Is Hannalicious bringing ”Partille-Johnny” back?

Vissa saker gör sig bäst i det förgångna, och den här trenden med band runt byxorna hör i min mening dit.
Jag missade den helt när det begav sig och har bara läst om den i efterhand.
Jag trodde att det bara var cyklande kostym-nissar som använde sig av gummiband runt ena benet för att inte fastna med byxorna i kedjan, men det var tydligen en helhets-look. Alltså MER än bara gummiband. ”Partille-Johnny” var en identitet som togss på stort allvar bland de aktiva och dedikerade ”PJsen”.

Och på tal om aktiva och dedikerade ”Partille-Johnnys”…
Gissa vad jag hittade när jag sökte på nätet efter mellan vilka årtal som den här trenden var som störst?En helt underbar liten artikel från Expressen 2009 med två ansikten som nog inte är helt obekanta för er som hänger här inne, i alla fall ETT av dem borde de flesta känna till.

Christofer Berg och brorsan Joakim gillar ”Partille-Johnny”-stilen. ”PJ:s har ingen speciell musikstil men lyssnar gärna på svensk trance,” säger Christofer.

”Tofsarna” är viktigast.
Christofer Berg, 20 från Vadstena, brukar sätta tre hårsnoddar som klämmer åt runt varje byxben, men vissa ”Partille- Johnnys” har 20 stycken i rad.
Sen måste man få till rätt spret i håret.
– Jag använder plattång, som de flesta PJ:s. Jag fönar också, och använder vax av märket d:fi och daxwax och sen sprej på det, säger Christofer.
[…]

– De kallar oss feminina bara för vi bryr oss om hur vi ser ut. Men på stan ser man hur tjejerna tittar på en. Det första de tittar på är håret. Sen tittar de längs benen och när de ser att man har tofsar där, då ler dom bara, säger Christofer. // Från Expressens artikel från 2009

Eller TYP nu i alla fall…

Hade ni gummisnoddar på byxorna när det begav sig, och är ni sugna på att börja snöra skorna utanpå byxorna a Hannalicious om det blir en trend i sommar?
Eller blir det till att plocka fram de gamla tubsockorna från Intersport och knöla ner varenda byxben där i? Känns mer 2020 och miljövänligt än att hålla på med en massa gummiband samtidigt som man ska plastbanta, visst visst?

Ps. Bloggen kommer förresten gå in på sommartid redan nu, med runt 4 inlägg per dag (ex. Öppet Spår)

230 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nej. Nej. Nej. Vad som helst men för i h*lvete inte det där!!!

      Blir helt äcklad av dem hahaha. Usch jag är en hemsk människa, men känner sån himla avsmak bara av att titta på dem och deras fjanterier.

    OT: För en Göteborgare som ej är sååå insatt. Alice har alltså köpt en trea med en rätt sjuk terass i Vasastaden medan Bianca köpt en tvåa på Östermalm utan någon balkong. Ändå måste Biancas vara rätt mycket dyrare. Är det så värt att bo på Östermalm att man skippar ett extra rum och terass? För antar att Bianca kanske hade haft råd med ännu större till och med ifall hon köpte i Vasastan.

      För Bianca var det uppenbarligen det just då? Till hennes nästa lägenhet kanske hon har ändrat sina preferenser, eller inte. Fast då har hon förmodligen råd med en deluxelägenhet även på Östermalm?

        Det förstår jag med, menade mer allmänt ifall Östermalm anses vara så mycket bättre 🙂 jaha, jag trodde Biancas var en tvåa! Den känns så himla liten.

          Ja det är ju läget man betalar för, jag kommer ifrån Stockholm men bor ute på landet nu i värmland, har en stor fin villa, för lite mer än 3 miljoner. Samma villa i typ Lidingö hade kostat minst 15 miljoner. Rätt sjukt endå.

          Östermalm är rätt sunkigt med droger och prostitution men Östermalm lever på sitt gamla rykte som stadsdel där överklassen bor.

            Var bor dom rika. Jag vill hitta mig en rik liten goding. ?

              Du kanske ska lägga energi på att själv skapa dig rikedom och sen hitta riktig kärlek?

                Nej, jag vill ha pengar och snygg man!
                Wowow?

                Gör det du om det är vad du vill. :))

              Lärkstan. Jag siktar in mig på en villa där så blir vi kanske grannar.

                Det är kul hur Lärkstaden har fått ett uppsving. Min gammelfarmor som var född 1912 som bodde i centrala Stockholm brukade berätta för oss hur det var ett område fullt av prostituerade när hon var ung.

                  Det är därför det kallas Lärkstaden. Lärka är slang för prostituerad.

                    Har ju med kvartersnamnen att göra.

                    Haha nej kommer från kvarteret lärkan, fanns domherren också. Gud vad folk tvärsäkert hasplar ur sig felaktiga saker

                      Fast det är välkänt att det också hängde mycket lärkor på den tiden!

                      Precis. Lärkstan var ett rikemnsområde redan då det projekterades och byggdes. Inte ett område där prostituerade strök omkring

          Vasastan har ”gått om” Östermalm, sägs det.
          Balkong/ terass är ju ett stort plus.
          Bianca är ju inte helt känd för att ha koll. Troligtvis tänkte hon ”dyr=bra”

      Bianca har väl också en trea? Hennes nuvarande garderob var väl ett barnrum tidigare har jag för mig

      Ja Bianca gjorde det ganska tydligt i ett avsnitt av Wahlgrens Värld att det var just Östermalm som var målet.

        Så jävla patetiskt. Riktiga ”östermalmsmänniskor” pratar inte om östermalm som hon gör. cringe

          Haha jo det gör dom.. det som är cringe

            nej, inte de RIKTIGA, folk som nya vdar och bianca ingrosso gör de. dom som köpt sina lägenheter på strandvägen utan lån gör inte det.

              Så du tror att Corona Lillemor med två balkonger och Corona Frisk från Östermalmshallen inte nämner för folk dom träffar att dom bestämt bor på Östermalm?

                va?

                  Tror Anonym refererar till ett omtalat klipp med öppningen av nya Östermalmshallen från Dyngbaggegalans insta.

                    ???

                mmhmmm nu kommer jag på vad du menar. dyngbagge. Nja tror inte dom nämner det som bianca gör iaf 🙂 när absolut ingen liksom frågat

              Typ ingen köper sin lägenhet utan lån. Man gör inte det bara.

                Beror nog på vad man har för personlighet. Min lägenhet hade absolut inget östermalmspris utan var en jag hade råd med. Tog ett lån precis vid köpet men löste det så fort jag kunde för jag tycker det känns skönt att vara skuldfri. Visst, har man intresse är det säkert lönsamt att placera sina sparpengar på annat sätt där de kan växa mer än vad låneräntan är, men alla har inte det intresset. Tycker det känns skönt att det som är mitt är mitt, inte bankens.

          Östermalm är ju dock inte så fancy längre, droger och prostitution har tagit över. Det är väl den äldre generationen som bor på de äldre anrika gatorna och har bott där i många, många år som håller kvar Östermalm som något att skryta om. Att bo i en sekelskiftslägenhet eller vid vattnet på Kungsholmen börjar bli det nya ”it” nu tycker jag (obs! Bara vad jag själv tycker börjar synas mer, ingenting om personlig preferens, jag bor på landet nu) personligen. För övrigt känns det otroligt larvigt att ha ett mål att bo i en viss area endast för att det låter lyxigt ??‍♀️

            Bättre att ha ett mål att bo i förorten faktiskt.

              Beror på vilken förort vi pratar om. Finns många som är trevligare än Östermalm.

                No shit Sherlock?!

                  Mår du bra Watson?

                    ?

                    Jag heter inte Watson!

                      Hahahah… inte koll på din Sherlock?

                    Kuksugare

            Inte så fancy längre? Haha du har ju bra koll som bor på landet.
            Att det är trendigt just nu att bo vid vattnet är väl en helt annan sak? Det har det väl alltid varit. Alla som har pengar och vill bo i hus gör så istället.
            Men dom som vill bo i lägenhet och har mycket cash bor absolut fortfarande på Östermalm.
            Bara folk som inte har råd att bo här som ser ner och snackar skit om området som vanligt. ?

              Ja folk sitter ute på vischan och tror massa saker för att dom läser i tidningen att några köper prostituerade på Östermalm.
              För det kan man inte göra någon annanstans. ? Men såklart det är mer av sånt där pga folk har mycket pengar.

              Oj, vad förutfattade meningar du har 🙂 Jag är uppväxt på Kungsholmen och har morföräldrar som bor på Artillerigatan på Östermalm, därav drog jag referensen till den äldre generationen som bor på de äldre gatorna etc, från egen erfarenhet alltså.

              Jag är 29 år och flyttade från Polhemsgatan till Narvavägen när jag var 20 år, bodde där fram till jag var 27 år då jag köpte hus med min sambo i Saltis.

              Jag tycker att det är landet i jämförelse med hur jag växte upp, jag personligen älskade att bo i stan och jag älskar att bo här i hus. Summa summarum… Jag har erfarenhet av båda och talar inte från någon som är uppväxt uppe i skogarna och bara läser stadstidningen, lugna dig ?

                Fast om du nyligen bott där så borde du väl ändå veta att det inte är på väg bort?
                Att det sälja mycket knark och horor där är för att folk just har mycket pengar.
                Dom som jobbar mest går på mest grejer för att orka osv. Men det är ett problem vi har över hela landet.
                Ska alla flytta till Finland för att det är bättre där då?
                Och att jämföra landet med Saltis var väl ändå en extrem överdrift.
                ?

                  Det är MIN åsikt att det är det, baserat på vad jag själv har sett och hört från folk i min omgivning och baserat på vad jag har sett på bostadsmarknaden när det kommer till barnfamiljer, generallt vuxna, äldre VS ungdomar i Biancas ålder (meaning att i MIN(!) mening så är det mest rika och/eller nyrika ungdomar i Biancas ålder som fortfarande har en lyxig syn på Östermalm och har som mål att bo där.

                  Jag tror att det finns gator i Finland med som har samma problematik, men förstår inte riktigt hur du drog den referensen…? Baserat på vad…? Vi pratar om en liten area av Stockholm som jag(!) tycker har tappat sin gamla anrika känsla, jätte oklart varför vi alla
                  måste flytta till Finland pga det? ?

                  Och så tar vi det igen… För MIG(!) så är Saltis att flytta ut till landet då jag är uppväxt i stan, medans för någon annan så är landet kanske en farm i Rimbo. Jag kanske borde ha skrivit ”jag bor på landet nu, Saltis” för att förtydliga, ber hemskt mycket om ursäkt för missförståndet☺️

              Haha, då är jag trendig då, bor på en ö med utsikt mot Atlanten. Har både balkong och altan, trädgård och pengar på banken?

            ”Droger och prostitution har tagit över” Ursäkta, men vad är det för skitsnack undrar en som bor i stadsdelen. ”Tagit över..”

            Polisingripanden vid Stureplan och dess krogar faller under kategorin Östermalm i polisens statistik men speglar knappast en kriminalitet i övriga delar av stadsdelen.

      Oj hade inte ens tänkt att hon saknade balkong föräns du skrev det.
      Hur kunde jag ens missa det ?.
      Skulle aldrig bo utan balkong ?

        På hennes förra balkong hade hon sin ”pappersförsamling”… dör.

          pappersförsamling?

      Östermalm är dyrare men inte så mycket dyrare (per kvadratmeter) vet iofs inte var i Vasastan Alice köpt, möjligt att det är lägre priser i de där nybyggda delarna mot Solna där husen står för tätt. Biancas lägenhet är 74 kvadrat enligt Booli, en trea. Hade personligen inte valt det läget på Östermalm där Bianca bor, väldigt nära Valhallavägen.

      Bott på Östermalm i hela mitt liv, just nu vid Karlaplan. Lugnt, nära till Djurgården, nära till stan, allt praktiskt finns i fältan. Älskar att bo här men fattat helt att många vill ha lite mer liv.

        Alice lägenhet ser ut att vara ”gammal” och inget nybygge. Jaha, då var ju inte hennes lägenhet så liten! Kanske uppfattas så för att hon har så mycket grejer haha.

          Ok! Inte sett den alls följer henne inte. Finns många fina ställen i Vasastan 🙂

          Och ja SJUKT mycket grejer. Hade velat släppa in mari kondo där.

          Alice lägenhet verkar väldigt mysig! <3

        Varför vill du inte bo nära vallhallavägen? 🙂

          Jättemycket trafik! Även om E20 tunneln gjort det bättre.

        74 kvadrat?! Hon sa ju i Wahlgrens värld att hon bor på 100 kvadrat ”vem är det som bor på hundra kvadrat” sa hon och menade sig själv haha Bianca överdriver ALLT alltid.

          Vilket avsnitt då?

          Boolis uppgifter är inte alltid korrekta, så kan ju va större. I don’t know! Men från vad man ser på vloggen är det väl bara hall, litet badrum, vardagsrum/kök, litet sovrum, och barnrum omgjort till garderob? Ser ju inte direkt ut att va 100 kvadrat.

        Enligt någon jämförelse förra året var snittpriserna högre i Vasastan, men håller med dig i övrigt!

          Ja pga snittpriserna på Östermalm från Svensk Mäklarstatistik inkluderar även Gärdet, Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden, Frescati/Ekhagen och Lappis som alla drar ner snittet. Kartor finns på svensk mäklarstatistik 🙂 Snittpriserna på det område som man vanliga fall tänker på när säger Östermalm är högre än i Vasastan (vars snittpriser inkluderar Norrmalm, Blasieholmen, Skeppsholmen och Gamla Stan också).

      Hon köpte den med sitt ex. Sen fick hon ta över den så de kom väl överens om något

      Lia: Bianca ville bo just där för det är där hon är uppvuxen då Pernilla och Emilio bodde tillsammans.

        Ja det är ju verkligen anledningen! Not. Hon vill bo på Östermalm för att det är just Östermalm.

          Och hur vet du det garanterat?

        Hon borde tacka Bianca för den lägenheten. Det är tack vare Bianca hon ens kan leva som influencer.

          Det gör hon nog 🙂

      Inte stor skillnad i pris mellan Vasastan och Östermalm

      Jag tolkade det som att Alices har en hyresrätt nu? Har jag missuppfattat kanske men tyckte hon sa det nånstans ?

        Tror icke det med tanke på hur mycket dom renoverade den

    Är mest rädd man ska stasa benen. Nja, inga gummiband för mig, hellre då byxan snyggt nedstoppad i en tubsock.
    Ordning och reda. Kontroll. Och praktist när man rider, byxa som åker upp orsakar smärtsamt skav.

      … hur gammal är du..?

        Du tror inte det skojas lite?

          Med tanken på hur bakom flötet många är härinne kan man aldrig veta.
          Kändes logiskt att folk skulle gå klädd såhär på riktigt!
          ?

            Jag skulle påstå att det snarare är de som är otrevligt cyniska än de som är bakom flötet som bidrar till en dålig diskussionsmiljö härinne – allt är inte på liv och död.

              Naaw, lite känslig idag?
              Kämpa❤️

                Naw, tog du åt dig av Anonym / 10:14 kommentar?
                kommenterar du otrevligt och bidrar med dålig stämning här inne?
                är du en liten bitter och sorlig människa utan något vettigt att säga? <3

                  Åh härma vad andra säger för att man inte kan komma på något eget. Så fint, känner tårarna komma.???

                    Åh, trampade jag på en öm tå? måste vara jobbigt att vara en liten bitter och sorlig människa ???

                      ?? kämpa, du har snart fått sista ordet!!
                      Kom igen snart i måål Woho!!

              Exakt, allt är inte på liv och död. Scrolla vidare om du blir ledsen bara. Gå vidare.

                Man kan ju också scrolla vidare istället för att kommentera elakt?

                  Buhu, grina lite högre så kanske det känns bättre snart.

                    Varför ska jag gråta?
                    Det är ju du som uppenbarligen du som inte mår bra?
                    Men du behöver inte vara elak emot andra personer bara för att du själv mår dåligt, du kan söka hjälp för ditt mående och beteende. Du kan också börja må bra och bli en snäll människa som mig <3

                      Det är ju uppenbarligen du som inte mår bra?*

                      Du är väldigt upprörd. Det är inte jag!
                      Och sluta använda mental hälsa som ett skällsord. Jävla respektlöst emot folk som faktiskt mår dåligt. Tänk efter lite?!

              [Borttagen kommentar]

    Kändes inte Joakim och hans bror lite för gamla för P-Johnny stilen??

      Eller hur! ?

        Vet inte ens om tjejer log mot dom för att dom gillade det dom såg eller om det är för den uppenbara svårigheterna mentalt de förmedlade

          Tror inte tjejerna log, tror tjejerna försökte undvika att skratta ihjäl sig framför dem

    Tycker det är så ofräscht att sätta sig på marken i stan ? i de trapporna är det rester av hundkiss, spyor, begagnade prillor och annat guck, och i de kläderna sätter man sig sedan på restaurangstolar osv. Så respektlöst mot andra.

      Haha

      Ska du slicka på stolen eller varför är det ett problem?

        Nej, jag brukar inte slicka på stolar men är rädd om mina kläder och vill inte få smuts på dem för att andra suttit på några av de smutsigaste ytorna i stan.
        Du får gärna säga emot, jag respekterar att detta inte är ett problem för alla, men jag skulle uppskatta en mindre dryg ton om det går att lösa ?

          Tycker synd om människor som är såå rädda för lite smuts… Ingenting är rent. Försök inte tänka på det så mår man bättre.

            Är inte särskilt rädd för smuts men behåller helst mina kläder rena så länge som möjligt – ett ideligt tvättande är varken bra för kläder eller miljö och jag har inte en influencers ekonomi heller 🙂 denna typ av nedsmutsning är ju väldigt enkel att undvika om man tänker lite längre.

              Vad har du för kläder som blir smutsiga så snabbt.
              Och varför ska Hanna tänka på dig och dina kläder när du inte skulle göra det för henne eller någon annan?
              Hahaha snälla människa..

                Har nog helt vanliga kläder som de flesta skulle jag tro 🙂 och jo jag tänker på andra genom att inte sätta upp fötterna på sätet osv, det är lite samma sak som att inte sitta på marken och sedan på en stol eller soffa till exempel. Det är självklarheter för mig och för de flesta hyggliga människor!

                  Hahaha visst hörru. Ni hittar på ny skit varje dag som är en efterbliven självklarhet enligt er som ALLA gör och influencers inte är ”smarta nog” att förstå själva.
                  Tur att ni jobbiga as finns så vi andra lär oss lite hyfs!
                  ??

                    Men hur dryg är du…

                      Hahaha ”dryg”. Vad har ni för vett och etikett till att vara detta då?
                      Antar att man bara kan vara dryg på ett självklart sätt också. ?

                    Anonym 09.58. Men andas människa, är du språkrör för influencers eller? Pinsam

                      Haha, skärp dig
                      ”Pingu”.

                      Synd att din pappa inte slog dig mer när du var barn, då hade du kanske betett dig som folk och inte som en bortskämd, curlad oäkting.

                      Vad som är pinsamt är ditt behöv av uppmärksamhet och bristande självförtroende.
                      Käften nu, släpp det och gå vidare.
                      ?

                      ”Är du språkrör”

                      Självklart kommer denna ifrån en sån som dig. ?
                      Tycker fan synd om dig som inte kan tänka längre. Hemskolad antagligen. 😉

          Och nej du kommer inte bli smutsig för att någon annan valt att sitta på en trappa i stan ?

          [Borttagen kommentar]

            Trevlig!

            Oj, vilken otrevlig kommentar. Hoppas det händer något alldeles underbart i ditt liv idag som gör att du blir på vänligare humör 🙂

              Jag är himla glad idag men tack för omtanken!
              Hoppas överkänsligheten släpper för dig strax.??

                Naaw, lite känslig idag?
                Kämpa❤️

                  Jag kämpar med mitt kaffe just nu så tack för uppmuntran! ??

                  [Borttagen kommentar]

                    [Borttagen kommentar]

                      Åh nej, blev du ledsen på riktgt?

                Annan anonym. Man är inte överkänslig för att man vet vad vett och etikett är.

                  Naw, tycker du jag är elak?
                  Låter som ditt problem och inte mitt. ?
                  Du borde ta tag i det!
                  Tihi ?

                    Naaw, lite känslig idag?
                    Kämpa❤️

                      [Borttagen kommentar]

                      Slö i bollen antar jag, eftersom du sitter och upprepar dig. ?
                      Lycka till med kardborrebandet på skorna idag.

                  Jävla dubbelmoral att låtsas bry sig om vett och etikett när det handlar om folk i kommentarerna samtidigt som andra fortsätter vara nedvärderande och äckliga. Jobbigt när det är riktat tillbaka förstås 😉

                  Diskuterar med dom istället om ni nu bryr er om god ton och trevlig samtalston som ni påstår er göra. Jävla lögnare. Haha ?

      Om man ska tänka sådär kan man inte görs någonting ? slappna av lite.

        Idag har paragrafryttarna bestämt att man är ohövlig utan folkvett om man sitter sådär och sen på en soffa eller stol.
        Aja baja 😉

          ”Respektlöst mot mig att hon sitter på en trappa, för jag har inte råd att tvätta mina kläder ofta.”

            ”Det är ju en SJÄLVKLARHET och inte en endaste kotte i hela Sverige, absolut ingen skulle göra såhär. Absolut inte jag heller!”

            ”Hon kommer bryta benet och få covid-19 och dra runt på det över hela stan och smitta ner ambulanspersonal, folk som går förbi på gatan och sina vänner när hon sitter sådär. Hur jävla korkad är hon egentligen?
            Tar även upp sjukhusplatser i onödan ??‍♂️”

      Oj, vad jobbigt det måste va att vara dig, om du inte kan sitta på en trappa kanske kbt är en bra grej för dig?

    Jag tror det där vad typ lokalt mode? Bodde i Lund när det var ”trendigt” men såg det knappt där medans det på andra ställen jag besökte fanns överallt. Hursomhelst en otroligt ful trend.

    Åh jag är från Partille och kommer så väl ihåg hur allt startade… sjukt att det blev ett så myntat uttryck!

      Hej Frido, jag håller på med en artikel om Partille-Johnny för Göteborgs-Posten. Skulle gärna vilja prata med dig om vad du vet om detta! Hör gärna av dig till jannika.wasastjerna@gp.se

    Asså ALLA killar hade toffsar på benen där jag är uppväxt, eller ja, alla ascoola populära killar hahaha ;’) gick på högstadiet runt 09. Värsta ”trenden” men ändå nostalgiskt

      Som med idomin och spraytan på tjejerna. Antingen kolsvart eller isvitt och uppuffat!

      Hahah, jag är också från Partille. Jag var en av anledningarna till ’trenden’ då jag lånade ut färgglada hårband till min dåvarande pojkvän som gjorde det till en grej.. jag dör.

    Tofsarna var väl en symbol för hur många man hade haft sex med? Eller det är bara en myt haha?

      Ja…

    Men va? Jag känner mig lastgammal som aldrig vare sig sett eller hört om detta? Varför? Fanns det en tanke/syfte/mening med detta eller ansågs det bara snyggt? Men i så fall, va?

    När jag fick i högstadiet skulle vi ha stora skjortor, gärna rutiga i flanell och ett gummiband i midjan som vi vek upp skjortan i. De som var riktigt inne hade, jag vet inte vad det heter? Några metallaktiga ringar som jag antar egentligen är för herrar? På överarmarna för att få till en snygg puff på skjortan. Jag skäms när jag ser bilderna idag, men det var ändå inte lika fult som gummiband över byxbenen?

      Detta var ju mellan typ 2007-2009, du kanske ej var i den åldern då? Jag har inte stenkoll på vad högstadietjejer har på sig idag:)

      Armringar hade man ju i början på 90-talet?!
      Det skulle man aldrig visat sig i 97!
      Utan typ 93-94 om jag minns rätt.

        Vi på landet låg väl efter för det var 96 enligt bilderna, var tvungen att kolla nu. ?

    Haha, åh, herregud vilken freakshow de två bröderna såg ut som. Som två osminkade bakfulla marilyn manson som ska ut på sin årliga joggingtur.

      Hahaha! Skrattade högt, otroligt rolig kommentar

        Tack, kul att man kan underhålla någon!

      På BÅDA bilderna haha, uuääw vilka oattraktiva snubbar.

    Såg detta när jag gick i högstadiet/gymnasiet och det var innan 2009. Visste inte att det hade ett ”namn” men hos oss var det de coola sportkillarna och tjejerna som gjorde så ?

    I Stockholm när jag gick i gymnasiet i en förort hade killarna tofsar på benen.. och sprethåret som var sååå snyggt ? sen när det var fest var det uppknäppt skjorta och röd eller svart slips med sprethår. Erik Saade rockade den stilen minns jag. ?

    Fanns även en trend där man använde ett gummiband/hårband exakt där byxbenen börjar och vek kanten inåt. Ca 2004-2005 var detta inne.

      Precis! Blir nervös av att tänka på hur många år senare detta verkat landa?!

      Fram till -04 var det trendigt med bootcutjeans och standardjeans. Sen kommer stuprörsjeansen som en käftsmäll och ingen vill gå med utsvängda jeans (minns fortfarande aversionen). Lösningen blir att stoppa in jeansslutet i strumporna eller med en hårsnodd göra det lite pösigt alternativt sätta hårsnoddar som viker in byxbenet mot sig självt.
      Det sjuka är att detta blir en trend i sig och kidsen sätter fler hår-/gummisnoddar runt benen bara för att.
      När de flesta har lyckats uppdatera sin garderob med stuprör och raka jeans så försvinner trenden. Det här var 2004-2005.

        Minns att jag gick i 4an och vägrade den trenden och skämdes för alla mina vänner som hakade på den. Tappade där och då respekten för väldigt många äldre coola elever på högstadiet som gjorde så.

          Hade dom håret upp och JL/ tiger of Sweden- tröjor också?

            Omg de där jävla JL-tröjorna. Och Svea fanns det väl ett märke som hette också?

              Ja! Tillsammans med Lee jeans.

              Och WESC!

        Åh, jag minns det där kring 00-04 med ”puffen” längst ner på byxorna! Minns dock inte att det sattes fler än ett gummiband, men som någon skrev kanske det var en mer lokal företeelse?

        Tyckte det var såååå snyggt när en kille jag gillade stoppade ner kanten i sockarna så att det medvetet syntes lite, han såg så avslappnad cool ut! ?

        Åh gud, jag älskade att ha Lee/Diesel/Fonarina-jeansen i hårtofs på insidan… Såklart hade jag JL-tröja/Svea-tröja och WE-tröja också… åh herregud.

          Åååh fonarina ?

          Har längtat efter den trenden sen det slutade vara trendigt, nu när bootcut är på väg tillbaka har jag nog indoktrinerats i stuprör ändå. Men har en nostalgisk kärlek till det så snart har väl det vänt igen.

            Saknar Fonarina! Finns märket kvar måtro? Kommer ihåg att jag alltid var helt salig när jag kom hem efter en runda på stan med mamma och äntligen hade fått ett par nya Fonarina från Solo i Göteborg.

          Fornarina om jag få be ?

    Vad för tofsar????

    Jag förStår inte…..typ Montezamis tofsar?

    Var köpte de dem?

      Ja, just det. Montazami vad har hänt med dem? Hör inget från de nuförtiden.

      Tofsarna-big nono!

        Hon har det nog gött i USA och pandemyyyyyyser.

      Hårtofsar/hårsnoddar var det som gällde.

        Det värsta som finns är människor som kallar snoddar för tofsar.

          Man sätter la upp håret i en tofs med en snodd?

            Anonym 11.36
            Ja och håret bildar då en en tofs, det är inte hårsnodden som är en tofs.

              Skrev ju det?

      Vissa kallar tydligen själva hårsnoddarna för tofsar. Tog en stund innan jag förstod också. Jag vet inte om det är dialektalt.

        Ja det är så märkligt. I tjugo år har jag bott i Skåne och försökt fatta vad de pratar om (i många avseenden), detta är en sådan grej. Tofs är ju nåt annat än snodden.

          I Skåne säger man dock snodd och inte tofs. Vet inte vad du mött för låtsas-skåningar? Bor du i Lund?

            Min man är lundensare och säger totteband, vilket är helt sjukt.

              Haha gulligt ju!

        Här säger vi tofs om alla snoddar som skall i håret, här där jag bor är det liksom så det är ??‍♀️?

          Smålänning btw

            Östergötland också!

          Jg bor i Stockholm och säger så.

        Jag bor i Blekinge och jag säger tofs ?

        Uppvuxen i Stockholm och jag säger tofs.

      Hårtofsar/hårband.

      Oki.

    Detta var mode i handbollen i min värld. Speciellt målvakterna körde den stilen.

    Av alla hemska klädtrender är nog detta den jag minns med mest avsmak. Totalt obegripligt hur någon kunde klä sig på detta vis…

      För mig är det ett dött lopp mellan den stilen och den där när fotbollskillar körde träningsoverall med byxorna nedstoppade i vita sportsockar o adidasplasttofflor.
      Minns att jag aldrig tyckte att de tuffa högstadiekillarna på min tid var särskilt attraktiva…
      Såg en man i 35-44-årsåldern som körde den sistnämnda stilen förra veckan. Om det här blir trendigt igen går jag i ide i ett par år ?

        Det är väl det? Tubsockor och plasttofflor?

          Då kan jag gå i ide redan nu.?

            Hahahaha ?. Tror du kan vara vaken. Sommar snart ju.❤️

    Anna Book har fått en bok och spammar hela instastories ???

      Sjukaste jag sett. Vad är det för fel på henne?

        Varför tror du at det är något fel på henne?
        Taskig kommentar 🙁

      Det drog vi redan igår. Häng med här.

    OT: Har letat på insta efter biancas och Pernillas senaste live. Såg den igårkväll men hittar den inte nu. Läste att många skrev att det var en jättebra live. Försvinner live efter ett tag?

      Var såg du den? Hade de sparat den?

        Jag såg den på insta. Vet ej om den är sparad.

    Är Joakim och hans bror vänner igen? De blev väl sådana ovänner, var väl något väldigt infekterat bråk och de var jättearga på varandra i det offentliga? Är det över, är de sams igen? Härligt isåfall. Är han vän med sin mamma igen också?

      Är dom inte tre bröder?

        Jo dom är väl tre bröder tror jag och Jocke blev ju ovän med dom men verkar vara sams igen eller var det den andra brodern han var arg på kanske? Hänger inte med i svängarna. Var det denna CB som var med i t-jägarna? Tror det men kan ha fel.

          Dom är sams idag. Och ja, det är C som är med i Trolljägarna.

      Apråpå Jocke.
      Kan vi stanna upp och prata om orimligheten i att köpa en klocka som är värd nära en miljon???

        ?Ehh wtf..???

        Du får väl tycka att det är orimligt. Men det tycker inte han, eftersom att han uppenbarligen lägger sina egna tjänade pengar på en sådan klocka. Du får tycka att det är orimligt, men din åsikt är inte allas sanning

        Eller orimligheten i att renovera ett hus i 34 år…

        Men va, har han gjort det? Ja uj uj så lyxigt det ska vara helt otroligt. Huset får de tydligen betalt för mot att det filmas, alltså de behöver inte betala renoveringarna och byggandet själva verkar det som. Inte dåligt det där.

        Hur mycket var V. Fr*sks klocka värd som han säger sig ha lämnat ifrån sig? Han kom undan med d*ogbrott också utan att ha förlorat anseende, samarbeten och karriär, vissa klarar sig undan…

          Hatar du VF eller varför håller du på??
          Kolla fb

      Men det finns väl ingen dom?

    Den där stilen med tofsar på benen. Den var ju popular i högstadiet typ 2005..

      Du menar gummisnoddar? ?

        Trenden var ju från göteborgsområdet och här säger vi tofsar ?

          Det gör vi inte alls det…

      Eller hur! Vår inte så stort där jag kom ifrån men det var ju på högstadiet runt 2005.

    Minns att det skulle varit populärt nån gång när jag gick i högstadiet, 2007-2009 typ? Eller är det en trend som återkommit med jämna mellanrum ?

    Såg en tjej på stan med byxor som Hannas igår. Ovanligt men snyggt med höga klackar!

    Lite OT men detta handlar ändå om en YT influenser: Influensern adopterade en son, använde honom till content och lämnade nu bort honom till en annan familj pga ”behaviour issues”, helt fruktansvärt! https://www.google.co.uk/amp/s/www.buzzfeednews.com/amphtml/stephaniemcneal/myka-stauffer-huxley-announcement

    Pinsamt värre!
    Pingis och Simon Sjögren är tillbaka tillsammans på Pongis instadtory och dansar loss?!?!?! ???????????

      *Pingis instastory

      Var hon naken nu också?

        Ja

          Oooooooooh Yeah bby!!!???

    Jag ska också bli bloggare. Julschema från mitten av november till februari, sportlov som direkt avlöses av påsklov som varar i en månad och sen sommarschema redan i maj. Verkas asgött.

      ?

    Nu kommer jag plötsligt ihåg när jag gick på gymnasiet och hade gummiband längst ned på jeansen haha.

    Bodde utomlands när detta var inne så det här är första gången jag ser det 😮 folk gick alltså omkring så här? ?

      Detta som visas på bild är milt, det var betydligt värre än detta. Tro mig….

      Jag har bott i Sverige hela tiden men har aldrig sett detta.

        Bodde du på liten ort?
        Såg inte heller det så mycket, mest på bilddagboken och Lunarstorm.

    Vad var syftet med gummibanden? Varför köpte de inte bara tightare byxor?

      Trendigt och coolt. Kanske en statusgrej också. Den som kunde ha snoddarna högst upp innan dom gick av blev veckans king?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.