Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

Dock ser jag helst att politiska diskussioner sker någon annanstans än här, tack på förhand!

So get it all out of your systems!!
GO!

574 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haloj

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Ja då var det onsdag igen vart en pissig dag, men bara att ta nya tag imorgon igen.

    Finns det några Love Is Blind-junkies här? Finalavsnittet imorgon. Vad tycker vi? Vad tänker vi?

    Jag haaaaatar Jessica. Jag vill stänga av ljudet och gå på toa varje gång hon är i bild. Hemsk människa.

      Hatar Jessica och Barnadette (eller vad varelsen nu heter). Tror på Cameron och Lauren (?)

      Mark förtjänar äkta kärlek

        BARNETT, sån douchebag! Såg en tråd på twitter av någon som hade snokat massor på IG och det verkar som att vissa (ska inte säga vem ifall någon inte vill bli ”spoilad”) fortfarande är gifta.

        Håller dock med Laurens pappa om Cameron, skulle vilja ha lite mer riv i honom. Han är så lugn och stel, man undrar typ om han kan slappna av i nacken ? men dom är gulliga fast tror inte hon kommer säga ja till honom.

        Hoppas Kenny och Kelly håller!

        Jaså här sitter man och hatar folk, skärp dig.

          Ta inte det så jäkla seriöst.

          Men buhu, cry me a river.

            Men gå å lägg dig och kamma te dig.

      Omggg jag håller med!!! Varje gång Mark kämpar vidare med henne så vill jag bara hoppa in i rutan och skaka om honom. Säga att han är en så jäkla fin kille och människa och förtjänar SÅ mycket bättre!!

        VERKLIGEN!!!

        Amen!

        Vill bara ge honom en kram!

        Och Jessica måste ju ha allvarliga alkoholproblem ?

          Haha ja precis så

        Hon var dödskär i Barnett ena sekunden. Sen blir hon dumpad. Och sen två sekunder efter äääälskar hon Mark och är soul mates. Snacka om att bara säga ja för att få hänga kvar och bli TV-kändis. Haha men vilken flopp. Hela världen hatar henne ? eller åtminstone varenda människa på sociala medier.

      Hoppas verkligen Lauren och Cameron samt Kelly och Kenny håller! Så fina tillsammans. Jessica är rätt så jobbig ja, men Amber är Next Level, förstår inte hur han orkar med henne! Men jag tror det är Jessica som springer från Mark vid altaret…

        Håller verkligen med om Amber. Känns så otroligt tillgjord. Haha plus att han Barnett är så osäker på att prata om någonting som är liiiiite djupare än typ ”jag gillar hundar, ska vi ha sex?”.

          Amber är en sån som vill visa att hon ”one of the guys” typ. Älskar att hon inte vill jobba och har en massa skulder hon inte betalar av så att det blir barnetts problem XD

            Synd för honom att han inte valde den där sista tjejen jag inte minns namnet på. Hon verkade down to earth och härlig. Dock skönt för henne nu då han verkar ha jobbigt att prata om riktiga och viktiga saker.

              LC hette hon! 🙂

      Vad hette det första paret som gjorde slut första dagen i Mexiko? Jag tolkade det inte alls som att dom gjorde slut för att han var bisexuell, utan eftersom han väldigt fort blev passiv aggressiv, kallade henne bitch och slöt sig totalt.

        Hahaha det var ju helt sjukt.
        Jag bara satt där och ”Wow, that escalated quickly” ??

        Diamond och Carlton… det var bara löjligt.

        Nyfiken: kvinnor, skulle ni fortsätta en relation om er partner efter många om och men och några år in i relationen ”kom ut” som bisexuell?

        Och om er manliga partner sa att denna var transsexuell skulle ni kunna acceptera och leva med det?
        Helt helt ärligt nu.

          Detta har på riktigt hänt mig i två förhållanden – att mannen kommit ut som bi. Den ena kom ut när vi dejtade, vilket var helt OK för mig. Han var så nervös när han berättade det och jag förklarade att det var fint att han kom ut till mig och att det inte spelar någon roll så länge det bara är mig han är intresserad av. Informationen om den andra kom upp till ytan efter tre år och det var jättesvårt för mig att ta in. Det kom som en chock efter så lång tid tillsammans. Jag kände mig besviken, arg och ledsen. Han hade ju ljugit för mig. Det tog mig år att komma över. Men vi är tillsammans än. Jag älskar honom ovillkorligt.

            Fint och starkt av dig ?❤️

            Personligen hade jag inte kunnat leva med det. Om det var en ny person hade jag tagit emot det och tänkt på att inte såra när de vågar öppna upp sig men sen hade jag nog låtit det rinna ut i sanden.. Och om det var min nuvarande sambo så känns det som jag skulle bli så innerligt besviken att det inte skulle gå och reparera. Men vet faktiskt inte.

              Varför?

                Haha snacka om att ha noll förståelse för hur det är att vara icke hetro när ens reaktion på att någon kommer ut är att bli kränkt för sin egen skull lol

          Mitt ex var bi, och det kom ut ganska tidigt i vårt dejtande. Var lite småsur först för tyckte det var något han skulle sagt från dag 1 och inte efter dejt 10. Men släppte det sen.

      Ääääääälskar Lauren och tror dom kommer gifta sig, även om Cameron verkar för stel för henne imo. Förstår att folk inte tål Jessica men hon känns så skör och mänsklig liksom så kan inte hata henne. Mark förtjänar definitivt bättre dock, eller framför allt att den han är med även vill vara med honom. Kenny och Kelly känns bara så himla snark… Den jag verkligen inte tål är Amber pga sjukt jobbig och tycker Barnett har varit mycket mer likable sen dom kom ut i verkligheten. Såååå taggad på imorgon!!!

        Jessica: Jag kan ändå förstå Jessica pga att hon är olyckligt kär och kanske ville vara med i programmet fortsättningsvis för att se om hon har nån chans på barnett ändå? Dock sjukt hemskt att Mark ska ”offras” för det och att hon totalt spelar på hans känslor. Alltså jag dog nästan när de låg i sängen efter födelsedagspartyt och Jessica sa att Giannina eller vad hon heter, är bäst och Mark bara helt kärleksfullt ”hon är näst bäst” och Jessica trodde att Mark syftade på att HAN är bäst och blev helt sur ?????? Hon söker ju efter anledningar att bli sur på honom och stöta bort honom. Suck!! Så hemskt. Jessica kommer helt klart säga nej. (Och efter festen där i sängen då hon mittiallt bara ”barnett är så snygg och sexig” man ba ????? Alltså att mark förlät henne efter den kvällen ????)

        Mark; stackars kille. Allt Hans snack om hans mamma dock ?? Hade tänkt henne som en mysig fin äldre dam som sprider värme och kärlek efter allt han sagt, men så var hon värsta hårda kvinnan med kajal runt hela ögat ?mark kommer ju tyvärr säga ja. Så blind. ”Mark is blind” ???

        Cameron alltså. Hans kroppsspråk ????????? så pinsamt då han närmar sig helt krokig i ryggen med hakan fram och en liten hand framför sig ? tror Lauren kommer säga nej. Att gå från att ha dejtat stora mörka män till ljusa mjöliga Cameron, alltså näää ?

        Lauren däremot: jisses hennes kropp! Så jävla snygg!! Verkar som så härlig tjej, hennes pappa känner henne hon behöver nog någon med mera riv i sig än Cameron ?

        Barnett: läser bara ”barnet” hela tiden? Tycker han är skön faktiskt. Förstår att flera blev kär i honom. Tycker inte alls han var nån skitstövel inne i kapslarna. Han försökte ju bara hitta den rätta, vad kan han åt att 3 föll för honom? Tror han kommer säga nej åt Amber.

        Amber: alltså när hon träffade hans familj. Undrar om det bara var klippt sådär eller om det faktiskt var sådär obekväm stämning? Hon är en sån som jag personligen aldrig klickar med. Ska synas och höras mest, han överdrivet bra självförtroende och tar typ noll ansvar. Kan tänka mig att hon var en mobbare i ungdomen. Kommer ju definitivt att säga ja.

        Kenny: så jäkla snygg! Verkar trevlig men är ju nog lite mjäkig tillsammans med Kelly. Tror han dock säger ja.

        Kelly: hon har ju sagt att hon inte känner fysisk attraktion till Kenny? Och dessutom sa hon ju att han känns mer som en vän? Men ändå verkar de så himla ”perfekta” på pappret? Nä tror hon kommer säga nej.

        Var det alla? Tack för mig!! Så rolig tråd. Har inte en enda vän som kollar så äntligen får jag diskutera med nån ?

          Janne Gigi och Damian. Alltså Gigi: igen så snygg!!! Tycker det var kul att alla var så snygga faktiskt. Hon är ju nog lite mycket. Men det sa ju hennes pappa också att det är modigt att gifta sig med en så temperamentsfull kvinna eller vad han sa. Hon skulle ju dock kunna hitta så mycket bättre. Liksom okej jag tycker det är bra att damian inte är en toffel som bara accepterat hennes humörsvängningar men nä han är nog lite konstigt kall emellanåt.

          Vad tror ni hände med alla de som inte kom vidare i programmet? Var det bara att de inte hittade nån match eller svarade de nej i kapslarna?

            Janne ????? ”jamen” skulle de vara ? alla bara: var det med nån Janne också? Vad har jag missat?

            ???

            Tror du inte vi hade fått se om folk friade och det blev nej? Hade väl räknats som bra tv ? de tog ju med Carlton och Diamond även om det fick ett abrupt slut ?

            Läste att det var ett annat par som förlovade sig men som inte fick ta del av resten av programmet med Mexico etc för att dom inte räknat med att så många skulle förlova sig!

              Men va? Haha, tänk deras reaktion när Carlton och Diamond åkte hem dag 2…

              Jajemän: https://www.insider.com/cool-facts-about-love-is-blind-on-netflix-2020-2

              Åtta par förlovade sig men vi fick se sex stycken.

          Det med amber var helt klart klippt. Tror Cameron och lauren kommer hålla dock!

          Jag är också glad att få diskutera!

          Jag tycker massor om Cameron ? tror han är en stabil, härlig snubbe som är lugn men rivig när det behövs. Stort fan av Kenny också, de är mina två favoriter.

          Tyckte Kenny och Kelly verkade så himla gulliga och hade stor familjefest och sedan släpper hon bomben om att hon inte attraheras av honom, svettigt!

          Amber går mig på nerverna, jävla brud att komma med skulder, ett sminkkonto och så ”jag vill stanna hemma”-planer på det. Plus att hon har ett sånt behov av att vara en av grabbarna och konstant påpeka det…

          Längtar tills vi får veta. Sjukligt besatt av detta.

      Men vad tror vi Damian svarar Gigi då??? Jag orkar inte vad jobbigt att stå där framme ?

        Dom två var söta ihop tills Gigi blev helt personlighetsförändrad

        Tror ändå han säger ja… tror dock det är Giannina som springer iväg i klänningen och undra varför om han inte säger nej..?

          Ja och om han nu säger ja varför tokbölar han innan? Eller blir vi lurade av klippningen?

          Tror också att det är hon!! Längtar till imorgon för att få se varför haha.

        Jag tror och hoppas han säger nej! Tycker Gigi beter sig som en fjortis. Sjukt omogen

        Jag tror det är Gigi som springer iväg, så det händer något med dem!
        Gillar dem dock, tycker det är bra på nåt sätt att de redan bråkat en del så de liksom kan ha det avklarat, haha. Kenny och Kelly tex är ju så mellanmjölk att jag blir nipprig.
        Hejar annars på Cameron och Lauren, och tycker (som alla andra uppenbarligen) att Mark förtjänar bättre!!

          Sveriges bästa instagram är krita en 5a, med geniala Sala-Roger och Sthlm-Johannes. En fd polis och en vänstersnubbe. Underbara.

      Blev helt galen när Jessica gav vin till sin hund! ?

        Och Mark reagerade inte? Fastän han själv har hund? Så himla konstigt!

        Ser inte hon väldigt gammal ut för sin ålder? Är lika gammal o har inte börjat få rynkor än. Fast hon jobbar ju 70 h i veckan, kanske det. Plus dricker ?

      Hatar ingen i programmet. De är bara människor och mänskliga, dessutom under stress.

    Hej,

    Jag tycker att det luktar lite konstigt i mitt badrum (oavsett om det är jätterent och rensat i avlopp mm). Hur går man tillväga för att ta reda på om det är en vattenskada?

    Kontaktar man tex sitt försäkringsbolag kanske?

      Du! Jag hade det problemet och VÄGRADE ge mig kring vad det var. Anmälde till bolaget jag hyr av som undersökte saken. Kom fram till att i källaren i nåt rum är det något som luktade förjävligt. Men den dörren stod på glänt typ, superlite, så i ventilationssystemet blev det rundgång = stanken kom upp i mitt badrum.

      Efter mitt undersökande (FBI kan ringa om de behöver nån) så skickade jag dit mitt hyresbolag att kolla upp saken och VIPS – det luktar inte mer ?

      Hyr du eller äger?

        Äger (bostadsrätt).

      Det kan vara en spärr i handfatet som lossnat också

      I min förra lägenhet bubblade det i min toa varje gång snubben ovanför spolade i sin. Det vart nåt slags baksug i rören, typ, och det luktade avlopp varje gång det hände i mitt badrum. Han som jag tog över lägenheten av sa att det varit ett problem hela tiden han bott där och att värden sket i det, så det var ingen idé att klaga. Detta blev värre och det blurpade så in i helvete i muggen varje gång det bajsades ovanpå. Så satt jag en dag själv på dass och samtidigt satt tydligen grannen och gjorde lika, för det började bubbla nere i kröken, och plötsligt blir det som ett stort SLÖÖÖRP och sen ett plask upp i arslet och när jag reser mig upp ligger det flera skitkorvar och klumpar av dasspapper i min toastol. Och det är liksom inte mitt… ?

        Granne 1 fick stopp i toaletten. Rörmokare fixade stoppet, men granne 2 fick skiten i hela badrummet. Det vita kaklet var plötsligt brunt.

        Åååååh Fyfan!!!!

        Åh fyyyy fan ???

        ???????????????? fyfaaaaan!!! Vad sjukt, strongt att du tagit dig igenom den upplevelsen hahaha

      Kan vara silikonet där toastolen går ner i golvet ☝? Det måste man byta ut ibland.

    Jag behöver tips på en parfym som luktar som tvättmedel. Hit me with your best shot!

      Clean – Fresh laundry

        Ja Clean har flera olika ”rena” dofter

        Jag älskar Warm cotton. Men börjar tröttna lite på den. Vill hitta någon annan

          Rain och skin luktar ju himmelskt också

            Nje, inte på mig.
            Tänkte att det skulle finnas något annat märke än clean som luktar bommul och tvål.
            Men det kanske det inte gör?

      https://giftsetter.com/sv/marke/grona-gredelina/acqua-cotta-parfym-roll-on.html Denna luktar så gott! Är dock en roll-on, du kanske hellre vill ha spray?

        Nejnej, roll-on Föredras nästan framför spray 😀

      GAP washed cotton. Har haft CLEAN också men föredrar den från GAP

        Finns den i någon butik? Hittar den bara online på massa amerikanska sidor

          Jag har köpt den på KICKS. Men det var ett tag sen. När jag var i USA för ett halvår sen köpte jag den i butik där

      Ser att folk har tipsat om Clean, vilket verkligen doftar tvättmedel/sköljmedel och rent.
      Tycker också att Byredo- Blanche doftar lite nytvättat på något sätt.

    Tror jag har en ångestattack nu. Det känns som att kroppen darrar och att jag tappar kontrollen, men när jag vill röra mig, prata, titta och tänka fungerar allt som normalt. Är det bara att vänta ut?

      Vänta ut och ta det lugnt. Lägg dig i sängen, andas i fyrkant och koncentrera dig på fem saker du ser, fyra saker du hör, tre saker du känner, två saker du kan lukta dig till och en sak du känner smaken av

        Vad innebär det att andas i fyrkant?

          Tänk dig en fyrkant och att du ska ”följa” den med andningen. Upp så andas du in, sen till höger håller du in andan sen ner andas du ut, till vänster håller in och sen andas du när den går upp igen osv

            Ah, jag förstår! Bra tips!

      Du ska börja acceptera att du lider av ångest och att din kropp försöker hjälpa dig och visa att du ska sätta dig själv i första hand. Min panikångest försvann helt när jag accepterade att den skulle komma då och då och hälsa på mig. Istället för att bli rädd och förvärra så sa jag till den Jaha du är här? Välkommen kompis. Jag vet att jag inte kommer att dö utan att det bara är du som försöker få mig att förstå att det är dags att börja bry mig om mig själv. Vågen som byggs upp vid panikångesten drog iväg direkt när jag slutade spänna mig och bli rädd.

    Hur lär man sig att gå i klackar?

      Öva öva öva öva. Bok på huvudet är inte helt dumt.

      Öva! Och börja med kortare klackar gärna med lite platå, börja inte i 10-15 cm klackar. Ser så dumt ut när folk i klackar går som att de har en liten korv i rumpan (unpopular opinon, lär väl bli avskydd nu), så börja hellre med kortare klackar 🙂

        Hahahaha! Hur ser man ut då?

