Jag. Orkar. Inte.

Jag trodde inte det här skulle behövas men tydligen hade jag fel.
Lyssna noga…

Jag hoppas att ingen söker söker sin information om coronaviruset varken här eller på Flashback!!
Herregud, kan man knappra sig hit så kan man knappra sig vidare till folkhälsomyndighetens hemsida, krisinformation.se eller till hemsidan för någon av alla de andra seriösa och legitima aktörerna på webben.

Sluta lyssna på vad en massa amatörer rapar ur sig i tid och otid och ta lite jävla ansvar för vilken information du tar del av och lyssnar på!
Eller har det helt ersatts av någon typ av ansvarsbefriad flockmentalitet där man inte längre kan skilja ett äpple från en blåval utan helt förlitar sig på vad andra människor kan tänkas mata en med för desinformation?

Det är väl snarare DET jag vill visa med dessa klandervärda inlägg av influencers till höger och vänster som ska tas på lika stort allvar som om de gav sina fem bästa tips i hur man genomför en hjärtoperation utan större missöden.

Först och främst vill jag säga att informationen i det här inlägget kanske inte stämmer till 100%.

I ärlighetens namn jag har inte varit super källkritisk, men jag har inte heller varit naiv.

Med det sagt betyder inte det att informationen här är 100% sann.

Hannalicious pratar om Coronaviruset och vad hon tycker om det som om det vore en fråga om huruvida hon tycker att färgen på Molly Rustas nya Chanelväska är snygg eller inte.
Hon VET inte om informationen i inlägget stämmer eftersom hon inte varit vidare källkritisk, men tycker ändå uppenbarligen att det är ett på tok för bra inlägg för att inte publicera. Jag menar, hon har ju lyssnat på poddar om Coronaviruset.
Vems podd hon lyssnat på vågar man ju knappt fråga…
Jag menar, det handlar ju bara om något så trivialt som en pandemi.

Inlägget har några dagar på nacken nu, men är precis lika dumt nu som då.
Jag orkar inte.

Tack för tips!

417 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hade sådana som hon (Influencers) slutat att resa och göra så mycket reklam för resor skulle inte viruset spridas så snabbt, hon ska nog inte kasta sten i glashus.

  Svara

   Folk reste på bra innan influencers fanns. Men visst. Allt är ju alltid influencers fel.

   Svara

    Svenska kvinnors fel?

    Svara

   Snart börjar de väl göra reklam för coronatester också.
   Corona, but make it cute #corona2020 ger dig 10% rabatt

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Hon och Katrin är ju rena rama stolpskotten.

  Gå in och anmäl Katrins inlägg på instagram. Hon är ju för fan en samhällsfara. Ren idioti hon håller på med. Hanna har för övrigt gillat Katrins inlägg, oväntat…..

  Svara

   Tycker Bingo håller på att hetsa också på instagram.

   Svara

   Varför är hon en samhällsfara? Hon har ändrat uppfattning nu Katrin, först var hon så avslappnad till det men nu tvärtom.

   Svara

    Hon sprider falsk information och skrämmer folk

    Svara

     Till skillnad från majoriteten som kommenterar här inne..?

     Svara

      Hon är en offentlig person…

      Svara

       Och det här är ett offentligt kommentarsfält med massor av läsare.

       Svara

       Menar du att det är mer trovärdigt då? Eller att hon har större spridning?

       Svara

        Jag menar att hon som offentlig person får för det första större spridning med sitt budskap och för det andra har hon möjligheten att påverka de som följer henne. I det här fallet riskerar hon att skrämma upp dem då hon sprider falsk information.

        Svara

     Skrämmer folk? Vad blir du skrämd av?

     Svara

  Härligt ändå att hon litar på WHO…

  Svara

   Vilka menar du man ska lita på då? Såna som säger att kolloidalt silver skyddar mot Corona?

   Svara

    Jag läste det igår och vet inte varför jag retar mej så mycket på det. Känns som hon tror hon är någon expert när det gäller Corona.

    Svara

    Det var något så ovanligt som en icke ironisk kommentar. Tyckte att det var lite spännande att hon idiotförklarar vår inhemska expertis men ändå litar på WHO. I övrigt kan jag väl bara instämma med hennes eget påstående om att källkritik inte framstår som hennes starkaste sida.

    Svara

    ja, Anders T sa det 2014 😉

    Svara

  Förstår inte riktigt kritiken. Känner inte till bloggaren men det är väl just det hon är? En bloggare. Hon skriver flertal gånger att det som kommer fram i inlägget inte är 100% riktigt (kanske) och hon vill dela >SIN< syn på covid.
  Alla som har några skruvar i huvudet lär väl knappast ta hennes information som den enda riktiga, speciellt eftersom hon skriver att det är hennes egna uppfattningar.

  Svara

   Håller med, låt folk ha sina åsikter. Man behöver inte kritisera allas åsikter. Tycker det är tråkigt att hon ska behöva försvara ihjäl sig för att hon har egna åsikter, snälla… Jag ser mig som relativt påläst och källkritisk och tycker också att fhm med Tegnell i spetsen är ett skämt och det är min rätt att få tycka det så sluta bara göra en grej av att folk tycker olika. Snart vågar ingen ens utrycka sin åsikt öppet.

   Svara

    Men hennes inlägg är ju inte en åsikt om corona? Det står inte ”jag tror man kan få det genom si och så” utan hon la fram en lista med punkter (som redigerats i efterhand för de va sjukt fel) som om de va fakta (tex ”viruset dör utav över 27 graders värme” eller något liknande stod det). Hon är helt dum i huvet, hela Sverige vet det, och så ska hon uttala sig på en plattform där flera ungdomar kommer läsa och tänka jaha då, ska dricka lite te och så blir jag frisk.

    Svara

     fast det är det inte alls. det står ju ”de här är ingen information” så du behöver inte sprida lögner. Det är rena åsikter och hon har rätt till att ha dem.

     Svara

      utan att bli förlöjligad. jag vet inte ens vem människan är men tycker det är patetiskt att man alltid ska göra sig lustig över andras åsikter här, oavsett vad det är för åsikter.

      Svara

  Therese Lindgrens senaste video. ”VEM vill ens äta bacon när man vet att det är cancerframkallande?” Mvh Rökare

  Svara

   Hahaha

   Svara

   Slutade inte hon röka för jättelängesen? Elöer har hon börjat igen?

   Svara

    Hon erkände i en video ganska nyligen att hon röker igen.

    Svara

   HAHA jag sa eeexakt samma sak högt när jag såg det 😂

   Svara

   OMG!


   Bacon är inte cancerframkallande 🤣

   Svara

  Precis så! Orkar inte med! Hur i hela vete kan man publicera något som man inte har en aning om och som man är påläst kring?
  Skrämmande att folk läser detta och framförallt tror på detta.
  Snälla, gör inte det.
  Klart slut. Jag blir så trött.

  Svara

  Tycker inte att det var ett så tokigt inlägg ändå. Det är tips som man kunnat läsa på andra ställen också. Mitt bidrag till listan är:

  Ta Paracetamol, inte Ipren, om du smittas av Corona och vill lindra värk osv.
  Smörj in händerna efter att du tvättat dem. När vi tvättar händerna nu såhär 20 ggr/dag blir de torra, huden kan spricka och bli mer mottaglig för infektioner osv.

  För övrigt är jag på sidan med de som tycker att Sverige verkar totalt handlingsförlamade. Jämfört med våra nordiska grannländer Danmark och Norge så beter vi oss, med Tegnell i spetsen, som deras lågbegåvade kusin.

  Svara

   Tillägg: tiden får utvisa vilket land som hade bäst strategi helt enkelt.

   Svara

    Svårt att utvisa när vi inte kommer att ha tillförlitlig statistik

    Svara

     Klockren kommentar 18:21! Totalt klockren. Skulle gråta för hur tragiskt det är men väljer att finn a humör i det hela och garvade ihjäl mig.

     Svara

      Och igår var det någon idiot som undrade varför det är viktigt med statistik och att räkna och här påstår sig folk var forskare 😂 det är på riktigt bara här på bloggbevakning folk tar FHM i försvar, på alla andra sidor kritiserar man ihjäl dem, även utländska sidor har en solklart majoritet av folk som kritiserar regeringar som inte agerar, så jag är glad över att det bara är vissa stolpskott på bb som håller på så.

      Svara

       Solklar*

       Svara

       Ej samma anonym som någon av de ovan

       Svara

       Vårdpersonal går på knäna och det är brist på tester. Vad ska vi prioritera? Att testa friska människor som har lite lätt hosta? Om alla tar sitt ansvar och sätter sig i karantän så fort de känner av minsta symptom så kan vårdpersonal och 1177 prioritera de som faktiskt behöver hjälp. Om du testat positivt så kommer du ändå bli hänvisad till att gå hem och sätta dig i karantän så ta ditt ansvar och gör det utan att kräva tester som belastar vården.

       Svara

        Fast i de flesta länder anordnar dom testning ännu (via post eller som Sydkorea via en drive through där man åker i bilen o lämnar saliv). O detta är viktig information för att se hur smittan beter sig, om våra åtgärder vi gör just då går som vi tänker eller fel håll o ska vi byta taktik osv? Ett land med sånt starkt skattetryck ska definitivt kunna förvänta sig att det ska se så vi får veta hur många smittade det är, då denna info nu kommer hållas åt sidan pga deras mörkade. Totalt livsfarligt beteende!!

        Svara

         Sverige beter sig som ett u-land som inte ens har råd att bedriva vård på en nivå som ett land med hälften av Sveriges BNP bedriver.

         Svara

          Du snackar så mycket skit.
          Lätt att kritisera när man inte har tillräcklig koll.
          Du bevisar bara hur korkad du är.

          Svara

        Nä det handlar om att ett land som är så rikt som Sverige inte ens har råd att bedriva smittbegränsning, det är ju det som är det sjuka. Inte att man lägger mer krut på folk i riskgrupper, utan att man kapitulerar med att begränsa smittspridningen bland den övriga befolkningen. Det handlar inte om testerna i sig fattar du väl.

        Svara

        Ja precis, vårdpersonal går på knäna, vi slutar testa folk, inga restriktioner införs, svårt sjuka patienter prioriteras i andra hand och delar av vården skalas ner under denna pandemi. I SVERIGE alltså. Är detta verkligen ok? Är det så det ska vara? Att vi ska välja om en hjärtsjuk eller svårt coronasmittd ska dö? När började folket acceptera att det är såhär det ska vara i ett land med ett av världens högsta skattetryck, att vi inte ens har tillräckligt med munskydd på våra sjukhus? Helt sjukt att folk tycker det här är något som är acceptabelt med tanke på den skatt vi betalar, att man ska få förlita sig på tur om man får vård eller ej. Herregud

        Svara

         Håller så med dig Tina!!! När slutade folk tänka själva? Varför accepteras detta bara för att FHM står som avsändare? Och var är de kritiska journalisterna i detta? Poletten kanske trillar ner när plötsligt alla känner någon som drabbats hårt av Corona eller av de omänskliga prioriteringar som sjukvården tvingas till nu, men det känns så fruktansvärt onödigt… också lite läskigt att tex Helle Klein twittrar att hon inte tycker att media bör rapportera antalet dödsfall – luktar tyvärr som att man kommer försöka sopa detta under mattan när det är över…

         Svara

         Jobbar du i Sverige så har du inte längre ett av världens högsta skattetryck.

