ÖPPET SPÅR

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

733 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur trygg känner ni er i vården, inför kommande utbrottet? På en skala mellan 1-10?

  Svara

   -100000000 ungefär

   Svara

    Ni kommer alla dö en gång! Du är ensam med mig.

    Svara

    Här kommer det: https://www.dn.se/nyheter/sverige/akutlakare-larmar-ingen-vet-hur-vi-ska-hantera-misstankt-smittade/
    -Situationen är osäker och väldigt farlig. Vi har personal som står i första ledet och vet inte vad de ska göra med en patient som har lunginflammation. Då kan man inte säga att sjukvården är beredd.
    – På frågan: ”Hur gör vi med hjärtstoppslarm på sjukhuset eller ambulanslarm om hjärtstopp eller akut andningssvikt hos smittade patienter? Ska full skyddsmundering tas på eller ska det frångås?” blir svaret: ”Jag får lite olika besked och tar med mig frågan
    -Nu måste dessa patienter, med andningssvårigheter, feber eller hosta, först till akuten. Jag vet inte hur det här ska gå till, vi har ingen som helst möjlighet att hantera att vi har smittan bland folk i vårt system.
    – Sverige har inte en bättre, utan en sämre beredskap än andra. Jag börjar nästan gråta när jag hör talare som vi bjudit in till en konferens, som vi spelar in, berätta hur de förberett sig och jobbar. I Sverige är det oklart vem som har ansvaret.

    Världens bästa vård helt enkelt.😱😢

    Svara

   10

   Svara

    Hur kommer det sig? Jag har haft kontakt med sjukvård innan det här och jag är sååå less på hur dålig sjukvården blivit. 🙁

    Svara

     Critical care bed capacity in European countries
     Total critical care beds per 100,000 inhabitants

     Germany
     29.2
     Luxembourg
     24.8
     Austria
     21.8
     Romania
     21.4
     Belgium
     15.9
     Lithuania
     15.5
     Croatia
     14.7
     Estonia
     14.6
     Hungary
     13.8
     Italy
     12.5
     Bulgaria
     12.2
     France
     11.6
     Czech Republic
     11.6
     Europe (average)
     11.5
     Cyprus
     11.4
     Switzerland
     11
     Spain
     9.7
     Latvia
     9.7
     Slovakia
     9.2
     Iceland
     9.1
     Norway
     8
     Andorra
     7.1
     Poland
     6.9
     Denmark
     6.7
     UK
     6.6
     Ireland
     6.5
     Slovenia
     6.4
     Netherlands
     6.4
     Finland
     6.1
     Greece
     6
     Sweden
     5.8
     Portugal
     4.2

     Svara

      Hurra! Sverige är inte sist! Då är det lugnt. Fortsätt betala skatt, för den kommer uppenbarligen till nytta.

      Svara

       🤣😆

       Svara

       Det är inte klokt med tanke på hur högt skattetrycket är i Sverige.

       Svara

        Skatten har ju gått stadigt neråt de senaste 15 åren. Vi får inte in tillräckligt med skattepengar för att försörja välfärden, det är problemet.

        Svara

         Beror ju på vad de lägger skatten på. Konstprojekt verkar ju få utrymme iaf.

         Svara

          Skattetrycket går stadigt ner i Sverige. Och vad beträffande utgiftsposten för konstprojekt så är det e piss i Mississippi om man jämfört med jobbskatteavdrag, ränteavdrag och slopandet av förmögenhetsskatt etc.

          Svara

          21,37. Den största posten är migration, och hade dessa nysvenskar integrerat sig och bidragit så hade allt varit okej. Men analfabeter med annan kultur! Sverige R.I.P.

          Svara

           Såå trött på er nu.

           Måste dessvärre hålla med dig. Vi skapar utanförskap som kostar pengar och ett jävligt trist liv för många som kommer till Sverige. Jag tror ändå på invandring om den inte betongmarinerar människor i en livslång bidragstillvaro. Vi behöver fler skattebetalare, inte bidragsmottagare.

           Du är inte på flashback nu.

           Ja den blåbruna högern brukar förklara de flesta samhällsfrågor så.

         Anonym/

         Snarare att det slösas bort pengar samt finns för många som inte bidrar till att betala skatt och istället är en kostnad än att skatterna är för låga. Vi har fjärde högst skattetryck i hela världen men ligger alltså näst sämst i Europa på akuta vårplatser, tycker du att det är ok?

         Istället så prioriterar vi att våra fängelseplatser kostar som en natt på Grand Hotel 3500kr per dygn vilket är högst i hela världen och fem gånger så dyrt som genomsnittet.

         Svara

          Anonym / 22:07: inte akuta vårdplatser, utan intensiv vårdplatser.

          Svara

       Haha 🤣🙌👍

       Svara

       20,41 Ja vi har ju lyxmigranter på ingång så vi svennar ska självklart betala skatt. Om jag hade möjlighet skulle jag emigrera. Det här är inte sverige längre.

       Svara

        Snälla flytta. Frågan är var du tror det är mer Sverige?

        Svara

        Gör det då, ingen tvingar dig att stanna. hela EU är öppet för dig vilket för det det lättare för dig än för många andra. Mvh lämnade Sverige för 10 år sedan.

        Svara

         Inte alls pga migration eller skatt dock. Har man någonsin flyttat till ett annat land vet man att det inte är så lätt så ”lyxmigranter” visar bara på att du har noll perspektiv eller empati. Lycka till!

         Svara

      😱😱

      Svara

      Du inser att alla sängplatser på sjukhus i till exempel Tyskland och Luxemburg inte är skattefinansierade?

      Svara

       Fast jo det skulle du ändå kunna kalla det för att de är. Det är dessutom öronmärkta pengar även om det ibland administreras av privata försäkringsbolag.

       Svara

      Vår dotter dog nästan för det fanns brist på barnintensiv platser i hela södra Sverige. Detta var för 1 år sen. När vi låg på barnavdelningen var det ständigt överbeläggningar och de skickade svårt sjuka barn över hela Skåne mitt i natten pga platsbrist. Alltså vill inte ens veta vad som händer om corona sprids i större mängd. Det finns ju inte ens platser för folk som söker akut för hjärtinfarkt.

      Svara

   Det är så spännande vad kommer hända???

   Svara

    Spoila inget bara 😀

    Svara

   Ca 1. Men jag känner ingen säkerhet i vården även utan pandemi! Det beror förmodligen på att jag inte gillar att lägga mitt eget öde i andras händer. Om jag känner att något är fel i min kropp så vill jag själv kunna bestämma om jag ska ta prover eller röntgas. ”Du är ung, du har inte cancer” har sagts allt för många gånger till nu döda unga människor.

   Svara

    Ja till mej så dom efter första operation du är friskförklarad . Fel hade dom och jag fick opereras igen. Så lyssna på dig själv.

    Svara

     Beklagar verkligen att det hände dig. Jag hoppas att du nu är frisk på riktigt!

     Läste på Amanda Folkes instagram att hon kände att cancern kom tillbaka men att hon ändå inte fick ta prover för att det ändå skulle göras en månad senare. Vad är det för vård?!?

     Jag är livrädd för att bli allvarligt sjuk i Sverige!

     Svara

    Känner samma. Gått odiagnostiserad i 1 år, 1 månad och 11 dagar idag. Ingen vet vad felet är på mig.

    Trodde att mina vändor på psyk hade visat tillräckligt hur urusel vård som finns men icke, den somatiska är minst lika illa om inte värre.

    Svara

     Jag skulle bli sjuksriven igår via psyk. Fanns ingen läkare så de skulle återkomma kring hur de ska göra. Receptionisten var helt förtvivlad och bad om ursäkt flera gånger. De hade INGA läkare på plats fast de måste ha det. Vill inte veta hur många självmordsbenägen patienter hon behövt ringa den dagen. Jag har inte fått träffa en läkare sen i november. Min medicinering skulle ha ändrats och följts upp men det har inte funnits resurser för det. Har blivit sjuksriven av läkare över telefon. Ett under att FK godkänner det.

     Svara

      Det är illa, riktigt illa! Skönt att FK godkänner. Jag blev av med sjukpenningen i november, har tvingats flytta hem till mina föräldrar igen och det är dom som försörjer mig just nu då jag har 0kr på kontot. Klarar inte av att köra bil heller så killen, syskon eller mina föräldrar måste ta ledigt ofta för att jag ska ta mig till diverse vårdbesök.

      Man känner sig verkligen liten och värdelös som måste leva på andra 😔

      Svara

       ❤️

       Svara

   Inte överhuvudtaget. Mest pga alla rapporter hur dålig svensk sjukvård var redan innan covid-19.
   Tror vi kommer ha större hjälp av varandra än av sjukvården, precis som under spanskan.

   Svara

   10. Känner mig inte ett dugg orolig.. hade kanske känt mig mer orolig om jag var äldre eller var sjuk på annat sätt.

   Svara

    Inom kort kommer folk du/vi känner avlida
    och du ångrar din blåögdhet.

    (20:16
    10. Känner mig inte ett dugg orolig.)

    Svara

    Egoism. Alla människor känner någon äldre eller någon med astma. Det finns även människor med dolda sjukdomar som kanske inte ens själv vet om det. De riskerar att dö, men du oroar dig bara för dig själv.

    Svara

    Fy fan vad egoistiskt att inte vara orolig med motiveringen att man inte själv drabbas. Resten av samhället, sjukvårdspersonal som redan går på knäna och alla de som faktiskt riskerar att dö. Fine att du inte är orolig men din motivering varför är bara vidrig!

    Svara

   Har man Corona eller ens misstänker så ska man ta sitt ansvar och INTE uppsöka vården i person då du kan smitta någon annan. Vården kan inte hjälp dig då det inte finns något botemedel just nu. Skulle säga att jag då är mer orolig för att människor inte kommer att följa detta och på så sätt sprida det in på sjukhusen.

   Svara

    Är precis hemkommen från att legat inlagd två dagar. Oerhört nöjd med all personal, bemötande och behandling på Sahlgrenska. Min enda rädsla är just att corona smittade personer ska ha tagit sig till sjukhuset och man ska riskera smitta.

    Svara

     Härligt! Vi personal på Sahlgrenska gör vårat yttersta varje dag för att ni ska få bästa möjliga vård och ett bra och tryggt bemötande.

     Svara

   Känner panik med tanke på att jag har astma. Bara tanken på att inte få luft och behöva läggas i respirator ( om det nu ens finns någon) får mig att må dåligt.

   Svara

    Samma här!!😖

    Svara

    Stackars dig. Jag hoppas att det går förbi dig och oss alla. Panik även gör att det är ännu svårare med luft. Hoppas du kan hitta någon ro ändå genom att lägga fokus på något som ger dig glädje.
    Jag tänker när man föder ska man slappnar av när det gör som mest ont för att klara det. Kanske kan även det hjälpa till här..

    Svara

    Jag också! Hade ett akut anfall för treveckors sedan, vill inte ens tänka på hur det skulle bli med Corona….

    Svara

    +1!! Vågar inte gå till jobbet men kan lyckligtvis jobba hemifrån. Har haft nära döden-upplevelser pga astma och allergi förut. Vill inte uppleva igen, och dessutom veta att jag kanske inte kan få vård för det. Fyfaaaaan.

    Svara

   0

   Svara

   Ringde VC idag ang just detta (pga feber, torrhosta och halsont, ville mest höra om hur/var jag isf ska gå) och fick svaret: ”Alltså 400 personer av 10.000.000 har blivit smittade. Så hur stor är sannolikheten att just DU skulle få det?” … Känns så tryggt 🙏🏽

   Svara

    Ska tillägga att jag dessutom är i riskgrupp.

    Svara

     Snacka om att den svenska vården inte acklimatiserat sig till ett reellt hot.

     Svara

      Verkligen! Sjukt.

      Svara

      Det är för att de trott på Folkhälsomyndigheten. I slutet av feb trodde ju Anders Tegnell inte ens att Corona skulle komma till Sverige överhuvudtaget. Alla hans profetior har varit felaktiga.

      Jag arbetar som ssk och hos oss är snart skyddsutrustningen slut. Plötsligt ska det duga med andningsmasker med lägre skyddsgrad eller till och med endast vanligt munskydd, trots att det är vida känt att de inte stoppar smittan. Vi kan alltså bli tvingade att ta hand om sjuka patienter utan tillräcklig skyddsutrustning.

      Redan nu är det stor nedskärning av vårdplatser pga att så många ssk sagt upp sig från regionerna. Det kommer bli kaos med sjuka som inte kommer få rätt vård, bla intensivvård, fast de behöver det. Det är ju brist på vårdplatser dagligen som det är.

      Svara

      Vården gör inget alls om man inte har hunnit bli allvarligt sjuk. Mina föräldrar är hemkomna från norra Italien och hostar och har feber. De testar inte ens dem utan uppmanar bara dem att stanna hemma, undvika social kontakt och kontakta 1177 om de får svårt att andas.

      Svara

       Bara ett tips på vad kan man göra under tiden. Det vetenskapliga artiklar visade att kombination väav antivirala och AntiHIV medicin har mycket bra resultat. Då är det Tamiflu ( fins köpa på nätet) som är bra och i kombination med Tamiflu+Oseltamivir+ Ritonavir (om man har någon läkare som kan ge på recept). Den har mycket bra resultat i studierna och används just nu Tyskland och Malaysia etc.

       Svara

       Nej det är väl precis som det ska vara? Så länge du inte är allvarligt sjuk ska du ju inte belasta vården, utan isolera dig hemma tills du varit frisk i en vecka. Det finns ju ingen behandling mot Corona, bara symptomlindrande. Dom allra allra flesta som smittas kommer inte behöva sjukvård.

       Svara

     Det är förjävligt

     Svara

    Fy fan vilket svar. Inte konstigt att antalet smittade skjutit i höjden.

    Svara

     ELLER HUR?! Frågade ”Om jag får problem med luftvägarna, är det 112 som gäller då?” – ”Nä du kan ringa 113 13”. Okej ja det känns ju tryggt. Insåg i efterhand att det va en dum fråga av mig, men det va ju ett ännu dummare svar av henne.. Jag har bland annat astma och ett nedsatt immunförsvar, men visst jag ringer 113 13 😳

     Dessutom, 1177 kom jag inte ens fram till. Det klickas bort pga för många som ringer.

     Svara

    Du har missat 1177 och 11313?

    Svara

     Nejdå, 1177 och 113 13 svarade inte ens. Klickas bort hela tiden pga för hög belastning.

     Svara

    Fast det är ju inte korrekt information du fick från VC. Antalet smittade är långt över 400.
    Däremot är 400 testade positivt för Coronaviruset men vem vet hur stort mörkertalet är.

    Svara

     Jo jag vet, hade igång Aftonbladets liveuppdateringarar. Men får hoppas att det inte är det, är det Covid-19 så får jag hoppas att det går över kvickt och blir en lugn omgång.

     Svara

    Jag ringde också idag med exakt samma symptom. Fick en ljudlig suck till svar och en fråga: Har du varit i ett riskområde? Nää svarar jag. Nej, då så säger tanten. Vanlig förkylning!!!
    Känns som att de är rätt trötta på att svara på frågor…

    Svara

     Men varför ringde du? Trött på folk med förkylningssymptom som stoppar upp så de som behöver komma fram till vården kommer fram.

     Svara

      Men det avgör väl inte du. Vi är många som är i riskgrupp och vill få hjälp INNAN vi hamnar i en respirator. Kanske är bra att få veta vad vi ska göra och ifall vi måste testas, både för smittspårning och statistik.

      Fattar att folk med ”vanlig” förkylning också ringer i ”onödan” men just nu förstår jag att folk ringer för rådfrågning. 1177 och 11313 går inte att nå, man ska inte åka till VC eller akut. Nån jäkla rådfrågan måste man ändå få.

      Svara

       Men de testar ju inte om du inte är allvarligt sjuk. Det finns inget som heter i förebyggande syfte just nu. Har du inte svårt att andas och behöver sjukvård NU ska du inte ringa utan stanna hemma och isolera dig. Det är först om du får andningsproblem som kräver sjukvård du ska ringa. Hur svårt är det? Vi är 3 med astma och alla har svår hosta. Vi är hemma och avvaktar. Två är barn och en har kronisk lungsjukdom. Vad tänker du vården ska göra just nu? Vänta hemma och sluta belasta vården!

       Svara

    Uppmaningen är ju att uppsöka vård om man har feber och halsont SAMT varit i riskdrabbat land eller nära kontakt med smittad person. Du har ju inte större chans att få det för att du är i riskgrupp, däremot är det värre OM du får det.
    Skulle alla följa rekommendationerna från vården skulle de kanske inte behöva lägga resurser på att svara på folks onödiga frågor och telefonsamtal.

    Svara

   Jag känner mig inte det minsta trygg. Jag förstår inte varför det inte vidtas betydligt kraftfullare åtgärder. Man hade kanske kunnat stoppa utvecklingen i fall man genast tagit i med hårdhandskarna. Nu känns det som att myndigheterna inte har kontroll längre. Anser även att de inte borde agera efter devisen ”vi gör vad vi kan utifrån läget just nu” utan agera mycket mera förebyggande inför en potentiell katastrof. För att stoppa en sånhän pandemi måste man ligga steget före, inte efter.

   Svara

    Fast frågan handlar ju om vården. Vad skulle vården göra för att stoppa smittan? Gällande corona har Sveriges sjukvård skött sig exemplariskt. Ni andra som är missnöjda med vården, I hear ya. Jag är sjuksköterska på stort sjukhus o sliter röven av mig varje dag o känner ändå att jag inte räcker till. Vi behöver mer resurser för att vården ska bli bättre.

    Svara

     Självklart litar jag på läkare och vårdpersonal. Men beslut som fattas av myndigheter påverkar den beredskap vården har. I fall man tagit i detta tidigare kanske det inte blivit/blir (vet inte om det är ett problem redan) problem med vårdplatser etc. Det borde ha tagits i mycket hårdare, mycket tidigare, uppifrån.

     Svara

     Ni sjuksköterskor och läkare är hjältar. Jag är så tacksam för att ni inte bara skiter i allt och stannar hemma istället. När jag säger att svensk sjukvård suger så menar jag absolut inte personalen, utan väntetiderna och bristen på sjukbäddar.

     Det känns inte heller betryggande att vi ska rida ut stormen med Anders *hosta-i-handen-Sverige-kommer-inte-att-få-coronavirus-och-det-är-lugnt-att-åka-till-Italien* Tegnell i spetsen.

     Svara

    Fhm och Anders Tegnell är ett skämt. Igår fick någon chef på socialstyrelsen frågan om Sverige har tillräckligt med respiratorer, emco maskiner och annan utrustning för andningssvårigheter och hennes svar var att de inte tyckte det var relevant för svenska folket att veta. Alltså jag som på riktigt aldrig ifrågasatt myndigheterna har efter det här 0 förtroende för dem, de är ett skämt.

    Svara

     Han borde avgå. Sättet de och han skött det här på är under all kritik.

     Svara

     Snälla ha tilltro. Vi måste lita på myndigheterna. Vi har 510 IVA-platser i Sverige o vanligtvis räcker det ju. I nuläget vet ingen hur det kommer bli och det är en otroligt svår uppgift vi står inför. Man kan inte bara köpa in nya respiratorer o ECMO-maskiner, det måste också finnas personal som kan hantera dem o vårda patienterna. Jag förstår inte hur man inte har förståelse för vilken otrolig utmaning vi står inför. Ingen kunde räkna med en pandemi som denna? O alla ni som tkr att vården suger, utbilda er till sjuksköterskor o läkare så vi blir fler. Man kan inte bara luta sig tillbaka o vänta på att sverige ska ”fixa” det här.

     Svara

      Vi har det högsta skattetrycket i världen men är näst sämst antal vårdplatser i EU. Tycker du verkligen det är ok??

      Svara

      Problemet här är att myndigheterna ligger ett steg efter hela tiden. Självklart är detta en stor utmaning, men rekommendationerna som kommit denna veckan skulle kanske kommit redan innan alla kom hem från sportlovsresorna i utsatta områden. Nu är det ju lite sent för det! Som vanligt jobbar svenska myndigheter med att försöka släcka bränder istället för att arbeta förebyggande från början.

      Dessutom hjälper det inte att utbilda sig till läkare eller att söka jobb inom vården eftersom hela systemet är fel från början. Det finns inte tillräckligt med resurser i form av pengar för att vården ska fungera adekvat.

      Att hävda att folk ska ha tilltro till myndigheter när de gång på gång sviker är ett skämt! Måste inte folket ifrågasätta när myndigheter missköter sig för att få till en förändring? Vad är det för läskigt samhälle du uppmanar till?

      Svara

      Jo alla med en hjärna räknade med en pandemi förutom Anders Tegnell. När det redan kommit till Tyskland påstod han att det var högst osannolikt att det kommer till Sverige

      Svara

     Har jobbat på socialstyrelsen. Noll förvånad faktiskt. Aldrig varit på en arbetsplats som varit så seg och ineffektiv. Folk blev irriterade när man kom med förbättringsförslag. Bara en sån sak som att dom använder primärt Explorer som webbläsare, alltså förlåt men dom är så omoderna så det är sanslöst. När man mailar kollegor printar dom ut mailet och går till personen ifråga istället för att svara på mailet. Otaliga timmar lades på rent adminskräp varje vecka. Att tidrapportera tog typ 20 min i veckan. Tänk er att 800 pers gör detta varje vecka. För att inte tala om fikarasterna….. för och eftermiddag 30 min. Det är sinnessjukt att en myndighet får så mycket skattepengar och låter alla pengar gå till att putsa deras faxar och personsökare.

     Svara

   Min moster fick en stroke, åkte in med ambulans, lämnades i en korridor i åtta timmar, fick ännu en stroke inom 4 timmar som kunde stoppats om de de behandlat henne omedelbart och inte lämnat henne i en korridor. En läkare på hela akuten (SÖS) och hen skrev i journalen att hen hade träffat min moster under dessa 8 timmar trots att hen kom först efter 8 timmar. Anmäld till ivo pga hen ljugit, erkände att hen gjort det pga stress och fick sparken. Hade nån berättat det för mig hade jag inte trott det. Min moster klarade sig utan några omfattande men (mirakulöst nog) men jag litar inte på vården alls sedan dess. Och bara tanken på att så pass sjuka patienter kommer att hamna ännu mer efter i denna pandemi gör mig illamående. Det är inte som att folk pausar strokes, hjärtattacker och andra sjukdomar bara för covid är här nu. Tragiskt. Jag hade hjärninflammation, feber i två veckor, träffade två läkare på vårdcentralen och blev ombedd att ta Ipren och Alvedon. Hamnade på akuten till slut och de sa ”vilken tur att du kom in, det kunde varit farligt”. Så -10000000 tilltro till svensk vård.

   Svara

    Och jag ska lägga till att detta inte var nu utan för två år sedan, så jag kan inte ens tänka mig hur det är för dessa patienter nu.

    Svara

    Fy fan vad hemskt!! Vilken tur din moster hade, men man vill inte direkt förlita sig på tur i ett sånt tillstånd. Att de bara kan lämna folk så är helt otroligt.

    Svara

     Det finns ingen personal, det är därför det blir så. En ssk på akuten kan ha upp till 25 patienter själv. Läs lite om sthlms sjukvårdsuppror så kan du lära dig ngt om varför vården i sverige är så ansträngd.

     Svara

      …och så säger Karolinska upp personal. För 1:25 läkare till patienter är för lite.
      Dyrt och ineffektivt – det är vården i Sverige. Tyvärr

      Svara

     Det är inte ssks fel utan politikerna. Du behöver inte ha så otrevlig ton, jag är medveten om vilka förhållanden ni arbetar i.

     Svara

      Ingen otrevlig ton, jag är trött o utmattad efter 12 timmars slit på sjukhuset utan varken frukost eller lunch. Då orkar man inte alltid skriva glada emojis eller formulera sig glatt. Ffa när ämnet är såpass allvarligt.

      Svara

       Fast varför tar du ens åt dig av att jag skriver hur kan ”de” lämna folk så? Jag tänker ju på läkarna främst då ni sskor inte kan göra så mycket i svåra situationer, men tycker du själv det är normalt att en patient som riskerar livet lämnas i en korridor? Då kanske du ska se över ditt eget jobb.

       Svara

     Vad ska de göra om de är underbemannade då? De kan inte magiskt klona sig själva.

     Svara

      Nä. Låta folk riskera att dö som i fallet ovan.

      Svara

       Men tror du att de satt och drack kaffe under tiden? De hjälpte förmodligen andra som höll på att dö. Är man kraftigt underbemannade så är det omöjligt att hjälpa alla. Skulle de ha lämnat någon annan patient att dö för att kunna hjälpa denna patient så hade en annan anhörig blivit drabbad.

       Vad tycker du på riktigt att de ska göra?

       Svara

        Ja men JAG SKRIVER JU ATT Det är POLITIKERNAS FEL!!!!!! Sluta läsa in massa skit för att ni är bittra. När det kommer till en punkt att stroke patienter låmnas att dö i korridorer och folk säger ”vad ska man göra” har det gått åt helvete .

        Svara

       Vad tycker du att de ska göra?

       Svara

    Hoppas du pluggar till ssk eller läkare så du kan hjälpa oss andra som sliter i vården dagligen. Vi behöver dig o ditt engagemang!

    Svara

     Men Karolinska varslar några hundra läkare och sjuksköterskor. Det har inte med mängder att göra. Det är besparingar.

     Svara

      De varaslar INTE sjuksköterskor och har dragit tillbaka varslet.

      Svara

     Fast vad är grejen med dessa dryga svar från sjuksköterskor? Hur tror ni folk ska reagera när folk med stroke lämnas att dö i korridorer? Vi är ju medvetna om att det inte är ert fel utan politikerna, men att svara ”bli sjuksköterska då” när man påpekar hur dålig vården är är bara konstigt, det är inte som att den blir bättre för att fler blir sjuksköterskor när dessa ändå varslas titt som tätt. Låt folk dela sina upplevelser, dessa har kunnat kosta liv och har kostat många tårar och smärta, klart folk blir upprörda när vi har det högsta skattetrycket i värden men får förlita oss på tur när det kommer tid vården.

     Svara

      Tyvärr är det ju sköterskorna som får ta skiten trots att de gör sitt bästa.

      Svara

       Det här var dock läkarnas fel då ssk inte kan göra något i en sån situation. Jätte sorgligt.

       Svara

        Fast att man kan lämna en patient som fått en stroke i en korridor och säga vad ska man göra är väldigt konstigt. Det är liv det handlar om och det är uppenbart att vården inte funkar som den ska. Sen skrev personen inte att det är ssk fel alls så helt onödigt att vara bitter.

        Svara

        Kan med 100% säkerhet garantera att läkaren (som enligt uppgift var ensam på akm?) inte satt och latade sig utan säkert slet arslet av sig för att hjälpa alla andra patienter på SÖS akm. Hur kan det vara läkarens fel? Är det för att ni tycker att läkare är någon form av övermänniskor som ska klara av vilket patienttryck som helst och som ska behöva ta hur mycket skit som helst? Finns det en läkare och, låt säga, 50 patienter, ja då är risken att man kommer få vänta även om man är allvarligt sjuk. Prioriteringen för vem läkaren ska träffa först görs, i alla fall i min region, framförallt av ssk och ambulanspersonal (om man kommer in med sådan). Läkarna på akm hinner inte gå någon form av rond och kolla till alla patienter med jämna mellanrum, vi litar på att ssk och usk har övergripande koll på patienterna på akm och säger till om någon drastiskt försämras. Så jättesorglig situation som hade kunnat undvikas med bättre arbetssituation för både läkare, ssk och usk, men att försöka hitta en syndabock på det sätt du och många andra gör vid liknande situationer är bara förjävligt. Alla gör så gott de kan. Skärpning.

        Svara

    Jag blev bortglömt i väntrummet på akuten när jag hade blindtarmsinflammation (kom in tre på natten, de tog blodprov och bad mig sen vänta i väntrummet). Sju på morgonen frågar en sjuksköterska varför jag är där… när jag väl fick komma in fanns inga platser i undersökningsrummen så låg i korridoren. De hade inte tid att operera mig så fick snällt vänta på fastande mage och hoppas att det inte skulle bli värre.

    Svara

     Alltså herregud. Någon dag borde vi samla allas erfarenheter och skicka in till Aftonbladet. Det är ju helt sjukt.

     Svara

      Läs om sthlms sjukvårdsuppror, de samlar erfarenheter eftersom de fått nog. Samma i Skåne. Skånes sjukvårdsuppror på insta. Vi i vården kämpar VARJE dag för att våra patienter ska få bättre vård.

      Svara

       De är vänsterfolk.
       Lyssna inte på dom!

       Svara

        Vad spelar det fr roll?

        Svara

    Är inbjuden till ett möte på en flygplats imorgon. Borde jag gå?! Känns sjukt Corona kompatibelt o jag ska ju inte ens flyga….

