Vad pågår egentligen hos influencernas favoritföretag

Ibland hittar jag saker som är perfekta för Bloggbevakning men som av någon anledning inte riktigt funkar på bloggen. Kanske kan de inte bära upp ett inlägg på egen hand, är lite för långsökt eller specifikt för bloggen eller så är det något som helt enkelt gör sig bäst i en story.
Som det här – upptäckten jag gjorde när jag skrapade lite på ytan till influencernas favoritföretag Sellpy. 
Effekten av att publicera det hela som en story, istället för ett blogginlägg, gör det hela mycket roligare och man får ”the element of surprise. (Tycker i alla fall jag)

Här har ni ett smakprov på vad jag hittade när jag gick in på Sellpys hemsida efter att ha fått de märkligaste annonserna som reklam på Facebook.
Det finns många fler exempel i mina stories på helt bisarra saker som Sellpy försöker sälja, och till hutlösa priser till på köpet.

Jag har postat alltsammans i en höjdpunkt med namn ”Sellpy-idioti”  för de som eventuellt vill ta del av materialet senare, men här kommer i alla fall ett smakprov ur den.

Enjoy!

 


Markerat ovan är hur man hittar höjdpunkten för de som kanske inte känner till det.

Får du inte nog av Bloggbevakning, influencers eller sociala medier så rekommenderar jag dig att kika in på Bloggbevaknings Instagramkonto.
Just nu pågår en liten exponering av Sellpy på stories men jag uppdaterar även i tid och otid med vanliga inlägg.

 

 

134 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Räcker bra med Bloggbevakning som det är, men tack för IG-erbjudandet.

  Svara

   Detta var kul faktiskt 😁 men inte lika kul om jag inte vore bannad. För nåt jag ej vet

   Svara

  Nej, vi är inte intresserade av din insta. Men tack ändå.

  Svara

   Jo jag tycker det är kul att följa Camilla även där! Heja heja Camacam

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    Heja heja

    Svara

  Det är troligtvis varor som Sellpy sorterat ut från början men som säljaren propsat på försäljning och bestämt pris själva. Sellpy sorterar alltid saker jag skickar till dom på ett rimligt och bra sätt.

  Svara

   Men borde inte sånt dra ner företaget i skiten? Man blir ju noll sugen handla från selpy när man ser dessa prissättningar.

   Svara

    Äntligen någon som uppmärksammar detta! Har ofta ifrågasatt deras annonser på tradera när de lagt ut begagnade saker för mer än nypris och så ska man betala frakt på det 😓 De svarar aldrig…

    Svara

   Nej! De har satt helt orimliga priser pa nagra av mina grejer, har sjalv fatt korrigera ner. Tycker de verkar ratt sloa & oengagerade, de kan prissatta en trasig ikeapall 500 & en pradaklanning 15.

   Svara

    Det är pga att priserna på Sellpys varor sätts av ett datorprogram och inte av människor

    Svara

     Det förklarar en hel del.

     Svara

     Så måste det ju vara. De ville sälja mina 5 st (visserligen oöppnade inplastade) Bamse-tidningar för 750 kr 😁

     Svara

   Johanna Grahn den ständiga kommentator på varenda blogg och instagram sedan 10-15 (?) år tillbaka 🤣🤣🤣🤣 att du hittat hit också hahahha
   Får du några följare av alla kommentarer hihi

   Svara

    Hahahaha. Sjukt trött på att se hennes namn i _alla_ kommentarsfält 🤣

    Svara

  Så få kommentarer. Så du försöker ragga fler ig-följare hehe. Tack men nej tack.

  Svara

   Kram!🥰

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Måste man alltid vara så negativ? Blir det inte jobbigt? Världen snurrar inte runt gnällspikar och deras åsikter..

     Svara

   Din förlust, den är sjukt kul! 😂🥳😂🥳

   Svara

    Hen menade inte dig camcam utan Grahn som kommentarer varenda blogg och instagram sedan Jesus födelse haha

    Svara

   Och här var du igen. ”HEHE”
   Adjöööööö

   Svara

  Det där är det absolut roligaste jag sett! Eller ja där tog jag kanske i lite men jävligt roligt. Har några kråkis hemma, känner mig rik nu.