         Svara

          Jag är egen företagare och ger bort hälften av det jag tjänar i lön, att då nöja sig med en vård som kanske inte ens kan hjälpa mig om jag blir sjuk känns riktigt sunkigt.

          Svara

           Oj vad du inte förstår någonting.

         👏🏻

         Svara

        Vårdpersonalen går inte på knäna i hela Sverige. Kanske i Stkh men det gjorde de långt före corona. I Skåne är situationen fine.

        Svara

         All svensk vård har gått på knäna i flera år.

         Svara

          Vad svamlar du om 08.34?

          Svara

           Men att sjukvården inte går på knäna, generellt.

         Va? Det är den ju inte alls?

         Svara

     Dödsfall är tillförlitlig statistik. Alla som dör testas precis som med den årliga influensan. Alla som blir inlagda testas.

     Svara

      Kommer ju ge fina siffror. Endast 1000 smittade i Sverige och 50% dödlighet typ.

      Svara

     Vi hade aldrig tillförlitlig statistik ändå. Sekunden allmän spridning påvisades förstod vi att vi inte hade kontroll. I Kina är också endast de med svårast symtom (de som kräver sjukvård) testade till slut. Inte heller där finns någon tillförlitlig statistik. Sluta hänga upp er på testandets vara eller inte vara.

     Svara

   varför inte ipren?

   Svara

    Asking the real questions! Jag undrar också.

    Svara

    Ipren kan förvärra vattkoppor också.

    Svara

    Hälsomyndigheter i Frankrike och Schweiz går ut med skarpa varningar.
    ”Antiinflammatoriska läkemedel kan förvärra covid-19-infektioner, vid feber ta paracetamol”, skrev Frankrikes hälsominister Olivier Véran på lördagen på Twitter. Landets premiärminister Jérôme Salomon har sagt att ”allvarliga fall kopplade till inflammationshämmande läkemedel har hittats bland patienter med covid-19”.
    ”Läkare har konstaterat att massiva mängder av inflammationshämmande läkemedel tagits av särskilt unga som tidigare varit vid god hälsa och nu drabbats allvarligt av covid-19”, skriver tidningen Le Figaro.
    Ipren, Treo och Voltaren är exempel på smärtstillande läkemedel som hämmar inflammation

    Svara

   Men vad fan tror folk att stängda gränser ska göra??!
   Smittan är ju redan här smartass.
   Tror du viruset tänker ”ojdå här var det stängt för lilla mig, bäst jag drar nån annanstans”

   Svara

    Exakt så! 😂

    Svara

    Tror att du ska läsa på lite om hur smitta sprids. Att isolera en smitta är den väg man alltid försöker göra. Om du springer runt tillsammans med alla andra så kommer med stor sannolikhet flera att smittas än om alla höll sig hemma.

    Svara

     Men the call is coming from inside the house. Vi har redan 1000+ smittade i landet.

     Svara

      Hahaha ”the call is coming from inside the house”

      Svara

   Varför paracetamol och inte ipren?

   Svara

   Varför paracetamol istället för ipren?

   Svara

  Håller med. Jag. Orkar.Inte! Och logiken. 11 mars går WHO ut med att smittan då spritt sig så mycket att det är en pandemi. Hannavadhonnuheter tycker att svenska Folkhälsomyndigheten som genom ett trolleri skulle ha vetat detta en månad tidigare den 13 februari.

  Svara

   Problemet är okunskap. Folk vet inte ens vad en pandemi faktiskt är. De vet inte hur smittspridning fungerar och många verkar tro att det finns ett tydligt rätt eller fel i denna svåra situation. Däremot är alla snabba med att kritisera varenda beslut som regeringen och våra myndigheter tar. Och varenda läkare verkar anse sig ha kompetensen att uttala sig i frågan, bara för att de är just läkare. Och så alla dessa influensers som tror sig känna till sanningen efter att ha läst kvällspressen.

   Jag. Blir. Så. Trött.

   Svara

    Okunskap? Så den enda som har kunskap i världen är Anders Tegnell? Ingen annan och ingen annans regeringar ha någon kunskap alls? Du är helt hjärntvättad och inte förmågan att tänka själv.

    Svara

     Var det det jag sa? Nej. Men många influensers klumpiga uttalanden beror på okunskap.

     Tycker att det är trevligt om vi kan diskutera utan att gå till personangrepp.

     Svara

      Nej, det är du som påstår att okunskap leder till att folk kritiserar myndigheter. Det finns en hel drös branschspecialister som kritiserar Tegnell, är de dumma i huvudet? Har de ingen kunskap? En anonym bloggbevakare har då mer kunskap än en överläkare? Haha, visst.
      Du förstår väl att myndighetschefer alltid tillsätts av politiker, så Tegnell är lika mycket politiker som epidemiolog. Du får nog leva med att folk har olika åsikter och att folk som är 300 ggr smartare och mer pålästa än dig kommer att ha åsikter som inte passar dig, man kan inte kalla dem korkade för att åsikterna skiljer sig från ens egna.

      Svara

       Tegnell är inte myndighetschef dock…

       Svara

        Ehh, han är avdelningschef och med i ledningsgruppen, alltså är han tillsatt där av de röda.

        Svara

         Han har jobbat som det sen 2013…. hahaha så då blev han anställd av en blå regering då 😉

         Svara

       Men det var hemskt vad du vänder på det jag har skrivit. Okunskap leder till att man gör sådana uttalanden som många influensers har gjort. Orden pandemi, exempelvis. Ett ord som ”bara” definierar en viss typ av spridning. Jag såg bland annat Biancas kompis säga ”det kommer bli en epidemi, jag är säker”. Sådana uttalande tyder faktiskt på okunskap.

       Jag har inte sagt att jag har mer kunskap än någon överläkare. Jag har inte sagt att jag är smartare än någon annan. Men jag tror ändå att 5 år på universitet med enbart fokus på cellbiologi och liknande ämnen ger lite mer grundkunskap än vad gemene man har. Med det sagt så skulle jag uppskatta om du inte drar massa slutsats och antaganden om vad jag tro eller tycker.

       Svara

        Men herregud, du har ju verkligen inte kompetens att uttala dig i frågan med tanke på att du menar att läkare ej bör uttala sig, alltså bör du som gått en kurs i cellbiologi verkligen gömma dig under din säng.

        Svara

         Ja men fortsätt du att bara gå till någon slags attack mot mig. Det är inte jag som skriver debattartiklar osv. Men läkare som bara jobbat som exempelvis kirurger de senaste 30-40 åren gör.

         Svara

          Ja precis, och lika många läkare skriver debattartiklar MOT FHM och regeringen och sättet de hanterar pandemin på. Det betyder inte att någon av sidorna är korkade, eller som du säger, ”okunniga” bara för att de har olika åsikter.

          Svara

           och om du inte vill dra in det personliga kanske du inte ska ta med information om din ”””examen””” i cellbiologi i dina kommentarer.

           Och väldigt många experter håller ju också med Tegnell och FHM så vad är det du vill säga? Vi låter experterna sköta det och även diskutera och ifrågasätta det så håller vi andra käften och gör det vi kan. Alltså är hemma från jobb och skola om vi har minsta symptom och går till jobb om vi är friska och försöker hålla ekonomin och samhället någorlunda flytande.

           Det jag vill säga är att personen ovan anser att om man INTE tycker som Tegnell och FHM är man okunnig, jag säger att det inte stämmer för då är hela övriga världens hälsomyndigheter okunniga och även en stor del av Sveriges läkarkår och branschkunniga. Det säger inget om mina personliga åsikter, men har väldigt svårt för den här idiotiska tanken om att folk som tänker annorlunda är okunniga. Särskilt när det kommer från en anonym person på en skvallerblogg. Klart.

           men med tanke på din lästörståelse fattar man ju inte att du inte fattade poängen.

           Men läser du inte vd jag skriver? Jag har varken examen i cellbiologi eller har läst enbart en kurs. Jag har läst en naturvetenskaplig masterutbildning (apotekare, om det är relevant) vilken ändå har gett mig en större grund avseende detta än vad gemene man har. Det gör också att jag inser hur otroligt lite jag kan och hur komplexa dessa situationer är.

           Dunning-Kruger-effekten verkar tyvärr vara stor just nu. Jag bad också om att vi skulle kunna ha en saklig diskussion utan att gå till personangrepp. Ändå har du bara fortsatt. Utan att ens kunna skriva under med ditt namn.

        Sara jag måste tacka dig och alla ni Anonyma som på ett kunnigt, vänligt och pedagogiskt sätt försöker nyansera den högljudda och ibland rent oförskämda spridningen av egna ”sanningar”.

        Svara

         Jag håller med. Det är skrämmande att se hur folk far fram med ”sanningar” här inne. Jag hoppas verkligen att folk är mer källkritiska än att tro på all galenskap som skrivs här just nu.

         Svara

         Vilken galenskap? De som ifrågasätter Tegnells tvärsäkra påståenden som visade sig vara felaktiga hela bunten? Det är främst ni som går på hans skit som sprider falska sanningar.

         Svara

          Det var värst vad du tog åt dig idag.

          Svara

           tog åt mig ? snarare ni som tar åt er som inte klarar av att folk ifrågasätter en gammal gubbe som ständigt ljuger i media.

     Sett många lite överallt som skrivit att det inte är en pandemi utan folk bara har panik. 😂 De har inte en tanke på att ta reda på att pandemi innebär en sjukdom som smittar i flera av världens länder. Varken mer eller mindre, hade lika gärna kunnat vara en liten förkylning med noll dödsfall, hade fortfarande varit en pandemi liksom.

     Svara

      Paniki? 😬😬

      Svara

    Svara

   Men snälla, fhm påstod ju att det vad osannolikt att den ens skulle komma till Sverige trots att det redan fanns I både Tyskland och Italien. Då är det inte osannolikt att det kommer hit heller, det fattar väl vem som helst.

   Svara

    Så jag menar, det är inte konstigt att folk inte har förtroende för myndigheterna.

    Svara

    Det går inte att tala med indoktrinerade Vänstergalningar. Försök inte ens. Hela Sverige kritiserar Tegnell förutom vissa här inne,

    Svara

     Åh gud… Bara åh gud… 😖

     Svara

      Berätta du då hur det ligger till! Behöver råd från nån som verkligen förstår

      Svara

       Tina alltså. Snälla jag behöver din expertis

       Svara

     Tina – jag håller med så oerhört… Hur kan man inte kolla twitter/utländska källor o inte bara gå på vad manipulerade expressen o aftonbladet säger… Jag trodde vi svenskar var smarta men det är helt sjukt hur långt indoktrineringe har gått 😱 inte ens när ett skräckfilmsscenario som detta sker kan dra koppling till tidigare incidenter o inse att vi har för fasiken VÄRLDENS SÄMSTA REGERING (exempelvis) . Världen skrattar åt oss!

     Svara

      Skräckfilmsscenario är en grov överdrift. Världen skrattar inte åt Sverige, de har fullt upp att ta hand om sig själva.

      Svara

       För mig tycker jag dagens situation beter sig precis som en skräckfilm med total lockdown i hela länder, tusentals döda och sjuka på grund av ett läskigt virus som är otroligt smittsamt (o att du tvättar händerna så jäkla mycket just nu att du tror aldrig du ska bli mjuk igen). Och mycket mycket mycket mer är läskigt med viruset o all påverkan på samhället (!!). Men jag är glad att du inte ser det som en skräckfilm.

