ÖPPET SPÅR – PÅSKKÄRRING EDITION

Här inne kan alla vi samlas som pga av coronaviruset inte får ta våra kvastar och flyga till Blåkulla ikväll.
Tråkigt att behöva bryta en så fin tradition, men det är kanske lika bra eftersom jag glömt hämta ut THKs nya åksjukepiller.

342 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  jag kom på att jag aldrig sov it bredvid en man. och då är jag ändå rätt gammal. har alltid haft eget rum

   Åh herregud vad skönt. Jag får gå och lägga mig på soffan 9/10 nätter pga kan inte sova bredvid min man

    Samma här😫

    Inte drygt men varför går inte era män till soffan om de är problemet? Min man skickar jag ut ur rummet eller så går han självmant om jag väckt honom pga snarkning då han inte vill störa min sömn

   Med rätt snubbe är det supermysigt. Annars skönt att sova ensam, man får hela sängen för sig själv, sover jag ensam sover jag på diagonalen👌🏼

    Svar till 20:11 och 20:51
    Glad 65-åring här.
    Been there done that. Sover så gott i min egen säng
    Glad Påsk

     har alltid uppskattat att sova med min man sen fick vi barn, och de ville inte sova i egen säng en period,då flyttade han upp till gästrum.. o jäklar va ja sov skönt !! nu sover de i egna sängar och han flyttat ner till vår..men ja sov helt klart bättre ensam haha.. är bara 35 så lite tidigt att föreslå egna sovrum va 😉

   Hur gammal är du?

   Hur kan ni inte sova bredvid era partners? Jag kan knappt sova utan min

  Jag ångrar att jag inte köpte små påsk- choklad ägg med folie på. Vill ha sådana NU!!!
  Var liksom i affären idag men köpte inget påskgodis och nu sitter jag här…..

   Gå dit igen om du bor nära någon butik 👏🏻👏🏻

    Avundas er som kan promenera till em butik – jag har 1 timmes promenad enkel väg 😁

     Skönt att bo långt ifrån folkmassorna dock, avundas dig mycket såhär i Corona tider

      Ja det är skönt, och känns viktigare än att kunna spontanhandla godis

   Ha ha, jag var precis och köpte glass och fransk nougat.

   haha sitter och äter såna nu!! 😀

   Jag har köpt Dessert choklad glass. 2 paket hallongrottor. Påsk ägg med godis i. Choklad. Chips. Dipp. Plus ingredienser till god mat som jag vill laga. 😂

   Men allt detta ska ätas på lördag. Jag kör old school style att äta godis på lördagar haha.

  Mina katter vill inte heller flyga i år. Den ena har snott min nya fleecejacka och tycker den är underbar att sova på. Den andra ligger halvt redlös i mitt knä efter ett stort mål mat.

   åh vad mysigt med katter. vad är det för ras?

    Vanliga huskatter (bondkatter). En korthårig och en med lite längre päls. Tjejer, 12 och 14 år.

   Det är flygförbud 😂

    De här båda vet inte vad förbud är. Gör alltid som de vill 😉

    HaHHh 😂

  Filmtips: ”Under körsbärsträden” SVT2 kl. 21:45 ikväll, fantastiskt drama från Japan.

  Vad tycker ni om Tiger king?
  Jag kanske har missuppfattat allt, men vad gör egentligen Carole Baskin som är så mycket bättre än Joe Exotic? Hon har ju fortfarande stora kattdjur i inhägnader… Visst, Joe födde ju upp tigrar m.m. och åkte runt och visade upp ungarna i köpcentrum m.m och verkar som en allmänt crazy person, men Carole verkar inte mycket bättre.

   Fattar verkligen att hon kan uppfattas som en hycklare. Men den stora skillnaden är ju att hon lobbar för lagförändringar gällande djurrätt och endast har dukar inhägnade för att rädda dem – eftersom de inte kan släppas fria är alternativet avlivning. Besökande får väl antagligen lära sig om djurrätt när de är där. Joe Exotic är totala motsatsen, dvs föder upp djur för att tjäna pengar och därmed behandlade han djuren riktigt illa också.

   Sen verkar Carole Baskin vara heeeeelt knasig och ANTAGLIGEN EN MÖRDARE?!

    Varför mördare?

     Hon mördade sin exman när han ville lämna henne.

      Nä det tror jag inte på.

      Så kan du inte säga. Det är inte bevisat någonstans att hon har mördat honom. Fattar inte hur man kan spy ut sig något som man inte ens vet så självsäkert.

       Jag säger bara en sak, sardinolja 😂 hon mördade honom helt klart!

      Jag var också helt säker på det tills jag lyssnade på jensen and holes podd där dom pratade med polisen och gamla utredare. Hennes mans affärer var betydligt skummare än någon av dom andra i den där dokumentären (says alot)

   Vem säger att Carole Baskins är bättre än Joe och Jeff Lowe? Förutom hon själv då?

   Jag håller med, dubbelmoralen själv. Hon profiterade på det lika mycket som Joe. Om hon nu bara ville rädda tigrarna så borde det inte blivit ett f-ing zoo, men giftshop och grejer. Hon är crazy, han är crazy, they all crazy.

  Känner mig alltid otroligt tung och trött, året runt. Orkeslös. Har otroligt svårt att ta tag i saker och hålla fast i rutiner. Tränar regelbundet med vänner, klarar av jobb och plugg (även om plugget alltid görs i panik sista dagarna) men ligger ofta dagar i sträck på soffan och kollar serier. Vill göra så mycket, är motiverad och taggad men det är som att jag väger ett ton. Har kollat mina värden och allt ser bra ut, har lågt B12 men äter vitaminer nu. Funderat på om jag är deprimerad? Men känner mig glad och positiv, bara energilös. Vad kan det vara, vad ska jag göra?
  Jag har mycket jag vill göra men jag måste få hjälp att komma över tröskeln. Klarar inte av det själv.
  Är det normalt att må såhär, bara att andra har mer viljestyrka? Känner mig besviken på mig själv att jag inte kan åstadkomma det jag vill och vara den jag känner att jag kan vara.

   Samma här!! 🙋‍♀️🙋‍♀️ Tycker dock att jag känner viss skillnad sen jag började med vitaminer, abcde. Framförallt d-vitamin.

    D-vitamin har samma effekt på mig, trodde det var inbillning först, men det kanske det inte är 🙂

   Tar du p-piller?

   Du kanske har en kronisk sjukdom du inte är medveten om. Endometrios tex.

    Om man har endometrios så har man ju sjukt ont i magen. Tror du inte att hon skulle vara medveten om det?

   Jag var exakt sådär men det är ändrat nu. Lösningen? Separerade från min sambo. Nu har jag mycket mer energi än vad jag har haft på år. Har inte fattat hur dåligt jag måste ha mått egentligen.

    Haha var exakt samma för mig!

    Samma! Gott genom en utmattningsdepression och mått skit, trodde det var jobbet. Sedan trodde det var jag. Men det var han. Bara HAN!
    Så tacksam att det tog slut.

     Ja, är så glad att jag vågade till slut. Känner mig som en ny människa

   Om du har lågt på B12 så är det mycket möjligt därför. B12 är en viktig del i celldelningen så lågt B12= lite röda blodkroppar. De röda blodkropparna transporterar syre till cellerna och får dem inget syre kan de inte utföra sina processer. Så inte konstigt att du är trött, du går antagligen på lågvarv och riskerar blodbrist. Varför har du brist? Ganska ovanligt dock vanligt hos veganer (svårt att få fullgott b12 upptag genom vegansk kost), de med tarmsjukdomar och äldre. Jag tänker att du ska ta en uppföljning hos doktorn, dels för att hålla koll på B12 samt få bukt med tröttheten

    Tack!

   Kollade du upp sköldkörteln när du var och tog andra prover? Jag har hypotyreos och upplevde precis samma som du beskriver (jag hade dock d vitaminbrist samt påbörjad depression också).

   Läs på om ADD… stämmer in på mycket. Ha en fin påsk.

  Jag skrev igår, men det var rätt sent så försöker igen för att se om någon har varit med om detta.

  Fråga om amning:

  Är det någon som vet om man fått d-mer med första barnet är det garanterat att man får det med andra också?

  Jag fick d-mer med mitt första barn (dopaminnivån sänks och ger ångest när barnet suger tag) och klarade bara att amma 1,5 vecka för ångetsen knäckte mig totalt. Vilket gjorde mig så ledsen för jag ville verkligen klara av att amma. Vid efterkontrollen sa min barnmorska att jag vid nästa barn skulle skippa amningen helt. Dock gör det mig så ledsen att aldrig få uppleva den kontakten…
  Så är det någon som har nån erfarenhet av detta? 🤔 försökt att googla men hittade inget om hur det kan fungera vid nästa barn.

   Jag fick d-mer med mitt första barn, ammade ändå dumt nog, den där riktiga ångesten som sög tag i en vid varje amning lättade dock lite efter ett par månader. När mitt andra barn föddes var jag inställd på att prova amma, men att att ge det max en vecka om det kändes jobbigt. Kände dock inte av det alls med vare sig andra eller tredje barnet.

    Tack för svar! Har alltid varit inställd på att amningen är förlorad för mig. Får se om jag vågar testa igen. Fick en kraftig förlossningsdepression av den starka ångesten som gjorde mig helt lamslagen. Men det finns kanske hopp!!

   D-mer är vanligt har jag hört. Men kanske inte såå vanligt att de ska finnas nån här på öppet spår som har erfarenhet från de med två barn… Hoppas du får svar ändå!

   Jag fick med första. Visste inte vad det var då, men har förstått det i efterhand. Så jag kan inte svära på att det var d-mer men bitarna liksom föll på plats när jag hörde talas om det (många år efteråt). Hade någon berättat om att det kunde bli så hade det sparat såååå mycket skuldkänslor hos mig. Har för mig att det blev bättre efter ett tag, men det kan vara en efterhandskonstruktion. Med andra barnet blev det inte alls så och jag ammade över ett år, jag var beredd på känslan men den uppstod inte.

    Tack för svar!!! Jag hade ”tur” och började redan på BB googla runt för jag tyckte att något kändes sååå galet när bebisen sög tag. Det var som att någon tryckte på en knapp så ilade ångesten i hela kroppen. Så glad att jag lyssnade på mig själv och slutade snabbt (dock sörjer jag att det inte fungerade).

   Så jäävla sjukt. Jag visste inte att detta var en grej, trodde detta berodde på tidigare trauman i mitt liv och att jag var ensam om detta. Tack öppet spår för jag fick ett ord på något som grämt mig så länge ❤️

   (För mig gick det över efter kanske 4-5 månader, men det var väldigt, väldigt jobbigt)

    Men stackare så många månader.. Efter 1,5 vecka kände jag mig helt slut på livet och var super deppig… ❤ D-mer är något, som jag förstått det, ganska ny upptäckt eller mer att det nu börjar komma fram mer och mer information om det.

    Men samma här! Vilken upptäckt att läsa detta. När jag ammade min son försökte jag alltid förklara hur det kändes den allra första stunden men det var aldrig nån som fattade. ”Ja, usch vad ont det gör att amma” sa alla mammor bara och jag tänkte att ont? Jag vill ju dö. Alltså på insidan.
    Trodde det var något trauma som låg kvar från förlossningen, att jag liksom relaterade smärta till den fruktansvärda smärta när man föder barn, men var ändå så nöjd med min förlossning så it didnt make sense.
    Det här är första gången jag ens kommer över information om att nån har känt på samma sätt. Blir typ så jävla ledsen och glad på samma gång. Ledsen för min egen skull för 6 år sen och glad för att jag inte var ensam trots allt.
    Ammade sex månader, upplevde att det släppte efter fyra månader.

   Jag hade det med första barnet.
   Med andra barnet så var jag helt inställd på att inte ens ge amningen en chans men valde ändå i sista stund att testa. Det gick jätte bra och jag mådde strålande under hela amningsperioden.
   Nu väntar jag mitt tredje och jag är orolig igen trots att det gick bra sist. Jag vågar inte hoppas och törs knappt chansa denna gång. Trots att det gått 9 år sedan första barnet så är minnena och känslorna väldigt starka fortfarande.

    Kan tillägga att jag inte visste vad det var där och då och fortsatte alltså att amma pga tryck från omgivningen. Det tog flera år innan jag ens mötte på order d-mer

   Är det nån som vet om det är möjligt att uppleva det här utan att ha barn?
   Är 28 år och har alltid fått extrema ångestkänslor när nån eller jag själv rört mina bröstvårtor för mycket.
   Det är verkligen en hemsk känsla som bara sköljer över en och jag klarar bara av den för att jag vet att det går över rätt snabbt.
   Har inget trauma i barndomen 😅

    Jag har samma ångestkänslor runt bröstvårtorna, har knappt rört dom själv nånsin om jag ska va ärlig😂. Kan få samma om jag/nån annan stryker mig över magen (utan kläder då)

   Hej!
   Jag fick D-mer med båda mina barn. Men förstod det inte förens vid andra barnet. Hade aldrig hört talas om det innan. Men vet inte om det alltid är så att man får det.

  jag börjar bli less. har haft urinvägsinfektion i tre veckor. ätit tre sorters antibiotika. nu är det blod i urinen och fortfarande bakterier. är nu innte på min fjärde kur. varför går det inte över?

   Har inte haft uvi på 30 år, men minns hur vedervärdigt det var.

   Låter hemskt, krya på dig!

   Jag har sedan barnsben fått flera urinvägsinfektioner per år. Brukar du få dem ofta eller är det ”bara” denna gången? Händer det ofta bör du be om en utredning.

    åh vad jobbigt för dig. det v ar flera år sedan. dom ska ge mig östrogen för det kan minska uvi. sedan ska dom göra en cystoskopi. gå in i urinblåsan och titta efter eftersom det nu är blod i urinen

   Att det är blod kanske du borde kolla upp.. men kan berätta va som hjälpte mig. Från tonåren upp tills jag var typ 25 hade jag uvi på uvi och jag åt antibiotikakurer stup i kvarten kändes det som. Då träffade jag en urolog som sköljde genom urinröret. Sen dess har jag inte haft en uvi och det är 6 år sen. Kanske värt att testa?

   Hoppas du blir bättre snart, ett rent helvete det där. Lider med dig<3

   Jag har en vän som haft upprepade uvi som sedan visade sig bero på endometrios.

   Hej! Jag hade tidigare uvi under ett par månader för några år sen. Det var fruktansvärt, att sitta och bita sig i handen för att inte skrikgråta när man pressar fram lite bloddroppar .

   Började äta ett läkemedel som heter Hiprex, som försurar urinen och gör de svårare för bakterier att få fäste. Kolla med din läkare! Det hjälpte faktiskt.

  Jag är så jävla gravid och så jävla förstoppad, känns som att jag testat ”allt” men ändå så har Trump byggt en skitvägg mellan min mage och rompen. Några tips? Sorry för grossness.

   Linfrön! Prova även annat med mycket fibrer, kanske även katrinplommon?

    Linfrön ska man väl absolut inte äta när man är gravid?

   Om du kollar den senaste Öppet Spår så gavs där en massa tips mot förstoppning 🙂

   Ta en matsked kokosolja!

   Torkade aprikoser och plommon brukar leda till rännskita för mig.

   Silicea kiselgel, lovar der hjälper ❤️ och mjölksyra, Probimage!

   Hörde nånstans att 4 st kiwin om dagen ska hjälpa 😅

   Kiwi,kiwi och åter kiwi(är det små svarta ”fröerna” som sätter igång magen)förutsatt att du tål det. Jag käkade 1 kiwi varje morgon vid frukost under min senaste graviditet och det funkade för mig.