  Svara

  OT – såg på IG att Nicole Falciani lagt upp 3 ”rump”-bilder precis som Hanna Schönberg gjort….hmmm….kolla Eric, jag har en ännu snyggare röv än Hanna…

  Svara

   Vilket otroligt kreativt sätt att föra ett krig på!

   Svara

    A

    Svara

     Den enda influencers med röv är Bianca. Och Alice. Thats it.

     Svara

   Har faktiskt tänkt på detta själv, att det har varit ovanligt mycket kropp? Kanske inte från Nicole, men garanterat från Hanna…

   Svara

   Det har hon dock också.

   Men kanske jag tillåter mig att för engångsskull skriva något sånt eftersom jag faktiskt tycker att det är sjukt av Hanna att ta Nicoles rester direkt efter ett uppbrott – hon verkar inte skygg med att hinta om det för hela världen. Kom igen, var finns girlcode eller bara generellt respekten för en människa som lämnats precis före sitt tänkta bröllop (!) och är hjärtkrossad?

   Svara

    Verkligen! Inte rätt gjort av Hanna. Vänta ut det lite liksom…

    Svara

     Hanna är girig efter fame.. får hon Eric kanske någon tidning skriver om henne 😂

     Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Jag köpte en gång ett par byxor från Sellpy och när jag fick hem dem var de helt söndersprättade runt benen…. suck. Stod inget om det i annonsen och man såg inget på bilderna heller. Aldrig mer.

  Svara

   Mhää! Samma här! Sprättade längst ner, såg inte klokt ut. Ligger oanvända i påsen fortfarande. Pengar i sjön

   Svara

   har alltid fått pengarna tillbaka när varan inte stämt med beskrivningen och/eller varit trasig.

   Svara

   Bara att reklamera så får man tillbaka pengarna. Har gjort det några gånger när varan jag köpt inte stämmer överens med annonsen och det har aldrig varit några problem faktiskt. Jag handlar rätt mycket hos Sellpy och är nöjd med 90% av det jag köpt. Men jag kanske har haft tur.

   Svara

    En del måste skicka tillbaka de felaktiga varorna, en del slipper och får sina pengar direkt. Florerar mycket kopior där och mycket är trasigt, smutsigt och allmän äckligt. Sellpy svarar aldrig på klagomål eller frågor som varför dom ens säljer använt smink m.m. Speciellt nu i coronatider. Sjukt oseriöst företag. Ett konto med deras missar är minst lika roligt som Hemnetknarkarna.

    Svara

    Jag håller med Sara och Anonym 16:55. Har handlat ganska mycket från sellpy och alltid fått pengarna tillbaka vid reklamation. Några gånger har jag sluppit skicka tillbaka varan och någon gång har jag fått göra det. Det beror helt på varför jag reklamerat. Vid trasig/smutsig vara – inte skicka tillbaka. Vid fin vara där de missat mönster på undersida av krage, fick jag helt rimligt skicka tillbaka varan.

    Jag håller med om att beskrivningarna inte alltid är de bästa och att priserna kan vara i överkant. Men å andra sidan kan man göra riktiga fynd också! Jag resonerar som så, att det jämnar ut sig. Det är ju trots allt loppade grejer.

    Svara

  Hahahahaha alltså jag DÖÖÖÖR. Hundjackan var det bästa jag motherfucking pallar inte 😂😂😂 (förlåt hatar den emojin men den är mest träffande nu)

  Svara

   Förlåt jag skrev som en fjorits. Men hundjackan. HUNDJACKAN!!! ”Storlek 65. Dam” 😅

   Svara

    Håller med, så vansinnigt roligt!!

    Svara

   HAHAHAHAHAHA ”kroppstyp: kvinna” 😂😂😂😂😂
   Finner inga ord!

   Svara

    Jag kan knappt tänka mig hur hela den grejen gått till?!?

