Sofia Wood frukostvolontärar på Café Pom & Flora

Fasen vad grymma de är, dessa influencers som ger SÅ mycket av sin tid för att stötta sjukvårdspersonalen!
Sofia Wood volontärarbetar på Café Pom och Flora för att förse all nattarbetande personal med god och näringsrik frukost, och Hugo Rosas och Clean Drink fortsätter köra ut dryck till samma ställen.

Om det finns någon oäten avokado-toast över vid dagens slut kan kanske Sofia fota av den och skicka bilden till alla stackars influencers i karantän så de får lite pre-coronamaterial att publicera på sina plattformar?
I så fall blir det två, ytterst goda gärningar av Sofia Wood! 😉

BAAM, BAAM och så lite baam.

Tack för tips!

163 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bara jag som tycker att energidryck och sjukhus låter som en rätt dålig kombo? Energidryck är väl ingen hälsoboost precis.

  Svara

   Om du börjar pressa apelsinerna så hjälper jag till efter 200 liter

   Svara

   Efter att jobbat ett 14-timmarspass vill man inte ha en hälsoboost, man vill ha koffein

   Svara

    Måste ju finnas bättre sätt än en energidryck som är proppad med andra konstigheter?

    Svara

     Really? I en kris är det detta du väljer att fokusera på?

     Svara

   Vill man hitta fel så går det alltid.

   Svara

   Det är det företaget Clean Drink har ett skänka. Finns säkert vissa vårdpersonal som uppskattar det och de som inte vill ha behöver inte dricka det.

   Svara

  Så bra jobbat! Det är helt givet att det inte kompenserar för dåligt betalt och dåliga villkor, men förhoppningsvis så gör det vårdpersonalens tillvaro lite lite bättre, och det är det enda vi övriga kan göra just nu. Sen glömmer vi inte bort deras tillvaro efter coronakrisen och röstar på partier vi tror förbättrar deras tillvaro!

  Svara

   Exakt, hela Sverige borde jobba hårt för vårdpersonalens villkor och löner. Det är skamligt att undersköterskor, sjuksköterskor och vårdbiträden får så lite i lön.

   Svara

    Får sjuksköterskor verkligen så lite i lön? Alla jag känner får 30k+,tycker inte det är så lite?

    Svara

     Efter 3 år högskolestudier?
     Nej, det är inte så bra betalt i grundlön. Du kan inte räkna in ob i grundlönen, den kompenserar ju för att du jobbar just obekvämt och skall inte vara ett krav för att få upp lönen så kallat.

     Svara

      Som snart färdig läkare efter 5,5 års studier väntar arbete på ett mindre sjukhus med 29 000 kr i lön…

      Svara

      Glöm inte underläkarna… Tjänar just nu 27800kr efter 5års högskolestudier. Vi kan nog enas om att vårdpersonal generellt är underbetalda.

      Svara

       Underläkarna har ju en väldigt bra löneökning framför sig dock. Men håller med

       Svara

       Fast en underläkare är ju fortfarande under utbildning därav lönen. När man jobbat några år har man en bra lön. Väljer man att specialisera sig eller jobba privat kan man tjäna riktigt bra. Sen går det ju inte att jämföra med läkare i många andra länder men vi har fri sjukvård å deras löner kommer från skattepengar så med tanke på det tjänar de ju riktigt bra

       Svara

        Att man som underläkare sedan fortfarande är under utbildning betyder inte att man inte drar ett stort lass av det praktiska arbetet inom vården. Läkarutbildningen är den längsta i Sverige på 5,5 år. Dessutom en av de mest tidskrävande (ja, det är skillnad på en utbildning där man har <10 h undervisning i veckan jämfört med läkarutbildningen där man har 40+ h i veckan praktik/undervisning och måste studera på övrig tid. Finns inga andra så omfattande utbildningar som går in med lika dålig ingångslön. Lönen går inte upp ordentligt förrän när man är färdig specialist, dvs minst 7 år efter examen (men i praktiken mer än så pga väntetider på AT- och ST-tjänster).

        Svara

      Du kan ju inte basera löner på hur lång utbildning du har?! En sjuksköterska är statligt anställd, pengarna kommer från våra skattepengar. Det går inte att jämföra med en person som studerat lika länge men jobbar privat på ett vinstdrivande företag.

      Sen tjänar ju många sjuksköterskor bra, iaf här i Sthlm. Jag känner ett gäng som är i olika åldrar, har jobbat olika länge å på olika arbetsplatser och de tjänar allt mellan 30-45 så kan inte tycka det är dåligt!

      MEN jag håller med om att många som arbetar inom vården har väldeliga villkor!!! Scheman som är helt fruktansvärda, arbetsbelastning som ibland är direkt skadlig, inte kunna få igenom semester i tid osv Och det är ju konstigt på sätt å vis då tex lärare har det rätt ”soft” i jämförelse ocg de är ju också statliga…

      Svara

       Lärare jobbar kommunalt. Och har också en väldigt tuff arbetssituation (glöm ej förskollärare och fritidspedagoger i denna grupp). Det enda som inte är ett problem där är väl semester, lärare har uppehållstjänst (ledigt på sommar och jul) och det brukar inte vara svårt att få ut (sommar)semester för de övriga.

       Svara

        Lärare arbetar in sommarledigheten med längre arbetsveckor.

        Svara

         Inte en enda lärare jag känner jobbar mer än 6 timmar om dagen. Att det skulle vara tidskrävande är en myt och det skrattar de själva åt. Jobbigt psykiskt, absolut.

         Svara

          Antingen är dina kompisar fruktansvärt DÅLIGA lärare eller kände du för att dra en vals för din kommentar skriker okunskap och bullshit.

          Svara

       En sjuksköterska är inte statligt anställd. De är anställda i landstingen/regionerna, det är inte samma som statligt.

       Svara

       Precis och när vi blir sjuka räddar de våra liv. Hur mkt är våra liv värda? De sätter sina liv på spel för att rädda våra. Staten och skattebetalarna borde betala mer, mkt mer! 30 tusen är inte mkt i lön. Det tjänar en statlig handläggare på valfri myndighet en kommunal tjänst mer. Skärpning.

       Svara

        Jag jobbar som handläggare på en statlig myndighet i Stockholm och har också en 3-årig högskoleutbildning, tog examen för 10 år sedan. Jag tjänar 34tusen i månaden och de absolut flesta av mina högskoleutbildade kollegor tjänar runt 30tusen. Däremot känner jag flera sjuksköterskor som nyexade fått lön på 40tusen och mer.

        Svara

     I vår region är ingångslönen 26 300kr för SSK. Sen en riktigt kass löneökning på det med kanske 300kr/år om man har tur.

     Svara

      Kass löneökning svar ja! Jag har jobbat som ssk i landstinget i 7 år snart, har liksom inte ens kommit upp till 28.000 än, nyexade har ju lika mycket lön som jag numera. . . Och det är såklart rätt, men så himla orättvist! 😭😭

      Svara

       Det är absolut inte rätt. Om du har mer erfarenhet ska din lön justeras efter deras högre ingångslöner.

       Svara

        Ja det kan man tycka, ”men det finns tyvärr inte mer pengar” låter det varje år! 😱😱😅😭😭

        Svara

     Tycker både ssk och lärare ofta tjänar rätt bra alternativt helt okej idag. Såklart inte alla och det finns skillnader mellan kommuner och regioner. Men ingångslön på runt 30 tycker jag ändå är helt okej! Tycker man det är för lite kanske man ska plugga något annat där man är garanterad högre lön (såsom läkare eller yrke där man kan jobba inom privat sektor). Problemet, i mina ögon som har erfarenhet från yrket, är arbetsmiljö och belastning. Och en dålig arbetsmiljö och sköterskor som går in i väggen av stress kan inte kompenseras med lön ändå, dåliga förhållanden på arbetet är aldrig ok. När det kommer uskare och dylikt har dessutom de flesta ingen eftergymnasial utbildning utan pluggar till det på gymnasiet alternativt på YH, då tycker jag inte heller det är konstigt att det inte är samma lön som någon med tre års högskoleutbildning.

     Svara

      Har samma känsla som lärare i fritidshem! Lönen är rätt bra, iofs för låg kanske i förhållande till det viktiga arbete man utför men så blir det ju som offentligt anställd, går inte att ha hur höga löner som helst antar jag. Facket trycker jättemycket på lönerna och att de ska höjas men det som egentligen borde förändras är arbetsvillkoren. Blir inte lättare att klara av stress och otillräcklighet även om man skulle tjäna 50 000 i månaden liksom.

      Svara

    Och alla andra i vårdyrken som tex personlig assistent 🙄 27:- timmen på natten, då snackar vi dålig lön.

    Svara

     Fast då har du ju sova jour, visst kasst men du får ju riktig lön om du jobbar..! Behöver dessutom inte vara utbildad alls!!

     Svara

      Inte alltid? Hemtjänsten t ex kanske man åker och tittar till vissa sent/nattetid. Så man sover inte. Men OB-tillägget bara 27 kronor.

      Svara

      När du sover jour , så får du bara betalt för halva natten . Du jobbar gratis halva , och visst det kan ju låta fint ! Att få sova på sin arbetsplats, men då ska du få reda på att i många boenden så finns psykisk ohälsa , dvs boende som springer på nätterna . Dvs du blir väckt , men inte får du lön för det .

      Svara

    Jag är uska med några års erfarenhet + 1.5 års utb från vuxenutbildning och får 127 kr/h.

    Svara

     Jag jobbar inom detaljhandel sedan 5 år tillbaka. Hade precis fyllt 19 år när jag började och gick in på en timlön på 116 kr/h, har 150 kr/h nu. 127 kr/h är urbota dåligt. Du är värd mer i lön än jag!

     Svara

      DU KAN INTE JÄMFÖRA LÖN FRÅN ETT PRIVAT FÖRETAG MED VINSTINTRESSE Å SKATTEFINANSIERADE YRKEN🙈🙈🙈🙈

      Svara

       Varför inte?

       Ps. Tycker ej privat vinst-drivande vs. skattefinansierat är ett tillräckligt bra svar, och även om jag förstår vad du vill säga så är det mycket förenklat och inte helt utvecklat, både teoretiskt och i praktiken, då det finns massor av privata vinstdrivande skattefinansierade verksamheter.

