Parterapi – influencer style

Jag och Hugo fick en match till en kvinna som verkar grym. Vi båda två är förväntansfulla och vi har valt att se på detta ”som en boost” för oss. Vi tycker att vi som par är värda den boosten att tillsammans få gå till en samtalsterapeut som förhoppningsvis kommer ge oss verktyg. Vi önskar att få med oss verktyg till att kunna kommunicera ännu bättre. Vi älskar varandra mer än allt och vi vill hålla livet ut, så jag hoppas att vi på onsdag får en fin personkemi med kvinnan vi ska träffa. Efter terapin tänkte vi ta en lunch för att ge oss själva lite tid till att reflektera kring upplevelsen och hur det faktiskt kändes. Så pepp på veckans parterapi! // Paula Rosas

Jag vet inte om det är en slump att Bianca och Phillipe OCH Paula och Hugo ska börja gå i parterapi, men man får ju bara hoppas att ingen av dem träffar några som agerar som de två på bilden ovan. 😉
Bianca berättar om det i sin vlogg och Paula i sitt blogginlägg.

Vad tycker ni om parterapi?
Jag vet att vissa ser det som ett misslyckande, att man inte ”klarar av sin relation på egen hand” men där är jag av helt motsatt åsikt.
Vi tar in tränare och coacher i mängder av områden i livet och går kurser på saker vi vill bli bättre på, men när det kommer till relationen till den vi lever allra närmast med, då är vi helt plötsligt fulländade?
Man kan träna utan en PT eller en löpcoach men får man lite hjälp på vägen så kan man bli mycket bättre, precis som när vi går matlagningskurser, lär oss dansa salsa eller varför inte försöker lära oss ett nytt språk.
Allt detta KAN vi säkert göra på egen hand, med böcker från biblioteket eller klipp på Youtube, men det blir ju så mycket enklare om man kan få hjälp av en faktisk tränare/coach/rådgivare/terapeut, om man kan be om hjälp.
Så ser i alla fall jag på det, och skulle inte tveka att gå i parterapi om jag kände ett behov för det, men inte för att försöka rädda ett redan katastrofalt förhållande, utan mer av den Felix Katchupsiska principen – för att göra det goda godare. För att göra ett bra förhållande bättre och kanske förhindra att det blir mer dåligt än bra.
Jag har ju enbart positiva erfarenheter av olika former av terapi för egen del, så jag är övertygad om att samma sak gäller för parterapi.

Så med #camcam20 får du 20 % rabatt på ditt första besök hos….
Nä så, skojar bara.. 😉

I videon här under kan du höra Bianca prata om hur hon resonerar.

160 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om de behöver parterapi redan nu när de endast har varandra att tänka på och massa tid till att faktiskt sitta ned och prata ut om saker, vad kommer de då inte behöva om ett par år när de eventuellt har barn, djur, en delad ekonomi och diverse annat som vuxenlivet tillför?

   Du har nog missat att syftet med att gå till en terapeut är att få in en yttre, utbildad part som kan ge en tips och verktyg att arbeta med i förhållandet. Det handlar inte om hur mycket tid över man har.

    Och då har nog du missat att ett av de första råden du får från en parterapeut är att se till att ge tid till varandra och prata med varandra. Kan ju inte direkt vara en nyhet att barn i hemmet genast försvårar förutsättningarna för detta.

     Alla par har inte som plan att skaffa barn.

      Nu pratar vi inte om ”alla par” utan bianca och phillipe och de har sagt de vill ha barn så.

       Men bara för man går terapi så betyder det inte att man inte klarar att ta sig an nya utmaningar i livet. Tvärtom, man lär sig mycket om sig själv/sin partner och får verktyg som man kan använda i framtiden 🙂

       Hoppas, med tanke på förhållandets historik, att de inte sätter ett barn till världen. Det kommer aldrig hålla. Ett barn överlever givetvis en separation. Men är så trist att se hur de försöker och försöker när de inte är bra för varandra. Liksom gå vidare… Att älska varandra räcker inte. Det behövs så mycket mer.

      Bianca har ju pratat om i var och varannan intervju att hon vill ha barn.
      Så, nej alla har inte den planen, men Bianca har och det är väl henne vi pratar om?

    Nej det handlar väl ändå om att man har problem i förhållandet. Och dom har det efter att varit tillsammans och gjort slut x antal gånger redan, dessutom flyttat ihop och flyttat isär och flyttat ihop igen…. Och nu behöver man parterapi?
    På riktigt, gå åt varsitt håll.

   Märkligt resonemang.
   Om du behöver gå till tandläkaren nu när du är ung och kan leva på morötter hela dagarna, tänk då sen när du blir gammal och bara sitter hemma och suget på karameller.

   Om du behöver terapi för din stress nu, tänk sen när det är världskrig och du är premiärminister!

   Det är väl fint att de vill göra sin relation starkare redan nu, så kanske de har en mer stabil grund att stå på sedan, om de nu har lust att skaffa barn, djur eller delad ekonomi? De har ju dessutom en historia av att vara lite av och på, vilket ju kan sätta spår i relationen. Viktigt och starkt att berätta om det, tycker jag.

    Otroligt märklig jämförelse att göra då det finns noll belägg för att inte gamla människor skulle kunna äta morötter och nyttigt , och att de istället bara ska äta karameller? I vilken värld gäller den regeln ens? Och att det ska bli världkrig samt att vi alla ska bli premiärministrar (det har vi inte i sverige, kan ju va intressant för dig att veta) är också bara två absurda exempel som har noll relevans här.

    Håller inte nödvändigtvis helt med OP men det finns iaf en grund bakom påståendet att man har mindre tid för varandra i en relation när man har barn, medan dina två påståenden är helt plockade ur luften. Försök igen.

     Helt plockade ur luften. Som OPs då.

      För att säga att man har mindre tid för varandra och problemlösning efter man fått barn är lika ”plockat ur luften” som att oroa sig för stressen av att bli premiärminister, som vi svenskar så ofta blir? Pfft

    De har redan en extremt skakig grund att stå på. De har gjort slut många gånger och utan att veta vågar jag påstå att de varit otrogna mot varandra. Lite parterapi löser inte detta.

     Med mycket parterapi kan de absolut bygga upp relationen.

      Vadå så ”ju mer parterapi ju bättre förhållande”? Med den logiken så borde rika par skilja sig mycket mindre då de har mer pengar och kan köpa mer parterapi. Och det vet vi inte är sant.

      Parterapi ska ju inte fungera som bränsle till en relation där ju mer du köper ju bättre blir det.

       Fast att man har råd betyder inte att man köper. Ditt exempel kräver att du kan jämföra de som går i parterapi mot de som inte gör det. Jag har råd köpa 50 piggelin om dagen men det gör jag inte. Nån som är fattigare än mig kan äta mer piggelin än mig.

        Om 50 piggelin om dagen kunde rädda ditt äktenskap sen 20 år tillbaka kanske du skulle göra det.

        Fast hela tanken att ”ju mer ju bättre” funkar inte riktigt med parterapi, vilket var poängen med min kommentar.

        Om parterapi var någon som funkade kvantitativt sett så är det ju ändå inte helt orimligt i att spekulera i att de som har mer pengar till att köpa mer parterapi för skulle ha bättre relationer. Men nu funkar de inte så, så du kan behålla din piggelin referens för vi behöver inte gå in på vad man vill och inte vill köpa. Det var inte poängen här.

        Tror du och din piggelin missade poängen.

        Att köpa eller inte köpa är totalt orelevant då påståendet här grundar sig i att parterapi INTE kan mätas i kvantitet, så att säga att de kommer klara sig för de kan ta hjälp av ”Mycket” parterapi är att påstå att parterapi handlar om just kvantitet.

        Fattigare än jag….

     Aldrig förstått mig på folk som vågar påstå saker som de inte har någon aning om.

      Det kallas killgissa. ?

     Jag undrar varför de är tillsammans överhuvudtaget. Om man gör slut i minut och parti så stämmer det inte.jag tror hon tycker han är snygg och svår, spännande. Jag tror han tycker hon är snygg och härligt rik. Det bästa är nog i deras fall att gå vidare bara. De kanske inte ser det nu, men när man möter rätt person förstår man hur fel man vart ute tidigare. Jag såg en film på dem tillsammans och jag fick obehagskänslor av honom..kändes kall och hon kändes underlägsen.

    Fast det är ju just det som är grejen. En relation som behöver parterapi har ingen styrka i grunden. Om man behöver gå i terapi för basic styrka och inte göra slut stup i kvarten behöver man inte terapi, man behöver hitta någon som styrkan kommer naturligt med.

     Hahha vilken idiotiskt kommentar. Styrka? Handlar ju noll om det. Kan finnas 1000 anledningar till parterapi liksom vanlig terapi. Anser du att människor som går i individuell terapi saknar styrka?

     Det är som att säga att människor som behöver kbt är svaga? Väldigt 30 tal?

   Då om några år när de ev har barn mm så kommer de ju ha gått i parterapi och jobbat på sin relation.

    Ett relation förändras. Nya problem uppstår. Du kan inte prata om terapi som om de vore samma sak som att ta körkort. Ingen går ju ut från en terapisession och tänker ”Jahapp då var de avklarat. Så skönt, då har jag så jag klarar mig resten av livet”

     Eh var den kommentaren till mig?