    ”Så konstigt. Undrar hur denna ska sitta på? Hmm… stora hål här. Lite inspirerat av mean girls kanske när någon klippte två hål vid tuttarna på en tjejs tröja och det blev inne? Hmm… de här två öglorna som hänger ner är väl bara en designdetalj. Kanske är det som pandoras armband där man kan smycka ut dem med valfria berlocker! Och så sätter man ihop kardeborrebanden såhäär… och… KLART! Vilken skapelse. Tur jag inte googlade ”rukka väst” och underlättade mitt arbete”

    Svara

     Haha!!!

     Svara

  Köpte en sak jag verkligen ville ha från Sellpy på Tradera, men fick aldrig varan. På något sätt var det tydligen mitt fel, att jag inte hade mejlat dem eller vad det var. Inte mitt problem. Köper aldrig mer av Sellpy.

  Svara

   Jag har insett att jag har haft tur när jag handlat av sellpy på tradera. Hör bara negativt så även om jag varit nöjd med mina köp så är jag skeptisk till att handla mer av dem.

   Svara

  Vad har hänt med Mys blogg? Den har blivit så tom och innehållslös. Långt mellan uppdateringar.

  Svara

   Fråga My vad som händer!

   Svara

   Vad har hänt med Margaux blogg? Vad händer, är hon ihop med Emil?

   Svara

   Om man följer hennes blogg så kan man läsa att hon är inne i en svacka. Verkar må dåligt både psykiskt och fysiskt, gått upp mycket i vikt och brottas även med dålig hy. Gissar att orken och lusten för bloggen går på sparlåga. Bloggen har den sista tiden mest bestått av reklam. Håller med dig, inte så intressant att läsa.

   Svara

    Kommentaren som svar på dåligt uppdatering 15:46 gällde My.

    Svara

  Sellpys tar verkligen överpriser. Vem handlar där?

  Svara

   Allt är inte överprisat. De sätter priserna hejvilt så har man tur hittar man märkesprylar för ingenting. De verkar inte alls ha koll.

   Svara

    Håller med, ibland säljer de verkligen skräp för alldeles för mycket pengar men man kan också göra riktiga fynd! De har noll koll på märken, så är det något speciellt jag är intresserad av brukar jag faktiskt kolla där. När de annonserar via tradera har man också rätt att skicka tillbaka och få igen pengarna 👍

    Svara

     Jag har lagt märke till att de sänker priserna på en vara successivt, så de börjar ofta ganska högt och håller på och sänker till de är nere på tio kronor. Eftersom utbudet är stort, lönar det sig oftast att vänta ut dem 🙂

     Svara

      Exakt. Så brukar jag göra. Tååålamod, så kan man göra riktiga klipp.

      Svara

   Alla sätt att tvätta pengar är bra! Hmm, Förutom de dåliga.

   Svara

   Använt dem en gång, man fick skriva inom 24 h om man tyckte de hade sorterat bort fel. Skrev inom 2 h. De svarade två dygn senare att jag var försent ute och att det redan gått till välgörenhet 🤦‍♀️ undrar om välgörenheten är hos sellpyanställda då?

   Svara

   Har man tid och tålamod går det att göra riktigt fina fynd också.

   Svara

   Jag! Både köper och säljer massor, har extremt sällan stött på problem och då har supporten löst det supersmidigt.

   Svara

  Biancas (fd?) assistent säljer sin trasiga och skitiga macbookladdare 👍🏼 I stort behov av de pengarna säkert

  Svara

   Man undrar nästan om hon inte bara slängt ner massa saker i en påse och skickat dit, för VEM säljer smutsiga strumpor? Har mer förståelse för laddaren men ändå, smutsig, nae, jag hade inte köpt den.

   Svara

    Hon råkade säkert skicka med säcken med smutstvätt av bara farten. ”Meh?! Var är all min tvätt, jag ska ju till tvättstugan nu?”

    Svara

     Eller kanske missuppfattat och trott att det är ett företag som tvättar ens kläder😮

     Svara

  Sellpy ville inte ta emot ett mina Tigerjeans som hade en slitning på ca 10 mm nere vid fållen annars i princip nyskick men tyckte det var helt rimligt att skicka mig ett par byxor med uppenbara fläckar från flytningar (!!) på insidan, för 500 kr. Höll på att spy när jag fick se det och mailade dem men det hände ingenting. Aldrig mer Sellpy.

  Svara

   Har man ingen ångerrätt när man köper från dem?

   Svara

    Jo det har man. Har alltid fått pengarna tillbaka direkt när jag klagat på smuts och hål (tyvärr ofta)

    Svara

    Jo man kan returnera i 30 dagar! Har själv beställt och fick info om retur. Men tror att man får stå för returfrakten själv.

    Svara

     Jag behövde inte betala frakten när jag reklamerade en vara som var trasig. Om man bara ångrar köpet får man stå för frakten själv men om det är något fel på varan som ej framkommer i annonsen står de för returfrakten.

     Svara

    Jodå och jag skickade tillbaka byxorna. Dock stod det ingenting om de äckliga fläckarna och nog fan vill man ha en ursäkt eller något! Tror att du också blivit arg över att få hem ett par såna byxor.

    Svara

     Ja visst! Men jag har aldrig köpt av sellpy och undrade bara om man hade ångerrätt. Tänkte att det kanske var annorlunda när de säljer begagnat via tradera. Men visst hade jag också blivit sur om jag får smutsiga kläder när jag köpte.

     Svara

  Sellpy hör hemma på WT-listan helt klart..

  Svara

  Vad har hänt med Madeleine Ilmruds blogg, så långt mellan uppdateringarna?

  Svara

   Fråga Madeleine vad som hänt!

   Svara

  Handlat mycket från dem. Noll koll på kläders värde så har hittat märkeskläder för nästan ingenting.

  Svara

  Vad har hänt med Cissi Wallin och Lady Dahmer? Så tyst om dem nuförtiden?

  Svara

   Cissi har skrivit en bok om något dåligt ligg

   Svara

    Hon planerar säkert uppföljaren ”Gardet finns visst kvar, så det så!”.

    Svara

  Sellpy är verkligen så märkligt. Så fort jag ser en konstigt prissatt vara på Tradera tänker jag att det måste vara från Sellpy. Och det slår aldrig fel. De säljer liksom en (1) udda julgranskula i plast (med avskavd färg) för 59 kr fast pris (+39 kr frakt). Mitt i sommaren, dessutom (inte för att man hade köpt den i december heller, men ändå…..)

  Svara

  Såg en annons från Sellpy som slog alla rekord. En ask tamponger 750 kr.

  Svara

   Hur många tamponger??

   Svara

    Tror det var ett 15-pack.

    Svara

   De kanske var signerade. Eller använda, av typ Beyoncé. Om folk köper använda näsdukar så kanske…🤢

   Svara

  Ett tiopack Lambi-näsdukar för 150:- är mitt mest minnesvärda Sellpy-fynd.

  Svara

  Fast det är ju upp till säljaren vad hen vill sälja det för, Sellpy sätter priserna (och ja, mycket märkliga priser ibland) men säljaren kan ju gå in och ändra och sätta ännu högre, så take a chill pill.

  Svara

  Man kan undra om H&M inte är medvetna om vad som händer i Sellpy. Man är ju ägare till bolaget.
  Eller också letar H&M efter alternativa investeringar nu när butikerna går dåligt.
  H&M fick ju backa ur Ivyrevel t ex.
  https://www.breakit.se/artikel/22110/h-m-storsatsar-pa-sellpy-blir-majoritetsagare

  Svara

  OT. HoppasAnna Book ser på dagens avsnitt av Dr Phil.

  Svara

  Sellpy har en helt otrolig dålig algoritm som sätter priserna. Därtill är det dåligt avlönade ungdomar som oftast inte har koll alt. inte bryr sig därför att Sellpy uppmuntrar sin personal att fota så många varor som möjligt per dag. I och med det höga tempot finns det inte motiv att kolla ordentligt efter fläckar eller kläders verkliga värde.

