Ska vi ta en tillfällig paus i smygreklamsjakten?

 

Nu går många influencers och andra sociala medieraktiva kändisar och offentliga människor ut och erbjuder mindre företag gratis exponering i sina flöden för att hjälpa dem nå ut till nya kunder för att minska risken för konkurs pga Coronaviruset.

Vill man tvista kring hur en eventuell reklammarkering ska se ut där så kan man givetvis göra det men jag kommer inte göra det.
Det är ett initiativ värt att lyfta och som startades av Martin Björk.

Även den omdebatterade videohälsningsappen Memmo skänker alla intäkter från anslutna influencers, märkta med #actwithmemmo till WHOs Coronafond och hoppas kunna samla in 100 000 kr.

Margaux har sedan skärmdumpen togs sänkt sitt pris till 250 kr på memmos sida.

Just nu uppmanas de kändisar som är anslutna till Memmo att skänka hela sitt arvode från försäljning av “kändishälsningar” till WHO:s coronafond “Covid-19 Solidarity Response Fund”.
Kända personligheter som Börje Salming, Stefan Sauk, Gladys del Pilar och Niklas Wikegård har nappat på kampanjen. Hashtagen #actwithmemmo på Instagram och märkta symboler på Memmos hemsida visar tydligt vilka profiler på plattformen som är med och stödjer fonden.
Memmos målsättning är att samla in 100 000 SEK till WHO:s coronafond. //Från Memmos pressutskick

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Var det inte en hel del som hånade Bianca när hon frågade om man kunde skänka pengar någonstans..?

  Svara

   Med det sagt är detta ett väldigt fint initiativ tycker jag!

   Svara

   Ja, det är inte utan att man blir förvirrad var man ska skänka pengar. Sist var det stat, kommun och landsting enligt Camilla. Men då är Bianca lite korkad.

   Men har ni tröttnat på att ringa staten för att skänka pengar så finns Röda Korset som jobbar med att förhindra spridningen: https://www.rodakorset.se

   Svara

   Jag skänker aldrig pengar till välgörenhet.

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Varför bara 24h dock? Så konstig avgränsning.

  Svara

   Så konstiga människor som alltid har en negativ synpunkt på positiva saker som ANDRA gör

   Svara

    Jag tror vi bara har olika gränser för var skillnaden mellan positivt agerande och det minsta man kan förvänta sig av någon går.

    Svara

   Kan de inte mena att en story syns i 24 h? Gissar bara…

   Svara

    Exakt! Storys försvinner efter 24 h.

    Svara

  Påminner lite om exakt alla jag känner som på deras sociala medier helt gratis delar saker som kan vara till hjälp i en av landets största kriser sedan världskrigen.

  Svara

  Fint att se ändå! <3

  Svara

  Svara

   Jag har bunkrat upp rejält med röka 😉

   Svara

    Stackars din skalle ☠️

    Svara

     Den mår bättre än någonsin 😍

     Svara

    Smart med tanke på att skiten sätter sig på lungorna.

    Svara

  Förlåt. (Nä sry not sry) men Margaux ser ju varje chans att vända sin kappa i vinden. Ena sekunden uppmana till bunkring – lägga mat.se beställningar, fly ut till landet. Sprida falska jävla rykten i sina clickbaitade Youtubefilmer för att få klicks.
  Till att totalomvända och #stöttarestaurangstockholm gå ut på stan och äta, beställa take away hitochdit. Och nu SÅKLART va bland dom första att kanske inte tjäna faktiska pengar men mer ”goodwill” på kontot genom att spela in hälsningar. Asså jag börjar bli så jävla trött på henne. Nästan mer än Coronan i sig. Och det är så jävla synd för jag älskade verkligen henne i början

  Svara

   Hur kan man älska någon man inte känner?

   Svara

    Älska kanske är att ta i. Ber om ursäkt för mitt ordval 💁‍♀️ tyckte om kanske är mer rätt. Tyckte att hon verkade vettig iaf

    Svara

    Det är jättelätt

    Svara

     Ja!

     Svara

  Det enda som är synnerligen olämpligt är att försöka tysta folk som konstaterar fakta med att säga att de skrämmer upp folk. Världen är en läskig plats ibland, att sluta rapportera om det hjälper inte.

  Svara

   Då ska folk läsa om det i tidningarna och inte i BB. Förstår ni inte skillnaden kan jag inte hjälpa er. Ni tror säkert att det hjälper att gå i karantän och låta ekonomin haverera istället. Ni kommer att vara med om ett bryskt uppvaknande när ni är klara med att ”rapportera fakta”.

   Svara

    Detta!!!☝️👏👏👏

    Svara

    News flash: det finns massa sågspån som inte läser nyheterna. Så länge faktan stämmer spelar plattformen ingen roll.

    Svara

     Jo det gör den och förstår du inte varför rekommenderar jag dig att gå om högstadiet.

     Svara

      Sociala medier bidrar till att nyheter kan nå ut till väldigt många som annars inte tar del av nyheter, vare sig du tycker det är rätt eller fel. Att fakta sprids på sociala medier utesluter inte ett källkritiskt förhållningssätt. Man kan höra om en nyhet på sociala medier för att sedan vända sig till med pålitliga källor för att bekräfta.

      Svara

       Att folk har ett källkritiskt förhållningssätt till information har väl corona om något visat att de inte har.

       Svara

      Vad har olika uppfattningar om sociala mediers funktion gällande nyheter med högstadiet att göra? Jag är jurist och lär mig massvis på exempelvis Twitter varje dag. Källkritik är viktigt, inte källans form.

      Svara

       Om du är jurist borde du veta det. Högstadieelever lär sig om källkritik och tendens. Mvh Advokaten

       Svara

       Anonym 13.37, förklara gärna. Varför ska jag inte ta del av det som skrivs av exempelvis Emma Persson, Bengt Ivarsson, Anne Ramberg eller Mårten Schultz bara för att Twitter är plattformen? Är uppriktigt nyfiken.

       Svara

     Haha nä det kom ju faktiskt fram under ett inlägg om just nyheter att det finns folk som tycker att bloggbevakning räcker för att få sin uppdatering om omvärlden. Synd bara att de inte tagit till sig vikten av källkritik också.

     Svara

  Ja, mycket bättre att dölja fakta så att vi alla kan gömma huvudet i sanden. Kanske försvinner viruset då.

  Svara

   Sen när gömmer man huvudet i sanden för att man tycker att fakta och information ska ges i sitt fulla sammanhang och inte lösryckt ur en kontext? Om du nu vill återge sanningen så återge också bakgrunden till dessa siffror, vilka representerar dessa siffror osv.

   Svara

    Vilken bakgrund tycker du konkret saknas? Finns massor av vinklad media som också utelämnar bakgrund, så det källkritiska förhållningssättet måste alltid finnas.

    Svara

     Jag ifrågasatte bara varför det skulle vara att gömma huvudet i sanden. Att vara källkritisk gäller all media, sa jag något annat?

     Svara

      Det är ju du som uppmanar till att inte posta dessa siffror för att det skapar panik?

      Svara

       Nej, det var inte jag som gjorde det.

       Svara

  Ok. Tack för info.

  Svara

  Blir alltid så förvånad över att folk inte vet det. Menar inte att verka mästrande men tycker att kunskapsnivån gällande yttrandefrihet och censur är så himla låg generellt. Kanske borde läras ut på samhällskunskapen?

  Svara

  Juste, skit i om gamlingar dör

  Svara

   Va?

   Svara

    Varför skulle man bli mindre hysterisk av att det är gamla och sjuka som dör? De flesta bryr ju sig om även gamla och sjuka

    Svara

     Inte de gamla själva tydligen. De tycker inte att de behöver vara oroliga och att de kan leva på som vanligt.

     Svara

   News flash. Gamlingar dör. Det är sedan gammalt!

   Svara

   De flesta jag känner är välinformerade om att en ökad spridning innebär extremt hög belastning på sjukvården som den inte klarar av, och därför bör undvikas i allra högsta grad.

   Svara

  Ja men säger man det så ”gömmer man huvudet i sanden” och ”vägrar se sanningen”….

  Svara

  Jag tycker beslutet att radera var korrekt.

  Svara

  Men snälla rara människor…. vi har en allmän kris i typ HELA VÄRLDEN…. kan vi inte bara skärpa ihop oss och svara snällt, positivt och om vi har en avvikande åsikt – framföra den på ett trevligt sätt, inte så nedlåtande. Alla blir drabbade av detta på ett eller annat sätt, andra mer och andra mindre. Sluta att leta efter syftningsfel, misstolka etc. Utgå ifrån att folk vill väl, ända till dess att de visar annorlunda. Man kan argumentera emot utan att vara nedlåtande, dryg eller rent ut sagt elak. Vi måste hjälpas åt, nu mer än någonsin. Så var snäll. Tänk lite på vad den skäggige mannen, vars existens inte är helt bevisad för alla, sade:
  Behandla andra såsom ni själva vill bli behandlade

  Svara

   ”Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad” /jultomten 🎅

   Svara

  Jag fick ett tips om att man nu ska köpa presentkort på butiker, frisörer, restauranger etc som man vill stötta. De som driver stället får in pengar och du kan nyttja presentkortet längre fram när du vågar dig ut igen eller ge bort det till någon när hen fyller år. Inte ett dumt tips om man har möjlighet till detta.

  Svara

   Då måste du vara säker på att den affären finns kvar när du vågar dig ut. Tror att många är rädd om sina pengar för vem vet om de kanske behövs till mat eller hyra nästa månad? Om alla kunde ta sitt ansvar och hjälpa till att stoppa smittospridningen i stället så kanske det går fortare att komma till normala förhållanden.

   Svara

    ”…om man har möjlighet…”

    Svara

  Bara jag som stör mig på att Elsa Billgren fortsätter med utprovning av bröllopsklänningar, far ut till sitt jobb med vintageklädesuthyrning etc nu? Mitt kontor stängde ner redan i förra veckan och alla möten sker online! Jag har fått ersätta min läkartid med en telefontid, och jag har börjat jogga och köpt hem hantlar och yogamatta för att inte behöva gå till gymmet. Dessutom sitter alla gymnasieelever hemma! Då springer andra runt som smittbärare bara för att de vill hålla igång en verksamhet som i det närmaste är en hobby för dem!

  Svara

   Gymnasieeleverna sitter inte hemma. Här i stan hänger de på gallerian.

   Svara

   Enligt min moster är det många gymnasieelever som åker tunnelbana dagarna i ända för att få tiden att gå, så verkar ju inte som att alla sitter hemma som sagt

   Svara

    Ja, långt ifrån alla ungdomar vill inte eller kan inte vara hemma hela dagarna.

    Jag förstår faktiskt inte hur det här kan vara bättre än att ha eleverna i sin klass. Minska på rasterna, låt de äta lunch i klassrummen i stället för i matsalen osv. Barn och unga ska ju inte bli drabbade lika hårt av smittan. Så länge de är i skolan så tror jag att de inte har lika lätt att smitta riskgrupper som när de nu i stället anser sig vara ”lediga” och far runt i kollektivtrafiken och är på stan. Men jag är ingen expert och tänker bara högt här.

    Svara

     Måste vara jobbigt för de som inte vill/kan gå hem. För mig var skolan den enda trygga punkt jag hade under mina tonår

     Svara

    Klarar svenska ungdomar inte av att ta ansvar för sin egen skolgång? De får väl bli influencers hela bunten då om det tror att världen kommer att se ut likadan som den alltid har gjort efter denna kris.

    Svara

   Jag säger heja Elsa. Fortsätt försöka få ekonomin att rulla. Allt hemmasittandet kommer dra ner oss i den värsta lågkonjunkturen sedan 90-talet.

   Svara

   Hennes jobb låter ju dock onekligen svårt att utföra online?

   Svara

   Varför ska man sitta hemma?

   Svara

  Magdalena Graaf märker alla inlägg med ”innehåller betald reklam”. Man blir lite trött på bloggare som gör det lätt för sig.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.