Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

595 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har haft lätt andnöd i nån vecka nu vet ej om de e panikångest men så illa har de aldrig vart .. ibland kan ja andas normal även på natten och ibland måste ja anstränga mig lite. Jag är annars pigg och vanlig förutom att det är svårt o stå rakryggad .. hjälp detta kommer och går. Hur vet man att ens andnöd är allvarlig eller inte? Det är som ett tryck i halsen. Jag är rädd för när ja bruka ha panikångest bruka de bara hålla en dag. Vad ska jag göra? Jag behöver absolut inte ambulans men tror inte vårdcentralen kommer ta emot mig. Vad hade ni gjort? Pratade med kry och hon sa att jag har fin färg på ansiktet och ser frisk ut…

  Svara

   Nästa gång som du känner att du har andnöd så andas in genom näsan och sakta ut genom munnen. Gör så ett par gånger, går det att ta långa djupa andetag?
   Gå ut och ställ dej på balkongen eller vädra, känns det bättre? Kan du prata samtidigt som du upplever andnöd?
   Det är svårt att säga hur andnöd upplevs, en panikångestattack kan kännas precis som en fysisk andnöd. Men testa det ovan, har du svårt att få fram ord så är andningen påverkad. Sök vård om du känner dej osäker, bättre en gång för mycket än en gång för lite ❤️

   Svara

    Nej kan prata utan problem❤

    Svara

   Det är inte en låsning i bröstryggen?

   Svara

   Sitter det i hela tiden eller är det avledbart om du distraheras av annat?

   Svara

   Är det någon som känner att ens alkoholkonsumtion ökat i och med covid-19? Eller tagit återfall?

   Svara

    Min har minskat betydligt pga träffar inte vänner ute för ett eller några glas vin, vilket jag gör rätt ofta annars.
    Rör dessutom på mig mycket mer pga använder inte kollektivtrafik utan går överallt

    Svara

   Låter som panikångest. Har haft exakt likadant varje natt i ca 10 år, och både läkare och psykolog på vårdcentralen sa att jag har det. Jag tappar helt andan och får noll luft, vidrigt och skrämmande. Hade ingen aning att det kunde yttra sig så😢

   Svara

  Hur har ni förändrat ert beteende i pågående pandemi? Lyssnar ni på de rekommendationer som ges?

  Själv jobbar jag hemifrån, undviker stora folksamlingar både privat och offentligt.

  Svara

   Mitt liv är inte lika socialt. Jag åker t ex aldrig hem till Sthlm längre och hälsar på min familj. Annars gymmar jag och jobbar hemifrån som vanligt.

   Svara

    Ja det är ju typ det jobbigaste. Jag åker inte heller ock hälsar på familj i annat län. Ovissheten om när man kommer ses igen är tuff 🙁

    Svara

   Pluggar på distans men går fysiskt till mitt extrajobb, distans fungerade inte för min arbetsplats. Går sällan till en restaurang, förut var det två gånger i veckan, sedan februari har det bara blivit fem gånger – vi har varit ensamma tre gånger. Veckohandlar bättre än förut/veckohandlade inte förut. Går mer sällan till systemet bara för att fylla på, utan går när det är tomt hemma. Håller mig hemma mer. Hälsar inte på äldre, även om jag inte har symtom.

   Svara

   Sköter mitt jobb, handlar det dom är nödvändigt, när det är nödvändigt. Utöver det begränsar jag kontakten med alla utöver närmaste familjen.

   Svara

   Ja! Umgås endast med min familj (sambo, 2 barn) träffar även mina föräldrar och syskon, ingen av dom är i riskgrupp. Utöver det träffar vi inga vänner, är föräldraledig så träffar heller inga kollegor, min sambo jobbar hemifrån. Känns viktigt att göra det man kan för att förhindra smittspridning, därför blir jag så sjukt provocerad av folk som lever som vanligt, träffar kompisar som vanligt, åker till fjällen, inte håller avstånd på affären osv. Förstår att alla inte kan vara lika ”extrema” som oss, men snälla kan folk respektera råden från folkhälsomyndigheten och utföra social distansering?

   Svara

    Dina föräldrar och syskon är inte i någon riskgrupp? Givetvis är du medveten om att man kan vara smittobärare och -spridare även om man inte känner sig sjuk.

    Att fara till fjälls är väl hyggligt riskfritt om man bara håller sig för sig själv på fjället. Stora öde ytor utan risk att stöta på någon och gör man det ändå är man ändå utomhus.

    Lev som om du vore förkyld. Man åker inte hem till kompisar om man är det för att man inte vill smitta ned dem och samma gäller nu. Inte heller hostar eller nyser man andra i ansiktet bara för att man känner för det, så vad är då beteendeskillnaden nu mot normalläge?

    Svara

     Hej översittare! Givetvis vet du att man inte ska resa till fjällen, inte bara för smittorisken utanför att inte genom annan olycka ta upp sjukvårdsplats. Men det visste du nog även om det inte verkar så på din kommentar.

     Svara

      👏👏👏👏👏👏

      Svara

      Precis! Dom dricker alkohol, kör skoter, osv, dvs saker som kan orsaka skador som tar vårdplats från andra behövande.

      Beteendeskillnaden nu är att man inte träffar sina kompisar även fast man är frisk, på så sätt minskar man smittspridning eftersom man, precis som du skrev, kan vara smittobärare utan symptom. Så att minska ungängeskretsen rejält kan göra hela skillnaden.

      Svara

     Du kan ju isolera dig från din familj Henrik men jag tänker inte avstå från att träffa min mamma och mina systrar – vem vet hur länge? Ett halvår? Ett år?

     Svara

     https://www.svt.se/datajournalistik/social-distansering-simulering/

     Här finns det en enkel förklaring för hur social distansering fungerar och hur stor skillnad det gör om man minskar sin umgängeskrets ☺

     Svara

   Klart att man ska lyssna på de rekommendationer som ges och sen leva upp till dessa på bästa sätt?

   Svara

    Så vad gör du för att leva upp till dem på bästa sätt?

    Svara

     Tja, måste jag handla fysiskt i mataffären så gör jag det på tider då det är lite folk. Håller avstånd och skulle aldrig utsätta mig för att åka kommunalt. Ringer till mina kompisar istället för att umgås med dem. Svårare än så var det inte;)

     Svara

   Har låtit bli att hälsa på mina föräldrar och tvättar händerna oftare. Är sjuk nu sedan 35 dagar tillbaka och håller mig hemma och är isolerad. Känns hemskt, ensamt och tröstlöst. Har ju min egen familj som jag bor med men är rädd att detta aldrig ska ta slut.

   Det finns ingen hjälp att få, inga svar utan allt är ett vakuum. Det värsta är att inte orka vara mamma. Vill bara bli frisk, varje dag känns som groundhog -day.

   Svara

    Krya på dig! 🌸

    Svara

   Har inte träffat en människa på 8 veckor. (Förutom de man möter på gångvägar när man är ute eller de som ställer ner någon matkasse utanför dörren och snabbt backar, men dem hälsar man ju bara på.) Bor ensam och måste ta bussen för att ta mig iväg till affärer och lokaltrafiken talar ju överallt om att man inte ska åka med dem om man inte måste. Trist, men jag gör i alla fall min del.

   Svara

    Jag jobbar hemma, går inte till gymmet. Tränar hemma och går på promenader. Handlar ca en gång i veckan självklart med vantar på. Träffar endast sambon som gör samma.
    Förstår inte hur man kan vara så självisk att man går till gymmet och bidrar till smittspridning i dessa tider?!

    Svara

     Gymmet är ok att besöka enligt FHM.

     Svara

      fast med lite sunt förnuft kan man själv räkna ut att det inte är så smart att ta på massa vikter eller maskiner som massa andra människor tar på, eller stå/sitta så pass nära andra medan de flåsar och svettas. Sure att man kan torka av sin maskin, men man rör faktiskt mycket mer än man tror… vattenkranen, dörrhandtag, stången för att justera vikter osv osv. Dessutom skulle det gå åt sjukt mycket ytdesinfektion om varje person skulle torka av före och/eller efter sig, för man kan ju fan aldrig veta hur hygienisk personen innan varit, vilka ställen den varit på och vilka människor den mött. många andra länder har stängt sina gym, just av sådana anledningar – så bara för att FHM tycker det är ok betyder det inte att det är helt riskfritt. folk glömmer att man kan vara smittbärare, även om man själv är frisk och inte har anhöriga i riskgrupp kan man mycket väl sprida smittan!

      Svara

   Jag åker spårvagn till jobbet varje dag men arbetar ensam på arbetsplatsen. Handlar mat som vanligt i butik men gör väldigt få nöjessaker som inte är nödvändiga. Promenerar dit jag ska på stan och har ätit ute två gånger sedan januari och då valt i stort sett tomma restauranger med endast min partner som sällskap.
   Skulle inte åka till köpcentrum för att fördriva tiden tex och har inte umgåtts med övrig familj eller vänner sedan nyår.
   Känns inte som någon större uppoffring utan njuter av att du a mer hemma och bara vara efter jobb utan att stressa iväg på annat. Lagar mer mat från grunden och bakar varje helg. Ser serier, läser och pular med blommor och uteplatsen.
   Lite mer som vardagen var när jag var liten och butiker var stängda på helger efter lördag kl 13. Ett lugn som jag inte upplevt på väldigt många år.

   Svara

   Har praktik just nu, så kan inte jobba hemifrån. Men äter oftast lunch ensam och inte i matsalen. Cyklar istället för att åka buss. Har börjat spela mer datorspel och hänger med vänner via det ist för att ses irl. Det är väl det.

   Svara

   Eftersom jag har ett jobb som inte går att göra hemifrån så har jag varit på jobbet. Bor nära så har gått eller cyklat som vanligt.
   Eftersom många jobbat hemifrån på kontoret så har det känts lite mer som semestertider.
   Idag var första gången jag vistades i en lokal som inte var jobbet eller affären.. Visst folk tänker väl till om det här med avståndet, men det är ändå lätt att det bildas en samling eller kö någonstans. Därför känner jag att det är bättre att hålla sig borta från ställen, eftersom det efter en stund är så lätt att man slappnar av och glömmer bort sig.

   Svara

   Mitt jobb har haft öppet under hela pandemin, men minskat i öppettider samt att vi har korttidspermitterats. Nu om en vecka ska vi gå tillbaks till vanliga tider och ta bort permitteringen.
   Jag trodde jag skulle bli glad och lättad, men är faktiskt lite stressad. Är det inte lite tidigt? Kommer vi ha råd med detta (alltså företaget)? Kommer jag utsätta mig och andra för ännu större risker nu när jag måste åka kollektivt ännu fler dagar per vecka, och dessutom träffa ännu fler människor i och med längre öppettider?
   Känns inte hundra procent bra.

   I övrigt har vi (jag och sambo) begränsat vårt umgänge, träffar inte familj där flera är i riskgrupper och näthandlar mat.

   Svara

   Jobbar hemifrån sedan 7 veckor nånting tror jag. Träffar bara min familj och min syster m. familj. Men nu har jag varit förkyld i drygt en vecka så jag har knappt sett en annan människa än min egen familj. Ute och promenerar för att komma ut och få frisk luft men går inte i närheten av en affär. Tycker det är klart som korvspad att man håller sig till restriktionerna. De finns ju av en anledning och jag börjar verkligen tröttna på situationen så jag tänker inte bidra till den.

   Svara

   Jobbar hemifrån, åker inte kollektivtrafik, äter ej ute, träffar endast ett begränsat antal personer, åker inte till min familj som bor i en annan del av Sverige.

   Svara

   Jag åker buss när jag måste. Handlar på nätet och träffar andra sällan. På bussen har jag munskydd.

   Svara

   Typ total isolering sedan februari.
   Inte träffat någon förutom absolut närmsta familjen, inte varit i någon butik, endast gått ett fåtal promenader.
   Problemet för mig är att jag bor mitt i stan så det kryllar av folk seriöst överallt…
   Så det är typ omöjligt för mig att ta en promenad eller ens lämna lägenheten och hålla mig 2 meter ifrån närmsta person.
   Folk i Stockholm tar INGEN HÄNSYN, jag ser hur människor typ stryker sig axel mot axel på trottoarerna utanför där jag bor….
   Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra då jag är i två allvarliga riskgrupper :/
   Jag hör tom när folk hostar på gatan och trottoaren är knappt 2 meter bred så hoppas och ber till gud att ett vaccin kommer snart! 😭😩

   Svara

   Jobbar som vanligt då Jag inte har valmöjligheten att jobba hemifrån. Tränar som innan. (Gruppträning med max 20 pers) Handlar när det behövs. Shoppar när jag känner för det. Äter på restaurang när jag känner för det och igår var jag på en pub med jobbkollegorna där vi roade oss med bowling. Träffar alla vänner/familj som vill ses. Det jag har ändrat på är väl att jag tvättar händerna hela tiden eller tar handsprit så fort jag inte har tillgång till vatten+tvål. Håller avstånd till främlingar. Och så skulle jag såklart stanna hemma ifall jag skulle känna mig sjuk. Bor förresten i Örebro län om någon skulle undra över det.

   Svara

  Hur kommer man över djupa komplex över olika kroppsdelar? I perioder är det hanterbart men sen återvänder det och går inte att tänka på annat.

  Svara

   Hur allvarliga komplex har du? Tycker du ”bara” att någon kroppsdel är ful eller påverkar det ditt liv också?

   Svara

    I bra perioder så tycker jag endast det är fult typ. Men det påverkar oftast mitt liv i att jag måste klä mig och sminka mig på speciella sätt för att dölja det. Och att jag inte vill visa mig, och skäms över mig själv vissa dagar osv. Lägger så mycket tid (ofrivilligt) på att tänka på det!!

    Tror också det handlar om att bygga upp en stabil självkänsla, vet inte hur dock! Tack för era svar, men tråkigt att ni känner samma 🙁

    Svara

     Tänker ibland att jag bara är funktion, att estetik inte ens är en kategori. Försöker döma, eller inte döma då, mig själv som man ser på ett träd, en kålrot, en klippa: ”Jaha, lite skrovlig / rund / asymmetrisk / frodig / spretig” eller vad som.
     ”Jaha” bara. Man måste inte tycka allt är vackert eller ”älska sin kropp”, men man kan acceptera den. Låta den vara. Kålrot. Träd. Klippa.

     Svara

      Ja, det är så skönt när man kommer dit. Det är därför jag har svårt för klyschor som Du är vacker som sitter uppe i lite provhytter här och var. Nej, jag kanske inte är det och det spelar verkligen ingen roll.