  Svara

   Arbetstiderna är 08-17 måndag till fredag och lönen ligger på 100:- i timmen. Det fick jag veta när jag efter en tid som arbetslös och desperat sökte, och blev erbjuden, jobb där. Behövde knappast motivera för mig själv varför jag tackade nej.

   Skamligt att ens föreslå en så låg lön för ett heltidsjobb…

   Svara

    Jag har 60kr/h före skatt, jobbar som personlig assistent till autistisk man. Bönder ca 25kr i h aldrig semester. Så jag tycker inte du ska tacka nej till 100 kr/h.

    Svara

     Men gud. Hur kan det vara en okej lön ens😲

     Svara

     60 kr? Då är du grymt utnyttjad.

     Svara

     Så alla ska ha det lika illa som du? Ärlig talat, sluta uppmuntra folk att bli utnyttjade. Försök alltid få så hög lön som det är möjligt för jobbet, ingen annan kommer att göra det åt er.

     Svara

     Men nej 60 kr i timmen som personlig assistent ska du verkligen inte acceptera. Aldrig hört någon ligga så lågt i lön inom vården. Har själv jobbat inom vården och inte ens när jag var outbildad och 17 år fick jag under 100 kr. Som utbildad fick jag minst 125 men kom upp högre än så efter några år.

     Svara

    Det hade inte jag när jag jobbade i hemtjänsten. Hade 93 kronor i timmen. Hade gärna fotat kläder för 100 kronor i timmen 8-17 i stället. Låter inte så hemskt tycker jag.

    Svara

    Tycker inte det låter så dåligt? Visst, inget toppjobb men bättre än ingenting? Man kan u alltid söka sig vidare.

    Svara

  Jag upplever att folk som säljer grejer på blocket inte heller förstår hur pris funkar. De vill ha nästan nypris för en tre år gammal soffa till exempel. Helt orimligt.

  Svara

   Har slutat sälja och köpa på Blocket, alldeles för mycket strul. Tradera fungerar för det mesta rätt bra.

   Svara

   Javisst t o m 10 år gammal soffa och dom vill ha 5000 nej tack ni får behålla den. Fräckt.

   Svara

   Det är så svårt att sätta pris! Hittade oanvända märkeskläder som är 1-0.5 år gamla, med prislapp kvar. T.ex en Ralph Lauren-skjorta som jag köpte för 1200 la jag ut för 600, tror t.o.m den finns kvar i sortimentet så den är inte gammal. Men ingen ville ha den så nu ligger den kvar här hemma som en motivationsskjorta, ska kunna komma i den före jul😁

   Svara

   Nej håller med! Folk säljer äckliga gamla grejer som om det vore nytt, ofta står det ”nypris är xxx” JAHA men nu är det inte nytt så sätt ett lägre pris. Säljer själv alltid använda (men hela och rena kläder på tradera) rel billigt för jag övervärderar inte mina gamla paltor plus om jag köper second hand är det för att det är billigare, inte samma pris som i butik

   Svara

  Måste bara bidra med ett eget galet exempel på Sellpymiss: jag sålde en sarong (tygskynke som knyts runt höften, bärs ofta till bikini, för den som inte vet). Döm om min förvåning när jag kollar min annons och ser att Sellpy lagt ut den som en SIMDYNA! Lycka till att flyta på den säger jag bara 😂. Ändrade givetvis annonsen själv i efterhand…

  Svara

  Kolla in instagramkontot Sellpyfynd som handlar om detta 👌👌👌

  Svara

  Det här är kul! Fän vad många gnällspikar som finns här.

  Svara

   Det måste vara första gången du tycker det tror jag. Check på bucket listan! 😂😂😂

   Svara

  Skitföretagens skitföretag, verkligen. De har bl a förstört Tradera som jag använde mig av både som säljare och köpare tidigare. Ingen koll på vad de säljer, fel storlekar, ingen koll på om det är dam eller herrplagg, så totalt värdelösa!!!

  Svara

   Hur har de förstört Tradera?

   Svara

  Köpte en munktröja där ifrån för ett tag sen, den va avklippt nertill och avklippt runt halsen och luktade som om en hund hade legat i den och rökt på. Inte så jätteimpad

  Svara

  Blir så lack. Har väntat sedan slutet på maj att de ska sortera och lägga upp mina inskickade plagg. Har stått att det ska dröja 1 respektive 3 veckor för mina påsar i flera veckor nu, och i morse hade de ändrat att det kommer dröja ytterligare 8 veckor 🙂🙂🙂

  Svara

   Det har under ganska lång tid (några månader?) tagit minst 7-8 veckor innan saker läggs upp. Men detta fick i alla fall jag tydlig info om när jag skickade in mina påsar i april. Konstigt att det bara skulle ta 1-3 v för dig.

   Svara

    Från början (i maj) stod det 6 veckor, men efter midsommar bytte de till 1 resp. 3 veckor. Tills de idag ändrade till att det kommer dröja 8 veckor. Tycker man åtminstone kunde ha fått lite tydligare information, även om jag givetvis är medveten om att det är mycket nu pga Corona och mitt i sommaren.

    Svara

  Vad finns det för andra sidor att köpa begagnade kläder?
  Någon som har tips?

  Svara

   Tradera

   Svara

    Är det bättre att sälja där än på blocket? Och måste folk buda, går det att ha ett fast pris?

    Svara

     Det går att ha fast pris.

     Svara

   Köp av privatpersoner på tradera! Gärna av en säljare som fotat objektet i många vinklar och skriver hur skicket är. Köpt mkt barnkläder så. Jag säljer alltid själv och har inte fått klagomål. Allt är helt o rent som jag säljer. Skulle aldrig drömma om att lägga ut gamla trasor. Vissa människor verkar tycka att deras gamla skräp är guld.

   Svara

   Instämmer med övriga. Köp från privatpersoner på tradera – bara undvik butiker som Sellpy och liknande. För något år sedan kunde man fortfarande hitta kvalitetsplagg; nu är allt genomsmutsigt och/ eller slitet. Aldrig mer Sellpy!

   Svara

  https://www.tradera.com/item/408504999

  Kolla denna då! Kejsarens nya kläder??

  Svara

   🤣
   Vad hade hänt där egentligen, det där kan man inte skylla på en algoritm 😄

   Svara

   Vad menar du? Blusen är ju jättefin!😂😉

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Så jävla äckligt bara.

  Svara

  Personer som säljer via Sellpy kan ändra priset, så det behöver inte vara Sellpy som tar världsfrånvända priser… det kan också vara säljare som tycker att deras 3 år gamla tvålpump från IKEA är värd 200 riksdaler.

  Svara

  Sellpy har väl ett system där dem börjar högt helt enkelt och sen blir det gradvis lägre.

  Jag har fyndat massor där, aldrig vart problem att reklamera heller. Är det trasigt/smutsigt Utan att det framkom så ber dem är bara slänga det.

  Har man lite tid över kan man hitta riktigt billiga grejer dem skrivit fel rubrik på. Köpte en ångmanick man desinficerar nappflaskor med för 30kr, sellpy hade döpt den till flaskvärmare, kostar 800 ny.

  Hade dem döpt den rätt hade någon norpat den sen länge 🙂

  Svara

  Är själv en stor parfymentusiast och följer ämnet ”parfym” på Tradera, en stor andel av alla dagliga annonsnotiser är från just Sellpy och de sätter ett så extremt överpris på majoriteten av dofterna. Helt obscena summor. Utöver det så är det oftast bara några droppar kvar.

  Svara

  Har du fått nån respons från Sellpy? Komiskt, absolut men också rätt trist. Grundtanken är ju liksom rätt bra.

  Svara

   Sellpy har inte sagt ett knyst, och då har jag ändå taggat dem i ALLA inlägg. Däremot har Expressen hört av sig… 😉

   Svara

  Otroligt roligt inlägg 😛

  Svara

  Intressant inlägg!

  Om du börjar spåra budgivarna i produkterna som går för över pris så kommer du förmodligen att hitta en röd tråd som uppenbarar sig!

  Lycka till!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.