Kan man reklamera Dennis Maglics coronatest?

När Läkemedelsverket förbjöd vidare försäljning av Dennis Maglic och Aponeas coronatest så kontaktade jag Konsumentverket för att fråga huruvida man kan reklamera redan inhandlade tester med tanke på det.
Så här svarade de:

Aldrig att man får ett ja eller nej, men med tanke på den här meningen ”Är felet av väsentlig betydelse för personen som köpt varan kan denne ha rätt till pengarna tillbaka.” så borde man väl kunna det?
Att ett test lett till försäljningsförbud borde väl räknas som ”väsentligt” eller vad tror ni?

Jag hade reklamerat.
Jag hade aldrig köpt från första början, men hade jag av någon outgrundlig anledning gjort det så hade jag reklamerat.

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT men noterar att idag följer inte Paolo o Elin varann på Insta längre. Förstod det som att hon lade upp nån story (typ dagen efter att han åkte fast) med en brasa i deras gemensamma hus, så då verkade hon vara ”kvar”, men tycks nu ha tagit sitt förnuft till fånga. Om man nu kan utläsa det av Insta-investigation..?

   Jag tycker man ska låta familj och flickvänner vara helt ifred. De har inte gjort nåt fel så onödigt spekulera.

    Fast å andra sidan kan jag tycka att denna flickvän verkar gjort sig en karriär på Instagram tack vare honom. Alltså, hon hade väl inte sådär många följare om hon inte tagit hjälp av känd pojkvän?

    Så lite är det väl att man får ta det onda med det goda om man väljer det sättet. Tycker såklart synd om henne pga utsatt för svek, men inte just för att folk fortsätter kommentera hennes Instagram där hon själv nog gärna ridit på vågen av framgång så länge det gick…

   Hoppas verkligen det! Hon förtjänar bättre.

   Ja, hon hade ju trots allt flyttat in där så det kanske tog lite tid att packa ihop…
   Men det ser ut som att hon har raderat en väldig massa inlägg (alla de senaste i alla fall) på Paolo på sin Instagram. Bara de äldre inläggen kvar.
   Bra markering.

  Ja, det är väl bara att plagiera läkemedelsverkets motivering till att förbjuda testet om man vill ha pengarna tillbaka. Man lär väl ha köpt det för att man ville ha ett bra test.

  Magdalena Graaf skrev precis på sin blogg att hon och sambon har separerat. Dom verkade passa bra ihop. Har han träffat en ny?

   Det var väntat. De har ju inte bott tillsammans på månader.
   Tji alla som envist fortsatte att hävda att det var normalt att M valde att bo överallt utom just hemma med familjen.

    Grattis. Var det nån typ av milstolpe att få svart på vitt att de gjort slut? De kanske ha behövt tid att få processa allt.

     Jo tack. Vi alla noterade hur Maggan processande genom att släppa en intim film på sig själv och exmaken…

      Ja filmsnutten lär ju ha kommit ut på andra vis än hackad vad det nu var.
      Sånt brukar ju Maggan fixa själv i ”skojstunder”

  Graaf och Larsson har separerat. Jo tjenare att hon blev hackad. Typisk fyllegrej att lägga ut filmen på instagram. ?‍♀️

   Men varför vill man göra bort även sig själv och lägga upp ett sånt klipp? Gör 45-åringar verkligen sånt!?

    Varför gjorde hon Indiangate, det var fan mer pinsamt än Sandskogsklippet.

     Nu kommer även jag använda ordet men liksom VA?

     Indiangate vet jag vad det handlar om, men vad är dandskogsklippet för något?

      Sandskog… menar jag

       Hon väste att hon blev våldtagen i sandskogen i sexfilmen som hamnade på instagram.

        SVAMPSKOGEN var det väl ändå?

         Nix Sandskogen, ett område i ystad.

    Hon gör sånt. Rätt gränslös på fyllan.

     Har hon alkoholproblem?

    45? Är hon inte runt 50?

   +1

    På 21.56

  Men snälla NÅGON!! Kolla Bokens instastory om Ellas hjältar, så fint att hon gör den. Men hennes filter gör att hakan fastnar emellan varven, kan inte koncentrera mig på budskapet tyvärr för munnen, ögonen, kinderna är inte synkade.

   Jag tycker Anna verkar så rar. Hade gärna blivit hembjuden till henne på middag och cocktails

    Jag hade fan inte vågat.

    Du skämtar nu va? 22.59

   Nä men nu gick jag in och tittade och hakan fastnade ju inte någon gång ???

    Menar asså att det inte såg konstigt ut alls imo

     Tyckte inte heller det såg så konstigt ut i videon. Är det Anna själv som varit in här för att få fler klick? Hmm!

   Tror det är din uppkoppling som spökar.

  Nej, kan du tänka dig att hon bara är 44… Hon ser väl fan inte ut som 50?

   Influenser är man så länga man har samarbeten vad jag förstått? Angående ”Maggan” och Hannah, så har jag väl inte mer uppfattning om dem mer än att de verkar vara jävligt självständiga. Vem flyttar i från sin man och ett lyxliv i Spanien för att bo i ett radhus i Sigtuna? Jo, en mamma. Sedan om Maggan och hennes sambo separerar så ordnar nog det sig. Tror säkert att systrarna G. kan ”jobba”. Vilket de gör även nu precis som Bianca Ingrosso, Nellie B, mfl. Varför ska det hänga på ålder? Och varför skulle de inte klara sig själva som kvinnor?

    Anonym svarade på Elis kommentar som löd: 45? Är hon inte runt 50?

  Vad ska det bli av Maggan nu? Hon har ju barn med exet o han är väl rik så kanske ger han henne nån fin bostad för henne och barnen. Och man tjänar ju feta pengar på att göra reklam i sociala medier, så hon får ju in bra med stolar på så sätt. Hur länge tror ni att Hannah och Magdalena lyckas vara influencers och tjäna pengar genom det?

   stålar*

   Magdalena har själv skrivit på sin blogg att hon tjänar mer än vad Filip gör. Tror ni underskattar vad hon tjänar med eget program, blogg, samarbeten mm. Hon gav ett svar på tal när hon blev ”anklagad” att leva gott på sin man!

    Jaha, har du kollat taxeringen. Det skrivs en massa i bloggar sant och osant.

   Märks väl ibland här inne att det är stor åldersskillnad på folk som skriver. Varför skulle Maggan som haft något stort på g konstant sen 90talet inte klara sig helt plötsligt? Popkarriär med Graaf, modell, släppt böcker och ny bok på g, har en av Sveriges största bloggar (Typ tredje största?), programledar jobb, tv program…. Hon kommer överleva. Hon borde ha det bättre ställt än Hannah och Hannah klarar sig fint.

    Men jag bara undrar. Hur vet du att Hanna klarar sig fint?
    Har du någon aning om hennes inkomst?

  OT men med _kan_ väl inte vara en slump att Sofia Wood, Elsa Billgren och Johanna Bradford råkar ha (superdyra) objekt från Näfveqvarn hemma ungefär samtidigt: https://nafveqvarn.com/instagram/ Men inte heller jag förstår helt hur smygreklam funkar så detta kanske är okej? Få ett bud med en produkt som man sen visar upp i förbifarten liksom, utan att göra så mkt väsen av det?

   En fråga (om någon vet) vad jobbar Johanna Bradford med? Alltså, hon har en blogg och är delägare i nåt företag sen i år.. men vad är hon känd för från början?

    Hon har haft en blogg sedan urminnes tider. Jag tycker Johanna är ett riktigt proffs och superduktig på det hon gör. Hon är en av de bästa, och har varit det under en lång tid. Hon är även delägare i ett köksföretag och sedan har hon ett varumärke som tillverkar kökstextilier också. Känns som att hon har huvudet på skaft.

     Ok! Tack ?

   Och ja, det är skumt… ?

  Kan någon ta upp att Alice ”uppbrott” med sin pojkvän var ett PR-trick? Snälla? Hennes senaste video ”Han flyttar ut ?” handlade ju om att han flyttar ner till Göteborg (hemstad) över sommaren och sen återkommer till Stockholm till hösten?

  Det här är ju ta mig f*n det värsta en influencer gjort någonsin om det stämmer? Medvetet click-baitat för att tjäna stålar för folk i hjärtesorg?

   Fast så är det väl inte?

   ”Vi vet inte vad som kommer hända i framtiden, vi vet inte hur livet kommer bli för oss.
   Jag behöver en erfarenhet av att vara en vuxen människa och behöva klara mig själv utan att ha den tryggheten.
   Vi älskar varandra men behöver växa på olika håll lite, så får vi se vad som händer…”

   Philip flyttar till Gbg över sommaren och kommer tillbaka till Stockholm i höst, men vad som händer då vet väl igen? Allra minst de båda? Eller vi?

   Och Marua, hur i hela världen kan det vara det allra värsta en influenser gjort någonsin??
   Jag tror att du måste förstå att influenser kan/får skriva exakt vad dom vill i sin blogg.
   Och du behöver ju inte betala för att läsa, så hon har ju inte lurat pengar av dig på något vis. Om du har en vän som inte är ärlig, det är skillnad. Det här är en bloggare som du inte känner. Hitta på något roligt i ditt liv.

  [Borttagen kommentar]

  Åh jag kan få nörda lite här!
  Anledningen till det något vaga svaret är att det här är en typ av fråga där det saknas lagreglering (det finns ingen tillämplig lag).

  Köp av lös egendom regleras i konsumentköplagen, men den saknar regler om rådighetsfel, dvs. ”fel” som beror på myndighetsbeslut. Regler om rådighetsfel finns annars i Jordabalken, men den gäller bara köp av fast egendom. Ett rådighetsfel kan till exempel vara att du köpt en fastighet där du tänkt bygga ut huset, eller ett garage, men utan att du vet det har en myndighet beslutat att området omfattas av en detaljplan som hindrar dig från att bygga ut ditt hus. Du kan då inte råda över fastigheten på det sätt som du förväntar dig.

  Motsvarande finns alltså inte i konsumentköplagen, utan då måste man istället använda felreglerna och titta på om det är fel på varan. Det är därför det blir svårt för Hallå konsument att svara rakt på frågan, för att bedöma ifall det är fel i varan på grund av ett myndighetsbeslut är inte så lätt.

  Man får väl tänka lite själv. Det finns ju inga godkända självtester, så varför köper man ett?
  Där får man skylla sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.