Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

786 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    [ Vart kan man hitta cheeseburgare bröd? Ni vet dom glansiga utan frö? Sugen på göra cheeseburger

    De flesta hamburgare bröd är torra och äckliga

      Tycker eldorados är så där blanka och ofröiga. Men kanske torra… du kan fräsa dem i lite smör i pannan innan ?

      Om du hittar en butik, tex Coop eller ICA, som säljer MAXs egen hamburgerbröd så kan du köpa tex deras goda briochebröd.

        Är sesamfrön på dem.

          Tänker inte du på Friscobröden?

          De kanske inte säljer brioche i butik längre?

      Garants är goda och blanka ?

        De finns på Willys

          Och hemköp

      Tricket är att ångkoka dem.

      Det jag undrar är vart man kan hitta kebab med bröd som säljs i tjocka bröd och med supersmala breda långa hyvlade kebab bitar.. Fanns när jag var yngre nuförtiden är det tortillabröd och små tjocka bitar av kebab.. Wtf?

        Var bor du? I Stockholms är det det första du beskrev som gäller, på alla ställen jag sett.

        Supersmala breda ?‍♀️

          Det gäller att gardera sig. 😀

            Wtf

        Turkiska kebaben i Hötorgshallen, herre jösses vad god den är ?

      Vet inte vart du bor men via polarbröd beställer jag bistro brioche bröd och potato Burger bun till Ica butiken jag jobbar i. Dom är sjuuukt goda båda två ?

      Förr kunde man köpa dem på McDonalds, kanske fortfarande funkar

      Potato bun skulle jag rekommendera! Finns att köpa i matbutiken bland hamburgerbröden

    Kan inte fatta att Bente ska bli morsa ?

      Vem

        The Bentish på YouTube

          Vem

        Bente bent och Katja Kaj

      Hoppas verkligen hon besitter förmågan att skärpa till sig. Som det framstår nu vill hon bara ha barnet för att kunna tjäna pengar på Youtube och bli relevant igen.

        Hon gjorde en video där hon förklarar allt

          Fast vadå förklarade ”allt”? Hon förklarar absolut ingenting. Det enda jag såg var att hon – återigen – skyller ifrån sig på yttre omständigheter. Hon besitter inte förmågan att ta ansvar över sina egna handlingar och gör allt i sin makt för att avskriva sig ansvaret för saker hon gör. Jag HOPPAS som sagt att hon faktiskt kan skärpa sig, men just nu känns det inte som världens mest lyckade koncept.

          Hon hade ju slutat med Youtube, men nu så kommer hon tillbaka bara för att hon VET att folk blir intresserade av en graviditet och för att hon, enligt henne själv, aldrig kommer kunna få ett annat jobb för att hon ”inte passar in i PK-Sveriges mallar”. Allt snack om att hon ”inte passar in” på Youtube och ”inte tycker det är kul att försöka passa in längre” osvosvosvosv var ju bara för att hon dalade i popularitet. Varenda gång hon sagt att hon ska sluta med Youtube kommer hon tillbaka efter några veckor för att hon är för lat och bekväm för att söka andra jobb. Inte så jättestabil inställning när man samtidigt ska kunna försörja ett barn i x antal år.

            Bente har Aspergers Syndrom och förstår man inte vad det innebär i vardagen så kan det vara lätt att kalla någon lat. Det är vad vi fått höra genom hela livet när vi egentligen har fått kämpa så mycket hårdare för allt det vardagliga som neurotypiska människor tar för givet och gör utan någon tanke bakom.

              Bente ligger inte i sängen hela dagarna för att hon har asperger, utan för att hon är lat.

                Har ingen aning om hur många timmar per dygn hon spenderar i sin säng det är ju helt upp till henne. Har aldrig följt hennes kanal då hennes content inte passar mig men hon har väl cirka 180 000 följare och har jobbat med youtube under många år så det är ju jättebra att hon kunnat tjäna pengar och försörja sig på ett sätt som passar henne. Att hon hittade en plattform där hon kunde göra det hon tyckte var roligt och samtidigt tjänade pengar på sitt arbete. Redigera videos kan man ju göra i sängen som jag har förstått.

                  Fast hon kan ju inte försörja sig på det. Hon har fleeeeera gånger bett sina följare swisha pengar, hon gnäller konstant på att hon inte får tillräckligt med visningar och inga företag vill samarbeta med henne längre (= inga pengar där). Hon har sagt själv, senast bara för någon månad sedan, att hon MÅSTE hitta ett annat jobb. Men innan har hon använt ”ingen vill ändå ha en som mig på sin arbetsplats” som anledning att inte söka jobb.

                  Börja följa hennes snapchat-story för att se att det inte framstår superlämpligt att hon ska få barn i nuläget.

                    Jag tänkte att hon har jobbat på YouTube så länge och fick uppfattningen att det hade gått ganska bra under åren hon var populär bland sin följarskara. Hon har väl rätt till föräldrapenning som alla andra i det här landet har och barnet har också en pappa så fattar verkligen inte vem som ska berätta om det är lämpligt eller inte. Hon sa väl att dom ska behålla barnet och då är det ju så. Ser vissa som skaffar 14 – 15 barn och vägrar jobba utanför hemmet så tycker inte hennes val är något speciellt att ifrågasätta.

      Hoppas för hennes och barnets skull att hon växer upp och tar sig i kragen kommande månader. Just nu kan det verkligen uppfattas som att hon behåller barnet bara för att kunna tjäna pengar och bli relevant på Youtube igen.

      ??

      Vem är det??

    NÅGON som lyckats få bort nagelsvamp med det där skitet man skall pensla på?

    Det som man får utskrivet (och till och med apoteksfolket suckar uppgivet över hur verkningslöst det är..?)

      Vill oxå veta! Ringde vc och fick inte komma dit nu (Corona och semester) och skulle återkomma till hösten. Sjuksköterskan sa dock att de är restriktiva med att skriva ut medicin då njurarna tar stryk… vet inte om det är något man liksom får leva med?

        Jo men har läst (Tror det stämmer) att man tillslut kan förlora naglarna.

        Har ingen källa på det iof…

        Njurarna? Det är levern. Är det nagelsvamp på foten eller på händerna?
        Tånaglar ska alltid behandlas systemiskt.

      Har hållit på sedan februari.. fortfarande inte helt borta. Och då var det bara ett litet hörn på nageln som var infekterat. Tydligen måste nageln växa ut helt igen innan det försvinner. Fan vad segt det går!

      Har hållit på i över ett år vid ett tillfälle- och NEJ , har inte slarvat (som de gärna vill hävda) och har inte fått bort. Tog prover på VC för att få läkemedel istället, men hon so tog proverna hade en liten liten docksax och fick liksom karva ut lite. Och proverna visade inte nagelsvamp ???.
      Nu har det spridit sig så här typ endast tv å friska naglar kvar, är rädd att jag skall tillslut förlora anlaget för naglar eller vad det nu heter.

      Ringde VC för något år sedan och de hade iiiinte tid för sådana trivialiteter ???

      Använda laser? Det tänkte jag testa till hösten på min lilltå.

        Vart?

          På sin lilltå skrev väl personen? ??‍♀️

            Skrattar! Det finns särskilda fotspecialister som använder laser. Dödar svampen som ställer till det.

      Badda med ättika morgon och kväll, då försvinner det efter några veckor. 🙂

        Har du personligen lyckats med att få bort nagelsvamp på flera av dina tånaglar med hjälp av ättika? ?

          Ja. Hade en riktigt äcklig tå som blev helt återställd. Jag glömde såklart säga att nageln måste växa ut också och det tar ju lite längre tid än några veckor.

          Försökte få min pappa att testa, men nej då, han fortsätter med sin svindyra kräm som ändå inte funkar. Själv använde jag en deciliter ättikssprit för ~5 kronor.

        Äppelcidervinäger brukar också finnas bland huskurerna mot nagelsvamp.

      Hej!
      Jag åt en riktig medicinkur efter 10 års problem, efter sex månader (och två blodprovstagningar för att kolla att levern mådde bra) så är den helt borta. Jag är två år senare fortfarande svampfri. Mitt nagelsvampsprov visade negativt då behandlingen skulle startas men läkaren valde att köra på ändå. Sedan visade det sig (iom effekten) att det var svamp. Så glad att jag tog tag i det… fyfan vad jag mådde dåligt över mina fötter innan.

      Jag ville inte ta det där som man penslar för de sa att det inte fungerade så bra ändå och jag var nära att gå en såndär penicillinkur på 6 mån men lät bli och hoppades att det skulle bli som de sa åt mig, att det skulle växa bort med tiden. Jag skämdes oerhört för mina tjocka gula naglar, ville aldrig ha flipflops och sandaler och hade rött nagellack i något år. Så en dag beslöt jag mig för att ta bort nagellacket för att se hur de såg ut och jag hade ingen nagelsvamp kvar. Så för mig gick det helt enkelt bort av sig själv. Har hört att tea tree oil ska vara bra men det är inget jag själv har testat 🙂

      Hört att badda med ättiksprit och att ha i fotbadsvattnet ska hjälpa mot nagelsvamp.

      Inte förvånad då ättiksprit är ett undermedel till en massa saker! ?

        Jag fick bort både nagel- och fotsvamp (samtidigt) med fotbad med ättika.

        Efter fotbaden såg tårna rätt läskiga ut, och jag kunde pilla bort stora, hårda flagor. När det inte längre blev så av fotbaden, så fortsatte jag med drm lite till. Det var något år sen, och det har inte kommit tillbaka.

          Jag gjorde samma sak. Jag filade med en nafelfil ovanpå nageln för att liksom rugga upp det värsta. Baddade sen med ättika.
          Fortsatte med det varje kväll och tack och hej nagelsvamp. Sen förstår jag självklart att alla funkar olika men det hjälpte för mig iallafall.

      Beställ tee tree oil och behandla med istället. Det enda som hjälper mot fotproblem i längden, såsom nagel och fotsvamp.
      Blöt en tops och ta en droppe olja på och pensla på nageln.

        Se även till att slänga gamla skor efter påbörjad kur, så du inte återinfekteras. Och tvätta strumpor på hög värme + torka i torkskåp eller tumlare.

        Men OM det nu verkligen fungerar, VARFÖR i hela fridens namn tror du de skriver ut läkemedel med risk för leverpåverkan? Tror du också att läkarna bara vill luras och tjäna pengar kanske?

          Pengarna styr. Tro aldrig att läkemedelsbolagen driver någon slags välgörenhet.
          De vill tjäna pengar och tar patent på olika läkemedel för att kunna göra det. Om de är overksamma eller rent av farliga är mindre viktigt.
          Naturliga grejer, som Tea Trea Oil kan de inte ta patent på och därmed inte heller tjäna några pengar på.

      Jag hade nagelsvamp på ena stortån till en början, tillslut hade jag på ALLA tånaglar på båda fötterna, den stora tån där det började hade dessutom nästan helt lossnat, smulats sönder typ.. inget receptfritt fungerade, gick till vc, dom tog prov från naglarna som odlades, sedan fick jag svampdödande tabletter på recept utskrivet, alla tånaglar växte ut som nya! Varit fri sedan dess, några år nu så RING VC!!!!!

      Jag fick nagelsvamp på alla mina tår tillslut, inget receptfritt fungerade och naglarna lossnade tillslut. Jag gick till vc och fick tabletter utskrivna, starka svampdödande tabletter som dödade svampen och helt nya naglar växte ut! Fick gå mitt i kuren och kolla levervärde men det gick bra! Har varit fri från svamp sedan dess, några år nu! Skulle inte tveka på att kontakta vc om det skulle komma tillbaka, nagelsvamp är SÅ äckligt!!!

      Testa med Tea Tree Oil.

      Läste nånstans att Vademecum ska vara effektivt mot nagelsvamp.

      Hej,
      Jag jobbar som Fotterapeut i Skåne. Som ni säkert märkt kan det ta lång tid att få bort nagelsvamp.
      Jag använder något som heter Yavatop till mina kunder. Droppar. Mycket effektivt. Kan dock bara köpas hos fotterapeuter.
      Mvh
      Malin

        Hej Malin!

        Tack för svar!!
        skall googla yavatop

      Jag använde ren lavendelolja och det fungerar. Efter en månad var svampen död.

    Tänkte fråga för e nyfiken – vad tittar ni på för slags porr? Jag är tjej och hetero men tittar bara på lesbisk porr. Jag skulle dock aldrig kunna röra en tjej i verkligheten för är noll attraherad av det. Men just för att tillfredsställa mig själv kan jag bara göra till lesbisk porr. Är inte det lustigt ändå?hur är det för er?

      Jag har hört att de flesta tjejer tittar på lebbporr för att det är den enda som fokuserar på tjejen, kan det stämma?

        Ja med 100% kvinnligt deltagande så är ju chansen mycket liten att fokus hamnar någon annanstans.

        Jag tittar nästan bara på bögporr då jag som kvinna vill se så mycket snopp som möjligt i action, aldrig på bara tjejer så det är nog väldigt olika vad man tittar och tänder på.

        Inte för min del iaf. Jag vill se k*k!

          Samma här. Jag kollar sällan på bögporr, tänder inte på hål nr 2 direkt. Men killar som kör solo.

          Ibland även på heteropar.

        Nja jag kollar på vanlig hetero eller bögporr. Går igång på män! <3

      Jag går igång på BDSM, Bondage, DP och Gangbangs. Helst i en kombination och med element av tvång.
      Är verkligen inget jag skulle vilja uppleva i verkligheten.

      Har tänkt på en sak. Hur vet man 100% vilken läggning man har? Jag är precis som du hetero och har aldrig haft ett intresse för tjejer. Typ det enda då att kunna säga att någon är snygg och så men det hör ju inte till. Men ingen av oss vet hur framtiden ser ut och vem vi kommer att träffa. Tänk om du träffar en av samma kön och blir upp över öronen förälskad?

        Fast.. det vet man väl? Jag blir inte enbart kär i en person utan jag vill ju bli attraherad också, och det blir jag inte av tjejer.

          Man kan träffa nån som det bara tänder till med. En del har ju upplevt det, de tror de är straight men träffar sen en speciell person. En del är säkert tvärsäkra heteros men många är det inte.

            Säkert. Jag har svårt att förstå det i alla fall.

              Ok.

        Man kan väl inte till 100% veta hur man kommer känna i framtiden. Man vet väl bara hur man känner nu och kan göra mer eller mindre sannolika antaganden om framtiden.

      Haha japp jag med ? Har svårt för män i porr, de är så skräniga

      Jag kollar också på nåt som jag absolut inte vill i verkligheten. Vilket är en tjej och typ 2-5 killar, i alla hål ?? och ja, det är fel att kolla på porr blabla men ibland vill man bara att det ska gå fort och man orkar inte ta fram leksakerna och tvätta efter och hålla på. So sue me.

      Föredrar där de är otrogna och gärna lite tvång. I verkligen tycker jag det är så otroligt avtändande med otrogna människor så vet inte varför jag gillar det där.

        Mitt ex har varit otrogen mot sin nya med mig. Och hur jävla vidrigt det egentligen är och jag tycker det är ett äckligt beteende. Så kan jag typ tycka det är lite hett ändå. Fy fan vad det sitter djupt att erkänna. Känner mig som en vidrig person nu.
        (Har inte gjort något sen detta uppdagades, han har dock hört av sig)

          Förstår vad du menar. Ibland är det förbjudna spännande och hett även om det är fel.

            Tack ? Shit jag skäms över att ens säga det. Och jag är rädd att nästa gång kräket hör av sig, så är jag så sugen att jag låter hnm. Hoppas inte. Tryggheten att vara med nån man känner med.

            Vet inte vem tjejen är, varken namn utseende eller ngt. Så för mig är hon ju inget. Men självklart är det fel ändå. Meeeen tanken gör mig sugen. (Som sagt, detta sitter långt in att erkänna)

      Amatörer alla dagar i veckan!
      Och bara heteroporr eller killar som runkar och stönar högt!
      Har dock börjat kolla lite på dogging och pinay på senare tid. ?

        ??

        Amatörporr är ju så dåligt filmat + dålig upplösning. Haha vill se ALLT i hd ?

        Jag gillar inte heteroporr för allt är typ bara deep throats och tjejen som tar emot jättehårt. Aldrig tex en man som slickar en tjej njutningsfullt plus att jag inte tänder på män alls på porr, de beter sig så konstigt

          Det kanske inte är så jävla njutningsfullt att slicka en tjej… Verkar sjukt äckligt, men vi är väl alla olika. ?

            ”Verkar sjukt äckligt”: STARKT vittnesmål

              Va?
              Tycker det verkar äckligt att äta bajs också. Inget jag tänkte prova liksom… ?

                Haha men prova det inte då? Tyckte det var en sjukt onödig kommentar när någon beskriver vad de tänder på ?‍♀️

                  Ok Karen.

                    Ok Bob.

                      Calm down nu boomers?

                    Folk som inte vet vad en Karen är….

                      Folk som inte bryr sig om trender i usa och skiter blanka fan i vemfan karen är

            Inte äckligare än att suga k*k… ??‍♀️

            Håller med. Oralsex överlag känns äckligt, inget jag vill prova, varken att ge eller att få.

              Tråkigt sexliv. Oralsex är livet, både att ge och få.

                Vilken tur att du och jag aldrig kommer ligga med varandra då. Mitt sexliv är inte alls tråkigt utan oralsex. Det blir vad man gör det till.

                Oralsex är en vattendelare helt klart.

                  Älskat att få, hatar att ge (mest pga kräks av allt i munnen ?)

            Nej jag själv som skrev kommentaren tycker det verkar vidrigt att slicka en tjej men när dom ligger där så tänker jag att det är jag som får ”behandlingen”, och tittar inte ens på den som slickar. Men när killar slickar i porr så ser det bara ut som han har noll koll på vad han gör

            Gött me fetta.

              Värmlänning??

                Låter som typ skövde?

              Och dolme.

          ”allt är bara deepthroats och tjejen som tar emot jättehårt.”

          Haha va?
          Ja kanske om du kollar på VHS filmer från 1997…

            Hahaha exakt, men helt ärligt, det är ju just därför man bara kollar på amatörporr.

              Men var hittar man amatör? Hottr bara fejkamatör..

                Jag börjar helt ärligt bara på att söka på wet pussy, sen scrollar jag mig vidare med related videos tills jag hittar nåt bra. Ju längre man scrollar ju mer hittar man som passar en själv.

            Nej pornhub bara haha

              Då väljer du väl sånna klipp. Urvalet är ju enormt, tycker du kan hitta precis allt.

      Du räddade precis min märkliga ångest över detta. I do the same, men skulle aldrig vilja vara med en tjej. Men det känns fräschare? De ggr jag kollat ”heteroporr” så är det alltid nån sunkig gubbe typ. Eller sprut o slem. Alltså nej usch?

      Porr borde bannas.

