Grymma inlägg av Hannalicious

Influencern och företaget måste ha samma målgrupp. Så oavsett hur många följare någon har så är varumärkesmatchen A och O. Likaså att influencern i fråga faktiskt genuint gillar företagets produkter eller tjänster. Framgången med influencer marketing är ju att ett inlägg ifrån en influencer känns som att en nära vän, som du litar på, tipsar om ett bra schampo eller ett telefonabonnemang.

Men man får inte heller glömma bort att det tar ett tag att bygga upp en relation med en influencer och dess följare. De företag som förväntar sig att man ska sälja för 200 000 kr på 24h genom endast en post, om företaget inte synts i influencerns sociala medier tidigare är ute på hal is. Känner inte följarna igen varumärket så tar det längre tid att få igenom en avslutad affär. Marknadsföring hos influencers är också marknadsföring för dig och ditt företag. Vill du höras måste du synas och ibland kanske det är viktigare att fokusera på att folk ska veta om att ditt varumärke finns än att slå försäljningsrekord. // Hannalicious

Hannalicious har skrivit två bra inlägg som jag varken kommer försöka analysera sönder, driva med eller leta fel i. (Kan ni tänka er!?)
Det enda jag kommer göra är att uppmana er att läsa dem om ni vill veta mer om Hannas typ av influencerjobb och hur hon gjorde för att få många följare på Instagram.
Ett tips, nothing more, nothing less. 😉

Här skriver hon om influencer marketing, ett inlägg som texten här ovan kommer ifrån.
Här skriver hon om att skaffa sig fler följare på Instagram.

Jag hoppas VERKLIGEN att Hanna fortsätter skriva liknande inlägg ibland!
Jag ger henne TVÅ tummar upp för det här!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Oj! Hur man bygger förtroende för en hel bransch 🙂 Roligt!

  Svara

   Bianca är ett bra exempel. Äter massa men har ändå förvandlats till 2D

   Svara

    Jag fattar inte?

    Svara

   wow, hon lärde sig marknadsföringensgrunder, grattis.

   Svara

  Vilket superinitiativ av Hanna! Även för mig som har noll intresse av att bli influencer så var detta jätteroligt att läsa. Och hon har ett otroligt fint leende, det har jag inte tänkt på! 🙂

  Svara

  Positiv överraskning 👏🏻

  Svara

  Mycket bra och intressant inlägg av Hannalicious. Roligt att läsa om influenceryrket.
  Jag tycker dessutom att hon verkar vara en genuin tjej.

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Undrar vad det stod. Kanske den enda läsvarda kommentar under detta inlägg? Who knows.

    Svara

     Det finns hjälp att få…

     Svara

      Men wäh Matilda.

      Svara

  Har följt Hannas vloggar och håller verkligen med dig! Hon verkar himla genuin och en tjej man verkligen skulle vilja ha som vän <3 Man märker att hon tyvärr tagit kritiken hon fått här hårt, hon säger själv att perioden hon gått igenom nästintill gjort henne till en ny människa.

  Svara

  Tycker kommentarsfältet verkligen varit betydligt mer positivt idag. Så kul. Visar att snällare inlägg ger snällare kommentarsfält.

  Bravo CamCam!

  Svara

  Är det ett skämt?
  Detta är ju given kunskap när man är bloggare och har varit det sedan typ 15 år tillvaka.
  Det är inte som om någon bloggare eller ja influencer inte vet om detta.
  Det handlar ju bara om att de skiter i det för att tjäna snabba pengar.
  Alla vet om att längre och genuina samarbeten ger mer klick och bidrar till fler köp.
  Men sedan fokuset har flyttas från blogg till instagram så har influencers slutat bry sig och bryr sig bara om att få betalt.
  Det var svårare att göra reklam för saker man inte står för i sin egen blogg, där det förknippades mer med personen jämfört med instagram som är så opersonligt.

  Sedan är det nog ingen som ser en influencers reklam som ett tips från en vän haha. Kanske med microinfluencers.
  Men sist någon läsare såg dessa samarbeten som tips det var nog på bloggar år 2008-2009.
  Tyvärr har den nya generationen influencers kört tilliten i botten för hela marknaden och det är nog få personer som litar på deras ”tips”.

  Svara

  Tips på inlägg: Lady dahmer och Fayme har släppt merch med slagkraftiga feministiska citat:)) vet inte hur många gånger LD sagt att hon är emot att sälja ut feminism som någon jävla vara. Btw – vilka är målgruppen? Är verkligen LD:s fans så priviligierade att de har råd att köpa tramsiga tröjor när samhället befinner sig i en ekonomisk kris?

  Svara

   Sen LD blev partner med Fayme har det verkligen gått utför. Känns mest som om de sitter och dricker drinkar och lajvar fritidsgård. Saknar när hon hade penntricket med CW. Det gick verkligen utför för båda efter det. Synd för det var verkligen riktigt bra och de komplementerade varandra väl.

   Svara

    Ja alltså det är ju kul att hon har kul.. Men det var verkligen mer vettigt innehåll förut på hennes kanaler.

    Svara

    Jag lyssnade aldrig på Postpatriarkatet, men jag tänker att man kanske ska se den nya podden Dålig Stämning mer som en klassisk podd där två kompisar tycker att de är ”så sjukt roliga” så att de måste dela med sig.. De har ju specifika ämnen varje vecka, men jag blev ganska besviken på hur det hanterades. Det var väldigt mycket ”Så här är det” utan något rum för ifrågasättande, och de håller med varandra om allt, alla som tycker annorlunda är dumma i huvudet typ. Jag hade uppskattat en podd där man faktiskt gör lite research, kanske har lite källor på belägg mm, samt att poddeltagarna kanske inte håller med varandra hela tiden. Tror deras största problem är att de har svårt för kritik.

    Svara

    ’Lajvar fritidsgård’ 😂 Exakt så!!

    Svara

   ”fan vad vi har slitit med detta!”
   Helt vanliga svart t-shirts med ”rolig” text som ”stick härifrån penis” och ”feminist rockstar”. Verkar slitigt.
   För nästan TREHUNDRA KRONOR!
   Lägg av.

   Svara

    Snacka om att kommersiallisera feminism när man kränger skit till sina följare.

    Svara

    Stick härifrån penis? Är dom 12 år?

    Svara

    Stick härifrån penis?? 😂😂😂😂😂😂😂

    Fy fasen, inte ens saccosäcken räcker som skämskudde.
    ”slagkraftiga feministiska citat” hahahahahahahahaaaa

    Svara

     Fast det är ju merch för deras podd. De som har lyssnat på den har hört historien bakom ”stick härifrån penis”. Så det är ju inte en mening som random kommit ut ur tomma intet.

     Svara

      Är ju dock så det kommer se ut när man går runt med tröjan.

      Svara

    Äsch, slita? Det ska krigas!

    Svara

   Väldigt många har råd att köpa kläder eller annat ja. Alla har inte ekonomisk kris…

   Svara

   Men alltså usch!! Följer inte henne men gillar henne skarpt. Kikade in nu och…. alltså inte ens snygga/coola/nytänkande/slagkraftiga citat plus dyrt för helt plain grejer? Trist!

   Svara

    Huuuuur tänkte hon

    Svara

     ”en del av intäkterna ska gå till välgörenhet” hahahahha vi säger så

     Svara

   Hur många tror att de kommer sitta i nästa podd och kalla kritikerna till detta merch för ”f*ttor”? Som de goda feministerna de år mot kvinnor som inte tycker exakt som dom. Bara att lyssna på podden så kommer ni förstå vad jag menar:)

   Svara

   svar: kan glädja dig att vi inte kommer tjäna speciellt mkt på detta alls! Vi pratar om att skänka eventuell vinst till välgörenhet också. Men tänker att det mer är podd-merch och marknadsföring för just podden än feminism?

   Svara

   Fayme verkade även vara typ en annan person innan hon började hänga på LD.
   Alltså av de lilla man sett på IG stories så verkar hon har typ bytt personlighet sen hon började hänga med LD.
   Tråkigt då fayme verkade som en gullig och rolig tjej innan, nu mest sur på män och tjatar om hur härligt det är att vara tjock.
   Tycker dock synd om moltas då han har en helt annan fru än den han gifte sig med 😰😰

   Svara

  Petra har lagt upp ett jätte fint inlägg. Med flashbacks 8 år bakåt. Men blir lite ledsamt när man ser hur oehört söt hon var naturligt och hur mycket hon har ändrat på. Nu har hon tappat nästan all mimik pga all konstiga ingrepp. Förstår inte att man väljer att göra så mot sig själv. https://petratungarden.se/

  Svara

   Men helt ärligt, när jag tittar på bilderna har hon alltid haft samma typ av stela leende och mimik sedan 8 år tillbaka. Förövrigt är det mycket anmärkningsvärt att du tycker att det är ”ledsamt” att hon inte längre är lika söt och ”naturlig” längre. Varför är du så engagerad i hennes utseende att det gör dig ledsen?
   Vad är meningen med ditt inlägg, vad vill du uppnå? – att folk ska klanka ner på hennes utseende eller? Ditt inlägg kanske borde ha stannat vid första meningen…

   Svara

    Eftersom hon normaliserar näsoperation och fillers för sina följare. Ser du på riktigt ingen skillnad i hennes mimik då och nu? Hon kan ju inte le längre och det ser ut som om hon har fått en nervdkada. Det gör mig givetvis inte ledsen men fenomenet i sig är ledsamt. Att unga tjejer som duger precis som det är och dessutom ser bättre ut än normen känner att de behöver förändra sitt utseende är ledsamt. Att dessa ingrepp förstör en persons mimik fullständigt är också ledsamt. Generellt tycker jag det är problematiskt på så många nivåer. Jag tycker även det är ledsamt att alla hennes ingrepp överskuggar alla de fantastiska milstolpar som tas upp i inlägget.

    Svara

    Stor skillnad mot hur hon såg ut i Glamourama https://www.viafree.se/program/reality/glamourama/sasong-1

    Svara

   din kommentar är ledsam.

   Svara

   Ja hon och Rebecca Stella har ballat ur lite med fillers och annat… Men tja, vad ska man göra då? Man kan väl bara hoppas att de även sköter om insidan och ändå är nöjda med de val de har gjort. Vuxna människor måste ändå få göra sina egna val. Har en vän som nyligen lyfte brösten och la in silikon. Jag tyckte det var ledsamt men samtidigt är det hennes kropp och hennes pengar. Är hon nöjd och glad så är jag det för hennes skull, även om jag alltid kommer önska att ingen på jorden kände ett behov av att göra sådana ingrepp.

   Svara

    Ja givetvis får vuxna människor göra sina egna val. Men samtidigt måste man få kommentera att man tycker det är ledsamt. Det är ju ett samtida fenomen som här blir väldigt tydligt.

    Svara

     Fenomenet i sig kan man väl kommentera, att det är tråkigt att någon tror sig behöva alla dessa fillers och silikon och botoxsprutor, men jag kan undra varför man måste peka ut vissa individer? Kardashians lär ju aldrig i livet surfa sig in på Bloggbevakning, men just svenska influencers kan jag tänka mig hänger här en del och hur trevligt är det att behöva se kommenterar om hur hemsk man ser ut nu för tiden? Ibland är det lite hur man uttrycker sig som spelar roll.

     Svara

   Fast har hon verkligen ett stekt ansikte pga botox? Hon har varit gravid i 9 månader och botox sitter bara i 3-6 månader.
   Gör man matten så innebär ju det att hon inte har kvar ämnet i kroppen.
   Tycker hon är otroligt vacker iaf och det klär henne att vara gravid.
   Tycker vi tjejer borde sluta lägga så mycket negativ fokus på varandra. Lev ditt liv på ditt sätt och låt henne leva sitt.

   Svara

    Det är det jag menar. Att hennes ingrepp antagligen gett henne en nervskada. Oehört sorgligt oavsett. Jag tycker också Petra är oehört vacker och att hennes graviditet får henne att stråla. Det gör mig så glad att hon verkar ha fått en så härlig graviditet. Petra får leva sitt liv precis som hon vill. Jag har själv gjort botox i små mängder men tycker som sagt det är ledsamt när det går över styr och mimiken blir förstörd.

    Svara

     du verkar inte kunna nånting om botox alls så du bör ej uttala dig.

     Svara

      Ursäkta? Jag påstod att effekten av hennes botox antagligen inte var kvar efter en graviditet och att hennes. Mimik antagligen beror på en nervskada efter andra ingrepp.

      Svara

     Jag har ingen aning om botox kan ge permanent stelhet. Har aldrig hört det tidigare. Måste nästan fråga nästa gång jag ska på behandling.

     Svara

  Tips: Ellinor löfgren skriver ett inlägg om hennes helg när hon farit och flängt och träffat en massa folk och sen skriver ”hoppas ni hade en lika bra helg”. Nej du, vi har lockdown i uk och vi isolerar oss pga corona så vi hade faktiskt inte en lika bra helg som du! Alltså snälla, orkar inte.

  Svara

   En bekant till mig la upp på Facebook och skrev typ ”idag har vi hälsat på gammelmormor! Vi sprider inte smitta, bara kärlek”
   Och så bild på en supergammal tant som håller i en liten bebis.
   Whaaaaaaaat!??? 🤯

   Svara

    Men usch, tycker synd om gammelmormor. Jag är livrädd för att träffa min farmor med hjärtsjukdomar eller min mormor med diabetes. Hade ALDRIG för en enda sekund närmat mig dem. Möjligtvis ställt mig utanför deras hem och vinkat till dem, såvida de hade bott närmre. Snälla, alla, tänk på de äldre. ❤️

    Svara

     Men tänk om gammelmormor är 95 år och kanske int har jättelång tid kvar att leva? Hade jag varit 95 hade jag hellre riskerat att få corona än att isolera mig helt i ensamhet under ett år för att sedan dö.

     Svara

    Undrar hur de har (eller tror sig ha) säkerställt det.

    Svara

    Min mamma har problem med sin syster som envisas att träffa en massa folk, hänga med allt och alla överallt och sedan hälsa på deras 94-åriga mamma 🤦🏼‍♀️ Min mamma har alltså tagit upp detta med henne och bett henne sluta hälsa på deras mamma om hon inte kan stanna hemma men hon vägrar för att hon håller ”distans” (hon lägger upp allt hon gör på fb, absolut ingen distans) och för att hennes andra syster som är lärare gått till ETT möte med ett barn som behöver soc hjälp och fortfarande får träffa deras mamma. Hur jävla dum får man vara.

    Svara

   Tänkte också på det når jag läste hennes inlägg! Blev chockad, vet hon inte bättre?!

   Svara

  Kan du inte tipsa och skriva om svenska konstnärer? Finns massa fantastiska konstnärer som jag följer på instagram, Bobo Wallmansson, Madeleine Santiago, Emma Malm, Tomas Hammar etc. Vilka fler har vi? 🤔

  Svara

   Nej.

   Svara

    Varför inte?

    Svara

     Varför? Vad har dom för koppling till bloggar/influensers?

     Svara

  Förlåt, men här kommer ett BIG OT. Förmodligen tagits upp förr, men var gör alla de som visar upp sina perfekta hem med sina småbarns teckningar? Åker de ut om de inte passar in i färgskalan? Ner i en låda där de inte syns men kan plockas fram ibland? I min värld, fylld med minnen från småbarnsår, tavlor från ”blivande konstnärer” då de var i mellanstadiet, en massa foton då de ville bli fotografer osv. Givetvis inte allt på väggar men definitivt inte färgskaleplacerat utan de jag valt, resten finns hos barnen eller i kartong. Känns det som väldigt opersonliga och kalla hem.

  Svara

   Upp på en större anslagstavla på barnens rum eller på anslagstavlan i grovingången där vi har alla scheman och kom-ihåg

   Svara

   Blir barnen gladare om man väljer teckningar som inte passar in i färgskalan än de som gör?

   Svara

    Har själv inga barn än men när den dagen kommer kommer jag troligtvis att rama in någon favorit och sen tänker jag att det vore trevligt att skaffa något motsvarande fotoalbum där man kan förvara barnens favoritteckningar, så man själv och de kan gå tillbaka och kolla på sina verk om man/de vill.

    Svara

  Tycker bara det låter som att hon försöker övertala och rättfärdiga varför företag ska göra reklam hos henne trots att det ramlar in snabbare intäkter när de annonserar hos andra (större) influencers?

  Svara

  Märsta-Anna nu dömd av domstol att betala för sina mattor i nya huset. 30 000 kronor ska ut senast nu på onsdag. Alltid detta drama.

  Svara

   Omg. Missat detta. Har fru Toledano vägrat betala?

   Svara

    Beloppet var ursprungligen 47 019 kronor. Märsta-Anna ville inte betala när mattorna var inlagda i nya huset, utan ville istället kvitta beloppet mot reklam i sin IG. Mattfirman vägrade, det blev ett civilrättsligt mål där hon dömdes att betala 30 000 kronor, senast i dag 22 april.

    Drama, drama, drama, detta ständiga drama.

    Svara

   Omg!

   Svara

  Tycker det är synd att en människa som ändå lever på kommunikation inte kan skillnaden mellan de och dem, vilket var tydligt när man läste texten.

  Svara

   Men suck

   Svara

  Så vacker bild på Hanna!

  Svara

  Bra inlägg och bra tips om hur man får följare till sin instagram. Jag har ett konto som handlar om privatekonomi (sparsmart_) och jag tycker det känns som att det är mest andra ekonomikonton som följer, för att de vill att man ska följa tillbaka. Svårt att synas i bruset.

  Svara

  Har på sistone sett några mindre influencers göra reklam för Mälardalens högskola, utan att ens ha pluggat själva på högskola över huvud taget. Snacka om feltänk av MDH (som förvisso inte är den vassaste kniven i lådan bland Sveriges universitet och högskolor). Var så cringe att läsa kommentarsfälten med frågor och svar om vad influencern i fråga pluggat/pluggar där.

  Svara

  Vilka influencers är det du pratar om? Har själv läst marknadsföring på mdh men inte hört något om sådana samarbeten. Skulle vara kul att se vad de lär ut och vad de gör själva irl

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.