Lite uppdateringar bland influencervärldens företagare…


1 – Kenza Zouiten Subosics företag Ivyrevel beviljas rekonstruktion, vilket betyder att de anställdas stoppade löner nu omfattas av den statliga lönegarantin.

I fredags stoppade företaget sina löneutbetalningar till alla anställda, enligt uppgifter till Aftonbladet, och under torsdagen beviljades Ivyrevel rekonstruktion av Stockholms tingsrätt, efter att ha ombetts inkomma med kompletterande uppgifter av Stockholms tingsrätts handläggare Monica Ericsson.

”Som brukligt vid en företagsrekonstruktion omfattas våra anställda av lönegaranti. Detta har också kommunicerats till samtliga i vårt team. Lönegarantin innebär att de anställda kommer få sin fulla lön utbetald men några dagar senare än vanligt”, skriver företagets vd, Gustav Springfeldt, i ett sms till tidningen.

Kenza Zouiten Subosic kommunicerar även hon via sms med Aftonbladet och skriver att, på grund av covid-19 är den enda vägen framåt att rekonstruera Ivyrevel då de fortfarande tror starkt på företaget i framtiden.

(Källa: Aftonbladet)

2 – Jag har varit i kontakt med Läkemedelsverket för att försöka ta reda på huruvida de självtest för covid-19 som säljs via Dennis Maglic/Aponea/Apomeda kan komma att förbjudas, på samma sätt som två andra som LMV skriver om här.
Tyvärr får jag svar som tidigast på måndag.

HÄR kan du läsa mer om dessa test som Dennis Maglic varit inblandad i och sålt på sina sidor.
Jag återkommer med mer info så snart jag har den.

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om DM’s test inte är godkända av läkemedelsverket så borde det polisanmälas. Livsfarligt rent ut sagt.

  Vet att det tyvärr inte funkar så men hela hans person och säljteknik gör mig illamående, finner honom så fruktansvärt vidrig.

   Inga självtester rekommenderas idag, inte Hedda Cares heller (trots att de kallar det snabbtest). Nu kan jag ha tokfel men tror DMs test var CE märkta och isf kommer de ej förbjudas. Vilket fortfarande inte nånstans betyder att de rekommenderas.

    Han skriver att de är CE märkta, men är det nån som verkligen vet hur det ligger till?

     Har för mig att china har snott ce märkningen för att luras. Dom säger att det står för china export. Så det kan va ce märkt utan att vara godkänt för Europa. Fick höra detta på en kurs på mitt förra jobb som konkurrerar med kina.

      Jag tänker att om det är något som går bra nu är det allt i näthandeln. Det är ju DÄR de ”stora” pengarna hamnar just nu från konsumenterna. Så visst, många butiker i modebranschen konkar, men detta företag är ju mest onlinebaserat även om det finns en pop-up butik och så. Det är inte alls lika många ONLINEföretag som konkar utan det är mer de fysiska butikerna som ingen går till. Så det stämmer ju inte riktigt med motivation ”Precis som många i branschen,” mjäää känner jag. Inte alls många så som jag ser det. Men tror det ser lite finare ut att dock försöka skylla på det så. Då slipper man ta eget ansvar över att ens företagsdrivande inte är bra. Punkt.

       Precis så. Se på Norwegian och SAS nu. De låtsas att deras problem beror på corona men det var ju usla bolag redan innan.

        Det gör de iofs inte alls. Norwegian har flaggat för en rekonstruktion så långt tillbaka som i november förra året. Vad de sagt är att de ligger värre till och att det gått snabbare nu i och med corona. Vilket är helt förståeligt. Men ingen av dem låtsas som att problemen de har är enbart på grund av dagens läge.

        Vad är ditt problem med SAS och Norwegian?
        Vill du hellre flyga med undermåliga bolag som Wizz eller?
        Jag hoppas verkligen att SAS och Norwegian flyger när det är dags att börja resa igen!

         SAS camo NP är ju från Wizz, är SAS också undermåligt då?

        Du har verkligen ingen koll på dessa bolag. 1. Norwegians problem har varit kända länge. 2. Hela marknaden har försvunnit. Klart att det är detta som puttat flygbolagen över kanten. Det fattar vem som helst.

       Håller med. Jag driver ett e-handelsbolag och vår omsättning gick upp 300% i April.
       Dock tror jag att modebranschen är svår just nu ( om en inte säljer loungewear) .Folk går ju inte ut= bryr sig mindre om att köpa nya kläder.

  1. Känns som Covid-19 kom ”lägligt” vad gäller Kenzas företag. Känts som det gått dåligt länge.. men alltid bra att hitta en ”skyldig”.

  2. Helt OT och förlåt för det men skulle precis sätta upp en spegel i vardagsrummet och blev paranoid på, tänk om solen ligger på o det tar eld någonstans? Funkar det ens genom fönster eller måste solen lysa direkt på spegeln för att det ska bli en sådan effekt? Dvs är jag dum i huvudet o kan hänga upp den utan problem?

   Häng upp din spegel. Oftast krävs det ngn form av lins som bryter ljuset och alltså ökar intensiteten.

    Kan inte fönstret funka som lins?

     Nej

      Varför? Glaset i fönstret lär väl bryta ljuset?

       Tror det ska vara en rund yta för att ljuset ska konvergera/koncentreras.

   Det borde vara lugnt. Det är rundade glas som är farliga(som sådana där självbevattningsgrejer i glad man kör ner i jorden på blommor). Och förstoringsglas då. En spegel reflekterar bara befintligt ljus, utan att förstärka det.

   Obs jag är bara en amatör. Kanske bäst att googla för att vara på den säkra sidan?

   Vet inte om det ligger någon sanning i det, men jag har fått höra att man inte ska ha glasflaskor och så på fönsterbrädan, för att det kan börja brinna. Min mamma sa även i somras att jag inte skulle lämna vattenflaskor i bilen för att hennes kollega fått ett brännmärke i baksätet en varm dag.
   Men jag vet inte.

   Nej snälla kapa inte tråden

   Ja ganska fånigt, löjligt och lågt att skylla det på covid-19, som även flera gör, och andra som ”använder och utnyttjar” covid-19 till att tjäna mer och kunna göra smygreklam… Say no more.

    Säg någon som inte gör allt för att tjäna pengar på covid 19, mer eller mindre snyggt, men ack så genomskinligt.

    Mainstream media är värst som förutom presstöd (skattepengar) och reklam ÄNDÅ lägger samhällsnyttig information bakom betalvägg.
    Det där av något är enligt mig riktigt ofräscht.

    Det borde vara förbjudet om man uppbär presstöd.

     Fattar inte den här argumentationen – går du in på pressbyrån och kräver att få papperstidningen gratis också?

      Det är ju inte gratis, de får ju presstöd.
      Att sända ut samhällsinformation mot ytterligare betalning trots att de uppbär skattepengar är inte okej nej.

      Covid 19 bör man inte tjäna pengar på som en del hävdar, så inte heller dessa.

       Regeringen höjde nyligen mediestödet med 200 MILJONER/ år för en journalistik som uppenbart inte efterfrågas såpass att de går runt med frivilliga betalande.

       Inte konstigt de är ursinniga och förnedrande mot alternativ media som klarar sig på just frivilliga.
       De kämpar ihärdigt med att begränsa alla intäkter så som tex reklam, att skrämma bort läsare från alternativa medier med att de är fejk osv men lyckas ändå inte få det att gå runt själva.
       Istället tigger dom till sig hiskeligt stora skattemedel och kallar alternativ media för svisch-horor och annat skit som de icke ifrågasättande fåren går på.

       Jag vill inte betala för en produkt jag inte har bett om och önskar dessa sotdöden.
       Det kommer såklart inte att hända…de får ju presstöd och alldeles för många går på deras skitsnack utan minsta ifrågasättande.

   Dock har det varit ärenden hos kronofogden redan december 2019, i dagsläget 32 ansökningar enligt tingsrätten, så att beskylla på covid-19 är absurt. I december 2019 visste väl ingen om viruset.

    Näthandeln är knappast bland dom som drabbats hårt av corona, företaget har gått dåligt länge pga att produkterna är överprisat skräp.

     ja minst sagt, var inne och kollade och de säljer ett par polyesterbyxor för 1000 spänn, jisses

   Jag var dum som lämnade min sminkspegel på bordet. Stolarna vi hade då var av skinn, och solen gjorde så att det reflekterades i spegeln vilket ledde till att det brändes ett stort hål i skinnstolen. Tur nog var jag hemma. Såg precis ut som en ”laserstråle” fast ingen färg då haha

    ? var det förstoring i sminkspegeln? Tänker om sånt spelar in ?

     Ja det var de! Kanske har med det att göra ?

   Svar till 2: Grannhuset när jag bodde i England brann till hälften ner på grund av en sån där sminkspegel (som förstorar speglingen) och att solen låg på. Sålänge reflektionen är ”rak” så ska det vara OK.

  Läkemedelsverket har redan förbjudit tre företag från att sälja självtester, så ser inte hur det Dennis skulle få fortsätta med det. En nära släkting jobbar inom Läkemedelsverket och det är bråda dagar för personalen där just nu. Man får ömsom förbjuda företag från att sälja skit till folk, och ömsom snabbt ge tillstånd för andra att sälja produkter, riktiga produkter, som det råder brist på.

  Oj det var kort gällande Kenzas företag Ivy revel, och inga egna tankar eller raljerande som det hade varit om det gällde Isabella, det hade definitivt fått ett eget långt inlägg. Inget om Hedda cares tester heller som varit så på tapeten i media, fast det kanske du skrivit om innan?

   Kenza har aldrig hyllat sig själv och nedvärderat andra som Bella gör. Hon har aldrig marknadsfört sig själv som en superentreprenör (något som Bella, trots sin marknadsföring och många försök till företagande, aldrig egentligen har varit).

    Fattar inte helt vad du vill säga…det är ju knappast din subjektiva uppfattning om en person som ska vara avgörande.

     Här togs det också bort… Bellla brukar INTE nedvärdera andra men det finns det andra som brukar göra, återkommande. Hon har varit serientreprenör och somliga kallar det kanske superentreprenör , dock har jag inte sett henne själv kalla sig det.

      så hon var inte nedvärderande när hon fick en anställd att springa ut ur kontoret gråtandes? som hon själv så stolt berättat om flera ggr och det hände typ 2017. var hon snäll då?

       Att hon berättat det ”stolt” är din tolkning och något du tjatar om ständigt rebeccka/Tora/C.. Men hon berättade det i en intervju och menade ju typ att de har hårda krav och låter anställda jobba själva och ha eget ansvar och får fria tyglar – vilket vissa gillar och andra inte pallar med. Hur får du det till att hon varit nedvärderande, och vad vet du om det? Är du snäll själv menar du? Inte vad vi kunnat se här iaf. Trevlig kväll.

        ”Hur får du det till att hon varit nedvärderande”

        hon skrattade när hon sa det i en video, därför. usch. hon sa också att det var en av hennes bra egenskaper, att hon fick den anställda att springa ut gråtandes – då är man stolt över det man gjort. lägg ner nu någon gång!

        inse att hon inte är den där lilla fina ängeln som aldrig gör fel.

         Nej du vinklar som vanligt.. och gör dina egna tolkningar. Ditt Bela-hat är obehagligt, din fixering av henne är skrämmande. Du framstår ju som galen härinne. Släpp henne lite.

         Ingen här påstår att hon är en ängel som aldrig gör fel MEN att som du och vissa vända allt vad hon gör och säger till något fel och dåligt, förvrida hennes ord, hitta på och påstå saker, d reva och h åna henne dagligen – det är bara sjukt, inse det och lägg ner någon gång.

          ännu sjukare att sitta och försvara henne med näbbar och klor varje dag och vägra inse fakta och se bevismaterial ??‍♀️

          hatar absolut inte bella. hon är ingen dålig person men hon beter sig dåligt!

           Tja, om man beter sig dåligt är man ju en dålig person…

         Haha, hon var ju helt tragikomisk! Son hon har gjort bort sig, helt otroligt att hon har fans kvar. Snart borde ju tom Berit och russinen på viagra vara trötta.

    Serieentreprenör är man inte om man nästan uteslutande har misslyckade bolag bakom sig. Hon är en misslyckad entreprenör.

   Sluta koppla allt till Isabella, take a break nån gång.

    Tror inte det handlar så mycket om Isabella som person men många reagerar nog på att hon behandlas lite ”annorlunda” än andra härinne.

     Bella beter sig annorlunda jämfört med vissa andra bloggar. Tex med hennes manipulerade hotbilder och fejkade bloggstatistik. Därför blir bevakning av henne annorlunda.

      Jo, det har hon. Många gånger.

     Här togs kommnetar bort, där ser man.. hoppas många hann se och reagera på blogbevakarens beteende. Bellla har inte fejjkat vare sig blogsatistik eller h-tbilder, det finns dokumenterat och bevisat att det var två olika män vid hennes hem så lägg ner. Men hon är annorlunda genom att hon inte skriver mina älsklingar, gullisar osv som andra bloggare. ”Bevakningen” av henne beror på c:s/din obssession av henne helt enkelt.

      Jo, det har hon. Du har fått ”bevis” typ 100 gånger, men du är ju immun mot dem.
      Varför tror du att alla som kommenterar är C? Sjukt paranoid är du också. Utöver galen, besatt, skrämmande och obehaglig såklart.

       Nej det har hon inte alls, inte sett några bevis alls. Du Tora/c verkar både galen och paaranoid som inte heller verkar förstå att det finns många anonyma här och att alla inte är emot Bellla som du är.

        Undrar vem som är galen och paranoid.

        Så nu är jag också C? Hahaha.. jösses…
        Som sagt, du är immun… och skvatt galen.

        (Min kommentar hamnade visst längst ned, eftersom din blev borttagen. Den var riktad till dig.)

      Måste du skriva så illa för att få igenom kommentarer?

   Men Ana nu får du ge dig

    Tack, så det är inte bara jag som ser att det är Ana som skriver just denna typen av kommentar.

    Vem är Ana?

     Det är vad hon kallar sig på instagram, du känner igen direkt sättet hon skriver på i Bellas kommentarer där. Hennes namn där börjar med Ana.

  Fast rekonstruktion innebär ju mer än så… och de har ju redan skulder hos KFM sedan långt innan corona. Gruvlig efterkonstruktion!

   Känner lukten av… bullshit!!
   Dom var på g att konka förut också.

   Eller hur. Myycket lägligt att skylla på corona. Ivy Revel är ett enda magplask men de kan inte inse det 🙂

  Idk men får lite ont i magen av att Ivyrevel, som det gått dåligt för ett långt tag innan, ska få konstgjord andning av staten. Hade inte corona kommit hade de fått gå i konkurs. Ingen vill ju köpa deras överprisade t-shirtar som har samma kvalité som de på H&M. Mycket face-savande här…

   Håller med till 100%.

   Förlåt med det går inte att jämföra kvaliten hos hm med kvaliten hos ivy revel. Älskar kvaliten på hm’s plagg, alltid de som använts mest och håller längst hemma hos mig 🙂 Ivy revel däremot… VÄRSTA jag sett och känt på, så pinsamt.

    Köpte 7 plagg från dem för några år sen. Allt var urusel kvalitet ?

  som jag skrev i det andra inlägget om kissie, men som hör hemma här:

  de är fan katastrof hur hon åker på lyxsemester som hon säger är deras dyraste semester hittills när hon VET att hennes företag går åt helvete och att hon måste kunna betala löner. Så jävla pinsamt att sen skylla på corona i smset till Aftonbladet när Ivyrevel alltid har gått dåligt. Ingen vill köpa polyester från kina som ser ut som trash och kostar 1200kr. Sorry not sorry jag låter hård men de finns inget värre än arbetsgivare som skyltar med alla sina pengar, resor, chanelväskor med mera, när man vet hur hårt pressade de anställda är och när man VET att man befinner sig i en ekonomisk kris sen tidigare.

  Kenza kommer göra som hon aaaaaaaalltid gör, senast vad gällde dubai, sticket huvudet i sanden och låtsas som det regnar.

   Tror att det hade gått snäppet bättre om hon hade trott på sitt märke mer och slutat göra reklam för konkurrenter som t.ex. Gina Tricot. Vet, hon tjänar pengar på att göra reklam men det är inte värt det när ens eget varumärke påverkas av det ??‍♀️

    Har alltid tyckt att det är konstigt att hon gör så jäääävla mycket reklam för andra företag tex gina tricot? Hon vill ju ha mer pengar såklart men ändå sjukt konstigt.

   Men det är väl pengarna hon tjänar på sociala medier som hon lever loppan på, och inte lön från IvyRevel?
   IvyRevel och dess anställda har ju inte någonting med de pengarna att göra liksom.

    Exakt! ☝?

   Det är väldigt konstigt att blanda in kenzas privata ekonomi i företaget. Om det stämmer att Kenza inte ens tar ut någon lön från ivyrevel så gör hon ju redan det hon kan för sina anställda? Dvs. Låter dem dela på pengarna som finns (fanns).

   Jag tycker inte heller om ivyrevels kläder och fattar varför de inte går runt. Men det har INGET men kenzas privatliv att göra.

    Aleks tar ju ut lön (som motsvarar bådas).

  Du behöver väl inte ha med handläggarens namnuppgifter i ditt inlägg?
  Ja jag vet att det är offentliga uppgifter, men hon kanske inte vill att hennes namn sprids i Sveriges största blogg?
  Jag hade i alla fall inte velat det!

   All info kommer från Aftonbladet.

    Oavsett så behöver inte du heller dela namnet vidare bara för att Aftonbladet gjort det.

   Aftonbladet, som ju texten kommer ifrån, är nog snäppet större. ?

  Måste vara de snyskigaste byggda naglarna jag sett. Ser ut som någon limmat brio på dom.
  Är det dina egna cam? Gjort själv?

   Åh, blev sugen på Brio…
   Yummy

   Var det den värsta nedvärderande kommentaren du kom på?

   Det kallas bildbanker.

  Vänta, nu kom jag på det! Det är DU som är Camilla! ?
  Det stämmer ju med att samtidigt som du klagar över att Camilla använder Bella för att tjäna klick och pengar så är ju du den som genererar överlägset flest klick och kommentarer i den här bloggen. Så måste det vara…

  Det är ju inte gratis, de får ju presstöd.
  Att sända ut samhällsinformation mot ytterligare betalning trots att de uppbär skattepengar är inte okej nej.

  Covid 19 bör man inte tjäna pengar på som en del hävdar, så inte heller dessa.

  Hennes märke hade gått runt om det hade haft lägre priser som na-kd eller chiquell. Inga tonåringar eller unga vuxna har råd att köpa ett par byxor för 1000kr

  Det är väl hennes fanbase?

   Tror unga idag tittar på coolare individer än Kenza. Tror hon är out.

  Jag blir så jävla provocerad av IVYREVEL. De behandlar sina anställda som skit, betalar ej ut lönerna trots att de har fått pengar för just detta och samtidigt så trycker de ut samarbeten med Influencers som med största sannolikhet inte kommer få betalt. Och de kläder som säljs kommer heller inte till slutkund pga obetalda fakturor med bland annat DHL. Hur tänker de?

  Och hur kan man som grundare av företaget så och gråta ut i pressen att det är pga covid samtidigt som man gör reklam för andra brands än just sitt egna. Vill man inte på alla sätt rädda sitt egna brand?

  Har någon testat hemmatester (covidå19, och har ni någrasynpunkter på det? Sussi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.