        Kommentera på något annat och förstör inte tråden snälla.

          Porr och prostitution är samma skit. Utbilda er snälla.

            suck

              Sug själv

            OK Karen.

      Lesbisk porr med Julia Ann i huvudrollen.

      Ser klart mest analt.
      Noll lebbporr.

        Tycker att det är lite olika också. Man kollar ju inte bara på.en och samma sak resten av livet. Kollade på mycket analt förut också, även mycket typ kvinnliga amatör onani videos, men nu kollar jag mest på amatösr heteroporr med cumshots.

        Sen kommer man väl tillbaka i en period med analt. Eller är det bara jag?

      Tittar helst på lesbisk porr. Men är ju iofs bi så kanske inte är så konstigt att jag tänder på de.

      Tittar man som tjej på lesbisk porr är man lesbisk men i förnekelse

        Äh kryp tillbaka under din sten ?

        Tittar man som tjej på bögsex borde man ju då vara bög enligt din logik för hur tänder man annars på en snopp i mansrumpa ? ?

      Känner precis likadant! Plus heterosex med fokus på tjej med jättestora sillisar ?

      Kollar på interracial porr. Lever själv med en svart man och älskar att fantisera om att det är han som knullar mig. Med sin stora härliga k…

    Vad menas med att ha ett magnetisk utseende och en magnetisk personlighet egentligen?

    Är igång med mina konstiga frågor igen men många av er här är så kunniga och förklarar saker på ett väldigt bra sätt.

      Aldrig hört.
      Du tänker inte på karismatisk ?

        Är det synonymt? Jag hade heller aldrig hört det tills nu i veckan då jag hört det flera gånger.

      Att man dras till utseendet, som en magnet, oftast för att det är vackert/speciellt

      Förmodligen ingenting eftersom att inte ens google ger några träffar på det kopplat till utssende.

      Fråga killen vad han menar istället

        Ingen kille inblandad här. Varför ens anta det.

      Tilldragande, karismatisk, förtrollande

    Bra present till en kille som fyller 11 år? Han önskar sig bara pengar, men jag vill gärna ge något också. Jag (som är hans faster) brukar ge honom upplevelser som vi gjort ihop men nu funkar det inte har tid just nu (pga egen bebis). Så förslag på grej som barn i hans ålder gillar runt några hundra?

      Utespel, typ kubb eller fotbollskricket? Eller vattengrejer som är roliga att ha med sig på stranden?

      Luftgevär och ett kilo ammunition.

      En rejäl vattenpistol. Vill fortfarande ha! Mvh 28

        Lika gammal och vill också ha ett! Tänk att smida vattenpistolsplaner och spruta på sin partner eller nåt som helt ovetandes bara ligger och har det gött i solen…?

        Haha jag med. Vill ha en att kunna ha vodka i på efterfesterna, haha.

        Ja jag är en omogen festprisse!

      En bra bok?

        Precis läst exciting times. Feelgood bok. Bra.

      Min elvaåring vill bara ha V-bucks (valuta i spelet Fortnite. Annars kanske ett fint mobilskal, en spännande bok (vi läser Harry Potter atm), en snygg keps eller hoodie, godis gärna nåt annorlunda/amerikanskt, något till en sport han gillar/håller på med.

      Men om han bara önskar sig pengar så ge honom enbart pengar, istället för att spendera en del av pengarna åt honom?
      Kommer ihåg när jag var ung och önskade mig pengar men folk envisades med att köpa saker som jag inte ville ha ändå ”för att det ju är så tråkigt att ge pengar”. För det är ju viktigare vad givaren tycker är roligt :)))))

        Känns så himla konstigt att önska sig pengar, vet inte varför men jag tycker det och skulle tycka det kändes konstigt att ge bort också. Kanske för att det då blir så tydligt vad man anser att personen är värd.

          Fast när man är 11 år har man ju inga egna pengar. Det är väl kul att kunna gå till kiosken osv själv? Skillnad att ge till en vuxen som har lön osv.

      Ett mikroskop ?

      Om han vill ha pengar så ge pengar. Det är det de vill ha i den åldern (min son fyller 12 snart).
      Gör något roligt av dem och lägg dem till exempel i en burk med godis eller gör en sån där tavla, typ den här:
      https://www.picuki.com/media/1645051827051595808
      Finns en massa olika varianter.

      Gör ett pengaträd!
      Ta en gren, borra hål precis så stora så att tior får plats i dem och pilla ner.
      Eller gör pengafjärilar. Ballonger med pengar och konfetti.
      Ta en tom chokladask och lägg pengar i olika valörer där chokladen har varit.

      Det finns hur många olika kreativa sätt som helst att ge bort pengar på.

      Pengar. Seriöst, så jobbigt när man är tydlig med vad man önskar sig och så ska någon köpa något annat ändå. Han kanske sparar till något särskilt.

        Varför inte önska sig det särskilda då??

          Fast många ungar vill ha pengar för att kunna köpa den där specifika saken själv.
          Känslan att gå till affären och betala med egna pengar de samlat ihop slår högre än att få grejen.

      Biobiljetter, så han kan bjuda med några kompisar.

        Funkar ju extremt bra nu…

          Det är öppet och fritt att gå dit. Dessutom smittar inte barn lika mycket och blir inte lika sjuka som vuxna så bio är en alldeles utmärkt aktivitet för dem.

      Nåt presentkit med duschtvål och deo/parfym kanske? I den åldern kan de ju börja lukta svett ?

    Hej! Vill ni ta ställning? Jag blir galen på att min pojkvän iaf någon gång i veckan går ifrån middagsbordet när jag fortfarande äter. Alltså ok om man måste göra något men han kan sätta sig framför tv:n, typ. Han tycker att det är lugnt så länge det inte är någonting särskilt vi äter, typ halvfabrikat: okej att gå. Jag håller ej med och tycker det är supertråkigt att sitta och tugga ensam med halva tallriken kvar, men jag kanske överdriver?

      Håller med dig!

      Håller med dig! Man stannar tills alla ätit upp ?

      Inte okej tycker jag. Jag hade samma problem med min partner, så jag sa att det inte känns okej för mig så han slutade göra det. Om han vill börja plocka undan efter middagen är det okej då det är i samma rum, men inte gå iväg och göra något annat förens alla är klara.

      Be honom att sitta kvar tills du är klar från och med nu? Om han protesterar mot det är han knäpp. Dels är det ett normalt krav, och dels behöver han respektera dina känslor och kunna bete sig på ett sätt som inte sårar dig, även om han skulle vara okej med att du lämnar bordet när han äter.

      Hade samma problem med min kille förut, han äter VÄLDIGT snabbt vilket innebär att han alltid är klar långt innan mig. Sa till honom någon gång att jag inte tyckte om att han gick ifrån bordet innan jag var klar, och han bad om ursäkt och har efter det alltid suttit kvar tills att jag också är färdig. Ibland kan han fråga om det är lugnt att gå innan jag är klar om det är något särskilt han ska göra, vilket det såklart är 🙂 så mitt tips är att bara prata med honom, troligtvis är det någonting han gör utan att ens tänka på det!

      Tycker du borde göra samma sak i sängen.
      Kom.

      Gå därifrån.

      Karma!

        Problemet är ju att killar inte bryr sig om man går så du kommer inte få nåt resultat. Var rak istället, det funkar bättre på killar.

      va GÖTT att ha folk på min sida, hehe! har såklart tagit upp det med honom för er som kommenterar det, det är ju så jag fått fram halvfabrikats-måttet 😉

      Jag blir lite ställt, för jag kan också lämna bordet när mannen äter. ? Blir liksom rastlös och när jag inte riktigt känner att det finns mer att prata om, då plockar jag mina grejer. Lägger det i disken och sätter mig i soffan (matbord och soffa är dock 2 meter från varandra – max), så man kan fortfarande prata. Men ska fråga honom imorgon om det stör/stört honom ?

        Med 99% säkerhet så tror jag inte att din man känner sig störd av det. Tror faktiskt att han inte ens reflekterat över det.

    Min mens är 1 månad sen , har 0 graviditets symptom, negativ test ( testat med en billig ) men tror ej ja är gravid. Sen så har jag ALDRIG haft min mens så sen någonsin, äter ej tabletter eller något. Även fast jag haft stressigt innan har mensen aldrig vart sen.

    Någon som haft liknande?

      Ja flera gånger men oroar mig aldrig. Vet att kroppen inte är att lita på när ser gäller mens, i alla fall inte för mig.

      Har du haft corona? Hört att vissa kvinnor liksom ”hoppar över” en mens efter att de haft corona…

      Jag hade tre veckor försening i januari och nojade sönder. Söker man på 1177 skulle man inte oroa sig förrän man inte haft mens på 6 månader eller vad det var haha, lång tid iaf. Men i mitt fall blev det nog så för att jag var ångestfylld över andra grejer. Tydligen kan det bli så när man är orolig (obs jag hade ingen jätteångest). Har varit betydligt mer stressad eller ångestfylld tidigare i mitt liv utan att något liknande hänt.

      Men gud. Jag hade kunnat skriva detta! Billiga test visar negativt och har inga Gravidsymptom.

      Min mens är 3 veckor sen. Kan det bero på stress för oss kanske? Någon skrev om Corona längre uppe. Jag hade ofantligt ont i huvudet under 7 dagar för snart 5 veckor sedan – undrar om det kan ha varit Corona? Hade dock inga andra symptom alls.

      Ibland, oftare ju äldre man blir, har man en anovulatorisk cykel. Det innebär att du inte haft ägglossning denna cykel och mensen kan då utebli helt en månad eller bli flera veckor sen.

    hej har blivit nickelallergisk. köpte en ny klocka igår, en tissot. någon som har någon erfarenhet av det märket? den ska iaf vara nickelfri

      Tissot är bra?

        tack för svar

    Vilka svenska namn gillar ni?

    Jag älskar

    Alma
    Esther
    Alva

    🙂

      Hjördis! Om jag någon gång får en dotter ska hon heta det 🙂 Precis som min gammelmormor.

        Perfekt namn som barnet kommer älska när det är dags att säga sitt namn på engelska…

          ”Hi, my name i Hjördis! :D”
          ”He…uuuoour…?”
          ”HÖÖÖÖHHHJJÖÖRDIS! :D”
          ”Heeeuuuuooowwwwdaiiis?”

          Mitt namn är ännu värre på engelska men det är inget jag har lidit av 🙂

            Jerker?

              Fanny?

              Hahahahahaha

              Det hette en fd kollega till mig på ett stort internationellt företag där många skypemöten med bland annat amerikaner ingick. Han hatade varje gång vi påpekade hur våra engelsktalande kollegor förmodligen garvar ihjäl sig efter varje möte

                heter* han lever fortfarande så vitt jag vet.

              Simen är vanligt att heta i Norge, kan ju gissa vad det låter som för engelskspråkiga xD

            Isak?

              Vad menas? Missar helt vad det är med det namnet på engelska? Är det stavningen? Kan någon snälla förklara

                Säg Isak min broder på engelska. ?

                  Fast det är ju helt annat uttal…

            Gun vore ju lite kul

              Haha en butik här I Sthlm heter ”Guns tobak” ? ?

              Det heter jag i andranamn., ?

            Dick?

            Isak..haha

              Isak Dick.

          Men man säger väl aldrig sitt namn på engelska? Man säger sitt namn bara. Engelsktalande kanske får svårt dock men det bryr sig inte alla om, inte säkert barnet flyttar till ett annat land.

          Kom och tänka på en skröna om forne sossen Göran Johansson. Han var på den tiden fackbas på SKF.
          På en konferens skulle han presentera sig på engelska och det lät: My name is Goran, with two pricks and
          I’m the leader of the Swedish Fack Union.

      Agnes
      Ines

      Ursvenska namn eller namn som är vanliga i Sverige och därmed låter svenska?

      För jag kommer bara på Carl-Johan, Nils och Julia men vet inte hur ursvenska de är direkt.

      Maj

        Heter min dotter.❤️ Finaste namnet.

      Orkar inte googla ursprung hehe så med reservation för att jag bara tar namn jag tycker låter lite småsvenska: Henny, Hillevi, Villemo, Vidar.

        Älskar Villemo! Ville att dottern skulle heta det men blev nedröstad av sambon ?

      Irma-Gerd. Enbart för att det kommer att uttalas Ir my görd på engelska 😀

      Adolf. Kanske att grannarna reagerar när man ropar ”Adolf, kom in och ät!”.

      Valdemar,Signe,Alma,Otto

        Ville

      Judith

    Vän med BPD?

    Har en extremt krävande vän med ”högt temperament”. Hon kan lätt rusa upp. Bliv irriterad om man tyckte annorlunda. Ignorerande mig om jag gjorde något annat utan henne, t.ex umgicks med någon annan (vi bodde ihop några år). Körde mycket silent treatment om man gjorde något hon blev arg över. Om man bråkade med henne blev det som sagt ignorerande och att hon stängde in sig eller gick ut och ringde en vän för att snacka skit om mig.
    Var sjukligt medberoende och trippade på tå när vi bodde tillsammans för att jag inte orkade bråka med henne. Och det var inga småtjafs utan riktigt eldigt + att hon är mycket bättre med argument så man fick förbereda sig om jag någon sällan gång orkade ta upp ett problem med argument. Umgicks nästan bara med henne och undvek t.ex att umgås med andra för jag mådde dåligt av att bli ignorerad när jag bodde tillsammans med henne. Knappt att jag märkte själv att jag blev mindre och mindre social från att ha flera vänner till färre.
    Det var mycket svart och vitt, antingen hatade hon en person eller så var personen ”godkänd”. Om man tyckte annorlunda blev det dålig stämning. Visste aldrig vilket mood hon var på. Kändes aldrig hur mkt jag än försökte som att jag var enough och en schysst vän till henne.
    Hon är annars i sociala sammanhang bland folk hon inte är nära väääääldigt social, karismatisk och charmig. Älskar att stå i centrum. Folk blir som förtrollade av henne, vilket jag också blev.
    Men att vara nära henne inkluderar det höga temperamentet och manipulation med hennes silent treatment. Om jag åkte hem till föräldrarna en helg blev jag ignorerad, undvek in i det sista att berätta att jag kommer vara borta den och den helgen. Som att hon är livrädd för att bli lämnad ensam. Hon har skämtklagat mycket på att ingen man kommer någonsin älska henne/orka med henne.
    En annan vän hon bodde med tidigare och hon skrekbråkade mer eller mindre varje dag. Börjar misstänka borderline när jag läser på, vad tror ni med bättre koll?
    Hon är i övrigt fullt funktionell med jobb och rutiner.
    Får känslan att hon alltid ville ha makten på sin sida. Först nu år efter att jag bott med henne och nu bor i en annan stad känner jag att jag är en fri människa som börjar hitta tillbaka till mig själv och äntligen kan göra vad fan jag vill och känner för i livet.

      Låter troligt. Säg det till henne. Är ju en störning och ingen diagnos riktigt så, så med terapi kan hon ju jobba bort det. Är nog jobbigt för henne med.

        BPD kallas idag EIPS och är definitivt en riktigt diagnos. Förminska inte personlighetsstörningar!

          Nä men det är skillnad på en personlighetsstörning som eips och bipolär tillexempel. En personlighetsstörning kan vara tillfällig och går att bli av med.

            En personlighetsstörning är dock inte tillfällig och ofta mycket svårbehandlad, det var det jag menade med att man inte ska förminska den typen av diagnoser 🙂

              Visst att den är svårbehandlad, men den kan behandlas och du kan bli kvitt den. Det handlar inte om att förminska den alls. Du kan bli kvitt den samt utveckla den, jämfört med adhd.

              Ju tidigare du blir varse om din personlighetsstörning ju lättare kommer den vara att behandla och förhoppningsvis bli kvitt den. Därav mitt råd till ts att berätta för vännen.

                Du ”blir inte av” med adhd…

                  Nej det är ju det jag menar. Du blir inte av med adhd men du kan bli av med en personlighetsstörning som eips.

                    Jaha ok, tolkade annorlunda.

                Förstår att det egentligen är det bästa. Bara det om jag skulle nämna det skulle det bli hus i helvete minst sagt. Ett säkert kort att bli avklippt helt från hennes liv iallafall.

                  Ja jo men då har du åtminstone sått ett frö som är för hennes bästa. Men allt beror ju på hur mycket du bryr dig om henne och om du vill att hon ska söka hjälp. Är det så att du verkligen vill hjälpa henne här, och hjälpa eran vänskap så är det vän att föreslå att lägga fram det snyggt. Men är det så att du inte vill ha med henne att göra så förstår jag givetvis.

                    Ingen kontakt nu men då blir det ett ”Du kanske borde gå och prata med någon och ta hjälp med ditt temperament?”

                      Nja, men var rak isånnafall. ’har du läst på om borderline? Du som är så sjukt upp och ner, det låter ju som du, har du funderat på det någon gång?’ sen kanske du ska, eftersom att hon kanske kommer bli sur om du nämner det (hon kan uppfatta det som negativt och att hon är dålig) nämna att folk med borderline typ har mycket energi och är charmiga.

                      Så kanske hon löser om det och kommer till någon liten insikt och känner igen sig. Sen är det ju upp till henne.

      Det spelar ingen roll om hon hade Borderline personlighetsstörning eller inte. Oavsett vad problemet var så förstörde hon ditt liv och det är inte ok. Just att du blev så kraftigt medberoende kan vara en erfarenhet att lägga på minnet inför framtiden så du är mer vaksam och undviker den typen av dominanta personligheter, inte minst i förhållanden. Ingen ska behöva gå på äggskal i sin vardag i rädsla för omotiverade utbrott.

        Verkligen! Det svåra är bara att man inte märker de personlighetsdragen i början på nya människor. Varningstecken isåfall om personen är FÖR charmig eller att man rätt och slätt märker att personen är mer dramatisk än snittet.

      Didde?

      Åh herregud vilken käftsmäll jag fick, för du beskriver precis min syster ut i minsta detalj. Har alltid tyckt att hon är svårhanterlig men inte velat fundera på en diagnos. Är på riktigt helt i chock över att det finns andra som henne. Är mållös.

        Blev din syster väldigt curlad som barn? Funderar på om det inte är borderline om det då bara är att hon är ett jäääävligt curlat ensambarn.

          Borderline har ofta samband med trauman i barndomen.

          Men ensambarn kan också allmänt vara svåra att umgås med då de i vissa fall kan ha svårt med relationer till jämnåriga. Jag har behövt göra slut med en vän som inte kunde hantera minsta lilla konflikt, hon istället för att försöka lösa saken stängde hon av och det var som att 10 år av vänskap inte var värt någonting från hennes sida. Jag har insett att trots att jag trodde vi var nära vänner är de enda hon på riktigt är nära hennes föräldrar. För jag är inte den enda som fått samma typ av behandling från henne.

