Att utnyttja ”älska dig själv-trenden” för att kränga rakhyvlar

 

Här följer min åsikt om två separata ämnen:
1. Prat om att älska sin kropp, att acceptera den som den är mm är ett ämne jag gillar och uppmuntrar.
2. Rakning och huruvida människor rakar eller inte rakar sina kroppar är upp till var och en, och jag bryr mig inte det minsta huruvida ett ben eller en armhåla är hårig eller inte.

Men…
När ett företag och/eller en influencer ”kidnappar” ett ämne som att älska/acceptera sin kropp och applicerar det på någonting så ytligt som borttagande av kroppsbehåring och rakhyvlar för att plocka pluspoäng så vill jag säga ifrån.
Kroppsbehåring är någonting vi LÄRT oss att vilja ta bort, hur mycket ”älska och acceptera dig själv” känns det?
I Elin Skoglunds video här ovan så pratar hon i flera minuter om att älska sig själv och att acceptera din kropp precis som den är, på uppdrag av företaget Estrid, vars mål är att sälja fler rakhyvlar (för att alla som inte accepterar sina håriga kroppar precis som de är, ska välja just deras hyvel.)
Hur FAN går det ihop?

Vi på Estrid uppmuntrar sig att acceptera din kropp precis som den är, men om du inte gör det så kan du använda våra hyvlar till ett specialpris för att hyvla bort lite av det på din kropp som du inte accepterar?

Det är sånt jävla hyckleri, enbart för att haka på en positiv trend, trots att den helt går emot företagets affärsidé.

Tack för tips!

174 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon lyckades reklammärka det korrekt iallafall.

   Kan du skriva något om Cissis boksläpp? Snacka med lite jurister och få höra om hennes chans att hamna i finkan osv 🙂

    Är så trött på att läsa om det 🙄

    Sluuuuta, CW är tristare än en dammtuss.

   Men hon missade märkningen för hyckleri 🙂

  Finns inget självändamål med att acceptera kroppsbehåring, ser inte varför det skulle vara något positivt och självbejakande att låta det vara kvar. Det är varken bättre eller sämre än att raka av det. Sen så är reklamen otroligt töntig, precis som alla reklamer som försöker göra ideologi av att sälja grejer.

   Varför tror du vi har kroppshår som ex könshår?

    Ingen aning! Vet du? 🙂
    Antar att det fyllde en funktion när vi inte hade kläder men nu när vi har det är det verkligen valfritt att ha det kvar.

     Snarare så att det behövs mer hår nu pga alla kläder och hur tajt det är på vissa… Men vill man ha problem så varsågod..

      Ah okej så du vet inte utan ville bara trycka dit mig lite med en härskig fråga. Vet du vad, den bjuder jag på 😘😁

      Vadå, har det visat sig att vi behöver hår p.g.a. tighta kläder? Kan du förklara närmre eller drog du ett argument ur röven?

      För övrigt stör jag mig på argumentet att håret finns där för att värma osv. Alltså vi har kläder nu för tiden…

       Håret är inte där för att värma 😂😂😂 inte direkt ur fiffi man förlorar mest värme. Det är för att hålla det luftigt för att förhindra infektioner i underlivet. Övrigt kroppshår har känselsfunktioner.

        Och ögonbryn har man väl för att inte svett ska rinna ner i ögonen har jag för mej.
        Och så som folk, tjejer och kvinnor för det mesta, håller på och pysslar med just ögonbrynen önskar jag att det blir mode att raka bort dem helt. För, fyfaan vad jävvliga en del ser ut nu?
        Och varför målas de närmre och närmre näsroten?
        Gillar ni unibrowns?

       Alltså din kommentar är så korkad så jag vet inte var jag ska börja!

     Du tänker alltså att det enbart är päls som ska värma oss?

     Märker dock en ganska stor skillnad på svettigheten där nere om jag rakar mig… dvs den känns mer när det är borttaget

     Vänta, seriöst? Trodde att du trollade först.

    Könshår skapar en barriär för att motverka bakterier och virus som kan ge infektioner och sjukdomar, det ser till att det kvinnliga könet alltid har en bra temperatur för att det ska fungera normalt samt det motverkar irriterad hud i könsområdet under sexakten.

    Kroppen skapades inte med inbyggda brister och felaktigheter.

     Tack för ett utförligt svar! Det finns många unga tjejer där ute som snarare lär sig att hår ska BORT. Samma med dom där våtservetterna för fiffi, inte konstigt att det luktar illa om man tvättar sönder sig 😅

     Kroppen kanske inte skapades med inbyggda brister, men ibland skapar helt naturliga saker i och på våra kroppar problem för oss. Det kan då vara skönt att göra vissa åtgärder för att slippa problem.

