Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

710 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur har er sommar varit hitills?

   Varm

    Samma här, olidligt varmt.

    Det största beviset på att bloggbevaknings läsare inte representerar samhället i allmänhet är när det börjar klagas på vädret. Hela Sverige är typ lyckligt tack vare vädret och så en liten, bitter, klagande klick här.

     Bitter klagande klick? Vet du hur jobbigt det är att tillhöra en riskgrupp som sitter instängd i självisolering i en kokande lägenhet? Utan möjlighet att ens gå ut för att allmänheten ute på gatorna vägrar hålla avstånd från varandra.
     Alla bor inte i hus med uteplats eller pool.
     Sedan så tycker inte alla om varmt väder heller. Personligen har regn alltid varit mitt favoritväder sedan jag var liten.

      Köp en ac

       Det går inte att installera AC i äldre lägenhetshus, man kan inte borra hål i varesig väggen eller fönstret.
       De flesta som tillhör riskgrupp kanske inte ens har råd med AC heller. För att AC ska funka behöver man leda ut värmen via en slang och om man lägger slangen i t ex ett öppet fönster förlorar det helt poängen då all varm luft utifrån kommer in då

        Vad snackar du om? Nej all varm luft kommer inte in om man har slangen genom fönstret. Jag har en sån AC och den kyler hela mitt sovrum på 13kvm ner till 16 grader. Den kostade 3500.

         Du förstår inte hur ventilation fungerar antar jag.
         För det första alstrar en AC mycket värme, om man då har ÖPPET fönster för att lägga ut en slang så kommer varmluften utifrån in igen i öppningen av fönstret.
         Så kan man inte installera ACn på rätt sätt, vilket man inte kan i alla hus eller byggnader, så gör det ingen vidare nytta för pengarna.
         Dessutom kanske inte alla har råd med 3500 kr för en AC.

       Fantastiska sommardagar 💕💕💕

      Kan ju inte komma som en nyhet att sommaren kommer varje år, ha framförhållning och köp en ac!

       Fast AC är väl inte ett rimligt alternativ för alla? För det första är de dyra och de drar el, alla har inte hur mycket pengar som helst. För det andra är de stora, otympliga och kan inte monteras så smidigt vid alla fönster. Jag bor själv på 8e våningen med 2 katter, jag kan inte ta risken att de ramlar ner och krossas bara för att jag vill ha det svalt. Och en ordentlig AC som monteras in i väggen är ju inget för hyreslägenheten… Så nej, det är inte bara att skutta iväg och köpa en AC för alla.

        Sätt nät på utsidan fönstret så hoppar inte katterna ut. En vanlig AC för 3-4k fungerar bra. Om du börjar spara 300kr i månaden nu så har du råd nästa år. Alternativt låna 4k av någon i din familj och betala av 50kr i månaden.

         Det där näten fungerar inte bra då värmen utifrån kommer in vilket blir plus minus noll effekt.
         Speciellt om man bor större.
         Sedan kanske inte alla kan ha öppet fönster vissa av oss bor mitt i city…

      Att möta människor ute på gatan, är inte coronarisk. Klart du kan hitta en plats där ingen hostar på dig.
      Klart du ska gå ut.

       Nej det går inte 😢 jag bor mitt i city där det kryllar av folk och INGEN håller avstånd. Människor stryker sig mot varandra i princip. Tittar ut genom fönstren och ser konstant tonårsgäng som inte ens håller avstånd från de gamla som går på gatan.
       Och har man munskydd blir man attackerad.

   Underbart varm

    Så länge man inte jobbar i blåställ, inomhus och utan varken fläkt eller bra ventilation😅🥵

     Eller har tjockt hår och tjocka lår, jag svettas fan ihjäl även utan blåställ

      Eller bara är allmänt varm och har svettats sedan i december!

   För varmt men jag är nöjd ändå.😊

   Hemsk. Första riktigt varma dagen fick jag veta att det lilla fostret jag bar på hade dött i v.12.

    Kram ❤️

    ❤️

    Beklagar ❤️

    Så sorgligt. Kram

    Din tid kommer. Kämpa på ❤️

    Usch lider med dig ❤️❤️

    Jag beklagar din (er?) förlust. Fruktansvärt besked att få.

    Åh nej. Lider med dig/(er?).
    Så sorgligt ❤️

   Hemsk. Sjunker djupare och djupare i depression (??) för var dag som går. Värmen och solen gör allt så mycket värre, börjar verkligen nå gränsen för vad jag klarar av. Känns som att hela livet rasar samman, som ett slukhål som drar med sig allt. Väntar på svalare väder och hoppas att jag kan andas lättare då. #positivefriday #friyay

    Snälla, sök hjälp innan du når fram till gränsen. Och om du inte orkar själv, be någon anhörig om hjälp att söka hjälp. Du är värd bättre än att må dåligt.

    Usch jag lider så med dig och kan relatera. Jag har lidit av depressioner så länge jag kan minnas och av psykvården är hjälpen ytterst begränsad. Kämpa på, ta den hjälp du kan! Det kommer vända när den tiden är kommen!

    Förstår dig 💖🌸 På måndag kommer lågtrycket så då kan vi alla andas ut att värmen är över. Hoppas på det regnigaste sommaren någonsin 💖🌸💖💖

     Men det känns ju inte snällt. Om det blir den regnigaste sommaren någonsin då kan jag tala om att jag blir deprimerad. Det enda som har hållit mig uppe är tanken på sommar och värme.

      Fast regn är bättre för världen, det gör att folk håller sig hemma = mindre smittspridning
      De motverkar torka för bönderna, motverkar skogsbränder, motverkar den AKUTA vattenbrist vi har i Sverige just nu ifall du missat det…
      det hjälper även vilda djuren så de mår bättre och speciellt fåglarna.
      De skonar alla på åldersdomshemmen från värmeslag.
      Så ja hoppas på en sommar med massor av regn och svalt väder. Det behöver samhället.

   Helt underbar.

   Ångestfylld, tråkig och varm. 🙁

   Perfekt! Äntligen sommar och sol.
   Tankar d–vitaminer, badar och äter vattenmelon.

   Både bra och dålig. Värmen har gjort att jag knappt kunnat gå ut. Men mentalt befinner jag mig på en bra plats. Är tacksam för min goda levnadsstandard och min fina familj ❤️ Tror det här blir en bra sommar trots allt.

   Varm och mycket jobb!! Jobbar inom vården och använder skyddsutrustning och det är olidligt i denna värme. Men jag ser fram emot semester, då ska jag njuta av värmen på stranden istället ❤️

   Sommaren är varm, kan man säga.
   OT men orkar inte skrolla förbi alla 600 kommentarerna…..Nu är Johanna Toftby expert på Covid 19 och Corona!! Hon blir expert på allt hon har gjort, haft eller upplevt.

    ….och fruktansvärt otrevlig i sitt kommentarsfält. Hon tål absolut ingen kritik.
    Hemsk människa.

  Förlåt, men kan inte släppa det här sen inlägget om Kissies blogg ska sparas på Kungliga Biblioteket. I hela mitt internetliv har jag fått höra att ingenting från internet försvinner. Men ÄR detta verkligen sant? När jag hade Lunarstorm, playahead, sockerdricka, helgon osv, så la jag upp bilder, skrev dagbok, skrev på kompisars walls osv. Vissa profiler tog jag bort självmant, andra fanns kvar ända tills hemsidan las ner. Frågade i Kissie-inlägget och fick då svaret att det troligen finns på KB. Men det låter ju helt SJUKT?! Skulle jag alltså kunna gå dit och ba ”hej, kan ni ta fram min sockerdrickaprofil från 1 oktober 2005?” Eller ”hej jag la upp en bild på lunar 7/2-02, kan ni ta fram den?” Ursäkta om jag är trög, men HUR kan man lagra så mycket information? Och JA jag har möjligen för mycket fritid, men genuint något jag funderat över 😅

  Hoppas för övrigt alla har en fin kväll i värmen 🌻

   Hur ofta raderar du din aktivitet på Google?

    Aldrig…. visste inte ens att man kunde göra det 🧐

   Eftersom jag är på bodycontact får jag hoppas att de inte sparar sånt 😂

    Annars finns alltid allt kvar på the dark net. Så ingenting försvinner på riktigt men de flesta, typ 99% av människorna på jorden ”kan” inte komma åt the dark net ändå. Men där finns allt

     Men vem sparar ner det?

     Va? det är ju hur enkelt som helst att komma åt

      Ja precis därav ”kan” i citationstecken för att de flesta ”vet” inte hur man gör.

     Vadå ”kan” inte komma åt haha!! Det är ju bara att ladda ner en tor browser och på den vägen är det!!

      Ja precis därav ”kan” i citationstecken för att de flesta ”vet” inte hur man gör.

  Tror ni mycket på energier? Till exempel att en negativ person ser äldre ut och en positiv yngre?

   Nej då gener spelar in och hur man tar tand om sin hälsa

    Men energier överlag? Jag drog bara ett exempel.

     Absolut. Allting är energier. Folk blir friska genom tänkande likaså folk blir sjuka av sitt tänkande. Det är bevisat att vattenmolekyler ser olika ut om du tänker positivt när det dricks vs negativt. Förstår dock att folk som inte sätter sig in hur det fungerar rent fysiskt viftar bort det nonsens men då handlar det om okunskap.

      Vad spännande! Vilka vetenskapliga studier har du läst detta i? Det låter nämligen väldigt ovetenskapligt.

       Det är nog ingen riktig studie utan ”placebo”, om du mår psykiskt bra påverkar det kroppen fysiskt bra, om du mår psykiskt dåligt påverkar det kroppen fysiskt dåligt, och då kan man se fysiska skillnader även om orsaken är psykiskt.

       Så om du TROR att du blir lycklig, kommer må bra och vara frisk av att äta en banan varje morgon kommer det ha positiv effekt på din fysiska hälsa.
       Men om du går runt och bara tänker negativt och mår dåligt kan du äta hur många bananer du vill, det kommer fortfarande ha negativ effekt på din fysiska hälsa.

        Vad är det du tycker låter ovetenskapligt? Vad tror du en tanke är?
        Låt mig ge dig en ledtråd – det innehar energi. Energi är ALLT.

         Är du korkad eller? Det är vetenskapligt bevisat att känslor påverkar ens fysiska hälsa. Kan man påverka sina känslor genom sina tankar kan man även påverka sin hälsa till viss del. Hur korkade är ni egentligen? Helt obildade, galet.

          Intressant tycker jag att så fort man inte vet något så är man korkad. Alla har väl sina ämnen man är mer insatt i och vet mer om?

          Vem svarar du till, är ditt svar riktat till 🙂 ? för ditt svar säger ju inte direkt emot det 🙂 påstår i kommentaren ovanför din kommentar?

         Fel, det har inte med energi att göra, det har med att kroppen sänder ut ämnen som tex endorfiner, serotonin och oxytocin.

         Endorfin är ett hormon som tillverkas i kroppen, och kan tex lindra smärta, det utsöndras även vid skratt, motion och sex, och kan göra att vi känner eufori och lyckokänslor.
         Serotonin är en substans som om den är i obalans kan ibland orsaka depression/dåligt psykiskt mående. Man kan öka sin Serotonin nivå genom bl.s motion, solen och meditation/yoga.
         Oxytocin är ett hormon som vid för låga nivåer så kan man få problem med humöret, ångest och stress. Rätt nivåer av Oxytocin gör att människor känner sig lyckligare.

         Det är därför många mår bättre av bra kost och motion, för då påverkade deras ”må bra ämnen” i koppen. Det du tror är energi finns egentligen en vetenskaplig förklaring till i kroppen 🙂

          Oj, så obildad du är inom det här…

           Så du tror att det är energi som får folk att må bättre, och inte naturliga ämnen i kroppen?

   Tror definitivt på det!

    Förklara! 🙂

   Jag tror inte på hokus pokus men jag och min sambo gjorde ett experiment som vi läst om tidigare.
   Fyll två burkar/kastruller med kokt ris (från samma omgång). Den ena ska du bara säga fula saker till och den andra bara positova saker. Typ ”äckliga ris, du är bara tomma kalorier och så är du smaklös och ful” och den andra”vackra föda, du ger oss näring och energi, du smakar gott och passar med allt”.

   Den du var negativ ”mot” ruttnar mycket fortare!!
   Samma med blommor. Helt sjukt!
   Sen är ju energi vibrationer, vågor, frekvenser osv så det är klart att vi avger energi och har ett magnetfält/aura.

    Det här är cirka det dummaste jag hört. Någonsin.

     Mycket logiskt faktiskt. Blir lite galen på folk som inte ”tror” på sådant. Liksom, folk är så inskränkta i sina boxer och man fattar verkligen hur mänskligheten bara ligger i IQ 8 på en skala från 1-1000 när man ser sådana här svar. Liksom man gör ingen efterforskning själv eller så, utan man ser bara ur sina egna glasögon från det man lärt sig hittills i livet och stannar där, slänger ur sig statements utan att istället acceptera att saker kanske inte är så som man lärt sig.
     Blir spännande att se våra generationer om 100-200 år se tillbaka på oss just nu och tycka vi var så inskränkta som vi tycker om folk för 200 år sedan tillbaka!

      Alltså ett svar till Anonym 22.34 att försöka se längre än sin egen näsas längd. Blir ibland mörkrädd hur dömande folk är utan egentligen en egen riktig gniden uppfattning. Man är så ”stängd” för nya visioner. Riktigt läskigt faktiskt.

       Gedigen* Älskar skriva i taxi på kullersten.

    Fungerar det på olika språk också? Fungerar det om man säger snälla saker med arg röst och elaka saker med mjuk röst? Hur skulle kokt ris kunna avgöra vad en människa säger på ett språk människan själv hittat på?

     I det här fallet är det nog mer vilken ”energi” som sänds ut när man pratar med riset än att riset förstår vad man säger. Är dock skeptisk till hela grejen.

      Så långt kan inte vargas tänka. Hon eller han verkar inte förstå att det blir shift i energi när man ändrar till negativa ord och snart ändras till en mer negativ andra i energin. Tror det blir too much att de inte ens förstår hur vetenskapligt det faktiskt är. Fråga vilken fysiker som helst.

       Jag är fysik- och kemilärare. Jag blir lite nyfiken på vad du tänker att vetenskap är. Att man tror saker och/eller räknar ut med logiskt tänkande?

        Dagens skämt. Klart du är. Hänvisa först till bevis att du är det. Jag är själv Albert Einsteins hemliga avkomma. 🙂

         Jag är det, på riktigt. Jag misstänker att även ni andra som läser här har utbildning eller iaf ett arbete?

   Jag tror absolut på energier. Ta ett fotbollslag som exempel, om en person i laget är sur/ledsen smittar det av sig över de andra. Eller jag har märkt att om man hamnar i ”rätt energi” på morgonen (är glad, mår bra – är inte stressad osv) så blir dagen mycket bättre

   Alltså för mig är det inget att tro på, det bara existerar. Energi är ju vibrationer, jag själv är jätte känslig för folks energier. Finns människor med tung och jobbig energi, finns folk med fantastisk energi. Kan även få dålig energi av vissa hem och platser. Så absolut 🙂 man är nog bra korkad om man inte tror på sånt. Men vad förvänta sig av folk här? Deprimerade, hatar sommaren (för de är för deppiga eller feta för att gå ut), inga vänner, män vill inte ha dem. Så det är klart allt är bajs för dem, till och med energier.

    Vad fint att du kunde klämma in hur korkade, sorgliga folk är för att höja dig själv lite 😎 Bra energi där!

  Jag skulle klassa mig själv (en bra dag) som en sexa på en skala 1-10 när det kommer till utseendet 💅👄 ni som upplever att ni ligger på 9 eller 10 på skalan, får ni många komplimanger? Är det många som tittar på er när ni går ut? Många som tar kontakt med er? Bättre behandling? Osv osv. Berätta gärna, är nyfiken haha!

   Klassar inte alla sig själv som typ sexor?

    Tror du? 🤔 Varför skulle det vara så tänker du? 😊 Du menar att människor i allmänhet aldrig ser sig själva som snyggare än en sexa?

     Nja men alla tänker väl typ,” ja jag är väl inte en 2a, inte en 10a, så någonstans mittemellan. En 6a då för att vara lite schysst mot mig själv, jag är ju inte ful!”

     Det ska vara lagom.

      Hahaha det kanske ligger någon sanning i det trots allt! Jag tänkte typ exakt så som du skrev när jag kom fram till att jag är en sexa😂

       Gud, jag vet inte om det låter förjävligt att säga (i Sverige) att man ser sig som en tia.
       Märker mest när vänner är med mig för de poängterar alltid att jag får massa blickar efter mig. Och andra fördelar som jag nog tagit för givet att ”alla” får.
       Jag har nog förnekat det innan också men får nog special treatment. Alltid faktiskt. Det är nog så illa nu att jag förväntar mig det.
       Försöker ändra lite på min ”diva”syn för jag antar väl att detta försvinner när man passerar 30 och då är det ju bra att ha självkänsla genom annat än utseendet och kanske hur jag är (genom utseendet). Viktigt att inte bygga en hel identitet på enbart utseende.

        Hahah
        Alltså förlåt men vad exakt tror du händer när man passerat 30?
        Helt plötsligt från en dag till en annan så blir man gammal och grå?
        Jag är 28. Och kan hålla med om att människor i min krets som supit, rökt och solat mycket har börjat få rynkor. Jag själv har inte gjort det och har inte rynkor. Gissar att jag inte hinner få massor inom 2 år 😆

        Om du känner att du bara är ditt utseende och rädd att detta ska försvinna när du fyller 30 så kanske inte fokus ska ligga på att få bort ditt ”diva -tänk” utan istället fokusera på annat som exempelvis jobba på din personlighet , bli mer allmänbildad etc ! Så ska du nog överleva att bli 30+

   Spännande fråga! Jag vet inte vad jag är, tycker själv att jag ser helt ok ut. Men! Tydligen utstrålar jag sex. Har kurvorna på ”rätt” ställen och det genererar en hel del blickar. Många tittar, absolut. Har sällan behövt ragga etc. Jag tycker själv inte att jag gör ngt speciellt men det är nog bara hur min kropp ser ut och att den anses vara sexig som gör det.

    Tycker du det är obekvämt att många människor tittar mycket på dig? 😊

   Får alltid mycket uppmärksamhet även fast jag inte är sk normsnygg, väger 20kg för mycket men får höra ofta jag har sån utstrålning och vackert leende och hår. En bra dag en 8:a en dålig dag 5: a 😄

   Ja skulle säga att jag är en 10a , men det är inte enbart utseende. Det är en kombination av utstrålning , utseende, hur jag pratar men framförallt pondus . Jag får en till flera komplimanger varje dag (irl , jag använder ej sociala medier) ! Det är som med allt annat – det finns fantastiska fördelar med att anses väldigt vacker , precis som att det finns exakt lika många negativa delar .

    Varför använder du inte sociala medier? Nyfiken fråga 🙂

     Jag har inte heller sociala medier (FB, Insta) och det är så skönt!

      Inte jag heller.
      Så skönt!

     Många bäckar små . Vill söka information / nyheter själv. Vill låta min hjärna utforska tankar och idéer och inte varje gång man har 5 min över ta upp mobilen . Vill inte veta vad alla gör , och inte heller att alla ska veta vad jag gör . Jag kände nog att sociala medier inte gjorde mig varken smartare eller lyckligare eller mer tillfredsställd . Kände aldrig att det gav mig något positivt !

   Jag känner mig som. En 3a sen jag fick barn, men innan barn så var jag nog iaf över medel. 😂 Jag tror det eftersom jag fick mkt uppmärksamhet.. När jag var och handlade, var ute eller på tåget, lite överallt var det ngn som kom fram och fråga efter nr eller som tittade extra osv… och fick höra att jag var vacker/snygg mycket även av människor som inte var romantiskt intresserade av mig.
   Jag vet att jag hade kompisar som Reagerade på småsaker jag inte tyckte var världens grej. Typ att jag aldrig behövde stå i kö? Blev alltid erbjuden och gå före 😂fick mat, drinkar, etc gratis hela tiden.
   Tänkte inte på det nu. Men nu när jag som mamma bara äger kläder med fläckar och har bytt det senaste modet mot bekvämlighet märker jag 😂

   Ju äldre och tjockare man blir, desto lägre hamnar man på skalan. Skulle nog säga att jag var en 7:a när jag var yngre, nu kanske en 4:a om jag piffar till mig. Om jag skulle gå ner tio kilo, börja träna, köra soldusch och skaffa löshår skulle jag gå upp på skalan igen. Grundmaterialet finns där 😂

    Hahahaha igenkänning på den! Jag har tänkt mycket på att jag endast är en microblading, solarium kort och f lösögonfransar ifrån att gå upp från 3 till 7 iaf. 😂😂

    Jag tycker tvärtom, tycker kvinnor är som mest attraktiva mellan 40-45.

     Why?

     Självförtroende är attraktivt!

    Jafyfan vad mycket vikten gör.. Folk som går ner till normalvikt eller mer ser typ 10 år yngre ut.

     Beror på hur dom går ner och vilket tempo! I normaltakt oftas ja men rynkor kommer mer fram då man är smalare

     Jag tycker precis tvärtom.. inte vara för smal för då syns rynkorna och man ser äldre ut…

    Jag håller inte riktigt med. Jag är 34 och upplever att det är fler som tittar nu, det är liksom ett större spann av ”intresserade”. När jag var yngre var det bara yngre – nu är det typ 10-15 år yngre OCH 10-15 år äldre.

     Oj, hamnade lite fel, men men 🙂

     Så intressant för mig som närmar mig 28 och gärna vill fortsätta se yngre ut än jag är. Ser du yngre ut? Har du gjort något speciellt för utseendet?

    Fast det trista är, att när man blir äldre och tappar en massa i vikt, ser man ofta ÄNNU äldre ut, eftersom fettet försvinner från ”fel” ställen…. Typ brösten, ansiktet, överarmarna…..

   Min erfarenhet: Jag har alltid varit klassad som ”snygg” och ”vacker” och blivit haffad av modellscouter i Sverige och utomlands. Visst är det trevligt att få komplimanger, blickar, sällan behöva ta initiativ vad gäller killar och veta att modeller i reklamer har utseenden som påminner om mitt.

   Vad är negativt då? Jo, det har gett mig dåligt självförtroende ironiskt nog, jag är rädd att bli ful, ätstörningar för att fortsätta vara ”snygg och smal”, när jag var yngre visste jag inte om killar ville ha mig p.g.a. min personlighet eller yttre, tjejer har varit taskiga utan anledning (tjejer jag aldrig ens pratat med!) och jag har blivit bemött som att jag inte är smart. Ju äldre jag har blivit desto mer har jag släppt tanken på att vara snygg 24/7. Har man alltid varit snygg och fått höra det så blir det på något sätt ens värde och då faller man extra hårt om man skulle gå upp i vikt, sluta sminka sig etc. Tycker för övrigt att skalan är så töntig, en 6a för vissa är en 10 för andra och tvärtom 🙂

    Men åh, glömde ju svara på frågan! Jag skulle säga 8a eller 9a när jag är sminkad och fixad. Har inte opererat mig eller gjort fillers och har en lite speciell näsa som gör att jag inte riktigt klassas som en 10a. Dessutom tycker jag att för att vara 10a ska man ha karisma, en speciell utstrålning som gör att man sticker ut. Det har jag inte riktigt, haha, but I wish.

    Åh relaterar så till detta. Tror att jag mår så dåligt över mitt utseende jämt är för att jag alltid fått komplimanger och blivit uppmärksammad för mitt utseende. Kan liksom inte tycka synd om mig själv för man blir ju ofta bättre behandlad som normsnygg och så vidare men ibland tänker jag att jag kanske haft bättre självförtroende nu om jag varit lite mer ba ”vanlig”. Fan känns så töntigt att ens gnälla över det men kände igen mig i det du skrev!

    Håller så med om detta. Har också alltid varit klassad som snygg och vacker och fått höra det hela mitt liv. Det ledde till att jag från tonåren och fram till 30 års åldern hade otroligt dåligt självförtroende över min personlighet, eftersom jag i andras ögon var ”hon den vackra”. Fick aldrig några komplimanger för mig som person. Jag tänkte hela tiden att om jag råkar ut för en olycka, blir brännskadad eller annat som gör att jag inte skulle ha samma utseende längre skulle ingen bry sig om mig. Blev uppriktigt inte glad av att få komplimanger för mitt utseende till sist. Det har ordnat upp sig idag, men fortfarande blir jag oändligt mycket mer glad om någon ger mig en komplimang för hur jag är som person.

    Intressant att höra ditt perspektiv R, och att det finns baksidor med allt!

   Jag skulle klassa mig som en åtta och jag vet mycket väl att jag uppfattas som vacker utseendemässigt och har blivit erbjuden modellkontrakt när jag var yngre. Komplimanger stöter jag på, men oftast är det från kollegor och bekanta som ”vågar”. Annars upplever jag att människorna i Sverige inte är så öppna med att ge komplimanger till okända människor. På krogen kunde folk såklart vara lite mer framåt och öppna 🤗 jag känner ofta av att folk tittar på mig och det kan göra mig obekväm. Däremot tror jag tyvärr att mitt utseende kan göra många kvinnor osäkra kring mig så jag upplever att jag alltid har behövt visa mig från min bättre sida personlighetsmässigt också. Kommer jag till en ny grupp människor är det ALLTID kvinnorna som jag först tittar i ögonen och ler mot för jag upplever att det är dom som dömmer mig hårdast faktiskt.

   Har annars inte känt att man åker räkmacka på något sätt, skulle inte kunna förmå mig det. Visst folk är trevliga och jag får bra hjälp i affärer men det hoppas jag att dom är mot alla haha. Jag tänker att så länge man är trevlig och hövlig så kan man förvänta sig att mötas av samma

   En 7a idag när jag gjort fransar och bryn idag 😊

   Jag skulle nog klassa mig som en nia men tycker inte alltid det ar possitivt. Visst att man kanske far en viss sarbehandling och ett battre bemotande men det har ofta varit valdigt jobbigt, absolut under tonaren.. Killar ville bara utnyttja och ligga med mig, tjejer ogillade mig utan anledning. Tyckte det var jatte jobbigt att ga till skolan och min tillit till andra fick en rejal torn…

   Jag klarar inte av att sätta en siffra på mig själv men är väll ”normsnygg”, ibland får jag saker billigare på småbutiker, kan inte gå till tex stranden om jag inte känner mig på topp då jag inte orkar blickar. Överlag har min ”snygghet” gett mig manshat.
   Men en 10 för mig är en kille med rött hår och stor näsa ☺️👌

   Jag vet inte vad jag klassas på skalan, över medel antagligen rent utseendemässigt beroende på om jag klätt på mig skapligt. Min personlighet är nog snarare en 2a. Får aldrig random komplimanger av okända, män har alltid betett sig obekvämt kring mig men sällan gjort närmanden, inte upplevt särbehandling. Däremot har vänner och partners ofta uttryckt förvåning över att jag inte upplevt sådant då de anser mig vara typ… vacker. Jag vet inte, är inte bekväm med att uttrycka mig positivt om mitt utseende i allmänhet. Gillar min näsa dock.

   Alltså jag har alltid fått höra att jag är väldigt vacker och får mycket uppmärksamhet men det jag märker gör mannen galna på en annan nivå är kroppar. Jag har typisk ig kropp- smal, breda höfter, stora bröst, stor rumpa och jag får extremt mycket manlig uppmärksamhet, särskilt när mina attribut syns. Går jag vid en trafikerad väg i typ leggings vet jag inte ens hur många bilar tutar eller män som skriker efter mig. Senast idag skrek några killar ur en bil som de stannade upp hela trafiken med ”du är en tia,wooow”. Flera bilar stannade upp och ”körde sakta” bredvid och ropade och visslade genom fönsterna. Får mycket komplimanger och för mycket blickar (även av kvinnor, det irriterar mig dock), men när det är extra kul är när jag har tighta kläder. Typ träningskläder. Min mamma brukar säga att det är som en komedi att gå ut med mig och se på. Min pojkvän hatar det. Han kan inte fatta att folk håller på när till och med han går bredvid mig.

   Och Ja, jag upplever allt som bättre, har tvättat min bil själv två gånger, båda gånger har det kommit fram män som frågat om de ska tvätta den åt mig. Blir ”hjälpt” med mycket. Var och köpte ett bord via blocket och snubben var flörtig och sa att ”äsch du får det gratis”. Han skulle ha 2000 för det enligt överenskommelse. Det jag dock tycker är lite sorgligt är att jag kan ha solglasögon och keps på, alltså ser ingen mitt face, men har tight topp och träningsleggings på mig kommer män som håller sina tjejer i handen att vända sig om som idioter. Alltså bryr sig vissa verkligen bara om kroppen, vilket är tråkigt när man faktiskt har ett fint ansikte med. Men jag ska inte klaga, som min bästa kompis sa; ”börja klaga när sånt inte händer längre” 😂 och hon har så rätt. Jag själv ser mig verkligen inte som en tia, jag vet ju att jag har väldigt snygg kropp och ansikte men alltså tia är typ Adriana Lima på j’los kropp med emely rajtakowskis tuttar typ så nä haha.

   I genomsnitt skulle jsg nog säga att jag är typ 6-7. Är dock svårt att bedöma för man har liksom inte riktigt något att jämföra med (man kan inte byta kropp liksom) 😛

   Jag tycker att jag är en 10a, skulle inte ändra någonting på mig själv egentligen. Men för andra så gissar jag att jag ligger runt genomsnittet, en 5a eller 6a. Händer mig någon gång i månaden att både killar och tjejer kommer fram och bjuder ut mig, kan vara i parker, mataffären, butiker, osv. Jag får ofta väldigt bra service, det är nästan så att jag blir arg när jag jämför hur de behandlar andra kunder. Jag vet inte varför egentligen, jag är absolut vacker men långt ifrån en supermodell.

   Jag är nog en 9:a. Har alltid fått en massa oönskad uppmärksamhet för mitt yttre. Är numera dessutom 30 plus (trebarnsmamma) men lik förbannat får jag höra kommentarer som handlar om mitt utseende. Oerhört tröttsamt att märka att folk (män) nästan ska ha bevis för att jag är smart när man träffas ute.

   Är noll intresserad av hur jag eller andra ser ut, letar efter hjärta och hjärna hos folk jag möter.

  Vill öppna upp mitt monogram förhållande och min partner är också nyfiken på det. Någon här som har erfarenhet av det? Bra/dåligt?

   Haft flera öppna förhållanden, alltid börjat bra, men sen alltid slutat dåligt. Alltid någon som blir sårad i längden.

    Hur kommer det sig? Avundsjuka eller något annat?

     Känslor. Man bestämmer en sak i början, sen blir det ALDRIG så i längden. Någon blir alltid sur till slut. Du är van att få en viss behandling av din partner, efter ett tag så är ni två, tre personer som har en relation till din partner. Och tvärtom.

      Beror väl på om man har relationer med andra eller bara ligger?

       Vet heller ingen som fått det att funka.

   Kul! Se det inte som att ni sätter upp ett regelverk och sedan ska allt flyta på smooth och kännas toppen för det har ni bestämt. Klart det kommer bli jobbigt, det kommer uppstå avundsjuka, någon blir säkerligen sårad. Som i alla förhållanden 🙂 Börja försiktigt, prata prata prata och prata lite mer.

  Till Brelfik och andra kameraintresserade!

  För en vecka sedan rekommenderade användaren Brelfik kompaktkameran Sony RX100 och jag har nu köpt den.

  Jag har dock tre frågor:

  – Jag lyckas inte överföra bilderna från kameran till mobilen (iOS), vad gör jag för fel? Har på Wi-Fi och har laddat hem appen PlayMemories, är det den man måste använda?

  – Finns det någon inställning som gör att kamerabilderna per automatik sparas i något moln?

  – Är det någon annan mobilapp man borde ladda ner?

  Tack på förhand! 😃

   Appen för iOS heter Imaging Edge mobile typ. Den har krånglat en del för mig men verkar funka nu.

  Erfarenheter av Primolut? Rubbar det mensen så att den blir oregelbunden nästkommande mens?

   När jag använde det vid ett tillfälle så rubbades den inte utan det gick bra vad jag minns 🙂

   Vad jag minns så var det inga problem alls 🙂

  Martin Melins instagram måste vara det värsta som finns?

   Rasism, nazism, broccoli…finns mycket jag skulle klassa som värre än hans insta…😉😂

    Men åh herregud, alltid någon som ska ta det för seriöst.

     Det är nog snarare du som inte läste min kommentar rätt. Jag tog det inte ett dugg seriöst, läs emojisarna också.

     LOL

     Hahahaha, tack för morgonens garv😂😂

   Varför???

   Men JA! Så himla mycket skämskudde! 🙈

   Haha ja, han tycker han är den snyggaste 40-åringen i Sverige fast han är över 50 🙈

   Finns ingen som älskar sig själv lika mycket som MM. Alla stageade bilder där man ser hur sexig han själv tycker att han är.
   Skulle nog kunna benämna det som cringe när jag tänker efter.

  Jag har haft pms hela veckan men då jag jobbar på en förskola har jag humöret uppe för barnens skull. Veckans bästa var idag tack vare en mormor som kollade på mig och sa att jag är en varm person.

  Det är andra gången vi träffas och jag blev så glad. Tänk att något så litet kan få en må så bra.

  Jag vet dock inte vad det egentligen menas med att vara varm men jag tog det som en komplimang.

  Vad är era veckans bästa händelse?

   Gick och träffade kompisar. Har haft ett jobbigt år och haft svårt med det sociala, så jag var jätteorolig innan att jag skulle få ångest, kanske en ångestattack osv. Men så gick det bra och jag hade framförallt TREVLIGT. Så jag både klarade av det och hade kul, och det var bara så himla mkt över förväntan från min sida 🌻

    Åh glad för din skull Anne, gjorde något liknande för en månad sedan och kunde också njuta under tiden trots min sociala ångest. Underbar känsla! 🤗

     Tack ❤️ För ett år sen var det SÅ självklart för mig att hänga med vänner. Nu är det fruktansvärd ångest inför varje litet besök, även om det bara är tio minuter. Så känns så bra ❤️

   Min sambo tog seriöst upp förlovningssnack Bara sådär i bilen på väg ut till vårat landställe. Är egentligen något självklart som varit i luften men ändå så fint att höra<3
   Ps. Jobbar också på förskola och har haft mens hela veckan så lite i samma situation ❤️

   Fick lön i dag!
   Första lönen sen december. Woho!
   Iof under 7k men glad!!

   Bästa var att baka bullar helt utan anledning, fast jag hade en massa annat att göra. Och att träffa vänner som jag inte sett på några veckor… 🌸

   Vilken härlig komplimang 🥰 Inte nyligen men kom att tänka på en gång när en random tjej på en fest sa till mig att jag hade snälla ögon, blev jätteglad och räknar nog det till typ top 3 bästa komplimanger jag fått haha.

    Pedagogerna på öppna förskolan sa till mig att jag är en fantastisk förälder och att jag genom mitt sätt att vara har bidragit till mitt barns utveckling (vi har kämpat med ett problem som nu är mindre än tidigare). Blev så glad över det och att pedagogerna också ser de fantastiska framsteg som mitt barn har gjort

   Min närmaste chef sade att jag gjort ett hästjobb och kan ta semester med gott samvete när jag gick hem igår! Vi jobbar i domstol och har jobbat hårt med en stor rättegång om bl.a. mord nu i två månader.

  Har ni tips på bra poddar? Svenska såväl som internationella?

   Kapar lite, med liknande fråga:
   Någon som vet av någon podd med kvinnor som är roliga och skarpa? Tänker typ Filip och Fredrik fast tjejer.

    Skäringer&Mannheimer

    Över min döda kropp – ljungdahl & jinghede
    Jag hetslyssnade första säsongen när jag precis hade hittat podden

    Brita och Parisa!

    Brita och Parisa -bästa o smartaste podden!

     Jag älskar Brita men kan tycka att parisa är lite besserwisser ibland och vill typ hävda sig?

      Totaaaalt

     Kan inte lyssna på den där Parisa är en sådan smask-pratare. Får rysningar!

   En varg söker sin podd, stormens utveckling, Flashback 4-ever

    Provade Flashback forever men den är ju tradig. Samma sak om och om igen. Kul första halva avsnittet typ.

   Int lyssnat själv än men min kille och min kompis sa att krull och kriminell var väldigt bra!

   Älskar Lillelördag och P3 dokumentär!

   Tombola

    Bara för att jag har absolut ingenting bättre för mig ikväll så kör jag på med alla poddar jag följer på Spotify:

    Sommar & vinter i P1
    Morgonpasset i P3
    Konspirationsteorier
    P3 Dokumentär
    Mellan himmel och jord
    Den som skrattar förlorar podcast
    Innan vi dör
    Spöktimmen
    Flashback forever
    Ligga med P3
    Värvet
    Frågar åt en kompis
    Radiosporten Dokumentär
    P3 ID
    Fördomspodden
    Dumma människor
    Rättegångspodden
    Svenska mordhistorier (men den har väl lagt ner?)

    Och en rad sportpoddar

    Blir sjukt mycket poddar eftersom jag lyssnar bara på podd när jag jobbar.

     Kunde varit jag som skrev denna kommentaren, men vill lägga till P3 musikdokumentär, P1 dokumentär & dilemma podden på listan 🥳

     Undrar om du är samma person som sa kvitt eller dubbelt? Haha

      Nej för det var jag 🙂☺️

   Det mesta från Wondery! Podvärldens HBO. Sök på Spotify!

   Öppet fall. You must remember this.

    Hehe kul med någon till som lyssnar på Öppet fall! Är du också jurist eller gillar den ändå? Jag tycker att han som alltid är med är så varm och mysig, oavsett ämne. Lite som med Rika tillsammans – en sån varm känsla, trots att ämnet kan vara typ premieobligationer!

   Creepypodden är en favorit här hemma. Finns över 100 avsnitt att lyssna på. Jag gillar den verkligen.

   RedHanded, casefile, court junkie

   Spöktimmen! Handlar även om kidnappningar, stalkers, expeditioner som gått fel mm. Två duktiga mysiga tjejer som driver den.

  Alla föräldrar! Jag behöver förskoletips i området Älvsjö/Solberga. Vilka förskolor går era barn på och är ni nöjda?

   Mitt barn går på förskolan skattkistan som ligger i Älvsjö/Solberga. Förutom en alldeles för liten gård för alla barn så är jag nöjd. Nya fräscha lokaler och härlig personal 🙂

    Glöm inte att köpa skottsäkerväst

     Man får en vid inskolningen.

     Skojar du? Älvsjö är ju övre medelklass. Stora villor och naturnära.

      Hört talas om solberga?? Skottlossning senast natten till igår. Hörde en kille skrika – eyyy bror mina händer jag tror jag träffad, hjälp mig bror. Sen gick jag och la mig.

       Du ringde inte polisen?

        Nej, man ringer inte polisen här om man inte vill ha problem.

   Bullerbyn uppe i Älvsjö vilkakvarter, senaste 5 åren har det varit alldeles för många skottlossningar i solberga, +det ligger droger i hela solberga skogen + gängens samlingsplats ligger i piratparken +många av gängmedlemmarna bor i centrum och appelsinlunden.

    Menar bara att dom inte bryr sig om vad barn får se, tex när skottlossningarna i piratparken skedde, va det barn där.

  Tips på saker att göra/besöka/restauranger mm i och nära Åhus mottages gärna!☀️

   Om ni inte varit i Åhus tidigare måste ni äta en Ottoglass (vid havet eller hamnen), då stora! Annat trevligt och ätbart är Äspets rökeri, Åhus finest, Furuboda/Friseboda om ni vi ha lugnare stränder och såklart så är det rätt nära till Österlen.

  Hur är man en bra mamma?

   Tänk på barnet i första hand. Resten löser sig.

    Tack för svaret!

    Känner bara att vi bråkar så mycket just nu… Vi har varit sjuka i typ tre veckor, sitter här hemma, klättrar på väggarna… Har i princip noll tålamod och känner mig jättehemsk. Vet ju att det inte ALLTID är eller kommer vara såhär men det fick mig att tänka tanken liksom.

     Äh alla bråkar. Framförallt med sin sambo, herrejävlar vad vi här hemma varit osams. Haha.

      Jo men jag har ju ingen sambo 😅 är ensam med en tvååring och treåring.

       (Vad jobbigt det var att komma ihåg skriva namn, borde köra på anonym alltid)

       Ja men helvete då kan du ge dig fan på att jag hade bråkat med mina barn! Ha ha ha.

        Hahah ❤️

     Tror du är en jättebra mamma ❤️ Låter jobbigt som fan ju, så klappa dig själv lite på axeln också!

   Lyssna på barnet, var snäll

    ❤️

   Lär barnet att det är ok att visa känslor. Det är iaf något jag skulle önskar från min egen barndom

    På vilket sätt var det inte okej för dig att visa känslor? ❤️

     ”Ryck upp dig, sluta gråta” osv.
     Mina föräldrar frågade aldrig om hur jag mådde eller pratade om känslor med mig vilket lett till att jag tyvärr inte velat prata med dem om min psykiska ohälsa trots att jag mått extremt dåligt.

      +1!

   Skamma aldrig barnet

    På vilket sätt då tänker du?

     Läste ditt inlägg om att du är hemma efter jag skrev mitt inlägg! Men det jag iaf tänkte på var att när jag var liten blev jag väldigt skammad om jag ville ha mer mat, var hungrig, tog för mkt mat osv. Har i hela mitt liv haft problem med att äta inför andra. Liksom aldrig haft en ätstörning, men alltid tyckt det är pinsamt att ta mat först, vill inte att folk kommenterar min mat osv. Typ att ha pizza som matlåda på jobbet skulle kännas jobbigt tex. Ett superweird beteende som direkt kommer ur barndomen där jag fick skäll för jag tog för mkt sylt osv. Ibland var jag verkligen jättehungrig men fick ingen mat utan blev bemött med ”men HUR kan du REDAN vara hungrig” och så kände jag mig dum, och med åldern kände jag mig dum och tjock, och tjock = dålig i min familj.

     Det har verkligen ingenting med ditt inlägg jag läste sen att göra, men det var det första jag tänkte ang bra föräldraskap ☺️

      Gud vilken fin förälder du skulle bli (om du inte redan är det)! Så inkännande skrivet. <3

       Men åh vad det värmde. Nu gjorde du min kväll ❤️

      Har samma erfarenheter <3

       ❤️

      Känner igen mig så mycket så jag nästan trodde jag skrivit den kommentaren i sömnen! Jag var rund som barn (absolut inte fet på något farligt sätt) och min mamma var konstant på mig om mat och vikt. När jag var 5 år sa hon att ”nu är det dags att lära dig hur man bantar”. Minns det supertydligt. Och just skammen när jag fick höra ”men ta nu bara en potatis!” Eller ”Oj vad mycket jag la upp till dig, du behöver inte äta alls” och så visste jag då att jag borde lämna kvar lite mat för att inte vara ett matvrak… Suck. Man får så störd syn på mat och vikt av detta. Önskar så min mamma haft mer kunskap om barnpsykologi när jag var liten.

   Genom att följa och lära sig av @vildabarn på IG. Min personliga åsikt, så klart 🌱

   Orka lyssna när de berättar något osammanhängande som tar tio minuter att komma fram till, kom ihåg deras födelsedagar, kramas, säg förlåt om det behövs. ❤️

    Älskar min treårings långa osammanhängande berättelser 💖

   När man känner att man gör allt man kan för barnet, ger den tillräckligt med beröm, tid, plats att växa och ger barnet det bästa av dig. Sedan att det finns dagar, tillfällen när man inte är på topp, det får man ta.

    Tack, behövde höra det idag ❤️

   Var lyhörd och se barnet som en individ med samma rätt att uttrycka sina behov som de vuxna runtomkring.

    Tack ❤️

   Så svårt. Men jag tror det är en kombination av: att respektera barnets egna personlighet och karaktär och leda den med kärlek utan att försöka forma hen.

   Sen tror jag barn mår bra av en mamma som är glad och trygg i sig själv. Tror inte på den perfekta mamman. Eller på att man måste göra si eller så för att vara ’bra’

    Tack ❤️ är inne i en sån dålig period nu bara, känns som att allt blir fel.

   Man ser barnet och pratar meddet och hjälper det att sätta ord på saker. Om det pekar på nåt säger man vad det är osv. Man är närvarande och lägger undan den förbannade mobilen. Man tar inte så allvarligt på allt, man måste inte vinna varje strid, man skojar och skrattar med barnet.

   En mamma som tänker på barnets bästa, lär rätt o fel, finns där för barnet osv, har regler och inte som dagens föräldrar som inte kan säga nej till barnet för det kan få trauma eller annan idiotiska påfnatt.. leker sköter om och lagar mat 😅

    👍🏻👏🏻

    Eh, utveckla gärna! Eller vänta, nej. Gör inte det. Skona oss!

     Jaha, du är en sån dom är emot gränser och regler för barn?

      Låt barnen härja fritt! De är oskyldiga små själar som ALDRIG kan göra fel✨🥺🥰❤💕🙌🏻

   Det som andra skrivit men glöm inte uppfostran. Att lära barnen saker de behöver fö att klara sig bra i livet. Artighet, visa respekt för andra, att deras vilja inte alltid kan gå först, konsekvenser, kunna erkönna fel och be om förlåt osv. Så att det funkar socialt för dem med vänner och andra vuxna, t.ex. i skolan. Det är en gåva till ens barn.

    Jättebra skrivet! De sakerna du tar upp är verkligen viktiga så att barnet har en vettig chans att samspela väl med andra under livets gång. En riktig gåva!

   Bara att du funderar över det och skriver en kommentar här visar på att du är en bra mamma. En bra mamma försöker alltid göra det bästa för sitt barn. Ser inte kritik som att någon är hater. Lyssnar och tar till sig av tips. Tänker egendom sin roll som förälder. Jag är övertygad om att du är en toppenmamma

   Se också till att inte glömma bort dig själv. Ta egentid om möjlighet finns, för att ladda energi och göra sånt du mår bra av.

   Jag har också två barn i samma ålder, min stora ambition är att mina barn ska veta att de är ovillkorligt älskade. Många pussar och kramar, jag säger ofta att jag älskar dem och att de är det finaste jag har. Även om vi bråkar ska de veta att jag älskar dem till 100%

   Kunden i fokus och personlig service.

    Hahaha det märkliga är ju att det stämmer ganska bra.

  Min bror fyller 30 år i vinter. Vi är väldigt tajta och jag skulle vilja göra något speciellt för honom men kan inte komma på vad. Har ni något förslag? Jag hade tänkt en weekend men det blir nog svårt pga Covid.

   Bjöd min bror och hans flickvän på en weekend i gbg med hotell och lite så (en tidigare sommar, han fyllde inte i år). Jag och min kille var med på allt också då såklart. Känns inte som man behöver dra utomlands. Man kan göra ngt i Sverige 🙌 utelivet har ju inte dött bara för att det är avstånd mellan borden på restaurangerna liksom. Serveras ju fortfarande god mat osv osv 👌 på vintern finns ju julmarknader, Liseberg osv osv. Var ni än bor i Sverige finns ju ngt. Finns ju inomhusspan om man lätt tycker det blir för kallt, och är säkert bättre covid status med sånt i vinter får man hoppas

   En Reds är alltid kul… men jag skulle nog uppskatta tex ett album med bilder på er och kanske lite minnestexter till dom bilderna. Det är personligt och väldans fint.
   ”Vi två från 0-30år” typ

  Hur kan vi få till sommarkänslan i storstan för barnen??!! Vi kan inte åka nånstans i år, inte ens till badplatserna (pga. överfulla och riskgrupp).
  Plaska i plastpool och glass varje dag är allt jag kommer på …

   Det är allt vi gör. Barn är inte så knussliga. Läs en bok i skuggan och unna dig ett glad vin efter fem!

   Kanske en tur till någon bondgård eller skogen om ni har bil. Om ni har råd så kan ni hyra en båt i några dagar och åka ut i skärgården och tälta.

   Vi brukar åka och bada på kvällen, mycket mindre folk och mysigt. Ta med chips och godis, vilket mys!

   Har ni bil? Kör ut från stan och hitta mer folktomma platser, vik av vid mindre vägar osv så brukar man hitta fina stället.

   Har ni cyklar? Ta med fika och cykla, stanna där det inte är knökfullt men ändå mysigt och duka upp picknick.

   Paddla kajak! Tälta i närheten av där ni bor! Är middag på en picknickfilt istället! Spela massa spel! Lägg massa pussel! Bara njut av all härlig tid ni för tillsammans! 💛

   Känner ni ingen som har någon stuga eller liknande som ni kan få låna något dygn? Annars kanske ni kan göra lite utflykter till någon närliggande skog? Jag har sjötomt och har sagt till mina kollegor som har barn att de gärna får komma förbi och använda vår badplats 🙂

    Vilken snäll kollega du är 💫

     Tycker synd om barnen som inte får bada i denna värme. Hörde hur kollegorna beklagade sig över överfulla barnvänliga badplatser och att de inte ville dit pga covid-19. Vår badplats utnyttjas ganska lite (mest på kvällarna) och tänker att någon annan lika gärna kan få låna vår badplats 🙂

   Spela kubb, badminton eller nå g ot annat utomhusspel, picknick på filt bredvid plastpolen, sugrör till all dryck, vattenmelon i solen, äta frukost ute. Plantera något och se det växa

   Beror lite på ålder och dagsform men leta mask så kan ni gå och fiska.
   Bara det kan vara ett äventyr. Eller köpa en glass och sitta på en bänk utanför en tågstation,kolla lite på tågen.
   Klättra i ett träd med barnen. Kan bli en hit.
   Beror hur ni bor men kanske åka till en kohage å kika lite.

   Skaffa en kanin och lär er allt om kaniner och MATA dem med maskrosor.

   Leta lyckospindlar.
   Vissla i ett grässtrå. Kan impa väldigt.
   Leta fyrklöver och säg att man få väldans tur.

   Gå ut fixa en förlängning slang till trädgårdsslangen du jagar dem med vattnet. ( OM DET INTE ÄR BEVATTNINGSFÖRBUD)

   Sitt och rita med dem djur,bilar allt möjligt.

   Leta fina stenar och måla. ( kolla in pinterest appaen)
   Ta med dem i skogen.
   Lycka till

   Tack för alla fina svar!! 💕

  Är det normalt att det ska ta 1,5 till 2 timmar innan man får svar från sina kompisar?

   Det beror väl på vad de gör. Alla sitter inte klistrade vid mobilen.

   Ja

   Det är väl inget, ibland tar det mig dagar att svara vänner och familj hahaha

   Ja, fullt rimligt! Dom har ju ett liv, sitter inte jour vid telefonen… herregud

   Men gud snälla JA det är helt normalt och dessutom SUNT

   Ja, jag tar upp till ett dygn på mig att svara. Inget konstigt med det. (Såvida det inte är typ ”ska vi ses ikväll” då är jag snabbare)

   Så trots att man har bestämt att man ska ses så är det okey att bli dissad? Bra, då vet jag hur jag ska bete mig i alla vänskapsrelationer i fortsättningen😑

    Det sa väl ingen??
    Det var inte specifierat i frågan.

     Det var väl precis så det stod:
     ”Är det normalt att det ska ta 1,5 till 2 timmar innan man får svar från sina kompisar?”

      Men ”svar” kan ju betyda vad som helst?
      ”Hej, hur är läget?” Eller ”kolla den här roliga memen” är lite skillnad från ”vilken tid ska vi ses ikväll” eller ”när kommer ni till restaurangen”, tycker du inte?

       Nej?

        Eh, jo? du verkar tro att universum kretsar kring dig!

         Var det det du fick ut av mitt svar?

          Japp, du uppfattas som otroligt självupptagen och dryg.

           Oj oj, kan man utläsa mer fel från en text?😅😂

           Sluta du börjar bli otroligt patetisk nu🤡

           Sluta svara då om du inte pallar att man svarar

           🤡🤡🤡

           Märks ju vem den omogna är i alla fall

           Speglar bara dig, du är ett stort skämt just nu och en riktig 🤡

           Och du har precis lärt dig hur man använder emojier eller?

           OcH dU hAr pReCis lÄrT dIg HuR mAn aNvÄndEr eMoJier eLleR?🤡

           Du bevisade precis min poäng

    Skrev du det i första kommentaren? Nope.

    Ska vara extra jäkla övertydlig denna gång (eftersom man nu måste det i detta kommentarsfält): Är det normalt att det ska ta 1,5 till 2 timmar innan man får svar från sina kompisar? Även när man har bestämt att man ska träffas? Speciellt när man vet att kompisen är ledig.

    Var jag tydlig nog denna gång eller ska jag tänka på något mer innan jag kommenterar nästa gång?🧐

     Som jag skrev. Det är ju skillnad på att bara svara på generellt, såsom många förstod din första kommentar. Men är du såhär otrevlig i dina vänskapsrelationer också så ja, då är det normalt att det tar lång tid innan man svarar.

      Att du uppfattar mig som otrevlig bara för att jag vill ha svar får stå för dig. Dock kan jag tyvärr inte se något mer specifikt svar trots att jag frågat mer specifikt, men kanske är jag som inte förstår?🤷🏻‍♀️

       Nä, tror det handlar om att det är fler än jag som uppfattat dig som otrevlig och generellt svarar inte folk lika ofta på ÖS-trådar där Ts är otrevlig.

        Jo, det är det

        Jepp, håller med Anne.

     Chilla pernilla, du lät ju bli att ge oss viktiga detaljer. Vi är inga tankeläsare…

      Kan tyvärr inte se någonstans att jag skrivit att jag heter Pernilla🤷🏻‍♀️ Men du kan väl ge mig ett bra svar nu då när jag varit tydlig, eller var det svårt nu också?

       Nej har helt tappat lusten att ge dig ett svar när du är så jävla dryg.

        Kan tyvärr inte ansvara för hur du uppfattar mig, men vill ändå tacka dig för ett rakt svar på det som frågades.

        Hoppas nu bara att andra ser hur man ger ett rakt svar och tar lärdom av det!

         Fast det kan du visst. Du ansvarar för det du sänder ut. Flera stycken här har påpekat det, då är väl det rimliga att ta in det och se vad du gör fel?

          Kan tyvärr inte ändra på den jag är🤷🏻‍♀️ Dessutom kanske man inte behöver läsa allting så himla seriöst hela tiden heller?

           Gud vad du är jobbig.

           Jo man väljer hur man skriver på internet. Men varför ska vi bry oss om du inte ens kan va trevlig här?

           Jag tror vi vet varför dina kompisar inte svarar…

     Folk är inte skyldiga att svara på dina jävla frågor, surpuppa.

     Nej men normalt tydlig är ju bra att va om man vill ha svar på rätt grej. Men tappar lusten nu med din attityd.

     Är du så där jävla dryg med dina kompisar förstår jag att de inte svarar.
     Knölföda!!

     Men herregud, ta ett isbad.

      Tyvärr, är inte för varm🤷🏻‍♀️

       Men ful!

        Tyvärr, är ingen spegel heller🤷🏻‍♀️

         Ful OCH tråkig är du. Men det visste vi redan.

          Tyvärr, är fortfarande ingen spegel🤷🏻‍♀️

           Tillägg, extremt tröttsam och tråkig herregud.

           Sluta svara då?😂

           ”🤷‍♀️”

           🤮

     Är du lika trevlig i dina meddelandena till dina vänner, så som du svarar i kommentarer här, hade jag inte heller varit så sugen på att svara..

     Med den attityden du visar upp här så ska du nog vara glad att du har kompisar. Och svarar de inte när du messar kanske du ska ta det som en hint?

   Jag kan ta 1,5 till 2 veckor innan jag svarar. 🙃

    Jag med ibland. Har pratat med mina kompisar om det, så de vet att det inte är personligt, utan att det är så jag är (hinner inte svara på en gång och glömmer sedan bort det)

     Hur tusan kan man ”glömma bort” att svara?

      Om man är stressad? Om man är glömsk? Om man är utmattad? Om man har småbarn? Alltså snälla, glömma svara på sms är verkligen inte hela världen.

       Då får man jobba mig sig själv för att minska stressen och lära sig knep för att inte glömma🤷🏻‍♀️

        Eller så får man lära sig att vänta 🙂

        Så om en person upplever stark stress pga psykisk ohälsa av olika anledningar, då kommer fortfarande du först? För att det är viktigt att DU får svar på dina sms? Inte att dina vänner mår bra? Friend of the year..

         Vart ser du att jag skrev det? Kan ge dig en ledtråd: jag gjorde inte det!
         Vid psykisk ohälsa så har man ju ändå ett visst eget ansvar för att man ska må bättre igen. Man kan tyvärr inte lägga över allt ansvar på alla andra, hur dåligt man än mår.

          Lägg av nu. Omedelbart.

           Med att vara ärlig eller vaddå?

           Men att dryga dig och svara otrevligt ditt lilla troll.

           Men det är okey att du svarar drygt bara för att du uppfattar mig fel?
           Vet faktiskt inte vad du anser är drygt med att man har ett eget ansvar över att man ska må bättre igen och inte bara kan förlita sig på andra.

           Well du började dryga dig och svara otrevligt, se det som karma

           Vet tyvärr fortfarande inte vad du anser vara drygt med att man har ett eget ansvar över att man ska må bättre🤷🏻‍♀️

          Åh det är nästan så jag hoppas du drabbas av psykisk ohälsa BARA så att du själv ser hur jävla illa det är!

           Moget

        Hur gammal är du om jag får fråga? Folk har krävande arbeten, familjeliv och tusen andra saker för sig. Alla har inte tid eller lust att sitta med näsan i mobilen 24/7. Att vänta 1,5-2 timmar håller nog de flesta med om är normalt och i mitt tyckte till och med kort tid.

        Du specificerade inte i din första kommentar om det var generellt eller just när man inväntar besked från sin kompis. Hade du varit tydlig från början så hade ju inte det hela blåsts upp såhär. Det är ingen idé att vara otrevlig för att vi tyckte du var otydlig i din kommentar.

         Om du kollar vad jag har svarat så ser du att jag har skrivit att personen var ledig idag.

          Förstår varför personen undviker att svara dig.

           Okey, så du vet hur min och den personens konversation ser ut? Det var ju intressant

          Och? Det skrev du ju inte i din första kommentar eller hur? Du var otydlig och blev otrevlig när folk missförstod.

           Gav ju mer information vilket efterfrågades?

           på ett riktigt otrevligt sett, vilket inte gjorde saken bättre

           Bara för att man inte skriver massa glada smileysar efter varje mening så är man inte sur eller otrevlig.

      Jag ”glömmer” inte, jag glömmer på riktigt. Har ett jobb där jag inte har telefonen med mig och en stressig ”fritid” där nästan ingen tid är fri. Den som behöver få kontakt med mig får ringa om det är viktigt.

      Kan hända mig också. Är det akut/viktigt anser jag att man ringer.

     Igenkänningsfaktor på den där, kan också glömma att svara. Jag har förresten också pratat med mina vänner om det, så det känns jätteskönt att inte behöva känna att jag måste vara uppkopplad jämt och svara fort. 😊 Är såklart (oftast) snabb på att svara ifall någon spontant frågar om jag vill ses.

   hahah endel av mina kan ta 2-3 dagar på sig att svara, så gäller att va ute i god tid om man vill ses 🙂 Irritera mig på det förut men nu orkar jag inte bry mig.

    Palla sånna vänner🙄

     Ursäkta att man har ett liv utanför mobilen då🙄🤦‍♀️

      Ursäkta då att man förväntar sig ett svar när man har bestämt att man ska ses🙄

       Förstår varför ingen vill träffa dig.

        Förstår varför du inte får svar förens efter 2-3 dagar.

       Jag hade lyft luren och ringt…

        Men den andra personen är döv!

         Haha det förklarar saken, min erfarenhet av dövkulturen (är en del av den) är att det finns en eländig tidsoptimism och att det är sällan som tider passas. Till och med flow TV har drivit med den egenskapen hos oss. 😅

   Med din otrevliga attityd ska du vara tacksam över att du får svar öht.

    Du behöver inte svara om du inte tycker om mig🤷🏻‍♀️

     du har inte gjort dig direkt omtyckt

      Din åsikt

       delar den med många i kommentarsfältet.

        Ok

     Ingens liv kretsar kring dig, du har säkert gjort din polare trött på dig. Sluta tjata på din ”vän” då den antagligen inte orkar med dig längre. Har flera personer som är besatta av mig och det är alltid lika svårt att dumpa dom på ett bra sätt. Försöker få saker att rinna ut i sanden och svara kanske om jag råkat svara.

   Tror du bara är ett Troll som vill få uppmärksamhet.

    Tror jag med faktiskt.

    Har jag förbjudit dig att tro?

   Ja, varför skulle det inte vara det? Ibland svarar jag inte på ett dygn och samma med dem. Inga problem man har väl ett liv bortom telefon och dator (även fast det ofta inte känns så….)

    För att det är oartigt? Hade jag velat ha svar om ett par dagar så hade jag skickat ett brev.

     Det är du som är dryg och oartig. Du verkar inte heller förstår att andra faktiskt har sina egna liv och inte sitter klistrade vid mobilen för att svara dig så fort som möjligt.

      Men har man bestämt att man ska ses och vet ungefär när den andre borde kommit hem för och byta om och göra sig i ordning så kanske man kan ha lite koll på telefonen?

       Nej varför skulle man det? Alla är inte besatta av att kolla mobilen i tid och otid.

        Vad du har telefonen till kan bara du svara på. Jag har den i alla fall för att hålla kontakt med familj och vänner. Där ingår även att svara på meddelanden, ännu mer när jag vet att inom den närmsta halvtimmen, timmen kan dyka upp ett.

         Så det är du som är mobilbesatt. Lär dig att alla inte är det.

          Intressant att du kan veta att jag är besatt av telefonen bara att jag använder den till att hålla kontakten med folk

           🤡🤡🤡

           🖕🏻

     Om ni skulle träffats samma dag och personen inte svarar typ 3 timmar innan ni ska ses kanske det är lite konstigt men annars, nej

   Du borde beläggas med internet och telefonförbud så som du håller på

    Bara för att folk väljer att missuppfatta eller?

     Vad är din adress? För hotbreven jag tänkte skicka bara.

      intedingata 12 ingetdära 12345 ingenstans

      Oj vad trevlig du är då som hotar

       🤷🏻‍♀️

        🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻

         🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

   Är det viktigt att ha svar snabbt är det bättre att ringa 🙂

    Är tyvärr svårt när den andra är döv

     Du får ta och inse att du blir ignorerad och jag förstår varför med den attityden för jag hade också ignorerat dig om du var min ”vän”

      Förlåt, men på vilket sätt har jag attityd bara för att jag informerar att någon är döv? Är genuint nyfiken

       Om nu vännen är döv så kan du inte förvänta dig att hen kommer lägga märke till mobilen när den plingar till heller.

        Har jag inte påstått heller. Dock att man kanske kan ha mer koll än med 1,5 – 2 timmars mellanrum.

         Nej det är inget krav faktiskt. Inse att andra till skillnad från dig faktiskt har ett liv

         Det är precis det som du påstår ju🙄 Seriöst, hur trög får man bli?

          Nej? Har skrivit att jag tycker man kanske kan ha lite mer koll på telefonen, SPECIELLT när man har bestämt att man ska ses. Vad är det som är så otydligt?

           Läs högre upp än gång till, du har problem med läsförståelsen.

           en*

          Trevlig man kan vara då och inte ge svar på en fråga som ställs🙄

   Men hallå =/ är du tillbaka!? Kan du bara byta väncirkel eller jobba på din attityd. Så fruktansvärt dryg, klart ingen vill svara så som du håller på. Träffa någon och jobba på din personlighet. Samma visa typ varannan månad…

    Va? Första gången för min del att ställa den frågan var idag

     Du låter som =/, lättkränkt som =/, drygar dig när folk svarar som =/, har sämsta vännerna precis som =/ och skriver på ös som =/.

     Erkänn bara…

      TS är en 🤡

       Och du är en 10-åring som har fått sin första iPhone och upptäckt emojisarna, eller vaddå?

      Bara för att två stycken skriver på liknande sett betyder det inte att de är samma person.

      Ahhhhh det är ju =/ hahaha

       Men vad är det du inte förstår?

        Hahhahaha åh vi ses igen. Du är dig lik du.

         Undra fortfarande var det som du inte förstår?

   Vi har alla haft en kompis som tyckt sig vara liiiite viktigare än allt annat i ens liv. Just nu är du den kompisen. Var inte den kompisen.

    Bara för att jag tycker att det är oartigt att inte svara (speciellt när man har bestämt att man ska ses) så anser jag inte mig vara viktigare än någon annan. Är liksom inte svårt att svara med en gång.

     Men varför frågar du oss om du bestämt att det är oartigt? Seriöst, bryt med dina ”vänner” och sluta toffla. Jobba på dig själv och din attityd, den behöver verkligen ses över inför framtida relationer.

     Om du nu bestämt att din vän är oartig så tyder det på brist på respekt. Varför tofflar du efter någon som inte respekterar dig tillräckligt för att svara på ett förbannat sms?

     Jag måste erkänna att jag till stor del baserade min kommentar på dina svar du gett folk ovan. Du verkar, i mina ögon, anse att du står över människor. Att dom ska förstå dig och kunna läsa dina tankar, trots att du är galet otydlig.

     Var inte den kompisen.

      Bara för folk missförstår, medvetet eller ej, betyder det inte att jag anser mig som någonting.

       Ge dig nu.

        Ge dig själv om du inte kan komma på något bättre att kommentera.

       Fundera på varför folk ”missförstår” dig. I slutändan kan man inte förändra andra, bara sig själv.

     Hej du som frågade om det var drygt om din kompis som inte kunde svara.
     Ja det var märkligt sätt där håller jag med dig.

     Nu ska jag berätta något för dig.
     Du måste sätta gränser för hur folk behandlar dig.
     Uppfostra dem helt enkelt. Yepp konstigt men så är det.

      Eller så lär föräldrarna sina barn hur man plockar upp telefonen och svarar på ett meddelande🤷🏻‍♀️

       Det är inget som behövs läras ut🤡

        Dina kompisar svarar säkert på sina andra kompisar på 2 minuter. Its you boo.

        Undra när hon ber Camilla ta bort tråden?

        Bara för att dina föräldrar misslyckades med dig🤷🏻‍♀️

  Hej. Det känns som alla mina vänner tar mig för givet. Jag bjuder på middag, kommer med initiativ till utflykter och annat. Men de gör inga ansträngningar tillbaka. Har alltid känslan att vara reserven. Men när jag tänker på det, är jag nog deras närmsta vän. Eller vad jag vet har de inga andra än mig. Hur tar jag upp detta på ett smidigt sätt? Det handlar inte om det materiella som att få tillbaka det jag lagt ut, utan mer initiativet.

   Hej Anonym.
   Känner igen mig i det du skriver med vänner. Jag är oftast den som ska ta initiativ och rodda i allt… och ibland när vi bestämt något blir jag bortglömd. Det är ledsamt.
   Har försökt snacka med några av mina vänner om detta att och lagt upp det typ ”ja om inte jag styr upp det så blir det inget” så sist när vi skulle åka bort tillsammans avsade jag mig allt ansvar. Resan blev genomförd men ja har fått ligga på endel. Ibland när jag blir bortglömd (vill liksom inte tjata om vi bestämt något) och de sen ber om ursäkt så svarar jag helt sonika ”jag är van.” Ändå är der som du säger, jag är deras närmaste vän typ. Så kommer du på något bra så berätt gärna. ♡

    Usch det är en jobbig till att få sig tilldelad. Men hur tar man sig ur den? Och samtidigt behålla sina vänner? Utan att bli bitter?

     Till=roll

   Relaterar och umgås inte med dom vännerna idag utan endast folk som jag känner lägger samma tid, energi och kärlek på mig. Dom tycker det är jättemärkligt att jag slutat umgås med dom vilket ytterligare stödjer min tes om att dom helt enkelt är självupptagna människor med dålig självinsikt 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

   Känner mig i samma sits. Så har tyvärr inget bra svar för dig. En annan fråga kring vänskap, jag har två vänner som jag anser att jag är väldigt nära och de två är också nära varandra. När vi umgås alla tre känner jag mig oerhört utanför. Jag vet inte om de märker det eller inte. Men det kan vara t.ex. när vi sitter och snackar vid middagen så sitter de och ENDAST kollar på varandra i säkert 10 min i sträck och känns som att de bara pratar med varandra och jag är en ”åskådare” till deras konversation.. förstår ni hur jag menar? Jag vet inte om och hur jag ska ta upp det. Men känner mig alltid lite sänkt när jag går hem när vi träffats alla tillsammans.. så tips mottages tacksamt

    Har två vänner som också gör så. Umgås typ aldrig med bara dessa två av den anledningen. Det är ju extremt socialt handikappat av dem att bete sig så, jag försöker tänka så, och inte att jag är ointressant.

     Har du nångång sagt något åt dem angående det? Jag funderar verkligen fram och tillbaka om jag ska göra det. Vill ju fortsätta vara vän med dem båda men vet inte om jag kommer orka umgås alla tre fler ggr.

   Jag utgår från mig själv nu men jag tror att många är osäkra inför att bjuda in men uppskattar att bli inbjudna. Inte att de inte älskar dig utan att de är osäkra på att folk uppskattar dem. Därför är det enklare för dem att dyka upp när du bjuder in

  Vilket preventivmedel passar för dig?

  Jag har sjuka menssmärtor varje månad och skulle vilja ha något som reglerar mensen lite mer. Har tidigare ätit ppiler men är inte så sugen på att testa det igen då jag 1. Är glömsk och 2. Fick grov akne.
  Jag är i ett långt förhållande och börjar bli rätt trött på kondom.

  Jag vet att det är olika för alla, men please berätta om era erfarenheter!

   Kondom är ju bäst fast sämst. Om du vill ha så lite hormoner som möjligt så finns det bra spiraler, dom släpper ut motsvarande 1 minipiller i månaden. Sen är det vanligt att mensen försvinner. Det enda negativa är ju trådarna som sticker ut från tappen. Läste om någon på ös som hade menskopp och då hon tog ut den följde halva spiralen med.

   Undvik kopparspiral dock, är dåligt för mensen har jag för mig.

   Jag har ätit minipiller (cerazette) i typ åtta år pga hjärtproblem i familjen. Har inte haft någon mens alls sedan jag började (ok någon mellanblödning typ var tredje år men inget mer). Obs! Jag hade väldigt lite mens och lindriga menssmärtor innan. Och är du glömsk är väl minipiller inte det bästa då det verkligen behövs tas typ på minuten varje dag (jag har alarm på telefonen).

   Men boka besök hos en barnmorska och lycka till! ❤️

   P-spruta? Kan dock ta lång tid att bli gravid efter att ha slutat med den. Annars ingen mens alls(i de flesta fall).

    Vill inte få barn på minst 10 år, om ens det, så det vore ju ett plus!

    Men tycker det känns lite läskigt, det måste ju va sjukt stor dos hormos på en och samma gång om det håller i sig så länge?
    Har du testat?

     Har använt det ca 10 år. Ingen mens alls och inga biverkningar heller. Har för mig att man tar sprutan var tredje månad upp till en viss ålder, ju äldre du blir ju mer glesar du ut den.

     Var försiktig med p-spruta. Det är kopplat till ökad risk för benskörhet.

      Det får man tänka på. Att vara fysiskt aktiv och inte röka känns som självklarheter och det blir man informerad om att det är viktigt.

   Jag har hormonspiral och den tog bort mensen helt efter några månader. Hade också väldigt ont vid mens så det är ju löst nu. Hade småblödningar och lite ont första månaden (normala biverkningar) men nu märker jag inget negativt. Det finns inget östrogen i den så du kanske ”tål” den bättre än piller. Annars tyckte jag Nuvaring var väldigt bra, man kan hoppa över mensen med den (som med flera p-medel, men prata med barnmorskan/gynekologen om det).

   Finns ju olika p-piller. Jag gillade yaz, fick bättre hy av den vilket många får som har hormonell acne. Har också haft extrem mensvärk som blev bättre av dom. Men du kan ju få biverkningar på ett eller annat sätt av alla hormonella läkemedel. Och tro inte på lögnen är p-ring eller hormonspiral bara ger hormoner lokalt.

   Kopparspiral (nej du behöver inte ha fött barn för att sätta in). Visst jag fick rikligare mens, 2-3 ordentliga blöddagar & totalt 6 blöddagar men helt klart värt det! Orkar inte trassla med kondom och vägrar ha något preventivmedel med hormoner i! Så valet var enkelt =)

    Tack för tips! Hade lätt kört på kopparspiral om det inte var för mensgrejen..

     Alla kan inte… Jag försökte men svimmade i gynstolen på steg 1. 👎 Ville verkligen ha spiral.

    Rekommenderar inte kopparspiral. Blödde kopiöst mycket dag 1-3. Alltså var tvungen att byta varje 1,5h och då var både tampong och binda fulla. Kunde inte åka nånstans för då blödde jag igenom. Av alla andra preventivmedel jag provat har mensen inte påverkats alls. Jag har normalt sätt väldigt lite mens (tekniskt sätt skulle jag kunna ha 1 binda på en hel dag) så lite. Dessutom fick jag sjuk-känslor som jag kopplade till kopparspiralen (dock ej medicinskt bevisat 😉 ).

   Mig har aldrig några ppiller passat, spiralen var hemsk och kondom kom vi aldrig ihåg och efter 3 barn vill vi inte ha fler så gick jag till gynekologen för att diskutera alternativ. Har samma problem med smärtsam mensvärk, hormlonkänslig i de flesta piller samt riklig mens. Men så rekommendera gynekologen Qlaira, och gud vad bra de har varit för mig. Trodde inte att jag kunde äta piller men de här har passat! Enda problemet är att komma ihåg, men väckarklocka på telefon så går det bra!😅

    Fick också sjukkänslor av kopparsprial och fick till slut ta ut den.

   Hormonspiral (Mirena) Hade mensen från helvetet, smärtor, ”niagarafalksblödningar” osv, men nu har jag nästan aldrig mensblödning (men ägglossning och pms,) och när kag har det så blöder jag bara pyttelite. Har gett mig ett helt nytt liv, och den kan sitta inne i 5 år innan den behöver bytas. När jag ville bli gravid var jag på banan direkt den togs ut osv. Dyr att sätta in (1000 spänn), men för mig har den varit skillnaden mellan livskvalitet och inte.

    Niagarafalls, inte falks såklart

    Hade samma reaktion till en början, och grundförutsättningar. Fy tusan för att byta binda varje timme och ligga på golvet dubbelvikt i smärta trots både Alvedon och ipren en vecka i månaden, och sen ha bra ont två veckor till varje månad innan mens och vid ägglossning. Men efter några månader med spiral började jag få sjuka mängder finnar och tappade all sexlust. Hade turen som tonåring att knappt ha finnar, så detta var jobbigt. Fortsatte dock med spiralen för att avsaknaden av smärta och blödningar var GULD. Fick ta ut den sedan iaf, och har faktiskt inte så stora blödningar längre (klarar mig på att byta bara var fjärde timme även de rikligaste dagarna) och sväljer jag två Alvedon och en ipren nu så är smärtan i princip borta. Vet inte om den gjort något permanent eller om det bara är 5 år som gett effekt på kroppen. Tyvärr har man nu en massa ärr och konstant rodnad, men men

     För att tillägga då har jag bara haft ett välfungerande medel. Ett p-piller med mycket och ”äkta” östrogen, som inte gav några bieffekter hos mig. Var asdyrt och tyvärr togs det bort från marknaden när jag ätit det i 1 år (började med spiralen efter det då) eftersom fiskarna tog skada. Annars har inget fungerat tyvärr. Blir deppig, får noll lust och konstiga kroppsliga påverkningar tyvärr. Är kondom eller inget som gäller här 😔

   Hormonspiral funkade för mig. Men ingen här kan säga vilken som kommer passa dig, du får helt enkelt testa dig fram. ❤

    Läste inte hela frågan ser jag nu, sorry. Kände mig typ helt som vanligt med spiralen, ingen mens (förutom lite mellanblödningar första två, tre månaderna) vilket ju är ett plus. Gick upp i vikt men vet ej om det berodde på spiralen. Väldigt nöjd i övrigt! Hoppas det hjälper lite.

    Tack för tips! Spiral verkar smidigt och relativt fritt från biverkningar.
    Dock har jag en kompis som hade spiral, hennes dotter fyllde 2 nu i veckan så jag blir lite nojig på säkerheten😅

     Det är ett av de allra säkraste preventivmedlen, din kompis är ett extremt undantag.

      Hormonspiral alltså.

   Spiral hade jag valt.

   Cerazette. Haft det i flera år nu. Ingen mens, alltså noll, nada, och därmed ingen mensvärk eller pms och sådant. Vet att dagens free bleeding kvinnor tycker p-piller är gift men jag älskar att slippa mens. Har inga andra biverkningar heller.

    Haha ja. För en del är det verkligen räddningen, tycker inte man bara ska lyssna på alla skräckhistorier och vara rädd att pröva.

  Vad är era bästa spara-pengar tips? Känns som jag slösar för mycket men vill leva också.
  Hoppas att någon har litet tips! Bakgrund:

  Jag håller på och spara insats till framtida husköp och försöker lägga undan så mycket som möjligt. Min ekonomi ser ut som följer var månad:
  Inkomst:
  CSN ca 10860 kr/mån
  Utgifter = hyra, mobil, gym (med 10 månader kvar på kontrakt), försäkring:
  6219 kr/mån
  Sparande till husköp:
  2300 (har just nu ca 150 000).

  Spenderar alltså på något vänster 2300 på alltifån kläder till godis 😂 Sambon är snäll och för maten och eventuellt nöjen då han arbetar och har högre inkomst.

   Har du möjlighet till extrajobb?
   Vad betalar du för din mobil?
   Kan ni dela på hyran procentuellt?
   Köp bara kläder second hand!

   Varje gång du avstår från godis, utekaffe osv, för över motsvarande belopp till sparkontot

    Hade extrajobb innan Corona som jag blev av med (därför jag lyckats spara en del redan) men har börjat söka lite smått nu igen 😀

    Mobilen kostar 145/mån. Tror det fanns en som var lite billigare så kanske ska kolla på det alternativet då jag inte är bunden! Valde det då det fungerade även i Europa, min sambo är från utlandet så vi reder vanligtvis en del för att träffa hans familj. Men nu kan man ju inte resa så kan ju lika gärna betala mindre.

    Hyran betalar vi procentuellt (bor i Stockholm så kostar skjortan 😂).

    Gillade dock idéen om att sätta in pengar varje gång jag inte spenderar dem fast jag vill ha exempelvis godis!

    Tack för tips!

   Kör köpstopp på kläder, se till så det automatiskt dras xx kronor till sparkontot då och då, förhandla med försäkringsbolag + mobil om billigare pris 🙂

    Tack! Ska definitivt införa köpstopp så inget litet ”slinker med”, är en sucker för träningskläder 😂. Jag handlar egentligen rätt lite kläder. Men jag tittade igenom min garderob nu på morgonen och har inte behov av någonting!

   Kolla över hur du sparar också, om duinte har gjort det så ta ett möte med banken, finns många olika bra sparformer på både kort och lång sikt, kolla avgifter och skatter och sånt först bara.

    Har verkligen inte ens tänkt på detta 😂 Sparar enbart på konto där ingenting väder just nu så ska boka möte med banken!

   Jag låtsas att jag är rökare! Jag har en stående överföring varje vecka från mitt konto på 392kr (ett paket cigg om dagen) till ett sparkonto 😊 inget stort sparande, men någonting litet utöver ordinarie känns bra 😊

    Smartaste jag hört! Ska ta efter det

    Älskar detta! Alltså så sjukt smart!

   När jag hade ett par fattiga månader som ensamstående med föräldrapenning så brukade jag utmana mig själv i att vara så ekonomisk som möjligt. Typ ”tävlade” med mig själv. Använda färre ark toalettpapper, duscha i färre minuter, försöka spara in på antal tvättar, använde allt mindre och mindre mj*lk i kaffet (så jävla dyrt med växtbaserad mjölk) etc. Sparade flera hundra i månaden på att tävla med mig själv och det var en riktig feel-good känsla att varje månad kunna spara lite mer än föregående månad 🙂

    Gör egen havredryck!
    Googla på matgeek å det 👌👌

    Roliga tips! Vatten och el ingår i hyran och min sambo står för kostnaderna i hushållet men brukar försöka hålla nere på dem då han givetvis också sparar pengar! Men kan tävla lite med mig själv när det handlar om egna förbrukningsvaror! Superbra tipsat dock!

  Vilka ”kändisar/influencers” klarar ni verkligen inte av? Jag gillar verkligen inte någon längre..

   Bianca

   Underbara clara

   Dani pavlica. 🥺

    Haha håller med, hon känns så icke genuin.

    Och Ines (Inesstagram) i den klicken. Alltså hon känns som en sån intetsägande person. Noll egenhet.

   Mimi Höglin! Får eksem av hur världsfrånvänd hon upplevs och aldrig verkar kunna sätta sig in i någon annans situation. Hur hon absolut inte kan ta kritik och överlag verkar väldigt… missunnsam?

    Hon verkar vara den typen som får fullt med folk att ställa upp så fort hon behöver hjälp, typ måla huset, bygga altan osv, men hon skulle aldrig göra detsamma tillbaka. Kom ihåg även när hon fyllde år och skulle ha en stor fest och alla kompisar ställde upp och kom och festade hela natten, men så fort nån annan har fest så verkar det vara en sån anstränging för henne att åka och fira, typ -Jag orkar verkligen inte åka, jag stannar bara nån timma sen drar jag.. Också att hon inte unnar andra att uppfylla sina drömmar på samma sätt som hon själv gör. Mvh människokännare

   Bella.

   Therese Lindgren! Hon var verkligen min favorit för några år sedan. Men tröttnade efter hon började locka klick med s*x och n*ket, fick en mer tonårsanpassad content, leker PK och beter sig illa i 24-timmars live:n mot killen osv.

    Åh håller så med om denna! Har alltid älskat Therese men nu känns hon väldigt mycket ”tyck synd om mig” och så mycket clickbait.. så tråkigt!!