            Asså det där med ensambarn är en sån jävla lögn dock? Skulle man ha svårt med relationer för att man inte har några syskon? Svenska barn börjar väl dagis vid ett års ålder så det är ju inte som att man inte blir utsatt för sociala relationer under sin uppväxt

              Ja, det är rent BS! De som säger så är bara avundsjuka på dem som fick odelad kärlek av sina föräldrar.

                Haha jag tycker synd om ensambarn? Kärleken till och barndomen med mina systrar hade jag aldrig bytt bort.

      Jag hade en vän som jag också misstänker har instabil personlighetsstörning. Så mycket skulle kunna förklaras i så fall, och när jag berättat om henne till både min terapeut och en annan vän med diagnosen har de båda tagit upp det, utan att jag ens nämnt det.

      Hon var paranoid, trots att hon bodde i en annan stad blev hon otroligt svartsjuk om vi som bodde kvar hittade på något. Hon kunde inte se att om jag umgicks med någon annan så gjorde vi det för att vi hade en egen vänskapsrelation och ville träffas, i hennes ögon träffades vi bara för att få henne att känna sig utanför och må dåligt. Hon var säker på att vi snackade skit om henne varje gång hon inte var med. Det spelade ingen roll hur många gånger vi försökte säga motsatsen, och vi umgicks ju med henne också. Men av någon anledning blev jag hennes syndabock och jag började känna att jag inte mådde bra av henne. Hon erkände ifjol att hon vid flera tillfällen ”testat om jag skulle bli sårad”, alltså att hon hämnades på mig, över något som jag inte ens gjort. Det var sista droppen och jag insåg att jag inte kan ha folk i mitt liv som inte vill mig väl. Mår så mycket bättre utan henne!

        Låter som det…
        Var med om liknande, en vän som hälsade på mig i min stad som hon också är vän med. Det gjorde henne jätteledsen och blev först silent treated. Märkte direkt att hon reagerade konstigt i sättet hon skrev på som reaktion. Medberoende som jag är skrev jag att du får ju jättegärna komma hit med! Saknar dig! etc.

    – Projektledare –
    Någon här som jobbar som projektledare eller projektmanager och vill beskriva hur ni fick det jobbet? Tänker främst på vilken utbildning som ni har, tidigare jobb som varit till er fördel, och övriga tips om hur man landar ett sådant jobb.

    Tack på förhand.

      Du får nog specificera dig lite mer. Är stor skillnad beroende på bransch!

        Hör gärna från alla möjliga branscher! Men själv studerar jag en kandidat i ett vetenskapligt ämne just nu och funderar på hur jag ska gå vidare sedan.

      Pluggade till civilekonom. Har en ganska senior roll som projektledare idag och tjänar runt 70 000 kr i månaden.

        Tack för svar! Nu i efterhand funderar jag på om man kanske skulle ha pluggat något liknande! Men insåg två år in i utbildningen vad jag var sugen på. Kanske kan komplettera i framtiden 🙂

          Jag är nog den enda av mina kollegor med en så pass ”lång” utbildning. Många har utbildningar inom kommunikation eller kommer från Berghs eller liknande. Personligen kan jag tycka att utbildning är mindre viktigt än personlighet och driv. Givetvis är även tidigare arbetslivserfarenhet viktigt men jag intervjuar många juniora projektledare som söker jobb hos oss och fäster ingen gigantisk vikt vid vad de pluggat.

            Tack för utförligt svar, väldigt uppskattat.

            Vilka tidigare erfarenhet anser du står högt i kurs? I tidigare arbeten har jag arbetat varit ansvarig för mindre projekt men med anställning som administratör för diverse företag. Så inte supermycket erfarenhet av just projektledning i dagsläget.

        Får man fråga vad det är du projektleder?

    Vad stör ni er på när andra föräldrar gör?

    Jag stör mig på små barn får titta på skärmar.

      Jag stör mig mest på när föräldrar inte gör någonting

        Var vid en slags badplats/hamn tillhörande ett bostadsområde. En unge sprang och hoppade i och simmade, badade (djupt vatten) vid mig och mina vänner som är 20-30 år. Föräldrarna var låååångt borta på andra sidan och höll ett halvdant öga på sin unge på (kan hon ha vart 4-5 år?).

        Liksom de verkade ta för givet att vi skulle hålla koll på deras unge eftersom att vi ändå var här nära. Deras nonchalans gjorde att jag (som inte ens gillar barn) höll ett extra öga på den lilla flickan eftersom hennes föräldrar hade roligt med deras vänner borta hos sig.

          Livsfarligt.. så lätt att drunkna. ?

      Jag stör mig på föräldrar som ska lägga sig i vad andra föräldrar gör. Så länge inte barnen far illa så sköt du ditt.

        Nja va… Andra kan störas/fara illa om de inte gör rätt saker också.

          Absolut. Men ett problem är också att folk väver in personliga åsikter i vad som är rätt och fel. Och då blir det bara pajkastning.

        Små barn far ju illa av att titta på skärm

          Hur då? Snälla berätta mer och länka till all relevant forskning som du vill bekräfta ditt påstående med. Och jag söker inga uttalanden från någon läkare som tycker till lite i pressen etc, inte ens om det är en professor, utan jag vill se studien som bekräftar det.

            Älskar när Sillicon Valley’s kids inte får varken ha sociala medier eller sitta framför skärmen så som resten av västvärldens ungar gör. You never eat where you shit, do you.

              Vem då? Eller är det ännu en myt?

            Du får väl GOOGLA på det??

            Du som är så duktig med att Googla gör det själv, latmask. Och så kommer du med ett svar.

              1 Det är ni som har hittat på att jag är duktig på att Googla. Faktum är att jag suger på det. Jag vet bara hur jag ska hitta saker som jag redan vet var de finns annars hittar jag inga på nätet. Tyvärr. 🙂

              2. Jag bad snällt. 🙂

              3. Fullständigt omöjligt för mig att Googla fram något som inte existerar. 😉

                Vi menar nog inte duktig på det sättet, snarare att det är vanligt förekommande beteende från dig.

                  Fast för att du ska få den teorin att fungera så måste jag ju vara duktig på att Googla då jag alltid kan ge fakta som överensstämmer med det jag säger. 😉

                  Du kan inte få det att passa på båda sätten. 🙂

                  Och sedan så har du glömt en annan devis som är min som jag tjata om. Google är INTE din vän utan oftare än inte så hittar du inte korrekt fakta och du kan inte ens hitta det man söker, för allt finns inte på det öppna nätet.

                    Visst visst, du är jääättedutti. Gå och lek nåt annat nu.

                      Slut på argument?

                      Nja, slut på ork.

                      Ork till vadå? Att tjafsa om trh kan eller inte kan googla?

                      Jäkla tramsigt av dig redan från början. Säg som det är istället. Du hade fel. Det är inte dåligt.

                      Nej jag har inte ”fel”. Han brukar googla och klistra in massa grejer, samt skriva meterlånga inlägg och aldrig fe sig. Tröttsamt. Men fortsätta slicka hans r*v du.

                      Berätta du istället hur jag har fel. Hur är en skärm dålig för en vuxen eller ett barn mer än vad en bok är? Du får lov att ta google till hjälp om du vill. ?

                  Fast det går ju inte ihop med att jag alltid har fakta att ge som stämmer med det jag säger. Du kan inte få det på bägge sätten.

                  Och sedan så glömmer du att mitt största motto är att google INTE är din vän. För allt finns inte ute på det öppna nätet och , mängden dessinformation är minst lika stor om inte större.

                  Så nej, att googla är inte ett vanligt beteende från mig. 🙂

                    Ja ha, sorry. Trodde att jag inte tryckt på skicka på den första kl 20:51. ?

                      #sistajävlaordet

                      #slutauppdittdummadrygajävlasistaordetbaraförattdu harblivitutmanövrerad

                    Ok vi säger det ”gumman”.

                      Vem snackar du med?

                      The real tröttsamma googlaren.

                      Jag ser bara en som är tröttsam här och det är inte The real Hmm.

            Synsam har släppt en ögonhälsorapport, innehållandes information om det skadliga blå ljuset som kommer ifrån skärmar. Barn upp till 3års ålder bör inte utsättas för skärmar öht.

              Har du tillgång till den studien?

              För faktum är att det man utsätts för betydlig större exponering av blått ljus när man vistas utomhus än det avges från en skärm.

              Dessutom om du nu är, vilket du inte borde vara, orolig för det så kan du alltid slå ifrån det blå ljuset på skärmen men var då noga med att inte sätta skärmen framför någon på kvällen då det gula ljuset signalerar till melatoninet att det är dagtid vilket är fakta motsatsen till vad just optiker satt och hittade på på kamera förut men som de presenterade som fakta och studie.

              De fick för sig att det var bättre med gult ljus på kvällen. Men det var bara en teori som de aldrig mätte på och när det väl mättes av riktgt forskare så visade det sig att det hade helt fel. Det gula ljuset väcker dig. Det blå signalerar skymning och dags att gå och lägga sig.

              Jag är ledsen, men optiker kan inget om fysik och det de kan om biologin i ögat räcker inte till.

                ”When you stare at a screen for hours at a time, whether it is a computer, TV, phone or tablet, you are exposed to blue light from the device. But there is no scientific evidence that blue light from digital devices causes damage to your eye.

                The discomfort some people have after looking at screens is most likely digital eye strain. Most of us blink less when looking at screens, causing eye strain and dry eyes, says Rahul Khurana, MD, a spokesperson for the American Academy of Ophthalmology.”

                ”Although people often associate blue light with computers and phones, the largest source of blue light is sunlight. Other sources include fluorescent light, compact fluorescent light bulbs and LED light. Blue light exposure from screens is much less than the amount of exposure from the sun. It’s also no more damaging than blue light from the sun.

                Jag antar att du tycker att barn bör leka ute i solskenet?

            Läs Anders Hansens bok ”Skärmhjärnan”

              Nu blandar du, och Anders, ihop mjukvara med hårdvara. Eller är det så att du inte har läst boken själv?

              Och varför fördömer du inte alla vanliga böcker när en del har olämpligt inhåll?

              Du behöver inte svara för vi vet båda att det inte finns en vettig orsak att skylla alla böcker för att en del innehåller skräp samt olämpligt innehåll för tex barn.

              Inte ens internett eller att vara uppkopplad är dåligt för dig men,… valet av appar du laddar hem kan vara det. De som är designade för att vilja ha din uppmärksamhet 24/7 så som Facebook och Instagram eller som de flesta spel är upplagda att gå direkt på ditt belöningssystem i hjärnan. Precis så som like fungerar på insta och fb. Samma komponenter som vill belöna och göra dig beroende.

              Men det är inte teknikens fel. Det är ditt eget val av hur du valde att använda ett verktyg.

              Tar du en hammare och slår in en spik med den så är den ett vänligt och användbart verktyg.

              Tar du samma hammare och slår den i huvudet på någon så har du förvandlat den till ett dödligt vapen. Men det är inte hammarens fel hur du väljer att slå med den.

              Samma sak gäller för datorer. Ladda inte hem skadliga appar som tex sociala media om du inte vet hur du ska navigera runt på det. Ladda hem saker som är produktiva och värdefulla som tex spel som går ut på att köra dig eller appar som förkovrar dig.

              Och för jösse skull, om du inte klarar att slira dig från datorn, likt många inte kan slita sig från en god bok, ställ en timer och var stenhård med att följa den. Men skyll inte på skärmen.

                spel som går ut på att LÄRA dig *

              Dessutom…alla håller inte med Anders. 🙂

              ”När jag är runt och föreläser om psykologin bakom skärmanvändning händer det att folk blir förvånade. Jag får särskilt ofta frågor av personer som läst Anders Hansens nya bok Skärmhjärnan – hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. De har ofta en bild av att skärmtid i sig är något dåligt som man bör begränsa så mycket det går. De blir förvånade när jag berättar om studier som visar att det också finns positiva hälsoaspekter av skärmtid, och ger råd kring när skärmtid kan vara bra. Jag har läst boken och tänkte ge min bild av hur den relaterar till forskningsfältet.”

              https://www.sirihelle.com/blogg/2019/4/2/skev-forskningsbild-i-skarmhjarnan

          Handlar inte det om att barn bör röra på sig och inte sitta framför tv/dator?

            Ja precis. ?? Det är det det handlar om.

            Men det kunde lika gärna handlat om att pärla på en platta, vilket är mycket sämre för ögonen, eller spela monopol, kort eller vad som. Barn idag rör för lite på sig. De cyklar och går inte ens till skolan idag och sitter inne på rasterna. Men att skylla TV och mobil för det är inte rätt. Och det har inget att göra med åldern på barnet heller.

            Det är inte skärmen som är fel. Det är vad vi väljer att göra med den och hur mycket. Vuxna som barn.

              Tex, om man väljer att låta sitt barn ha en interaktiv app istället för en bok som låter mu eller bä när man rör på den så är det minst lika bra och många gånger ofta ännu bättre för att lära en problemlösning, kodning etc. Så små barn som på 2-3 kan lära sig grunderna till att koda plätt lätt och blir till det språk som vi alla kommer att behöva lära oss mer än tex engelska i framtiden. Nyttigt och inte alls farligt. 🙂

      Låter barnen härja fritt på restauranger, köpcentrum, kollektivtrafik m.m.
      Tar med för små barn på flyg!
      Låter barn spela fotboll och springa inomhus i lägenhet.
      Inte stoppar barnen när de är taskiga mot djur, jagar eller kastar sten på fåglar och ekorrar t.ex.

        Springa inomhus? Stör du dig på det? Hahava

          Eh ja? Har du bott o lägenhet nångång? Dunk dunk dunk, som en hävla elefantjord. Ta ut barnen och aktivera dem. Springa gör man inte inne. Men uoofostran och regler är inte så modernt nu för tiden. (Nej är inte boomer, 90-talist).

          Ja men barn springer, även om du varit ute med dom. Låt dom eller flytta till hus.

            Jag bor i hus nu, tack så mkt. Men alla andra stackare. Då får man stoppa dem? Vad är det med er människor som inte ens försöker uppfostra era barn??

              Men uppfostra? Herregud, har du varit barn själv? Man älskade ju att leka, inomhus som utomhus.

                Leka ja. Men fick inte springa inomhus, herregud. Tänker ni inte alls på att andra människor BOR där??

                  Åh herregud, barn ska inte tyglas på det sättet. Låt dom leka om dom vill. Fyfan för föräldrar som inte låter sina barn vara barn. Sörjer med dig och din uppväxt.

                    Haha ge sig. Hade en bra barndom där jag lekte i skogen och cyklade UTOMHUS. Inne var det lugna lekar. Barn ska ”tyglas” i viss mån aka uppfostras. Barn lider inte av regler och gränser.

                      Gjorde jag med. Hämtade grodyngel och gjorde grodbon, byggde träkojor, lekte i lekparker och höll på med sport. Jag gillade också att springa i trappen hemma, spela innebandy inomvus(även fast man blev tillsagd ibland) bolla med fotboll, jaga syskonen på skämt etc.

                      Är glad över att mina föräldrar inte var så strikta att jag inte fick röra på mig inomhus också.

                      Ok då förstår jag. Dina föräldrar var slappa och nu är du det med.

                    Dina barn är säkert små vildar som lever helt utan lagar och regler, stackars lärare som senare får handskas med dem.

            Eh, tycker spring- och skrikfamiljerna kan ”flytta till hus”. Bo med andra djur.

              Eller till skogen, bo med andra djur ska det stå.

              Ja tack!

            Ah du en säkert en sådan förälder som bor i högsta våningen och därför inte bryr dig när dina elefantbarn kutar runt dag som natt och stör de stackars grannarna??

            Det kanske är ni med era äckliga barn som ska flytta till hus om ni inte kan se till att de inte springer inomhus?

          Jag är väldigt mån om att uppfostra min son. Han är 1 och säger ursäkta mig och ja tack nej tack när han får ngt osv MEN vadå inte springa inomhus? De är BARN. inte röja konstant eller vissa tider har jag förståelse för men ska dem inte få leka?! Blir det för mkt kan man föreslå en lugnsre aktivitet, mot kvällen är det ändå vila och lugn lek för att varva ner som gäller i de flesta barnfamiljerna hur orkar man störa sig på att barn… Existerar?

            Men leka är inte synonymt med springa? 1 år kanske är lite litet men försök att göra andra aktiviteter och håll springandet utomhus. Hur man orkar? Ja man har inte så mkt val? Svårt att ignorera såna ljud?? Spelar väl ingen roll vad de störiga ljuden kommer från?

              Fast vi gör massa andra aktiviteter. Vi är ute minst 2 h dagligen, när vi är inne målar, degar, bygger, pysslar osv aktiviteter som för fet mesta inte innebär spring så sluta anta saker, ? men ibland gömmer hab sig bakom gardinerna, springer iväg när man kmr, busar, etc det gör väl alla barn? Mensr ni att jag ska förbjuda honom från att vara barn? Så konstigt.

              Ja min farmor blev jättearg om vi tjejer skrattade utomhus. Skratta fick man bara göra hemma tydligen om man var född med vagina.. Idiotiskt.

                Om ungen springer några meter då och då är ju svårt att motverka. Jag snackar om de som dundrar fram och tillbaka hela tiden och ingen bryr sig (som flera stolpskott här i tråden som tror att barn ska få göra vad de vill när de vill).

            För en generation sedan sprang barn ALDRIG inomhus. Inte i butiker, inte i lägenheter, inte i skolor. ALDRIG inomhus.

            Springa gör man utomhus.

              Tack! Hoppas ni vettiga här har barn ?

            Man kan leka UTAN att springa runt 24/7 herrejösses….

            Uppfostran är inte bara att kunna vissa fraser…

          Inte springa inomhus! Inomhus kan man leka lugnt, har du spring i benen så ut! Detta är sedan gammalt.

            Exakt. Men verkar helt bortglömt.

            Eller hur?!

            Mitt barn är under ett år, ska uppmana honom till att springa inomhus efter denna tråd. Fram till 22.00 får man föra väsen, va? He He He He.

              Fy fan hatar dig. Hoppas alla dina grannar hämnas fett på dig. Hehe får väsnas till kl 22. *Spelar Punkmusik dagen lång. *

                Åh då kan jag dåna på med kinesisk opera hela dagen lång ju! Det måste ju grannarna uppskatta?

                Äh, det gör dom redan. Det är så det fungerar i ett hus där många bor. Jag är inte den som knackar på dörren i ilska direkt för att ungdomar har fest precis. Eller om folk renoverar. Sånt är livet. Jag har också varit ungdom och levt om, samt renoverat.

                Man måste också acceptera att man delar byggnad med folk som lever sitt eget liv. Som en själv gör.

                  När dina grannar haft fest till halv sex på morgonen(kanske flera gånger i veckan) och hoppat på ditt tak och skränat med till skithög musik och varken du eller din ettåring har fått sova en blund, då kan du komma tillbaka och snacka om att acceptera att man delar byggnad med folk.