     Så må det vara. Personligen tycker jag inte om hår på varken män eller kvinnor. Tycker att det är lite motbjudande. Sen om det har med vad samhället tycker eller jag själv tycker vette fan. Det är egentligen sak samma. Jag vill inte ha hår varken på benen, under armarna eller mellan benen.

     Barriär till vad? Kläder? Har könshår utvecklats under de ca 100 tusen år vi burit kläder? Tveksam till det. Luft? Varför skulle det finnas en barriär till luft?

     Kroppen skapades inte alls, och visst har alla djur brister och felaktigheter, framförallt från start. Oftast inte livshotande eller som påverkar förmågan att föröka sig för då dör arten ut. Men människor är knappast fulländade på något sätt. Egenskaper som bara är onödiga/fel försvinner inte magiskt med evolutionen.

    För att könsdoft och svett ska fastna och lukta bland annat. Har man problem med svettningar och lukt under armarna är ett av tipsen från sjukvården att raka sig för då finns inte samma yta där svett och bakterier kan ansamlas och stinka.

   Håller med dig om att det där med hår är en ickefråga och att man gör som man vill. Själv kommer jag aldrig sluta vaxa ben, armhålor eller bikinilinje. Kommer vara bikiniredo även på ålderdomshemmet! Däremot så låter det jättekonstigt att säga ACCEPTERA DIG SJÄLV <3 men samtidigt uppmana till köp av en produkt som tar bort hår, d.v.s. gör en förändring. Rimmar lite illa tänker jag.

    Undrar vilket ålderdomshem du tänker bo på.🤔😄

     Mmh där man får duscha en gång k veckan 😂

      Personalen utför säkert vaxningen då.😊👍

    Lär inte bli så slitsamt om du ska hålla på med att ”vaxa ben, armhålor eller bikinilinje” när du kommer till ”ålderdomshemmet” (vad det nu är).
    Såg att det inte är ovanligt att den som får plats på särskilt boende avlider inom sex månader.
    Medelåldern för de som får plats är 86 år!
    Och i genomsnitt lever de boende två år sedan de kom till särskilt boende.
    Åldringarna står uppenbart med ena foten i graven redan från början. Så en influensa eller ett coronavirus är allt som behövs för att tippa dem över kanten. Bara att hoppas då att de hunnit vaxa sig ordentligt före avfärden…

     Ålderdomshem = äldreboende. Rätt säker på att du vet vad det är.

     Lite oklart vad du vill ha ut av din övriga kommentar dock. Att jag nog inte kommer ha det så slitigt med att ta bort hår eftersom jag antagligen dör kort efter att jag kommit dit? Thank you I guess? Haha. Äh låt mig leva mitt liv som hårfri gamling!

      Anonym 16:32 har i alla fall rätt i sak, det är inte någon piggelin vi beviljar boende. Jag tror att få tänker på kroppbehåringen när de kommer till den punkten. Däremot kan vi diskutera kriterierna för säbo länge, och vad som är ett skäligt liv när man blir gammal, länge och väl! Mvh biståndshandlägharen

    Hur vet du hur du kommer tycka, tänka och bete dig om X antal år?

   Allt på och i kroppen fyller ju en funktion, så även kroppsbehåringen. Ögonfransar för att skydda mot att skit åker in i ögonen, ögonbryn för att skydda ögonen mot regn och liknande, håret på huvudet för att skydda mot solen.. Det finns en anledning till att vi är skapta som vi är.

    Varför har vi rövhår?

     Det är ju en del av könshåret på samma sätt som att det kan växa ut mot låren?

     DET är ju nåt som bara irriterar. Inte irriterar området, utan ATTdet finns. Säkert bra av nån anledning men det hade varit nice att slippaaaaaa! 😂

   Nu rakar jag iofs själv men det finns ju absolut mycket positivt med att låta bli att raka. Man sparar tid och pengar, slipper eventuella besvär med irriterad hud etc. Man gör ju som man själv vill men problemet är ju att många provoceras av att se håriga kvinnor och tycker det är äckligt.

    Ja håller med, alla gör ju som de vill men just nu är det ju mer av ett ”statement” att inte raka ex ben och armhålor än att göra det

     Fattar inte hur det kan va ett statement att bara inte göra något. ”Odla hår” liksom, nä, jag pallar inte att raka mig och det är liksom ingen ansträngande aktivitet att inte göra det.