    Svara

     Jag skulle inte ha gått

     Svara

    Om jag hade varit dig! Så hade jag sökt upp den läkaren i vederbörandes privatliv. Vi svenskar protesterar Aldrig. Vi accepterar Allt. Annika strandhäll har ju sagt att det är vård i världsklass. Då är det så.

    Svara

     Så indoktrinerade så det finns inte.

     Svara

     Varför skulle du sökt upp läkaren i dennes privatliv?
     Nu vet visserligen varken du eller jag några detaljer kring denna händelse (och jag tror att det är många detaljer som utelämnas, låter bland annat märkligt att någon beslutat att ”placera” patienten i korridoren men ingen har tagit beslut för vidare vård, röntgen etc. Märker att jag skriver väldigt rörigt men vad jag försöker komma fram till är att det förstås är hemskt och absolut inte ska ske men det blir så enkelt att i slutändan skylla på läkaren då denne har det yttersta medicinska ansvaret. Problemet är dock att läkaren (liksom annan vårdpersonal) alltid måste prioritera vilka som är i mest akut behov av vård. Då blir det väldigt svårt att bedöma om läkaren i detta fall prioriterat fel. Jag har dock väldigt svårt att tro att denne ”latade” sig genom jouren och jag kan inte förstå vad ett hembesök skulle generera i detta fall).

     Sedan låter det förstås inte bra att läkaren ljög om att ha undersökt patienten.

     Som sagt lite rörigt men jag blir faktiskt rätt så trött på att läsa kommentarer om att läkare skulle vara lata och nonchalanta i bemötande och bedömning av patienter. Från termin 1 har vi haft många diskussioner och övningar kring hur man ska prioritera bland patienter och det är verkligen inget som någon jag studerar med tar lätt på.
     /läkarsrudent (nu ska jag sova, hoppas jag inte lät hård 😊

     Svara

      Självklart skulle jag inte besöka läkarens hem då jag med min berättelse inte beskyller läkaren utan menar på att sjukvården är så hårt pressad att saker som detta sker.

      Och jo, jag blev placerad i korridoren tills en läkare hade tid att träffa mig och först då togs jag in i ett undersökningsrum. Läkaren kände på min mage och konstaterade att det var blindtarmen. Därefter var det ut i korridoren igen och vänta på att de ska hitta sängplats åt mig på sjukhuset då jag skulle bli inlagd i väntan på operation. Det var först på eftermiddagen runt 17-18 (jag kom in mitt i natten som sagt) som det blev en säng tillgänglig fast på en annan avdelning än jag ”egentligen” skulle vara på. Den natten var nog bland de värsta i mitt liv då de som var i samma rum som mig var väldigt sjuka och jag själv mådde dåligt.

      Jag skrev inte ut hela berättelsen i början men det är inget förmildrande som hände efter det jag skrev i min första kommentar…

      Svara

     Som utflyttad till Norge känns det tråkigt att höra/se hur den svenska sjukvården försämrats. All heder till er som orkar jobba och slita och inte får mera gehör. Här fungerar sjukvården, vi har fastläkare och de gånger jag behövt kontakta läkare så har jag fått tid att komma snarast möjligt. Har blivit opererad ett par tre gånger och det har fungerat hur bra som helst, min sambo har hjärtbesvär och har också blivit omhändertagen på ett fantastiskt sätt. Upplever att man har ordentlig kontroll på patienterna och förståelse för att tillrättalägga tiden för folk som måste passa en färja för att komma till sjukhus. Skrämmande att det inte kan fungera lika bra i Sverige.

     Svara

      Min erfarenhet är att när man väl är upptagen i sjukvården i Sverige fungerar det jättebra. Det är på vårdcentraler och akutmottagningar som det verkligen inte fungerar. Har di väl fått din remiss och skrivits in som patient kan man vara trygg. Det är de akut sjuka eller de som behöver söka första gången som har stora problem.

      Svara

   Lite tryggare än i det socialistiska paradiset Venezuela. Där används hinkar som toaletter på sjukhusen samtidigt som engångshandskar återanvänds: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-venezuela/buckets-for-toilets-recycled-gloves-venezuelan-hospitals-await-coronavirus-unprepared-idUSKBN20X2F1?il=0

   Svara

    20,50 Du jämför med Venezuela? Dom betalar 2kr i skatt på en 100 lapp. Dig finns det inte något hopp om. Att jämföra med en diktatur!

    Svara

    Ska vi vara nöjda med det? Att vi har det lite bättre än i det kollapsade landet Venezuela?

    Svara

    Synd bara att du jämför ett av världens rikaste länder med ett av världens fattigaste .

    Svara

   -0. Jag känner en som har blivit smittad, även hennes barn är smittade. Hon tog kontakt med vården och de sa att hon skulle avvakta och absolut inte lämna hemmet eller söka vård, så skulle de skriva upp hebbe på någon lista och ringa tillbaka. Det var två dagar sen och de har fortf inte fått någon hjälp eller riktlinjer….

   Svara

    Hur vet hon att hon är smittad? Hur mår hon? Vad behöver hon hjälp med?
    De flesta får milda symtom om behöver inte alls sjukvård.
    Vad skulle sjukvården göra förutom att be henne att isolera sig?

    Svara

     Hon trodde först det var en vanlig förkylning och gick till vårdcentral där de vägrade testa henne för att hon inte varit utomlands, men sen när de insåg att hon var riskpatient gjorde de det och bekräftade smittan varpå de omedelbart skicka hem henne och bad henne ringa 113 13 och vårdguiden. Sen utspelade sig det jag skrev

     Hon mår jättedåligt, både hon o ett av barnen har astma och det barnet är jättepåverkat och var okontaktbar för Nån timme sen.. Hon försöker komma I
     I kontakt med vården men det går inte ens fram säger hon och funderar på åka in akut av desperation..

     Svara

      Smart att gå till vårdcentralen…

      Svara

      Men herregud! Jag skulle åkt in akut och sa att jag ha astma och virus och barnet är jättesjuk. Man måste göra det för barnet, smittan finns redan i samhället med sånt behandling.

      Svara

       Du kan inte åka in akut om du misstänker Corona… det är risk för andra

       Svara

      Okontaktbart barn och inte ringer 112?!

      Svara

      Hon måste ju ringa 112 om barnet är okontaktbart! Jag har också astma och har laddat upp hemma med alla mina mediciner, har hon allt hon behöver, annars kan hon beställa det på hemleverans.

      Svara

       Ja, så länge inte några dårar har bunkrat upp med all medicin för säkerhets skull. Då kan det ta tid att få hem.

       Svara

        Man kan inte bunkra receptbelagd medicin men man kan fylla på med det som kanske är på väg att ta slut eller som man kan göra uttag på. Det är ett råd till astmatiker att ha med sig sina mediciner och att ha det hemma om man blir sjuk.

        Svara

         Visste inte att _alla_ dina mediciner var på recept.

         Svara

          Jag nämnde faktiskt astma och alla mina mediciner i samma mening så jag tog för givet att ingen skulle anta att jag menade Alvedon (som jag dock hade kunnat ha på recept om det ingick i min astmabehandling).

          Svara

           Även vanlig Medicin på recept kan slut på apotek om alla börjar bunkra

      Tar de inte upp till ett dygn att få provsvar? Sov hon över på VC?

      Svara

       De ringde väl?

       Svara

    Men om hon inte varit och blivit undersökt, hur vet hon att hon har corona?

    Svara

    Fast generellt sett behöver man ingen sjukvård vid corona, det är bara att vänta ut. Det är bara om man får svårt att andas t ex, vilket det är större risk för om man tillhör en riskgrupp

    Svara

     Tänk om folk kunde fatta det och inte belasta sjukvården i onödan just nu.

     Svara

   Inte alls. De har inte plats för alla som kommer behöva det. De borde ha stängt gränsen i januari. De tog in en med influensa symtom på vanliga vårdcentralen.
   Här. Senare visade det sig att det var corona och personen fick vandra fritt och sprida smitta. Vem vet hur många andra det handlar om? Alla kommer bli smittade.

   Svara

   6 ungefär.

   Svara

   Finns kapacitet för nu, men ingen reservkapacitet i Stockholms vård – från överläkare i Danderyd. https://www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/overlakare-larmar-finns-inte-sjukvardskapacitet-for-en-pandemi/

   Svara

   Allt jag har att säga är, VAD VAR DET JAG SA. Jag har vetat att detta skulle ske sedan 20 januari 2019. People didnt believe me….

   Jag har köpt handsprit och supplies för hela familjen, vi är redo för ett år utan att gå i butiker.

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Hej alla! Ställer frågan till er med endometrios/misstänkt endometrios; vad får ni för smärtstillande och hur tycker ni det fungerar? Jag fick min diagnos förra året och opererades (smärtan blev dock typ värre efter det..
  Jag har fått allt möjligt för smärtan men har sedan 2 år tillbaka Citodon vilket blivit min räddare i nöden. Men nu verkar läkaren inte vilja skriva ut det mer, och jag känner mig helt hjälplös. Jag har mensvärk även de veckor jag inte har mens, jag kan lätt gå med konstant ont 14 dagar i månaden. Och nu verkar läkaren börjat tvivla på att det är så..? Jag vet inte vad jag ska ta mig till om jag inte får smärtlindring som funkar, då kommer jag få sjukskriva mig och det vill jag verkligen inte för ekonomin 🙁 ska på möte med läkaren om någon vecka och vet inte hur jag ska lägga fram det, det är svårt att beskriva sina smärtor för någon som inte upplevt det själv, och dessutom är av motsatta kön, så det är svårt kanske att relatera till det man beskriver. Det går knappt att beskriva problematiken kring endometrios för någon som själv inte lever med det. Hur smärtor kan komma från ingenstans, det kan stråla, mola, trycka, och det kan ligga kvar i en timme eller en vecka, man vet aldrig.

  Svara

   Fick samma som dig men tog det aldrig, kör alvedon från 1-2 dagar innan den kommer tills dag 3 typ. Lider första dagen.

   Svara

   Jag blev opererad för 5 år sedan då jag inte hade såna smärtor att jag ville dö. 2 veckor i månaden. Sen så hittade de bara en härd i höften vid op och nu får jag ofta höra då jag är in till gyn pga av smärtor att jag bara hade en härd. Alltså det har ju inget att göra med smärtnivån hur många härdar som finns. Jag lever på vanlig värkmedicin men det har slutat fungera. Har fått 2 barn efter op och ätit minipiller men nu provar jag spiral då det ska vara bra vid endo och nu är smärtorna tillbaka. 2 veckor i månaden. Konstant. Inget liv 2 veckor. Bara smärta. Kniv i magen. Känns som kroppen går av på mitten. Men allt ser bra ut hos gyn så får ingen hjälp.

   Svara

    Du borde söka hjälp privat i Tyskland. Svensk vårdkort gäller annars inte så dyrt, några tusenlappar och specialistundersökning klart.

    Svara

   Följ endometriosdoktorn på instagram om du inte redan gör det. Läst alla hennes inlägg och lär mig något nytt om sjukdomen varje gång hon postar något. Hon svarar dessutom på frågorna man ställer i kommentarsfältet.
   Byt läkare om din läkare inte har förståelse för sjukdomen. Du kan alltid vända dig till endometrioscentrum och träffa läkare som är insatta i ämnet.

   Svara

    Tack för tipset! Ska kolla in det. Jag önskar verkligen att det hade räckt med Alvedon och Ipren, men hade inte jag haft citodon hade jag lätt behövt sjukskrivas varje månad. Och jag känner såhär; sålänge det inte finns ett botemedel mot denhär sjukdomen så vill jag få det jag behöver för att kunna leva ett normalt liv. Jag är ÖVERTYGAD om att om det hade varit en manssjukdom hade vi varit längre fram i forskningen kring dethär..

    Svara

     Precis, tänk om 1/10 män hade pungont…så kraftigt att de var tvungna att sjukskriva sig och vara borta från jobbet flera dagar i månaden. Nä sjukdomen hade tagits på allvar, det hade forskats mer och funnits ett botemedel vid det här laget.
     Du är iallafall inte ensam i detta. Jag fick också min diagnos förra året. Då upptäcktes en chokladcysta till min förvåning eftersom jag aldrig haft de typiska symtomen. Är gravid och kommer behöva börja med p-piller direkt efter förlossningen för att bli blödningsfri så endon kan ”pausas”. Läst på lite och förstått att det kan vara svårt att hitta rätt p-piller. Samtidigt vill jag gärna ha ett barn till och inte vänta för länge…många tankar och mycket oro i huvudet just nu.

     Svara

      Sprid inte myter.

      Svara

   Min räddning blev utan tvekan operation i London. Sök på Peter Bartin-Smith. Många svenskor har opererats av honom, finns nån fb-grupp om det. Sveriges vård gjorde mig bara värre och jag hade den allvarligaste graden av endo. Nu kan jag ha 4 månader totalt morfinfri!

   Min smärtlindring är annars VB alvedon 2 st, Orudis Retard 1st, Oxynorm 3st/dygn och Oxycodone 2st/dygn.

   Dock räddade han mitt liv. På riktigt alltså, mina tarmar satt fast i bukväggen som satt fast i äggstockarna på olika plats.

   Annat tips är värmefilt. Vetekuddar kan slänga sig, man pallar inte mikra vetekuddar när man svimmar o kräks av smärta. Även värmekudde som man knäpper igång (en blå) som finns på Apotea är maaagisk!

   Och du, byt läkare. Byt tills du blir nöjd. Jag bytte 5ggr på 5 månader. Nu har jag haft samma läkare i 5 år och jag kommer inte byta förrän hon går i pension.

   Svara

    Tack My!!! Dethär gav mig hopp. Även om jag blir jätteledsen av vad du har upplevt så känner jag mig samtidigt lättad och glad av att höra om någon som levt liknande liv som jag!

    Hur blev din situation värre i Sverige? Varför jag frågar är för att jag som sagt upplever att jag fått värre smärtor EFTER att de skurit bort den endo de sa att de hittade.. Och jag undrar hur jag ska få min läkare att kunna tro på det, för jag förstår det knappt själv.

    Svara

     De använder helt annan metod i Sverige (bränner bort) istället för att skära. Jag opererades med hjälp av robotassisterad operation, han tog bort all synlig endometrios och jag hade massor öööverallt och djupt infiltrerad endometrios.

     Dels gjorde en spiral att jag skadades, som att den rev upp slemhinnorna eller något.

     Jag tror att det du ska göra är att ge upp den läkaren och byta. Hitta styrka och byt! Vart i Sverige bor du? Behöver absolut inte säga exakt var men tänker att om du är i Skåne kan jag tipsa om bra läkare. Men för att söka sig till London måste du söka det helt själv.

     Men helvete vad det räddade mitt liv 🙏🏽
     Har du nån behandling mot det? Enanton räddade mig, det enda som funkade. Nu vägrar jag dock hormoner för jag mår så mkt bättre utan.

     Och du! Tänk på att starka smärtstillande kan trigga igång smärtor för att kroppen ”kräver” smärtstillande. Jag upplever mer smärta av morfin, för kroppen vill ha mer. Säger inte att du är beroende, men vet att många blir det tyvärr.

     Svara

      Det stämmer inte att de bränner bort det i Sverige idag. De tar bort allt och helst med marginal om det går.

      Svara

       Okej, då är det förändrat!

       Svara

     Skulle typ vilja ringa dig haha!

     Svara

    Du låter beroende av citodon.. Ett sådant missbruk skojar man inte bort..

    Svara

     Har du själv erfarenhet av långvarig smärta? Det kan nämligen övergå i kronisk smärta om det inte behandlas med tex morfin. Ett beroende kan du bli av med men kronisk smärt kallas kronisk av en anledning..

     Svara

   Jag har efter många års kamp fått en läkare som faktiskt tar mig på allvar. Mitt tips är att föra smärtdagbok fram till ditt besök hos läkaren, där du också skriver ner om du tar annan medicin, om det är vid vissa tillfällen smärtan är extra jobbig osv.

   Sök särskilt högriskskydd från FK, komplettera Alvedon+Citodon med t ex Ipren, Diklofenak eller Orudis och byt läkare om det behövs. 🙂

   Svara

   Hej! Orudis retard. Funkade bra men när den ”gick ur kroppen” tog jag en till vilket slutade med att jag överdoserade med 10x max dygnsdos (hade ej koll) så slutade med magsår 🙁
   Äter också citodon men var skönt att slippa bli dåsig o trött. Men säger som andra – BYT LÄKARE! Blir stressad när du säger att du ej ska få citodon – man klarar ju sig inte annars?!

   Men kan du inte gå på p-piller? Hjälper det inte? För mig är det två helt olika saker att ha mens med eller utan p-piller. När jag går på p-piller har jag knappt ont. Utan p-piller kan jag ej stå upp. Men har tyvärr försökt få barn i fyra år (ofrivilligt barnlös, ivf osv) så blir tyvärr svårt för mig att gå på p-piller ändå 🙁

   Lycka till!! Vi är fler där ute.

   Svara

    Åh, men kände du ändå att orudis hjälpte bättre än Citodon? Vad skönt när man hittar det som funkar för en! För min del har jag fått morfin när jag åkt in akut till sjukhuset med menssmärtor, men jag tycker Citodon hjälpt bättre trots att morfin egentligen är starkare. Som du säger, det behövs för att kunna leva normalt. Jag tror inte riktigt min läkare förstår det. Jag kan behöva ta Citodon för att kunna röra mig normalt när jag gymmar t.ex. För jag har sån kronisk smärta i bäckenet känns det som, efter alla dessa år.

    Svara

     Ja det funkade, men svårt för mig att säga hur bra då jag överdoserade så pass :/ Slutade tvärt då jag fick reda på mina magsår. Finns olika styrkor på tabletterna, testa ta en ganska låg som man kan ta flera gånger om dagen?

     Svara

   Har dubbel dos gestagener och har varit blödningsfri i ett halvår. Det går inte att beskriva hur skönt det är att den ständiga värken i magen är borta. Jag har fortfarande smärtor ca 5 dagar per månad och då tar jag receptfria läkemedel (1 ibuprofen och 2 paracetamol ca 3 gånger per dag). Har du testat gestagener? Jag blödde extremt mycket de första 3 månaderna men efter det blödningsfri!

   Jag har opererat bort en chokladcysta och min ena äggstock och redan efter den operationen blev jag faktiskt lite bättre. Har inte svimmat, kräkt av smärta eller tagit starkare tabletter sen innan operation och det är 5 år sedan nu. Antar att jag hade tur.

   Har dock alltid ont när jag kissar och ibland när jag bajsar, men det verkar vara pga skador av gamla härdar på urinblåsan och ihopväxter som det tydlugen inte går att göra något åt.

   Hoppas du hittar en lösning på din smärtproblematik och byt läkare. På vissa sjukhus finns det endometriosteam som ska vara väl insatta och ha koll. Se om du har möjlighet att träffa en expert? Jag blir så arg, ledsen och frustrerad när jag hör om alla oss som går omkring och lider år efter år utan att få riktig hjälp.

   Svara

    Någon med endometrios som har haft extremt ont i axeln samt vid utandning?

    Svara

  Har precis slutat med p-piller, ont på bröstvårtorna och brösten? Någon här som fått det som biverkning?

  Svara

   Det sker en ”återställning” i kroppen och är inte konstigt.

   Svara

  Såg just Fredrik slå ut Jens i Farmen, det gjorde min dag.

  Svara

   Alltså fuck you på riktigt har inte sett avsnittet. Usch.

   Svara

    😂👍

    Svara

    Håll dig borta från internet då.

    Svara

     Ja, det får man nog göra för idioter finns det gott om!

     Svara

    Vilken otrevlig kommentar. 🙄 Såg själv avsnittet senare idag och höll mig borta från sociala medier innan jag hade kollat. Ett litet tips! 😉

    Svara

   Helvete vad gött det var!

   Svara

    Men alltså din fjortis. Man kan väl låtas bli less på en spoil eller?

    Svara

     Till 20.21.

     Svara

   Men på riktigt. Är du så slut i huvudet Katarina?

   Svara

    Vem är ens så brydd om farmen?

    Svara

     #ståuppförfarmen#camillaraderadennakommentar!!!!

     Svara

      Vill du veta vem som vinner hela alltihopet? 😉

      Svara

       Dont do it bitch. Kommer skicka hotbrev.

       Svara

        Närå, jag ska inte spoila. Får hoppas att det inte slinker ur mig av ren olyckshändelse bara.

        Oops, det händer så lätt.

        Svara

   Så jävla bra! Hade förväntat mig klagande på hala skor eller ont i handen. Han grät nog som ett barn i närmsta buskage 🙂

   Svara

    Han har redan gnällt om fusk 🙈

    Svara

     Blir inte förvånad. Ska nog lägga sin image som karlakarl på hyllan.

     Svara

   Sofie vinner farmen

   Svara

    😂🍿🍿🍿

    Svara

    Fredrik vinner farmen 🎉

    Svara

    Nej! Peter vinner. Mvh En med insyn

    Svara

     Mvh en med väldigt mycket mer insyn vet att Sofie vinner farmen. Johanna blir tvåa och Peter trea. Fredrik åker tyvärr ut på Torsdag.

     Svara

    Jag vinner farmen.

    Svara

     Men Hej Sofie. Stort grattis till vinsten!

     Svara

  Varför åker mitt ena ögonbryn upp när jag ler?

  Svara

   Skelleftesjukan

   Svara

    HAHAHA 😂

    Svara

   Stroke?

   Svara

    Nope, då blir pannan orörlig.

    Svara

   Du är Forni.

   Svara

  Vad är era bästa tips för att visa en kille att jag är intresserad av honom? Jag tror att det är ömsesidigt om jag tolkat hans kroppsspråk rätt men vi har bara umgåtts i grupp (på uni så vi träffas ofta). Och nej jag vågar inte göra det så uppenbart, blir så blyg inför honom 😭

  Svara

   Blinka med ena ögat, le, kolla bort.

   Svara

    Hahaha neeej!

    Svara

     Joooooooo funkar 10/10

     Svara

      Om man vill att killen ska tycka man är bimbo….

      Svara

       Gå runt i all evighet i stället då och vänta på att han ska fatta och ta ett initiativ. Lycka till.

       Svara

        Jag var inte den som skrev bimbokommentaren!

        Svara

       Hahahaha vem är ens intresserad av killar som tycker att tjejer är bimbos?

       Svara

   ”Ska vi knulla?” Så enkelt.

   Svara

    😂

    Svara

   Bli packade ihop. Det underlättar allt.

   Svara

    Det kommer förhoppningsvis ske snart!

    Svara

     And there you go 😏😏😏

     Svara

   Orkar inte läsa om ” Lilla hjärtat”.. Fy fan vad hemskt! Also att man får göra såhär mot ett barn, skäms ni som tycker att man inte kan ställa krav på de som tror sig har rätt till henne!!
   Villa i frid ❤️😢 lilla flickan. Du blev berövad av din riktiga familj och de blev berövade av dig. Du förtjänar så mycket bättre. Den smärtan som är kvar för de går inte att beskriva.

   Svara

    Förlåt, det hamnade på fel plats.

    Svara

   Jag och min nu sambo gick i samma klass, sen började vi snacka via snapchat om typ allt möjligt, med mycket humor, skratt och en rätt flirtig jargong. Sen blev det som det blev 😉 Det gick rätt fort från att snacka dagtid till kvällar och hela nätter till att ringa varandra hela nätter till att åka hem till honom och aldrig åka därifrån. När man vet så vet man. Kör hårt. Börja snacka med honom online 🙂

   Svara

    Hade ni kontakt när du var med din fd lr efter? Undrar genuint.

    Svara

     Ja, vi bondade direkt vi började i samma klass. Arbetade ihop under grupparbeten och under lektioner, snackade lite nu och då på sociala medier helt normalt som jag gjorde med alla andra kompisar. Där var det ingen skillnad så. Han och mitt ex skrev också och spelade ihop emellanåt.

     Sen när jag insåg att det var kört med mitt ex så pratade jag mycket med honom (min nya sambo) om, det, och mina andra nära vänner (som han också blivit under året). Lite halvflirtigt ibland, på skoj och endast med humor, av den anledningen att jag visste att han inte var intresserad av mig på något plan (vilket han själv sagt 🙈) och att jag, han och en till tjej hade den retsamma jargongen mellan oss. Plus att han och jag levde så skilda liv vid den tidpunkten att jag visste att han aldrig skulle titta en extra gång efter mig, så att slänga ur en retsam gliring var liksom standard.

     Svara

    Oj, Snapchat kom väl typ 2012 eller nåt. Hur ung är du egentligen? Alltid tänkt att du är typ 35 haha.

    Svara

     Haha! 😂

     Jag installerade Snapchat hösten 2018, efter att James (min sambo, han från klassen) visade mig hur man gjorde och menade att alla använde det. Jag fattade aldrig grejen, men skriva det kan jag, så det är det enda jag använder min Snap till 😂

     Svara

  Hur tror ni att sommaren blir i år?

  Svara

   Somrig

   Svara

   Ljus.

   Svara

   Hoppas på en repris på 2018 under min semester. Resten av sommaren kan det få regna. Utom 13 juni.

   Svara

   Varm. Men jag hoppas runt 20-25 grader.

   Svara

    20 grader på sommaren är inte varmt.

    Svara

     Varmt nog för mig

     Svara

   Kort. Det mesta lär nog regna bort.

   Svara

   Karatän pga Corona..

   Så hopps på sval sommar annars blir s
   Svår andning hemsk

   Svara

    Ģfnää för Corona överlever inte i värme, så kokhet önskar vi

    Svara

   Coronig.

   Svara

    Hoppas inte!! Har så mycket planerat och bokat till sommaren, fett tråkigt om allt ställdes in😭

    Svara

   Ljus, solig, svettig, höggravid och en sommar att minnas för all evig framtid. 🤰🏼🌸

   Svara

   kommer bli en midsommar sommar för jag är mammaledig från maj 😂😂 alltså regn och 5 grader varje dag

   Svara

  Någon som sitter på inside information om Bianca Meyers framtid i Della Q?

  Svara

   Jag har slutat lyssna nu när hon inte är med. De andra två är så osympatiska bara dem tillsammans.

   Svara

    Gillar osympatiska kvinnor. Det finns för få av dom i poddväg så det är skönt med lite omväxling.

    Svara

     Det gjorde sig när det fanns en sympatisk person med som vägde upp. Nu blir det bara sorgligt.

     Svara

      Nja. Det behövs inte. Med tanke på alla andra tjejpoddare man lyssnar på där alla är så snälla och sympatiska och har rätt åsikter så tycker jag att dela q utan bianca funkar ändå. Hade det varit den enda podden man lyssnade på kanske man hade saknat bianca mer.

      Svara

    Jag tycker det är så synd att hon är borta. Hon var definitivt min favorit. Tror att det har att göra med Annas och Moas påhopp mot henne i slutet av hösten, men märkligt att hon ändå var med i flera avsnitt efter det och i början av sin resa marknadsförde Della Q på Instagram, men nu har tagit bort att hon gör podden i sin bio. Dessutom skrev hon något i stil med ”intressant avsnitt av Alex och Sigge idag” på twitter då de tog upp det obehagliga i Annas och Moas intervention i sin podd. Nåväl, hon har väl kommit till någon sorts insikt under sin resa, antar jag och inte kanske inte vågat göra något innan. Obs, jag spekulerar bara, vet egentligen inget med säkerhet. 🙂 Hoppas dock hon återvänder.

    Svara

     Så kan det säkert vara. Även om jag saknar hennes medverkan så kanske det bästa för henne inte är att vara med i en podd med de andra två.

     Svara

  Var på stan innan och vill bara säga, till er som känner er träffade, FÖR I HELVETE NYS OCH HOSTA INTE RAKT UT!!!!!!

  Kan vi inte börja kasta lera eller något på de som gör detta?

  Svara

   Blir också helt panikslagen av folk som håller på och hostar på stan. Kan man inte bara stanna hemma om man har hosta?

   Svara

    folk kan ha hosta pga tusen anledningar. ska alla med tex astma stanna hemma menar du?

    Svara

     Nämen kan dom hosta i armvecket kanske? Är väl inte så mycket begärt.

     Svara

     Rekommendationerna är att stanna hemma vid hosta oavsett anledning. Hur svårt ska det vara för folk att respektera vad myndigheter säger och hålla sig uppdaterade?

     Svara

    Är du medveten om att vanliga förkylningar fortfarande existerar?

    Svara

     Är du medveten om att man ska vara hemma när man är förkyld?

     Svara

      Är du medveten om att hosta kan sitta i flera veckor? Månader??

      Svara

       Inte om man kurerar sig när man är förkyld och ger kroppen en chans att återhämta sig. Förkyld = sjuk = var hemma tills det går över.

       Svara

        Ursäkta?? 😂 Har varit hemma och tagit de suuperlugnt, kurerat till 100%. Har haft hosta i 8 veckor snart. Inte konstant och absolut inte som i början men ändå, den är kvar. Min son har samma. Min pappa har p.ga sjukdom hosta konstant. Men visst. Vi kan alla hållas hemma 🤷‍♀️

        Svara

         Då rekommenderar jag ett besök på vc. Gränsen för kronisk hosta går vid 8 veckor.

         Svara

         Låter mer som luftrörskatarr.

         Svara

          Det är det inte.

          Svara

           Hosta efter förkylning brukar vara luftrörskatarr……..

         Sluta vara så kränkt, du fattar mycket väl att man ska hosta i armvecket och att folk är oroliga för corona.

         Svara

        Åh, en googledoktor på besök.

        Svara

      Min son har hostat i sex veckor. Enligt vårdcentralen är det bara att vänta ut det. Inte en chans att jag skulle låta honom missa sex veckor skola när han bara har hosta och känner sig frisk i övrigt.

      Svara

       Kvarstår hostan så länge har han inte längre förkylning utan luftrören har tagit stryk.

       Svara

       Bor du i Stockholm så får han inte gå till förskola/skola från och med imorgon. Inga barn med hosta eller förkylning får gå.

       Svara

        Var har du hittat den informationen? Jag har barn i skola i Stockholms innerstad och har inte fått någon sådan information. Står heller ingenting om det på skolans hemsida eller på skolplattformen.

        Svara

         Vilken del av Stockholm bor du i? Kolla lokal tidning. Här i Solna står det:

         Solna stad har beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation, vilket just nu innebär att samtliga barn, elever och personal med förkylningar, även lindriga symtom, uppmanas att inte komma till förskola, skola eller jobbet. Detsamma gäller medarbetare i äldreomsorgen.

         Svara

          Tack för svar.
          Jag bor i Nacka men barnet går i skola i innerstan så jag får kolla lokala både för Nacka + stan 😊

          Svara

         Stockholm stads hemsida. Länk hamnade i modd. Friska barn ska gå till skolan.
         Alla med luftvägsinfektion symptom även milda, på vuxna och barn, ska vara hemma.
         Om du vill ha hemma friskt barn av rädsla för corona måste du ansöka om ledighet på skolan.

         Infon är typ högst upp på startsidan.

         Svara

         Stockholm.se ”Information med anledning av coronaviruset covid-19”

         Svara

       Min son har haft samma, hosta i två månader ungefär.. Har kollat upp det och det ska vara normalt enligt de 2 läkare jag pratat med. Bara att vänta ut. Precis som man kan ha snuva lääänge kan man också ha hosta.

       Svara

        Det är klart att det är normalt? Det är för att luftrören påverkas, kan påverkas vid förkylning

        Svara

         Ja, men enligt många här verkar det ju inte så 😅 man blir ju så nojig som förälder så vill ju kolla upp eventuella konstigheter även om man förstår att det troligen är normalt

         Svara

          Ingen säger att det inte är normalt? De påpekar att ungen inte är 100% frisk om barnet hostar

          Svara

           Ja. Men i normala fall behöver man inte ha hemma barn som hostar då hosta kan vara långdragen. Annan sak nu förstås om det kommer nya direktiv i.o.m corona

       Finns tydligen nåt som heter hundradagarshosta, min son hade det när han var 3 år (han är 6 år nu och mår bra). Trodde det var ett skämt när läkaren först nämnde det, gick till annan läkare, gjorde röntgen, annan läkare igen… Sen efter ca tre månaders hosta försvann den.

       Svara

        Intressant! Fick också höra att det kan va såhär för små barn (min är nyss fylld 3). Många i hans dagisgrupp som hostat sen hösten känns det som så det skulle ju va helt rimligt att det är samma sak de har allihop..

        Svara

      Har man hosta ska man vara hemma och undvika all social kontakt både privat och i arbetslivet. Är det svårt att respektera det? Håll er uppdaterade och följ myndigheternas rekommendationer. Kan inte vården skilja på corona och förkylning utan test kan inte ni göra det heller! Ring 11313 så säger de samma sak. Eller läs på folkhälsomyndighetens hemsida. Ta lite eget jävla ansvar!

      Svara

     Absolut, men i dessa tider tycker jag att man bör hålla sig borta även med förkylning. Man kan inte veta vad det är man har om man inte testas och vissa får bara milda symptom. Vi måste se till att skydda riskgrupperna. Så nej, tycker inte att det är jätte mycket begärt att undvika att gå på stan och vara på allmänna platser alltför mycket och man har hosta. Om inte annat så av sociala anledningar då folk verkligen drar sig undan hostande människor nu.

     Svara

      Man SKA hålla sig borta och undvika all social kontakt privat och i arbete. Hur kan folk ha så dålig koll?

      Svara

     Du ska från och med imorgon var hemma även med vanlig förkylning. Gäller både barn och vuxna. I Stockholm ialf

     Svara

      Stockholm.se

      ”Information med anledning av coronaviruset covid-19”

      Svara

    Och obs är inte rädd för att själv drabbas av någon annan orsak än för att smitta riskgrupper.

    Svara

     Asså ja precis!! av precis den anledningen känner jag mig väldigt rädd för att gå till föreläsningen imorgon, och de vill inte ställa in heller. förstår inte varför ingen tar det här seriöst och vidtar åtgärder för att undvika att det sprids ännu mer och smittar fler som är i riskgrupp… har så grov ångest asså!!

     Svara

    Okej då får jag nog va hemma hela våren med mina allergier 😊

    Eller så kanske du själv Elsa borde hålla dig hemma om du är rädd för alla som hostar. 😉

    Svara

     Skillnad på att hosta rakt ut och hosta i armveck.

     Svara

      Självklart hostar man i armvecket samt vänder sig om, annars är man ju en idiot.

      Svara

      Det hoppas jag att ni gör oavsett corona.

      Svara

     Du är rolig du. Är som sagt var inte rädd för att själv smittas utan för att smitta andra. Tycker inte det här är något att skämta om då folk dör i det. Och tror att de flesta har nära och kära i riskgrupperna om det hjälper en att se på saken på det sättet. Vanligt vett att inte gå omkring och hosta på stan nu. T.om. Anders Tegnell säger att man ska stanna hemma om man är förkyld då situationen är som den är.

     Svara

      Menar naturligtvis att han säger att man ska stanna hemma om man uppvisar förkylninssymptom, men inte vet med säkerhet vad det är.

      Svara

      Men självklart ska man stanna hemma om man är sjuk! Men alla som har hosta är inte sjuka. Vilket var min poäng

      Svara

       Och min poäng var att man inte vet vad man har om man inte testas. Och att många med Corona får milda symptom som kan likna en vanlig förkylning. Men det hindrar en inte från att smitta folk i riskgrupperna som kan dö av det.

       Svara

        🤦‍♀️ Okej då kan lika gärna alla med typ huvudvärk, ledvärk, snuva, yrsel o.s.V hålla sig hemma nu

        Svara

         Ja, det är ju vad folkhälsomyndigheten säger? Vid snuva, hosta, förkylning och luftvägssymptom.

         Svara

          🚀

          Svara

          Du Vill inte förstå vad jag menar helt enkelt 😄

          Svara

           Och du vill inte förstå vad jag menar. Hört talas om droppsmitta? För min del kan alla som visar några
           som helst tecken stanna hemma. Kanske borde hela landet sättas i karantän så det inte går som i Italien. Jag verkar säkert överdrivet hysterisk, men jag tycker det här är skrämmande och att det verkar som många inte tar det på tillräckligt stort allvar.

          Alltså när jag läser kommentarer här får jag på riktigt ångest över den stundande pollensäsongen, som säkert kommer va jävlig i år och jag kan typ inte ta några mediciner då jag är preggo.. Brukar checka av många av corona symptomen då, så är väl bara att stanna hemma så man inte blir lynchad av en massa rädda människor som egentligen borde hålla sig hemma själva för sin egen psykiska hälsas skull.. 😅

          Svara

        Det vettigare alternativet hade ju annars varit att människor som är förkylda/misstänker de har corona/eller tillhör riskgrupp håller sig hemma! Om alla med något slags symptom håller sig hemma så stannar ju samhället av. Jag fattar vad du menar Elsa och jag är orolig för människor i riskgrupp jag med (tillhör ju en själv typ som gravid) men det är ju svårt i praktiken. Själv tänker jag mycket på hygien och hur jag beter mig bland folk så trots min rethosta så tvivlar jag på att jag hade smittat någon. Nu bor jag inte i Sverige och inte i ett område med många smittade heller. Men kanske jag får hålla mig hemma sen när det har slagit till här, om min hosta sitter i ännu..

        Svara

         Gravida är inte en riskgrupp.

         Svara

         Men alla med förkylningssymptom SKA vara hemma. Det är precis vad folkhälsomyndigheten menar med milda luftvägssymptom! Det är fan inte valfritt att följa myndigheters rekommendationer även om det inte finns en straffpåföljd.

         Svara

       Det är inte självklart För alla att man stannar hemma om man är sjuk. Eftersom ”sjuk” innebär väldigt olika för olika människor. Mina kollegor kan ofta försöka vara tappra med grövre förkylningar och ofta kommer Elever med snoret rinnande.. (Ja jag är lärare) så tydliga riktlinjer för vad ”sjuk” är Just nu behövs. Och nu har vi ju fått det! minsta förkyld, = stanna hemma. Agnes world talade ju också om tidiga influensa symtom man skulle vara uppmärksam på.. lite ruggig, ont i huvudet , lite muskelvärk.. ja då skulle man kanske vara hemma, kurera Och inte belasta sjukvården med att gå dit eller ringa in. Hon menar ju på att de inte är vi som är i kris utan sjukvården om de nu får in massa riskgrupper som vi andra smittat Pga att vi haft någon liten hosta som vi trott varit ofarlig…

       Svara

    Är höggravid och har rethosta sedan ca 2 månader tillbaka som inte försvinner pga graviditeten, smittar dock noll procent pga inte längre sjuk. Jävligt trist att folk har inställningen att alla hostande människor per automatik smittar eller är sjuka. Folk ser ut som att de vill döda mig så fort jag hostar ute, men vad ska jag göra 🤷‍♀️ Jag är ju frisk.

    Svara

     Vad tror du? Är en väldigt smittsam pandemi, klart folk glor.

     Svara

      Åh tack, vilket sympatiskt svar. Klart jag fattar att folk stirrar. Jag menar bara att det är dumt att utgå från att sjuka människor väljer vistas bland folk, de flesta har vett nog att stanna hemma. Folk hostar av tusen andra olika anledningar.

      Svara

       Fast just nu får du leva med det. 🤷🏻‍♀️

       Svara

        Det gör jag också 🤷‍♀️

        Svara

         Hostar du ska du ju vara hemma oavsett? Följ rekommendationerna och sluta tjafsa!

         Svara

          Du har totalt missuppfattat rekommendationerna. FRISKA människor behöver inte stanna hemma, även om de har hosta.

          Svara

       Men tbh så är så många människor dumma i huvudet och går ÄNDÅ ut trots att de är sjuka. Även nu. Hostar och rosslar rakt ut överallt, utan minsta vett eller hänsyn. Det kommer aldrig gå att begränsa smittan på premisserna att folk ska ta sitt egna ansvar, vara observanta på egna symtom och därefter agera rimligt, eftersom folk SKITER I DET. Nej, inte alla. Men tillräckligt många raljerande, egocentriska puckon rör sig ute och beter sig såhär för att vi som tillhör riskgrupper är tvungna att begränsa oss ÄNNU mer. Alltmedan vi ständigt blir ifrågasatta, hånade och förminskade samt tvingas lyssna på ignorant BS om hur detta ”bara är en influensa, chilla!”, ”jamen det är bara gamla och sjuka som dör, det är lugnt” etc etc etc. TACK för att ni upplyser mig om att mitt liv inte är viktigt eller räknas. Folk omkring oss åker iväg på resor till riskområden och områden med smittspridning för att de är snåla och ”vill ju så gärna” och ”vi ska ju bara va på hotellet och i friska luften” osv osv osv. Otroligt ego och olidligt ointelligent. Sen kommer de hem och surar över att bli behandlade som potentiellt smittade av oss i riskgrupperna. Ja, för vi är ju TVUNGNA att ta ansvar för oss själva när inte DU tar ditt eget ansvar??? Blir så oändligt trött.

       Svara

        Förstår att det känns skit rent ut sagt att tillhöra riskgrupp nu… Men samtidigt kan man inte förvänta sig att hostande människor ska va i karantän, då hostan kan ha så många olika orsaker. Håller med dig om att människor som reser i onödan är idioter, samt människor som inte fattar hur man hostar/nyser in public 😐

        Svara

         Men för fan. Om folkhälsomyndigheten går ut med att alla med hosta ska vara hemma stannar man hemma! Klart man kan förvänta sig att folk följer deras rekommendationer.

         Svara

     Fattar till 100%! Samma erfarenhet av att folk blänger 😅 trots att jag för det första undviker att hosta när folk är nära och för det andra vänder mig om och hostar i armvecket! Men folk är ju lite galna just nu och vem som helst kan typ få agera syndabock för hela coronaviruset känns det som 🤷‍♀️

     Svara

      Men du ska stanna hemma om du hostar?! ”Läget innebär att det är viktigt att var och en med symtom, även milda sådana begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning.”

      Läget innebär att det är viktigt att var och en med symtom, även milda sådana begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning.

      Svara

       Hur vet du skillnad på vinterhosta och corona? 🤔 Synsk?

       Svara

       Du verkar lite hysterisk anonym? Med milda symtom menar de att även om du bara känner dig ”lite förkyld” eller har ”lite hosta” som inte går att härleda till en tidigare bekräftad sjukdom (så som kronisk hosta, astma etc) så ska man stanna hemma – det är jättebra. De menar INTE att FRISKA folk med hosta inte får gå ut. Chile lite.

       Svara

       Jag har kronisk hosta som troligen sitter i extra länge nu när jag även har besvär av damm i luften. I övrigt frisk som en nötkärna. Men för övrigt är jag mest hemma då jag är sjukskriven och bor inte heller i Sverige så du behöver inte oroa dig 😅

       Svara

    Haha men vafan jag har både nyst och hostat till på pendeln idag (i armväcket) och är inte alls sjuk. Vad fan ska man göra liksom?! 😂 ska jag låsa in mig?

    Svara

     Ja och undvika all onödig social kontakt i arbetslivet och privatm

     Svara

    Men snälla du. Vanlig vinsterhosta har man bormalt mellan 3-6 veckor utan smittorisk.

    Svara

   Herre gud, jag har typ vart förkyld till och från nu i 2 månader, snorar, nyser och hostar. Men mår bra och har inge feber, jag kan ju inte vara hemma från jobbet och få sjuklön när jag mår bra? och dem nekar ju provtagning för Corona, så jag kan ju inte kolla om jag fått det eller om det bara är en förkylning.
   Sålänge jag inte har feber så kan jag inte sjukanmäla mig från jobbet hur som helst, och tänker fortsätta åka och handla det jag behöver.
   Men självklart hostar jag i armvecket och vänder mig bort ifrån folk.

   Svara

  Hur känner ni inför att resa? Är ni rädda?

  Svara

   Mest rädd för att fastna i nån karantän eller att det blir massa stök med inställda plan. Skulle inte resa nu, är ju en pandemi?

   Svara

   Mer rädd för att resan ska ställas in

   Svara

   Jag är rädd för folk som kommer hem från resa. Borde vara obligatoriskt med karantän, oavsett hur man mår direkt vid hemkomst,

   Svara

   Kom hem igår från en resa. Inte rädd för att få viruset men var rädd att jag inte skulle kunna ta mig hem.

   Svara

    Tillägger att jag inte är rädd för min egen skull att bli smittad men skulle självklart inte vilja smitta andra. Och den hänsynen visar jag vid en vanlig influensa också.

    Svara

   Inte alls orolig. Men hade ju varit tråkigt om man inte släpps in eller om man sätts i karantän någonstans och förväntas betala flera veckors hotell..

   Svara

   Vi har ställt in vår resa nästa vecka. Nej tack till karantän på hotell med småbarn

   Svara

   Har ställt in en resa idag. Skulle åka om två veckor men vi beslutade att det är dumt just nu. Framför allt pga risken för karantän och inte kunna ta sig hem.

   Svara

   Inte rädd, men hade varit jobbigt att vara fast någonstans som inte är hemma. Ska egentligen åka på ett bröllop i USA om två veckor, men är det något land jag tror det bara kommer bli värre i är det just där så tvekar…

   Svara

  Jag jobbar på föris och är så trött på att samma folk ständigt är borta från arbetet. Ingen arbetsmoral och irritation skapas bland resterande kollegor. Jag känner bara bajs just nu

  Svara

   ingen arbetsmoral? hört om att folk blir sjuka, har barn som blir sjuka? skulle inte vilja ha en kollega som dig. jobbar också på förskola

   Svara

    Fast det finns ju dem som är hemma för en finne i ansiktet, typ. Vissa är verkligen hemma för ingenting och ja, det är dålig arbetsmoral.

    Svara

     Har de berättat eller är din din egna slutsats? 😆

     Svara

     De kanske inte vill berätta för sina kollegor varför de är hemma. De har ingen skyldighet att meddela orsak till dig.

     Svara

      Har jag sagt att de har det? Det jag säger är att visas nivå för att vara hemma snarare är dålig arbetsmoral än att de är ”sjuka”. Tro det eller ej men det finns faktiskt lata människor, också.

      Svara

       Ja och min poäng är att du kanske inte vet den riktiga orsaken till varför de är hemma.

       Svara

        Nej det vet ju ingen förutom dem. Har fortf. inte skrivit något som antyder det. Det jag skrivit är att det finns lata människor.

        Svara

         Du antyder ju att de är hemma för småsaker. Men hur vet du vad de egentligen är hemma för?

         Svara

          Jo hon antyder att dom är hemma för att dom är lata. Förstår inte varför hon försöker förvara sig.

          Svara

          Men herregud, vad är det du inte förstår? Det finns lata människor som inte känner för att gå till jobbet, som hellre ligger och glor på tv hela dagen.. Är du själv en av dom som är hemma mycket?

          Svara

           Hur vet du att de är hemma och glor på TV hela dagen? De vill väl inte berätta för dig vad det beror på och av dina svar här att döma så kan jag verkligen förstå det. Du verkar synnerligen osympatisk som utgår från att folk är ”lata” när du inte har någon aning om vad det egentligen beror på.

           Jag har extremt jobbig migrän som jag spyr av vilket gör att jag måste vara hemma x antal ggr i månaden. Tycker det är privat och inte något att sitta och diskutera med kolleger vid fikabordet. Säkert någon på arbetsplatsen som tror att jag ligger hemma och streamar serier men det bryr jag mig inte om.

           Men du säger ju själv att du inte kan veta varför de är hemma!? Jag skulle inte heller berätta det för en kollega med din attityd.

     fast det finns ju sjukdom som inte nödvändigtvis går att se med blotta ögat och som folk kanske inte gärna berättar för sina kollegor

     Svara

      Nähää..

      Svara

   Just som anställd på en förskola är man väl kanske oftare sjukare än vad andra yrkesgrupper är och har man dessutom egna barn så…

   Svara

    exakt så

    Svara

   Du skämtar nu va 20.08?

   Svara

   Jag var tyvärr en skitdålig kollega under min depression.

   Svara

    Du var inte en dålig kollega, du var allvarligt sjuk. Hoppas du mår bättre nu ❤

    Svara

  Någon som vill diskutera Palmemordet och dess eventuella lösning inom ett halvår?

  Svara

   Nä.

   Svara

    Väntade bara på detta svar 🙂 Haha

    Svara

     Synd, antar att jag får vända mig till ett annat forum. 🙂

     Svara

   Jaaaa!! Jag tror att det är skandiamannen de har på kroken men är mindre säker på vad det är mer konkret de har på honom. Vad är din teori?

   Svara

    Spännande! Jag vet inte vad jag tror riktigt. Tror du isåfall han gjorde det själv, som ensam gärningsman, eller var han en del av något större?

    Svara

    Är halvt besatt av Palmemordet, läser/tittar på allt jag kommer över som har med det att göra. 🤓 Tror att det var skandiamannen som sköt men att han gjorde det på uppmaning av någon/några andra. Tänker att de måste ha ny teknisk bevisning eller nya vittnesuppgifter som ger en klar bild av vad som hänt. Ska bli så spännande att höra vad de presenterar!

    Svara

     Haha, jag med. Tror också på Skandiamannen och är så fascinerad av att Krister Petersson kan uttala sig så säkert att han är nära en lösning 34 år efter mordet?! Var liksom säker på att detta är ett mord som aldrig kommer att klaras upp, men tror samtidigt inte att Peterson skulle våga säga så i fall han inte verkligen hade något på fötterna. Som GW säger, ”Petersson har gott renommé”. 🙂

     Svara

      Trodde inte heller att det skulle komma att klaras upp vilket gör det hela ännu mer spännande. Ja, han måste ju verkligen ha något extremt konkret att komma med för att våga uttala sig på det sätt som han gjort. Tror att åtalet mot den som sköts kommer läggas ned pga att den personen inte är i livet men att det ev. kan finnas anstiftare/medhjälpare kvar i livet som kan åtalas. Älskar G.W btw. 😊

      Svara

       Alltså det är ju beställningsmord från högre makter. Det ska inte vara så svårt att hitta en mördare. Helt klart Hitman

       Svara

       *sköt

       Svara

      Möte Christer P på Norrmalmstorg och på
      Odengatan (2 olika gånger) och det var rätt ruskigt…

      Svara

   Blir upprörd av at det lagts så mycket pengar på ett mord som aldrig kommer att klaras upp så nej det vill jag inte 😂

   Svara

  ligger hemma med urinvägsinfektion. vill bara ha lite sympati. kram

  Svara

   Var glad att du inte har corona.

   Svara

   Det är ju inte corona iallafall.

   Svara

   Du får en kram av mig!

   Svara

    åh tack. känner mig genast lite friskare

    Svara

    Vilken tur att vi hade Melodifestivalen i lördags. Var det 27000 i publiken? Hoppas det var värt det ni som var där. För någon smittad fanns det ju i den stora publiken.👍

    Svara

     Men lägg ner din idiot!

     Svara

      Va? Är högst troligt att flera som var i publiken kommer insjukna.

      Svara

       I urinvägsinfektion?

       Svara

        Fan va obehagligt om uvi hade smittat på det sättet 😣

        Svara

   Min djupaste sympati, UVI gör ju för jevvla ont!! Har du fått antibiotika?

   Svara

    ja jag har fått antibiotika. men jag väntade lite för länge med att gå till doktorn 3 dygn. så jag har så inihelvete ont rent ut sagt

    Svara

    japp det har jag. men det gör så jevvla ont som sagt.

    Svara

  Jag är så sjukt frustrerad över hur lamt Sverige hanterar Coronaskiten. Hela familjen har starka symptom, har träffat en person som har varit i ett riskland men vi kan inte bli testade för det går inte att komma fram till 1177. Har försökt i två dygn men samtalet går inte fram. Hur ska man kunna genomföra kontroller, stoppa smittan och rädda liv om vi inte ens kan leverera ett vettigt jävla telefonsystem?! 🤯

  Svara

   Du sätter dig själv och din familj i karantän i två veckor. THAT’S IT det är inget nån på telefon ska behöva berätta för dig. Be om hjälp med matleveranser från vänner och övrig familj. Blir någon av er kritiskt sjuka ringer ni 112 som vid alla nödfall.

   Svara

    Ja alltså vad pysslar folk i Sverige med egentligen? Vandrar folk ut på stan och nyser på folk eller vad?
    Undrar helt ärligt, bor i Finland och hit kom ju viruset före det fanns några bekräftade fall i Sverige men ändå har vi mycket mindre antal bekräftade fall här nu. Eller ja, det kan ju hända att folk här bara skiter i att ta kontakt med vården.

    Svara

     Tror dels det att folk här är mindre benägna att ta kontakt med vård. Istället är man kanske bara hemma sjukledig och ser hur det blir? Finns ju ändå inte direkt någon hjälp att få. Men sen också att vi lever mycket mer isolerat i Finland, samt färre invånare..

     Svara

     Ironin i att jag som skrev detta ligger hemma just nu med förkylning på gång. Jag tänker fasen inte börja belasta vården med vad som högst antagligen är vanlig influensa, liksom. 😂

     Svara

      Hoppas du inte går ut och smittar folk.

      Svara

       ”LIGGER HEMMA just nu”

       Svara

      Jag sjukskrev mig idag (I vanliga fall hade jag jobbat I detta skick, tyvärr) men mkt mer än det och att stanna hemma känner jag att jag inte kan göra? Jag tillhör ingen riskgrupp och inte träffat ngn som varit i ett drabbat område.

      Svara

    Detta måste folk förstå!!!!

    Svara

    Beställa mat via tex Mathem fungerar.

    Svara

    Fattar inte att man nu ska sluta testa för Corona, vad ska folk göra? Gissa om de har Corona eller inte? Helt sjukt

    Svara

     De ska vara hemma om de har symptom. Sen kontaktar man sjukvård/åker in om det blir akut. För de allra flesta så blir det inte akut, du åker väl inte in till sjukhus när du är snorig annars?

     Svara

   Du behöver inte testas om du inte är allvarligt sjuk. Använd sunt förnuft och stanna hemma tills du/ni är symptomfri?
   Vad gör ett test skillnad på? Finns ingen behandling än, så länge ni inte är i behov av sjukhusvård kan ni isolera er hemma.

   Svara

    Ni tänker inte att spåra andra som hen har varit i kontakt med kan vara viktigt och också varför det är bra att veta om hen har smittan?

    Svara

   Du kan ju börja med att ringa rätt nr, man ska ringa 113 13, INTE 1177 när det gäller corona

   Svara

  Jag tror att människor som tror på Gud har lägre IQ än genomsnittet.

  Svara

   Tro som tro….

   Svara

   Hm.. tror inte på lägre IQ men tror att man kanske har ett större behov av att tro på något annat än sig själv än vad andra har, kanske.. När folk (främst amerikaner) tackar Gud för allt de åstadkommit så känner jag mest att de lika gärna hade kunnat tacka sig själva för ingen annan har ju gjort jobbet, men whatever floats their boat 🙂

   Svara

   Jag tycker att vi ska passa oss för att döma ut andra människor som dumma bara sådär. Allt för många går omkring och tycker att andra är idioter och det gör att vi blir mindre nyfikna på varandra. Vi kan ju inte bara acceptera och ha respekt för dom med samma världsuppfattning som oss själva. Tro ser väldigt annorlunda ut för människor och i många fall är det dom som har det väldigt svårt / gått igenom någonting traumatiskt som kanske inte har något annat att vända sig till än en större kärlek. Jag tror inte heller på gud men dom i min närhet som gör det hade nog inte orkat leva vidare om de inte hade sin tro.

   Svara

   Nej, det tror jag inte. Människor kan ha olika erfarenheter.

   Svara

   Jag tror på att svenska staten tar hand om mig. Hur lågt IQ har jag då?

   Svara

    Det är så lågt att vi inte kan se det (komma)!

    Svara

   Afrikaner har bevisat lägre IQ.

   Svara

    Angående afrikaner och IQ test. Det är väl en ganska grund analys och rykt ur sitt sammanhang som fått vingar på
    nätet?

    Svara

    Liksom alla som gifter sig med sina kusiner. Verkar gå i släkten.

    Svara

    Kanske för att de inte fick gå i skolan pga kolonisering?

    Svara

     Menar du att de fick gå i skolan innan kolonisering?

     Svara

    Du bevisade rätt långt din egen aktuella iq-status genom det där tillägget.

    Svara

    Hur har man gjort den studien? har man jämfört afrikaner i fattiga områden utan möjlighet till skola vs rika vita människor som har all möjlighet i livet att få ordentlig utbildning?
    Jag tror om du tar ett afrikanskt barn och ett vit barn och låter dem växa upp i samma miljö, få samma utbildning, mm, så kommer det inte finnas någon rasskillnad utan mer personlighetsskillnad 🙂

    Svara

   Elon Musk och Stephen Hawking slår ensamma hål på din fördom

   Svara

   Jag ska tala om det för min handledare som är en av Europas främsta forskare inom sitt område och samtidigt religiös kristen.

   Svara

   Baserat på de människor jag känt i mitt liv som tror så TROR jag inte det.. Tro har ingenting med intelligens att göra. Är själv ej troende men så tänker jag 🤷‍♀️

   Svara

   Jag tror att människor som är under 25 och börjat röka är extremt korkade och WT. Och snackar man med dem har man ofta rätt i att de är korkade.

   Svara

    Japp det stämmer nog delvis. Röker själv och kommer från en riktigt trasig bakgrund. Rökning är mer utbrett bland utsatta grupper. Trots det och min rökning har jag förmodligen både fler högskolepoäng och mer pengar på banken än du 🤷🏻‍♀️

    Svara

  Knottriga armar!

  Jag har alltid haft problem med att mina armar är prickiga/knottriga, huden är inte slät. Vet någon vad det är och hur man kan bli av med det? Såg häromdagen att jag är knottrig över hela kroppen men överarmarna är värst. Jag har tidigare fått kräm med kortison i men det känns inte bra att använda.

  Svara

   Keratosis pilaris. Behandlas med bha. Finns as bra dyra produkter men mitt tips är den här varannan dusch på området du har det på. Låt den sitta på en liten stund efter du skrubbat.

   https://www.apoteket.se/produkt/apoteket-ren-hud-ansiktsskrubb-150ml-tub-585918/

   Funkar jättebra, innehåller bha och är mycket billigare. Tar ett tag för full effekt, men finns inga mirakel.

   Svara

    Ah, du hann före! 😀

    Svara

    Man brukar rekommendera att inte använda en skrubb på keratosis pilaris. Däremot en peeling. Så jag skulle inte ha något med korn på en sådan hud.

    Svara

     Äsch, den fungerar hur bra som helst. 👍🏻 Är du rädd för skrubb så smörj den bara och låt sitta. Värt att spara in 200 spänn på.

     Svara

   Skulle kunna vara keratosis pilaris!

   Svara

   Har haft det hela mitt liv. Bra kost gör det bättre men det som verkligen hjälper är hemmagjord superbillig sockerskrubb. Blanda valfri olja, ej kokos pga stelnar, och socker till önskad konsistens och skrubba dina armar i duschen, Du kommer märka skillnad efter första gången.

   Svara

   Låter exakt som det min expojkvän hade på baksidan av armarna. Han använde en enzympeeling och provade bl.a. att sluta med mejeriprodukter och märkte en avsevärd skillnad.

   Svara

   Keratosis pilaris orsakas av d vitamin brist

   Svara

  Vad har ni för drömmar i livet? Älskar att höra om andras visioner och livsmål, stora och små. Behöver lite inspiration mitt i allt skit man läser i tidningen varje dag.

  Mina:

  – Vara ekonomiskt oberoende för att ha mer tid till nära och kära
  – Upptäcka världen med min man
  – Skaffa barn
  – Ha en meningsfull karriärsliv (stor check på den)
  – Utmana mig själv alltid i träningen

  Din tur. 🦋

  Svara

   Stor check på den

   Svara

   Karriär, barn, eget hus, ekonomiskt oberoende och kanske riktigt kärlek. Det behöver inte vara för evigt och ”the one”, skulle bara vilja uppleva att vara kär och känna att någon genuint gillar mig tillbaka.

   Realistiskt sett, barn, bättre jobb och hus är nog det jag kan uppnå.

   Svara

    Oj jag har noll drömmar. Aldrig haft heller haha. Undrar alltid över folk som har mål pch drömmar. Hur gör man det? Sitter man ner och planerar in grejer? Alltså i typ års-intervaller? Känner mig typ sämst som inte har någon dröm eller mål i livet. Är glad så länge jag har tak över huvudet och få tillgång till en varm dusch typ.

    Svara

     Samma här! Skönt att veta att man inte är ensam iaf, haha.

     Svara

     Emma ❄️ Förklarar det där med kärleken bra!

     Men resten håller jag med 😅 hus, jobb och karriärer är bara materiella saker egentligen. Vi är nog så bortskämda här i Sverige och glömmer bort att vara tacksamma för det vi har. När man Tex. har en sjuk anhörig spelar resten ingen roll.

     Svara

   – bli frisk
   – ha många djur; hundar, kaniner och gärna getter
   – snagga mig
   – må bra med mitt jobb, och lönen den ger (behöver verkligen inte vara högavlönad)
   – tatuera mig för att hylla min farmor
   – träffa mina bästa vänners barn
   – se mina syskonbarn växa upp och hitta sin plats i samhället

   Svara

    Fina mål! <3

    Svara

   Få barn.
   Köpa hus.

   Svara

   Guuud vad sorgligt att först på listan är ekonomiskt oberoende för flera 🙁 trots att det sen försöker slätas över med ”vill ha mer tid att va ledig” osv. Det är så tydligt att folk då kommer jobba efter det målet primärt – o tro att lyckan kommer sen. Istället kommer folk jobba ihjäl sig o aldrig ALDRIG bli ekonomiskt oberoende (inser ni hur naivt det är att tro att man ska bli det – är extremt extremt ovanligt o inget vem som helst kan jobba sig till bara så där) och därmed aldrig nöjda o helt enkelt lägga ner sitt liv på att hetsa kring hur mycket pengar man har. Och absolut inte ha mycket ledig tid – ifall man nöjer sig först vid ekonomiskt oberoende. Livet är här o nu. Förlåt om jag låter nedvärderande men tycker bara det är sorgligt att folk inte förstår problematiken kring att leva livet efter pengar.

   Svara

    Jag planerar att vinna drömvinsten på lotto. Kräver inte mycket jobb alls. Mycket tur däremot.

    Min dröm är att få nobelpriset.

    Svara

    Inte alltid. Tycker snarare att det är ett tecken på att man vill upptäcka på ett sätt som inte riktigt går om du har ett 9-5 jobb. Det visar att man vill använda tiden man skulle ha jobbat till att resa, umgås med folk man tycker om osv. Hade jag varit ekonomisk oberoende (jag och min pojkvän jobbar på detta just nu och håller bl.a. på att investera i fastigheter i innerstan) hade jag ägnat tiden åt att umgås med familj och vänner, engagerat mig ideellt, lärt mig minst 3 språk flytande och utbildat mig till yogalärare endast för skojs skull till exempel.

    Tycker förresten att det är långt mycket sorgligare med de som tvingas leva med ekonomiska problem. Mina bittra föräldrar bråkar konstant om ekonomin. Under min barndom gick jag runt med trasiga kläder och blev hånad och utfryst p.g.a. detta.

    Svara

    Tycker inte alls att det är sorgligt, snarare positivt då det visar att man vill ha möjligheten att upptäcka saker på ett annat sätt, fylla sin tillvaro med sådant man tycker om och att kanske umgås med familj och vänner som man inte kan när man har ett 9-5 jobb. Hade jag varit ekonomiskt oberoende (jag och min pojkvän jobbar på detta, vi håller bl.a. på att investera i fastigheter i innerstan och han kommer från en bakgrund med pengar och har haft lite skjuts) hade jag engagerat mig ideellt och gått en yogalärarutbildning bara för att till exempel.

    Tycker det är långt mycket sorgligare med folk som har ekonomiska problem. Mina bittra föräldrar bråkar ständigt om ekonomin. Under min barndom gick jag runt med trasiga kläder och blev hånad och utfryst p.g.a. detta.

    Svara

     Oj, blev två kommentarer! Sorry!

     Svara

   Blir helt frisk.
   Men blir jag inte det, så önskar jag att jag skall kunna känna ”meningsfullhet” trots allt.

   Svara

   * få behandling som gör att jag kan leva med min kroniska sjukdom
   * hitta en man som jag känner mig trygg med och älskad av
   * skaffa många barn
   * köpa ett hus på landet
   * kunna arbeta deltid med något som jag tycker om att göra

   Svara

   -Bli klar med läkarprogrammet, med avseende att jobba för ”Läkare utan gränser”. Det har varit min absolut största dröm sedan tonåren. Allt jag har gjort och allt jag gör är nästan enbart för detta. För att få åka dit och göra skillnad.

   – Köpa en stor gård tillsammans med min sambo. Där vi då har plats och utrymme för att ta in så mycket djur som möjligt från olika räddningshem.

   -Och hur klyschigt det än låter.. Men det är verkligen att världen ska bli fredlig. Jag vet att det bara är naivt tänkande, då pengar och makt betyder mer och aldrig kommer att stoppas. Men jag kan ändå inte låta bli att drömma om hur det hade varit om människor hade hade sett sin medmänniska istället för vad den kan få ut från människan den betraktar.

   – Att få leva ett långt och lyckligt liv tillsammans med mina nära och kära

   Svara

  Ela / 20:16
  Orkar inte läsa om ” Lilla hjärtat”.. Fy fan vad hemskt! Also att man får göra såhär mot ett barn, skäms ni som tycker att man inte kan ställa krav på de som tror sig har rätt till henne!!
  Villa i frid ❤️😢 lilla flickan. Du blev berövad av din riktiga familj och de blev berövade av dig. Du förtjänar så mycket bättre. Den smärtan som är kvar för de går inte att beskriva.

  Svara

   Inte sett någon försvara föräldrarna men kanske inte rört mig de forumen helt enkelt 🤨

   Svara

    Det forum där detta diskuteras som mest, där försvarar ju ingen föräldrarna i alla fall.

    Svara

   Samma här. Blir så sjukt ledsen 😭😭😭😭

   Svara

   Det är helt fruktansvärt, men vilka tycker att man inte ska ställa krav? Har inte stött på någon eller läst om någon som tycker det (förutom advokaten och kammarrätten som tyckte flickan skulle till de biologiska föräldrarna, men det kanske är de du menar?)

   Svara

    Fostermamman tyckte att det kändes som hennes eget barn
    och det är fel eftersom hon ju inte var det. En del av dom tror
    att de har rätt men de har fel juridiskt. Man måste skilja på detta.

    Svara

     Skit i vad fosterföräldrarna och biologiska föräldrarna har rätt till. Fokus måste vara på vad barnet har rätt till.

     Svara

     Hon var deras barn. De var hennes familj.

     Svara

   En släkting i familjen har små fosterbarn, det är tydligt från start vad planen är, antingen är barnet tagna helt och ska inte tillbaka till sin biologiska familj, då får fosterföräldrarna behålla barnet, eller så ska föräldrarna försöka jobba med sina problem för att visa att dem kan ta hand om sitt barn och då få tillbaka barnet om dem lyckas.
   Jag tycker det är lite fel att fostermamman såg barnet som sitt, hon borde vart medveten om att barnet skulle tillbaka till föräldrarna om dem kunde bli rena och visa att dem kunde ta hand om barnet. Finns det uppgifter hur barnet dog? det kan ju varit en olycka?
   Min släkting fick ett barn från en missbrukare, det tog 2 år för mamman att visa sig ren och kapabel innan hon fick tillbaka sitt barn, soc följer upp barnet noga. Det barnet fick det bra, mamman vart ren, skaffade jobb och lever ett normalt liv, och soc fortsätter följa barnet resten av barnets liv. Ibland kan föräldrarna ta tag i sina liv och bli bra föräldrar med hjälp och stöd, då ser jag inge fel i att dem får tillbaka sina barn.
   Jag tycker det finns för lite info om detta fall, hur ofta besökte soc familjen? när senast innan barnet dog såg någon utanför familjen barnet tex soc/läkare/dagis? hur dog barnet? pga långvarigt fel från föräldrarna, eller att dem nekade att söka vård, eller en olycka?
   händer ju att barn drunknar, ramlar och slår i huvudet så dem dör, var ju med en familj i sofias änglar ett barn som gick för att hämta posten och blev påkörd av en bil, även i bra familjer kan olyckor hända.

   Svara

    Bla ville föräldrarna inte lämna kissprov. Soc knackade på men de öppnade inte. Behövs det mer än de två sakerna för att förstå att de inte var lämpliga?!!!?

    Svara

     Exakt. Bara att de vägrade lämna kissprov vore skäl nog att inte barnet ska dit.

     Svara

  Jag har börjat tappa så himla mycket hår, vet inte varför. Är 26 år och kvinna så det känns inte som att det är en åldersgrej? Är det någon som har något tips på hur man får det att växa ut igen? Vitaminer eller vad som helst. Har sett att det finns några slags kapslar man applicerar vid hårtvätt men vet inte hur det funkar riktigt

  Svara

   Stressa mindre

   Svara

   Hur har du tappat håret?
   Är det mitt på huvudet (vid benan) kan det vara kvinnligt håravfall alopecia. Men inte att måla fan på väggen och jag är inte läkare men har själv den diagnosen.
   Är det mer över hela huvudet kan det bero på stress och matvanor. Om det inte är ärftlig håravfall skulle jag undvika mediciner och istället se över hur du lever och vad du äter.

   Svara

   Gå till V.C. och be om att få ta lite prov så du ser om det är någon brist som du har.

   Svara

   När jag började tappa hår för några år sen fick jag hjälp av min mamma att massera in och skölja ur ricinolja i hårbotten. Det kan ju ha varit placebo men jag upplevde att det blev tjockare igen.

   Svara

   Ålder, gener, stress är de vanligaste faktorerna och de förekommer ofta samtidigt

   Svara

   Jag har problem med det. Vet ej om det är pga depression, stress eller järnbrist.

   Svara

  Är förskollärare men efter den här pissdagen vill jag inte jobba mer i förskolan. Någon som har tips på jobb där min utbildning och erfarenhet kan vara meriterande, fast det inte är förskolejobb jag söker?

  Svara

   Vad hände idag?

   Svara

   Grundsärskola!

   Svara

    Men faktiskt! Min älskade brorson gick i grundsärskolan; mycket bra uppställ från lärarna. De var klart sansade personer.

    Svara

   Kan du inte tänka dig förskoleklass? Jobbar själv i grundskola (åk 4-6) så vet inte hur monumental skillnaden är från förskola till förskoleklass, men tänker att det ändå är en ganska annorlunda miljö med andra arbetsuppgifter.

   Svara

   Stödpedagog inom funktionshinder!

   Svara

   Bibliotekspedagog, lekterapeut, ateljerista, pedagogista, finns många jobb man inte tänker på så ofta. Vad är det specifikt med ditt yrke du vill komma bort från?

   Svara

  Har någon erfarenhet av Saxenda för viktnedgång? Fick det utskrivet av läkaren idag. Är pepp på att få lite hjälp på traven men så klart inte helt glad över den galna kostnaden.. 😮

  Svara

   Vad kostar det? Funderat på att boka läkarbesök för att se över olika möjligheter till hjälp.

   Svara

    Alltså otroligt mycket, ungefär 10 000 kr för 10 dagars behandling. Ingen subvention så finns inget sätt att sänka kostnaden.

    Svara

     Nej förlåt jag menade 10 000 kr cirka för 40 dagars behandling! Inte 10 dagar. Var lite snabb där med fingrarna…

     Svara

   Vill jag också ha svar på.

   Svara

   Behöver du gå ner av medicinsk orsak eller varför skriver de ut sånt?

   Svara

    Självklart, tror du läkare skriver ut medicin åt modeller med bmi 18? Jag har bmi 34. I min familj finns hereditet för diabetes typ 2, högt kolesterol, högt blodtryck och hjärtsjukdom. Jag vill inte hamna där så jag vill agera innan dess.

    Svara

     Varför tar du medicin för viktnedgång? någon anledning att du inte kan ändra kosten och träna?
     Jag har bmi på 32,8 efter först diskbråck så jag inte kunde röra mig normalt och sen 2-årig sjukskrivning pga trötthet + ätit antidepressiva, nu kör jag träning och kost för att jobba för min viktnedgång (med lite hjälp från vården)
     I min släkt har vi också hjärtsjukdomar, blodtrycksproblem och diabetes, så jag förstår känslan av att man känner att det är viktigt att man går ner i vikt.

     Svara

      Jag har gått på Viktväktarna i ett par veckor nu utan resultat. 🙁 7 veckor och bara -1 kg. Tidigare provat LCHF, 5:2, räkna kalorier, träna mycket… Jag behöver något som dämpar min hunger medan jag ändrar kostvanor. Kan äta enorma portioner utan att bli mätt! Så jag hoppas medicinen kan be mig en boost så jag under ett par veckor vänjer mig vid att äta mindre. Så jag förlitar mig inte bara på medicinen utan kommer fortsätta med VV och mer vardagsmotion. 🙂 Men vore kul att se om någon annan fått god effekt av Saxenda. Är så klart rädd att lägga mycket pengar på ingenting…

      Svara

   Be om Victoza, går på högkostnadskyddet.

   Svara

  Har provat the ordinarys ansiktsprodukter i två månader nu, min hy är mer finnig än någonsin! Känns ändå torr men samtidigt fet😩 Någon som varit med om samma? Bör man ge upp och testa något annat märke? Tips gärna på vad för produkter isf🙃

  Svara

   Vilka produkter från The Ordinary använder du?

   Svara

    Deras rengöring + rengör med foreo.
    Serum ”buffet”
    Natural moisturizing factors +HA

    Rose hipseed oil några ggr i veckan, främst kväll.
    Salicylic acid 2% Mask ca 2 ggr i veckan.

    Svara

     2% är väldigt mycket, speciellt om man inte har vant in huden med lägre procent tidigare. Personligen skulle jag börjat med 0,5% en dag i veckan. Du kanske har sabbat din hudbarriär?

     Svara

      Okej, den första veckan med produkterna var hyn bättre än någonsin! sen gick det bara utför. Bara haft masken i knappt en månad så Acnen blev värre innan jag började med den, men den gör det väl inte bättre nu då om den är mycket🙃

      Svara

       Dra ner på antal produkter och tillfällen, man behöver inte störa huden konstant även om det lockar så kan det irritera.

       Svara

   Tar upp till 3 månader innan huden är i balans när man kör syror eller nya produkter. Vissa har tur och får noll problem andra har otur och får massa finnar

   Svara

    Fast nä, det stämmer inte. Om din hy blir ett helvete i tre månader funkar produkterna helt enkelt inte för dig. Det är bara ett försäljningsknep. Pha kan vara mildare för känslig hy.

    Svara

   Grattis, du har blivit pålurad skitprodukter av influencers. Jag tipsar om kokosolja istället.

   Svara

    Kokosolja är en komedogen olja och förvärrar akne

    Svara

     Tror det är individuellt. Jag tvättar enbart ansiktet med kokosnötolja och vatten och min hy har aldrig varit bättre. Men med det sagt så betyder det ju inte att det skulle funka för andra lika bra!

     Svara

      Har du acne?

      Svara

    Testat förut, min hy blev kaos av kokosolja med 🤷🏼‍♀️

    Svara

   Ge upp. Finns så många bättre produkter. Min hud blir hemsk av deras produkter, så hoppa dem och gå inte på ”utrensningsmyten”

   Svara

    Har aldrig varit allergisk mot något, men är allergisk mot Ordinarys produkter. Speciellt syrorna. Så precis som all annan hudvård passar den inte alla

    Svara

   Du har troligen överexfolierat din hy. Ta bort syran ett tag!

   Svara

   Jag skulle vara snäll mot min hy i år så spendera flera tusenlappar på att skaffa enbart Dermalogicas produkter. Jo tjena, har så torr hy nu att det gör ont att le….

   Svara

    Prova Nivea den runda mörkblå plåtburken, ska vara toppen mot torr hy!

    Svara

    Jag använde Acos Miniderm när jag var astorr i ansiktet och det hjälpte. 😂 Om det går bra att smörja in bebishud med, så borde det väl rimligtvis funka på vuxna också? Blev jättemjuk. 😄

    Svara

   Mitt bästa tips är LÅTE HUDEN ANDAS. Folk har alltid massa masker, krämer, medel, smink, mm på huden, huden får aldrig andas.
   Tvätta ansiktet med ansiktstvätt som passar din hud (jag gillar Niveas produkter), och låt huden vara utan något under natten. Drick mycket vatten om du lätt får torr hud.
   Prova det några veckor och se vad som händer med huden.

   Svara

  En kompis som du trodde stod dig nära har helt plötsligt sluta höra av sig, och det kan gå någon månad innan du får svar på dina meddelanden. Hur hade du reagerat och vad hade du gjort?

  Svara

   Slutat skriva till personen. Du blir ghostad.

   Svara

    Jag misstänker det. Så fegt!

    Svara

   Frågat hur hon mådde, om det hänt henne nåt.

   Svara

   Kan ju ha hänt något. Fråga personen såklart.

   Svara

   Frågat personen..

   Svara

   Är i samma situation nu. Jag har hört av mig, både genom att uttrycka oro och mer passivt aggressivt. Jag känner mig besviken och bortvald men kan inte göra mycket mer.

   Svara

    Ser du att den här personen umgås med andra och är ute och socialiserar? Jag var själv som du beskriver att denna person är mot dig, så var jag mot mina 3 bästa vänner en längre period för några år sen. Dom blev arga och kände sig besvikna jag satt dock bara hemma för jag var så jäkla deprimerad så orkade inte med umgänge. Att dom blev så arga och svikna gjorde att jag bara drogs längre bort från dom. Idag är allt som vanligt dock, tror man ska ha i åtanke att man inte alltid vet vad som försegår, inte ens med sin bästa vän. Hoppas det ordnar sig ❤️

    Svara

     Hon umgås med sin familj, i övrigt har vi inga gemensamma bekantskapskretsar så jag har ingen aning om vad hon gör. Hon ser allt på sociala medier och är aktiv på Messenger, men svarar inte på mina meddelanden. Hon har sagt att hon mått dåligt, och jag har försökt förklara att det är okej – men att hon gärna får säga det till mig istället för att bara försvinna. Särskilt när hon nån gång svarat på ett meddelande, betett sig som vanligt, och sen försvinna mitt i en konversation igen. Jag förstår att det kan vara tungt (har själv varit djupt deprimerad och utmattad) att höra av sig, men det är otroligt emotionellt dränerande att inte veta var jag har henne och känna att hon inte vill prata med mig eller ens säga att hon inte orkar prata. Jag vill inte förlora henne men jag orkar snart inte mer. Jag vet inte vad jag ska göra.

     Svara

      Ehm. Om hon betyder nåt för dig så kanske du inte ska kräva nåt av henne utan bara avvakta och säga att du finns där då hon orkar? Det kan ju knappast vara så jobbigt för dig? Om det är det förstår jag att hon inte pratar med dig.

      Svara

      Om hon redan sagt att hon mår dåligt kanske du kan respektera det, hon ska ju inte behöva säga varje gång du skriver att hon fortfarande mår dåligt? låt henne svara när hon orkar och acceptera när hon inte orkar skriva

      Svara

       Jag fattar, och håller med. Jag säger bara att det är emotionellt jobbigt att bli nobbad hela tiden och inte ens få en nick tillbaka när man hör av sig. Det har varit så här sen ett halvår tillbaka och det är inte under den perioden hon sagt att hon mår dåligt.

       Svara

  Jag ska flyga från Kastrup till nord Norge om 2 veckor. Jag har två barn under 3 hemma men ska flyga själv. Min mamma har börjat ta cellgifter och min mormor är 85 år. Jag borde inte ut och flyga nu va? Vet inte hur det är att resa i Norden. Blir såklart jättebesviken då jag har sett fram emot den här resan i 4 månader nu men fattar också konsekvenserna ifall jag skulle bli smittad med skiten. Satfläsk

  Svara

   Stanna hemma. Smittan ökar även i Norge.

   Svara

    Om ”hemma” är Stockholm så är det nog säkrare att åka iväg 😅

    Svara

     stockholm är nog inte hemma om hen flyger från kastrup 🙂

     Svara

      Jag gjorde mer en poäng att folk är så rädd för att åka utomlands.

      Svara

   Klart du kan åka men du kanske kan vänta något med att besöka mamma o mormor? I realiteten kan du väl lika gärna vara smittad nu men inte ha några symtom än?

   Svara

   Skrev precis en kommentar att flera fjällkommuner i Norge har infört inreseförbud. Bra att kolla upp. Tror fler kommuner kommer följa.

   Svara

    *fann inte min första kommentar

    Svara

    Om du ska åka kryssningsfartyg, vilket många gör där uppe så bör du nog också se över det. Flera kommuner har nu tagit beslut om att kryssningsresenärer får inte gå i land (Hurtigrutten är undantagen)

    Svara

  Någon som utbildat sig till behandligspedagod och arbetar som de?

  Svara

   Ja, jobbat i 8 år.
   Senaste 4 inom socialtjänsten, intensivr behandlingsarbete i familjer med barn upp till 12 år. Öppenvårdsinsatser.
   Jag tyckte plugget var bra, men gäller att fortsätta lära sig 🙂

   Svara

  Åh. Har hamnat i den där känslan igen att jag vill träffa någon! Men jag vågar inte dejta längre.🙁

  Svara

   Tänk- vad är det värsta som kan hända under dejten? Hen tycker att du är ful- big fuck*ng deal vem bryr sig? Det blir stel stämning- du överlever. Hen är en idiot- kanske händer nåt kul pga idiot, som du kan berätta för dina barnbarn? Det jag menar är att det är inte så farligt. Jag hatar pinsamma tystnader, kryper i hela kroppen. MEN det är ingen farlig känsla.

   Nu vet jag i för sig inte varför du inte vågar, du kanske har mer traumatiska upplevelser och då kan du såklart bortse från min kommentar, den riktar sig mer mot om du är blyg och mer rätt för de vanliga grejerna med dejtandet.

   Ett konkret tips som jag skulle göra ifall jag var singel och skulle dejta skulle vara att tänka ut olika samtalsämnen om det blir tyst. Eventuellt skriva ned i telefonen ifall man får blackout ^^

   Svara

    Tyst är det aldrig. Vi kan prata och skratta utan problem, oavsett vem jag dejtar. Vet verkligen inte vad det är som gör att alla dissar mig. Känner mig rätt normal, som vem som helst liksom🤷‍♀️

    Svara

   Hen kanske hostar corona på dig! Don’t do it.

   Svara

  Någon som läser Gizmolinas.com? Blir så provocerad av en kvinna som är typ 50 men beter sig som 14 och är såååå verklighetsfrånvänd!

  Svara

   Det är säkert du själv som är bloggerskan och vill göra reklam för din blogg

   Svara

   Tämligen genomskinligt. Det är bara proffs som hänger här.

   Svara

   Det är fruktansvärt hur korkade tankar den kvinnan har! Hon överträffar sig själv i dumhet dag för dag, man blir helt matt!
   Glittrigt Gizmolinacitat ”Min man är på resa i Rumänien tillsammans med några italienare men jag är inte ett dugg rädd han ska smittas. Coronan är så överdriven”

   Svara

    Usa överväger att inte släppa in européer nu. Vilken tur att dom hann med sin resa. Idag var det ju faktiskt miss G själv som ställde frågan hur hennes läsare tänker kring smittan. Svaren var inte glittriga nog för henne så nu vill hon sluta blogga. Det är väll fantastiskt att nån vill se positivt på allt men man kan vara positiv trots allvaret.

    Svara

   Jag kommet inte klicka in mig på bloggen.
   Men är sjuhelvetestrött på act your age dravlet. Låt människor leva och vara oavsett ålder. Håller man sig inom lagen och inte skadar någon så låt kvinnor va.
   Ta dina pekpinnar och begav dem i kudden!

   Svara

    Jag höll på smälla av när jag läste hennes två senaste inlägg. Så fruktansvärt världsfrånvänd och provocerande kvinna! För att inte säga insnöad

    Svara

     Världsfrånvänd, insnöad och provocerad. Ok noterat.
     Nu går du marsch pannkaka och googlar fler synonymer!

     Svara

      Hej Gizmolina

      Svara

   Jag kan garantera att det inte är Gizmolina som skrivit detta själv!

   Svara

   Nej- det är inte Gizmolinas som skrivit!
   Jag är på riktigt provocerad av henne – hennes totalt omdömeslösa inlägg om Corona, hennes rosa, glittriga, innehållslösa liv och hennes sätt att bemöta kommentarer osv.

   Stör mig så otroligt mkt men kan inte sluta läsa…

   Svara

   Gizmolina citat från senaste blogginläggen

   ”Corona är såå överdrivet”
   ”Jag är inte ett dugg rädd att smittas”
   ”Min man är på väg hem från Rumänien där han varit på konferens med italienare”
   ”Fortsätt res och flyg men var beredd på förseningar”
   Osv osv

   Hoppas jag inte hamnar i modd igen för jag skriver inget otillåtet

   Svara

    Hon är ….. dum på riktigt 🙄

    Svara

   🙋‍♀️ Jag läser den regelbundet. Hon är en skön kontrast till mitt liv som består av inte fullt så roliga saker som hennes gör. Tycker dock att hon överreagerar idag. Det var hon som frågade hur hennes läsare tänker kring Corona och blir jätteupprörd när npgra tycker annorlunda. Och så kommentaren där någon på fullaste allvar tror att alla restriktioner är nån reaktion på hennes resande? Att who alltså deklarerar pandemi för att dom är avundsjuka på AS resande! 🤣😂

   Svara

    Jag skrev två kommentarer (sakliga, inte alls otrevliga) och blev blockad från hela hennes blogg😂

    Svara

     Hon kanske lagt ner bloggen som hon skrev att hon funderar göra när inte alla andra delar hennes tankar och åsikter

     Svara

  I det socialistiska paradiset Venezuela används hinkar som toaletter på sjukhusen samtidigt som engångshandskar återanvänds: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-venezuela/buckets-for-toilets-recycled-gloves-venezuelan-hospitals-await-coronavirus-unprepared-idUSKBN20X2F1?il=0

  Svara

  Hur vet man om ens kollega är lite intresserad? Har en kollega som ofta påtalar hur snygg och vacker jag är. Vi hänger mycket ihop och han tar på mig ofta (alltså han är inte äcklig haha). Han är lite äldre än jag dock, men jag gillar honom ändå 😁

  Svara

   Var fan jobbar du där någon får för sig att säga sådant rakt ut?