                    Det har dom ju dock. Och gamlingarna har tvn på skithög nivå hela dagarna för att dom är halvdöva. Alkisgrannen har folk som kommer över på natten och gormar, par som bråkar och skriker,andra.människors barn som springer runt och lever om. Alltså så är det bara.

                    Är det så att jag hör ett barn som skriker på natten har jag också förståelse. Det gör små barn. Det gjorde du med som spädbarn.

                    Så som det är nu finns det säkert en hel del du gör som dina grannar hatar att du gör också.

                      Men tycker du det är rimligt? Vill du leva så? Låter som ett kaosliv, trashigt ställe.
                      Flera av de störningarna är inte ok och kan anmälas och hyresvärden har skyldighet att ta tag i det.

                      Tackar gud att jag bor i ett hus på landet när jag hör sånt här!

              Moget.

        Med föräldrar som är djupt försjunkna i sina mobil. Hur ska dom ha tid att uppfostra sina avkommor?

      När de låter barnen härja och störa andra.

      Asså föräldrar som inte säger till sina barn som uppenbarligen stör andra?? När världsmästerskapet i illvrål pågår på en restaurang/strand/tågvagn/buss och barnet är så stort så det typ går i skolan.
      Säg till ditt barn att knipa igen mvh alla runtomkring dig?! Du gör inte ditt barn några tjänster direkt?? Hjälp.

        Omg hahaha skrattade högt åt detta! Håller dock med dig på alla punkter!

        Barn har en egen vilja, jag tror att alla föräldrar vill att ens barn ska sluta skrika om det har ett utbrott och hade det hjälpt med ett ”tyst” så hade inga barn skrikit.

          Man kan göra nåt dock inte bara skita i det.. Distrahera dem, ta bort dem från platsen…

      Jag stör mig på föräldrar som har barn som jag anser är för gamla för att ha blöja. Treåringar behöver inte ha blöja. Var inte så jävla bekväma, föräldrar! Se till att göra era barn torra. NU!

      Mvh hon som precis haft besök av fyraåring som bajsat i blöja två gånger under middagen ?

        Oj!

        Eller så kanske det är dags att inse att alla barn är olika. Likaså i sin utveckling!

          snarare efter i utvecklingen isåfall

        Måste få ut mig bara. Jag är så besviken på min bästa vän som inte finns för mig när mitt förhållande tagit slut. Hon resonerar att han ”han är så bra för dig”, ”jag ser vad han betyder för dig”, ”det ordnar sig” men det är slut!!? Kommer nog inte vilja ha henne kvar öht. Ganska svårt att va helt ensam och det hjälper inte att han VAR bra. Ah random kommentar men ville lätta hjärtat i min ensamhet ?

          Det var ett konstigt beteende.. som att strö salt i såren? ?

        Min son fyller 2 i aug och jag skäms över att han har blöja. Jag började potträna vid 1,5 men att vara höggravid och pottröna barn var inte lätt.. Att sedan potträna med en bebis, lika svårt..

        Men tsr gätna emot tips på hur ni gjort! Vill att han ska vara blöjfri. ? Han säger till när han kissar och bajsar redan

          Men shit, kanske skulle du skyddat dig tilla första ungen kan klara sig lite bättre på egen hand. Basic saker som toalett osv… aja nu har du två blöjbarn. Kul för dig.

            Mja livet händer, ha inte så höga krav. ingen jävel är perfekt, heller inte 21.49.

            Hahaha att du orkar ❤️ hur mår du?

          Jag läste boken ”Blöjfri på tre dagar”. Tog för vår dotter exakt tre dagar (eller ja, nätter då ?) att bli torr på natten, 1 vecka att bli torr på dagen. Rekommenderar! Vi hade dock satt henne på pottan innan det så den var inte obekant för henne. Började när hon var 2 år och 2 månader.

          Stå på dig med förskolepersonalen är ett annat tips, av egen erfarenhet ?

          Fast varför är det viktigt för dig att han blir blöjfri? Två år är extremt tidigt för ett barn att bli blöjfritt, en kille dessutom som oftast är något senare med att bli torra.. jobbar på förskola med just dessa åldrar och barn runt tre år brukar börja bli torra så chilla du och ta tag i detta nästa sommar., och är han själv inte redo kommer det inte gå..

            Extremt tidigt var väl att ta i. Bägge mina blev blöjfria nästan på dagen då de blev två år och i princip alla mina vänner fick sina barn blöjfria vid aamma ålder.

              MEN ALLA BARN ÄR OLIKA, SLUTA JÄMFÖRA!

              Nej, en tvååring är inte ett stort barn! Dom har rätt mycket annat som sker i utvecklingen så om dom he blöja ett år till spelar väl fan ingen roll! Men förstår ju dig där då om ALLA vännernas barn va torra så pass tidigt, då kunde ju inte ditt barn va sämre.. SUCK! ?
              Chilla alla ni föräldrar som pressar era barn till saker de inte är redo för! Dom blir blöjfria tids nog,

          Min äldsta blev blöjfri när han var 1,5 år. Vi tog helt enkelt av blöjan och satte aldrig på någon igen (fick ha kalsonger). Första veckan blev det olyckor på golvet men andra veckan vände det och han lyckades både kissa och bajsa på pottan de flesta gånger. Vi satte honom på pottan när han hade sovit, lekt och ätit. Det underlättade att det var sommar och ledigt från förskolan. Så det tog ca två veckor att potträna. Hade också en lite bebis samtidigt, vilket gjorde det lite krångligare men det var så skönt att bara ha ett blöjbarn sen!

        Håller med! Självklart finns där undantag men va fan ta er tiden att få barnen blöjfria!

        Stör mig på föräldrar som trycker in napp i käften på ungen titt som tätt och sen blir förvånad över att ingen förstår vad ungen säger.

          En sak till. Föräldrar som pratar bebisspråk med sina ungar och sen inte förstår att ungen inte heller då kan göra sig förstådd hos andra.

      Föräldrar som inte har pli på sina barn och ens gör ett försök samt föräldrar som är otrevliga för att man säger åt dem.

      – Satt i tyst kupé en gång och en mamma med sin 3-åring kom in och satte sig. Han var extremt högljudd och när jag artigt sa åt kvinnan att detta var tyst kupé så gjorde hon en ful grimas åt mig och gick ut med sonen. Liksom va?

      – En annan gång satt jag på ett tåg från Kiruna-Stockholm och en ung mamma halvsov med hörlurar i medan hennes 4 ungar i 8-10 årsåldern sprang mellan sätena och kollade på sina iPads på högsta volym utan hörlurar, I FLERA TIMMAR. Det var hemskt, jag fick ont i huvudet, kunde inte sova och efter ett tag började andra omkring att sucka och vrida på sig. Mamman bara satt där, åt godis och halvsov/lyssnade på musik medan hennes barn bar sig åt som apor på ett zoo och klängde på sätena. Ingen sa åt henne och jag ångrar att jag inte gjorde det, även om hon skulle bli förbannad på mig. Det var fullt på tåget och alla hade sina specifika platser så det var inte bara att flytta på sig.

      Mammor verkar tro att man attackerar dem som mamma och menar att de inte gör ett bra jobb. Well, nej där för stunden gör du faktiskt inte det och det får du fan ta annars skulle jag gå så långt som att säga att du är nog inte mogen att ha barn.

        Helt sjukt. Vem bokar ens tyst kupé med ett så litet barn? ? Går ju inte?!
        Och det där med att ”checka ut” har man sett ett antal gånger. Ja det är jobbigt med barn, men DU har valt att skaffa dem. Då får du ta ansvar för dem.

          Nja det var vanligt pågatåg i Skåne där man inte åker så långa sträckor och bokar plats utan tar vad som finns och folk sätter sig var de vill typ. Till otrevliga mammans försvar, haha. Och ja jag håller med dig!

        Men asså OH my god, skrek rakt ut åt alla punkter!!!!

        Du måste ha åkt tåg med Ladydahmer. Hon skiter i sina barn och är stolt över det. Sätter på sig hörlurar och låter dom hållas.

      Låter sina barn åka i bilen utan bälte eller cykla utan hjälm. Inte tittar på sina barn när de badar på stranden.

      Varför stör du dig på det?

      Varför stör du dig på det???

        Oj förlåt, BÅDA mina kommentarer hamnade fel

      Föräldrar som låter sina barn göra precis vad de vill. Är själv mamma och vet att man ibland måste välja sina strider osv men föräldrar som är PASSIVA och låter sina barn vara små rövhål.

      Hade en sån kompis. Hennes barn fick kom hem till oss och slog mitt barn och hund, tog EN tugga av all frukt. Spottade i andras mat, slog mamman, sprang 50 meter i förväg när vi var ute och var påvät och bli överkörd. Mamma blinka inte ens. Asså ja ibland gör barn sånt men då ska man ju försöka leka barnet rätt. Typ nu tog du ett äpple så vi äter upp den först sen kan du få en banan.. Eller oj vad hände nu? Och löser konlikten när den slår ett annat barn inte bara SKITER I ?

        Vad i hela friden….?! Vilket monster! Pratade du med henne efteråt?

          Jag brukade säga typ men du får förklara för han att han kan ta en frukt till ocj börja med
          ”jaaa han gör så hemma med”
          Eller) det är farligt att du låter han springa iväg sådär. Du måste lära honom o stanna vid övergångsställen och hålla han i hand
          ”ja jag vet men han skriker bara”

          Min son som då var 2 stannade alltid upp och väntade på att man skulle hålla handen innan han gick över. Hennes son var 4…
          … Till slut pallar man inte säga mer

            Socvarning…

        Mmm han kommer bli underbar i skolan… Kommer få en reality check också som heter duga!

        Oh god…

        Jag vill mörda såna barn. Usch vad äckliga dom är.

      Jag stör mig på föräldrar som är passiva och tittar på medan ungarna beter sig, men stör mig också på föräldrar som är superpedagoger och ger 2-åringen hela menyn vid middagen ”vad vill du haaa lilla Nils?” Som servitris blir man g a l e n. Ge ungen det du vet att den äter. Punkt slut.

        Åh, blir galen!!

        Det där har ingen med pedagogik att göra, det är curlande av rang.

      Stör mig på föräldrar som inte tror att sina barn kan göra andra barn illa. ”Nej men min lilla Kalle skulle aaaldrig göra nåt sånt”

      Föräldrar som låter barnen bete sig som rövare på restauranger. Och speciellt i mataffären! Tror att vissa föräldrar tycker mataffären är en lekplats för barnen att springa runt och få utlopp för energin. Medan alla andra lider av både skrik och springande barn..

      Hua

        Jag och min sambo bråkar om det här hela tiden. Jag anser att vår son ska sitta i vagnen i butiken, han har inget på golvet och göra (för då springer han bara runt) och min sambo släpper lös han så. Fort. Han. Får. Chansen.

        Han ser absolut ingrt fel på det.

          Ja din mans sätt kommer lära barnet att bete sig, det är tufft i början men sen lär sig barnet. Hon eller han kommer aldrig att lära sig hur man beter sig bland folk om det får sitta i vagnen hela tiden. Mina barn är 4 och 2och vi har inte vagn när vi gör något. Ibland kan det bli sura miner från 2 åringen men 4 åringen vet hur det går till. Barn vill lära sig bara man ger dom chansen.

        Hänt flera gånger att jag fått lämna korgen/vagnen och gå ut från butiken för att barnen lever rövare/har skriktävling. Tål inte höga gälla ljud. Och föräldrarna måste vara döva för de gör inte ett skit åt det.

          Känner med dig!

      Stör mig på föräldrar som ”ber” sina barn att till exempel vara tysta eller inte skrika. Satt på tåget bredvid en barnfamilj där mamman gång på gång sa ”snälla hjärtat kan du sluta skrika” när barnet fick utbrott och skrek så hela vagnen hörde. Barnet var väl 4-5 år och konstant trotsade sina föräldrar. Såklart fortsatte barnet skrika utan att bry sig om mammans bedjande.

      Daötar med sin barn och låter dem ha blöja eller amma fastän de är alldeles för stora för det. Obehagligt.

        Daltar*

        Och när är barn för stora för att amma? Bättre att ge dem komjölk än människomjölk?

      Föräldrar som röker i närheten av sina barn ?

      Stör mig på föräldrar som tror att deras ögonsten (hoho, autocorrect ville skriva ”monster” istället?) är allas ögonsten.

    Era erfarenheter av fluoxetin och oxascand? Dela gärna med er

      Oxascand är läskigt beroendeframkallande

        Är de beroendeframkallande?

          Ja verkligen. Håll dig borta.

            Hur lång tid tar det att bli beroende? Tar bara Max en om dagen nu när jag börjar med anti depp

              Försök sprida ut det, att du bara tar vid behov. Tar du det dagligen går det rätt fort. Det kommer suuuuuuuuga att sluta. Alltså det är benzo. Det tar liksom folk för att inte känna några känslor om dom ska mörda någon eller typ råna banken kallblodigt haha.

              Alltså googla benzo avtändning och läs folks historier.

                Bensodiazepiner. Inte ”benzo”.

                  Slang, så man skriver. Men du kanske inte har så bra koll på det fina tjejen.

                Det kända skräckexemplet på vad som kan hända vid missbruk av Bensdiazepiner är ju Thomas Quick.

        Jag tog oxascand i tre månader. Märkte inte av något alls när jag slutade och då slutade jag tvärt (rekommenderas dock ej). Så det är väldigt olika.

      Den kassa sanningen är att alla har olika erfarenheter av dessa mediciner. Något som funkar skitbra för någon kan vara riktigt rävgift för någon annan.
      Det enda man kan göra är att själv testa.

        Är det narkotikaklassade så ska du alltid ha i åtanke att det är just det. Narkotika.

          Och det är också därför dom fungerar så bra.

            därför som de är så vidriga, rekommenderar inte.

      Oxascand = jättebra mot ångest. Effektivt och stannar inte så länge i kroppen. Dock varning att det är beroendeframkallande.

      Fluoxetin = Gift. Bör undvikas. Påverkar kroppen och hjärnan på lång sikt.

        Höll på att bli en dreglande zombie av fluoxetin, det är rent rävgift. Kunde bara sitta och stirra in i väggen.

          Själv har jag ätit Fluoxetin i 13 år och mår toppen!

          Förstår dig. Alla mina känslor och mitt samvete försvann på Fluoxetin. Jag betedde mig otroligt jävligt mot vänner och bekanta men kände NOLL dåligt samvete över det. Otroligt obehaglig känsla.

      Har testat fluoxetin. De funkade bra för mig. Tog låg dos bara en tab/dag. Var svårt att sluta. Trappade ner i 2-3 veckor med en tab varannan dag. Sen var de ett par jobbiga veckor efteråt. De gick över när barnet föddes ?
      Är fluoxetine narkotikaklassat?

        ? Åt det under ett år och tyckte INTE de var rävgift. Jag mådde bra av de. Satt inte å stirrade in i väggen.

        Gift är det iallafall som mixtrar med hjärnan, men ni kanske gillar äggröra i huvudet?

      Har haft recept på Oxascand i 2,5 år nu. Tar vid behov. Ibland kan det bli flera dagar i rad. Ibland typ 1 på en månad. Har funkat mycket bra för mig. Inte blivit beroende.

    Hade ni kunnat vara med en foliehatt?

      En som är med en foliehatt är säkerligen själv foliehatt dvs helt omedveten om sitt foliehattsbeteende och med det sagt så kan du nog inte få ett vettigt svar på den frågan.

      Gaaaah vilken ohemult lång mening.

        Jag hade nog inte kunnat vara med någon som tror på månlandning och det. Hade känts som en alldeles för ”blind” människa för mig. Liksom, lika ”efter” som majoriteten av västvärlden. Min partner och jag hade alldeles för ”kul” med att investera i aktier då vi alltid kan ligga steget före och se vad som händer istället. 🙂 Jag tröttnade för längesedan att försöka få folk ”lyssna” så istället använder jag mig av kunskapen till egen nytta, aka blev ekonomiskt fri.

          Hahaha ?

            Kul att Al hade rätt i sin analys.. ?

              20.21. Skål på dig med! Tyckte för ca 10 år sedan folk var dumma i huvudet som är så som jag är nu, så jag kan ändå se objektivt nog att förstå att man skrattar åt mig. Men det är OK.
              Okunskap är okunskap.

              People only understand from their level of perception.

                Hoppas hatten sitter bra!

          Jag lyssnar.

          Lär mig hur jag kan bli ekonomiskt fri!!

      Nej. Har en svärfar som är det. Ibland iaf även om han ofta är det för att provocera. Det går inte att diskutera med en sådan person. Jag blir frustrerad för att det hittas ”samband” o ”bevis” om vad som helst och allt som är vedertagna sanningar är det big pharma eller government eller något annat liknande bakom o därför går det inte att veta att jorden är rund. Eller liknande.

      Inte frivilligt. Hade varit nog så svårt med mer accepterat mumbo jumbo.

        Du menar LCHF-are..?

          Lågkolhydratkost är godkänt av Socialstyrelsen för behandling av övervikt och diabetes typ 2.
          I USA behandlar man epilepsi med ketogen kost och det är alltså godkänt där.

      Det är ju en definitionsfråga vem som är foliehatt? Vissa tycker ju religiösa är det och jag har stor tolerans för folks andliga tro. Men någon som tror på chem trails och att wifi orsakar cancer? Hell no. Paranoia är obehagligt.

    I-landsproblem!
    Berättade för mamma i julas att jag var gravid, men den graviditeten slutade i abort och hon vet att jag satte in spiral.
    Däremot så vet hon inte att mycket förändrades för mig i våras, så har tagit ut spiralen och är gravid nu igen. Tycker det ska bli super jobbigt att berätta för henne, vet inte varför?
    Kanske någon annan som också har upplevt att det varit jobbigt att berätta och har tips?

      Hade inte en liknande situation förutom att det var jobbigt att berätta att jag var gravid pga att jag o min man är äldre så vårt första o enda barn är en sladdis o för att hon redan några år sedan sa att vi inte skulle skaffa några barn längre, att det är bara dumt. Bättre att njuta av medelåldern istället för att lida igenom jobbiga småbarnsåldern. Det kändes inte som att hon skulle vara stödjande och skulle tycka att vi gjorde något dumt. Men det gick bra. Vi skulle på bröllop och vi pratade om hur vi skulle ta oss dit, om vi skulle beställa taxi osv. Jag sa att jag kunde köra o det tog några upprepningar om att jag skulle köra för att jag var gravid. Sen skulle vi inte fira det just då för vi skulle göra nipt-testet. Så hon fick fundera på det i lugn o ro innan hon visste att vi faktiskt skulle behålla barnet. Vid kromosomavvikelser hade vi avslutat graviditetet. Så när hon väl fick veta att allt var ok o hon fick ytterligare barnbarn blev hon jätteglad o stödjande o tyckte att det var det bästa. Så roligt att jag fick uppleva barn trots allt. Menade hon.