    Är gärna med skal på. Där sitter mycket fibrer som sätter igång magen. Mixa i smoothie om man är känslig för skalkänslan.

   Samma problem här 🙋🏻‍♀️ har läst mycket lovande om psylliumfröskal, så det kanske vore något? Har försökt få tag på det själv nu i några veckor men slut i varenda jävla butik här.. Annars kan man ju beställa på nätet om man är klipskare än jag. Kiwi funkar annars rätt bra för mig.. Sen dricka massor med vatten och om du äter järntillskott så testa byta sort till någon mildare..

   Kiwi är lösande om du inte redan provat

   Membrasin

   Hade samma problem. Klunkade i mig ett rejält glas Katrinplommonjuice innan läggdags varje kväll. Inte särskilt gott men resulterade alltid i ett morgonbesök till toan = väldigt satisfying. (-:

   Massa jobbiga fröer är inget för mig. Kör laxoberaldroppar från apoteket. Är inte alls som laxermedel o allt bara blir så mjukt tomt o befriande 😊

   Du kanske behöver hjälp att få saker ut för att sedan ta till dig tips på grejer som håller magen igång. Så för att få ut testa Microlax rectal solution. Sedan börjar du med katrinplommon, aprikoser, kiwi, hela linfrön (krossade linfrön rekommenderas ej vid graviditet), några askar läkerol, psyllymfrön, kokosolja, MTC-olja…

    Om du har problem med att få ut innehållet så tipsar jag vidare om ett tips jag snappade upp från ÖS för nån månad sen, nämligen att lägga in tummen i slidan och trycka mot bakre väggen (alltså där tarmen är) Detta kom så lägligt för mig som då var gravid och förstoppad! Har hjälpt mej så mycket nu efteråt också då bäckenmuskulaturen är helt kass + att jag har början till framfall.

  Kan man kakla över redan existerande (men fult) kakel? Över köksbänken tänker jag på då. Är i sommarstugan så det behöver inte bli picture perfect, så länge det blir nån form av förbättring. Men är inte så händig av mig och att knacka ner allt kakel som finns där redan låter i mina öron svårt, haha. Kaklet sitter förövrigt som berget.

   Jag är ingen byggmästare men kör lite superlim, kleta fast kaklet där du vill ha det och smeta på fogmassa? Lär inte hålla i 20 år men en temporär quickfix iaf? 😂

   Du knackar ner det gamla, sen sätter du upp nytt.

   Finns ju såna klistermärken till kakel så det ser ut som nya 😄

   Skulle nog rekommendera att knacka loss det gamla, upp med en plywoodskiva och kakla på den (fulknep istället för att slipa som en tok för att få en lagom jämn yta för kakling).

   Du kan måla över det! Gjorde vi i vår gamla dusch/badrum. Finns särskild färg för kakel. Blev som nytt! 👌

   Enklaste lösningen: dekorplast/dc fix eller vad det heter. Bara att klippa ut och klistra på det fula kaklet! 👍

   Ja! Som andra sagt, dekorplast eller kakelfärg👍🏼

    Kan man måla på fogen med kakelfärg? Detta gäller dock i ett badrum 🥰

     Ja det kan du! Känner en som målade hela badrumsgolvet (ink fog) och det höll!:)

   Ja, det kan du. Vi ska göra det. Googlade oss fram. 👍

    Man kan göra precis allt. Det betyder inte att det är rätt. Man bör inte kakla på kakel. Precis lika mycket som att man inte bör slicka på hissknappar.

   Tips om du inte är så brydd över perfekt resultat. Kakla direkt på en plywoodskiva typ och sen bara klistra upp hela skiten på väggen. Fast ta ned kaklet. Inte svårt, bara gå loss med en kofot

  Någon som har tips på kul lekar för 2 personer? Tänkte ordna någon slags 5-kamp i helgen för mig och min sambo 🥳

   Kolla på ”Bäst i Test” på SvT och bli inspirerad. 🌟

    Ja! ”Korv eller finger” och ”Fågeldruva” är mina favoriter 😂

     Haha ja! ”Och det är såhär vi spelar KLASSISK fågeldruva!!”

    Eller taskmaster på youtube!

   Vilken rolig idé!!!

   Fanns väl ett program som hette Very good gummisnodd. Kolla nätet. Det lekarna var roliga.

  Hej! Någon som gjort ivf? Hur gick det till och får man hjälp direkt? Vad bör man tänka på? Tog det lång tid innan ni blev gravida?

   Jag har gjort ivf! Gravid nu efter första försöket. Gick privat eftersom det är kö på minst ett år i allmänvården (och längre blir det nu eftersom de lagt ner ivf tills coronakrisen lagt sig). Problemet var med min mans sperma.

    Grattis! Försökte ni först själva eller visste ni från början att det kanske inte skulle kunna gå på egen hand? Hur går en ivf till? Jag vet inte om vi behöver men har en sjukdom som kanske gör att jag behöver göra ivf.

     Man måste ha försökt ett år innan du får hjälp (vare sig det är privat eller allmänvård – samma regel). Så ja, vi testade ett år, sedan gick vi direkt till en privatklinik. De kollade att jag funkade bra med ultraljud, genomspolning av äggledare, blodprov osv och gjorde spermaprov på honom som var alldeles galet dåligt. Så det blev ivf. Skulle rekommendera dig att googla hur det funkar för det är en himla massa stag, hormonsprutor, ultraljud, ägguttag (aj), skapande av embryon, mer hormoner och slutligen återinförsel av embryot i livmodern.

      Men det var värt det såklart 🙂

      Ok! Då får vi vänta ca ett halvår till. Hoppas bara vi slipper…

       Ja, set vore ju det bästa såklart, lycka till! ❤

     Jag tror inte att man behöver försöka själva ett år för att få hjälp privat. Så uppfattade inte jag det iaf. Vi gjorde ivf privat trots att inget fel hittades. Vi hade turen att lyckas på första och har även 7 embryon i frysen till syskon om de behövs:)

    Åh de stänger ner ivf pga coronakrisen men vissa är så desperata att de går emot rådande riktlinjer och skaffat barn ändå. Ska du döpa ungen till covid om den överlever?

     Åh ge dig själv en god matbit då du verkar behöva det.

     Sedan har ingen sagt det är något problem med att skaffa barn. Blir man gravid nu tar det 9 månader innan barnet kommer ut, vilket innebär att Corona krisen inte är lika stor.

      Nja. Experter verkar inte rekommendera det pga all osäkerhet. https://edition.cnn.com/2020/04/05/health/baby-boom-wellness-scn-trnd/index.html

       Ja fast det är ju inte pga fara för mammans eller barnets liv de avråder, chilla lite.

      Problemet är ju att man har regelbundna möten med barnmorska/vården ganska mycket även under dessa 9 månader

   Har gjort ivf. Utreddes först, då allt såg ok ut fick vi fortsätta försöka 6 mån till. Hade då gått totalt 2 år. När det inte gick fick vi snabbt tid. Fick gå på hornonsprutor å fick ut många ägg. Många blev befruktade. Vid insättning så blev jag gravid på första försöket. Har BF om en månad.

    Grattis! Måste vara en härlig känsla.

    Hej! Jag är samma anonym som ovan (gravid efter ivf). De tog ut 15 ägg på mig och vi har 6 blastocyster i frysen. Gick du privat eller inte? Jag funderar på om det är samma regler gällande infrysning när man inte går privat, för jag antar att de frös in de embryon/blastocyster som de inte använde på dig? Grattis btw ❤

   Väntetiderna är olika i olika landsting/regioner, i Stockholm var den pre-corona väldigt kort iaf, vi behövde inte vänta alls. Från första möte, utredning, remiss svar och första sprutan tog det typ sex veckor. Ett års-regeln för försök innan hjälp gäller hos alla landsting OM det inte redan finns ett konstaterat fel, typ inga spermier hos mannen.