     Att det fortfarande finns folk som tycker det är ett statement att inte raka sig är ju anledningen att det blir ett statement. Om ingen bryr sig är det inget statement

   Det är onaturligt att raka av det, det tar tid, huden skadas… Det onaturliga är normen. Däri ligger problemet, för bryter du mot normen får du utstå social bestraffning i form av att folk tittar och pekar och viskar och skrattar. Så det handlar om så mkt djupare saker.

    Så mycket djupare saker.

  Vad är skillnaden på detta och exempelvis Linda-Maries sätt att sälja in sina produkter som bygger på att älska sin kropp?

   Omg så sant

   Är väl ingen större skillnad alls egentligen?

   Har SÅ svårt för den rörelse/trend hon är en del av. Inte fan hade man höjt anorektiker och ortorexier till skyarna och bett dem skriva böcker om det🙈🙈🙈 Det är lika sjukt att ha fetma som att ha anorexi.

   Med det sagt så tycker jag absolut att alla kroppar måste få ta plats och vi behöver se olika sorts kroppar i reklam, på insta, i film osv MEN att hylla extremiteter och kalla dem ”riktiga kroppar” ”hälsosamma kroppar” osv osv är SÅ JÄVLA FEL! Vi gör oss alla en otjänst genom att hålla på så. Vi måste kunna prata om det som är så som de faktiskt är. Är man grovt överviktig influencer å har massa barn som följer en så borde man prata om DET inte om hur fantastiskt man mår och hur härligt det är att vara överviktig.

   Har läst kommentarer från barn till vissa instagrambilder å videos gjorda av sånna influencers för barnen ber om hjälp/råd för de är så överviktiga. Svaren de får är att de ska lära dig acceptera sin kropp å att ”alla är vi olika”🙈 Varför inte bara säga ”om du tror att du har problem med din vikt/att du överäter/inte för på dig ordentligt prata med dina föräldrar eller din skolsköterska så hjälper de dig”

    Förlåt men detta engagerar mig så mkt🥰 Varje år utför TUSENTALS Gastric by Pass operationer och detta även på BARN! Man har kommit fram till att det är billigare och mer effektivt att operera än att ”behandla” en kraftig fetma. Man opererar människor på löpande band. Människor, som om de fått hjälp i tidigt stadium hade sluppit detta. Ofta får opererade problem eftersom de bara opereras, det som måste förändras är ju BETEENDET.

    Jag träffar många barn med dessa problem via mitt yrke och förvånansvärt många föräldrar ignorerar/slätar över att deras barn har problem. Det är fruktansvärt!

    Och dessa ingluencers bidrar till att normalisera övervikt och att inte ta tag i det. Självklart måste det vara ok att vara stor. Man kan ju ex gå upp i vikt av sjukdom, under graviditet, depression osv men målet måste ju vara att åtgärda detta. Tycker man inte det måste man ju också tycka att anorektiker inte ska behandlas och bli friska, att det är rimligt att människor lever med psykiska problem hela livet och att vissa benbrott kan skippa behandling, ”Det är ju faktiskt vanligt att man bryter ett ben så varför ta tag i det?”

     Håller med. Fetma är ett sjukligt tillstånd, inget vi ska försköna! Det är lika farligt och fel att överäta som att svälta sig. Linda Marie behöver medicinsk hjälp att göra något åt sin fetma, inte glada tillrop om hur fint det är att vara fet.

      Hon kan väl få komplimanger ändå eller?

     Jag fattar verkligen vad du menar med att målet borde vara att åtgärda detta. Tror dock att det enorma skammandet av överviktiga gör att mentaliteten ändå blir att man måste få tänka ”jag duger som jag är, jag behöver inte ändra på mig och låta mobbarna vinna”. Vilket man såklart inte tänker om man har ex cancer, utan då gör man ju något åt det. Jag tror att det bästa för att minska övervikt är s.k. nudgeing (ex sockerskatt och ökade resurser till bra skolmat) tillsammans med att folk slutar se ner på överviktiga, utan snarare blir mer inkluderande och förstående för att alla människor har problem, på överviktiga syns dessa problem dock på utsidan och kan inte döljas, vilket gör en väldigt utsatt.

      Fast helt ärligt, att acceptera ditt missbruk (hetsätning, svält, alkoholism, pillersnaskande) är en bra början till självinsikt. Det som är problemet är att acceptera att det är ”så man är och lära sig leva med det” (älska sin kropp) eftersom att normaliseringen av ett problematiskt beteende gör det till ickeproblematiskt och tar bort fokuset från allvaret det innebär av sjukdomsbilden. Vilket i sin tur leder till att man inte gör något åt själva problemet.

      Hade vi börjat med att konfrontera våra brister, accepterat dom och sen gjort något åt dom hade det inte varit något snack om saken. Då hade ingen reagerat.

       Ja men nu pratar vi ju av stigmatisering, det tjänar ingen på

        Givetvis inte. Men vi tjänar inte heller på att skapa en normalisering kring fetma. (en sjukdom) heller ej en normalisering av rökning, anorexi eller alkoholmissbruk.

        Men sure, skål alla ni som dricker lite för mycket! Det är lugnt, ni är bra som ni är. Samhället borde acceptera er som ni är. Do you boo! Syrret imorn, en dunk rödvin eller vad blir billigast alkohol/liter? Ni med anorexi och alkoholproblem, kör ni bara vodka ikväll eller? Najs att slippa alla kalorier från ölen. Najs med transparens. Någon som funderar på att sluta röka? Vidrigt att folk rynkar på näsan åt er på busshållplatser. Ta en cigg, det förtjänar ni. Det är såna ni är, rökare!

        Nu har jag nästan gjort en helomvändning. Kör fan hårt där ute. Jag stöttar er. Alla har sina laster. Skit i vad folk tycker om er. Nån som är sugen på donken? 20 nuggets är fan inte dyrt.

         Ingen tycker att fetma som sjukdom ska normaliseras?

    Har tänkt på detta SÅ många gånger. Som du säger är verkligen fetma en sjukdom. Jag har lidit av kraftig övervikt men gick ner 30kg och 10 år senare håller jag fortfarande vikten.

    Det gör ont i mig när influencers försöker normalisera att fetma är någonting man ska få ha. Att det bara är att acceptera sin kropp och vara glad för den. Men nej, fetma är inte bra. Precis som undervikt inte är bra. Som du skriver ska vi lära oss att se olika kroppar i reklamsammanhang osv för att lära oss men det är fortfarande inte bra. Trodde jag var själv om att tänka i dessa banor men är glad över att jag inte gör det för det är verkligen en viktig fråga.

    Blir ledsen då jag själv vet hur tacksam MIN kropp är för att jag gick ner mina kilon och hur mycket bättre den håller.

     Fast vadå ”få ha” fetma? Ingen seriös influenser har väl någon gång sagt att det är en rättighet att vara fet? Det man försöker åstadkomma är ju att bryta den enorma tabun det innebär. För många är ju skam och skuldkänslorna enorma, vilket bidrar till svår psykisk ohälsa.

      Så att normalisera sjukligt feta människors kroppar gör att skammen för hetsätandet försvinner? Sjukdomen är fortfarande kvar, samt den psykiska ohälsan. Vafan, missade ni att herion chic var inne eller? Mådde anorektikerna bättre för det? Det blev fan snarare fler som insjuknade.

    🥱

   stor skillnad. Att uppmuntra folk att acceptera sig som de är, att inte tänka inre negativa tankar om sig själv och låta en få vara och sälja budskap som bygger på detta vs sälja en produkt för att inte acceptera sin naturliga hårväxt med ett budskap om att älska sig själv?

   Människor med fetma, om de nu pga estetiska eller hälsosamma skäl vill gå ner i vikt. Tror ni det funkar bättre om de drivs av självhat eller självkärlek? Och om nu någon älskar sig själv o vill förbli tjock eller hata sig själv och förbli tjock vad är bättre? Mår ni bättre ifall tjocka föraktar sig själv? Tror ni detta leder till ökad folkhälsa?

    Spot on. Många människor som är väldigt ”små” i sinnet vill att de som gör ”sämre val” än dem ska hata sig själva för det. Jag tror att om överviktiga (inklusive mig själv) kunde älska sina kroppar mer och känna att ens kropp spelar roll, så skulle man ta hand om den bättre.

    +1 SÅ JÄVLA SANT. Vartenda ord 🙏

    ”Och om nu någon älskar sig själv o vill förbli anorektisk eller hata sig själv och förbli anorektisk vad är bättre? Mår ni bättre ifall anorektiska föraktar sig själv? Tror ni detta leder till ökad folkhälsa?”

    Det leder inte till ökad folkhälsa om du säger till en sjuk person att den duger som den är och ska acceptera sig själv i sitt sjukdomstillstånd. En väldigt överviktig människa är sjuk. En anorektisk människa är sjuk.

    Du säger inte till en alkoholist att acceptera att den super. Det är så den är. Den ärvde missbruksgenen. Acceptera det då mår du såååååååå mycket bättre.

     Stigma hjälper varken överviktiga, alkoholister eller personer med ätstörningar.

      Håller med. Men att uppmuntra deras problematik hjälper inte heller.