      Svara

       Ja, tänk hellre (bara!) på allt din kropp KAN:
       – ha det gött
       – förflytta sig
       – känna vårsolen
       – höra musik och få lust att dansa
       – tjoffa iväg en boll
       – vissla
       – måla
       – simma
       – andas
       – andas

       Svara

      Tack ”…”! Väldigt bra tips faktiskt, och väldigt sant det du skriver. Tack <3

      Svara

       Härligt om det kan hjälpa! Är så jävla glad över min kropp och allt härligt den tar mig med på, men orkar inte lägga tid på om den är ’snygg’. Spelar, som Maria över påpekar, verkligen ingen roll.

       Svara

      Fy fan vad bra skrivet! ❤️

      Svara

       Om kålroten.

       Svara

       Tack!
       /kålroten

       Svara

     Operation 100%

     Svara

   Har också funderat på det och för min del tror jag att det i grunden har med den allmänna självkänsla att göra. Jag tror man måste jobba mycket och länge med att bygga upp en tillräckligt stabil självkänsla som gör att man inte faller tillbaka i träsket där man klankar ner på sig själv.

   Medveten om att det är ett luddigt svar, men har tyvärr inga konkreta svar då jag själv är i samma situation.

   Svara

    Om man studerar alla ”snygga” nära så ser man att det är fejk, lite färg, lite lyft, lite plut, lite vaxning, lite täckkräm, peeling, mask, sprutor, fillers, lösögonfransar, förlängningar, förkortningar, håll in, lyft upp och fan hans moster.

    När jag sen tänker på all tid och pengar som läggs för att se så fejkad ut blir jag helt matt. Sen till kommer de som bara kommer halvvägs med enklare lösning som gör det ännu mer tydligare att det inte är på riktigt.

    Själv lever jag helt ospäkande och det funkar för mig. Rena kläder, bra hy utan en massa kladd, rent hår i tofs, friska fria ögonfransar, sköna kläder, fräknar på näsan och några kilo runt höfterna för att jag äter bröd 😱. Tiden och pengarna jag sparar lägger jag på upplevelser och att vara ute i friska luften.

    Så, hit me med era påhopp om att jag är ful, helylle, tråkig och surkärring!

    Svara

   Bra fråga. Undrar samma. Just nu har jag jättekomplex över min hy och att jag känner mig jättetjock så jag vågar inte gå på dejter😅😂🙈

   Svara

   Du behöver nog utsätta dig för det tyvärr. Alla skyddsbeteenden försvårar egentligen bara för dig att acceptera dig själv. Sätt upp en lista på tio saker av olika jobbighetsgrad där du måste utsätta dig för att blotta det du har komplex över, typ gå ut och handla utan att sminka över det, eller att lägga upp en bild på Instagram utan smink etc. Sedan gör du minst två av dessa i veckan. Och du behöver ju inte börja med det svåraste men sakta men säkert kan du jobba dig mot de jobbiga punkterna på listan när du känner att du behärskar de lite ”enklare” sakerna.

   Det är inte enkelt…

   Svara

    Varje gång du skriver ngt Viktor blir jag så glad 😀

    Svara

     Du måste vara en väldigt glad människa!

     Svara

      Lagom glad är jag för du skriver inte så ofta som jag vill 😉 nåt är bättre än inget 🙂

      Svara

    Och betrakta det som:
    ”Jaha. Kålrot.”

    Svara

  Min bästa killkompis är tydligen kär i mig. Han har flickvän. Jag är inte kär i honom. Hur fan löser jag detta?

  Svara

   Inte ditt problem faktiskt.

   Svara

   Du har ju löst det? Säg ärr du inte är kär i honom, att han har en flickvän och så är det med det. Slutar han vara din kompis över det är han 12 år gammal.

   Svara

    Jo, sant. Känner mest att jag vill hjälpa henne, har typ varit i samma sits som henne så jag vet hur det känns. Fy fan.

    Svara

     Prata med honom om hur du känner att hans känslor är ”elaka” mot henne och att han måste skärpa sig. Ta det inte direkt med henne, det kan ju inte sluta bra (om du inte är nära vän med henne, då är situationen lite knivigare).

     Svara

      Nej det är sant. Prata med henne kan bara bli katastrof.

      Jag kanske överreagerade lite bara. Som ni ovan säger är det ju inte mitt problem egentligen :p

      Svara

     Henne?

     Svara

   Jag säger ju det…killar och tjejer kan inte vara kompisar (om de är hetero)

   Svara

    Men va, vi som är bi dååå?
    OM 3…2…1

    Svara

     🍿

     Svara

    Haha jo om man inte är det minsta attraherade av varandra kan man det.

    Svara

     Tror faktiskt det ligger mycket i det 😛

     Svara

     Så två fulingar kan va vänner?

     Svara

      Bara för att man inte är attraherad av någon så betyder det inte att den personen är ful.

      Svara

      Eller kanske två totalt ointressanta, ytliga personer, Jolanta…

      Svara

    Håller med. Jag höjer ALLTID på ögonbrynen när nån berättar om sin partners ”kompisar” av motsatt kön… köper det inte

    Svara

    håller verkligen med! sure att man har vänner av det motsatta könet som man kanske umgås med i en grupp.. men att vara bästa/nära vänner – det går verkligen inte. antingen får ena känslor och vänskapen förstörs typ, eller så börjar det skapas en attraktion mellan båda. känns nästan oundvikligt om två personer är riktigt nära, umgås mycket (ensamma), pratar om högt och lågt och har kul ihop. Kan väl sluta bra om de faktiskt är singlar annars, men de är så jävla synd om de redan har partners som blir lämnade pga personen som var ”det är bara min kompis”

    Svara

     Exakt. Har haft två nära killkompisar under de senaste sju åren. Vi har varit singlar och _egentligen_ attraheras jag inte av någon av dem, men den första och jag blev typ tillsammans (vi hann aldrig ligga dock, jag var oskuld och lite rädd och osäker).

     Den andra och jag blev inte tillsammans men KKs. Men det hade inte hänt om det inte fanns någon attraktion, något som växte fram helt från ingenstans.

     Svara

   Det kanske inte är ditt problem, men jag tycker att man kan försöka vara en god medmänniska iaf.
   Hur hade du velat att en annan hade gjort om det hade varit din pojkvän det handlade om?

   Jag försöker alltid tänka så. Hur jag hade velat att andra skulle gjort. Du behöver inte berätta för henne personligen, men du kan försöka få honom att förstå att det där är något som han borde prata med sin flickvän om och inte dig.

   Han fiskade såklart efter att du skulle berätta att du är kär i honom också. Troligen hade han lämnat sin flickvän isf, alternativt försökt inleda ett förhållande på sidan.
   Nu när du inte är kär, kommer han då fortsätta med sin flickvän och låtsas som att inget har hänt?
   Riktigt fult och elakt isf och det tycker jag att du borde säga till honom. Han beter sig inte okej. Jag har inget till övers för folk som går bakom ryggen på sina partners på det här sättet.

   Ja absolut de kanske är ett par som har något slags öppet förhållande. Men jag antar att du som vän till honom hade veta om detta isf. Så han är nog mest ett svin bara. De ska inte daltas med.

   Svara

   Förklara för honom att du inte känner likadant, kanske behöver ni ta en paus i er vänskapsrelation för att han ska komma över dig?

   Svara

  Hur tror ni att vårt samhälle kommer se ut efter corona?
  Tänker att många företag går i konkurs, tror ni någon bransch helt och hållet kommer att försvinna? Hur kommer våra beteenden och vanor att se ut?

  Svara

   HOPPAS verkligen att folk blir mer miljömedvetna. Typ att vi ser positiva resultat på klimatet och att det leder till att folk känner sig mer motiverade med miljötänk.

   Svara

    Ja det hoppas jag med! Man har kunder väldigt stora och positiva förändringar bara hittills. Hoppas det håller i sig!

    Svara

   1930-talet del 2. Kolla TV-serien Carnivale om du vill ha en uppfattning.

   Svara

    Så du tror vi kommer gå tillbaka till 30 talet? Bland det värsta jag läst. 😕

    Svara

     Ja det är nog inte omöjligt, enligt de senaste spekulationerna så lär Corona vara i 2 år. Lär bli en riktig lågkonjunktur.

     Svara

      Det hade vi 2008 också. Verkar ha gått bra.

      Svara

       Fler arbetslösa nu jämfört med finanskrisen. Fler bolag i konkurs än 2008. Man spår sämsta konjunkturen på över 50 år. Så nej, det kommer inte blir samma återhämtning som efter 2008

       Svara

   Tror det kommer gå tillbaka till vanligt när det gäller beteendet. Inte första gången ett virus går löst.

   Svara

    Nä inte första gången som vi bekämpar ett virus. Men typ första gången som flertalet länder går in i lock down och där ekonomin faller handlöst tänker jag

    Svara

    Tror jag. Folk är så självupptagna så när detta är överblåst lever folk på som vanligt.
    Hoppas dock vi får se färre influencers som bara snackar yta. Känns som stt det är överspelat.

    Svara

   Pratade med en vän om detta idag och tyvärr tror jag att det inte kommer ta lång tid innan världen ser ut som den gjorde innan corona gällande våra beteenden och vanor.

   Svara

    Tyvärr?

    Svara

    Det gör den redan på Ullared

    Svara

   Det beror väl på hur vi själva väljer att vara, kommer jag själv att förändra mig eller väntar jag bara på att få fortsätta där det slutade?

   Svara

   Jag tror att den största förändringen blir politiken i Sverige. Jag tror många att traditionella frågor som vård omsorg och jobb kommer få ett uppsving och att enfrågepartier kommer få svårt att hålla sig relevanta.

   Svara

   Jag undrar om inte influensers kommer att få det svårare att tjäna pengar. Jag tror att företagen kommer att se över sin marknadsföring och se till att det de betalar för verkligen ger dem det de förväntar sig.

   Svara

  Jag dricker cava (har äntligen hittat en som inte smakar socker och sur druva), skriver min c-uppsats och smådansar i stolen 😊 känns helt okej just nu, även om det idag är två veckor till grönläsning och tre veckor till deadline.

  Svara

   Men nu måste du ju skriva ut namnet på cavan 😊

   Svara

    +1

    Svara

    Inte TS men Privat varken smakar eller innehåller mycket socker. Testa den. 🙂

    Svara

     Älskar Privat! Drack den ikväll

     Svara

    TS här:ekologiska Codorniu 😊

    Svara

   Men varför dricker du inte bara en god crémant istället?

   Svara

    För att jag ville testa den här cavan istället 😊

    Svara

  Hur mycket kostar det att göra kontroll i kroppen menar då kolesterol och allt de där som jag tror Joakim lundell gjorde? Någon som vet? Har ni gjort det?

  Svara

   Kolla svenskprovtagning.se.

   Finns olika prov-paket att välja mellan. Jag tog sånna prover i början av året 👍🏼🙂, bl.a. kolesterol.

   Svara

   Det fick jag gjort vid mitt senaste läkarbesök. Allt vad de kunde komma på att testa gjordes.

   Svara

   Jobbar på VC. Friska personer utan symtom som vill göra en allmän ”koll” brukar vi hänvisa till nåt som heter Totalhälsan. Kostar skjortan, över 1000 kr (Hittar inte prislistan)

   Svara

   Jag har gjort på Werlabs. De har 2 paket, ett som kostar ca 1400kr och ett för 2000kr. Jag har gjort det dyrare pga många pissiga symtom som vården inte kan förklara. Det bästa är att de skriver en sammanfattning av dina provsvar, vad avvikelser kan bero på och rekommendera t.ex. D-vitamin om du har brist på det osv.

   Låter som en reklampelare för Werlabs inser jag nu 😅 Men är du allmänt orolig, har symtom som du upplever inte tas på allvar av vården och har råd så rekommenderar jag verkligen att göra deras tester. Vill man bara kolla enskilda markörer så kan man oftast köpa ett mindre paket.

   Svara

  Vad är galnaste du har gjort i ditt liv?

  Svara

   Hmm, Skydive tror jag. Du?

   Svara

    Eftersom jag annars är en städad, tillbakadragen och ansvarsfull person så är det nog en natt jag tog lite illegala substanser och hade sex med en främmande kille i samma rum som flera andra.. Är så himla förvånad över min insats, jag var inte ens tonåring utan vuxen??! Vem gör så ens

    Svara

     Jag! 🙂 jag är också en superstädad, blyg/tillbakadragen person som gillar illegala substanser och sex med flera i samma rum (helst som har kul tillsammans)

     Svara

      Oj, vad spännande med flera i samma rum samtidigt. Swingers typ? Själv är jag så jävla vanilj.

      Svara

     En knarkare..

     Svara

      Ser mig dock inte som en knarkare för att jag har provat en gång 😉

      Svara

   Skaffat två barn. Samtidigt är det det bästa jag har gjort.

   Svara

    Så galet…

    Svara

   Är gift och har barn men en älskare som ingen vet om!

   Svara

    Äcklas av hur själviska och elaka såna som dig är.

    Svara

     Och jag äcklas av hur snabba att döma somliga är.

     Svara

      Vad är att inte döma? Det är ju fel oavsett hur man vänder och vrider på saken. Så länge det inte sker under pistolhot.

      Svara

       Varför är det fel?

       Svara

        Att man bedrar den man är gift med kanske?

        Svara

         Bara för att du anser att monogami är rätt.

         Svara

          Handlar inte om monogami. Handlar om man bedrar någon. Som inte vet om det. Om man inte vill leva i monogami ska man ändå vara ärlig gällande det.

          Svara

           Det är ett väldigt förenklat sätt att se på det.
           Är det inte lika egoistiskt att äga den andres sexualitet?

           Då ska man kanske inte vara gift eller leva i en parrelation där man döljer sådant för den andra. Man har alla möjligheter att leva fri att göra som man vill utan att behöva bedra en annan person.

           Nu var jag själv inte gift men levde i en relation som var sexuellt otillfredsställande. I tio år nöjde jag mig med treminuterskn*kl som var över innan jag själv hade en tillstymmelse att komma, och så var sexakten över. Jag älskade min man men sexuellt stod jag inte ut längre och började jag längta jag efter något mer och annat. Skulle jag aldrig mer få ha bra sex igen? Tänk om vi hade haft barn tillsammans, måste jag splittra familjen för att få uppleva bra sex igen när allt annat är bra i relationen, eller förväntas jag försaka min lust och begär i resten av mitt liv (som vi är tillsammans)? Är inte det egoistiskt? Ibland kan otrohet faktiskt rädda en relation. Och nej, en relation mår inte alltid bäst av att veta.

           22.05 – varför var du tillsammans med honom i 10 år och han inte tillfedställde dig?

           R. För att jag älskade honom och för att vi på alla andra plan hade en fantastisk relation. Jag ville ha min vardag med honom men vårt sexliv blev tillslut ohållbart för mig. Det stod mellan att göra slut eller vara otrogen och jag valde det sistnämnde.

           Jag hoppas han vet det och att han inte är med dig längre . Så hemskt

           Till 22:05

           Skulle jag aldrig mer få ha bra sex igen? – bara att köra på men göra slut eller vara ärlig
           Tänk om vi hade haft barn tillsammans, måste jag splittra familjen för att få uppleva bra sex igen när allt annat är bra i relationen, eller förväntas jag försaka min lust och begär i resten av mitt liv (som vi är tillsammans)?
           – se ovan, det med att man har barn är bara en feg ursäkt
           Är inte det egoistiskt?
           – ja, det är egoistiskt om den andra väntar sig trohet
           Ibland kan otrohet faktiskt rädda en relation.
           – Om det sker ärligt må så vara, ingen förtjänar att bli lurad, bedragen och vilseledd
           Och nej, en relation mår inte alltid bäst av att veta
           – Det kan man inte avgöra åt en annan ovetande person

      Bara väldigt självupptagna individer anser att de bör gå genom livet odömda.

      Svara

       22:05 – varför inte bara prata med sin partner om hur man vill ha det istället för att bedra någon? 🙄 Om jag inte är nöjd så får jag ju säga det till min partner…🙄

       Svara

        Jo, men det gjorde jag. Men det är svårt att lära gamla hundar sitta och tre år senare är vi tilllbaka till samma mönster och treminuterskn*ll. Vad gör man?

        Svara

         Antingen har man öppen relation där det är ok eller så har man ingen relation. Det finns faktiskt alternativ.

         Svara

     Men bara inse att människan inte är gjord för monogami, det är ett resultat av kristendomen, men går helt emot människans natur.

     Svara

      Det är helt ok att många inte är det, bara att inte ha en parrelation eller en öppna sådan.

      Svara

    Får ont i magen bara av att höra detta.

    Svara

    Äckligt. Avskyr edsbrytar.

    Svara

    Usch usch usch usch

    Svara

    Blir så arg när jag ser sånt här. Så inte okej nånstans. Stackars dina barn, o din partner. Karma. Du skulle bara veta hur det känns att nån gör så mot en.

    Svara

   Mördat

   Svara

    Coolt, varför?

    Svara

     Coolt? 🙄

     Svara

     Många som mördar djur
     Men det räknas väl inte…

     Svara

      ”Mord (latin: homicidium) är ett uppsåtligt dödande av en annan människa.”

      Så nej, det ”räknas inte” då man per definition inte kan mörda ett djur. Typ som Sandra Beijer som härjar om att familjens nya valp är en ”person”.

      Svara

       Men ett djur är ju en person! Klart det är, nya faniljemedlemmen! ❤️

       Svara

        Nej, djur är ingen människa.

        Svara

        En individ och familjemedlem – ja. Men per definition inte person 🙂

        Svara

         Men låt Sandra säga så, herregud. Individ, person whatever.

         Svara

   Gruppsex i Marbella utomhus, hög på E…

   Svara

   Det härligaste jag har gjort var att ta tag i att börja leva ut min sexualitet (bdsm) . Sen kom den jävla Corona.

   Svara

    Men, är det inte mycket handskar och munbindlar inblandade? Då är det väl bara att köra!

    Svara

     Eller hur, jag såg virusvänlig BDSM på p-hub, kör på!

     Svara

   Tror det galnaste är när jag tog en sömntablett under en period när jag hade sömnsvårigheter. Gäller att verkligen ligga kvar i sängen när man tagit dom. Inte gå upp på toa mm för då kan man få massa ”bra idéer” som med en sömntablett i kroppen låter sååå bra. Skulle bara gå och kissa och den kickade in snabbt. När jag vaknar på morgonen säger min pojkvän att jag klippt av mig håret. Hade fått för mig att jag ville ha kort hår och lugg. Såg såklart förjävligt ut. Skämdes som fan när jag tog mig till en frisör som fick försöka att ordna till det.

   Svara

    Men haha det gjorde jag också när jag tagit imovan 🤣 Sämsta idén var att klippa mig i sängen så jag vaknade med allt hår runtom 😬

    Svara

   Efter ett tio årigt förhållande som tog slut tre veckor innan så stötte jag på en kille som nästnäan är 90-talist och jag född 80, hade underbart sex.
   Tänkte vara ha en härlig sommarflikg. Blev gravid direkt, andra gången vi låg med varandra!

   Vi behöll barnet, fortsatte hade underbart sex och blev gravida när lillan var 6 månader och har två barn nu. Och den minsta är 1.4 år och nubska vi ha en tredje och sista.

   Jag som alltid ”skött mig” och planerar. Har en jättebra utbildning, bra jobb och är ganska ospontan.
   Men här körde vi bara på.

   Det galnaste jag gjort eftersom vi inte kände varandra sedan innan.:)

   Men det har gått väldigt bra!

   Svara

    Wow, häftigt att du vågade satsa så!

    Svara

    Du vet vad man säger:
    Bra sex = bra barn!

    Svara

    Blev gravid, inte gravida.

    Svara

     De kanske var ett medicinskt under?? 😄

     Svara

   Tagit ecstasy på en klubb på Ibiza 🙊

   Svara

  Jag undrar en sak.. angående corona eftersom man läser att även friska och hälsosamma människor samt unga människor dör. Hur gör ni? Brukar ni ut och shoppa? Gå till affären? Åka buss? Lever ni som vanligt? Har funderat på att sitta i karantän helt! Man blir ju rädd när man läser aftonbladet. Alla kan drabbas!!!!

  Fyfan sägs att skiten kommer pågå till 2022..

  Svara

   Jamen vi vet det nu.En del dör tyvärr och så är det. Sedan vet vi också att dom flesta håller avstånd och snyter sig i armveck eller näsduk m m. Det är som det är. Njut av livet istället för att oroa sig.

   Svara

    Var skulle man annars snyta sig, om inte i en näsduk? Pandemi eller ej.

    Svara

    ”Snyter sig i armveck”?!?! Är det råden man får i Sverige..?

    Svara

     Givetvis inte.

     Svara

    Snyter sig i armveck? Wtf?????

    Svara

   Lyssna på Läkarpodden, den har specialavsnitt om Corona. Han förklarar så bra, och man inser att det är få (av de som får Corona) som blir allvarligt sjuka och dör. Ja det drabbar unga och friska, men försök att ta det lugnt utan att slarva.
   Själv bor jag på landet så vi lever hyfsat normalt, har två småbarn så vi är ute i trädgården och i skogen. Åker aldrig till stan och handlar mest på nätet. Träffar inte äldre släktingar (det är det jobbigaste tycker jag). Sen jobbar jag som sjuksköterska inom hemsjukvården samt äldreboende så jobbmässigt är det.. annorlunda.
   Men hur som helst, ta det lugnt, försök oroa dej mindre, följ rekommendationerna. Kram

   Svara

   Har begränsat min aftonbladet läsning till varannan dag. Fick panik efter att läsa alla deras rubriker där det enda de skriver om är död och andra otäckheter.

   Det klart man inte vill förminska de som drabbats av corona på olika sätt men för mig blev det bara för mycket.

   Svara

    Haha jag blev förbjuden att läsa Aftonbladet i början.
    Läser varje dag, men det har jag alltid gjort, går in i appen för en snabb nyhetsuppdatering, oavsett pandemi eller inte.

    Idag tyckte jag dock det var väldigt tråkiga rubriker! 🙁

    Svara

    Aftonbladet och Expressen är vidriga och använder människors rädsla för att tjäna pengar. Bojkotta dem och håll er till SVT nyheter.

    Svara

   Träffar enbart familj även de jag inte bor med, är hemma hela tiden annars, så skulle bli helt knäpp om jag inte träffade någon någon gång. Handlar mat i mataffären då och då. Det är det.
   Farmors man har gått bort precis och hon planerar begravning INOMHUS med fika efter och är arg över att ingen vill komma 🤦🏼‍♀️ Försölt övertala henne att köra utomhus istället men nope…

   Svara

   Gå ut och shoppa, men håll avstånden! Åk inte buss om du inte måste till jobbet, läkarbesöket och liknande (åtminstone i Stockholm går SL ut med en vädjan om att de som inte måste åka buss och t-bana ska låta bli). Träffa gärna vänner men håll avståndet! Var bara nära de personer som du bor med!
   Det är själviskt och hänsynslöst att bryta mot detta, även om du inte dör så kan det ta månader och år innan du har återhämtat dig om du blir ordentligt sjuk. Du kan smitta någon som kanske inte överlever, någon i din familj, någon du bryr dig om och som du faktiskt inte vill ska dö eller ha några hemska veckor, månader och år framför sig.

   Svara

   Ja det är många som dött och ja det är hemskt, men media fokuserar oftast på det som är dåligt. Självklart är det bra att folk förstår allvaret, men jag önskar att man skulle få se lite positivitet också. Jag tror att de flesta förstår att det här är allvarligt, men man kan inte bara fokusera på att ett fåtal unga friska har dött. Det finns det undantag i alla sjukdomar. Jag själv höll på att dö i en allvarlig lunginflammation när jag var 20 år. Och jag var helt frisk sen innan. Jag själv jobbar och går till människor som är sjuka. Där jag bor (ca 4000 invånare) så är det 8 st som har varit sjuka (bekräftade) 1 har dött och hen var allvarligt sjuk sen innan. Alla andra har blivit friska igen och är i åldrarna 70-100 år. Bara för att man får Corona så är det inte en dödsdom. Och alla gamla för inte av det heller.

   Svara

  Jag såg en gammal klasskompis från grundskolan idag och blev så otroligt ledsen. Hen och jag hade en bra relation och lekte mycket som små och jag jag minns bara gott om den personen. Den typen som aldrig skulle göra en fluga förnär.

  Sen i högstadiet så hade jag bild med hens äldre systrar och hejade glatt på dem och frågade hur deras syskon mådde (hen bytte skola i 6an). Som svar fick jag höra att varför skulle jag bry mig eftersom att jag förpestade och traumatiserade hens liv. De orden. Ordagrant.

  Jag har INGET minne någonstans att jag varit elak eller mobbat. Jag minns att vi brukade reta varandra men på skoj och vi höll det på samma nivå. Att vi brukade leka kull, burken och massa annat. Men jag har aldrig sagt fula ord. Eller slagits. Så jag är så förvirrad. Och ledsen. Vet inte vad jag vill med detta mer än att bara få skriva av mig..

  Svara

   Vi var ett kompisgäng som hände på en 6-8st. Efter typ ha hängt i 2 år säger en tjej i den gruppen att jag och en annan mobbat henne och fått henne att känna sig utanför och att vi ”alltid” valde ut henne oc retas med. Vi trodde att vi skoja med varandra fram och tillbaka och att det var på skämt, men för henne så tolka hon det annorlunda. Bad om ursäkt såklart även fast jag kanske inte tyckte att vi gjort det. Men det är fortfarande hennes känslor och så hon uppfatta det. Det jag vill komma fram till är att respektera hennes känslor, om du är nyfiken och vill klara upp detta så messa henne på fb lr liknande och då inte i försvarsställning utan mer ”jag hörde att du känt… vilket jag inte var medveten om” osv. Eller så släpper du det 🙂

   Svara

    Jag har inte träffat eller haft någon kontakt med honom på nästan 15 år. Vi är uppvuxna i samma område och både hans och min familj bor kvar där, så ser honom eller hans systrar/mamma någon gång per år och blir alltid påmind och ångestig. Annars så tänker jag inte på det.

    Svara

   Kan ju vara så att syskonen fått bilden att alla varit elaka och inte hade så mycket koll på just er relation

   Svara

   Kanske blandade ihop dig med någon annan? Kan du int skriva och fråga på fb?

   Svara

   Fick du en chans att ”reda ut” det? Tänker att det kanske ger dig en annan synvinkel? Samt att du kanske kan lätta på dina tankar?

   Det känns ju som en grej som kommer hänga över dig om du inte gör något åt det – så kanske (som någon skrev ovan) höra av sig på fb eller dylikt?

   Svara

    Jag vågar inte göra det. Jag har liksom inte träffat eller haft kontakt med honom på snart 15 år.

    Svara

     Om jag hade känt mig mobbad av en person och personen hör av sig till mig efter 15 år och frågar varför jag kände mig mobbad av den hade jag inte tagit det bra. ”Jag är ledsen om du blev ledsen” är ingen ursäkt. Känner du att du inte har gjort något fel så känner du så. Då är det ingen idé att ringa och reda ut liksom. Jag fick själv ett meddelande för något år den av en person i min högstadieklass som bad om ursäkt för hur hon behandlade mig. Vart helt ärligt bara irriterad, rev bara upp en massa gammalt skit. Kändes bara som att hon ville rentvå sitt samvete, jag var inte intresserad av det helt enkelt. Jag menar om jag vart irriterad av en person som var medveten om sitt beteende hur tror man att en person som inte var det reagerar. Bara lite perspektiv från mig 🤷‍♀️

     Svara

      Tack S! Men som jag skrivit tidigare minns jag inte att jag gjort någonting. Och jag är säker på att jag inte behandlat honom illa. Men jag måste ju ha gjort något om hans systrar hatar mig och minns mig med avsky? Jag vill ju veta vad jag har gjort (om jag ens har gjort något?!) och prata med honom.

      Det är inte som så att jag mobbat honom, fått ett uppvaknande 15 år senare och vill be om ursäkt för att må bättre själv. Jag vill i sådana fall be om ursäkt för mina handlingar. Och att mina handlingar fick han att må dåligt och att det var otroligt fel av mig.

      Så förvirrad.

      Svara

   Det finns personer som är väldigt känsliga och känner av stämningar och små hintar på ett annat sätt än en ”normal” person.
   HSP personer och personer med väldigt hög empati tex kan överanalysera en kommentar och uppfatta den på ett helt annat sätt än den var menad. En del personer är helt omedvetna om sitt sätt att slänga ur sig plumpa kommentarer, de gör det inte nödvändigtvis medvetet, men de inser inte att det finns personer som är känsligare än dem som kan ta illa upp.

   Svara

    Jag är själv HSP.

    Svara

  Jag har gång på gång råkat komma in på en person på tradera som säljer oerhörda mängder sprillans nya kläder. Kläderna kommer alltid ifrån Åhlens, eller varumärken som kan hittas där. Nu till min fråga., får man om man är anställd på ett företag, köpa med företagsrabatt eller på speciella företagskvällar med förmånliga priser, sen direkt sälja det vidare? Jag kollade dennes historik och det har pågått i många många år och vi pratar om hundratals försäljningar av sprillans nya kläder. Detta är alltså en fråga jag är genuint intresserad av, kommer inte anmäla personer eller så.

  Svara

   Kontakta deras säkerhetsavdelning. Du kan få tipspengar!

   Svara

   Haha känner att det är väl moraliskt fel. Men kanske inte olagligt. Men jag vet verkligen inte.

   Svara

   Sitter och försöker komma på något brott men kan verkligen inte komma på något 🤔 men fattar inte, kan man verkligen tjäna så mycket på det?Personalrabatten är väl inte superstor och dessutom kan hon ju inte sälja dem på tradera för fullpris

   Svara

    Jag antar att det beror helt på vad som köper det till för pris. Om jag kollar just nu så ligger det ute ungefär 15 stycken varor. och varje gång jag kollat har det varit ungefär så många. Alla varor har ett utgångspris på minst 300 kr och har lapparna kvar. Tycker bara det är så intressant, kanske är mer jag som blir chockad över att någon konsumerar så mycket och sedan inte använder prylarna.

    Svara

     Har personens användarnamn något med djur att göra? 🤔

     Svara

      ja!

      Svara

       Lätt att känna igen den profilen då det var massa nya kläder med lappar. Hmm…

       Svara

    Hon snor givetvis från sin arbetsgivare. Asvanligt inom handel.

    Svara

     Aha… så kanske det är. Det känns rimligare än att hon skulle köra på personalrabatt faktiskt.

     Svara

    Nja de butiker jag har jobbat i har haft allt ifrån 20-30% rabatt så vet inte vad hon skulle tjäna på det. Men som anställd kan det vara lätt att ta saker, fiffla med priser etc om man har bra insyn i chefernas system.

    Jag hade en kollega när jag jobbade i matbutik. Jävlar vad hon snodde och ändrade priser i kassan och när hennes familj kom och handlade ”glömde” hon alltid scanna in osten etc.

    Svara

     Vilken sopa 😡

     Svara

   Säker på att de är nya och att hen inte köpt kläder som ska sluta säljas på rea och nu säljer för fullt pris?

   Svara

   Det har hänt på företaget jag arbetet för. Säljer vitvaror, då det upptäcktes att några anställda köpte rabatterade varor från företaget och sålde vidare på typ blocket. De fick lämna företaget (gissar att de blev utköpta) men inget mer än så.

   Svara

   En bekant arbetade på stort företag med att reparera mobiler. Kom senare fram att hen snodde hundratals och sålde vidare :O

   Svara

   Kan typ lova dig att hon har snott dom. Personalrabatten skulle aldrig väga upp den vinsten. Är det i Sthlm?

   Svara

    Ja Stockholm

    Svara

   Säg va hen heter, jag vill köpa kläder!

   Svara

    Du kan göra dig skyldig till häleri, bara så du vet 😛

    Svara

   Anmäl annonserna till Tradera om du tycker annonserna är misstänksamma/tror det är stöldgods/köpta med mycket rabatt. Tradera tar ned annonsen och begär kvitto där ord-pris då kommer framgå.
   /Anställd på Tradera

   Svara

    Du som jobbar på Tradera skulle ju lätt kunna kolla upp det…

    Svara

     Jag arbetar inte på den avdelningen som tar emot anmälningar etc, men hade ju kunnat tipsa mina kollegor om jag visste användarnamnet på säljaren.

     Svara

      kattgubbe heter säljaren

      Svara

   Har också sett en som bara säljer kläder med lappar kvar, har typ 1000 omdömen. Olika varumärken. Har börjar fundera på om hon stjäl dem. Varför skulle man annars ha så många plagg med lappar kvar?

   Svara

   Känner en kvinna som tillsammans med chefen stjäl ”prover”, de beställer alltså helt nya varor men skriver upp dem som prover på beställningarna men det är helt Nya varor Som hon sedan säljer för en tredjedel av originalpriset. Fast det konstiga är att hon på riktigt har allt från parfymer till smink och knivar. Hon har hållt på i så många år att hon betalade en stor andel av sin lägenhet kontant. Vet inte hur jag ska anmäla detta när chefen för butiken står bakom henne.

   Svara

    Sthlm. Är hundra på att många vet vem det är.

    Svara

    Men va?! Nu vill man ju veta vem denna galning är!

    Svara

   Svårt att se att det skulle vara olagligt rent straffrättsligt, men kan säkert vara emot företagets policy

   Svara

  Kan man få panikångest utan anledning? Menar då hjärtklappning osv eller måste de ha hänt något för att få det?

  Svara

   Ja absolut kan man det! Jag fick min första panikångestattack bara hux flux. Trodde jag skulle få hjärtattack, kändes som att det satt en elefant på bröstet. Åkte in till akuten för att kolla hjärtat och pulsen, det var inget fel alls. Nu i efterhand så tror jag det berodde på stress och extremt lite sömn under en lång period. Så det krävs ingen speciell händelse som utlöser panikångest ❤️

   Svara

   Du kan få det utan anledning. En inre stress, rädsla, ångest..
   du kanske inte ens vet varför.
   Jag fick det när jag spelade innebandy, trodde seriöst att jag skulle dö. Insåg sen att det var panikångest r/t min tävlingsinstinkt och nervositet (som jag inte kände så starkt. Trodde jag)

   Svara

   Det går att få det utan nån anledning alls!
   Men oftast är det något som sätter igång det, tex stress eller något traumatiskt

   Svara

  Tror ni att bostadspriserna kommer att sjunka under detta år? Kommer de halveras och kommer det att vara lätt för en som inte har några lån, att köpa en bostad?

  Svara

   Ja! Jag tror bostadspriserna är på väg ned nu. Det är inte hållbart med så höga priser

   Svara

   På 1990-talet halverades priserna. Du kommer bara kunna köpa om du har fast anställning.

   Svara

    Jag har det! Och har börjat drömma mig bort att priserna sjunker så pass att jag kan köpa ett ett litet enplanshus hahahaha

    Svara

     Låter osannolikt att priserna skulle halveras.

     Svara

      Varför? Varför halverades de på 90talet då? Jag kan inte detta

      Svara

       Räntan steg väldigt mycket, en kompis hade 17% rörligt på ett hus. Samtidigt förlorade många jobbet och kunde inte längre betala sina räkningar. Det var en jobbig tid, men den här krisen lär bli ännu värre.

       Svara

        Tack för svar! Men om denna blir värre så är chansen stor att priserna halveras? Eller tänker jag fel?

        Jag måste ursäkta att jag låter så egoistisk. Men det är såklart hemskt att så många redan förlorat sina jobb och att det kommer bli fler. Samt att många kommer förlora sina hem.

        Svara

         Du tänker rätt. Och man står alltid sig själv närmast när det gäller ekonomi. Ju mer pengar du har på banken desto bättre utgångsläge har du. Så min uppmaning: spara allt du kan!

         Svara

          Är tacksam att mina föräldrar tryckt i mig att sparande är viktigt så jag vågar inte inte spara haha.

          Men då betyder det att köpa bostad billigt = hög ränta = riktigt hög månadsavgift?

          Svara

           Dina föräldrar låter kloka.

           Historien upprepar sig inte. Det är inte säkert att räntan blir hög. Men stiger arbetslösheten kommer priserna att sjunka.

        Haha, vissa hade ju 400% ränta.

        Svara

         Riksbanken hade 500% ett tag, ingen privatperson hade det.

         Svara

          Jo, privatpersoner med rörlig ränta hade det. Ägde en bostadsrätt med hälften av lånen på rörlig ränta. Under några dagar var räntan uppe på 500%. Jobbigt!

          Svara

      Jag får väl fortsätta drömma

      Svara

       Du borde läsa på lite om du på riktigt tror bostäderna kommer sjunka med 50%

       Svara

        Man kan väl få drömma ändå?

        Svara

         Drömma om andras olycka? Fräscht.

         Svara

     Så var det för mig på 1990-talet. Hade precis kommit ut i arbetslivet och fått fast anställning när krisen slog till. 1993 kunde jag köpa en trea på Östermalm för under 1 miljon. Lägenheten under mig (lika stor) gick just för 10. Fast räntan hösten 1993 var 12% minns jag.

     Svara

      Wow.

      Svara

     Vi drömmer också! Blir köpfest snart!:)

     Svara

      Vad letar ni efter? 🙂

      Svara

       Ett hus! Bor i storstad så alldeles för dyrt att köpa här så vi har kollat några mil utanför. Men nu kommer det braka loss förhoppningsvis så vi kan köpa i stan utan att skuldsätta oss åt helvete!:)

       Svara

        Hoppas att ni hittar det ni söker! 🙂

        Svara

         Ni är som hyenor som festar på andras misär.

         Svara

          Jag festar absolut inte på någons misär.

          Svara

          Bolånetorsk?

          Svara

           Vad betyder det ens?

        Hoppas inte. Jävla gamar.

        Svara

        Nej det kommer inte braka loss. De flesta, även de som blir arbetslösa, har marginaler för att bo kvar i sina hem och kommer inte sälja för mindre än de har betalat. Jag tror snarare att bostadsmarknaden kommer stagnera än krascha. Få bostäder kommer att komma ut på marknaden och de som gör det till underpris kommer du hitta på kronofogdens hemsida snarare än hemnet.

        Svara

        Fast kommer inte räntan bli högre?

        Svara

         Nej lägre isåfall.

         Svara

      Om priserna sjunker för mycket kommer folk låta bli att sälja i avvaktan på att de stiger igen. Tror inte utbudet kommer bli särskilt stort.

      Svara

      Det tror inte jag. Utbudet kommer att minska då många kommer avvakta med att sälja då de inte kommer kunna köpa nytt.

      Svara

       Hört talas om tvångsförsäljning?

       Svara

        Sorgligt.

        Svara

        Hört talas om inkomstförsäkring?

        Svara

   Du fattar att det i så fall sker på bekostnad av nån annan? Nån som tvingas lämna sitt hem.

   Svara

    Till R 👆🏻

    Svara

    Jag tänker att det inte händer alla? Men du fick mig att tänka om och jag har nog fel. Att de kommande försäljningarna bara består av människor som tvingas sälja, inte för att de vill. Nä, usch. Jag ber om ursäkt för min egoistiska tanke.

    Svara

     Vad menar du att det inte händer alla?

     Svara

      Jag menar att alla som kommer sälja sina bostäder framöver blir inte tvungna till det. Kanske många, men flera lär ju sälja för att de själva vill.

      Svara

       Nej men de som säljer jättebilligt lär ha blivit tvingade av omständigheterna.

       Svara

       Väldigt få kommer vilja sälja till vad som i deras huvud är ett dåligt pris. Ingen kommer vilja sälja för mindre än vad man själv har betalat. Om man tror att man får en halv miljon mer om man väntar till krisen är över kommer de allra flesta vänta till krisen är över.

       Svara

     Det är inte ditt fel att de har fattat dumma beslut.

     Svara

      Corona och extrem lågkonjunktur är inte deras beslut. Blir det en sån krasch som på 90talet kan man inte förbereda sig för det.

      Svara

      Vem har fattat dumma beslut? Du får ursäkta men du låter för korkad för att vara ens i närheten av ett bostadsköp. Möjligen väldigt ung och oerfaren

      Svara

       Va? Ja hoppas att du förstår att anonym och jag är två olika personer och det är jag som funderar på bostadsköp.

       Om jag ens vore ung och oerfaren, eller som du säger ”korkad”, så måste man ju börja någonstans? Alla lär ju sig.

       Märklig kommentar.

       Svara

        Jag förstår det och min kommentar var riktad till anonym.

        Svara

      Visst kan man sitta i båten på en gräsmatta o ro där istället för i vattnet.

      Svara

     Ja blir det så så blir det och klart man ska köpa då om man kan. Men att hoppas och önska att det blir så behöver man ju inte. 👍🏻

     Svara

     👍🏻

     Svara

     Fint att du kan tänka om R 👍🏻 Alltså köp om du kan men det med att hopas menar jag.

     Svara

   Sverige har skapat en bostadsbubbla och iom kriser så har bubblor en tendens att spricka. Svenska hushållens skuldkvot ligger på en skyhög nivå (vi är det näst mest skuldsatta landet i Europa!) och staten stödköper bostadsobligationer. Och en hög skuldnivå kan bli problematisk för den enskilde vid förändringar i samhällsekonomin. Den snabba skuldökningen i Sverige hänger till stor del ihop med prisökningen på bostadsmarknaden. Så ja vi kommer förhoppningsvis se ett fall på bostadspriser.

   Svara

  Recept på någon god currysås som passar till pastasallader? Någon hemlig ingrediens som gör currysåsen extra god? ☺️

  Svara

   Jag gjorde en pastasallad med currydressing tidigare i veckan. Hade i creme fraiche, majonnäs, lite chilisås, curry, gurkmeja och örtsalt. Mango chutney kan också vara gott att ha i!

   Svara

   Honung är min hemliga ingrediens i en kall currysås.

   Svara

  Har ni smakat insekter? Hur smakar det 😂

  Svara

   Jag kommer inte exakt ihåg vad jag testade (och vill knappt tänka på det, blir äcklad så här i efterhand 😅) men det jag testade smakade ingenting, det bara knastrade lite 🐛

   Svara

    Fy fan att äta insekter. Varför då. Tokiga människor. 😛

    Svara

     Ja så konstigt att äta insekter! Sjuka människor! Håll er till djur, för det är mina vänner, det är inte alls sjukt!👌👍

     Svara

      🤦‍♀️

      Svara

       ja visst är det lätt att fortsätta leva sitt liv när man har handen för ögonen 😂 time to wake up

       Svara

        Ni veganer är så patetiska med hur ni försöker få oss att sluta äta kött. Det.Kommer.Aldrig.Att.Funka

        Svara

     Det är jättestort i Asien, de säger att det kommer vara nya proteinkällan. Tydligen väldigt proteinrik.

     Jag testade på backpackergatan I Bangkok, var inte helt nykter och skulle väl impa på nån britt 😉 men måste säga att det var lite spännande också

     Svara

   Åt en fladdermus när jag var i Kina. Smakade sådär. Fick feber efteråt. Skulle rekommendera gräshoppor el sniglar om du vill prova något ”udda”

   Svara

    Ah så det var du som spred viruset

    Svara

   Åt myra som barn, smakade surt.

   Svara

   Åt några friterade gräshoppor eller något sånt skit i Thailand. Det smakade som salta räkskal typ, fast lite mindre.

   Svara

   Jag hade hellre tagit mitt liv. Har extrem fobi. Nej nu orkar jag inte tänka mer

   Svara

  Hade inget att göra idag så har suttit och sträckkollat på One Tree Hill. Nostalgi!

  Brukar ni också känna igen er i vissa karaktärer?

  Svara

   Ja, Rachel Green från Friends. Typ att folk upplever mig som lite korkad och bortskämd fast jag egentligen anstränger mig rätt hårt för att inte framstå som det :p

   Svara

    Ok

    Svara

   Känner igen mig i Chandler i Vänner. Är väl lika på väldigt många sätt förutom att jag inte är man.

   Svara

   Ah jag ÄLSKADE Peyton!

   Svara

   Ja haha, känner igen mig i Meredith i Grey’s Anatomy 🙂

   Svara

   Rena rama Rolf! ❤️

   Svara

  Tjejen som tipsat om de braiga tightsen från gymshark 😍 Är det de för 350kr? Hur är de i storlek? 😍

  Svara

  Vad har ni för fäger på era kökstallrikar? Vi har vanliga fula vita som vi köper på ikea.. vill ha fina tallrikar gärna färgade.. har ni tips? Det ska tåla diskmaskin. Förresten vad tycker ni om ”guldbestick” ?

  Svara

   Köpte fina färgglada på Indiska

   Svara

   Tallrikar: Ljusgröna från Swedish Grace.

   Guldiga bestick: Jättefult hehe. Tror man tröttnar på det också.

   Svara

   Guldfärgade bestick tycker jag är jättefult.

   Gällande tallrikarna har jag rosa Swedish Grace och svarta Höganäs-frukostskålar.

   Svara

   Jag gillar Mateus 👍

   Svara

   Jag har vita tallrikar från 50-60 talet och silverbestick till. Snyggt och stilfullt och passar både till vardag och fest. Piffa upp med servetter😉

   Svara

   Köpte blåa tallrikar (https://www.cervera.se/produkt/harmony-tallrik-flat-28-cm-bla) som är jättefina men för tjocka för diskmaskinen man måste liksom ha ett mellanrum mellan varje tallrik vilket vi inte behövt med de andra vilket gör att de tar sån jäkla plats. Vi prata häromdan att skaffa nya billiga ikea eller liknande för att det är så sjukt störigt ^^ Så tips att tänka på när ni köper nya, se till att de inte är för tjocka (om ni har diskmaskin dvs).

   Guldbestick- då skulle jag få spader om inte allt var i guld, alltså vispar, smörknivar osv. Men om allt är guld fine om inte no no.

   Svara

   Vi har lite mer fyrkantiga vita samt runda rosa från Ullared!

   Vill du ha guldiga bestick så kör på! Tror du att du kommer tröttna så kan du ju variera med ett annat besticksett också i en annan färg

   Svara

   Kolla rusta. Har mörkblåa tallrikar därifrån som jag älskar och till ett bra pris

   Svara

   Swedish Grace vita har vi som bastallrikat, sen har jag mönstrade serviser i flera färger. Jag gillar porslin 😉

   Guldbestick tycker jag är hemska och rätt dålig kvalitet.

   Svara

   Guldbestick är fint! Men dumt om man som vi diskar i maskin, dom blir fula fort.

   Svara

   Kolla in house doctor. De har mycket fint och bra kvalité. Köpte en hel servis från indiska som jag fick lämna in efter någon vecka då det blev missfärgningar efter maten. Så rekommenderar inte indiska hur fina deras grejer än är.

   Svara

   Kolla Oscar och Clothilde. De brukar ha väldigt fina, stilrena tallrikar för en rimlig peng. (Brukar ibland även ha rabatterat pris på Campadre)

   Svara

   Mateus!
   Lite dyra i inköp men de håller verkligen. (Såvida man inte tappar dom i golvet)
   Har haft mina i snart 8 år, lika fina nu som vid inköp trots diskmaskin och vassa grillbestick.
   De finns i flera roliga färger och kör man neutralt på vanliga tallrikar kan man liva upp med färggladare skålar eller serveringsfat.

   Tror man tröttnar på guldbestick..

   Svara

   Fina tallrikar till vettigt pris finns på Indiska.

   Jag tycker mycket om guldiga bestick. Har köpt fina på Zara Home. Har tänkt köpa samma modell i ”silver” för att kunna byta ibland eller mixa.

   Svara

    Mixa guld och silver? Hu!

    Svara

     Ja! Är detta jätteilla? Funderar på att köpa ett armband till min mamma i mors dags-present, men det finns bara i roséguld och i silver, mamma använder bara/oftast guld.
     Det har inte med tallrikar att göra, men väl guld och silver…någon med en åsikt, haha? Ska jag skita i armbandet eller funkar det ihop med guld?

     Svara

      Jag hade hoppat över om personen bara bär en viss färg.

      Svara

      Jag blandar smycken i silver och guld. Men allt beror ju på om den som ska få det gör det.

      Svara

   Dollarstore har superfina

   Svara

   Jag har ostindia. Tycker de är fina och klassiska.

   Svara

  Fråga. Vad tänker ni om hur influencers agerar i förhållande till Corona. Såg att det var lite diskussion hos Underbara Clara som
  kör på och umgås med vännerna som vanligt. Bör influenserna ligga lågt och inte riskera att folk hakar på och gör som dem? Själv kan jag erkänna att jag blir avundsjuk av att se bilderna på hennes blogg, själv har jag bara umgåtts med de jag bor med i snart 2 månader.

  Svara

   Har du vänner som du umgåtts med hela tiden och som också håller sig hemmavid så är nog risken liten för smitta. Tycker att folk ska veta bättre än att ta efter en influencers, det är ju lov att tänka själv;)

   Svara

    Ja det hade ju varit bra men har dessvärre bara vänner som arbetar mycket på plats på sina jobb. Jag arbetar bara hemifrån nu men går ju fortfarande och handlar och hämtar barnen i skolan så känns inte som att jag kan garantera att jag är smittfri så därför träffar jag inte vänner, jo ett par gånger utomhus en kortare stund.

    Svara

   Reagerade lite när jag såg bilderna. Jag kramar inte mina vänner längre. Ses med några få och då ses vi med stort avstånd emellan. Tycker hon blev orimligt sur.

   Svara

    Jo men hon blir ofta orimligt sur. Dessutom måste hon ju fattat att det kunde bli kommentarer hon hade lugnt kunnat skrivit på ett annat vis och valt andra bilder om hon var osugen på ifrågasättanden.

    Svara

     Åhå, underbaraclara är ju så.. ..underbar..? ”Härlig” och samtidigt helt bananas!

     Svara

   Om du inte är sjuk så är det helt ok att umgås med andra som inte är sjuka och som inte är i riskgrupp. Sen ska man ju kramas och sitta nära.

   Svara

    Ska inte menar du väl? Det var väl iof precis det den gjorde, trängde och pussades

    Svara

     Ja ett inte föll bort.

     Svara

  Erfarenheter av att gå bli tillsammans med en person det en gång tagit slut med?

  Svara

   Se Bianca och Philippe

   Svara

   Kan bli jättebra. Om man mognat och är beredd att satsa. ❤

   Svara

    Det skriver jag under på av egen erfarenhet!

    Svara

   Ja, fast det slutade inte bra. Men det berodde nog på att vi bara låtit det gå ett halvår.

   Svara

   Jag tror att ibland är man bara inte i samma fas i livet helt enkelt och då kan det ta slut. Men sen så är man helt plötsligt på samma fas igen och då funkar det. Beror väl på vilka problem man har I guess

   Svara

   Är gift med min! Dock var det fem år i mellan våra förhållanden och vi behövde växa upp lite på olika håll.

   Svara

    Jag blev tillsammans med ett ex som var otrogen mot mig. Blev tillsammans med sin nya tjej. Sen tog jag tillbaka honom och då var han otrogen mot sin nya tjej med mig (till mig sa han att det var slut, han bad om ursäkt och blablabla). Vi åkte några varv i den karusellen och det var ett ofrivilligt triangeldrama i ca 2 år.

    Det kändes SÅ SKÖNT att få avsluta förhållandet på ”mina villkor”. Jag hade inte kunnat släppa honom annars. Jag kände det lite som att jag vann.

    Lärd livsläxa:
    Om man inte känner sig klar med en person så är man förmodligen inte klar med personen. Då får man ge en andra chans även fast man i efterhand riskerar att framstå som en naiv idiot.

    Sen att hans bästa kompisar skällde ut honom och tog mitt parti framför den andra tjejens… det var som klister på ett krossat hjärta.

    Svara

     Ännu bättre regel: ta inte tillbaks otrogna män. Man är alltid klar med såna.

     Svara

      Det hade varit det absolut bästa (såklart). Men även om huvudet och hela min omgivning (och hans omgivning) skrek NEJ så sa hjärtat, självkänslan och allt annat i mig ja. Det är svårt när förnuft och känsla går åt två olika håll. Jag var inte känslomässigt klar med honom – så enkelt var det. Ju mer alla andra avrådde desto mer övertygad blev jag om att det var rätt beslut att ta tillbaka honom.

      Och med risk för att reta upp massa personer: jag Säger aldrig aldrig. Jag skulle aldrig kunna säga till min sambo att jag aldrig skulle kunna ta tillbaka honom om han var otrogen. Även om jag inte kan komma på några som helst förmildrande omständigheter så blir mitt svar: det beror på.

      Svara

       Fast nu sa du ju att du ’aldrig’ skulle kunna säga aldrig till din sambo…

       Svara

  Har en snart 2 åring som vill äta HELA tiden. Googlade lite för och se om jag kunde hitta ngt kring hur ofta barn ska äta osv.. Och så hittade jag en tråd på familjeliv där de diskuterar små barn som äter ”för” mycket och flera mammor uttrycker att de ska ta bort en måltid eller bara ge barnet en portion vid lunch/middag för att de inte ska bli tjocka.
  Det tog emot och läsa och jag skulle aldrig ta bort en måltid eller inte låta barnet äta sig mätt, men det fick mig och tänka på om jag tänker fel? Vet att tandläkare säger att man inte ska äta för ofta och att drt är dåligt för tänderna. Finns det andra anledningar till att man inte bör ge sitt barn mat ofta? Har någon här erfarenhet av barn som. Vill äta hela tiden? Hur ser ni på det?

  Svara

   Ohämmad aptit kan vara symptom på annat tillstånd hos barnet som behöver utredas. Rekommenderar att du diskuterar med barnets läkare. Lycka till och varm kram.

   Svara

    Jag är medveten om detta och har tagit upp det på bvc men han följer sin kurva och utveckling normalt och de tycker inte det är ”överdrivet” ofta men ska trycka på det mer….

    När han äter lunch säger han själv stopp och tackar för sig (efter stor portion) så jag tror han blir mätt, men efter en liten stund är han uppe och ber om äpple. Det känns som om han bara gillar och småäta och jag vet inte när jag ska säga ifrån. Han får bra mat och äter inget godis förutom isglass någon gång.

    Svara

     Säg nej när han ber om äpple då? Var han mätt för tio minuter sedan är han inte hungrig nu.

     Svara

      No shit sherlock.

      Undrade om hur andra tänker kring att neka barn mat. That was it

      Svara

       Jo, vi säger nej till henne. Vi äter stadig frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och en lätt kvällsfika. Gott om måltider med andra ord och bra mat. Vill hon äta utöver detta säger vi att hon får vänta till nästa måltid. Det är dåligt för tänderna också att småäta hela tiden.

       Svara

   Vi har en dotter med adhd och ett av hennes symptom är att hon inte har några gränser med mat. Hon saknar väl mättnadskänsla eller något. Hon kan bokstavligen äta tills hon spyr om hon får (har tyvärr hänt vid tillfälle då hon var på bjudning med släktingar), be om mat många gånger mellan måltiderna osv. Så vi måste se till att hon får i sig det som är lämpligt för hennes ålder och utveckling. Vi har koll på hennes portionsstorlekar och mellanmål. Det är tufft men vi har aldrig blandat in vikt eller liknande utan påminner om att man kan få ont i magen osv om man inte äter bra. Det är ändå vårt ansvar som hennes föräldrar att hon får bra mat och inte får några sjukdomar, varken undernäring eller fetma.

   Svara

   Dricker han mycket under dagarna också? Ibland kan hungerkänslor förväxlas med törst.

   Svara

   Viss mat är mer som bukfylla(bröd, pasta, sockrade produkter). Undvik det och ge honom sånt som ger lång mättnad, t.e.x. fullfet mjölk, ost, smör, grönsaker, viss frukt som Avokado, kött och fisk.
   Kan också tipsa om Ann Fernholms bokhttps://www.adlibris.com/se/bok/stora-boken-om-barn-och-mat-9789174248166?gclid=EAIaIQobChMI9KbDjbiT6QIVxkQYCh0UIwP8EAAYAiAAEgJsDvD_BwE

   Svara

  Är det någon som har en annorlunda husdjur? Typ orm eller något?

  Svara

   Flera i familjen har haft lite olika konstiga husdjur, en slags igelkott, spindlar, ormar, konstiga fiskar, sköldpaddor-från minisar till enorma.

   Svara

   jag har haft klockgrodor…

   Svara

   Vi har en kungspyton här hemma och en dvärghamster ❤️

   Svara

   Räknas vandrande pinnar?😁

   Svara

   Vi hade en ”bebis” komodovaran när jag var liten. Mamma och pappa hämtade hem åt djurparker och vi hade en hemma ett kort tag. Det var läskigt!

   Svara

   Nakenmarsvin

   Svara

   Dammråttor. Mjölbaggar. Kvalster.

   Svara

  😇 Finns det någon här vars förälder fått en stroke?

  Svara

   Min killkompis mamma och förra året samma månad.. alltså i maj :-/

   Svara

   Min mamma hade en TIA för två år sen, inte en ”riktig” stroke men typ en lättare variant. Hon hade känt sig lite konstig, men när hon ringde mig så lät det som att hon hade druckit en flaska vin, hon sluddrade otroligt mycket. Efter mycket om och men fick jag henne att söka vård, då upptäckte läkarna att hon hade haft en TIA, samt att hon förmodligen haft två tidigare. Inga bestående men.

   Svara

   Ja, min pappa var. Tacksam för att den var relativt mild och han inte behövde vara inlagd länge. Tyvärr blev han sjukpensionär därefter och fick en del personlighetsförändringar men jämfört med hur illa det kan gå så är jag väldigt glad det blev som det blev. Har även en nära vän vars förälder fått en massiv stroke förra året. :/

   Svara

   Ja. Min mamma har fått det 3 gånger. Är det något speciellt du vill veta?

   Svara

    Ja, gärna hur din mamma påverkades. Min har afasi, är halvsidesförlamad och väldigt snurrig. Igår trodde hon det var 1989… 💔

    Svara

     Det ter ju sig olika för alla beroende hur illa de tog sig. Min mamma fick tre proppar, och en mindre hjärnblödning av medicinerna vid den tredje stroke . Hon klarade sig utan några större problem de två första gångerna, men efter den tredje så blev hon inlagt på ett sjukhem där hon fick bo i ca 1 månad för att återfå allmän motorik men även för att lära sig gå och prata igen – så liknande symptom som din mamma har.

     Nu är det fyra år sedan och hon haltar fortfarande, är ibland snurrig och glömmer bort vissa saker eller tror att en situation har utspelat sig fastän det inte har det. Men på det stora hela så är hon återställd – hon klarar sig själv, har inte begränsad talförmåga osv.

     Men tror detta så är hon inte samma person. Tycker på ett sätt att hon blivit mer ”barnslig”. Svårt att förklara men det är småsaker man märker. Även det att tankegången inte är helt fullständig. Det är ibland svårt för henne att svara när man frågar ”och sen då?”, eller ”varför?”.
     Sen har hon blivit väldigt trött generellt, nästan lite lat om man ska säga det så. Det är såna saker jag märker som har förändrats.

     Vet inte när det hände för din mamma, men om det var nyligen så tänk på att mycket blir bättre. Men det tar tid och kraft. Sen att det är ett väsentligt trauma för hjärnan – förvirring osv är normalt, speciellt om det är nyligen hon fick sin stroke. Min mamma trodde tex att min pappa lämnat kuddar till henne på sjukhuset när han var i Sverige och vi i Spanien. Men i dagsläget så är det inga såna ”stora” förvirringar, utan det är ibland hon blir förvirrad och säger något konstigt. Men om man tittar tillbaks och ser efter den första vecka, och jämför det med nu så har min mamma återhämtat sig något fantastiskt. Det blir aldrig detsamma, men det hade kunnat bli mycket värre också.

     Vet inte om du känner att du fick svar på dina frågor – men fråga gärna mer om du vill, kikar in här igen. Hoppas din mamma får en snabb förbättring 💕

     Svara

      Tack snälla för ditt utförliga svar! Min mamma fick stroken för 8 veckor sedan, en massiv sådan på hjärnstammen. Orsakade en stor skada enligt läkaren. Men hoppas såååå på att det blir bättre med tiden, som du skriver! 💕 Just nu är detta ett helsicke även om jag är otroligt glad över att hon lever. Men hon är definitivt annorlunda, lite barnslig och mer eller mindre förvirrad. Fick ingen rehab på sjukhuset pga Corona så nu är hon på ett omsorgsboende. Gör ont i hjärtat, hon är ”bara” 70… Men hon trivs och det är ju det viktigaste. Just coronan är svår för henne att förstå, hon ringde och gråter över att jag inte hälsar på… 😒

      Svara

       Det känns så nonchalant att säga att det blir bättre med tiden – men sanningen är att det blir det. Det är svårt att se just nu men varje dag sker en liten förbättring.

       Jag kan förstå dig iom coronan – satt på ett plan till USA (för att flytta dit) när jag fick veta att hon åkt in till sjukhuset. Det är verkligen brutalt. Jag kunde inte träffa henne fören ca 6 mån senare men jag hade ju min pappa som kunde ta hand om henne under tiden. Men fortsätt ringa, fortsätt förklara! Skicka bilder, videos etc för att hålla hennes humör uppe!

       Hoppas verkligen hon kryar på sig fort och att ni får ses snart!

       Svara

     Svar i modd

     Svara

  Jag bruka ofta få sömnparalys alltså att jag intr kan röra kroppen endast ögonen men vissa beskriver att de ser någon , t.ex skugga eller något läskigt.. men det gör inte jag? Ksn det fortfarande vara sömnparalys? Jag kan varken ropa , prata eller skrika.. ibland svårt att andas? Ibland känns det som jag faller.

  Hur känns det för er? Vad brukar ni göra?

  Svara

   Jag hamnar i princip alltid i sömnparalys om jag somnar på dagen. Har hänt typ två gånger att jag ”känt” att det funnits en man i rummet bredvid som vill mig illa, men aldrig sett ngn eller ngt läskigt. Alla andra gånger är det mest en känsla av att jag är medveten om att jag sover och är paralyserad. Mitt fokus är då att försiktigt försöka få igång kroppen genom att vicka på tårna, röra fingrarna och framförallt att inte få panik. Usch så många gånger man legat och gallskrikit för att man har panik av att man inte kan röra sig (dvs legat och gnytt lite i sömnen irl). Blä på sömnparalyser.

   Svara

   Jag fick ofta sömnparalys under en period när jag mådde psykiskt dåligt. Kroppen blev paralyserad och ibland kunde jag öppna ögonen ibland inte men jag såg aldrig några hallucinationer utan blev mest väldigt rädd och stressad. Kunde höra obehagliga ljud dock. Och hade som ett tryck över hela kroppen. Bästa rådet jag fick från min psykolog var att istället för att se det som en skräckupplevelse så skulle jag försöka acceptera och se det som en möjlighet att vara i det speciella läget mellan dröm och verklighet. Hon var visserligen lite flummig men det fick mig iaf att inte ta paralysen på lika stort allvar. Hon trodde paralyser kunde visa mig saker jag behövde bearbeta men vettefan 🙃 bättre blev det iaf när jag fick en paralys och bara försökte låta den gå över och inte stressa upp mig/försöka ta mig ur den osv. Sen försvann det av sig själv när jag började må bättre

   Svara

   Jag hallucinerar, bl. a. stora spindlar som klättrar på väggarna. Det värsta var nog när jag såg en blek kvinna stå i dörröppningen. Sedan kom hon närmare och kröp så nära att hennes ansikte var alldeles framför mitt. Usch, kunde inte sova i det rummet på ett tag efter det. 😅 Har även hört en kvinna komma in (jag låg med ryggen mot dörren) och tala hotfullt alldeles vid mitt öra. 😣

   Svara

   Jag vet egentligen inte exakt vad som är vad, men tycker absolut det låter som att du upplever en sömnparalys. Det beskrivs ju ofta som att ens medvetande har vaknat, trots att kroppen fortfarande sover.
   Jag får det lite då och då, ofta i de perioder jag är mer stressad eller har mycket ångest. Vissa gånger får jag exakt samma som du, att jag är som helt paralyserad och upplever också att jag får svårt att andas ibland. Det värsta är dock de gånger jag har sett någonting i rummet eller känt hur någon tar på mig, trots att ingen egentligen är i rummet.
   När det händer försöker jag allt jag har för att väcka mig själv genom att typ försöka vifta på tår eller fingrar, samtidigt som jag får sån panik att jag till slut vaknar. Om inte det funkar försöker jag ibland slappna av och ”somna om”, men det är ju inte det lättaste när man är i ett sånt tillstånd 😅

   Svara

   Hemskt att höra att det är fler som upplever obehagliga saker, men tyckte nästan att det var lite skönt att läsa detta för att känna mig lite mindre ensam. I de perioder med många sömnparalyser är det lätt att känna sig lite ”galen” när man vaknar 😬

   Svara

  Jag är född 1990 och har fortfarande jättedålig hy (inte bara småfinnar utan stora blaffor) ! Äter bra, går promenader och tränar mig svettig flera gånger i veckan så det måste vara hormoner som spökar. Är det någon här inne som är i samma sits?

  Svara

   Pillar du mycket?

   Svara

    Har pillat en del förut men har helt slutat med det nu.. än har det inte hjälpt.

    Svara

     Har man pillat mycket tror jag det tar tid för huden att repa sig. Annars är mitt tips att börja med Basiron. Kör det i några veckor tills det värsta är över. Lägg sedan lite extra pengar på en BRA återfuktningskräm (jag kör REN T-zon balancing gel cream). Använd återfuktningskrämen och tvätta ansiktet med vatten då och då, men låt huden vara annars. Skit i ansiktstvåler och allt vad det är… låt hudens egna bakterier etc göra jobbet. Blir det inte bättre efter det är det kanske dags för läkarbesök?

     Svara

   Ja jag har hamnat i samma sits senaste veckorna. Lite yngre än du men ändå, katastrofhy just nu, förstår inte😭

   Svara

    🙁 man känner sig som en tonåring..

    Svara

   Jag är 28 och har haft problem med finnar/akne sedan jag var 15. Jag fick rådet att härda ut till 25 och om det inte var över då skulle jag kontakta läkare. När jag fyllde 25 fick jag gelen differin utskrivet på recept och det funkar kanonbra för mig. Min akne förändras inte under min cykel så läkaren tror inte det är hormonellt utan bara överproduktion av sebum. Long story short; kontakta vårdcentralen så kan de förhoppningsvis hjälpa dig!

   Svara

    Tack för tips, jag använder Epiduo som torkar ut huden riktigt mycket..men ska börja ta till differin snart om jag inte ser förbättring (har det hemma också..)

    Svara

    Var det en läkare som sa till dig att härda ut tills du var över 25? Säger bara fyfan vilket jävla bemötande.

    Svara

   Kan du testa att utesluta mejeriprodukter? Det gjorde stor skillnad för mig.

   Svara

    Tack för tips, skittråkigt men kanske måste testa det

    Svara

   Jorå, är 31. (vill inte ha tips, tack)
   För min del är det hormonell obalans. Säg till om du vill ha tips eller råd kring vad som funkar för mig för att hålla utbrotten till ett minimum 🙂

   Svara

    Tar gärna emot tips, hur vet du att det är hormonell obalans?

    Svara

     Läkare har sagt det.
     För mig funkar en riktigt bra hudvårdsrutin med c-vitamin, syrapeeling, retinol, återfuktning, spf osv. Passar inte alla, men funkar för mig. Undviker parfym, eteriska oljor och sånt, som ingredienser.
     För mig är kost viktigt. Inga mjölkprodukter, minimalt med socker, vitt mjöl, rött kött och kolhydrater. Återigen, funkar för mig men passar inte alla. Speciellt viktigt att inte börja trixa med kosten om man har gamla ätstörningar eller liknande.
     Frisk luft, motion, inte röra ditt ansikte i onödan, sova mycket och stressa så lite som möjligt.
     Det är med andra ord lättare sagt än gjort.
     Sök en läkare eller hudterapeut om du upplever dig väldigt drabbad.

     Svara

      Just jävlar. Jag tar tillskott av zink och B5, byter örngott varje dag, tvättar telefon och allt som kan tänkas vidröra ansiktet, inklusive halsdukar, polotröjor, sminkborstar osv. Ser till att schampo och sånt aldrig hamnar i ansiktet.

      Svara

      Tack snälla 🙂

      Svara

   telefonen är en riktig bakteriebomb. Märkte själv att jag fick massa finnar längs sidan jag håller telefonen mot ansiktet

   Svara

    Ja, har slutat helt med att prata utan hörlurar före 1 vecka sedan för fick en del finnar där mobilen låg mot kinden, får se om det hjälper!

    Svara

   Vad menar du med ”äter bra”?

   Svara

   Rosacea? Den finniga typen av rosacea alltså.

   Svara

   Acnatac (På recept) är fantastiskt, men man blir också jävligt torr så återfukta GALET om du får den utskriven!

   Svara

   Tvättar du bort sminket innan träning?
   Min träningskompis har akne och måste alltid göra det innan vi ska träna, annara blir hennes hy mkt sämre.

   Svara

    Jag tränar med väl rengjort ansikte och ansiktsmask, min hy blir helt kass när jag skippar detta.

    Svara

  Stör mig jättemycket på Clara Henry sedan ja sett henne i Robinson? Någon mer? Stör mig även på Julia, sättet hon pratar. Och hur creepy att Mattias (som är minst 10 år äldre) säger att Julia är snygg?

  Svara

   Jag avskyr Clara Henry i Robinson.

   Svara

  Har någon nåt tips om hur man kan få massor att ligga släta på golvet? Våra mattor halkar runt så mycket. Har köpt nån klistrig grå tygsak att ha under men de blir typ förstörda efyer några månader o slutar funka.

  Svara

   Finns halkskydd att köpa, typ vita små gummimattor. Såg på Instagram att plastfolie kan funka att ha under.

   Svara

  Plisserade lång/midikjolar i sommar ja eller nej? Om nej, vad är fint enligt dig?

  Svara

   Aldrig varit ett fan av plisserade kjolar och just i år känns de lite 2018 typ. Jag är mer för a-linjeformade eller klockade kjolar 🙂

   Svara

   Super fint!!!!!

   Svara

  Bästa aktivitetsarmbandet? Måste ha funktioner som stegräknare, kaloriräknare, sömntimmar och -kvalitet etc. Motivera gärna!

  Svara

   Fitbit! Den är liten, runt 1000-lappen, rymmer de funktioner du nämnde utan att vara som en ”extra telefon” och har bra batteritid.

   Svara

    Tack!

    Svara

    Fast Fitbit är totalt missvisande. Säger att du gått 500 steg när du diskat. Eller flera hundra steg innan du klivit ur sängen. Huawei är mer korrekt och har funktionerna du önskar. Läs recensioner på nätet innan du köper

    Svara

  Jag hallucinerar, bl. a. stora spindlar som klättrar på väggarna. Det värsta var nog när jag såg en blek kvinna stå i dörröppningen. Sedan kom hon närmare och kröp så nära att hennes ansikte var alldeles framför mitt. Usch, kunde inte sova i det rummet på ett tag efter det. 😅 Har även hört en kvinna komma in (jag låg med ryggen mot dörren) och tala hotfullt alldeles vid mitt öra. 😣

  Svara

   Oop, hamnade på fel ställe. 🙄

   Svara

  Har en pojkvän sen fem år tillbaka, dotter på 3 år som mestadels är med mig . Vi har inte kunnat få fullt ihop pga han inte klarar att hålla sig från alkoholen. Han kan inte hantera den alls heller så man har blivit kallad fittjävel och hora otaliga ggr. Förut kunde vi umgås relativt ofta, nu har han börjat ett utbygge på sitt hus. En egen dröm jag inte har nån del i då vi ändå aldrig pga alkoholen kan ha ett fullt liv ihop. Sen han börjar bygga dricker han varje helg och har aldrig tid för mej eller dottern, eftersom det är för tråkigt att jobba nykter. Hans förslag är att vi ska va hos han vardagar och hos mej på helger vilket är helt sjukt. Vad gör jag och hur går jag ens vidare ? Hur kan jag ens älska han? Känner mej ensammast i världen

  Svara

   Visste du att han hade problem med alkohol när du bestämde dig för att skaffa barn med honom?

   Svara

    Man kan inte välja vem man älskar ❤ Hans beteende mot dig är inte okej och ditt barn ska inte behöva vara nära honom när han är full/super heller. Vilket du redan verkar försöka undvika. Jag skulle ställt ett ultimatum. Sök hjälp för ditt missbruk annars förlorar du oss. Det kommer inte bli bra sålänge han dricker/innan har tar tag i sitt missbruk. Kallade han dig sånt här innan han började dricka också? Förstår att det är svårt att lämna någon man älskar. Men barnet och du måste gå före det.

    Svara

   Sagt med välmening så tror att du behöver jobba med ditt medberoende för att skydda din dotter och förhindra att hon växer upp med det. Finns många bra poddar och youtubevideos på ämnet, du är inte ensam om att gå igenom det även om det känns väldigt ensamt 🙂

   Svara

  Är heligt jävla förbannad efter valborg. Bor i Uppsala och normalt är det kaos. Men pga corona skulle det ju vara inställt. Men har sett sååååå jävla många instastorys från vänner och bekanta från hemmafester, stora häng utomhus och ett stocken som var SMOCKAT. Jag har två personer i min indirekta omgivning som dött av corona. Både min mor och min bästis mor har lungproblem och är livrädda. Jag och majoriteten av mina närmsta vänner har mer eller mindre hållt oss inne helt i över en månad.

  Jag fattar inte hur folk kan vara så själviska att deras socialliv är mer värt än att solidaritet i denna jävla pandemi. Jag fattar verkligen inte. Funderar på om det ens är värt att vara vän med såna här människor, nu när detas själviska sida verkligen visat sig. Idk sorry för rant men kände bara att jag behövde få ventilera. Är det någon annan som upplevt eller känner samma?

  Svara

   *Stocken är en studentnation

   Svara

   Ja känner lite samma, att ens ”vänner” är själviska idioter…

   Svara

   Men hur kan ens stocken vara öppet?! Trodde allt var typ igenstängt i Uppsala. Hur kan de liksom ha bordsservering?

   Svara

   Ja. En vän till mig har verkligen inte fattat någonting. Reser, är ute och käkar, träffar flera olka kompisgäng varje helg. Fattar inte vilken värld hon lever i och är inte så sugen på att vara kompis med en sån självisk människa.

   Svara

  Jag vet inte varför haha men blir orimligt provocerad av att nyheten om Kenzas rekonstruktion får några meningar i ett delat inlägg. Varför uppmärksammas inte det mer? Om det var Kissie, Bianca Ingrosso, Systrarna Graaf, Isabella Löwengrip eller någon annan är jag övertygad om att nyheten om rekonstruktion hade resulterat i ett större inlägg (tillsammans med en syrlig analys). Det är inte min mening att låta dryg och det är förstås Camilla som själv får bestämma hur/vad hon ska rapportera om men hade önskat en högre grad av objektivitet och ”likabehandling” på den här bloggen

  Svara

   Det lär inte hända, var ju inte så längesen som det skrevs ett inlägg om hur dålig stämning det var här inne, personligen tycker inte jag det har blivit någon märkbar förändring. Hon som driver bloggen sätter ju tonen för hela stämningen i bloggen, hon indirekt visar att det är okej att skriva elakt om folk om man har glimten i ögat..

   Svara

    Avskyr uttrycket ”glimten i ögat” , det är bara ett sätt av mobbaren att försöka legalisera sitt beteende, gäller väldigt mycket på den här bloggen.

    Svara

   Jag tror att fler börjar tröttna på denna blogg pga av det du skriver.

   Svara

   Det blev särskilt tydligt i inlägget från idag där Kenzas svar till Aftonbladet om att ”på grund av coronapandemin är den enda vägen framåt rekonstruktion” inte alls kommenteras av Camilla. Det är ju uppenbart att hennes företag har gått dåligt en längre tid………………..

   Svara

  Någon som har erfarenhet av att bli spådd av Katarina Zellner?
  Hur upplevde ni att det hon sa stämde – både sett ut dåtids-, nutids- och framtidsperspektiv?

  Svara

   Hon träffade rätt på en del och helt fel på vissa saker. Frågar mkt under själva sessionen så känns som man ”ger” henne mkt. Dock supertrevlig och varm människa så oavsett om det bara är bullshit så var det som en mental kram i en timme. Värt ändå.

   Svara

    Stämde spådomarna om framtiden?:)

    Svara

     Nej.

     Svara

  Är det någon här som haft knäproblem som känns såhär:

  Det gör som mest ont efter att ha haft knät i böjt läge (t.ex efter bilkörning eller att ha suttit länge) får jag ont i knät. Ont när jag går i trappor, efter promenader får jag också ont.
  Det började sent i höstas när mitt knä vek/vred sig från ingenstans. Det försvann men kom tillbaka efter att jag hade löptränat lite, men inte så farligt ont.

  Sen kände jag inte av det alls, förrän jag gick en lite för lång promenad på ungefär en mil. 1.5 månad sen nu men har numera ont dagligen.
  Vanliga knäskydd hjälper knappt, däremot har jag ett schlatterband som hjälper, bara att det får man enligt instruktionerna inte ha mer än 4h vilket blir dumt när jag jobbar eftersom jag går och står så mycket när jag jobbar.

  Det är i vänster knä jag har ont och jämför man höger och vänster knä är höger mycket benigare, vänster är inte svullet, men det finns som en (ej synlig utan den känns bara) knöl under knäskålen som är öm och det är i/kring den som jag får ont.

  Googlar jag leder det leta in på schlatter, men det får man väl bara som ungdom?

  Måste ringa min sjukgymnast igen förstår jag ju, men tänkte bara kolla om någon känner igen detta 🙂

  Svara

   Jag och jag har reumatism…

   Svara

    Ooh, det låter inget vidare!😮☹

    Svara

   Hur gammal är du? Jobbar som OP assistent till en ortoped och har sett några enstaka schlatter fall i patienter runt 25års åldern. Dom fick då schlatter i ungdomen men behandlades inte rätt så hade fortfarande problem. Har för mig att dom hade någon lös benbit efter att senan dragit loss del av benet🤔 Kan minnas fel men de var lite äldre så kan som sagt drabba andra.
   Knölen som du nämner att du känner, kan du känna den med fingrarna eller känner du den i benet lixom?

   Svara

    Det är väl inte helt omöjligt att det är det nu när du säger det, har haft lite ont i knät då och då även när jag var yngre men har aldrig kollat upp det för det har aldrig känts tillräckligt illa.😅

    Jag är 92a så blir 28 i år. Känner den med fingrarna, förstår nog inte riktigt hur du menar med att känna den i benet, haha?🙈

    Svara

     Ah! Ja… inte helt omöjligt då kanske.
     vissa förklarar deras knäsmärtor som att dom känner något inne i knät lixom om du förstår hur jag menar?😅 sitter knölen på insida eller utsida knäskål?

     Svara

      Nedanför/under knäskålen, i mitten typ🤔 ingen stor knöl dock, men den känns och är öm..

      Svara

       Okej… funderar på om du kanske har en cysta eller något som svullnat och behövs tömmas/tas bort?🤔🤔

       Svara

        Det låter obehagligt🙈 schlatter sitter ju annars under knäskålen så det är ju därför googles diagnos på mig stämmer… men du har bra svar, ska ha det i bakhuvudet när jag fortsätter googla under helgen tills jag ringer sjukgymnasten på måndag.🙂

        Svara

         Tänkte även på att när knät viker sig sådär kan det tyda på korsbandsskada men uppfattar det som att det är den där knölen som är den huvudsakliga smärtan och problemet. Iallafall, lycka till och hoppas det löser sig snabbt och smidigt för dig!😊

         Svara

   Mitt knä hoppade ur led för 37 år sedan. Har under åren fått mer och mer besvär, liknande dem du beskriver. Gått på sjukgymnastik, tränat, haft stödförband, tagit det försiktigt, ingenting hjälpte.
   För ett par år sedan började jag med MSM, Kollagen och senare även C-vitamin. Det tog lång tid innan jag märkte av någon förbättring alls, men helt plötsligt i vintras kom jag på att smärtan var så gott som borta. Underbart!

   Svara

    Oj! Här har inget hoppat ur led i alla fall, inte vad jag vet men känns som att man borde märka det? Låter ju fruktansvärt att ha haft problem så länge, skönt att det blev bättre för dig! Hoppas innerligt att det inte är vad jag har, är inte redo att sluta idrotta😂

    Svara

   Är verkligen inte en expert men har haft X-antal knäskador under åren, men de har alltid varit i en sportsituation som jag fått dem. Just att ditt knä bara vek sig låter inte som att det är varken menisken eller ett korsband. Det kan, som Anonym nämnde ovan ev. vara Schlatter, men ett alternativ kan också vara att du har någon muskellåsning i ländryggen som påverkar knät. Jag hade det under en period när jag satt mycket och min hållning försämrades och hade liknande symptom som du beskriver.

   Hoppas det löser sig, knäproblem är inte roligt!

   Svara

    Ja jag är ju idrottare så det kan ju vara så att det är något gammalt och obehandlat som plötsligt dök upp.
    Annars är det inte omöjligt att det är så som du beskriver heller, men känns inte som att jag borde få en knöl av det?🤔 (den kan ju ha funnits länge, men det är först nu jag reagerat på att knäna känns olika knölmässigt)

    Svara

   Jag har haft liknande. Gick till en ortoped och fick remiss till magnetröntgen. De kom fram till att jag hade kondromalacia patallae. Vilket betyder att man har för lite brosk i knät. Jag fick hjälp av en fysioterapeut att stärka musklerna kring knät för att lindra besvären vilket faktiskt hjälpt väldigt bra. Kunde inte springa utan att knät svullnade upp och blev ostadigt innan.

   Svara

    Har hört talas om detta! Men svullnar det alltid upp? För jag kan springa och det har hittills aldrig varit svullet. Visserligen känns det en skillnad på höger och vänster knä, men vänster känns trots det inte svullet.🤔

    Svara

     Ja, innan jag började med mina styrkeövningar så svullnade det alltid upp när jag sprang, jag sprang dock inte så många gånger då pga detta. Svullnaden satt under knäskålen så den syndes inte så jättemycket. Men mitt tips är att gå till en ortoped 🙂

     Svara

   Jag har haft smärta och en liten svullnad under knäskålen och fått det förklarat för mig som inflammerad slemsäck. Jag ordinerades vila och Alvedon.

   Svara

  Har ni tips på någon hudvårdsprodukt eller annat jag kan köpa till mamma som fyller dryga 50 år snart? Något som känns lite lyxigt 😇 max 500kr!!

  Svara

   Rituals brukar ha bra produkter som känns lyxiga😄

   Svara

   Anonym / 21:32
   The Ritual of Namaste tipsade min kollega (50+)mig om att köpa till min mamma.

   Svara

    Tack! 😀

    Svara

  Någon som gjort en ögonlaser operation?
  Är ni nöjda? Tips på kliniker i sthlm, är Memira den man bör satsa på?
  Skriv gärna era erfarenheter.

  Svara

   Jag gjorde för snart 7 år sen. Började se dåligt efter några år så då fick jag göra om ena ögat.
   Nu ser jag så kasst att jag snart kommer behöva glasögon.
   Kan knappt köra bil i mörker och är fruktansvärt ljuskänslig.

   Att det kunde bli dåligt var en risk jag tog och jag ångrar ingenting. Det verkar vara få som får komplikationer och jag hade tyvärr otur.

   Svara

   Min sambo gjorde där och är nöjd. Utöver att han nu ett par år senare behöver fokusera för att få skärpa i blicken igen… men synen kan ju fortsätta försämras oavsett. Varför inte gå till de största tänker jag.

   Svara

  The Ritual of Namaste tipsade min kollega (50+)mig om att köpa till min mamma.

  Svara

  Tips på bra BUS till ansikte respektive kroppen som man blir fint brun av och inte orangebrun. Gärna ton också. Är ljus i hyn

  Svara

   Ansikte kör jag på l300. Billig och gradual så färgen byggs upp på några dagar. Känns som en vanlig oparfymerad ansiktskräm.
   Kropp Cocoa Brown self tan mousse (använder dubbelsidig handske från James read). Färgen medium bör passa dig 🌞
   Jag kör medium eller extra Dark beroende på hur mycket färg jag vill ha.

   Svara

    Tack 🙂

    Svara

   Gillar Ida wargs bus för ansiktet!

   Svara

    Tack för svar 🙂

    Svara

    Ida Wargs gör mitt ansikte orangt och missfärgat!! Rekommenderar ej

    Svara

   ACO’s Sunkissed är guld. Tycker färgen inte blir så orange och är en av de få BUS produkter som inte gör att mina ögon tåras 🙂

   Till kroppen rekommenderar jag alltid Dove. Tycker verkligen den är bäst.

   Svara

    Tack för svaret 🙂

    Svara

   tack för svaret alla ska köpa samtliga och pröva mig fram!

   Svara

  Om ni får välja en svensk kändis att äta umgås med en dag. Vem? Varför? Vad hade ni gjort under den dagen?

  Jag själv hade nog valt Marianne Mörck, hon som var julvärd 2019. Hon verkar så go och glad.

  Svara

   Zlatan, behövs ingen förklaring👑

   Svara

   Eva Green (hon är ju halvsvensk så jag hoppas hon räknas). Tycker hon verkar så otroligt skön.

   Svara

    Hon är en fjärdedels svensk.

    Svara

   Zlatan, kronprinsessan eller Prins Daniel. Med de sistnämnda skulle jag vilja sitta på en engelsk pub och småprata om ditten och datten, och med Kungen skulle jag sitta en i mysig hotelllounge och spela fia med knuff. Han måste ju ha Sveriges mest härliga leende så vill vara den som får honom att le ett par timmar. Kul fråga!

   Svara

   Palmes mördare

   Svara

   Just nu, Kristove från Robinson (om han nu gills som en kändis, haha). Jag vet ju att programmet är klippt osv, men tycker ändå att han verkar vara en härlig person! Han liksom ler jämt och missunnar ingen något. Sen avundas jag hans lugn och att han verkar vara så trygg i sig själv.

   Svara

  Tack igen till er som skrev igår .

  Svara

   Hur känns det idag? ❤

   Svara

    Mina känslor skiftar. Känner mig dum och kass ibland, sen arg, ledsen, skrattar åt hur sjukt det är, lite hatisk, saknad men framförallt att allt känns så overkligt. Tänker att jag kommer vakna och allt bara var en bisarr dröm.

    Tänker mycket pp undra vad de gör nu medmera. Gräver ner mig och tänker att tänk om jag bara hade gjort si eller så.

    Svara

     ❤ Sorgen tar oss igenom flera steg så antar att det ”bara” är att följa med i den processen. Så jävla smärtsamt men det är helt naturligt att känslor skiftar. Ilska är bra också. Den tar oss framåt. Lättare att hantera också än att bara vara nere i sorgen. Försök att inte gå in och kolla på dom på fb eller nått. Det kommer bara plåga dig mer ❤ Ta en stund i taget! Rå om dig själv extra mycket.

     Svara

      Hihi, Vem behöver Facebook när det räcker att titta ut genom köksfönstret…men försöker tänka på alla hans kassa sidor. Som förhoppningsvis förr eller senare visar sig för henne också. Att det inte var jag som lockade fram de sidorna. Så att hon bara får det fina.

      Känns så sjukt också att inte få typ ett avsked med hans familj. Vi tyckte mycket bra om varandra.

      Jobbigt också att hela tiden tänka att detta ska jag berätta för han sen när han kommer hem eller detta vill jag visa medmera. Och att jag vill bli tröstad av den jag alltid blivit tröstad av senaste 7 åren.

      Till på köpet går mitt vikariat ut nu i juni (lärare) och har ännu inte hittat nytt. Så snart är jag ensam, arbetslös och allmänt kass för min ålder.

      Detta året känns helt skit hittils. Både på det egna planet och rent allmänt med corona mm. 2020 är ingen hit hos mig.

      Svara

       7 år är en lång tid. Det är smärtsamt att komma på att den man haft där så länge plötsligt inte är där längre. Det kommer ta tid att bara vänja om sig.

       Ja det går ju inte att undvika dom helt när du bor granne med henne. Men gör det inte värre bara genom att kolla upp sociala medier. Gjorde det med mitt ex och det gjorde bara allt ännu värre.

       Men han har skött detta så osnyggt. En sak att få känslor för en annan. Det kan man inte rå för. Men han verkar ju vara med henne nu? Så uppenbarligen har de påbörjat något medans ni ännu var tillsammans.

       Försök vända på allt som händer nu. Med detta kommer det också öppna sig massa nya möjligheter. Ditt liv kanske tar en helt annan vändning än du trott innan? Sen krånglar ju corona helt klart till allt.

       Skulle du kunna se till att få någon form av avslut med hans familj? Hlra av dig till dom?

       Svara

       Du är inte ensam. Blev dumpad av samma anledning för ca 3 veckor sen. Dock är dom inte tillsammans, men intresse finns från mitt ex sida till hans kollega (som han dessutom känt i 2 månader 😂). 10 år och två barn senare valde han att från ingenstans dumpa mig.

       Svara

        oh, förlåt mitt gnäll. Din situation är klart mycket värre. Antar att det är det enda positiva i hela det här, att vi inte hann gifta och och skaffa barn (vilket vi planerade för i förra veckan).

        Anade du någonting? Att han hade något med henne?

        Svara

        Oh, kära nån. All styrka till dig.

        Svara

       När jag var 30 var jag nydumpad (också efter 7 år ihop!), hade ett vikariat som gick ut och bodde i en container (yes). 15 år senare har jag egen firma och jobbar med det jag vill (internationellt uppmärksammad), hus och världens bästa familj. Alles güt.

       Svara

        <3 Tacksam för att höra allas goodstories. Jag har alltid satt väldigt hög press på mig själv och alltid spelat väldigt stark inför alla. Första gången jag visar någon typ av känslor inför min familj. De har varit helt fantastiska. Min syster satte sig, sin man och barn i bilen idag och åkte 40 mil för att vara med mig (coronasäkert då ingen känner sig sjuk eller lämnat huset).

        Svara

         That´s what Sisters are for. <3

         Svara

  Tänkte tre åringen ska få odla något i en blomlåda på balkongen. Tips på vad han kan odla som växer hyfsat snabbt och inte är alltför tidskrävande.

  Svara

   Sallat växer snabbt. Kan vara kul att blanda lila och gröna frön så det blir lite färg på det. Ringblommor är också lätta. De kan man ju äta också, tex ha på tårtor. Solros kanske? Min 3 åring satte solros frön nyligen och de är redan små plantor. Finns ju lägre sorter om de ska få plats på balkongen. Kanske ha i en kruka bara.

   Svara

    Ja, plocksallad växer ju suuupersnabbt och kan plockas hela säsongen. Gott och användbart också 🙂

    Svara

   Tålamod. Vilja.

   Haha nä, men smultron, smulgubbe, paprika?

   Svara

   Smultron!

   Svara

   Ärtgroddar! Superlätt, växer fort och nyttigt 🙂

   Svara

   Sockerärter, rädisor.

   Svara

   Sockerärtor och rädisor! Växer fort och kan plockas av småbarnshänder.
   Vi petar ner sockerärtor i alla krukor på terrassen, då växer de och klättrar på det som växer där från förr, mysigt att gå och leta ärtskidor sen.

   Svara

    Och så både rädisor och sockerärtor i omgångar, så kommer nya hela sommaren.

    Svara

  Har slutat amma och brösten är rätt förändrade, dvs rätt tomma och när man böjer sig fram blir de långsmala. Fine, Nu till problemet. I sommar vill jag ( eller jag kommer behöva) springa runt som en galning och jaga en 1,5 åring på stranden. Jag vill kunna sitta, springa, böja mig ner och fram utan att bröna möts i mitten ,utanför bh-n. De ska stanna kvar i alla lägen när jag ligger ner på mage, rygg etc. Vilket är svårt när brösten är ”slappa”. Jag vill inte heller behöva köpa en sportmodell där brösten plattas ihop ännu mer. Googlar man Får man enbart träffar där man ville råda mig att köpa bikini som ska forma kroppen på ett speciellt sätt eller råd om inlägg alt operation. Nej jag vill inte ändra mina bröst! jag vill Bara ha en bra bikiniguide för urammade bröst!! Det borde finnas. Någon här som har tips?

  Svara

   Kanske satsa på en bikiniöverdel med faktiska kupor och bygel för att ge ett bra stöd?

   Svara

   Skulle generellt sett säga skippa typ halterneck. Har sett många fina i topp-form med axelband, kanske kan vara ngt? Liksom inte sporttopp med brottarrygg men ett helt tygstycke fram och axelband.

   Ett bra tips är också att kolla om bikinin har som en gummi/silikonrand uppe och nere vid sömmen, det gör att det sitter fast mycket bättre än utan.

   Svara

  Sallat växer snabbt. Kan vara kul att blanda lila och gröna frön så det blir lite färg på det. Ringblommor är också lätta. De kan man ju äta också, tex ha på tårtor. Solros kanske? Min 3 åring satte frön nyligen och de är redan små plantor. Finns ju lägre sorter om de ska få plats på balkongen. Kanske ha i en kruka bara.

  Svara

  Häromdagen pratade jag och min kk om kroppar, och han sa då att nån brud hade riktigt najs kropp. Jag frågade då ”bättre än min” och han svarade ”inte bättre men mer vältränad”.

  Har sen dess varit förstörd. Överreagerar jag? Skulle han kunnat sagt på något annat sätt eller var det ite en så farlig kommentar?

  Svara

   Tycker inte det var så hemskt. Han sa inte att du inte var tränad utan att hon var mer. Dessutom så frågade du.

   Svara

   Tror han sade det utan att lägga någon värdering i det 🙂 Vissa har ju mer muskler osv än andra, men det betyder ju inte att det är snyggare eller vad du nu tror att han antydde 🙂

   Svara

   Ställ inte frågor du inte vill ha svar på.
   Han svarade ju mer med en observation. Hade du varit lika förstörd om han hade svarat att hon var längre än dig? Det är ju bara en beskrivning av kroppen. Det kommer ju alltid finnas människor som är mer vältränade än dig, så varför hänga upp sig på det.

   Svara

   Ja, du överreagerar. Först och främst för att det är en KK men också för att du ställer frågan till honom. Klart han ska svara vad han tycker. Klart att en vältränad kropp är ”najs”. Där håller jag med honom men du är säkert fin du också. Fråga inte om du inte vill ha ett svar som du kanske inte är ok med.

   Svara

   Om din kk frågat om han har den största du vet vad som du någonsin sett, och du sett mycket större förr, vad hade du sagt? 😉 Att hans inte är störst betyder inte att den är kass, värdelös, obekväm… Precis som det inte betyder att din kropp är ful, äcklig eller dålig för att någon annan är mer vältränad eller smal eller whatever. Jämför dig inte med andra, det är så onödigt. Uppenbarligen attraheras han av dig, annars hade ni inte setts mer eller?

   Svara

   Ja du överreagerar. Han sa ju att den inte var bättre. Tyckte att han uttryckte sig rätt schysst, det var ju ändå du som frågade. Inte som att han själv fick för sig att jämföra era kroppar.

   Svara

  Fler än jag som har svårt att släppa taget om vänner som inte längre finns i livet? Jag kan inte förmå mig att radera vännernas nummer, trots att de förmodligen tillhör någon annan nu. Men det känns så definitivt att radera dem ur telefonboken 😢

  Sparar ni också nummer till personer som inte längre finns?

  Svara

   Ja, har kvar min farmors nummer. Ringde henne varje dag och har inte hjärta att ta bort det.

   Svara

   Vill messa mamma saker hon hade tyckt var hysteriskt roliga varje dag. Kan numret. Hon dog för 16 år sedan.

   Svara

   Ja, kommer aldrig radera morfars nummer, det känns alltför verkligt på nåt sätt. Det gör ingen skada att det finns kvar. Fint att kunna se tillbaka på meddelanden man skickat å fått av personen också 🙂

   Svara

   Ja. Både till människor som inte lever längre och till människor jag sagt upp bekantskapen med. Vet inte varför egentligen, men det är väl för att det blir så slutgiltigt om man raderar.

   Svara

  Tränar 5 dagar i veckan och håller koll på mina kalorier med nyttig mat. Är smal och vill förbli det, iaf runt magen. Fick typ infall och åt ett halvt kilo godis och pizza, brownie och chips… har nu extrem ångest. Ni andra, äter ni nånsin såhär mycket någon gång varannan månad utan att gå upp i vikt? Är det liksom normalt att äta jätteonyttigt ibland? Förlåt för korkade frågor men är lite låg. Lider annars inte av någon ätstörning längre då jag äter väldigt balanserat och är inte besatt av att hålla någon viss kalorinivå, dock kände jag nu vissa tankar spöka.

  Svara

   Alltså jag måste säga att jag inte har svårt att kontrollera mig då jag typ alltid gör det. Jag planerade liksom det här då jag inte ätit sött på så länge.

   Svara

   Förlåt men dina tankar låter inte helt sunda. Att fokusera så mycket på sin vikt kanske inte är så bra. Man måste inte vara nyttig hela tiden. Om du nu tränar så mycket så är det ju ingen fara att äta onyttigt ibland.

   Svara

    Tack jag behövde läsa det här.

    Svara

   Precis som att EN sallad inte gör dig smal gör inte EN dag av skräpmat dig tjock.

   Svara

    ❤️

    Svara

   Jaaa jag moffar någon dag i veckan och äter normalt resten av veckan. Inte hela världen tycker jag 🙂 oroade mig mer förr men livet är för kort för att få ångest över sånt. Det viktiga är väl att äta nyttigt mestadels av tiden men att man moffar någon gång då och då spelar ingen roll. Jag är helt säker på att du ser fantastisk ut oavsett om du moffade. Hade du haft ångest om det var din bästa kompis som moffade? Behandla dig själv som om du var din bästa kompis <3

   Svara

    Tack för dina fina ord 🙏🏻

    Svara

   Du skriver att du inte lider av någon ätstörning längre. När jag läser det du skriver så låter det inte som att du har så sunda tankar kring mat och träning. Självklart kan du äta onyttigt då och då. Speciellt när du tränar.

   Svara

  Nu är det några år tills jag planerar att ha barn (är 18), men ändå sätter orostankarna igång… om jag i framtiden skulle få missfall, om barnen kommer ut med någon skada, eller visar sig ha nån sjukdom som gör att de inte kan leva normalt. Tror detta delvis har att göra med att jag själv nyligen diagnostiserats med en kronisk sjukdom, och vill att mina barn ska få ett bättre liv än jag själv har framför mig. Det hör väl till att vara orolig för sina barn (även om man inte fått dem än, hehe), men vet inte hur jag ska lugna mig själv bara!

  Svara

   Här du provat att läsa på lite om mindfulness? Låter som om du har katastroftankar och då kan det hjälpa mycket att försöka anamma det tankesättet och köra några övningar dagligen. Hela idén är att vara närvarande här och nu. Vad som händer imorgon, nästa år, om 10 år är inte relevant nu så varför slösa energi och tid på det? 🙂

   Svara

   De flesta barn föds och förblir friska. Men oron finns ju alltid där. Mitt barn fick en kronisk sjukdom. Men om det väl händer så anpassar man sig och livet efter det. Nu är det lixom en del av vardagen hos oss alla i familjen. Och även om det är tufft för honom ibland och det kommer komma tuffa perioder så gör och ger vi så mycket annat i livet som berikar honom. Livet är så oförutsägbart men våga leva och drömma. Allt som kommer får man hantera när/om det väl kommer. Jag är så glad över att just mitt barn kom ❤

   Svara

  Du som skrev om Susan yara igår, jag gillar också henne! Tycker hon är rolig snygg och har riktigt bra råd. Älskar såklart hennes reactions!

  Svara

   Det var jag 🙂 kul att höra. Tittar du på några andra skincare-youtubers?

   Svara

    Det är nog bara henne jag följer aktivt. Har varit intresserad av hudvård sen jag var typ 20 och gick lite hos hudterapeuter för mild acne. Hittade Susan av en slump och fastnade för henne. Följer du några fler?

    Svara

     Ja, jag kollar även på Hyram och James Welsh. Ibland även Casandra Bankson och Lab muffins science 🙂

     Svara

  Någon som har tips på en bra gratis-app som räknar stegen på ett trovärdigt sätt?

  Svara

  Tips på svarta leggings som sitter bra, och håller färgen, mottaget gärna 🧐😁

  Och de ska helst inte kosta skjortan.

  Svara

   Aim High tights från aimn. Jag är 160 och tog den korta versionen som slutar några cm ovanför anklarna på mig.

   Svara

   Använder fortfarande mina svarta gravidtajts från hm.. såå bekväma och håller färgen. Har inte varit gravid sedan 2012…

   Svara

  Jaaa jag moffar någon dag i veckan och äter normalt resten av veckan. Inte hela världen tycker jag 🙂 oroade mig mer förr men livet är för kort för att få ångest över sånt. Det viktiga är väl att äta nyttigt mestadels av tiden men att man moffar någon gång då och då spelar ingen roll. Jag är helt säker på att du ser fantastisk ut oavsett om du moffade. Hade du haft ångest om det var din bästa kompis som moffade? Behandla dig själv som om du var din bästa kompis <3

  Svara

   Det här hamnade ju helt fel