   Vi lyckades på tredje stimuleringen.

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

   eh va

   Därför jag inte går in på Dahmerskans insta länge.

    Que? Har Ld börjat göra reklam? Och reklam för bikinin säger du?? Det var verkligen nåt nytt.. 🤦‍♀️

    Att ni inte skäms! Tänk det, men skriv för fan inte. Fast även om ni tänker det så borde ni problematisera det, men för guds f-ing skull sluta skriv ut det.

    Fan va dålig stämning det var här idag….

     Bara att hoppa över om du inte håller med.

      Fast det handlar ju inte om att hålla med eller inte…. Du vet att flickor i typ 8 års åldern har prövat att banta, många unga tjejer har ätstörningar osv osv, denna sjuka värld som vill att vi ska väga 48kg till 175cm dödar. Så nej, ibland ”hoppar jag över” om jag inte pallar men ibland måste man faktiskt säga ifrån.

     Det skrivs hela tiden om influencers ingrepp operationer och fillers osv. Att man diskuterar det som ett problem. Och det tycker jag är bra!.
     Men varför ska man inte kunna diskutera tex lady dahmer eller faymee att de också kör med osunda vanor. Hur är det hälsosamt eller bra ens så som de lever. Jag blev chockad över bilderna de la upp när de bada.

     Jag är all for it att va mullig, vanligt överviktig eller kurvig osv. Jag är själv det. Men dessa body positive influencers överdriver.

      Lyssna på deras poddavsnitt #22 Varför uppmuntrar ni fetma? Och andra avsnitt där de pratar om detta. Lyssna på Stina Wollter eller Kajjan. Educate yourself =)
      Farligare att vara extremt smal än tjock exempelvis men det vill vi ju inte höra för smala är ju så snygga och hälsosamma.
      Har flera smala kompisar som äter SKIT, röker och knappt rör sig, tror du de får kommentarer att de är osunda?

       Jag själv har varit tjock i några år men började gå ner i vikt förra året och behöver ej gå ner så många kilon tills jag klassas normalviktig. Dock kommer samhället fortfarande tycka att jag borde gå ner ännu mer för att bli accepterad.

       Smalhetsen som finns i samhället är osund och hemsk. Men samtidigt tycker jag att blir man för stor och inte kan hantera det så är det också ett problem. Och kan man inte inse det så borde man söka hjälp kanske. Man kan ej gömma det under body positive eller acceptans. Jag själv hade problem som tjock som började oroa mig.

   Något konstigt Photoshop-jobb med benet till höger …

    Verkligen en konstig bild ena benet är dubbelt så tjockt. Konstigt att hon är så nöjd med varje skavank och hg, ändå har hon gjort så många operationer för att hon var missnöjd.

   Så av allt som finns att diskutera om Anna och hennes sätt/attityd väljer du hennes vikt?

  Jag skrev i öppen spår förra onsdagen, om min sambo som hotade mig med en rent ekonomiskt hemsk situation. Jag äger en lägenhet tillsammans med mina föräldrar, som dem har betalat för, och han planerade att kräva mig på pengar av min andel samt hälften av mina möbler om han skulle dra. Eftersom vi inte hade skrivit samboavtal (vilket jag kände stor skam över) så hade detta varit möjligt och jag mådde så fruktansvärt dåligt.

  Detta slutade med att jag åkte och skrev ut ett samboavtal. Åkte hem igen och bad honom skriva på det. Han sade självklart nej. Då sade jag ”Om du inte skriver på detta nu så ber jag mina föräldrar komma hit, sen skall du se dem i ögonen och berätta om dina planer”. Vips så var det påskivet! Slutet gott allting gott. Tack för allt stöd jag fick <3

   Vad skönt att höra, lycka till! Det här grejar du❤

   Grattis! Se nu till att ge dig själv en belöning, någonting gott att äta eller dricka.

   Åh fan vad härligt att höra! Så bra gjort av dig ❤ Tack för uppdateringen. Lycka till med allt!

   Åh vad skönt att du vågade stå upp till honom ❤️

   Bra gjort ! Har du scannat in det och sänt det till din mail också ? Rekommenderar att ha en mail han inte vet om i tillägg till din vanliga, där du kan ladda upp dokument genom att skicka från den hemliga mailadressen till den hemliga mailadressen (inga problem att göra det med gmail iallafall.)

    Smart! Det skall jag göra 🙂

   Bra gjort! Hejja dig! Berätta för föräldrarna ändå, och förvara en kopia på avtalet där. Och kasta ut fanskapet, du förtjänar bättre.

    Eller ha en kopia hemma och låt dina föräldrar ta hand om originalet. Jag hade för ett antal år sedan att göra med en lömsk man och bytte därför i smyg ut en liknande originalhandling mot en verklighetstrogen kopia. Handlingen försvann, vilket jag misstänkte att den skulle göra, strax innan separationen. Han blev väldigt snopen när min advokat plockade fram originalet. 🤥

     Bra tips! Aldrig ens tänkt tanken men det är ju väldigt bra att ha med sig idén när dagen kommer!

     Å vad nöjd jag känner mig gör din skull, ser framför mig ett lömskt flin som suddas ut hos honom och du säger något fyndigt och alla runt omkring om applåderar!!!

      Det var bara han, jag och advokaten. Han skrek rakt ut, välte stolen när han vräkte sig upp och sprang därifrån, vrålande och vevandes som en galning. Glömmer det aldrig, var så fruktansvärt rädd när jag skulle ta mig hem…

       Men fy vad hemskt. Bra gjort i iallafall och jag applåderar dig här och nu för ditt mod och din smarthet!!!!

     Fantastiskt smart gjort!!

   Grattis!! Vad glad jag blir 🙂

   Så himla bra grattis!!! Ska du lämna han?

    Jajamen!

     Bra!

   Jaaaa, vad glad jag blir!! ❤❤

   Varför är ni fortfarande sambos? Eller har jag missuppfattat. Han låter som ett kräk.

    Han flyttar så fort han hittat något annat 🙂

   Jag blev uppriktig varm i hjärtat av detta! Fyyy för denna skiträtt för sambos som inte betalt ett skit att ta någons egendom. Så bra gjort av dig.

  Varför så mycket har på Rebecca Stells utseende?! Låt kvinnan göra vad hon vill med SITT ansikte!

   Visst, hennes ansikte, hennes liv, hennes beslut. Men opererar man sig till oigenkännlighet så brukar de flesta hojta till…

   Kritik är inte = hat. Dags för alla snöflingor att växa upp.

    Fast varför kritisera någons ansikte?

     För att det är sjukt att genom operationer ändra sitt utseende så drastiskt som hon har gjort.

    Fast vadå kritik? Kritik för att hon opererat sitt ansikte? Hör du hur det låter? K

   Varför tar du upp det till diskussion igen då? Du bjuder ju in till taskiga kommentarer nu. Säg till de som är elaka när de tar upp det istället.

  Vad ska ni hitta på i påsk? För mig blir det samma gamla vanliga – sitta hemma och äta lite godis.

   Samma här. Påsk är trevligare än jul.

    Tycker påsken och julen är ungefär samma, men med påskägg istället för klappar🙈

     Gillar att det är mindre hysteri runt påsken. Godis äter jag tyvärr för mycket av både helg och vardag 😉

   Läsa böcker.

    Vilka böcker då?

   Vi brukar äta påsklunch hos min mamma men det blir inget i år. Men det gör inget, det kommer fler påskar ^^ Så vi är hemma, chillar as one should.

    Japp det kommer fler påskar. Kommer du äta påsklunch hemma då istället?