          Såg fenomenet senast igår påväg till en föreläsning. Hon gick liksom framåtlutad, lite tippad och klämde åt med rumpan krampaktigt och tog märkligt långa steg. Påminde mig om hur man själv förmodligen ser ut när lingonveckan har slagit ut tarmsystemet och man måste skynda till toaletten hehe..

            Hahahahahahah förlåt men jag skrattade högt! ?

              Stort grattis till bebisen i magen Helena, äntligen! Följt din resa sporadiskt men missat att du bloggar igen. Är själv gravid i v25 🙂

                Åhhh stort tack och detsamma! Så härligt att höra! Då är jag en månad efter dig ? Jaaa äntligen, efter en hel del rannsakande, självinsikt och omstart på ny kula. Nu är jag på den plats jag velat vara på i många år med en person som inte får mig att känna annat än genuin glädje och lycka. I am home. Det har jag inte varit på många år. Livet va ❤️

      Börja med att grundligt fundera på varför du vill utsätta dig för klackar från början. Jag ”övade” i 10 år innan jag la ner och insåg att jag bara ville gå i klackar för att andra tycker det är snyggt (eller jag trodde JAG tyckte det var snyggt och att jag var nån snöflinga som inte påverkades av normer och patriarkatet). All denna smärta för att kunna gå i skor som förstör fötterna, helt galet.

      Tänk också på att inte sätta ner tån först, utan hälen.

      Klackar som är direkt under hälen (dvs lite svängda) är mycket lättare att gå i än de som går rakt ner från baksidan av skon, lite svårt att förklara. Hitta skor som du inte behöver knipa för att behålla på foten.

    Vilka bra vintagebutiker finns det i Stockholm?

      Arkivet och Judiths

      Epok på Odenplan – underbar! Tanten som har den är super.

    Har ni upplevt något positivt idag? Jag hade en väldigt trevlig dag med min man och på kvällen gick vi hem till min mamma och åt hemlagade pizzor❤️

      Vad fint! Jag har haft ledig dag och varit på Soma Move. Varje vecka har jag sån intensiv träningsvärk efteråt som håller i sig ända till söndag…känns bra!

      Lunchträning, långpromenad med en vän och precis avslutat middag med min pappa och hans bästa kompis??

      Åh så mysigt, njut av minnet och stunden och spara det i minnesbanken ?

      Jag var på ultraljud idag och fick veta att barnet i magen var friskt, livligt och om det var X eller Y (även om hon kan bli en han och tvärtom i framtiden, något som skulle vara helt okej). Det är ändå ingen skillnad på könen de första månaderna/året. Jag och min sambo har inte berättat det för våra närstående än då vi vill suga på karamellen själva en stund. Det spelar egentligen ingen roll heller och ändå vill jag skrika det från taknockarna då hela min själ vibrerar av glädje och lycka just nu.

      Jag blev uppringd av en förskolerektor där jag sökt jobb och gått på intervju och hon ringde och sa att de är väldigt intresserade och att jag ska komma tillbaka på en andra intervju och träffa mina eventuellt framtida kollegor. Samt att lönen var det jag ville ha =D

        Åh vad spännande! Håller tummarna för dig ? Läser själv 6:e terminen på förskollärarprogrammet och börjar bli smått nervös över att det snart är dags för arbetsintervjuer. Känns så stort, att lilla jag ska ha ett jobb där jag ska ansvara för de allra värdefullaste ❤ ibland undrar jag vad jag gett mig in på ?

      Var och shoppade! Fyllde ”bara” på t-shirts och trosor som blivit slitna och köpte ett par jeans men det blev ändå spring i en massa butiker och det kändes så lyxigt att springa omkring med shoppingpåsar hehe. Unnade mig en hamburgare när jag var klar och körde hem med episk musik på bilradion. Den här eftermiddagen kommer jag leva på länge!

      En nära vän till mig fick äntligen sin lilla dotter efter en 48hr förlossning. Är så glad för hennes skull

      Det kom ett företag till jobbet idag som sålde små skrivbordsplantor; söta suckulenter, elefantöra och kaktusar, så jag och en kollega köpte flera stycken och nu är skrivbordet på jobbet som en liten trädgård. Jättemysigt ☺️

    Förskolepedagoger! Berätta om era värsta/mest knäppa möten med föräldrar.

      Jag, ny på avdelningen, välkomnade en femåring i hallen med sin, vad jag antog var mamman. Mamman skrattade och sa att hon bara är bonusen. Jag bad om ursäkt och mer var det inte med det.

      Två dagar därpå kom samma barn till förskolan och jag stod i hallen och tog emot dem. Barnet tog mig i handen och sa ”det här är min mamma”, stolt och glad.

      Jag log åt dem båda och sa ”åhhh är det här din mamma?!” jätteglatt. Sådär som man brukar. Sådär som man ska. Jag kvittrade på och mamman kramade sitt barn hejdå och gick.

      Tre timmar senare ringde min chef. Då har hon suttit i samtal med denna mamma som skrikit, gråtit och vrålag. Söm krävt min omedelbara uppsägning, att min legitimation skulle rivas itu och att jag aldrig mer skulle få jobba med barn. Anledningen? Hennes ord: Jag hade ANTAGIT att hon var barnets mamma, när jag borde ha VETAT det! Barnet hade bara en mamma, och det var hon! Det fanns ingen annan mamma! Bara hon!

      Hon kunde glömma bort hela händelsen om jag ringde och bad om ursäkt för mitt beteende, men hon skulle aldrig mer komma tillbaka med sitt barn.

      ?????

        Är det på riktigt..? ?

          Ja.
          Sjukaste jag varit med om. Ändå jobbat i verksamheten i sex år.

        Men gud! Sjukaste jag hört!

        Vad hände sen?
        Del 2, tack ?

        Var det två olika ”mammor” som hade lämnat första och andra gången? Förstår inte. Var hon svartsjuk på någon bonusmamma?

          Precis så! Infekterad skilsmässa som nog satte sina spår i självkänslan.

        Det var inte i Solna? ??

        Tyckte extremt synd om mamman när jag läste det här. Så traumatiserad hon måste vara och hennes självkänsla måste vara körd i botten. Det gjorde ont att föreställa mig hur hon måste må de veckor hon inte har sitt barn. Hennes beteende var absurt men de underliggande orsakerna är nog djupt tragiska. Hoppas hon kan återhämta sig. ❤️

          Ja, eller hur. Först blev jag väldigt upprörd av alltsammans men sen insåg jag att det för kvinnan bottnade i något annat. Hade jag sett henne idag hade jag gett henne en innerlig kram och sagt att jag ser hur hon kämpar, och att hon inte gör det förgäves. Ingenting med ens barn är att kämpa förgäves. ❤️

          Jag hoppas hon är på en bättre plats idag.

      Den gången en förälder skickade ett mail till vår chef med bifogande bild på att barnet hade råkat få fel strumpa på sig den dagen. Hade skrivit ett a4 med ord om att det va ANDRA gången hen hade andra strumpor på sig. Vi skrattade gott åt skiten

      En förälder sa att deras barn kommer börja skolan tidigare då de är så intelligenta i deras släkt. Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara.

        Orkar inte ???‍♀️

      Tystnadsplikt

        Tror säkert någon förstår vem föräldern är. Eller inte.

        Tack!!

      En pappa som ljög om hur gammalt hans barn var för att han trodde att det var ”bättre ” för hans ”supersmarta” 2-åring att börja i en grupp med 4-åringar.
      Jag skolade in första dagen med ett kort besök. Började ana oråd då ungen såg väldigt liten ut. Pappan satt hela tiden och berättade saker som att barnet inte hade blöja längre och tvingade stackarn att räkna på flera språk. Barnet ville bara gå och kolla in leksakerna.
      När dom hade gått kollade jag personnumret och det stämde ju inte. Bad min chef ringa upp pappan. Han ignorerade allt hon sa sen kom dom tillbaka nästa dag. Jag mötte dom i hallen och sa vänligt att det nog blivit ett missförstånd och att han skulle prata med min chef om att få en plats på småbarnsavdelningen istället.
      Han blev helt skogstokig och ringer upp sin fru och skriker att jag stoppat dom i dörren och sagt att dom inte var välkomna.
      Sen står han kvar först i hallen och skriker i en timma. Hotar med att ringa kommunen och TV4. Han kände nån på TV4. Barnet stod hela tiden bredvid och såg livrädd ut.
      Sen gick han runt på gården en timma till och skrek i telefonen. Mitt bland barnen och andra föräldrar som skolade in småbarn.
      Jag var helt nyexad och chefen svarade inte i sin telefon. Idag hade jag nog bara kört ut honom direkt och hotat med att ringa polisen Man blir tuffare med åren.

    Jennifer Aniston karaktär i Vänner har så sjukt fina kläder, väldigt ofta! Vill ha det mesta men hur den hittar man liknande plagg och accessoarer i vår tid haha

      Ralph Lauren, Banana republic och Gant

        Men tack! Ska in och kika ?

        Även Jcrew 🙂

      Just den 90-talsstilen känns ju väldigt inne nu! Tycker det går att hitta lite överallt, typ H&M haha?

      https://data.whicdn.com/images/318403359/original.jpg

    Behöver er hjälp!
    Skrev på senast öppet spår och sökte tips på när man som nybliven mamma får tid att koppla av och ta igen sig och efter flertal kommentarer förstod jag att min och sambons relation och upplägg inte är hållbart. Kort och gott så jobbar han väldigt mycket på sitt kontor 07.00-16.00 och sedan gör pappersarbete flera kvällar i veckan på sin pappas företag, om han inte gör de så hjälper han vänner med olika saker eller tar en öl på någon krog. Det har ju gjort att jag suttit ensam med vår snart 7månaders son hela dagarna och mestadels kvällar. Ni har ju hjälpt mig förstå att det inte är okej, och att han bör hjälpa till mer (jag tar alla nätter oavsett vardag eller helg för att jag vill låta honom sova, så han orkar jobba=dra in pengar). Undrade när jag skulle få chans att vila ut och en person här inne gav mig tips att lämna vår lägenhet några dagar, ta med vår son till en förälder eller något. Sen i söndags har jag och sonen sovit hos en kompis och sambon bönar och ber att jag ska komma hem. Självklart ska jag det, för att han ska få träffa sin son, men jag behöver er hjälp. Hur lång tid ska han få på sig att bättra sig? Han kommer garanterat vara supernärvarande och komma hem direkt efter jobb, inte gå ut och dricka öl osv närmaste veckan. Men sen rinner det säkert ut i sanden…. hur hade ni gjort? Jag vill ändå slåss för vår relation, främst för vår sons skull såklart men även för de 4åren vi haft tillsammans. Jag tror och hoppas att han kan ändras men hur mycket tid ska man ge sin partner, när det finns barn i bilden?

      Börja med att ge honom en chans att få ändra sig, gör han inte det så tänk på vad du o sonen mår bäst av.

      Hoppas det löser sig! ?

      Alltså jag skulle sitta ner och diskutera hurdan vardag ni båda ser er leva i, var amed barnet, hushållssysslor, sova (rekommenderar varmt att få varsin sovmorgon på helger, typ mannen får alltid lördag morgon och du söndag, sen förstås kan man ju flexa vid behov om man har olika program osv) .
      Men kolla hur månaderna börjar fungera och så sätter ni er ner igen tillsammans i något skede om typ 3-6 månader och kollar hur det gått och ifall man ännu kan fundera på olika sätt!
      Och nu då du har chansen och han ska vara superpappan, gå till en kompis och sov en helg , Netflix chill o somna tidigt och sov sent!

      Skulle gå så långt som att säga att ni ska skriva ner överenskommelsen.
      1: barnet först
      2: dina ”egna” timmar varje vecka till sånt som är för din hälsas skull (Såklart efter hans jobbtid om du är den som är hemma för tillfället)
      3: er gemensamma tid som familj
      4: hans farsa, polare, kontor yada yada.
      Och de. Sekunden han bryter mot er överenskommelse utan att förvarna dig eller utan ditt godkännande så är det handbroms i. Det är skevt att leva som vanligt när man har en bebis hemma. Han borde springa hem för att hjälpa dig, och framförallt bonda med sitt barn. Det är iaf min åsikt.
      Och genom att skriva så kan ingen sen säga ”nej det där kommer jag inte ihåg”.

    Dags-att-börja-bunkra-upp-för-pandemi-onsdag!

      Tips på vad du bunkrar upp med?

        Handsprit, burkmat, c-vitaminer! C-vitaminer är viktigt när grönsaks- och frukttillgången stryps.

          Det kom in en man idag på jobbet som såg riktigt risig ut. Hela familjen hade varit i Italien för några dagar sedan och sedan insjuknad allihopa. Blev helt förfärad men mannen insisterade på att han inte kunde bli smittad av Corona pga att han redan hade en vanlig förkylning. Jag tänker tvärtom, att när man är förkyld så är immunförsvaret nedsatt och då borde man om något bli mer benägen? Blev riktigt nojjig..

          Jag förstår inte varför man är så oansvarig och inte sätter sig i frivillig karantän för att vara på den säkra sidan? Jag träffade på flera kunder som glatt skulle resa till Italien nu i helgen trots problemen. Varför riskera sig själv och sina barn? Om folk göra sitt för samhället och ta lite ansvar så skulle vi minska smittspridningen. Ändå reser folk hejvilt. Superspridaren från Storbritannien åkte ju mellan Singapore, Frankrike och Schweiz och smittade på ohämmat..

            En bättre fråga att ställa är varför inte Sverige kollar passagerare som rest från och mellanlandat i Kina och högriskländer (just nu Italien), när de går av planen. Jag vet att detta är i stort sätt omöjligt att upprätthålla och kräver enorma resurser men andra länder gör detta.

            För övrigt är jag inte orolig för min egen del men däremot för mina åldrande morföräldrar.

              Airchina flyger tre direktflyg från Peking varje vecka till Arlanda!!
              Inga kontroller och kinesiska turister strömmar in i landet.
              Tänk på att inkubationstiden är upp till 27 dagar och de som är positiva smittar under hela inkubationen också. Ge det en månad till sen vet vi hur allvarligt det är i Sverige och Europa.

                Helt sjukt. Och att folkhälsomyndigheten ens kan påstå att det är väldigt osannolikt att det Inte kommer hit är bara galet.

                  Vi mailade deras så kallad coronagrupp och tydligen är det främst folk under 25 år som jobbar där. Förlåt men när man är under 25 år så förstår man knappast allvaret med en pandemi…

                Nää, kontrollen är där istället. Man kommer inte in på flygplatser i det området av Asien utan hälsodeklaration och temperaturkoll.

                  Problemet är fortfarande att det är upp till 27 dagars symptomfri inkubationstid. Vilket betyder att det är extremt viktigt för de länder som personer anländer till att följa upp med dessa personer.
                  En person kan alltså gå runt och smitta, resa och röra sig i samhället i tre veckor utan symptom. Mardrömsviruset från helvetet.
                  Vi vet inte vad som kommer hända förrän om någon månad eller två.

            Tycker du ska ringa polisen på honom. Corona är nu klassad som en farlig sjukdom och därför är det olagligt att sprida den. Han måste agera förebyggande för att inte begå brott. Att gå till jobbet eller ens inte kontakta sjukdomen efter att ha besökt drabbade områden är olagligt.
            Åklagare jobbar just nu med att se vad de kan göra angående patient zero i Italien, en man som gick till akuten och satt där i över ett dygn. Allt började på akuten där…

              Det är patient 1 som sökte vård. Patient zero vet man inte vem det är än.

                Ah menade patient 1. Patient zero är en turist från kina

        Varför uppmanas inte resenärer från Italien att sättas i hemma karantän som gjordes på resenärer från Kina? Det ökar ju kraftigt i italien.

          *Wuhan

        Bunkrat upp massor för länge sen. Finns massor som kan hända. Köp mest sånt ni ändå använder och rotera. Jag har t ex typ 30 krossade tomater i en stor garderob. I köket har jag allt som vanligt. När något är slut i köket så köper jag en ny eller flera nya. Från affären lägger jag sedan in den nya varan som har längre bäst före datum längst bak i garderobsutrymmet och samma antal tar jag istället till köket. Då blir inget gammalt och det används. Vi har bunkrat så vi lätt klarar oss utan problem en hel månad minst. Köp vattendunkar fem liters på biltema och fyll m vatten. Ställ kallt och mörkt. Byt var fjärde månad. Vi har bunkrat: Krossade och passerade tomater, bönor av olika slag, Makrill, choklad, icke kylda juicer, havremjölk ej kylvara, köttfärssås på burk (billigt på öb just nu), ris, massa pasta, Havregryn, bulgur, müsli, nyponsoppa och blåbärssoppa pulver, olivolja, rapsolja, ananas på burk, c-vitaminburkar, kryddor, honung, kex osv.

        Om vattnet ryker måste man ha dunkar. Köp massor av babyservetter också på babyavdelningen. Perfekta att städa med och använda till hygien. Ljus, tändare, filtar, ficklampor, radio med batterier. Handsprit.

        Att inte alla gör sånt här som kan är skrämmande. Vi har ju sett hur Sveriges sjukvård t ex ser ut. Jag litar inte ett smack på Sveriges beredskap vid stor kris. Gör ni?

          Tack!! Precis såhär hade jag tänkt mig en uppbunkring! Snyggt!!????

      Nuuuu ska det göras ansträngningar med beredskapen säger dem.
      Att det ska ses över nu gällande resurser…. ?‍♀️ Ska alltid komma när det blir allvar..

        *säger DE!!

          Oj hoppsan ?

          Aha, tack för att du påpekade det! Nu förstår jag vad Maria menade med sin kommentar, var lite förvirrad där ett tag…

            Ha ha eller hur… ?

          Fast kan man inte skriva ”säger dem”?

            Nej, aldrig

      Vadå bunkra? Det är väll inte som om alla affärer stänger om några blir sjuka ?

        Vissa tror tydligen att Corona=apokalypsen ?

          Haha nej, det tror jag inte. I det läget behövs ingen mat, då är det redan kört. Men många har nog koll på läget i de länder som redan drabbats hårt och tänkt att det är bäst att förbereda sig för att kunna ta det lugnare när/om det når Sverige.

        Hyllorna är tomma i Italien, i den drabbade regionen.

          Folk är så naiva. Att man inte förstår vad som händer vid stor kris. Affärerna lär ha stängt och om inte länsas alla hyllor på några timmar. Korten kanske inte funkar. Mattransporter till butiker kan sluta funka. Varför inte börja innan den situationen uppstår? Man har inget att förlora om man köper sånt man ändå äter och roterar. Jag har barn och aldrig jag utsätter dem för svält. Jag har pratat med folk på jobbet som bunkrar vatten etc. Obs! Detta är inte pga corona. Vad som helst kan hända. Troligen händer förhoppningsvis inget men då har ni ju bara massa bra extra mat att ta av och rotera:)

        Är ju flera städer som satts i karantän i Italien, så då får du ju inte gå och handla. Är väl risken att bli isolerad som folk förbereder sig för. Plus att det är mindre kul att handla om man riskerar att bli sjuk av att gå till butiken, om det blir väldigt många sjuka. Säkert bra idé att bunkra om man har dåligt immunförsvar.

        Lol sure. Vanlig influensa har 0.8% dödlighet ochv varje smittad person beräknas smitta1-2. Corona har 2% dödlighet och smittar 3-4 andra

      Äsch vad tramsigt. Har man normalt immunförsvar är det inte farligare än vanliga influensan.

        Det här argumentet är bara så märkligt?! Ser det under varje coronavirus-diskussion och blir lika ställd varje gång jag läser det. Sån knäpp grej att säga!

          Men det är ju sant? Kvinnan som sitter i Jönköping på Ryhov är inte ett dugg mer sjuk än om hon skulle ha haft en influensa, hon bara bär på viruset. Det är främst om man är äldre eller multisjuk som man befinner sig i riskzonen.

            Det är inte den jämförelsen jag syftar på, insåg att det var lite oklart.
            Jag menar dom som alltid skriver att ”har man ett normalt immunförsvar så…”, ”är man frisk och kry så…” osv.
            Svårt att sätta ord på exakt hur jag menar, men dom som inte ligger i riskzonen får det att låta som en bagatell bara

              Mmmm folk dör, oroar mig för min gamla mor, t.e.x.

                Precis, man har ju nära och kära som man oroar sig för.

                  Problemet är väl inte riktigt att det bara är en influensa och att man inte mår så dåligt/inte är så farligt. Det är att smitta andra som är det allvarliga problemet. Jag tex har nedsatt försvar och hamnar på sjukhus av en enkel förkylning så jag oroar mig för att bli smittad såklart

                    Och just det. Influensavaccin har jag tagit(riskpatient), kan ändå få det men inte lika allvarligt. Detta finns inget skydd mot. Tänker också på om någon besökare på farföräldrarnas vårdboende skulle vara sjuk, många skulle säkert kola

            Sant är det ju inte, vanlig influensa har en dödlighet på 0,1% medans coronaviruset ligger på 2-3%

        Oj så fel du har. För det första, det finns vaccin för influensan.
        För det andra, detta virus är mer aggressivt än vanliga influensan och forskarna har nu bevisat att du inte från någon immunitet. Vilket betyder att du kan smittas om och om igen. Du kan tom smittade ner dig själv genom ytor du tagit på när du har smittan.

        Viruset har muterat också så de finns olika mutationer av det vilket försvårar att ta fram ett vaccin. Enda hoppet är en medicin från företagets Gilead som har en antivirus medicin som just börjats prövas i studier i Asien.

        Det är pågrund av detta som unga människor har dött, bland annat läkare. De har blivit smittade om och om igen och desto utsatta för höga mängder av viruset.
        Folk i 20-30 års åldern dör pga av att deras immunförsvar är så starka att kroppen får så pass hög feber att organen lägger av.
        Det är därför unga var mest drabbade av MERS (ett annat Corona virus). Då överlevde främst gamla och de med besatt imunförsvar då man inte kan få hög feber om man har mycket nedsatt immunförsvar.

        Kroppens attack på viruset blev för kraftigt för de har starka immunförsvar. Så tro inte att du är fri från risk bara för att du är ung.

          ? bra. Så trött på dessa som ska ”äscha” och tro det vet allt utan att fatta hur allvarligt det är.

          Nedsatt immunförsvar skulle de stå pp slutet* inte besatt immunförsvar ?

          Vill också tillägga en till sak jag läste från en infektionsspecislist, han sa att de flesta som dör som inte varit gamla/sjuka, har dött pga av att de blivit nersmittade igen. Så det är den ”andra” infektionen som gör det livsfarligt.

          Sen vill jag lägga till något mycket viktigt. Jag har läst artiklar från alla länder, haft koll på lokala saker i kina, kollat twitter osv.
          Det som många läkare på plats säger är att antalet drabbade tydligen är 19 gånger så många.
          Varför? Jo för de flesta ligger hemma och är sjuka eller dör.
          Alla som dör hemma testas inte för viruset, de kremeras direkt.
          Så mörker antalet är enormt, detta enligt läkare på plats.
          Det finns massor med videos på sociala medier som visar folk som filmar från sina hem, där de kommer stora bilar med personer klädda i skyddskläder och hämtar döda i gula likpåsar.

          Samtidigt som viruset började spridas så såg många på hemsidan windy.com att So2 gaserna i wuhan gav enormt utslag.
          Sedan dess har de varit enorma utslag av gasen även på andra platser.
          So2 gas bildas när organiskt material eldas, dvs människokroppar.
          So2 gas bildas av kremering av kroppar eller djur osv.
          Kolla själv på windy.com och ställ in endast So2. Kolla sedan lokala städer i kina om ni inte tror mig!

            Hm, och senast idag läste jag en artikel att de som dött i corona i stort sett bara varit 59+.
            Yngre än så låg på 0,2 %. Viruset ÄR redan en muterad variant av tidigare corononavirus, så risken att det muterar ytterligare är mycket liten.
            Dödligheten för detta virus jämfört med t.ex.svininfluensan är extremt låg.
            Ja,det är troligt att det blir en pandemi, men det säger liksom inget om farligheter, bara att många blir sjuka i samma sjukdom.
            Så sluta sprid hysteri och desinformation tack!

              Dessutom hade i princip alla de som dött bakomliggande sjukdomar (majoriteten hade hjärt/kärlsjukdomar).

              Sprider fakta, inte hysteri. Du har ingen aning om vilka åldrar som dör eller inte dött då det är ett enormt mörkerantal och det tar flera veckor innan en person dör av viruset.
              Flera unga läkare har dött och flera fall är yngre personer.
              Detta kan drabba alla och dessutom kan unga friska personer bli smittade igen och den andra infektionen är livsfarlig vilken ålder man än är.
              Så tröttsamt med alla naiva människor som tror de inte behöver bry sig för de är yngre och inte sjuka.
              Detta är ingen vanlig influensa.

              Tjejen i Jönköping är inte ens friskförklarad ännu…. vilken 20 åring ligger med vanliga influensan en månad….

              Vadå tråkigt? Kan du sluta uttala dig när du uppenbarligen inte ens vet vad en pandemi är?

              ”troligt att det blir en pandemi”
              Pandemi definition – en sjukdom som får spridning på mer än två världskontinenter

              Alltså är det redan en pandemi, men du leker Google-läkare och pratar om mutationer och skit du inte har en aning om för att leka smal men vet inte ens vad en pandemi är

                Smart*

              Åh reddit, råtthålet där världens as samlas. Det är ingen källa att länka till. Besök windy.com istället

                Haha son att Reddit had instigate människor än öppet spår!

                Coronavirus-forumet är sjukt bra för info från hela världen. Medlemmar delar länkar till lokala tidningar så att du kan få tillgång till info som svenska medier inte rapporterar om. Som att Tyskland har utlyst nationell pandemi och att Wien fick sin första smittade person idag. Sedan finns det klart foliehattar där med, men otroligt bra källa för direktlänkar till nyheter och uttalanden från WHO och CDC

                  Men jäkla märkliga autocorrect?

                  Ser ju ut som att jag var full när jag skrev kommentaren ovan

                  Njaaa jag har varit inne på det forumet och kikat. Varenda person som delar med sig av studier eller expertutlåtanden om hur allvarligt detta är kallar för fear mongers. Alltså de finns äckligt mycket naiva människor i världen….
                  folk tror att viruset försvinner för de stoppar huvudet i sanden ??

                  Man kan inte utlysa en ”nationell pandemi”

        Hade det inte varit farligare än vanlig influensa hade folk inte satts i karantän.

        Finns flera unga friska människor som dött, och man där vanligtvis inte av influensa. Hade det varit så jävla ”äsch hit och äsch dit jag vet allt” hade inte städer i Italien satts i karantän

      Japp. Men som prepper så finns redan det mesta. En hel del pasta, tomatsås, burksoppor, konserver, nudlar, mm ??

      Verkligen. Och Sverige var som vanligt på sina höga hästar och påstås att det är såååå osannolikt att det kommer till Sverige. Alltid så irriterad på dessa jäkla nekande gubbar som anser att inget kan hända här.

        Anders Tengell bor mitt ute i skogen i ett kloster?!? Alltså han har inga grannar och bor helt öde, klart som fan han inte ör rädd för ett viruset.
        Så jäkla taskigt att skita i att agera för alla oss som bor i storstäder. Jag bor mitt i Stockholm city och jag har i mitt området sett en enorm ökade mängd av kinesiskt turister med resväskor, nästan enbart under min kvällspromenad.
        Airchina flyger 3 gånger i veckan direktflyg från kina Peking. Det är absolut inga kontroller på de som kommer till Arlanda.
        Folkhälsomyndigheten skriver inte ens upp deras uppgifter, tar inga prover på dem, nada.
        De är ansvariga när det bryter ut här för de stoppade inte inkommande plan till kina….

          ” Den nu upptäckta varianten av viruset har enligt Tegnell hittills inte alls uppvisat samma kapacitet till spridning som sars och mers haft. Lärdomarna efter sarsepidemin, som krävde 750 människors liv världen över, har även gjort att regelverket internationellt uppdaterats och förbättrats, enligt Tegnell.
          – Sars var startskottet kan man säga, då gick det här nätverket igång på allvar. Efter det har det fungerat allt bättre.”

          Viruset beskrivs som en ny typ av coronavirus, en ”virusfamilj” som i vanliga fall inte är särskilt allvarlig.
          – Några ger vanliga förkylningar, någon enstaka gång avlider väldigt svaga patienter, säger Anders Tegnell.

          Det nya viruset har jämförts med sars, som dödade nästan 650 människor i Kina och Hongkong mellan 2002 och 2003. Men enligt Anders Tegnell ter sig det nu aktuella viruset inte lika smittsamt.
          – Det är inget som tyder på att det ligger i samma klass med de coronavirus som ställt till med stora problem tidigare.

          Alltså den här negerande jävla tonen gör mig så irriterad. Varför måste man hålla på förutspå och avböja att något man aldrig tidigare varit med om kan hända? Kan han inte bara hålla käften och säga att man inte behöver oroa sig istället för att gång på gång negera allt som händer för att sedan få på käften av verkligheten? Så irriterande gubbjävel

            Corona viruset som härjar nu är sprids tusen gånger värre än både mers, ebola och sars.
            Funderar helt allvarligt på starta en protestlista om att få honom sparkad och att kräva att Sverige agerar på riktigt!
            1. Sparka gubben
            2. Stänga gränsen för alla inkommande flyg från kina, Italien, Iran osv. Svenska medborgare som är i utlandet får åka hem på evakueringsflyg!
            3. Testa alla som kommer in i landet, topsa i halsen direkt på flygplatsen och för listor på namn, telefonummer och vart de ska åka. Så man kan spåra resvägar för de som eventuellt ör smittade.
            4. Avsätt en mottagning i varje stad dit personer som är orolig att vara smittade ska vända sig till, så de inte går till vanliga husläkaren. På denna mottagning har all personal skyddsutrustning. Hur svårt ska de vara egentligen.
            Fan man borde bli poltiker ??

              Håller med helt, problemet är som vanligt pengar.

                Sverige skänkte ju 40 miljoner till WHO. Sveriges regering kunde ju använt dem till åtgärderna föreslagna ovan. Helt sjukt att ge bort så mycket pengar men inte införa kontroller i landet.
                Aldrig litat mindre på regeringen. Stefan röfven har inte sagt ETT KNYST! han har inte sagt hur detta ska stoppas eller spridning minskas. Gubben gömmer sig som vanligt.

                  När small det ner, kvinna från Iran tagit med sig viruset hit. Anlände med flyg 25e. Hade mina råd ovan använts av regeringen har det inte hänt. Jävla skit till regering…. nu kan de strömma in folk från Italien och Iran med viruset…… stanna där ni är ????

      Jag började preppa redan i slutet av januari. Köpte allt ifrån ansiktsmasker som nu inte går att få tag på någonstans alls och bunkrat mat för närmaste 6 månaderna. Om jag går på hard core diet skulle jag kunna få maten att räcka lite längre kanske.

      Jag är så besviken på Sveriges regering så jag hoppas alla som drabbas av Corona stämmer regeringen för deras naiva inställning.
      Alla experter utanför Sverige säger raka motsatsen till vad dårarna på folkhälsomyndigheten påstår.

      Tips till alla; läs dailymail istället för Aftonbladet som är ren smörja.

      Jag kan tyvärr berätta något hemskt.
      Daily Mail berättade att de är anställda på unilever fabriken i Italien som är smittade av Corona viruset. Viruset smittar genom mat och lever på ytor i 9 dagar.
      Jag snokade som fan genom EU dokument (googla unilever italia) och hittade att det är ALLA FINDUS PRODUKTER som tillverkas I JUST DEN FABRIKEN.
      Alltså svenska Findus som blivit uppköpta av unilever. Även liptons teprodukter förpackas i denna fabrik.
      Jag tipsade expressen men de sket i att skriva om det.
      Så jag vill bara varna alla er som är här inne köp inte Findus produkter om ni inte vill riskera att bli sjuka.

        Haha läser också Dailymail och Tycker folkhälsomyndigheten är ett skämt. Klarar inte av deras ”nääää men snälla!!! Vi bor ju i Sverige”-attityd. Och dessa som pratar om att ”men det är ju bara som en vanlig influensa”, mmm visst. Dailymails läsare är helt tvärtemot och förstår att man behöver vara försiktig. Jag har ej gått så långt som att bunkra mat, då det ändå är två fall rapporterade hittills, dock blir jag irriterad på att INGET gjorts för att stoppa kinesiska turister. Går förbi Stureplan dagligen och det är kineser överallt, blir typ irriterad över att de inte har vett nog att stanna hemma.

        ”Läs Daily Mail” ? Herregud läs se och hör lika gärna. Tycka vad man vill om Aftonbladet men finns ingenting som är mer skräp än Daily Mail.

          Dailymail är grymt bra och ingen skvallerblaska. De vågar skriva om sånt som PK media inte vågar!

        Ansiktsmasker som inte går att få tag på? Förstår inte hur du menar!

          Du vet inte vad en ansiktsmask är?
          Face mask på engelska? Du vet sådana som är vanliga i kina??

            Haha men lugna ner dig FFS
            Ansiktsmask för mig är hudvård – och jag fattade ej varför man skulle bunkra upp med såna (trots att jag själv är hudvårdsjunkie)
            Nu förstår jag dock vad du/hen menade tack vare ditt trevliga svar!
            Rekommenderar dig dock att läsa lite om sådana ”ansiktsmasker” för de skyddar inte nödvändigtvis utan användandet av dom kan t o m öka risken för smitta.

              Ok förstår. Man kan också säga andningsmask på svenska.
              Men angående ansiktsmasker (the beauty kind) så kommer jag nog köpa en del skönhetsprodukter nu för smittan har redan spridits bland unilever arbetare i Italien. I norra Italien ligger nästan alla stora sminkmärkens tillverkning.
              Till och med Bianca ingrossos märke tillverkas i norra Italien av ett större produktionsbolag som tillverkar massvis med smink.
              Nyx och många andra märken tillverkas i kina.
              Så ja, som smittan verkar sprida sig nu verkar det galet läskigt att köpa skönhetsprodukter som blivit tillverkade i Italien. Så lika bra att bunkra lite smink och hudvård också ??

        Ta inget som daily Mail skriver som sanning, är mitt tips.

          Vad får dig att tro att dailymail inte är en seriös tidning? Det är en av världens största tidningar. Betydligt större än den så kallade aftonhoran eh jag menar Aftonbladet ???

        Bara det att du tror att en ansiktsmask hjälper mot att bli smittad säger allt… ?Men hey whatever helps you sleep at night.

          Varför har sjukvårdspersonal masker då? De som behandlar de smittade?

            Jag trodde du menade ansiktsmasker som man kletar på ansiktet!! Jag tänkte att wow här har vi en tjej som verkligen tar utseendet på största allvar och vill se bra ut oavsett katastrofsituation. Tror att jag kollat på för många Instakonton med ytliga influencers ? ”Vill du liksom jag se fantastisk ut även om du insjuknar i Corona? Köp då denna guldmask gjord av 0,0000000.0.1 % guld. Du kommer i varje fall vara det snyggaste liket släkten nånsin skådat”.

            Mask och glasögon och heltäckande skyddskläder. Det smittar genom alla kroppsöppningar så en mask hjälper inte om du utsätts för viruset, du kan få det genom ögonen.

    Har någon några bra tips på hur man kommer över ett heartbreak?
    Min kille dumpade mig precis efter sju års förhållande – eftersom han kände att han tog mig föregivet, och inte orkade kämpa…Jag är helt jävla förkrossad och har typ inte ätit på 4 dagar..
    Jag har precis fyllt 27 och känner också att jag aldrig kommer hitta någon annan, att jag är för gammal osv… Alla drömmar om barn, en framtid tillsammans osv bara rycktes bort…

      För det första, du är inte för gammal, herregud.
      För det andra, bättre att det tog slut redan nu och inte sen när ni redan skaffat barn osv. Nu har du alla chanser i världen att få en bättre framtid, även om det inte känns så nu.

      Kände samma vid 27. Träffade min man vid 28. 30 år när första barnet kom och 18 månader sena kom andra.

      Så tips; se till att sörja järnet några dar till och bryt ihop för att sedan komma igen ????

      ❤️

      Viktigt att tillåta sig vara ledsen hur klyschigt det än låter. Gråt, älta, skriv av dig, prata hål i huvudet på dina vänner och sörj. När du gjort det ett tag börjar du tänka på alla sätt du begränsade dig själv under åren med honom. Fanns det saker du ville göra som du inte gjorde? Gör dom! Fanns det platser du ville se? Besök dom! Fanns det en väggfärg du ville testa som han hatade? Måla en vägg med den! Stressa inte över framtiden utan fokusera på att bli din egen person och må bra så kommer allt falla på plats med tiden.

      Jag var 29 år och 10 månader när jag trodde att jag aldrig skulle träffa någon igen. Nu är jag 32, sambo, har sommarstuga och en bebis! Det kan gå snabbt i hockey när man hittat rätt.

      Det känns inte så nu men snarare än du tror är du lycklig igen! ❤️

      Bea, jag vet att det inte känns så nu men jag lovar lovar allt jag har att det går över. ❤ Plötsligt en dag inser man att det värsta är över, att inte allt gör ont längre. Tills dess är det helt okej att inte må bra, inte orka och att gråta. Umgås mycket med andra människor du älskar och som kan låta dig vara ledsen och älta. Att vara lite arg kan också hjälpa.

      Jag blev lämnad av personen jag trodde jag skulle vara med för alltid när jag var 33 och jag har överlevt och hittat en ny, fin, stabil tillvaro ändå. Du kommer också att fixa det! ❤

      Vem bryr sig om någon pojkvän, världen står inför en pandemi och totalt kaos. Se den större bilden av världen just nu och då kommer dina proven kännas pyttesmå. En kille hit eller dit är totalt irrelevant. Var glad att du slipper en smittokälla i sådana här tider och en mindre person att oroa dig för ???

        Åh herre folk har verkligen tappat det nu ?

          Nä vänta bara tills spridningen har börjat i Sverige och i Europa. Då kommer de bli kaos. Själv är jag så glad att jag inte är tillsammans med mitt ex som var mäklare, han träffade så mycket folk i sitt jobb och var alltid förkyld. Skönt allt slippa ??

    Jag är inte missunnsam men jag är så otroligt avundsjuk på Bianca

      Jag vet! Jag med!!!

      Oj va? Varför?

        Hon har ett driv som ingen annan. Hon är snygg, har en snygg pojkvän. Har en supernajs lägenhet osv osv osv

          Jo sant om man ser det så. Men hon har ju också ätstörningar, verkar ju ha flera ganska kämpiga relationer typ med sin mamma i perioder och sin av-och-på-kille. Är nog också extremt utseendefixerad, måste vara jobbigt att tycka att en perfekt hårlinje är så viktigt att man väljer att noppa VARJE hårstrå i ansiktet och längs med hela håret då det måste se perfekt ut. Fattar att man kan vara Avis men kom glöm inte bort att hon bara visar upp det som verkar ”perfekt”. Vi ser ju inte allt det där andra

            Finns det inte laser för hårlinjen? Varför noppar hon ens där?

            Jag kan tycka att hon skuldbelägger sin mamma lite för mycket, och höjer sin pappa till skyarna. Med tanke på att hon bott hos sin mamma så förstår att jag att de har bråkat, precis som alla andra familjer. Men så mycket beröm hon ger sin pappa, ger hon knappt till sin pappa.

              Är HELT med dig! Så respektlöst beteende hon har mot sin mamma så det finns inte, hon som gjort allt för barnen! plus att orka hålla huvudet uppe med en mindre trevlig ex man.. Detta romstiserande av en pappa som misshandlat sin mamma är galet. Hon är verkligen otacksam.

            Alla har ätstörningar så det är ju liksom inte specifikt för henne. Jag kan garantera jag skulle ha hundra gånger lättare att ha ångest i hennes lägenhet än att ha ångest i min mini hyresetta långt ute i förorten.
            Alla är dessutom utseendefixerade och samma där. Jag är hellre utseendefixerad med det där ansiktet än med mitt.

              Okej, have fun ??

                Förresten känns det sorgligt att du tror att alla är så utseendefixerade

              Alla är varken ätstörda eller så pass utseendefixerade.

          Tror du hon är lycklig även fast hon har allt det där?

          Fast driv tycker jag inte att hon har. Hon har ju fått allt serverat. Caia är väll det enda hon gjort själv?

            Knappt själv. När hon startade Caia så hade hon redan många följare = potentiella köpare. Inte så att hon behövt marknadsföra sig och kämpa för att synas.

              Och ändå ska hon stoltsera med att hon är ”self-made”.

                hon vill vara sveriges Kylie Jenner

                  Jag tror att hon vill vara Sveriges Bianca Ingrosso

            Även fast hon kanske haft det mycket förspänt så krävs det ändå ett stort driv att förvalta de möjligheterna hon har fått. Och det har hon ju verkligen gjort.
            Det är inte som någon annan som fått saker serverat men inte tagit tillvara på tillfällena utan bara fortsatt att ligga på sofflocket liksom.

              Fast förvalta möjligheter? Typ som hennes blogg? Som det senare framkom att hennes mamma skrivit åt henne. Lets Dance? Som hon säkert fick erbjudande om tack vare sin blogg, tack vare sin mamma. Fine, hon fotar och filmar content till sina kanaler men är det att ha ett driv?

                Som att starta podcast, göra en showcast av det, släppa merch, starta bolag, förhandla samarbeten osv osv. Jodå, jag tycker att hon är väldigt duktig på att driva och förvalta saker.

          Usch är verkligen inte avis. Hon verkar tyvärr vara en mycket olycklig och osäker tjej som har noll självkänsla men bra självförtroende kanske. De krav hon och andra tjejer har på sig själva är slöseri på livet. Är så glad att jag bryr mig lagom om mitt utseende och inte ger några problem med att se ganska hmm alldaglig ut:) Det är Nice. Fler borde prova.

      Jag tycker hon är as-jobbig och uppe i sig själv,hög på hatten. Förr var jag imponerad av henne men nu nej. Har fått nog av henne.

        Är helt med dig!

        Får jag fråga varför du tycker att hon är asjobbig och uppe i sig själv?

          För att hon ger det intrycket konstant?

          Pratar om sig själv i tredje person, det säger allt.

      Har märkt att Pernilla ska prata precis som Bianca från LA vloggen. Tycker det blir lite för mkt när Pernilla gör det också ?
      Men jag älskar serien!

      Verkar hemskt att alltid bli igenkänd och stirrad på. Plus alla som drar i en oavsett vilket humör man än på så fort man går ut…. nja inte avundsjuk

        Asså de är kända i mellanmjölks sverige. Hur många skulle igentligen bli starstrucked av och se någon av de? Jag skulle aldrig någonsin gå fram och ta bild eller dra i Någon svensk ”kändis” det är bara pinsamt ingrn bryr sig om dem ??

      Men varför måste ni hitta saker som gör er ”mindre avundsjuka”? Lär er att det alltid finns nån snyggare bättre roligare rikare, det är inget att vara avundsjuk på för då kommer du alltid att gå runt och hitta nån som har nåt du inte har.

    Tycker det är konstigt att Nellie verkar tycka att ”Laissaaffären” är avslutad. Så som hon ignorerar den. Bara köra vidare…
    Jag tror att hon skulle gynnas av att bemöta det som hände på något sätt. Och kanske ge nuvarande ägare någotslags upprättelse.

      Jag är inte ett dugg förvånad. Det är så hon gör och kommer dessutom undan med det. Samarbeten mm verkar fortsätta som om ingenting har hänt.

        Jepp och det stör mig att hon alltid kommer undan med allt. Alla kommentarer på bloggen o insta som peppar henne, urg…spyr snart

      Tråkigt att hon är en barnrumpa som påstår sig vara vuxen

    Kan man äta kokosgurt som gick ut för en vecka sen? Tänkte ta med som frukost till jobbet imorgon. Mejeriprodukter är ju ingen fara men just kokos?

      Lukta, smaka. Du har ju sinnen 😉

      smaka lite och om det smakar normalt, kör!

    När använder man var respektive vart?

      Var är du? Vart går du? Vart beskriver en riktning/rörelse, medan var är mera statiskt.

      Ordet var använder du när det handlar om till exempel en viss plats, något som är befintligt. Däremot används ordet vart när det handlar om riktning.

      Ex: Var har du ditt sommarhus? Var är du?
      Vart ska du? Vart rullade bollen?

      Här hittade jag en bra förklaring:

      https://www.google.se/amp/skillnadmellan.se/skillnaden-mellan-var-och-vart/amp/

      Var använder du för att beskriva ett nuläge, en plats, eller ett statiskt läge. Var någon eller något befinner sig. Var jobbar du? Var ligger Stadshuset? Var landade bollen? Var köper du dina blommor?

      Vart använder du för att beskriva en riktning eller en rörelse, när någon eller något är på väg. Vart är du på väg? Vart rullar bollen? Vart ska ni åka med jobbet?

      Enklast att tänka såhär:
      Var = här, där
      Vart = hit, dit

      Detta använder jag som komihåg (gäller när du har svårt att skilja på om du ska använda var eller vart):

      VAR? – Svar: Här/Där
      VART? – Svar: Hit/Dit

      Notera alltså att ändelserna är desamma.

      Var ligger nycklarna? –> Där ligger nycklarna. Jämför med: Vart ligger nycklarna? –> Hit/dit ligger nycklarna (funkar uppenbarligen inte).
      Vart ska vi åka på semester? –> Dit ska vi åka på semester. Jämför med: Var ska vi åka på semester? –> Här/där ska vi åka på semester (funkar inte heller).

    Undrar om nån känner igen sig. Jag är allt som oftast inte den bästa flickvännen. Kan vara ganska tjurig, särskilt då jag kommer hem från jobbet, och stör mig väldigt mkt på saker i hemmet vilket jag ofta påpekar. Känner själv att jag mer eller mindre stöter bort min pojkvän. Har alltid undrat hur han orkar med det men gör det på nåt vis. När han plötsligen inte är lika förstående och kärleksfull som vanligt blir jag tvärtom jättekärleksfull mot honom. Det har varit så på sistone. Så konstigt. Varför är det så?

      Du borde verkligen leva ensam och njuta av det istället. Psykisk terror ju att leva med någon sur och nyckfull.

      Kan du inte bara börja behandla honom med respekt hela tiden?

      Jag känner inte igen mig i det du beskriver och kan inte relatera till det. Men är det någonting annat i ditt liv som gör att du tar ut det på din pojkvän? Är du väldigt stressad, missnöjd med någonting stort, mår någon närstående eller du dåligt? Jag säger inte att det är okej att bete sig som du gör, att gå runt och gnälla och kasta skit på sin partner är inte okej, men jag tänker om ditt beteende grundar sig i någonting annat?
      Upplever du problem i relationen är det bra att sätta er ner tillsammans när du är utvilad och prata lugnt och sansat om det 🙂

      Jag kan känna igen mig väldigt mycket! Jag var oxå asjobbig, tjurig och grinig, klagade på allt och inget, störde mig på typ ALLT! Jag har dock anknytningsproblem samt ångest, oro, katastroftankar som spelade in mycket. Kom sen fram att jag även var deprimerad som nog var den största anledningen till att jag betedde mig som jag gjorde. Tänker som en annan skrev, finns det något annat i ditt liv som kanske kan ligga till grund för ditt beteende? Jag jobbade även mycket med att försöka hålla mina negativa tankar för mig själv, inte rättvist eller snällt att låta ens egna negativa energi spilla över på andra.

      Du kanske är en person som mår bäst i ett särboförhållande?
      Jag har varit sambo för det är ju ”så det ska vara”. Trivdes inte riktigt och var ofta grinig och ville vara i fred. Men kunde inte sätta fingret på vad som var fel. Sen tog förhållandet slut och jag träffade en ny och vi är särbos och jag älskar det livet! Och inser idag att det nog var mycket där skon klämde i mitt förra förhållande, jag hade behövt mycket mer egen tid.

    Hmm, den som tar hand om Antys instagram under tiden hon är i Big Brother har stängt av kommentarsfältet… 😀

      Det är förståeligt. Har bara kollat Antys kanal ett fåtal gånger innan hon klev in i huset, och fått en bild av en väldigt avslappnad, genomgod och mysig människa. I huset tycker jag att hon framstår som otroligt dryg, himlar med ögonen åt det mesta och känns snäsig och bossig. Tråkigt när man har en fin bild av en människa som inte tycks stämma 🙂

    Läste ditt alias och tänkte NICE med Coronatime.

    Någon här som har Menieres sjukdom eller kristallsjukan?

      Jag har haft kristallsjuka två gånger i mitt liv.

        Är rädd att jag har det. Hur yttrade det sig för dig?

          Jag hade kristallsjukan i säkert tre månader. För mig triggades det igång av att jag gjorde rent i öronen så då slutade jag med det i ett tag och då försvann det av sig självt. Yrselanfallen varade i nästan tre timmar för mig och jag mådde verkligen skit. Du behöver dock inte vara rädd! Det känns otroligt obehagligt men det är helt ofarligt. Boka en tid på vårdcentralen om du vill vara helt säker på ifall du har kristallsjukan eller inte, det finns också övningar du kan googla som kan hjälpa ?

      Har kristallsjukan! ??‍♀️

    Nån mer än jag som följer Jewels’n’Issy-fallet??

      Vadå för fall!!? ? Följde den familjen förut lite (quilty-pleasure), men vad har hänt?

        In och kolla i flashbacktråden!! Det är så mycket som hänt på senaste! Barnet har äntligen blivit LVUad och mamman beskyller barnets pappa och säger att Oliver/Issy (vet inte vilket hen vill bli kallad atm) blivit utsatt för våldsbrott (spekuleras kring att detta är i samband med omhändertagandet). I domen står det bland annat att mamman vägrat öppna dörren när socialen varit på hembesök och att barnet inte varit i skolan en ända dag under hösten. Följer detta som om det vore en serie, vilket är hemskt… men som du säger, ett guilty pleasure

          ****enda gud förlåt skäms över mig själv

    Vad tror ni om att Palmemordet kan lösas inom ett halvår? Tror ni på det?

      Fasad. Sanningen kommer aldrig komma fram

      Det var överste senap med rörtången i köket. Nä skämt och sido jag tror dem kommer lägga fram en trolig teori om vem det var, kanske har dem till och med hittat mordvapnet. Mördaren är förmodligen död. Jag tror att i åklagarens uppdrag som han fick för ca 2 år sen var att lös mordet eller lägg ner utredningen med en trolig teori

      20,18 Nej Palme mordet kommer Aldrig att bli löst! Tro mig.

    Är det någon som har något medel för pigmentfläckar på armar och rygg? Jag har haft en del finnar som lämnat märken och har testat så många olika krämer men inget hjälper. Jag vet att jag inte kommer få någon remiss för att kanske få tag på något starkare som kanske inte finns på marknaden.

    Tacksam för svar

      Är det mörka eller ljusa fläckar?

        På ryggen är det definitivt mörka men på armarna är det en ljusare mörk. På vissa är det en rosaaktig nyans. Hoppas det framkommer vad jag menar.

          Kemisk peeling. De går bort efter 1-3 behandlingar.

    Hur känns en död lik ?.
    Hur känns det att se en död människa?
    Tycker sånt är intressant..

    Har ni sätt någon ta sin sista andetag? Hur var det? Läskigt naturligt.. tell me

      ja min bror dog när jag satt bredvid.. går inte att förklara med ord.. hela mitt liv förstördes i det ögonblicket..

        ❤️

        ❤️❤️❤️❤️

        ?❤️

      De gånger jag sett en död person så har det varit olika varje gång. Jobbar som sjuksköterska så har sett en del iallafall. Vissa gånger en tung känsla och ibland en mer lättad känsla. Vid ett tillfälle stod jag inne på salen med min kollega när patienten tog sina sista andetag. Hon hade inga anhöriga så var helt ensam. Min kollega var så fin med henne, strök henne på pannan och sa att allt kommer bli bra och att det är okej att släppa taget. Då grät jag. Det var sorgligt att hon var ensam men ändå fint att vi var där precis då så hon fick somna in när vi var där.

        Vad himla fint gjort av er ❤️

      Min mamma berättade att när min pappa tog sitt sista andetag så var det som att han först blev helt avslappnad, tog ett djupt andetag och sen bara borta. Det var som att när hon kom (skiljda sen typ 12 år tillbaka vid tillfället), så visste han att allting skulle gå bra och att allt skulle lösa sig. Han kunde äntligen få frid från sina smärtor och bekymmer.

      Arbetar på ett Äldreboende.
      Varm sen kall. Känns fridfullt. Bara tanken på att de inte har ont längre gör mycket.

      En död lik??
      *sett

        ?❤️

      Jag har sett en dö i en hjärtinfarkt när jag åkte med i ambulans under praktik. Det var väldigt jobbigt! Men när det är förväntade dödsfall känns det oftast ”bra” eller vad man ska säga. Hen slipper lida och ha ont som andra sagt. Är också sjuksköterska.

      Arbetar som undersköterska och i de fall jag har varit med om sista andetaget har bara varit lugnt och fridfullt. Även lite sorgset men ändå vackert. Vill dock poängtera att jag arbetar med äldre människor och att se en människa som har fått leva ett helt liv ta sitt sista andetag känns naturligt, jag hade nog inte klarat av att vårda en yngre människa.

      Jag var på praktik på ett äldreboende. På min första vecka där fick jag se en gammal kvinna ta sitt sista andetag med min handledare. Det var ett lång och djupt andetag och plötsligt slappnade av helt. Jag rös över hela kroppen.

      Jag kämpade för att min brukare skulle överleva men han tog sina sista andetag i mitt knä och de är jag ändå tacksam för att han slapp dö ensam och att jag gjorde mitt bästa för att få tillbaka honom ❤️

      Jobbade på sjukhus och fick köra lik till pateologen, hämta på avdelning, klä av dem, lägga in dem i frysen , skriva i journaler. Ibland kom jag för och hämta liken och möttes av att hela familjen satt i rummet. En gång sprang en mamma efter mig och kroppen och bröt ihop på golvet bakom mig. Det kommer jag aldrig glömma. Ibland var det en Bertil 90 år, ibland en namnlös nyfödd i liten kista. Värst var lik från cancer avdelningen för barn. Bleka, tunna, 5-8 åringar… när jag fick hämta barn bröt jag ihop varje gång. När de var äldre kändes det naturligt och när det var en kvinna 19 år som jag var då kändes det bara bissart.

      Jag hittade även min storebror död efter han tog sitt liv som liten och är inte ”rädd” för den.

      Döda, döden, luktar på ett visst sätt. Typ medicinskt sockervadd. Det svider i näsan av lukten. Ni kommer säkert intr tro men när jag jobbade där kunde jag känna lukten på rum innan patienter dog med. Det luktar inte äckligt. Om inte den döde legat där väldigt länge eller haft en traumatisk död med lem som saknas eller brännskador, brännskador luktar riktigt illa.

      De blir tunga och stela. Tar ett tag tills de blir blå eller kalla, men de e bleka. Det hände flera gr att kroppen andades ut, släppte sig m.m medan jag var ensam i kylrummer med 40-70 kroppar. Försts gången sprang jag ut, sen fick jag lära mig att det är sjukt vanligt att det sker ?

    Häromdagen såg jag ett klipp, tror det var på instagram men från tiktok från början… det var en mamma som försökte få sin son att säga popsicle men istället sa han ”fuck the bus” ? Nu har försökt leta upp det för att visa min sambo, men kan för mitt liv inte komma ihåg var jag såg det. Är det nån som sett och vet var jag kan hitta det???

    Var är Kodjo? Inte orkat lyssna på radion idag tyvärr, men följt på deras Instagram. Så rolig idé!?

    Någon som ser på debatten som Joakim
    L är på väg till? Den som de inte vågade ha i Trollhättan där det var tänkt att den skulle sända??

      Det var i Kronogården de inte fick vara.

      japp jag såg. Och tycker många applåder hamnade fel. Upplopp och att inte respekera polisen är skit!!!!

    SITTER O LÄSER DENNA BLOGG I TOAN OCH EN GREJ RAMLADE UT FRÅN EN HYLLA AV SIG SJÄLV.. KAN DE VA NÅGOT ANDLIGT ÄR LIVRÄDD

      Självklart andligt! Kliv upp ur toan så blir det nog bra ska du se.

        Hahahah

      Ja, det är dassspöket som ser till att toapappret aldrig tar slut. Le och säg tack bara.

    Tips på att få 7 månaders bebis att komma till ro och somna? Blir galen är hemma snart

      Amma i ett mörkt rum, lägg i vagnen och guppa runt, bär och sjung, sätt på duschen eller torktumlaren och bör och sjung, kör en sväng med bilen… till slut slocknar de!

      Här hemma funkade bara sele på yngsta.

        +1

      Guppa runt med sonen i famnen fick jag göra. Och sen hoppas att han inte vaknar när man lägger ner bebisen!

      Rutineeeer, exakt samma precis varje dag. Och ge inte upp för att de inte ger resultat direkt, det är långsiktigt arbete! Mat/bad/mys/pjamas/bok/läggdags på samma sätt de sista 2 timmarna innan läggdags. Och när det är läggdags är det verkligen natt, var så tråkigt du kan vara, släckt i rummet, lugna andetag och mjuka lugna rörelser och låååångsamma vaggvisor.
      Lycka till, du hittar snart ditt egna sätt som kommer funka awesome på just ditt barn <3

      I den åldern ville vår tjej bara somna på promenad med vagnen… Lite drygt först men sen blev det en skön kvällsrutin som jag och sambon delade på.

      Håller med om rutiner.
      Vi badar/duschar, blir insmorda, släcker ned och leker lite, läser lite bok, dricker ersättning, borstar tänderna och byter blöja.
      Nu är vårt barn strax över året men har kört på detta sen han var runt fem månader. Nu somnar han ungefär på tio minuter.
      Kan också tillägga att vi har en högtalare i sovrummet som spelar white noise.

        Vi? Har du också blöja, blir insmord och dricker ersättning? 😀

          Ja, har du inte testat det i vuxen ålder? Det är jävligt najs

            Tack för tipset 😀

          Kan inte sluta skratta. Det här efter toakommentaren ?

        Blir ni insmorda? Är det du och bebisen som blir insmorda av din partner? Eller vem smörjer?

          Katten

      Hah! Kan trösta dig med att någon annan sitter med en ettåring någonstans i övriga Sverige (gissa vem) och har samma problem. Rutiner i all ära, men nej det funkar inte här. Lycka till, hoppas du får sova något.

      Det är en fas vid just 7-8 månader där alla läggningar blir superjobbiga bland annat.

    Den där rättegången mot barnmorskan nu i veckan, någon som vill diskutera den? Har inte sett några diskussioner kring detta.

      tänker du på den med eliott?

    Är det dumt att ligga med ett ex?

      Det beror på

      Ja

      Hej Bella! ?

      Inte nödvändigt vis. Det är värre att ligga med en gift kollega.

        Ouups

    Bra tilltugg till bubbel innan en middagsbjudning?

      Charkbricka med typ serranoskinka, vindruvor ???

      Häll ut lättsaltade chips på ett fint fat. Klicka över röd stenbitsrom (eller löjrom om du vill lyxa), dill, finhackad rödlök, creme fraiche och citronzest. Lite malen svartpeppar också. Mums!

      Kanske lantchips garnerat med gräddfil och löjrom? Annars inget, skumpa klarar sig fint utan tilltugg.

      Jag var på ett bröllop förra sommaren där de hade stora skålar med färska jordgubbar och chips vid minglet. Bästa jag har varit med om.

      Salt funkar super med bubbel (tycker jag ) så mycket salt hehe annars tänker jag grönkålschips, löjromssnittar, chèvre snittar med fikon? servera ost och chark också, klassiker som alltid funkar

      Chokladfontän!

      Tänk på att människor blir törstiga av salt och därmed dricker mer (därför man ibland får gratis nötter i baren då det leder till att du beställer mer dricka). Kan vara värt att tänka på om du inte vill att folk dricker för fort. Dock är salta saker väldigt goda till alkohol ???

    Tror ni att Bianca Meyer kommer tillbaka till Della Q?

      Undrar också!! Känns ju inte så på hennes insta tyvärr..

      Podden är definitivt sämre utan henne… Dynamiken mellan endast Moa och Anna är verkligen bara snark, som att lyssna på två ”coola tjejer” från högstadiet. Men Bianca har tagit bort från sin instagramprofil att hon är med i Della Q och tjejerna verkar inte följa varandra längre så hon kommer nog inte tillbaka…

      Jag lyssnar ibland och fattar aldrig vem som är vem. Men är Bianca hon som inte var med den där gången när dem diskuterade Fredrik Söderholms knarkproblem och SRs ignoranta beteende kring det. Dem onsinuerade även saker om den som inte var med den veckan. Tror det var första avsnittet där en av dem saknades

    har ni några feel good klipp på YouTube?

    typ som denna goa unge
    https://www.youtube.com/watch?v=LIn8jwTAJpg

    Tycker ni det är snyggt när man borstar upp sina ögonbryn mycket som ett exempel/ mimi höglin gör?

      Nej

        Hon borstar upp dem väldigt mycket som att hon vill ha en ”busig” look men eftersom den inte ligger så naturligt så ser det inte naturligt ut typ så vet inte

          Jag måste lägga till jag gillar både mimi och Helen känner mig dryg som sitter här å kommentar menar inget illa, men jag har också tänkt på Helens hår som är sådär nästintill platinablont skulle tro hon passa bättre i de som är mer modernt nu att ha en mer naturlig blond färg och kanske mindre extensions . Märkt att det är lite motsatsen till vad man tror å att man kan se yngre ut

      Kenzas haha. Hon tror att de ser buskiga ut tydligen? De är alldeles för ifyllda för det, ser ut som två bruna ritade korvar med några streck som sticker upp på toppen..

        Läste just hennes inlägg. Fattar inte varför hon fyller i dem så hårt och mörkt? Nu har hon börjat kamma upp dem, ser bara roligt ut. Hon borde ljusa upp dem två nyanser och låta bli att fylla i dem så mycket. Kvinnor med mjuka drag passar inte i så markerade bryn. Isabelle strömberg ser också komisk ut med sina markerade bryn men när hon sminkar sig (hårt) så smälter de in bättre. Kenza kör ju på den naturliga looken men saknar prominenta kindben så det ser ”top heavy” ut med så mörka block på pannan.

          Dom är tatuerade

          OMG du är min själsfrände. Har tänkt på precis allt du skriver och håller med!!

          Alltså jag älskar markerade tjocka ögonbryn, men på just Kenzas mjuka feminina ansikte tycker jag att henne naturliga bryn ser bättre ut än nu.

          Naturliga bryn:
          http://kenzas.se/wp-content/uploads/2015/09/KenzaZouiten_makeuptutorial_everyday-9.jpg

          Brynen nu:
          http://kenzas.se/wp-content/uploads/2020/02/KenzaZouitenSubosic_nordicfeel_l-6.jpg

    Bantar !
    Nått ”normalvikt” men är ändå bara några få kg från att ligga på överviktskanten, drömmmerrr om att få ha en riktig hetsätardag.

    Ostiga pastor, cola med isbitar, semlor med massa grädde o mandelmassa, nutella direkt ur burken
    Majonnäs smörgåsar med diverse pålägg
    Pannkakor..
    tacos
    Pizza ?

      Hoppas att du snart hittar ett upplägg som är hälsosamt men att du ändå kan äta dom sakerna då och då 🙂

      Hej! Du är på normalvikt – du kan unna dig all mat du vill ❣️ Allt du drömmer om! Snälla va inte rädd för mat, mat är det bästa som finns?!
      Om du når övervikt (igen?) och det påverkar dig negativt, då kanske du kan överväga att välja bort det du nu vill äta. Men ät ät ät! <3

        Värmde mitt hjärta att läsa en så fin och snäll kommentar här ? jag som skrev inlägget (ska unna mig snart)

          Unna dig men med
          Måtta , inget frosseri en dag och gå sedan tillbaka till det nyttiga. Tro mig när jag säger att det går fortare upp än ner

      Hur har du gått till väga för att gå ner i vikt? 🙂

    Hästmänniskor se hit!!!

    Min styvmamma fyller 60 snart och ska snart köpa häst, jag tänkte därför köpa lite hästgrejer i present. Jag kan ungefär noll i temat så vad kan man köpa? Finns det någon bra hemsida? Hjälm och sån där väst ska hon redan få så tänkte mer på hästgrejer, typ borste och sånt ?

      Finns hur mycket som helst i olika prisklasser. Kolla tex på Hööks. Ett set med ryktsaker kanske? Typ borstar och hovkrats.

      Hööks, hooks.se, skulle jag nog rekommendera om du inte riktigt vet vad du letar efter.

      Hööks!

      Vad snällt av dig! Vet du om hon har grejer sen tidigare, borstar tex? Om hon inte har det tycker jag att du ska satsa på en riktigt bra ryktborste (gärna med ryktskrapa också men där behöver man inte splash pengar). Om hon redan har grejer kanske hon redan har en bra ryktborste hon är nöjd med. Då kan du satsa på följande grejer som är mer förbrukningsvaror : hovkrats, piggborste, rotborste. Du kan också köpa en eller ett par grimskaft (”ledlina”), det behövs alltid. Sen finns det massor av andra grejer men då måste man veta mer om hästen: en extra vojlock är alltid bra att ha (filten under sadeln), transportskydd till höstens ben om hon ska åka med hästen till träning eller tävling, ett täcke om du vill lägga ut mycket pengar. Lycka till, det kommer bli jättebra med din omtanke ?.

        Tack så hemskt mycket för hjälpen ?

      Presentkort till Hööks så kan hon shoppa vad hon vill för de pengarna 🙂

    Jag undrar lite om hur ni ser på högtider med er respektive partners familj.
    Jag har en känsla av att min partner ofta tycker att hans familj ska gå före vad gäller firande av högtider. Han har till exempel nu planerat in påskfirandet utan att fråga mig vad jag tänker, känner eller hur det ser ut.
    Hans föräldrar bor typ två timmar bort och mina en timme bort. Så det är inga vi träffar till vardags. Men han lägger det på att det är så viktigt för hans mamma. Han har en nära relation till sina föräldrar men halvbra till syskon.
    Jag och mina syskon är verkligen bästa vänner, hörs och ses ofta. Både med och utan partner. Har inte så bra relation till föräldrar pga hur uppväxten va men vill gärna hinna träffa både hans och min familj under högtider. Mitt syskon har småbarn och jag vill gärna vara närvarande vid speciella tillfällen.
    Jag vill veta era erfarenheter. Jag får prata lite mer med honom om detta men har sagt att jag känner att han planerar saker utan att fråga och att det gör att det känns oviktigt om jag är där eller inte.

      Kan inte du åka till din familj och han till sin! Den relationen med dina syskon ska du hålla hårt i!

        Nä vill hemskt gärna fira med honom också. Vill kompromissa om tiden egentligen. Syskonen träffar jag ofta. Men vill inte att föräldrarna ska känna sig bortglömda trots att relationen inte är den bästa..

      Min bror och hans tjej brukar göra såhär: fira med sin egna familj. Och sen på kvällen åker den ena hem till den andras familj. Det är olika, i bland kommer han till henne och hon hem till oss. Dem har inte heller barn (som jag uppfattade). Kanske kan vara en lösning? Annars får man göra varannan om man promt måste vara med varandra på högtider 🙂

      Dela upp högtiderna. Om han får påsk nu så får du midsommar? Ingen koll på högtider men vad nu än kommer efter påsk ? eller om det finns någon högtid du verkligen vill fira med dina, kan du säga eftersom att du bestämde påsk så har jag gjort planer med mina föräldrar till jul.

      Så gjorde jag, då min sambo alltid antog att hans familj var viktigare. Ibland måste man bara ta för sig. Speciellt när man träffar MÄN

    Skit! Mens igen.. månad 7 in i babyförsöket. Känns så jävla piss! 3 av mina vänner är gravida med andra barnet. När ska det bli vår tur?

      Räkna med 1 år. En dag blir det förhoppningsvis din tur ❤ Mitt barn tog det 8 månader o vi försökte intensivt. Men vet. Väntan är olidlig och man är så rädd att det inte ska gå. Men för de flesta gör det ju de och annars finns hjälp att få. Och 7 månader är ingen lång tid även om det känns så. Använder du ägglossningstickor? Jag gjorde det med andra barnet som jag väntat nu och då gick det betydligt snabbare.

        Provat ägglossningstest någon månad, men kändes som om de mest gjorde mig stressad. Kanske värt ett försök igen. Tack för pepp! Det behövs ❤️

          Vet också hur du känner, har precis varit där! Vi försökte också flera månader och varje gång mensen kom var en stor besvikelse. Vi försökte göra andra roliga saker tillsammans däremellan för att ta vara på tiden, dricka vin, lägga pengar på renovering och gå ut och äta osv. Även om det är en klen tröst då… Jag testade äl-stickor någon månad för att få koll och tur var det för det visade sig att jag har senare ägglossning än ”normalt”, och månaden därpå såg vi till att ligga varannan dag även efter att vi trodde ägglossningen varit (innan hade vi varit så fokuserade på de dagar då jag var SÄKER på att man hade äl) och då, när vi körde på några dagar extra efter det, hände det faktiskt! Så kanske hade vi inte ”prickat” rätt innan heller. Håller i alla fall tummarna för att det kommer hända er snart för jag vet hur mycket det suger ❤️

            Tack ❤️ Kanske ska testa stickor igen..

      Ett år tog det för oss och det var skitjobbigt. Tillåt dig själv att sörja när mensen kommer och ta sedan nya tag. Går det 12 mån sök hjälp på fertilitetsklinik, det finns bra hjälp att få om det behövs!

        Försöker få mig själv att förstå att det är okej att bli ledsen, förstår inte varför det ska vara så mycket skam inblandat.

      Måste göra så himla ont när andra blir gravida runt omkring dig! Lider med dig ?
      Snart är det er tur, och då kommer det vara självklart att det var det barnet ni väntade på! <3

        ❤️

    Corooooooona . Vågar man resa? Inte direkt rädd för smitta men kan ju bli satt i karantän osv var som helst.

      Kanske dumt att resa just nu bättre å vänta några månader för att se hur läget uppdaterats?? Då de är lite mer stabilt -mindre kaos- sprids ju fortfarande ganska mycket. Men annars får man väl följa allmänna råd o använda sitt eget huvud också (svårt å veta va:dsom är rätt)

        Sa de inte typ förra veckan att antalet smittade inte ökade med samma fart som innan, men sen helt plötsligt blev folk i Italien och Iran(Irak?) sjuka och sen hotellet på Teneriffa i karantän…Det känns lite jobbigt att det går så fort!

          Folk reser för mkt. Så enkelt. Res inte.

          Kina ändrade kriterierna för hur de räknar smittade, sedan började antalet sjunka. Andra länder undviker att göra tester (Holland ex) och märkligt nog sammanfaller det med att väldigt få har blivit sjuka där.

          Tyvärr har det här spridits över världen eftersom folk inte kan hålla sig från att resa så jäkla mycket.

            Jo det förstår man ju. Folk borde ta en respaus. Är själv sugen på en tripp till London eller Barcelona, men det får vänta.

              Kolla expressen första sida
              ”WHO- expert res inte nu!”

              Det är långt ifrån en vanlig influensa, litar mer på en överläkare än någon Google-läkare som
              Sitter på bb och leker smart.

                Hamnade fel

      På mitt jobb har våra säljare slutat resa. Och de måste egentligen göra det för att få mat på bordet.
      Jag kan inte förstå att man ens tänker tanken om det inte är så att man absolut inte måste ge sig ut.

      Vi bokade resa för att träffa min sambos syster i Tyskland innan corona bröt ut. Vi åker nästa vecka. Dock så får vi sova hos henne. God handhygien och inte peta sig i ansiktet är viktigt..

        Hoppas du stannar kvar i Tyskland om du får smittan. Samma gäller alla er andra. Åk gärna bort men kom inte tillbaka igen och gnälla inte om ni hamnar i någon karantän i ett annat land. Alla vet nu hur allvarligt detta virus är så då får man skylla sig själv. Se på de i Spanien, de skulle på semester under detta utbrott och nu är de fast!

          Man kan ju få viruset bara av att gå till butiken om man har otur, om man är så rädd att bli smittad då borde man stanna hemma 24/7 för man vet aldrig var en smittad person varit

            Kul att du jämför att gå till en butik med att sitta instängd i ett flygplan med samma luft.
            Plus folk som är sjuka får hålla sig borta från butiker, de får beställa hemleverans om de har något samvete och medmänskligheT.

      Alltså om du överväger kanske du kan stoppa dem pengarna på sparkontot och resa nästa år istället när detta förmodligen har gått över hyfsat. Eller res i Sverige i stället. Man sprider faktiskt smittor och riskerar sin egna och andras hälsa genom att resa i dessa coronatider

      Eller sprida smittan vidare…

      Öh nej. Bara en dåre åker ut och reser nu. Vill du verkligen riskera ditt liv genom att sitta fast i en plåtburk men samma luft som strömmar runt, och låt oss inte ens snacka om flygplatserna. Viruset sprids med utandningsluften.
      Corona viruset har upp till 27 dagars inkubationstid och man smittar under hela tiden. Se dailymail för mer info.
      Vilket betyder att risken att du hamnar bredvid någon på flyget eller på flygplatsen som har Corona viruset är stor, även om de inte hunnit bli sjuka.

      Pga av den extremt långa symptomfria inkubationstiden så är detta virus mer smittsamt och värre än ebola, sars och mers.
      För både med ebola, sars och mers blev folk sjuka så snabbt att de inte ”hann” ut bland folk och sprida smittan.
      Förstår inte hur dumma folk egentligen är om de vill riskera sina egna liv och andra för lite semester….

    Satisfyer! Varför ska den inte användas längre än 15 minuter åt gången? Har ni svårare att komma utan den vid vanligt samlag?

      Jag är 32 och har bara kunnat få orgasm själv. Ingen man har lyckats o knappt försökt då de är så inne i sin egna njutning.

      Satisfyern gav mig en orgasm jag aldrig upplevt innan. Hade svårt stänga av den första användningen. Helt missat det med 15 min. Hoppas någon annan här vet.

      Har det inte att göra med att det kan kännas bortdomnat? Killgissar nu men tror inte det är farligt farligt, utan mer att det kan kännas obehagligt att klittan domnar bort.

    Är det någon som har ett husmorstips om hur jag kan fräscha upp mitt teddyfoder?
    Har en Didriksonkappa med teddyfoder i krage/huva och vill inte tvätta hela kappan.

      Gå till skräddaren med nytt tyg och be personen byta ut! Blir nog svårt att få rent ett teddytyg utan att tvätta..

      Ångtvätta foderet kanske är ett alternativ?

    Är ni rädda för Corona?? Undviker något i vardagen ??

      Nej och nej ☺️

      Inte förrän det nu nådde Gbg. Snart är det här (1.5h ungefär därifrån). Folk här pendlar dit dagligen för jobb, jag är där med jämna mellanrum och särskilt nu när Allsvenskan snart drar igång. Innan dess kommer den ha nått hit dock, det är jag säker på.

        Jag ber om ursäkt i förväg, men jag har svårt att tyda om din kommentar är seriös eller skämtsam?

          Varsågod. Dumförklara mig du. Har anledningar till att vara lite rädd.

        Vad är det med detta dumförklarande av folk som oroar sig när det kommer till en plats nära dem? Är det bara ni på bloggbevakning som är så obrydda medan hela världen vidtar försiktighetsåtgärder? Töntar.

          Kunde inte sagt det bättre själv!

      Nää, inte nu när jag är i Sverige 🙂

      Ja lite. Kommer nog försöka undvika större folkmassor (typ nordstan) och så ett tag framöver.. har två småbarn så onödigt att riskera något i onödan ?‍♀️

      Nej.
      Om jag vore multisjuk eller 70+ hade jag kanske varit lite rädd. Fast då hade jag å andra sidan dött av en vanlig influensa också…
      Annars ingen fara alls.

        Den går dock inte att jämföra med vanlig influensa. Läs expressens senaste artikel med överläkare så kanske du kan sluta leka så smart.

      Inget mer än vanligt. Kanske handspritar mig mer och har halsduken för munnen när jag åker kollektivt men det är väl det. Drabbar det mig så kan jag inte göra någonting åt det. Förbaskade asiater och deras djurplågeri.

        Galna kosjukan, fågel och svininfluensan berodde också på hur vi behandlar djuren. Vi här behandlar inte djur bättre än i Asien. Grisar fixeras, kossor binds fast o många höns bor i burar. Plus alla pälsdjur och många onödiga o plågsamma djurförsök.

          För vi äter hund & katt och slaktar vilda djur levande. Vi stödjer även elfenben och andra handel. HERREGUD vilken idiot du är.

            Missat att tex Scan flertalet gånger skållat levande grisar? Att majoriteten av grisar bor i små betong boxar utan möjlighet att bete sig naturligt, som att få böka och att den enda gången de grisarna får se dagsljus är på väg till slakt. Och vilka tror du köper elfenben och ser till att efterfrågan ens finns? Är det fattiga människor som behöver en inkomst som är de hemska här eller är de turisterna (däribland många svenskar) som köper o efterfrågar? Och varför skulle det vara värre att äta en hund än en gris? Djuren känner o upplever lika mycket oavsett art.

            Vissa djur är okej att plåga, andra inte. Hemska asiater. Här plågar vi minsann inte katter o hundar. Men fritt fram för andra arter?

        Förbaskade svennar och deras jävla främlingsfientlighet

      Är gravid och rädd… hade inte varit rädd annars.

      Ja, men det är för jag har en lungsjuk dotter på 4 månader

      Jag är orolig för jag förstår allvaret med detta virus.
      Jag har immunbrist som jag är född med, det är genetiskt så kan inte boostas eller förbättras. Jag har preppat massor och kommer hålla mig hemma mestadels framöver. Absolut ingen shopping, restaurangbesök, undvika butiker, absolut ingen kommunaltrafik osv osv. Ställt in de resor jag hade planerade.
      Men det som bör tilläggas att jag är van att jag måste vara försiktig, hygien med handsprit och springa undan om någon hostar sitter liksom i ryggmärgen för mig.
      Jag köpte riktiga munskydd efter jag läste första artikeln om detta virus.
      När man varit så mycket hos läkaren som jag så har man en enorm respekt för virus och bakterier och dessutom har jag blivit lärd hur det smittar. Den oron folk känner för Corona viruset sånn oro känner jag för de mesta infektioner, vanliga influensan osv.

    Kom hem från jobbet för en timme sedan, vill ha onsdagsmys eftersom min dumma sambo är kvar i Kina.

    Jag poppade popcorn i rapsolja berikad med D-vitamin, toppade med lite tryffelolja, salt, vitlök och parmesan. Samt ett litet glas chardonnay från McPherson. Jag rekommenderar båda, dock inte dumma sambos 🙂 ?

    Har någon här skrivit om Foucault? Jag förstår teorierna, men jag kan inte uttrycka dem med egna ord. Jag vill skriva en diskursanalytisk C-uppsats och blev tillsagd att kunna tala om Foucault. Mina senaste anteckningar är dock: Foucault verkar vara ganska dum! – skitsmart ? men ja, jag förstår det jag har läst men kan inte skriva om det själv eftersom annan filosofi är rena klartexten i jämförelse.

      I litteraturen: Faucault var en en filosof.
      I ens egen tenta: Filosof, det var Faucault.

      Hahha nej men det är svårt. Jag har nämnt honom nån enstaka snabbis i en vanlig hemtenta men försök skriv bara, ibland sitter man och stirrar och läser/stirrar och läser och inget händer. Men skriv, även om det blir skit- skriv, bättre att kunna ändra skit än ingenting 😉 Skrev nyligen om hermeneutik och det var nog det drygaste jag skrivit om hittills.
      Lycka till i alla fall =)

      Som jag uppfattat det har han många perspektiv. Har endast riktat in mig på hans diskursteori kring kunskap och makt. Just diskursanalys är ju ett väldigt brett ord att basera sin teori på, så att jobba utifrån Foucualt ifall det passar är smart:)

        Kollar du på hans originaltexter? Eller utifrån en metod/teori-bok?

          Tack, jag ska studera hur fyra helt olika svenska politiker talar om viss fråga, så jag ska kombinera diskursanalys som både teori och metod, och textanalys. Det är just makt perspektivet jag ska ta hjälp av för att kunna förstå varför man talar som man gör, men även se om det kan knytas an till ideologi – det är alltså min förklarande variabel. Min handledare rekommenderade att ha koll på Faucault ??? det jag har läst hittills är artiklar där andra diskuterat honom, och han står med i alla mina metodböcker, men jag ska försökta hitta en någorlunda vettig text av honom också. Det är ju lättare att djupanalysera kommunistiskt manifest…

      Vi läste en del om Foucault gällande hans tankar om makt, men också för hans tankar om postmodernismen. Dock avhandlades detta på en salstenta.
      Nu tror jag vi pluggar olika saker, men han talade om språket som någonting centralt för att makten ska kunna flöda emellan, genom och i människor. I den kursen jag läste minns jag att jag nämnde diskurser kopplat till arbetslivet ungefär som att om man t.ex. tillämpar Lean i en offentlig verksamhet så som sjukvården kan det påverka de anställda på så sätt att mantrat om att hela tiden vara effektiva och spara in på personalen kan göra att stressen hos de anställda blir väldigt påtaglig och i längden skadlig. Eller som en chef på en tidigare arbetsplats hela tiden höjde mig som anställd och talade om vilken stjärnsäljare jag var, så låg det hela tiden i mig. På så vis utövade hon makt genom språket och diskurser, men makten flyttade även in i mig genom diskursen.

      Vet inte alls om jag svarade på det du undrade över btw, sorry 🙂

    Ja orolig. Det sprids ju mer och mer. Tror många människor kommer dö Stod i tidningen att det tar ett år att hitta botemedel.Det är hemskt.

      Skulle aldrig ta det vaccinet, oavsett hur säkert de kommer påstå att det är. Har folk glömt bort vad som hände efter massvaccineringen mot Svininfluensan?

    Något som tyvärr händer i tex tunnelbanan är att folk nyser rakt ut. Alltså inte i näsduk eller armveck. Det är inte klokt. Att inte tänka på sina medmänniskor.

      Stör mig så sjukt mycket på det! Hur svårt ska det vara?! Har börjat markera att jag tycker det är ofräscht. Om det får mig att verka otrevlig skiter jag i. Senast förra veckan på Ica gick jag bakom en man som hostade rakt ut. Muttrade ett surt ”men håll för munnen…”. Oklart om han hörde mig.

        Jag säger öppet och högt åt folk som hostar eller nyser rakt ut, ibland ewwww, andra gånger säger jag stanna hemma eller hosta i armvecket, tänk på oss med dåligt immunförsvar osv. Numera vågar jag säga ifrån och om fler gjorde de kanske dessa människor skulle skärpa till sig. Corona viruset skrämmer mig inte, alla snuskiga människor som kommer sprida viruset med sin dåliga hygien och sitt stora resebehov, det är dom som skrämmer mig.

      Vidrigt. Även äckligt dom som hostar/nyser I HANDEN?!?! Va fan, då kan du lika gärna hosta rakt ut. People….

    Ni som är/har varit gravida, när började er mage synas med första barnet? Jag är i vecka 15 och känner mig bara plufsig, men idag känner jag för första gången att magen är lite ”hård” på ett ställe – livmodern kanske?! Hoppas så att det blir en riktig liten mage snart! Man ska ju inte jämföra sig med andra, jag vet, men man kan ju inte riktigt låta bli…

      Kände mig plufsig länge. Kanske runt v 20 som man kände sig lite gravid så andra kunde se. Innan va de mest typ att man ätit för mycket hahah.

      v22 smällde det till. v20 såg jag plufsig ut men v 22 såg man att det var en gravidmage.

        Haha attans, då kanske jag får räkna med att gå runt med min semmelmage ett par veckor till ? Jaja, mest tacksam så länge det är ett friskt pyre där inne förstås. Men kul när det börjar synas också.

          Ja, det är ju det viktigaste =) sen när du är i v 39 önskar du att den va lite mindre ^^ Men jag kommer ihåg det där med fosterrörelser också, att exakt alla på v20 träffen som MVC ordnade så kände exakt alla fosterrörelser och för mig dröjde även det till v 22. Vet inte exakt vad jag ville ha sagt med det men typ att det är så olika det där, så försök å njuta bara =)

      Jag började inte synas förrän typ i vecka 30. Barnmorskorna gissade på att det var pga starka muskler, jag har aldrig tränat så hade bara det. Märks det är mer slappt nu ?
      Dem flesta verkar börja synas i vecka 20-25 iaf av andra jag sett, men det där är inviduellt du lär synas så småningom oroa dig inte ☺️

        Samma här. Gick från jobbet i v 36 och alla sa: vad trevligt med 8-10v ledigt innan bebisen kommer!
        Ehh nej?
        Liten magen, och kunde döljas till chips/glass-mage enkelt ?

      Första barnet runt v30.. Var smal och hade lite magmuskler +bakåtlutad livmoder.. Höll det hemligt rätt länge och var nöjd med det ?

      Nu med 3:e barnet i v14 och är säker på att många redan gissat hur det ligger till då jag är så jäkla svullen! ? Var orolig för tvillingar men näedå, det är bara en därinne och troligen sjukt svullna tarmar eller nåt.

    Hej! är det någon som jobbar inom filmbranschen här? Isf har ni några tips på hur man kan få in en fot där?
    Tacksam för svar 🙂

      Menar du som skådespelare? regissör, producent, produktionsledare, manusförfattare, fotograf, ljudtekniker, filmklippare, ljussättare, animatör, filmkompositör, stuntman eller något annat?

        Jag skulle gärna vilja veta på typ alla inriktningar och roller. Men är lite mer intresserad av regissör, producent och manusförfattare. 😀

    Hej! Jag har extremt svårt för siffror, jag har dyskalkyli, så Kan någon snälla hjälpa mig med detta…?
    Och gärna en lätt förklaring så jag förstår. Ah gud känner mig jätte korkad nu
    0,5x+6=10-2x

      0,5x+2x=10-6
      2,5x=4
      x=4/2,5
      x=1,6

        Hur fasen lyckades du med de där….? är helt lost

          Det du gör först är att få alla tal med bokstäver in på samma sida. Därför har hen flyttat -2x till vänster sida om = och bytt ut det till +2x
          Sen addera på vänster rad och subtrahera på höger 0,5x + 2x = 2,5x samt 10-6=4
          Efter det ska du flytta siffrorna till andra sidan så att bara x är kvar på vänster. Eftersom 2,5x egentligen är 2,5 * x och du flyttar över 2,5 blir det ”motsatsen” dvs division. Alltså 4 dividerat med 2,5
          Sen har du resultatet för x

            Ojdå, svarade visst innan jag tittade på resten av svaren 🙂 så bra att du förstår

      Jag är ingen mattelärare och förklarar säkert inte så jättebra, men jag brukar tänka såhär; liknande typer av siffror (t.ex. ental eller tal med x) tycker om att hänga med varandra. Tänk klychan lika barn leka bäst. Du vill därför få 0,5x och 2x på en sida om likatecknet och 6 och 10 på en annan.

      Börja med att få över 2x. Kruxet här är att för att föra över en ”siffra” till den andra sidan av likatecknet måste du ändra laddningen på siffran. D.v.s. -2 blir +2.

      0,5x+6+2x=10

      Sedan vill du få över 6, och samma princip gäller för laddningen.

      0,5x+2x=10-6

      Eftersom det nu är samma typ av siffra på båda sidor kan du nu räkna ut minus och plusset.

      2,5x=4

      Sista steget är att räkna ut värdet på x och det gör du genom att dela 4 med 2,5 (t.ex. om du har 2,5 äpplen och de kostar 4 spänn totalt, vad kostar de per styck).

      X=4/2,5

      Svar: 1,6

      Ladda ner appen photomath. Man tar en bild på talet och appen räknar ut steg för steg. Bra app!

      Lättast är att flytta över så att du får X:n ensamt på ena sidan av likhetstecknet. Det är även lättast att flytta över Xn som är minus till vänstra sidan i det här fallet så att du får positiva tal vilket då blir:
      Steg 1: 0,5x+2x=10-6
      Steg 2: 2,5x=4
      Steg 3: x=4/2,5
      Steg 4: x=1,6

      Hur man kan flytta tal till olika sidor finns det tydliga regler kring (om du ska plusa, dividera etc). Kanske inte den tydligaste förklaringen men hjälper förhoppningsvis lite 🙂

        Såg nu att du redan hade fått en del bra svar! 🙂

        Jag fattar!!! Jäklar va glad jag blir har på riktigt kämpat sen imorse med att försöka…

          Härligt! Hejaheja!

      Jag tänker så här att under mitt 35 åriga liv har jag aldrig nånsin behövt lösa ekvationer som dessa, så vem bryr sig vad x är lika med?

        Jag behöver göra det flera gånger i veckan på mitt jobb ?

          Önskar jag behövde göra det i mitt jobb, matte var kul i skolan. Var duktig på matte och har läst matte E. Idag minns jag inte ett skit ärligt talat. Har inte använt matten alls sen skolan, mer än typ procent och de fyra vanliga räknesätten så det mesta har jag glömt bort.?

        Jag läser på komvux, jag behöver läsa matte 1a för att få slutbetyg på gymnasielärare för att kunna utbilda mig.

    Bara jag som reagerat på att Anna Book lägger upp massa på instagram när hon solar solarium? ?‍♀️ Helt idiotiskt med tanke på vad följderna kan bli.

      Anna book är väl inte direkt någon raketforskare o tror inte hon utger sig för det heller, folk gillar mycket som är skadligt kanske är bättre att inte lägga sin energi där? Hennes business kanske?

        Haha hör dig! Men tänker bara ”vad är det för signaler hon skickar ut?” Hon skrev att hon och hennes man har en tävling – brunast vinner. Känner bara att det är rätt osmakligt..

      Är det du Anna som vill ha trafik?
      Anna Book lägger sällan upp nytt på Instagram.

        Hahahaha nej! Nej men på hennes story har hon lagt upp de senaste veckorna när hon pressar.

        Om du kollar hennes story nu.. den första hon lagt upp – om du hänger med på vad jag menar 🙂

          Hon ska ju vara på TV på lördag, gotta look sexy ?

            Haha??helt missat den lilla detaljen

      Hon har ett samarbete

      Älskar ditt nick ??

        Haha tack ????

    Blir ni rastlösa av att vara i andras hem? Känner ni er bekväma och lugna?
    Jag blir stressad och rastlös och känner som att vardagen ”rinner bort” på nåt konstigt sätt. Ibland behöver ju folk tex tömma nån tvättmaskin när man är hos dom och medan jag väntar blir jag stressad över att jag inte ens satt igång nån tvättmaskin hos mig eftersom jag inte är hemma. Har inte mycket att göra om dagarna utan blir helt enkelt stressad av att se nån annan ”ta hand om” sitt liv när jag inte kan ta hand om mitt.
    Kan även känna att jag inte är mitt avslappnade ”hemma-jag” när jag är hos folk utan jag är mitt social-jag och det tar en del energi. Men jag vill ju vara alert när jag är med folk och inte såsig. Dock kan jag bli stressad och irriterad över att personen jag är med är sitt såsiga hemma-jag. Återigen känner jag typ som att jag har bättre grejer för mig än att sitta hemma hos någon och glo på dem när de hemma-såsar eller pysslar med skötseln av hemmet.
    Är inte hemma hos dessa personer långa stunder så kan tycka att de kunde vara lite mer alerta men jag vet att jag har en ganska stark stress i mig själv så jag klandrar inte dem egentligen.
    Har sällan folk över hos mig pga min boendesituation så det blir att jag åker till andra mest men jag trivs inte riktigt med det och har dragit ner på det rejält och kanske inte gör det alls framöver.
    Men är det någon som känner igen dessa känslor? Har ofta undrat om dessa personer hade varit helnöjda av att vara hemma hos mig och typ sitta av tid och att mina känslor är helt udda eller om faktiskt ingen känner sig så nöjd och bekväm hemma hos andra.

      Jag tycker att det låter som att du har tråkiga kompisar som inte tar sig tiden att umgås med dig på riktigt. Då skulle jag också bli rastlös och känna att jag lika gärna kunde vara hemma. Kanske kan ni ses på café eller gå promenader istället? Så ”offrar” ni lika mycket hemmapysseltid.

        Ja lite tråkiga är de nog. Men jag är själv rätt stressad inombords och gillar att vara i mitt eget hem så det blir nog en krock. Men jag vet inte vem av oss som är ”värst” i sin ovana. Liksom, vem av oss ska skärpa oss? Ska de bli mindre såsiga eller ska jag bli mindre rastlös?
        När jag väl har folk över hos mig vet jag i alla fall att jag är mycket roligare sällskap än vad dessa personer är när de har folk över hos sig. Visserligen kanske jag anstränger mig för mycket då.

      Ja, jag känner igen mig! Tyvärr. Har inget att göra med att jag inte trivs med sällskapet, men efter ett tag så känner jag också att jag behöver göra saker hemma, blir rastlös och känner att jag inte får gjort det jag borde göra.

    Jag har praktik på ett kontorsjobb och har funderat på en sak, hur vet man vad som är ”rimligt” att åstadkomma?

    Jag har alltid haft mer praktiska arbeten innan där det hela tiden händer något och man tar sina mikropauser när det lugnar sig emellanåt, men hur fungerar det egentligen på kontor? Ingen rimlig människa kan väl arbeta superfokuserat och effektivt fyra timmar i sträck på fm och em? Jag har sjukt höga preatationskrav och det är svårt att stilla dem när jag inte ens vet hur effektiv man förväntas vara.

    Någon tog upp ämnet tidigare i kommentarsfältet

    MEN ni som hostar /nyser utomhus snälla håll för med er armbåge !! Det hjälper faktiskt är ett råd för att minska spridning av virus. Nej inte rakt ut , inte i er hand i armbågen.

    Så extremt respektlöst nu när så mycket virus är i rullning, nu tänker jag inte ens på Corona även fast det också är en hemsk möjlighet.

      Hur menar du? Hand i armbågen?

      Väldigt få kan nysa på sin egen armbåge, tänker jag. Himla onaturlig rörelse.

        Nysa i armvecket mena jag ? man skulle kunna tro jag var full

      En kille i 30 års ålder hostade mig rätt i ansiktet för några veckor sedan, vände mig om gick efter och skällde ut honom. Jäkla äckel alltså.
      Folks om hostar och nyser rakt ut, äckel….

    Jag har två frågor till er ikväll:
    1. En snubbe skulle komma och hämta min TV ikväll, han swishade imorse (hans val, inte mitt). Han skulle komma 20 men har fortfarande inte dykt upp. Han svarar inte och hör inte av sig. Är det okej att tänka att han inte kommer ikväll och gå och lägga sig?

    2. Jag lånade Pingis och Isabellas (spökskrivna?) Bok om aktier. Är det någon som vet om den faktiskt är vettig för en nybörjare eller om den är ovärd att läsa? Alla bra aktieböcker var det 4-6 pers i kö till (antar att de används i någon universitetdkurs just nu) så jag fick ta det som fanns.

      Om han inte svarar och skulle komma klockan 20 så ska du INTE hålla dig vaken. Skicka ett sms och säg du kom inte och jag måste sova. Dem flesta ger inte ett OK för mer än Max 30 min försening när det gäller att hämta saker.

        (Om man inte har en jättebra förklaring och är nåbar.. OM man har tid.. annars får väl man prata o planera en annan dag)

      2. Du kommer inte att bli sämre av att läsa den. De skriver väldigt basic så kan du inget alls så kanske du lär dig! Skulle inte ta råd angående vilka aktier man borde köpa av dem dock

      Det är nog en bra idé att börja köpa aktier senare i år. Många bra företag kommer att få sämre resultat till följd av corona-viruset, med fallande kurser till följd. Bra företag kommer igen, så det blir ett utmärkt ingångsläge för tålmodiga.

      Många pratar om viruset i sig men glömmer de ekonomiska effekterna. 10% av världens befolkning sitter i karantän. Galet många svenska företag är beroende av att fabrikerna i Kina fungerar.

      Men om man ska börja med aktier är det ett riktigt bra tillfälle att börja läsa på om vilka företag man ska sätta på bevakningslistan (och vilka man ska undvika…) Rekommenderar att ta hjälp av Borsdata.se – mycket bra jämförelsesida för nyckeltal. Slut på rant och lycka till! ?

        Enda företaget man vågar köpa aktier inte Gilead. Typ enda akiten som går upp på börsen… de har tillverkat en anti viral medicin som funkade bra på ebola och nu kommer börja testas på människor efter att den gett bra resultat mot Corona viruset också. Hoppas för världens skull att medicinen funkar!!

    Gift vid första ögonkastet?!? Har precis sett första avsnittet, hade inte ett rätt hur jag trodde dom skulle paras ihop… någon som tippade bättre än jag?

      Haha! Jag hade också jättesvårt att gissa vilka som hörde ihop! Blev förvånad över vissa par. Ska bli kul med en ny säsong! Tror dock att han killen som bor utomlands kommer ha svårt att få ett stadigt förhållande….

      Jag älskar kärlek och det är väl därför jag alltid kollar på såna program. Men det känns som upplagt för katastrof. Två tjejer som verkar vara väldigt självständiga, ihopparade med två män som verkar rätt mjäkiga. Det känns som att dom gör om samma misstag som de gjort tidigare säsonger med matchningarna. De väljer människor som är väldigt självständiga och som hellre ser till sig själv och ”varför ska jag engagera mig i detta när jag kan lägga tiden på mig själv istället”, med rätt intetsägande och konflikträdda män.
      Paret med den iranska tjejen tror jag har bättre förutsättningar 🙂

      Jag tycker ofta att det är kassa matchningar. De matchningar de gör till programmet ”Första dejten” har typ större chanser att lyckas.

    Som rubriken lyder, snälla ge mig boktips!!!
    Det måste däremot vara antingen:
    1. Biografi
    2. Verklighetsbaserad
    3. Handla om välmående/psykisk ohälsa

    Jag är usel på att läsa böcker, men vill
    Bli bättre o detta är vad jag kan tänka mig?! KRAM <3

      Jag är Malala. 🙂

      Jag kan verkligen tipsa om Rövardotter av Jackie ferm.

      Åh jag älskar böcker!

      Cathy glass Är en verklighetsbaserad bok om en fostermamma som tar emot barn som har farit riktigt illa…det är jobbigt att läsa vad barnen utsatts för men den är så himla intressant. Det är cathy glass som själv skriver. Det är ett nytt fall i varje bok så man behöver inte ha läst i ordning.

      Köpte på Akademibokhandeln på bokrean igår en självbiografi av solvallamördaren som dödade en man på travbanan, han berättar om sin uppväxt, mordet och livet efter fängelset.

      I bunkerläkarens våld är en verklighetsbaserad bok skriven av Isabel som 2014 blev kidnappad och instängd i en bunker av en läkare nere i Skåne. Jättebra bok.

      Nadia Murads självbiografi om livet som IS-fånge.

      Just Mercy av Brian Stevenson. Så himla bra!

      Ett jävla solsken
      Flickan med sju namn
      För att kunna leva
      Allt jag fått lära mig

      Vingklippt ängel ?

      Glöm att ni har en dotter

      Allt jag fått lära mig av Tara Westover! Så himla spännande bok. Självbiografi om en tjej som växer upp i ett väldigt religiöst hem med faktaresistenta föräldrar på landet i USA.

        Ja! Tänkte just skriva en kommentar för att rekommendera den men så såg jag din! Otroligt bra bok, sjukt intressant, sorglig, spännande och inspirerande på samma gång.

      ”Zen och konsten att sköta en motorcykel” av Robert M. Pirsig.

      Inte som andra döttrar – Deborah Spungen

    Är det bara jag som ”straffar” mig själv när jag inte mår riktigt hundra, och hur gör jag för att vända om mina tankar?

    Är en person som älskar små saker som förhöjer vardagen annars. Tända doftljus, ta något glas pepsi max eller rödtjut mitt i veckan, ställa mig och svänga ihop någon god middag, ta hand om mig själv rent generellt. Nu har jag en dipp i mitt mående, har mycket ångest över studier men också för att en nära familjemedlem är självmordsbenägen, och jag har ett distansförhållande med min underbara andra hälft. Det har triggat igång min ångest, som jag har varit fri ifrån i 3 år. Jag gör ingenting som gör mig glad i vardagen längre. Hoppar gärna över att äta lunch, har börjat tycka att jag är ful helt från ingenstans, sover mycket, vill aldrig vara med när mina pluggkompisar hittar på saker, blir jag sugen på ett glas vin eller pepsi eller vad som helst tänker jag automatiskt att jag inte är värd det för fem öre och avstår.

    Jag vet att ångesten kommer att försvinna så småningom, och min pojkvän är ett stort stöd. Men jag vågar ändå inte vara helt öppen med hur tungt jag tycker att allt känns, för jag tycker inte han förtjänar att få det lasset över sig. Men är det någon fin människa där ute som sitter på någon tanke om hur jag kan vända på mina tankar, och börja göra de där små sakerna i vardagen som gör det roligare att leva?

      Alltså en liten grej som iaf hjälpt mig är mina regler. Varje dag måste jag klä på mig, även om jag sovit till 1600 och vill gå i morgonrock. Varje dag måste jag gå ut även om det bara är att tömma soporna. Jag måste duscha varje dag Osv. Det gör att jag med till och med mina absolut sämsta ångestdagar känner att jag åstadkommer en miniminivå och det känns lite bättre 🙂 lycka till❤️

      Det låter som du är lite deprimerad – då har man inte lust med det man brukar gilla. Prata med en läkare / psykolog. Kanske bara genom KRY eller nån annan app så får du lite tips och hjälp!

    Har nån någo stories om nellie B? Kanske det här komemr störa mig ännu mer när jag tycker hon kommer undan med allt, men ändå, är intressant läsning tycker jag. Dock helst äkta iakttagelser är inte intresserad av lögner

      Jaaaaa tell us

    Ni som arbetar i mataffär, vad får ni ut i lön efter skatt?

    Avskyr mitt jobb. Mår dåligt och gråter hysteriskt 1-2 gånger i veckan i mötesrum ensam. Känner mig för utbränd för att söka nytt och helt förstörd över min situation. Vet att jag måste lämna. Går redan till två KBT-terpeauter. Behöver stöd, någon som varit i samma sits?

      Ja, jag gick tillbaka till skolan och tog en till kandidatexamen. Jag var tjänstledig samtidigt, men kunde jobba om jag ville/behövde deltid. Du låter dock som min bästa kompis… Förutom att hon inte känner sig utbränd, men allmänt gnällig över sitt jobb och känner oro över framtida tjänstemannavarsel. Hon är dock inte särskilt mottaglig till tips om att plugga någonting annat för att komma därifrån.

      Varit i liknande. Det som räddade mig var: vad gör mig mest rädd, att vara sjukskriven med lång väg tillbaka till arbetslivet eller arbetslös? Det första alternativet gjorde mig skiträdd, hade två kollegor som blivit sjukskrivna redan och fyra år senare jobbar de ännu inte heltid. Sa upp mig, var arbetslös i fyra veckor när ett jobb trillade i knät och jag började måndagen därpå. Mitt livs bästa beslut.

      Börja söka andra jobb voch se hur det känns!

        Alltså du kanske mest mår dåligt pga ditt nuvarande och det släpper när du kommer bort. Värt att prova iallafall!

    Någon som har kommit över en depression och vill berätta om det?
    Behöver höra berättelser med lyckliga slut efter en fruktansvärt jobbig period.

      Kanske lite sent, men hoppas du tittar in ändå… Jag är en känslig person, redan i barndomen fick jag komma till skolans psykolog då lärarna tyckte jag var mer ”deppig” än vad som är normalt för barn. Hela tonåren kämpade jag med ångest, självskadebeteende, och depression. Har av läkare diagnosticerats 3 ggr med depression. Tyvärr mådde jag inte bra av SSRI, så slutade efter 7 månader, provade 2 olika. Det som hjälpte mig var terapi, både KBT och psykodynamisk. Att få ur mig hur dåligt min mamma fick mig att må (hon har narcissistiska tendenser) och att lära mig kommunicera negativa känslor. Det var också till stor hjälp att börja meditera dagligen, ta hand om mig själv, skapa bra rutiner och vanor överlag (särskilt kring sömn och mat). 2012 hade jag satt ett datum när jag skulle avsluta allting. Men det datumet hade vissa saker ordnat upp sig i livet och jag ser tillbaks och är SÅ GLAD över att jag tog mig igenom det skitåret… Gud vad virrigt jag skriver (är stressad, ska med en buss!) MEN.. Min poäng är att det finns en väg ut från mörkret. Idag är jag lycklig! Jga mår bra! Jag har lärt mig hantera min ångest och mitt mörker och är inte rädd att hamna på botten igen. Lyckan finns därute, det är en kämpig väg dit, men värd det! Kram på dig

    Träningshjälp!
    Hej! Jag diggar ej att hänga på gym men tränar gärna hemma, springer eller yogar. Men skulle ville göra lite mer styrkeövningar, få lite mer ”tonad” (eller vad man nu säger) kropp. Finns det bra appar? Övningar, delar man upp områden på kroppen för olika dagar yada yada? Hur lägger ni upp hemmaträningen?

    Har inga vikter eller så – använder gärna min kroppstyngd

      Vill du investera i en Kettlebell eller två så är det ett väldigt bra redskap för träning hemma. Man kan variera det i oändlighet. Annars för kroppsövningar, kolla in phase6fitness på insta

        Och tillägg, jag delar inte upp kroppen på olika dagar och sånt. Jag är en sån som tränar genom att använda hela kroppen och alla muskler och mest kroppen som motstånd eller kettlebell.

      Det finns en bok som heter typ Styrketräning eller liknande, den är väldigt basic men jag gillar den!

      Sen har jag under åren använt mig av program (och dess appar) såsom Kayla Itsines Sweat/Bikini Body, eller FitnessFighten. De har gett inspiration för just hemmaträning.

    Någon som har GAD? Tror verkligen att jag har det. Vad gör jag. Ringer jag vårdcentralen och säger hej jag tror jag har GAD eller? Känner mig så låg just nu och svårt att beskriva varför jag mår som jag gör. Jag vet varför men ändå inte. Har liksom ingen specifik händelse till varför jag är som jag är men känner mig hindrad i min vardag. Känns som jag har en ryggsäck med stenar typ. Hur blir ni behandlade med GAD?

      Jag har försökt få hjälp länge då jag tror att jag har både depression/utbrändhet och GAD. Men får fan ingen hjälp nånstans. Mitt enda tips är att du står på dig, kämpa på, var tydlig med att du är SÄKER på att du har GAD och KRÄV hjälp. Är man minsta osäker så blir man nertrampad tyvärr.

        Ja jag är i liknande sits med utbrändhet och depression. Kanske ska söka mig privat istället. Fan kosta vad det kostar. Vill inte må såhär det är bra nu!

          Har du råd så gör det..! Tror absolut att det är värt det om man har pengarna ❤

      Jag har! Fick diagnos för typ 4 år sen. Jag ringde vårdcentralen som var sämst, och som tipsade mig om prima psykiatri som jag kontaktade istället. Vc hade typ helt enkelt inte tid för mig.. Det tog ganska lång tid pga köer innan jag fick komma till prima, men när jag väl var ”inne” så fick jag träffa läkare och kbt-terapeut. Terapeuten träffade jag 1 gång i veckan, och ibland träffade jag läkaren och diskuterade medicin. Åt först quetiapin som funkade dåligt på mig, sen venlafaxin som funkade bättre. Fick också lergigan att ta vid behov. Hade först attarax men det funkade dåligt på mig. Sen sågs vi i tre år. Först intensivt med varje vecka, sen mindre och mindre. Sista året gick jag bara till läkare och justerade dosen. När jag var ”klar” insåg jag att det fanns mycket i mitt liv som nog lett till min gad och då gick jag till en psykologstudent som tog typ 400 per gång vi sågs och pratade om min barndom typ hehe. Jag har verkligen varit inne och rotat i hela hjärnan och tycker själv det är enorm skillnad på hur jag framförallt ser på mig själv. Så det har för mig funkar väldigt bra med medicin och terapi i kombo, men slutade med mediciner för ett år sen och har nu bara lergigan vid behov 🙂

    Jag har en fundering. Är jag den enda som har en äcklig svettlukt mellan brösten? Länge gick jag runt och luktade gammal gubbsvett. Luktade mig i armhålan men det luktade inte. Till slut fattade jag att det kom från mellan brösten. Har inte haft så tidigare. Jag duschar varje dag, byter bh men måste ha deo mellan brösten annars stinker jag gammal svett typ. Vidrigt ☹️ Det är alltså inte under brösten utan mellan. Jag har ganska små bröst.

      Jag med !!!! Har inga råd dock, måste tvätta en del kläder med ättika för dem stinker framtill

        Blä seriöst mina armhålor luktar nästan aldrig så här oavsett deo men just stället mellan brösten!! Stryker jag med fingret där så luktar det typ gammal svett. Fast jag är väldigt renlig av mig ?

    Ska skriva en uppsats i rapportform för första gången, på högskolenivå. Har ni några tips? Braatttänkapå? Har aldrig skrivit en rapport i hela mitt liv så är lite vilsen

    Nu har väl detta ÖS dött ut men skriver ändå. Jag är en skötsam småbarnsmamma som nu funderar på att börja röka på och/eller ta tramadol för att orka med vardagen. Jag har sökt hjälp på vårdcentralen för depression/utmattning men jag får ingen hjälp och blir inte tagen på allvar. Jag orkar inte kämpa mer. Vad gör jag? Jag känner inte igen mig själv längre.

      Min erfarenhet är att när man söker vård kanske man pratar lite diffust om ens problem. För att det är så privat och skitjobbigt att bara vända ut och in på en känsloliv. Så imorgon ringer du vårdcentralen och säger precis som det är. Att du inte orkar med allt och behöver hjälp nu. Du måste vara modig nu. Cigaretter ger dig cancer och tramadol. Nej nej. Du har ju barn. Du kan inte ha barn och knarka för att orka med. Det är inte bra. Alltså vet inte om du skämtar men man kan verkligen inte knarka när man har barn. Försök med vårdcentralen nu igen. Kram

      En annan småbarnsmamma här som drömmer minst en gång om dagen om att röka på. Skulle typ göra det om det inte vore för att jag ammar.

      Varför cannabis och smärtstillande om du ska droga ner dig?
      Ingen av dom fungerar vid ångest/depression. Cannabis kan förvärra ångesten.
      Benzo är bästa alternativet om man ska ta nån lugnande drog men man kan ju alltid testa atarax/ lergigan innan som inte är narkotika om du inte gjort det.
      Tänk på att smyga med nått olagligt förvärrar oftast ångest och depression.
      Har själv vart i liknande sits och tyvärr det är bara att byta läkare/klinik tills man hittar rätt eller ha tålamod (Jag gick 1år hos samma läkare innan han börja skriva ut benzo).

    Någon som vet vad gratisbrödet (det mörka, grova) som finns i brödkorgen på il piatto heter? Så gott!

    Genierna Sala-Roger och Sthlm-Johannes har sveriges bästa instagram konto. Självironi. En fd polis och en vänstersnubbe. Så underbara människor.

    Ångest. Har aldrig haft det, vet inte hur det känns eller hur man mår ….
    men idag! På jobbet, gjorde mina 45 minuter hos brukare innan p-möte! Innan jag ska gå därifrån börjar jag känna att tungt tryck över bröstet, lite svårt att andas & mina armar känns trötta!! Vad? Tips? Hjälp mig!
    Vid närmare eftertanke så har jag känt så här förr!

    Jag mår skit. Är 8 veckor gravid och har svinont i magen och är så rädd att något är fel och min kille kallar mig en bitch för att jag gråter. Vill bara dö. Jag förtjänar faktiskt inte detta.

      Ring 1177 om du är orolig eller mvc när de öppnar imorgon. Du har all rätt till dina känslor och killens beteende är oacceptabelt. Man är olika och reagerar olika. Det är klart att du gråter när du är orolig. Dessutom påverlar hormonerna hur du upplever saker. Har du någon som du kan prata med? Styrkekramar! Berätta gärna på nästa ÖS hur det är med dig och barnet ❤

      Lämna honom snälla

      SNÄLLA dumpa

        förövrigt om han är såhär nu i v 8, hur tror du han kommer vara i v 38 när du kommer klaga bra mycket mer? inget att ha

      Ta det med mvc. Oftast är det inget farligt eller konstigt. Men jag förstår din oro ❤

      Det är inte okej att din pojkvän talar till dig på det sättet. Din pojkvän ska stötta dig. Oavsett om du är gravid eller inte är det inte ett okej beteende från hans sida. Har han kallat dig elaka saker innan också? Har du någon att prata med detta om?

        Han kallar mig elaka saker hela tiden. En stund lovar han att ta hand om mig och säger att han vill att jag ska kunna slappna av med honom. Nästa stund pratar han åt mig helt vidrigt, oftast utan anledning. Jag tror han har någon psykiskt störning för han verkar inte kunna kontrollera sitt egna beteende.

          Snälla. Prata med någon om detta. Även om du väljer att leva med honom så behöver du förstå vad det gör med dig och hur du kan skydda dig/ta hand om dig när han håller på. Du förtjänar bättre ❤ det tar tid att lämna ett förhållande men frön är sådd hoppas jag. Om han inte gör något annorlunda (dvs uppreprar samma beteende),hur kan det bli annorlunda? Han kommer göra samma sak om och om igen. Ditt barn behöver ha en förebild. Inte någon som inte respekterar dig. Dessutom så känner redan barnet dina känslor så är du ledsen är barnet ledset. Är du orolig blir det höga kortisolhalter o det påverkar barnet negativt. Tro inte att barnet kommer göra ert förhållande bättre

            Jag har låst dörren hemma och sagt att det inte kommer bli som förr att jag bara tar tillbaka honom utan att han ens ber om förlåtelse. Han måste söka hjälp. Har också kontaktat hans mamma och bad om hennes hjälp då jag inte känner att han kan kontrollera sig längre fast hur han säger att han ska försöka osv. Hon brukar ta min sida så jag hoppas hon kan försöka hjälpa mig förklara för honom hur oacceptabelt hans beteende är, för han är helt övertygad om att han inte gjort fel och att jag är den hemska som han måste lämna. Helt sjukt, blir rädd för att någon verkligen kan tro att man oprovocerat förtjänar att bli kallar b*tch och h*ra.

            Har förklarat åt honom flera gånger att det inte är bra för varken barnet eller mig då han beter sig som han gör men han bryr sig inte 🙁 tycker det är rätt läskigt för vi har pratat om det förr och han lovat massa, har speciellt också sagt att han inte kan hålla på såhär då barnet har kommit och han lovat att inte han gör det. Men om han redan nu efter typ 3 veckor av att veta om graviditeten flera gånger betett sig som skit så kommer han ju göra det framför bebisen också. Nu kommer jag sätta ner foten och säga att han måste gå i terapi för detta fungerar ju inte.

              Lämna honom och gör abort om du inte vill vara ensamstående

              Det låter väldigt oroande. Jag har själv varit i en destruktiv relation. Jag känner igen mycket av det du beskriver och det blev i mitt fall bara värre. Hur mycket mitt ex än snackade om att bättra sig, eller grät o visade sig sårbar. Och det du berättar är väldigt illa. Han har gått över gränsen. Jag tror tyvärr inte det kan bli bra mellan er även om han tar hjälp av terapi. Och nu förstår han ju inte ens att han gjort fel. Och då är man ju kanske inte så mottaglig för terapi heller. Han behöver såklart ta hjälp. Men hur han beter sig kan mycket väl eskalera och bli ännu värre för dig eller barnet.

              Vill du ens vara med honom? Vill du inte vara med någon som lyfter dig, stöttar, visar kärlek? Som får dig att må bra. Som inte lovar dig trygghet utan det är bara något självklart. Om han säger att han ska göra dig trygg visar ju bara att det fattas. Det låter som att ni inte har en bra grund att stå på. Det är ju inte vanligt tjafs ni har, utan han utövar makt över dig och trycker ner dig.

                Låt inte han sätta ett värde på dig. Han får dig att känna att du vill dö. Finns det något värt i ert förhållande att jobba vidare på då? Ta hand om DIG och var rädd om dig. Du är det viktigaste du har. Hur klyschigt det än låter. Och det är inte ditt ansvar att se till att han ska börja terapi. Idén ska inte ens behöva komma från dig om han verkligen velat förändrats. Och terapi är ingen snabbfix. Det förändrar inte nödvändigtvis människor. Man måste sjäkv komma till insikt och vara mottaglig och det kräver ofta flera år att jobba med sig själv. Och hans beteende kanske inte ens går att ändra. Mitt ex gick också i terapi. Och han har misshandlat flera flickvänner efter mig. Det började psykiskt och slutade fysiskt. Mitt ex kommer aldrig kunna förändras.

    Hoppas någon läser idag! Vilken är den bästa BVC i Göteborg?

      Jag läser men vet inte ?. Vet du var man kan ta en promenad med bebis där man kan fika OCH det finns skötbord/barnstol? I gbg såklart

    Hoppas också att någon läser idag. Jag har varit tillsammans med min pojkvän i 6 månader snart och vi har dejtat sen i somras. Innan vi började träffas låg jag med två personer oskyddat innan förra gången jag testade mig för STDs. Han vet med andra ord om att jag inte hade testat mig innan vi började ligga och det hade inte han heller gjort. Men bestämde mig för att testa mig idag, då jag är rädd för om man skulle ha t.ex klamydia för att det kan göra en steril om man går med det för länge plus att det känns olustigt att ligga när man inte är helt hundra på om vi är ”rena” trots att jag har svårt att tro att någon av oss skulle ha någonting. Sent påkommet kanske, men bättre sent än aldrig tänker jag.

    Borde jag berätta för honom att jag testade mig, eller hade ni tagit det på fel sätt? Jag tänker att i och med att vi båda visste att vi inte har testat oss innan vi var med varandra på ett tag så är det ju inga konstigheter, men man vet ju aldrig hur folk tar saker. Vill inte att han ska bli misstänksam och bara ”jaha, varför fick du för dig att göra det helt plötsligt?”, men det är för att lugna mig själv eftersom min mardröm är att någonting i mig ska ta skada.

      Berätta för honom så som du gjort hem. Blir han misstänksam så vet du vilka tankar han har om dig och vad du ev. Skulle kunna göra. Förstår han dig inte o dumpar dig eller så så ska du vara glad för det. Svårt att förklara hur jag menar men det är lite som när man är ute o festar o kanske inte svarar i tfn – blir man svartsjuk då så är det varningstecken

        Det har du rätt i! Jag ska göra det. Han vet hur mycket jag önskar att få barn i framtiden, och vi är väldigt icke-svartsjuka av oss. Jag hade bara blivit glad om han hade tagit initiativ till att testa sig först egentligen. Ska berätta för honom ikväll ?

    Om man är nyfiken i en strut men vägrar bidra till trafik på någons konto, finns det då någon som kan uppdatera en på hur Nellie Berntsson fortsätter att hantera situationen? Hon verkar ju vara riktigt egotrippat elak.

      Jag har aldrig gått in där men kan göra det om du vill ?

    Coca Cola raspberry eller Pepsi max raspberry?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.