       Hur kan/ska ”värdet” av ett yrke styra löner? Hur definierar vi värdet? Ska det spela någon roll vem som anställer för att värdet av ett yrke i så fall ska belönas som så? Vill också påminna om att våra politiker och myndighetschefer m.m. också får skattefinansierade löner, i de förstas fall oberoende av utbildningsgrad och studieskulder. Deras löner är höga. Ska de sänkas? Hur påverkar det värdet av att jobba som politiker eller myndighetsutövare? Spelar det någon roll om det värdet går ner? Vad har det för konsekvenser? Kan man dra paralleller till att specialkvalificerad vårdpersonal är en bristresurs i Sverige – finns det anledning att tro att detta beror på att lönen inte motsvarar det reella värdet?

       Svara

       Skattefinansierade borde ha högre lön!

       Svara

  Mkt bra initiativ och bra för influensernas ekonomi, genialiskt ur PR synpunkt. Mkt bra!

  Svara

   Ja, Hugo Rosas branding just nu går inte av för hackor. Inget fel i det tycker jag, men vissa verkar ju tycka att just Hugo gör rätt som marknadsför Clean just nu medan andra influensers gör fel som marknadsför genom Corona. Är det enbart okej om man använder vården som rekvisita i sin marknadsföring?

   Svara

    Till Cleans ”försvar” verkar de ofta hjälpa till. Dom körde väl ut till brandmän den där sommaren när hela Sverige brann också? Och brukar göra nåt för familjer kring jul och grejer?

    Svara

     Fan vad fint. Grymt av Hugo ju. Eller av marknadsansvarige 😁

     Svara

      Jag fick en vinterjacka av Hugo För ett par år sen när jag själv inte hade råd, inte ett ord om att det skulle nämnas offentligt för det ❤️

      Svara

     Man kan absolut ha kritiska glasögon på sig angående det MEN jag tycker i grunden bara det är bra (så länge de tar sitt ansvar inom företaget också gentemot medarbetare och inom produktionen etc). Företag bör ta större samhällsansvar och det är ju också det många företag går mot, Coorporate social responsibility och/eller hållbarhetsarbete. All eloge till företag som gör sin del såvida det inte bara är ett spel för galleriet

     Svara

    Ja jag menar inte på något sätt att det är fel. Det är ju en win win för både Clean och vårdpersonalen.

    Svara

  👏🏻

  Svara

  Äntligen någon som fattat hur man utnyttjar sina samarbeten och plattform till något bra. Inte bara uppmana till konsumtion á la Kenza.

  Svara

   Jag hoppas hon dör ut efter detta Corona-spektakel. Alltså hennes offentliga persona

   Svara

    Varför?
    Sluta följa henne istället så blir alla nöjda

    Svara

     Jag följer inte henne och har inte gjort på flera år. Men det lilla man hör av henne låter mer som desperation än som att hon har något att komma med.

     Svara

      Då kanske du inte ska uttala dig när din vetskap är baserad på vad du tror och det lilla du sett.

      Svara

   Kenza har gjort bort sig.

   Svara

    Vad har hon gjort?

    Svara

  Andrea Hedenstedt har även hjälpt till och gjort skyddsvisir till vården! Så bra av alla influencers som faktiskt har tid att göra sådana här saker om dagarna då deras dagar inte längre fylls av resor och fotograferingar av outfits i portar. Vi andra som jobbar hemma (eller fortfarande på kontoret) kan ju tyvärr inte göra liknande saker på vardagarna även om man känner att man vill!

  Svara

   ”Som faktiskt har tid” – De tar till sig tid. Jag tycker mer att nu när man jobbar hemifrån får jag mer respekt för alla som driver egna företag hemifrån, även influencers etc. Det ligger hårt arbete bakom. Annars hade de inte kommit så ”långt” att de lever på det på det sättet.

   Nu menar jag det här på ett mer ögonväckande sätt: men nu när du också jobbar hemifrån precis som de, varför har inte du någon tid till att också hjälpa till? Har du på något sätt mindre tid än influencers… eller?

   Jag bara förstår inte den här debatten om att influencers har så mycket tid. Finns väl NÅGON som slinker förbi på räkmacka men för att hålla sig på toppen måste ju de arbeta till och med MER än de flesta av oss andra. Skillnaden är att de har investerat sin tid och slit i något som genererar mer avkastning än de flesta ”vanliga” yrken.

   Svara

    Fast den stora skillnaden ligger väl i att influencers (precis som många andra yrkeskategorier) har mindre jobb än vanligt just nu då många delar av deras yrke inte kan utföras hemifrån och därför har de mer tid att hjälpa till, de yrkeskategorier som kan utföra sitt jobb hemifrån kan ju i många fall jobba på i samma utsträckning som vanligt. Jag uppfattade inte kommentaren som att influencers generellt glider fram på en räkmacka utan bara att många av dem har mer tid över just nu.

    Svara

     Det var precis så jag menade, ingen gliring alls utan mer uppskattande att de som kanske inte har lika mycket att göra nu tar vara på det och gör något för samhället istället. Plus att även om jag jobbar hemma så behöver jag vara tillgänglig och jobba 8-17 som vanligt, och just det eventet Andrea var på när hon gjorde visir var på dagtid. Vissa arbetsgivare kanske tillåter flexibelt arbete hemma och då kan vi andra självklart också hjälpa till!

     Svara

   Flera av våra kontor har börjat printa delar till visir fast vi egentligen jobbar med helt andra saker.

   Svara

  Känns bra, men shit vad trist med produktplaceringar. ”Hallå! Titta här vilket gott samvete vi bidrar med! Hurra vad bra vi är, eller hur?!!!!!!!!!”

  Svara

   Nej, det är det inte, anonym 18:21. Det är jäkla bra pr och vi kommer att behöva få igång hjulen sen, våren 2021. Jag kommer hänga på pom&flora, de har förstått hur man vårdar sitt varumärke. Andra, typ Brillo, Riche, nån nyöppnad krog som Calle Schulman gör reklam för m fl kommer inte få en spänn av mig eftersom de helt skiter i att hantera covid-19 på ett vettigt sätt. Och jag är en av dem som kommer att ha råd.

   Svara

   En del är aldrig nöjda

   Svara

   Men ärligt talat. Det är väldigt få människor som gör bra saker för andra utan att visa upp det eller berätta om det.
   På ett sätt är det ego kan man tycka, men å andra sidan kanske goda gärningar smittar av sig på andra om man visar upp dom.

   Bra reklam är bättre än dålig reklam och i det här fallet är bra reklam även något som gynnar en tungt belastad vårdpersonal.
   VAD är det du vill klaga på? Eller du vill bara klaga?

   Svara

   Varför kan aldrig nåt få vara bra utan att nån neggonisse ska dyka upp.

   Svara

  100 kronor per frukost?

  Svara

   Ja, du får se det mer som lunch, faktiskt, rikligt med mat, vg kolla pom och floras meny

   Svara

    Fast är det rimligt ändå? Alla restauranger nu som skriver att varje hundralapp blir en måltid till en person i vården, vad är det de serverar för att portionen ska kosta 100 kronor? Jag fattar att restaurangerna måste tjäna lite på det, men tycker också att restaurangerna nu får anpassa sig till den lågkonjuktur vi lever i. Det är inte rimligt att en lunch i city ska kosta runt 150-200 kronor.

    Svara

     18:37 Nej, det kan du tycka men så har du troligen inte utgifter för personal, lokaler,,leverantörsfakturor osv. Vi lever verkligen inte i en lågkonjunktur ännu, vi lever i en pandemi där vettigt folk bidrar med vad de kan så att samhället går runt någorlunda. Det innebär att hämta mat på restaurang, inte gå ut om man är sjuk, skita i att resa i Sverige just nu m m. Alltså tycker jag det är rimligt med 100 spänn för en frukost när jag tänker på helhetsbilden. Så tänker jag. Men så är jag inte snål heller utan unnar de företagare som fattar covid-19-galoppen allt. För jag vill fortsätta gå på krogen, då våren 2021.

     Svara

     Adam och Albin (lyxkrog) fixar en matlåda för varje 50-lapp så det går ju 😏 kolla deras Insta för swishnr

     Svara

      och vi vet ju inget om något av ställenas ekonomi i övrigt. Lyxkrogen kanske har en större hög med pengar att leva på ett tag än vad andra stälen har. Vad vet vi?
      Varför ska restauranger rea ut sin mat när det är nu de behöver inkomsten som mest???

      Vi som har råd att köpa mat från uteställen kan väl för fan sluta vara så jävla dumsnåla istället.

      Svara

       ”Vi som har råd att köpa mat från uteställen kan väl för fan sluta vara så jävla dumsnåla istället.”

       95% av de som hänger här är fjortisar, de har inte råd.

       Svara

        Jag tror inte största andelen av bloggbevaknings läsare är fjortisar? Tvärtom så känns det som medelåldern är betydligt högre här än andra bloggar.

        Svara

      Pom och Flora skulle dock matcha det som doneras så de skulle dela ut minst 800 efter att ha samlat in 40 000 kr, så det blir också en låda per donerad 50-lapp.

      Svara

       Ah det visste jag inte! Superbra ju! Men när Darwin skrev ovan (18.33) att de ju serverar lunch, nja. Kollade man på Sofias story igårkväll gjorde de mackor och smoothies. Då tycker jag 100kr är mycket, men 50 är rimligare!

       Svara

     Beror på vad som ingår, men, ja, kanske 50 till 75 för en frukost istället.
     Restaurangerna har dock börjat med detta för att kompensera förlorad försäljning. De behöver täcka sina kostnader (löner, lokalhyra) och det tillkommer antagligen kostnader för själva leveransen. Har sett att leverantörer skänker råvaror till restaurangerna och hoppas det i sådana fall leder till fler matlådor och inte att restaurangen tar högre vinst per matlåda.

     Svara

   Det var väl inte såå farligt? Ibland kostar mat lite mer?? Man kan betala för miljö, service och känsla av lyx även om maten kostar en bråkdel att tillaga.

   Svara

    Miljön i det här fallet blir personalmatsalen på sjukhusavdelning.

    Svara

   50 kr/frukost. 20 000 kr extra = 400 EXTRA måltider.

   Svara

  Tummen upp!

  Svara

  Hennes kompis Elsa borde väl se och lära lite… inte bara fota outfits, blommor, frukostar, luncher, middagar och fynd från second hand!

  Svara

   Har du fullkomligt rätt i. Visste ej vem Wood var, kollade, vilken skillnad, inget fjams utan vuxet tilltal till läsaren. Hon kan sina saker, kudos, om du läser, Wood.

   Svara

    Sofia Wood är ju Elsas absolut största förebild just nu och hon har i princip ändrat hela sin persona, sin ”stil” och hem för att efterlikna Sofia. Väldigt ängsligt kan jag tycka men så har ju Elsa varit helt rak med att hon oftast inte har egna åsikter om saker och ting utan formar sig efter dem hon umgås med.

    Jag gillar Elsa men ibland är hon för mycket.

    Svara

     Håller med, det är väldigt tydligt..

     Svara

     Helt enig. Känns som att allt enbart är för att imponera och passa in.

     Svara

    Verkligen spot on med vuxet tilltal till läsaren, och hennes läsares kommentarer! Det är smarta människor som kommenterar och resonerar och reflekterar. Inte bara ”ÅH vilken fin toasthållare, hjärtan, rosor, dansande kvinna-emojis”

    Svara

   Är så sjukt trött på Elsa & hennes persona.

   Svara

  Mycket bra att de skänker och hjälper till. Dock måste det få ett absolut slut att ta selfies i sin vårdutstyrsel pga hygienen! Detta gäller såväl vanliga vårdarbetare och ev influencers som tillfälligt fått jobb inom vården. Tänk till en gång till allihop, snälla.

  Svara

   Vårdpersonal brukar ha koll på att tvätta och sprita händerna efter att ha tagit i vissa föremål, ser inte varför de inte skulle göra samma efter att ha pillat på telefonen som gemene man (nåja, de allra flesta) vet är en riktig guldgruva för bakterier, smuts osv att frodas i 🤔

   Svara

  Skatteåterbäringen kommer snart, och jag funderar på att skänka allt (3000 ca) helst skulle jag vilja att de inte betalas ut alls, utan används till vården istället. Om man ska skänka, vart ska man skänka?

  Svara

   Se om du kan få tag på mer skyddsmaterial till sjukvården? Maila runt till tillverkare, apotek osv. Så kan du skänka det?
   Eller ta ut pengarna och så går du till närmsta akutmottagning och skänker de som kaffepengar?

   Svara

   Det är snällt av dig, men det är väl ändå staten som ska betala vårdkostnaden? Särskilt nu med alla åtgärdspaket på miljarder hit och dit.

   Men vill du göra något snällt kan du ju höra av dig till kyrkan eller någon pensionärsförening och höra om du kan hjälpa fattigpensionärer med matkassar och lite smått och gott (tidningar kanske, något tidsfördriv nu när de ska sitta hemma ännu mer isolerade och utsatta).

   Svara

    Intressant och veta hur många som skulle kunna tänka sig att avstå utbetalningen från skatteverket, och vart smärtgränsen går? Ett par hundra kronor? Tusen? Ett par tusen?

    Svara

     Intressant att veta menar du?
     Ja, jag tänker inte avstå min utbetalning. Anser att det är statens ansvar och att de haft gott om tid på sig att ta hand om det här samhället. Men först nu passar det att skaka fram pengar…

     Svara

     Skulle aldrig få för mig att avstå min utbetalning, det är MINA pengar.
     Jag betalar redan för vården genom våran höga skatt så att bistå med ännu mer pengar finns inte på kartan.

     Svara

     Sverige ger 46 miljarder i bistånd under 2020 till länder som behöver hjälp.
     Nu behöver vi själva hjälp så vi kanske skulle nalla några miljarder därifrån under detta år och skjuta in i vårdapparaten här hemma?

     Svara

      Eller hur?! Vilken jävla idioti. Så indoktrinerade som tror Sverige är nått fattigt u-land. Landet gixk med 120 miljarder i plus förra året, de kan sköta vården självs men vill såklart inte det.

      Svara

     Min skatteåterbäring räddar hyran i maj och juni då jag pluggar och blev av med mitt sommarjobb pga corona. Tänker inte avstå det. Mina ungar behöver tyvärr mat och någonstans att bo.

     Svara

      Samma med mig :((( fast du har det ännu värre för jag kommer få lön i juli och har inga barn. Skatteåterbäringen kommer gå till hyra, mat, hundens mat. Sen måste jag köpa glasögon som är vidrigt dyrt 🙁

      Svara

     Jag ska hålla hårt i mina 16000 som kommer. Student som blev av med sitt internship i sommar. Kanske hittar något nytt jobb men jag tror ingen vill anställa när det är så här. Får bli en lugn sommar med massa böcker.

     Svara

      Tips, inte något som hör till din utbildning kanske, men många matvarubutiker söker folk i sommar, både butik och lager. Tror även systemet söker!

      Svara

     Återbäring får man för att man betalade mer skatt än man borde. Jag kommer att få tillbaka 35 000 och skulle definitivt inte avstå hela beloppet då jag behöver det själv.

     Svara

   Är du dum eller? Vet du hur många väntar på sina skattepengar då det är de som kommer lätta lite på oron. Många har blivit varslade, vissa permitterade och missar sin ob, så får de några tusen i skatt är det uppskattat.

   Svara

    Menar såklart att det skulle vara helt frivilligt. Jag förstår att många behöver sin återbäring.

    Svara

   Du kanske kan skänka till de hemlösa, de påverkas också. Du kan Swisha till situationstockholm.

   Svara

  Men problemet är ju att visst det är godhjärtat att komma med dricka med god smak bla bla eller samla ihop pengar till matlådor till vårdpersonal. Men ändå så är det pr och marknadsföring med bilder som ovan. Det är ju inte äkta! Kan dom inte göra bra saker utan att fota och lägga ut.

  Svara

   Men det är ju meningen? Så att folk swishar och skänker mer.

   Svara

   19:33

   Och vad gör du för att hjälpa till, mer än att sitta hemma och hata på andra som iallafall försöker?

   Svara

  Jag tycker bara att det är falskt och dubbelmoral som är ute och går. Baktankar… ska nu alla bli änglar?

  Svara

   Du lär nog inte bli en i allafall.

   Svara

  Det märks hur fattigt liv många influensers har när alla ”hemliga möten” och events ställs in. Räcker ju knappt till bli blogginlägg i veckan. Bra att några utnyttjar tiden. Tänker också på Skäringer och Mannheimer som fick in över 600 000 kr till mat åt vårdpersonal. Tänk om fler kunde utnyttja sin position till något gott ändamål.

  Svara

   Mitt liv är fan också fattigare nu. Inga resor, fre fester, upplevelser, nya människor, färre skratt och stunder med vänner och familj. Har inte ditt liv ändrats?

   Svara

    Fast skillnaden är väl att du förmodligen har ett riktigt jobb utöver detta och inte räknar frisörbesök och hotellvistelser som jobb?

    Svara

   Tänkte på det i senaste avsnittet. De pratade om Corona och hur jobbigt vården har det just nu. De klagade på hur lite de inom vården tjänar osv. Gjorde insamlingen SAMT sa att de pengar de gick in på samarbeten nu skulle gå till insamlingen(förstod jag det som) MEN så hade de ett samarbete med Mindler som ju är en vårdapp… Visst finns det säkerligen lite riskkapitalist-pengar eller liknande i det bolaget men Mindler tjänar ju SJATTEPENGAR som de får in då de erbjuder en vårdtjänst. Alltså ”tar” den appen pengar som kunde gått till den viktiga vården just nu.

   Jag fattar såklart att det inte funkar så direkt och att den ersättning Mindler får inte hade gått direkt till detta om de inte fanns MEN det blir ändå väldigt dubbelt och väldigt konstigt tycker jag.

   Mindler tjänar (skatte)pengar på patienter. Mindler betalar pengar för samarbete till Skäringer Mannheimer. Skäringer Mannheimer ger pengar till insamling. Insamling går till personer som jobbar i vården som sliter då de inte tjänar tillräckligt/ det saknas resurser där de arbetar vilket leder till dåliga arbetsvillkor. — Hade ju varit bättre om vården fick pengarna direkt istället

   Svara

    Jag är emot privatiseringen av vården. MEN, och detta är ett stort men; regioner och staten har svikit vården och därmed befolkningen i egenskap av patienter. Det är på många ställen en oerhörd uppgift att ens få en tid. Människor går runt och mår dåligt (både psykiskt och fysiskt) men får knappt någon tid eller vänta länge på det. Inte heller någon kontinuitet i vården. Oron ökar när man inte får hjälp. Då är privata och digitala plattformar fantastiska! Om inte annat höjer de ribban för de offentliga vårdenheterna som måste hänga med i utvecklingen

    Svara

    Mindler har endast psykologer. Psykologsamtal kräver inte fysisk undersökning och är svårt att få genom vanliga vården och jag tror inte att folk generellt är lika benägna att söka psykolog så jag är mer positiv till Mindler än vårdappar som uppmanar folk att söka för förkylning och som oftast måste hänvisa till vanliga vården ändå.

    Svara

  Wow, snygg ny bild på din header C 👍🏻
  Kanske var länge sedan du bytte men såg det precis.

  Svara

   Får lite dominatrix vibbar …

   Svara

  Det är lugnt, alla influensers ränner på stan som galningar ändå precis som inget har hänt 🙄

  De sitter i karantän säger de, vilket innebär att det är hemma liiite mer än vanligt men går på gym, restaurang, AW osv. Eftersom de tydligen är duktiga på att tvätta händerna 🙄🙄

  Svara

   Så trött på hur ordet karantän missbrukas i sociala medier…
   All hemmatid är nu ”karantän” – mellan aktiviteterna de ränner på.

   Svara

    Men vad ska man kalla det då? Det är ju ett enkelt använt uttryck.

    Svara

  Hugo gör iaf nånting bra i denna situationen till skillnad från Paula som har fått för sig att utomhuskalas för halva klassen åt Molly är en jättebra ide just nu…hoppas verkligen hon tänker om.

  Svara

   Du tror inte att Paula och Hugo har kommit överens om kalaset tillsammans?

   Svara

    Nej det tror jag faktiskt inte att det är. Tror inte Hugo är involverad i kalasplanerna mer än att hänga på. Sen skulle han kanske försöka kunna få henne på andra tankar

    Svara

     Gud vad naivt. Klart att de har diskuterat kalaset ihop.

     Svara

      Nej hon fick ju idén efter att hon varit där på träningslunch.

      Svara

   Men klassen umgås ju dagligen ändå? Och dessutom är de barn och utomhus så smittrisken känns inte som något de beh oroa sig för i det här läget.

   Svara

    Föräldrar skulle ju också följa med dom, och smittan sprids via droppar så hostar nån och en annan står bredvid och andas in det kan ju den bli smittad har ju ingenting att göra med om du är inne eller ute…

    Svara

  Tycker det är underhållande att se hur Sofia får Heja-kommentarer från andra ”influensers” Som Johanna Bradford, Elsa mfl. Folk som lever EXTREMT priviligerad men ändå väljer att stå å bara se på. Kanske nån klappa i handen. Men thats it.
  – Nä bloggen måste ju fyllas av inspirationnnnn för läsare har faktiskt röstat om att de minsann inte vill läsa om Corona hos mig inte. Nä så då fortsätter jag gärna i min lullull värld.
  Man blir helt matt. Vi har vårdpersonal som är vettskrämda o ensamma. De tvingas utsätta sig för fara utan skyddsutrustning. Men i detta läge är det viktigare för Elsa o Johanna o Sandra o allt vad som heter att ”fortsätta inspirera”. Varför kan de inte ta det här tillfället att inspirera till riktig förändring för sjukvården? Sandra skryter alltid om att hon har elles största blogg, varför använder hon den inte just i detta nu för att be sina följare va lite solidariska o på olika sätt stötta vårdpersonal – där så är möjligt?!

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   Vad gör du själv för att stötta vården? 🙂

   Svara

    Wow det här måste va den mest korkade frågan. Min kollega hade en insamling för fikabröd. Jag swishade. Vad har du gjort?

    Svara

     Nej du skriver aggressivt vad du förväntar dig av andra. Vad gör du själv är en mycket legitim fråga i sammanhanget

     Svara

     Känner väl ärligt talat att jag inte gör tillräckligt. Skänker pengar. Lever isolerat. Men klagar i alla fall inte på andra som försöker göra något bra 🙂

     Svara

      Va? Underhållande ju, vad har Elsa Sandra Johanna mfl gjort som jag missat?
      Och nä inte mer än rimligt att man förväntar sig lite hyfs o solidaritet frn folk med så breda plattformar som de gärna skryter om i tid o otid.

      Svara

       W
       När skryter dom Im sina plattformar?
       Mår du bra?

       Svara

   Fast tycker samtliga resonerat sunt om sin roll just nu. Det finns ent ur och plats till allt och jag tror att feel Good bloggar fyller sin funktion just nu också. Jag uppskattar deras bloggar extra mycket just nu.

   Tycker du ska sluta läsa dem om du mår dåligt och blir upprörd av dem.

   Dessutom tycker jag Sofia både ställer upp och resonerar sjukt vettigt kring hur hon tänker.

   På förekommen anledning , vad gör du själv för att stötta?

   Svara

   ”Halva klassen”, dvs ett tiotal barn som ses varje dag i skolan. Ett kalas utomhus dessutom. Vad är problemet?

   Svara

    Problemet är att föräldrar är också med och smittan kan spridas utomhus också om du är tillräckligt nära. I andra länder är skolor stängda…men just ja svenska barn är ju immuna och kan inte bli smittade…

    Svara

  Är det smygreklam vi ser igen på blondinbellas ig? Otroligt att någon vill sammarbeta med henne. Texten var knappt läsbar heller.

  Svara

   Självklart är det något fel, det måste det ju vara hon gör ju bara fel hela tiden. Leta lite till.

   Svara

    Ja, det är faktiskt väldigt ofta hon gör fel.

    Svara

  Kan nån vettig förklara – varför denna fokus på förlossningspersonal? Det är väl alla hjältar inom IVA och anestesi som behöver backas?! Det är ju för sjutton iva personalen som riskerar sitt liv? Men influensers kanske inte förstår sånt…? Har inget emot att förlossningspersonal får frukost, men med rådande situation så vet vi ju vilka som får ta smällen – alla inom intensiven. Det är det region Sthlm vill öka just och enbart deras löner.

  Svara

   Sofia får det att låta som att swishen ska till IVA som har på sig skyddsdräkter i 12 timmar och sliter. Men på alla bilder står det förlossning?

   Svara

   Förlossningen har ont om personal i vanliga fall, dem har det nog ännu värre nu, så dem stackarna som jobbar där får nog jobba 3 ggr så mycket som tidigare…
   Inte bara iva som påverkas, många är sjuka = brist på sköterskor och läkare på alla avdelningar som akuten, operation, mm.

   Svara

   Kaféets initiativ var inrikat på förlossningspersonal från start men nu har de samlat in 40 000 och levererat till förlossningsavdelningar så de börjar leverera till IVA och infektion och samlar in för det ändamålet. Trevligt att Huddinge får leverans.

   Svara

   En grupp som oftast glöms bort i debatten är vi som jobbar på geriatriken på sjukhus. Det VÄLLER IN gamla multisjuka med Corona som vi ska vårda samtidigt som våra andra multisjuka äldre. Vi får in patienter som är testade för corona men ej hunnit få svar innan dom skickas till oss å hos dom får vi inte ha skyddskläder tills om dom visar positivt. Kan tillägga att hälften av personalstyrkan är sjuka. Tär något så förbannat på vårt psyke å att dessutom först springa in till en pat med corona för att snabbt kasta av sig skyddskläderna till en annan patient som fått hjärtstopp eller behöver gå på toaletten NU!

   Svara

  Hurfan orkar ni sitta och vara så jävla missnöjda och hata nästintill varenda influencer som vi har här i Sverige?

  Hör ni inte hur ni själva låter?
  Ni sitter seriöst och vill kontakta företag som jobbar med olika influencers och därmed riskera att dom förlorar en inkomst pga det.
  Ni vill att deras företag ska krasha så ni får njuta av att se dom fattiga och få känna på det riktiga livet.
  Och sluta tjata om att dom inte kommer klara sig om dom slutar med influencer- livet, dom är inte värdelösa grönsaker eller hjärtlösa stenbumlingar, dom VET vad ”hårt arbete” innebär. Erkänn istället att det är eran dröm att se dom slita bara för att ni tycker ni inte gör annat i era liv.

  Tagga ner för helvete, somliga här saknar empati precis som psykopater gör.

  Usch, ni är fan obehagliga.

  Svara

   Vad pratar du om? Vem har sagt något om att kontakta företag?

   Svara

    E

    Har sett folk kommentera detta under andra inlägg.

    Till dig som funderar över göra detta.
    Lägg ner, inte fan skulle du bli så glad om någon började sabotera för dig på ditt jobb bara för att don hatar dig utan någon logisk anledning.

    Svara

     Åh, märker att du är en influencer som jobbar ”hårt och ärligt”..

     Svara

      Vad får dig att tro att jag skulle vara en influencer, bara för att jag säger ifrån när jag ser något jag tycker är fel?

      Nej, jag är långt ifrån en influencer och tycker det är bland det fulaste man kan göra att anklaga någon för att vara någon/något så att den personens åsikt blir irrelevant.

      Bara för att man säger ifrån, alltså snälla?
      Diskutera som en vuxen person istället än kasta en massa anklagelser omkring er. FFS

      Vad hade du sagt om en influencer kommenterat samma, hade du inte tagit till dig något av dennes ord heller?

      Svara

   This! 💯💯

   Svara

   Fast jag både läser och kommenterar här och jag håller med helt om att stämningen är 0. Men tänk på att de flesta av oss är normala och önskar ingen människa något ont, resten är bittra människor som lever så otillfredsställande liv att de måste hata alla som har det lättare än de själva. Dessa hörs oftast mest.

   Svara

    Jag ser ju er som försöker hålla god ton eller bara kommenterar oskyldigt och hur ni direkt blir påhoppade för ingenting.
    Synd att det ska vara så. Camilla borde modda hårdare mot elaka kommentarer mer.

    Svara

     Camilla borde radera OT, tramstrådar och alla inlägg som är skrivna av personer i syfte att förstöra kommentarsfältet.

     Innan läsarna överger den här bloggen.

     Svara

   Jag känner precis tvärtom, att det är en uppsättning unga människor som hittat hit i syfte att provocera och tramsa sönder kommentarsfältet. Och en del är så oerhört omogna, man kan tro att man hamnat på en fritidsgård.

   Svara

  Emilia wahlund eller vad hon nu heter… har en adlink till handsprit på Instagram. Vården skriker efter diverse skydd och då undrar jag hur man tänker när man gör så.. tjäna pengar själv på en kris vara..

  Svara

  Börjar kännas som konstig marknadsföring av en del företag. Lite som att alla plötsligt tävlar i att framstå som den gode samariten som skänker till sjukvården. Så klart med loggan främst i stora bokstäver så ingen ska kunna missa. Varför inte bara skänka? Måste man flagga upp i ansiktet om hur fantastiskt god man är? Lite som de som skänkt mat till hemlösa, sett till att polaren filmar hela grejen och sen postar på insta. Fint att folk ställer upp men det börjar kännas lite billigt samtidigt. Ser mer en jakt på good will än genuin omtanke i vissa fall.

  Svara

   Det är naturligtvis ett strategiskt sätt att försöka rädda sitt eget varumärke nu när många kommer att sköljas bort med coronavågen. Fantastiskt att folk är så naiva att de tror att folk gör detta av godhet när det i själva verket enbart handlar om att försöka klara sig själv och lyfta sig över andra. Pom & Flora tjänar naturligtvis pengar på detta och det är omöjligt att kontrollera hur mycket av donationerna som går till ”välgörenhet” och hur mycket som hamnar i deras egna fickor.

   Folk är så naiva.

   Svara

  Men fyfan det är ju pedo****. Tro fan att stackars offret inte vill träffa dig bara för att DU vill må bättre. Vedervärdigt äckel. Ska aldrig normaliseras eller ursäktas med att man ”inte visste” (man VET), ”samtycke” eller missbruk/fylla.
  Vill spotta på marken framför honom. Tvi.

  Svara

  smaklöst. VGR har bättre lösning där allt ska gå centralt och man tackar nej till företag som vill utnyttja sjukvården för reklam.

  Svara

  Vårdpersonal har det såklart tufft nu, och behöver långsiktigt få bättre villkor, men behöver de verkligen få gratis frukost? Krisen har knappast försämrat deras möjlighet att betala sin egen mat. Det finns andra grupper, t ex barn från fattiga familjer vars skolor är stängda, som har mycket större behov av att bli bjudna på mat. Jag kan ha överseende med PR-trick om resultatet är bra, men här är resultatet så oviktigt. Jag skulle inte hylla ett företag som bjöd vårdpersonal på typ ansiktsbehandlingar heller.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.