     18.59

     Jag har haft anorexia. Det hjälpte inte att allsköns främlingar ringde mina föräldrar och mina föräldrar kom med en våg varje morgon och försökte på alla sätt och vis hjälpa mig. Jag utvecklade bulimi istället.

     Det som hjälpte mig var yoga och crossfit. Jag lärde mig att respektera min kropp och älska min kropp för hur fantastisk den är. Och bli vän med den.

     Om man älskar och respekterar sig själv så är det ett bra första steg mot bättre hälsa.

    Du har bevisligen inte läst vad jag å flera skrev. Missat hela poängen. Synd för det handlade om folkhälsa å barns hälsa. Något där statistiken tydligt visar att det blir sämre å sämre varje år. Detta leder till svårigheter att skaffa barn, sjukskrivningar, dåligt psykiskt mående, osv osv Självklart finns FLER problem å FLER aspekter i detta men det betyder ju inte att DETTA inte bör lyftas.

    Dessutom ÄR DET ett problem i Sverige att vi inte säger saker som de är. Det ÄR OCKSÅ ett problem att outbildade influencers, ofta utan arbetslivserfarenhet och allmänbildning är de folk, å då framförallt unga lyssnar på. Det är SKRÄMMANDE!

     Jag läste vad du skrev och kom med ett annat perspektiv.

     Barnfetma ökar. Ja. Men jag tror inte Linda Marie är orsaken till detta utan vår livsstil de senaste åren.

  Så urbota korkat. Märker dom inte hur det här låter?? VEM kokade ihop den här kombinationen??

  Samtiden kan dra

   Zzzzzzzzzzzźz…

  Deras rakhyvlar är dock grymma!

   Alltså alla säger det men jag tkr verkligen att de är värdelösa? Tror ibland att jag har fått in rätt teknik och att de funkar bra, men det är alltid bara för att jag ”vant” mig, om jag glömmer den hemma och använder ngn gammal Venus när jag sover borta blir jag alltid förvånad över hur LEN man kan bli. (Vet inte riktigt varför jag lägger detta som ett svar haha, men känner mig utanför när alla andra får så bra resultat)

    Venus är ju fruktansvärt bra

    Håller med. Testade en gång och fick röda utslag direkt vilket aldrig händer när jag använder Venus.

    Estrid är sämst! Tjock och klumpig, och kletet runt rakbladen ”smälter” och klibbar fast i allt. Mitt sämsta köp på länge.

     Själva rakbladen är asbra på mig men det kletar som fan ja 🙁

   Funkar de bra på kånkelbären?

    Vad är det?

     Vet du inte det?

  Haha när jag ser sånt här blir jag bara så glad att jag har ett riktigt jobb 😀 Hade typ kräks i munnen av att vara tvungen att spela teater hela tiden

   Våga vägra sälja sin själ för rakhyvlar och diskmedel.

    Diskmedel måste väl ändå vara en nödvändig produkt, haha

    Löddrig bikinilinje.

  Vegansk hyvel, hahaha. Använt herrhyvlar I 45 år, utan gel lr lödder. Funkar toppen.

   Ett tips (om du vill ha det!) är att raka med lite jojobaolja 🙂 Blir så lent och får inga prickar eller inåtväxta hårstrån. Använder också herrhyvlar, de är så mycket bättre.

   Jag använder också herrhyvel men med Eucerin duscholja.
   Avslutar alltid med att skölja med kallvatten.

   Aldrig fått utslag eller irriterad hud.

   Jag använder balsam. Fan man hinner ändå aldrig använda upp balsamet lika snabbt som schampot ändå.

    Jag gör åt med mer balsam än schampoo 😮

     What! Tar du balsam i hela håret? Jag har pisstunt hår och tar bara topparna, är väl det då hehe.

      Beror på hur långt man har. Hade nyligen hår ner till höfterna och det gick åt ungefär två flaskor balsam på en flaska shampoo. Shampoo ska bara vara i hårbotten och balsam ska bara vara i längderna 🙂

    Haha jag använder 2 balsamflaskor på 1 schampoflaska😅 har lockigt hår

     Men det där är ju galet. Man tar ju bara en liten klick i handen, gnugga handflatorna mot varann och drar igenom längderna.
     Inte konstigt att folk behöver tvätta håret varje dag.

      News flash, folk har olika hårtyper och behov

  Så vadå, älska din kropp och acceptera den* ? Smart tjej 🙂

  * Men ta bort kroppsbehåring!

  Älska dej själv, men bara på det viset vi säger är RÄTT

  Tycker det verkar vara bra hyvlar men blir fan provocerad av deras marknadsföring så jag kör vidare med min ”manliga” Gilettehyvel (som alltid är 1000ggr bättre än hyvlar anpassade för kvinnor av någon anledning)

   Använder även jag herrhyvlar. Så mycket bättre än de som riktar sig till oss kvinnor.

   Ja, vad är det för ett j-a sätt av Gilette, att tillverka sämre hyvlar för tjejer! 👿👿👿

   Precis lika idiotiskt som HM:s barnjeans, där killjeansen är mer tåliga?!?

   Blir vansinnig! Man kan bli feminist för mindre! 👊🏼

    Den lila Venus är ju typ världens bästa!? 😂

   Använder en sån där gammaldags herrhyvel dör man byter blad själv. Billigt å bra.

    Ja de är bäst! Och det finns massor av varianter, om man inte är nöjd. Lätt och billigt att byta blad.

  1. Acceptera och älska dig själv = ta bort kroppsbehåring.
  2. Acceptera och älska dig själv = Klä av dig och lägg ut bilden på instagram.
  3. Acceptera och älska dig själv = Börja med fillers.

  Jag har gjort 2 av 3 av dessa (ej punkt 2) men asså sorry, vi spelar verkligen patriarkatet rakt i händerna. Det är inte frigörande, feminism eller att älska sig själv.

   Nope. Det är exakt det motsatta. Detta blir problemet när människor tar på sig åsikter dom inte står för eller ens vet vad de betyder bara för att det är ”rätt”. Som när Bianca fick kritik för att hon sa att hon inte är feminist. Snabbt fick hon då gå ut med att hon är det. Men Bianca är eller har aldrig varit feminist, och det är okej. Som kvinna behöver du inte vara det, det är din mänskliga rättighet. Dumt kan jag tycka som är feminist men det är bra mycket bättre att människor får stå för sina egna åsikter och att meningen bakom feminism inte urvattnas till vad många tror att det är nu, bara för att så få orkar ta reda på vad det faktiskt betyder.

    Men i love u bitch! Instämmer!

  En fråga; jag rakar mig på benen, på fiffin, armhålan och på mina armar. Ibland sägs det att det är nyttigt att låta håret på fiffin vara kvar men när jag har gjort det tycker jag att det luktar mer? Någon som också känner samma? Jag tycker att det är mer hygieniskt för min del när jag tar bort det, dvs. jag luktar mindre

   Jag märker ingen skillnad.

   Fräschare med hår på fiffi /kille

    Dummaste kommentaren jag läst, varför skulle vi i detta sammanhang lyssna på vad du tycker är fräscht?

    Hört talas om dusch? 😂

    Antar att du tillämpar principen på dig själv också, för vår skull? /tjej

   Jag har reagerat på att det kliar mycket mer när jag inte rakat fiffin 🤔

    Det är väl för att håret växer tillbaka?

   Har inte märkt det med fiffin, däremot armhålor!
   Hatar när svetten liksom sätter sig i håret, blä. Problemet med hår och fiffi är att det sticker ut fult vid bikinitrosorna (även om jag ansar bikinilinjen, har små och högt skurna bikinitrosor) och så haaatar jag när håret fastnar i klisterremsorna på trosskydd och bindor! Nä jag älskar att se ut som en kal och rå kyckling därnere faktiskt haha.

    😂

   Känner ingen skillnad. Kliar bara när håren växer ut.

   Tycker också att det typ fastnar lukt i håret. Typ kisstänk? Bara efter en dag, vilket det inte gör annars för mig.

   Samma här! Jag tvättar underlivet varje dag (inte med starka tvålar) och luktar gammal urin om könshåret är långt. Jag har lite urinläckage, trots att jag bara är 30 år, och märker verkligen stor skillnad om jag trimmar ned/rakar bort allt som ligger närmast öppningen. I övrigt är jag inte så brydd om mängden hår, men ogillar verkligen lukten som fastnar om jag är helt orakad.

   Tycker det luktar och blir mer svettigt utan hår på fiffin
   Under armarna tvärt om

    För mig var det en övergående period under armarna. Nu luktar det lika lite som när jag rakade.

   Lättare att få svamp om man är rakad mellan benen.

  Varför kan inte influensers säga precis som det är vid de tillfällen de inte har samarbete med något rakhyvelsmärke? Köp rakhyvlar för män, för de är bättre och av högre kvalitét än dessa trendhyvlar, Gilette för kvinnor osv.

   (Undrar om någon kommer rätta stavfelen och syftningsfelen i min kommentar, ibland postar man lite för snabbt.)

  Håller med dig i sak.
  Men ledsnat på alla som säger att man lärt sig eller blivit inlärd att raka sig.
  Jag började raka fiffin som 9-åring och då hade jag aldrig i hela livet sett en rakad snippa. Jag hade visserligen sett mamma ta bort hår på benen med rakhyvel, så jag fattade ju vad den var till för.
  Men att raka berodde på att jag hatade håret som växte och hur det kliade och skavde mot mina modell större,väldigt känsliga inre blygdläppar. Inget hår = inget kli, inget skav, inget ont.

  Att raka sig under armarna må vara något jag sett andra göra, men jag gör det själv för att jag hatar min egna svettlukt och mår illa och blir YR när jag luktar svett. Enda lösningen är att inte ha hår under armarna, då luktar inte jag på samma sätt.

  Enda som absolut är i lärt och inte stör mig egentligen är att raka benen. Det gör jag bara IBLAND och då alltid pga normer…

   Om du är så känslig mot håret hur går det med trosor och kläder?

   Det vanligaste är nog inte att börja raka sig där nere när man är 9 år. De flesta har nog börjat höra andra prata om det i högstadiet och känt att man borde

    Jag tänker mig att det inte är jättevanligt att ha något hår att raka när man är 9.

   Eh? Tror inte jag började raka mig där förrän jag var 25 typ. Kunde inte bry mig mindre.

    Yeah, go you! Cool tjej! Palla bry sig!

   Men hur mycket hår hade du där nere som 9 åring?

  rakhyvlar är skit, köp epilator för böveln!

   En Bentley-apparat måste vara the sh*it?

   Funderar på det till benen men har så känslig hy! Ingen aning om vilken jag skulle våga använda.

    har också väldigt känslig hud, men brukar epilera. i början så har jag väldigt mycket röda prickar men de försvinner efter 1-2 dagar, speciellt vid användning av lotion eller aloe vera. epilerar mig ofta under armarna och där har jag märkt en positiv skillnad då det kliar mycket mindre än om jag rakar vanligt. dessutom får ju epilatorn med hår från roten så det tar längre tid för håret att växa ut och man behöver inte ta bort håret lika ofta. jag tipsar verkligen om en epilator, men om du är osäker kanske du kan kolla om en vän har en som du kan låna och se vad du känner efter en användning så slipper du betala för något du inte vet om du gillar!

   Håller med att det är effektivt. Epilerade flitigt under nittiotalet och resultatet blev att det aldrig växte tillbaka på de epilerade området, något enstaka strå dock som lätt gick att rycka med pincett men resten kunde aldrig kämpa sig tillbaka. Hört att professionell vaxning kan ge liknande bestående resultat men orkar inte engagera mig mer i det 😆

   Blir dock aldrig riktigt släta och lena ben för min del med epilatorn. Så jag kör både och, men behöver ju då inte raka så ofta, utan bara när jag vill känna det extra lena

    Men det är ju det som är vitsen med epilator. Man får ju tom bort hårroten så lenare än så kan det ju inte bli.

     Man skär ju inte bort översta hudlagret sol när man epilerar. Det är mer än håret som försvinner vid rakning.

  Hon hade en snygg baddräkt iaf

  Ibland är jag lite avundsjuk på alla med vackert hårsvall, medan jag själv har vitblont astunt fjutthår. Men när rakning sedan kommer på tal är det ändå rätt skönt att vara ett gleshårigt kalhygge. Jag har på riktigt tre hårstrån i varje armhåla. Så ljust att det inte syns. Likadant på smalben och underarmar. En mycket liten triangel ”där nere”.

  Oklart varför jag skriver det här, inser jag nu.
  Vänligen anteckna i intresseboken!

   Antecknat! Nejdå, men jag är precis tvärtom. Mörkhårig överallt med hårsteån som typ växer på varandra på hela kroppen. Tar sån tid att hålla i schack.

   Åh jag kan på ett sätt förstå vad du menar haha. Jag själv har långt och tjockt hår vilket jag gillar MEN jag har också ganska mycket hår på benen och mellan benen som jag behöver (läs VILL) ta bort så jag förstår varför du uppskattar att inte ha så mycket hår där haha!

   Tunt hår på huvve och tjockt & grovt & rikligt & jävligt på alla andra ställen. Tack generna <3

    Hahaha åh samma, fy! Mina enorma hårsäckar på benen syns fan då jag är nyrakad.

   Haha samma här, rätt praktiskt ändå! Tar bort de på smalbenen men låter de blonda fjunen på låren vara kvar, tycker det är så fint när man blir solbränd <3

    Kan inte relatera, eftersom jag inte blir solbränd :/

   Jag blev lite välsignad med tjock hår på huvudet och tunt på ben, armar, underliv. Däremot har jag de ynkligaste ögonfransarna nånsin 🙁 Ca 5 st på varje öga, typ en mm långa och växer rakt fram om jag har tur men oftast bara rakt ner och inga ögonfransböjare i världen biter på dem.

    Och jag har typ inget hår på huvudet (alltså sjuuuukt tunt hår) men jävlar vilka ögonfransar jag har 🙂 Långa, böjda och så många att de liksom växer på varandra. Genlotteriet alltså…

  Är det inte ungponnyn Alfons som ponnybarnet köpte som skulle utbildas och vi få följa med på hela resan osv osv som sedan snabbt försvann som nu är hos familjen igen?

   Hur vet du att han kommit tillbaka? Till familjen eller det unga paret?

    Familjen. Pappans insta.

   Ponnybarnet?

   Det var väl den som slängde av henne och blev ivägskickad? Trodde faktiskt det var hon själv som betalat den, då borde den ju åka till henne och inte familjen…

    Står inte även Lux där?

  Åh jag kan på ett sätt förstå vad du menar haha. Jag själv har långt och tjockt hår vilket jag gillar MEN jag har också ganska mycket hår på benen och mellan benen som jag behöver (läs VILL) ta bort så jag förstår varför du uppskattar att inte ha så mycket hår där haha!

   Oj hamnade fel!

  Sjukt 🤬 Att älska sin kropp som den är men bara om du rakat benen först… 🙄

  Vad är egentligen skillnaden på att raka av sig håret på resten av kroppen jämfört med allt vi gör med håret på huvudet? Det är väl inte heller naturligt att kamma och sätta upp det i en bulle mitt på huvudet, eller fläta, bleka, färga, klippa kort, raka av, styla, blåsa, platta eller krusa?! Varför ens fortsätta diskutera detta ämne. Låt folk som ogillar hår på kroppen ta bort det bäst de vill. De som vill ha det kvar, fine, bara låt det vara. Problem solved.

  Word. Älska din kropp men ändra gärna på den.

  Alltså. Jag var in på estrids sida för att kolla in dessa magiska rakhyvlar. Hittade inte en enda bild på den vassa sidan av hyveln. Jag vill kubba inspektera skärbladen och se hur många de är osv. Allt sånt som vanligtvis är själva säljspitchet för manliga(läs vanliga) rakhyvlar. Här verkar den stora grejen mest vara att man kan få välja vilken av 4 färger man vill ha på handtaget… yay!
  Allt för att det ska se snyggt ut i badrummet?

  Fattar verkligen inte Estrids marknadsföringsstrategi. De har kört på detta spår hela vägen och fått massor av kritik.

  Jag låter iaf mitt armhålehår växa fritt, blir ju jättefint, ser ut som små ekorrsvansar =)

   Är trött, läste:

   ”ser ut som små ögonfransar”

  Kan vi prata om Alexandra Nords nya ”guide”!
  Oj, oj, oj, jag får verkligen Bella-vibbar deluxe! Haha…

  Alltid när det görs reklam för något hos massor av influencers under samma period, så blir jag otroligt anti att köpa produkten. Jag vet inte vad det beror på, trovärdigheten kanske.

   Samma här… köpte byxor från Revolution Race för ett tag sen och sen började alla influencers göra reklam för dem. Så nu känner jag mig anti 😉 helst som de svarat folk att de har ont om vissa modeller pga leveransproblem pga Covid… varför då köra reklam fullt ös

  Hyvla bort det man inte gillar?
  Hur måga kilo bilringar och hur mycket av brösten kan man hyvla bort innan man måste byta blad?

  Jag är så OTROLIGT trött på Estrid, dom måste ha haft en sjuk marknadsföringsbudget i år för jag får deras reklam i ALLA appar mellan typ vart tredje inlägg. Blir tokig, och NOLL köpsugen.

  Rakade mig med alltid med ”herrhyvlar” innan jag prövade Estrid och nu tänker jag aldrig byta igen. Benen blir mycket lenare och resultatet håller längre. Ett plus att man inte behöver använda rakskum. Låter som jag jobbar för Estrid nu men det gör jag inte, är bara en nöjd kund.

  Är inte detta samma Einstein som njöt av en härlig skidsemester med tomma backar i typ Italien när coronan bröt ut på riktigt i Europa? Verkar inte fundera ett extra varv… ://

  Fick se denna reklam från Estrid på en kurs, var bara så falsk
  https://www.youtube.com/watch?v=-EKaX3Lo6CU

   Älskar reklamen

  Vem köper ens dessa rakhyvlar? De som älskar att slänga pengar i sjön gissar jag..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *