Tips från coachen

Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka Annas inlägg på Instagram.
Har hon glömt den ena halvan av de där bildserierna som är så populära just nu – ”Instagram vs reality”?
Att göra sig så lång som det bara fysiskt går är ju fritt framför vem som helst att göra, så klart men om man samtidigt vill visa upp sin form, så som Anna vill här så är ju det här det absolut sämsta sättet att göra det på eftersom det är otroligt missvisande. Våga vara nöjd på riktigt istället, men om man nu vill visa upp sin ”form” på det här viset, gör gärna det men då är mitt tips att klippa bort de uppsträckta armarna.

Jag tog mig friheten att demonstrera vad jag menar och använde mig av min side kick ”THK” som krävde filter för att ställa upp eftersom han var relativt nyvaken, men jag fick inte säga det till någon.
Jag menar, på bilden till vänster så skulle han platsa på vilken Victoria’s Secret runway som helst. På med en strassklädd bh och lite änglavingar and he is good to go.
När man däremot fällt ihop dragspelet på bilden till höger så skulle hans mage kunna knäcka extra som Jabba the Hutt i vilken dockteater som helst…

På Instagram vs reality så väljer jag reality alla dagar i veckan.
Vad vill ni helst se?

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är väl ett sätt att se ”smalare” ut 😂.

  Svara

   Sen undrar jag hur lång ni tror att hennes blocklista är på Instagram? Gissar på några tusen 🤷‍♀️.

   Svara

   No shit…

   Svara

   Jag är bara jävligt nyfiken…Vad har hon gjort för operation? Långa ärret på magen? Någon som vet?

   Svara

    Svaret finns en enkel googling bort

    Svara

     Men ni verkar ju veta mer här inne 😉

     Svara

    Gastric bypass med mera, med mera. Har hon talat/gråtit ut om ett antal gånger i media.

    Svara

     Exakt det, var det första som kom opp när man ”googlade”😂 Jag har inte följt henne så länge så jag visste inte. Tack 😁🙏 😘

     Svara

     GP får man väl inte sånna ärr av?!

     Svara

    Anna Book har bl.a. opererat magen för bukhinnebrock, separerade magmuskler osv. En del av operationerna utfördes redan i början av 2000-talet

    Svara

   Alltså, kan hon inte bara börja agera som den 50-åriga kvinna hon ändå är?! De säger att man blir klokare med åren, men det finns fan stora undantag från den regeln. Booken blir aldrig äldre än en osäker tonåring mentalt. Kan hon bara sluta ljuga och förvränga allt till förbannelse. Hon är så tragikomisk och förlöjligar sig själv HELA tiden utan att förstå det själv. Hennes konsekvenstänk är lika underutvecklat som en nioårings.

   Svara

    Hur exakt beter sig en kvinna i 50 års åldern? Vill gärna veta vilken mall som gäller?

    Svara

     De har oftast jobbat upp en självkänsla som gör att man inte är beroende av andras bekräftelse.

     Svara

  Och upp med brallorna långt över naveln också! Ser inte köksöns brädor eller vad det är lite snea ut också?

  Svara

   Jo och foten på ena vinglaset ser lite skev ut 😝

   Svara

    Samt en liten inbuktning på tantens sida precis vid vinglaset.

    Svara

   Sneda är dem inte… jag dubbelkollade med linjal,

   Svara

  Som sagt det är du som sätter ribban för ditt kommentarsfält!

  Svara

   Är du inne under varje inlägg och skriver denna kommentar? Jag tycker mig se den varje gång jag scrollar igenom kommentarerna nämligen och det börjar irritera mig hur tjatigt det känns!

   Svara

    Jag tycker det är en bra påminnelse! Inläggen senaste tiden har verkligen gått emot det som tidigare sagts: C egna försök till att vara kul och hennes egna liv samt att kanske inte försöka vara så syrlig så alla i kommentarsfältet blir lika.

    Svara

     Tycker inte alls så! Du tar denna blogg på för stort allvar, och är för känslig.

     Svara

      Det är kanske du som är okänslig?

      Svara

   Men gud.. Allt ansvar ligger verkligen inte på C! hon skriver om det som sker och ibland är det som sker sjukt löjligt och det får stå för personen inlägget handlar om. Så känsliga som vissa av er är fan otroligt.. Detta är en blogg som skrivs med glimten i ögat och har inte allvarliga gräv-inlägg konstant, bara ta det.

   Svara

    Håller inte helt med dig. Hon har ansvaret för att moderera och varje individ har också ett ansvar. Uppenbarligen dras människor hit som saknar spärrar/har inga roliga liv och spyr ur sig den ena elakheten efter den andra.

    Svara

  Haha ja jag är också jäkligt nöjd med min kropp så länge den är i maximalt utsträckt läge! 😂

  Svara

  Förstår andemeningen eller tanken med detta inlägg – typ, ”försök inte luras” eller ”var nöjd med hur du ser ut”.

  MEN det känns mest som lite smygande ”fatshaming”, varför annars ta upp just Anna B som ständigt kämpar med vikten.

  Tycker mer det är spännande att glasen till vänster i bild liksom lutar inåt. Men det kanske bara är en synvilla.

  Svara

   Ah.. Det här inlägget kändes inte varken fräscht eller schysst. ”du är minsann inte aaalls smal”.

   Svara

    Hon är ju inte det? Blir så fel när en 50? Årig kvinna ska hålla på såhär som en 15 åring. Anna book är inte smal och det är absolut inge fel med det. Hon är tjock kort och jättevacker.

    Svara

     Det finns män som avgudar runda kvinnor!!! Det finns någon för alla!!!

     Svara

      Tror de flesta ”runda” eller vad det nu kan vara betackar sig för att vara någon fetisch-i slutänden vill man bli älskad för den man är oavsett sin kropp.

      Svara

      Åh, vilken tur eftersom kvinnors syfte i livet är att please:a män.

      Svara

      Kan man inte bara få avguda sig själv? Det borde inte vara så att man vill se ut på ett visst sätt för att män ska avguda en.

      Svara

    Exakt! Känns bara så onödigt att trycka till henne. Låt henne tycka att hon är fin i den vinkeln. Eller varför förväntas hon ta icke tillgjorda bilder ur sina ”sämsta” vinklar när smala modeller vrider höfter och putar rumpa till jubel och hurrarop?

    Svara

   Fast Anna går ju jämt ut och säger att hon är nöjd med den hon är och förskönar inte sina bilder etc. Men det man ser på instagram är poser där hon står i konstiga vinklar för att se smalare ut, använder filter osv. Hon säger även när i olika lives att hon inte tänker på vikten utan det viktiga, enligt henne, är att hon mår bra.

   Svara

    Ja precis jag tror det är just det som är så provocerande. Om man är så himla nöjd med sitt utseende (och dessutom måste påpeka väldigt ofta hur nöjd man är med sig själv) så blir det väldigt dubbla budskap när man lägger på filter och står och kråmar sig i konstiga poser för att se smalare och ”vackrare” ut.

    Det är helt okej att inte vara helt nöjd med sin kropp. Vem är ens det? Inte jag i alla fall. Men att då hela tiden säga att man är SÅ nöjd men alltid förvränga på bilder blir bara väldigt fel.

    Svara

     Exakt så! Anna Book är mästarnas mästare på att älta om sin vikt och sitt utseende bara för att sekunden senare blocka minsta lilla kommentar som just har med hennes utseende att göra och som inte smeker henne medhårs. Gaaaah! Hon är verkligen 14 år mentalt. Så tragiskt.

     Svara

  Men vad photoshop FAIL!

  Svara

   Ja, speciellt glaset närmast väggen?? Och på hennes vänstra sida (från vår synvinkel) så går plötsligt revbenen ut precis innan tröjan.