        Första och enda barnet en sladdis…..? Sladdis är ett barn som har betydligt äldre syskon, en eftersläntrare så att säga.

      Är du över 20 och har ett jobb och möjlighet att försörja sig och barnet? Då ska du inte gräma dig!

      Är pappan med i bilden? Är han snäll? Om. Han är farlig så tycker jag att du ska skydda dig och barnet, men om han är snäll så är det ju bra!

      Prata med din mamma, hon vill säkert finnas där för dig!

    Någon här som bott eller bor i Gränna? Så himla sugen på att flytta dit och bilda familj med min sambo hehe(vi har vänner + familj där) men vill höra andras erfarenheter!

      Aldrig bott där men ÄLSKAR Gränna! Är där varje sommar. Världens mysigaste ställe och kan inte tänka mig annat än att det är ett toppenställe för att bilda familj.

    Hur ska jag tänka nu efter examen??

    Har precis pluggat klart efter 5 år. Är trygg och trivs okej här i staden där jag pluggat men vill inte bo här för alltid, max 1-2 år till. Har vänner här, ett socialt liv. Har dock social ångest och hatar nya sociala situationer. Samtidigt har jag ett stort behov av att upptäcka nytt och ta vara på livet. Är 28 år, har bott utomlands flera gånger men i stora städer. Har hittat ett väldigt kul jobb nu i en liten stad på östkusten.
    Hur ska man tänka?? Stanna här i trygghet med något kul jobb och ha ett aktivt socialt liv, eller flytta till något helt random ställe där det kanske inte ens finns så många att umgås med men ha ett roligt och mer utvecklande jobb?
    Jag vill ju träffa någon, känner mig plötsligt stressad över biologiska klockan, att hitta rätt, hinna bo på olika platser och upptäcka nytt, ha roligt och leva. Vill inte fastna någonstans men vill inte heller känna mig ensam och isolerad i en ny liten stad. Och inte träffa någon pga litet utbud av killar i en mindre stad…

    Help hur gjorde ni andra?

    Bra inflyttingspresent till par i 25-års åldern som redan har allt till hemmet? Inte alkohol för de planerar att bli gravida, men det vet ingen annan om så kan inte vara bebis-grejer heller.

      De kanske hinner dricka upp en flaska vin eller två innan hon är gravid? 🙂

        Hon har ägglossning i nästa vecka och tänker inte dricka när de försöker, dvs slutar dricka nu, inflyttningsfesten är om några veckor.
        Jösses, såg själv hur konstigt det såg ut att jag vet när hon har ägglossning men inte vad de önskar sig i present ? Men men, så är det ?

          Förstår 🙂 (och inget konstigt med att veta det tycker jag, sånt pratar jag och mina vänner också om. Samt ingående gällande mensflödet hehe)

      En fin vas, exempelvis cooe.

      En storstädning av städfirma!

        Kan ju också uppfattas lite förolämpande…

      Vet att du sa att de har redan allt men lyxiga lakan? Växter? Eller förbrukningsvaror som ljus inför hösten. Eller olika servetter. Eller mat. Det blir uppätet o hamnar inte längst ner i skåpet o sen till slut till återvinningen. Typ ingredienser till en god frukost för dagen efter festen. Frukt, gott bröd, jos…

        Jos?

          Är inte Jos han hantverkaren Jocke och Jonna hade, haha

            Jaaa ge bort han i ett rum utan fönster och tappa bort nyckeln…

            Vart 17 tog lilla josen vägen btw?!

      Jordglob? Fin affisch/poster om du har koll på deras stil.

      Förbrukningsvaror! Typ någon finare handtvål och handkräm till badrummet kanske? Eller ”lyxigare” städ/tvätt produkter från t.ex Washologi eller Ren Logik? Blir ju alltid lite roligare att städa med härliga produkter, tycker jag, men sånt unnar en aldrig sig själv.

    NÅGON mer som är livrädd för åska? Ni som tycker det är mysigt, är ni inte rädd för att bli träffade som sitter i trädgården och njuter ?

      Nä gud, vi springer och öppnar några fönster och piper av förtjusning jag och dottern när det brakar loss. Det bästa är när det kommer störtregn samtidigt så det bara skvätter ute. Så sjukt gott det luktar efteråt med när det varit sådär tryckande kvavt innan med. Har alltid älskat åskoväder och tydligen har det smittat av sig på nu vuxna barnet med ⚡️⚡️⚡️⚡️

        Haha jag håller med dig! Det mullrar så trevligt och det är häftigt när himlen lyser upp av blixtarna. Tycker det är vackert! Däremot drar jag ut ev. laddningssladd till telefon och dator när det händer, vet inte om det är en myt att det kan skada men gör det ändå 🙂

          Haha vad pratar jag om, klart det inte är en myt! Vet inte varför jag skrev så haha.

      Så ovanligt att bli träffad av blixten så nej, inte orolig. Brukar dock inte sitta ute i trädgården då, oftast regnar det ju samtidigt ?

        Men det är väl inte så ovanligt?

          Men hur många träffas av blixten vs hur mkt det blixtrar varje år? Har aldrig hört talas om nån jag känner, ens avlägset som detta hänt. Då är det rimligare att oroa sig för en bilolycka eller diabetes t.ex.

            Jag är inte orolig och jag gissar bara. Det känns bara så. Orkar inte googla, ni får lita på mig bara här tjejer.

              Det är ovanligt.

                Jaja

          Jo det får man väl ändå säga att det är, haha. I snitt 6 stycken per år och då är det mellan 10 000-40 000 blixtrar ”per oväder”.

            Oj,gud så vanligt.

              ?

            Menar du att det då är vanligt??

              Syrrans man fick en blixt i styret på cykeln på väg till jobb. Så läskiga röda spindelnätsmönster på armarna nu.

                Coolt han blev typ spiderman, eller flashspider?

      Jag ??‍♀️ men jag har slutat berätta det för folk för att jag blir så jävla dumförklarad jämt.

      Får alltid bara ”JAG tycker det är JÄTTEMYSIGT!!!! HUR kan du vara rädd för åska som är SÅ HÄRLIGT!!!!”, ”HUR kan du vara rädd för något som inte är farligt ALLS” samt ”väx upp” tillbaka.

      ?

        Obs jag är inte rädd att bli träffas av blixten, min rädsla grundar sig i andra saker.

      Var rädd när jag var liten men nu är det bara mysigt, brukar sätta mig på balkongen när det åskar.
      Veckan när jag skulle ta studenten 2011 var det flera åskoväder och en natt åskade det så mycket att det var obehagligt på riktigt, det t.o.m skallrade i köksskåpen och då var det ändå inne i civilisationen. Och åskan var precis över oss typ för det åskade och blixtrade på samma gång.

      Mysigt men obehagligt på samma gång.

      Skulle aldrig sitta i trädgården och njuta när det är åska? Men tycker att det är skitmysigt så brukar sitta framför ett fönster och njuta av det, senaste gången slog blixten ner precis utanför. Det var magiskt??

      Jag är livrädd!!! Får panik när det åskar och följer väderrapporten noga varje sommar sant håller koll på lightningmap för att se ifall det ska åska/åskar

        Haha jag är exakt likadan. Följer väderappen noga och kan ställa in planer pga av att det står att det ska åska. Underlättar dock inte att min man inte är ett dugg rädd och skulle typ bada när det åskar om inte jag hade sån panik. Varje år när vi är i Kroatien går jag in i lägenheten när det åskar medan han badar kvar eller ligger kvar och läser en bok. ÄR Det riktigt illa oväder går han in men sitter på balkongen. KOMMER.ALDRIG.FÖRSTÅ.

    råd”?
    Har en vän som den senaste tiden börjat ge mig stiltips och är vi i en affär kan hon visa plagg som skulle vara fina på mig, dvs löst sittande. Jag brukar inte kommentera varken min eller andras kroppar och har aldrig uttryckt att jag är missnöjd med något, men nu känner jag att jag börjar påverkas av vetskapen om att andra personer ser mina brister och att jag borde göra något åt dem. Jag blir så obekväm och vet inte vad jag ska svara på sånt?
    (Jag är 24, klär mig rätt så klassiskt och inte i för små kläder som visar mycket hud direkt och mitt bmi är inom det normala, ifall det spelar nån roll men mitt fett sitter ju där det sitter oavsett om jag klär på mig ett tält!)

      Hur hanterar ni oönskade ”goda råd”? Ska första meningen vara. 🙂

        Svara bara nja inget för mig va, jag gillar ju inte pösiga kläder hehe.

        Säg bara att det (som synes) inte är din stil men att hon skulle passa jättebra i den.

          Hahahaha!

      Fråga henne nästa gång- vad är det med denna tunikan du tycker skulle passa mej? Eller något sånt, be henne precisera vad hon tycker plagget skulle framhäva hos dej. Så får du vet vad hon tycker om hon nu tycker något.

      Om hon hade föreslagit nån tröja som är pösig så hade jag nog sagt typ ”oj haha nej gud va ful. Inte min stil alls” skrattandes. Så förhoppningsvis fattar hon hinten och slutar. Annars får du säga att du tolkar det som att hon tycker att du ska dölja dig vilket du inte vill. Men att du kanske missförstått vilket hon säkert kommer svara på att det var och säga förlåt. Om hon följer manuset i mitt huvud iaf ??

      Varför ger hon dig råd om pösiga kläder tror du? Nyfiken på varför man gör det. Menar hon att du är tjock eller vulgär eller vadå? Haha

        Jag antar att hon tycker att jag är småfet och bör klä mig mer smickrande. 😀

      Kan ju säkert vara avundsjuka också? ”Om du klär dig ”fulare” (Dvs på ett annat sätt) blir vi mer jämlika”?

    Jag kollar också på nåt som jag absolut inte vill i verkligheten. Vilket är en tjej och typ 2-5 killar, i alla hål ?? och ja, det är fel att kolla på porr blabla men ibland vill man bara att det ska gå fort och man orkar inte ta fram leksakerna och tvätta efter och hålla på. So sue me.

      Oj, hamna fel ?

        Fel hål.

    Skriker på barn som skriker. Alltså inte i uppfostringssyfte, kan ingenting om det, men om man är typ på Ica och ett barn skriker och så kommer föräldern och skriker ännu högre om att de faktiskt inte får skrika bland folk. Ologiskt! Å andra sidan bodde jag i ett land där barnaga är lagligt och accepterat för några månader sen, då var det ett barn som skrek på ”Ica” som fick en örfil. Det var faktiskt ännu mer störande.

      Nejmen grattis till min första kommentar som hamnade fel

        ????

    Har ni något bra dokumentärtips? eller serietips?

      Mindhunter, serie med dokumentär bakgrund.

      White lines

      Icarus.

      Athlete A på netflix

      falsk identitet på SVT!

      Preacher! På Amazon! Ahh.

      Brukar ofta titta på PBS Frontline. Finns på Youtube,
      https://www.youtube.com/user/PBSfrontline

    Någon som har erfarenhet av tear trough? Blev det bra? Hur länge varade det? Vad kostade det? Var det värt det?

    Är jättesugen, men det är ganska mycket pengar ändå.

      Jag har gjort det för andra gången, har gått 2,5 är sedan sist. Är supernöjd även om det inte är den mest skönaste behandlingen.
      Däremot skulle jag vara väldigt kräsen med val av behandlare, fillers så nära ögonen känns inte kul om det går fel.

      Jag gjorde det när det var nytt. Minns bara att det var jättedyrt och knappt syntes. Gjorde det hos Stockholms mest meriterade behandlare.

      Bästa jag gjort. Gjorde det för fem år sedan och det är kvar.

    BPD kallas idag EIPS och är definitivt en riktigt diagnos. Förminska inte personlighetsstörningar!

    Någon här som har erfarenhet av dagen efter piller. Tog mitt för två veckor sen. Hade då precis haft mens. Fick sedan mens en vecka efter som är en mer rinnig mens. Har nu blödit i nästan en vecka och har spända bröst +att dom gör lite ont när jag tar på dom.
    Är detta normalt?

      Ingen aning, jag tog ett en gång och fick inte mens på tre månader efter det. Känns som det är olika från person till person hur kroppen reagerar på ett sånt?

      Det fuckar upp menscykeln tillfälligt så är det ju. Skulle däremot ringa gynekolog ändå.

      Jag fick liknande en gång när jag också tog direkt efter mens (de andra två gångerna jag tagit var det iaf någon vecka eller två efter mens, och då fick jag bara värk). Har för mig att det stod i bipacksedeln att man kunde få mellanblödningar, påverkan på cykeln, värk osv, som i att det var vanligt. Jag tålde inte riktigt samma medel (i lägre dos dock) som preventivmedel varken som piller eller spiral, så kan ha varit känslig. Stod dock att man ska ta graviditetstest efter några veckor. Jag fick som sagt mens fort efter jag tog dem, och sedan kom nästa mens en typ en månad efter ”extramensen”. Med andra ord flyttade jag min cykel pga pillret bara 🙂 Lät som sagt ganska vanligt på bipacksedeln.

    Hon har ägglossning i nästa vecka och tänker inte dricka när de försöker, dvs slutar dricka nu, inflyttningsfesten är om några veckor.
    Jösses, såg själv hur konstigt det såg ut att jag vet när hon har ägglossning men inte vad de önskar sig i present ? Men men, så är det ?

      Detta skulle hamna högre upp!

    Är så sjukt less på min son idag. Trots, trots, trots. Känns som att han har skrikit och vrålat hela dagen. Sen så fort pappa kom hem blev han värsta solstrålen. Då tar man det personligt, även jag vet att jag inte borde. Nu sover han äntligen. Håll tummarna att det blir en bättre dag för oss imorrn.

      Samma här ? hemskt är det, men vi får hoppas på en bättre dag imorgon!

      Brukar de inte säga att ju mer trotsig ungen är mot en person ju mer bekväm och trygg är denne? Alltså att din son vet att du finns där för honom trots trots och utbrott. Jag kanske pratar strunt mitt barn är än så länge bara 1,5 så den riktiga trotset har inte riktigt börjat än?

      Feel you. Min 3.5-åring är stundvis ett monster som sparkas och slåss när han inte får som han vill. Har hållit honom hemma en längre tid pga covid-19 på förskolan, sen fick han gå tillbaka några timmar under tre dagar och vips var vi sjuka igen. Spenderar därför 24/7 med honom och det är slitsamt, speciellt när man själv är sjuk. Man känner sig som världens sämsta förälder när man själv får utbrott för att man inte orkar.

      Dagen efter en sådan dag kan dock vara super och han är jättegullig mot en. Det enda som funkar för oss är att överösa med beröm när han gör något bra. Då lyssnar han mer på vad man har att säga än när man kommit in i en dålig spiral.

      Det är lätt att tänka att det alltid kommer vara såhär, men i själva verket kommer det gå över.

    Alltså, Lovette som driver action4humanity, har fått flera frågor om ifall hon redovisa sin insamling till Libyen. Varenda person som vill se bevis på att pengarna gick dit de skulle, blockas. Någon som är insatt som vet att pengarna faktiskt gick dit?

      Det är därför jag endast ger till 90-konton som måste redovisa.

    Ni som hamstrade tre, fyra balar toalettpapper när Corona-paniken låg som en fjärt över nejden, har ni skitit upp allt dasspapper än?

      Man märker att hysterin är över nu när det finns gott om handsprit i butikerna ?

        Har kvar 1 bal. Bästa jag gjort, ska fortsätta med detta. Handla sjukt mycket basvaror så man slipper småspringa på Ica hela tiden.

          Men vilka är ni som kom på det nu?! ?

            Alltid handlat basvaror. Men inte i sådana mängder att jag klarar mig 4 månader, är det vanlig menar du?

      Ja jag drabbades ironiskt nog av en sjuhelvetes magsjuka och bodde på toaletten ett tag, haha.
      För övrigt har det bara gjort att vi inte behövt handla just toalettpapper på ett tag 😀

        Karma 😉

          Åt mina föräldrar möjligtvis, bor hemma och det var de som storhandlade! 🙂

      Det fick mig att börja undra hur mycket toapapper som är normalt att göra slut på. För jag köpte 12pack lambi samma vecka som det typ gick från 0-100 i kaos, och jag tog sista rullen förra veckan. Bor ensam så det förklarar väl saken, men 12 rullar på 3 månader kändes så lite? även om jag jobbar på dagarna men ändå haha

        Haha jag är fan imponerad. Vi köper 18-pack, räcker i 1-2 veckor. Två vuxna… kanske är oss det är fel på.

          Hahaha va, 18 rullar på ca 2v?? vad gör ni med toapapper hahaha!

          Räknar jag på mitt nu så blir det väl ungefäär en rulle/vecka och det känns väl rimligt tänker jag?

          Haha, jag är likadan! Använder ett nio pack på två veckor (bor själv). Hade en diskussion med en vän om detta I och med corona och kom fram till att jag nog går på toa ovanligt mycket….

    Någon som ska resa utomlands i sommar? Jag och sambon åker till Spanien om två veckor, men det känns som att vi är de enda i hela Sverige?

      Det är ni med all säkerhet inte, vore konstigt om planet lyfte med två passagerare.

        Nu var du rolig

      Så sugen just nu. Vilket bolag åker ni med? Vart i Spanien?

      Kommer absolut inte resa någonstans, du vet pandemin typ…. det längsta vi åker är 1,5 timme till min förälders landställe. Att det ska va så svårt att stanna hemma eller åtminstone i Sverige ??

        Ibland undrar jag om det bara är de som ändå inte skulle kunna resa pga jobb eller ekonomi som använder den här retoriken?

          Nope.

          Kan bara prata för mig själv, har både ekonomi och möjlighet.

      Tycker det är både korkat och naivt att resa.

      Sorry not sorry.

        Förstår inte hur man vågar. Tänk om man blir allvarligt sjuk i ett annat land? Om läget förvärras och gränserna stängs? Och att folk ska börja resa och möjligen sprida smitta mellan länder? Att sitta på ett flygplan med massa främlingar??

          Dom har väl sjukvård i andra länder också eller? Du är säkert en sån som vaccinerar dig när du ska till Tallinn.

            Och den sjukvården är okej att belasta då, eller?

              Ja? Det är väl bättre än att belasta vår sjukvård. Den är ju redan överbelastad.

                ??‍♀️

                Det är den ju inte. Då hade de behövt öppna fältsjukhuset i Älvsjö. Jag jobbar inom vården men bara 50%, behöver inte gå upp i tid. Så den är absolut inte överbelastad.

                Men absolut, åk till Spanien. Där är det tipptopp har jag hört!

            Nej men det kan vara kommunikationssvårigheter, man belastar dem som en annan sa, inte så kul att va allvarligt sjuk i ett annat land, man kan inte åka hem när man tänkt.
            Jag reser ganska mycket i olika delar av världen vanligtvis, anser mig inte onödigt rädd men smart.

            Jag har fått superbra sjukvård utomlands när det vart akut, men det är andra saker som språk, igenkänning, besök av anhöriga som gör att det är mer än kvalitet på vård som gör att det kan bli en pissig, läskig, hemsk upplevelse. Dessutom ska du många gånger hem när det inte är akut men fortfarande jobbigt.

            ”Tallin? Jag tyckte du sa Thailand”

            (Sorry, kunde inte låta bli)

              Hahaha.. Men Roland inte hade du behövt ta alla dom här sprutorna då ? ?

          Jag har bott i Spanien och deras sjukvård är… usel. Känns som att söka vård i ett U-land.

      Japp, om ca tre veckor drar vi också mot Spanien! 16 dagar i mina pärons lägenhet utanför alicante, can’t wait!

        Härligt! Känner ni någon oro? Hur har andra reagerat?

          Ja, det ska bli riktigt nice. Känner ingen oro för egen del, vi är båda runt 30 och friska i övrigt så peppar peppar. Vi har tillgång till egen bil där nere och vi får se hur det blir med ev restaurangbesök, det verkar inte vara obligatoriskt att ha munskydd när du sitter ner på restaurang, men om du t ex ska på toaletten så måste du i princip ”räcka upp handen” för att få klartecken att gå upp från din stol och gå på toa (iklädd munskydd då såklart).

          Andra har inte reagerat nämnvärt utan mest frågor om vi fått tag på munskydd, om flighten i övrigt etc. Kanske för att vi båda jobbar i en bransch som är beroende av ett öppet Europa. Det är så jag själv resonerat huruvida vi ska åka eller ej, Europa är öppet med restriktioner och länder i sydeuropa är beroende av turism så ja, jag kommer åka.

      Förhoppningsvis Maldiverna om 3 veckor.

      Jag vill till Kina ?

      Har du kollat din reseförsäkring?
      Var på Aktuellt igår. Många fallgropar, t ex får man inte vart det minsta sjuk de tre sista månaderna för att den ska gälla osv.

        Jag frågade om försämringen gällde som vanligt och dom svarade ja. Men ska definitivt kolla upp det där!

          Försäkringen*

      Absolut. Åker till Amalfi-kusten på fredag i 2 veckor. ?? ☀️☀️

      Vi åker till Mallorca nästa vecka. Har hus där. Blir vi fast kan vi jobba därifrån likväl som hemma.

      Nä ni är inte ensamma, Mona ska också åka?

    Frågade i tidigare inlägg om man som cis vit kan identifiera sig som svart och fick nedan svar :

    ”Om du behöver ställa en sådan fråga är du enbart dum i huvudet.

    Läs på innan du öppnar käften nästa gån”

    Men googlar jag så hittar jag två vita som identifierar sig som svarta?

      Du är fortfarande dum i huvudet. Ledsen. Att läsa på betyder mer än att lägga 5 min på att googla.

        Så svaret är nej eller? Förklara gärna varför. Seriös fråga. Om det finns ett självklart svar vill jag gärna veta ❤️

          Svaret är nej. Att läsa på är faktiskt ett seriöst förslag. Läs några böcker. Lägg några timmar på websidor om rasism/transfrågor. Då kommer du att förstå själv. Folk säger inte att du ska läsa för att vara taskiga, det är bara för jobbigt att skriva en roman här.

            Så om man verkligen känner att man egentligen är svart och inte alls kan identifiera sig som vit, vad är man då? Om man verkligen mår dåligt att folk förutsätter att man är just vit privilegierad.

            Finns det forskning på detta?

              Man är vit.

                Transracial heter det. Man kan visst vara annat. Glad att jag hittade detta ❤️

                Men man får ju identifiera sig som annat man inte är utan att ngn får säga något om det…

                  Som vad?

                  Om din hud är vit är du vit, oavsett vad du inbillar dig. Om du är född med en kuk är du man, oavsett hur mycket smink du sätter på

              Hur känner man sig svart? Och från vilket land? Eller stad? Är man svart från Gambia eller svart från Jamaica? Hudfärg får man från sina förfäder

                Man kanske inte identifierar sig som vit bara? Och att man istället är svart? Fortfarande född i Sverige med vita föräldrar. Det påverkar inte

                  Kanske och kanske. Om det ska vara en grej borde man väl veta varför man bara identifierar sig som en hudfärg men inte resten som kommer med det? Vad har du läst sen 20:25 som gör dig så säker på vad ”transracial” innebär

                    Jag såg klipp på twitter och Youtube där transracial nänniskor förklarade

      Man kan väl identifiera sig som en dalahäst om man vill.
      Finns inga regler för det där…
      Och när folk säger ”läs på” så betyder det egentligen ”jag har slut på vettiga argument nu men vill få det att verka som att jag har en moralisk/kunskapsmässig high ground”.

      Så ta inte åt dig av sånt.

      Ja, det finns folk som identifierar sig som en annan hudfärg, men det är ingen riktig grej.

      https://medium.com/verve-up/transracial-is-not-the-new-transgender-why-race-and-gender-are-not-synonymous-b2c688ef0fae

        Wikipedia säger annat

          Tycker wikipedia säger samma? Det finns folk som identifierar sig som det. Men att det ska vara något kritiseras också på wiki.

            Du skrevs att det inte riktigt är en grej. Finns MASSOR som är transracial.

              Ja, som jag skrev i första kommentaren? Det innebär inte att det är vetenskapligt, allmänt eller religiöst vedertaget

                Det existerar och det är relativt vanligt. Det var det jag menade.

                  Det var också över 100 personer som erkände att dom mördat Palme. Folk säger mycket konstigt

                    Ja förminska transracial om det får dig att må bättre……. Jag är iallafall glad att jag funnit detta

                      Till ”hej”,

                      Läste den debattartikeln men håller inte med. Hon har ingen aning om hur det är att vara vit på utsidan men inte på insidan.

                      Nu var poängen att ordet inte innebär det du hävdar. Apropå att förminska transracial

                      https://www.nbcnews.com/news/asian-america/adoptees-rachel-dolezal-youre-not-transracial-n377121

                      Nu var poängen att ordet inte innebär det du hävdar. Apropå att förminska transracial

                Aha, så om jag anser mig vara kinesisk taoist, då är jag helt plötsligt det? (Är seriös)

                  https://www.instagram.com/p/BjdB3B7ALYz/?igshid=svpc9g86akup

                  Här är det om en vit man som identifierar sig som filipin. Dock är han kritiserad vilket jag tycker är synd

      Om män kan identifiera sig som kvinnor och vice versa kan man väl få identifiera sig som svart, vit eller whatever…

      Och som någon kommenterat: när folk arg skriver läs på, betyder det just att de inte kan komma med några vettiga argument men hoppas att gammal hederlig härskarteknik is gonna do the trick. Tyvärr är det väldigt många här inne som använder sig av sådan retorik. Ser framför mig en 20-årig tjej som precis upptäckt feminism, socialism, tycker ”alla kroppar är vackra” och anser sig vara en vardagshjälte när hon går emellan när en kille raggar på en tjej och som med andan i halsen vill hjälpa hela världen – tills hon inser när hon mognat lite att det är rätt nice att vara borgerlig ändå.

        Men kvinna/man har väl ändå med gener att göra? Såna sorts gener styr inte hudfärgen liksom..

          Fast jo, det har ju med gener att göra. Du föds ju som caucasian om dina föräldrar är det?

          Hudfärg styrs väl för fasen av gener?!
          Vad trodde du? Den psykosociala miljön?

            Ja det är klart det gör men inte på samma sätt. Eller menade jag hormoner? Trött. Svårt att fröklara hur jag menar men jag tror ni fattar. Det är ju skillnad. För trans så är det väl nåt med x/y kromosonerna som man kommit fram till?

              Du kan inte se på ngns blodprov om de är transkvinnor eller ej. Samma med transracial.

                Ok, men nåt har de ju upptäckt. Det finns väl en fysisk anlednkng?
                Men visst, gå ut o säg att du är svart inners inne, blir nog populärt.

                  Nej det finns inget fysiskt man kan kolla. Det är därför du får gå till psykolog så pass länge om du vill byta kön ex

                  Att komma ut som transracial är såklart inte lätt. Vågar inte göra detta nu. Kanske aldrig. Men vet nu.

            Haha ”Jag rökte och fick ett asiatiskt barn”?! Märkligaste kommentaren ikväll ?

      Jag identifierar mig som äkta WT, och det är ingen som gnäller över det.

      #traktorkeps4ever

        Jag identifierar mig som multimiljardär.
        Folk får börja ge pengar till mig snart, annars tänker jag skriva till kungen att jag är #diskriminerad och #kränkt

      Fråga j-roc från trailer park boys

    Har ni hört talas om appen Randonautica? Vad tänker ni kring den? Är det något skumt på gång? Nån kriminell koppling? Dark web? Något spirituellt?

    Är det någon här som testat Ida wargs bus (dark). Jag satte precis på den för första gången och tycker den är väldigt röd i färgen. Blir man röd av den eller ser det bra ut dagen efter?

      Jag ääälskar den! Tycker färgen blir så fin just för att den är mer röd än orange som många andra busar. Upplever att det blivit väldigt naturligt på mig, inte alls för rött liksom

    Tror ni camcam får någon damsugare via sitt instakonto?

    DARK SÄSONG 3!!!

    Någon som har sett klart den, och vill förklara något för mig?
    Vill inte spoila något för er som ej sätt än.. men funderar över en grej.

    Skriver inget än då jag först vill kolla av om någon sett klart.

      Har den kommit nu! Såg att den var på g. Så gött!! Fick se om första säsongen inför att andra kom för det är ju så satans många att hålla reda på (o alla i typ 3 olika åldrar också) så misstänker att jag får se om första och andra inför tredje. Men lätt värt! Ställer in alla mina helgplaner. ?

      Jag har sett klart säsong 3! Såg om säsong 1 och 2 inför tredje säsongen också.

    Någon här uppe snackade om barn som härjar…. och apropå det, någon som kollar på Mimi Höglin på youtube? Jag tål inte hennes baaaaarn, dem är så ouppfostrade och skriker fan hela tiden och gör ljud (för dem har inte heller lärt sig prata vid snart 3 års ålder, ööööh). Innan någon skriver det – ja jag vet att barn är högljudda men inte sådär alltså. Alltid framför kameran när hon ska snacka om gör massa oljud så man inte hör något annat. Helt sjukt störande.

      Du har inga egna barn va?

        ???

      Håller 100% med. Och att de är tre år och fortfarande har blöjor? Någon frågade om de tänkt potträna killarna nu i sommar innan bebisen kommer och hon svarade – dryg som vanligt – att de ”inte är stressade över det”. Nej men kanske inte så jävla kul för förskolepedagogerna att byta dina ungars blöjor varje dag för att du inte pallar potträna dem…

        Vi förskolepedagoger kunde inte bry oss mindre om barn har eller inte har blöja 🙂 Alla barn är olika, så är det.

          Jo vi bryr oss visst. Har en fyraåring som har blöja, det är inte kul att byta på en sån stor. Vi tränade hen på förskolan så nu är hen blöjfri hela dagen men såfort föräldrarna kommer så åker blöjan på. Lata jävlar.

      Och du har inte lärt dig skillnaden på de/dem.

    Tråkig elektronikfråga- nån som kan rekommendera en bra smartwatch? Kollat ihjäl mig. Fitbit versa 2 har jag kollat på men den har inte inbyggd gps. Vill ha de vanliga som mäta sömn/steg, få notiser. Max 2500. Tacksam för alla svar.

      Fitbit Charge 3 har jag och den funkar toppen!

        Den har dock ingen GPS ?

          Varför är GPS viktigt? 🙂

            Kanske om man vill kunna träna och mäta sina rundor etc

      Fitbit charge 4 har jag, funkar ?

      Fitbit ionic har väl gps ?

    Skrev i helgen om att jag mådde så dåligt över att jag skulle börja mitt nya, första jobb efter examen.
    Nu har jag (uppenbarligen, eftersom jag började i måndags) jobbat tre dagar och det känns SÅ himla bra. Kollegorna är fantastiska, jobbet är verkligen exakt som jag förväntade mig (hittills) och jag känner ändå att jag kan göra bra ifrån mig. Det är såklart mycket att ta in, men alla runtomkring mig är så himla bra på att fråga om jag är bekväm i det jag gör, hur det känns osv och uppmuntra mig så fort jag gör något och jag är så JÄVLA tacksam för det. Jag är så himla osäker i mig själv och har absolut inget självförtroendet, men jag tror faktiskt att de här jobbet och de här människorna kan hjälpa mig att i alla fall bygga någon slags grund när det kommer till min nya yrkesroll. Idag sa liksom chefen att det känns ”superstabilt” med mig och jag ville börja gråta. Jag kanske är lite bra ändå? Jag kanske kan mer än jag tror? Jag är kanske inte TOTALT värdelös?

    Ääeh alltså jag är så glad. Trött, men glad.

      Härligt! Blev glad ?

      Kul!!! Du är grym. Kämpa på tjejen!

    Någon som har separerat som har hund? Hur gör man? Jag tycker inte att delad vårdnad känns som ett bra alternativ men tanken på att inte få träffa min bebis dödar mig ???

      Lite sent svar men..

      En hund är inte som ett barn på det sättet att man kan ha rätt till vårdnad utan en hund är lösöre (dvs en ägodel). Vem står på pappret som ägare till hunden? Den personen gör som den vill med sin hund.

    Detta känns hemskt och elakt men har börjat skämmas för att vara med min syster bland folk. Hon har alltid varit extrem och gärna visat mycket hud och bröst, inget konstigt med det, men nu på senare år har det eskalerat. Läpparna tar upp hela ansiktet (sindy läppar) tuttar XXXL som ska puchas upp och korta kjolar. En gång när vi skulle ut på middag hade hon en endast en längre tröja på sig så man såg hela trosorna och in mellan benen när hon satt ner, samma med korta kjolar hon har. Hon väljer psykopater till killar som lurar av henne pengar (hänt ca 5 gånger nu och hon lär sig aldrig trots att familjen varnar henne). Hon har börjat gå speciellt, typ svankar och putar ut med bröst och rumpa så jag skäms när vi går tillsammans för det ser så tillgjort ut.

    Hon har tre barn som hon bara verkar tycka är jobbiga. Barnen får agera fotografer åt henne till hennes insta där hon poserar i bikini etc. Hon har börjat festa mycket och kan inte konteollera sina alkoholintag och skrattar bara iefterhand om hon tappat kontrollen.

    Jag börjar märka att jag vuxit om henne på många sätt men vet inte riktigt hur jag ska hantera det då vi hon alltid i egenskap av storasyster vart någon man ändå sett upp till. Jag älskar att umgås med henne själv hemme i mjukisar, men avskyr när vi ska ut, om så bara till affären, då ska det fixas i 100 år och sen urät och kråm, fota och svanka så jag skäms. Hon är inte heller någon som tar ”kritik” bra. En gång när jag blev sur när hon var sen (väntade på henne i 3 timmar) så slutade hon prata med mig ett tag…

      Stycke 2 tycker jag låter ganska oroväckande men det där om hennes klädel och fillers kan du låta bli. Osympatiskt. Sluta klanka ner på folks utseenden.

        Nu menar jag inte att hon är ful. Utan mer att ALLT är så extremt på ett sätt som känns obekvämt, det är inte utseendet i sig jag tycker är konstigt utan mer beteendet kring utseendet. Hade inte du tyckt det känts jobbigt om din kompis hade så korta kläder att könet blottats ute bland folk på resrauranger?

          Ja men är hon extrem så får hon vara det? Att täcka sitt kön borde ju vara rätt givet ändå dock men då säger du ju bara ”akta dig nu när du sitter med benen i kors för man se dina trosor/underliv” eller liknande. I övrigt tror jag tyvärr eller hur man ska säga att du får ta henne som hon är, eftersom det är hennes stil. Jag hade tyckte det varit lite pinsamt att min kompis visade underliv sådär ja men då hade jag hanterat det genom att säga det jag nämnde högre upp 🙂

      Det är din syster tyvärr bara till att acceptera så länge hon inte skadar dig på något vis.

      Känns lite som att 90% av din post handlar om sånt som inte är viktigt, men det här:

      ”Hon väljer psykopater till killar som lurar av henne pengar
      Hon har tre barn
      Hon har börjat festa mycket och kan inte kontrollera sitt alkoholintag”

      kommer fram i förbifarten. Jag skulle skita i hennes utseende men männen och spriten (speciellt i kombination med barn!) låter skitläskigt.

      Ja antingen får du välja att bara umgås hemma med henne, eller acceptera hennes sätt. Tyvärr kan man inte ändra på människor.

      Men ökat alkoholintag och barn låter inte bra. Försök bygg upp en bra moster-relation med hennes barn så att du finns där som en trygg vuxen IFALL att om… De skulle bli FÖR mycket alkohol. Håll koll liksom.

    USA ??

    Jag är sugen på att åka till USA om några år, med mina föräldrar, min lillebror samt min ”egen” familj bestående av sambo och vår son på snart två år.

    Ni som varit där, vilka stater skulle ni rekommendera? Jag/vi är inte jätteintresserade av varken storstäder eller sol och bad, utan mer vacker natur och att få uppleva ”vardagen” i USA. Just nu är jag mest intresserad av typ mellanvästern (Illinois, Wisconsin och liknande) eller västkusten (Washington, Oregon). Min pappa är mer sugen på Texas.

    Någon med erfarenhet som vill dela med sig och tipsa? ?

      Vänta ca 4 år för en sån lång resa med sonen är mitt tips.

      Jag har bott i usa i två år, 3 månader i Pittsburgh och resten i Orlando. Jag reste runt extremt mycket i usa under denna tid och tror endast det är västkusten jag missade. Skulle verkligen vilja rekommendera Orlando där finns ALLT. Såg att du inte ville ha storstad men det finns så mycket att göra där och det hade vart kul för sonen ? Washington är ingen personlig favorit men hört av många att dom tyckte det var fint. I Illinois har jag min personliga favoritstad CHicago. Det är dock också storstad men sjuuuukt fint. Jag fick verkligen den ”hemmakänslans” av den staden fastän det var så stort. Annars skulle jag nog rekommendera Utah, det finns jätte fina landskap där 🙂

      Bara besökt 12 stater.
      Föredrar Kalifornien, Arizona och faktiskt oxå Florida.
      Skulle vilja besöka Colorado.

      Har bott i Texas och Kalifornien och därtill rest runt en helt del, men allt beror ju på vad som lockar 🙂
      Texas är fantastiskt på många sätt – du har storstäder som Houston och Dallas och vida slätter däremellan. Austin är en av mina favoritstäder, finns verkligen allt där. Vill du bada så är Padre island/Corpus Christi fantastiskt. Vill du ha mer natur så fortsätter du söder ut till nationalparken Big Bend.

      Kalifornien skiljer sig mycket åt. I Norra Kalifornien har du storstaden San Francisco, sen har du även Sacramento och Lake Tahoe (som är helt fantastiskt), men du har även Yosemite och Death Valley. I övrigt så kanske LA lockar, med Catalina island, eller San Diego som också är häftigt.

      Kan även rekommendera New Orleans i Louisiana (deras swamp är så mycket bättre än den i Everglades, Florida), samt att det finns så mycket historia där), Memphis eller Nashville i Tennessee eller varför inte Seattle, Washington och sen därifrån ta bussen till Vancouver. Minnesota är också häftigt, du får twin-city samt att det finns så fina vyer mer norröver.

      En stat jag gärna vill besöka är Montana, min kompis som brukar åka dit säger att naturen där är spektakulär, så det är definitivt på min lista. En annan resa jag gärna vill göra är att åka Washington DC-Philadelphia-New York-Boston-Buffalo-Toronto 🙂

      Moab, Utah. Mindre stad som funkar som utgångsplats för både flera nationslparker, samt du har Monument Valley två timmar bort med bil.
      Sen åker ni till Cedar City och tar några nationalparker till.

    Vad har hänt med Therese Lindgren? ??

      Vad menar du?

      Sjukskriven

    Har en pojkvän sedan nästan två år tillbaka. Tycker så himla mycket om honom men tycker samtidigt det är jättejobbigt när vi träffar hans familj. Det är inget fel på dem, de är snälla och allt, kanske lite blyga och så och inte så supersociala av sig. Jag kan vara ganska introvert av mig men samtidigt social och har inte svårt för kontakt med andra människor, kanske är jag en blandning mellan introvert/extrovert. Beror nog mycket på situation och vilka jag är med. Men det blir så stelt varje gång vi träffas och jag blir typ en blygare/stelare version av mig själv som jag inte känner mig bekväm med. Hatar det verkligen. Nu i helgen är vi alla bortbjudna till pojkvännens mormor och morfar på middag som jag aldrig har träffat. Har verkligen ingen lust och känner nästan ångest haha vilket kanske låter idiotiskt. Men känner ju att jag måste följa med för hans skull. Har sagt till honom att jag tycker att det är jobbigt och att jag inte gillar tillställningar så mycket. Men ändå. Känner alltid sån press att man ska vara bubblig/utåtriktad/supertrevlig jämt. Ursäkta svammel men åh tycker sånt här är asjobbigt.

      De är helt okej att sitta tyst också. Lär dig det ? Fortsätter ert förhållande kommer det kännas bättre med tiden.

        Men ta med lite alkohol i en plunta och släta ut din blyghet lite.

        Nej, det är inte ok att sitta helt tyst genom en middagsbjudning man tackat ja till. Vad fan!

      Introvert har NOLL att göra med hur social du är. Acceptera att alla inte är som dig.

    Youtubedrama, någon som följer?

      Ja. Tati är fortfarande en orm.

        Säger inte att Tati är en ängel, men Shane och Jeffree är ju verkligen inte det. Upplever verkligen att män i beauty communityn kommer undan med så mycket mera hemskheter. Jeffree har varit rasistisk flertalet gånger och kallat en 19-åring för predator och danger tog society utan bevis. Shane har gjort blackface flertalet gånger och sagt och betett sig sexuellt mot barn. Men tydligen är det Tati som är ormen? (Nej, hon är definitivt inte oskyldig, men hon är långt ifrån lika hemsk som Jeffree och Shane)

        Gör en lista över alla fel som JS, JC, SD ocv Tati gjort och jämför. Jag är på Tatis sida i detta, även fast hon också gjort fel men hon erkänner i alla fall och ber om ursäkt. Att JS och SD fortfarande har miljontals unga kvinnor som fans förstår jag inte. Shane borde sitta i fängelse!

      Började kolla Tati’s ”Breaking my silience” sen Shane’s dåliga skådespel i ”omg, omg” livesändningen nu väntar jag på Jeffree’s video. Under tiden kom jag in på Davhi Vanity från blood on the dancefloor emo/scene gruppen och lyssnar till alla intervjuer med tjejer som från 10-11 års ålder och uppåt blivit sexuellt utnyttjade av honom. JS brukade vara med på botdf turneringar/shower.

    Hon är väll sjukskriven ?‍♀️

    Är det någon som gjort bröstförstoring och fått ”breast implant illness” alltså blivit sjuk av implantaten? Jag gjorde mina för cirka 2 år sedan och har fått diffusa symtom

    Är gravid, vecka 6 bara. Mår piss. Inte psykiskt utan fysiskt, är helt manglad, kan somna kl 8 och sova i 24 timmar om jag hade fått möjligheten. Känns som varenda droppe energi har lämnat min kropp så är inte bara trött i det sättet att typ ”ta en kaffe så blir du pigg” utan känner mig överkörd.
    Mår inte heller illa så det är ju tur.

    minns inte den här delen av förra graviditeten så när går det över? Har ju en 1,5 åring att jaga omkring efter hela dagarna.

      Åh stackare, tyvärr så är detta en ”hur långt är ett snöre” fråga. Det är ju så individuellt… Men för mig släppte den fysiska delen där runt vecka 16-17 (hade sååå ont i kroppen som om man kört intensiva träningspass hela dagarna)

      Men de säger ju att det brukar släppa där runt vecka 12. Så håll ut och grattis till graviditeten!

      Minns att jag var tröttast de första 10 veckorna eller så. Helt utslagen. Du blir ju knappast mindre trött när du ränner efter en 1,5-åring heller. Och så värme på det. Usch, förstår hur jobbigt det måste kännas. Det suger, men tröttheten går (säkerligen) över snart. Håller alla tummar för dig och grattis!

      Å. Hetrejävlar vad trött jag var i början av min graviditet. Tänkte nån gång att jag bara skulle blunda lite mitt på dan och vaknade 4 timmar senare.

      Samma här, gravid i v 9 och kan inte minnas att man var såå trött och mådde så dåligt!? För mig var det som värst V6-8 och har släppt lite nu, men fyy vad jag är trött och sliten!

      Tack snälla för era svar! Hoppas verkligen att det försvinner snart börjar bli trött (heheh) på att må såhär

    Någon med svår pms/pmds? Har länge känt mig väldigt lättirriterad och haft mycket humörsvängningar dagarna innan mens. Nu har jag också blivit enormt nedstämd och gråtmild. Kan börja storgråta åt minsta lilla och det bara fortsätter i timmar. Känner mig bara så fruktansvärt ledsen. När mensen väl kommit blir jag mitt vanliga (gladare) jag igen. Är det någon som har egna erfarenheter eller kanske tips om behandling/hjälp?

      Åh herregud något fruktansvärt så du är inte ensam ❤ Äter antidepressiva och fick primolut-nor av min gynekolog som jag äter 10 dagar innan min mens. De har hjälpt mig så mycket mot både pms och min endometrios. Man går upp i vikt men hellre det än att må skit. Något som kanske kan vara bra för dig? ❤

      Har samma problem. Det har kommit det sista året, blir så nere och har sån extrem ångest ca en vecka innan mens. Jag VET ju att det är pms, men när man sitter i den jävla depressionsbubblan så känns allting helt svart. Funderar också på att söka hjälp. Nån som vet, vänder man sig till gyn?

        Ja då gynekologen är den som kan hormoner.

      Fick antidepp utskrivet att ta en vecka innan mens. Sen kombinerades med p-piller pga endometrios.

      Men mådde apa på allt, så har insett att jag får leva med mina svackor helt enkelt. Jag känner att jag kan hantera humöret bättre nu (32 år) än förr, men blir lika chockad varje gång jag inser att det är pmds ?

    Någon som följer Dasha på instagram och som reagerat på sättet hon visar sin son på?

      Tittar in till henne ibland men har inte reagerat på ngt särskilt. Vad är det du tänker på?

    Finns det några jobb för en outbildad som är dagtid och utan arbetskläder/”uniform”?
    Har själv ett blåställsjobb men funderade på olika jobb bara, vad som finns, och kunde inte komma på något sånt, det stod, och står, tokstill. Telefonförsäljare typ, men utöver det? Har hjärnsläpp??

      Handläggare på myndighet eller receptionist är typ det Jag kommer på

        Vet inte varför det blev jag med stor J men men. Så vitkig är jag inte!!!

          Är du Anna Book? ”Så tycker JAG iallafall!” ?

        Behöver inte handläggare ofta högskolepoäng? För jag var på intervju hos försäkringskassan en gång, i mitt cv hade jag skrivit tekniskt basår som jag har gått. Så frågade de hur många högskolepoäng jag hade, jag svarade noll. De bara ”men tekniskt basår är ett år och borde ge 60hp?” Men TB ger inte högskolepoäng. Då sa de ”då får vi tyvärr be dig att gå, för det krävs att man har 60hp eller mer. Det var ju synd, för vi gillade dig”. Så jag fick gå därifrån. Stod konstigt nog inte i annonsen att man behövde 60hp?‍♀️

        Samtidigt vet jag att en fd klasskompis har noll högskolepoäng men har jobbat som handläggare där (försäkringskassan kanske inte ens är en myndighet?) så jag vet inte vad hon gjorde för att få det jobbet?

        Handläggare på myndighet kräver dock generellt högre utbildning 🙂

          De jag har råkat ut för verkar dock ha hittat sina jobbcertifikat i flingpaketen?

      Kundtjänst, säljare (även utan telefon), lagerarbetare, kassörska…

        Förutom att lagerarbetare har sina arbetskläder och så även kassörskor beroende på vilken sorts butik de jobbar i. Och i butik är det inte 7-16 direkt?

      Jag jobbar som ekonomiassistent och har ingen utbildning 🙂

        Inte ens från gymnasiet?

    Hej hej! Varning för otroligt rörigt inlägg men behöver verkligen råd för hur jag ska hantera detta:

    Jag har en kompis vars pojkvän behandlar henne väldigt dåligt i perioder, i sommar har hon ingen semester pga Corona men han själv har 4 veckor – hon var då väldigt taggad på att faktiskt åka iväg med honom och hitta på något bara de två men hans respons på det var ”jag hänger nog helst med mina kompisar då, vi ses ju hela tiden här hemma”

    Hon blev ledsen över detta eftersom hon känner sig bortprioriterad när det endast handlade om en helg av hans semester.

    Hon har ringt mig flera gånger när hon låst in sig på toan för att de bråkar så mycket och hon inte vill gå ut till honom. Han har även alltid rätt när de diskuterar minsta lilla sak, och det gäller alla hans åsikter och hon bara viker sig för allt han säger och tycker. Jag tycker det är så hemskt och känner mig maktlös när jag bara står bredvid och ser på när han beter sig så sjukt dåligt mot min kompis… vad kan jag säga till henne?

      Att han är destruktiv. Att hon ska lämna honom. Det låter så enkelt. Fråga henne vad hon skulle göra om du ringt henne och berättat vad hon har sagt till dig? Antagligen att du inte ska vara tillsammans med någon som behandlar dig illa.

    Jag lyssnar mycket på ljudbok när jag är ute och går. Har precis lyssnat klart på ”livet efter dig” trilogin Av jojo moyes. Nån som har nåt tips om nån liknande bok eller bokserie? Tycker det är skönt att lyssna på nåt som inte är så invecklat när jag är ute och går framförallt på lunchen för att rensa huvudet.

      Vet inte om det kan klassas som liknande, men Sophie Kinsellas böcker är tvärmysiga. Har läst nästan alla och mina favorit är ”Mitt inte så perfekta liv” och ”Nya kontakter”.

      Sedan är ”En sommar i Brighton” av Lucy Diamond också mysig!

        Visserligen ungdomsböcker men jag har precis lyssnat på Annika Thors ”En ö i havet”-serie. Fyra böcker som handlar om två judiska systrar som kommer till Sverige under kriget!

      Är inte så insatt vilka böcker som finns som ljudbok men Marian Keyes, Cecilia Ahern, Sophie Kinsella, Janet Evanovich kanske faller dig i smaken?

      Tack snälla för tips

      Lucy Dillons böcker! Lättsmält men ändå lite djup.

        Jag har väntat på att få uttrycka min åsikt om detta och nu ser jag min chans så jag bara måste, haha.
        När jag frågat och googlat om tips på feelgood-böcker så har jag alltid blivit rekommenderad Lucy Dillons böcker. Kom över två stycken second hand och ba YES var astaggad att läsa dem för att alla pratar så gott om dem.
        Jag har precis läst ut den andra boken och alltså jag är så besviken? Efter första boken tänkte jag ”Oj, hur kan så många rekommendera detta” men tänkte att det kanske bara var boken/handlingen i sig som inte passade mig, men nu så känner jag mig ännu mer besviken för den andra boken var inte heller speciellt bra.

        Har inte alls blivit så fast i hennes historier och sätt att skriva som jag blivit av Sophie Kinsella, Sally Thorne och Lucy Diamond. Brukar liksom läsa ut böcker på 400 sidor på ett dygn för att de är så fängslande (de med tidigare nämnda författare alltså), men Lucy Dillon-böckerna gick båda segt och jag kände ingen längtan efter att läsa alls. Vilket jag annars lätt gör.

        Kanske bara är jag som inte förstår handlingarna eller något, idk. Men trodde att jag skulle få favoritförfattare men vet inte om jag ens ska ge mig an fler böcker av henne 🙁 sorry för off topic men ville bara få ur mig detta, haha!!!

          Kinsella är i en klass för sig! Jag älskar Kinsella och kan rekommendera Jenny Colgan (har dock inte läst hennes nya serier Den lilla bokhandeln och allt vad de heter). Gillar också Adele Parks. Så två tips från en som eventuellt har samma smak som du.

    Finns tabletter ( minns ej namnet) Man tar dom i 1 månad, kanske längre….
    Min man gjorde det för ca 10 år sen och hans tånaglar är ff jättefina.
    Prata med din vårdcentral.
    Lycka till

    Någon här inne som har könsherpes och sitter på något husmorstips? Har varit hos läkaren och fått tabletter+salva utskrivet men det hjälper inte. Har så ont att jag inte kan sova.

      Lägg en binda i frusen och lägg sen i trosa så det är svalt

      Kissa i duschen med duschmunnen mot, svider inte lika mycket

      kosttillskott som hjälper:
      – L-lysin! (Det är såååå bra med herpes, jag LOVAR)
      – flytande zink
      – Oreganoolja (är virusdödande, blanda ut med olivolja på en tesked och svälj. lägg det INTE på huden, då bränner det nog som satan)

      Sen kan du googla dig fram till vad för mat du bör undvika för att trigga igång viruset. ( om du är intresserad av sånt)

      ” Medical medium herpes” kan du googla också, han har mycket att säga om ämnet.

      Aloe-vera gel kan lindra. Gå utan trosor så mycket du bara kan. . Duscha och skölj snippan med ljummet vatten. Ta Ipren mot nervsmärtan. (Jag brukar även få ont i ländryggen när jag har utbrott och brukar då lägga typ tigerbalsam på ryggen där det gör ont. Ta en kylklamp och lägg där det gör ont (linda in kylklampen i en handduk) försök acceptera att det gör ont istället för att kämpa emot smärtan, om du förstår hur jag menar.

      Är det här ditt första utbrott? Det kommer bli bättre med tiden. Jag lovar. Andra tips är att använd kondom och var noga med att hålla koll på dina herpes-utbrott. Man vill inte råka smitta någon annan.

      Hoppas det blir bättre snart!

      Lägg på tussar dränkta äppelcidervinäger. Gör helt sinnessjukt ont men jag blev av med blåsorna och har *peppar peppar* aldrig fått tillbaka dom. Hade varit hos läkare innan som konstaterade herpes men hon tyckte jag bara skulle vänta och läka ut dom. Såg tipset om äppelcidervinäger och för mig fungerade det.

        Det låter smärtsamt.
        Herpesviruset vilar i nervbanorna och även om du inte får mer utbrott så har du fortfarande herpes. Du kan fortfarande smitta andra. Ja, man smittar även om man inte har blåsor.

        Du fick inte bort viruset med äppelcidervinäger, du fick bort blåsorna.

        Vissa får bara utbrott en gång, medan vissa får det varje månad. Viruset finns hos oss oavsett.

    Jag och en tjejkompis tänkte åka på roadtrip i sommar. Jag har körkort men inte hon. Jag kör inte jätteofta och kan ibland känna mig ”rädd” i trafiken (litar inte alltid på mig själv). Försöker köra så mycket som möjligt nu bara för att bli mer van. Vad är era bästa tips för den som kör vid långa roadtrips?

      Ta många pauser och sikta inte på att ta er så långt varje dag.

      Tänk inte på allt som ligger framför dig. Ta en trafiksitution i taget. Det är inte krångligare med en ny korsning/rondell/ avfart än de som du är van vid – det är samma trafikregler och samma typ skyltar överallt. Låtsas att du är en proffsig pilot som sitter vid instrumentpanelen på ett flygplan. Nu menar jag absolut inte att du ska ta risker och bryta mot trafikregler, men njut av att ratta bilen. Du har körkort, du har kört på egen hand – you got this!

      Att hon måste kompensera upp sin brist(att hon inte kör) med att fixa allt annat praktiskt under resan. Det är sjukt uttröttande att köra långt.

    USA har köpt upp hela lagret av den enda kända och effektiva medicinen vid Corona. Hur i h*lvete kan tillverkarna låta det gå till så?

    Jag känner att slutet är nära för mig. Jag lär dö när som helst. Blir jag smittad av Corona så är det kört. 🙁

      Det visar bara hur själviska jänkarna är?

      En dag ska vi dö. Men alla andra dagar ska vi leva.

        Jo… fast det är väl inte konstigt att vara rädd att få en sjukdom som gör att man kan lida till döds?

      Fast det finns väl ingen medicin för Corona ännu? dock flera olika vaccin som håller på och testas.
      Tillverkarna vill tjäna pengar så dem lagt ut mycket pengar på att ta fram medicin/vaccin. Däremot har dem nog inte sålt någon ensam rätt, så dem kommer tillverka mer och sälja till andra länder (om det ens finns något vaccin/medicin att köpa i dagsläget)

    Någon som vart med om att orgasmerna inte är lika sköna ibland? Jag har under typ 2 månader endast haft jätte konstiga orgasmer som inte ens e hälften så sköna som dom varit innan…..

      Handhavande fel!

    Två saker, är det inte märkligt att familjen Ilmrud gör reklam på insta för K rauta när hennes man jobbar på K-bygg (gamla xl bygg).
    My Martens kan omöjligt gått upp 18kg!?

    Så, nu fick jag det ut systemet ?

      K-rauta har köpt XL-bygg och döpt om det till K-bygg.

        K bry

        (Kunde inte låta bli)

          K dryg
          (Kunde inte låta bli, hihihi)

            Sa någon någonsin k dryg? K bry sa folk.

    Jag hatar verkligen min rumpa. Har sådana komplex.

    Har tyvärr inte generna på min sida utan är mer platt. Har dessutom gått ner i vikt 15 kg så tycker den är hängig, det är liksom lös hud.

    Jag behöver absolut inte ha nån Kim K rumpa utan vill bara att den är fast, den kan vara rätt platt, skulle vara nöjd ändå. Men går det verkligen att träna sig till? Känns ju svårt att träna lös hud? Och om man skulle operera sig, är det då brasilian butt lift, känns lite läskigt med tanke på mkt konsekvenser. Finns ju även rumpimplantat men vill absolut inte ha nån jätteröv…
    /Ledsen

      Det går absolut att träna sig till! Tusen gånger bättre resultat (och roligare på vägen) än operation. Jag har alltid haft NOLL rumpa, men sen började jag träna och lyfta och nu har jag en rumpa!!! Så sjukt! Kan inte sluta titta på mig själv i spegeln! Har aldrig nånsin förr i hele mitt liv sett min röv på det sättet!

      Heja!!!

      Börja träna. Squats, lounges, etc. Konditionsträning är bra för hjärtat men kommer inte hjälpa dig på ”rumpavdelningen”. Kommer göra enorm skillnad och träning överlag är bra för ditt självförtroende. Din rumpa lär inte bli så mycket ”större” men den kommer få fin form och framförallt fast, kom dock ihåg att låren påverkas av squats osv. men det tycker jag bara är snyggt. Muskler på kvinnor är nice!

    Fick en sån där delgivningarna från kronofogden idag. Ringde upp inkassobolaget direkt och betalde hela skulden. Vet någon vad jag ska göra nu?
    Behöver jag skicka in det där kvittot att jag mottagit delgivningen? Kommer de på något annat sätt kontakta mig?

      Nej, det tror jag inte att du behöver göra men ring till kronofogden och fråga.

        Tack ❤️

      Inkassolaget måste meddela kronofogden att skulden är betald och dra tillbaka kravet hos fogden. Sedan kommer du få ett brev där det står att målet avskrivs för att sökanden har dragit tillbaka sin ansökan

        Jag ska ringa dem och höra imorgon. Inkassobolaget meddelade dem direkt som jag förstod det. Så det borde vara klart. Får ringa helt enkelt.
        Tack så mycket för ditt svar.

          Lämna inte in delgivningskvittot, då kan du inte få betalningsanmärkning. Så sades det iaf när jag jobbade på inkassobolag :).

            Kommer de kontakta mig via brev nu?

            Skulden är betald till inkasso och inget kvitto inskickat?

            Är nybliven sambo och vill följa detta misstag.

              Har du betalat s behöver du inte skriva på.men har du någon som helst skuld kvar även bara en krona så måste du. Annars skickar dom en delgivningsman från polisen till ditt hem eller arbetsplats. Inte så kul kanske.

                Tack. 100% av skulden är betald ?

    Fem dagar in i semestern och jag längtar redan tillbaka till jobb. Barnen går mig på nerverna och jag känner bara att jag inte orkar. De slåss och bråkar konstant. Fattar inte hu är jag ska klara 4 veckor till av detta. Kan inte njuta av att vara ledig, bara en massa tjat och bråk och inte en lugn stund.

      Ge barnen fasta rutiner och måltider på regelbundna tider (om du inte redan gör det såklart! ??‍♀️).

      Aktiverar ni er tillräckligt? Både fysiskt och psykiskt? Gå ut minst 2h med barnen så de får springa av sig. Lägg pussel, läs en saga, öva på att skriva (nu antar jag att det är yngre barn haha) osv så både hjärna och kropp aktiveras så blir det nog bättre 🙂 Hang in there!

      Aktiverar barnen så dem får utlopp för sin energi, sedan lite film/spel mys så det blir lite lugnt och skönt för dig 🙂

    Är sjuksköterskeutbildningen svår?

      Hur långt är ett snöre?

        ?

      Nej, men yrket är.

        På vilket sätt?

          Sjuksköterskeyrket är svårt för att du självständigt förväntas ha ansvar för många patienter. Visst finns läkare, undersköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster ofta på avdelningen men dessa träffar du bara en kort stund varje pass. Övrig tid är du ensam ansvarig för att ha koll på patientens bakomliggande sjukdomar, aktuellt hälsotillstånd, läkemedel, provsvar, medicinteknisk utrustning osv. Du kan ha 12 patienter varav tre ska ha intravenöst antibiotika SAMMA tid, en person har plötsligt lågt blodvärde så du måste akut ta blodprover, beställa blod och sätta en infart, samtidigt kommer undersköterskan och säger att den nyopererade patienten plötsligt har fått hög feber. Ja och så ringer såklart två patienter på klockan och vill ha smärtlindring.

          Det är MYCKET att hålla koll på som sjuksköterska.

    Inte okej tycker jag. Jag hade samma problem med min partner, så jag sa att det inte känns okej för mig så han slutade göra det. Om han vill börja plocka undan efter middagen är det okej då det är i samma rum, men inte gå iväg och göra något annat förens alla är klara.

    Be honom att sitta kvar tills du är klar från och med nu? Om han protesterar mot det är han knäpp. Dels är det ett normalt krav, och dels behöver han respektera dina känslor och kunna bete sig på ett sätt som inte sårar dig, även om han skulle vara okej med att du lämnar bordet när han äter.

    Ok en fråga, Forni, Linn H och Alice Strnlöf har någon typ av glas-grind hemma hos sig. Ser ut som rumsavskiljare i glas som är midjehöga. Är detta någon trend jag missat?

    Skittråkig fråga men Google funkar inte och nu har jag sett tre olika ha detta hemma. Varför har man det??

      Det är väl glasskydd runt trappan?

        Men alla bor i enplanare? Det ser ut som att Forni o Linn har sådant som avskiljer till vardagsrummet. Jag får söka vidare ?

    Har ni köpt merch av en influencer någon gång? Isåfall, vad? Gillar ni någon kändis (oavsett land/typ av kändisskap) merch mer än någon annan?

      Haha jag köpte ett mobilskal från Kylie Jenner med Kris där hon pekar finger. Hade aldrig gjort det idag men var 22 och tyckte det var jättekul då iaf

      Gillar Shane Dawsons med grislogon. Vet inte varför logon tilltalar mig men men haha.

      Köpte James Charles palett, använder den dagligen haha känns lite töntigt som 30åring men men 🙂

    Haha Kenza på story. Lägger ut en bild ”när man är sugen på något sött och det inte är helg” o så en sockerfri glass.

    Hon fick nog kommentarer om det för
    Nu har hon ändrat texten..

    Bara jag som stör mig sjukt mkt på sannes dagliga uppdateringar om graviditeten och deras framtid? Inte för annat, men det är SAMMA uppdateringar hon skrivit i månader nu.. Vi fattar redan!

    Du litar på kroppen att den gör sitt, du är redo när hon är redo att komma ut, du är inte stressad över flytten, och så fortsätter det. Varje. Dag. Samma. Uppdateringar.

      Samma som alla preggos.. snaaark!

    Jag ska permanenta håret i augusti ? gud vad jag längtar! No more plattfettvågit hår

      Åh vad du kommer att ångra dig. Så mycket jobb att hålla det snyggt.

        Neggo

    Vilken är er absoluta favoritmaträtt?
    ????????????????

    Någon som ni aldrig tröttnar på och kan längta till?

      Pizza haha.

      Bolognese. Fyfan se gött. Mycket parmesan och ruccola. Jag och min sambo är lika där som tur är, vi kan äta samma middag i typ två veckor. Älskar bekvämligheten. Jobbar som kock dock och hatar att laga mat hemma.

      Pasta carbonara och pasta puttanesca. Har äntligen hittat ett bra vegetariskt alternativ till bacon/fläsk så nu kan jag äta carbonara igen!

      Äggsmörgås med kaviar, på knäcke eller mjukt brödspelar ingen roll

      Köttbullar, med eller utan tillbehör.

      Och mjölk. Älskar mjölk.

    Jag har fått en JÄTTEstor knöl på ena blygdläppen. Fått såhär innan, fast inte lika stort, och då har jag kunnat klämma den som en finne men det går inte nu. Upptäckte det igår och har varit otroligt nojig sedan dess. Det gör inte ont, förutom när jag klämmer. Blir lite irriterat, av förklarliga skäl, när trosan ligger och skaver men den känns liksom inte ”inuti” eller vad man ska säga.

    Jag tänker att det högst troligt är en inflammerad hårsäck typ då jag rakar mig rätt ofta nu i sommartider, men kan ändå inte låta bli att bli orolig när den är så jääävla stor. Blir extra orolig för att jag jobbar i en annan stad över sommaren och känner mig inte supertrygg OM jag behöver söka läkarvård liksom…

    Någon som varit med om samma? Eller bara har några lugnande ord att komma med eller tips på hur jag kan få den att försvinna snabbare? :/

      Alsolsprit som du baddar på eller lägger som omslag.

        Köper man det på apoteket eller finns det på typ Ica? Får svänga förbi och titta på det efter jobbet imorgon.

      Antingen det eller en svullen körtel.

        Har man körtlar i själva blygdläppen? Det är den yttre, och längst ut på kanten så det är i närheten av själva slidhålet (fyfan vilket äckligt ord hahah BER så hemskt mycket om ursäkt) eller ljumsken eller så.

        Kände dock nu i kväll att jag har fått en svullen körtel precis bredvid venusberget (hade samma för typ en månad sedan, fast på andra sidan, och fick panik haha men det gick över efter ett par dagar). Kanske hänger ihop??

          Vet att jag fått likande iallafall, även fått mot rövhålet, som en knöl bara men som försvunnit. Var skitjobbigt (mest pga stress och pinsamt) men det försvann. Gick ej att klämma.

          Hindradentis suppurativa? Kolla om det stämmer med dina symtom. Som inåtvänd acne, ofta i ljumskarna.

      Samma hände mig för några år sen! Nosade sönder och panikgooglade cancer blygdläppar…. Gick någon eller några dagar och sen kände jag hur den poppades/klämdes när jag var ute och gick. Var blött i trosorna på grund av finnen ?det gick någon dag till sen var det helt borta!

        Nosade sönder… ska såklart så nojade

      Kan det vara barolinit? I så fall bör du uppsöka läkare – väldigt smärtsamt om den spricker av sig själv plus du kommer ha väldigt ont under tiden den växer.

    Tips på serie!

    I helgen väntar en helg ensam hemma och jag vill dyka in i en serie. Det jag är ute efter är i stil med Downton Abbey. Gillar när det utspelar sig kring 20-tal, även lite tidigare och senare funkar. Men inget medeltida krafs eller så.
    Vad sitter ni inne på för tips?

      Då måste du bara se: En förlorad värld (Brideshead Revisited).

        Vet du vart man kan se det?

      Vår tid är nu på SVT.

        Jag älskade Downton Abbey och skulle säga att Vår tid är nu typ är en svensk motsvarighet!! (Inte i karaktärerna men i typ av serie)

      Mr Sunshine

      Hemma igen på SVT play! ”A place to call home”

      ”Juvelen i kronan”
      Har rankats som en av världens bästa tv-serier.
      Men man måste helst vara kolonialnostalgiker förstås.
      14 avsnitt à 50 minuter så den kan ses på en helg 🙂

      The Crown, fantastisk!

      Ödets lågor! Finns på netflix 🙂

    Mår så himla bra idag! Jobbat 13 timmar, tränat på det efterlängtade gymmet som öppnat idag och läst en bok. Jag vill ju göra detta varje dag! Drömdag?

    Till er tjejer som slutat äta p-piller… Hur lång tid tog det för er mens att komma tillbaka regelbundet?

    I äkta Blondinbella-anda har jag köpt en glansig polyesterkjol som slickar sig runt kroppen för att den är så statisk. HUR gör jag för att få bort detta? Om det ens går? Massa sköljmedel? Någon som har något mirakelknep? ?

      Polyester is the shit-köp inte det. Köp naturmaterial och inte plast och andra konstgjorda material som används i tyger för framställning av kläder.

        Att något is the shit betyder väl dock att det är bra? ? Men jag är såklart med på vad du menar. Tyvärr var det inget svar på min fråga.

      Underkjol kanske?

      Smörj lite bodylotion på benen/strumpbyxorna/underkjolen, funkar direkt ?

    Vågar man flytta för att plugga en utbildning? Det är 40 mil från min hemort med alla mina vänner och all min släkt. Velar fram och tillbaka.. jag bor fortfarande hemma än, har precis gått ut gymnasiet. Behöver höra era historier.

      Men JA! Jag flyttade visserligen ”bara” 30 mil men lämnade allt jag hade (pojkvän, vänner, familj och häst) för att plugga. Pojkvännen tog det slut med ganska snabbt och hästen min skulle ändå pensioneras. Mina vänner som jag vill ha kontakt med har jag fortfarande kontakt med och vi ses när jag är hemhemma (som det så fint heter på studentspråk). Mina föräldrar har jag kontakt med flera gånger i veckan. Har inte längtat hem en enda gång på de fyra år jag bott i min studentstad. Har massvis med nya vänner (och ny pojkvän haha) och även om vi nu pluggat klart och folk har börjat flytta härifrån så har vi fortsatt att ha kontakt. Det värsta som kan hända är att du inte trivs och då är det inte värre än att du flyttar hem till dina föräldrar igen! Det är många som kommer till den insikten så man ska inte vara rädd för att känna att man ”misslyckas”.

      Ja det vågar man! Flyttade 60 mil från min hemstad som 19-åring för att plugga. Roligaste tiden i mitt liv. Men skulle det inte bli bra finns ju din hemort kvar 🙂

      JA! Och ge det minst en termin när du väl är på plats, för att komma i ordning och börja få lite koll på läget. Om du törs ta kontakt med dina medstudenter så kommer du säkerligen träffa trevliga människor att umgås med. Ett miljöombyte är ofta kul, och du pluggar ju inte resten av livet så det är ju inget livslångt val. Jag har pluggat i Frankrike två gånger, och dessa flyttar är det bästa jag har gjort i mitt liv.

      Ja det v gar man. Kan till och med rekommendera det, speciellt om du ska flytta hemifrån, då blir man verkligen självständig. Om det är en utbildning via högskola eller universitet brukar de anordna aktiviteter man kan vara med på under första veckan/veckorna för alla nya, och då lär man känna andra nya. De brukar också ha f föreningar man kan gå med i och på så vis träffa folk. Och så är det ofta grupparbeten där man lär känna sina kurskamrater. Jag är egentligen ganska introvert, men till och med jag lyckades få nya vänner när jag hade flyttat. Det kan vara en frihet att bo där ingen känner en sen innan, man får chansen att lära känna sig själv på nytt .

      Ja!
      Jag kom in i Halmstad när jag tagit studenten, men tackade nej för att jag inte var redo att lämna allt. Jag kan ångra det lite idag, det hade varit nyttigt+att det känns roligast att plugga när man är ung. Gör det, det kanske är tufft i början men du kommer förhoppningsvis inte ångra dig, och det går alltid att åka hem 🙂

    Finns det någon här som ”har gjort slut” med en vän?
    Har en vän, som är KASS på att höra av sig och skriver lite när det passar henne, det kan ta månader innan hon svarar och helt plötsligt kan vi ses då (när det passar henne). Flertalet gånger har jag kontaktat henne och frågat om vi kan ses, men hon avbokar VARJE GÅNG i sista minut……..
    Har förklarat tidigare att jag inte tycker detta är okej, och det slutade med att hon skickade en gåva hem till mig och bad om förlåtelse att hon är en dålig vän.
    Men nu flera månader efter så är vi tbx på ruta ett och känner inte att jag behöver denna vännen i mitt liv…. dessutom verkar hon sur från och till, vilket bara ger mig en stress då jag aldrig vet om jag gjort ngt??

    Ok help a girl out här. Såhär är läget: vi har skickat in skilsmässoansökan, jag ångrade mig och ville försöka igen, han sa nej. Sen åkte han iväg med en polare och träffade upp några brudar bakom min rygg. Vi bor ihop och har barn. Jag fick reda på det och blev och gick ut och låg med en snubbe. Han fick reda på det och blev ledsen och sa att jag pajat vår framtid. Nu vill han försöka igen men är helt förstörd för det jag gjort. Jag känner att hello we were on a break han ville inte ha mig så vad skulle jag göra, han menar att jag gick vidare för fort och har sabbat vår framtid (som han inte såg att vi hade men nu plötsligt är helt inne på). Vem fan har rätt?

      *blev arg och ledsen å besviken osv

      Ni är väl ungefär lika omogna båda två låter det som ?

        Mmmm kan vara så…inte lätt att vara vuxen jämt

      Ingen och båda har väl rätt tänker jag. Ni har sårat varandra båda två, det blev fel. Ni kanske var i kris och reagerade konstigt, det är nog inte så ovanligt. Gå i parterapi och red ut er relation oavsett om ni ska fortsätta tillsammans eller inte så behöver det inte sluta med att ni är arga på varandra alternativt att ni kanske kan få en bättre omstart om det är det ni vill.

        Tack! Vi har gått terapi innan, tänker att vi borde fortsätta oavsett vad som händer då vi har barn också måste funka.

          Hoppas att ni hittar lycksn igen, antingen tillsammans eller var för sig. Som sagt, det är inte så enkelt med sepsrationer och skilsmässor, det är sorg och kris och man gör saker för att försöka hantera det som händer.

    Något som fascinerar mig nu i sommartid är influencers som har nedräkning till semester?
    Matplatsen har haft det en tid och ikväll la hon ut att det är 2 dagar kvar till semester? Betyder det att hon inte kommer uppdatera blogg/insta under den tiden?
    Nyfiken fråga för fattar inte riktigt hur dom tar semester?

    Nu vill jag veta eftersom jag uppenbarligen har missat något, vem/vad är den där Karen som det tjatas om?

      Det är ett samlingsnamn för vita privilegierade kvinnor. De karens som hängs ut anses vara rasister.

        Tack för svar!

        Lägg till ”tråkiga” eftersom de oftast anses inte fatta skämt, är gammeldags (utan att vara gamla) typ. Ofta gnälliga också, därav det ursprungliga ”I want to talk to your manager”.

    Vilken pik Graaf ger my på graafs blogg ??

    Hur vet man att man är kär i nån och inte bara attraherad? Lever ihop med en man sen 14 år men har nu börjat prata med ett föredetta ligg o kan inte avgöra om de endast är attraktion eller nått annat. Han lever med en kvinna o har barn.

      Spelar ingen roll vad du är, släpp det.

      Det är en tillfällig attraktion. Han har ett liv och du har ett liv, förstör inte dom. Jag har själv lämnat allt för gräset som sett grönare ut på andra sidan, det är ALDRIG det. Gör slut med din partner om du inte vill leva med honom, men gör inget dumt först med detta föredetta ligg. Sluta prata med honom. Snälla tro mig.

    Är det äckligt att äta skagenröra med sallad på lunchen på kontorsjobb?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.