Anna Björklund får lämna Tankesmedjan

Lars Truedson som är vd på produktionsbolaget Tredje Statsmakten Media bekräftar att detta var ett beslut han själv tog för två veckor sedan.

– Hon är inte kvar i programmet. Jag kom fram till att samarbetet inte fungerade, säger han.

Några detaljer vill han inte gå in på, men han säger att ”det handlar om arbetsförhållanden”.
[…]

När Aftonbladet kommer i kontakt med Anna Björklund ger hon sin version. Hon håller med om det Truedson säger, att hennes insats i programmet inte har med avskedandet att göra.

– Det har fungerat väldigt bra mellan mig och mina kollegor och med vår producent. Däremot är han irriterad på mig och har varit det länge för att han tycker att jag är en näbbgädda, säger hon.

När ”Della Q”-bråket var i full blom tror hon att han ”utnyttjade den situationen”.

– Jag tror att han har stört sig på mig länge och passade på när det fanns ett drev mot mig i några dagar.
[…]

Björklund berättar också att när hon startade podden ”Della Q” gick den om ”Tankesmedjan” med både lyssningar och pengar, och hon tror även att han är bitter över det.// Ur Aftonbladet

Medan vissa av er läser det här så är jag återigen på plats hos Gott Snack och snackar sociala medier. Ni hör mig där varannan onsdag kl 07.30.
Det är en jäkla massa som hänt den senaste tiden som förtjänas att blötas och stötas av dessa briljanta och morgonpigga hjärnor, och en halvtimme går ju SÅ fort när man har roligt.
Förhoppningsvis hinner vi beta av det mesta jag har med på min lista – bland annat då det här: Att Anna Björklund fått lämna Sveriges Radios Tankesmedjan efter att ha ägnat sig åt det som mer och mer verkar framstå som hennes favorithobby – att vara offentligt gränslös med ALLT, oavsett om det handlar om att fangirla kring Blondinbella, offentliggöra andra människors graviditeter, ha obehagliga interventions eller diskutera kollegors beroendeproblematik med Aftonbladet som om det vore Sveriges Radios HR-avdelning.
Och ja, det är pojken i filmen som skrivit brevet. (Aka, Gott Snacks programledare Fredrik Söderholm är kollegan med drogproblematiken)

Vi får se vad vi hinner med.
Vi har ju även Cissi Wallins första maj-krönika och reaktionerna på den, Biancas sprutvideo, Anna Books matt-debakel, influencers tolkning på social distansering och icke att förglömma – den Löwengripska Elloshärvan.

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja må vara morgonförvirrad men jag hänger liksom inte med i den röda tråden här… vad är det för superdumt den här Anna har gjort specifikt kring detta? Att hon satt ner foten och ifrågasatt situationen kring den är knarkaren?
  I Am Lost
  Sorry

   Är väl mer sättet hon gjort det på? Och sättet hon avslutade della q? Moa är ju med i Tankesmedjan också så var ju förstått att någon av de skulle behöva gå efter det

   Upplever du problem på din arbetsplats, prata med HRS eller facket. Sitt inte i en podd men tusentals lyssnare och kölhala en kollega.

    Hr*

    Men framgår det i detta blogginlägget?
    Är det jag som inte kan utläsa det så har jag full förståelse för det, är lite selektiv i informationsintaget så här tidigt.

     Nej, Camilla körde fokus Gott snack istället.

     Nej, det var nog den delen som fattades. Själva bakgrunden och händelseförloppet 😆

     Nej, jag hade också svårt att fatta. Tror man måste vara insatt i ämnet för att hänga med. Tycker många inlägg saknar läsvänlighet, och då talar jag inte om svåra ord etc utan hur inläggen byggs upp.

      🎯

    Du förstår väl att om man är freelance har man inte hjälp av någon HRavdelning? Den är bara till de för de anställda. Okunskapen när folk uttrycker sig att man ska vända sig till HR är monumental.

     Nån har ju anställt dig även om du freelancar. Jag är freelance själv och förstår inte helt hur du menar.

      Det heter frilans på svenska…

      Nej du är inte anställd. Du är inhyrd konsult.

      Är du frilans utan att förstå hur din ”anställning” fungerar?

       Tydligen 🙂 eller vad jag inte fattar- om jag har problem med en kollega, varför skulle jag inte kunna vända mig till HR ansvarig?

        För du är inte anställd. Du går inte under LAS. HR är till för de anställda.

        Varför inte vända dig till kollegans chef?

         Eller facket.

   Det vet man ju inte helt eftersom p3 snubben inte berättar anledningen i detalj. Vilket han nog inte ska göra heller- HR grejer ska väl inte vara offentliga.

    HR är inte rätt forum för en freelance.

     Media är ju inte heller rätt forum

      Jo tydligen. Alla konsulter bör enligt någon häruppe strunta i HR och vända sig till aftonbladet. Det är kutym…

       Vem har sagt att Aftonbladet är rätt ställe att vända sig till om man har problem med en kollega?

       Har man bara HR och Aftonbladet att välja på?

        Självklart inte. Du har helt rätt men okunskapen i det här kommentarsfältet är monumentalt.

     DET HETER FRILANS

  God morgon! ☀️
  Är det någon som kan förklara bakgrunden till detta eller vad det handlar om? 🤔 Har Anna fått sparken för att hon har berättat för Aftonbladet att en kollega har drogproblem? Är det själva kärnan i detta? Jag får ta en kaffe så kanske poletten trillar ner ☺️ Ha en fin dag allesammans och lycka till med sändningen Camilla!

   Jag förstår inte heller. Men min hjärna är förstörd av att min hund har sprungit runt, hoppat upp och ner och tjutit efter den löpande granntiken hela natten.

   Jag måste nog läsa om en gång till….

   Hon har inte betett sig OK kring två av sina arbetskollegor = ohållbar arbetsmiljö.

    Tack!

   Det vet man inte. Det enda som sägs rakt ut är ”samarbetsproblem.” Resten är spekulationer.

   Skickade hon inte ut något massmail där hon kallade kollegan för h*ra osv också?

   Hon har snackat skit i sin podd om en Tankesmedjan-kollegas drogproblem istället för att ta upp det med arbetsgivaren, hon har konfronterat en annan poddkollega i deras gemensamma podd med att den andra skulle ha tagit återfall och ha bulimi och borde börja äta och sedan veckan efter klippt bort det svar som den uthängda kollegan hade förberett. Sedan har hon outat en tredje poddkollegas graviditet på instagram innan K
   kollegan själv hade gått ut med den och när poddsamarbetet sprack skrev Anna ett mail till Alexander Bards kändiselitklubb (typ en Facebookgrupp för Stureplanskändisar) att den gravida kollegan är en äcklig hora. Hon har även flera gånger tidigare i podden kallat andra personer och poddare för ”ful hora” etc. Hon är en oprofessionell idiot helt enkelt och det är inte konstigt alls att Lars Truedson som hennes arbetsgivare inte har förtroende för henne längre.

    Handlar inte så mycket om förtroende. Man kan inte ha kvar en anställd som behandlar sina kollegor på det sätt hon gör.

     … Och behandlar man kollegor så, så förbrukar man det förtroende andra haft för en.

    Håller med om slutsatsen men poddkollegan sa väl själv att hon tagit återfall och angående kollegans drogproblem hade hon ju tagit det med deras chef men denne svarade inte/gjorde inget? Det där med äcklig hora osv är ju helt sjukt och borde i sig räcka som anledning…

     Det var dock uppenbart sagt för att vara elak, och i kombination med påståendet om ätstörningar ett sätt att försöka trycka till B så mycket som möjligt inför hela poddpubliken. Vidrigt beteende, ja.