     Sjävklart förändras förhållanden. De kan ju genom parterapin jobba på förhållandet och lösa det som innan varit problem. Så de får en stadig grund som gör att de klarar framtida utmaningar. Att de tar hjälp av parterapi nu säger ju inget om att deras förhållande skulle misslyckas i framtiden för att de får nya utmanningar att ta sig an. Har själv gått i parterapi och för vår del jobbade vi på våra kommunikationsproblem där och har idag inget behov av terapi fast vi nu har 2 barn många år senare.

     Jag har inte påstått att det skulle räcka med ett terapisamtal. Självklart måste man ge det mer tid än ett enda samtal.

     Personligen så hjälpte det iaf mitt äktenskap att gå i parterapi under en längre tid och jobba på våra problem och sedan hade vi inget mer behov av parterapi och har klarat det väldigt bra med barn och andra utmaningar i livet som kommit efteråt. Parterapin gav oss bra verktyg som vi kommer bära med oss.

    Tyvärr tror jag att Bianca kommer bli gravid på ”eget bevåg” och att det snabbt kommer leda till att de splittar.

     På vilka grunder får du för dig detta?

      Projektion gissar jag.

     Eh ok? Märklig kommentar… gå och tro i kyrkan istället

     Min magkänsla säger tyvärr det kommer ta slut när philippe slutar bära högklackat och säljer sin minigris.

     En sorts jungfrufödsel?

      Haha ja hurfan blir man gravid på eget bevåg?

       Haha! Jesus 2.0

        Vi gillar alla Bianca men det här med att tro att hon är gudomlig som TS är att gå för långt.

         Absolut inte. Där har du fel!

       20.41 gör du dig korkad nu? Hon menade så klart att hon utan att dom tillsammans bestämt det, ser till att bli gravid.

   Mina vänner gick i parterapi i början av sin relation för att tillsammans förstå varandra och tackla tuffare perioder senare i livet (tex bo tillsammans, dagliga utmaningar, skaffa barn etc). De gick i parterapi år 1 och har nu varit ihop i 7 år. 🙂

    Jag och min man har inte gått i terapi och har varit ihop i 10 år nu. Har alltid fått höra att ”vänta tills vardagen kommer” – vilket den gjorde rätt snabbt då vi flyttade ihop efter 3 dagar. Har tacklat lyckliga stunder och även svårigheter. Att prata med varandra förenklar mycket.

   Om man behöver terapi för att inte ”sluta älska” varandra varje år och sätta på andra ska man inte ha terapi utan göra slut

    De borde kolla på den är norska serien ”Dag”.
    ?

   Jag och min partner har det fyra tusen gånger bättre nu efter barn och ”vuxenliv” än vi nånsin hade i början. Vissa saker växer fram!

    Ja men sådär kan man inte säga om allt. Man måste kunna bygga något på relationen och om den är så dålig som B och Ps verkar vara, krackelerar det ju konstant.

    Ja men då måste man vara mogen. Dessa 2 är ju inte det.

   Det är väl därför de går i terapi? För att skapa bra förutsättningar för framtiden. Tycker det är otroligt ansvarsfullt av dem, särskilt i deras låga ålder.

   Det är väl bra att de konsumerar tjänster och inte ännu mer prylar.

  Är det dåligt eller har varit dåligt igen mellan B och Philippe, man har anat det på sistone. Eller är det en form av samarbete typ, göra reklam för parterapi eftersom att flera influencers på sistone pratat om det. så kan man tro det. Tänkte på det förresten att Bianca har ju kallat sin mamma för h-ordet alltså h-ra, i tv till och med väl.

   Är det någonsin inte dåligt mellan dem?

   Dom borde verkligen på riktigt försöka släppa taget om varandra. Dom funkar ju uppenbarligen inte ihop och Bianca blir bara sårad om och om igen.
   Destruktiva förhållanden är så vidriga. Kärlek gör en verkligen blind.

    Känner helt med dig där!

    Ja, och är det en (eller 2) narcissister inblandade är parterapi tyvärr en riktigt dålig idé. Narcissisten kan ofta lyckas övertyga terapeuten om att hen själv är den sansade och den andra överspänd och dessutom förfina sina manipulationstekniker.

   Bianca har sagt H-ordet till och om både sin mamma och väninnor, på tv eller i vloggar, hon har sagt en hel del olämpligt bl a har hon sagt saker om sin familj och uppväxt som hennes mamma och annan familj inte håller med om. Men Bianca kommer undan det mesta och nu hyllas hon för något som mest bara gynnar henne själv och hennes företagande och inkomster, det handlar om att göra rätt för att inte tappa följare, kunder och inkomster, det handlar om strategi.

   Terapi är något jag tror alla skulle gynnas av, och parterapi tycker jag är ett sätt att ta ansvar för sin relation och känna att man tycker den är värd att jobba för, man vill lära sig att nå fram till den andra parten. Inget fel alls!

   Jag funderar också på det där med samarbete…. Och många kommentarer här som peppar och förklarar hur det funkar med terapi….

  Inväntar Lovisa Lo…

  Det dröjer nog inte länge förrän P & H separerar

   Varför tror du det?

   Tror jag med. P tar för mycket ansvar. H struntar ganska mycket i det vad det verkar och är iväg jämt och ständigt.
   Ja han har företag, men även en familj, där frun inte verkar må så bra av att dra hela lasset själv.
   Hon skriver att VI är förväntansfulla, tror det är mer hon som är det.

  Faktiskt jäktigt bra att gå i parterapi INNAN barn och äktenskap.

   Kan man gå även om man inte har som mål i livet att gifta sig och skaffa barn? ?

    Nej tyvärr det går absolut inte för sig ?

   Ironin kanske inte nådde fram märker jag. Min poäng var att alla inte vill exempelvis ingå äktenskap.

    Tror att du missade ironin i svaret faktiskt.

   Håller helt med! Ett sätt att ta ansvar för sin relation och visa att man är där med hjärta och hjärna!

  Jag satt i parterapin from hell..När vi kom in tyckte terapeuten och mitt ex att de kände igen varandra…Allt borde avbrutits redan där…sen kom de på det….De var ett stort gäng som hyrde en villa på franska rivieran..De träffades där. Jag satt tyst under deras samtal….Då började grabbarna ” hur är det med Tjalle”,”Bosse”,”Kenta” osv osv…sen kom det…”minns du den festen? tjejerna? Då gick jag..har aldrig återvänt till parterapin..Ja han blev ett ex sen….

   Oprofessionellt

   Borde fan anmälas! Inte ok nånstans

   Tjalle, Bosse, Kenta ??

  Känner en handfull par som gick i parterapi. Samtliga gjorde slut.
  Det var med facit i hand ett sätt att gå vidare och med gott samvete kunna säga: Vi gjorde vad vi kunde.
  Det verkar dessutom som att det oftast är en av de två som vill hålla ihop och den andra är mest där för att få hjälp att avsluta på ett fint sätt.
  Det funkar säkert för några, absolut. Men min uppfattning är att när man hamnat där så är det nedräkning.

   Det är min uppfattning också, att parterapi alltid sker i slutskedet av relationen.

    Yes. Så vart det för oss för exet ville först inte gå…. sen gick tiden och förhållande blev sämre och till slut gick vi i samtal. Men då var det för sent! Hade vi gått inann problemen blev stora hade det kanske gått att göra nåt åt det?!

     Samma här! Han satt då bara och tyckte alla problem låg hos mig och ”om jag slutade vara så sur hela tiden” kanske räddningen fanns, han satt med armarna i kors och vägrade delta aktivt. Mitt i en session sa jag bara rätt ut att jag inte pallar mer och vill göra slut. Vi hade en 5 månaders bebis då, men jag insåg att ville han inte kämpa för det då skulle han aldrig göra det.

    Jag tror att folk som separerar är mer benägna att berätta att de gått i terapi. Lite för att säga att de inte gav upp för lätt.

    Folk som kommer vidare i sin relation tack vare terapin vill inte lika gärna berätta att de haft det svajigt.

    Håller inte med. Jag har gått i parterapi i förebyggande syfte – för att få mig att förstå hur jag ska hantera ett trauma han varit med om, och sen för att få honom att kunna stötta mig på rätt sätt i min graviditet/förlossning. Det är enligt mig ett ansvarsfullt sätt att försöka lära sig det bästa sättet att kommunicera på, för att hålla långsiktigt. Att skapa en miljö där man kan säga vad man känner. Behöver inte vara mer än så!

   När jag läste psykologi på universitetet hade vi en föreläsare som också arbetade som terapeut. Hon sa att hon aldrig jobbade med par-terapi eftersom att statistiken visade att det väldigt sällan är räddningen för en relation. Enligt henne så har det ofta gått så långt när man väl söker terapi och relationen är bortom räddning.

   Vi har gått i ett par olika omgångar, men den senaste omgången var extremt hjälpsam för oss. Vi har iof aldrig slutat gilla varandra som personer och båda har haft en vilja att lösa problem och hålla ihop, men det hängde på en ganska tunn tråd då när vi kom till världens bästa parterapeut. Hon hjälpte oss att hitta tillbaka till glädjen i livet och till varandra.

    Vad fint! ❤️

  Lättare att hantera och acceptera en separation/skilsmässa om även en terapeut dödsdömmer relationen.

   Fast det är ju knappast terapeutens roll.

   Men alltså plus en på den. Så här i efterhand inser jag att det var exakt därför jag o min partner gick. För att en utomstående skulle konstatera att ”Det verkar som du liksom redan gett upp/gått vidare”. Samt skriver jag under på alla ovan som skriver att det mest är för att säga ”vi gick i parterapi men fick inte bukt på det, men gjorde iaf allt vi kunde”

  man går i parterapi för att ta hand om relationen. det bästa man kan göra för sitt förhållande är att börja i parterapi INNAN man börjar få problem.

   Förebyggande arbete är givetvis att föredra.

   Så om man inte har problem ska man gå i terapi innan man får det?

    ja.

     Klart man Inte ska. Varför försöka reparera nåt som inte är skadat? Dumheter.

     Kan säga att skulle min sambo börja tjata om att vi ska gå i terapi i förebyggande syfte, då har vi ett nytt problem.

      Tråkigt att du uppfattar förebyggande arbete i en relation som ett ”problem”.

       Men snälla. Med den logiken skulle ju varenda par i sverige, allt från nykära 16åringar till nygifta direkt ur kyrkan stå i kö till parterapi.

       Om vi ska öppna upp dörrarna för att börja med terapi i förebyggande syfte vad ska vi då inte också börja göra i förebyggande syfte? Strålbehandla folk i förebyggande syfte?
       Vet att det här kommentarsfältet är hypokondrikernas våta dröm men ge er nu.

        Din logik är ju helt rubbad

      Det är överlag väldigt bra att gå i terapi även om allt inte är kaos, då kan man hitta gemensamma punkter att bygga på eller om man går själv i terapi jobba långsiktigt utan att behöva bearbeta kortsiktiga trauman

   Tack och lov behöver de flesta inte hjälp av en tredje person för att sköta sin relation. Har man redan såna problem att man inte kan kommunicera ska man inte vara tillsammans.

    Många människor har förvånansvärt lite självinsikt eller förmåga att sätta sig in i en annan människas situation och verkligen lyssna. Även om de kan kommunicera hjälper det inte om de inte förstår sig själva ens.

    Som H & P, de verkar inte kunna kommunicera nå vidare alls. Mest P som vill på terapin tror jag även om hon skriver Vi.

   Men alltså vilket nyförälskat par tar upp parterapi som en aktivitet för den andre? Säger inte att det inte vore bra, men det känns långsökt. ”Å vad kära vi är. -Ja, vi går i parterapi”

  På instastories skickar Book tillbaka lögenhetsnycklar tillvärdfamljen i Spanien. Hyrs lägenhet ändå?

   Det är väl minsta ungens nycklar. Hon som skulle räddas genom att plugga i Spanien…

  Är psykolog och gift med en psykolog dvs parterapi 24-7 hehe

   Haha oj hoppas det funkar bättre än när jag dejtade en psykoterapeut som visade sig vara ren katastrof att se objektivt på sig själv och sina handlingar, kändes som han blivit terapeut för att undermedvetet laga sin trasiga själ. Han kunde verkligen vara elak och oförstående men lyckligtvis är det bara ett ex idag.

    Jag skulle säga att det är en lyx! Har en man som är en otroligt duktig psykologisk behandlare, och som reflekterar över sig själv lika noggrant som han försöker få sina patienter att göra. Sen tjafsar ju vi också över skitsaker ibland men vi har djup respekt för varandra och vårt äktenskap..

   Så det är inte ”skomakarns barn” där? 😉

  Gjorde en hobbyundersökning en gång på ett rätt stort forum om hur många som gått i parterapi och om de hållt ihop eller separerat. Tror jag fick ca 200 svar. Tror typ 12 av 13 separerat (absolut forskningsmässig tvivelaktig undersökning men ändå )?. Flera hävdade dock att terapin hjälp den till bättre separation med barn i fokus . Men utsikterna när man väl kommer till terapi känns sådär.
  (Har själv gått i terapi två ggr i samma relation, Kraschade helt i totalt infekterad separation?)

   Beror nog en hel fel på att många tar nog tag i sina problem för sent.

  Känns absolut som en desperat sista utväg att försöka fixa förhållandet. Är väl jättefint om det funkar men som många skriver så gör det tyvärr sällan det.

   Håller med. Många gånger handlar parterapi (outtalat) om att ge personerna verktyg att avsluta förhållandet.

   Håller med. Särskilt i så ung ålder. Är ej emot terapi i sig men det är uppenbart att de två inte är för varandra. Varje år gör de slut, ”tappar känslor”, sätter på andra, och påstår sen att de ”älskar varandra”. Det där är inte att älska, att sluta älska varandra så hårt att man inte ens kan bo under samma tak och är inget friskt förhållande.

  Tror alla människor hade mått bra av att gå i terapi! På riktigt. Jag har själv gått ett par år i terapi och hade gärna gått i parterapi! Tror bara det är nyttigt att reflektera och kommunikation kan man aldrig få för mycket av. Oavsett om man har det bra eller mindre bra i förhållandet eller livet

  Inte undra på parterapi fortfarande är såpass tabu när man ser hur folk resonerar kring det som någon ”sista utväg”. Jag och min kille har gått i parterapi i två svängar, pga kommunikationsproblem. Vi tjafsade och hamnade i samma mönster i våra tjafs som inte ledde oss framåt. Vi tog hjälp. Det var toppen. Vi är fortfarande ihop och vi skulle inte tveka att gå i parterapi igen om vi känner att vi behöver det!

   Jo men det är en grej att ta hjälp för något i förhållandet. Det är en helt annan att göra slut varje år innan sommaren och knulla andra. Sorry.

  Update från Paulas blogg. Hon äter absolut inte ”strömning”

  Förlåt. Men hur kan en person stava så dåligt som Paula? Hur är det ens möjligt. Hon är född och uppvuxen här, har gått i svensk skola men kan ändå inte stava för fem öre? Hon vet inte hur man stavar helt vanliga ord!?

   Det är det många som inte kan.

    Absolut. Men det går inte att jämföra med Paulas galet dåliga stavning, det är något utöver det vanliga.

     Hon hittar ju på egna ord också.

     Inte bara stavningen som verkar vara galen ibland, även vad saker och ting är eller betyder. heh

      Det kanske beror på att ingen av hennes föräldrar har svenska som förstaspråk. Inte så konstigt egentligen. Menar absolut inget illa med denna kommentar och jag gillar Paulas blogg. Det är bara något jag tänkt på när jag också upptäckt att vissa ord används eller skrivs fel.

   Men sluta läs då? Fattar inte varför folk pallar klaga så mkt.

    Det är deras jobb att skriva om saker!!!? Hur oprofessionellt och lalligt kan det bli?
    Jobbigt att korrläsa innan man publicerar nåt.

    ”You had one job” typ.. majoriteten av alla influencers klagar på att de inte blir tagna seriöst och att alla säger att det inte är ett riktigt jobb. Tja, vet inte hur poppis det skulle vara om jag la bedövning på en kindtand om framtanden ska dras ut. För du vet, tand som tand.

   Men hon kanske har dyslexi?

    Hittar man på egna ord om man har dyslexi?

    Varannan svensk verkar då ha dyslexi. Bullshit liksom, lär dig stava om du ska syssla med sociala kanaler. ??

    Konstigt hur alla med låg intelligensnivå har dyslexi numera….

  Sanna Jörnviks poddkompis Ida har sagt att hon och hennes sambo går i parterapi i förebyggande syfte, så det kan säkert vara bra.

  För Bianca och Philippe är det säkert bra med tanke på deras av- och på-förhållande, så hoppas det går bra för dem.

  På tal om Bianca såg jag hennes senaste video idag, kändes så äkta det hon berättade om att känna ensamhet, det var fint på nåt sätt, känner igen känslan.

  Jag har själv haft ett förhållande som B och P som varade ca 8 år. Sorry, men det är jääävligt svårt att få det att hålla och få relationen sund igen. De destruktiva mönster man byggt upp fäster sig och man måste verkligen jobba aktivt hela tiden.

  Det kanske funkar för dem och jag hoppas båda jobbar aktivt i terapin så de kan få må bra i relationen, men tyvärr så har jag svårt att se dem vara lyckliga livet ut när det redan varit så guppigt. Jag tror (vet ju såklart inte, men gissar) att Bianca, som jag, har svårt att släppa taget. P är för henne trygghet och hon har haft en jobbigt barndom där hon inte känt sig trygg och då har man extrem seperationsångest och romantiserar bilden av personen man lever med till att vara den ”enda” för en.

  Jag kände så om mitt ex men efter ca 1 år isär insåg jag hur jävla fri jag känner mig och hur peppad jag nu är på att träffa någon ny att få älska.

   Håller med! Tror också att om man har varit ihop så länge har man svårt att se det hela objektivt (plus att det är svårare att släppa taget om varandra när man varit tillsammans så länge, inget konstigt med det) och ha en överblick över vad som inte är ok. Man vänjer sig kanske vid pikar och passiv aggressivitet från partnern och märker inte själv att man håller på med något liknande.

   Vill inte lägga mig i för mycket i deras relation men jag tycker tyvärr att det verkar som att hon tycker om honom mer än vad han tycker om henne. Alltså utifrån det lilla jag har sett vilket är vloggar och så länge ingen av oss här känner Philippe personligen så är det ju det vi får gå på! Det är ju dessutom han som har lämnat varje gång. Är det verkligen kärlek?

  Om man behöver hjälp av andra att fixa sin relation så ska man göra slut. Det är min åsikt. Livet är för kort för att försöka laga och stanna om det inte känns helt hundra.

   Vilket liv känns alltid helt hundra?

   Så du menar med andra ord att så fort man stöter på ett problem ska man ge upp?

   Vi kan alla behöva eller må bättre av att ta hjälp av utomstående som professionellt kan hjälpa en i olika perioder i livet. Det är ingen svaghet eller ett misslyckande.

   Jag och min man hade en jobbig period och parterapi hjälpte oss att finna verktyg till att kommunicera bättre och vi är tillsammans (och lyckliga) nu många år senare. Är glad att vi jobbade på problemen som dök upp då än att bara se parterapi som ett tecken på ett dömt, misslyckat förhållande.

    Nä men de flesta stöter inte på problem som för att man gör slut varje år och inte klarar av att bo under samma tak. Om den grundläggande styrkan i förhållandet saknas kan inte någon terapi hjälpa.

    Du utgår ifrån detta för att det är personligt för dig. Kanske mår du inte så bra över relationen trots er terapi och därför inte kan se situationen utanför dig själv. Det låter så i ditt resonemang till anonym 21:57 Terpi är inte ett misslyckade men det som ledde dit kan vara det.

    Man går nog inte i parterapi pga endast ett problem. Det brukar oftast lösa sig, men när problemen hopar sig, de är då folk brukar säga att de ska gå i parterapi.

  Ganska stor skillnad på att stava fel på SIN blogg och att bedöva fel tand på en patient. Alla yrken kan inte jämföras med varandra. Vissa yrken räddar liv, andra drar ut tänder, något som man egentligen kan göra hemma själv om man verkligen behöver det. Paulas blogg passar uppenbarligen inte dig, sluta läs den. Problem löst! Jag uppskattar Paulas blogg och får mycket inspiration där, särskilt i träning. Att hon stavar fel eller hittar på egna ord stör mig inte alls. Det finns mer och mindre samhällsnyttiga yrken, men i slutändan hade många av dessa viktiga yrken inte gått att utöva i vårt samhälle om de ”oviktiga” personerna inte betalat in skatten på sina höga löner.

   Jaja, Paula. Börja korrläsa dina texter istället för att hänga här.

  Märkligt att göra reklam för parterapi tycker jag. Har sett flera influenser som gör.

   De gör bara reklam för samarbeten de får betalt för. Ärligt talat vissa människor går på vad som helst och Bianca skrattar hela vägen till sin redan påfyllda bank. ???

  Det känns som att kvinnor med otrogna män eller män som har ett lite för gott öga för andra kvinnor tar till parterapi när de inte lyckas kontrollera snubben själv. De är så korkade att de inte fattar att sånt kommer naturligt, man kan inte tvinga någon till att INTE vara på ett visst sätt, och i både pulas och biancas fall handlar det om att mannen haft ett lite för gott öga till någon annan.

   Tycker inte att de kvinnorna är korkade. Alla har inte en sådan självdisciplin att man blixtsnabbt lämnar så fort något inträffar (även om det är så allvarligt som otrohet). Jag trodde att jag skulle lämna omedelbart om det inträffade, det gjorde jag inte. Om du varit i en sådan situation och är såpass stark så grattis till dig, jag var inte lika stark tyvärr.

   De är förmodligen väldigt kära och/eller rädda för att bli lämnade. Vad gäller trohet överlag så skulle jag säga att är du verkligen kär och älskar någon så har du inga problem med att vara trogen, det kommer naturligt. Sen kan man givetvis få tankar men det handlar om vad man agerar på (och visar att man är en douchebag).

  Kollade upp Biancas (Stenbock) och Philipes stjärntecken (Vädur) samt hur dom matchar ihop och de är en total krock mellan deras stjärntecken:

  http://www.horoskop.nu/passar-ihop/vaduren-och-stenbocken/

  Tror helt klart dom hade mått bäst av att lämna denna destruktiva relation bakom sig och blicka framåt.

   Hur väl vädur och stenbock passar ihop med varandra:

   När eld (Väduren) och vatten (Stenbocken) förenas på detta sätt så kan det bli ganska knepigt. Det riskerar att bli en uppförsbacke. Vissa går så långt som att kalla det här för den värsta kombinationen av alla. Era härskarplaneter är Mars och Saturnus. De är totalt olika krafter. Väduren är utåtriktad, medan Stenbocken är inåtvänd och blyg av sig.
   En stenbock är praktisk, realistisk, långsam och stabil, med andra ord lite för konservativ för Vädurens smak. Han behöver kunna planera sitt liv. Väduren däremot föredrar det okända och den spänning det medför. Det här är väldigt olika attityder. Om en Stenbock och en Vädur blivit attraherade av varandra så kommer inte Stenbocken att ge upp allting för att följa med Väduren på sina upptåg. Det kommer aldrig att hända. Väduren är för impulsiv och vild för att Stenbocken ska göra det.

   Väduren kommer att känna sig instängd. Det kommer inte att finnas utrymme för att leva fritt på det sätt som Väduren älskar. Och för Stenbocken, som är traditionell, kommer det att kännas som om han blir stressad att rusa fram i livet, något som han hatar. Stenbockar behöver lugn och att livet rör sig långsamt. I hemlighet så avundas Stenbocken ändå Väduren för hans energi och optimism.

   Det ni kan göra, är att komma överens när det gäller arbete. Ni kan tjäna pengar tillsammans men det kommer inte att vara tillräckligt för er. Det kan fungera att ha ett professionellt förhållande men det är knappast inspirerande.

   Alltså jag skäms över att säga såhär men jag måste säga att i mitt fall har stjärntecken fan spelat roll! Är lite tudelad vad gäller vissa saker men ändå. Har passat grymt bra ihop med killar som varit kompatibla med oxar och har sen tre katastrofala relationer i bagaget; vattuman, tvilling och våg. Och då var det inte förrän efter relationen som jag funderade över vad de faktiskt var för stjärntecken och då föll saker lite på plats. Just tvillingar har jag riktigt svårt för, har nog aldrig träffat en tvilling som inte var falsk och too faced… (förlåt alla tvillingar här haha)

    Hade jag varit singel och dejtat och sett att våra stjärntecken varit en katastrofal kombo så hade det absolut kunnat vara en dealbreaker, universums kraften är för starka för att kunna sägas emot. Min partners stjärntecken samt mitt stjärntecken är en 5/5 match och vi firar snart 8 år tillsammans. Tror helt klart att våra stjärnteckens grymma match gjort våran relation så otroligt mycket mer smooth och harmonisk, speciellt när jag jämför med tidigare relationer, alla har varit med stjärntecken som varit en dålig match med mitt tecken.

    Har 100% stämt på mig med. Men är kanske bara lyckoträff. Har läst på lite om avancerad astrologi och det är ju det som stämmer och inte horoskopen i skvallertidningar.
    Vågar dock aldrig prata om sånt pga rädd tag bli helt lynchad och dumförklarar. ?

    Hahah för mig har det gått så långt att jag vägrade ha sex där barnet kan komma i Oktober/november pga hatar fan skorpioner.
    Falskare och ostabilare människor finns ej.

     Du är skorpion? ?

      Nej Oxe.

       Jag dras otroligt mycket till Skorpioner, älskar deras magnetiska dragningskraft, passion, karisma samt djup men vet inte om jag hade velat vara i en relation med en skorpion, men definitivt för en sommarflört✨

    Haha jag är tvilling och verkligen raka motsatsen av av vad du beskrev. Även min man är tvilling, han är inte heller sådan.

  HAHAHAHAHAHAHAHA
  Fjortisparet nr 1

   Av din kommentar att dömma är du inte så gammal.

    Z

  Grymt bra att ta hjälp av en utomstående människa.

  Bara att erkänna för sig själv istället att de gått för långt redan så man inte ens själva kan reda ut problemen, då är de nog lite jobbigt att klara dem själva sen efter parterapin med. Tror inte de är bra att gå dit med redan mycket problem i förhållandet.

  Nä, om man är så pass ung som de är och målet är barn men de klarar inte av att inte göra slut varje år, vara med andra, eller bo under samma tak behöva inte terapi utan en ny partner. Uppenbarligen älskar han inte tillräckligt för att kunna släppa tanken på andra, och hon är så ”van” vid honom att hon inte vill vara utan honom. Det är sorgligt, då det är uppenbart att man inte kan forcera saker som ska komma naturligt. Har ett par kommit långt naturligt i deras förhållande och det uppstår små problem så visst, ta hjälp. Men klarar man inte av sådant som ska vara mest naturligt (typ inte göra slut och sätta på andra) så är det helt enkelt inte parterapi som är svaret.

  Jag förstår bara inte det där med par terapi, man kan väl prata med sin partner utan en tredje främling som ska sitta med o lyssna, och det där med att få ”verktyg” det är väl bara att googla lite om kommunikation osv.. Jag låter kanske ignorant men jag förstår verkligen inte varför man går i parterapi.

  Låter som en jättebra idé.
  Jag skulle tro att det är betydligt vanligare att ta in en parterapeut för sent snarare än för tidigt.

  Jag är nog en av dem som sett parterapi som ett misslyckande men fick en helt annan syn på parterapi efter att hört ditt resonemang Camilla. Så himla sunt och rätt tänkt. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.