   Och nej, jag tycker inte det är fatshaming som någon skrev. Jag tycker det är komiskt och patetiskt. Och sorgligt. Att en kvinna i sina bästa år inte bara kan acceptera sig, utan lägger ut så uppenbart missvisande och fixade bilder för att övertala sig själv och andra. Det är samtidigt fascinerade, ur ett rent psykologiskt perspektiv.

   Svara

    Det var jag som skrev att jag fick känslan av ”fatshaming”, kanske fel ordval.
    Men eftersom fokus på inlägget inte var den uppenbara redigeringen utan det faktum att Anna sträcker på sig för att bli, förmodat som hon känner finare, så känns det lite unket. Har inte vi alla under hela vår uppväxt fått tips om hur vi ska hålla in magen, träna bort magfettet, bli smalare inför badsäsongen och så vidare – och det är helt galet, vi duger såklart som vi är

    Det känns bara lite sorgligt att ge sig på någon som försöker göra sig så fin hon känner att hon kan.

    Svara

     Jag förstår vad du menar, samtidigt som jag tror att detta blir mer känsligt just för att hon faktiskt inte ”passar in i normmallen”, dvs är överviktig. Finns ju flera andra inlägg med ”normsnygga” smala influencers som också fått bash för att de suger in magen, ut med höften, puta med rumpan och står på tå. Sen är det klart att många vill se så snygga ut som möjligt, men det ÄR komiskt när folk poserar i alla tänkbara, konstiga, obekväma, onaturliga vinklar för att se så ”snygga” ut som möjligt. Lägg därtill till att Anna här skriver att hon är nöjd med den form hon är i och lägger ut en gravt missvisande bild. Klart man reagerar. Sen kan hon vara nöjd med sin form ändå, men då blir det lite dubbelt att lägga ut en fixad bild där man inte ens liknar sig själv. Oavsett om det är pose, vinkel eller Photoshop. Samma som när hon lägger ut selfies och säger att hon inte har filter, när det är pinsamt uppenbart att hon har det.

     Svara

    Glasen ser ut att stå på något, handduk eller duk. Revbenen, alltså det är en kropp, kroppar är olika och det kan mycket väl se ut så. Jag tror inte alls att det är Photoshop.🤔

    Svara

     Agree. Tror bara det är fettet som trycks till där av bh:n, helt normalt!

     Svara

  Jag är själv överviktig så jag förstår hennes önskan att bli och se smal ut (även om Book säkert skulle skriva en halv roman om att hon minsann är nöjd med sig själv nu). Det som fascinerar mig med henne är hur hon alltid har ett behov att lyfta fram allt hon gör och i detalj redogöra, med bilder, även högst vardagliga ”framgångar ” som att hon tagit en morgonpromenad och sedan vikt tvätten. Komplett med bildserier både på Instagram och på instastories. Hon skryter bokstavligen om att hon städat huset och vikt tvätt. Mycket märkligt.

  Svara

  Jag tror inte hon photoshoppat, mest för att jag inte tror hon vet hur man gör eller ens äger programmet. Däremot står hon väldigt framåtlutad som vanligt och det ger ett skevt perspektiv på glasen. Samt håller in magen så mycket det bara går.

  Stackars Anna, hela hennes liv har kretsat kring hennes vikt och sociala medier gjorde det inte lättare. Hon verkar inte kunna komma från den demonen.

  Svara

  Jag tycker synd om Anna. 50 år gammal och kämpat med vikten hela livet. Hade önskat att hon på riktigt bara kunde säga ”fuck it” och sluta med bantning och med retuschering och bara låta sin kropp vara som den är.

  Svara

   Hon har pcos. Det är en ständigt kamp med vikt och andra symptom. Att det görs sådana här inlägg om henne hjälper varken henne eller oss. Pinnsmala influencer gör exakt likadant men får inget ”du borde stå på ett annat sätt för att vara okej” Eller andra för den delen också. Jag skulle vilja se ett liknade inlägg om Lady dahmer när hon posar i vinklar.

   Svara

    Hon har skyllt på det ja. Men i BL med träning och kost hade hon inga problem att gå ner i vikt. Jag hyllar inte BL, tvärtom, men det visar att hon inte behöver fortsätta att vara överviktig på grund av någon sjukdom. Hon äter för mycket och tränar inget. Det är bara att kolla hennes insta hur hennes matvanor ser ut.

    Svara

     Intressant dessutom att hennes enda symtom på PCOS verkar vara övervikt 🤔

     Svara

    Konstigt att den ”diagnosen” försvann när hon var med i BL.

    Svara

    Framåt klimakteriet försvinner PCO:s. Äggstockarna krymper så efter det har men inte längre diagnosen och heller inga ägg.

    Svara

     Gud vad lite ni vet om PCOS. Det försvinner inte i klimateriet. Det gör inte att man inte går ner i vikt om man svälter och det är något man har inte något man skyller på. Jag antar att folk i rullstol utan ben också bara har det som ursäkt för att inte kunna gå.

     Svara

      PCOS kan dock skilja sig JÄTTE mycket från person till person, både i ”naturlig” vikt och hur lätt/svårt en går upp/ner i vikt. Det är viktigt att komma ihåg att en diagnos inte alltid ter sig på samma sätt i alla kroppar och sinnen.

      Svara

       Precis. Jag har PCOS (diagnosticerat av gynekolog med bland annat blodprov och ultraljud av äggstockar) och jag är helt normalviktig och helt utan andra symptom. Medan andra personer kan kämpa med alla möjliga symptom.

       Svara

      Hur skulle de INTE försvinna??

      Svara

  Om Anna Bok är nöjd med sin kropp, vackert så. Vill hon ta ett foto i en smickrade pose och vinkel, ja, det gör vi väl alla? Anna kämpar med arbetet att acceptera och älska sin utsida och andra kvinnor komenterar och trycker ner. Stötta henne i stället. Hon är fin som hon är oavsett hur hon håller sina armar.

  Svara

   Hon är fin som hon är, men hon bidrar samtidigt till att andra med övervikt mår dåligt för att hon visar upp tillfixade bilder. Det tycker jag behöver uppmärksammas när man vill synas som Influenser.

   Svara

    Tillskillnad mot vilka influencers då? Att hata sin kropp är ju npgot kvinnor lär sig tidigt. Ingen kommer undan det. Vi måste alla kämpa med det. Inluencer berättarcom sin vardag. Det här är Annas vardag.

    Svara

   Enligt Anna själv är hon dock helt nöjd med sin kropp och vikten är irrelevant bara hon mår bra. Det är nog de uppenbara osanningar som stör läsare mer än något annat.

   Svara

  Alltså Anna Book är ju som hon är, och ja, det är problematiskt med alla bra vinklar, filter etc. Men samtidigt, det är ju uppenbart att hon kämpar och har kämpat i hela sitt liv med sin vikt. Att hon inte vill visa upp osmickrande bilder är inte så konstigt om hon ständigt går runt och mår dåligt över sin vikt.

  Svara

  Om man bortser från problematiken runt Anna Book i allmänhet, så finns där ett större problem.
  Varför i helvete ska det alltid handla om utseende och vikt?? Jag är så trött på kilon, kladd och kräm och en jäkla rövbild till så skriker jag.
  Tänk om vi fick läsa om detta istället :
  Anna: Reflekterar över sin föräldraroll och hur man kan utvecklas.
  Isabella : Hur man blir fartblind och vad finns det att lära?
  Ld: Hur balanserar man livet när ens teorier inte överensstämmer med ens egna livsval?
  Osv
  Jag tror att det finns massor att lära. Det betyder inte att man nödvändigtvis håller med men att få se något äkta och reflekterande hade varit uppfriskande.

  Svara

   Det finns ju sådana konton också. Du får följa de som intresserar just dig.

   Svara

   Är man intresserad av sånt finns så kallade böcker att tillgå.
   Är man intresserad av ytlig och fejkad tillvaro bland folk man aldrig kommer träffa är sociala medier istället rätt forum.

   Svara

   Den med LD är intressant! Hon lever verkligen sitt liv i dekadans och har blivit så mellanmjölk. Jag tror hon mår väldigt bra och har ett bra liv (avundas det på ett sätt då jag just nu kämpar med en väldigt otrygg situation) men det har vattnat ur henne på något sätt. Kanske är det så att ett visst mått av lidande är en nödvändighet för att kampen ska kännas äkta och relevant och glöden ska lysa igenom. Nu är hon mer som en trevlig tisdagsfika med en kopp kaffe och kanelbulle. Hon har blivit som vilken övre mellanklasskvinna som inte orkar ta striden då de har lite annat roligt för sig, kvinnor hon tidigare kritiserade.

   Svara

    Ld är väl iof ganska öppen om sin ångst och sociala fobier men annars har du helt rätt i din analys. Jag hade dock själv inte orkat/klarat vara intellektuellt skarp som heltisdhemmavarande med tre barn så jag förstår henne.

    Svara

     Hon är väl inte hemma med tre barn? De är väl i förskola/skola?
     Hon leker väl med sin nya kompis, lägger upp bilder på insta och spelar in tjafs på mobilen?

     Svara

  Väljer inte dom allra flesta smickrande poser?
  Sen skrev hon ju för övrigt ”formen börjar kännas bättre igen”, inte ”titta vilken perfekt kropp jag har, 100% supernöjd!”

  Svara

  Jag tycker att Anna är en fin 50-årig kvinna som borde vara nöjd med sig själv. Hon passar bättre med att ha lite trivselvikt, och verkar älska mat och matlagning. Och det är helt ok! Hellre det än hårdbantande, självförnekande trådsmala 25 åriga influencers. Det är sjukt om något.

  Däremot måste jag säga att jag upptäckt genom att se hennes instagram, lives och klipp från tidigare såna, att hon verkar vara rätt osympatisk. Faktiskt aggressiv ibland. Väldigt obalanserad.

  Jag har svårt att förstå att hon lägger ut superfiltrerade och uppenbart photoshoppade bilder, som denna magbild. Samtidigt som hon aggressivt förnekar både filter och manipulation av bilderna, och skäller ut eller blockar följare som vågar påpeka det.
  Som någon skrev är det intressant ur ett psykologiskt perspektiv – vad driver henne till att göra alla dessa inlägg och lives? Som inte verkar få henne att må bättre alls, utan tvärtom. Vill hon skapa en illusion av sig själv för att må bättre? Problemet är ju att illusionen spricker varje gång det tas en film eller bild som inte är tillrättalagd, filtrerad och manipulerad. Och sen är spekulationerna igång igen…

  Jag önskar verkligen att Anna skulle få må bättre i sig själv och kunna ta fram sin varma sida mer. För hon är fin och duger precis som hon är.

  Svara

   Jag tror hon skulle må bästa av att ha en privat instagram med bara vänner och familj. Men hon verkar också väldigt uppmärksamhetssökande.

   Svara

  Vilka av de influencer du följer CamCam lägger inte upp bilder där de posar för att se bättre ut och/eller använder filter? Gör du det ens själv?

  Svara

  Ihopfälld 😂

  Svara

  Älskar din katt 😂🥰❤

  Svara

  Men låt henne bara vara.

  Svara

  THK du har varit saknad! 😻

  Svara

  Det är väl en positiv nyhet att Anna Book m fl tränar med Hollsten. Du kunde ha skrivit i stället vad Hollstens 30 betyder. Ska man göra nåt i 30 dagar? Jag orkar inte googla.

  Svara

  Är det bara jag som tycker att vinglasen har sneda fötter?

  Svara

  Älskar THK❤️

  Svara

  men vad håller hon på med= Hon är SÅÅÅÅÅÅ nöjd med sin karriär, familj och liv. Hon skulle AAAAAAAldrig gå uppp ivikt igen efter BL. Hon skröt och skröt , så duktig hon var. Nu är det bra att vara tjock och sedan är hon smail igen med filter förstås. Alltså som ANn s skrev till Dede i hotbrevet : PATETISKT!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.