     Bianca hade haft återfall med alkoholen ja, Annas intervention handlade ju om att hon inte tyckte Bianca åt tillräckligt. Vilket Bianca dementerade direkt i podden varpå Anna ändå fortsatte

     Anna mailade tankesmedjans chef och när hon sen inte fick svar tog hon till podden. En annan hade ju kanske försökt få till ett möte med chefen och diskuterat det den vägen istället

     Verkligen vidrigt att kalla någon för äcklig hora. Dock kallade den äckliga horan i fråga ganska nyligen Myra Åhbeck Öhrman för dumma hora. Så ja, kanske fanns det någonting underliggande i ”äckliga hora”-kommentaren. Lite sarkasm eller så.

    Sjukaste här är att Alexander Bard har en Facebookgrupp för kändisar. Vem fan är med där?

  Förstår inte heller nånting av det här inlägger..

  Nu tror jag att Aftonbladet taget citaten från podden om att han har drogproblem och inte att hon pratat med dom.
  Sedan tycker jag ju att både Anna och Mia betett sig sjukt illa i podden när de pratat om både Fredrik och Bianca.
  Konstigt dock att Moa inte får stå för sitt beteende.

   Håller med. Moa fick en fin offerkofta i.o.m outningen. Sen lyssnar man på intervjuer med Bianca efter hon kom hem till Sverige igen, och inser att Moa betett sig lika vidrigt som Anna….

    Det kan man t om höra i podden.

  Jag sitter nu och njuter av att min hjärna inte alls kastat in handduken eftersom ovanstående kommentatörer är lika förvirrade som jag, eller så är vi alla hopplösa fall…

  Detta var ju mer ett reklaminlägg om vad ni ska prata om i podden.

   Japp

  Fattar noll av detta inlägg!

  Tydligen bara jag som fattade allt i detta inlägg?

   Jag med, men det förutsätter kanske att man känner till alla turer som varit kring Geniet och Della Q.

    Ja, det är ju långt ifrån hennes uttalande i Aftonbladet som ligger bakom detta.

     Långt ifrån bara*

   Jag håller med dej! Förstår och gillar inlägget.
   Påtal om Anna B (inte book i detta fall ) varför är hennes senaste bilder i princip kommentarslösa (max1-3 kommentarer) Folk tappat intresset/orken eller hon som är flink på raderar knappen tro?

  Och Anna kan fortfarande inte se att hennes eget beteende skapat situationen utan påstår att allt beror på att han är avundsjuk och ogillar henne. Snälla människa, du har ju gjort dig själv omöjlig!

  Hennes man fick ju alldeles för snabbt syndernas förlåtelse för sitt sjuka utspel mot Aftonbladet, hoppas nu att det inte kommer att gälla Anna också. Det är ingen mänsklig rättighet att få sitta i rikssänd radio (betalad av skattebetalarna dessutom), det är ett privilegium. Vården skriker efter folk, hon borde skaffa sig lite livserfarenhet genom att söka sig dit…

   Vad hände med hennes man och vad hade han gjort?

    Han vill sätta en yxa i skrevet på Åsa Lindeborg.

     *ville

    Lite nyanserat fick K en dålig recention av sin bok av Åsa Lindborg, som också var hans kollega och arbetsgivare. Han var väldigt ledsen och arg, och hade tidigare blivit mycket orättvist behandlad av tidigare arbetsgivare. Han drack sig aspackad en natt (grappa tydligen) och slängde ur sig att han ville hämnas (ska sätta en yxa i fittan på Åsa) i radio.

    Håller absolut inte med om att han alldeles för snabbt fick syndernas förlåtelse. Långt senare (nu) är det fortfarande det enda många verkar veta om honom. K är i själva verket en mycket intelligent person som skriver otroligt bra, både stand-up men också poetiska texter och noveller. Han begick ett otroligt dumt misstag som han fått sota för i år. Han förlorade alla jobb och har på egen hand arbetat sig tillbaka.

     Hade han varit ”mycket intelligent” på riktigt borde han inte ha uttryckt sig på det där sättet. Ger man ut en bok får man väl ändå ta att den kan få dåliga recensioner? Och att man inte ska ta det personligt?

     Tycker han förtjänar all skit han har fått.

     Det var inte Åsa Lindeborg som skrev en krönika om hans bok det var Victor malm som skrev en recension. Det är helt i sin ordning att någon recenserar ens bok om man är författare. Åsa var inte hans arbetsgivare utan kulturchef på Aftonbladet. Aftonbladet var vid det tillfället ansvarig utgivare för en av de poddar han var med i då. Grejen var att vi Tor malm uttryckte sig lite spydigt om honom och författarkollegan Nanna Johansson men överlag var recensionen positiv till boken de gett ut. Eftersom k Svensson är en extremt lättkränkt barnunge fick han ett jävla utbrott av detta och sa då vad som är skrivet ovan om vad han ville göra m Åsa Lindeborg, full, i en podd. Detta eftersom att Åsa, enligt honom, skulle stoppat recensionen av ngn slags konstig lojalitetsprincip som bara existerade i k Svenssons narcissistuniversum där allt utgår från att man måste ta hand om hans sårbara ego

  Tycker du ska skriva ett inlägg om att Therese Wickman ordnade en babyshower för en kompis, alltså på riktigt: folk är ju dumma i huvudet i dessa tider! Man ska undvika att träffa vänner från olika familjer, och absolut inte inomhus. Bra, då kör vi en babyshower i kompisgänget!

   Babyshower är en dålig idé. Pandemi eller inte.

    Sjukt kul!

   Man får träffas enligt rådande rekommendationer. Man ska dock skydda äldre. Så ingen panik.

    Visst får du träffas, men håll avståndet och gravida ska tänka som äldre och riskgrupper, så den blivande mamman bör inte vara med!

  Men fan vad trist. Det kunde ha blivit ett superinlägg men istället handlade det till största delen om Gott snack??

   Ja, konstigt att det har varit så tyst om den här härvan.

    Det har ju gjorts inlägg om detta. Häng med!

     Jo men finns mycket mer att säga om detta än vad det gjorts inlägg om. Häng med.

      Skriv ett inlägg själv då.

       Haha god morgon solstråle.

   Ja varför kasta bort detta guldmaterial? Antar att C inte är så insatt..? Själv tycker jag att det varit ett sjukt kul drama att följa! Det var typ Corona – Tiger King – della q. Våren 2020. Vill ha mer skvaller, speciellt om Anna!

  Rubriken fick mig att tro att det skulle blir ett spännande inlägg om dramat bakom den här uppsägningen! Så synd…

  Och du borde få lämna gott snack. Herregud ingen orkar eller vill höra på dig, du är pinsam, jobbig och INTE rolig för fem öre. Killarna skrattar krystat med (åt) dig för att du ska föreställa rolig men det märks att de inte tycker du är det utan pinsam, såå töntig. Fredrik ta bort henne, ni skämmer ju ut er allihopa genom att ha med C där.

  Och du borde få lämna Gott snack – för det blir allt annat än gott när du är med. Jeeesus så pinsam du är och jobbig att lyssna på nej nej bort… Du är INTE rolig INGEN tycker det, inte de i studion heller det märks tydligt hur de skrattar lite ansträngt för att du ska föreställa rolig men nej .. Fredrik, ta bort henne för ni blir ju utskämda genom att ha med henne där.

   Vad är detta för personligt beef?

    Kan hålla med i kritiken även om jag inte hade uttryckt mig lika hårt. Riktigt plågsam lyssning, tbh.

  Jag har blivit orimligt intresserad av Della Q-dramat, trots att jag inte lyssnar på deras podd. Anna framstår som en otroligt oskön person, Moa likaså. Förstår inte fäblessen med att dra upp sina konflikter för allmänheten?

  Några frågor från en som hörde avsnittet där Della Q blev till (när de gästade Della Sport en sommar), tyckte de var skitjobbiga att lyssna på och aldeig lyssnat på deras podd. Hörde dock Bianca i Arkiv Samtal och hon verkar vettig, eller åtminstone ärlig?

  1. Är Anna läkare? Jag har fått för mig att Kringlan snackat om det i Della Sport för flera år sedan.

  2. Någon som hört Della Artes avsnitt ”Idioten i della Q”? Vad handlade det om?

  3. Vad säger Kringlan om allt kring hans fru? Tar han hennes parti?

  4. Är vi team-Bianca eller?! Help me out!

   Kan svara på fråga 1 och 4.

   Svar på fråga 1. Anna har uppenbara komplex över att inte ha en akademisk examen. Att hon skulle vara läkare stämmer inte. Hon har påbörjat psykologprogramet och läst detta en mycket kort period innan hon blev en drop-out. Rykten på FB gör gällande att hon blev avstängd pga brott mot patientsekretess eller dyl. Om det stämmer vet jag inte. Jag tror också att hon påbörjat arkitekturutbildning men hoppat av även denna. Hon har mig veterligen inte någon examen.

   Svar på fråga 4. Ja, definitivt team Bianca.

   Anna älskar att prata om att hon pluggat, men hon verkar inte kunna slutföra något.
   Tidigare, när hon outade Moas graviditet så stöttade kringlan henne och skrev tyket på twitter.
   Verkligen team bianca! Moa har ju sluppit så mkt skit pga anna, men hon har ju varit vidrig också och hakat på annas skit.

   Det här dramat är det bästa i år 😬 kan det bli mer såpa än så här?

   Måste bara säga ang 3:an. Om K inte hade tagit sin frus parti hade han ju varit en ännu större idiot, ett riktigt praktarsel. Sen vad han säger hemma till henne och vad han ger henne för tips i hur hon ska hantera konflikter osv vet vi ju inte. Kanske har han skällt ut henne. Men jag hade förvänat mig av min man att försvara mig vad jag än gjorde, utåt i alla fall.

   4:an vi är team Bianca. Men jag (har skrivit annan kommentar om detta) tycker Anna fått oförtjänt mkt skit. Moa borde fått en del av skopan men allt hamnade på Anna pga sämre impulskontroll

  Börjar tröttna lite på Anna-hatet. Visst är hon över gränsen. Tror faktiskt inte att hon förstår bättre. Hon har ju berättat att hon typ inte hade några kompisar under uppväxten, så hon har inte riktigt lärt sig hur man är kompis. Men liksom, okej vi har fattat. Det är ju inte så att hon är ondskan reinkarnerad. Dessutom, bara för att hon har sämre impulskontroll / social kompetens än Moa så har Moa gått som en jävla segrare ur detta trots att Moa varit lika delaktig i både mobbningen av Bianca och det om Fredrik. Allt för att Anna avslöjade Moas graviditet. Då hamna blåslampan på henne och stackars unga fina väna Moa har plötsligt inte gjort någonting fel. Att hon lyckats manövrera ut både Fredrik och Anna ur tankesmedjan är fan bra jobbat.

   Äh det är inget hat. Bara underhållande att se Titanic gå på isberget gång på gång. Jag har inte mycket till övers för Moa, hon är för ung/oerfaren för att vara intressant. Anna däremot har sjukt många intressanta (obs inte trevliga) drag och infall. Som karaktär sett. Sen är hennes krönikor tråkiga upprepningar och hon borde lägga ner den verksamheten. Jag gillade hennes konto planhushållning, för hon levererade några tips och faktakunskaper med substans.
   Tjusningen är dock att se någon spåra och göra sig helt omöjlig. Lite befriande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *