Att ”skämta” med smygtagna bilder på okända människor

Nicole Josephson tyckte att det var helt i sin ordning att smygfota den här mannen bakifrån och ”skämta” på hans bekostnad på sitt Instagramkonto med 19 700 följare. 
Det tycker inte jag. Jag tycker det är fruktansvärt att göra så här mot en annan, helt okänd människa som råkat komma i hennes väg.
(Det är jag som pixlat bilden)
Bilden är tagen bakifrån och Nicole tycker kanske att det är ett harmlöst skämt, men att först ta bilden, och sen ”fat shame’a” honom på sitt relativt stora konto är fan inte okej!!!!!

Hur hade ni känt om ni hittat en liknande bild och text på er själva på någons relativt stora Instagramkonto?

Tack för tips!

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men va schysst, då är det fritt fram att trycka till Nicole och andra puckon som inte har vett att uppföra sig som folk. Härligt.

  Svara

   Så att exponera andras dåliga beteende är att skamma? Så förövaren blir plötsligt offret.
   Grattis du förklarar cirkelresonemang på ett förträffligt sätt.

   Svara

    🤦🏻‍♀️

    Svara

     Förstod du överhuvudtaget det du besvarade med en emoji?

     Svara

    🚀🚀🚀🚀

    Svara

    Klart som fan folk som beter sig som idiotiska rövar ska hängas ut!

    Svara

    Kan vi inte en gång för alla lägga ner det vidriga uttrycket ”skamma”? Mina ögon blöder och hela kroppen ryser när jag ser den skiten.

    Svara

     Nej. Jag kommer fortsatta använda ordet, tycker det passar väldigt bra ibland.

     Svara

     Jag kommer fortsätta skamma. Sorry not sorry

     Svara

     Nej, bra och användbart ord!
     ”Mina ögon blöder” däremot borde bannlysas, ihop med ”spyr i munnen”!

     Svara

      Det är inte ens ett ord…

      Svara

       Hu

       Svara

     JA SNÄLLA. Kan vi inte använda det riktiga ordet skambelägga istället?? Kryper i kroppen när jag ser ”skamma”

     Svara

      Verkligen!! Det finns liksom ett ord redan

      Svara

      Det är 100 ggr värre när folk skriver scamma, vilket är något helt annat än det de menar (lura/bedra). Så länge folk skriver med k och inte med c så är det iaf någon form av svenska.

      Svara

   Yes, jag undrar hur många smygtagna bilder på sig själv med sarkastiska kommentarer Nicole uppskattat. (Även om man inte ser hennes ansikte).

   Svara

    Känns som att hon inte är en person som hade brytt sig speciellt mycket eller blivit kränkt av det. Antagligen därför hon inte ser något problem med att göra såhär mot en annan.

    Svara

   Det man inte ser i inlägget som camcam skrev är att hon dessutom filmade reggplåten på bilen när han körde på färjan, hon skrev ”hoppas hans läsk inte sänker oss” Tycker det hela är sjukt osmakligt.
   Snacka om att behöva trycka till en annan människa för att höja sig själv. Lågt.

   Svara

  Såklart inte okej men själv så nedvärderar du ju ständigt vissa personer på din blogg.

  Svara

   Oh herregud.. På vilket sätt? Repostar det dumma dom själva gör? Förstår att det kan kännas jobbigt för influencers när deras dumhet synas dock.

   Svara

  Du skämtar ju också på andras bekostnad, ofta. Men håller med, detta var elakt.

  Svara

   Ganska stor skillnad att kommentera vad någon som aktivt valt att att bli känd gör mot att hänga ut random folk, don’t you think?

   Precis som mitt yrke som lärare innebär t.ex hundratals timmar av bedömning, bråkiga elever och ännu bråkigare föräldrar innebär ju ett liv i offentlighet att andra människor tycker saker om det man publicerar.

   Om du själv går ut med soporna, går och handlar eller för något annat som privatperson ska du få vara ifred från att skämtas om inför tiotusentals personer på Internet. Det måste du ju hålla med om?

   Svara

    Exakt.

    Svara

  Tycker det borde vara olagligt att smygfota och lägga ut bilder offentligt på folk man inte frågat om lov. Otroligt obehagligt. Jag hade mått fruktansvärt dåligt om det var mig hon fotat och sedan mobbat för min vikt, eftersom det är något jag kämpat med hela livet och alltid känt stor skam kring.

  Svara

   Det är det. Framförallt om man tjänar pengar på bilden.

   Svara

    Alltså olagligt.

    Svara

    Nej det är inte olagligt. Dock är det olagligt med kränkande fotografering, men detta räknas inte som det.

    Svara

     Jo det är det. Du får inte ha med någon på bild i kommersiella syften utan personens medgivande. Detta är ett konto som tjänar pengar alltså ett kommersiellt konto ergo olagligt.

     Svara

      Har du någon källa på det? Hon tjänar ju inte pengar på varenda bild hon lägger upp.

      Svara

      Och tror inte hon tjänar speciellt mycket pengar på det där kontot.

      Svara

      Det är inte olagligt att fotografera främlingar men du får inte lägga upp bilden utan personens tillstånd. Det spelar ingen roll om det är i kommersiellt eller icke kommersiellt syfte.

      Svara

    Det är inte olagligt att fota på en offentlig plats (dock oklart var detta fall är taget).
    Ovanpå det är det väldigt svårt att bevisa att någon smygfotat istället för att fota ”vanligt”..

    Svara

     Det borde det inte vara i det här fallet eftersom att han är det tilltänkta objektet på fotot. Hade han av en slump varit med i bakgrunden, vilket är enda fallet som du får lov att råka få med någon och såvida inte personen ber dig radera, då måste du göra det, är det lagligt om det INTE hade hamnat på ett kommersiellt konto.

     Detta är ett kommersiellt konto alltså aldrig ok oavsett om det är i bakgrunden eller inte.

     Svara

      Det spelar ingen roll om det är kommersiellt eller inte, det som spelar roll är om det är offentlig eller privat plats, samt som någon skrev ovan, inte kränkande situation.

      Svara

      Tror inte hennes konto räknas som ett kommersiellt konto. Hade kanske varit skillnad om ett konto som används för ett varumärke hade gjort såhär.

      Svara

       Hon har gjort samarbeten på sitt konto.

       Svara

        Med just den här bilden?

        Svara

         Ja ett samarbete med cola zero.

         Svara

   C lade ut en smygfotad bild här en gång på någon som någon fotat i ett flygplan på personen, hade säkert inte bett om lov.

   Svara

    Tror det hänt två gånger till och med att smygtagna foton lagts upp här på samma person, med syftet att göra narr av personen så är väl ungefär samma sak.

    Svara

     På privatpersoner? Lust att länka?

     Svara

      var det inte en bild på bella i sin beiga kappa som smygfotats på ett plan bakifrån? eller minns jag helt fel? det avslöjades typ att hon flög reguljärt och inte alls privat som hon sa då.

      Svara

       du behöver inte hugga ifrån jämt och ständigt!! jag sa ju t.o.m att jag kunde minnas fel.

       Svara

       Det var bilder framifrån på henne, två ggr. Nej det avslöjades inget för hon hade inte påstått att hon flög privat då, hon har ingenstans påstått att hon alltid flög privat men bilderna lades upp här för att typ skrattas åt.

       Svara

        Öh, hon har ju visst babblat på om att hon flög privat och i business class 😛

        Svara

      eller är det skillnad på att smygfota privatpersoner och offentliga personer? resan var ju i privat syfte.

      Svara

       Ja, det är det verkligen!

       Svara

        Snälla, utvecka ditt resonemang. Offentliga personer har väl lika rätt till privatliv som andra?

        Svara

        verkar lite skevt.

        Svara

        På vilket sätt?

        Svara

        Jag tycker inte det. Man kan gå fram och fråga om ett foto. Offentliga personer har rätt till privatliv.

        Svara

      Jag har två exempel:
      1. Kvinnan som gäspade/gjorde en ”Öppen mun” min i bakgrunden på någon influencers bild. Du drog upp det och undrade vad hon hade för sig. Flera i kommentarsfältet påpekade hur olämpligt det var att göra på din stora blogg. Du verkade oförstående inför kritiken
      2. När du drog upp bilder på tonårstjejer som kissar utomhus. Igen, flera kommentarer om hur olämpligt det var, du tog bort dem efter flera timmar och många kommentarer.

      Det var två exempel. Jag tycker verkligen du måste bli bättre på att vara konsekvent i din blogg. Det känns just nu som att det du gör och det andra gör inte ska dömas på samma vis.

      Svara

   Ditt människovärde ligger inte i din vikt! ❤️

   Svara

  Ojdå

  Svara

  Man undrar ju hur många smygtagna bilder eller bilder där man själv syns i bakgrunden som existerar i någons fotoalbum (digitala som fysiska).

  Svara

   Gissar på ganska få..

   Svara

    Jag tänker mest sådana foton från utlandssemestrar vid populära landmärken/attraktioner, badstränder, när man sitter och har picknick i parken rätt nära småbarnsfamiljer med telefonerna i högsta hugg, osv osv. Förhoppningsvis och förmodligen ganska få, men snacka om att man blivit lite perplex av att få se en bild på en liten treåring och bakom honom sitter jag och gapar med en stor fet sushi på väg in i kakhålet. 😂

    Svara

     Men… det är ju en skillnad på att råka hamna i bakgrunden på någons kort och smygtagna bilder såsom denna?

     Svara

  Hoppas att hon inte har någon kompis eller släkting som är tjock.🙄

  Svara

  Hon trots allt 33 år. Borde veta bättre, men alla har inte förmågan att tänka till litet. Uppenbarligen. Hon har redan dissat de som bor i villa utanför stan, istället för en bostadsrätt på Söder. Trist, hörrudu.

  Svara

   Inge trist alls, folk som bor utanför stan eller t.o.m på landet dissar på idioterna i stan som inte förstå vart deras mat kommer ifrån, och vi dissar även på idioter som tar bilder på random okända människor och gör sig rolig på deras bekostnad, visa gör allt för att dem ska kunna få lite likes på instagram.

   Svara

   Ja.. från en som gick hela högstadiet ihop med denna person är det inte förvånande att samma mobbing-beteende är kvar hos henne. Trist. En kan tycka att när en passerar 30 så kanske lite ödmjukhet och repekt för andra träder fram. Men det kräver ju att en aktivt reflekterar kring sitt eget beteende, utan att rättfärdiga det.

   Svara

    Det är lite roligt att det alltid kommer fram någon som gått i skolan med den aktuella personen och sällan finns det något positivt att säga, har alla offentliga personer varit idioter i skolan eller…?

    Svara

     Det vet jag inte. Däremot är det så just i det här fallet. Huruvida alla betett sig som as, en omöjlig fråga att svara på.
     Men generellt sett, om du som vuxen beter sig illa är sannolikheten ganska stor att du gjorde det som yngre. Med ålder (borde) visdom komma.

     Svara

  ”Rasdebatten” , tycker det låter så vidrigt att kalla det för olika raser 😬

  Svara

  Haha, Ingripandepoliserna Helsingborg på Insta har lagt upp en selfie i ett rapsfält.

  Kommentarerna ifrågasätter, t ex att bönder gjort polisanmälningar då folk klampar ut och förstörd deras fält med selfies.

  Svara

  Nej LD är väl inte rasist..? 🤔

  Svara

   Oikofob.

   Svara

    Fair enough..
    Om hon sagt det där till sina barn så är det ju ändå grovt rasistiskt.

    Svara

     Det finns inte omvänd rasism. Jag rekommenderar att du läser på om ämnet innan du opponerar dig. Rasism mot vita finns nämligen inte på strukturell nivå i Sverige. Det finns inget missgynnande mot att vara vit i Sverige. Att vara svart däremot, ör förknippat med bland annat lägre lön för samma arbete, att ha lättare att bli utsatt för våld, ökad dödlighet inom vården m.m. Att påtala rasistiska strukturer i Sverige gör en inte till rasist.

     Svara

  Wtf? Låter ju helt sjukt om det är sant.

  Svara

  OT men finns Economista-gruppen kvar på Facebook? Skrev ett svar på Pingis ”förklarande” inlägg om vad som hade hänt och dagen efter kan jag inte hitta gruppen när jag söker på den.

  Svara

   Den finns kvar. Du blev nog blockerad och utslängd.

   Svara

    Hahahaha för en jäkla GIF 😂

    Svara

  Hon är allt bra märklig 🙈

  Svara

   Den där apan lär hon tolka som rasism.

   Svara

    Det får hon 🤗

    Svara

  Men man kan inte ta någons kommentar som en sanning sådär bara. Hur skulle den personen ha koll på hur hon pratar med sina barn?

  Svara

   Jag har kollat upp nu – och hon skriver faktiskt detta.

   Svara

    Så bra. Men det kan vara något att tänka på i framtiden, kolla upp och ange personen själv som källa, istället för stt hänvisa till en kommentar sådär bara. Kan bli jättefel annars.

    Svara

     Står ju att jag inte hittar ALL info som kommentaren ger, betyder att jag hittat en del. Men kan absolut vara tydligare i framtiden.

     Svara

  Nja, vet att LD kan vara lite koko. Men vill se faktiskt bevis på att hon sagt. I vilket sammanhang såg du din kommentar?
  Var det i en feministgrupp?

  Svara

   Hon skriver det i ett inlägg på Instagram.

   Svara

   Hittat inlägget och kommentarerna nu.

   Svara

    Åhfan.. inte alls kontraproduktivt eller så!

    Svara

  Detta fick mig att tänka på den här trenden med att kvinnor (till allra störst del) har gjort det till någon typ av sport att hänga ut tinderprofiler. Alltså det började ju med att man hängde ut profiler där personen kanske hade något uppenbart osmakligt i profilen eller har skrivit något kränkande (som typ att de gillar att ha våldtäktssex eller liknande) men nu har det ju totalt urartat. Ser hur ofta som helst hur det publiceras bilder på profiler eller på meddelanden som skickats som egentligen är helt oskyldiga men där det inte blev rent lyckat (ur mitt perspektiv då). Det ger mig alltid lite dålig smak i munnen då det är stackars killar som ju inte gjort något fel och ser framför mig hur någon har lagt ner tid på att skapa en profil och tänker att ”Ja, det här är en bra bild på mig. Jag känner mig fin på den” och sen får man syn på den på internet där man hånas för att man lagt upp en bild som inte passar in i den typiska mallen.

  Svara

   Har du några exempel på hur det totalt urartat? Följer några stora konton och kan inte känna igen det du beskriver

   Svara

   Men oj, låter sjukt elakt. Men precis som ovanstående skriver så känner jag inte igen detta alls trots att jag också följer massa större konton osv. (Tvivlar dock inte på att det finns folk som gör så, men känner inte igen att det skulle vara någon trend)

   Svara

   Har sett det också, förfärligt. Finns några på twitter som håller på så och bland annat hånar männens klädsmak eller vad de beställer på restaurangen.
   Man kan vara ful på många sätt men Fulast är man om man är ful på insidan.

   Svara

   Det började väl med LC och hennes hittepå historier om vad folk skickade till henne…
   Vad gör hon ens nuförtiden??
   Är hon nere i botten och krålar som hon förtjänar?

   Svara

  Åh herregud. Låt folk göra vad dom vill med sina kroppar. Har vi inte kommit längre än såhär?

  Svara

   Med tanken på hur mycket det pratas om utseende härinne så har vi nog inte det :/

   Svara

    Alltså, det är den här bloggen (Camillas inlägg och kommentarerna) som gjort mig kroppsmedveten i form av rynkor, hårfärg, vilket smink jag använder, vikt och mat. Den här bloggen, framförallt kommentarsfältet, sprider nätnegativitet, näthat och osäkerhet generellt. Jag saknar bloggen som den var när den var ny.

    Svara

     Kolla in food for fika-bloggen då.

     Svara

      Jag hänger faktiskt där betydligt oftare än här 😊

      Svara

       Kul för dig. Varför kalga här då? Det är en blogg som handlar om sociala medier och här pratas om allt mellan himmel och jord. Tycker det är otroligt att det dagligen ska klagas och tjatas om hur dålig denna bloggen är.

       Svara

        För att jag upplever det svårt att sluta läsa den här bloggen, då jag ändå läst den dagligen sedan start. Att påtala att bloggen i vissa mått blivit sämre är inte att klaga. De flesta har konstruktiv kritik med förslag på förbättring och påpekanden om vad som blivit sämre. Det är inte att klaga.

        Svara

        Pfffff..!

        Vem du än är som bloggare eller influencer, nyhetstidning eller youtuber kommer du ALLTID råka ut för elakheter, kritik och negativa kommentarer.
        Ingen kan undvika dom.
        Liten eller stor bloggare. Kommer alltid finnas neggon.
        Ignorera dom istället?

        Svara

      Alla som bloggar eller är influencers råkar ut för kritik dagligen.

      Bara att gilla läget. 🤷‍♀️

      Svara

     Läs inte om det stör dig då. Enkelt.

     Svara

      Skrev jag att det stör mig eller?!
      Ser du det i min text?
      Att jag stör mig?

      Nej, lille vän jag PÅPEKADE en sak. 🙂
      Får man inte det, påpeka saker?

      Svara

       Men wow vilken härskarteknik

       Svara

        Bra konstaterat!
        Boom, du har ju blivit härskad.
        Hoppas du tog åt dig ordentligt! 😎

        Svara

     Oj, det kan inte va lätt om man blir sådär jäkla lätt påverkad!

     Svara

  Är hennes barn svarta? eller säger hon alltså att hennes egna barn är sämre pga deras hudfärg?

  Svara

   Hennes barn är vita och hon säger till dem att svarta är bättre. Hon gör det för att väga upp att svarta är utsatta och de som vita barn är priviligierade. Hon ser alltså inget problem i detta utan försvarar det istället.

   Svara

    Detta är alltså inget nytt hon börjat med enligt henne utan ingår i hennes uppfostran av barnen.

    Svara

  För mycket ensamtid …

  Svara

  Väldigt lågt. Kanske har hon inte haft nån som brydde sig tillräckligt mycket om henne när hon var liten för att lära henne basic empati. Om någon gjorde så mot mig så hade jag inte skämts i tystnad, så mycket kan jag säga.

  Svara

   Vad skulle du ha gjort? Skrivit en arg lapp?

   Svara

  Hon glömde dock att de har betydligt lägre IQ.

  Svara

   Och det är osannolikt att det har med gener att göra

   Svara

    Det finns många anledningar:

    https://www.worlddata.info/iq-by-country.php

    Bara afrikanska länder i botten.

    Svara

     Ja, precis? Många anledningar men gener har inte med saken att göra.

     Svara

     Du läste inte något utav det som stod där eller?

     None of the studies used here, conclude that the intelligence quotient is influenced by a particular race. In some cases, differences within population groups were found (e.g. in Basil: Blacks 71, Mulatto 81, Whites 95, Japaneses 99), but all differences could be attributed to their origin, level of education or other factors.

     Svara

   Så trött försök till att provocera.. 😴😴

   Svara

    Nu kom det snarare ett läge för henne att plötsligt bli expert på något hon inte har gett särskilt stort uttryck för tidigare. Enligt LD är denna kamp till och med viktigare än feminism, något hon tyckt länge verkar det som med tanke på hennes kommentarer. Lustigt att det enda hennes podd handlat om är just feminism och inte om de svartas kamp då? Nä, hon är falsk på det sättet. Som sagt – hon brinner tydligen för ett ämne hon i princip aldrig pratat om tidigare 🤔

    Svara

  Sen när börjar dessa ”influenser” hänga ut random okända människor? jag vet att dem själva är totalt ointressanta, men är dem så ointressanta och inte har egna idéer kanske man ska sluta leka d-kändis och skaffa ett riktigt jobb.
  Men nej, allt för att fortfarande vara relevant och jaga likes, så vi hänger ut okända människor. Vad kommer här näst? hänga ut folk som klär sig annorlunda eller har annorlunda frisyr? klaga på att gamla med rullatorer går för långsamt? klaga att folk med rullstol tar upp hela gången i mataffären så man får gå runt?

  Svara

   Detta är väl dock inget influencers brukar göra, om man ens kan kalla denna personen för influencer. Just denna kvinna verkar vara en person som gillar att provocera. Hon får stå för sin handling själv, detta har ingenting att göra med någon annan.

   Svara

  Är det inte hudfärgen eller sexualiteten det är fel på så är det kroppsvikten. MÄNNISKOR KOMMER INTE I NÅN JÄKLA MALL.
  Låt folk vara. Usch.

  Svara

  Kan vi inte en gång för alla lägga ner det vidriga uttrycket ”skamma”? Mina ögon blöder och hela kroppen ryser när jag ser den skiten.

  Svara

   Nej, varför? Tycker det är ett bra ord 🙂

   Svara

    Det riktiga ordet är ”skambelägga”

    Svara

  Vet inte ens vem hon är men fan vad förnedrande och äckligt beteende

  Svara

  Ingen aning om vem denna människa är. Men man får ont i magen av att se sånt här. Elakt.

  Svara

  Omoget och dumdristigt.

  Man frågar om man får ta en bild av någon och låter bli om man får nej.

  Svara

  Hur går det med molimenti? Är de friska från sin covid nu?

  Svara

  Anitha Clemence gör detta titt som tätt på sin instagram. Följ henne om ni vill ha en insyn i en narcissistisk persons liv. Anitha har aldrig fel och alltid rätt.

  Svara

   Så osympatisk person är hon den där Anitha.

   Svara

  Gjorde inte Universum det. Tänker då inte på glasögonkvinnan utan ngn i en pool. Har

  Svara

  Nej men fy fan, jag hade mått så fruktansvärt dåligt, har själv extrema kroppskomplex i perioder och jag hade tagit så fruktansvärt illa vid mig. Känner bara när jag läste detta att jag börjar tänka på min kropp som inte är den smalaste, köper alltid cola zero/pepsi max men det är mest för att jag är diabetiker, känner bara ”tänk om han är diabetiker och där av har svårt att kontrollera sin vikt pga det eller överhuvudtaget svårt med vikten”
  Fy fan mår illa av detta.

  Svara

  Jag såg nyss att Johanna Bladh la upp bilder på folk som grillar på stranden och det kändes opassande. Det var inte alls lika illa som den här damen som filmade en person med obesitas men ändå, att ta filmer på okända personer och lägga upp på Instagram känns rent sagt äckligt.

  Svara

  Nicole är inte speciellt populär i vår bransch just pga hennes äckliga attityd mot de flesta, skitsnack och mobbingbeteende. Klassisk slicka uppåt och sparka nedåt-mentalitet på den stackars osäkra tönten.

  Svara

  Anitha gör detta ofta. Även hånar andra hela tiden. Förstår inte riktigt syftet med att gå igenom en gammal tidning och göra sig löjlig på andras bekostnad. Så lågt och tramsigt faktiskt. Hon borde lägga ner.

  Svara

  Online political science essay writing help services are very common nowadays since there are very many students seeking Political Science Writing Services and political science research paper writing services.

  Svara

  Seeking custom argumentative essay services are very common nowadays since there are very many students in need of Argumentative Essay Writing Services and argumentative essay writing help.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.