma stall som mig. Vi kom överens om att jag skulle få betalt eftersom jag fodrade alla hästarna (hennes 11 och mina 2) morg och kväll då jag bodde nära, fick rejäl utskällning senare av både mamman och N (två mot en) om att jag borde visa lite tacksamhet och att jag absolut inte fick några pengar av dom. Senare visade sig det att 2 hästar som dom köpt från Holland hade ringorm, mina hästar som stod bredvid hennes blev inte smittade men till saken hör att hon inte ens berättade det förens efter 2 veckor och då var alla hennes hästar redan smittade plus 50% av alla hingstar på gården. Min mamma som försökte hjälpa till fick ett samtal på väg till jobbet där N skrek på mamma att det absolut inte var hennes hästar som börjat smittan. Detta är bara en liten del av vad hon gjort. Mobbning är det hon håller på med, att inte hälsa, svara otrevligt och vara allmänt bitchig var hennes vardagliga attityd. Fast det värsta var nog när hon sket fullständigt i en inridningshäst som hade kolik. Denna 3åriga sto som var dräktigt t.o.m, fick kolik efm, men dom lämnade henne liggandes i boxen eftersom hon hade bajsat en gång… Hon låg ner med kvällsmaten ouppäten enda till morgonen. Denna tjej skulle jag ALDRIG lämna en häst till om jag var ni. Det längst jag har sätt henne rida en häst är 20 min utan uppvärmning eller avskrittning och såklart bara med graman.
  Tack för mig!

   Ska även skriva att jag förlorade två av mina bästa vänner (trodde det då) eftersom jag var den enda som vågade säga ifrån. Alla andra var för rädda att hamna på hennes dåliga sida.

    Det är märkligt att Nellie som själv påstår sej ha varit mobbad, visar sej vara den största mobbaren.
    Hoppas sanningen kommer fram till hennes sponsorer.
    Talar av egen erfarenhet av Nellie.

   Modigt av dig att skriva detta. Hoppas att fler törs följa efter nu när locket äntligen är av. Lider med dig för att du blev så illa behandlad och utnyttjad. Har varit i din situation själv men brukar tänka att arbetet jag utförde gagnade hästarna och då känns det lite bättre. Stå på dig! -Och, soporna brukar gå ut med sig själva tillsist?.

   Sen när tar de in 3 åriga fölston i sin verksamhet om jag får fråga? Som är där för inridning? Och om de nu lät en häst med kolik bara ligga utan veterinärvård varför ringde ni inte polisen? Det räknas som djurplågeri och är brottsligt. Jag tror säkert att Nellie kan va en riktig diva att ha att göra med men det här är väldigt allvarliga anklagelser som du gärna får backa upp. Vad hette det 3 åriga fölstoet de hade för träning? Mig veterligen tar de inte ens in hästar för inridning de utbildar hästar som redan är klara för tävling. Varför skulle de ta in en dräktig häst? Haha, Känns som en väldigt fabricerad historia detta. Backa upp det du säger. Har du dessutom stått och kollat på en kolik häst utan att ingripa själv är du inte så mycket bättre du heller. Skaffa lite ryggrad till nästa gång och hjälp hästen när det behövs istället för att skriva kommentarer på en skvaller blogg. Du hade kunnat göra nytta då istället. Om det du säger nu är sant vilket jag personligen inte tror.

    Men det var väl nån annans häst som också stod i stallet förstår du väl?

  Detta skrev en tjej som heter Elin under ett annat Av bloggbevaknings inlägg om Nellie. Dock så är de inlägget lite äldre så kanske inte så många som ser kommentaren Som om den publicas här. Om ni har någon story om N, så publicera den här så fler får veta…

  ”Har velat fram och tillbaka om jag ska lämna en kommentar men jag gör det nu eftersom jag måste få detta sagt. Jag har varit deprimerad länge pga denna tjej OCH hennes familj! Hon flyttade in i samma stall som mig. Vi kom överens om att jag skulle få betalt eftersom jag fodrade alla hästarna (hennes 11 och mina 2) morg och kväll då jag bodde nära, fick rejäl utskällning senare av både mamman och N (två mot en) om att jag borde visa lite tacksamhet och att jag absolut inte fick några pengar av dom. Senare visade sig det att 2 hästar som dom köpt från Holland hade ringorm, mina hästar som stod bredvid hennes blev inte smittade men till saken hör att hon inte ens berättade det förens efter 2 veckor och då var alla hennes hästar redan smittade plus 50% av alla hingstar på gården. Min mamma som försökte hjälpa till fick ett samtal på väg till jobbet där N skrek på mamma att det absolut inte var hennes hästar som börjat smittan. Detta är bara en liten del av vad hon gjort. Mobbning är det hon håller på med, att inte hälsa, svara otrevligt och vara allmänt bitchig var hennes vardagliga attityd. Fast det värsta var nog när hon sket fullständigt i en inridningshäst som hade kolik. Denna 3åriga sto som var dräktigt t.o.m, fick kolik efm, men dom lämnade henne liggandes i boxen eftersom hon hade bajsat en gång… Hon låg ner med kvällsmaten ouppäten enda till morgonen. Denna tjej skulle jag ALDRIG lämna en häst till om jag var ni. Det längst jag har sätt henne rida en häst är 20 min utan uppvärmning eller avskrittning och såklart bara med graman.
  Tack för mig!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *