Kritik mot ”Den stora hälsoresan” av tränings/hälsobloggaren Joanna Swica

Hälsobloggaren Joanna Swica ställer sig extremt kritisk till programmet ”Den stora hälsoresan” som bygger på konceptet ”16 weeks of hell” – något Joanna på sin blogg kallar ”när vi förklär hårdbantning till hälsa”. 
Jag har sett vissa av bilderna på deltagarna och får, precis som Joanna, vibbar från fångläger eller allvarligt sjuka cancerpatienter.
Hälsa? Inte direkt va?
På sin blogg utvecklar Joanna sitt resonemang lite mer så jag rekommenderar er att gå in där också för att läsa. Hon har många bra argument och åsikter där hon bland annat tar upp elitidrott på ett bra sätt där jag mest blir irriterad och fastnar i att tycka att det är ”åt helvete”!!

Min största undran är vad deltagarna tänker kommer hända när deras 16 veckor är slut?
Erfarenheten visar ju på att Biggest Losers extrema upplägg är ungefär lika långsiktigt framgångsrikt som Paolo Robertos lilla shoppingtur på Östermalm och detsamma borde väl gälla det här hetsprogrammet? Eller?

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad har Paolo med detta att göra, var han en deltagare?

   CamCam gillar analogier. That’s all.

    Ja, och många gånger är de inte jämförbara eller särskilt roliga (sorry cam, i love youuuu men just på denna punkt så är vi inte kompatibla)

     Antar att hon vet att om hon slänger med ett annat ämne/person så kommer hon få fler kommentarer.

    Hur se analogin mellan extrem bantning och träning och köp av sexuella tjänster ut?
    Upplys mig!

   Det är rätt kul att få slänga lite extra på Paolo nu faktiskt

    Nej det är rätt utjatat..

   Paolo verkar ha ersatt Bella som alltid skulle/ska dras in i tid och otid.

    Helt rätt, han ska beräknas på bål lääääääääängeeeee.
    Får inte nog av att se honom slaktas offentligt i olika sammanhang.
    Obs! Ej ironi.

     *brännas (ej beräknas!!!)

   Förvånad att hon inte slängde in IL där också.

   Är du HELT HUMORBEFRIAD 🤪

  Det jag funderar på är hur mycket det här programmet måste slita på kroppen. Skulle man ha 16 veckor av rökning/supande/snabbmatskost osv är folk ju rätt medvetna om riskerna.

  Att träna tills man spyr, äta efter undermåliga kostscheman och psykiskt bryta ner sig själv till att bli en ”maskin” eller ”MÅSTE gå ner några kilo till” är inte och kommer aldrig bli hälsosamt. 16 veckor är förresten en ganska lång tid, undrar hur djupa spår detta kan lämna hos deltagarna.

   Som om det inte Finns program åt andra hållet där supa, att bryta ner en psykiskt, skämma ut sig, att visa sig vara så lösaktighet som möjligt.
   Fylla varenda kväll där man knappt filmar de stunder de äter.
   Äter de ens?

   Ingen kritik, bara bantning är det onda, det hemska.
   Alla väger till en bättre vikt är inte rätt vägar, men de har iaf ett vettigare syfte än eotb, eller andra störda såpor som kan paja dem långsiktigt, inte minst psykiskt.

    Fast ex on the beach säljs inte in som något hälsosamt. Om man kallade det för hälsoläger skulle väl folk gissningsvis reagera på livsstilen där.

  Bara namnet 16 weeks of hell, säger väl en att det inte är hälsosamt

  Tråkiga är att det ger bilden av att ”alla” kan göra detta.
  Man glömmer snabbt att de som är med i programmet har detta som jobb liksom (då menar jag att jobbet är att vara med i programmet alltså), därför finns det tid att ta av.

  Sen när det skall jobba med något annat så kommer de förhoppningsvis hitta tillbaka till ett mer sundare långsiktigt tänk.

  Hälsa innefattar så mycket mer än kg på vågen, ja, det är en stor bit, men inte hela kagan.

   Ja exakt, jobb. Deltagarna får betalt för det.

   Hade jag fått pengar för att träna hade jag också gjort det mer än vad jag gör. Alla med arbetsmoral sköter sina jobb. Därför hade nog gemene man också klarat detta. Och hade man fått betalt kunde man dra ner på sitt andra jobb för att ha tid till det.

   Blä på sånt här.

   Fast det är ju iof inte alls bara vågen det handlar om, de tittar väl på annat med. Men håller med dig, det verkar inte vara ett program för alla.

