Nellie Berntsson slutar blogga

Jag har valt att ta en blogg paus, en längre sådan. Från och med slutet av april så kommer inte bloggen längre att uppdateras. Jag kommer nu att fokusera på yt för er som tycker det är kul att få se mig i rörligt material, och få ta del av omgivningen och privata delar i mitt liv.

Kanalen kommer att uppdaterats mycket varierat. Min Instagram kommer att uppdateras mycket mer, med längre texter som är lite djupare, exakt som här. Skillnaden är bara att jag har mycket mer intresse för dessa kanaler just nu och det känns lite nytt. // Nellie Berntsson

I samma veva som Nellie bryter med sina föräldrar och flyttar till Danmark med sin pojkvän, endast en kort tid efter att de alla flyttat till en egen gård med stall och ridbana så slutar även Nellie blogga.
Jag kan inte låta bli att undra om de båda avsluten har med varandra att göra, och att det är anledningen till att Nellie nu istället kommer hålla till på Instagram och Youtube?

I skrivande stund (kl 17.00) verkar det vara videos på gång till Youtube men än så länge är den senast uppladdade från 25 april 2019.

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  1 April kanske? 😉

  Svara

   Hon verkar inte bara ha slutat uppdatera bloggen, bloggen ligger dessutom nere. Eller är den helt borttagen.

   Lite svårt att veta med sådandär usel spotlifekvalitet på upp/nedtiden, Aram får väl fila på det?

   Svara

  aprilskämt?

  Svara

   Hon la upp filmen på instagram redan igår.

   Svara

    so? många börjar med sina aprilskämt kvällen innan numera för extra genomslagskraft.

    Svara

     Jättekul att lägga upp ett inlägg 31 mars för att skämta dagen efter.. hon har fö eftersökt personer som är duktiga på redigera på sin IG och med tanke på den knappa uppdateringen på bloggen känns det högst troligt.

     Svara

    Alltså det är något speciellt med folk aom säger sig själva vara ”väldigt duktig” på något. Jaja duktig kanske, men är du bra eller är du bara en sån som inte vet när du ska kapitulera och ge upp?
    Camcam du kanske har någon personlig input att ge på det?

    Svara

     Oh BURN!

     Svara

  Sponsorerna tröttnade antagligen.

  Svara

   Morsan tröttnade på att skriva inlägg?

   Svara

    Det tror jag också.

    Svara

    Hon har ju haft någon annan som spökskrivit åt henne senaste tre veckorna, helt andra ord och formuleringar som hon inte ens kan använda själv.

    Svara

  Detta har inget med inlägget att göra, men måste bara få sagt att jag tycker du är fantastiskt, awesome snygg på din nya header 😍

  Svara

   Jaaa! Så ytlig observation men du ser ut att vara max 30! 😻

   Svara

    Nivea!

    Svara

     Den blå burken va?! 🤪

     Svara

      Var kan man köpa den??

      Svara

       Apoteket.

       Svara

        Och willys

        Svara

   Mm glow som att hon sminkat sig med smör. Trollar bort kråksparkarna!

   Svara

    Men kan inte du bara dra härifrån istället för att dra ner vartenda inlägg med dina irrelevanta elaka kommentarer. Så jävla trött på dig och du verkar rätt trött på dig själv.

    Svara

  MG ”hotar” läsarna att sluta blogga. Härlig ton och attityd mot dem som betalar hennes lön.

  Svara

   Men då hotar jag tillbaka med att inte börja läsa MG:s blogg.

   Svara

   Tycker jag låter som en bra idé. Slutade gå in där för nåt år sedan. Känns som om det är något redigt fel.

   Svara

   Hon får väl inga samarbeten längre och därmed inget betalt men vill gärna ge en del läsare en känga och skyller på dem

   Svara

   18:25 Inte första gången hon ”hotar” mellan raderna att lägga ner bloggen. Hon vill säkert att folk ska be på sina bara knä att hon inte slutar blogga. Läser bara hennes blogg när den poppar upp här på BB, tycker inte att hon har något vettigt att dela med sig. Som någon skrev i kommentarsfeltät kanske inte lika många samarbeten längre och varför ska hon då blotta sitt dagliga liv för ingen lön. Uppmärksammat även att ”Better You” anlitar många influencers på IG för reklaminslag av vitaminpiller, köparnas marknad minskar rejält nu i dessa tider. Lyssnade på New Yorks Guvernör på TV, han sade en intressant sak, det spelar ingen roll hur mycket vitaminer människor äter dagligen eller tränar på gym, coronaviruset kan ändå bryta ut, ingen går säker.
   Fortsätter att äta en näve broccoli istället för intag av vitaminer.

   Svara

  Bloggande är väl en nedåtgående trend, tror jag. Min egen tonårsdotter läser aldrig bloggar men följer Instagram non stop och kollar youTube – fast med urskiljning. Nellies instagram tappar dock följare i rasande fart sedan två år tillbaka så hon får nog hitta på nåt nytt för att vända den trenden. Alla dessa urtrista ”samarbeten” (reklam) tröttnar man alltmera på så jag tror hon behöver komma på nåt riktigt nytt och spännande och intressant om det här ska gå vägen.

  Bäst vore ju om hästeriet blev inkomstkällan, men det är svårt – står väl på noll just nu dessutom.

  Nu skrev hon ju i och för sig att bloggen tar en längre paus, inte att den är nerlagd. Hon ska väl pejla läget tänker jag.

  Svara

   Mina tonåringar är på Snapchat och Tik Tok och kollar Youtube.
   De säger att Instagram är nya Facebook (dvs något man lämnat över till föräldrarna 😂)

   De går in och kollar Instagram, men lägger aldrig upp något själva längre. Det gör de bara på snap och Tik Tok.

   Svara

  Varför har Nellie brutit med sina föräldrar?

  Svara

   Skulle gissa att Olav ställde krav, att hon fick välja honom eller familjen. Han hann väl knappt flytta in på gården innan han drog därifrån. Nellies familj följer inte honom längre och dom har även slutat publicera saker om Nellie och gilla hennes bilder, vilket dom gjort förut. Har hört mycket rykten om Nellie och hennes familj, vet inte vad som är sant och inte men har inte hört mycket positiva saker. Sen är det nog svårt för Olav att vara delaktig i ett företag som Nellie och hennes föräldrar(?) äger. Han hade nog inte så mycket att säga till om.
   Vet som sagt inte, så detta är bara spekulationer.

   Svara

  Det handlar enbart om tappade följare och sponsorer. Enbart det. Influencers är ruskigt pengakåta och Nellie är en av dom. Maggan graaf är en annan.

  Svara

  Vad har hänt med Amir? Ingen uppdatering på många veckor.

  Svara

  Av det jag sett av Nellie i videoformat, så tack men nej tack. Kommer INTE följa henne på YT.

  Fruktansvärt jobbig att lyssna på, samtidigt som hon heeela tiden sitter snett mot kameran (är det ”snyggsidan” hon försöker visa?), pratar forcerat och uttrycker sig emellanåt lika märkligt i tal som i skrift.

  Tror detta blir svårt för henne i fortsättningen faktiskt, och kanske, kanske hon snart återfinns som medarbetare på en Ica butik någonstans nära dig… (Vilket inte är alls fel, ville bara poängtera att hon kanske får ta sig ett vanligt, hederligt jobb istället).

  Svara

   Så roligt att det alltid är jobb på Ica som är exemplet på ett ”vanligt jobb”…
   Men Willys då? Hemköp? Eller Pressbyrån? VA????!!!

   😜

   Svara

    Tror inte det..kanske på lagret då men man måste kunna svälja sin stolthet och vara trevlig för att jobba i butik

    Svara

     Ja det är ju sant förstås. Men lagerpersonal behövs väl också, åtminstone i de större affärerna?

     Svara

    Haha okej då, jag håller med dig i sak. Men då kontrar jag med Rusta! Biltema! Jula! 😁

    Svara

   Hon har ett märkligt sludder.

   Svara

   Måste hålla med om att det är jobbigt att se Nellie i videoformat. Men kanske beror det på att jag är för gammal. Det hon kommer undan med i text förlorar hon på live, tror hon kommer förlora följare. Men jag får nog inte veta. Tror inte jag kommer sitta och titta på youtubeklipp med Nellie.

   Jag tror att hon behöver bestämma sig. Satsa på hästföretag eller sociala medier. O.N Sporthorses upplever jag bygger mycket på Olav och hans kontakter ihop med att hon är välkänd via bloggen. Frågan är vart det leder. Samtidigt får man hålla i minnet att detta är en tjej som bloggat sen hon var 9 år – exploaterats sedan 9 års åldern kan man också säga… Jag tror hon har en jobbig resa in i vuxenlivet. Men jag tror faktiskt att det är ett sundhetstecken att hon brutit med familjen.

   Svara

  Bianca Ingrosso ha tydligen varit sjuk i Coronaviuset förra veckan, något hon berättar i sin senaste vlogg men så gick hon ut och åt brunch med 6 vänner (en utav dom var Lovisa Worge) på Hotel Diplomat i söndags.. Varför gör hon detta? Hon känner ju även ingen smak eller doft så vad är syftet att hon ska gå ut och äta brunch bland massa folk medan hon fortfarande har sympton?

  Svara

   Vilken jävla idiot. Blir så förbannad!

   Svara

   Eller vänta, skrev hon det idag? April april i guess? Sett många coronaskämt i feeden

   Svara

    Om hon skämtar om det så är det helt sanslöst osmakligt.

    Svara

   Det är något som inte stämmer. Såg videon om Corona och sen hennes Q&A och datumen/karantänsdagarna stämmer inte alls.

   Svara

    Ja det är definitivt något som inte stämmer med hennes senaste “corona” video..

    Svara

  Nellie kan inte göra ett bra jobb om hon inte tycker att det är kul. Hur gammal är hon igen? Curlad som satan iaf. Det kommer bli en lång uppförsbacke att entra vuxenlivet

  Svara

  Den första tanke som slog mig när jag läste inlägget var att det kanske inte står helt rätt till med hennes och killens relation. Alltså om han möjligtvis får henne att bryta kontakten med föräldrarna och flytta till ett annat land. Låter som isolering… Hoppas det inte handlar om något våld/kvinnoförtryck.
  Känner henne inte, så har förhoppningsvis fel…

  Svara

   Ja kan ju vara psykisk misshandel och manipulation. Den hjärntvätten börjar ju väldigt tidigt i en relation när offret är nykär och vill anpassa sig/göra allt för att få relationen att funka…
   Antar stt familjen märker sånt först och börjar ifrågasätta och då tar det hus i helvete och manipulatören ställer ultimatum…

   Det är ju helt klart ett mönster

   Svara

   Pallar ej spekulera, men tycker omvända scenariet låter mer rimligt. Föräldrarna levde på sin dotters framgång och hindrade henne att växa på egen hand – han hjälpte henne fri.

   Svara

    Det tror jag med. Det blev ohållbart till slut att bo hemma med föräldrarna och systern, och Olav och hans planer och idéer måste ha kommit som en väg ut. Jag hoppas bara att det nya företaget blomstrar så småningom så att hon slipper vara beroende av inkomsterna från reklamsamarbeten. Folk börjar bli alltmer less på reklam och rabattkoder och vill ha nåt roligare och mer intressant. Vad man tjänar på youtube har jag ingen aning om men där ser ju reklamen annorlunda ut, det är företags reklaminslag före ens egen film, inte nödvändigtvis nåt man själv visar reklam för i inlägget.

    Svara

     Föräldrarna har väl flyttat över halva landet för dotterns skull? De har helt dansat efter hennes pipa och står nu med en stor gård till ingen nytta.

     Svara

    Jag tror också det omvända, att han hjälpte henne att börja frigöra sig från sin familj.
    Har också reagerat på att det verkar ha blivit sån konflikt mellan Nellie och föräldrarna. Det är inte sunt. Känns faktiskt som att föräldrarna byggt upp sitt liv runt Nellie och hennes sociala medier – att det tillslut blev ohållbart.
    Bra för Nellie att hon går sin egna väg. Jag hoppas att det håller med Olav och att de får möjlighet att skapa något bra tillsammans. Och jag hoppas också att föräldrarna backar och börjar stötta henne igen.
    Men – jag spekulerar bara förstås…

    Svara

     Verkligen! Men å andra sidan får hon inte göra sig beroende av honom nu, heller. Från en beroendesituation till en annan. Hon drar in pengar via sina sociala media just nu, men jag tror hon får svårt att driva hästverksamheten helt själv, nu när hon inte kan sköta den från föräldrarnas gård. Lite har hon sytt in sig i ett hörn, men det kan också gå jättebra. Tiden får utvisa. Jag önskar henne lycka till – inte med youtube kanske men med hästverksamheten. Det är den hon bör bygga och satsa på, enligt min mening.

     Svara

     Föräldrarnas och framför allt mammans agerande på Instagram är pinsamt! En vuxen människa….

     Nu är det den andra dottern som hyllas högt och lågt. Den stackaren måste verkligen känna press att fortsätta med hästarna vare sig hon vill eller inte.

     Svara

      Ja familjen B måste vara en av de mest dysfunktionella familjer jag vet. Mamman ligger till stor grund för.den dysfunktionen.

      Tur för Smilla att mamma B inte kan göra exakt så med henne så som hon gjorde med Nellie när Nellie var liten, huuuu inte konstigt att den tjejen är messed up egentligen….

      Svara

       Varför skulle hon inte kunna göra samma sak med Smilla menar du?

       Svara

   Skulle vara väldigt försiktig med sådant spekulerande. Olav drog till Danmark före Nellie, glöm inte det.

   Svara

  Mamman kanske inte vill skriva mer…
  själv är jag för gammal för att följa med till youtube

  Svara

   Jag har tänkt samma sak. Det har ju ryktats att mamman till stor del ligger bakom bloggen. Och nu verkar deras relation frostig. Samtidigt läggs bloggen ner.

   Svara

    Jag tror det var längesedan mamman skrev blogginläggen.

    Svara

  Jag tycker det är intressant att hon i videon säger att hon tycker det är kul med konstruktiv kritik när hon gång på gång bevisat raka motsatsen genom att antingen ta bort eller svara snäsigt på kommentarer som inte varit hatfulla, utan helt enkelt kritiska i form av ”du hade kunnat göra detta bättre/annorlunda”. Ingen får ju tycka annat än vad Nellie gör 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Instämmer helt. Har aldrig varit med en om person som är så kass på att ta även konstruktiv kritik som Nellie- hon hugger tillbaka på allt som ens andas kritik. Det är verkligen skrattretande hur hon ibland påstår motsatsen.

   Svara

    Nu är där igång nåt slags bråk på Instagram, mellan Nellie, hennes följare och en som vågat ge henne kritik angående en video hon publicerat (och därför inte bara får skit från N utan såklart också från hennes följare).

    Återigen, människan KAN INTE ta kritik – är hon så dum så hon verkligen inte fattar innebörden av de orden, jag börjar nästan tro det.

    Svara

     Haha, ja… detta blir ju bara mer och mer intressant. Det verkar som att Nellie har fått för sig att konstruktiv kritik endast betyder positiv kritik där folk höjer henne till skyarna. Konstruktiv kritik i form av sådant man hade kunnat göra bättre är bara hat och negativitet!

     Svara

      Word!

      Svara

     Läste precis på Instagram och säger bara ”herreguuuuud”. En del av Nellies följare verkar som att de skulle äta en skottkärra skit för hennes skull! De försvarar henne så det blir patetiskt….och Nellie själv vet verkligen inte innebörden av orden ”ta kritik”.

     Svara

  Ja, haha, jag reagerade också starkt på det. Nellie har väl aldrig (enligt sig själv) fått konstruktiv kritik någonsin, det enda hon ser det som är ju hat och mobbing.

  Har själv en gång skrivit väldigt nyanserat inlägg som definitivt var konstruktiv kritik, men dock väldigt snäll sådan, då får jag ett snäsigt svar från fröken B där hon bl.a kallade mig bitter. Det var så långt ifrån sanningen man kunde komma, jag var verkligen inte bitter, och skrev varken hat eller annat. Men det är ju så det fungerar på hennes blogg.

  Sen att hon kan ta upp hurdant det är i kommentarsfältet som en anledning till bloggpausen, det får hon till stor del ta på sig själv faktiskt. Är hon själv otrevlig, blir det otrevligt. Sen kan jag också tycka att många läsare har gått över gränsen ibland, absolut.

  Usch, jag är verkligen inte avundsjuk på Nellies situation och liv just nu, det känns som om hon har en väldigt skumpig väg framför sig på alla plan. Vuxenliv, karriär, hästarna, familjen, ekonomin…. Jag skulle verkligen inte vilja vara i hennes sits. Stackars söndercurlade barn.

  Svara

   Nej fy….det kan inte vara kul även om Nellie försöker hålla en munter fasad.

   Men det finns massor av ryttare på hennes nivå med bättre resultat; hon har fått kunder och samarbeten tack vare bloggen så det lär ta stopp nu.

   Eller så säljer hon sig till vilken skit som helst, som hon redan gör.

   Svara

    Jag har faktiskt funderat länge på varför folk egentligen skickar sina hästar till Nellie. Hon är ju inte jätteduktig egentligen (klart duktig, men inte SÅÅÅÅ duktig). Är det bara för att hon har många följare på sina kanaler? Finns ju annars hur många andra ryttare som helst som är betydligt bättre… och trevligare.

    Svara

     En del är säkert ”kändiskåta” rent ut sagt?

     Svara

  Risken, som jag ser det, är att hon hugger på alla reklamsamarbeten som erbjuds, för att få in pengar och för att synas. Och det kan ge ett bakslag. Den senaste klock-reklamen fick hon ju svidande kritik för; bygga upp stora förväntningar och ha nedräkning … för en klocka? En vanlig klocka!

  Nä, jag tror hon behöver koncentrera sig på hästeriet – samarbeten som har med hästar att göra. För att bli betrodd och respekterad. Just nu lär det väl knappast komma in några pengar från hästförsäljningarna – och inte ett öre från tävlingarna (som iofs mest är utgifter, som ju sparas in på nu…). En tuff tid för alla brancher. Och nu kan hon ju inte flytta tillbaka till föräldrarna heller. Tufft…. Jag hoppas som sagt att hennes hästverksamhet ska kunna ta över och ge inkomst så det räcker. Så småningom.

  Svara

   Och den klockan såg ju ut att vara skitdålig kvalite? Liksom såg ut som en plastklocka som går sönder direkt…

   Svara

   Instämmer. Hon är i mina ögon mycket bättre som ryttare än bloggare/influenser/youtubare/instagrammare/whatever. Iaf sista året sisådär tycker jag hon utvecklats mycket, tidigare gillade jag inte hennes stil.

   Samtidigt är hon inte SÅ bra ryttare ännu att hon kan leva på enbart det, och framförallt inte i dessa tider och med konkurrensen som ändå finns. Många i samma ålder som henne som har mycket bättre resultat men som ändå måste ha ”vanliga” jobb vid sidan om för att få det att gå runt.

   Nej det blir nog svårt ett tag nu.

   Svara

  Hon är ju ännu sämre på Youtube än att blogga…

  Svara

   Nej Nellie har nog alltid haft avsevärt högre tankar om hur bra hon själv gör sig i filmad media än vad de flesta tittare/lyssnare upplever. Dock verkar hon i sin nya YT-video åtminstone anstränga sig för att 1) tala långsammare och även något tydligare än annars samt 2) låta bli det extremt störiga dragandet i hårtofsen som det hittills brukat vara HELA TIDEN då inte händerna varit upptagna med något annat. Så möjligen går någon konstruktiv kritik fram ändå, åtminstone om det upplevs nödvändigt för att sälja in sin ”nya stil” bättre (även om det aldrig skulle erkännas att det är något som ändrats pga kritik….)

   Svara

    Ja, hon försökte nog, men jag tycker däremot inte att hon lyckades något vidare. Känns sååå ointressant, ja snarast irriterande rent ut sagt att höra och se henne i videoformat. Men visst har du rätt i det du skriver, bara det att jag aldrig skulle klara av att följa henne på YT.

    Svara

  Nellie har i massa år kommit undan med att hon var 9 år när hon började blogga. Men det är skillnad på vad läsare accepterar av ett barn än någon som påstår sig vara vuxen.

  Tjänar man pengar på en blogg är det respektlöst med så kassa inlägg som Nellie producerat en längre tid. Språket är under all kritik och man kan ju bara hoppas att barn och ungdomar ser hur det blir när man struntar i utbildning.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.