     Inte sån påsklunch mamma brukar göra haha men ska göra nåt gott hemma iaf dock till middag då middag är ”roligare” i brist på bättre ord än frukost ^^

      Får man fråga vad det blir för god påskmiddag?😄

   Äta

    Jag är shälv i år över påsk och har bestämt mig för att ha en riktigt feel-good-weekend. Tänkt ta en skön dusch och göra det riktigt spaaktigt med skrubb, ansiktsmask och sånna grejer. Tänker klä mig tjusigt imorgon och laga en god middag (ungsbakad lax med creamcheese & örttäcke och kokt småpotatis + smörslungad sparris) som äts med tända ljus och mjuk musik. Sen blir det nog att kika på något jag gillar alt läsa något bra och äta chips och choklad och bara vara glad att jag har lyxen att bara kunna få rå om mig själv lite extra 🙂

     Jag tänker mig att man är supernorrlänning om man säger ”shälv”. Stämmer det?

      Haha ops ser ju nu att det blev ”shälv” istället för själv. Men fnissar här i mörkret åt din kommentar om att jag kanske är en supernorrlänning!

     Taskig påskhare

    Ät gått och mycket❤😄

     Påskharen 20:32

   ”Firar” inte påsk. Känns bara skönt att ha ledigt några extra dagar.
   Pyssla i trädgården, börja med lite lydnad på valpen. Städa ur och fixa färdigt husbilen till säsongen.

    Hoppas det går bra med valpen❤

   Mysigt! ❤️

    Du mår inte så bra va?

     Tror inte den haren mår så bra, nej

   Den påskharen som börjat svara er är inte jag, säkert trollet från det andra öppna spåret som är uttråkad för att ingen reagerar. Ha det så trevligt i påsk alla, hur ni än firar eller inte firar🥰

    Suck…

    Tack för rensningen Camcam🥰

   Ska hem till mina föräldrar på påskafton. Resten av påskledigheten får jag se lite vad som händer. Har redan börjat den med en riktigt bra dag. Vill hinna med en liten springtur, städa, en minigolfrunda, en vanlig golfrunda, utforska området där jag bor…ja, det finns mycket jag vill hinna med.😊

    Hoppas du hinner med allt😊 Glöm inte att vila lite också så att du inte blir utmattad.

     Ja det är just det, haha. Men det ska nog gå bra🌞

   Fastnat i en period med dataspel, så lär bli en del under påsken.

  Bästa träningstightsen som inte är genomskinliga?

   Mitt bästa tips är att ha rätt storlek. Det största felet folk gör är att ta för små så man töjer ut dem för mycket.
   Mvh: jobbar i sportklädesbutik

    Haha jobbar i min absoluta drömbransch redan, men har alltid haft en liten dröm om att jobba i sportbutik, blev lite avis måste erkännas!

     Bästa jobbet jag någonsin haft. Jag älskar mitt jobb och min butik!

   Aimn och Stronger

   GYMSHARK! Vänta, ska länka haha

   Förlåt men detta måste ju vara vanligaste frågan på ÖS.
   Jag undrar:
   1. Är det samma person som frågar varje gång men har jävligt dåligt minne?
   Eller
   2. Är det nånting som så många går och tänker på?

   Jag känner att jag tänker just nu orimligt mycket på vilken förklaring som är sann här.
   😛😛😛😛

  Kul att så många skiter i ”rekommendationerna” … snart har vi halva Sthlm sjuka. Tack att ni tar livet på så många. Bra jobbat alla! Så less på idioter .. så less…

   En del skiter helt i rekommendationerna sitter som packade sillar på uteserveringar, det gör mig riktigt förbannad.

   Håller med! Hörde att det var kö ut från Stockholm idag. Blir less! // Arg Stockholmare

    Skärp dig!

    Blev också så jävla förbannad när jag läste det. De borde höjt trängelselskatten till 17 000kr typ 😂 /Också Stockholmare

    Men snälla, det är alltid kö ut från Stockholm? Folk som jobbar i förorterna måste väl få ta sig hem??

     Folk som bor i förorterna men jobbar i stan menar jag förstås. Ni kanske tycker man ska åka kollektivt i dessa tider istället?

   Min mans familj lever i la la land bubbla. Herregud vad jag tappa respekten för de under dessa corona kriser. De reser överallt inom Sverige. Och de håller håller ingen social distansering alls. Utan sitter och umgås med massa människor. De är så fruktansvärt sällskapssjuka. Jag kommer definitivt sätta ner foten och säga NEJ. Om de vill besöka mig och min man. Litar inte alls på att de kan va friska. 😠

    Skärp dig! Sluta skriva kommentarer i andras namn i varje tråd!

  Det är väl bäst att jag förtydligar först att jag älskar mitt barn och vill tillbringa tid med barnet, MEN:

  Jag tycker det är så tråkigt att vara föräldraledig. Jag tycker det är så tråkigt att bara kunna umgås med andra föräldralediga (och knappt ens det nu) och prata baaaaarn. Snark!

  Jag har dessutom bara vara ledig i en månad. Känner mig samtidigt hemsk som längtar efter att få jobba igen. skämmigt och otacksamt att känna såhär. I andra länder har de inte ens möjlighet att vara föräldralediga knappt… (Inget alternativ att min partner går på föräldraledigt tidigare, jag ska bara vara ledig 6 månader totalt och min partner 12 månader.)

  När jag jobbar kommer jag säkert ångra att jag inte tog tillvara på tiden bättre. Hur ska jag bli bättre på att ”fånga dagen”? Vill bara ventilera. ”Får” jag ens känna såhär? Vågar inte prata om det med andra föräldrar jag umgås med för pallar inte bli skammad. Klarar dock av att bli det här av främlingar haha.

   Självklart får du det, men var beredd på ilskna kommentarer från ofrivilligt barnlösa.

    Haha ofta det är de som dömer.. det gör mammamaffian så bra själva! (Inte alla mammor.)

    Jag är beredd att ta risken. Är överlycklig över mitt barn såklart. Älskar inte att vara föräldraledig för det…😅

   Skäms inte! Klart det kan bli tråkigt om man är van vid annat, tex mkt sociala kontakter på jobbet. Kanske hänga med folk som inte vilm prata bara om barn eller jobba deltid/dela föräldraledigheten?

    Oj sorry, läste inte klart om att du inte kunde lämna över föräldraledigheten än..

     Ingen fara! Hade som plan att hänga med folk som inte bara vill prata barn – men de jobbar ju!!! (Haha). Samt såhär i Corona-tider så blir det svårare att träffa dem. Känner mig som en besatt när jag ringer igenom hela telefonboken för att få ha ett vuxet samtal om dagarna. Ja jösses. Skönt att det snart är sommar och folk har semester 🧡

      Hmm ja det såklart.. man får ju träffas , kanske ta det utomhus om ni är är oroliga? Efter deras jobb? Annars videosamtal medan partner tar barnet efter jobbet?

      Tycker din inställning är väldigt sund. Dina vänner Är nog glada att du inte gått upp helt i att bara prata barn

   Så kände jag så jag började jobba 20%. En kväll i veckan. Då blev jag mer närvarande med barnet och mådde bättre. Intelligent stimuli. Kan du läsa en kurs? Kvällskurs? Vara bara du och inte någons mamma för några timmar.

    Stort tack för tips! Kanske vore något för mig. Är just att känna mig stimulerad intellektuellt som jag saknar mest.

   Det är klart du får känna så och jag kan förstå det även fast jag inte kände så. Såklart du älskar ditt barn, folk som kommenterar annat är bara dumma. Vissa älskar bebis tiden andra inte, vissa älskar småbarn tiden andra inte. Jag är en sån sjuk j-vel som tycker om att prata barn, bajs och sömn haha ^^ Men dina ”vanliga” kompisar har ingen möjlighet att träffas på promenad? Jag tog 2 promenader om dagen när ungen var 0-6mån, hjälpte till med rutiner och välmående att gå ut. Men om du inte gillar att träffa andra föräldralediga så skit i det, om du inte har det behovet. Gör det inte ”för ditt barn” för hen har noll utbyte utav det, gör bara om du själv vill.

    Haha! Det är fint att man är olika tycker jag, och tur är det såklart.
    Ska försöka få till mer promenader med ”vanliga kompisarna”, säkert lite lättare för dem att komma iväg nu också när flera jobbar hemifrån.
    Tack för ditt svar!

   Det är helt okej att känna så. Jag blir också galen av att vara föräldraledig. Ska snart in i det igen. 🙂 Man får överlag tycka att man behöver vara borta från sina barn. Alla fungerar olika. Skulle jag vara med mina ungar jämt skulle jag inte vara närvarande ändå. Jag behöver space och ensamtid. Då kan jag njuta av att vara med dem och Ta tillvara allt som är fint med det. Kanske du kan ha något projekt som du kan göra, läsa något på distans kanske om du gillar det, eller ha ett träningsprojekt. Eller bara gå ut en stund själv när barnets andra förälder är hemma. Men som sagt- förstår dig verkligen.

    Tack, blir bara så lättad av att höra att jag inte är ensam i mina känslor och tacksam för förslag!

     Ja men guuud ja! Jag klättrade på väggarna när jag var föräldraledig. Höll verkligen på att bli tokig. Och nu (när vi jobbar hemifrån sen en månad och sonen vart lite snorig och därmed vart hemma från förskolan i två veckor…) Såhär: jag älskar min son över allt annat, han är det bästa som har hänt mig och allt det där men(!) det finns ingen på denna jord jag vill umgås med dygnets alla timmar. Förutom mig själv. Jag har alltid älskat mitt eget sällskap och är i stort behov av ensamtid. Även som mamma. Och det är okej. Säger de. (Men ja, jag brottas också med dåligt samvete typ hela tiden.)

   Tycker btw det är så sunt och kul med en förälder som också vill va en egen person och prata om annat än barn! Heja dig!

   Du behöver nog prata med någon profisionell om det här, det låter inte alls bra.

   Skärp dig!

   Förstår dig. Jag älskar mina barn, och jag älskar när vi är lediga tillsammans som en familj. Men när det bara var jag och barnen hela dagarna höll jag på att bli galen!! Det är så tråkigt, förlåt förlåt.
   Men precis som någon skrev nedan försöker jag hålla fast vid att alla inte älskar allt lika mycket. Jag är helt enkelt inget fan av bebisar. Min stora unge blir snart fyra och det är fantastiskt! Jobbigt som fan ibland, men så mycket roligare än en bebis.

   Är väl också ditt ansvar att prata om annat än barn? Finns faktiskt andra föräldralediga som också gärna pratar annat än barn.

    Hehe du tror inte jag försöker…

   Jag har två barn som nu är unga vuxna. Det första året var tråkigt. Jag är ingen bebismamma, och det är helt okej. Jag älskade mina barn trots att jag var så mentalt understimulerad att jag kände mig olycklig. Det är helt okej att känns så. Det blir bättre sen, när de börjar prata. Nu är de glada, oerhört smarta, väluppfostrade, empatiska, jämlika, ambitiösa och helt fantastiska människor som har fått höra och känna att de är djupt älskade varje dag ända sedan de föddes. ☀️

   Detta är känslor som är så jäkla tabu att prata om, men du är inte ensam. Jag hade sett fram att slippa jobba och vara föräldraledig länge (1,5 år). Det blev inte alls som jag tänkt mig, jag hatade det. Kände mig så instängd och kvävd och tyckte det var riktigt jobbigt att inte jobba och prestera. Men det har absolut inget med hur mycket man älskar sitt barn att göra, och det är viktigt att komma ihåg. Någon som skrivit en del om detta är Camilla Läckberg. Tycker det är så skönt när någon känd går ut och skriver om detta så att skammen på oss som inte älskar föräldraledigheten försvinner. Har ångest när jag tänker på att kanske skaffa ett till barn och då ”tvingas” vara föräldraledig på heltid igen. För mig hade det ultimata varit att vara föräldraledig på heltid i några månader men sen gå tillbaka och jobba 2 dagar i veckan. För oss är det dock inte görbart då min man har eget företag som är i ett läge där han måste jobba heltid.

   Jag tyckte också det var skittråkigt. 🙄
   Såklart älskar jag mina barn och det var mysigt att ta hand om dom och gosa med dom och allt sånt.
   Men ändå. Hemmafrutillvaro var inget för mig. Kände att jag kunde uppskatta ledigheten bättre när jag hoppa in och jobba liten då och då.

  Tips på en märke som säljer BRA kvinnor 💃kläder av HÖG kvalitet👍, som tål tvätt och kan användas i många år. Så trött på allt skit som går sönder eller ser urgammal efter en tvätt.,😩🤯

   Skärp dig!

   Gant, Filippa K, Tommy Hilfiger.

   Jag köper mycket av detta på Barkarby. När jag var där för ett par veckor sedan var det tomt och skönt att vara där (skrik på mig hur mycket ni vill). De har bra onlinebutiker. Filippa K är stora i storleken, Gant och Tommy upplever jag normala.

   Vill du ha billigare tycker jag att Lindex serie Holly & White är bättre än andra kläder.

  Jag HATADE amma mitt första barn men fatta aldrig varför. Med mitt andra barn började jag kunna se ett samband med nedstämdhet/ångest och amningen. Kunde till och med känna ångest svallvågen, kolla ner på tuttarna och se att de läckte (?!). Mitt andra barn blir tre månader på måndag och jag skulle nog säga att det har släppte för ungefär 3 veckor sedan.

  Jag är ensam hela påsken och får supermycket ångest av bara tanken. Är väldigt hemmakär och firar de flesta högtiderna med min familj, så tycker det är skitjobbigt att inte kunna hälsa på dem. Försöker tänka att det är en helg som vilken annan som helst, men det är så himla svårt.

  Har köpt upp typ alla godsaker som existerade i affären (fanns inte dragéägg dock??? det ENDA påskgodiset jag vill ha och har craveat!!!!! besviken) och ska kolla på avsnitten som släppts av EOTB och nya säsongen av La casa de Papel för att distrahera mig, så hoppas jag att påsken är över i ett nafs.

  Var på så jäkla bra humör idag tills.. min pappa sa… men du det är bara bra om du dör.. hahaha när vi pratade om corona .. alltså han menar att han skämtar.. ush🥶 vem fan säger så till sitt barn?!?!??!! Så osmskligt… det känns som att jag är så hatad och är ivägen för alla bara 💔

   Nä det var fan inte normalt, inte ens som skämt. ❤️

  Jag har corona och det är fan ÖKEN! Så vansinnigt trist.

   Skärp dig.

  Vem är er kändis förälskelse just nu? 🤩

   Alltid Eddie Redmayne och Cillian Murphy ❤️

    Alltså Eddie har det konstiga utseendet jag någonsin sett. Snygg? Ful? Vem vet?

     Han är söt. Liksom awkward men charmig.

     Sööööt!

     Han ser ut som paow innan hon gjorde läpparna

    Cillian ❤️❤️❤️

    Älskar Cillian i Peaky Blinders. Tommy har en sexig personlighet. Dock tycker Jag att Cillian inte alls är snygg utanför serien. Jäkligt vacker ögonfärg har han men resten, not so much. Beckham <3

   Joaquin Phoenix

    Nej, men usch! Den galna veganen!

  Har fått så torra händer på senaste tiden, pga att jag tvättar dem lite oftare än vanligt. Jag har aldrig haft torra händer på det här sättet, vad har ni för tips? Allt från handkräm till allt tänkbart mottages gärna.😊
  Främst knogarna som är torra om det spelar roll.

  Har en handkräm från ACO och två från The Body Shop, vet inte om jag upplever att någon är särskilt bra egentligen.
  Smörjer annars in knogarna med Nivea i blå burk innan jag ska sova, det är väl faktiskt vad som funkar bäst, men den är kladdigare än en vanlig handkräm så jag behöver något bra under dagtid 🙂

   Oviderm👍
   Canoderm👍

   De innehåller karbamider, finns på tex. Kronans apotek.

   O’keeffe working hands.

   Förutom Elas tips är locobase en superfet kräm som jag brukar smörja in mig med när jag är torrare än vanligt (brukar bland annat smörja in mig precis innan läggdags och sova med den). Ett tips är att också smörja händerna innan tvätt/disk emellanåt

    +1 på Locobase Repair! Smörjer med den varje kväll.

   Weleda skin food eller Helosans fotsalva innan du går och lägger dig. Enda som funkar på mig.

   Mvh jobbar i vården och tvättar och spritar vad som känns 7000 gånger per dag

    Fotsalva på händerna, haha?

    Men stort tack för alla tips, ska se om de finns på apoteket 🙂

  Visst är det konstigt att många som är stora på instagram har gjort sitt konto privat. Jag tänker på Katrin Z , Bingo, Charlotte Perrelli och säkert en del andra. När de utsätts för kritik och inte har några samarbeten så stänger de bara ner, gör kontot privat…de tål inte att kritiseras. Fine tycker jag, men då vill jag att vi lämnar dem ifred även i fortsättningen. Upplever att de öppnar upp när samarbeten ska ut, men sedan stänger de när ev kritik kommer.

   Jag fattar inte stäng bara av kommentarsfältet om man inte tål kritik?

  Hej, har sånt ångest för påsken. Vi ska åka till landet med sambons familj. 12 personer i en sommarstuga på 80 kvm. Med en svärmor och en svägerska som båda två är monologmonster. En annan svägerska som saknar min sambos ex och frågar om jag tkr hennes man är sexig? En svärfar som höjer rösten och är ibland ganska elak mot svärmor, vilket gör att jag reagerar med tårar. Sen är det jag som överreagerar.. Är så jävla känslig mot elakheter mellan föräldrar och barn och mellan ”kärlekspar”.

  Hur ska jag överleva? Önskar jag fick jobba istället. Hur hemskt är det inte att man önskade att man fick jobba istället för att vara ledig? Nu känner jag trycket över bröstet ännu tydligare. Sen ska jag ha mens också nu i helgen. Den har redan börjat. Kul med finnar och blod överallt. Kul med släktingar överallt som pratar i mun på varandra, ogillar mig och är allmänt otrevliga. Varför gör jag det här? Hur överlever jag? Snälla, giv mig styrka!

   Men nu om nånsin har du väl en ursäkt att inte åka!

   Säg att du är sjuk vafan e problemet, världens bästa tid att påstå att man e sjuk ju

    Är världens sämsta lögnare, alla kommer fatta att jag ljuger. Särskilt min sambo.

     Säg som det är till din sambo. Han bör acceptera din ångest. Stanna hemma och kom överens om vad ni ska säga till släktingarna.

      Är så rädd å göra honom besviken…

       Stoppa fingrarna i halsen och spy! Fejka magsjuka. Åk inte!!!

       Vad är det jag läser? Du vill inte åka, beskriver ångest och folk som ogillar dig….men vill inte göra din sambo besviken??? Du är ”så rädd å göra honom besviken”. Rädd? För vad? Gör vad DU vill och stanna hemma (förmodligen mycket smartare än o trängas i en stuga med en massa folk nu). Sätt ner foten och stå på dig!

       Men nu gör ju hans släktingar dig ångestfylld och ledsen. Vill han att du ska tillbringa påsken med att må dåligt? Då skulle jag vara väldigt besviken på honom om jag var du! Han borde vara besviken på sin familj som förstör det som skulle kunna ha blivit trevligt. Stanna hemma! Med eller utan sambo.

     Säg att det trycker över bröstkorgen så ljuger du ju inte. Och att du inte vill förstöra en mysig helg med att nojja över det, så du stannar hemma.

   Jag fattar inte det där med att umgås släkt + respektive i små utrymmen. Om släkten har växt så mycket måste man acceptera att man inte kan bo 12 pers på 80 kvadratmeter. Min syrras sambos familj gör så hela tiden, hela hans familj + respektive kommer, hans föräldrar är skilda också. Så skilda föräldrar + nya, han syrra + barn och typ tre småhundar som skäller i en lägenhet på 80 m2. Det är inte heller de trevligaste gästerna. Betalar inget, städar inte och kräver att konstant uppmärksamhet. Stannar flera dagar också. Några gånger har min syrra och hennes barn flytt hem till mig för hon är väl ungefär 1 middag från psykbryt. Föreslog för henne förra julen innan de skulle komma att hon skulle dela upp ansvarsområden och maten som alla skulle köpa, sagt och gjort. Sluta med att sambons familj ställde in julen! Så något sånt kan du kanske pröva?

   Social distansering, blir svårt med 12 pers på 80 kvm. Det kan och SKA du skylla på.

  Låter som en väldigt konstig släkt. 12 personer och alla har missat att man inte ska umgås tillsammans denna påsk. 🙃

   Det är sant men alla resonerar som så att vi inte ska träffa några andra på landet och att vi umgås ganska frekvent ändå när vi är hemma. Med vänlig hälsning, stockholmare

    Och hur vet ni att ni inte kommer träffa folk? Vilka nivhar träffat innan, vilka ni kommer träffa efter?

     För det är en stuga på landet och för att vi har en stor tomt och vi kommer inte ha ngr besök. Men hundra är man ju inte såklart.

      Det som spelar roll är ju hur många man träffat innan. Man kan bära på smittan ändå. Åk inte! Det här är året när man INTE ska åka på sånt. Tänk på dig själv och inte på din sambo. Du har väl också rätt att må bra.

  Är det någon här som har en/fler helig birma-missar? Hur är de i sinnet/psyket/allmänt? -har världens chans att ta över två stycken men undrar över detta 😏 busiga? Keliga? Elaka?

   Jag har en. Hon är 5,5 månader nu. Supersnäll, säger aldrig ngt när jag tar henne upp och gosar, älskar bli borstad, bill leka boll och varje morgon kommer och gosar med mig och, i för sig, biter mig i handen. Nyfiken, lekfull men lugn samtidig. Gillar när hon får följa med på besök hos mina kompisar som har 2 små barn och följer efter dem jämt.
   Kattens personlighet spelar roll men birmor är fantastiska katter.
   Go for it säger jag!

  jag har skrivit förut på denna blogg och kritiserat rasister här så nu vill de jävlas med en. jag har absolut inte skrivit dessa kommentarer här som försöker göra narr och bete sig som barn.
  Jag är den som har skrivit 21.52 och 22.33

   Ja nån har spårat ur. Oroa dig inte.

  Hata är ett starkt ord. Antingen ljuger du om att du har barn eller så lider du av en störning. Skulle det vara så att du verkligen hatar ditt barn, säg det till soc så att barnet blir omhändertaget innan något tragiskt sker.

   Men vaf-n, skulle hamnat längre upp!

    Till vilken kommentar då?

     Den är borttagen nu och det var ett troll som använde ursprungskommentatorns namn..

  Jag är en väldigt högljudd person som gillar att prata mycket och skratta. Dock känns det som många män blir skrämda för en självsäker kvinna och jag är rädd att jag aldrig kommer hitta en kille på grund av det. Jag har haft sådana problem med dåligt självförtroende där jag under extremt lång tid var väldigt blyg och tillbakadragen och nu när jag äntligen börjar bli trygg i mig själv (även om det dåliga självförtroendet finns där) så är även det fel.

   Du kommer hitta någon som älskar dig för den du är! Jag är själv blyg och tyst. Trodde aldrig att någon skulle gilla mig för att jag kan upplevas som ointresserad och tråkig pga det. Men hittade min man till slut trots allt 💜

    Så fin kommentar. Tusen tack för den och så glad att du hittade din ❤❤

   Fast att vara högljudd har väl inget med självsäkerhet att göra? Kan ju vara så enkelt att de killarna inte pallar att umgås med någon som är högljudd och skrattar mycket? Bättre att umgås med de som uppskattar de dragen.

   Med vänlig hälsning,
   Självsäker men ej högljudd

  Beställt diskmaskin och unnade för en gångs skull oss inbärning och installation. Bor på tredje våningen utan hiss och min man har en muskelsjukdom som gör att han skulle blivit sängliggande minst ett dygn om vi bar upp skiten tillsammans.
  När leveransen kom, kom det en ensam kille, ringde på, och frågade om vi kunde hjälpa till och bära upp. Jag var så nära hjälpa till, men nej, vi har betalat 1100kr för tjänsten så vi sa nej. Han ringde en kollega som kom efter en kvart och de bar upp och installerade.
  Vill inte komma nånvart egentligen men är så glad över att ha fungerande diskmaskin & inte behövt bära!

   Vart köpte ni? 🙂 funderar också på det och behöver att de bär upp och installerar.

    Elgiganten 🙂 är väldigt nöjd med allt!

   Vilken flane som kommer ensam och kör en sån rövare! Bra att ni stod på er.

  Jaha. Då var bakteriell vaginos tillbaka igen. Tredje gången då jag har gått på två antibiotika kurer. SERIÖST!!!! Så jävla TRÖTT på att ha ett könsorgan som går in i kroppen och är så jävla komplicerad! PH värde som rubbar och kära oförklarliga bakteriell vaginos som kom i augusti och VÄGRAR SLÄPPA TAGET. Tills trots för antibiotika. Tänk om man hade haft ett könsorgan som pekar utåt istället. Har kopparspiral så vet inte om jag borde ta ut den nu fall i fall den påverkar miljön i den komplicerade grottan. Har varit det enda preventivmedlet som fungerar.. Fan vad jag blir less.. Och inga tider hos läkaren med det första så då får man byta trosor och känna sig äcklig en stund till.. Blir så less :((

  Sorry för mycket information och äcklig information. Alla som har haft BV vet känslan och det är frustrerade.. Behövde bara få ut denna frustrationen. Fan😭

   Och förlåt för svenska för nybörjare. Är inte lätt att skriva när man gråter

    Ta ut spiralen. Den är en mardröm. Från en som vet. Kram

     Tack ❤️❤️ ska försöka få tid och få ut den.. Synd för det har fungerat i fyra år..

   Har hört att trådarna till spiralen kan samla på sig bakterier och därmed orsaka bakteriell vaginos!

   Tilllägg: mitt tips är att ta ut spiralen och lära dig fertilitetsförståelse!❤️

    Ååååh.. Ja då blir det nog spiralen som ryker.❤️

    Är väldigt skeptisk till inte godkända preventivmedel/metoder. Har gjort ett försök på inte godkänt preventivmedel vilket resulterade i abort. Gör inte om det.. Får ta paus från spiralen och använda kondom ❤️

     Fast fertilitesförståelse handlar väl mer om din kropps funktioner och hormoner än bara skydd på gradivitet? Jag har mycket bättre koll på mina hormoner nu när jag har mer kunskap om min fertilitet. Jag vet till exempel att ett stort intag av socker och gluten ger mig kraftfull mensvärk, och jag har lärt mig att flytningarna blir annorlunda vid ägglossning som gör att jag trots skydd undviker sex då.

      Okej, när jag sökte över det igår så kom jag in på sidor som presenterade det som alternativ till preventivmedel.. Ska se igenom andra källor 🙂

     Prata med en gynekolog innan du tar det beslutet, lyssna inte bara på okända på nätet. Och smart att du vill använda nåt säkrare än det som beskrivs ovan. Det är inte tillräckligt säkert om man verkligen inte vill ha barn eller kan tänka sig abort.

      Absolut! Börjar inte på någon inte godkänd metod oavsett. Ska prata med min läkare när hon har ledig tid efter påsken.. Tar inte ut spiralen i första omgång om inte hon rekommenderar det. Eventuellt tar jag ut den och tar en paus för att bli borta med BV innan jag sätter i en ny. Har haft den i lite mer än fyra år så det är dags att byta..

      Tack för din omtanke ❤️

   Jag har det också. Fick medicin men den hjälpte inte och de vill inte skriva ut en annan sort utan en ny undersökning.
   Jag vet att det är samma sak jag har.

    Jag lider med dig. Det är bra att de undersöker vidare men samtidigt så är det jobbigt för dig om du ska vänta? Det är ju så frustrerande att känna sig äcklig hela tiden.. Jag hoppas att de undersöker mig vidare men samtidigt är jag desperat och vill bara ha ut spiralen fall i fall det är den som orsakar problem..

    Lider med dig. Vi får väl hålla ut och hoppas att vi finner en lösning som får bort det..

    Jag kom över några artiklar om att ”basa” kroppen. Alltså att alkohol, läsk, socker, kolhydrater är sura (pH värde) och att man kan basa kroppen för att gå ner surhetsvärdet genom att äta alkalisk mat osv. Tänkte att det var värt ett försök fall i fall det kan påverka pH värdet i underlivet. Har tagit en tesked med bikarbonat och blandat ut i vatten innan jag ska sova och druckit vatten med citron i de sista dagarna. Tycker att jag märker skillnad i utflod och lukt men det kan vara tillfällighet med. Om du är intresserad så är det bara att läsa om det på internet. Kan hålla dig uppdaterad på hur det går för mig. Kör på i 2 veckor och så får vi se hur läget står till efter det 🙂

  Ååååh.. Ja då blir det nog spiralen som ryker.❤️

  Är väldigt skeptisk till inte godkända preventivmedel/metoder. Har gjort ett försök på inte godkänt preventivmedel vilket resulterade i abort. Gör inte om det.. Får ta paus från spiralen och använda kondom ❤️

  Såhär i Coronatidet, är det bara jag som är trött på allt företagsgnäll? De ska ha stöd för än det ena, än det andra. Jag kommer fortfarande ihåg hur jag blev behandlad som arbetssökande efter en långtidssjukskrivning. Då sparades det inte på oförskämdheterna och de personliga förolämpningarna från rekryterare och personalansvariga, det gick också bra att dra ut på att svara eller ta nästa steg i månader men nu plötsligt när företagen behöver hjälp då ska det vara här och det ska vara nu och det får minsann inte ställas några frågor om varför de är i den här situationen.

   Jättetråkigt att du blev behandlad dåligt som arbetssökande, men vad har det att göra med att företag söker stöd? Många företag kommer/skulle inte klara sig utan stödet i dessa tider, och en hel del behövs för att vårt samhälle ska fortsätta fungera i samma takt. Jag förstår verkligen inte folk med din typ av resonemang, men skulle så gärna vilja förstå. För att någon hade det dåligt, då ska fler ha det dåligt? Var är logiken i det..

    Samma företag som inte brydde sig det minsta om ifall jag levde eller dog? ” Det här är ingen välgörenhetsinrättning” som en företagsrepresentanter förklarade för mig.

    Och logiken är att förhoppningsvis lär sig företagen att därefter man räckhåll med gigantiska egon som representanter utåt så genereras till slut så mycket badwill att det slår tillbaka. Således att till slut får rekryteringsföretag där samma person (oftast helt utan högskoleutbildning eller relevant arbetslivserfarenhet) ena dagen rekryterar butiksbiträdet för att andra dagen rekrytera civilingenjörer slå igen och författarna som jobbar där får gå tillbaka till att jobba som telefonförsäljare.

     ”därefter man räckhåll” ska stå ”tillsätter man rövhål”

   Jag har tänkt på samma sak om alla nattklubbar som gillar att förnedra folk i dörren. Nu vill de plötsligt ha tillbaka sina ”kära gäster”.

    Svinhugg går igen/var försiktig med vem du hugger i ryggen på väg upp, det kan mycket väl vara de personerna som tar emot dig när du faller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *