Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

782 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har en kompis som varit tillsammans med sin sambo i snart ett halvår. Hon är supertrevlig och vi kommer bra överens, MEN han tar med henne på ALLT. Min kompis och jag har inte umgåtts bara vi två på fyra månader. Är det fel av mig att tycka det är tråkigt att min kompis alltid tar med sig sin sambo?

      Hatar dessa personer! Vad fan tänker dom med????

        Skönt med medhåll ? har varit lite nojig över att uppfattas som bitter, men får väl bara prata med honom

          Säkert Unpopular Opinion här, men tycker saken ändrades lite när man fick reda på att du är tjej och inte kille själv. På ett sätt kanske jag ändå tycker ni kan umgås bara ni två, men samtidigt så ja… jag vet inte. Vet som sagt att det är unpopular opinion, men jag kan nog också kanske förstå då aningen mer varför han tar med sig tjejen. Kanske kan vara så att han nu i början av deras förhållande verkligen vill visa henne att det inte är något mellan er två, eller något? (Bara ett förslag). 🙂

            Fattar hur du tänker, men kan absolut inte tänka mig att hon skulle tycka det var jobbigt. Har dessutom hört av andra att han alltid tar med sig henne, även när han träffar kill-kompisar 🙂

              Tjejen följer alltid med oavsett om mannen träffar killkompisarna. Du vet fortfarande inte vilka som dyker upp på partyt så att säga!

              Har sett och hört det hända så mycket nu ?

            Det där handlar om dålig självkänsla! Inte hand kompis ansvar att ansvara för flickvännens potentiellt dåliga självkänsla. Finns det ingen grund till icke befintlig eller låg tillit är det självkänslan som spökar. Man måste ta ansvar för sina egna känslor istället för att kontrollera människor omkring sig!

      Fy! Säg till.

      Nej det är inte fel av dig. Borde väl lägga sig snart, det där nykära ”måste va tillsammans hela tiden”. Tycker du kan fråga honom om att träffas bara ni, på ett fint sätt. Inget konstigt att vilja det.

      Blääää. Feel ya. Min kompis höll på så i flera år faktiskt innan jag sa ifrån. Ångrar att jag inte sa ifrån tidigare.

        Har en kompis som hållt på så så länge vi känt varandra, vilket är nästan 25 år. Byter även killar stup i kvarten, så man är lagom intresserad av att lära känna dem. Har påpekat att det vore trevligt att träffa henne utan kille närvarande men det verkar svårt att ta in..

      Hon är väl en sån tjej som inte klarar av att hennes kille har tjejkompisar som han träffar själv (förutsatt att du är tjej). Och han är för tofflig för att säga emot henne.

        Tror faktiskt inte det. Hon känns väldigt vettig. Däremot har hon inte så många vänner själv. Tror han får dåligt samvete eftersom hon blir ensam när han går :/

          Vad är då problemet att ni umgås alla tillsammans? Förstår inte?

            Fast ibland vill man väl träffa sina vänner själv? Som innan liksom.

              Livet och kompisrelationer förändras med tiden! Något man faktiskt får försöka anpassa sig till om man vill ha kvar vänskapen. Nu verkar det dessutom vara en reko tjej

                Ja men det är väl upp till båda kompisarna att anpassa sig. Hon får anpassa sig och lära känns hans flickvän och han får anpassa sig och träffas enskilt ibland.

                Jag vill gärna träffa min vän ensam och kunna prata om saker som jag inte vill prata med hennes kille om. Ingenting konstigt och jag träffar gärna bägge andra gånger.

                  Ja, exakt. Det är ganska mycket som händer i mitt liv just nu och det vet han om. Vi pratade alltid om sådant här förut, men nu gör vi inte det längre för vi är aldrig ensamma. Tycker det känns rätt trist faktiskt, men hoppas samtidigt på att det bara är nykär-perioden.

                Visst är det så, men man har själv ansvar och kan påverka hur mycket man låter det förändras…

                Jo men man vill väl ändå träffas själva ibland? Prata om minnen utan att den andra blir utanför, prata om djupare saker man inre vill att en inprincip främling ska höra. Bara för att man har partner måste den inte med på allt.

              Precis så. Jag och min kompis har haft en väldigt nära relation då vi pratat mycket om vad som händer i våra liv. Mycket tankar och så. Plötsligt vet jag inte vad han tänker och känner kring saker och ting, men framför allt så vet inte han vad som pågår i mitt liv. Känns som vår relation har blivit mer ytlig. Vi får ju aldrig prata bara vi två.

                Har någon av er tidigare viljat ha mer än en kompisrelation? Av min erfarenhet är det alltid tillslut någon som får känslor. Har faktiskt aldrig kunnat ha en killkompis pga detta.

          Tycker inte hon måstee vara ovettig för att inte vilja att hennes kille sks umgås ensam med en annan kvinna hon ej känner väl. Det kanske släpper när hon lärt känna han och er bättre.

            Tror som sagt inte det är anledningen, men om det hade varit så: Vi är 25 och 27 år gamla. Då borde man väl kommit över den typen av oro? ?

            Hon kan inte döma ut en vänskap bara för att hon har låg självkänsla och inte litar på sin partner. Hon kan inte bete sig som en vakthund. Ett hälsosamt förhållande bygger på tillit! Ingen hade blivit upprörd om det var en kille som skrev meddelandet.

      Otroligt jobbigt! Vi är också ett kompisgäng på ca 15, vi tar träff 3-4 gånger i året och har alltid varit utan partners. Men nu då vissa av killarna träffat nån så ska dom alltid dra med tjejen. Så störande. Sedan sitter tjejen klistrad i killen så ingen annan vågar prata med honom ??‍♀️ vad är det för idé att komma bland folk ifall man inte pratar med nån annan än den man kom med?

      Skiljer mig väl lite från mängden här med att säga att jag tycker inte att det är jättekonstigt att man bjuder med sin partner när man ska träffa sina kompisar ?‍♀️ Ju fler desto roligare eller? Men säg till om det stör dig, din kompis kommer nog inte lista ut det på egen hand.

        Jo, visst är det roligt med fler människor, men känner du aldrig att du behöver vara ensam med dina vänner utan att någon annan är med? 🙂

          Visst! Men i den bästa av världar är ju mina vänners respektive mina vänner också 🙂 Tycker det brukar falla sig ganska naturligt vad partners följer med/inte följer med på, skulle det inte göra det får man väl säga ”bara vi två” eller nåt

      Har du provat att prata med henne och berättat att du saknar att bara ni två hittar på något tillsammans?

        Ah missuppfattade kommentaren. Trodde din kompis var tjejen. Men bästa är nog ändå att prata med honom om det. Jag hade som vän uppskattat om mina vänner sagt till mig att det är något som stör dom än att de går med det i det tysta.

          Jo, precis. Det är nog bäst att prata med min kompis. Ville mest höra från andra först att det inte är jag som överreagerar. Jag vill ju umgås med hans tjej också, men när hon ska med VARJE gång så tappar jag nästan lite suget. Jag kan inte ens fika eller ta en promenad med bara honom längre 😛

            Shit ,i-landsproblem, prata med han!!!

              Men! Honom!

              Haha, men vad fan. Hela ÖS kryllar ju av i-landsproblem…

      Är det verkligen så att ”Mogi” skriver sina kommentarer herself? Som hennes senaste blogginlägg är det bara lismande kommentarer ex ”Viveca” som tycker M ska öppna en restaurang/café i sann Mogi-anda, hennes meriter gör sig väl lämpliga ”med din rika erfarenhet av hotellvärlden i världen kan jag se dig som exempel ”Global Hotell eller restaurangutvecklare”.

      Det jag läst om M och hennes oftast överdrivna recensioner ”den himmelsrika sötbiten gifte sig i min gom”- har hon verkligen sådana inbillningar?

        Japp!

      Hej ÖS! Vi har en tuff tid just nu och jag råkade se CS krönika där rubriken var ”Nu tröttnar kvinnorna på att vara sin partners mamma”. Håller inte med henne om mycket men kände igen mig så mycket i begreppet att vara en (att detta fall +70 ”man”)-han blir galen när jag kallar honom gubbe?
      Har varit utan arbete/studier flera års tid och ”går hemma” fast jag inte ens orkar duscha ibland. Har gått ned mig totalt i en depression och äs som eg kräver att ligga ned. Han arbetar fortfarande och lagar aldrig mat, städar inte upp efter sig (köksbordet ser ut som en katastrof likaså spishällen/arbetsytorna i köket när han ätit/tillagat någonting TILL sig själv. Nu börjar jag få nog. Orkar inte att vara en mamma till en gammal/vuxen karl. Det sipprar ur mig elaka saker och senast igår bakade jag (trots att jag ska ligga till sängs-han bryr sig inte) en cheesecake. Utöver att ha lagat påskmat, middagar, förbereda hans matlådor, duka till frukost, dammsuga (bor stort). I och med bakningen ber jag om hjälp med att vispa äggvitor- varpå han säger att jag ska ge honom socker- jag svarar nej jag sitter ned för första gången idag, du når sockret själv. Han slutar att vispa, blir sur och går därifrån! Sedan när jag gräddar pajen (ja, jag slutförde allting själv trots yrsel pga inte ätit någonting) hör jag hur han ringer sitt ex? De pratar på deras hemspråk och han bara ler när jag förvånat frågar vem han pratar med? Jag sa till honom att ”hade jag pratat med en kille/kompis hade du blivit arg, du har krävt lösenord genom dessa år och kontrollerat mig till det yttersta”. Han tyckte nog min reaktion på att han ringer sitt ex ”hon fyller år” var rolig och att jag är svartsjuk vilket är det sista jag är. Jag kämpar för att komma vidare i livet och anser mig ha förlorat många år genom att umgås med honom. Kan någon kommentera så att jag finner styrka. Har inga vänner/familj och han får mig att ibland tveka. Kallade honom psykopat igår, för att han är iskall när det gäller empati för andra.
      Har vädjat också flera ggr när jag mått så dåligt om sc- han bryr sig inte.

      Vill lägga till att han försörjer mig.

        Vilken typ av stöd vill du ha? Jag lyssnar gärna.

        Trådkapare

        Han försörjer dig?
        Och du väljer du förnedring?
        Du är starkare än så, gå det är han som behöver dig, uppenbart!
        Hans agerande är bara för att bryta ner dig, och vad är det för man (kräk), att ringa sitt ex och inte visa dig någon respekt, säger allt om han, GÅ, det finns bättre där ute. Du är värd bättre!!
        Och det är klart han säger att han ska bättra sig, det är en del av nedbrytningen!!
        GÅ!!!
        Kram.

      Gah, så jobbigt med såna människor! Har inte haft just den typen av kompisar, men däremot en kompis som slutade vara en egen individ när hon fick en pojkvän. Usch. Och jag tror inte att han styrde henne på något sätt, utan i så fall styrde nog hon honom, det var den känslan man fick iaf.

      Vänta bara tills vännerna börjar få barn. Då ses man alltid med en snorig skrikmaskin i närheten…

        ?

        That is life, suck it up.

        Mmm om det är så du ser dina ”vänners” barn kanske ni inte är så nära vänner.

          Av den anledningen slutade jag umgås med en kompis som fick barn. Hårt, ja, kanske. Men det var inte som att vi hade något gemensamt överhuvudtaget så det var ingen direkt förlust.

          Tycker verkligen inte om småbarn. Och? När man umgåtts i typ 20 år utan barn så är det en omställning att börja umgås med barn, särskilt när man själv inte planerar att skaffa egna. För mig är det väldigt ointressant att umgås med barn och jag väntar hellre tills mina vänner har barnvakt så kan vi ses utan. 🙂

    Kollar ni lets dance? Är typ förvånad att Alice är av de minst populära. Trodde verkligen att hon kunde dansa. Men Andreas ❤

      Främst boomers som kollar lets dance nu för tiden och alice är inte deras målgrupp.

        Jag och Alice är jämngamla haha. Men jag har en bakgrund som dansare så jag är väll en av få unga som är intresserad:)

        Boomers?!

          50+

            haha nej Boomers är inte 50+…

              Precis …50+20 snarare…

                Boomers är ju födda mellan -46 och -65!

              En fråga, vad tror du en Boomer är? ?

      La Traviata lät roligare.

        Håller definitivt med

          Vilket kvackande

      Jag tyckte Så synd om Penny i första avsnittet! Tur att det gick bättre för henne igår. För mig får Alice gärna åka hem…

      Första gjorde hon ju jättebra. Tror hon bara hade svårt att hitta rytmen och självförtroendet i samban.

      Varför är Alice med i lets dance? Vad är hon känd för?
      Ser inte programmet den här säsongen men blev förvånad när jag läste att Bathina åkte ut. Trodde hon var lätt att gilla 🙂

        Bathina var nog minst känd ??‍♀️ Det var iaf den enda jag inte alls har hört talas om förut…

          Ok. Så olika det kan vara. Varför och i vilket sammanhang har du hört talas om Alice?
          Henne har jag missat helt.
          Bathina har jag vetat vem det är sedan hon träffade Aje. Hade ingen direkt uppfattning om henne då men måste säga att jag verkligen gillade henne efter hennes tv-serie på SVT

            Vet inte heller vem Alice är direkt. Vet bara att det var hon som gjorde den där showen ihop med Bianca.
            Men så är det ju alltid i lets Dance, att de tar in folk från olika ”kändiskretsar”. Hade folk kommit på vem Penny var om hon inte hetat Parnevik i efternamn.

            Vet vem Alice är ENBART pga Bianca…så hon är väl ”influencer” då. Följer inte henne och vet inget desto mer om henne alls ??‍♀️ Bathina och Aje är helt obekanta namn, jag tror det kan vara en betydande åldersskillnad mellan dig och mig och att det är därför vi har så olika koll! (:

              Haha ok. Bianca vet jag ju vem det är iaf 🙂
              Tack för svar! Och du har nog rätt när det gäller åldersskillnaden, 40+ här…

        Alice är Biancas kompis… bara pga det jag vet vem hon är. Inte känd för nått speciellt just.

      Har någon här legat inne (Sjukhus) för svår anorexi/bulimi? Fick ni ha privata ägodelar (ex Läkerol ?, laddare/datorsladd- rakhyvlar kan jag förstå om de tar ifrån en. Fick ni eget rum? Var behandlingen jättetuff? Mycket mat?

        Jag har, i flera omgångar. Beror helt på vad det är för regler som gäller på sjukhuset eller kliniken… Men läggs du in för övervak, dvs heldgyn, så är det sällan man får gå på toa ifred, och raka sig har jag för mig att man inte fick, man fick inre ha rakhyvel och rakblad, men tror undantas görs beroende på diagnos (om man har självskadebeteende också elr ej) samt framstegen man gör. Annars ska det gå att få raka sig om personal har möjlighet att övervaka det (ja, tyvärr). Var dock svårt anorektisk från att jag va 12 till att jag blev ca 20, är 21 nu.

        behandlingen är individuell, man får sond om det är jättekritiskt läge, vilket jag fick i början oftast, sen får man succesivt gå över till en ”mealplan”. Med näringsdrycker. Men där skiljer det sig om man är underviktig med eller normalviktig, dvs om och hur många näringsdrycker man får… Sen är det svårt att säga om man får ha datorsladd etc, vet att några inte fick, medan andra fick det. Tror det gjorde en individuell bedömning ang ev suicidrisk… Man får eget rum om det finns utrymme för det, men oftast får man dela, men detta skiljer sig såklart mellan olika sjukhus och kliniker. Behandlingen är självfallet tuff, men den är värd det. Sen är det ju alltid så att olika patienter tycker olika delar är tuffa, men hade behandlingen känts ”lätt” så hade man ju inte varit där från början, om du förstår vad jag menar.

        Hoppas att du fick svar på dina frågor, fråga gärna om du undrar något! Jag hoppas verkligen att du tar emot hjälpen och kämpar dig frisk! Själv fick jag komplikationer när jag fyllde 20. Läkarna har rätt när de säger att långvarig anorexi (men även bulimi) kan ge upphov till andra komplikationer tids nog. Idag önskar jag att jag hade kämpat mer, och inte hela tiden satt mig emot alla vuxna som försökte hjälpa… Tror på dig! Kramis!

    – DSLR-kamera för nybörjare –

    Hej gänget! Jag hade tänkt börja med hobbyfotografering och har köpt en onlinekurs i DSLR. Hade en tio år gammal Olympus som jag aldrig lärde mig använda ordentligt och tänkte nu ge den en chans, började kursen och insåg att kameran är död. Kan vara batteriet så har beställt ett nytt. Men ville kika lite om någon har tips på något bra kamera att börja med om jag måste köpa ny? Kan gärna lägga en slant om det är bra märke och man kan bygga vidare sen med objektiv osv utan att nödvändigtvis behöva köpa ett nytt kamerahus. Men tänker mig för tillfället max 7000 kr. Är som sagt för hobby, och inte professionellt. Vill börja med objekt/porträtt och sedan utveckla mitt fotande för att kunna ta bilder på inom min sport (bollsport) senare. Förstår att detta kanske påverkar val av kamera.

      Jag har alltid föredragit canon. Har idag en fujifilm som jag ÄLSKAR, men vet ingenting om deras DSLRs tyvärr! Kan rekommendera att investera i ett 50mm objektiv då det passar väldigt bra för porträtt! Finns billiga såna 🙂

        Ida: Tack så mycket! Har du någon gammal Canonfavorit?! Och hur kommer det dig att Fujifilm är ditt val idag? Och tack för objektivtips!

          Jag hade en 350D som första kamera. Sedan bytte jag till en 550D, men de båda är gamla idag liksom! Har en fujifilm x100f idag och den är supersmidig och liten! Jättefin och tar helt fantastiska bilder. En kan inte byta objektiv på den, men den passar till porträtt och snapshots – vilket är vad jag är intresserad av.

        Skriver under på Canon! Jag har en EOS 7D sedan typ fem år tillbaka och jag älskar den. Hade en 400D innan och var riktigt nöjd med den också, men började känna att jag ville ha något mer avancerat. Rekommenderar också ett 50mm-objektiv! Jag köpte mitt för en tusenlapp typ och är supernöjd.

          En annan Ida: Tack så mycket! Skulle du säga att 400D lämpar sig för nybörjare?

            Jaa, det tycker jag! Det var min första systemkamera och trivdes superbra med den, det var lätt att lära sig att fotografera med manuella inställningar osv. Jag har inte jättebra koll på Canons sortiment i nuläget, men jag tror du skulle kunna hitta en lite nyare modell än 400D i ungefär samma prisklass. Men det är absolut en bra nybörjarkamera, och imo är ”det viktigaste” att objektiven är bra och passar det man är intresserad av att fotografera 🙂

      Jag har också endast kört med Canon. Har en DSLR (eos 600D) som jag är jättenöjd med men tycker dom är så klumpiga. Så köpte en canon eos M5 nåt år sedan och jag Älskar verkligen allt med den, så smidig och tar såå fina bilder.

        Jessica: Tack så mycket! Ska kolla på bägge dessa 🙂 Vad fotar du mest?

          Människor! Porträtt och Tack-kort vid konfirmation och student har jag gjort mycket. Men tycker mest om att fånga människor på bild när de är i en naturlig miljö och skrattar naturligt. Så fint. Porträtten tar jag med den stora DSLRn men fotar i naturlig miljö med M5:an (:

            Jessica: Tack så mycket för svar! Uppskattar det verkligen 🙂

      Canon 70D är populära, rekommenderar att gå in på versus för att jämföra olika kameror med varandra ?

        Sofia: Åh tack för tips på hemsida! Ska kolla genast 🙂

      Mitt tips är att gå till affären och känna och klämma på olika kameror. Innan jag köpte min första systemkamera så tänkte jag att det skulle bli en Canon. Jag gick till affären och kollade alla möjliga kameror och kom fram till att jag vill ha en Nikon. Det passade liksom bättre i min hand och kändes mer logisk för mig. Har nu kört med Nikon i 14 år (har visst bytt kamera emellanåt, men alltid till Nikon.) Är supernöjd med det märket.

      Jag vet inte hur en gammal olympus är. Själv var min första systemkamera en nikon d40. Den hade fungerat idag om jag ville börja fota. Tycker du tänker helrätt när du vill satsa på objektiven! De vanligaste märkena är Canon och Nikon och det kvittar vilken man tar, det är bra båda två. Skulle inte ta den billigaste kameran men den näst billigaste duger gott och väl! Kan dock tycka att om du ska börja köpa objektiv så har du bestämt dig för en kameramärke då.

      Om du vill ta porträtt rekommenderar jag dig ett objektiv med fast brännvidd och stor bländare, det som står som f 1,4 exempelvis, med en fast brännvidd kommer du ner i pris, och att det inte går att zooma det spelar ingen roll speciellt vid porträtt. Sen rekommenderar jag dig att lära dig din kamera så pass bra att du känner dig begränsad av din kamera, då är det dags att byta kamerahus.

      När det kommer till sport så är ett vanligt objektiv 70-200 mm och så stor bländare du har råd med ;-). Lär dig att panorera om du ska fota sport, tips är att pröva mot bilar. Finns mycket klipp om detta på youtube. Det viktiga här angående kameran är att du har en kamera som kan ta flera bilder per sekund.

      Stort lycka till!

    Obs! Detta inlägg grundar sig i covid men jag vill inte diskutera viruset k sig. Jag vill inte ha massa info om viruset nu.. jag bara undrar om jag kan få tips på hur man kan hantera ångest? Viruset har gett mig enorm dödsångest, jag är mest rädd för att antingen min partner ska dö, eller att jag ska det, så att jag inte får fortsätta leva livet vid hans sida. Jag undrar därför om någon har tips på hur man ska tänka kring just ångest? Allmänt, ni som är rädda för att förlora den ni älskar, hur hanterar ni det?  ❤️ har ni någon positiv information att ge kring viruset? Jag vill bara få känna lite hopp. ❤️ Jag har inte haft det lätt i livet och har förlorat alldeles för många som jag älskar, och är i behov av lite positiv energi just nu.

      Det låter som att du skulle behöva gå till en psykolog. Inte kul att ha ångest över något du inte kan påverka.

      Det positiva (ur ditt perspektiv, menar inte på nåt annat sätt, hemskt att förlora anhöriga) är att det allra vanligaste är att ganska gamla människor dör. Så sannolikheten att du eller din sambo kommer dö är i detta är låg.

      Har du så svår ångest bör du kontakta läkare/psykolog/kurator för hjälp. Alla är vi nog innerst inne rädda för att förlora någon vi älskar, men rädslan får inte bli ett hinder för ens dagliga liv. Självklart är det värre om ens närstående tillhör riskgrupper, redan är sjuka, osv. Hur är det med dig och sambon? Tillhör ni inte någon riskgrupp och följer råden som ges så borde det trots allt gå bra.

      Jag tänker att tur det inte är Ebola. Sedan tänker jag att Sverige i alla fall har mycket resurser. Tänk att bli sjuk i Afrika. Det har hjälpt mej lite.

        Du gottar dig alltså åt att det är värre i Afrika. Trevligt!

          ”gottar” dig? Orka överdriva ? tror knappast att hen menar så

          Gottar? Snarare är tacksam för det land vi bor i. Idiot.

          Nej jag gottar mej inte. Det ordet finns i din elaka hjärna. Inte i min.

      L: WHO har några tips här https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/coping-with-stress.pdf?sfvrsn=9845bc3a_8 som kan appliceras på ångest.

      Jag använder mig själv av KBT för min ångest. När det gället ju Corona så fokuserar jag mycket på att jag kan göra, t.ex. följa rekommendationer osv. Men resten kommer jag inte kunna påverka och det säger jag till mig själv och det hjälper mig.

      Röda korset har en stödlinje man kan ringa till. Kan ju vara ett första steg om det är väldigt jobbigt nu med dina tankar. Annars tänker jag psykolog/kurator…

      Du har all rätt att ha ångest. Döden är en stor grej. Du vet ju inte vad som händer efter döden.

      Jag själv är kristen. Och för min egen del har det hjälpt otroligt mycket nu i coronatiden. Ja, jag är orolig för att bli sjuk, för det verkar vara en riktigt jobbig sjuka. Och lite mer orolig för att min man ska bli sjuk då han tillhör riskgruppen. Men jag är inte rädd för att dö! Jag har en tro och en fast tillförsikt på att jag ska få komma till himlen när jag dör. Det kan låta barnsligt i det svenska upplysta samhället, men det hjälper mig! ?

      Hoppas du får hjälp! Antigen av en psykolog eller av Gud.

        Jag brukar tänka att man aldrig vet vad som händer. Sannolikheten att du och din sambo skulle dö är väldigt liten. Man utsätts dagligen för risker i det vanliga livet. När man går över vägen, kör bil, åker buss osv.. så att man dör av just Corona är väldigt osannolikt. Självklart finns alltid en risk, men den är väldigt liten om man är ung och frisk. Vi är 10 miljoner människor i Sverige och 1500 människor har dött av det. Det är såklart 1500 för mycket, men många dör snarare ”med” Corona än ”av”. Många som blir sjuka och dör av det är redan väldigt sjuka i grunden, så de skulle inte klara en vanlig influensa heller tex. Sen finns det undantag i alla sjukdomar. Jag själv höll på att mista livet i lunginflammation vid 20 års ålder. Men varje år dör ca 90 000 människor i Sverige av olika anledningar.
        Om jag ska prata utifrån egna erfarenheter om just Corona så kan jag tala om att jag jobbar som undersköterska och går dagligen till smittade. Alla gamla som har blivit sjuka på mitt område har blivit friska igen. En som är 90+ blev friskförklarad igår, en annan är på bättringsvägen och en tredje kommer bli friskförklarad inom de närmsta dagarna.

    Vad har hänt med Viktor den store? Han kommenterar typ aldrig längre. Bra eller dåligt är frågan

      Haha alltså för hans del, om det kanske tyder på nåt bra

      Tror många av de mer välkända namnen slutat kommentera pga den giftiga stämning som jämt råder här numera. Det är helt enkelt inte kul längre. Hatet borde inte få vinna men det suger ju så otroligt mycket energi att läsa allt negativt, besserwissrigt, nedtryckande och dumförklarande till höger och vänster. Saknar verkligen kommentarsfältet som det tidigare var. ?

        Bloggägaren har lagt ribban.

          Nej, det tycker jag verkligen inte.
          Jag har läst bloggen från start och kan fortfarande bete mig.

            Du fick ju kritik typ förra veckan…

              Det såg jag inte. Ser jag en rövhatt som inte kan bete sig online är det klart man reagerar.

                Personen skrev att du uppfattas som dryg sedan du blev gravid ?

                  Hon visade sin dryga sida redan när hon skrev att hon brukade stjäla granar.

        Helena måste passa på att tacka dig för att du förra veckan tipsade om vulverinekoos. (Jag var inte en av dem som skrev i tråden)
        Att läsa hennes inlägg blev verkligen en vändpunkt för mig och gav mig massa hopp om att jag kanske ändå kan få bukt på mina besvär.

      Hoppas han mår bra iaf?

        Känns inte bra att prata för någon annan men så vitt jag vet så mår han bra.

      Viktor verkade inte må så bra alltid och jag tror att han ville ha det medhåll och beröm han fick här i början. Men på senare tid har han fått en del negativa kommentarer som jag tror kan ha skrämt bort honom eller fått honom att ha börja kommentera anonymt eller under annat nick. Synd tycker jag.

        Om han ska ut och natt-springa mer så hojta. Jag har köpt nya löparskor och vill ha en spring-buddy! Älskar nattlöpning men vågar inte själv här i Göteborg ?

          Men Viktor bor i södra Stockholm, så Göteborg känns som en väääääldigt lång löprunda…

      Har inte hänt ett skit egentligen. Har bara ingenting att kommentera.

        Tänkte också på dig idag. 🙂 / en annan än TS.

        Räcker att vi ser ditt namn så blir vi glada! Du får hitta på något så får vi andra kommentera det.

    Ni som kommit in på företagsekonomi och/eller nationalekonomi på SU – vad hade ni för HP-poäng? Kom ni in även om ni hade lägre än statistiken?

    Varför är alltid folk så elaka här i kommentarsfältet???

      Se min kommentar till Anonym direkt ovanför din. Tror det är en stor bidragande orsak, att kommentarsfältet är så minerat så det inte är roligt längre.

      Kort och gott: Folk är elaka för att de tillåts att vara det

        En stor andel av oss (som kanske inte kommenterar så ofta) är väluppfostrade, har allmänt folkvett och tar självklart eget ansvar för vad vi gör och skriver. Vi är alltså inte elaka för att vi tillåts vara det. Vi skyller inte på andra.

          Det jag menar är att personer som inte är väluppfostrade, personer som mår lite dåligt psykiskt osv kan omedvetet eller medvetet (stor sannolikhet det förstnämnda) ge utlopp för sina aggressioner i det här kommentarsfältet. Och det i princip helt och hållet utan att ta några konsekvenser för det.

          Som anonym i ett kommentarsfält behöver man inte stå för vad man säger. Man behöver inte förklara sig för chefen/föräldrarna/barnen. Utan ingen vet vem man är.

          Därför är folk elaka

        Fast får de mothugg så säger de ju bara ”jag får skriva vad jag vill”

      Jag vet inte varför folk är elaka. Har du inget snällt att säga kan du hålla tyst. Men en känslig sak verkar vara när folk inte förstår skämt. Istället för att bara släppa när man inte fattar (smaken är som baken osv) så ska man gå på den som skämtat om att ”det är minsann inte kul om inte ALLA förstår skämtet!!…

      Tycker ändå den stora majoriteten beter sig trevligt! Om man ignorerar de otrevliga kommentarerna plus alla språkpoliskommentarer och inte eldar på så mkt, så tror jag man kan bekämpa problemet rätt bra☺️

      (Självklart tycker jag man ska man säga till om man reagerar på att ngn går över gränsen,men det räcker med att säga just det istället för hur idiotisk och obildad ngn är etc etc.)

        Språkpoliskommentarer behövs ju dock i allra högsta grad ?

          Nej! Helst inte när det är uppenbart att det är autocorrect som varit inblandad, eller att ngn råkat glömma en bokstav eller ord någostans.

            Nej inte då såklart men annars. Man behöver inte vara otrevlig dock.

        Om du vill ha ett trevligt kommentarsfält så kan du börja med att inte ge folk öknamn som t.ex. ”språkpoliser”.

        Många gånger blir det fel när en del hanterar språket, och det går inte att tolka korrekt då felskrivningen många ggr. gör meningarna tvetydiga. Ur den här gissningsleken uppstår missförstånd som hade kunnat undvikas. Det blir enklare att kommunicera när folk hanterar sitt modersmål korrekt. Börjar man i andra änden av en del meddelande-kedjor, så ser man att någonstans högre upp har någon stavat tokigt och utifrån felhanteringen har någon svarat, och tjabbandet är igång (tills någon bryter missförståndet eller folk har tröttnat på tjabbet och lämnar tråden).

        Själv funderar jag över slappheten i att inte ens vilja ha sitt modersmål på en ok nivå. 1 språk borde man möjligtvis bemöda sig med att lära sig åtminstone på en godkänd nivå, och inte bråka med alla som inte vill prata barnspråk, på sitt modersmål, som vuxna.

        Bara häromdagen såg jag en debattartikel där det stod ”jag vill HJÄRNA det om det KANNSKE går”. Det duger faktiskt inte! Det är för slappt, och det är inte dyslexi.

        Vissa helger under gymnasiet, korrekturläste jag manuskript på ett litet bokförlag, och jag sade upp mig tillslut för att det skar i själen (inte skälen), efter att ha sett all haltande texthantering. Jag kommer aldrig ställa mig bakom lata vuxna som skriver ”skärde, gådde, henoms, metrar” osv.!! Vi kan bättre än så (inte en så”. En del stavade t.o.m. fel på sin egen adress, så då bemödade vi på förlaget oss inte med att skicka ett refuseringsbrev.

      Jag tror att jag är både elak, cynisk och väldigt okänslig som person själv. Det finns liksom ingenting som någon okänd på nätet kan skriva som skulle såra mig och jag utgår väl från mig själv när jag svarar och skriver här.
      Jag är väldigt långt från snöflingorna som yr runt och framstår säkert som jättedum i andras ögon.
      Själv är jag nöjd med att vara skadeglad och fick jag välja om jag ville vara djävulen eller gud så är valet lätt ?.

      Jag tycker i största allmänhet att folk är allt för känsliga och borde tuffa till sig lite. Livet blir verkligen mycket lättare och roligare om man inte hela tiden tar åt sig och tolkar in saker i vart enda ord och mening.

      Nä ryck upp er och ha kul här istället, jag har det ?

        Kan vara benägen att hålla med dig. Jag tror många här läser in alldeles för mycket. Själv tar jag det mesta med en klackspark men ibland tycker jag ändå folk här beter sig riktigt kasst.

      För att Camilla sätter ribban för sitt kommentarsfält.

        Ja självklart! Alla som har en blogg bestämmer själva vad de tillåter för kommentarer där. Går att radera och modda det man inte vill ha på sin blogg. Enkelt.

      Alltså, även om det på ytan är en blogg för ”granskning” så är ju sanningen att den finns till för att kritisera andra. Om det kritiseras personer i de flesta inläggen känns det ganska självklart att kritiken följer med ned i kommentarsfältet, mot alla man tycker är det minsta dum. Själv tycker jag det måste kännas jobbigt för många här som är så negativa, oavsett om man kritiserar Isabella eller Camilla

      Lätt att vara dryg och elak när man inte behöver stå för det utan kan gömma sig bakom en skärm ??‍♀️

      Jag tror folk triggas av att det blir sån jäkla hönsgård varje gång någon skriver något lite opassande…

    Ni som kommit in på företagsekonomi och/eller nationalekonomi på SU – vad hade ni för HP-resultat?

      Kom ni in även om ni hade lägre än gränsen?

      Det är väl bara att gå in på UHR och titta på antagningsstatistiken från termin till termin? Där kan du ju även jämföra urval 1 och 2.

        Jag vet det och jag har gjort det. Jag ligger precis under där så det är därför jag frågar om någon har kommit in trots lägre resultat.

          Står det inte där hur många reserver som kom in?

          Vad är ditt andra meritvärde?

            Nu känner jag mig dum. Brukar det göra det? Ska kolla igen. Mitt värde ligger på 1.1 och statistiken på 1.3/1.35. Men regeringen har ju utökat platserna för programmen.

              Men du har väl betyg också? Det finns ju fler än ett sätt att komma in. Vissa program jag sökte för tre år sedan tog inte in på HP t.ex.

              Längst bort står det reserver, ibland kan excelexport visa mer information.

                Mitt betyg är inte högt nog för att komma in på den utbildningen därför söker med HP-resultatet. Planen var att skriva provet i år igen men pga omständigheterna blev det som det blev

                  Okej, hoppas du kommer in. Men du kanske ska satsa på någon annan skola med? Ökade platserna på icke samhällsnyttiga program med?

              Tror tyvärr inte det räcker, 0.2 poäng är ändå en del när man börjat komma upp i poängskalorna men hoppas kan man ju!

          Ja skulle tro att den poäng som anges där är den med lägst poäng, eller?

      De kallar några få reserver till uppropet om ingen av de ordinarie antagna är på plats och beroende på hur många ordinarie antagna som inte kommer dit, så många reserver, i tur och ordning, kommer in. Det är dock sällan en större mängd som tackar ja på antagning för att sedan inte dyka upp så det är rimligt att anta att poängen ligger ungefär på samma statistik som HP då det är många sökande och små marginaler avgör. Men det kan ju vara färre sökande i Coronatider så ge inte upp helt. Vill även tipsa om att du kan söka enskilda kurspaket istället för program. Tex istället för ett kandidatprogram i NEK kan du söka kursen NEK 1, sen NEK2 och på så vis bygga din egen utbildning. Antagningen på kurserna är i regel lägre än programmen. Samma sak kan du göra för företagsekonomi. Slutligen, jag tror Södertörn har något lägre antagning men rätt bra utbildning. Kan vara värt att kika på. Lycka till, hoppas du kommer in på det du vill!

      Antagningen fungerar så att de fyller platserna på programmet med de ansökande med bäst betyg. Dvs om det är 20 platser och den med ”sämst” betyg har 1,1 i hp så blir det gränsen. Men om alla har jättehöga betyg och den ”sämsta” haft tex 1,35 så är det gränsen

    Mina plus och minus med att bara vara hemma hela tiden:

    + Jag är introvert och älskar att ha en ursäkt till att inte träffa folk.
    + Kan vända på dygnet utan att någon märker det och dömer mig.
    + Skippar gymmet av en vettig anledning för första gången i livet.

    – Är trött på att ”bädda” i toan varje gång jag ska bajsa för att min sambo inte ska höra plumsen. Är för pryd för det.
    – Tar vara på friheten att kunna ligga i sängen när jag har föreläsning men somnar varje gång = missar massor

    Bring it on med era!

      Bädda toan ?

        Bäddar oftare åt mitt bajs än vad jag bäddar åt mig själv i sängen

      Haha bädda toan! Jag gör samma ?

      Mina plus är:
      + Unlimited amount of sex när båda är hemma jämt
      + Ligga i sängen och läsa, plugga eller se serier
      + Skriva listor på allt jag vill göra om här hemma, möbler jag vill köpa, redskap, saker till bebisen
      + Njuta av graviditeten och ge den en helt annan approach när man bara är hemma, eller ute och promenerar i vårsolen.
      + Att vi är friska ❤️

      Mina minus:
      – Behöver social kontakt för att inte krevera, är inte samma sak via Messenger
      – Orkar inte fin-fixa mig som jag brukar
      – Kan inte umgås med min familj pga är i riskgrupp och de vill inte träffas och riskera att smitta mig (och bebisen)
      – Min bästa vän har precis fått barn och jag kan inte åka dit
      – Min andra bästa vän ska ha barn om några veckor och jag har inte träffat henne på månader pga detta virus. Vi är gravida med 8 veckors mellanrum och brukar ”dela” allt. Well, nu kan vi inte det och det suger, samt att inte kunna träffa henne och bebisen heller
      – SÅÅÅ TRÅKIGT MED DISTANSSTUDIER jag döööör. Skolan är stängd och kurserna har övergått till distansläge. Ingen motivation alls!
      – Att det är vår och fantastiskt ute och jag inte kan njuta som jag vill, inte åka till stugan eller träffa min familj som jag skrev ovan, som vi brukar göra…

        Är du gravid?

        Vi vet att du är gravid. Du själv som har kämpat med missfall borde väl veta att man inte behöver klämma in graviditet i varje mening.

          Precis nämn inte det du är glad över och det som är aktuellt för dig just nu….. ho hooo

          Det är jättehemskt och inte kunna bli gravid men man kan väl bara glädjas åt de som kan eller, skrolla vidare ist för o va en bitterfitta

          Att Helena är gravid och glädjas över det tar inte bort något från någon annan. Glädjen är hennes, sorgen är någon annans. Vi har alla våra egna kors att bära.

        Men stopp, bara för att vara på det säkra – är du, eller är du ej, gravid?

          Varför så dryg?

            Hon lyckas med konststycket klämma in sin graviditet i typ varje kommentar hon skriver, folk har lessnat. ?

              Låt henne glädjas. Kostar inget

              Folk har ledsnat. ”folk” har ledsnat på att Helena skriver om sin graviditet? Wow, är rätt säker på att ”folket” bara är allmänt less på livet om dom orkar störa sig på en sån sak.

        Öppet spårs gyllene regel #37 ”om du själv fått missfall innan, bör du inte nämna din graviditet”

        Helvete vad ni går på folk. Låt folk skriva vad de vill, det är verkligen ett helt random kommentarsfält. Tar man det så seriöst att det blir irriterande när någon upprepar en grej, då ska man nog ta och se över sitt eget liv, varför man är så lättirriterad mm.

      + jag får en lugn start på morgonen och slipper stressa iväg någonstans = lyckas morgonbajsa varje dag!!! mvh annars konstant ibs-förstoppad
      + jag kan snacksa på godis efter varje måltid <3
      + jag kan ta lunch när jag vill, hur länge jag vill och avsluta arbetsdagen tidigare om jag känner mig nöjd utan att någon ifrågasätter
      + jag får själv bestämma vilken musik jag lyssnar på och slipper typ andra kollegors vidriga musiksmak som ex techno eller svensk schlager (???)

      – jag blir lätt seg och trött om det är dåligt väder och jag ej orkar bege mig ut på en promenad
      – jag får starkare oro och ångest när jag inte har folk i min närhet att ventilera mina känslor med
      – jag kan ibland känna mig väldigt ensam om jag inte har vän-dejter eller saker inplanerade att se fram emot

        ok glömde det störa minsuet:
        – fyfan vad dammigt och smutsigt det blir när man är hemma så mkt!!!!!!! trött på att städa nu

          Haha, instämmer verkligen ☺️

      + smidigare att hinna träna
      + kör mindre bil = sparar bensin + miljövänligt
      + sparar sjukt mycket pengar pga noll uteluncher med kollegor
      + sparar mycket tid på att inte åka fram och tillbaka till jobbet
      + mycket lugnare på morgonen med barnen innan lämning på förskola

      – saknar verkligen kollegorna nu
      – sjukt trist att jobba hemma
      – min arbetsdisciplin har börjat stagnera

      Typ.

      Haha vad jobbigt att bo med någon om man ska behöva genomföra en bäddningsritual varje gång man måste skita ?

        Obs Inte sagt elakt utan med glimten i ögat?

          Varför ber du om ursäkt. Ser du inte hur sjukt det är att du behöver be om ursäkt för en helt normal mening för att du är orolig för hur den ska tolkas??
          Helt galet ju hur ni här är..

            Äsh i detta kommentarsfält är det ju rätt dryg stämning, fattar om man vill göra det tydligt att man inte menar nått illa.

            Lika bra att göra det för att slippa onödiga diskussioner.?‍♀️

        Ja, fattar verkligen inte. Att inte kunna slappna av med sånt när man BOR med nån?

          Alla är faktiskt olika. En del är mer pryda, mindre öppen om vad man gör på toaletten osv. Om man inte vill dela det med sin partner, på vilket sätt skulle det då vara jobbigt?

            Släcker du lampan när ni har sex också?

              Sex och bajs är väl ändå två helt olika sammanhang (För de flesta)

        Haha det är fan jobbigt att jag inte kan släppa mina spärrar som han kan. Men jag kan typ inte slappna av när jag vet att någon hör ?

          Saame

      Man bäddar väl även för att inte få vattenstänk på skinkorna om korven plumsa lite fel, så att säga? Jag bäddar alltid, jag.

      Jobbar mer nu än tidigare och är typ aldrig hemma, så har ingen lista :/

        Jag med. HAHA! Hatar vattenstänk ?

        Sen är det ju så praktiskt att det inte blir några fartränder så man slipper ta fram toaborsten!

        Händer det er ofta? Sånt ickeproblem tänker jag. ??‍♀️

          Stänk alltså.

            Beror på konsestensen skulle jag påstå

      Hahahahah jag ÄLSKAR dig, ?
      Snälla bli min vän.

      + Har mer energi (introvert så att jobba i öppet kontorslandskap tar mkt energi även om jag gillar det!)
      + Äter inte ute var och varannan dag så sparar pengar och äter nyttigare mat
      + Sover bättre och dricker mindre kaffe så utvilad varje dag

      – saknar att hänga med kollegor, vi har virtuella möten och kafferaster men inte alls samma sak som att spontant snacka när man sitter bredvid varandra
      – I landet jag bor har vi restriktioner i stallet så kan bara åka till min häst ett par gånger i veckan. Saknar henne såå mkt om det går ett par dagar emellan besöken. Totalt i-landsproblem men ändå ❤️

    Ni som kallar camilla det ena och det andra varför läser ni ens bloggen? Vad är meningen?

    Jag är så trött på mitt jobb och vill byta. Har varit trött i ett år nu typ. Men jag känner mig så otacksam pga att jag är fast anställd och det finns ingen risk att jag blir varslad. Otacksam för att så många har förlorat sina jobb och vet inte hur deras framtid ser ut.

    Är det någon idé att söka jobb nu? För jobb man inte har erfarenhet i?

      Definitivt inte värt. Håll hårt i det jobbet du har. Finns många som skulle göra vad som helst för bara en inkomst just nu. Så arbetsgivare kan ställa höga krav. Låter som en väldigt riskfull chansning att börja söka nåt du inte ens har erfarenhet för.

      Avråder dig att byta nu.

      Är typ i samma sits. Rör mig inte en millimeter just nu. Tycker du ska stanna kvar till bättre tider, du kan dra en riktigt nitlott

      Är ett helvete att söka jobb nu. Stå ut tills allt blivit lugnare

      Känn dig inte otacksam. Tänk att du kan ”ge” ditt jobb till någon som vill ha det och kommer trivas 🙂

      Otacksam tycker jag inte att du är, men håll kvar tills krisen är över/på bättringsvägen. Om du verkligen verkligen vantrivs så sluta, men är det så du kan härda ut ett tag så gör det. 🙂

      Jag strösöker lite jobb ändå när det dyker upp något bra. Jag vet att det inte är ett bra läge, men söka kan man ju alltid.

      Du ska inte vara kvar på en plats du inte trivs på för att andra varslas, det mår varken du eller någon annan bra av.

      Du kan ju söka annat men vara kvar där du är nu ifall du inte får jobbet? Så du har någon slags säkerhet tänker jag ?

      Äh vadå, söka jobb kan man väl alltid göra men det är ju större konkurrens nu, men beror väl på bransch. Skulle också vara försiktig att börja nytt nu om jag inte avtala bort provanställningen.

        Beror lite på! Generellt sett är det ju lite riskabelt just nu, förutom i några få branscher. Jag arbetar dock statligt och söker jobb på andra statliga myndigheter. Skulle jag få jobb på annan statlig myndighet har jag rätt till 6 mån tjänstledighet för att prova på det nya Jobbet, så det är ett tips att kolla upp sådana möjligheter i kollektivavtalet ?

          Ojdå, var egentligen svar till trådstartaren (Anonym 20:06) ?

    Fick en bakmixer när jag fyllde 25, så kul! Vad ska jag göra med den? Har ni goda recept på bröd, efterrätter, något?

      Koll recept från Camilla Hamid och Frida Skattberg ? jag bakade senast i förra veckan Camillas kanelbullar.

      Focaccia: https://www.koket.se/leila-bakar/leila-lindholm/enkel-focaccia-leilas-recept/

      Kan tipsa om bästa lussekatterna också (du kan använda samma grund till typ kanelbullar fast utan saffran då och istället med typ kardemumma): https://www.ica.se/recept/godaste-lussebullen-717002/

        Älskar godaste lussebullen. Fattar inte varför det ens finns andra recept.

    Skrev igår att jag funderar på att skaffa Instagram. Nu funderar jag på vad fan man ska döpa sig till haha.. Har ett supervanligt för- och efternamn så det går inte. Tänkte inte lägga ut något utan bara följa folk jag känner. Vad döper folk sig till? Det man gillar typ?
    Ja ni hör ju. Bor under en sten som jag börjat lyfta på långsamt och försiktigt

      En kan alltid byta namn på instagram så det är inte jätteviktigt att ha koll direkt på vad en vill heta!

        Ja! En kan till exempel kalla en för självutplånaren eller något liknande så en kan basunera ut ens ångest till alla!

          En kan också skriva en så att alla förstår att en är feminizt :)))

            Ja perfekt! Om ni ser någon som heter manshataren, medsystern eller kukslaktaren så är det jag hahaha

              Inte om jag hinner före!

                Om du och andra hinner före så blir det penisbreaker

            Men gumman! <3 Ber om ursäkt att du blev triggered av att jag inte skrev "man" 🙁 <3 <3 <3

      Nej det är väl svårt för de flesta att hitta en ledigt nick med sitt namn. Har du ngt smeknamn?! Dock kommer du nog behöva sätta ihop det med ngt annat.
      Skall det vara en allmän Instagram eller mer riktad åt ngt område?!

      Går det att ordleka lite med för- och efternamn? T.ex jag har slutet på mitt namn som vävs ihop med efternamnet. Typ om man heter August Gustavsson så kan det bli Augustavsson osv.

        VEM ger sitt barn namnet August om man heter Gustavsson i efternamn?!

          Minst 37 personers föräldrar i Sverige i alla fall. Men bra fråga!

          Belsebub Gustavsson.

          August är gulligt ju ?

      Jag brukar kallas Anny av vissa, så jag tänkte att jag kan ha det inbakat i mitt namn. Fick en idé av att kolla på Pokemon namn då jag var ett stort fan av dem när jag var barn. Finns en Pokemon som heter Leavanny, det var dock taget så det blev Levannie ?

    Jag har blivit tokig. Drömmer att jag är gravid och håller på magen under natten. Vill inte ligga på mage heller då det känns fel. Någon som känner igen sig ?? Eller är det bara jag som blivit tokig.

      Eller så är du gravid och din kropp förstår det ?

        Är inte det en myt? ?

          Vem vet ??‍♀️
          Lite skoj skulle det ju vara ifall kroppen skulle fatta ?
          Sen finns det ju de som går igenom en hel graviditet utan att ”veta” ??‍♀️

      Ägglossning? ?

        Har jag haft för ett par dagar sedan.

      Läskigt.

    Ännu ett försök till en diskussion om N**o H! Får se om det blir raderat eller inte. Jag gör avstamp i intervjun som sker i denna blogg juni 2017, då innehavaren av denna blogg tror att han helt magiskt slutade ljuga under/efter den intervjun. Då skyllde han sina felsägningar om åldrar på sin advokat samt att han ”blev helt perplex och fick en black out typ.”

    I september samma år som det rafflande personporträttet skrev han på ett kontrakt för en bok och i augusti 2018 blev den färdig: ”Flera timmars skrivande varje kväll i över 10 månader..” enligt sin instagram. Han gör även ett flertal intervjuer under den här perioden, men inte någonstans är han konsekvent eller ärlig.

    ”Det är egentligen först dagen efter som det slår mig, när vi pratar lite flyktigt om gårdagen på Facebook, och kommer in på att hon är 14 år och 10 månader gammal” skriver han i sin självbiografi som publicerades 2018. Det stämmer inte, hon var 14 år och 9 månader (bra research). Och N**o själv var 22 år. Men det glömmer han ofta bort. Han får också det att låta som att han fick reda på att hon var 14 år gammal i efterhand, vilket inte stämmer.

    – Jag ångrar den händelsen något oerhört. Jag har grämt mig så mycket och känt en sådan maktlöshet, för jag kan inte ändra den historien. I stället har jag valt att vara väldigt öppen. Det hände i början av 2010. Det var en fest där de flesta var i 20-årsåldern, men den här tjejen visade sig senare vara några veckor från sin 15-årsdag.
    Tidningen Mama 19 juli 2017 (Som iofs gjordes i maj. Men vilken jädra black out han måste fått här)

    – Det var på en fest och dagen efter sa hon såhär: ”Det här säger vi inte till nån, det här ska inte komma ut till nån.” Och jag ba det kanske är bra, för det är ändå ett brott liksom att li**a med en tjej som är… jag tror hon var en månad från att vara femton.
    Ledande frågor med Hillevi Wahl podcast 5 november 2017

    – Jag blev dömd för det, för hon var minderårig. En månad från att fylla femton år
    Soluret podcast 13 maj 2018

    – Jag hade s*x med en tjej som var två månader ifrån att vara femton år och jag själv var tjugoett.
    Freakshow podcast 26 okt. 2018

    – I februari-mars 2010 så hade jag haft s*x med en tjej som var fjorton år och tio månader. Och jag var tjugoett år gammal. Och det här, hennes pappa anmälde mig för det, mot hennes och min vilja. Det var på en fest, vi hamnade i säng och sen dagen efter så sa hon men det här var inte så bra, jag är minderårig och jag blev bara såhär oj jävlar det var dumt liksom. Så vi sa till varandra det här säger vi inte till någon liksom.
    (någon minut efter det här säger han att hon var en månad från att fylla femton)
    Alkispodden 22 februari 2019

    Och att kalla det för fest är också att ta i, såhär beskriver han själv kvällen:

    ”I maj 2010 är jag, Dennis och Leo hemma hos Leo på Lidingö. Vi dricker öl, spelar tv-spel och hänger. Jag berättar för grabbarna om en tjej som jag hade börjat messa lite med. Vi kan kalla henne H. H är dotter till min pappas flickväns syster. Vi har setts någon gång på nåt släktkalas. // Hon svarar ganska snabbt. Jag bjuder ut henne till Lidingö och hon kommer dit med två tjejkompisar.”

    Han hävdar också nu för tiden att det inte är några problem mellan honom och tjejen. I själva verket har han betett sig helt gränslöst genom att kontakta henne flera gånger, men hon vill inte prata med honom.

    – Har ni kontakt idag?
    – Nej det har vi inte. Men jag har hört från gemensamma bekanta att det aldrig varit några hard feelings. Aldrig.
    Soluret 2018

    – Mellan mig och henne har det aldrig varit något knas liksom.
    Alkispodden 2019

    Några kvinnor vars lögner/motsägelser/skenhelighet/oproffsighet/inkonsekvens som har granskats/ifrågasatts på denna blogg:
    Isabella Löwengrip, Cissi Wallin, Gabriella Joss, Hannalicious, Linnéa Claeson, Margaux, My, Mogi, Sandra Beijer, Nellie, Bianca Ingrosso, Anna Book, Dessie, Alexandra Nilsson

    Män som ständigt kommer undan trots ett konstaterande att ”jag vill hålla mig objektiv mot alla jag skriver om”:
    Ja gissa vem

    Ps jag censurerar vissa ord för att inte hamna i mod, inte för att jag är en tönt ds

      Vad vill du ska diskuteras om honom??

        Jag skriver om alla hans lögner, kan inte bestämma hur eller om du ens vill diskutera saken. Men faktum är att han är en medieprofil som hittar på och får betalt för det. Och därför tar jag upp det

          Förlåt mig men denna kommentar känns inte helt bra. En otroligt lång kommentar och du verkar verkligen ”jobbat” fram allt detta. Får nästan lite besatthets-vibbar?

            Japp, han får passa sig! Tyvärr hamnade min andra långa kommentar i modd

              och min tredje…

            Det är bara bra att någon bryr sig och inte försöker normalisera övergrepp på barn!

            En 14-åring är ett barn och inte någon en vuxen ska förgripa sig på. Det finns gott om vuxna som en vuxen kan välja som sexuella partners. Det är dessutom inte sex när det gäller en minderårig som en vuxen FÖRGRIPER sig Det är ett övergrepp! Sex innebär ett samtycke, och ett barn på 14 år kan inte ge sitt fulla samtycke till en vuxen som har valt ut den som sexobjekt.

            Den här ständiga flatheten kring hur vuxna män förgriper sig på flickor är problemet! INTE att folk uppmärksammar problematiken med ett sånt förkastligt beteende!

      Du har ju skrivit några gånger nu om att du inte får skriva om Nemo.. men en genuin fråga nu, menar inget otrevligt. Men vad är det du vill diskutera…? Ja det var ju jävligt puckat av honom. Men han blev väl dömd som sig bör om jag förstått det hela rätt, så vad mer finns det att säga om saken..?

      Han är ju endå dömd så vad finns det mer attdiskutera?

        Jag har nyligen läst hans självbiografi och diskuterar hur han ljuger i den jämfört hur han ljuger i intervjuer. Du behöver inte diskutera om du inte vill, inga problem

        Problemet är väl att det inte var straff nog då han fortfarande tillåts vara en medieprofil? Att han säger att han tar ansvar men att han fortfarande ljuger om det. Att man kan k*ull* en 14 åring och fortfarande har massa följare och kändisar kvar är sjukt. Och varför ska han hela tiden säga att ”hon nästan var 15”, då förringar man det.

          Nu är han dessutom aktuell igen med sin föreläsning, då åker han runt och pratar om bland annat domen för ungdomar! Och får betalt för att ljuga

            Sjukt, inga ungdomar borde behöva lyssna på honom! Så man kan begå ett sånt brott, ta sitt straff och sen få betalt för att prata om (och ljuga/förminska) det??

              Det riktigt märkliga är sakerna han ljuger om. I sin bok skriver han om hur han brukade stjäla från vänner/affärer, men inte från sina arbetsplatser:

              ”På arbetsplatser var det dock annorlunda. Där hade jag någon sorts falsk heder och ville verkligen göra bra ifrån mig. Jag drevs som sagt av en väldig revanschlust och ville visa kollegor och chefer att jag kunde. Att jag inte var lika hopplös och värdelös som jag stämplats som.”

              men i Expressen låter det såhär

              ”En bar är en ovanlig plats för en nykter alkoholist. Varför valde du att spela in din 100:ade podcast här?

              – En gång i tiden fick jag sparken härifrån. Jag gav kraftigt rabatterade priser till kompisar och var alltid sliten. När jag jobbade på SF stal jag pengar ur kassan. Men de betalade så jävla kasst, 86 kronor i timmen.”

              ????????????????

                Tjena och ”hej”. Släpp aldrig detta och jag tycker också att han glider omkring utan att ta ansvar. Jag läser och känner igen det mesta du skriver, i alla fall om den dömde. När Bloggerskan här skulle vara konferencier på Söderteatern (?) i hans show, blev det bra kritik mot detta. Det är nog därför du sitter i modd och är en bjälke i ögat på Bloggbevakning. Min största beundran för att du då tog befälet över motattacken och fortfarande gör.

      Resten av hans självbiografi är FULL av lögner. Det är faktiskt rätt sjukt! Halva meningen självömkan, resten lögn

      Tiden efter domen beskriver han såhär:

      ”När domen faller bor jag i princip hos Amanda. // Och jag vill inte lämna huset eftersom det då finns risk att jag möter folk som vrålar elaka saker efter mig. Jag går till läkaren och får antidepressiva utskrivet. Det hjälper lite grann. Men under en fyramånadersperiod lämnar jag i princip inte Amandas säng // När påsken kommer börjar jag må marginellt bättre. Tabletterna har börjat verka, och jag känner lite livsvilja igen. Jag lämnar Amandas säng och bestämmer mig för att ta tag i mitt liv. Eller att i alla fall ge det ett försök. Den värsta stormen har lagt sig, och jag vågar mig ut på gator och torg igen”

      Problemet är att hans bloggarkiv och hans tweets från den tiden finns kvar, några exempel därifrån är:
      Han gick på premiären av David Batras show en vecka efter domen, gick på finest awards drygt tre veckor efter domen. 26 februari 2011 skriver han om att han varit i Uppsala i två dagar och festat, 21 mars 2011 är han och andra bloggare på en premiär. Är på inspelningen av Filip och Fredriks nya program i mars. Samma månad skriver han om att han går på konserter och festar. Månaden efter delar han ut pris för 700 ungdomar samt sitter i juryn för en talangjakt och så vidare, och så vidare. Men han spelar hellre offer och hävdar att han inte lämnat sängen under en fyramånadersperiod

      Nästa lögn!

      ”Filmstaden Sergel är ett av fem jobb jag har haft mellan KAT och tills jag hamnade på behandlingshem … Jag jobbar några månader som sopgubbe. Jag är på ett lager några månader. En annan period ska jag försöka värva fadderbarn. En annan gång jobbar jag på en bar Och på ALLA dessa jobb händer EXAKT samma scenario. Jag sköter mig exemplariskt från dag ett. Jag drivs av en sådan enorm revanschlust. Jag vill ju verkligen visa alla dessa arbetsgivare att jag kan. Vill också visa min tacksamhet över att ha fått en chans. Så därför är jag punktlig glad, energisk och har väldigt hög arbetsmoral //

      Men efter några månader så händer ALLTID samma sak – snacket börjar gå. Är det inte han? Han som knullade en massa i tv? Den där Tylösandskillen? Och kanske framförallt – han som har den där domen på sig? Och så VIPS får jag sparken. //

      Vad tror ni det gör med en människa? Hur ska man orka? Vad ska man göra? Den där ständiga uppförsbacken som inte går att bestiga. Dömd på förhand. Dömd för alltid. Jag blir så uppgiven. Helt kraftlös! Och det är just den där uppgivenheten som jag knarkar mest på. Varför ska jag ens försöka? Vad är det för vits? Det finns väl ingen poäng om jag ändå inte får någon chans? Jag gräver ner mig i uppgivenhet, frustration och självömkan. Det är som bränsle till mitt snabbt eskalerande missbruk. Jag ger upp. Jag kan ju lika gärna knarka ihjäl mig. Vid ett tillfälle tänker jag: Jag kommer aldrig kunna få en anställning av någon. Det kommer aldrig att funka. Det är kört.”

      Igen så är det väldigt enkelt att kolla upp det här via hans blogg och twitter genom några sökord. Och det visar sig snabbt att han absolut inte fått sparken från filmstaden, lagerjobbet, baren eller fadderbarnsjobbet. Riktigt äckligt är att han skyller sitt missbruk på att han fått sparken från dessa jobb.

      I ett inlägg på bloggen med rubriken THAILAND ÄR BOKAT OCH KLART! 28 september 2011 skriver han:

      ”Jag vet att jag har hållt på det länge men nu är det spikat. Nu är det klart. Nu är det bokat och betalt! Den 15:e Januari så drar jag till Thailand. Väl där nere ska jag jobba på Grabbarna Grus. Jag ser grymt mycket fram emot detta av så många anledningar. ALLA jag känner har talat så mycket gott om Thailand och jag har varit såååå sugen på att dra dit under såååå många år nu. Nu fick jag helt plötsligt ett gyllene erbjudande som jag bara inte kunde tacka nej till”

      och twittrar senare:
      12 jan. 2012
      Sista passet på SF är nu avklarat. Farväl och tack för denna tid fellow co-workers. Känns konstigt, sorgligt och skönt på samma gång!

      Så trist, mina kommentarer går inte igenom. Får väl bara skriva det rakt upp och ner utan källor! Han ljuger om att fått sparken från fyra jobb i sin självbiografi. I själva verket har han sagt upp sig i två fall och åkt på festresor, i ett fall har han gett kraftigt rabatterade priser till vänner och fått sparken, och i det fjärde fallet har han inte ens haft en anställning. Men han hävdar istället att han fått sparken från dessa jobb pga domen, och skyller sitt k**rkande på det. Han ljuger också om sin behandling.

        Okej………….

      Vet ej ens hur jag hamnade i detta kommentarsfält, men minns att jag hamna på samma krök som honom när jag var 14år 2011. Och han stötte och försökte pussa mig. Jag och mina vänner gick sedan. Minns att jag tyckte det var lite obehagligt. Det kan ju inte vara en tillfällighet.

      Tack för att du tar upp detta. Jag minns inte längre hur N*** blev känd och jag har nog inte ens hört något om vad han gör på flera år. Sjukt att han berättar flera gånger att han träffade en okänd tjej på en fest när han senare erkänner att hon är en nära bekant till hans familj. Bra att han blev dömd!

    Tror ni Gabjoss skilsmässa var på riktigt? Det känns lite skumt med tanke på att hon hela tiden snackar om hur bra relation hon och F har, att de inte har skrivit på alla papper, hon kommenterar varenda bild F lägger upp. För ett tag sedan lade hon upp en bild och skrev att hon blev bjuden på frukost (samma soffa som F har), vet dock inte hur normalt det är att sova över med sitt ex, hade själv aldrig gjort det :p

      Alltså, även om man påbörjat processen så FÅR man ändra sig om båda parter inte tycker beslutet kändes rätt i slutändan. Det är liksom inte så mycket att spekulera om, de kanske försöker få det att fungera igen eller så är de bara, som hon säger, goda vänner. Jag har sovit över hos mitt ex som jag har barn med, ser ingenting kkonstigt med det.

      Har alltid haft en känsla om att skilsmässan är ett pr-trick och inte på riktigt.

    Digitala Nomader, vad jobbar ni med? 😀

      Är inte digital nomad själv, men känner flera som är. De jag känner är egenföretagare som art director och språklärare online.

    Någon som har erfarenhet av antideppen voxra??

      Jepp! Vad jag kan säga om det är att det är omöjligt att gå på andras erfarenheter. Vissa funkar det jättebra för och för andra funkar det inte alls. Alla effekter är individuella och vad det kan göra för dig kan du inte veta förrän du testat i minst tre veckor tyvärr

      Jag har. Den gav mig en rejäl spark i baken de första månaderna. Fick verkligen energi. Men blev lite lätt speedad av den samt kunde inte somna utan insomningstabletter. Sen avtog effekten och jag försökte höja dosen men då spårade kroppen ut och kändes som den gick på uppåttjack och jag fick svårt med stress och kunde inte andas. La ner den då.
      Inga insättningssymtom och inga utsättningssymtom. Gick inte upp i vikt, snarare ner, och hade ingen påverkan på lusten till min kille.

    Hej

    Jag har tråkigt, och har gjort en enkät gällande läsaren på Bloggbevakning ? helt för min egen skull då karantän är tråkigt. Svara gärna om ni vill ? https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKOxtUxhRWDR700PV-ObqcC-mWjHLgm13EyrLak-WfKvF2Og/viewform?vc=0&c=0&w=1

      Ser gärna resultatet sen. Kan du skicka en länk på nåt ÖS nästa vecka kanske? ?

      Jag har också karantäntråkigt så det var bara kul att svara??

        I vilket land bor du, där det är karantän?
        Nyfiken.

      Man måste vara inloggad ju 🙁

        Men då, ska kolla hur man ändrar det ?

    Med tanke på hur många forskare vi har här inne så ser jag fram emot många svar?

    Ni som disputerat, hur firade ni? Jag kommer att disputera om ett år ungefär och roar/motiverar mig med att fundera på hur jag vill fira detta.

      Ingen…??

      Är inte mycket för firanden, räcker med uppmärksamheten under tiden. Så det var ett tråkigt svar men, ja, man är olika.

        Nej inte alls ett tråkigt svar.
        Just nu är jag inne på att fira med mina handledare och mamma+syster genom att bara gå ut och äta på kvällen och inte mer än så. Är inte heller mycket för stora fester, men fira kan man göra på fler sätt. Till och med ensam kan man fira ?

      ska också att disputera om drygt ett år. tänkte ha en stor fest med middag o dans o tal men har nu börjat ångra mig pga för mycket att fixa och dessutom så är jag inte så sugen på att vara i mitten av uppmärksamhet mer än nödvändigt. Så nu funderar jag på att bara ha ”obligatoriska” minglet på institutionen.

        Jag är inne på samma spår som du. Är inte intresserad av att fixa en stor fest med mig i centrum men kanske gå ut och äta med de ”närmaste” bara.

          Gjorde firande. Jag hade middag, tal etc och dans efteråt. Det roligaste jag gjort. Gillar inte heller att stå centrum men att få fira stort med kollegor, vänner och familj är jag så glad för i efterhand. Jätterolig dag, lite som känslan på ett bröllop. Alla är liksom bara superglada och taggade att få fira (den känslan i vårt ämne i alla fall). Men såklart ska man göra det man tror man trivs bäst med. Lycka till med sista året ??

    Har fått så himla fula och gula tänder efter x antal års snusande. Nån som vet om man kan operera tandköttet om det dragit upp sig? Och vilken tandblekning som är bäst? Eller ska man bara spara ihop och göra om hela tänderna när man slutat snusa? Typ vita fasader? Finns det nån nackdel med helfasader? Tankar om att göra det utomlands?

      Man kan inte operera tandköttet vad jag vet men tandställning kan förbättra situationen. Mer och mer vanligt att folk i fyrtioårsåldern skaffar tandställning några månader av dessa orsaker.

        Jo man kan operera tandköttet, det görs dagligen. Men nej man skaffar inte tandställning för att fixa tandköttet ? tandställning är för att åtgärda bettfel och flytta på tänder, har inget med något tandkött att göra

          Hur går en sån operation till och var?

            Görs på parodontologiavdelningar. I de län jag har jobbat på ligger de vid sjukhusen. Googla parodontologi + ditt län så får du upp vart. Det görs när man efter många besök på parodavdelningen när man inte sett resultat av behandling där man avlägsnat tandsten och behandlingsplanen inte funkar utan man märker att tandköttet krymper tillbaka mer trots att man jobbat med att få bort bakterierna. (Ingår med i behandlingsplan) Men när man märker att det inte funkat efter tid så går man in kirurgiskt och öppnar upp tandköttet som en lucka och avlägsnar tandstenen som finns undertill vid rotspetsen, sen flyttar man ner tandköttet där det ska vara innan det krypit tillbaka och syr ihop det där

          Fast man kan ju inte operera dit tandkött om det har dragit sig tillbaka?

            Man opererar inte dit tandkött. Har de väl dragit sig tillbaka så kommer det aldrig återhämta sig. Det man gör är att flytta tandköttet till rätt läge. Skrivit ett svar men fastnade i modd

          Äsch, du har ju snott mitt nick! ?

      Parodontit (när tandköttet drar sig tillbaka) orsakas av bakterier. Antingen orsakat av dåligt borstade tänder eller nikotin som är de vanligaste orsakerna. Så om du är seriös i att sluta snusa och motiverad till att ta hand om tänderna så finns det hjälp att få. Finns kliniker som enbart jobbar med parodpatienter. Bästa tandblekningen är den du gör hos tandläkaren då du utsätter dina tänder för något som kan ge extrema skador om du inte gör det hos någon med koll (finns en anledning till varför tandläkaryrket är 5 år på högskola) att då göra det hos en frisör i hörnet eller beställa från nån influencer som har ett samarbete är befängt då det kan gå SÅ fel. Hade en patient som köpt från nätet och fick operera hela munnen x antal gånger för att det frätit sönder tandköttet, så tänk på det. Finns många nackdelar med fasader. Inget går att jämföra med dina egna och materialet i dina tänder. Fasader kräver att du är extremt noggran med tandborstning, mer än du är med dina egna. Och om du gör tänderna utomlands -vad gör du om du behöver rätta till något? Om något går fel? Garanti? Materialen utomlands är inte lika bra som i Sverige heller, men visst förstår jag att priset lockar, men säkerheten?

        Tack för bra och utförligt svar! Min tanke är seriös men behöver sluta snusa och spara ihop pengar. Då kanske det är bäst att kolla med min tandläkare när det är dags och kontakta en specialistklinik. Och kanske överväga att bleka tänderna hos tandläkare och utesluta fasader. Är det möjligt att bleka bort bruna missfärgningar mellan tänderna (orsakat av snus)? Eller är det kört? Var därför jag funderade på fasader nämligen…

        Jag har borstat ner mitt tandkött, så det behöver inte bara vara bakterier som gör det.

          Absolut men det är skillnad på en sjukdom som parodontit är, och att borsta ner tandköttet. Inte samma sak, men absolut kan tandköttet dras tillbaka av det.

        Till tandsköterskan, istället för skaöfasader om man vill fixa till typ kanten på tänderna eller dylikt, vad är din åsikt om det där materialet man typ byter ovanpå tanden?
        Composite edge Bonding tror jag det heter på engelska? Känns som det vore ett mer hygieniskt alternativt om man har mindre förändringar man vill göra? ?

      Tandköttet går att operera, men är inte säkert att resultatet kommer hålla i sig. Googla gingivalplastik.
      Skulle rekommendera bleka tänderna på tandvårdsklinik, tex. av legitimerad tandhygienist som tar ansvar för behandling.
      Finns många nackdelar med skalfasader. Mellan dina egna tänder och skalfasaden bildas alltid ett litet, litet mellanrum. Där kan det lätt bildas karies eftersom bakterier lätt samlas där. Kräver mycket noggrannare munhygien för att hålla tänder och tandkött friskt.

        Tack! Ska googla detta!

      Jag har opererat mitt tandkött som dragit sig tillbaka två gånger. Tyvärr höll sig bara resultatet i någon vecka båda gångerna, sen drog det sig ner igen. Kostade runt ca 5000 kr. Dock hade jag en helt blottad tandhals, så resultatet kanske skulle bli annorlunda för dig. Värt att kolla upp!

    Vad jobbar ni med som har ett eget företag?

      Serviceföretag – städtjänster, kaffe, restaurang, fruktkorgar, mattor osv till företag.

      byggfirma

      Textkonsult 🙂

      Arkitekt

      Bilar

    Vilka företag tror ni kommer konka?

      Har sagt Cubus i flera år nu, så tror verkligen det är dags.

        Nja, deras likviditet är fortfarande hyfsat okej. Det kommer dröja flera år till innan man kommer få se att de krisar. OM inte ledning och styrelse byta ut till en som drar det snabbt i botten dvs

          Verkligen? Det var förvånande. Känns som deras butiker alltid ekar tomma. Deras kläder är för det mesta en säsong tillbaks i tiden för dagens priser. Det är inte heller jätteofta man hör konversationen ”Ååh vilken snygg tröja, vart har du köpt den?” – ”Cubus” :p

            Kanske har att göra med att gina tricot och cubus har samma ägare. Gina är rätt fullt med folk…

              Cubus och Gina har inte samma ägare? Cubus tillhör Varner. Ett norsk ägt företag. Varner äger bland annat Volt, Bik bok, Dressman, Levis & Cubus.

            Det är ju ett norskt företag så det är möjligt att de är starkare där.

      Vad tänker man om att Amir A trots starka rekommendationer att inte resa om det inte är nödvändigt ändå bilar med vänner till Umeå för en kompis fest?

        Bry dig om dig själv och skit i andra säger jag.

        Själv har jag kört över 40 mil idag ?

          Tänk om alla hade tänkt som dig, vilken katastrof det hade blivit.

            Inte speciellt. Jag har inte haft kontakt med en enda människa idag. Fastän jag umgåtts med över 20 pers

            Varför? Brukar du träffa många när du sitter i din bil?

              Syftade på mottot ”sköt dig själv och skit i andra”. Passar inte så bra att skita i andra och göra vad man känner för i dessa tider

                Har du inte förstått att de åtgärder som sätts in och de rekommendationer som finns är uppsatta för att man själv inte ska bli smittad?
                Jag vet att ditt socialisthjärta eventuellt brister nu, men det har egentligen ingenting med att tänka på andra att göra.

                  Så det är inte alls för att inte bidra till smittspridning som kan leda till att riskgrupperna drabbas och för vården som blir överbelastad?

                  Jag tror att det är så iallafall. Och att teorin om att det endast är till för egen vinning bara gäller för empatilösa personer som dig 🙂

                    Det du glömmer är att smittspridningen startar med att du själv blir smittad.
                    Om du gör allt du kan för att själv inte bli smittad så kommer du sekundärt att inte smitta andra

                  Varför är det så hemskt att vara socialist/vänster i mångas ögon?.

                    Lika hemskt att vara höger ju?

              Man kan ju krocka med bilen och behöva intensivvård i en annan region än den man tillhör och tar då upp en plats på sjukhuset.

                i och med att vården tagit till de åtgärder de gjort. Som att ställa in alla planerade operationer, så har de kunnat allokera resurserna till intensiven. De svenska sjukhusen klarar fortfarande av sådant utan risk att ta en vårdplats från någon annan. Ingen kommer att dö pga att någon kraschat med bilen.

        Tycker han är väldigt konstig. Det är en pandemi men han lever för fullt. Går på restauranger och käkar. Han och hans vänner går runt i gallerior. Tränar varje morgon. Tycker inte alls att det ska spela nån roll om man inte är i riskgrupp. Man ska ändå försöka hålla sig hemma. Inte lalla runt överallt i stan.

      Fler än vi kan tänka oss.

        Hur många kan vi tänka oss?

      Stadium och XXL (osäker på hur många X det rör sig om) sport, Body shop

        Neej inte Body shop?

        Hoppas verkligen inte Stadium och Intersport går i konkurs (Intersport är väl nära dock om jag läste rätt?).

          Stadium går bra, inget att oroa sig för:)

            Vilken tur? då får jag akutstödshoppa hos Intersport bara då, för de vill jag också ha kvar, de är bra på olika saker?

          Har inte Intersport redan gått i konkurs?

            De har ansökt om rekonstruktion. Det är inte samma sak som konkurs

        Jag jobbar på XXL. Det går som tåget. 🙂

          Tåget går väl inte så värst bra senaste tiden va? ?

            Han/hon kanske menar att det går som SJ?

            Tänker du på utförsäljningen de hade av vintergrejer?
            De har också gått ut med att deras vår/sommarsäsong började väldigt tidigt. Nu när man inte kan resa kommer alla att hålla sig i Sverige, och då är det till XXL de kommer att gå till för att köpa friluftsgrejer. Eftersom det är det enda sättet man kan hitta på något skoj på den här semestern.

            SÅ, jag tror inte att det går någon nöd alls med XXL.

      Esprit.

        Dom hade tyvärr slutförsäljning i staden där jag bor för några månader sedan

      Jag tror lindex kan liga illa till. Deras kläder har dessutom verkligen fått fruktansvärt dålig kvalité. Allt bara krymper flera storlekar i tvätten.

        Noo, älskar Lindex trosor! De får inte gå i konkurs 🙁

          Det går jättedåligt för finska Stockmann (varuhuskedja) som äger Lindex. De försöker bli av med Lindex men frågan är vem vill köpa det.. Så Lindex kan definitivt konka.

            För hur mycket måste jag köpa trosor för att de ska klara sig????

        Lindex har ansökt om rekonstruktion.

          Där ser man! Det blir till att reklamera alla krympta kläder fort då.

            Men deras BHar är ju bäst!

              Jag håller inte med.

          nej.

          Lindex finska ägare Stockmann Oyj Abp meddelar i dag att de har beslutat att lämna in ansökan om företagssaneringsförfarande.

          Stockmanns ansökan om företagssaneringsförfarande gäller inte koncernens dotterbolag, det vill säga Stockmann-varuhusen i Baltikum eller Lindex.

          – Att våra ägare Stockmann i dag har ansökt om företagssaneringsförfarande påverkar inte Lindex verksamhet. Lindex är ett dotterbolag med en oberoende och stabil verksamhet. Coronaviruset och dess effekter har påverkat retailbranschen markant och oss som företag. Men vi ser i denna extraordinära situation att tillväxten online har förstärkts ytterligare och våra strategiska satsningar inom den digitala utvecklingen fortlöper, säger VD Susanne Ehnbåge.

      Polarn o Pyret
      Åhléns.

        Går det dåligt för Åhléns?

          Ja men det gjorde det redan innan viruset.

            Attans då att :alla” affärer man gillar går dåligt…

        Hoppas verkligen att PoP klarar sig. Dem gör verkligen bäst barnkläder, och då har jag bara syskonbarn haha! Dem verkar dock vilja sälja så det finns en chans, hoppas!

      Ur&penn…

    Ni som har backpackat i sydamerika och asien, vad har ni haft för månadsbudget? För boende, mat, tåg, buss, aktiviteter osv?

      10 000kr/månaden brukar vara min standardbudget när jag reser

      Är inte direkt läge för en sådan resa just nu kanske?

        En sådan resa kräver ju dock väldigt långa förberedelser och väldigt mycket planering. Det är garanterat inte så att Klara hade tänkt att resa imorgon.

        Vad får dig att tro att det är just nu det gäller?

        Hon kanske vill veta nu hur mycket pengar hon behöver spara ihop

        Förmodligen är det inte NU. Och vad gör det att man försöker hålla tankarna framåt? Det är viktigt tror jag om man ska klara detta utan att deppa ihop för mycket.

      Jag gjorde av med i snitt 10 000 kr/mån under min asienresa (uträknat i efterhand). Vi snålade inte på mat och valde inte heller de allra billigaste boendena. Med planering tror jag att det går att få ned kostnaderna om man vill!

      Jag reste i Centralamerika och Sydamerika några månader för 5 år sen o klarade mig på 10.000 i månaden med allt inräknat, exkl resan dit o hem. Så tog vi oss dessutom igenom 9 länder!! Kräver dock att man får leva ekonomiskt och bo på hostell (vilket finns massa bra där) och planera lite för att få ihop det. Tror du kan klara dig på ännu mindre i Asien, beroende på var du reser då förstås.

        reste I central och sydamerika för 2 år sedan och det gick på sammanlagt 70 000kr inkl flyg, vaccin osv. Var iväg 9mån!

          Wow, verkligen bra jobbat?

      Var visserligen tio år sedan, men jag klarade mig på 3000 i månaden i sydostasien. Bodde på billiga Lonely Planet-tips och åt lokal mat som oftast var fantastisk. Ska dock sägas att vi snålade in en del för att kunna ha råd att hyra bil på Nya Zeeland, men med det i åtanke tror jag man skulle kunna leva som en kung för 5000 i månaden.

      i sydamerika skiljer det sig mycket beroende på vilka länder man besöker. tex så är argentina, chile, brasilien och till viss del peru dyrare medan tex ecuador, bolivia och colombia är billigare. upplever det dock generellt dyrare än sydostasien. när jag backpackade i sydostasien för 9 år sedan klarade man sig LÄTT på 10k i månaden

    Det är många som jobbar hemifrån i dessa tider. Vad jobbar ni med? Både jag och min man har ”samhällsviktiga” jobb så för oss är livet som vanligt förutom att min arbetsbörda ökat (sjuksköterska) samt att vi inte har något socialt umgänge utanför jobb. Så vad jobbar ni med och hur får ni timmarna utan arbete att gå.

      Dagarna är uppdelade i kaffetimmar och vintimmar.

        +1 på den

        Alltså, Corona kommer skapa så sjukt många alkisar så det är sanslöst!

          Är inte vi alla högfungerande alkisar?

      Jag jobbar inom telekom och har mer att göra än vanligt. Jobbar mest mot kommuner och regioner så det är fullt upp! Är dock ganska van vid att jobba hemifrån så det är ingen stor skillnad mot tidigare.

      Jobbar som projektledare på en marknadsavdelning, sköter allt digitalt och Skypemöten funkar även om det såklart är roligare att ses på riktigt.
      Som svar på din andra fråga är livet nästan som vanligt för mig utanför arbetstid. Har två små barn så de tar ju det mesta av tiden. Älskar att vara hemma med min familj, bästa platsen på jorden så mig går det ingen nöd på. 🙂

      Nu jobbar jag inte längre pga uppsagd. Men innan jobba jag som inköpare. Var inte jättestor skillnad att jobba hemma än på kontor, var väl mer bekvämlighet att man har riktig kontorsstol på kontoret osv. Träffade inte sina kollegor.
      När jag inte jobbar (som nu) så försöker jag göra saker jag inte hann riktigt med innan. Promenerar mycket, tränar hårdare, lär mig att baka, läser mycket böcker.. ?

      Jag jobbar på socialtjänsten så har också ett ”samhällsviktigt” jobb. Vi jobbar hemifrån 50% av tiden (halva arbetsgruppen hemma, halva på kontoret). Tycker det på vissa sätt är skönt att jobba hemma men saknar det sociala utbytet man får på kontoret, möjligheten att spontant bolla ärenden och frågor osv. Försöker komma ut på promenader och kollar på serier utanför arbetet, men märker att min ångest har ökat för jag är själv så mycket (bor själv).

      Jag har också ett samhällsviktigt jobb men jobbar hemifrån. Är jurist och jobbar med regelefterlevnad inom den finansiella sektorn. Behöver egentligen inget annat än min dator för att jobba så för mig fungerar det bra att sitta hemma. Jag jobbar mycket och resten av tiden går till att få vardagslivet att fungera med barn och allt vad det innebär men så var det innan dessa tider också så ingen större skillnad. Har med andra ord inga problem med att få tiden att gå, önskar snarare att dygnet hade fler timmar.

      Jag jobbar på en högskola. Jobbar hemifrån de flesta dagarna men är på kontoret då och då.

      Timmarna jag inte jobbar gör jag samma som innan. Lagar mat, leker med ungarna, tvättar, tar en promenad, osv.

      Jag har varit på jobbet då jag har fysiska arbetsuppgifter. Men alla som kan har jobbat hemifrån dvs Ekonomer, Kundtjänst och de andra som klarar sig med dator och mobil

      HR, och efter samhällsbärande yrken så får man slita röva av sig inom den här branschen just nu (speciellt om företaget börjat gå på knäna). Man jag är tacksam över att ha ett jobb.

      Jobbar som rekryterare, vi hade redan innan en i teamet som jobbar hemifrån heltid så egentligen inga problem alls.

    Ni som upplevde separationsångest från era/eran föräldrar/er när ni flyttade hemifrån, hur lång tid tog det tills det började försvinna?

      undrar samma, vågar inte flytta ut pga det (är nyfyllda 21)

        Men åh ❤️ Vad fint!!

        För eller senare kommer man ändå göra det, det viktigaste är nog bara att man tillåter sig själv att må dåligt den första tiden för att sen ändra sitt tankesätt och tänka positivt istället! ❤️ Kanske borde lyssna på mig själv haha

        Samma här! ??

      Jag flyttade hemifrån tidigt och hade verkligen grov seperationsångest från mina föräldrar så jag flyttade helt sonika hem igen. Efter ett halvår flyttade jag ihop med min pojkvän och då försvann den helt.

      Jag var så överlycklig att jag bara låg i sängen och tänkte vad skönt. Min mamma var dominant och inte lätt för mej att bryta upp. Men det var toppen att få egen lägenhet.

        Fyfan vad skönt!! ❤️

      Är detta ens en grej? Föräldrarna finns ju kvar, oftast väldigt nära, bara att man får sin egen fristad. Jag upplevde första halvåret att det kändes mer ensamt och tyst, för mig gick det över.

        Beror nog mycket på ens livssituation. Min pappa övergav mig när jag var 10 år, sen dess (är 24 y/o atm) så har min mamma varit mitt absoluta allt ? tanken att inte finnas där för henne hela tiden och att inte kunna ”skydda” henne om något händer, trots att jag ändå bor relativt nära, äter upp mig inifrån.
        Japp jag har issues :):):):)

          Kanske gör er båda gott med lite distans?

          Jag förstår! Liknande situation för mig och min mamma, hon är den enda jag har haft. Men hon blev alkoholiserad så upplevde ingen separationsångest utan mer frihet. Men jag tror att det kan göra er gott att flytta ifrån även fast du kanske inte tror det nu. Tänk du kan bjuda över din mamma på fika, middagar mm. Ni kan leta möbler tillsammans osv. Önskar dig lycka till när du väl flyttar, och var inte orolig! Ni har varandra ändå❤️

          (Och när jag läste min kommentar nu efter ett tag låter den lite dömande? Det var inte mitt syfte.)

      För mig var det skitjobbigt de första sex månaderna. Flyttade till annan stad och hade visserligen mitt ex, dåvarande pojkvän, där men det var inte samma sak, jag saknade min familj, samhörigheten, sllt jag var van vid. Efter ett år kändes det bättre.

      Jag var 19 när vi flyttade.

      Ett år typ. Jag var mer eller mindre ledsen men efter ett år släppte det. Nu har jag bott hemifrån i 13 år och jag och mina föräldrar har ju ”växt ifrån” varandra såklart, men jag saknar den fortfarande ibland. Inte på samma intensiva sätt dock.

      Jag är 30+ och har fortfarande separationsångest varje gång när mamma hälsat på en vecka och ska åka hem. Mammis❤

      Åh, det tog nog kanske ett halvår eller så? Men det avtar ganska fort. Vi pratade dock i telefon i princip varje dag första året (bodde utomlands då). Sedan betydligt mindre en period. Nu bor vi närmre varandra och träffas flera gånger i månaden. Jag skulle inte vilja bo ihop med min förälder igen men hen är min bästa vän. Sunt eller inte vet jag inte…

      Separationsångest vet jag väl inte, men jag har bott ensam sen jag var 24, blir 28 i år och det är jättejobbigt varje gång jag åker från dem och jag sover där ganska ofta samt har kontakt med dem varje dag. Men det är mest för att jag på senare tid insett hur jävla bra föräldrar jag har.❤

      Jag flyttade hemifrån efter nian och åkte i början hem till mina föräldrar varje helg. De avtog lite efter första året tror jag.
      Jag rekommenderar inte att flytta så tidigt om det inte är absolut nödvändigt.

      Kanske 6 månader. Jag hälsade på varje helg ?? 2 år sedan

      Aldrig, har bott i eget i 13 år, har barn och familj, men längtar alltid ”hem” till mamma och pappa❤

    Precis som med Patricia…. Först världens bästa man, sen skilsmässa, sen otrogen med sin pt, sen tillbaka till sitt ex igen. Hänger ut varandra för att umgås nästa. Vad händer där igentligen???

      Jaaaaa! Om nån vet nåt, berätta!

    Hur var det för er när ni första gången bodde ensam? Efter att ha flyttat från barndomshemmet har jag bott två år tillsammans med min pojkvän i lägenhet. Nu har vi gjort slut och jag ska leta ny hyresbostad för mig själv och är lite småskraj över hur det kommer att vara att bo helt själv. Är 23 år.

      Var i exakt samma sits (bodde drygt 2,5 år tillsammans med mitt ex) och jag och mitt ex gjorde slut när jag var 22. Var själv skraj för hade ju aldrig bott själv förut. De första månaderna var ganska ensamma och ovant. Men man vänjer sig som med allt och nu vet jag nästan inte hur jag ska kunna bo med någon igen för trivs rätt bra ensam haha..

    Ni som fixar till er varje morgon och alltid ser fräscha ut, hur orkar ni?
    Finns det dagar ni inte orkar? Om det är fallet, vad gör ni då (typ håret men inte sminket etc.)
    Ge mig era bästa tipps!!!
    *är avundsjuk och behöver inspiration*

      Em rutin går så djälvuskt snabbt när den sitter ?

      Jag tvättar ansiktet när jag brygger kaffe, på med ögonkräm och ansiktskräm (niacinsyra också). Dricker kaffe när jag sminkar mig, det tar lika lång tid. Sen är det klart ?

      Dom dagarna jag inte orkar så fixar jag bara ögonbryn och lite concealer under ögonen.

      Satsa på att ta hand om huden och drick mycket vatten! Håret duschar jag en gång i veckan och fönar då för bäst resultat. Har alltifrån utsläppt till hästsvans till stram knut. Behöver oftast inte använda torrschampo men gör det ibland på onsdagen. Inpackning på helger!! Känner mig faktiskt fräsch då, speciellt när huden samarbetar.

      Jag tvättar håret en gång i veckan pga mitt jobb. Jag jobbar på förskola och att tvätta håret var och varannan dag skulle bara slita på det. ?

        Skulle det slita mindre på det om du hade ett annat jobb?

        Jobbar också på förskola och skulle säga tvärt om, att tvätta håret OFTA pga av jobbet med alla baciller, barn som pillar i håret, kladdas osv.. känner mig inte alls ren om håret inte tvättas oftare med mitt yrke..

          Vad tror du att ”a” i ”pga” står för? 🙂

        Men blöter du inte håret när du duschar? (Antar att du duschar oftare än en dag i veckan)

          Jag gör inte det, hurså?

          Jag är inte samma person men svarar ändå. Jag duschar oftare än jag tvättar håret och då blöter jag inte håret nej (skulle aldrig göra det utan balsam, blir skitjobbigt när det torkar då). Sätter upp det och undviker att duscha huvet, ibland använder jag duschmössa.

      Jag var sjuk och sjukskriven. När jag väl började må bättre, började om att jobba och skulle träffa kunder så kände jag mig helt enkelt inte presentabel utan smink. (P.g.a att jag helt enkelt fortfarande såg sjuk ut.) Därför började jag sminka mig. Ingenting fancy, men foundation för att jämna ut hudtonen, concealer under ögonen, fyllde i ögonbrynen och satte bronzer för att få tillbaka färg i ansiktet. Går på 5-10min, och känns aldrig jobbigt att göra. Även när jag blev frisk och absolut kunde gå utan smink, går allt redan på rutin, så det är inga problem alls. Fixa håret däremot är jag alldeles för okunnig och lat för att göra varje dag.?

      Förut sminkade jag mig alltid med kanske 10 olika produkter men nu har jag börjat slappa lite med det. Min snabbgrejj är såhär; Jag ser till att håret ser ok ut, toffs eller massa torrschampo om det inte är nytvättat. Tar concealer under ögonen och på röda fläckar, fyller i brynen med färgad gel och böjer ögonfransarna. Klar på under 5 min! 🙂

      Jag slutade sminka mig för två år sen. Det är tufft ibland när alla andra ser fräscha och snygga ut haha, men jag kan inte sminka mig och samtidigt försöka lära mina döttrar att vara sig själva. Vill att de ska ha åtminstone en ”riktig kvinna” i sin uppväxt. Obs menar inte att sminkade kvinnor ej är riktiga, utan syftar på hur man ser ut ”på riktigt”.

        Vilket underligt resonemang.

          Varför?

            Att sluta göra något man egentligen vill göra är väl ingen definition på en ”riktig kvinna”.

            Och varför skulle smink hindra nån från att vara sig själv? Tror det lika gärna kan vara motsatsen.

              Beror väl på varför man sminkade sig innan. Om man gjorde det för att man ville eller för att det ”förväntades” av en.

        Gör som du, Fia.
        Hade känts absurt att lära mina döttrar att det ska läggas massa tid och pengar på utseende.
        Skiter i om någon menar att fräsch = sminkad/fixad.

        Grymt jobbat. Helt rätt tänkt. Har själv tänkt samma tanke för mina barn. Känner dock att min vuxenacne dödar mig om jag inte kan sminka mig.

        Tack för vettigaste kommentaren någonsin ♥️♥️

      Glad och nöjd att jag aldrig blivit beroende av att ha smink för att känna mig presentabel 🙂 Men har ju turen att ha mörka ögonfransar, annars hade jag nog haft maskara iaf. Har svårt att ha håret utsläppet hela dagen (blir alldeles för varmt) så det åker mest upp i samma tofs varje dag

      Jag orkar de dagar jag ska ut ur lägenheten för jag vet att annars kommer jag känna mig sunkig. Jag kan gå utan, men självförtroendet blir inte lika bra. Min sminkrutin tar antingen 7-8 min, om jag tar foundation tar den 12 min typ. Då är det, ögonbryn, concealer, ögonskugga, mascara, puder. Har sminkat mig sen jag var 12 så det går snabbt.
      Gör aldrig håret. Jag har noll skills och för att det ändå inte håller hela dagen och jag hatar stelt hår så hårspray går bort. Men har spikrakt hår och vissa fixar ju för att få det tänker jag haha 😉
      Brukar sätta på lite låg musik, tar in ett glas berocca, då blir sminkningen en mysig liten morgonstund ^^

      Funderade på detta häromdagen! Försöker ibland få in en rutin men orkar aldrig hålla den. Folk som är sådär vardagssnygga, är så avis!

      Å andra sidan är det ”kul” att vara ”vardagsful”, för då blir det roligare när man väl fixar sig. Som idag, har t.o.m satt upp håret, det händer aldrig.

        Why would he want his blue blazer black?
        Jag gillar verkligen alla vänner-referenser bland kommentarer!

      För min del handlar det inte om att orka. Det är som att fråga hur jag orkar klä mig. Jag gör det bara. Tar inte många minuter och jag tycker det är fint med en stund där det bara handlar att ta hand om mig själv. Smörja in mig med massa kladd, lyssna lite podcast. Ibland tar jag med en kopp te som jag sippar på medan de olika ”lagren” sjunker in.

      Klockan ringer, in i duschen, borsta tänderna, släpper lös håret och sprayar i mitt balsamspray, smörjer in mina krämer, fixar till håret (borstar ut), sminkar mig, fönar håret + plattar lite, kläder och boom klar!

      Nu lät det dock mycket.. Men det går fort! Jag känner mig jätteäcklig om jag inte duschar på morgonen. Den rutinen krävs för att min dag ska bli bra haha..

        Och! Det började för att jag kände migtråkig och inte fin alls. Nu känner jag mig fräsch och pigg varje dag ?

      Tips är att göra ögonfransförlängning var 4e vecka.
      Microblade på ögonbrynen om du inte har fylliga sj.
      Alltid brun utan sol!! Ansiktet 2 gg/vecka och hela kroppen 1 gång/veckan.
      Lägg ansiktsmask minst 1 gång i veckan.
      Smörj ansikte varje dag/kväll.
      Detta kmr förmodligen göra att du alltid känner dig fresh sen kan du sminka dig dom dagarna du orkar 🙂

      Handlar om rutiner. Tar mig 45 min att sminka, klä om, fixa håret, packa ner matlåda och sedan 10 min att dricka en kopp te och scrolla Instagram. Tycker en lugn morgon och att se fräsch ut är värt mer än typ 45 min mer sömn och att rusa runt stressat innan jobbet.

        Villen BUS använder du?

    Hej,

    En konstig tanke som bara dök upp sådär; vad händer om man har mens och ligger på Intensiven? Någon som vet?

      Hahaha det har jag också filurat på! Eller att jag har mens (använder menskopp), är med om en olycka och hamnar i koma. Ingen vet ju då att jag har en menskopp i.

        Om du är med om en olycka som är så pass allvarlig kommer du att få göra en helkroppsröntgen. En menskopp kommer att synas väldigt bra på sådana bilder ?

        Jag hamnade på avdelning med menskopp i. Jag kunde inte gå upp ur sängen och var tvungen att påtala detta för personalen och be om hjälp. De hade aldrig hört talas om menskopp och gick iväg för att läsa på och kom sen tillbaka pålästa. De fick rulla in mig på toa och så fick jag lösa det själv (fick rejäla smärtstillande så jag blev helt snurrig, minns att det var tjorvigt som fan) och sen riggade de binda och nättrosa. De slängde koppen ?

        Bör ju vara samma med tampong.

      Jag blödde mycket efter gynoperation och dom kom ju med binda och la den i trosan. Dom är så vana med sådant.

        Samma med folk som fött barn väl?! En såndär nätig trosa med enorm binda i. Hade jag oxå efter Gyn-op, även om jag inte direkt blödde så mycket

      Alla på intensiven blir ju inte nersövda om det är de du menar? Om du är nersövd/i koma så tar personal hand om all hygien. Har på bindor tex.

      När kroppen är under en sådan stress som att vårdas på intensiven så kan jag inte tänka mig att man får mens.

        Jo det får man, sluta gissa

          Men lol… alltså tonen på det svaret. Jag jobbar själv på en IVA-avd och de patienter jag har haft hand om/har hand om är i en så påfrestande situation att de inte menstruerar. Kroppen har nog med annat.

          Mensen är en av de första funktionerna som försvinner när kroppen är under stress.

      Det är nog det minsta bekymret.

        Kanske inte för sjuksköterskan som måste byta lakan och tvätta sängen?

          Av alla arbetsuppgifter en sjuksköterska har tror du på riktigt att det största bekymret är att bädda om en säng efter att en person fått mens? Okej ?

            Nej, läs vad jag skriver och läs vad jag svarat på istället för att försöka vrida på orden.

            Det jag säger är att det inte är det minsta bekymret för en sjuksköterska. Det innebär inte att det blir det största bekymret för det. Herregud

              Du kanske ska lära dig formulera dig korrekt istället.

                Jag formulerade mig korrekt. Det är du som borde lära dig att argumentera

                  – Det är nog det minsta bekymret
                  – Inte för sjuksköterskan som måste byta lakan och tvätta sängen

                  Dvs att du med ditt INTE indikerar att för sjuksköterskan är det INTE det minsta bekymret. Dvs ett stort bekymmer. Gör om, gör rätt

                    Men på riktigt. Jag menar bara det jag skriver, utan osynliga rader. Allt jag skrev var att mensiga lakan inte var det potentiellt minsta bekymret en sjuksköterska kan ha (eller undersköterska om man ska vara petnoga).
                    Att det inte är det minsta bekymret behöver verkligen inte betyda att det är ett stort bekymmer.
                    Sluta argumentera med familjelivslogik.

          Om du har mens så lär du väl få ha binda?

          Sånt gör undersköterskorna. Och man ser inte det som ett bekymmer. Man vill gärna hjälpa patienten och där ingår såklart hygien. Det är ingen stor grej att ta hand om sånt när man väl är i ett sånt yrke.

            Jag vet att någon i ”branschen” inte tycker om att höra det här, men potato, potato.
            Sköterska som sköterska.

              Haha, nej, tro mig, du vill att en sjuksköterska gör sjuksköterskeuppgifter och en undesköterska att göra undersköterskeuppgifter 🙂 Stor skillnad i utbildning och kompetens.

                Ja, jag vet det. Men för oss som inte är insatta i vården är det exakt samma sak.

                Precis som att någon som inte är hantverkare oftast inte gör någon skillnad på fogsvans och ryggsåg. Båda är ”sågar” i vanliga folks ögon. Men så är verkligen inte fallet.

                  Fast även om man inte är insatt i vård så vet man väl att en undersköterska och sjuksköterska inte är samma sak?

                    Eller hur? Lite allmänbildning…

                    Även fast man inte är insatt i träslöjd vet man att en fogsvans och ryggsåg inte är samma sak.

                  Vet du skillnad på sjuksköterska och läkare?

              & framförallt skillnad på IVA.syrra och undersköterska, den ena kan hålla dig levande och den andra kan det inte.

                Och bara den ena kan byta lakan?

                  Nej, men en där uppe skrev sköterska som sköterska vilket inte stämmer. Ffa inte på IVA 🙂

                  Sjuksköterskan KAN nog byta ett lakan, men det är onödigt att hen gör det. Kompetensen behövs bättre till annat.

              Håller sååå med dej! 3 års högskolestudier som resulterar i kandidatexamen i omvårdnad eller gymnasieexamen är ju samma sak…

              Haha alltså blir så sne när folk tycker att vi inom vården är viktiga, men är ändå för upptagna för att inte ens lära sig skillnaden på undersköterska och sjuksköterska?

          Fast jo.. att sköta en patients intimhygien hör till de mindre bekymren när man jobbar på iva. I alla fall enligt mig.

            Fast jag tänker att ett par mensurs lakan innebär mer bekymmer än ett par ”rena”.
            Eller är det så att ni är så pass luttrade och ändå ser så mycket blod, avföring, var och annat snuskigt så mensblod gör varken till eller från?

              Alltså byta lakan kan man få göra (oftast) av fler anledningar än mens. Jag tycker inte att det är ett bekymmer. Att byta en binda eller tvätta av ett underliv är inte heller ett bekymmer. Och jag hoppas att mina patienter inte upplever att jag tycker att det är ett bekymmer heller. Många patienter tycker att det är pinsamt och jobbigt, men för mig är det varken eller.

                (Men jag talar självklart bara för mig själv. Men intimhygien är verkligen ett litet bekymmer på iva tycker jag)

              Alltså, där jag jobbar på IVA är main thing att hålla patienten vid liv. Det ingår att hantera alla möjliga sorters kroppsvätskor. Mens är ingen biggie.

              Jag är uska och under och efter utbildningen så normaliseras kroppsvätskor så mycket att man ibland glömmer att andra kan vara äckelmagade. Är så normalt att snacka urin, avföring, blod osv så det är liksom ingen grej ?

                Snacka om det är ju en sak. Men att ta hand om det är väl en annan?
                Vill man inte hellre ta hand om ett rent lakan än ett nerblodat?
                Om man får välja då alltså.

          Tvätta sängen? Brukar räcka med att byta lakan men ja, måste man tvätta hela sängen så är det så klart lite mer jobb.

          Men snälla det ingår i omvårdnadsarbetet och det finns skyddsdrag i sängen.

            Ja, inget jättebekymmer att byta ett drag direkt.

      När jag var 15 var jag med om en allvarlig bilolycka och hela familjen åkte ambulans och blev sedan inlagda. Givetvis hade jag mens. Som att inte allt redan var lagom förvirrande, läskigt och pinsamt som femtonåring, haha.
      Jag fick kateter (heter det så? Slang i urinröret) när jag var vaken och de lade även i en jättestor och lång binda i trosan. Det var superpinsamt, minns jag.

      Det var 16 år sedan och jag har nästan kommit över det, haha 😛

      Ligger man på intensiven är nog mensen det sista bekymret.. det rinner väl ut liksom, vem bryr sig?

      Vi lägger en binda i trosan om man skulle få mens under intensivvården.
      Vi drar även ut tamponger om vi ser ett tampongsnöre vid intensivvård.
      Vi avlägsnar kontaktlinser om vi ser att man använder det. Vi bryr oss inte om håriga ben eller kroppsdelar vilket folk ibland verkar vara oroliga för också ?
      Hoppas detta var svar på dessa vardagsbekymmer ☺️

        Tycker det är så himla skönt att ni är så obrydda om kroppsfunktioner, kroppsvätskor m.m. och skriver det här. Känns tryggt liksom, kanske låter konstigt ?

          Haha ja! Får en patient mens brukar vi bli helt förstenade och undra vad det är för något ? kommer det rektalt? Vaginalt? Är det blod från urinröret? Tills vi tillslut kommer fram till att det ”bara” är mens. Då pustar vi ut. Men det är lite coolt när kroppens egna funktioner tränger igenom och man får mens när man är såpass dålig att man behöver intensivvård.

            Jag blir osäker. Är du ironisk eller är det så sällsynt att en Iva-patient får mens?

              Anonym 23:04 menar nog att man blir förstenad för att man är orolig för att blödningen kommer någon annanstans ifrån.
              Blod i urinrör eller tarm =inte så bra
              Mens= fullt normalt

              Hen menar ju såklart att man först blir orolig att det är något ”farligt” blod! Och pustar ut när de ser att det bara är vanlig mens 🙂

        Kollar ni efter menskopp?

    hej
    läser ni något just nu? jag läser sommaren i båstad. den är lite rolig

      Har börjat läsa Paulo Coelhos böcker igen. Just nu läser jag Veronica bestämmer sig för att dö

      Just nu läser jag Blå Längtan

        Vad tycker du om den? Jag läste ut den för ett par veckor sen och jag gillade den inte alls. Jag har pratat med andra om den och det är väldigt delat vad folk (de jag pratar med, alltså) tycker om den ?

          Hittills är den lite tråkig, men jag har bara börjat ?

      Jag läser 1794, nyss börjat men hoppas att den är lika bra som föregångaren.

      Läser just nu I’ll be gone in the dark om jakten på earons. Superbra bok.

        Åh den vill jag läsa!

          Gör det! Riktigt riktigt bra! Sudden terror är också en bra bok om earons men ill be gone in the dark är överlägset bäst.

      Ingenting, får ingen ro i kroppen att läsa. Men har någon tips på feelgood enkelt så hojta till!

      Jag läser bloggbevaknings kommentarsfält. Det är väldigt underhållande

      Läser dimma, uppföljaren till mörkret av Ragnar Jónasson

      Jag läste nyligen ut Viveca Stens senaste I hemlighet begravd.

      Jag läser Nattfåk av Johan Theorin just nu. Lite kuslig deckare, helt ok hittills.

        Den har jag läst! Klart bra.

        Jag älskar Johan Theorin! Om du inte läst hans övriga böcker kan jag verkligen rekommendera dem!

      Ingenting just nu, men vill läsa Christer Fuglesangs bok 13 dygn i rymden. Har snöat in jättemycket på honom senaste dagarna och tycker han är intressant.

      Patti Smith, Year of the Monkey

      Avslutade Nahr av Susan Abulhawa (älskar hennes böcker) idag och påbörjade Animal Farm av George Orwell.

        Du har koll på allegorin?

          Nej, inte alls. Googlade efter att jag läst din kommentar. Spännande! Många tankar snurrar i mitt huvud när jag läser boken, att grisarna styr verkar inte förbättra maktbalansen direkt. Vill du berätta mer?

            Att det är Lenin, Stalin, Trotsky?

              Där finns både historiska personer, tidningar och länder representerade.
              https://study.com/academy/lesson/allegory-in-animal-farm-characters-examples.html#

          Min kommentar försvann eller så hamnade den fel.

          Jag kände inte till allegorin, intressant, tack för tips!

            Allegori är en typ av berättargrepp.

      Plöjer faktaböcker och biografier/memoarer nu! För tillfället läser jag Hudbibeln och innan dess läste jag Onaturlig död.

      Läser Sovande jättar.

      Själmordsbussen

      Jag har just avslutat ”Jag for ner till bror” (fantastiskt bra!) av Karin Smirnoff och ska just påbörja ”Mitt liv som råtta” av Joyce Carol Oates (en av mina favoritförfattare).

      Vilken rolig tråd! Jag älskar böcker och läsning!

      Ålevangeliet…inte superimponerad.

      Blev inspirerad av denna tråden, tänker att när jag är klar på balkongen, då ska jag dra igång ”1 bok i veckan”, sitta där och mysa och läsa. Om vädret tillåter såklart. Men en hel låda med böcker jag inte läst, så det bör inte vara så svårt att hitta böcker iaf, snarare ron till att börja läsa?

    Har två frågor jag funderar på mkt denna veckan, på samma tema. Är genuint nyfiken.

    1. Till er med mediala förmågor, vad händer när människor dör? Finns de kvar hos oss? Har ngn gång hört att de antingen stannar eller ”går upp i ljuset”.

    2. Ni som förlorat anhöriga- har ni varit med om ngt övernaturligt där de ”uppenbarat sig”?

      Min pappa dog efter en bilkrock under några sekunder. Han menar att själen lämnar kroppen och du ser vad som händer, han såg sin döda kropp i ambulansen och en sjuksköterska som försökte få igång hans hjärta. Samtidigt såg han ett ljus och en känsla av att dit ska man. Hans historia lugnade mig mycket, är inte rädd för att dö efter hans erfarenheter.

        Om jag får fråga (om du ens vet svaret): varför gick han inte till ljuset? Var det hans eget val eller var det sköterskan som fick liv i honom igen?

          Sköterskan fick liv i honom, enligt de som var i ambulansen var han endast borta några sekunder om jag minns rätt. Han själv beskrev det som att först hamnade lite i chock över att ses sig själv död (och förstå att han var det.) Så tror inte att han hann att gå in, även fast han sa att han kände i hela kroppen att ljuset var dit han skulle.

            Tack för svar!

      Ja. Sedan pappa dog stannade klockan tex 21.21 eller 13.13 och så vidare. Det var flera gånger om dagen. Under flera månader. Jag tror han försökte säga att jag hade en stor tumör i mej.

        Åh ❤ Hur gick det med din tumör?

      Vi har en ”sol” med värmeljus. Efter att farmor dött slocknade ljuset i mitten tre gånger, vi tände det inte igen när det slocknade för tredje gången. Ett år besökte vi inte gravarna till allahelgonahelgen, då slocknade ljuset igen

      Efter att min pappa dog så har han ofta dykt upp i drömmar. Har haft en del ”lucid dreams” där jag träffat honom och vi har pratat. Det har känts 100% verkligt. En morgon när jag låg och halvsov så kom han in i mitt sovrum och tog med mig på en ”resa”. Han sa att jag skulle kolla till mamma för att hon inte mår bra. Sen så sa han att han måste åka igen, men att han alltid finns med mig. När jag vaknade så såg kom jag på att det var hans födelsedag den dagen. Jag fråga mamma om hennes mående och det visa sig att hon var orolig för att hon ev hade en hjärntumör. I tider när jag har mått dåligt så har han uppenbarat sig oftare i drömmar för att tala om att han finns hos mig. Måste även berätta att efter att han dog så fick jag sms från hans nummer där det stod ”hur mår du?” Varpå jag svarade ”det är bra men jag saknar dig”. Då fick jag ”jag saknar dig med” som svar. Fick sånna sjuka rysningar och testa att ringa upp, men telefonsvararen sa bara att numret inte är i bruk. Har hänt mer saker men det här är de största händelserna.

      Mina föräldrar gick bort för 3 år sedan, med 8 månaders mellanrum. Ingen av dem trodde på det övernaturliga och lovade mig dyrt och heligt att de skulle välta allt de bara kunde sen om det visade sig att jag hade rätt i att de fortfarande skulle kunna kontakta mig. Efter att mamma dog var det mycket steg som hördes, hon gick väldigt speciellt och tungt så man visste precis vem som kom gåendes när hon levde. Exakt det ljudet hördes både hemma i lägenheten och i sommarstugan. Pappa skämtade bort det i början och då blev det intensivare, lugnade sig sen när pappa själv sa att det nog var mamma som kollade till oss. När pappa sen gick bort började det hända mer grejer både hos oss och hemma hos min syster. En spegel som satt ordentligt uppborrad på väggen åkte i backen kl 03 en natt och gick i tusen bitar. När jag satt hemma i soffan med utsikt mot hallen såg jag min sambos ryggsäck som stod på en pall (som har platt botten och står där den står, hade alltså stått där i 3 dagar utan att rubba sig) lyftas några centimeter och ställas ner på golvet med en rejäl duns. Mitt framför ögonen på mig. Den välte inte, utan den LYFTES verkligen. Det var coolt! Annars är det mycket dörrar som öppnas och stängs, saker som försvinner och kommer tillbaka där man letat 1043252753 gånger när man säger till att det räcker nu och dofter. Senast inatt kände jag doften av pappas arbetsbyxor han hade ute på landet. Känner mammas parfym ibland. Det är fint! Enda obehagliga är nattetid när man håller på att somna och man tydligt ser en skuggfigur i dörröppningen. Händer då och då, har fått förklarat för mig att det är då man är som mest avslappnad och är mest mottaglig för att se. Jag förstår ju att det är nån av dem men det är ändå obehagligt eftersom jag inte kan se några drag liksom hehe.

    Nu jobbar jag inte längre pga uppsagd. Men innan jobba jag som inköpare. Var inte jättestor skillnad att jobba hemma än på kontor, var väl mer bekvämlighet att man har riktig kontorsstol på kontoret osv. Träffade inte sina kollegor.
    När jag inte jobbar (som nu) så försöker jag göra saker jag inte hann riktigt med innan. Promenerar mycket, tränar hårdare, lär mig att baka, läser mycket böcker.. 🙂

    Är det någon som har erfarenhet om den populära foundationborsten från IT Cosmetics? Är den värd priset? Finns på rea på kicks nu nämligen

      DEN ÄR GRYYYYM! Rekommenderar!

    Jag lever tillsammans med mannen i mitt liv sen 12 år tillbaka, vi var väldigt unga när vi träffades.
    Har funnits för honom genom allt.
    För 4 år sedan gjorde han slut för han visste inte om han älskade mig längre. Fick inga svar utan bara flytta ur från vårt gemensamma boende från en dag till en annan.
    Blev efter ett par månader tillsammans igen. Får då veta att han haft en kort relation/samlag i vår bostad med en annan, en ”vän” till mig. Det tar ett tag innan detta kommer fram. Han har varit så ångerfull och gjort allt för mig. Men jag kan inte glömma det. Tanke o bilder dyker hela tiden upp i mitt huvud. Även fast vi lever tillsammans och älskar varandra mer än någonsin idag. Vill inte att detta ska följa oss livet ut och jag vet att han är han med stort H. Varför kan jag inte bara glömma det..?

      Parterapi! Det är svårt att glömma sånt, så ta hjälp om du vill glömma <3

      Psykolog! Både för er separat och tillsammans! ?

      Lämna. Han gjorde slut för att sätta på nån annan. Vidrigt.

        Alltså håller med dig lite. Så uppenbart att han upptäckte att gräset inte var grönare på andra sidan. Eventuellt att den han satte på nobbade honom. O då passar det att bli ihop igen. Man ska aldrig vara någons andrahandsval.
        Mvh, singel, så har förmodligen dåliga råd?

    Slutspurten på universitetet och examensarbete. Hur pluggar man utan att få ont i huvudet? Ögonen och hela huvudet värker efter en halv dag framför skärmen. Hjälper läsglasögon? Har inte haft betydande synfel de gångerna jag kollat dock var det några år sedan.

      Ta pauser utomhus hjälpte mig mycket. Så man inte sitter massa timmar i sträck. Ta ett par timmar i taget sen en paus utomhus.

      Har exakt samma problem. Även tidigare i utbildningen under vanliga tenta veckan. Jag provade läsglasögon men nej, de funka inte. Har ju bra syn så de hjälpte inte. En liten sak som hjälpte mig, jag har något program installerat ”f.lux” som gör belysningen i datorn bättre för ögonen. Vit skärm är ju starkt för ögonen, programmet gör skärmen lite gulare, avskräcks inte i början för tillslut kommer du inte märka av det gula på samma sätt. Den hjälper lite grann iaf =)

      Köp glasögon med ”datorskärmsskyddspolering” i glasen

    Någon som testat Argireline solution från The ordinary? Vad tycks?

    Har skrivit i förgående öppet spår corona några gånger om min pappa som fått corona och legat nersövd 2 veckor. Ville ge en uppdatering då jag fick så många fina svar från flera. Det har gått upp, ner, upp ner.. men nu har de sakta väckt honom. Han har reagerat på tilltal och med hjälp fått sitta upp på sängkanten. Ingen feber på 2 dagar och bättre värden. Vågar inte hoppas att allt är lugnt än men verkar ju ändå som det är på rätt väg. Orkade inte svara på de fina svar jag fick. Fick bland annat jättefins tips om hur jag kan hantera ångesten kring detta då ångesten varit ohanterbar (pga graviditet, förlossningsrädsla och massa annat) och detta blev för mycket. Orkade som sagt inte svara er men har läst och ville bara säga tack för stöd och hejarop ❤

      Åh, vad fint att höra. Fint att du ville uppdatera oss, och hoppas att allt fortsätter gå bra för papsen din ❤

      Vad fint att höra ❤️

      Så skönt att höra, det berörde mig när jag läste det förra gången! ♥️

      Vad bra att det går åt rätt håll, ta hand om dig?

        Tack vad fina ni är ❤
        Ta hand om er också ??

      Hoppas med tummar och tår att det fortsätter åt rätt håll. ❤

      Åh vad fint att höra ❤❤

    Tror ni Khloe Kardashian har en annan pappa? Hon är ju väldigt olik sina syskon.

      Det sägs det.

      Syskon behöver ju inte vara lika! Rob är väl inte heller så lik sina systrar.

        Tycker ändå Rob är mycket mer lik pappan (Robert Kardashian) än Khloe!

          Kanske, jag har inte studerat dem så noggrant.
          De sägs väl att det är ganska många som inte har den pappan som dom tror 😉
          Men tycker inte det är ngt som är okej att diskutera pga av att ngn inte är jättelik sina syskon.
          Kendal är ju inte direkt lik dom andra heller

            Jag har hört en siffra på 20% en gång men har ingen källa alls mer än så.

            Kendall och Kylie har ju Bruce Jenner som pappa. Men jag tycker de två ändå är lika varandra, iaf innan kylies operationer hehe

      Helt klart!

      Då har jag och mina syskon alla olika pappor då, en av oss liknar varken mamma eller pappa. =P
      Men jag har för mig att hon har sagt att hon aldrig kommer ta reda på det, även om det skulle vara så så skulle hon aldrig ta test för det. Tror det var i något avsnitt på kuwtk. So, we will never know. ^^

        Ja det är ju ganska uppenbart. Kim, kourtney och rob är ju väldigt lik både mamman och pappan. Alla har mörkt hår och Kim och kourtney är väldigt korta. Khloe är inte lik för fem öre. Hon är ljus, lång och har helt olika ansiktsdrag.

          Jag har brunt hår och gröna ögon, min bror är blond och blåögd. Min syster är 1,60 jag är 1,70. Det kan bli olika. Det är inte uppenbart.

            Javisst, men jag antar att din syster inte är nästan svarthårig med bruna ögon och mörkare i hyn än vad du och din brorsa är.

              Hahaha min syrra är ljusblond med blå ögon, 170 lång. Jag är mörkbrun i håret med gröna ögon, 160 lång. Vi är tvillingar.

          Ja precis. Det skiljer ca 20 cm mellan kim/kourtney och khloe.

      är 100 % säker på att Khloés pappa är Alex Roldan, som Kris hade som frisör under den tiden Khloé föddes. Kris har ju erkänt att hon har haft en affär med en annan man. Googla Alex, de är dessutom sjukt lika, alltså verkligen far & dotter-lika. Som om det inte vore nog bevis så heter Khloé dessutom Alexandra i mellannamn – coincidence att hennes mamma döpt henne efter den hon visste var hennes riktiga pappa?

    Här inne får man bara höra om hur negativt det är med barn. Ja vill höra er som älskar att vara mammor. Hur härligt var det med bebistiden och småbarnåren? Fattar att det inte bara var en dans på rosor men vill gärna höra lite positivt 🙂

      Jag är inte så förtjust i bebistiden, men från typ 2 år är det så himla kul tycker jag. En tvååring alltså, de är så himla goa! Roliga, mysiga, finurliga och livsfarliga eftersom man måste rädda livet på dem ungefär en gång i kvarten.

      Det är faktiskt svinkul att ha barn. I alla fall om en har tur att få så härliga kids som mina (höhö)

        Jag älskar att vara mamma även fast jag kan prata om hur tufft och utmannande det också är ?

        Men några saker jag älskar är att se min unge växa upp och forma sin egna personlighet. Tycker att ju äldre han blir desto roligare blir det. Speciellt när han började prata och börja komma med alla sina frågor om världen. Nu är han 3 och det är så häftigt när han berättar om vad han drömt om, höra hans tankar, tokiga kommentarer som får oss att skratta och undra vart han fått det ifrån. Ta emot hans kramar, pussar och när han säger att han älskar mig, att jag är mjuk och go.

        Bebistiden var mysig på ett annat sätt.

          Min dotter är 20, fundera fortfarande på när den jobbiga tuffa sömnlösa perioden ska komma..

      Alltså, är kanske inte rätt person att svara för har bara en 14-månaders.
      Jag tycker inte att spädistiden var speciellt jobbig. Sitta i soffan hela dagarna och amma, kolla serier, byta lite blöjor osv det var inte så jobbigt eller tråkigt direkt.
      Jag samsover och ammar i sömnen så sömn fick jag och får fortfarande.

      Det är så kul att få se alla utvecklingar, framsteg och upptäckter hela tiden. Tänk att den lilla hjälplösa bebisen som låg på bröstet alldeles nyss är en bestämd 1åring med egen vilja och egna små ben att tulta fram med.
      Alla nya ord som kommer varje dag, hål som hittas och ska pillas i, nya böcker att läsa och sånger att sjunga.

      Alla säger det här men, ta vara på bebistiden och småbarnsåren. Dagarna kanske känns långa ibland men åren går så fort. ❣️

      Att få barn är det bästa som hänt mig. På riktigt. Jag har gått hela mitt liv och trött att jag är för värdelös för att vara någons mamma. Men sen fick jag min son, och allt liksom föll på plats. Bebistiden var jag lite för rastlös för, men det var mysigt. Nu är han snart 4 och Jag tycker det är så jävla roligt att vara med honom. Hans lillebror är än för mycket ”bebis” för att vara rolig, men han förgyller vårat liv alldeles han med. Mina två, och alla barn jag träffat genom att ha barn själv har fått mig att inse hur roliga barn är. Dem är öppna, snälla, nyfikna och dom gör sitt bästa. Barn är kompetenta små varelser om man bara lyssnar på dem.

      Alltså förlåt, jag spinner iväg alldeles. Men ja. Jag älskar att vara mamma. Jag älskar när grannarnas ongar är här och hela huset är fullt med barn i alla åldrar.

      Mvh.
      Skrivet av en fd. Barnhatare ^^,

      Finns det något positivt?

      Jag älskade att vara småbarnsmamma! Det fanns nästan inga problem alls. Största problemet är att tiden går SÅ fort! Plötsligt är barnen vuxna och allt är förbi…
      Min äldsta är 31 och yngsta är 26 ?

        Det bästa är väl ändå att det fortfarande är roligt att vara mamma, trots att ”barnen” är vuxna. Mina är 22 och 24, och det har varit så härligt att följa dom på deras väg hittills, höra hur dom resonerar kring sina val med utbildning, bostad osv. Att dessutom få beviset att jag varit en bra mamma, iom att dom hör av sig, vill prata, undrar när vi träffas nästa gång, ber om hjälp, retas, skrattar, pratar framtid.
        Även om småbarnstiden var tuff, när man inte äger sin egen tid och kropp, så kan jag fortfarande sakna den, och den relationen vi hade då. Och jag kan sakna skoltiden, med alla aktiviteter, kompisar och läxor. Jag saknar att inte ha dom hos mig varje dag, men när dom har ”hälsat på” så är det ändå lite skönt när dom åker hem till sig igen ?
        Visst finns det negativa saker i föräldraskapet, men för mig har det varit värt det, det positiva väger mycket, mycket mer ❤

      Motherhood är ju inte bara negativt eller positivt dock. Även om man klagar så älskar man ju fortfarande att vara mamma. Men nu vill ju du höra det positiva haha.
      Jag älskade att amma, att ligga och mysa på det viset som bara vi två kunde är oslagbart. Att höra hans ljud, men typ som ”mumsande” MmmMHmmmHmMm haha det var det sötaste ljudet, önskar att jag spelat in det.
      Utvecklingen ett barn gör 0-1år är helt f-ing amazing, lär sig rulla, greppa, följa blicken, sitta (det var kul men jobbigt, kul när man liksom ser bebisen falla åt sidan, hann ju oftast rädda hahah).
      När han själv tog tag i handen när man var ute och gick-började nästan gråta, gå hand i hand med sin älskling, älskar det fortfarande.
      När han kommer springandes och ger kramar och pussar, när han säger ”älkar dig” hjärtat dör.
      När han säger ”mamma”.
      Att leka med honom, leka superhjältar idag och han skratta så han kikna. Bebis- och småbarns åren är så underbara men också väldigt påfrestande. Men kärleken gör att man orkar. =)

      Att få barn är allt!!! Någon man älskar mer än sig själv, någon man lever för och gör allt för den ska ha de så bra som möjligt.

      Min dotter förändrade hela mitt liv till det bättre. Hon är mitt allt verkligen. Jag tackar varje dag för henne. Sån otrolig känsla att vara mamma, det största i livet helt klart

        För dig. Du skriver som det är en allmän grej.

    Jag slutade ta mina Cerazette i början av februari, efter fyra år på dem (inte haft mens på hela tiden), och jag har fortfarande inte fått mens. Någon som slutat med Cerazette/andra minipiller – i sådana fall hur lång tid tog det innan ni fick tillbaka mensen?

    Börjar typ bli orolig att någonting är fel. Har googlat lite och har då fått intrycket att de flesta får tillbaka mensen efter typ en månad.

      Så bra att min kommentar letade sig igenom modd efter tre timmar… när folk redan lämnat ÖS för kvällen…

      Jag vill minnas att jag fick mens bara någon vecka efter att jag slutade med Cerazette. Men överlag är det väl känt att det kan ta ett bra tag innan allting kommer igång igen?

      Jag fick tillbaka min mens efter två-tre månader. Jag själv var aldrig orolig, hade ätit i åtta år och aldrig haft mens. Kolla med barnmorskan om du är osäker, det är förmodligen ingen fara 🙂

    Har ni tips på en ögonskuggepalett med rosa och röda färger? Matta, inte glitter! ?

      TOO FACED
      Just Peachy Velvet Matte Eyeshadow Palette

      Otroligt fina färger och luktar så gott!!

        Tack för era svar!!! Har letat själv men ej hittat men dessa såg jättefina ut!

    Jag jobbar inom socialtjänsten sedan en tid tillbaka och vill gärna höra från er som har varit i kontakt med socialtjänsten vad ni har för upplevelse av det? Vad tycker ni har fungerat/inte fungerat? Vad tycker ni socialarbetare ska tänka på i sin behandling gentemot klienterna? 🙂

      Tror de flesta hatar soc och ”soc-tanter”

        Varför skulle man hata någon enbart pga hens yrke? Låter märkligt tycker jag.

        Varför?

      Jag var 15 år när min pappa kasta ut mig hemifrån och jag blev hemlös. Har papper hos soc som är tjock som en bok från den tiden (hämtade ut alla papper för något år sen)
      Polisen skickade tom in papper till er om att jag behövde hjälp med boende.
      Vad erbjöd soc? Samtalsstöd tillsammans med min pappa. :-))))
      Sjukt besviken på systemet.

        ?

      Var rak, tydlig och ärlig. Ställ tydliga frågor som ger de svar som du behöver veta istället för väldigt öppna frågor som kan göra klienten stressad och orolig för att man inte fick fram allt som behövde sägas. Sammanfatta gärna personens svar och fråga om du förstått rätt.

      Lilla hjärtat säger väl allt.
      Varför ens ta ett barn ifrån sina föräldrar för att sedan låta dem döda henne. Efter denna historia kommer jag aldrig tro att socialen har några vettiga verktyg att jobba med. Jag hoppas bara alla missbrukare slutar skaffa barn.

        Fast, var inte soc emot det hela men deras protester fick inget gehör?

        Det var ju rätten som beslutade och gick EMOT socialens rekommendationer! Läs på för helvete!

      Att inte anta att bara för att man har en partner så försörjer hen dig…. Får inte soc för min pojkvän har lön, även om inte en krona går till mig, får liksom baxa bindor…. Eller leta pant.

        Det är ju inte enskilda handläggare på soc som antar det, det är ju så lagstiftningen för ekonomiskt bistånd ser ut. Makar har har alltid ett juridiskt försörjningsansvar gentemot varandra, men vad gäller just mottagande av ekonomiskt bistånd ser man till hela hushållets inkomster innan det kan beviljas. Det är liksom lagen, går inte att gå emot som handläggare bara för att man tycker annorlunda.

      Jobbar inom vården på ett sjukhus. Jag känner ofta en gemenskap med andra som jobbar inom hårt pressade verksamheter. Min uppfattning om socialtjänsten och de som jobbar där gör allt som är möjligt med de förutsättningar de har. Finns så många lättare jobb och vägar att gå så att jobba inom Socialtjänsten ser jag som ett tecken på att man i grunden valt det för att hjälpa andra och vill folk väl. Sen finns det väl undantag och att vissa blir cyniska men glöm inte att ett nedmonterat välfärdssystem INTE är din skit att ta!

      Nu framgår det ju inte vad du jobbar med. Men barnens bästa i centrum. Det är fan allt jag har att säga till alla på soc. Barns rätt till sina föräldrar och inte föräldrars rätt till sina barn. Var snäll. Följ magkänslan. Kriga när det behövs men ge också upp när det behövs. Bli ihågkommen hos dom där små personerna som den enda som krigade för dom.

    Go’kväll! Behöver lite råd från er då jag har köpt en blommig vit kjol som jag längtar efter att använda.. bara det att den är skir och tunn i tyget. Vad använder man för några trosor till såna här lätt genomskinliga plagg? Tack på förhand!

      Köp en underkjol! Jag köpte en för några år sen, sjukt mer användbart plagg än vad jag trodde.

      Jag fick höra av en underklädesförsäljare att man ska ha röda underkläder under vitt, för att det tydligen inte syns? Jag har ingen aning om det stämmer dock, har inte testat pga har aldrig vitt på mig, haha. Tyckte det lät helt absurt när hon sa det.

      Underkjol/underklänning. Bästa plagget som finns

      Något som är nära din hudton! För mig är det väldigt ljus beige. Har man en mörkare hudton har jag förstått att det kan vara knepigare att hitta nude-färger. Jag har tyvärr inge butiker att rekommendera, men vet att det finns många hauls och try ons på Youtube.
      Lycka till 🙂

      Rött/rosa syns inte under kläder.

      Tack för tipsen! Får titta närmre på underkjol 🙂

    Jag har så känslig hy med eksem och använder just nu Eucerin ultra sensitive serien i ansiktet. Jag får lätt en värmande känsla och rodnad och det känns inte riktigt som den serien hjälper längre. Är det någon som har samma hudtyp och vet någon bra serie som är återfuktande men även lugnande och dämpar rodnad? Har bytt så många gånger fram och tillbaka men hittar ingenting som fungerar.

      Weleda?

        Kan inte använda några naturprodukter/ekologiska då dör min hud omedelbart.

      Ja!!!! Jag har ett sånt jävla bra tips. Jag har också mycket eksem och en hudsjukdom som gör att min hy kliar och är extremt torr. Jag har testat så många olika krämer, och nu har jag använt samma i två år och överlever inte utan den. Även alla i min familj använder den hela tiden efter att de testat min. Det är Avenés mask, som jag använder som nattkräm varje dag; https://www.apotea.se/avene-soothing-radiance-mask-50ml

      Det finns en annan jag inte har testat, men som jag kan tänka mig är bra också om man är känslig. https://www.apotea.se/avene-tolerance-extreme-mask-50-ml

      Jag är somsagt superkänslig och den första funkar jättebra med min hy 🙂

        Åh tack! ❤❤?? Finns det dagkräm också?

          Tips då produkterna är ganska dyra. Gå in på ett apotek och säg att du har känslig hy och fråga om du kan få ett prov. Jag fick en klick i en burk att ta hem och prova innan jag köpte en hel tub. Och ja, det finns dagcreme?

          /anonym som svarade under dig nyss.

            Smart tips! Var noga med att beställa från nätet och köp inte i butik, väldigt stor prisskillnad ibland. Både Apotea, apohem, apotek hjärtat brukar ha rabatt, och just nu tror jag kronans apotek har det också 🙂

        Jag kan också rekommendera avene. Supertorr och huden ”krackelerar” på vintern. Smörjer med dagcreme från avene och det hjälper jättebra.

    Fyfan vad jävla provocerad jag blir av alla dessa influencers som lägger ut i sina sociala medier att de är på restaurang, de är på hemmafester och åker tåg som att det inte är en pendemi going on. De skickar ut signaler till sina (ofta unga) följare att det är helt ok att leva på livet som vanligt.

    Blir så jävla trött på att de enas med att vi ska ta dem och deras ”yrke” seriöst, men det är väl fan inte konstigt att man INTE gör det när de hela tiden visar hur verklighetsfrånvända många av dem är? Ughh.

    Corona har gjort mig till en bitter jävel (ogillar influencers och deras låtsasyrke i vanliga fall också, men inte på den här nivån).

      Samma här. Du är inte ensam.

      Men Paula då?! Hennes inlägg om att hon mår så dåligt pga Corona att hon nu ska ta kontakt med en kurator. Hon ränner runt på stan och äter på restaurang, fikar, tränar, fixar naglar osv. Sen skriver hon nu att hon är ledsen för hennes liv har påverkats och att hon mår SÅ dåligt. Ja, fröken privilegierad, va tråkigt att dina kryssningar, resor och events har ställts in så du inte kan leva lyxliv. Fy fan, hon inser inte vilket bra liv hon lever ?

      När ska alla GAD-personer och snöflingegenerationen fatta att man faktiskt kan leva i princip som vanligt och ändå följa Sveriges rekommendationer? Så länge man inte har några symptom eller tillhör en riskgrupp kan man göra vad man vill. Så länge man tvättar händerna och håller avstånd till okända

        Nej det stämmer inte att du kan leva som vanligt bara du tvättar händerna. En nära anhörig till mig ligger nersövd sen ett par veckor (inte i riskgrupp) och vi vet inte om han klarar sig ännu.

        Det är tack vare folk som du som är orsaken till att viruset sprids som en löpeld.

        För en månad sedan resonerade jag precis som du, men nu är läget annorlunda och mer akut och du (och andra) bör börja tänka snäppet längre nu.

        När ska alla fatta att man inte kan göra precis du har skrivit!?!? Blir på riktigt galen

        Det stämmer inte, såvida ”leva som vanligt” för dig innebär att du håller 1,5 meters avstånd till alla du inte bor ihop med.

        Tycker orsaken förklaras på ett enkelt sätt här:

        https://www.expressen.se/kronikorer/anna-basen/nu-maste-vi-alla-hjalpas-at-att-bromsa-smittan/

      De är vaccinerade mot kunskap, hyfs och omtanke.

    Jag vill ha tips på mörk aftonklänning med chiffongcape (inte hellång cape, mer till rumpan max). Gärna ärmar som övergår till cape eller liknande. Någon som har tips?

    Jag älskar att vara mamma även fast jag kan prata om hur tufft och utmannande det också är.

    Men några saker jag älskar är att se min unge växa upp och forma sin egna personlighet. Tycker att ju äldre han blir desto roligare blir det. Speciellt när han började prata och börja komma med alla sina frågor om världen. Nu är han 3 och det är så häftigt när han berättar om vad han drömt om, höra hans tankar, tokiga kommentarer som får oss att skratta och undra vart han fått det ifrån. Ta emot hans kramar, pussar och när han säger att han älskar mig, att jag är mjuk och go.

    Bebistiden var mysig på ett annat sätt.

      Kommentarerna hamna fel.

    Vet att jag är töntig och att värre saker sker i världen nu, men vaaaad har hänt mellan Sanna och Maja?!

    Såg att någon här inne skrev ”fråga vem som helst i mediastockholm så får du svar” Men känner ingen i mediastockholm tyvärr

      Börjar också bli nyfiken nu haha! Typiskt det där med att inte känna medie-folk?

    Är det någon mer än jag som blivit sexuellt frustrerad i samband med karantän? Känner att jag bara vill klättra på väggarna nu när min man är bortrest…

      Inte mer än vanligt
      Hälsningar från en som hade sex senast januari 2018

        OMG ???

        2012 var senast för mig. This is fine ?

      Beställ hem en lufttrycksvibrator. Kommer hem direkt i brevlådan ?

        (Inte om man bor i lägenhet Med brevinkast ? däremot är jag för att beställa sexleksaker ändå! Att gå till ombud och hämta sin leksak är en ytterst nödvändig promenad. Skulle däremot rekommendera en rabbit i stället för lufttryck. Eller varför inte bägge…)

      Jag skulle träffa ett par killar för ett gb men så bröt corona ut och vi måste skjuta på det. Jag har fantiserat sååå länge om detta och det känns som en evighet tills det kan hända nu….

        Gb?

          Glass, du vet!

    Någon som använder The Ordinary? Vilka produkter använder ni och är de bra?

      JA! Älskar. Använder blodmasken, niacimide (stavning?) Och salicyd acid 2% (såg att den tagits bort, inväntar återkomsten). Har beställt mandelic oil att prova med

      Jag! Har så jävla dålig koll på vad allt heter dock, haha. Men har blodmasken, rengöring, toner, dagkräm och serumet som heter någonting med Niacina…någonting. Min hy har blivit SÅ BRA av dessa produkter. Lägger blodmasken typ en gång i veckan, kör rengöringen med Foreo varje gång jag duschar (oftast varje dag alltså), drar ett varv med tonern på kvällen och lägger på serumet och dagkrämen efter.

      Ja men är tyvärr allergisk mot blodmasken och någon annan produkt jag testat. Använder nu lactic acid. Ser ingen skillnad än dock

      Fick faktiskt hem glycolic acid 7% idag 🙂

    Vad är det viktigaste för er för att ni ska känna er fräscha? (hud, hår, naglar osv)

      Hår. En bra hårdag räddar upp precis allt.

      Definitivt hud. Jag har lidit av svår akne i många år och fast jag inte gör det längre åker självförtroendet i botten när jag får en finne. Det är som att jag får typ ptsd till mitt ”gamla” ansikte. Är nästan besatt av att ha fin hy, vilket jag inte har pga akneärr och sånt.

      Ja, jag har psykologhjälp. Bland annat för detta 😛

      Hår och fina naglar. Min hud har jag gett upp på grund av att jag har eksem men är extremt mån om håret. Vilket är onödigt med tanke på att jag har en hellugg som saboteras av en virvel haha

      Fixade fötter!!! Känner typ att allt är förlåtet när fötterna är filade, insmorda och tånaglarna målade.

      Har alltid ögonfransförlängning, fyller på var 4e vecka.
      Alltid alltid brun utan sol, ansikte 2 ggr / vecka och hela kroppen 1 gång i veckan.
      Använder blodmask ifrån The ordinary en gång i veckan.
      Wonder mud ifrån biotherm 2 ggr/veckan
      Smörjer alltid ansikte morgon/kväll med gel Cream ifrån REN.
      Pixi glow Tonic varje dag.
      Naglar – korta ljusrosa/vita shelllac.
      Hår – blow dry hemma efter varje hårtvätt sen Torrschampo och kammar med svinborste emellan.

    Jag har fått en fåra mellan panna. Det är ingen rynka utan mer en ”grop” haha, hur får man bort den? Någon som haft liknande och behandlat med botox?

      Menar mellan ögonbrynen*

      Botox är din vän, min vän.

      Jag tog bort min bekymmersrynka med fillers.

        Jag tog bort min med botox, men din kanske var väldigt djup?

          Ja det var den?

    Min ny är så torr och fnasig så den fjällar, men varje gång jag kletar på en kräm eller så så blir den istället super oljig/flottig och finnar dyker upp i mängder i varierande storlekar. Det känns verkligen som att det är antingen saharatorrt eller oljebad delux i ansiktet och nu börjar jag tröttna på det. Känner någon till en bra kräm som återfuktar men som inte orsakar total flotthet samt finnar i överflöd?

      Det är kanske ett serum du ska satsa på istället? Fuktkräm er har sällan de aktiva ingredienser som krävs för att gå på djupet med ett problem.

      La roche posay på dagen och CeraVe på kvällen.

      Tänker att du kanske måste härda ut ett tag tills din hud fått tillbaka sin balans? Kleta på med fet kräm och så minskar finnarna över tid? Inte ett kul svar men kanske ändå är lösningen

        Har redan härdat ut i över ett år innan jag gav upp, men tack ändå!

      Kan ju inte avgöra din hudtyp såhär över internet MEN det är otroligt vanligt att torr hud producerar fett för att kompensera dess torrhet, med andra ord är du kanske inte oljig egentligen utan behöver fukt. Satsa på lager på lager, typ en återfuktande toner, ett återfuktande serum och till sist en återfuktande kräm. Självklart är även rengöringen viktig och att den inte torkar ut din hud!

        Har ni några tips på bra krämer och serum med en massa fukt och ingen olja? Inga alltför dyra dock, gärna 250kr och under?

      Fick samma när jag använde oljebaserade produkter. Du behöver fukt!

        Du har fel kräm

    Vad har ni för erfarenhet av att bo i studentkorridor? Ska börja på universitet i en ny stad och det står mellan att hyra egen lägenhet och bo i korridor. Är det bara en massa fest och drama? Sånt är jag inte ute efter. Däremot hade jag gärna velat ha andra studenter i närheten att umgås med men ändå ha sitt eget space. Är rädd att jag skulle känna mig ensam och isolerad i en egen lägenhet..

      Beror helt på vilka du bor med vad det blir för stämning, så omöjligt att säga nu. Du kanske kan börja med en termin i korridor och känna på det livet och sen flytta till eget om det inte funkar?

      Har bott i korridor i några år och det beror verkligen helt med vilka du hamnar. Själv har jag varit rätt skonad från vilda partymänniskor vilket har varit supernajs, skulle dock råda dig att låta bli att söka korridor om du vet med dig att du är pedantisk. Ett alternativ skulle ju vara att söka en 1:a så att du har eget kök men ändå bor nära andra, beror lite på vilken stad du ska plugga i =)

      Jag bodde i korridor. Vi hade gemensamt allrum med stort kök men alla hade ett eget mindre kök i lägenheterna. Perfekt.

      Vägglös. Det är min erfarenhet ?

        Hahah, märkte precis att jag skrivit vägglös ? vägglöss menade jag såklart då jag hade väggar ?

      Korridor! Roligast jag gjort ever. 🙂 Fick vänner för livet och var aldrig ensam.

    Är (eller va) kk med en snubbe. Fick veta att han dejtar.

    Jag bryr mig inte om det (vill inte ha honom till något mer än som kk). Men tycker det är svinigt av honom? Hans ex va otrogen mot honom (efter 12 år, gifta, två barn) vilket han hatar henne för. Känns som att han inte är ett dugg bättre. Det är absolut inte samma sak, men ingen bra start med att dejta nån och ligga med en annan tänker jag?

    Jag avslutade det iaf.

    Hur tänker ni?

      Menar du att han dolde för dejten eller var oärlig med att han hade en kk han träffade? Jag har kk men dejtar. Dock är jag ärlig från start med de jag dejtar om att jag inte är ute efter ett exklusivt förhållande utan någonting öppet. Jag menar, om han också var ärlig med de han dejtar så tycker jag inte att det är svinigt. Att ljuga om det och ge falska förhoppningar är ju däremot inte okej.

        Hmm sant! Måste fråga honom!

        Han satt och pratade efter senaste ligget om att hon va perfekt för honom. Grattis tänkte jag ? Jag vill bara ligga som sagt. Men känner jag honom rätt så har han inte sagt något.

        När jag frågade hur tankarna gick så svarade han att han vill träffa båda. Men ska fråga honom!

      Men när man dejtar nån har man väl inte lovat nåt eller? Man träffas för att lära känna varann men har inget förhållande än? Man kan väl dejta flera samtidigt innan man blir seriös? Och då kan man ju såklart ligga med andra under tiden.

        Mja jag vet inte. Men alla är vi olika, jag hade inte velat att killen jag dejtar ligger med en kk. Vad ska han med mig isf ? Och jag ligger inte med nån annan när jag dejtar heller.

        Men alla är vi ju olika 🙂

          Det han ska ha dig till är ett eventuellt förhållande? Det är ju mer än en kk/ liksom..
          Man kanske inte ligger med den man dejtar än och vill ändå ligga med nån?

    Hur orkar man lämna en partner som man vet inte är snäll mot en? Fast man samtidigt älskar och har det SÅ bra med personen i övrigt. Vet att det är motsägelsefullt men tror ändå att många kan relatera till känslan. Att man borde lämna men samtidigt inte vill. Min man är svartsjuk och vill bestämma över hur jag klär mig, vilka jag umgås med, osv. Han visar sitt missnöje genom att klaga, bli arg eller tjura i tystnad. Tips på hur man orkar bryta fast man älskar någon?

      Tänk på att det finns någon annan där ute som kommer vara otroligt snäll mot dig och inte kommer kontrollera dit liv som den här personen gör just nu.

        Tack Ken. Jag har försökt att tänka så. Tyvärr finns en rädsla av att lita på att nästa person inte skulle kontrollera på samma eller andra sätt. Men du har nog rätt..

      Man bara gör det. För man måste. Man får tänka på att det annars kan bli mycket mycket värre, ganska snabbt. Ta hjälp av familj/vänner eller kvinnojour.

      Vilka råd hade du gett din syster eller bästa vän om hon var i din situation? Hade du rått (?) henne att stanna hos honom?

        Ja.. Hade sagt att hon måste lämna såklart. Jag förstår det, men det är svårt att få känslorna att hänga med tanken. Har gått så länge och tänkt att ”det inte så farligt…”. Är orolig att ångra mig. Sjukt nog.

          Du kommer inte ångra dig.

          Känslor går över. Tyvärr gör ens liv också det om man stannar med en skit. När man haft distans och fattar vilket skit man varit utsatt för och bygger upp sin självkärlek tänker man istället ”vem fan är DU att behandla mig så?! Åt helvete med dig”. Men som sagt, det kommer med tiden. Det enda jag kan säga är att man aldrig ska välja någon framför sig själv, särskilt inte nån som trampar på en.

            Tack

    Hur träffar man en ny partner om man är 40+ och ganska introvert mellan varven?

      Du lämnar din mail här så hör det av sig en något äldre introvert man inom kort.

        Varför så elakt svar?

          Det missförstod du helt.

    Min kille vill gå till gymmet, min mamma är i riskgrupp. Är det ”fel” av mig att vara nojjig? Han ger mig typ dåligt samvete för att jag är orolig, men jag tycker inte att gymmet är lika mycket värt som min mammas hälsa :/

      Alltså han borde definitivt skaffa hantlar och träna hemma istället?!? Du ska inte ha dåligt samvete.

      Håller med nedanstående! Be honom träna hemma. Jag är ingen som går på gym men behöver träna upp mina armar så köper gummiband istället. Min mamma är i riskgrupp och jag är extremt mån om henne så blir lite sned på en teammedlem på mitt jobb som går och tränar varje dag innan lunch.

      Ja då skulle jag träna hemma om jag var han. Skulle även undvika att träffa din mamma över huvud taget.

      Om din mamma är i riskgrupp så ska ni ju inte träffa henne så för den sakens skull spelar det ju inte så stor roll vad han gör.ä egentligen.

      Men va? Bor ni med din mamma eller? Min sambos mamma är i riskgrupp och jag tränar varje dag. Vi träffar ej henne förutom via mobilen.

        Ja? Stör det dig?

      Min egna pappa är också i riskgrupp men ändå går jag till gymmet varje dag.
      Jag tar ändå inte och besöker honom nu så jag tänker att det inte spelar någon roll vad jag gör.
      Då tar jag hellre och bygger upp mitt immunförsvar, gör så att jag blir starkare, friskare och gladare.

    Någon annan som är besatt av Thorsten flinck?

      Thorsten Flinck.

      Har en kompis som jobbade på TV4. När han skulle komma dit gick det ut varningar till personalen så att alla kunde gömma sina värdesaker.

    Jag kommer aldrig skaffa egna barn men varför har man en babyshower? Dels tycker jag att det är att ”jinxa” det sen så är jag inte så mycket för amerikanska traditioner.. såg en som anordnat det nu på Instagram ? Visserligen var de bara 4-5 st men jag undviker själv att gå hem till någon i dessa tider..

      Vet inte. Och ännu värre är gender reveals. Suck

        Så otroligt larvigt. Vem bryr sig om barnets kön förutom en själv?

          Absolut ingen.

          Vi valde att ta reda på könet den andra gången. Men ville hålla det för oss själva. Alla i släkten har frågat om kön. Släkten tycker vi ska säga det och försöker med allt för att vi ska avslöja det. Så uppenbarligen bryr sig andra mer än vi.

            Ja man kan väl berätta det om man vill. Men tror ingen bryr sig tillräckligt för att gå på en fest som ska avslöja det? Kan inte tänka mig nåt mer onödigt och tråkigt. Värre än dop t.o.m. ?

      Det är inget man gör själv utan ens vänner ska göra det, för att fira bebisen och mamman. Jag sa specifikt att jag INTE ville ha en, fick en iaf. hahah det var iaf ingen ”vanlig amerikansk”, var både killar och tjejer och inga töntiga lekar, men det var trevligt, fick presenter och fika ^^ Det var kul att få en överraskningsfest, för jag hade verkligen ingen aning.
      Men känner man att man vill man ge mamma och bebis presenter kan man ju dock göra det iaf. Tycker inte det är att jinxa, babyshowern ska ju vara ganska sent i graviditeten, inget man har i v 20 liksom.

        Jo det vet jag. Tycker bara att det är cringe som dagens ungdomar säger.. din låter som ett bättre alternativ!

        Tyvärr är det många som börjat ordna sånt själva, precis som med möhippor. ”Kom och överraska mig” typ.

      It’s a boy stod det på någon av ballongerna och en blöjtårta fanns det med…

      För att fira mamman och kommande bebisen, en kul grej för att dra ihop folk och träffas.
      Dem babyshower jag har vart på har inte varit någon stor grej, fika, lite presenter, mest saker som kan passa bebisen tex kläder, nappar, leksaker, gosedjur, mm, blivande mormor/farmor kanske köpt större/dyrare saker som mamman önskat sig, tex barnvagn, bilbarnstol, eller liknande.

    Och lagt upp på Instagram alltså. De var hemma hos henne..

    Har någon här en metalltråd bakom tänderna(efter tandställning) som lossnat? Hur mycket fick du betala för att fixa det? Pyttepyttelite av limmet på ena sidan har lossnat för mig och jag fick en CHOCK när tandsköterskan förvarnade mig i telefon om att det kommer kosta 1500:-. :’)

      Va?! Känns som min håller på att lossna. Men du har inte den här försäkringen hos folktandvården då eller?

        Iallafall i Skåne gäller försäkringen inte retainer.

          Gäller inte där jag bor heller.

        Precis som de andra säger gäller inte försäkringen retainer. :((

      Oh fuck att det ska vara så dyrt!? Börjar mer och mer ångra tandställningen jag hade (tänderna blev aldrig perfekt raka ändå, för liten käke tydligen…)

        Men eller hur. Vad fan händer om den lossnar igen. 😐

      Jag fick betala 750 spänn och tyckte DET var helt absurt eftersom det tog seriöst två minuter. Hade fan gått därifrån om jag fått punga ut 1500 spänn.

      Tycker det är en helt sinnessjuk kostnad. Hur kan det ens vara så fucking dyrt? Det är ju även någonting man måste ha för att inte tänderna ska flytta tillbaka sig, så det är helt galet att det kostar så mycket att fixa till.

        Hade ju hellre gett 750:- men det är fan för mycket det också. Känns orättvist att det kostar så olika, var bor du? Drar ju ut på detta p.g.a att jag tycker det är orimligt dyrt. Försöker hitta kryphål hehe.

          Jaa, självklart hellre 750 än 1500, haha. Men ändå mycket pengar för ett så simpelt jobb! Jag bor i Västernorrland. Det var för kanske… två år sedan? Tre? Så kan ju ha blivit dyrare sedan dess. Förstår verkligen att du drar på det, det gjorde jag också, haha. Tror inte det finns så många kryphål tyvärr :/

            Verkligen mycket pengar för ett så simpelt jobb. Jag bor i Stockholm men tycker inte att det borde göra så stor skillnad. :/ Bara att bita i det sura äpplet!

      Hej! Jag lagade min tråd i höstas, minns tyvärr inte vad det kostade exakt men runt 1000-lappen. Förstår att det inte är superroligt att lägga pengar på det men kom ihåg att det är för ett gott ändamål.

      Min lossnade för typ … 10ish år sedan och jag tror att jag då fick betala runt 1000kr. Men nu sitter den där den sitter och har inte lossnat sedan dess.

      Om det bara är att den lossnat litegrann så boka en akuttid så fäster dom den med lite komposit. Går på runt 500:-. Lossnar den helt och det måste göras om kan jag tänka mig att det kostar lite mer.

        Nää, jag ringde och förklarade att endast lite lim har lossnat och tandsköterskan sa att det går på 1500:-. :// Kanske att de tänker annorlunda när jag väl är där och de ser hur lite som faktiskt har lossnat, men vågar ej räkna med det.

    När jag gick i fyran (typ år 2004) så hade vi högläsning. Boken handlade om en flicka som var någon sorts viking/prinsessa. Jag minns inte riktigt längre, minns bara att jag tyckte om den och att det var en serie. Tror bara vi läste första. Omslaget var turkost/kall ljusblå och flickan var på omslaget. Hon hade svart långt hår som typ fladdrade. Tror hon var på högersida på bokomslaget. Är det någon som mot förmodan känner igen något som skulle stämma in på detta? Önskar jag kom ihåg mer om handlingen.

      Googlade ”bok viking” och bilder med val ljusblåa bilder, det gav mig resultatet. Drakskeppet heter boken om någon undrar.

        Fast den handlar Ju om den franska flickan Petite som blir bortrövad av vikingarna till Norden och säljs som träl, så inte om nån prinsessa? Men omslaget stämmer ju onekligen precis in, och är en serie på tre böcker.

      Herregud vad gammal jag känner mig nu :O

      Kan det vara Drakskeppet av Maj Bylock?

      Känner igen den! Hette hon inte Åsa?

    Någon som vet om ”Humlan” och Kenza fortfarande är vänner nu när TanByKlara och Humlan umgås intensivt? Eller är det ett nytt drama på G kanske lol

      Tror ändå det är chill? Klara nämnde ju Kenza i nån av hennes senaste vloggar, behöver ju inte betyda något.. men jag skulle ju inte nämna namnet på nån jag var ovän med inför så många. Humlan har väl också alltid umgåtts med Klara, så det borde väl inte göra nån skillnad nu

    Ni som skriver och läser här ikväll, hur gamla är ni? Svara ärligt nu. Det vore roligt veta. Själv är jag 44

      27

      30

      24

      59

      37

      31

      34

      29

    Stör mig på Margaux ”karantän dag…” skämt på IG, speciellt då hon precis var på restaurang :)) hur svårt är det att hålla sig hemma.

      Så länge hon inte har några symptom har hon inte brutit mot några rekommendationer.

      Alexander P hade väl Corona men Ida lämna Elvis på förskolan ändå. Det kanske inte gör något? Svårt veta vad som är accepterat och inte idag …suck.

    Godkväll!

    Är det nån med historia av återkommande urinvägsinfektioner som blivit bra på lång sikt? Vad gjorde ni?? 🙁 Jag har under typ 12 år haft massor av urinvägsinfektioner, testat så många huskurer att jag tappat räkningen. Jag gör allt ”rätt”.Tyckte att det ändå blev bättre när jag slutade med minipiller och gick över till kombinerade ppiller. Från typ 10 ggr per år till typ 3-4. Vilket jag tyckte var fantastiskt.. men nu har det varit så vidrigt extremt. 4 ggr odlingsverfierad UVi på en enda månad. Inga resistenta bakterier. Asså jag håller på att bli knäpp… Just nu är jag inne på fjärde kuren antibiotika men har ångest av att gå på toaletten när jag inte äter antibiotika för är rädd att den där smärtan/ilningen ska visa sig. Är 30 år. Fyfan…

      Låter jobbigt. Någon har skrivit att Probiotikan Flora 50-14 har hjälpt henne.
      https://www.greatlife.se/flora-50-14-clinical-strength?count=60_kapslar

      Själv brukar jag inte ha UVI. Däremot har den mildare varianten Flora 20-14 hjälpt mot mina magproblem (IBS).
      Lycka till!

      Jag tyckte d-mannose hjälpte mig (dels att ta regelbundet, men ökad dos när det behövdes). Det viktigaste för mig var att försöka lägga om min kost till mer ”inflammationsdämpande”. Typ mindre av socker, alkohol, mjölk, vitt mjöl etc och mer grönsaker, protein och bra fett. Inte superkul men hjälpte mig!

        Jag har testat Dmannos nu under den här perioden då det vart som värst… Jag kan inte säga att det inte funkat egentligen då den här perioden vart en onormal period. Men om jag ska vara helt ärlig, det enda jag inte testat under dessa år är att lägga om kosten…. Den känns tuff.. inte för att jag äter kakor o godis varje dag, verkligen inte. Men pasta.. bröd… Tack för svar 🙂

      Be en läkare att skriva ut ”Hiprex”. Jäääättesura tabletter som hjälper att hålla ställningarna i underlivet. Har aldrig UVI längre!

        Du! Jag fick faktiskt Hiprex häromdagen, men ville vänta ut pågående antibiotikakur för att inte mixtra liksom. Men åh är det verkligen så?? 🙁 Blev du bra? Hur tar du dom? Jag tyckte läkaren sa att jag skulle ta i samband med samlag?

      Drick mycket. Många dricker för dåligt vilket gör att urinen blir koncentrerat, och ökad risk att det samlas bakterier i urinen som utvecklas till urinvägs infektion. Man ska normalt dricka ca 2 liter/dag.
      Börja morgonen direkt med ett glas vatten tex, ha med en flaska på jobbet som du dricker ifrån då och då. Och samma hemma, drick ofta. Det har hjälpt många med återkommande urinproblem.
      Ha även koll hur mycket du dricker varje dag, om du kommer upp i 1,5-2 liter per dag så borde dina urinproblem minska.

        Att du verkar rädd för att kissa för att det ska göra ont = håller dig, kan också bidra till ökad problem, gå på toa när du är kissnödig, om du dricker 2 liter/dag kommer du behöva kissa oftare, det är bra och kan minska risken för uvi.

          Jaa.. det har ju blivit nästan ett ångest moment att gå på toaletten. För mig är smärtan otrolig.. Yes jag dricker de mängderna vatten, alltid! Jag vågar inte ens föreställa mig problemen om jag inte hade druckit så mycket. Jag går av den anledningen ganska ofta på toaletten… Ibland bara ”för säkerhets skull”, vilket jag också funderat på kanske är dåligt? Undrar om jag överanvänder blåsan och kanske mattar ut blåsan -så att jag inte tömmer ordentligt när jag kissar. För jag kan kissa och efter jag känner mig färdig kan jag få ut huuur många skvättar som helst…O resturin för en som är benägen att få UVI är säkert inte toppen…

    Är jag den enda som får ”ont” i lederna av rastlöshet?

    Fattar inte varför folk håller på o klaga så mycket på Sveriges strategi i corona-tider på olika forum på nätet. Eller i verkligheten för den delen. Vad tjänar det till? Ok om man är en forskare som lägger fram saklig kritik baserat på olika studier osv.. Men tex alla som kommenterar här eller på svt nyheters sociala medier. Vad kan vi ens göra åt saken? Demonstrera?

      Eller hur? De vill väl få ut ilska och ångest kanske? ??‍♀️

      Jag satt och tänkte på exakt samma sak idag. Vad tjänar det ens till att gnälla på det? Det finns liksom inga bevis ännu på att den ena strategin är bättre än den andra, och det är väl bara att lita på att regeringen och alla inblandade tar beslut för att i största möjliga mån göra det så bra som möjligt för oss medborgare. Har sett helt absurda kommentarer där folk anser att alla i regeringen ska åka dit för mord för att de inte gjort allt som krävts för att folk inte ska dö osvosv. Varför tror folk att de är mycket mer kompetenta än alla experter och forskare? Jag förstår verkligen inte.

        Ja gud! Det bästa vi kan göra är väl att följa de råd som ges och typ hoppas på det bästa? Ingen vet ju.

          Konstigt att ens ”tycka” nånting i den här frågan.

            Men verkligen. Så jäävla konstigt att hålla på och tycka till höger och vänster när man inte besitter mer kunskap än den som går att hitta på Aftonbladets förstasida liksom.

      Va?! Jag tycker visst man får klaga! Folk är ju rädda, och med all rätt!

      Vet att ni i det här kommentarsfältet älskar att skriva ”sluta läsa/kommentera här då” om man klagar på Bloggbevakning, men man ju inte dra från Sverige just nu om man klagar. Det finns ingenstans att ta vägen och inget sätt att smita från det här hemska viruset.

      Och så vitt jag vet är Sverige fortfarande en demokrati. Eller? Man behöver inte tro blint på vad regeringen säger och bestämmer.

      Klart folk måste få klaga, detta viruset är helt nytt, ingen vet vad som är rätt att fel, gör Sverige rätt eller skulle vi kört lock down som andra länder? Ingen vet om vi i Sverige gör rätt eller fel, inte ens forskarna, först om något/några år när detta är över kan man stanna upp, titta tillbaka och se hur man skulle ha agerat och vilka som gjorde rätt.
      Men just idag vet INGEN, inte ens forskarna vet, man upptäcker nya saker om viruset hela tiden.

    Någon som har erfarenhet av att jobba på beroendemottagning eller något liknande?
    Jobbar som usk på en avdelning på sjukhuset men är sugen på att testa något nytt….
    Eller Kanske någon Här som jobbar inom psyk? Behöver tips och lite inspiration tack <3

      Jag har jobbat inom psyk de senaste 2 åren och även ett tag med missbruk då avdelningarna tillfälligt fick slås ihop. Vad undrar du? ?

    Snälla Camilla kan du fixa så man kan söka sig fram en kommentar? Trött på skrolla i år och dar för att fortsätta diskutera något tex. Blir mer att jag ofta inte orkar leta fram kommentaren och då försvinner själva vitsen med allt?

      Enda anledningen till att jag kommenterar med ett nick är för att kunna hitta mina kommentarer. hahah ^^ Så trycker man bara ”ctrl F” och söker på det. Men om du kommer ihåg vad du skrev så kan du ju köra ctrl F och söka på något ord du skrev.

      Ctrl + F, skriv in ett ord du vet fanns med i kommentaren. Voilá.

      Om du sitter på en telefon och har Chrome så tre prickarna i högra hörnet och ”Hitta på sida”.

        I safari skriver man ordet man vill söka på it, bläddrar längst ner i listanoch klickar på ordet under ”sök på sidan”

          I internetadressfältet ska det stå

          Wow! Bra tips! Tack för det??

      Du kan ju söka i din webbläsare. ”Hitta på sidan”

    Min telefonbrowser Chrome:

    Tryck på de tre prickarna. Välj hitta på sida. Sök. Klart.

    Citatet ska vara ”naken, rädd, exposed”, Camilla! Haha ja, jag är så jobbig som rättar, men felet skapar Montazami-error i min hjärna när jag läser och hör Marias röst, men det står fel. Nu har du skrivit samma felcitat på två inlägg samma dag. Dubbelerror! 😛

    Ska jobba fram till 21 ikväll, har så mycket ångest och går in på toan och gråter hela tiden. Det enda jag vill är att komma hem och få krama min älskade sambo. Mår så jävla dåligt, hur ska jag orka hela dagen?? Brukar inte vara såhär känslig. Är inte pga jobbet jag mår dåligt utan det finns ingen riktig anledning, är ångest bara. Snälla ge mig lite pepp ?

      Du fixar det, ta en stund i taget??… och hux flux så är det kväll igen och klockan är 21!

    Har precis kommit på min sambo att ha kontakt med sitt ex. Vi har varit tillsammans i fem år och precis när vi flyttade ihop så hörde hon av sig. Vi har haft prat efter det att jag gärna vill veta ifall hon hör av sig, då hon höll på att ringa i fyllan. Han har lovat mig dyrt å heligt att ha den transparensen.

    I fredags hör exet av sig till mig och berättar att min sambo brukar höra av sig till henne. Jag konfronterar sambon och han erkänner men drar en historia som förmildrar allt. Orsaken till att han inte berättat ska vara för att inte orsaka större problem än vad det va. Hon hörde av sig först och därefter har han hört av sig till henne. Han sa att de inte haft några intima samtal alls men pratat sentimentalt om deras relation. Kändes dock som han dolde ngt så jag ringde upp exet.

    Då berättar hon att i torsdags hade han skickat snusk till henne. Typ vad han vill göra med henne i sängen..

    Jag konfronterade sambon igen å han erkände. Han ber om förlåtelse och säger att han sökte bekräftelse och kunde inte stå emot impulsen att ta det för långt.

    Jag är helt förkrossad. Hur repar man sig? Hur ska jag kunna lita på honom när han uppenbarligen ljuger, dribblar och sanning kryper fram först efter att jag överbevisar honom. Ska man liksom göra slut nu? Jag bara gråter och känner mig helt arg, sårad och ledsen. Har ingen direkt att prata med heller..

    Kram/ Mamma till två

      Men usch vad hemskt ? jag hade inte repat mig från det/förlåtit det men förstår att det är annorlunda när barn är inblandade. Har inga råd tyvärr utom kanske parterapi om det är någonting du vågar fortsätta satsa på❤️

      Läser bara ”lögn, lögn, lögn” i ditt inlägg. Alltså att han ljugit många gånger. Hur du ska göra kan bara du avgöra men för mig skulle det vara svårt att lita på honom igen, hur vet man att han talar sanning denna gång?
      Är barnen hans? Om du känner att du ändå vill hålla ihop familjen kan ni gå i parterapi (och han i egen terapi kanske, för att komma på varför han gör såhär). Han har mkt jobb att göra känns det som, om han vill ha dig kvar…

      Fyfan vilken jobbig situation ❤
      Jag tänker också parterapi. Kan vara så bra att prata med någon som helt står utanför er relation och kan hjälpa er vidare.

      Vet inte hur jag hade hanterat ett sånt svek själv. Jag hade nog haft det väldigt svårt att förlåta och ge relationen en chans igen. Men en del klarar sig ju igenom just såna här situationer. Är han pappan till dina barn?

        Han är inte pappa till barnen- som tur är..

          Dåså. Då är det mindre att ta in i beslutet (alltså du behöver inte vara rädd för att bara ha barnen varannan vecka och sånt). Lämnar du kan du slippa honom för evigt, skönt.

          Vad tycker han att ni ska göra nu? Har han tex föreslagit parterapi? För att säga förlåt/be om förlåtelse reparerar ju ingenting. Det är ju egentligen bara ord.

          Ni flyttade precis ihop (efter 5 år?) och då började han ha kontakt med sitt ex? Kanske var så att det var lättare att upptäcka när ni var tillsammans. Men undrar om de inte haft kontakt innan dess? 5 år är ju ändå lång tid efter att man gjort slut. Eller vad sa hans ex?

          Och om du inte upptäckt det så hade han ju säkert gått längre. Nu var det ju du som upptäckte och fick ringa hans ex innan han erkände… så ångern han har är väl mer för att han blivit upptäckt än att han svikit dig? Hade han lixom sagt något anb5ars?

    Influencern Angelina Berge som är en av grundarna för företaget Zend details lägger ofta upp bilder med smycken från företaget på sig, taggar hejvilt och tror aldrig jag sett en reklammarkering där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.