       Svara

        Det dör fler av svält varje dag. Fler människor dör i cancer. Fler människor dör för att de inte har rent vatten. DET är skrämmande.

        Svara

         Absolut det är skrämmande, men detta drabbar just nu mig – jag har varit en av de få lyckliga procenten som har druckit rent vatten hela livet, så därför när något som skulle utspelas i en skräckfilm kommer rakt inpå mitt liv blir jag inte bekväm. Jag kan tyvärr inte relatera till de stackars barnen som inte får dricksvatten dagligen då jag (än så länge) får det.

         Svara

          Kanske kommer vi ut lite mer empatiska på andra sidan av coronapaniken sen.

          Svara

          Dessutom otroligt less på folk som drar ”men i Afrika då…” kortet 🤦‍♀️ Alla som kan tänka lite borde ju inse att vi som ett av Sveriges (dåtida, tyvärr inte längre) rikaste länder ska kunna förvänta sig annat än ett U-land i Afrika?

          Strunta i Afrika just nu – vi som svenska medborgare ska jämföra o diskutera huruvida Sverige har varit tidigare i åren o om livet i Sverige är bättre eller sämre? Våra erfarenheter o hur vi mår, utan att bli påhoppade! I slutändan betalar vi politikerna från vår ficka o vi vill veta att vi går åt den utvecklingen som vi medborgare har velat. Det är sånt vi måste kunna diskutera på en nivå för att få en vuxen dialog.

          Vi bryr oss om krig i Syrien men för den skull ska vi inte behöver jämföra oss med liknande länder. De självklara länderna är ju Norge, Finland o Danmark. O visst är det intressant att dom alla för en så mycket annorlunda politik än oss o vi ja.. Resultatet har ni ju om ni drar upp strutshuvudet ur sanden o kollar upp

          Svara

           Det var ingen som jämförde _länderna_ med varandra.

           ”förutom att de testar alla med symtom.”. Bara det är en stor skillnad.

           och visar på hur förberedda finland varit i jämförelse med sverige. Anledningen till att man inte testar längre i sverige är pga resursbrist. alltså, resursbrist efter knappt 600 fall, med andra ord har man inte varit förberedd och det är därför man gör som man gör just nu.

           Och imorgon beslutas det om skolor och daghem ska stängas.
           Samt att de överväger att lägga beredskapslagen i kraft.

           Angående att testa de som har symtom, i och med Sveriges restriktivitet med testning så antar man att alla med symtom är potentiellt smittade. De smittade som inte har symtom än eller alls fångas dock inte upp i Sverige eller i Finland.

           Varför tror ni Finland testar alla med symptom? Milda symptom är ju i princip samma som vid förkylning. Finland testar så klart inte alla med lite ont i halsen. Finns inget som tyder på att de har större kapacitet än Sverige. Är väl egentligen bara Sydkorea som haft provtagning i stor skala.

           Sverige har inte slutat testa utan tar lika många test som tidigare men fokuserar på andra grupper.

           S: Det var det som stod på webbsidan för Finlands hälsomyndighet igår, har dock uppdaterats idag.

      Ja det är bara på bloggbevakning dessa människor finns, och det roliga är att de tror de är smartare än den samlade läkarkåren i Sverige som kritiserar Tegnell och alla andra som gör det 😂. Men på riktigt är jag förvånad över att de bara finns här på bloggbevaknkng, kollar jag utländska mediers kommentarsfält är såna människor de mest nedröstade medan de som kritiserar tafatta regeringar som Sveriges eller fhm alltid är i topp. Så är glad att de är extremt få och bara råkar finnas här.

      Svara

       Jaaaaa jag håller med 😅 Tänkte samma sak idag faktiskt när jag insåg vilka det var man försökte diskutera med… Men du har helt rätt att det finns folk som ser det annorlunda, det ger mig en smula hopp för framtiden! Med det sagt vet jag att fler o fler börja vakna upp, o det är verkligen på tiden 🙄

       Svara

       Ja för folk från andra länder i olika kommentarsfält hr verkligen koll på hur Sverige är uppbyggt och hur smittas kan tänkas påverka vår ekonomi och samhälle i stort 😂 Bara som en sådan sak att vi sätter våra 1-2 åringar på dagis och båda föräldrarna jobbar heltid. Så ser det inte ut i resten av Europa. Titta bara på Tyskland. Sen behöver du ta hänsyn till hur tätbefolkade de olika länderna är. Tyskland har 237 invånare per kvadratkilometer, Kina 148, Danmark 137, Frankrike 123.
       Sverige har 25!? Det finns givetvis en rad andra aspekter som man även behöver ta hänsyn till.

       Svara

        du jämför en pandemi med barn på dagis? herregud.

        Svara

         Nej, jag talat givetvis om effekten av att stänga skolor och förskolor. Trodde det var underförstått.

         Svara

          Ja. Det är BARA i Sverige båda föräldrarna arbetar heltid. Givetvis.

          Svara

     Jag är höger. Tycker dock att avigheten mot Tegnell är överdriven. Bara puckon tycker att vi ska äventyra hela vår välfärd genom att sätta folk i karantän. Puckon som inte fattar att vi då inte HAR någon sjukvård eftersom vi är beroende av att folk går till sina jobb i exportindustrin för att vi ska få in pengar. Hur fan tror folk att vi har råd med ”gratis” skola, vård osv när det personalen betalar i skatt i de områdena inte ens täcker för en tredjedel av deras egna lön?
     Nej. De i riskgrupper får snällt stanna hemma. Övriga unga, friska får snällt gå till jobb och skola så vi kan täcka upp för riskgrupperna. I bästa fall blir man immun av corona också (det är ju inte fastställt) och då når vi i sinom tid också flockimmunitet om det nu inte är så att viruset muterar hela tiden…

     Svara

      Men vem påstår att det är svart eller vitt? Jag tycker Tegnell är en idiot men tycker inte man ska sätta folk i karantän/stänga skolor. Så hur vet du att folk som tänker en tanke automatiskt tänker en annan? Snacka om skum.

      Svara

       Besitter du mer kunskap än Tegnell eller vad grundar du det på?

       Svara

        Har du noll läsförståelse? Jag tycker precis som Tegnell att man inte behöver stänga skolor eller sätta hela befolkningen i karantän, samtidigt tycker jag att han är en idiot på grund av hans sätt att kommunicera till folket i media och de tvärsäkra förutsägelser han gjort i media och som inte stämt en enda gång. Kan du inte skilja på saker och ting eller? Kommentaren ovan verkade ta förgivet att alla som inte gillar Tegnell också tycker att hela befolkningen borde sättas i karantän och det är det jag ifrågasätter. Det finns säkert människor som inte tycker att Tegnell är en idiot men ändå tycker att befolkningen ska sättas i karantän, men med tanke på ditt svar kan man inte förvänta sig att du har någon läsförståelse då du pratar om något helt annat.

        Svara

         Oj! I min värld är idiot synonymt med korkad och obildad. Därav min fråga.

         Svara

          Öhhh verkligen inte. Man kan vara väldigt bildad och smart i många frågor men fortfarande en idiot.

          Svara

      Vilken bakåtsträvande åsikt du har/19.35. Hur tror du virus smittar? Att sen Sverige inte har råd att ställa sig till de länder som aktivt tar ansvar för att inte smittan ska spridas är en sak men då ska man inte gömma sig bakom någon envis gubbe som har anammat Englands ekonomitänk. Nä, satsa 75 mille på att informera svenskarna att det är viktigt att tvätta händerna ofta så kommer med all sannolikhet viruset att dunsta och försvinnagenom Sveriges öppna gränser ut i rymden.

      Svara

    Snälla ta reda på vad en pandemi är. Varsågod en länk https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Pandemi
    Att enstaka eller fåtaliga smittor sprider sig mellan länder är ingen pandemi. Mycket hann hända mellan den 13 februari och den 11 mars. Ja, nu har vi en pandemi. Eftersom FMH tydligen är en samling okunniga slashasar enligt ärade Anonyma i detta kommentatorsfält så kan väl alla ni kunniga experter ringa dit och erbjuda era tjänster. Tel. 10-2052000. De blir säkert glada över att få hjälp att lösa detta världsomspännande problem på en kafferast.

    Svara

  Camilla, kan du inte göra två versioner av varje inlägg framöver när det naturligt låter sig göras, som med öppet spår nu senast? En version där alla som vill trycka in något med Corona får ventilera sig allt de orkar, och en version där allt med corona omedelbart förintas? Det vore mycket uppskattat.

  Svara

   Det här har ju faktiskt med Corona att göra? Om det skulle vara en dubblett av detta inlägg, vad skulle folk kommentera? Det är för fan ett inlägg om Corona Hannalicious skriver om 🤦🏼‍♀️

   Svara

    Vad av ”när det naturligt låter sig göras” är det du inte förstår? Sluta reagera med förlängda benmärgen.

    Svara

     Det är naturligt att inte klaga på kommentarer om coronavirus i ett inlägg om coronavirus. Gick det inte att skriva under ett inlägg som inte hade med coronavirus att göra?

     Svara

   Men hur ska man kommentera ett inlägg om Corona om man inte får skriva om Corona?
   Ibland är det bättre att tänka ett varv till innan man öppnar munnen…

   Svara

    Vad av ”när det naturligt låter sig göras” är det du inte förstår? Sluta reagera med förlängda benmärgen.

    Svara

     Förlängda BENmärgen? 😂

     Svara

   Detta inlägg som handlar om ”[Hannalicious] tankar kring Corona” ska alltså ha en alternativversion där ”allt med corona omedelbart förintas”?

   Svara

    Vad av ”när det naturligt låter sig göras” är det du inte förstår? Sluta reagera med förlängda benmärgen.

    Svara

     Har du hängt upp dig?

     Svara

     Det heter förlängda ryggmärgen😂

     Svara

      Hört talas om ironi?

      Svara

  Min pappa brukade säga att det är en sak att vara korkad men att gå omkring och skylta med det är en annan.

  Svara

   Så varför är hon korkad? För att hon har en åsikt?

   Svara

    För att hon uttalar sig och kommer med kritik när hon samtidigt är väldigt tydlig med att hon inte har någon koll alls. Det är korkat. Och pinsamt.

    Svara

     Ditt problem verkar främst vara att du inte klarar av att någon kritiserar myndigheterna. Det är många som gör det, majoriteten av svenska folket gör det typ. Läkare, överläkare, andra länders hälsomyndigheter gör det, är de dumma och korkade? Nä, så ditt problem handlar uppenbart om hennes åsikt och inte det faktum att hon inte är ”påläst”.

     Svara

      majoriteten av svenska folket gör det inte alls. De som gör det dock skriker jävligt högt.

      Svara

   Säger mer om din pappa än någonting annat.

   Svara

  Hon fetar t o m meningen ”Det här är mina tankar kring Corona viruset” så vad är problemet??

  Svara

   Problemet är att hon uttalar sig och kommer med kritik när hon samtidigt säger att hon inte har koll.

   Svara

    Är det inte så övervägande delen av influencersläktet agerar? De uttalar sig gärna i diverse frågor men lägger sällan någon större tonvikt vid att läsa på i ämnet eller formulera sig på ett vettigt sätt och blir sedan upprörda och kränkta när de ifrågasätts för sina i många fall klumpiga uttalanden….

    Svara

   Kan du Camilla utveckla vad som, enligt dig, är så dumt med inlägget? För övrigt vill jag bara tillägga att corona stavas med litet c. Ok?

   Svara

    Angro: varför med litet c? Corona är väl ett namn och namn ska väl skrivas med stor bokstav? Har sett flera som skrivit samma sak och det är en ärlig undran?

    Svara

     Corona är ett virus och ska stavas med liret C. Man skriver ju inte Influensa, Herpes eller Hepatit?

     Svara

     Benämningar på virus skrivs i de flesta texter (utom i strikt vetenskaplig text inom virologi) med liten begynnelsebokstav. För virus bör du dock göra undantag för benämningar på virus bildade från personnamn. (https://www.lakartidningen.se/WebFiles/Skriv%20i%20LT2016/medfacksprak.pdf)

     Svara

  Hon skriver tydligt att detta är hennes egna tankar, det måste hon väl faktiskt få göra? Vore en helt annan sak om hon skrev ”SÅHÄR ÄR DET”.

  Svara

   Ja det är klart, men självklart måste man hitta ett tillfälle att trycka ner någon för denne yttrar sin åsikt. Åsiktsfrihet här my ass

   Svara

  Vilka ord är satta på modd? Död? Corona? Sjuk? Testar. Eller är det inlägg med fler än tre, fyra eller fem meningar kanske?

  Svara

  Läs denna artikeln alla ni som fortfarande går ut o träffar vänner på fika, äter middagar tillsammans o tar barnen på barnkalas.

  https://www.bostonglobe.com/2020/03/13/opinion/coronavirus-cautionary-tale-italy-dont-do-what-we-did/?outputType=amp&__twitter_impression=true

  Vittnesmål från Italienare som bönar o ber alla länder, vad man än har för råd från regeringen (o i vårt fall vet vi nu, speciellt från dagens konforerns, att vår regering inte vill oss särskilt väl o inte är särskilt smarta som gör tvärtemot i princip alla länder) – att stanna inne o bara göra de absolut nödvändigaste besöken utomhus, men socialt umgänge kan vänta.

  Svara

   Vår regering vill att vi smittas i hanterbara omgångar. Tycker det är för jävligt, de tar varken med att man inte blir immun samt att det kan bli kvarstående problem på lungorna i sina beräkningar. Eller så vill de helt enkelt att folk ska dö.

   Svara

    Ja smittas i hanterbara omgångar, vad är problemet? Vill du att vi ska smittas i ohanterbara omgångar?

    Svara

     Kalla mig egoistisk, men jag vill inte smittas alls.

     Svara

      Lycka till! Jag önskar att jag aldrig kommer att få kräksjuka.

      Svara

     Du försöker förklara något för orationella människor = dömt att misslyckas. Folk fattar inte att vaccin fungerar på samma sätt.

     Svara

      Man behöver i alla fall inte stanna hemma från jobb i två veckor efter vaccin.

      Svara

    Var regering måste stoppas!!! Om två veckor kommer Sverige få samma direktiv som alla andra länder, o alla andra länder son genomgått det samma säger alla att börja nu, för det kommer INTE bli bättre när alla har smittats, för det är det som händer om inte själv isolering gäller, så gör det nu o vänta inte på vår lamslagna regering som jag är så besviken på som inte följer andra länders resultat o baserar beslut på det.

    Svara

    Sluta hävda att man inte blir immun. Lär er hur man tolkar vetenskapliga studier och sluta sprid dynga.

    Svara

     https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20200227_12/

     Japansk kvinna blir smittad igen. Allting tyder på att man INTE blir immun. Sluta sprida falska nyheter!!

     Svara

      Igen, läs vad de som genomfört studierna faktiskt säger om _varför_ de uppvisar positiva test igen.

      Svara

       (Finns bra diskussioner kring detta under tidigare inlägg från idag)

       Svara

      Ingen regel utan undantag. Så funkar vaccin också, om ca 98% blir skyddade blir resterande 2% inte immuna trots vaccin. Det är dock irrelevant att en kvinna blivit sjuk igen. Om det inte hade resulterat i immunitet hade alla fått det fram och tillbaka flera gånger där det sprids som mest. EN kvinna tyder ju på motsatsen.

      Svara

       Precis. De som studerat detta säger själva att det är så få fall att det inte är relevant i sammanhanget.

       Svara

      Enligt din egen länk:
      An expert on infectious diseases at Osaka University says people who are infected develop antibodies, so they can usually avoid re-infection by the same virus.

      However, if there had not been enough antibodies, that individual could have been prone to re-infection or viruses that had been undetected in the body could have multiplied.

      Svara

     Källfakta tack!

     Svara

      För mycket killgissningar här, läs ingressen.

      Svara

    Lösningen på pensionsproblemet.

    Svara

    Problem med lungorna finns väl endast risk för om du skulle bli knalldålig? Eller?

    Svara

   Åh shit 😨

   Svara

  Svara

   Du länkar till en pensionerad läkare och en site som fått stark kritik för sitt sätt att försäka kapitalisera på Corona oro?
   Sista idioten är inte född..

   https://www.globaltimes.cn/content/1178601.shtml

   Svara

    Och du länkar till Global Times?
    Pekingstyrd blaska…

    Svara

     TJa, om det inte duger så prova denna då:

     https://www.motherjones.com/politics/2020/02/coronavirus-youtube-creators/

     ”While Martenson calls himself a scientist in the video’s titles, his claim to the label is, according to him, based on a 1994 PhD from Duke’s Department of Pathology where he specialized in toxicology. While he published scientific research in the ’90s, for at least the last decade Martenson has focused on predicting stagflation and other large shifts in financial markets.”

     ”He’s not a practicing physician, he’s just a guy with a science background who’s taken an interest in this virus,” said Dr. Angela Hewlett, an infectious disease specialist at the University of Nebraska Medical Center and member of the Infectious Diseases Society of America”

     Svara

  Förstår inte ens vad hon menar.. haha.

  Svara

  Åh gud… Bara åh gud… 😖

  Svara

  Visste ni att generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Dan Eliasson, är en gammal punkare vars band Bad Boo Band hade en hit med låten ”Knulla i Bangkok”? För övrigt en av bandets bättre låtar.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Eftersom barn smittas och smittar så vet jag inte hur smart det är att ha skolor igång. Hade jag varit lärare 50+ hade jag fejk hostat och sjukanmält mig och stannat hemma.

   Svara

    Ni lärare pratar alltid om att ni är samhällsbärande men viker hän vid såna här situationer? Menar egentligen inget illa emot just dig, utan trött på att se alla inlägg från lärare/förskolepedagoger som skriker om att man ska stänga ner skola och förskola men alltid annars trycker på att man är samhällsbärande.

    Svara

     Förlåt, såg nu att du skrev ”hade jag varit..”. My bad. Sorry. Ha en bra dag.

     Svara

    Ni som vill att skolorna stänger, ni tycker alltså att sjuksköterskor, läkare, undersköterskor, lokalvårdare, labbpersonal, och annan sjukhuspetsonal hellre ska stanna hemma och ta hand om sina barn oavsett om de visar symptom eller inte, än att jobba för att ta hand om de som insjuknat? För så kommer det ju bli. Kan inte barnen gå till skolan så måste jag som vuxen stanna hemma.

    Svara

  369 döda i Italien igår:

  https://www.svd.se/nya-sorgliga-rekordsiffror-fran-italien/i/senaste

  Någon som fortfarande tror att ”det inte är värre än influensan”?

  Svara

   Hur många har dött av corona i SVERIGE?

   Svara

    3 än så länge. Verkar vara några veckors sjukdom för de flesta innan.
    1 vecka innan man ens utvecklar problem med andning.

    Som tur är verkar många i Sverige kunna tänka själva och struntar i myndigheters skitsnack. Folk håller barn hemma, stannar hemma själva och rör sig mindre bland folk. Ju fler som håller sig hemma så mycket som möjligt desto färre kommer smittas.

    Svara

     Och hur många dör av vanlig influensa i Sverige?

     Svara

       Och hur många dör av vanlig influensa i Sverige?

       Svara

       Eftersom tester främst genomförs på de allvarligt sjuka och att många går med så milda symptom att de inte ens märker av att de är smittade eller sätter sig i karantän och inte testat sig så är siffran på andel döda väldigt missvisande. Alla smittade syns inte i statistiken och de som syns är de som är sjukast.

       Svara

      Då ett år av covid-19 inte har passerat ännu är det omöjligt att räkna ut hur många per år ännu, medan influensan har figurerat i många år o har mycket data bakom sig.

      Vi återkommer om ett år, ok?

      Svara

    Du ställer fel fråga. Det intressanta och relevanta är hur många som KAN dö av Corona i Sverige, och om och hur den siffran KAN påverkas av våra handlingar. Andra frågor som är intressanta är hur många som KAN behöva hjälp att överleva och hur detta KAN påverka vårdkapacitet både för coronadrabbade individer och individer med andra potentiellt livshotande tillstånd.

    Svara

   skillnaden är bara att det är så extremt många smittade samtidigt. därav fler dödsfall. dah

   Svara

   1890 döda totalt i Italien 😳 Fy fan..

   Svara

    Från SVT:
    Många av er undrar varför dödstalet är så högt i Italien. Det är svårt att ge ett entydigt svar på, men två möjliga skäl har pekats ut av flera experter. Det första är att Italien har Europas högsta medelålder – nästan en fjärdedel av befolkningen är 65 år eller äldre. De flesta dödsfallen i landet har inträffat bland människor i 80- och 90-årsåldern. Det andra är att vissa områden i norra Italien har ovanligt höga koncentrationer av smittfall, vilket sätter extra press på de lokala sjukhusen.

    Svara

  Att hon inte förstår att saker och ting kan utvecklas? Det var ju inte en pandemi när FHM sa att risken för spridning var låg och risken för spridning i Sverige VAR ju faktiskt också låg där och då? Himla fascinerande att alla dessa influencers blivit experter helt plötsligt.

  Svara

   Fast risken var inte låg i och med att det redan fanns i Europa, och med tanke på européers resvanor är det inte svårt att fatta att det bara var en tidsfråga innan det belv såhär. Vidare förstår jag inte varför Tegnell var tvungen att komma med så säkra påståenden som att han vore någon spågubbe när alla hans påståenden motbevisats av verkligheten? Han kunde sagt att vi avvaktar och ser hur det blir istället för att påstå att ”det kommer inte hit”, ”det ökar ej efter sportlovet”, ”vi kan få ett enstaka fall”. Vad är grejen men den negerande och nonchalanta tonen? Han borde verkligen avgå bara pga sättet han hanterat media i allt det här.

   Svara

    Det tror jag är en stor anledning till rådande panik i landet. Tegnells uttalanden. De skulle ha gett klara och raka besked och inte bekräftat saker de inte vet. ”Vi tror” eller ”Vi vet inte med säkerhet” skulle han ha sagt istället för sina egoistiska säkra uttalanden som alla visat sig vara bullshit.

    Svara

     Klart det är så att alla som läser internationell media har väldigt lågt förtroende för Tegnell. Det är ju på hans beskrivningar som att vi har ett annat virus än i resten av världen. Och troligtvis har alla som är insatta i Narkolepsi-skandalen lågt förtroende eftersom Tegnell visste om att det fanns risk för Narkolepsi, men ändå körde på för att han hade köpt in vaccinet. Det läskiga nu är att någon kommer att behöva prioritera vilka som får leva och vilka som får dö – jag gillar inte att politiker har den makten men tycker att det är fruktansvärt fel att Tegnell har den.

     Svara

   Klart risken i Sverige inte var låg, det fattade ju alla långt innan myndigheterna höjde risken. Är såååå pinsamt att svenska folket själva varit ett steg före regeringen hela tiden.

   Svara

  Bianca Ingrosso delade en bild från ”en bok” av en kvinnlig författare med ett citat att 2020 skulle det komma ett supervirus som skulle döda världen, någonting sådant. Jag fick samma citat skickat till mig, men då att Dean Koontz skrivit det. Jag orkar inte med hur dumma en del människor kan vara.

  Svara

   Är det någon mer än jag som skriver en kommentar, trycker på skicka, men sidan laddas inte om som den brukar? När jag sedan trycker på publicera kommentar igen kommer jag till ”Hoppsan, du har redan sagt det där”.

   Svara

    Yes. Varit så för mig senaste dagarna. Väldigt störande.

    Svara

   Sällan visar det sig hur lågbegåvade de flesta människor är i tider om dessa. Blir mörkrädd över all okunskap som sprids som sanningar.

   Svara

    Haha, bästa kommentaren på mycket länge! Lite på skoj sa jag samma sak till en god vän när vi för en stund sedan talades vid i telefon – om inte annat åskådliggör coronaepidemin vad puckeln på normalfördelningskurvan för intelligens praktiskt betyder.

    Heja dig.

    Svara

  se det positivt, vi blir av med Stefan efter detta. Inte en chans att han kommer bli omvald. tack och lov

  Svara

   Jag vill se Ebba Busch som Sveriges första kvinnliga statsminister.

   Svara

    Då tänker jag äta fladdermöss.

    Svara

     Säger som Clint Eastwood:

     Go ahead, make my day.

     Svara

      🤮

      Svara

    Vore praktiskt för då kan hon ju ta regeringsplanet till förskolan varannan vecka 👍

    Svara

    Kommer aldrig att ske.

    Svara

    Ja hon kan jobba som vindflöjel!

    Svara

    Skall vi ha endast KVINNOR som nordiska statsministrar?
    Inga krav på jämställdhet?

    Svara

    Det blir nog hennes bästis Jimmie istället

    Svara

   Ja snälla bort med Stefan och Tegnell, jävla dårar båda två.

   Svara

    Tegnell är fan livsfarlig! Bort med honom nu!!

    Svara

     Förstår inte hur ni kan vara så fördömande…

     Svara

   Jag försöker, men tror han kommer ha gjort så mycket skada så det kommer bli ett långdraget o tufft jobb att vända skutan 😩

   Svara

    Hahaha men herregud

    Svara

   Nja, det är ju alliansen som har satt oss i den här sitsen, med en sjukvård som går på knäna. Om vi hade haft ett rött styre 2006-2014 hade Sverige varit mycket bättre rustat för en pandemi. Hade Jimmie och Kristersson styrt nu så hade vi varit dödsdömda

   Svara

    Amen to that!
    Fucking Moderaterna i Stockholms landsting som vill privatisera allt och göra det mesta sämre!

    Svara

     De var även de som anställde Tegnell

     Svara

  Det enda hon egentligen säger är att hon inte förstår hur FHM inte kunde se denna utveckling komma, när allt pekade på det?

  Fattar inte vad problemet är här? Hon säger ju inget, ger inga råd, hon bara lyfter en fråga hon och många andra bär på.

  Svara

   Det finns inget problem, de flesta håller med i kritiken, men självklart måste Camilla hitta något att skriva om, särskilt när en influencer yttrar en åsikt, den hinner såklart stämplas som korkad innan folk ens läst den bara för att hen är influencer.

   Svara

  Det absolut värsta med corona är att en märker hur korkade människor är. Jag blir rädd på riktigt.

  Svara

   Tänker samma sak. Helt omöjligt att föra en sansad diskussion baserad på verifierbara fakta.

   Camilla, nu tar jag en paus från din utmärkta blogg och alla horder med medfoliehattar som inte klarar av att dels föra en sansad diskussion, dels är gravt faktaresistenta för hur det ser ut i SVERIGE, inte i Italien eller Kina.

   Svara

   Tack. Äntligen någon .Dumhet=lågintellektuell. Skrämmande,verkligen

   Svara

    Blanksteg före punkt = dum. Lågintellektuell = icke existerande ord. Kommatecken utan blanksteg efteråt = dum. Motsatt åsikt = dum? Nej.

    Svara

     Messerschmitteridiot? Ja.

     Svara

  Jaså det är på Bloggbevakning alla Corona experter finns 🙈

  Svara

   Och alla riskgrupper!

   Svara

   Japp! Kan någon nämna det för Tegnell och co så löser sig allt 😉

   Svara

  Hahahahahahahhaha

  Svara

  I mina ögon så skulle hon lika gärna ha skrivit ett blogginlägg ”så här tycker och tänker jag kring cancer”. För det första, varför har hon ett behov av att förmedla fakta och tankar kring Corona? För det andra, vad finns det att tycka till om? Håller med Camilla, flickan borde skaffa lite självinsikt.

  Svara

   Fast vad finns det för Camilla att tycka till om? Att Camilla inte håller med gör inte hennes åsikt mer rätt. Hon har precis lika mycket okunskap som den här Hanna.

   Svara

   En del andra bloggare får frågor om vad deras tankar om Corona är, att de ska yttra sig om Corona så kanske det som Hanna sett eller också fått och därför skriver sina tankar kring det.

   Svara

    Man kan väl säga att det finns bra och dåliga sätt att yttra sig på.

    Svara

  Jag har mina rötter i Storbritannien och har, precis som de flesta där, far- och morföräldrar som på olika sätt deltog i andra världskriget, som aktivt stridande eller som civila i viktiga samhällsfunktioner. Jag ser en TYDLIG skillnad på hur allmänheten i Sverige och Storbritannien har för attityd till dagens situation. I UK tar man liksom spjärn nu, plockar fram ryggraden, biter ihop och förbereder sig på personliga uppoffringar för att utkämpa ett krig. Man har mött och besegrat hot många gånger tidigare i modern tid vet att med samarbete och disciplin tar man sig igenom även detta. Samt att hur illa detta virus är så är det inget jämfört med en hotande nazistiskt invasion.

  I Sverige…tja…inte biter man ihop inte. Man gnäller på regeringen, på FHM, på Skolverket, man har ingen känsla för samarbete, lojalitet eller prioriteringarna, att nu gäller det att klara av krisen, sen kan vi utkräva ansvar. Sverige har inte mött några riktiga nationella kriser på flera hundra år, inget som påverkat vardagen och inskränkt våra liv. Vi (ni) är helt enkelt inte vana vid det här.

  Plocka fram er krigsmentalitet nu. Fokusera på det som krävs för att ta oss, landet, igenom krisen. Samarbete och lojalitet framför allt. Sprid inte information från osäkra källor, följ WHO:s råd, tänk på andra än dig själv när du måste lämna hemmet. Gör vad du kan för att stötta andra runt omkring dig, småföretag, äldre, utsatta. Köp take away för att ge inkomst till den kämpande restaurangbransch, fråga din äldre granne om hen behöver hjälp med att köpa mat (kanske kan du hjälpa hen beställa hem från mathem etc), var lite mer medmänniska helt enkelt. Hela landet måste sluta samman och lägga sina meningsskiljaktigheter åt sidan för att bekämpa det här. Nu är inte tid för söndring. Med medmänsklighet och samarbete kan vi ta oss igenom den här krisen. Sen kan vi utkräva ansvar och begära bättring. Att försöka byta ut regering och FHM mitt under brinnande krig är oklokt.

  Svara

   Jo med solidariteten och gemenskapen hade nog varit starkare om folket inte var ett steg framför den idiotiska regeringen och de stelbenta myndigheterna.

   Svara

    Du missförstår. Det handlar inte om solidaritet och gemenskap med regeringen eller FHM. Det handlar om landet Sverige. Var solidarisk med Sverige, med alla svenskar och andra som bor här. Vi utkämpar ett krig och alla måste göra sitt för att vi ska vinna.

    Svara

    Vill du verkligen att politikerna ska vända kappan efter vinden och ge efter för folkets hysteri, eller vill du att de ska lyssna på experter som kan sin sak? Bara för att det ”inte känns som att regeringen gör någonting” så betyder det inte att de inte jobbar för att lösa problemen. Att börja pressa politiker att agera för syns skull är väldigt farligt.

    Svara

   Tack för det klokaste inlägget som jag läst här på länge från en med samma bakgrund, fast på andra sidan kanalen (Frankrike).

   Svara

   19,50 Jag kan berätta för dig att om jag får välja så tar jag hellre en nazistisk invasion än en muslimsk invasion. Ta av dig hatten din trädkramare!

   Svara

    Men lägg ägg ditt patetiska lilla troll…

    Svara

    Muslimerna är redan här, och smyger fram sina positioner i samhället. Men om det får man icke tala, för då är man brunhöger och ska tystas.

    Svara

     Och vad har muslimerna med corona att göra?
     Fan, SD med svans måste tugga fragda av ilska eftersom de inte kan skylla det här på invandring. Det var ju rika överklassvenskar som tog med smittan från Italien efter sina sportlov, fel målgrupp att attackera…

     Svara

      Kära vänsterbliven. Vem har sagt något om att muslimer bär skuld till coronaspridningen? Du sitter och hittar på skit för att trycka ut dina undermåliga teorier.

      Svara

       Kliv nu ur sandlådan och gå och lägg dig.

       Svara

        Din argumentation brister inte, den existerar inte alls.

        Svara

         Och vill du bli tagen seriöst så prova lägg en kommentar utan löjliga glåpord som ”vänsterbliven”.

         /En som röstar höger men tycker att man kan hålla nivå för det

         Svara

   Hear, hear 💕

   Svara

   Vilken ryggrad hade Sverige under Andra världskriget? Transittrafik av tyska soldater, export av järnmalm, förberedda läger för interneringar av homosexuella och kommunister (ja, i Sverige), kraftigt regeringsmotstånd för att hjälpa Finland i deras kamp mot Sovjetunionen. Sedan har vi förstås baltutlämningen.

   Vi har ingen krigsmentalitet, vi litar på att andra ska hjälpa oss och det ser vi ju hur bra det går.

   Svara

    Baltutlämningen OCH att vi skickade tillbaka tyskar som deserterat från kriget.
    SKÄMS! Vi tog heller inte emot judar i början…

    Svara

    Ja min poäng var just att vi inte har någon vama av krig och kris.

    Svara

   UK har en helt annan historia.
   Man var kolonisatörer och kuvade
   andra folk under kronan. Usch!

   Svara

    Sverige gjorde allt i sin makt att göra likadant, men misslyckades med det.

    Svara

   Kan det bero på att Sverige inte varit i krig på hundratals år och har av den anledningen inte behövt mista förfäderna i krig eller höra på fasligheterna som krig för med sig?

   Svara

   Var tvungen att läsa denna kommentaren för min engelska pojkvän. Han skrattade och frågade om han kunde skriva ett svar. Folk där har samma panik som här. De köper toapapper, klagar på att skolorna inte stänger och sprider information från alla möjliga konstiga källor.

   Hans syster jobbar dessutom inom socialtjänsten, med barn som har både funktionsnedsättningar och andningsproblem och hon berättade att de inte fått några direktiv alls angående hur de ska hantera situationen. Låter inte alls särskilt säkert.

   Svara

  ”Anders Tegnell ser inga stora risker med statens nuvarande metod att begränsa och sakta in smittspridningen så mycket som möjligt.
  – Det finns ju ingen risk med själva taktiken men det kan vara svårt att uppnå, säger han, och pekar på att frågan är hur benägna personer är att hålla sig till metoder för att minska smittspridning.”

  Alltså snubben tror att den enda metoden som ska hindra detta är att tvätta händerna och hygienen är a och o som Stefan Löfven sa på presskonferensen idag 😫
  Har de inte förstått att det kan finnas smitta i kollektivtrafiken, inne på sjukhusen, sammankomster med ca 50-499 är tillåtna samt det görs inget ytterligare för alla som behöver åka tunnelbana till sitt arbete där mycket personer befinner sig.
  Utan vi ska tvätta händerna! Det är allt för att stoppa detta virus… 😏

  Svara

   Vi tjatar ihjäl oss på vår 4-åring men lik förbaskat tar han i allt och sen pillar sig konstant i ansiktet. Plus att han tycker att tvätta händer räcker en gång om dagen och ibland får vi tvätta dom med tvång medans han är vrålförbannad. Så det spelar ingen roll hur mycket vi försöker själva, det räcker med ett Småbarn så funkar inte den strategin

   Svara

    Ja exakt… men det verkar vara Sveriges enda metod för att råda bot på detta..
    Jag åker buss och tunnelbana till jobbet och det gör massor med skolbarn också.
    Tror inte de minsta barnen har handsprit med sig samt att viruset är så kraftigt att vem som helst kan bli smittad på tunnelbanan eller liknande hur noggrann man ändå är. 😏

    Svara

    Köp klistermärken, eller annat billigt han gillar och ge han ett varje gång han tvättar.

    Svara

    Men sen när låter man en 4åring bestämma när man tvättar händerna? Jag har både en 2 åring och en 4 åring. Man tvättar händerna när man varit ute och kommer in, före maten och efter maten. Det är liksom inget man får välja. I denna kris känns det ganska litet att behöva tvinga ett barn att tvätta händerna några gånger innan de förstår att det är en ny rutin.

    Sen är det viktiga att de med minsta lilla symptom stannar hemma. Även barn.

    Svara

     Jag menade alla skolbarn som åker både buss och tunnelbana i rusningstrafik. Tror inte alla tvättar händerna när de direkt kommer till skolan eller att de minsta som åker har handsprit med sig.

     Svara

   Ja man trodde inte det var sant. Fyra stolpskott och det enda de hade att säga var att vi skulle tvätta händerna. 😣

   Svara

    Ja det var som en trasig upprepande skiva 😏
    Dessutom en extrainsatt presskonferens men de hade inget nytt att komma med.
    Typ att Sverige är i stor kris… som Löfven sagt tidigare.. 😐

    Svara

   Gläd er åt all informationsmaterial som kommer att sändas ut. DÅ får svenskarna lära sig tvätta händerna en gång för alla😂

   Svara

   Tegnell var rätt tydlig med att metoden främst gällde att alla som har de minsta symptom ska stanna hemma och inte gå till tex jobbet. Även om du bara hostar lite el är lite snuvig så stanna hemma och utsätt inte andra för smitta utan vänta 48 h från sista symptom innan du träffar folk igen.

   Om alla verkligen följde detta skulle det få väldigt stor effekt på smittspridningen.

   Kanske låter simpelt men är tyvärr svårt att få till i stor skala.
   (Har man tex fler förskolebarn kan detta lätt innebära att man måste vabba 2 mån i sträck om man har otur. Vissa barn är i princip alltid snoriga.)

   Svara

    Men smittan kan väl finnas på ytor? Samt tror inte att exakt alla i kollektivtrafiken tex är helt friska. Det är svårt att stoppa ett sånt här smittsamt virus.
    Därav dessa åtgärder med social distansering i många andra länder.
    Samt man kanske är i skolan/jobbet när man börjar känna sig sjuk? Har då redan träffat kollegor och måste ta sig hem.

    Svara

  Alltså det här har ju blivit rena Flashback. Galna foliehattar var man än ser.

  Svara

   Foliehattar? De ovan som tycker annorlunda än Tegnell? Haha. Inte konstigt att du är röd.

   Svara

    Ingen pekades ut men du tog åt dig ändå.

    Svara

    Så du tog åt dig? Tyder ju på en viss självinsikt ändå där inne i foliehatten. Eller kanske inte #röttäralltidrätt

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

     Jag kan ge dig rätt på en punkt – Sovjet var världens mest jämlika samhälle. Alla hade det lika dåligt.

     Svara

    Nej, jag tog inte åt mig men eftersom jag ser att många ifrågasatt Anders Tegnells påståenden i denna tråd antar jag att det är dessa personer som benämns som foliehattar, och jag förstår inte varför man är en foliehatt om man tycker att han kommunicerat förfärligt med media.

    Svara

     Du antog det ja.. 😆

     Svara

  I love Corona, tell the world I do
  I love Corona, tell the world I do
  I pray every night she loves me too
  Corona, Corona, Corona, Corona, Corona, Corona
  I love you so

  Oh little darling, now where you’ve been so long
  Oh, little darling where you’ve been so long
  There’s been no loving since you’ve been gone
  Corona, Corona, Corona, Corona, Corona, Corona I love ya so

  I left Corona way across the sea (Across the sea)
  I left Corona way across the sea (Across the sea)
  If you see Corona send her home to me
  Corona, Corona, Corona, Corona, Corona, Corona I love ya so
  Corona, Corona, Corona, Corona, Corona, Corona

  I love you so
  I love you so

  Svara

   Gillade honom starkt. Gillade också att han sa att anledningen till exempelvis Norges och Danmarks stora åtgärder är för att de vill visa sig starka inför sina medborgare. Det är enkelt att plocka poäng på det sättet när människor är orimligt rädda för något som är nytt och osäkert. Det är så rädsla och risk fungerar; nya och okända saker blåses upp.

   Svara

   Ett klipp ALLA borde se.

   Svara

   Känns så hopplöst med prognosen att det i bästa fall vänder till sommaren.

   Svara

  Såg att Underbara Clara uttalat sig om läget i landet och fått många kommenterar från grannländer som ifrågasätter Sveriges agerande.

  Svara

   Och i Italien ifrågasätter man också Italiens agerande.
   Ej att förglömma.

   Det är inte bara i Sverige folk är förbannade på myndigheter om du tror det. Vågar dessutom svära på att det är samma i Kina, Frankrike osv.

   Svara

  Vi har den sämsta regeringen i hela världen! Alltid två på pucken. VI SÅG DET INTE KOMMA. Det är mycket denna regering inte ser och agerar alltid för sent.

  Svara

   Vi har varit naiva …

   Svara

    Men bra att det kommer nya reklamblad om sisådär några veckor om hur vi ska hantera corona 🤦‍♀️

    Svara

     Kostar bara 75 miljoner.

     Svara

     Haha, ja fy fan. Den var totalt obegriplig faktiskt!
     Är det prioriteringen just nu? Tänk dig när man ska bestämma format, layout, välja vilket teckensnitt man ska använda…
     Bilder kanske? Eller illustrationer? Och så ska det distribueras och nå hushållen också.

     Kan ta sin lilla tid. Istället för att bara köra ut ett viktigt meddelande till allmänheten, ungefär som man gör när det brinner i någon fabrik någonstans och det kommer upp en textremsa i tv-sändningarna för att informera om larmet.

     Svara

      Ingen som tittar på tv behöver en textremsa för att få veta vad Corona är, hur man ska skydda sig och vad Sverige och andra länder vidtar för åtgärder. Det är ju det enda det pratas om på tv

      Svara

       Nej men vi behöver lägga 75 miljoner på någon broschyr?
       Lärde vi oss ingenting efter Socialstyrelsens broschyr ”Information till dig som är gift med ett barn”…

       Tror inte ett ögonblick att en ny statlig broschyr är vad vi behöver pyssla med just nu.

       Svara

        Nej jag vet inte vad broschyrens syfte skulle vara. Bra information på Internet, anpassat för olika målgrupper och på många olika språk vore att föredra. Vill någon gamling utan Internet prompt ha en broschyr bör de kunna skickas på beställning.

        Svara

      Ja det var den stora nyheten på presskonferensen..
      Jag önskar man kan välja så man slipper få den där brochyren.
      Så kan de spara pengar istället…

      Svara

      I flera länder använder man sig av meddelande på SMS …

      Svara

     Det var i alla fall inte några #inteCorona-armband 🙈😉😅

     Svara

  At Sverige ikke tar dette seriøst er helt tragisk. Flere burde bruke bloggen/Instagram slik Hannah gjør!

  Svara

   Vad snakker du om?
   Det kryllar ju av människor härinne som är helt utom sig av coronaskräck och gör allt för att piska upp panikstämning.
   Räcker inte det? Vad mer vill du ha?

   Svara

    Jag tycker det är skillnad på att piska upp läget och att Sverige ska ta det mer seriöst. Jag tycker vår regering har hanterat detta helt katastrofalt. Jag kräver mycket mer från dem. Innebär inte att jag kräver panik, ser hellre att de verkar för lugn än panik. Tydliga och raka besked. Gärna från någon annan än Tegnell som är så kritiserad att de borde fatta att han inte har något tillit längre.
    Ingenting de snackar om går ihop. Nu senast idag liksom, sluta bunkra och i nästa mening påpeka att Sverige inte har problem med varor? Va? Vad gör det då om folk bunkrar?

    Svara

     Kopierar in kommentaren Anonym 20:00

     https://www.tv4.se/efter-fem/klipp/experten-då-kan-coronautbrottet-vara-över-12532591

     Sveriges WHO-expert säger sitt.

     Svara

     Men alltså, du förstår väl att politiker gör annat på dagarna än att hålla presskonferenser? Du vill att politiker ska ta till en massa verkningslösa metoder bara för att DU ska kunna ”känna” att de gör någonting. Angående att bunkra så är det någonting man ska göra kontinuerligt, inte EFTER att krisen har börjat. Sveriges varuförsörjning fungerar och det kommer komma mer toapapper till affärerna, men det säger ju sig självt att om alla hushåll i Sverige ska köpa ett par extra paket toapapper under en och samma helg så kommer det orsaka problem.

     Svara

      Var står det att det ska bara FLER presskonferenser då? 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Är väl bra om de börjar bete sig bra på de presskonferenser de håller?

      Svara

    Road av snakker

    Svara

  Med tanke på hur ditt kommentarsfält ser ut just nu så skulle jag inte vara den som pekade på andra och facepalmade…

  Svara

  Jag får panik av att folk får panik!!!!!!!!!!!!

  Svara

  Nästan läge för Camilla att stänga ner bloggen i två veckor för att förhindra spridning av farlig information från folk som sitter på toaletten och forskar i googlefakta rörande corona.

  Svara

   Ja herregud, inte ens på Fb sprids lika mycket desinformation och fake news. Folk googlar, läser rubriker och fabulerar fritt.
   Allt för att försöka skrämma upp så många som möjligt.

   Lustigt nog tror jag att de mest aktiva är samma personer som skriker sig hesa om källkritik när det handlat om andra samhällskritiska ämnen än viruset.

   Svara

   Jag är benägen att hålla med. Herre Jesus vad mycket falsk information som folk spyr ur sig som sanningar här och andra köper det rakt av. Tro fan att folk är i panik och bunkrar som galningar om folk tror på all dårskap de läser här.

   Hade det varit mitt kommentarsfält hade jag skämts.

   Svara

    (Och framför allt är det skadligt att ha ett så stort kommentarsfält där så många läser och låta alla googleexperter dra sanningar ur röven!)

    Svara

    Kan inte ni som tjatar så mycket om falsk information inte ge några exempel på det? Det enda jag ser är en skara som hatar Tegnell (deras rätt att göra det) och en annan som diskuterar hur korkad Hanna är (elakt men det är en low-level skvallerblogg) så vad exakt är det för desinformation som sprids?

    Svara

     Om du måste fråga, så förstår du inte svaret. Eller så vill du inte förstå.

     Svara

     Exempelvis påhittade slutsatser från studier kring immunitet och lungskador på tillfrisknade, statistik över dödlighet som tolkas helt fel, eller siffror som plockas out of the blue som hävdas vara sanningar. Allt detta sprider en oro som skapar en panik som vi verkligen inte behöver idag. Sen finns det några tappra själar som försöker förklara men jag vet inte om folk inte vill eller inte kan ta till sig information.

     Vad någon har för åsikt om Tegnell eller Hanna bryr jag mig inte om och det är bara åsikter.

     Svara

      Jo visst men det ser jag ingenting om i detta inlägg. Står inget om varken lungor eller liknande. Verkar som att ett fåtal blev arga över kritiken mot fhm, det är dock inte desinformation utan subjektiva åsikter.

      Svara

       Nu syftar jag på det här kommentarsfältet generellt och inte det här inlägget specifikt. Det har spridits massor av falsk information om detta under de senaste inläggen kring corona.

       Igen, vad någon tycker om Tegnell eller de åtgärder som har och bör sättas in bryr jag mig inte om utan det är när myter och desinformation sprids och köps som sanningar.

       Svara

     En person på min fb delade ett inlägg från en coronavirus-grupp igår där den personen vittnade om att patienter med corona får ”var i lungorna” och kvävs av det. Och att alla myndigheter tystar ner detta…. 🙃

     Svara

      Jo på fb, vart står det här? Har inte läst ett enda inlägg i just denna tråd där lungor nämns.

      Svara

       Då har du inte varit så aktiv här senaste dagarna. Har diskuterats studier kring skador på lungor på tillfrisknade, huruvida man blir immun eller inte (där bägge studier helt misstolkades) och folk har generellt svårt att skilja på antal döda av _smittade_ och antal döda av de som _testats positiva_.

       Svara

  Och My är en riskpatient nu enligt sig själv😂😂😂

  Svara

   Klart att hon är😂. Vänta bara, snart kommer hon att sväva mellan liv och död…

   Svara

    Hon klarar sig nog. Äter ju något magiskt pulver genom ett nytt samarbete 😉 Finns det nån som skriver boost lika ofta som hon gör?

    Svara

     Boost, krasch, balans…..

     Svara

      ……bakslag, konkurs och självförsörjande maskrosbarn.

      Svara

  Finns det inga manliga influensers att granska också? 🧐

  Svara

   Ett ytterst fåtal. Det här är kvinnornas bransch!

   Svara

  Italien borde få mer kärlek av världen.
  Vilken katastrof dom går igenom just nu.
  Men folket stöttar varandra❤️

  Här bråkar vi, skit samma i vem som tycker vad.

  Tar du detta lätt? Håll dom tankarna för dig själv. Gör lite extra i dina handlingar och beteende för andra människor ändå. Lyssna på personer som är rädda, låt dom känna, men hjälp dom att komma tillbaka här och nu.

  Har du panik? Försök lugna ner dina tankar. Skräm inte upp andra. Det finns människor som är med dig, och på din sida, men det är inte bra för någon om alla har panik. Tänk rationellt. Ta en paus från uppdateringar och information.

  Var solidariska.
  Ett splittrat folk är aldrig bra.

  Svara

   Det bråkas riktigt mycket i Italien nu också. Folk är arga och frustrerade.
   Allt är inte ett par instagramklipp med folk som sjunger på balkongerna om du tror det.

   Men jag håller verkligen med dig om att folk måste sluta skrämma upp andra. Detta om något borde uppmanas mycket mer. Så mycket falska uppgifter som florerar just nu och skapar ångest i onödan.

   Svara

  Tips: gabjoss lämnat barnen ensam i hotellrum med babyvakt och vet inte vad fallet madeleine är för något 🤦‍♀️💩 herregud!

  Svara

   Fallet Madeleine hade ingen barnvakt.
   Det var väl hela grejen med det försvinnandet?

   (Om nu inte föräldrarna gjorde det, vilket jag iofs tror är mest sannolikt)

   Svara

    Skillnad på barnvakt och babyvakt.

    Svara

     Ahh nu trillade polletten ner.
     Trodde babyvakt var någon som vaktade babyn.

     Jag tar emot min dumhetsmedalj och låtsas se glad ut.

     Svara

   Haha ja, man är nog ingen nyhetsknarkare iallafall om man inte känner till Maddie.

   Svara

  Shit, Spanien kan ha 250 000 smittade om en månad:

  https://www.svd.se/sa-snabbt-sprids-smittan-i-europa/i/senaste

  Svara

   Hur många har influensa varje år, och hur många dör av det?
   Och det trots att många vaccinerar sig…

   Svara

    Hur många gånger har du ställt den frågan nu? Corona har inget med influensan att göra.

    Svara

     Det var första gången.
     Och alla vet att Corona är mer spritt än de fall som testats, det kommer att visa sig senare att dödligheten inte är högre än vid vanlig influensa.

     Jag äger väldigt mycket mark och kan gå ut utan att träffa någon när jag vill.
     Det hjälper inte att ni sitter och piskar upp stämningen och skrämmer upp människor, smittan finns i hela världen och vi får göra det bästa av det.

     Svara

      Haha du bor på landet, det förklarar alla dina kommentarer 😂 skillnad på att bo med en uggla som närmsta granne vs en miljon människor på liten yta

      Svara

       Alla mina kommentarer?
       Tror du alla anonym är samma personer?
       Trots att jag bor med en uggla som granne verkar jag kunna tänka själv och inte bara sluka allt som står på nätet med hull och hår, du själv verkar mest leta efter negativa nyheter och sprida dom på så många ställen som möjligt.
       Blir man sådan av att bo trångt?

       Svara

      Det verkar inte som alla vet att det var många fler fall än de som testades även innan Region Stockholm drog ner på testning.

      Svara

       Stockholm har inte dragit ner på antalet tester men bytt fokus på vilka man testar.

       Svara

        Testar man inte färre människor när man går över från att testa alla med symtom till att endast testa inlagda och vårdpersonal?

        Svara

    Du ska vara glad över att det, än så länge, är färre sjuka i covid-19 än i influensan då covid-19 har mycket högre dödlighet än influensan. Hade antal smittade varit lika högt som smittade i influensa hade situationen varit 1000 gånger värre just nu än den är idag.
    Varför tror du hela världen kämpar samtidigt för att försöka bli av med en smitta? 🤦🏼‍♀️

    Den dagen lika många får covid-19 som influensan om det inte finns vaccin, så kommer du att vara livrädd att gå utanför din dörr.

    Läs på, kunskap är makt och sluta löjla dig på nätet.

    Svara

     Vi tar det en gång till: siffrorna på andelen döda är missvisande då långt ifrån alla smittade testas (pga att många har så milda symptom att de inte ens vet om att de har smittan, pga att de sätter sig själva i karantän för att de upplever symptom, för att det främst är de allra sjukaste som testas osv). Det är alltså främst en viss grupp som testas och det är dödligheten i den gruppen som redovisas.

     Svara

      🤦🏼‍♀️ Dödligheten från who är vad man får utgå ifrån. Den är mycket högre än influensan.

      Svara

       Och de har inte heller siffror på hur många som faktiskt är smittade. Varför? Därför att alla smittade inte är testade.

       Svara

       Googla ascertainment bias + covid-19 så kanske du förstår varför sifforna på dödligheten inte är tillförlitliga (och förmodligen överskattade).

       Svara

       De kvalificerar dock den siffran:
       While the true mortality of COVID-19 will take some time to fully understand, the data we have so far indicate that the crude mortality ratio (the number of reported deaths divided by the reported cases) is between 3-4%, the infection mortality rate (the number of reported deaths divided by the number of infections) will be lower.

       Svara

  Var det såhär när svininfluensan härjade för 10 år sen? 🤔 Kommer inte ihåg, och vad skiljer sig den pandemi från denna?

  Svara

   Det började med liknande panik men ett vaccin togs fram snabbt och då lugnade folk ner sig. Dessutom var sociala medier inte särskilt utvecklade då så folk spred inte panikstämning på samma sätt.

   Som ett exempel kan jag nämna att min chef flippade ur och skickade hem mig och ett par kollegor när vi kom till jobbet med förkylningssymtom. Vi fick absolut inte jobba eftersom man var rädd för svininfluensan.

   Svara

    Så var det inte på vår arbetsplats, var man sjuk var man såklart hemma, men ingen panik. Vi fick vaccinet gratis på plats på jobbet.

    Svara

     Det skiljde sig säkert mellan olika arbetsplatser, precis som nu.
     På min arbetsplats var det lätt panik med folk som skickades hem, handsprit överallt m.m.
     Vi blev heller inte erbjudna vaccin på jobbet. Däremot blev mina barn erbjudna på skolan men fick inte ta det pga sin äggallergi (då erbjuds man vaccinering på allergimottagningen istället).

     Jag hade ett par olika kompisar som var gravida precis när det stora utbrottet kom och de var milt sagt utom sig av oro och hade liknande panik som den vi ser idag.

     Svara

   Nej, inte överhuvudtaget. Inte varit såhär sen världskrigen.
   Under svininfluensan fanns det oro, viss panik på forum, men märktes inte ute i samhället mer än att man vaccinerades och pratade om det i fikarummet på jobbet. Folk var ute som vanligt, man jobbade, gick i skolan, inget blev inställt och inga konstigheter med varor i matbutiken.

   Svara

    Nej, kan inte heller minnas att folk hamstrade eller höll sina barn hemma från skolan eller stannade hemma från jobbet utan att ha symptom.

    Däremot var det absolut en viss panik på både min arbetsplats och kompisars arbetsplatser. Och jag hade vänner, bekanta och äldre släktingar som var väldigt oroliga och rädda. Inte som nu med corona men absolut skärrade och kände oro och ångest över svininfluensan. Särskilt de äldre.

    Svara

    Hur var det med pandemierna på 50 och 60-talet? Det var ju efter världskrigen och WHO räknade med att ca 3 miljoner människor strök med sammanlagt (2 milj på 50-talet och 1 milj på 60-talet). Jag var inte född då, men hade varit spännande att höra från någon som levde då hur det var i samhället då pandemierna härjade.

    Svara

   Det som skiljer mellan svininfluensan och corona är att landets alla idioter som sitter på toaletten och googlar efter smaskiga rubriker för att hitta något som stödjer deras tro har ofantligt mycket mer utrymme på internet i dag jämfört med för tio år sedan.

   Svara

    Exakt detta. Sociala medier har också mer utrymme i folks liv idag, och desinformation sprids lättare

    Svara

    Då var det lite så jag tänkte. För både jag och maken försökte tänka tillbaka hur det var då, vi var ju ändå 18 och 21. 😛 Men kom inte alls ihåg att det var likadant men har förmodligen, som några sagt, med sociala medier etc att göra.

    Svara

  Sofie vann farmen mot Johanna som jag sa…

  Svara

  Från kvällens Agenda-avsnitt:

  – Vi ligger två till fyra veckor efter Italien. Det innebär att om man gör modellskattningar så kommer vi nog vara uppe på en nivå där våra intensivvårdsplatser i Region Stockholm tar slut i mitten av april, säger Rocklöv i Agenda.

  Svara

   👏🏻👏🏻👏🏻 Jag ska börja skattefiffla. Slut på 60.000 i månaden till staten, nej tack!!!!!

   Svara

    Har inte du fått tillräckligt med skattesänkningar? Hur tror du detta kommer slå mot gamla och sjuka människor?

    Svara

    +1. Samhällskontraktet är brutet sedan länge.

    Svara

    Det bestämde jag mig också för när jag läste tjejerna i ÖS som berättade om hur de sjukskrev sig efter sina tuttoperationer. En hade varit borta i sex veckor på skattebetalarnas bekostnad.

    Svara

  Det bor närmare 47 miljoner personer i Spanien så då kan vi lugnt konstatera att om den månad har den absoluta majoriteten av Spaniens befolkning inte corona. Vad bra! 🙂

  Svara

  Bra företag!!!

  ”Advisa har beslutat att alla anställda ska jobba hemifrån.
  – Vi har sedan en tid tillbaka följt utvecklingen av Covid-19 noga och tagit beslutet då våra anställdas hälsa har högsta prioritet. Social distansering har hittills visat sig vara den mest effektiva åtgärden för att begränsa smittspridningen. I nuvarande läge hade det inte varit ansvarsfullt att utsätta våra medarbetare för onödiga risker genom att vistas i större folksamlingar på arbetet eller genom kollektivtrafiken på väg dit, säger Sofia Björk, HR-ansvarig på Advisa.”

  Svara

   Jätte många företag har ju redan tagit det beslutet för 1 vecka sedan? att alla medarbetare som kan ska jobba hemifrån?

   Svara

    Jo precis! Superbra!
    Tyckte det var klokt att företaget även fick med kollektivtrafiken som inte regeringen tänker på, att människor måste ta sig till jobbet också.

    Svara

    Gruvarbetarna på LKAB letar efter uppdrag.
    Har du behov av att gräva upp din trädgård?

    Svara

  Cecilia Söderberg-Nauclér professor Karolinska Institutet:

  ”Med de åtgärder vi gör idag är vi chanslösa. Försiktighetsprincipen måste råda med kraftigare åtgärder.”

  Svara

  Alltid något! ”IS avråder från resor till Europa pga Corona.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/K392jo/is-stoppar-terroristers-europaresor–pa-grund-av-corona

  Svara

   En god nyhet!

   Svara

  Kina offrar ekonomin för att rädda befolkningen.

  Vi offrar befolkningen för att rädda ekonomin.

  Svara

   Kina svetsade igen ytterdörrar på flerbostadshus för att inte folk skulle kunna gå ut, det kanske du tycker vår regering också ska göra. Kina kan aldrig bli ett land som vi ska kopiera från när det gäller att handskas med sjukdomar, hade inte dom ätit kadaver och ovanliga djur och bott med sitt boskap hade vi sluppit den årliga influensan.

   Svara

   KINA är en diktatur. NEVER forget that,

   Svara

   Kina är ett skitland oavsett. Lägg ner.

   Svara

  I Indien anbefaller myndigheterna yoga och koskit, ja det är många experter som har sina egna lösningar på problemen🙄

  Svara

  Vem var det som gissade att Charlizz snart skulle få Corona?

  Svara

   Alla som någonsin läst hennes blogg skulle jag tro…

   Svara

   Tänkte också på det! Var bara en tidsfråga innan såna inlägg skulle börja postas..

   Svara

  Camilla, snälla stäng bloggen ett par veckor. Du underlättar för så stora mängder desinformation att det är skadligt. Eller så kan du fortsätta göra inlägg men stänga av kommentarerna.

  Gör något.

  Svara

   Ja det här är helt sjukt. Skulle hellre vända mig till flashback än här inne just nu.

   Svara

    Man får väl hoppas att ingen söker söker sin information om coronaviruset varken här eller på Flashback!!
    Herregud, kan man knappra sig hit så kan man knappra sig vidare till folkhälsomyndighetens hemsida, krisinformation.se eller till hemsidan för någon av alla de andra seriösa och legitima aktörerna på webben.

    Sluta lyssna på vad en massa amatörer rapar ur sig i tid och otid och ta lite jävla ansvar för vilken information du tar del av och lyssnar på!
    Eller har det helt ersatts av någon typ av ansvarsbefriad flockmentalitet där man inte längre kan skilja ett äpple från en blåval utan helt förlitar sig på vad andra människor kan tänkas mata en med för desinformation?

    Det är väl snarare DET jag vill visa med dessa klandervärda inlägg av influencers till höger och vänster som ska tas på lika stort allvar som om de gav sina fem bästa tips i hur man genomför en hjärtoperation utan större missöden.

    Svara

     Hela kommentarsfältet är ju ett bevis på att folk uppenbarligen inte kan ta till sig information från fhm, 1177 osv.

     Svara

      Och för övrigt så är det något vajsing med kommentarsfältet. Går inte att posta kommentarer som vanligt för mig. Sidan laddar inte när jag klickar på skicka. Får klicka flera gånger och tillslut får jag upp att jag redan postat samma kommentar tidigare. Uppdaterar jag sen sidan så syns min kommentar. Såg någon mer som hade samma problem så kanske något är lägga till på listan till teknikern 😊👍)

      Svara

     OK. Då ber jag att få tacka för mig. Det har varit roligt, jag har varje dag sett fram emot nya inlägg. Jag har varit arg, ledsen, glad och skadeglad, lärt mig nya saker och delat med mig av mina egna erfarenheter. Men allt har ett slut, och det är detta ditt senaste inlägg.

     Ha det så bra.

     Svara

   Vad anser du vara desinformation?

   Svara

    Kopierar från detta kommentarsfält då jag inte orkar skriva om samma.

    ”Exempelvis påhittade slutsatser från studier kring immunitet och lungskador på tillfrisknade, statistik över dödlighet som tolkas helt fel, eller siffror som plockas out of the blue som hävdas vara sanningar. Allt detta sprider en oro som skapar en panik som vi verkligen inte behöver idag. Sen finns det några tappra själar som försöker förklara men jag vet inte om folk inte vill eller inte kan ta till sig information.

    Vad någon har för åsikt om Tegnell eller Hanna bryr jag mig inte om och det är bara åsikter.”

    Svara

   Om man går in och skriver/läser på Flashback, så vet man att där ryms allsköns hittepå. De som läser din mycket stora blogg, Camilla, har inte alltid det filtret. I och med det kan de som vill sprida desinformation nå ut till väldigt många människor som tar strunt för sanning.

   Ta ditt ansvar och stäng ner bloggen ett tag, eller stäng av kommentarerna. Det här är skadligt. Du skriver ju på en bok om influencers. Här har du chansen att skapa innehåll till boken genom att agera, inte bara låta desinformationen växa till sjuka nivåer.

   Svara

  Angående Dennis Maglic (DM) som gör ett inlägg ”Till er som säger att munskydd inte hjälper…” De säljer då munskydd mot Corona viruset men sedan länkar till Folkhalsomyndigheten som säger att ”Skyddar munskydd mot covid-19?
  Nej, munskydd skyddar inte den som är frisk mot covid-19.”
  Är inte detta lite dåligt??

  Svara

  Hjärtskärande att det fortfarande finns folk som har förtroende för FHM och Svenska statens hanterade i sin helhet. Samma personer dom dessutom pratar om fakta hit och dit och basunerar ut ”lita på experter!” Men verkar helt hq missar att Sverige går emot WHO och resten av världens experter. Extra fascinerande att det för lilla 11 miljoners Sverige ABSOLUT inte går att testa folk. Då kanske man ska kika på hur det kommer sig att vår vård är så nedmonterad.. Hur kan det vara så att Sverige har lägst antal vårdplatser per 1000 invånare i hela EU, mindre än hälften av snittet.. Vi är för många i Sverige, vi har inte prioriterat och inte heller haft råd att bygga upp nödvändiga samhällsfunktioner i takt med vår folkökning. Simple as that.

  Svara

   Konstigt att våra grannländer har färre befolkning men fler sjuka, Norge testar inte heller fler än de som blir innlagda.

   Svara

    Öhh fast Sverige har slutat räkna och inte Norge så hur kommer du då fram till att de har högre antal smittade? Det här är bara ett av problemen men dumma människor och brist på statistik. Herrrgud, om man inte räknar finns det ju inte.

    Svara

   Jenny, du avslöjar att du inte har tillgång till fakta eller kunskap. Anledningen till att vi har färre antal vårdplatser är inte att man inte hunnit utöka i takt med växande befolkning. Planen är sedan många år att i större utsträckning vårda folk i hemmet och i primärvården. Vård i hemmet är faktiskt bättre för ej akut sjuka eftersom det är en mindre stressande miljö. Planen är att de vårdplatser och resurser som finns på sjukhusen ska vara vikta för de som verkligen behöver sjukhusvård.

   Svara

    Anonym 08:44

    Jag har faktiskt ganska så bra tillgång till de båda (dessvärre).
    Lite oklart vad du menar, nu handlar det ju faktiskt om personer som inte kan vårdas hemma. Och att det inte finns vårdplatser till dem. Du förstår, behöver man intensivvård så får man det på sjukhus och inte hemma.

    Svara

   Politikerna har prioriterat, men inte den egna befolkningen.

   Svara

  Kanske vore en bra idé att inte tillåta fler kommentarer kring corona här ? Folk kan uppenbarligen inte hantera det. Det är skrämmande att se hur folk sprider felaktig information här och hur folk helt okritiskt hakar på direkt.

  Folk kommer väl fortsätta hetsa kring detta på andra ställen. Men varför göra det ännu mer lättillängligt?

  Svara

   Det är fint att en del här inte fortfarande orkar förklara om och om igen när felaktig fakta sprids som sanningar.

   Krisinformation går ut med att vi endast ska lyssna på bekräftad fakta och information. Hade jag haft en av Sveriges största bloggar hade jag känt ett visst ansvar att inte upplåta utrymme till att sprida så här mycket skit (som i sin tur skapar onödig oro och panik).

   Svara

  Hon är ungefär lika begåvad som Gizmolina

  Svara

  https://www.krisinformation.se/

  Den ENDA info du behöver och kan lita på.

  Svara

  Svara

   Nu håller jag förvisso med om att vi behöver sätta in fler åtgärder och det snarast. Men man kan inte peka på en/några forskare och hävda att man har rätt. Finns forskare som tycker att vi i Sverige gör alldeles för lite och det finns forskare som anser att vi gör precis rätt i det här läget.

   Konfirmeringsbias gör att vi läser och tar till oss den information vi vill ha.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.