  ….btw, någon som betalar för Dplay och tycker det är värt det?

   Man får alla Discovery program mer eller mindre. Thats it. Beror på vad man gillar att titta på.

    Jag var speckis på att se den här träningsresan (med facit i hand så är jag glad att jag ”slapp”) så jag laddade ner appen i den naiva tron att det var gratis. Såg sen att vissa program kunde man se gratis, typ den där fitness grejjen vilket inte var något att ha.

    Då är det förmodligen inget för mig. Hejkom bejkån

   Jag tycker det är värt, men så gillar jag deras utbud av reality också🙂

  Men kan ändå inte låta bli att undra hur olika deltagarna antagit denna utmaning. Nån hoppar av, nån ger vibbar från fångläger. Andra ser ut som hälsan själv. Gjordes det inga psykologiska tester innan? Men som vanligt, TV gör allt för pengar, dessa b- kändisar gör allt för pengar. Idioti! Vad sänder det för signaler, ut till de som reda tycker det är jobbigt att leva upp till en fejkvärld på Instagram. De som kommer gå hem och göra det utan läkarkontroll, utan dietist, utan PT. Hoppas programmet stoppas!! Förvånad att deltagarna fick lägga ut bilder innan start!

   Jag är dock inte lika upprörd. Men visst att mycket ansvar läggs på personen men a) det går ju att läsa på vad grejen innebär innan man börjar och b) känner man att det inte passar för en själv måste man ju avstå. Programmet heter trots allt 16 weeks of hell..

    Jo så tänker du men inte en 17-18 åring som redan har en dålig självkänsla.

   Var tvungen att kika runt lite på Instagram. Agneta ser väldigt glad och fräsch ut, inte utmärglad som de andra. Bilden där hon klippt lugg.
   Men hon har väl å andra sidan alltid varit vältränad, så förändringen är kanske inte lika drastisk.

    Jag tror hon sagt i nån intervju att hon lade på lite käk till kostschemat. Verkar smart!

  Bara att kolla hur Måns Möller ser ut som gör/gjort detta programmet. Fick nästan en chock!

  Väga sig ingick i konceptet för att kolla så man inte gick ner för mkt i vikt. Kan man inte följa reglerna så åker man väl ut?

   App, app, app nu kommer du med rationella tankar, det brukar sällan gå hem här.

    Varför tror vissa att app-app-app-kommentarer är roliga?

   Jag står inte bakom att göra 16 weeks of hell, det känns för extremt (för mig iallafall) men det blir faktiskt fel att bara skriva att ”en deltagare vägrade väga sig och åkte ut” och då inte ta med vad Tonys resonemang var ang att väga sig. Samt att hon erbjöds att låta någon annan titta på siffrorna på vågen och skicka in om hon inte ville titta själv pga rädsla för att fastna i ”våghets”

    Ja tycker inte den grejen var så speciell faktiskt. Om man har en fd ätstörning är det kanske bara inget bra träningsprogram men det betyder ju inte att det inte kan vara toppen för andra.

  Ännu ett program som kommer ge människor fel vibbar av vad hälsa egentligen är. Och jag hoppas folk faktiskt är lite källkritiska. Som andra skrivit så kan ingen vanlig Svensson klara detta på 16v med ett vanligt jobb. Sen funderar jag på unga som kollar på detta. Kan trigga igång ätstörningar som aldrig kanske funnits där tidigare…
  Väldigt märkligt program.

   Går man in på deras instagram @16weeksofhell så ser man att det här är ett koncept som funnits längre än tv programmet och att många ”svenssons” gjort det. Jag tycker hela upplägget låter extremt ohälsosamt, men vanliga Svenssons har mer tid till träning än de tror. Det handlar om prioriteringar.

    Ja och om man bara vill gå ner i vikt så räcker det ju med att äta mindre, man behöver inte träna alls även om det såklart är bra att göra det.
    Och äta mindre har nog alla tid med…

    Jo, men det beror ju på vad definitionen av en vanlig Svensson är. Jag själv som har 3 Småbarn, en hund och jobbar 75% har knappt tid att gå till frisören. Min partner upplever inte direkt heller att han har tid. Skulle vara när barnen är utflugna om 25år.

  Har inte tittat men uppfattar det mer som ett extremt träningsprogram än just bantning. Sen är det ju sant att alla deltagare ser bra slitna ut och att alla extrema grejer har hälsonackdelar. Verkar dock som att programmet är riktigt bra på farligt bukfett så fullständigt värdelöst kan det väl inte vara heller.

   Måns Möller började enligt egen utsago tappa håret under programmet. Du kan gå ner i vikt utan att stressa kroppen så hårt att du börjar tappa hår…

    Ja det håller jag helt med dig om. Alltså om programmet är väldigt oflexibelt är det naivt att tro att det ska passa alla. Såklart man ska vara försiktig och lägga om nånting om man börjar tappa hår pga sin träning. Men programmet passar säkert en del.

    Det var nog en kombo dock av att corona kom under inspelningen. Kaka på kaka, extremt kost och träningsprogram ihop med att alla jobb ställs in och inte veta vad som ska ske.

    Kollar man på avsnittet går Måns till sin exfru som är frisör för att fixa till håret.
    Hon hintar om att han började bli tunnhårig långt innan 16woh

  Avskyr reklamen för det där programmet

  Jag har inte sett programmet, men jag hoppas att de som lägger upp träningen tänker långsiktigt och skonsamt, snarare än typ 300 boxjump. Har sett så många människor med någon sorts 40-årskris gå ut alldeles för hårt och dra på sig knäskador, höftproblem osv, för att de inte tog sig tiden att börja mjukt och sedan bygga upp.
  Men är tränaren proffs är det ju förhoppningsvis lugnt och säkert.

   Av det lilla jag läst fattar jag det som att det är väldigt mycket power walks i grunden så tror inte det är så påfrestande som 300 box jumps ändå 🙂 samt mycket gym tid där jag inte vet vad de gör men promemaderna var ändå grunden tror jag.

  Bara jag som är trött på kändisprogram? Hade alla dar i veckan tittat på samma program fast med vanlisar medan jag undviker allt som har kändisar som jag inte kan relatera till.

   Bojkottar allt med Claes Malmberg, en garanti för att programmet är uselt.

   Tips. SVT – bästa träningen.
   4 par, vanligast som får testa på en varsin träningsform.
   Sen utvärderas flera aspekter, vikt-/hälso-/sömn-/vardagspusslet

  Såklart kommer ingen av deltagarna fortsätta nu när de 16 veckorna är över, men något bra kanske de har lärt sig. Mitt problem är titeln på programmet – den svenska titeln alltså. Som verkligen är helt fel, med ordet hälsa i.

   Måns Möller tänker fortsätta ett tag till.

    Förlåt men.. han är ju en av dem som borde sluta PRONTO! 🤦🏻‍♀️

     Ja det där med att väga sig så att man inte går ner för mycket för snabbt verkar det vara lite si och så med

     Varför Borde han sluta?
     Mår man bra av något, borde man fortsätta.

  MM är bland de sjukaste jag sett på länge. Där snackar vi att personen ser ut att komma från ett fångläger. Det värsta är ju att folk peppar och uppmuntrar hans ”hälsoresa”. Alla med ett par ögon kan se att det inte är hälsosamt och att personen i fråga inte ser hälsosam ut. Alls. Bara för att man är smal och tränar betyder det INTE att man är HÄLSOSAM.

   Håller med dig helt. Dock är det ju väldigt många som kommenterar hans utseende negativt, vilket i sig också är problematiskt. Är det plötsligt okej att kommentera andras kroppar när man kan göra det med motiveringen att det skulle vara av omtanke och ”du ser faktiskt inte hälsosam ut”?

   I förrgår firade han med att äta pizza och sushi på krogen. Han filmade sig själv när han tog en bit på pizzan, det går naturligtvis inte att göra någonting utan att alltid dokumentera och filma sig själv. Igår åt han paj med massor med vaniljkräm och har själv sagt att han mer eller mindre kommer återgå till gamla matvanor och lägga på sig vikt då han själv ser att han ser äldre ut nu.

   Hälsoresa my ass – de har bantat hela högen och Melin slänger sig över mat som en hungrig varg.

   Antar att du menar Måns men Martin har samma initialer 😉

  När ska folk (inkl kändisar och självutnämnda ”hälsogurus”) lära sig att det FINNS INGA JÄVLA QUICK FIXES, inte ens gastric bypass är en Quick fix. Allt handlar om att lära känna sin kropp, sina begränsingar och puscha LITE för att få långsiktiga resultat. Dessa kändisar….det var väl ingen av dem som var direkt överviktig- lite lönnfet, några extra kilon här och där men INGEN av dem led av fetma, flera av dem är vana vid att träna. Detta är väl ett koncept som är utarbetat av en person (vågar inte nämna namn ifall jag har fel) som så fort en ny trend inom hälsa, vikt och kost kommer hoppar på och kör stenhårt några böcker och drar in pengar på folks desperation att bli så hälsosamma som möjligt (snälla rätta mig om jag har fel)
  DÄREMOT är jag lite less på att (även om jag håller med om fallet Måns) folk ständigt pratar om folk som tappat vikten på ett nedsättande sätt. Har själv gått ner över 50 kilo (var uppenbart fet alltså) och redan efter 10 kilo började folk säga att jag såg ”mager ut” (sääääkert med över 40 kilos övervikt) när jag hade gått ner hälften av min övervikt fick jag höra att nu var det väl nog, så jag inte skulle få ätstörningar osv osv. Det är ju självklart att utseendet förändras i och med en viktminskning och många av oss tappar mycket i just ansiktet först.

   Fast jag tänker säga emot. Människor är olika och en del kan behöva göra nåt extremt en period för att lägga om sina vanor och köra nåt mer långsiktigt sen. Olika fastor bygger ju på samma tänk men självklart passar det inte 100% av befolkningen.

    problemet är att det inte finns någon forskning överhuvudtaget som stödjer det du skriver. En kick-start—ja visst men 16 veckors idiotträning??? Och att göra något extremt?? Vad innebär det? Träna tills man spyr och leva på svältdiet utan övervakning av sjukvården?? Fasta är INTE en metod som är bra på något vis. Kroppen behöver inte någon detox och fasta är INTE en metod att gå ner i vikt- även om folk tycks tro det.

     Jag vet ju att för mig personligen funkade fasta aldeles utmärkt som inkörsport till hälsa och träning, det var helt enkelt enklare att ta tag i när jag märkte att jag gått ner lite i vikt och märkte att det inte var så komplicerat. Sen har jag all respekt för om det inte är nåt som funkar för dig.

      För mig var fasta en inkörsport till en rejäl ätstörning, som härskade över mitt liv i säkert 15 år…..

     Periodisk fasta är inget som skadar kroppen på något vis.(även om många verkar tro det)
     Att få en fungerade rutin (träning i 16 veckor/ bättre kost) är en bra start. Man går ner i vikt av periodisk fasta om man inte slänger i sig frukost och lunch när det är dags att äta. Det är enkel matte, energi in/ energi ut som du säkert vet.
     Detox är ju däremot bara Humbug, det har man ju vetat länge.

     Det finns egentligen bara en ”diet” som funkar. och det är den man kan hålla.
     och som Magsäcksopererad kan jag säga att det är en Quickfix eller en snabbstart om du så vill. Annars finns det väl inte en människa som skulle gjort den?
     Hade jag haft råd, hade jag lätt varit med i en 16 weeks of hell.

   samma här, fick också höra rätt skeva kommentarer när jag gick ner 30 kg. fick kritik när jag hade fetma, men nästan ännu mer kritik när jag blev ”smal”. akta så du inte får anorexi, du ser så mager ut i ansiktet, akta så du inte försvinner…. etc.

    Har varit med om samma. Tror att det blir för tora kontraster för andra. De ser inte det stegvisa minskandet och vänjer sig, utan i deras huvud ska man vara tjock. Bilden de har stämmer inte överens med hur man ser ut i verkligheten. Har varit med om det med mig själv också efter en snabb minskning på 30 kg, självbilden hängde inte med.

    Jag kom ur en våldsam relation med psykisk och fysisk misshandel som hållit på under flera år, slutade äta och tappade ca 25 kg på 8 veckor.
    Var väldigt sjuk som ni kan förstå. Hamnade på sjukhus med konstanta blödningar i underlivet och en kropp som började stänga ner.
    Folk kommenterade hela tiden ”Meeen, vad smal och snygg du har blivit!”
    Jag tänkte i mitt stilla sinne ”Vadå snygg jag har blivit? Var jag så ful innan då alltså? Ser ni inte att jag är sjuk? Skinnet och rumpan hänger, musklerna är förtvinade och borta, jag är svart under ögonen, kinderna insjunkna, jag tappar håret och ögonen har inte längre någon gnista. Jag är sjuuuk!! Vad är det ni inte ser?!

    Och de sa bara att jag var smal och snygg nu.
    Har aldrig känt mig så ful och så sjuk.

  Obsobs denna kommentar är endast mina egna observationer och tankar, jag säger definitivt INTE att detta är fakta eller att jag vet något. Men något jag tänkt på en tid..

  ..nu i corona tider, är att man har hört om många fall med människor i relativt ung ålder med en, till synes, extremt hälsosamt livsstil som ändå blivit SÅ sjuka! Elitidrottare, atleter och ex-atleter som legat på intensiven och svävat mellan liv och död och en del som dött. Har hört flera fall där människor bra ”men hur kunde han som t.o.m gjort triathlon, som är den hälsosammaste jag känner, dö av covid-19??” Och min spontana tanke är då att Elitidrottare och andra som verkligen pushar sina kroppar till max (även genom extrema kostscheman och dylikt) kanske i själva verket inte är så hälsosamma och starka som de ser ut? 🤔 Det är kanske inte så himla bra att pusha sig själv lite längre hela tiden, att vara på gränsen till vad du klarar under en lång tid.. Många maraton-löpare har ju samma utmärglade utseende som typ Måns Möller fått nu, och andra som gjort 16 weeks..

  Kan det inte vara så att det t.o.m är lika skadligt för kroppen att vara extrem åt det ena hållet som att vara extrem åt det andra, d.v.s med grav övervikt och de hälsoproblem som kan komma med det?

  Minns att någon läkare från kina (nej jag har inte källa nu) avrådde från att under dessa tider syssla med extrem bantning eller annat som sliter extra hårt på kroppen.

  Dumt att riskera, om inte annat. Också jävligt dumt att sätta så mycket tid och pengar på att plåga sig själv kan jag tycka, när man istället kan få helt gratis hälsosamma recept från google eller varför inte biblioteket, och röra på sig på sätt som är njutningsfulla så att man faktiskt kan göra det till en bra livsstil istället för något slags självskadebeteende?

  Iofs bättre än Paolos självskadebeteende, för att återkoppla till honom. 🧐

   Tror du tänker fel, alltså vältränade människor som blir svårt sjuka i covid är inte överrepresenterade bland unga (to the best of my knowledge). Däremot kan covid slå mot vemsomhelst, tränad eller ej. Exakt varför vet man inte, kan finnas genetiska faktorer.

   Har också funderat kring kopplingen mellan elitidrottare och covid-19. Blev lika förvånad som du när jag såg hur många som blev så dåliga.

   Ortorexi är ju ett relativt nytt begrepp, tror en del elitidrottare kan lida av det tyvärr 😕

    Fast vänta här nu: inte sett en enda studie som antyder en koppling mellan svår covid 19 & elitidrottare. En helt annan sak är att också elitidrottare kan få svår covid 19.

     Eller hur, känns väl snarare som att media gärna lyfter fram elitidrottare som blir sjuka typ som ”till och med dessa kan bli sjuka”. En elitidrottare som blivit allvarligt sjuk i covid-19 drar förmodligen fler klick än en soffpotatis.

   kopplingen till Covid håller jag inte med om.. i övrigt är det ganska givet att extremt aldrig är bra. Om man tittar på våra elitidrottare så är det många som efter karriären vittnar om sjuka tillstånd, menstruationsrubbningar hos kvinnor tex. Det är ju det mest uppenbara tecknet på att något är fel i kroppen när mensen börjar krångla.
   På män är det ju svårare att spåra men absolut att ortorexi är vanligt förekommande. Jag ser bara på min tonåring som elitsatsar inom sin idrott, han står och knackar på landslagets port i princip och det är rent sjuka träningsprogram. Ryska styrketräningsprogram varvat med sjukt mycket kardio förutom 6 pass i veckan träning (även om den ligger nere just nu pga covid) Som tur är har han en stor kärlek till mat så han lär inte bli undernärd- men utan träningen hade han garanterat haft viktproblem om han ätit de mängderna.
   Dock det sista du skriver…det är ju spot on men vi människor tenderar att ta till Quick fixes och gärna betala med det- i både pengar blod svett och tårar. Sedan är vi över lag ganska okunniga kring vad som är hälsosamt- Ja det finns mycket på google som har stämpeln ”nyttigt” men källkritik är vi inte bra på och hur ser egentligen en hälsosamt sammansatt kost ut? Jag som själv har dels läst näringslära på universitetet och dels själv gjort en viktresa samt skrivit en bok om det- blir förvånad över hur lätt folk hoppar på tåg av trender. Det finns ju tex en person på nätet som har en oerhört stor skara följare och hen kallar sig doktor, utan att ha en läkarutbildning eller ens doktorsgrad av något slag. Så utan att vara för elak, att förvänta sig att vi människor utan stöttning och hjälp ska hitta till en hälsosam livsstil är nog att hoppas för mycket.

   Vad en läkare på intensiven uppfattar som ”ung och vältränad” är nu inte samma som vad gym Tony uppfattar som ”ung och vältränad.”

    Min lillebror opererades för … vad heter det nu igen? När man opererar någonting som kan bukta ut ovanför ena höften.. jag minns ej vad det heter…
    Då hade läkaren sagt ”Vad trevligt att operera en så ung och vältränad person” och min lillebror ser kanske vältränad ut, men lever till största del på korv med bröd och dricker oboy och röker. Haha… så det stämmer nog.

     Ljumskbråck. 🙂

   Helt med dig. Alla jag känner som satsade på fotboll i unga år har fått operera korsband/menisker, så hur bra var den träningen egentligen?

   Som någon som tränar väldigt mycket i en sport som kan anses extrem så: nej det är inte alltid hälsosamt att bara elitidrottare. Ultra runners ich andra gör det inte heller för att vinna hälsokampen. Det är kärlek till idrotten. Passion och obsession. Men man gör en avvägning där för att få syssla med det man älskar. Precis som att syssla med olika sporter kostar pengar och tid. Man gör en massa uppoffringar. Och det är då värt det.

   …Fast det är väl ganska känt att idrott på elitnivå tär på kroppen något så in i berget?
   Att det faktist inte är hälsosamt att pusha sin kropp så mycket som de gör på så hög nivå?

   De flera går ju i pension runt 30-35 efter att ha haft en karriär i cirka 10-15 år, för att kroppen inte klarar av det längre och riksen för skador och utslitning går upp markant?

   Många som enligt dem själva lever hälsosamt äter för lite Omega 3 i förhållande till Omega 6. Det kan sätta igång cytokinstormar i kroppen och det är precis det som hänt dem som dött i Covid 19.

    Detta var alltså exremt kortfattat, men Googla lite så kommer ni hitta längre förklaringar.

  Jag är mest chockad över att det inte kommit mer kritik mot programmet än det gjort, men jag antar att det är på gång att braka loss. Deltagarna ser allvarligt sjuka ut och pratar mest om hur hungriga dom varit.

   Kan ju vara för att de flesta inte sett det programmet…?

  Lagom är bäst, som vanligt.

  [Borttagen kommentar]

  Gulligt ändå med deras utslagna öron…🥰

   ?

  Billigare att gå på Naturdiet och ta en promenad om dagen, då tappar du 3kg i veckan!

   Ännu billigare att dricka O’boy med vitamin och mineralpiller till…. Frågan är ju om du vill leva på det viset resten av livet?

   och när du börjar äta igen…så hoppla, då går du upp 3 kg i veckan och lite till. Pulverdiet är INTE att rekommendera i annat fall än tex inför överviktsoperation för att snabbt krympa levern (det organ som tar mest stryk av övervikt och som får mängder att fett insprängt i sig vid hög vikt) Pulverdiet är inget annat än tillfällig svält som sätter metabolismen ur spel. Dessutom är de flesta pulver späckade med socker av olika slag. Hur bra är det???

    För att inte tala om hur den här pulverindustrin tjänar MULTUM på att folk gång på gång försöker sig på en quick fix för att bli smala…

     mitt mantra….Det finns ingen jävla Quick fix 🙂

  Jag tyckte det var positivt att Martina stod på sig angående väga sig. Det blev för mycket fokus på vikt och för lite på styrka och Tony känner jag typ noll förtroende för.

  Vill se program som visar hälsosamma kroppar och att det betyder olika kroppar. Och gärna normalviktiga då det verkar vara det svåraste att vara. Blir lätt antingen eller. fetma eller undervikt..soffpotatis eller ortorexi osv.Trött på fett-fobi. Det är fint med underhudsfett på en rimlig nivå. Att se ut som man är döende..inte klokt och bara sjukt att man vill det. Och det behöver pratas mer om elit-idrottarnas osunda livvstil och vad det innebär att ha en sådan kropp. Gamla förlegade ideal om hur en vältränad kropp ser ut måste bort.

  Jag tor inte du sett hur människor i fångläger ser ut va?
  De ser klart sunda och vältränade ut. Lite slitna, men det gör de flesta efter ett de tappat 10 kilo i vikt på kort tid. Det kommer rätta till sig.
  Jag är klart sugen att testa, även om jag inte skulle betala dessa pengar såklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *