Stretching på sociala medier

En lavendeldröm från Gina Tricot som jag gärna hade hoppat i min första utekväll! // Petra Tungården

Petra Tungården drömmer om en rynkig klänning till efter att hennes bebis är född men jag säger ”why wait”?
Om man ska tro Alexia Kafkaletos så kan man bära dessa klänningar både som väldigt gravid och som väldigt lite gravid.

Här hittar du Alexias video som bilderna kommer ifrån.

Den är typen av klänningar verkar nämligen bestå av lika mycket stretch som vissa influencers tolkningar av ”social distansering” och det vill inte säga lite.
Om du inte förstår vad jag menar med det så förklarar HanaPee det här under med hjälp av Stefan Löfvén, ett event med Chimi Eyewear och lite influencers i ett kort bildspel.

 

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Helt rätt med Hannapees kommentar. Avskyvärt vad influensers håller på med. Så respektlöst, så bortskämt, så fult gjort och hade de haft någon verklighetsförankring hade de valt att ställa in det eller skjuta fram på det tills det har lugnat ner sig. Men men content över coronavirus. Samtiden gott folk. Fucking samtiden.

   ??????

   Verkligen. På samma sätt som Egoina gnäller om att hon inte kan åka till Norge.

    Fast nä, att jämföra att uttrycka att det är piss att inte kunna hälsa på sin familj på obestämd tid är inte samma sak att gå på event för solglasögon

     Må så vara men är trött på alla jävla influencers som gnäller överallt. Hennes släkt lever åtminstone.

      Ja och vi är många inom Sveriges gränser som undviker att träffa vår familj just nu. Till skillnad från Egoina som träffar sin mamma och sina vänner hela tiden. Det är ett evigt gnäll på Egoina, men det var det ju innan Corona också.

      Men man måste väl få tycka att det är piss att inte kunna träffa familj, även om man för den sakens skull är glad att de lever.

     Verkligen. Min familj är på andra sidan landet. Klart det suger att inte få träffa dem och inte veta när man väl får göra det.

    Nej men sluta, man har full rätt att sakna sin familj. Vi är många som är rädda att inte kunna träffa familjemedlemmar den närmsta tiden och att någonting ska hända dem så det sist var typ i julas man sågs… :-/
    Det är en helt annan sak än att vilja springa på events där man får någon liten goody bag.

    Haha, nej – Norge är smart nog att stänga gränsen för svenska knas-influensor!

     Å öppnar nog inte än på ett tag.

    Fast nej. Egoina ventilerar sina tankar, hon agerar inte. Jag bor också en bra bit från hela min släkt och det här är piss. Har inte träffat mina föräldrar, syskon eller vänner sedan i julas och vet inte hur lång tid det dröjer tills nästa gång. Inte för att någon är i en riskgrupp, men för att jag tar råden på allvar och reser inte utanför mitt län, knappt min stadsdel. Det är helt okej att tycka det är jobbigt och prata om det. Det går inte att jämföra med denna egocentrerade, bekräftelsesökande influenser-klick som inte kan tänka på något förutom sig själva.

    Hon gnäller inte, hon saknar sin släkt och är ledsen över stt inte veta när de kan ses

     Hon är inte den enda fast det kanske hon har glömt.

      Och då får man inte tycka att det är jobbigt?

      Har hon sagt att hon tror att hon är den enda, eller gissar du bara?
      Alla som vill kan väl få uttrycka sin sorg och saknad efter anhöriga på sina kanaler hur mycket de vill utan att för den skull ”ha glömt” att andra upplever samma känslor.

      Bara lågt och fånigt av dig.

      ”Varför sörjer du din mamma som gått bort? Inte som att du är den enda!”

      ”Varför gnäller du om att du inte har råd att betala hyran? Inte som att du är den enda?”

      ”Varför tycker du att det suger att det regnar hela din semester? Inte som att det regnar bara för dig!”

      Fan vad löjligt sätt att se på det.

       Lite skillnad va? Alla vet väl för fan om hur samhället ser ut nu. Så varför gnälla om att man inte kan träffa någon eller att man inte kan åka utomlands? Hur mycket gnäll ska man behöva höra bara för att människor inte fattar? Acceptera situationen som den är istället.

        Men gud ? så bitter du är! Kanske inte borde hända på sociala medier om det tar så hårt på?

        Men låt folk gnälla!! Det suger att inte kunna träffa sin familj och att exakt alla planer ställs in.

        Kul för dig att du inte tycker det.

         Jo det gör jag men har varit med om lite väl mycket för att acceptera gnäll från människor. Acceptera och gå vidare.

          Tuffing där ?

           Inte direkt snarare svag. Men finns inte så mycket jag kan göra åt det.

          Den gnälligaste här verkar ju vara du?

    Vet inte om hon gnäller men det borde gå att åka till Norge som norsk medborgare och åker du från Sverige behöver du bara korsa en gräns men sedan blir det 2-veckors karantän i Norge.

     Helt rätt. Norska medborgare får komma in i landet och sitta 14 dagar i karantän… vad är problemet?

   Fan vad jag är trött på ordet ’samtiden’.

   Det var allt.
   Hej.

    Tack, jag trodde att jag var den enda som hatar det ordet ?

   De kan ju glömma att jag köper deras solglasögon efter detta. Det här eventet gjorde mer skada än nytta men vissa företagare är bara så Jäkla hjärndöda ?‍♀️

    Det där är ett märke jag stör mig på. Samma som de där mobilskalen och Daniel Wellington klockor. Inte en chans att Bianca och gänget skulle ha ett märke som ingen har hört talas om om de inte fick betalt. Så icke trovärdigt att de skulle ha något annat än coola designermärken.

   Om man dessutom läser Margauxs blogg om hur mycket hennes liv har förändrats pga ”karantän” är detta rent löjeväckande!

   ”Hör ni livet har ju verkligen förändrats den senaste tiden och det är mycket samma sak i ens vardag just nu. Jag gör en del på jobbet men det känns verkligen inte som att jag socialiserar mig med andra än mina närmsta. Inte på långa vägar som jag gjorde innan. Härligt tajmat att vara singel i dessa dagar, haha. Jag längtar verkligen till ”vanliga” livet även om det inte blir helt så i slutändan!”

   Nej hon socialiserar sig verkligen inte med andra än sina närmsta.. antar att 20 + stycken influencers räknad till den kretsen. Ett fruktansvärt hån mot sjukpersonalen och befolkningen som tar detta på allvar och inte som nån spännande parantes i livet..

    Nej men Maggan har ju också gått ut med att hon inte förstår vad som är rätt och fel att göra i denna pandemi, så gissar att hon tar begreppen lite löst.

    Sen tyckte hon också att det viktigast var att vara snälla med varandra och inte sprida hat (alltså att ifrågasätta hennes agerande).

    Det är inte lätt när det tar emot när man tänker.

  Tycker inte den som fixat eventet ska få all skit då man har eget ansvar. Dvs blir man bjuden kan man vara en medmänniska och tacka nej. Också av samma anledning som att inte starta ett event. Så alla gör egentligen fel om ni frågar mig.

   Fast den som ordnar eventet har väl också ett ansvar? Det är ju galet att ens göra det.

  Influencer verka ha egna regler.
  Läste en Loppi-blogg Therese Wickman som är väl mest känd som ensam mamma i Tv-programmet med samma namn.
  Hon minsann har varit på babyshower och ett släktkalas med 70+ i helgen. De flesta i Sverige träffar inte sin släktingar eller vänner nu. Men riktlinjerna innefattar kanske inte inflencers och deras släkt och vänner.

   Ja, de har ju dispens för att kunna skapa content.

   Räknas privata tillställningar till 50-personer-regeln?

    Inte som olagligt då det inte är en allmän sammankomst, men däremot sa regeringen i samband med att denna begränsning infördes att man också bör se det som en rekommendation i övriga sammanhang. De har också bett oss att avstå från födelsedagskalas och liknande och tror att detta räknas som ”liknande” även fast föremålet för uppståndelsen inte har fötts på någon dag ännu 😉 Ej olagligt, men eventuellt olämpligt kanske.

     Ja visst, olämpligt håller jag med om.

     Kalas kan man ju ifrågasätta om det handlar om kalas med barn som spenderar dagarna tillsammans i ett klassrum ändå. Där tror jag att de mer syftar på tillställningar där man samlar människor som normalt inte umgås.

     Som jag uppfattade den rekommendationen är att man ska undvika att samla personer som normalt inte träffas. De 70 som dagligen ses på min arbetsplats får alltså ha fest privat och bjuda de 70, men helst inte folk som inte ses i vanliga fall.

   undrar om Therese pappa gillar att du kallar honom 70+.. tror han knappt är 60!

    70+ i antal personer menar nog Anonym

    Förlåt , men jag menade 70+ i antal födelseår…. men riktlinjerna är iallafall att bara umgås med sin familj man bor med.

  Nu är det bevisat. Influencers är dumma i huvudet!!

  Förlåt men, Herregud vad denna bloggen blivit sämst. Skrivs bara om tråkiga personer och tråkiga saker.

   Du kan ju i så fall bidra med lite konstruktiv feedback! Vem bör det skrivas om och vilka ämnen?

   Vad tycker du är roligt då?

    Kul med vad som händer på instagram. Finns det något att skriva om exonthe Beach deltagarna?

     Men låt oss slippa…

      Jag hade i alla fall hellre läst om det.

      De som inte vill kan ju scrolla. Samma som att jag kan scrolla förbi inlägg om smygreklam då det enligt mig är tråkigt.

     Ja! Hade också velat läsa mer om exonthebeach. Jag tycker att Nina och Dennis resa är rätt spännande. Undrar lite vad andra tänker och tycker om dem, lol. Jag gillar dem på något sätt, tror dock att Nina är väldigt osäker i grund och botten, men jag har någon typ av medkänsla för henne, tycker typ synd? Hon vill så gärna ha kärlek av den där ’populära’ och ’snygga’ killen i gänget, oavsett om det är i PH eller Ex on the Beach. Hoppas verkligen att hon och Dennis håller, för han verkar genuint som en fin kille, som bryr sig om henne!

     Okej, det här blev väldigt otydligt. Men ni förstår 🙂

     Verkligen inte, vilket skit

    Molimenti!!!!

     Det vill jag också läsa om!

    Kan du inte göra en omröstning kring vilka inlägg/personer vi helst läser om och vilka vi inte vill läsa lika ofta om? Vore intressant att se tycker jag. Och kanske intressant för dig också (även om du kanske kan se mycket på statistik)? ?

     Bra att ha en ny sådan lista, tror dock att man även ska lägga till att läsarna själv kan skriva personer på listan eller i kommentarsfältet nämna fler personer? Jag ser oftast att det skrivs om folk som inte alls framgår av dessa listor .

    Mer om Ida och Pärlans, Kenza, och sen reflektioner av Hanna och Lojsans podd skulle va kul! Som tips

  Fick också en så dålig känsla av detta. Vilket är synd för jag tycker verkligen om Chimi Eyewear som företag, de har en väldigt intressant och framgångsrik marknadsföring i övrigt. Jag tycker verkligen de borde passat på att ta ställning och föregått som ett bra exempel på nytänkande event och anpassat lanseringen antingen digitalt eller åtminstone utomhus så att strikta avstånd kan hållas.

   Chimi Eyewear är annars inte särskilt populära här på Bloggbevakning.
   Framför allt för att de mutar influencers med gåvor och, åtminstone tidigare, betalat fingerade fotoresor till platser som Mauritius och Zanzibar. Dessutom verkar det vara underförstått att influencers ska visa upp dessa solglasögon i olika sammanhang utan att markera att det rör sig om reklam. Dvs smygreklam.
   Så ”framgångsrik marknadsföring” kanske men inte okontroversiell.

    Fingerade? Är resorna förfalskade eller påhittade?

     Det var resor som Chimi betalade för att influencers skulle göra reklam för solglasögonen. Man tog reklambilder och hade i övrigt semester. Resorna verkade vara hela eller en stor del av betalningen för samarbetet.
     (Samma upplägg som DeoDoc)

    Vad är gränsen mellan smygreklam och man använder det för att man gillar dom? Många som är stora influensers är också goda vänner med grundaren.

     Ja, så blir det när man blandar ihop yrkesrollen med privatlivet.

   Eller hur! Solglasögon bär ju oftast utomhus till och med, eller?!

  Blev också ofantligt provocerad. Hur de står och kramas och myser medan folk dör. Visst om de körde lite ”drop in” och höll avstånd, det får man. Men detta är emot rekommendationerna.

   ”Men vadå!!! Jag har ju inga symtom!” *statistik visar att många av oss inte kommer märka när vi är sjuka*

   Men influencers kan inte hålla avstånd, även om de säger att de gör det…för alla bilder visar ju sanningen.

   Sen utgår de från att allt som inte är straffbart är okej.

  Åh herregud, vem är värst?! Företaget eller dom som är där och ”minglar”? Båda I guess. Sinnessjukt oansvarigt av företaget. Ta lite j-vla ansvar och ordna inte jippon mitt i en pandemi. Tack å hej Chimi ??

  Influencers verkar leva i ett parallellt universum.
  Ett universum där det inte finns något coronavirus och events rullar på som vanligt med kramar och kindpussar 🙂

  förvånar mig inte, å sen undrar man varför det sprids? borde bli hårdare konsekvenser för dom som bryter som i andra länder, här kämpar vissa för sitt liv medans andra lever som om det inte fanns någon morgondag

  Förresten är det Margaux på bilden, hon som hade insider info..?

   Japp

   Yes, hon springer runt på stan som en galning i vanlig ordning, pandemi eller ej!

   Men det går inte kommentera på hennes blogg om det, hon raderar all ifrågasättande kommentarer.

  Johanna Bradford har åkt Borås, Stockholm, Dalarna de senaste dagarna och glatt visat upp på Instastory. Alltså kan de inte göra sina puckade resor utan att visa upp dem på sociala medier iallafall? Blir helt matt.

   Maja NL också. Varför lägga upp resor på sociala medier om man nu måste göra dem?

   Reagerade på detta också. Dock ”måste” hon väl visa upp det på sociala medier för att tjäna nåt på det… Sen skriver hon att de håller sig för sig själva, inte träffar någon osv osv. Men tycker det är oerhört respektlöst ändå!

   Vet att så många älskar henne men tycker Bradford ofta framstår som oerhört clueless. Samt väldigt dålig på att ta kritik. För van vid att bara få kärlek i sina kanaler antar jag.

  Kul med vad som händer på instagram. Finns det något att skriva om exonthe Beach deltagarna?

   Som någon däruppe kommenterade: låt oss slippa!

    Oss?

    Tala för dig själv.

     Tror det är bättre att DU talar för dig själv. Skulle vi ha en röstning här om vem som vill se vad Exonthebeacharna har för sig tror jag du står i en minoritet…

      Ja så kan det kanske vara. Visste inte att ni andra hade utsett dig som talesperson bara.

       Vice talesperson bara. Jobbar mig uppåt!

  Ni som är här. Någon som använder munskydd? jag och en kompis började fundera om man kanske ska ha det i tex köpcentrum. Finns massa varianter på Fyndig.

   Varför?

    För att förhindra smittspridning – vad trodde du?

     Munskydd hjälper bara om den som är sjuk använder det. Förutsatt att det är bra skydd och inte ett tunt stycke som ändå släpper igenom allt.

      Det var ju det här med att kunna vara smittad utan att veta om det…

       Ja men kör på munskydd då om du är orolig att du ska smitta andra?‍♂️

        Men fatta att en del tex som har diabetes måste skydda sig själv för dom kan bli jättedåliga. Det är inte svårt att förstå!

         Ja men jag har väl inte sagt annat? Den som vill ha munskydd är ju fri att ha det. Har jag försökt stoppa någon diabetiker eller? ?

         Skyddar munskydd en själv? Trodde de bara hindrade att man själv smittade andra.

    Men suck.. Många länder har ju tom infört tvång på att bära munskydd om du rör dig ute bland folk. Jag bor utomlands och här är det ett måste att munskydd om du ska in i vissa butiker. Fattar inte varför det var en sån konstig fråga??

   Munskydd är ett bra skydd för att hindra att smitta andra. Det hjälper inte så mycket mot att själv bli smittad.

    Det finns fler än en studie som säger att det visst hjälper mot att bli smittad.

     Ja men då måste du ha andra typer av munskydd och de typerna är rätt så jobbiga att ha på sig en längre period.

     Tror att det hjälper en del mot att bli smittad. Vet många med andra hälsoproblem som har det. Det tycker jag är klokt.

    Jodå, det är klart det hjälper mot att bli smittad! Varför tror du sjukvården använder munskydd när de vårdar covid-19 patienter?? Ffp3 och ffp2 skyddar dig mot virussmitta. Att svenska myndigheter påstår att munskydd är onödigt beror endast på att det är brist på munskydd pga att de har noll framförhållning och inte har sett till att köpa in tillräckligt många. Är du i riskgruppen ska du absolut använda munskydd om du måste lämna hemmet, och alla ni andra som inte är i riskgruppen borde använda kirurgisk munskydd eller annan form av mask för att skydda sårbara personer i er omgivning. Kom i håg att många smittade har väldigt lindriga symptom, du kan vara smittad och smitta andra utan att du vet om det!

     Säljs ffp3 på fyndiq?

     Är det brist på dessa så kan jag tycka att de som finns ska gå till vårdpersonal. Inte till oss som vill hänga på gallerior.

      Hur orkar du vara så dryg?

       Frågan var uppriktig.

      De säljs på fyndiq men sedan vet man inte om de faktiskt uppnår kravet.

      Vet att vården gjorde en beställning av masker (inte från fyndiq) som skulle vara godkända men som inte klarade kvalitetskontroll när de kom fram. Tveksamt om den som håller i inköp av medicinsk utrustning centralt skulle köpa partier av masker från fyndiq. Personalen måste kunna lita på att de skydden funkar. Det fanns dock en läkare på Huddinge som lyckades ordna leverans från Kina med hjälp av någon svensk-kinesisk förening när bristen var som mest akut och personalen riskerade att vara helt utan.

     Jag trodde att kirurgiska munskydd skyddar mot ”fysiska stänk” som saliv, blod etc. Har hört att de skyddar mindre bra mot virus. Men jag kan mycket väl ha fel då jag inte har undersökt detta närmre. Vet du eller någon annan?

      Kirurgiskt munskydd är som du skriver mest för att hålla inne större droppar, typ så att kirurgen inte råkar spottar i operationssåret. Inom vården används FFP3 eller N95 respirators som filtrerar mindre partiklar när man jobbar med COVID-19-patienter.

   Skulle tipsa dig om att läsa vad FHM säger om munskydd. I vilket fall tror jag knappast att de från Fyndi(q?) håller måttet, mer än vad att hålla avstånd och ej peta sig själv i ansiktet gör.

   Har inte ens funderat på det eftersom jag alltid håller avstånd på 2-3 meter till andra människor.
   Då känns munskydd lite överflödigt.

   Men jag kanske tänker fel?

    Men igår kom en man fram till mej och han var jättenära. Sedan finns det en del som inte håller för eller nyser eller hostar i näsduk. Sådana situationer kan ju hända överallt.

   Är ni sjuka? Annars finns det ingen anledning. Och ni bör nog ha andra skydd ö de som säljs på fyndiq i så fall. I min mening är det dock bättre om de skydden går till vården och att vi håller oss hemma om vi är sjuka.

    Ja, så att de smittade patienterna kan ha dom på sig då eller? För personalen har ingen användning för dom enligt dig.

     Läs om, läs rätt.

     ”..ni bör nog ha andra skydd ö de som säljs på fyndiq i så fall. I min mening är det dock bättre om de (där ’de’ syftar tillbaka på de andra skydden än de från fyndiq)..”

      (För är ni inte sjuka så måste ni ha andra typer av skydd. Tydligt nu?)

       Så hela länder som använder munskydd har fått allt helt om bakfoten?

        De använder väl främst munskydd på grund av kraftig smog/föroreningar?

        Men ja, det finns det många experter som påstår att de har.

         I USA har allmänheten skydd för att inte smitta andra.

        Jag har jobbat i Kina och där använde folk munskydd främst för luftföroreningarna. Jag har även bott i Japan och där är det kutym att använda munskydd efter att man just har varit förkyld/sjuk för att inte smitta andra och visa hänsyn.

        Jag pratar om vardagliga billiga munskydd som köps på seven eleven etc. Vet inte om det är någon skillnad på dem och de som används inom vården, kan inget om sådant.

     Precis så, ingen på sjukhus som jobbar med covid-19 patienter använder vanliga munskydd. En tjejkompis som jobbar på IVA använder gasmask. Dom får inte inte ha bara vanliga munskydd. Och dom med filter fick bara brukas i högst 30min.

     Precis dom är värdelösa försjukhus personal just nu. Bra att du hänger med

     Precis ingen sjukhuspersonal använder bara vanligt munskydd nu

    På fyndig finns jättetjocka skydd. Varför tror du dom är dåliga? Var lite positiv.

     Haha ja jag ska vara lite mer positiv. Ska köpa en gäng därifrån på en gång för att bevisa min positivitet ?

     Alltså that logic. Gud vad mina hörlurar är dåliga, ljudet har ju försvunnit i ena! Eller nej förresten, ska vara lite positiv nu.

      ?

    Man kan vara smittsam utan att veta om det. Du vet ju själv först inte att du bär på smittan, och då riskeras andra att smitta

   Jag tror tyvärr att många munskydd bara ger en falsk trygghet.

    @

   Sverige! Av någon anledning tror alla svenskar att munskydd är för att skydda sig själv?? VEM har sagt det?! Jag bor i Asien och här har alla munskydd. Man har alltså en munmask/surgical mask på alla platser utanför hemmet för att skydda ANDRA! Vi stannar självklar hemma vid minsta symptom men forskning har visat att några få % inte får symptom och/eller smittar precis innan symptom bryter ut. Då är en mask bra, den fångar upp partiklar från din mun/näsa som annars hade åkt rakt ut i luften. Masken bidrar även till att man ständigt blir påmind om viruset, man pillar inte i ansiktet lika mkt, det uppfattas oxå respektfullt i ens omgivning när alla bär mask.
   Så Sverige, dags att sluta vara så jäkla egoistiska och börja använd mask – herregud! Och en gång för alla, masken ska inte skydda dig på nåt sätt, den ska skydda andra! Punkt.

    Samtidigt är länder i Asien betydligt mer kollektivistiska än här i Sverige. Där går det att föra argumentet ”för att skydda andra” på ett annat sätt än vad det gör här.

     Exakt, kanske dags att ta efter?? Verkar ju gå sidodär i Sverige just nu med att hantera viruset

      Litar du på siffrorna från exempelvis Kina?

       Varför skulle man inte lita på dom? Wuhan, ”epicentrum” för smittan, skrev precis upp antalet smittade med ca 50 % (nu totalt 4.500 pers) efter att räknat om och hittat fler döda som haft covid-19.

       På vilket sätt tycker du att man ska lita på Sveriges siffror? Sverige slutade ju testa folk redan i början på mars….

        Ja men det får man ju ta hänsyn till när man läser statistiken, att vi bara testar svårt sjuka. Det påstås väl inte annat när statistik presenteras? På samma sätt måste man ha koll på andra länder när man läser deras statistik, vad de siffrorna innefattar. Det gäller all statistik.

         Instämmer. Men förstår fortfarande inte varför man skulle lita på svenska siffror men inte kinesiska? Utveckla gärna

          Det har ju framkommit att de mörkat en hel del kring detta virus. Sen är de ju inte kända för att vara transparenta.

          Men Ja, själv litar jag på svenska siffror. Att vi inte kan rapportera det vi inte testar ser jag inte som ett argument för att inte göra det. Hade vi däremot presenterat sifforna som om de inkluderade alla smittade trots att de bara är testade fall så hade det så klart varit annorlunda. Så länge vi är öppna med vad vi redovisar så ser jag inget fel med det.

           Jag litar på allas siffror, jag har inte sagt annat. Jag frågade dig om du tyckte man skulle lita på Sveriges siffror då du verkade ha svårt att lita på Kinas siffror. Om du orkar gå in och läsa på lite så presenterar Kina, likt Sverige, vilka typer av siffror som redovisas. Så du kan nog känna dig lugn med Kinas siffror och ist oroa dig lite mer över hur Sverige ska få bukt på smittan så ni kan ha en skön höst.

           Det är inte så att jag går runt och oroar mig för Kinas siffror. Jag tror bara att de har en större tendens (oc historia av) att mörka vad som pågår i landet.

           Sen får vi se när allt det här är över vilka länders åtgärder som verkar ha fungerat bäst. Än är det för tidigt för att säga något om varken Sveriges metoder eller andra länders. Blir spännande att se vad som händer med siffrorna när länder i total lockdown börjar öppna upp till exempel.

   Tror det bästa är att bara inte vara på köpcentrum om man är orolig
   , elle

  Man får ha privata event, är det offentliga ska man begränsa till max 50 personer. Där har de inte gjort ngt fel.

  Där är det upp till var och en att hålla avstånd. Och då kan man ju tycka att det är korkat att kramas.
  Men ingen är väl förvånad.

   Man får ha privata event, absolut. Man får vara max 50 pers på offentliga tillställningar, absolut.
   Frågan är väl snarare om man BÖR ha det för tillfället?

   Om man som ansvarig tar sig en liten, liten funderare och överväger lämpligheten och vilka signaler det sänder ut…

   //själv företagare.

    Exakt! Tror inte direkt de personer som var på den stora festen där Adam Alsing troligtvis fick sin smitta känner så här i efterhand att det känns så himla kul.

     Fast han var inte på den stora festen där 70 blev sjuka, han var på en annan lite mindre fest.

      Ah okej då har jag missförstått. My bad!

   Fast uppmaningen är att även ”privata tillställningar” ( bröllop, begravningar, födelsedagar osv) ska anpassas till social distansering.
   50 personer innebär inte att man kan ordna en födelsedagsfest för 49 pers utan problem. Många sådana privata fester och tillställningar ställs faktiskt in för att folk drar sig för att komma.
   Och se på alla begravningar som ställs in trots att man kanske endast skulle vara några dussin som deltar.

    Min kompis ska gifta sig om en månad, kör på som om ingenting händer och är helt inställd på att det ska bli av. Kommer komma kanske 60pers men då utgår hon ifrån att alla äldre ska kunns dyka upp också… personligen tycker jag det känns olustigt. ?

     Är ju fritt för gästerna att tacka nej till att delta. Man MÅSTE inte gå på ett bröllop bara för att man blir bjuden. Och i dessa tider känns det ju ännu mer accepterat att tacka nej.

     Tänker du gå dit?

     Jag skulle inte gå på bröllop. Det står ju t om i de allmänna råden att man inte ska göra.

  Vilka jävla dumhuvuden ?

  Blir så arg på sånthär. Jag själv ligger hemma sjuk i Covid, detta efter att ha blivit smittad på jobbet där jag vårdar covid-19 patienter. Människor som inte följer rekommendationerna kring isolering spottar på mig och alla yrkeskategorier som jobbar häcken av sig för att hålla människor vid liv och ge en värdig vård. Vår semester skjuts upp, jag som sjuk får ingen ersättning för att jag blir smittad på mitt jobb, mina kollegor går på knäna för att halva personalstyrkan är hemma och är sjuka. Och vad gör folk?! Klappar i sina händer kl 20:00 varje kväll och går på lunchevent?

   Preach!!! Mvh sjuksköterska som jobbar philip covidavdelning i södra Sverige ❤️

   ❤❤❤ låt influencers jobba dina pass i några veckor så kanske de vaknar.

    De skulle inte klara en halvtimme ens, bara att ta på sig utrustningen skulle vara för svårt och jobbigt för dem.

     Skulle trassla in sig och bli de som blir inlagda med brutna ben istället.

   Influencers är världens största egoister, de ger fullständigt fan i andra människor.

   Hej,
   Vad menar du med att du inte får någon ersättning för att du smittats via ditt jobb? Hur funkar det?

   Tack för ditt och dina kollegors slit.

  De kramas! Shit, jag har inte vågat krama någon på flera månader…

  Alltid gillat Hanna men har typ aldrig hållt med henne om något i livet, tills DETTA! TACK HANNA FÖR ATT DU ORKAR TJATA! Den enda vettiga rösten i hela influensersfären i detta nu!

  Klart Margååå är där. Fan vad jag starkt ogillar den oansvariga, egoistiska och pengakåta människan.
  Usch!!!

  Bra inlägg tycker jag. Har dock tänkt på att du alltid blandar in flera olika ämnen i varje inlägg. Det blir inte bara svårare att hänga med, det blir också inget riktigt tema och svårt att märka i läggen rätt. Varför inte göra detta till två separata inlägg? Det hade funkat jättebra. Att hålla sig till ett ämne eller tema i inläggen hade gjort denna blogg mycket bättre.

   Jag tyckte att ett helt inlägg bara om klänningarna skulle kännas lite fattigt? Att det liksom inte kunde bära upp det på egen hand. Hade det varit bättre? Tumma gärna upp den här kommentaren om det hade varit bättre.

    Och tumma upp den här kommentaren om du inte tycker att klänningsdelen hade funkat i ett eget inlägg.

    Eftersom ingen har kommenterat om klänningarna utan bara om delen med hanapee, så gissar jag att folk tyckte den nedre delen av inlägget var mer intressant

     Exakt. Klänningarna behövdes inte i nåt inlägg faktiskt. ??‍♀️

   Tyckte oxå att det blev konstigt med en sån skit grej med klänningarna först och sedan en rätt stor grej sist. Som att det inte var så viktigt.

  Måste bara kommentera hur Omysigt detta event verkar vara : stå bredvid bubbel- och muffinsbordet utan att hänga av jackorna och väskorna. Det kanske vara tänkt att man skulle in, prata lite, sörpla lite, ta en tugga, här har du din goodie bag, hej då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *