PAX INTE!!!

Okej, vem orkar ta på sig att en gång till försöka förklara för Hannalicious att Folkhälsomyndighetens rekommendationer inte handlar om att skydda HENNE!?

Ponera att hon skulle halka och bryta benet på klinkerplattorna där bredvid jacuzzin efter några glas bubbel eller av någon annan anledning behöva uppsöka sjukvård. Då upptar hon en sängplats – som det redan råder brist på –  avsedd för personer som är skrivna i regionen.
Det är DESSA människor som Folkhälsomyndigheterna vill skydda med sin rekommendation,
inte Hannalicious.
Om man ska se det krasst så vill FHM snarare skydda regionens invånare FRÅN Hannalicious och alla de andra som självcentrerat går emot deras rekommendationer med enbart sig själv och ”jag, jag, jag” för ögonen..

Ps. Hanna verkar ha tagit ner den här posten nu, men med tanke på hennes ömkliga och gnälliga storys på Instagram så verkar anledningen till det inte vara för att hon fattat vad det handlar om. 
Det verkar snarare vara för att alla är så himla dumma mot henne… 

Lilla Aktuellt? Kan det vara något att börja med?

Tack för tips!

 

257 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Pernillas kommentar om att Book startade en offerkoftafest var sååå bra haha ”offerkoftafest” – bästa ordet jag hört, mitt i prick. BAM.

   Klockrent! Hela Pernillas kommentar är klockren, så sant. För Anna Book är det fest när hon får sätta på offerkoftan (likadant för MM) för då får hon uppmärksamhet och fler följare. Dom snyftar och tar på koftan för att få publicitet och fler följare, dom vänder allt till sin fördel och får sympatier och lite tid i rampljuset, det är deras chans att få synas. Snyft o drama ger publicitet och pengar.

   Förstår bara inte varför Pernilla ens lägger tid och energi på Anna från första början? Känner de varandra sen innan eller vad är grejen?

    Det är ju ganska självklart att de känner varandra. De är i samma bransch och har alltid varit bjudna på samma Bindefeldtfester.

  Kanske inte så dumt med en lockdown av landet ändå. Förhindra egoistiska idoiter från att ränna runt.

   Fast när Schulmans var på Gotland med sina barn var det helt OK för att de var mittemellan boenden i Sthlm och åkte dit tidigt? Förstår inte skillnaden på det och att Hanna är hos sina föräldrar i Västerås och åkte dit tidigt.

    Är de skrivna på gotland?

     Nej, de är inte skrivna på Gotland.
     Men de är egoistiska svin.

      Jo de är väl skrivna på Gotland. Alex och Amanda har sålt sin lägenhet, huset på Gotland är enda boendet de har just nu.

       Tror inte en sekund på att de är skrivna på Gotland. Isåfall skulle de få släppa sitt barns plats på Manillaskolan och de kommer de aldrig att göra. Snobbar som de är.

        Att välja en skola efter bra utbildning är inte snobbigt. Orättvist kanske, men inte snobbigt. Onödigt att uttrycka sig så.

         Det Är En Snobbskola!

          Det är tråkigt när det går bra för andra, eller hur?

           Varför skulle det vara tråkigt? Låter som om du är avundsjuk.

        Manillaskolan är ju stängd så det är nog inget att oroa sig över! Och sen är ju Amanda i princip uppvuxen på Gotland så familjerna Schulman/Widell har nog petat in mer pengar i det Gotländska samhället än du tjänat i ditt liv.

         Oroar mig knappast, men du verkar desto mer bekymrad! 😂

          Jag är mest orolig över dig faktiskt. Visst är det jobbigt när folk skaffar sig en utbildning, bra jobb och tjänar massa pengar 😉

           😉
           Kanske något du borde testa själv?

           15:54, troll

      Varför skriver du så när du inte har en aning? Klart dom är skrivna på Gotland eftersom det är deras hem, där dom nu bor permanent. Det är du som är svinet.

       Då måste flyttanmälan ligga i pipeline.
       För 30 sekunder sedan bodde de i en lägenhet på Östermalm, Estocolmo.

        Testa två månader, men okej. Du har säkert rätt! Avundsjukan är inte nådig i dessa tider!

         Avundsjuka på vad? Att vara eller inte vara skriven på Gotland? 🧐

         Näe, de är just nu skrivna i Stockholm. En flyttanmälan tar inte heller så lång tid. Det registreras av skatteverket på 30 sekunder. Så den anmälan verkar ha fastnat i deras personliga pipe i sådana fall

          Precis som Blondinbellas!

        Oavsett har de inte hittat ett nytt tillfälligt boende, kanske att de har eftersänd post till Gotland tills vidare. Skulle inte vilja vara i deras situation med sålt boende nu och inte hittat något nytt. Om situationen kvarstår så kommer det nog bli mindre utbud på marknaden också.

   En lockdown av landet kommer att resultera i att ekonomin söndertrasas totalt. Det kan man redan se i världen, vårt västerländska samhälle är uppbyggt på att pengar ska vara i rörelse.

   Detta kommer leda till en lågkonjunktur utav dess like, som i sin tur kommer att resultera i att fler människor dör. Under Greklands kris dog det över 150st fler människor, per dag jämfört med föregående år.

   Så konsekvenserna av en lockdown behöver man också ha med i ekvationen.

    Fast vi är i karantän i västra Australien och har varit i ca 4 veckor nu. Vi får pengar av våran government och det får företag också som inte kan överleva med folk som måste komma dit. Jag tror Sverige kan ha råd med det just nu också.

     Och när du pratar om en ”lockdown” så är det livsviktigt!! Kolla upp länderna som gör detta, människor dör som flugor. Du sitter i din lilla säkra bubbla i Sverige och har åsikter?? Min vän i Spanien såg sin vän dö.. och du åker säkert till Spanien en gång per år?? Seriöst lägg ner

   Ja, och det handlar även om smittspridning. Stockholm är pestens mecka, när Stockholmare bryter mot Folkhälsomyndighetens regler och statsministerns uppmaning om att INTE resa någonstans sprider de smittan till delar av landet som inte har så mycket smitta. I påsk invaderade stockholmarna Västkusten och inom 1-2 veckor kommer vi se en kraftig ökning av covid-19 fall i Bohuslän och Göteborgsregionen.

    Enligt undersökningar minskade resandet 96% från Stockholm till Gotland, så det borde minskat avsevärt Stockholm – Västkusten också. De som ändå åkte ska givetvis ha minst hemorrojder som straff.

    Nej, Stockholmarna invaderade inte västkusten. resandet från Stockholm till Göteborg minskade med ca 90 % jämfört med tidigare påskhelger. Resande till Bohuslän skedde främst från närliggande orter, som Göteborg och Halmstad.

    http://press.telia.se/pressreleases/svenskarna-stannar-hemma-under-paasklovet-2990179

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-minskade-vart-resan-under-pask

    Till Lysekil:
    Från Halmstad: -1 procent
    Uddevalla: -47 procent
    Trollhättan: -65 procent
    Göteborg: -70 procent
    Stockholm: -93 procent

     En stockholmare är en för mycket!

      …Är det bara folk med mindervärdeskomplex som säger…

    SLUTA SPRID DESINFORMATION!!

    Nej, västkusten var inte invaderad av Stockholmare denna påsk. Utan av övriga invånare i detta land som verkar tro att de kan resa runt och bete sig hur som helst så länge man inte bor i Stockholm 🙄

    I Båstad och Torekov var det fullt med Stockholmare. Fint väder så de satt på uteserveringar och åt glass i solen. Hur många procent är ganska irrelevant 92 530 stockholmare valde att resa. Uppenbarligen var minst 500 där jag bor och det är 500 för mycket! Är det desinformation? 🤦‍♀️

     Hur vet du om någon är stockholmare?

     Gjorde du platsintervjuver?

     Hur vet du att de var Stockholmare? Gick du runt och frågade alla?

  Synd att Book kunde använda Bianca för lite mer uppmärksamhet också. Undra om Bianca och Quetsala sett att Anna några dagar tidigare drog in Bianca och hånade och säger att Biancas telefon är också trasig?

   Book fick en kommentar, under filterbilden med vit tröja, som löd ungefär ” hur kommer det sig att dina bilder på blommor och mat inte är suddiga?” – Anna Book svarar ungefär ”Är du inte på fel instagram nu, fråga hennes dotter. Biancas telefon är också trasig”. Asså…

   Alla bilder Märsta-Anna tar på maträtter, blommor och annat är knivskarpa. Det är bara när hon tar selfies som mobilkameran går sönder. Märkligt det där.

    Ja precis men hur vet hon att Biancas telefon är trasig? 🤔 🤦🏻‍🤪 Verkar som att Anna Book medger och erkänner att hon alltså ljög om att telefonen var trasig och att hon använt filter och menar att Bianca också brukar göra det 😆

    Hon svarade att telefonen innehåller två kameror – en riktad mot en (”selfie-kamera”), och en på andra sidan. Och att det är ”selfie-kameran” som är trasig.
    Stämmer det? Innehåller en iPhone två kameror? Eller hur funkar det rent tekniskt?

     Oavsett, när Booken blir inmålad i sitt lilla ljugarhörn så kommer hon bara med fler lögner. Hon försöker så att säga ljuga sig ur sin egen lögn. Ibland med blandat resultat, oftast inte så bra då människor konfronterar henne och ifrågasätter hennes minst sagt fantasifulla historier. Då blir Booken kränkt och Bam! Offerkoftan rasslar fram omedelbart. Alltså hennes sätt att vända på hela historien i Filter-gate och flytta fokus och få det till ett ”påhopp” av PW är ju så löjeväckande och patetisk så man rodnar. Men men, the story goes on repeat…

      Bästa någonsin är ju när Märsta-Anna + familj åt julbord på Ikea … Någon står på parkeringen och spanar in dem, gör inbrott i bilen (utan det det blir några märken) där Märsta-Anna som av en händelse råkat glömma mobilen, går upp till restaurangen, tar en bild på matgästerna, lyckas logga in på Annans Instagram, lägger upp bilden + en text om att det bara är fattiga som äter julbord på Ikea, går ner till parkeringen, lägger tillbaka mobilen i bilen och låser dörren. Anna är ju heeelt oskyldig.

      Skulle aldrig fungera i en roman, men när Märsta-Anna är med kan allt hända!

       Haha😂😂😂
       Vartifrån ’Märsta-Anna’???
       …. inte hört förut

        Astöntigt öknamn för att man inte unnar henne att säga att hon bor i Sigtuna. Ingen utanför Sthlm bryr som om det är Märsta eller Sigtuna dock.

         Är väl mest Anna själv som verkar bry sig genom att så ofta påpeka att hon bor i Sigtuna kommun istället för i Märsta. Sigtuna är en ”finort” medans Märsta inte är det. För mig får hon gärna säga Sigtuna unnar henne det hehe fast det var inte jag som skrev Märsta-Anna.

          Uppenbarligen inte hon själv som bryr sig, se anonym ovan -”Märsta-Anna”.

     Typ alla telefoner har två kameror. En fram och en bak. Har du aldrig sett en mobil?

      iPhone 11 har t o m tre kameror – två på baksidan och en på framsidan 🙂

       Finns iPhone 11 som har tre kameror bak och en fram. 😉

        Iphone 11 Pro och 11 Pro Max har en vanlig vidvinkelkamera, en ultravidvinkelkamera och ett normalobjektiv. Tillsammans ger dessa fyra gångers zoomomfång.
        Iphone 11 har bara vidvinkel- och ultravidvinkel.

      Du behöver inte dumförklara. Frågan löd om det alltså sitter en eller två kameror i, alltså om det är två separata kameror, eller en som är ”vinklad” åt två håll.

       Du dumförklarar dig själv så bra ändå.

       Hur menar du att man vinklar kameran? Alltså fysiskt snurrar på den beroende på om den ska riktas fram eller bak? Undrar genuint

        Hade en vik-mobil med precis en sådan kamera cirka 2002 <333

  Joanna Fingal resonerar exakt likadant i sin blogg.

  Alltså, helt ärligt nu. Om mina föräldrar bodde i en grannregion och var ca en timme bort med bil hade jag kanske också åkt till dem tidigt och isolerat mig där. Hade vetat att det inte är snyggt gjort och varit beredd att erkänna det vid konfrontation.

  Att man däremot åker från smittans epicentrum, lägger upp det på instagram och inte förväntar sig någon kritik?? Varför ska alla influencers tas på allvar när de påverkar positivt, men förringas till privatpersoner och offer för näthat när de gör något negativt och får kritik för det?

   Fast hon åkte väl tidigt 🤔

   Ja det ju just det att många av oss kanske hade gjort samma MEN jag hoppas att de flesta av oss hade varit finkänsliga nog att inte lägga ut det till sina 10 000 följare (eller vad ni hanna har)

    Exakt!

    Men nu är dela sitt liv hennes jobb.. Tycker hor förmedlar vikten av att stanna hemma och att bara ta sig iväg för det absolut mest nödvändiga. Är delvis därför hon är kvar, ca fyra veckor sen hon åkte till Västerås, sen kom rekommendationen att stanna där man bor och hon valde att stanna där.

   Den här kommentaren 👆🏻👏🏻🔥

  Jag förstår inte riktigt det här resonemanget.
  Om man bryter något så åker man in till en ortopedmottagning/närakut. Man blir undersökt, röntgad, blir gipsad och så får man åka hem igen.
  Man tar inte och upptar en sängplats för någon som kraftigt insjuknat i Covid, de behöver en sängplats på IVA. Alltså långt ifrån en ortoped.

  Det här argumentet faller på sin egna orimlighet. Som folk som blir sura för att trafikpoliser är ute och gör hastighetskontroller ”eftersom de ska vara ute och jaga grovt kriminella som värdetransportrånare och människosmugglare istället”. Bara för att jag använder en resurs på st:Görans ortopedakut betyder inte det att IVA avdelningen på SÖS får mindre vårdplatser liksom.

   Här uppe har de öppnat en Covid-19avdelning på ortopedens ”våning”, ställt in planerade operationer och flyttat på befintliga patienter. Den nya avdelningen bemannas med folk från alla avdelningar, men mycket personal är från just ortopedin.

    Exakt så!

    Hur har man kunnat missa att sjukvården helt har ställts om för att klara av trycket från pandemin?

    Såklart att de kommer därifrån. De kan inte ha så jättemycket att göra annars nu när typ 99% av alla planerade operationer ställts in. Vad ska de annars göra liksom? Rulla tummarna och titta på när branschkollegor sliter häcken av sig?

    Ser det likadant ut på ortopedakuten? Har den också gjorts om till en covid-avdelning?

   Hela sjukvården är omställd för att kunna klara av trycket av corona-patienter. Mao har alla andra avdelningar på ett sjukhus dragits ner på kapacitet, flyttat personal till mer behövande avdelningar osv.

   Har den informationen verkligen kunnat gå dig förbi?

   Jo men så här, tror du all personal och lokal som tas i anspråk för influensapatienter uppstår ur tomma intet? De kommer från andra delar av vården.

   Så jo, du belastar en hårt ansatt sjukvård oavsett var du befinner dej, och skulle då ALLA t ex i Stockholm åka till Borås (av någon anledning), så ökar belastningen där

    Är det möjligtvis så att man ser mindre akuta benbrott nu? Nu när ingen vågar gå ut så borde det vara så att färre allvarliga olyckor händer. Eller?

   Precis så, beläggningsgrad har sjunkit trots corona.
   Färre än någonsin söker sig till akutmottagningar.
   Så ta det lilla lugna ni som tror ni vet allt om hur sjukvård fungerar.

   Fast det är absolut inte bara det ni skriver det handlar om. Jag blev akut sjuk påskveckan, hemma i min stad och i hemmet osv.
   Jag ringde på natten 1177 när jag började bli orolig efter ett långt samtal med frågor bestämde sköterskan att koppla mig till 112 och fick prata med ny sköterska där ett långt samtal med många frågor. Hon sa att jag skickar bil till dig när det finns ledig jag bedömmer inte dig som akut att bli hämtad utan när bil finns. Efter ungefär 20 minuter kom ambulans och knackade på, med skyddsutrustning på sig. Tog värden och sa tillslut du måste till sjukhus för att ta prover vi kan inte avgöra. Men du behöver inte åka med oss utan om du kan bli körd räcker det.
   Så jag blev skjutsad till akuten fick gå genom tält på instruktioner och blev lagt på isoleringsrum på smittavdelingen. Alla som under de 13 timmar jag låg inne,tog hand om mig hade skyddsutrustning men inget corona prov togs utifrån min ålder och allmäntillstånd. Men man kunde inte utesluta corona då jag hade andningsproblem huvudvärk och torrhosta. Jag hade fått en propp i lungan visade det sig. Att jag blev inne länge berodde mycket på att de var väldigt belastade, dom försökte skynda på det var tydligt.
   Väldigt viktigt att jag fick vård visade det sig, och visst tog jag resurser från sköterskor och läkare som sköter Coronasjuka. Även om jag alltså kom in med misstanke om just propp i lungan.
   Det räcker att man kommer in för något annat och har minsta lilla övriga symptom för att ta stora resurser just nu på sjukhusen.

  Jag tycker att denna influencer vanligtvis beter sig extremt naivt och visar sällan eftertanke eller ödmjukhet – Men med det sagt så ser jag inte riktigt problemet här? Eller, låt mig förtydliga… Jag ser problemet som FHM förklarar, och jag håller med om att det är urbota korkat att resa runt just nu och belasta diverse vårdenheter om något skulle hända. Men om det stämmer att hon har befunnit sig där senaste 4 veckorna, och detta är hos hennes föräldrar, så gör hon väl 50/50 rätt/fel egentligen?

  Om hon hade befunnit sig på ett hotell likt Ystad Havsbad så ja, absolut. Men hos sina föräldrar och har stannat på samma plats i 1 månad?

  Utbilda mig gärna mer i ämnet, jag är öppen för att jag har fel och kan ändra mig.

   Förklara gärna hur man kan göra 50/50 rätt/fel. Endera gör man rätt eller så gör man fel. Och två fel gör inte ett rätt bara för att det är en liten stackars influencer som har noll koll på verkligheten.

    Men alltså, vad är egentligen problemet?
    Hon har satt sig i självvald karantän, och jag förstår helt och hållet varför hon valt den platsen hon gjort för det.
    Så länge hon är frisk och fortfarande distanserar sig socialt så är det väl lugnt?

     Word, Sthlm är 1.19 bort också så sjukhus är ju nära?!

     Det har hon ju inte om hon är på SPA?

      Ett HEMMA spa, med ett HEMMA gym, helpensionen är det hennes föräldrar som står för.
      Hon karantänar alltså på sitt flickrum, i sitt barndomshem.
      Vad ligger egentligen problemet i det?

       Att vara 100% skyddad från påverkan utifrån är osannolikt i en tätort som Västerås.
       Hon har haft kontakter med omvärlden. Vägrar tro att hon sitter i sitt hemmaspa med brunt klet i fejjan 24/7.
       Och det räcker med 1 olycksalig kontakt för att smittan ska vara ett faktum.

        Hon var bland annat på Ikea 😅

         Den senaste månaden ja. Menar du att du kunnat hålla dig borta från alla butiker och kortterminaler helt och hållet den senaste månaden?

       Dessutom handlar det inte enbart om Corona.
       Om hon halkar i sitt hemmaspa och bryter benet tar hon också upp en plats i vården.

        Då tar hon upp en plats hos onkologen, inte på IVA.
        Bara för att man tar resurser från en onkologiavdelning betyder inte det att det blir en respirator mindre på intensivavdelningen

         Inte för att vara näsvis, men onkologen hamnar man på om man har cancer.

          Haha! Jaaa, galet skrivit av mig 😀

          Skulle hon bryta benet skulle hon få hjälp av Västerås ortopedpraktik. De kommer med största sannolikhet att låta bli att sno en respirator från intensivavdelningen på Västmanlands sjukhus.

          Så kan vi bara låta bli att jämföra äpplen med badbollar?

           Fast tex ortopeden har halverats för att ist utöka plats och personal till IVA.

           Hur kan det vara så svårt att förstå att hela sjukvården har ställts om?

           Att ortopeden har ställts om är ju pga att alla operationer ställts in.
           De som skulle ha jobbat med operationerna ska ju självklart hjälpa IVA.
           Men vad har hänt med ortopedin på akuten? Har det också ställts om och blivit IVA?
           Har man slutat behandla akut sjuka personer som inte behöver operation utan bara ett gips?

         På ett sätt har du fel, då många sjukhus omstrukturerar och ”lånar” ut personal till andra avdelningar.

          Det är ju fullt rimligt att en ortoped skulle bli utlånad till en intensiv..
          Lika rimligt som att en hjärnkirurg skulle bli utlånad som en barnmorska..

           Tro det eller ej, men de skolar om och utbildar personal löpande. Framgår om du följer nyheter via t ex rapport

           Det må hända att det är orimligt i ditt huvud. Men det är exakt det som skett på nästan alla landets sjukhus.

           Följer du inte nyheterna?

     Självvalt karantän på ett SPA? Hör du själv hur det låter?

      Hon är inte på ett spa, hon är hemma hos sina föräldrar.. Hon hänvisar till hemmaspa.

      Har man ett eget SPA HEMMA, så är man hemma. Det är du som missförstått!

       Hon sitter i ett ”spabad” med ansiktsmask hemma, så jo är ju det hon kallar spa 🙂

     Problemet är om hon blir akut sjuk. Vården är dimensionerad utifrån var folk är skrivna, inte utifrån var de hänger, så om du blir sjuk på fel ställe så skapar du extra arbete för vårdensystemet där du är. Nu är det kanske inte ett jätteproblem i just Hannalicious i Västerås, eller i vanliga fall rent allmänt MEN om många gör samma sak och åker till samma ställe så blir det ett stort problem och det är något en själv inte helt kan veta – alltså håller vi oss där vi är skrivna.

      Om hon blir akut sjuk i Covid?
      Det är ju därför hon satt sig i karantän hon föräldrarna, för att slippa bli sjuk?

       Eller i vad som helst. Bilolycka ex

        Hon sitter hemma hos sina föräldrar. Hon åker inte på roadtrips.
        Lägg ner det där med att försöka komma på extremexempel.

         Ibland händer saker som gör att man behöver vård. Så är det bara

          Och väldigt ofta kan man leva ett helt liv utan att sätta sin fot på en IVA-avdelning.
          Visst vore det olyckligt om hon skulle drabbas av en stroke eller något just nu och just där.
          Men på riktigt, hur sannolikt är det?

           Fast det handlar ju inte om sannolikheten att det handlar just henne. Det handlar ju om sannolikheten att det händer några stycken om tusentals åker från ex stockholm till en region med mindre resurser.

           Nu är det ju hon som vi diskuterar, och det faktum att hon får orimligt mycket ifrågasättanden. Tusentals stockholmare kommer inte att åka till Västerås. Bästa sättet att inte belasta vården ÄR trots allt att inte bli smittad och inte smitta andra. Så primärt är det allra viktigaste att skydda sig själv från att bli smittad. Precis så som hon gör.

       Är folk så verklighetsfrämmande på riktigt?

    Ja alltså, om det finns fyra rekommendationer och jag följer två av dem så gör jag väl 50/50 rätt/fel?

     Fortfarande 100% fel.

      Och 100% rätt

      100% fel i 50% av fallen?

   Hon är inte skriven där 🤬🤬🤬🤬

  Folk fattar inte. Jag tror att det är för jobbigt att ta in informationen att detta kommer pågå i flera månader. Att man inte kommer kunna leva normalt och göra det man har kunnat innan, det blir för mycket och jobbigt. Eller så tänker de att de ändå inte kommer dö och skiter i andra som är i riskgrupp. Vad vet jag.

   Jag lever precis på samma sätt som jag gjort förut. Ingenting har ändrats, förutom att jag går till gymmet mycket oftare nu än förut.
   Men jag riskerar inte heller att smitta någon i riskgrupp heller.

    Anonym 12:21 hur vet du att du inte riskerar att smitta någon i riskgrupp? Har du koll på exakt varenda människa och vad de har för sjukdomar?

    Hur menar du att du inte riskerar att smitta någon i riskgrupp?

     De personerna jag kommer i kontakt med är personer som jag antingen känner eller går på mitt gym.
     Och jag tvivlar stark på att någon i en riskgrupp skulle ta sig ner till gymmet och ställa sig på rullbandet.

      Personer som är anställda på gymmet kanske är i riskgrupp?

       Jag går på ett obemannat gym. Den personalen som finns där är alla personliga tränare, som inte tillhör någon riskgrupp

        Städare kanske finns? Hur vet du att PTs inte är i riskgrupp?

         I sådana fall så är det städarna som riskerar att smitta mig. Men då jag tränar minst 12 timmar efter att städarna har varit där, och allt jag tar i redan har blivit avtorkat hundratals gånger efter att städarna varit där, så finner jag också det hypotetiska scenariot ytterst osannolikt.

         Det finns inte så många PT’s som jobbar på gymmet. Det är ju inte som att jag inte vet vilka de är liksom.

         Är dom i riskgrupp bör dom nog inte arbeta.

          Alla har inte råd att ta semester

           Då får man tvätta händerna och låta bli att peta sig i ansiktet

           Semester? Är du riskgrupp blir du sjukskriven.

         Har inte riskgrupperna ett eget ansvar också?

      Varför tvivlar du på det?
      Vi som inte är i riskgrupp rekommenderas att hålla oss hemma men likt förbannat skiter du i det, varför skulle inte någon i riskgrupp skita i det? Vet vi förresten om alla riskgrupper än? Jag tycker det dyker upp nya då och då, och man kan faktiskt vara omedveten om att man är i en riskgrupp. Alla med hjärtproblem vet inte om det, inte heller alla diabetiker osv osv.

       Alla diabetiker är dock inte i riskgrupp.

        Men dina friska träningskompisar kanske har vänner och släkt utanför gymmet som de drar hem smitta till. Tänk utanför den absolut närmsta cirkeln.

         Fast i så fall är det ju träningskompisarnas fel. Umgås de med folk i riskgrupp ska de inte träna på gym.

         Ja, men då är ju de problemet. Inte hon.

         Varför ska jag hållas ansvarig för att jag går på samma gym som oansvariga personer?
         Inser du inte själv hur galet ditt resonemang är???

         Tänk dig detta:
         Du blir smittad av den gröna ”godkänna” knappen på kortterminaler i mataffärer. Personen bakom dig blir också smittad, denna person smittar i sin tur någon i en riskgrupp. Ska du hållas ansvarig för att den personen blir smittad då?

       Jag har ingen möjlighet att jobba hemifrån, därför åker jag till jobbet. På vägen från jobbet går jag till gymmet för att bli friskare, starkare och mer motståndskraftig mot sjukdomar över lag.

       Så har livet sett ut det senaste året. Ingenting har egentligen ändrats. Förutom att jag inte gick till gymmet för ett halvår sedan.

       FHM rekomenderar inte att man avstår från att gymma, så varför tonen?

        Hen sa att hen inte riskerar att smitta någon i riskgrupp.

         För att det är sant!
         Jag har ingen kroppslig kontakt med någon i riskgrupp, varken primär eller sekundär.

      Det är inte 100% säkert att du enbart smittar om du känner sig sjuk, det finns forskare som hävdar att smittan finns nån dag före du känner någon symtom. Dumt att vara den som spred smitta bara för att…

       För att föra över smittan måste mitt saliv eller mitt snor plockas upp i någon annans näsa eller mun. Hur skulle det gå till om jag varken snorar, spottar eller slickar på saker som folk tar på med sina händer?

        Det räcker med att du andas lite för nära någon…

         Nej det gör det inte. Corona är en droppsmitta, den är inte luftburen

          Ja. Och du har droppar i utandningsluften. Någonsin reflekterat över hur det ser ut runt folk som andas när det är kallt ute?

           Eller nyser rakt ut…???

           Aerosolsmitta, som det kallas, uppstår främst inom hälso- och sjukvården vid en del moment när patienter till exempel är intuberade, alltså har ett rör i luftstrupen, eller har annat andningsstöd. Det finns inget som tyder på att det skulle stå för en viktig smittväg bland allmänheten

           Anonym 13:36, en nysning räknas inte som luftburen smitta. Det är en droppar man nyser ut, inte aerosoler

           13:39
           Okej..??
           Tack för infon i suppose..?
           Jag är inte med dropp/luft-diskussionen dock, kommenterade bara ”nysning”??

        Är det så du tror att 1000+ som dött i Sverige blivit smittade? att dom helt enkelt tagit i saker folk slickat på?

         En sak är väldigt viktig att veta med den här siffran.
         Den talar bara om hur många av de som dött som haft viruset i kroppen. Då man måste testa alla som dött.
         Det talar inte överhuvudtaget om hur många som faktiskt haft det som dödsorsak.

         Skulle någon äldre person dö av ett lårbensbrott och efteråt testas positivt för Covid så blir det ytterligare en i statistiken. Samma sak med någon som egentligen dör i en bilolycka, av självmord, eller något annat som inte alls har med smittan att göra.

          Haha nej så testas det inte!

           I och med att man måste, då det klassas som en samhällsfarlig sjukdom är det bland annat så man gör jo.

           Men du kan ju berätta hur du tror att det går till stället.

          Ofta man dör av lårbensbrott. Jätteofta.

           Ööööh, JA!?

           https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/4doRoa/ortoped-en-fraktur-pa-larbenet-kan-vara-livshotande

           Det kan göra väldig stor skada. Speciellt om du är äldre med skört skelett som har ramlat.

    Så om någon som jobbar på ditt gym eller andra ställen du besöker riskerar du inte att smitta dem? Någon av de du träffar dagligen kanske har en odiagnostiserad sjukdom varken du eller dem känner till?

     Gymmet är obemannat och jag besöker inte andra ställen.
     De jag har kontakt med dagligen sitter minst 20 meter ifrån mig hela tiden. Så jag är helt säker på att jag inte riskerar att smitta någon. Speciellt då jag är fullständigt 100% frisk.

     Det enda som har ändrats är att jag tvättar händerna oftare.

      Aha, tänkte eftersom du skrev att du lever på samma sätt som förut. Men om du inte handlade mat eller träffade människor hemma eller inomhus på andra ställen så 👍🏼

       Handla mat kan man göra på många andra ställen än i en mataffär. Har inte heller speciellt många människor i min umgängeskrets så där har det inte heller förändrats speciellt mycket.

    12:21

    Du riskerar kanske inte att smitta någon från en riskgrupp men du riskerar att ta en vårdplats från en som har sämre prognos än du har att bli frisk om ni båda behöver intensivvård.

    Hårt och kallt nu, du kan indirekt vara orsaken till att en annan inte får all vård som är möjlig pga brist på plats och då har du iom att du blivit sjuk potentiellt varit orsaken till att någon dör som kanske hade kunnat klara sig men som prioriterandes bort.

    Det är sin sak om man råkar bli sjuk, det kan ingen klandras för, men att leva på som vanligt innan mediciner har hunnit tas fram som kan lindra symtomen för alla, för att du själv har en stor chans att inte stryka med, är inte särskilt solidariskt.

     Om något så extremt skulle hända mig är det troligaste scenariot att jag istället skulle bli nedprioriterad och någon med större chans att överleva skulle få ”min” respirator.

     Hårt och kallt nu. Skulle jag behöva intensivvård skulle det med 99% sannolikhet vara för att jag kraschat med motorcykeln. Jag skulle vara i princip mos och alltså ha mycket sämre förutsättningar att överleva än vad de flesta på en intensivavdelning har.

      Egoismen är monumental.
      Hoppas du inte åker motorcykel på ett farligt sätt, eller överhuvudtaget, under denna tid.
      Vården behöver inte onödiga olyckor just nu.
      Blir väldigt arg på våra kriminella idioter i Orten också som fortsätter skjuta varandra med liv och lust.
      Hoppas de dör på direkten så de slipper uppta respiratorer som kan gå till hederliga människor.

       Motorcykeln är det enda fordonet jag äger. Skulle jag inte köra den hade jag behövt åka kommunalt till jobbet. Och då tänker jag att jag gör samhället en tjänst eftersom det verkar vara mycket farligare att åka kommunalt nu än vad det är att köra motorcykel.

       Men du verkar dock inte vara den mest empatiska personen, så jag känner att jag vill strunta i att kommentera det andra babblet.

      Jag pratar inte om en olycka. Jag pratar om du får covid-19. Även du kan bli så sjuk att du behöver intensivvård.

      (Var rädd om dig. Kör med ställ och hjälm och glöm inte att bilföraren inte ser dig lika bra som du ser den och håll dig borta från de vita linjerna. Men du vet redan allt detta. )

       Vi bör prata om det som är mest relevant här. Det mest sannolika är att jag är med om en otäck olycka. Den risken är oändligt mycket större än att jag behöver intensivvård för Covid-19.

       Yepp, allt det där och mycket mer vet jag redan om 😉
       Men även fast man kör prickfritt kan det komma oväntade överraskande yttre faktorer som förändrar allt på en bråkdels sekund.

        Det beror ju på hur du kör, för sannolikheten att du blir smittad om du har någon som helst mänskliga kontakt är väldigt stor om du bor på fastlandet.

         Men sannolikheten att jag blir så dålig så att jag behöver åka in till ett sjukhus är oerhört låg.
         Då är sannolikheten för en krasch mycket, mycket större.

          Hur fan vet du det? Bara för att du är ung och frisk är det ingen garanti för att du inte blir svindålig om du smittas av corona.

    12.21. Vad grundar du dina antagande på? Du smittar inte och du blir inte smittad? Vad skiljer dig mellan dödliga och odödliga? Din attityd, din tro eller din okunskap? Tycker du kanske att alla andra ska sitta hemma för att skydda dig och dina gelikar?

     För att smitta behöver man först och främst bli smittad.
     Det som skiljer mig mellan andra är nog att jag inte kommer i kontakt med lika många människor än vad som är normalt, antar jag.

      Ok. Jag förstår.
      Du borde nog tänker jag inte skriva då att du lever på som vanligt och då uppmuntra andra, för de kunde inte veta att ditt som vanligt inte innebär att gå på krogen, resa över hela Sverige etc utan att ditt vanliga du är social distancing.

       Krogen har varit över sedan 15 år tillbaka. Men resa över hela Sverige kommer jag börja göra så fort det blir lite varmare. Men ensam, på motorcykeln 😀

        Nej

         Jo

          Och vart ska du ta din moppe då, runt kvarteret eller ska du dra med dig viruset genom Sverige som en demon??

           Du tänker att jag skulle bita på den kommentaren eller?
           Du är uppenbarligen inte ett dugg intresserad av svaret utan enbart ute efter att provoceras.

           Uppenbarligen blev du ju provocerad av att jag kallade din fjankcykel ”moppe” precis? 😅
           Eller varför ens svara på min kommentar om du nu inte gick bet. 🤣

           14:33 u jelly?

           vilket svar vill du ha på den jello-frågan?

    Man kan bli väldigt sjuk, och värre, även om man inte är i en riskgrupp.

     Plus, man kan bära på viruset utan att ha symptom (och därmed smitta andra). Verkar vara svårt för folk att ta in..

      Okej, berätta gärna på vilket sätt man smittar när man inte har några som helst symptom

       Men snälla, läs på lite. Testa att googla.

        Uppenbarligen har det inte fungerat. Så upplys mig gärna

       Tänk såhär; du vaknar upp och har lite ont i huvudet en dag. Du kanske känner dig lite hängig men du tänker att du kanske drack några glas vin igår, har sovit dåligt eller behöver äta bättre. Du tänker inte att du har fått Covid ”för du känner dig ju inte SÅ sjuk, du har ju inga symptom”. Och vips har du fört smittan vidare utan att själv känna av sjukdomen nämnvärt.

        Förlåt, men du svarade inte riktigt på frågan. Jag är helt med på att huvudvärk är ett symtom. Om jag misstar ett symptom för något annat har jag fortfarande symptom. Frågan är hur jag kan smitta andra när jag inte har några symptom, alls överhuvudtaget.

        På vilket sätt går smittspridningen till då liksom.

         https://www.svd.se/sjukhusanstallda-utan-symptom-var-smittade

         Men det är ju verkligen bara en googling bort, hur kan man ha missat nyheterna att alla smittade inte uppvisar symptom?

          Där står fortfarande ingenting om det jag efterfrågade. Jag VET att man kan vara smittad utan att ha några symptom.
          Frågan är: På vilket sätt är det möjligt att smitta andra när man inte har några symptom?
          Hur går smittspridningen till rent praktiskt?

    12.21//
    Driver du???
    🤬🤬🤬🥊

     Till dess att du kan visa att folkhälsomyndigheten rekommenderar folk från att hålla sig borta från gym så tänker jag fortsätta att gå dit så länge det är öppet.

      Folk är hetsiga mot influencers som rör sig en meter men kniper käft när personer som du inte kan träna hemmavid och antagligen bor i en tätort och därmed riskerar att sprida viruset som en löpeld.
      Du vet att viruset överlever upp till tre dagar på vissa ytor va?
      Dom visade en dokumentär om covid-19 på kanal 5 i söndags.
      Du är en dåre lika mycket som Hanna är isåfall.

       Vad är det du inte förstår? Jag riskerar inte att sprida viruset som en ”löpeld”.
       De ytor jag tar på är antingen ytor som bara jag tar på, eller ytor som blir avtorkade med desinfektionsmedel efter varje användning.

        Naiv du är som tror att ytor spritas ordentligt och därmed tror att du är safe??
        Och ytor som bara du tar på, jovisst hörru..!
        Tror du på det där själv liksom, snälla någon..

         Det är bara jag som sitter i min kontorsstol, det är bara jag som knappar på mitt tangentbord, det är bara jag som rör min datormus, det är bara jag som tar i mina nycklar, bara jag som tar i mitt dörrhandtag, det är bara jag som tar i mina saker. Det är jag 100% säker på.
         Om så inte vore fallet så är det en inbrottstjuv det handlar om, och då förtjänar den personen att bli inlagd i covid.

         Annars är det gymmaskiner jag tar i och de spritas visst ordentligt. Både innan och efter jag använt dem.

          Alltså nej, antingen sitter du och driver eller så ljuger du.
          Antar att du är en uttråkad tonåring som inte har något bättre för dig idag?

          Lägg av, troll

           Vad skulle jag ljuga om tänker du?
           Vi har inte delade arbetsplatser på mitt jobb och jag bor helt själv.
           Vad är det som låter så osannolikt i dina öron?

    Till anonym 12,21- Jag kan tänka att om du lever ”precis på samma sätt som jag gjort förut” så gör du fel. Lever någon (som inte redan isolerat sig pga socialfobi lr liknande) så gör de fel. Man ska inte leva som vanligt. Det suger att inte kunna åka till stan och luncha med min mamma, eller gå på bio med kompisar, gå till lekland med min son, bjuda hem familjen när jag fyllde år, gå på examensceremonin, träffa klasskompisar på campus osv men fan vilken liten uppoffring det är i det stora hela. Men såklart det suger! Jobba, köp mat hem, ta skogspromenader eller picknick på en gräsplätt nånstans men inte nära andra människor, speciellt inte inomhus.

    Jag orkar inte ens kommentera att du tror att du inte riskerar att smitta någon. Det är så ignorant på så många nivåer.

     Man behöver inte ha social fobi för att ha lite kontakt med människor. Det kallas hamsterhjul, introvert och vuxenvärld.
     Du kommer få se vad jag pratar om när campuslivet är färdigt och du kommer ut i den riktiga världen 😉

     När du vill fokusera på karriären, de andra kompisarna vill göra samma sak eller skaffar familj. Några kommer att flytta tillbaka till hemorten, någon flyttar utomlands etc etc.
     Att träffa tre andra kompisar ens på en fika kommer att bli väldens projekt och en riktig svår logistisk ekvation.

      Men snälla haha jag är 31 år, inte 19 som du verkar tro. =P Har varit i ”den riktiga världen” i 10 år innan jag började plugga. Vilken härskarteknik att ”prata ner” mig på det viset för att du verka tro att jag är ung, känner många unga som har bättre koll än många äldre. Jag vet mycket väl att göra planer med kompisar är typ ”jag kan om 3v på måndag kl 10,15-10,25”, ”nej då kan inte jag men jag kan om 5v, kl 9-9.01”. Du fattar, jag fattar.

      Och jag skrev social fobi som exempel på att isolera sig, skulle jag nämnt exakt alla andra anledningar till isolering? Skulle bli en lång kommentar.

       Well, som man svarar får man svar. Du verkar tro att det är något fel med mig eftersom att jag kan leva på i princip som vanligt utan att riskera att bli smittad.

       Jag tyckte redan om skogspromenader osv, man behöver inte vara konstig, ha social fobi eller likande för att inte behöva det som substitut för något annat.

        Å herre.. jag orkar inte. Kan folk öva upp läsförståelsen här. Antingen förstår man det jag skriver eller inte, jag orkar inte förklara. Läs det som står inte vad du läser in i det, har inte nämnt ordet konstig….

        Du verkar vara väldigt naiv. Blir du aldrig förkyld? Magsjuka? Man blir smittad lätt, därav en PANDEMI.

         ”Jag kan tänka att om du lever ”precis på samma sätt som jag gjort förut” så gör du fel.
         Lever någon (som inte redan isolerat sig pga socialfobi lr liknande) så gör de fel. Man ska inte leva som vanligt.”

         Det går inte att tolka det. Det är vad du skrivit och det behöver inte förklaras.

         Jodå, visst blir jag förkyld. En gång på hösten när det är halt ute och jag behöver åka kommunalt. Annars aldrig överhuvudtaget, blir aldrig magsjuk, får vinterkräksjukan eller något annat.

   Tror samma som du. Känns dock jävligt jobbigt att vara riskgrupp och se/höra hur folk beter sig bara för att dom själva är så säkra på att inte bli dåliga.

    Stay strong. Antar att du isolerar dig själv? Kram

     Är tvungen att isolera mig så gott det går. Men är ju rädd så fort man ser nån som inte förstår hur farligt det är.

      Det är precis detta vi skulle ha gjort istället!
      Nu har vi valt att stänga ner hela västvärlden, vilket kommer resultera i den största ekonomiska depressionen vi haft någonsin. Ekonomin kommer krascha totalt.

      Hade vi från början satt riskgrupper i karantän, varit noga att viruset inte fick fäste inom äldrevården. Då hade vi sett en mycket mer lovande framtid.
      Nu har alla myndigheter sett till att folk kommer att dö av lågkonjunktur istället.

   Jag tror det handlar om att FHM bara kan rekommendera och inte förbjuda det blir liksom inte allvarligt för många och kan tolkas på flera sätt.

   I länder där folk stannar hemma (UK) som exempel får du bara gå ut för att handla mat eller motionera (springa/gå) en gång per dag.
   Visst UK har andra förutsättningar än Sverige (och det handlar inte om vem som gör rätt) men poängen är den att reglerna är tydliga.

    Reglerna i UK är dock inte hållbara på sikt. Folks inställning till lockdown börjar förändras här tycker jag

  Tänker såhär,
  Hanna är 25 år, det råder en pandemi i världen och hon kanske vill vars tillsammans med familjen om något skulle hända. Att vara velig och orolig som 25- åring är inget ovanligt eller något att skämmas över. Jag hade tagit mig till min familj då också.
  Och avståndet mellan Västerås- Stockholm är 1h 19 minuter. Så detta med folkbokförd här och där i hennes fall löses på en timme.
  Och vid detta laget. Är inte Västerås redan i medelhögriskzonen för viruset??
  1 h bort. Så varför hålla på och hetsa såhär emot henne??
  Hade min family bott så nära hade jag karantänat hos dom också.
  Framtiden är oviss, folk kommer hå bort, familjen är det viktigaste man kanske har nu för endel.

  Har igen av er rört er en centimeter hemifrån på en månad??

   Jag kan bli ralijerande som fan och tycka ”men HUUUUUR kan man inte lyssna och bara stanna hemma” men det är också så lätt för mig att säga som bor med min familj i ett rätt stort hus med mycket möjligheter att vara ute, handla, roa mig precis som jag brukar med åtminstone delar av min familj. Men hade det här hänt när jag bodde själv i en etta, var ung och ångestfylld hade jag garanterat också åkt hem till mamma och jag hade inte förklarat mig eller bett om ursäkt heller.

    Exakt!!

    Hanna åkte även långt innan det började toppa. Och antagligen är toppen inte ens nådd än så varför ”kräva” att hon ska ta sig hem till Sthlm nu?!
    Nej, hon borde stanna kvar och inte riskera att bli smittad vid detta laget.

   Det är bara härinne alla spelar präktiga ordningspoliser. Verkligheten ser inte ut så.
   Men här samlas de, ett fåtal som alltid är HELT perfekta. Som suttit i självvald karantän utan att gå utanför dörren, bara köper begagnat, aldrig flyger eller åker bil, äter vegansk och skänker 25% av sin inkomst till välgörenhet. Avstår att skaffa barn för miljöns skull och väntar på att bli helgonförklarade.

  Jag tror att det finns en grupp med folk som aldrig kommer att förstå att det finns en verklighet utanför sin egen bubbla. Inte ens om man skulle mata in det med tesked. De lever och tror att allt rör sig om jag, jag, jag. Låt de fara och ge fan i att klicka in er och eller följ deras liv så kommer de att försvinna in i glömskans svarta hål. De är inte värt att bry sig om egoister. Vi alla andra får bara tänka på att det finns individer som inte förstår hur ett samhälle fungerar.

   Fast vänta nu. Det här kan inte vara det mest egoistiska någon kan göra. Att åka hem till sina föräldrar inför en pandemi och isolera sig där. Går inte att ställa i relation till att resa under en pågående pandemi. Ska hon hellre ta tåget tillbaka till Stockholm mitt under krisen?

  Anser man att andra ständigt är ute efter att sätta dit en, är det inte dags att omvärdera sitt eget beteende då?

  Tycker detta var onödigt skrivet. Folk lider redan av ångest pga av världläget och det ser inte ut att bli bättre inom någon snar framtid. Istället för att sprida en massa negativ energi kan du väl skriva om dem som inspirerar?

  Dessutom, om du följer Hanna så vet du ju också att hon distanserar sig socialt otroligt mycket bättre än väldigt många andra. Det är ju också svårt att få Corona om du inte träffar någon. Rekomendationerna från FHM har ju även förändrat lite med tiden

   Dessutom, kan säga att det är läskigt att se vad en en lockdown gör med vissas mentala hälsa. Så ni som förespråkar det, fundera lite hur ni själva och er omgivning skulle hantera det.

   Inspirera till att skita i FHM:s rekommendationer möjligtvis

    Vem menar du inspirerar till att inte följa FHM?

    Vilka rekommendationer är det hon har skitit i anser du?

  Instämmer. Onödigt hårt inlägg. Det är inte så att hon inte gör något alls och dessutom så när det kommer just till Västerås så har de inte så dåligt med utrymme av fler vårdplatser och Stockholm är nog glada att de inte skulle behöva ta hand om henne eftersom att där är överfullt.

   Skulle vara ett svar till 12:42

   Jaa, precis, alltså bästa sättet att inte belasta vården ÄR trots allt att inte bli smittad och inte smitta andra. Så ja, i någon bemärkelse är ju det viktigaste att skydda sig själv från att bli smittad så som hon jobbar med, demen inte nödvändigtvis för ens egen skull utan kanske primärt för samhället i stort. Om alla gjorde allt de kunde för att inte bli smittade själva skulle vi ha ett riktigt bra läge nu. De skulle väl säkert till och med kunna ta emot en och annan intensivvårdspatient från Stockholm på vårdens eget initiativ, för att avlasta Stockholm?

   Det här med att inte belasta vården i andra regioner handlar ju framförallt om att stora mängder människor inte ska välla in på t ex Gotland eller andra populära semesrerorter för stockholmare. Tror knappast Västerås är i riskzonen för att bli överbelastat av just den orsaken.

   Sen visst ska man följa rekommendationerna men man behöver inte säga någon vid fotknölarna som ändå isolerar sig ordentligt samt åkte för länge sen.

  OT(?) Intressant att många norrmän har åsikt kring hur vi hanterar Corona, men offrar sig för en Harry-tur… är fortfarande förvirrad ifall våra gränser är stängda? Hanna får ej åka till sina föräldrar men norrmännen ska handla på Nordby?

  SVT:
  I Norge har 2 350 personer satts i karantän efter att de besökt Sverige under påsken, rapporterar NRK.

  – Det är en besvikelse att så många reser över gränsen för att handla och därmed ådrar sig karantän. I värsta fall tar de med sig infektionen tillbaka och sprider den, eftersom Sverige har en annan infektionsbild än Norge, säger Pål Erik Teigen, stabschef i polisområdet Innlandet.

   Haha assååååå… alla norrmän är ändå superrika? Kan de inte handla för inhemska priser ens under en pandemi?

    Sätter sötsuget in eller längtan efter billigare snus så tar de vandringsstaven och ger sig ut på välkända smuggelstigar genom skogen till Sverige. Dumt bara att åka fast och hamna i karantän.

     Finns det inte socker i Norge?

       Stackarna

  Snacka om att hon helt har missförstått uttrycket ”nål i en höstack” 😅

   Haha, äntligen någon som skrev vad jag tänkte 😂 Finkamma har jag hört, men inte fin-nåla.

  Som vanligt är det vi som tar ansvar som räddar världen till slut. Vi som stannar hemma och utövar social distansering, vi som inte väljer att åka till andra regioner nu. (Såg en familj på 10 som tog en tur i bil 40 mil tor. Vilken tur att dom inte var med i en allvarlig bilolycka som krävde 10 IVA-platser i annan region) precis som vi som väljer att vaccinera oss och våra barn osv mot andra sjukdomar. Ni som inte gör som det rekommenderas har oftast tur och ”åker med av farten” pga vårt skyddande.

  Fast alltså mina föräldrar har åkt och isolerar sig i sommarstugan (min pappa tillhör en riskgrupp). De bor annars i centrala Göteborg och känner att mindre risk att de blir sjuka på landet än i stan. Känns faktiskt betydlig tryggare för mig att veta att de är där och de kan röra sig mer fritt (typ promenera i skogen) än vad de hade kunnat om de varit i stan. Sen så försöker de undvika folk så gott det går genom att handla mat tidigt/beställa på nätet om det går. Tycker faktiskt inte att de gör något fel, även om de är i en annan region nu.

   Håller med dig. Är ju mindre risk för dem och därmed även för sjukvården.

  Maggan som var så rädd för att smittas drar ner till frisörsalongen….. Uppenbarligen beror hennes konstiga karantän av en helt annan anledning… trött på ungarna (nu när barnvakten blev fast i Thailand) eller sin gubbe..

   Jo fast nu är det ju inte förbjudet. Du får skicka iväg ett Mail till myndigheterna om vad du tycker så kanske det blir ändring på det. Jag är mot alla umgängen, frisörbesök och liknande, men är helt övertygad om att många, särskilt här i Sthlm helt enkelt inte bryr sig. Gick förbi mitt gym två ggr för att se om det inte var någon där så jag kunde träna, men det var proppat båda ggr så jag sket i det. Eget ansvar funkar ej helt, och så länge det inte är förbjudet kan man inte hålla på leka polis och kontrollera vart varje influenser går.

    Fast nu handlar det inte om att det inte är förbjudet… det handlar om att hon själv inte vill träffa sin man eller sina barn för då kan hon bli smittad och hon säger att hon är i riskgruppen… så varför hänga hos frissan om man är så rädd? det var en fråga om varför hon gör som hon gör när hon inte ens vill träffa sina nära och kära..

     1. Utmattad?
     2. Behov av egentid i den mån hon kan?
     3. Vill fräscha upp sig?

     Ibland behöver man komma bort ifrån folk helt enkelt.

  Dumt inlägg, ännu dummare att du som vanligt inte släpper igenom kommentarer som inte ingår i hatparaden Camilla.
  Har försökt kommentera samma 3ggr men eftersom jag inte sitter och hatar ner Hanna blir det strikt block.
  Denna kommentaren lär väl försvinna imorgon också 😴

   Vad är det du inte fattar om du inte kan kommentera något 3 ggr?
   Bättre att du lägger din energi någon annanstans.

    14:23
    Och vad angår det dig vad jag spenderar min tid på, va?

    Jag vill föra dialog med andra härinne utan att konstant bli censurerad utan en valid anledning.
    Problem med det eller??

    Seså, schas med dig och sluta lägg dig i andras angelägenheter kompis.

     Stackars dig

     Googla censur.

      Tack, vet vad censur är.
      Däremot vet du inget om hur hon censurerar mig heller.
      Eller hur?
      Så kom inte och mopsa dig mot mig med din syrliga attityd och kommentar kompis.

      Gå tillbaka till att svälja allt hon säger som den duktiga följare du är nu 😉

  Hanna åkte ju hem till sina föräldrar långt innan det eskalerade, plus om man följer henne så vet man att hon mest bara är hemma. Tycker hon är en bättre förebild i det här än många andra.

  Fast nä, här håller jag med henne och jag vet inte ens vem det är. Dessa jävla poliser, ”du är inte skriven där blablabal” är inte friska människor. Om hon varit hos sina föräldrar i en månad redan, varför ska hon då behövA komma tillbaka till Sthlm? Verkligen leta fel för att sätta dit någon.

   Alltså ja. Kanske man istället ska ta upp att Alexandra Nilsson satt på uteserveringar hela påsken. Hon fick kritik på hennes Instagram men dessa kommentarer raderade hon såklart. Den enda frågan hon sparade var om hon inte oroade sig för corona. Svaret från henne var ”nä, glad påsk”. Där kan vi snacka ego.

   https://www.instagram.com/p/B-1nqjTJXIP/?igshid=bvxf3ytuxhcl

  De är för roliga de här ”influerarna”! Det är den främsta anledningen till att jag läser Bloggbevakning – jag får reda på vad de sagt och skrivit och så där och det är ju alltid lika kul.

  Och här har vi tydligen en riktig raketforskare! Observera också vad hon skrivit: ”Letar människor på riktigt med nål i en höstack…”.
  Hahaha!!!! Snacka om att inte ha riktigt pejl på uttryck. 🙂

   [Borttagen kommentar]

  Är det bara jag eller känns det som att typ alla ”influensor” har rika föräldrar? Kanske därför dom aldrig tänkt på att skaffa sig riktiga jobb?

   Det är snarare därför de blivit stora. Content nu för tiden består av mer än bara ett suddigt webbcamfoto på sina skor. För att vara intressant behöver man ha en intressant livsstil och det kräver kapital.
   I dag finns det liksom ingen chans alls att en fjortonåring som bor ute i förorten med en ensamstående mamma skulle bli stor enbart för att hon är söt och tycker om Tokio Hotel.

   Fast kollar du Hannas vlogg från i påsk ser du att hennes föräldrar definitivt inte är rika, snarare tvärtom. Prefabricerat standardhus från ca -76 som det inte gjorts ett jota med på utsidan och gardiner, möblering osv inne i huset talar sitt tydliga språk att där finns det noll och intet intresse av att uppdatera. Det kan ju absolut bero på pengabrist, dom hårt intjänade pengarna har väl gått åt till dotterns låtsasvärld och hennes pyttelägenhet i Stockholm. Förresten, fanns det ingen tandreglering i Västerås när Hanna växte upp? Behovet av att möblera om tänderna med en rejäl tandställning är påtaglig.

    Men ursäkta, vem tycker du är i behov av tandreglering? Hanna? Jag har betydligt sneare tänder än Hanna och trots tjat om att få det fixat var det ett nej flera gånger pga att jag har perfekt bett. Jag växte dessutom upp i Västerås, det gjorde inte Hanna.

  Fast nu handlar det inte om att det inte är förbjudet… det handlar om att hon själv inte vill träffa sin man eller sina barn för då kan hon bli smittad och hon säger att hon är i riskgruppen… så varför hänga hos frissan om man är så rädd? det var en fråga om varför hon gör som hon gör när hon inte ens vill träffa sina nära och kära.

  FHM, genom Tegnell, har gått ut med att det ändå var ok att lämna hemstaden, så länge man har en plan: https://www.svtplay.se/klipp/26361006/tegnell-kan-vara-ok-att-resa-i-pask?fbclid=IwAR0XiHXhO4MqJDj6kgH29buqZikrEV-frEtlcBeaMyLNyDDsSF7xEEqigB8

  Hanna åkte ju några veckor innan. Dock åkte Molly iväg över påsk, långt efter restriktionerna och rekommendationerna om att inte åka iväg, speciellt från Stockholm, kom. Hon tar även bort alla nya kommentarer på sin blogg angående detta…

   Även Gertrude Tornvall (?) som åkte till västkusten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *