Nicole Falcianis vänner gav henne en möhippa trots allt som händer


Tydligen är djurtrenden med vita duvor och utsläppta fjärilar helt överspelad i bröllopssammanhang  – nu ska det vara dinosaurier.
Helst köttätande sådana, trots att alla vet att det inte är bra för klimatet och att man egentligen borde välja en herbivor för att ta sitt Greta Thunbergska ansvar.

Jag vill inleda det här inlägget med en smula skenhelighet om du så vill.
Det finns säkert hundra saker att kritisera med att ordna en möhippa just nu, men…
Med tanke på att Nicole och Eric med största sannolikhet får ställa in sitt planerade bröllop i Italien längre fram i vår (ett bröllop är bland det största och finaste att vara med om för många, även om man fortfarande kan förstå allvaret i coronakrisen) och hon var ganska säker på att det inte heller skulle bli någon möhippa, så det gör mig så glad för hennes skull att hennes vänner var snabba med att tänka om på mindre än en vecka.
De hade egentligen planerat en helt annan möhippa för Nicole i Polen, som givetvis blev inställd, men de gjorde det bästa av situationen och tog hjälp av Nicoles föräldrar, en dinosaur och lite mer lokala företag på den här sidan av sundet för att uppvakta sin vän.

De flesta av oss hade blivit skitledsna av att behöva ställa in vårt bröllop, oavsett anledning och hur mycket perspektiv man än har på tillvaron, och hade du inte blivit det. Grattis!
Då är du mer känslomässigt logisk än vad jag är.

Jag unnar henne en möhippa SÅ mycket!
Vilka fina vänner hon har som ordnade det här så fint för henne, trots de rådande omständigheterna.
Egentligen var jag inte säker på om jag skulle publicera ett inlägg om hennes möhippa för jag vill inte att någon ska pissa på hennes fina helg med vännerna, men jag blev rörd över deras kvicka omtanke.

Go ahead and judge me for that… 😉

Ps. Inga dinosaurier tog skada under genomförandet av den här möhippan.

157 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ställa in sitt bröllop? Går det inte att gifta sig i Sverige? Äktenskapet påverkas inte av platsen för bröllopet.

   Den som vet minst har allt mest att säga.
   För de som ska gifta sig så kan platsen betyda väldigt mycket.

   Du vann just internet idag för dummaste kommentar, grattis!

   Fast har man planerat en plats samt bjudit in massa gäster osv så är det skittråkigt att behöva ställa in. Hade de velat ha ett litet bröllop i Sverige så hade de ju planerat det från första början.

   Nej men då kan man väl lika gärna gifta sig på Donkens toalett och bara få det överstökat, eller hur?? På med en plastring från Ica och skåla i kranvatten, HURRA!!

    ?

    Är det enda alternativet till ett stort bröllop i Italien?

     Men vi vet ju inte hur många de bjudit. Kommer kanske inte funka ha så många på en och samma plats på ett bra tag.

      Det var ett svar på koalas kommentar om att man lika bra kan gifta sig på toan på donken. Som om det är de enda två alternativen.

      Jag har ingen aning om hur många gäster Nicole och Erik har bjudit och hur de tänker göra med bröllopet nu. Bara löjligt att börja svamla om att gifta sig på en toalett för att man inte kan gifta sig stort i Italien.

       Haha men jag skojade lite! 🙂

       Har man planerat att gifta sig i ett visst land i en viss klänning med vissa gäster… Ja, då är det ju det man vill? Då är det lite löjligt att kommentera ”jamen man kan gifta sig i Sverige!” – ja, klart man kan det, men man kanske vill ha det på ett visst sätt? Man KAN gifta sig i en jäkla sopsäck i rådhuset i Svalöv, men man kanske inte VILL det??

       Man får tänka på att Nicole har familj/släkt i Italien med och det kan bidra till valet av plats.

        Vad är det för fel på Svalöv?!!? jag och min man gifte oss där. Det är hur fint som hellst!!!!!!!!!!!!!

    Varför kan gästerna inte få läsk att skåla i? Om man ändå är på donken menar jag. Annars kan man väl lika gärna stå inne på sin egen toalett.

     Kanske vara på Burger King så bruden och brudgummen kan få varsin papperskrona på huvudet?

   Jag har (hade) 80 inbjudna gäster varav 40 var från Danmark och 10 från Tyskland. Skulle giftas den 4 april. Har dock fått ställa in även om bröllopet skulle hållas i Sverige. Mer än hälften av mina gäster kan inte komma på grund av gränsrestriktioner.

   Det är riktigt tråkigt (och dyrt!) med tanke på att man har planerat allting in i minsta detalj, och så står man här helt tom. Bröllopsresan, som var en överraskning från min kommande man, till Bali är också inställt. Så vill bara säga att jag förstår Nicole! Ingen förstår hur tomt det känns när något man längtat efter i så många år och som man fokuserat på varje dag senaste året, bara… Blir taget ifrån en?

   Det känns tomt men inte så ledsamt som jag trodde. Jag tror på ödet, detta hände av en anledning, och jag hade aldrig velat utsätta mina närmsta för någon smitta. Hoppas dock på en fin möhippa och bröllop i framtiden, men man vet aldrig. Har inga förväntningar. Känns ändå som att allting jag drömmer om aldrig blir av. Det hela var för bra för att vara sant. :/

    Men det är klart det blir av! Bara inte just nu. ❤️

    Åå jag är i samma sits. Skulle haft möhippa för ett tag sen som fick ställas in. Hoppas fortfarande på att kunna hålla själva bröllopet dock. Det är ett antal veckor kvar
    Det är förstås inte hela världen om det inte blir av. Men som du säger, det är inte bara att byta datum hur som helst med pengar som redan är betalade, ett års väntetid på lokalen och framförallt all väntan och längtan.

     Skulle ni genomföra även om ni inte kan få några andra gäster?

    ❤️

   Nu känner jag inte Nicole men enbart genom att kika på hennes efternamn FALCIANI så tippar jag på att hon har en personlig koppling till Italien och kanske till och med massa släktingar där. Äktenskapet påverkas inte av platsen av bröllopet sant, men bröllop har man för att fira kärleken med nära och kära och om en del av dessa är bosatta i Italien så förstår i alla fall jag om man inte är jättesugen längre på att ha ett bröllop man sett fram emot i flera år. Hon har kanske har en farmor, en kusin eller en moster där nere vars närvaro betyder mycket för henne. Förminska inte hennes bröllop bara för att det betyder noll för dig.

    Saade har också italiensk koppling, hans mamma är från Italien. Så jag gissar att de både har mycket släkt och vänner där.

     Nej Hans mamma är inte från Italien det är Nicole som vill ha det i Italien för hennes släkt är där ifrån så som alltid säger Eric ok till allt Nicole vill . Erics viljor it är inte något Nicole bryr sig om , bröllopet händer för Nicole sa fria till mig genom mycket mycket tjat och elakhet och trycka ner Eric ba jag är bättre du har tur

  Sluta inte leva för att corona existerar. Var med försiktig, tänk ett steg längre och vet om situationen. Men sluta inte ha roligt för det. Därav tycker jag också det var härligt att de fixade detta.

   Håller med

    Moget ”Namn”!

   Du är medveten om att i princip hela Europa försöker skydda sina invånare från den här fruktansvärda sjukdomen genom att stänga ner samhället och uppmana alla att stanna inomhus för att inte sprida smittan. Men inte Sverige. I Sverige vill man inte sluta ha roligt.

    Men de har ju ingen plan i resten av världen????? När de väl öppnar upp så blir ju alla sjuka. I Sverige lever vi ett mellanting och smittats långsamt men ändå i helt ok takt

     Agnes Wold sa i media att de räknar med att 60-80% kommer att smittas i Sverige. Om vi räknar med 70% är det 7 000 000 personer som blir sjuka. Baserat på statistik från andra länder kommer ca 20% av dessa att behöva sjukvård. Det är 1 400 000 personer. Tror du sjukvården klarar det? Ca 3% kommer att dö. Det är 210 000 personer. Är detta vad du kallar en ”långsam men ändå ok takt”?

      3% är andelen döda av bekräftat smittade. Inte av totala antalet smittade.

      Vad är tidsspannet? Det fattas ditt citat, vilket gör att din fråga inte går att besvara.

       Jag är helt ointresserad av ditt svar. Ni förstår inte vad det handlar om och vad ni står inför.

        Om du är ointresserad av svar kanske du ska låta bli att ställa frågor, kommentera och liknande? 🙂 en snabblektion: kom aldrig med ett påstående du inte kan backa upp, och lämna aldrig luckor för frågor, ungefär det första man lär sig på vissa gymnasieprogram. Du har rätt att säga vad du vill, jag har rätt att säga vad jag vill.

        Sen, om du nu är så rädd kanske du ska gräva en bunker?

        Jag tror faktiskt att det inte är du som förstår. Du kan inte ta siffror ur sitt sammanhang och sen bli sur när folk ställer följdfrågor.

         Äsch, min meningsbyggnad.. menade att det är du som inte förstår.

        Med den inställningen kommer din mentala utveckling stanna om den inte redan har gjort det.

        Jag är 12.17, 12.23 och 12.39. Jag tänker inte hålla på och diskutera det här, det spelar ingen roll. Jag bor inte i Sverige och har ett annat perspektiv. Jag är inte heller ute efter någon slags skrämselpropaganda. Men jag har familj i Sverige och är allvarligt oroad för den strategi ni valt och hur världsfrånvänt och fullständigt naivt många resonerar. Men ni har rätt till er åsikt. Det är ert samhälle. Och jag har rätt till min åsikt. Och jag hoppas för er skull att jag har fel.

         Okej. Vi kanske är skrämda av hur ditt land hanterar det. Vet inte vart du bor.

         Men du måste ju förstå att olika länder har olika förutsättningar. I Italien tex så lever vi inte på samma sätt som vi lever i Sverige, de har en högre medelålder, lever i generationsboenden osv. Hur man minskar spridningen i Italien behöver inte vara det rätta sättet att minska spridningen i Sverige. Och deras siffror på sjuka och döda behöver inte vara samma som här.

         Och i Sverige är taktiken att smittan ska spridas men i ett långsamt tempo, Varför vi rekommenderas social distansering och karantän om vi är sjuka.

         Att sätta hela befolkningen i karantän leder till att man får den kaosartade toppen av sjuka längre fram när man släpper på karantän. Så vida du inte har tänkt låsa in alla i total isolering tills ett vaccin har tagits fram. Och då kommer vi ut till ett samhälle totalt kört i botten ekonomiskt.

          Ja, vi blir liksom av med jobben för att andra länder i Europa stänger.

          Aldorg kommenterat nånsin men måste kommentera din kommentar! TACK!!!!!! För ett jävla klokt svar!!!

           Till 13.00 dvs 🙂

         Jag känner bara: lägg dig inte i .

          Fattar inte längre vilken ”anonym” du är. Varför inte ha ett eget nick :p?

         Ja dom som lever helt som vanligt och inte tänker till alls är idiotiskt.. att inte helt stänga in folk är inte det…

        Det är en relevant fråga. Om allt det du skriver sker under en månad så kommer sjukvården inte att klara det. Sker det under ett år finns det möjlighet att klara det. Så som sagt, tidsspannet är viktigt. Men om du inte är intresserad av att tolka det du läser på rätt sätt så borde du inte heller uttala dig om något öht. Skrämmande attityd från dig anonym 12:39

      Nej Agnes W vet inte på att 20 procent behöver vård, inte heller att 3% kommer dö. Däremot VET vi vad som sker när samhället stängs som nu. I Sverige dör ändå mkt fortfarande är öppet går bolag i konkurs, kvinnor och barn som bor i destruktiva hem blir slagna och våldtagna, kriminaliteten tar till grövre metoder, depressionen ökar. Säg mig vilken annan sjukdom vi stänger ned hela samhället för? Självmord sker i större utsträckning, vanliga influensan dödar fler hitils. Tänk dig att du är egen företagare och har ett litet bolag som nu går i konkurs. Staten kommer inte prioritera dig för ditt bolag är för litet i de stora hela. Du får sälja allt du har, kanske förlorar ditt hem, får i bästa fall bo i en tung förort där dina barn hamnar i kriminalitet eller blir utsatta. Ni som är privilegierade och kan sitta hemma och ”distansera” sig och klaga på de som inte kan, hur mkt tycker ni deras liv är värt? De som rör på sig ute och inte har symptom skadar ingen.

      Vi kommer inte ha samma statistik på vårdbehovet som Italien och Spanien. Vi är ett friskare folk och lever inte i generationsboenden med våra gamla. Sluta skräm upp folk.

       Och vi röker i betydligt mindre utsträckning än de gör i Italien och Spanien.

       Och Italien har 201 invånare per kvadratkilometer. Sverige har 25 ?

       Men sluta uttala dig så tvärsäkert. Du vet inte hur det här kommer bli, det är lika patetiskt som Anders Tegnells uttalanden om att viruset ”aaaaaldrig kommer hit”. Alltså, vem vet vad som händer? Man behöver inte förutspå och leka att man kan se in i framtiden vad som kommer att hända. Du är antagligen en av dem som för en månad sen påstod att det inte ens kommer att finnas ett fall i Sverige. Är bara så trött på såna som dig som plötsligt är wpidemiologer och ska förutspå framtiden.

        Det är lika mycket siande att påstå att Sverige kommer att vara som Italien snart.

        Finns flertalet experter som också pekar på skillnaderna mellan hur människor lever i de länder som hittills drabbats värst. Men det kanske man inte får säga utan att vara patetisk.

        Och du, visst vet du att fhm består av mer än en människa?

         Men det är ju precis det jag säger! Både ni som påstår att det INTE kommer att bli som italien och ni som påstår att det KOMMER att bli det pratar i det blå. Ni har INGEN aning. Det enda man kan göra är att hoppas att landstingen är förberedda med vård, och sedan ta sitt eget ansvar för sig själv och sina medmänniskor. Att sitta på och leka epidemiolog och spådam i ett är faktiskt idiotiskt, då ingen av er har förmågan att se in i framtiden. Visst kan man anta utifrån vissa aspekter, kultur, befolkningantal, vanor osv, men det är fortfarande att sia om saker man inte har en aning om.

          Men de som forskar på detta har koll. Och vi bör därför lyssna till de rekommendationer som är baserade på detta. Och där har man tagit hänsyn till de olika kulturerna i länder och därför inte kopierat restriktioner rakt av.

          Du vill verkligen inte förstå. Forskare siar inte och leker inte spådamer. De gör analyser på en mängd fakta och kommer därefter fram till en slutsats. Slutsatsen i detta fall är att Sverige varken kan jämföras rakt med vare sig Kina eller Italien på grund av att faktan som stoppas in i anlaysen inte är densamma. Förstår du detta eller ska jag rita en serie.

           Du får gärna rita en serie som förklara det bättre än andra som redan har ritat en och lagt ut den för alla att ta del av.

           DU behöver inte vara otrevlig. Jag antar att Folkhälsomyndigheten är de som är de i landet som har koll, och ändå hade de fel i många av de analyser de gjorde. Jag ska inte ens börja räkna upp dem. Jag försöker komma fram till att läget är väldigt ovisst, till och med för landets bästa som arbetar på FHM. Kina och Italien hade heller inga likheter men ändå blev läget katastrofalt i Italien. Jag tänker inte diskutera med dig, lär dig vara lite ödmjuk för att man inte alltid kan se in i framtiden genom att analysera data, trött på er viktigpettrar som på riktigt tror ni kan allt. Ta ett jobb på FHM istället för att sitta och redogöra för framtiden i en skvallerblogg och leka google-epidemiolog.

           Håller med 14.00. Folkhälsomyndigheten är proffs på det här och till och med de hade fel, så självklart kan man inte veta med säkerhet vad som kommer att ske. Att påstå att man kan veta det är bara patetiskt.

           @Tina
           Ja, det är det jag menar. Vi har våra proffs på FHM som vi ska lyssna på och till och med de har uttryckt att man helt enkelt inte kan veta hur läget utspelar sig om några veckor. Visst kan man anta utifrån vissa data, men inte veta. Tycker det är viktigt att folk inte tar dessa tvärsäkra uttalanden på en skvallerblogg av nån wannabe-forskare på allvar, vänd er till FHM för information.

          Därför förhåller vi oss till vad våra experter hör i landet säger att vi skall göra… istället för att alla har någon egen åsikt vad som är bäst

     I Italien lever de i en mardröm just nu på grund av smittan. Har du hört någon italiensk läkare ge rådet ”bara lev vidare i ett mellanting så ni smittas i en långsam men ändå ok takt” Nej!!! De säger ”Lär av våra misstag och ISOLERA ER!!!!”

      De har inte heller facit som säger att de gör rätt.

      Vad tror du händer när man släpper på karantänen?

      I Italien bor de även mer folk tillsammans och träffas oftare än vad vi gör.

       Och hälsar genom att kindpussas.

      Viktigt att komma ihåg är att Italien har, och hade innan utbrottet, helt andra förutsättningar än Sverige. Inget säger att Sverige kommer bli ett nytt Italien på grund av hur vi hanterar smittan i dagsläget.

      Vi kan inte jämföras med Italien. Så himla kul med folk som inte kan något om statistik, sjukdomar, smittspridning och biologi som ger råd till andra och tycker sig veta allt.

       Det går varken att säga att vi kommer ha det som Italien eller att vi inte kommer ha det. Folk måste sluta leka spådamer, det är fan tröttsamt.

        Vi som forskar på detta är inte spådamer. Skärp dig. Det ligger år av studier bakom tex Agnes Wolds uttalande. Problemet är bara att folk förvränger dem och tolkar dem bäst de vill utan att kunna något. Precis som du gör nu. Kallar forskare för spådamer.

         Exakt!!!

         För lika många forskare och experter som säger en sak finns det lika många som säger något motsatt. Alltså finns det experter på båda sidor. Och Agnes Wold trodde inte att det skulle ske en inhemsk spridning trots att det redan hade börjat i Europa, så hennes ord är inte lag som du verkar se det. Experter blir ständigt motbevisade av verkligheten så man behöver inte sitta och bråka om något man förutspått genom att forska i vanor och kulturella skillnader och påstå att ”såhär blir det, och tycker du annorlunda är du en idiot”, för du KAN helt enkelt inte veta. Du kan ha en teori, eller tro att det blir på ett visst sätt utifrån den info du har, men du kan inte VETA, så försök vara lite ödmjuk inför det. Jag försöker komma fram till att både de som påstår att det blir som i Italien och ni som påstår att det inte blir det helt enkelt måste sluta bråka om vad som kommer att hända, för ni vet helt enkelt inte det och ni dumförklarar ej själva genom att påstå att ni vet det. Och om du nu forskar och inte google-forskar, kan du snälla hålla dig till vetenskapliga tidskrifter och inte en skvallerblogg åtminstone?

          ??

          Haha så om man forskar får man inte läsa bloggar utan bara vetenskapliga tidskrifter. Bra att veta.

          Det är direkt fel att påstå att det är två läger. Forskning fungerar inte så. Inom forskning handlar det om nyanser och olika förklaringsmodeller.
          Kvällstidningsrubrikerna gör det till två sidor.

      20 000 för varje år i Italien av vanliga influensan. Siffrorna ör absolut höga, men de har inte brytt sig om att skydda de äldre/sköra mot vanliga influensan. Nu drabbas ALLA.

      Vad får dig att tro att vi kan jämföra oss med Italien rakt av?

      Vi har en helt annan kultur jämfört med Italien. Går ej att jämföra

       Plus att Italien blev överraskade av sjukdomen. Sverige visste om läget innan sjukdomen kom hit. Två fundamentalt olika förutsättningar.

     Problemet är att du inte vet hur många det är som smittas så du kan inte direkt prata om ”takt” när vi inte har siffror. Vi har enbart siffror på de som får intensivvård då man inte längre smittar inom vården heller pga brist på test.

      smittats*
      då man inte längre testar*

      En som fattar.. tack.

   12:07 håller med den.. Man kan drabbas av andra sjukdomar. Så lev och njut av livet. Vid det här läget vet vi vad som gäller att vara försiktig ang Corona. Jättekul att dom ordnade detta för henne.

  Vad roligt med snoppar! Hi hi hi! Vad härligt tokiga ni är tjejer!

   Längtar till dagen killar på svensexor går omkring med snippor runt halsen, snippballonger, snippsnacks o.s.v ??

   Snoppar som e så oestetiska också.. Usch

    Hahaha

    De går väl på strippklubb i stället och klär ut mannen till tjej. Tjoho så festligt.

     Ärligt talat så har jag aldrig hört om ett svensexa-gäng som besökt strippklubb? Tror de flesta moderna killar skippar det.. Eller så är det bara i min egen krets ?‍♀️

      Eller så är det bara vad du vet

  Vi gifte oss förra veckan. Ville från början ha ett stort bröllop men det fick vi ställa in pga viruset. Det gjorde att vi fick reflektera över vårt bröllop och varför vi egentligen gifter oss. Vi bokade in en tid på stadshuset och gifte oss med två vittnen. Det är inte festen som är viktig utan att ingå äktenskap tillsammans. Man får göra det bästa av situationen och vår dag blev väldigt fin ändå.

  Med det sagt så förstår jag absolut att man blir besviken. Och vill man verkligen ha den där stora festen så får man väl överväga att vänta med bröllopet. Alternativt kan man ju vigas nu men fira det senare.

   Håller inte med, det är ju festen man vill åt. Att få fira tillsammans med glädje, sång och dans. Pappersarbetet är det minst viktiga

    Fast det är ju inte bara pappersarbete. Det är ju det som gör att man är gift. Tycker vigseln, ceremonin är det viktiga och finaste. Men förstår att om man planerat stor fest med massa folk så vill man ha den och då får man ju skjuta upp det såklart. Och har rätt att va besviken/ledsen.

     Ja man tycker ju olika, om du är samma anonym som 12.13 hoppas jag att du hade en fantastiskt fin vigsel och att du och din man lever lyckliga i alla era dagar!

      Det är jag inte, gifte mig för 7 år sen (hade fin dag dock, mkt nöjd) Men fint av dig!

   Grattis till giftermålet! Alla gör förstås som de vill men jag känner igen mig egen inställning till giftemål i det du skriver.

   Jag och min sambo som absolut inte vill ha ett stort bröllop har funderat på att ”passa på” nu i corona tider.. ? Vi har bra skäl ändå, har talat om det i flera år och har första barnet på väg till hösten

    Ja, klokt att vara gift när man skaffar barn ur juridisk synpunkt.

  Man kan ju överväga alla sociala kontakter, och avstå alla som inte känns superviktiga! Finns ju inget som hindrar att man gör en sådan grej, och sedan avstår andra grejer som betyder mindre för en. Det kan ju aldrig kompensera, men det är ju inte heller allt eller inget gällande social distanceing

  Vad är grejen med alla dessa penisar på möhippor? Är det vanligt eller bara något man ser i bloggvärlden?

   Vi möhippade min kompis som är lesbisk. Hennes syster hade köpt liknande snoppsugrör för att retas. Det var lite roligt, men knappt ens då asså. ?

   [Borttagen kommentar]

   Det är vanligt skulle jag säga.

  Om man är sjuk ska man hålla sig inne, annars så behöver man inte det. Så det var väl en jättefin idé av hennes vänner att fixa möhippan!

   Nej nej. Man kan fortfarande gå ut men hålla distans till andra människor, vara noga med hygien osv. Ingenstans rekommenderas friska människor att inte gå ut utan anledning i Sverige.

    Givetvis ska man vara noga med hygienen och hålla distans till andra men friska människor kan också vara smittbärare. Därför bör friska människor också vidta fler försiktighetsåtgärder än att tvätta händerna lite mer ofta än vanligt.

    Alla bör ta sitt ansvar genom att sluta tro det är en rättighet att gå ut hela tiden. Jag skulle på AW på fredag men har ställt in för att jag vill undvika att smitta andra/bli smittad själv.

     Jag pratar om ”gå ut” som att lämna lägenheten. Inte ”gå ut” och sätta sig på en liten pub fullt med andra människor.

      Jag skrev aldrig att man inte ska gå ut överhuvudtaget, men man bör inte gå ut i onödan. Bor man nära ett naturområde, så fine. Då är det lugnt.

       Nej, man kan gå ut även om man inte bor i skogen. Håll avstånd till andra och sköt din hygien så gör det inte något om du tar en promenad, även om du tar en promenad på asfalten där andra människor tog en promenad en stund innan.

     Vet du vad tvål gör? Tvål löser upp lipider och liknande, även det fett som binder samman virus. Viruset kan inte överleva utan det. Varför virus dör av handtvätt med tvål och vatten. ÅK7 kemi.

    Det är sådana som du som sprider smittan vidare genom att gå ut som vanligt för att du är ”frisk”.

     Det är sådana som du som kör samhället i botten.

     Helt ärligt. Jag kommer att fortsätta ta promenader om jag är frisk tills det kommer ett förbud mot det.

     Jag möter få människor i parken och de jag möter håller jag gott avstånd från. Jag slickar inte på hissknappen eller min grannes händer.

     So sue me.

      Promenader är inte problemet. Promenader kan du ta även om du är sjuk. Är när man fortsätter shoppa, gå i affärer, trängs i kollektivtrafiken som man riskerar att sprida viruset.

       Exakt så sluta hävda att man inte kan gå ut i onödan.

   13:03 du sprider fel information.!

   Det här är INTE sant. Sluta sprid desinformation! Använd folkhälsomyndigheten som källa!

    Citera gärna var folkhälsomyndigheten är säkra på att det är så samt varför de vet mer än andra som inte är fullt lika säkra, tex forskare i Kina som har haft tillgång till betydligt mer data.

     Härskarteknik genom att använda de små orden säkra, vet mer etc. Du slutar aldrig va? Du älskar att trycka till folk. .

      Nej!

      Och i det här fallet anser jag att blomman var den som var ute efter att trycka till någon.

       Spela inte dum. Det klär dig inte

        Är ju du som ser dum ut? ? Bra kommentarer från t r h.

       Om ”trycka till” någon är samma sak som att uppmana till källkritik så absolut, det var det jag gjorde.

      Är ju du som försöker trycka ner henne just nu?

     Säker kan ingen vara när det handlar om ett nytt virus. Därför blir det extra viktigt att vara källkritisk för att komma så nära sanningen som möjligt. Citera gärna annan trovärdig källa om du har någon som hävdar motsatsen?

     ”Tillgänglig fakta visar att det nya coronaviruset smittar när patienten är sjuk och i samband med insjuknandet. Den kunskap och erfarenhet som vi har just nu visar också att personer inte smittar under inkubationstiden, det vill säga tidsrymden mellan smittotillfället och när sjukdomen bryter ut.”

     Källa: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

   Förstår att du tänker så och det är kanske smart men det är inte reglerna/råden som gäller i Sverige. Bara så ingen tror det.

  Är så nyfiken på om icke-kända får lika ”stora” möhippor? Jag är jätteavundsjuk haha! Har varken man eller barn, men jag vill också ha nån fet överraskning haha ?

   Beror nog på lite vad man har för vänner och hur deras ekonomi ser ut osv 🙂

    ja det beror nog på. vi ordnar alltid stora möhipor i mitt gäng och vi är alla okända haha. 15-20 pers, roliga aktiviteter/resor och party 🙂 men det är nog mycket för att vi alla älskar fest och resor även annars, så vi tar varje tillfälle i akt att ordna något extra 🙂

   Hinta till dina kompisar att du vill ha en överaskningsfödelsedagsfest? ? Om du inte orkar vänta på en möhippa t.ex.

  Är en svensexa med kvinnliga könsorgan lika tokrolig? Skulle inte tro det va…

  [Borttagen kommentar]

  Vi hade möhippa i lördags, vilket var mysigt och roligt. Särskilt eftersom bruden behövde muntras upp då bröllopsfesten blivit inställd p.g.a. viruset. Eller ja, festen kunde hållas om det inte vore för att folk förlorar jobben. Men ja, frukostbuffé, springa runt på IKEA (som var lila fullt som vanligt), paintball och korvgrillning följt av pyjamasparty. Så sjukt mysigt!

  Bröllopet med alla gäster är fortfarande planerat att stå om ett par veckor, dock har de istället bokat in en restaurang dit alla som vill får följa med, men betala själva istället. Låter som en bra kompromiss, tycker jag, då kanske vi räddar kvar den restaurangen.

   Ta ansvar för social isolering. Man kan bära på viruset utan att bli sjuk. Viruset har också en inkubationstid på upp till 14 dagar. Sluta springa omkring på IKEA och skärp dig. Spring hellre omkring i en omgivning där ni inte träffar på andra.

    Nu hade vi faktiskt bokat med IKEA redan innan, de visste att vi skulle komma och gjort iordning för oss 🙂 när vi planerade om bröllopet kollade vi även allt detta med IKEA. Vi såg till att slicka och hosta på allt 🙂

    Och btw, håll dig hemma om du är rädd. Du kan vara hemma i 14 dagar utan sjukintyg.

     7 dagar kan man vara hemma utan sjukintyg. 14 dagar betalar arbetsgivaren

      Du behöver inte sjukintyg från dag 8 nu. De har tagit bort det.

      Läkarintyget förändras. Man har flyttat fram kravet från den 8:e kalenderdagen till den 15:e och gäller alla sjukdomar. Man förbereder för vidare åtgärder med att ytterligare flytta fram kravet eller slopa det helt. Ett beslut i den frågan är dock inte fattat, rapporterar Sveriges Radio.

     Nej, man ska till jobbet om man är frisk. Omoraliskt annars, ska kollegorna jobba extra pga det?

    Man smittar INTE under inkubationstiden enligt folkhälsomyndigheten. Vad är det med folk? Varför kan ni inte ta till er information från säkra källor?

     Då säger de mer än de har på fötterna. Det finns indikationer på att det ändå kan vara så.

     Ni vet att redan från dag ett har det funnits gott andra immunologer och experter som inte är eniga med folkhälsomyndigheten?

      Fint att se att The real Hmm vet bättre än FMH. Kan inte du hålla presskonferens någon dag så att du kan tala om för oss hus vi ska bete oss.

       Japp. Det är precis det jag påstår. Att just jag vet bättre än folkhälsomyndigheten. ?

       WHO skriver inte att man inte kan smittas under inkubationstiden, de skriver att risken är låg men att risken finns. Jag lyssnar på WHO före FHM.

     Njaaa. De ger inga klara besked. De hänvisar till forskning kring Sars och skriver texten med ord som ”just nu vet vi inte” osv. De har inte uppdaterat sidan på 20 dagar.

   Vad gjorde ni på IKEA på möhippan? ?

    Vi bad bruden göra vår shopping åt oss. Hon fick en lista med artikelnummer hon skulle hitta, på tid. Om tiden gick ut fick hon äckliga godisar som straff. Vi skulle ha haft krama en främling som straff, men vi kände att den var bäst att skippa 🙂 hon fick sedan para ihop grejerna med rätt person under pyjamaspartyt.

     ?

     Åh nej!! Hatar Ikea, hade ärligt talat vägrat göra något så idiotiskt ? men din vän kanske uppskattade det

      Hon älskar IKEA, det var därför vi gjorde det ?

       Haha.. Ja då va det ju en rolig idé! Aldrig hört nån göra det, originellt! ??

  Springa runt på ett packat Ikea…låter precis som social distansering.

   Sjukt kul kommentar

  Skulle gifta mig nu på lördag men vi har ställt in detta. Ser ljuset i tunneln och ser fram emot ett bröllop där alla kan närvara och fira 🙂 jävligt synd är det men man måste ta sitt ansvar, vi kommer kunna fira i framtiden tänker jag.

  Nu visar Maggan på sin instastory att hon stjäl toapapper i Thailand…?

   Är hon fast i Thailand?

    Nej hon är där på långsemester. Och knycker toapapoer på offentliga toaletter.

  Vad tråkiga kommentarsfält här inne idag. Har alla vaknat på fel sida? Till och med någon som påstår sig jobba i vården som blir sur över att restauranger kommer med, för mottagaren, gratis mat. Hur kan man vända precis allt till något negativt? En tjej skriver till personer med ångest och ni som inte sitter med ångest tar det personligt…?
  Ta en promenad i solen och logga ut en stund.

  Herregud vilka muppar som är här!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *